back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Cine este dumnezeu ?!!!!

Pagini: << 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 >> Sari la pagina:

9am_750

3755 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 29 Octombrie 2013, ora 20:52

au gresit si dumnezeu ii va judeca dupa cum crede,,,,inca o data asta nu inseamna ca ortodoxia nu releva adevarul,,,,,,ca daca un musulman prin jihad crede ca tre sa omooare ppe cineva inseamna dooar ca a inteles gresit,,,,tu veziti de ale tale

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 29 Octombrie 2013, ora 21:39

fauritule hai sa ne vedem de ale noastre sa nu se mai intample asa cva,,incepe prin a nu mai jigni

Raporteaza abuz de limbaj
IonOOO

376 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 30 Octombrie 2013, ora 07:50

De la: 9am_750, la data 2013-10-29 19:36:03
De la: _1075_, la data 2013-10-29 17:40:23
De la: IonOOO, la data 2013-10-29 14:29:19

Acei oameni care au rãnit, abuzat, oprimat, înrobit, insultat, chinuit, torturat ºi ucis oameni, în numele lui Dumnezeu, timp de secole,NU au fost crestini. Ei doar isi spuneau crestini,dar in realitate nu erau crestini.

Ioane, daca nu stii, inseamna ca nu esti informat, daca nu te-ai informat, esti un ignorant, daca o sa continui sa nu te informezi atat timp cat ai la dispozitie o unealta-computerul- si vehiculul informational al carui motor de cautare -web google- iti poate furniza toate informatiile necesare cunoasterii tuturor atrocitatilor comise de crestini de-a lungul istoriei, atunci, Ioane, dintr-un simplu ignorant ai sa ajungi sa fii considerat un intarziat mintal sau chiar un prost veritabil.

Daca insisti, am sa-ti fac cadou un rezumat al atrocitatilor comise de crestini de-a lungul istoriei, Ion, dar nu ti-as dori sa primesti un asemenea cadou jignitor, injositor.

sa referit ca nu erau crestini adevarati ma ci doar cu numele,,un om ce crede in hristoos nu are cum sa comita atrocitati,,insa timpurile erau altele,,ia luat valul pe multi,nu vreau eu sa le iau apararea sau sa i condamn,dumnezeu cu mila

Nu exista 'i-a luat valul". Un crestin adevarat,nu va face rau aproapelui sau. Cat despre cunostinta pe care o are sau trebuie sa o aiba un crestin,trebuie stiut ca Duhul Sfant va invata pe orice crestin ce este bine si ce nu. In plus,Biblia a insotit Biserica Domnului Isus. Inca de pe timpul lui Constantin cel Mare,existau 50 de Biblii comandate de acesta. De-a lungul timpului,adevaratii crestini,ca si alti oameni au suferit de la falsii crestini. Dumnezeu va judeca in ziua judecatii cu dreptate totul.

CROITOR
In Germania,cu ceva ani in urma,un evanghelist pe nume Wilhelm Busch,vorbea la un post de radio despre un general care in timpul unor manevre militare,a traversat cu calul sau o padure,si s-a intamplat ca si-a rupt haina intr-un colt agatindu-se de un ciot de copac. Cand a ajuns seara la cantonament, vazu cativa soldati asezati langa un un zid. Opri calul si ii intreba:
Este printre voi un croitor?
- Da, domnule general, eu sunt croitor, zise unul din ei.
- Vino degraba in camera mea de la han si coase-mi haina!
- Dar nu stiu sa cos, zise soldatul.
- Cum, nu stii sa cosi? Doar esti croitor!
- Imi cer iertare, domnule general, zise soldatul, eu ma numesc Croitor, dar nu sunt croitor.

Asa se poate spune despre multi dintre noi cand suntem intrebati sau cand completam un formular la rubrica Religie scriem: Crestin. : Dar de fapt si de drept acei oameni dintre noi nu sunt crestini precum nici Croitor nu era croitor. Stim noi ce este un crestin in lumina adevarului biblic? Un crestin este acela care este un urmas a lui Isus Hristos, un om ce crede ca Isus Hristos a murit pentru pacatele sale si care Il urmeaza pe Mantuitorul pe calea credintei. Esti tu crestin? Sunt eu crestin?

IonOOO

376 mesaje

Postat pe: 30 Octombrie 2013, ora 07:59

De la: _1075_, la data 2013-10-29 19:03:06
De la: gabigabi2, la data 2013-10-29 18:59:06
De la: _1075_, la data 2013-10-29 17:30:51
De la: gabigabi2, la data 2013-10-29 14:47:16
De la: _1075_, la data 2013-10-29 09:34:51
De la: gabigabi2, la data 2013-10-28 15:16:47

de ce nu vrei sa intelegi ca OAMENII au facut asta !
Oamenii imbatati de Putere, fie ea Politica, fie Financiara, fie Religioasa si NU Dumnezeu !

"OAMENII AU FACUT ASTA"!
Da??????
Dar oamenii nu-l puteau crea si pe dumnezeu pentru a avea posibilitatea SA FACA ASTA !?

ba da, puteau, dar n-a fost nevoie : EL ESTE ! si, te rog eu : Nu mai pune caruta-nnaintea boilor !

Nu, n-am sa pun caruta INAINTEA boilor, am sa inham "VACA" la COTIGA RELIGIEI si am sa-i spun asa:
Daca "VACA" crede ca EL EXISTA, si eu CRED ca "VACA" este PROASTA !

numa' un prostovan si un negospodar isi va pune vaca la munca grea , dar la mintea ta, de ce sa ma mir ?!

mai ia un sugus VACA PROASTA !

Aceste discutii,nu sunt civilizate. Nu se vorbeste asa cu o doamna. Domnule,fiti un gentlemen!

IonOOO

376 mesaje

Postat pe: 30 Octombrie 2013, ora 09:11

Acei oameni care au rãnit, abuzat, oprimat, înrobit, insultat, chinuit, torturat ºi ucis oameni, în numele lui Dumnezeu, timp de secole,NU au fost crestini. Ei doar isi spuneau crestini,dar in realitate nu erau crestini.

Ioane, daca nu stii, inseamna ca nu esti informat, daca nu te-ai informat, esti un ignorant, daca o sa continui sa nu te informezi atat timp cat ai la dispozitie o unealta-computerul- si vehiculul informational al carui motor de cautare -web google- iti poate furniza toate informatiile necesare cunoasterii tuturor atrocitatilor comise de crestini de-a lungul istoriei, atunci, Ioane, dintr-un simplu ignorant ai sa ajungi sa fii considerat un intarziat mintal sau chiar un prost veritabil.

Daca insisti, am sa-ti fac cadou un rezumat al atrocitatilor comise de crestini de-a lungul istoriei, Ion, dar nu ti-as dori sa primesti un asemenea cadou jignitor, injositor.

As vrea sa stiti ceva domnule! Acum sunt o persoana in varsta. De cand stiu sa citesc,si pana cu ceva timp in urma,am fost inscris la 3 biblioteci in orasul meu. Evident ca sunt oameni:informati,neinformati,si dezinformati. Consider ca pentru mine este folositor faptul ca pe linga cititul cartilor,de copil am citit un pic Biblia,apoi in ultimii aproape 30 de ani studiez Biblia. Apoi stau de vorba cu multi oamenii si aflu informatii,facandu-mi si o practica in a sta de vorba cu oamenii batrani ce sunt o istorie vie. Mai urmaresc TV in acele emisiuni serioase,asa ca,cred eu, stiu cum stau lucrurile in cele religioase,sau in alte domenii.

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 30 Octombrie 2013, ora 10:22

De la: IonOOO, la data 2013-10-30 07:50:42
De la: 9am_750, la data 2013-10-29 19:36:03

sa referit ca nu erau crestini adevarati ma ci doar cu numele,,un om ce crede in hristoos nu are cum sa comita atrocitati,,insa timpurile erau altele,,ia luat valul pe multi,nu vreau eu sa le iau apararea sau sa i condamn,dumnezeu cu mila

Nu exista 'i-a luat valul". Un crestin adevarat,nu va face rau aproapelui sau. Cat despre cunostinta pe care o are sau trebuie sa o aiba un crestin,trebuie stiut ca Duhul Sfant va invata pe orice crestin ce este bine si ce nu. In plus,Biblia a insotit Biserica Domnului Isus. Inca de pe timpul lui Constantin cel Mare,existau 50 de Biblii comandate de acesta. De-a lungul timpului,adevaratii crestini,ca si alti oameni au suferit de la falsii crestini. Dumnezeu va judeca in ziua judecatii cu dreptate totul.

CROITOR
In Germania,cu ceva ani in urma,un evanghelist pe nume Wilhelm Busch,vorbea la un post de radio despre un general care in timpul unor manevre militare,a traversat cu calul sau o padure,si s-a intamplat ca si-a rupt haina intr-un colt agatindu-se de un ciot de copac. Cand a ajuns seara la cantonament, vazu cativa soldati asezati langa un un zid. Opri calul si ii intreba:
Este printre voi un croitor?
- Da, domnule general, eu sunt croitor, zise unul din ei.
- Vino degraba in camera mea de la han si coase-mi haina!
- Dar nu stiu sa cos, zise soldatul.
- Cum, nu stii sa cosi? Doar esti croitor!
- Imi cer iertare, domnule general, zise soldatul, eu ma numesc Croitor, dar nu sunt croitor.

Asa se poate spune despre multi dintre noi cand suntem intrebati sau cand completam un formular la rubrica Religie scriem: Crestin. : Dar de fapt si de drept acei oameni dintre noi nu sunt crestini precum nici Croitor nu era croitor. Stim noi ce este un crestin in lumina adevarului biblic? Un crestin este acela care este un urmas a lui Isus Hristos, un om ce crede ca Isus Hristos a murit pentru pacatele sale si care Il urmeaza pe Mantuitorul pe calea credintei. Esti tu crestin? Sunt eu crestin?

va judeca,noi sa ne vedem de ale noastre

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 30 Octombrie 2013, ora 10:25

De la: IonOOO, la data 2013-10-30 09:11:22

As vrea sa stiti ceva domnule! Acum sunt o persoana in varsta. De cand stiu sa citesc,si pana cu ceva timp in urma,am fost inscris la 3 biblioteci in orasul meu. Evident ca sunt oameni:informati,neinformati,si dezinformati. Consider ca pentru mine este folositor faptul ca pe linga cititul cartilor,de copil am citit un pic Biblia,apoi in ultimii aproape 30 de ani studiez Biblia. Apoi stau de vorba cu multi oamenii si aflu informatii,facandu-mi si o practica in a sta de vorba cu oamenii batrani ce sunt o istorie vie. Mai urmaresc TV in acele emisiuni serioase,asa ca,cred eu, stiu cum stau lucrurile in cele religioase,sau in alte domenii.
esti sigur ca sti,,,nu cumva ai fost influentat

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 30 Octombrie 2013, ora 10:25

De la: IonOOO, la data 2013-10-30 09:11:22

esti sigur ca sti,,,nu cumva ai fost influentat

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 30 Octombrie 2013, ora 10:45

Sectarul: Ce este Sfânta Tradiþie, pe care voi, ortodocºii, o socotiþi al doilea izvor al descoperirii dumnezeieºti ºi o puneþi în egalitate cu dumnezeiasca Scripturã?
Preotul: Sfânta Tradiþie sau Sfânta Predanie este învãþãtura datã de Dumnezeu prin viu grai Bisericii, din care o parte s-a fixat în scris, mai târziu. Ca ºi Sfânta Scripturã, Sfânta Tradiþie cuprinde descoperirea dumnezeiascã trebuitoare mântuirii noastre. Ea este viaþa Bisericii în Duhul Sfânt ºi curentul viu al vieþii Bisericii, fiind al doilea izvor al descoperirii dumnezeieºti ºi, ca atare, având aceeaºi autoritate ca ºi Sfânta Scripturã.
De la Adam ºi pânã la sfârºitul lui Avraam au trecut 3678 de ani, ºi cu 430 de ani, cât au stat israeliþii robi în Egipt (Gal. cap. 3), fac 4108 ani. În aceºti ani, nici Sfânta Scripturã nu a fost ºi nici sâmbãta nu s-a þinut ca sãrbãtoare de vreun popor. Timp de atâtea mii de ani, oamenii cei credincioºi ºi aleºi ai lui Dumnezeu s-au povãþuit pe calea mântuirii numai prin Sfânta Tradiþie, adicã dupã învãþãtura despre Dumnezeu însuºitã prin viu grai; ºi numai vreme de 1400 ani – cât a fost de la Moise pânã la venirea Domnului – s-au cãlãuzit ºi de Sfânta Scripturã a Vechiului Testament.
Dupã cum mai înainte de a se scrie cãrþile Vechiului Testament lumea s-a povãþuit la cunoaºterea lui Dumnezeu ºi la calea mântuirii numai prin Sfânta Tradiþie (predania prin viu grai), tot astfel, mai înainte de a se scrie cãrþile Noului Testament, Sfânta Tradiþie a fost dreptarul dupã care primii creºtini s-au povãþuit la calea mântuirii. Primul care a semãnat învãþãturile Noului Testament prin viu grai în urechile oamenilor a fost Însuºi Mântuitorul nostru Iisus Hristos, Care, trei ani ºi jumãtate cât a vestit Evanghelia Sa, nu a scris nimic, ci neîncetat în aceastã vreme a învãþat poporul.
Iar dupã ce ªi-a împlinit ascultarea cãtre Pãrintele Sãu, pe Apostolii Sãi nu i-a trimis sã scrie, ci sã propovãduiascã la toatã lumea Evanghelia, spunându-le: Drept aceea, mergând, învãþaþi toate neamurile, botezându-le în numele Tatãlui ºi al Fiului ºi al Sfântului Duh, învãþându-le sã pãzeascã toate câte v-am poruncit vouã. ªi iatã, Eu cu voi sunt în toate zilele, pânã la sfârºitul veacului. Amin. (Matei 28, 19-20).
Din ziua întemeierii ei, anul 33 d.Hr., ºi pânã în anul 44 d.Hr., când Sfântul Matei a scris prima Evanghelie, Biserica s-a condus fãrã Scriptura Noului Testament, s-a condus prin Sfânta Tradiþie, din care o parte va fi consemnatã mai târziu în scris. De asemenea, au fost multe scrieri despre care s-a pretins cã sunt inspirate ºi scrise de Sfinþii Apostoli, dar Biserica a fost aceea care le-a admis, le-a recunoscut sau nu ca fiind inspirate, deoarece ea trãia adevãrul Evangheliei mai înainte ca el sã fi fost scris, îl trãia prin Tradiþie.
Aºadar, iatã ce este Sfânta Tradiþie: izvorul ºi rãdãcina ambelor Testamente – al celui Vechi ºi al celui Nou – ºi de aceea noi o numim al doilea izvor al descoperirii dumnezeieºti ºi o socotim ca având aceeaºi autoritate ºi însemnãtate ca ºi Sfânta Scripturã.
Sectarul: Sfânta Scripturã este cuvânt dumnezeiesc ºi nu este iertat a o înlocui sau a o schimba cu Tradiþia, care este cuvânt omenesc, pentru cã scrie în Evanghelie: De ce ºi voi cãlcaþi porunca lui Dumnezeu pentru datina voastrã? Iar apoi: Aþi desfiinþat porunca lui Dumnezeu pentru rânduiala voastrã. Fãþarnicilor, bine a proorocit despre voi Isaia, când a zis: poporul acesta… zadarnic Mã cinsteºte, învãþând învãþãturi care sunt porunci ale oamenilor (cf. Matei 15, 3, 6-9; Marcu 7, 13). De aceea nu este voie sã înlocuim ºi sã schimbãm sau sã adãugãm ºi noi la legea lui Dumnezeu, cuprinsã în Sfânta Scripturã, prin cuvântul omenesc al Tradiþiei.
Preotul: Nu este deloc adevãrat ceea ce spui dumneata, cãci legea lui Dumnezeu nu este cuprinsã toatã numai în Sfânta Scripturã. Auzi ce spune dumnezeiescul Evanghelist Ioan, cã sunt încã ºi alte multe câte a fãcut Iisus, care de s-ar fi scris cu de-amãnuntul, cred cã nici în lumea aceasta n-ar încãpea cãrþile ce s-ar fi scris (Ioan 21, 25). Iarãºi, acelaºi Evanghelist Ioan declarã în una din epistolele sale: Multe având a vã scrie, n-am voit sã vi le scriu pe hârtie ºi cu cernealã, ci nãdãjduiesc sã vin la voi ºi sã vã vorbesc gurã cãtre gurã, ca bucuria noastrã sã fie deplinã (II Ioan 1, 12). Aºadar, vezi cã dumnezeiescul evanghelist mai mult se bucura cu ucenicii sãi când avea posibilitate sã le vorbeascã prin viu grai (predanie) decât atunci când le trimitea ceva în scris, iar voi, sectarii, þineþi orbeºte (ºi nebuneºte) numai la cele scrise ºi nu bãgaþi de seamã cã atât Mântuitorul cât ºi mulþi dintre apostoli n-au lãsat nimic în scris, ci au propovãduit prin viu grai. Cred cã despre voi a voi a proorocit marele Prooroc Isaia cã cu ochii vã veþi uita, dar nu veþi vedea (Isaia 6, 9).
Sectarul: Creºtinii nu trebuie sã se lase ademeniþi de alte învãþãturi omeneºti înºelãtoare, deosebite de cele dumnezeieºti ale Sfintei Scripturi, cãci aºa ne îndeamnã apostolul: Luaþi aminte sã nu vã fure minþile cineva cu filosofia ºi cu deºarta înºelãciune din predania omeneascã, dupã stihiile lumii ºi nu dupã Hristos (Col. 2, 8). Aºadar, datoria noastrã este sã ne ferim de înºelãciunea predaniei (tradiþiei) omeneºti.
Preotul: Dumneata dupã cât vãd eºti prea sucit la minte ºi la înþelegere ºi nu poþi face nici mãcar aceastã deosebire, de a înþelege care sunt învãþãturile cele cu predanie omeneascã ºi care sunt cele cu predanie apostolicã ºi evanghelicã. Ai adus aici un citat al Sfintei Scripturi care se referã la predania învãþãturilor omeneºti ºi la filosofia cea deºartã a veacului de acum, ºi care nu are nici o legãturã cu Sfânta Tradiþie cea evanghelicã ºi apostolicã, a Bisericii lui Hristos.
Apoi în dosul acestui citat, rãu înþeles de dumneata ºi de cei cu aceeaºi înþelegere asemenea dumitale, îþi ascunzi viclenia ºi otrava eresului care te stãpâneºte ºi te învaþã a te împotrivi Predaniei celei apostolice ale Bisericii celei dreptmãritoare. Sfânta Tradiþie nu este predanie omeneascã, nici filosofie ºi nici deºartã înºelãciune, ci este Cuvântul lui Dumnezeu care s-a predat nouã prin viu grai.
Marele Apostol Pavel ne învaþã ºi ne îndeamnã sã þinem cu tãrie predaniile, zicând: Aºadar, fraþilor, staþi neclintiþi ºi þineþi predaniile pe care le-aþi învãþat, fie prin cuvânt, fie prin epistola noastrã (II Tes. 2, 15), iar voi, sectarii, îndemnaþi pe creºtinii cei neîntãriþi sã huleascã ºi sã lase predaniile apostoleºti ºi bisericeºti ºi nu înþelegeþi cã însãºi Sfânta Scripturã este un rod al Duhului Sfânt, care a crescut din rãdãcina ºi din pomul Sfintei Tradiþii.
Sectarul: Sfânta Scripturã ne este de ajuns pentru credinþã ºi pentru mântuirea noastrã ºi deci nu avem nevoie ºi de Tradiþie. Aºa rezultã din cuvintele Apostolului Pavel cãtre Timotei: De mic copil cunoºti Sfintele Scripturi care pot sã te înþelepþeascã spre mântuire, prin credinþa cea întru Iisus Hristos. Toatã Scriptura este insuflatã de Dumnezeu ºi de folos spre învãþãturã, spre mustrare, spre îndreptare, spre înþelepþirea care duce la dreptate (II Tim. 3, 15-16). Cuvintele sunt limpezi; oricare adaos la Sfânta Scripturã este de prisos.
Preotul: Aici este vorba numai de Scriptura Vechiului Testament, cãci cea a Noului Testament nu era încã scrisã. Pavel îi scrie lui Timotei cã Vechiul Testament îi poate servi ca cel mai bun învãþãtor pentru întãrirea credinþei cele în Hristos ºi pentru educarea în creºtinism. Dupã tâlcuirea voastrã, a sectarilor, ar urma ca nici cãrþile Noului Testament – care în marea lor majoritate aveau sã fie scrise în perioada ce a urmat acestei scrisori adresate de Apostolul Pavel lui Timotei – sã nu fie primite, ci sã ne þinem numai cele ale Vechiului Testament, despre care aminteºte aici Marele Pavel lui Timotei.
Sectarul: Nu putem admite tradiþia, pentru cã în ea au intrat cu vremea multe elemente false ºi astfel, mai ales astãzi, nu mai putem deosebi Tradiþia cea adevãratã ºi apostolicã de cea falsã.
Preotul: Ascultã, omule, nu crede în aceastã privinþã minþii tale nici celor întunecaþi la înþelegere asemenea þie. Crede cele ce auzi de la noi, cã Biserica lui Hristos a statornicit adevãrurile de credinþã – dezvoltate de-a lungul Tradiþiei – prin canoane Apostolice, ale Sfintelor Soboare Ecumenice, ale celor locale, ale cãrþilor simbolice, prin mãrturisirile de credinþã ºi mãrturisirea ortodoxã, închegatã ºi formulatã definitiv la sinodul de la Iaºi (1642), ºi prin alte multe sinoade de sfinþii arhierei fãcãtori de minuni, care s-au adunat la sinoadele cele din vechime, unde s-a statornicit dreptarul sfintei credinþe ortodoxe, care era atacatã de multe cete eretice existente în acele vremuri.
Cât priveºte neschimbarea ºi nealterarea Sfintei Tradiþii, aceasta se poate controla în baza urmãtoarelor condiþii:
1. Sã nu cuprindã în sine contraziceri; sã nu se contrazicã cu tradiþia apostolicã sigurã; sã nu se contrazicã cu Sfânta Scripturã.
Numai fãrã astfel de contraziceri este posibil ca o învãþãturã oarecare din Tradiþie sã provinã de la Mântuitorul sau de la Sfinþii Apostoli, care au fost sub înrâurirea directã a Sfântului Duh.
2. Sã fi fost þinutã de Bisericile apostolice ºi sã aibã continuitate neîntreruptã ºi controlatã pânã astãzi.
3. Sã fi fost recunoscutã ºi urmatã totdeauna de întreaga Bisericã ecumenicã.
4. Sã fie în perfect acord cu toþi, sau dacã nu, cel puþin cu cea mai mare parte a pãrinþilor ºi învãþãtorilor bisericeºti.
Când o tradiþie nu împlineºte aceste condiþii, ea nu poate fi adevãratã ºi sfântã, deci nu poate fi admisã sau urmatã.
Sectarul: Cu toate aceste verificãri care ziceþi cã le-a fãcut ºi le face Biserica Ortodoxã referitor la adeverirea Tradiþiei, noi mai siguri suntem pe învãþãturile cuprinse în Sfânta Scripturã. Cãci primii creºtini primeau numai cele scrise în Sfânta Scripturã, dupã cum este scris: Aceºtia (iudeo-creºtinii din Bereea) erau mai mãrinimoºi decât cei din Tesalonic; ei au primit cuvântul cu toatã osârdia ºi zilnic cercetau Scripturile, ca sã vadã dacã lucrurile sunt aºa (Fapte 17, 11). De aici urmeazã cã noi trebuie sã þinem numai învãþãturile pe care le gãsim scrise în Sfânta Scripturã.
Preotul: Dumneata ºi cei asemenea dumitale înþelegeþi sucit ºi cu rãtãcire ºi vã lãudaþi cã þineþi numai învãþãturile scrise în Sfânta Scripturã. Iar marele Apostol Pavel vã ruºineazã pe voi, cãci el laudã pe creºtinii din Corint nu pentru cã þineau învãþãturile cele scrise, ci pentru cã îºi aduceau aminte de el ºi þineau cu tãrie la învãþãturile cele nescrise pe care le primiserã prin Predanie (Tradiþie) de la el, scriindu-le: Fraþilor, vã laud pe voi cã în toate vã aduceþi aminte de mine ºi þineþi predaniile aºa cum vi le-am dat (I Cor. 11, 2). Oare cum este bine, sã facem ca voi ºi sã þinem numai învãþãturile scrise, sau sã urmãm pe marele Apostol Pavel, care laudã pe cei ce þin predaniile nescrise? Ba mai mult, noi vã dovedim cã Sfinþii Apostoli ºi Evangheliºti au crezut ºi au predicat multe din Sfânta Tradiþie pe care o moºteniserã din vechime ºi care lucruri nu se gãsesc scrise în Sfânta Scripturã. Voi vã lãudaþi cã þineþi numai cele scrise, însã apostolii propovãduiesc ºi din cele nescrise în Sfânta Scripturã.
Sectarul: Unde se vede cã apostolii ar fi predicat, afarã de cele ce sunt scrise în Sfânta Scripturã?
Preotul: Iatã câteva dovezi: Sfântul Apostol Iuda, în epistola sa cea soborniceascã, printre altele zice: Dar Mihail Arhanghelul, când se împotrivea diavolului, certându-se cu el pentru trupul lui Moise, n-a îndrãznit sã aducã judecatã de hulã, ci a zis: «Certe-te pe tine Domnul» (1, 9). Ia cautã dumneata în toatã Sfânta Scripturã ºi vezi dacã vei afla scrise aceste cuvinte. Dar ºi mai jos, în aceeaºi sfântã epistolã, acelaºi apostol aminteºte de proorocia lui Enoh, zicând: Dar ºi Enoh, al ºaptelea de la Adam, a proorocit despre aceºtia, zicând: Iatã, a venit Domnul în zecile de mii de sfinþi ai Lui, ca sã facã judecatã împotriva tuturor ºi sã mustre pe toþi nelegiuiþii de faptele pãgânãtãþii lor, întru care au fãcut fãrãdelege ºi de toate cuvintele de ocarã pe care ei, pãcãtoºii, netemãtori de Dumnezeu, le-au rostit împotriva Lui (Iuda 1, 14-15).
Dar nu numai Iuda Apostolul vorbeºte din Tradiþie, ci ºi marele Pavel, în epistola a doua cãtre Timotei, iatã ce zice: Dupã cum Iannes ºi Iambres s-au împotrivit lui Moise, aºa ºi aceºtia stau împotriva adevãrului, oameni stricaþi la minte ºi netrebnici pentru credinþã (II Tim. 3, 8). ªi iarãºi, marele Apostol Pavel, adresându-se preoþilor din Efes, le zice: …þineþi minte cuvintele Domnului Iisus, cãci El a zis: Mai fericit este a da, decât a lua (Fapte 20, 35).
Acum te întreb pe dumneata, care crezi numai cele scrise, de unde au luat aceºti doi apostoli – Iuda ºi Pavel – cuvintele de mai sus, cãci nicãieri în Sfânta Scripturã nu le vei afla scrise? Vezi cum apostolii au vorbit ºi au folosit Sfânta Tradiþie ºi cum greºiþi voi, hulind învãþãtura cea nescrisã a Sfintei Tradiþii?
Sectarul: Totuºi, nu este cu putinþã ca Sfânta Tradiþie sã se fi putut pãstra pânã astãzi în întregime ºi în toatã curãþenia ei de la început ºi de aceea noi avem garanþie mai mult în învãþãturile scrise din Sfânta Scripturã.
Preotul: Omule, nu fii surd la înþelegerea celor bune. Ai vãzut în cele de mai sus cã marele Apostol Pavel laudã pe creºtinii din Corint pentru cã au þinut cu tãrie predaniile cele nescrise, aºa cum le primiserã din gura lui. Ai auzit cã apostolii înºiºi au folosit în propovãduirea lor cuvinte direct din Sfânta Tradiþie, cum sunt cele cu proorocia lui Enoh ºi celelalte. Þi-am arãtat încã ºi prin ce mijloace s-a pãstrat de-a lungul veacurilor Sfânta Tradiþie ºi care sunt semnele care garanteazã nealterarea ºi curãþenia ei, ºi totuºi dumneata la toate ai rãmas neînþelegãtor ºi nesimþitor, spunându-mi cã nu ai garanþie decât în cele scrise. Acest lucru mã face sã-þi spun: Deschide, omule, urechile tale cele de gând ºi auzi pe acelaºi mare Apostol Pavel, care îndeamnã ºi sfãtuieºte pe creºtinii din Tesalonic sã fie foarte atenþi ºi vigilenþi în pãstrarea Sfintei Tradiþii, zicându-le: Fraþilor, staþi neclintiþi ºi þineþi predaniile pe care le-aþi învãþat, fie prin cuvânt, fie prin epistola noastrã (II Tes. 2, 15). Iar în alt loc: Chiar dacã noi înºine sau un înger din cer v-ar vesti altã Evanghelie decât aceea pe care v-am vestit-o, sã fie anatema (Gal. 1, 8). Înþelege deci cã anatema este tãiere de la trupul tainic al Bisericii lui Hristos ºi pogorâre de viu în iad cu dracii, ºi sub aceastã înfricoºatã osândã eºti tu ºi toþi ereticii sectari, care asemenea þie nu voiesc a crede învãþãturile cele propovãduite ºi vestite de Apostoli prin viu grai.
Sectarul: Cum a putut a se pãstra vreme de mii de ani, aceeaºi normã a Sfintei Tradiþii în Bisericã, de vreme ce preoþii ºi scriitorii voºtri bisericeºti schimbã de la zi la zi adevãrul Sfintei Scripturi ºi predaniile apostolice, care la început au existat curate ºi nealterate? Dupã cum, dacã iei în mânã o Biblie chiar de acum 50 de ani ºi o pui alãturi cu cele de azi, nu mai seamãnã nicidecum, tot aºa au fãcut arhiereii ºi preoþii voºtri ºi cu alte cãrþi sfinte ºi cu Sfânta Tradiþie, pe care voi, ortodocºii, vã lãudaþi cã o þineþi aºa cum aþi moºtenit-o de la Apostoli.
Preotul: Nu este deloc adevãrat ceea ce susþii dumneata. Biserica lui Hristos este ocrotitã de Duhul Sfânt ºi nu poate greºi (Matei 10, 17-20; Ioan 14, 16-26; 15, 26; 16, 12-14; I Tim. 3, 15 º.a.), fiind condusã în chip nevãzut de Însuºi întemeietorul ei, Iisus Hristos, pânã la sfârºitul veacurilor (Matei 28, 20 º.a). Dacã unii scriitori bisericeºti, fie arhierei, preoþi sau laici, au tradus Biblia din alte limbi sau au îndreptat vreun cuvânt învechit în felul lui de a se exprima în limba de azi a poporului nostru, apoi aceasta a fost o îndreptare ºi corectare de exprimare, iar nu o schimbare de fond a textului biblic. Dacã ar învia astãzi un român de pe vremea lui Mircea cel Bãtrân sau a Marelui ªtefan ºi ai vrea sã vorbeºti cu el, aproape cã þi-ar pãrea cã este din altã naþie, cãci nu se mai vorbeºte azi întocmai limba poporului nostru cu cea care se vorbea atunci. Tot astfel ºi cãrþile de pe atunci, trecând vremea, s-au corectat de scriitori dupã vorbirea de azi, dar nu s-a schimbat înþelesul lor scripturistic ºi tainic.
Þi-am spus mai înainte cã temeiurile pe care se reazemã Sfânta Tradiþie ºi prin care se asigurã pãstrarea curãþeniei ei originale ºi transmiterea ei peste veacuri au fost: simbolurile vechi de credinþã, canoanele apostolice, definiþiile dogmatice ale celor ºapte Sinoade Ecumenice º.a.
Aici mai adaug cã în pãstrarea neschimbatã a Sfintei Tradiþii avem ºi alte mãrturii de mare importanþã, precum sunt: Practica veche a Bisericii, mãrturiile bãrbaþilor apostolici, printre care este ºi Sfântul Ignatie Teoforul, ucenicul apostolilor († 107 d.Hr.), care îndemna pe credincioºii de pe vremea sa sã se fereascã de învãþãturile ereticilor ºi sã pãzeascã curatã numai Tradiþia apostolicã. De asemenea Sfântul Policarp, episcop al Smirnei, tot un Pãrinte Apostolic († 166 d.Hr.). Sfântul Irineu († 202 d.Hr.) mãrturiseºte pentru tradiþie în scrierile sale.
Sfântul Vasile cel Mare († 379) mãrturisea: „Dintre dogmele ºi propovãduirile pãstrate în Bisericã, unele le avem din doctrina cea scrisã, iar altele le-am primit din Tradiþia Apostolilor, prin succesiunea în tainã, nescrise, ºi acelea au aceeaºi putere ca ºi cele scrise” (Despre Sfântul Duh, c. 27).
Sfântul Egesip – ne mãrturiseºte acelaºi istoric Eusebiu de Cezareea (Cartea a IV-a, c. 8, nr. 1) – s-a sârguit sã adune la un loc toate tradiþiile apostolice ºi a adunat mai multe din ele în cinci cãrþi – din care Eusebiu citeazã –, care însã cu timpul s-au pierdut; Origen († 250 d.H.) zicea: „Sã fie pãstratã tradiþia apostolicã în Bisericã”. Sfântul Epifanie († 403 d.H.) zicea: „Trebuie pãstratã tradiþia, pentru cã nu este cu putinþã a afla toate în Sfânta Scripturã”; Sfinþii Apostoli au depus unele în scrisori, altele în Tradiþie…”.
Sfântul Ioan Gurã de Aur († 407) scrie: „De aici (din II Tes. 2, 15) se vede cã apostolii n-au predat toate prin scrisoare, ci multe fãrã scrisori, dar ºi acestea nescrise sunt demne de crezare. Dacã este Tradiþia, atunci nu cãuta nimic mai mult” (Omilia IV, nr. 2 la II Tesaloniceni). Sfântul Grigorie de Nyssa († 394) scria: „Avem Tradiþia ajunsã la noi de la pãrinþi, ca o moºtenire prin succesiune de la apostoli, transmisã prin sfinþii ce au urmat” (Contra lui Evnomie, cartea a IV-a). Sfântul Clement Alexandrinul († 215 d.Hr.) „Aceia care explicã Scriptura contra Tradiþiei bisericeºti, au stricat norma adevãrului” (Strommata, lib 1, cap. 7). Tot aºa de hotãrât în aceastã privinþã scria ºi Sfântul Ciprian († 258): „Dacã ne vom îndrepta noi la izvorul Tradiþiei dumnezeieºti, atunci se va curma rãtãcirea omeneascã” (Epistola 74).
Sã nu se uite cã mãrturiile de mai sus oglindesc în ele credinþa din vremea apostolilor ºi imediat urmãtoare pânã în secolul al IV-lea. Practica veche a Bisericii este, de asemenea, o importantã mãrturie despre valoarea Sfintei Tradiþii ºi despre preþuirea pe care a avut-o de la început pânã azi.
Aºadar trebuie þinutã cu mare sfinþenie Sfânta Tradiþie, deoarece în Sfânta Scripturã nu este cu putinþã a afla toate cele spre mântuire. Sfânta Scripturã ne învaþã multe sã facem, dar nu ne aratã cum. De exemplu, ne cere sã ne botezãm, dar nu ne aratã ºi cum; sã ne mãrturisim, dar nu ºi cum; sã ne împãrtãºim, dar nu ºi cum; sã ne cununãm, dar nu ºi cum; sã ne rugãm, dar nu ºi cum, ºi unde, ºi când; sã facem semnul Sfintei Cruci pe faþa noastrã, dupã cea scrisã: Însemnatu-s-a peste noi lumina feþei Tale, Doamne (Ps. 4, 6), dar nu ne aratã ºi cum.
Dar cine ne-a învãþat pe noi, prin scriere, sã ne închinãm spre rãsãrit? Care Scripturã ne aratã graiurile chemãrii Sfântului Duh de la sfinþirea Preacuratelor Daruri sau la sfinþirea pâinii ºi a paharului euharistic? Care învãþãturã din Sfânta Scripturã ne aratã sã facem binecuvântarea apei botezului ºi sfinþirea Hrismei (Sfântul ºi Marele Mir)? Care Scripturã ne învaþã despre întreita afundare a celui ce se boteazã ºi lepãdãrile de satana de la Botez?
Rugãciunea de doxologie cãtre Sfânta Treime (adicã «Slavã Tatãlui ºi Fiului ºi Sfântului Duh»), din care Scripturã ne-a rãmas nouã? ªi apoi acelaºi mare Sfânt Vasile, dupã ce ne aratã acestea, zice cã: „Dacã ne-am apuca noi a lãsa cele nescrise, din obiceiuri, ca pe unele ce nu ar avea putere mare, am greºi la înseºi cele mai de frunte, pãgubind Evanghelia. Aºadar, obiceiul ce îl þine Biserica nescris, ca unul ce este de origine apostolicã ºi folosit de Sfinþii Pãrinþi ca Predanie rãmasã de la ei în Biserica lui Hristos, are putere de lege”.
Aºadar trebuie reþinut cã importanþa ºi folosul Sfintei Tradiþii provine din raportul strâns ce existã între ea ºi Sfânta Scripturã, cãci într-adevãr, ele stau într-un raport de strânsã legãturã ºi de întregire reciprocã, bazat pe faptul cã amândouã cuprind în ele Sfânta Descoperire ºi sunt pentru noi izvoarele acesteia. Prin urmare:
a) este cu neputinþã sã se contrazicã între ele;
b) este cu neputinþã sã nu existe între ele raporturi de reciprocitate.
Sfânta Scripturã are numai în Sfânta Tradiþie mãrturia cea mai sigurã pentru canonul cãrþilor ei ºi pentru caracterul ei dogmatic (inspiraþia ei divinã), iar Sfânta Tradiþie numai prin Sfânta Scripturã îºi poate dovedi curãþenia adevãrurilor ei.

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 30 Octombrie 2013, ora 10:46

Fosta membra 9am.ro

678 mesaje
Postat pe: 30 Octombrie 2013, ora 12:02

Ioan, degeaba te-ai plimbat prin trei biblioteci daca nu ai reusit sa citesti ceea ce ti-ar fi destuat mintea.
Iata, Minciunel te suspecteaza ca n-ai sti si ca ai fost manipulat(influentat) dar nu se observa pe el insusi cat de imbecil poate fi dupa dresajul care i-a fost aplicat de toti acei Sarlatani Ordinari Mincinosi.

Decat crestin cretin vs cretin crestin, mai bine luati-va de manute si mere-ti in dobitocenia voastra, fuduli , la pas,si brat la brat.

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 30 Octombrie 2013, ora 12:07

De la: _1075_, la data 2013-10-30 12:02:02
Ioan, degeaba te-ai plimbat prin trei biblioteci daca nu ai reusit sa citesti ceea ce ti-ar fi destuat mintea.
Iata, Minciunel te suspecteaza ca n-ai sti si ca ai fost manipulat(influentat) dar nu se observa pe el insusi cat de imbecil poate fi dupa dresajul care i-a fost aplicat de toti acei Sarlatani Ordinari Mincinosi.

Decat crestin cretin vs cretin crestin, mai bine luati-va de manute si mere-ti in dobitocenia voastra, fuduli , la pas,si brat la brat.
eu doar ii arat cu argumente credinciosule ce zic cei in masura

Fosta membra 9am.ro

678 mesaje
Postat pe: 30 Octombrie 2013, ora 12:23

De la: 9am_750, la data 2013-10-30 12:07:44

Aha, acum inteleg , Minciunel, tu esti postasul, purtatorul de cuvant/PR-ul celor pe care ii consideri a fi IN MASURA.
Mai Minciunel, cel in masura si pe care, tu, Minciunel, l-ai citat afirma, citez:

"Preotul: Sfânta Tradiþie sau Sfânta Predanie este învãþãtura datã de Dumnezeu prin viu grai Bisericii, din care o parte s-a fixat în scris, mai târziu"

Poti sa-mi demonstrzi ca acest Sarlatan Ordinar pe care l-ai citat , NU TE MINTE, nu te dreseaza imbecilizandu-te cu astfel de afirmatii?
Cum adica Minciunel, dumnezeu vorbeste, se exprima " prin viu grai"?
Poti sa-mi demonstrezi acest aspect afirmat de acesti Sarlatani Ordinari pe care tu ii crezi IN MASURA sa-ti livreze asemenea ineptii ?

Hai, convinge-ma ca dumnezeul tau vorbeste, ca dumnezeu se exprima "prin viu grai", pate reusesti sa-mi demonstrezi si in ce limba, sau dialect, se exprima dumnezeul tau, mai Minciunel.

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 30 Octombrie 2013, ora 12:50

De la: _1075_, la data 2013-10-30 12:23:36

Aha, acum inteleg , Minciunel, tu esti postasul, purtatorul de cuvant/PR-ul celor pe care ii consideri a fi IN MASURA.
Mai Minciunel, cel in masura si pe care, tu, Minciunel, l-ai citat afirma, citez:

"Preotul: Sfânta Tradiþie sau Sfânta Predanie este învãþãtura datã de Dumnezeu prin viu grai Bisericii, din care o parte s-a fixat în scris, mai târziu"

Poti sa-mi demonstrzi ca acest Sarlatan Ordinar pe care l-ai citat , NU TE MINTE, nu te dreseaza imbecilizandu-te cu astfel de afirmatii?
Poti sa-mi demonstrezi acest aspect afirmat de acesti Sarlatani Ordinari pe care tu ii crezi IN MASURA sa-ti livreze asemenea ineptii ?

Hai, convinge-ma ca dumnezeul tau vorbeste, ca dumnezeu se exprima "prin viu grai", pate reusesti sa-mi demonstrezi si in ce limba, sau dialect, se exprima dumnezeul tau, mai Minciunel.

binenteles credinciosule,,iar exemplul este mai sus cand hristos ia trimis pe apoostoli sa prppovaduiasca popoarelor iar pe la noi a ajuns apostoolul andrei ,,cine sunt urmasii apostoliloor toti cei care cred in hristos iar unii se fac preoti precum apostoolii si propovaduiesc cuvantul lui dumnezeu in biserica cine sunt madularele biserici?oamenii

acum tu care te minti singur cum se face ca nu ti poti raspunde nici macar tie dar altoora cum ai aparut din nimic cand nimicul este inexistent,tie iti creaza autoturismul nimeni sau tu,,,fi destept credinciosule nu te mai mintii singur,si vorbeste frumos

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 30 Octombrie 2013, ora 12:55

iar daca te referi la ce sa fixavt in scris mai tarziu,dami voie sa cred ca glumesti,,oricine stie,,evangheliile si canoanele bisericii,i,credinciosule

Musetel

9787 mesaje
Postat pe: 30 Octombrie 2013, ora 13:20

''Dacã ar trebui sã scriu o carte de moralã, primele 99 de pagini le-aº lãsa goale ºi pe a o suta aº scrie: "Existã o singurã datorie. Aceea de a iubi"". Albert Camus ''CONSTIINTA este marturia si dovada prezentei incontestabile a lui DUMNEZEU in OM ! '' Musetel deea ''Si tu diffères de moi, mon frère, loin de me léser, tu m'enrichis.'' Antoine de Saint Exupéry
sunt_al_naibii

3127 mesaje
Postat pe: 30 Octombrie 2013, ora 14:16

Numai persoanele care se smulg din atracția sferelor mistico-religioase sãlbatice pot ajunge la inspiratia, ocrotirea și ajutorul Adevãratului Dumnezeu--------"Dragostea infinitã este singurul ADEVÃR ... orice altceva este o iluzie." - David Icke-----http://youtu.be/s8P7Eitg9cs-------chiar daca un om este ingenuncheat ...dar inca mai are spiritul si constiinta treze...acel om este liber....
Fosta membra 9am.ro

678 mesaje
Postat pe: 30 Octombrie 2013, ora 15:11

De la: 9am_750, la data 2013-10-30 12:50:41
De la: _1075_, la data 2013-10-30 12:23:36

binenteles credinciosule,,iar exemplul este mai sus cand hristos ia trimis pe apoostoli sa prppovaduiasca popoarelor iar pe la noi a ajuns apostoolul andrei ,,cine sunt urmasii apostoliloor toti cei care cred in hristos iar unii se fac preoti precum apostoolii si propovaduiesc cuvantul lui dumnezeu in biserica cine sunt madularele biserici?oamenii

acum tu care te minti singur cum se face ca nu ti poti raspunde nici macar tie dar altoora cum ai aparut din nimic cand nimicul este inexistent,tie iti creaza autoturismul nimeni sau tu,,,fi destept credinciosule nu te mai mintii singur,si vorbeste frumos

Bineinteles ce, Minciunel?

Mai Minciunel, daca tot ai ajuns purtatorul de cuvant al Sarlatanilor Ordinari, incearca sa te concentrezi si sa ma convingi ca cele afirmate de cei pe care tu ii consideri IN MASURA, nu te-au mintit.

Lasa-l pe Iisus , Minciunel, Iisus era analfabet, nici el nu a lasat vreun document scris de mana lui (olograf) tu , Minciunel, strange-ti informatiile necesare, analizeaza-le, si prezinta-mi dovezile, argumentele, prin care imi poti demonstra ca dumnezeul tau se exprima prin "viu grai", cat si in ce limba, sau dialect s-a exprimat.

repet:

Nu incerca s-o scalzi, sau s-o stergi spaland putina, ORI sa dispari ca magarul in ceata ca nu-ti tine vrajeala religioasa cu mine, ori esti apt sa-mi demonstrezi ceea ce afirma Sarlatanii Ordinari pe care tu ii crezi IN MASURA sa te imbecilizeze, ori te dai batut si incerci sa-ti revizuesti actuala atitudine oligofrena si comportamentul IMBECIL-PROZELITIST

Musetel

9787 mesaje
Postat pe: 30 Octombrie 2013, ora 15:15

PLUGUSHOR am lansat un challenge for you! Te bagi?

Vezi Mileniul trei.

See you soon!

''Dacã ar trebui sã scriu o carte de moralã, primele 99 de pagini le-aº lãsa goale ºi pe a o suta aº scrie: "Existã o singurã datorie. Aceea de a iubi"". Albert Camus ''CONSTIINTA este marturia si dovada prezentei incontestabile a lui DUMNEZEU in OM ! '' Musetel deea ''Si tu diffères de moi, mon frère, loin de me léser, tu m'enrichis.'' Antoine de Saint Exupéry
gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 30 Octombrie 2013, ora 15:27

Vorbeste prin viu grai ptr. urechile pregatite sa-L auda ....cine s-a rupt total de el, nu mai vede, nu mai aude decit zgomotul citadin !

in rest, nu mai cereti dovezi ca si daca le vedeti, fiind sub ochii vostri, tot nu le intelegeti ca atare !

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 30 Octombrie 2013, ora 15:38

ma tu vrei sa te conving eu cand tu te minti singur ca esti maimuta,,,,,,,,
daca aveai ceva cunostinte te coonvingeai singurel dar crezi inca in bazme cum ca ti se picteaza tabloul fara sa aiber pictoor,,

isus nu era deloc analfabet pentru ca nu exista scoala care te a invatat pe tine sa fi maimuta,,si binenteles ca el nu avea nevoie de nici o scoala,deci nu poti sa l lasi pe isus decat in mintea ta aeriana pentru ca nu ti convine ca a lasat invataturi prin viu grai precum si apostooli ca ti raspunde la intrebare iar tu vrei doar sa crezi in bazme cu tablouri fara pictori,,

Duhul Sfânt, sub chipul unor limbi de foc, a umplut de darurile sale pe apostoli, pentru început aceºtia cãpãtând marea putere de a grãi în limbi strãine, necunoscute de ei pânã atunci. Spre mirarea multor oameni aflaþi în Ierusalim, cei 12 au început sã facã învãþãtura Mântuitorului cunoscutã cãtre popoare, în diferite limbi, deºi aceºti ucenici erau cunoscuþi de mulþi dintre cei prezenþi ca fiind evrei simpli, în niciun caz preocupaþi de învãþarea limbilor strãine (trimiterea Duhului Sfânt peste ucenicii sãi o vestise mai demult Mântuitorul).

duhul sfant sa poogorat asupra apostolilor si toti din toate natiile intelegeau in limba lor ce apostoli vorbea in limba lor,,,invataturile au fost si prin viu grai si scrise

tu innainte sa ceri raspunsuri raspunde ti singurel baietel credincios in nimic,n

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 30 Octombrie 2013, ora 15:46

si eu nu m am asscuns nicaieri credinciosule,,tu oo faci ca n ai ce zice te ascunzi dp tablou

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 30 Octombrie 2013, ora 15:53

De la: gabigabi2, la data 2013-10-30 15:27:55Vorbeste prin viu grai ptr. urechile pregatite sa-L auda ....cine s-a rupt total de el, nu mai vede, nu mai aude decit zgomotul citadin !

in rest, nu mai cereti dovezi ca si daca le vedeti, fiind sub ochii vostri, tot nu le intelegeti ca atare !
iar vorbesti evaziv,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,este vorba de invataturile apostoliloor trimisi de dumnezeu sa proopovaduiasca lumii cuvantul lui dumnezeu si nouua veste care nu a fost numai scrisa ca nu tot ce sa spus sa si scris,,dar am mai vorbit asta si am dat argumente celor cu sectele cu cateva pagini in urma

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 30 Octombrie 2013, ora 16:06

De la: 9am_750, la data 2013-10-30 15:53:31
De la: gabigabi2, la data 2013-10-30 15:27:55Vorbeste prin viu grai ptr. urechile pregatite sa-L auda ....cine s-a rupt total de el, nu mai vede, nu mai aude decit zgomotul citadin !

iar vorbesti evaziv,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,este vorba de invataturile apostoliloor trimisi de dumnezeu sa proopovaduiasca lumii cuvantul lui dumnezeu si nouua veste care nu a fost numai scrisa ca nu tot ce sa spus sa si scris,,dar am mai vorbit asta si am dat argumente celor cu sectele cu cateva pagini in urma

chiar nu te inteleg : cum adica vorbesc Evaziv, cind am spus ca Dumnezeu vorbeste cu viu grai cui are urechi de auzit ?
in ce consta neintelesul afirmatiei mele ?
dar, chiar crezi ca a Vorbit numai atunci si acum nu mai vorbeste nimanui ?
eu i-am auzit vocea de 3 ori : de 2 ori in vis si o data in trezie ....care-i problema , ca nu inteleg ?!
P.S
nu stiu ce-i cu limbile de foc ale Sfintului Duh...eu stiu ce spune CINCIZECIMEA : ca s-a coborit Duhul Sfint sub forma de Porumbel si asa si apare reprezentat in icoana !

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 30 Octombrie 2013, ora 16:30

De la: gabigabi2, la data 2013-10-30 16:06:41

chiar nu te inteleg : cum adica vorbesc Evaziv, cind am spus ca Dumnezeu vorbeste cu viu grai cui are urechi de auzit ?
eu i-am auzit vocea de 3 ori : de 2 ori in vis si o data in trezie ....care-i problema , ca nu inteleg ?!
P.S
nu stiu ce-i cu limbile de foc ale Sfintului Duh...eu stiu ce spune CINCIZECIMEA : ca s-a coborit Duhul Sfint sub forma de Porumbel si asa si apare reprezentat in icoana !
daca erai perspicace iti dadeai ca era vorba de sfanta traditie si de unde porneste si prin ce se mentine,,ca dumnezeu voorbeste in continuare cu oamrni e altceva,,despre vise si vedenii este un citat mai sus cauta l

Fosta membra 9am.ro

678 mesaje
Postat pe: 30 Octombrie 2013, ora 16:32

De la: 9am_750, la data 2013-10-30 15:38:17 ma tu vrei sa te conving eu cand tu te minti singur ca esti maimuta,,,,,,,,
daca aveai ceva cunostinte te coonvingeai singurel dar crezi inca in bazme cum ca ti se picteaza tabloul fara sa aiber pictoor,,

isus nu era deloc analfabet pentru ca nu exista scoala care te a invatat pe tine sa fi maimuta,,si binenteles ca el nu avea nevoie de nici o scoala,deci nu poti sa l lasi pe isus decat in mintea ta aeriana pentru ca nu ti convine ca a lasat invataturi prin viu grai precum si apostooli ca ti raspunde la intrebare iar tu vrei doar sa crezi in bazme cu tablouri fara pictori,,

Duhul Sfânt, sub chipul unor limbi de foc, a umplut de darurile sale pe apostoli, pentru început aceºtia cãpãtând marea putere de a grãi în limbi strãine, necunoscute de ei pânã atunci. Spre mirarea multor oameni aflaþi în Ierusalim, cei 12 au început sã facã învãþãtura Mântuitorului cunoscutã cãtre popoare, în diferite limbi, deºi aceºti ucenici erau cunoscuþi de mulþi dintre cei prezenþi ca fiind evrei simpli, în niciun caz preocupaþi de învãþarea limbilor strãine (trimiterea Duhului Sfânt peste ucenicii sãi o vestise mai demult Mântuitorul).

duhul sfant sa poogorat asupra apostolilor si toti din toate natiile intelegeau in limba lor ce apostoli vorbea in limba lor,,,invataturile au fost si prin viu grai si scrise

tu innainte sa ceri raspunsuri raspunde ti singurel baietel credincios in nimic,n

Vai de capul tau, mai Minciunel, degeaba il mai porti pe umeri, ti-au distrus orice farama de ratiune si logica acei Sarlatani Ordinari indoctrinandu-te cu MINCIUNILE LOR
O asa creatie si creatura DE TEAPA TA , foarte rar se mai poate intalni, tare-mi este teama ca esti un monumet unicat, Mai Minciunel !

Minciunel, habar n-ai sa-ti procuri informatiine necesare sustinerii afirmatiilor pe care le-ai preluat si insusit intocmai de la cei care te-au indobitocit intr-un asemenea hal, acei Sarlatani Ordinari si-au facut bine treaba, si-au atins scopul, te-au transformat intr-o ameoba bipeda numai buna de slugarit si de-a fi stoarsa de bani si munca fizica in folosul lor.

Minciunel nu esti apt sa-ti intocmesti un referat a carei cronologie istorica sa contina artefacte, de la primele inscrisuri religioase care au fost redactate in urma unor informatii care au parvenit scribilor pe cale orala, si pana la dovezi istorice de necontestat a existentei cultului religios caruia ii aparti.Minciunel.
Si chiar daca mi-ai prezenta un asemenea referat ale carei concluzii s-ar fundamenta pe o asemenea probatiune, sau pe argumente de natura pur religioasa, ti-ar fi imposibil sa ma convingi de existenta dumnezeului tau care vorbeste, care se exprima prin viu grai, atat timp cat religiile sunt simple naratiuni inscrise pe traiectoria mitologiilor antice.

Toate religiile, dar absolut toate, Minciunel, sunt pure inventii ale unor minti cu o gandire incipienta, primitiva, involuata, patrunsa de frica/spaima si necunoasterea mediului in care isi traiau scurta existenta, iar pentru pura ta informare minimala, inaintea religiilor avraamice au existat sute de alte religii si curente mistice antice, de la Zeii regatului Ur si babilonieni sau cohorta de zeitati grecesti, romane, si pana la religiile nordice, extremului orient, ale orientului indepartat si dincolo de el, religiile amerindiene, maya etc. toate, absolut toate, Mincunel, nu sunt decat mythologii, pe intelesul tau, sunt POVESTI bune de maipulat si adormit FRAIERI ca TINE, de pe seama caruia se imbogatesc acei Sarlatani Ordinari care TE MINT si IMBECILIZEAZA continuu cu tot felul de PROMISIUNI aberante si ineptii religioase care nu au nici o legatura cu viata reala.
Ai pircipit, Minciunel?

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 30 Octombrie 2013, ora 16:34

iar duhul sfant sa pogorat de mai multe ori aici era vorba despre apostoli cand au primit duhul sfant,de unde vine si rusariile

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 30 Octombrie 2013, ora 16:44

De la: _1075_, la data 2013-10-30 16:32:41
De la: 9am_750, la data 2013-10-30 15:38:17 ma tu vrei sa te conving eu cand tu te minti singur ca esti maimuta,,,,,,,,

Vai de capul tau, mai Minciunel, degeaba il mai porti pe umeri, ti-au distrus orice farama de ratiune si logica acei Sarlatani Ordinari indoctrinandu-te cu MINCIUNILE LOR
O asa creatie si creatura DE TEAPA TA , foarte rar se mai poate intalni, tare-mi este teama ca esti un monumet unicat, Mai Minciunel !

Minciunel, habar n-ai sa-ti procuri informatiine necesare sustinerii afirmatiilor pe care le-ai preluat si insusit intocmai de la cei care te-au indobitocit intr-un asemenea hal, acei Sarlatani Ordinari si-au facut bine treaba, si-au atins scopul, te-au transformat intr-o ameoba bipeda numai buna de slugarit si de-a fi stoarsa de bani si munca fizica in folosul lor.

Minciunel nu esti apt sa-ti intocmesti un referat a carei cronologie istorica sa contina artefacte, de la primele inscrisuri religioase care au fost redactate in urma unor informatii care au parvenit scribilor pe cale orala, si pana la dovezi istorice de necontestat a existentei cultului religios caruia ii aparti.Minciunel.
Si chiar daca mi-ai prezenta un asemenea referat ale carei concluzii s-ar fundamenta pe o asemenea probatiune, sau pe argumente de natura pur religioasa, ti-ar fi imposibil sa ma convingi de existenta dumnezeului tau care vorbeste, care se exprima prin viu grai, atat timp cat religiile sunt simple naratiuni inscrise pe traiectoria mitologiilor antice.

Toate religiile, dar absolut toate, Minciunel, sunt pure inventii ale unor minti cu o gandire incipienta, primitiva, involuata, patrunsa de frica/spaima si necunoasterea mediului in care isi traiau scurta existenta, iar pentru pura ta informare minimala, inaintea religiilor avraamice au existat sute de alte religii si curente mistice antice, de la Zeii regatului Ur si babilonieni sau cohorta de zeitati grecesti, romane, si pana la religiile nordice, extremului orient, ale orientului indepartat si dincolo de el, religiile amerindiene, maya etc. toate, absolut toate, Mincunel, nu sunt decat mythologii, pe intelesul tau, sunt POVESTI bune de maipulat si adormit FRAIERI ca TINE, de pe seama caruia se imbogatesc acei Sarlatani Ordinari care TE MINT si IMBECILIZEAZA continuu cu tot felul de PROMISIUNI aberante si ineptii religioase care nu au nici o legatura cu viata reala.
Ai pircipit, Minciunel?

singurul primitiv si fara minte mie imi pari tu care ai impresia ca automobilul sa facut fara participarea ta,,restul tot ce spui tu sunt doooar idiotenii ca de obicei,,sunt scrieri si invataturi care sau mentinut prin sfanta traditie care e radacina care atesta ft simplu invataturile lui dumnezeu,

mai uitate o data la tablou si concentreazate ppuate cine stie credinciosule

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 30 Octombrie 2013, ora 17:01

De la: 9am_750, la data 2013-10-30 16:30:52

P.S
daca erai perspicace iti dadeai ca era vorba de sfanta traditie si de unde porneste si prin ce se mentine,,ca dumnezeu voorbeste in continuare cu oamrni e altceva,,despre vise si vedenii este un citat mai sus cauta l

si tu daca erai perspicace, intelegeai ca raspunsul meu era ptr @ 1075 ,ca el tot intreaba cum adica prin Viu Grai ?!

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 30 Octombrie 2013, ora 17:37

De la: gabigabi2, la data 2013-10-30 17:01:11
De la: 9am_750, la data 2013-10-30 16:30:52

P.S

si tu daca erai perspicace, intelegeai ca raspunsul meu era ptr @ 1075 ,ca el tot intreaba cum adica prin Viu Grai ?!
,si crezi ca nici atat nu intelegea?llogic ca ãprin viu grai ca doar nu au cazut evangheliile din cer

Pagini: << 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Cine este Dumnezeu ?!!!!
Mergi la: