back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Cine este dumnezeu ?!!!!

Pagini: << 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 >> Sari la pagina:

9am_750

3755 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 29 Octombrie 2013, ora 20:52

au gresit si dumnezeu ii va judeca dupa cum crede,,,,inca o data asta nu inseamna ca ortodoxia nu releva adevarul,,,,,,ca daca un musulman prin jihad crede ca tre sa omooare ppe cineva inseamna dooar ca a inteles gresit,,,,tu veziti de ale tale

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 29 Octombrie 2013, ora 21:39

fauritule hai sa ne vedem de ale noastre sa nu se mai intample asa cva,,incepe prin a nu mai jigni

Raporteaza abuz de limbaj
IonOOO

376 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 30 Octombrie 2013, ora 07:50

De la: 9am_750, la data 2013-10-29 19:36:03
De la: _1075_, la data 2013-10-29 17:40:23
De la: IonOOO, la data 2013-10-29 14:29:19

Acei oameni care au r�nit, abuzat, oprimat, �nrobit, insultat, chinuit, torturat �i ucis oameni, �n numele lui Dumnezeu, timp de secole,NU au fost crestini. Ei doar isi spuneau crestini,dar in realitate nu erau crestini.

Ioane, daca nu stii, inseamna ca nu esti informat, daca nu te-ai informat, esti un ignorant, daca o sa continui sa nu te informezi atat timp cat ai la dispozitie o unealta-computerul- si vehiculul informational al carui motor de cautare -web google- iti poate furniza toate informatiile necesare cunoasterii tuturor atrocitatilor comise de crestini de-a lungul istoriei, atunci, Ioane, dintr-un simplu ignorant ai sa ajungi sa fii considerat un intarziat mintal sau chiar un prost veritabil.

Daca insisti, am sa-ti fac cadou un rezumat al atrocitatilor comise de crestini de-a lungul istoriei, Ion, dar nu ti-as dori sa primesti un asemenea cadou jignitor, injositor.

sa referit ca nu erau crestini adevarati ma ci doar cu numele,,un om ce crede in hristoos nu are cum sa comita atrocitati,,insa timpurile erau altele,,ia luat valul pe multi,nu vreau eu sa le iau apararea sau sa i condamn,dumnezeu cu mila

Nu exista 'i-a luat valul". Un crestin adevarat,nu va face rau aproapelui sau. Cat despre cunostinta pe care o are sau trebuie sa o aiba un crestin,trebuie stiut ca Duhul Sfant va invata pe orice crestin ce este bine si ce nu. In plus,Biblia a insotit Biserica Domnului Isus. Inca de pe timpul lui Constantin cel Mare,existau 50 de Biblii comandate de acesta. De-a lungul timpului,adevaratii crestini,ca si alti oameni au suferit de la falsii crestini. Dumnezeu va judeca in ziua judecatii cu dreptate totul.

CROITOR
In Germania,cu ceva ani in urma,un evanghelist pe nume Wilhelm Busch,vorbea la un post de radio despre un general care in timpul unor manevre militare,a traversat cu calul sau o padure,si s-a intamplat ca si-a rupt haina intr-un colt agatindu-se de un ciot de copac. Cand a ajuns seara la cantonament, vazu cativa soldati asezati langa un un zid. Opri calul si ii intreba:
Este printre voi un croitor?
- Da, domnule general, eu sunt croitor, zise unul din ei.
- Vino degraba in camera mea de la han si coase-mi haina!
- Dar nu stiu sa cos, zise soldatul.
- Cum, nu stii sa cosi? Doar esti croitor!
- Imi cer iertare, domnule general, zise soldatul, eu ma numesc Croitor, dar nu sunt croitor.

Asa se poate spune despre multi dintre noi cand suntem intrebati sau cand completam un formular la rubrica Religie scriem: Crestin. : Dar de fapt si de drept acei oameni dintre noi nu sunt crestini precum nici Croitor nu era croitor. Stim noi ce este un crestin in lumina adevarului biblic? Un crestin este acela care este un urmas a lui Isus Hristos, un om ce crede ca Isus Hristos a murit pentru pacatele sale si care Il urmeaza pe Mantuitorul pe calea credintei. Esti tu crestin? Sunt eu crestin?

IonOOO

376 mesaje

Postat pe: 30 Octombrie 2013, ora 07:59

De la: _1075_, la data 2013-10-29 19:03:06
De la: gabigabi2, la data 2013-10-29 18:59:06
De la: _1075_, la data 2013-10-29 17:30:51
De la: gabigabi2, la data 2013-10-29 14:47:16
De la: _1075_, la data 2013-10-29 09:34:51
De la: gabigabi2, la data 2013-10-28 15:16:47

de ce nu vrei sa intelegi ca OAMENII au facut asta !
Oamenii imbatati de Putere, fie ea Politica, fie Financiara, fie Religioasa si NU Dumnezeu !

"OAMENII AU FACUT ASTA"!
Da??????
Dar oamenii nu-l puteau crea si pe dumnezeu pentru a avea posibilitatea SA FACA ASTA !?

ba da, puteau, dar n-a fost nevoie : EL ESTE ! si, te rog eu : Nu mai pune caruta-nnaintea boilor !

Nu, n-am sa pun caruta INAINTEA boilor, am sa inham "VACA" la COTIGA RELIGIEI si am sa-i spun asa:
Daca "VACA" crede ca EL EXISTA, si eu CRED ca "VACA" este PROASTA !

numa' un prostovan si un negospodar isi va pune vaca la munca grea , dar la mintea ta, de ce sa ma mir ?!

mai ia un sugus VACA PROASTA !

Aceste discutii,nu sunt civilizate. Nu se vorbeste asa cu o doamna. Domnule,fiti un gentlemen!

IonOOO

376 mesaje

Postat pe: 30 Octombrie 2013, ora 09:11

Acei oameni care au r�nit, abuzat, oprimat, �nrobit, insultat, chinuit, torturat �i ucis oameni, �n numele lui Dumnezeu, timp de secole,NU au fost crestini. Ei doar isi spuneau crestini,dar in realitate nu erau crestini.

Ioane, daca nu stii, inseamna ca nu esti informat, daca nu te-ai informat, esti un ignorant, daca o sa continui sa nu te informezi atat timp cat ai la dispozitie o unealta-computerul- si vehiculul informational al carui motor de cautare -web google- iti poate furniza toate informatiile necesare cunoasterii tuturor atrocitatilor comise de crestini de-a lungul istoriei, atunci, Ioane, dintr-un simplu ignorant ai sa ajungi sa fii considerat un intarziat mintal sau chiar un prost veritabil.

Daca insisti, am sa-ti fac cadou un rezumat al atrocitatilor comise de crestini de-a lungul istoriei, Ion, dar nu ti-as dori sa primesti un asemenea cadou jignitor, injositor.

As vrea sa stiti ceva domnule! Acum sunt o persoana in varsta. De cand stiu sa citesc,si pana cu ceva timp in urma,am fost inscris la 3 biblioteci in orasul meu. Evident ca sunt oameni:informati,neinformati,si dezinformati. Consider ca pentru mine este folositor faptul ca pe linga cititul cartilor,de copil am citit un pic Biblia,apoi in ultimii aproape 30 de ani studiez Biblia. Apoi stau de vorba cu multi oamenii si aflu informatii,facandu-mi si o practica in a sta de vorba cu oamenii batrani ce sunt o istorie vie. Mai urmaresc TV in acele emisiuni serioase,asa ca,cred eu, stiu cum stau lucrurile in cele religioase,sau in alte domenii.

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 30 Octombrie 2013, ora 10:22

De la: IonOOO, la data 2013-10-30 07:50:42
De la: 9am_750, la data 2013-10-29 19:36:03

sa referit ca nu erau crestini adevarati ma ci doar cu numele,,un om ce crede in hristoos nu are cum sa comita atrocitati,,insa timpurile erau altele,,ia luat valul pe multi,nu vreau eu sa le iau apararea sau sa i condamn,dumnezeu cu mila

Nu exista 'i-a luat valul". Un crestin adevarat,nu va face rau aproapelui sau. Cat despre cunostinta pe care o are sau trebuie sa o aiba un crestin,trebuie stiut ca Duhul Sfant va invata pe orice crestin ce este bine si ce nu. In plus,Biblia a insotit Biserica Domnului Isus. Inca de pe timpul lui Constantin cel Mare,existau 50 de Biblii comandate de acesta. De-a lungul timpului,adevaratii crestini,ca si alti oameni au suferit de la falsii crestini. Dumnezeu va judeca in ziua judecatii cu dreptate totul.

CROITOR
In Germania,cu ceva ani in urma,un evanghelist pe nume Wilhelm Busch,vorbea la un post de radio despre un general care in timpul unor manevre militare,a traversat cu calul sau o padure,si s-a intamplat ca si-a rupt haina intr-un colt agatindu-se de un ciot de copac. Cand a ajuns seara la cantonament, vazu cativa soldati asezati langa un un zid. Opri calul si ii intreba:
Este printre voi un croitor?
- Da, domnule general, eu sunt croitor, zise unul din ei.
- Vino degraba in camera mea de la han si coase-mi haina!
- Dar nu stiu sa cos, zise soldatul.
- Cum, nu stii sa cosi? Doar esti croitor!
- Imi cer iertare, domnule general, zise soldatul, eu ma numesc Croitor, dar nu sunt croitor.

Asa se poate spune despre multi dintre noi cand suntem intrebati sau cand completam un formular la rubrica Religie scriem: Crestin. : Dar de fapt si de drept acei oameni dintre noi nu sunt crestini precum nici Croitor nu era croitor. Stim noi ce este un crestin in lumina adevarului biblic? Un crestin este acela care este un urmas a lui Isus Hristos, un om ce crede ca Isus Hristos a murit pentru pacatele sale si care Il urmeaza pe Mantuitorul pe calea credintei. Esti tu crestin? Sunt eu crestin?

va judeca,noi sa ne vedem de ale noastre

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 30 Octombrie 2013, ora 10:25

De la: IonOOO, la data 2013-10-30 09:11:22

As vrea sa stiti ceva domnule! Acum sunt o persoana in varsta. De cand stiu sa citesc,si pana cu ceva timp in urma,am fost inscris la 3 biblioteci in orasul meu. Evident ca sunt oameni:informati,neinformati,si dezinformati. Consider ca pentru mine este folositor faptul ca pe linga cititul cartilor,de copil am citit un pic Biblia,apoi in ultimii aproape 30 de ani studiez Biblia. Apoi stau de vorba cu multi oamenii si aflu informatii,facandu-mi si o practica in a sta de vorba cu oamenii batrani ce sunt o istorie vie. Mai urmaresc TV in acele emisiuni serioase,asa ca,cred eu, stiu cum stau lucrurile in cele religioase,sau in alte domenii.
esti sigur ca sti,,,nu cumva ai fost influentat

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 30 Octombrie 2013, ora 10:25

De la: IonOOO, la data 2013-10-30 09:11:22

esti sigur ca sti,,,nu cumva ai fost influentat

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 30 Octombrie 2013, ora 10:45

Sectarul: Ce este Sf�nta Tradi�ie, pe care voi, ortodoc�ii, o socoti�i al doilea izvor al descoperirii dumnezeie�ti �i o pune�i �n egalitate cu dumnezeiasca Scriptur�?
Preotul: Sf�nta Tradi�ie sau Sf�nta Predanie este �nv���tura dat� de Dumnezeu prin viu grai Bisericii, din care o parte s-a fixat �n scris, mai t�rziu. Ca �i Sf�nta Scriptur�, Sf�nta Tradi�ie cuprinde descoperirea dumnezeiasc� trebuitoare m�ntuirii noastre. Ea este via�a Bisericii �n Duhul Sf�nt �i curentul viu al vie�ii Bisericii, fiind al doilea izvor al descoperirii dumnezeie�ti �i, ca atare, av�nd aceea�i autoritate ca �i Sf�nta Scriptur�.
De la Adam �i p�n� la sf�r�itul lui Avraam au trecut 3678 de ani, �i cu 430 de ani, c�t au stat israeli�ii robi �n Egipt (Gal. cap. 3), fac 4108 ani. �n ace�ti ani, nici Sf�nta Scriptur� nu a fost �i nici s�mb�ta nu s-a �inut ca s�rb�toare de vreun popor. Timp de at�tea mii de ani, oamenii cei credincio�i �i ale�i ai lui Dumnezeu s-au pov��uit pe calea m�ntuirii numai prin Sf�nta Tradi�ie, adic� dup� �nv���tura despre Dumnezeu �nsu�it� prin viu grai; �i numai vreme de 1400 ani � c�t a fost de la Moise p�n� la venirea Domnului � s-au c�l�uzit �i de Sf�nta Scriptur� a Vechiului Testament.
Dup� cum mai �nainte de a se scrie c�r�ile Vechiului Testament lumea s-a pov��uit la cunoa�terea lui Dumnezeu �i la calea m�ntuirii numai prin Sf�nta Tradi�ie (predania prin viu grai), tot astfel, mai �nainte de a se scrie c�r�ile Noului Testament, Sf�nta Tradi�ie a fost dreptarul dup� care primii cre�tini s-au pov��uit la calea m�ntuirii. Primul care a sem�nat �nv���turile Noului Testament prin viu grai �n urechile oamenilor a fost �nsu�i M�ntuitorul nostru Iisus Hristos, Care, trei ani �i jum�tate c�t a vestit Evanghelia Sa, nu a scris nimic, ci ne�ncetat �n aceast� vreme a �nv��at poporul.
Iar dup� ce �i-a �mplinit ascultarea c�tre P�rintele S�u, pe Apostolii S�i nu i-a trimis s� scrie, ci s� propov�duiasc� la toat� lumea Evanghelia, spun�ndu-le: Drept aceea, merg�nd, �nv��a�i toate neamurile, botez�ndu-le �n numele Tat�lui �i al Fiului �i al Sf�ntului Duh, �nv���ndu-le s� p�zeasc� toate c�te v-am poruncit vou�. �i iat�, Eu cu voi sunt �n toate zilele, p�n� la sf�r�itul veacului. Amin. (Matei 28, 19-20).
Din ziua �ntemeierii ei, anul 33 d.Hr., �i p�n� �n anul 44 d.Hr., c�nd Sf�ntul Matei a scris prima Evanghelie, Biserica s-a condus f�r� Scriptura Noului Testament, s-a condus prin Sf�nta Tradi�ie, din care o parte va fi consemnat� mai t�rziu �n scris. De asemenea, au fost multe scrieri despre care s-a pretins c� sunt inspirate �i scrise de Sfin�ii Apostoli, dar Biserica a fost aceea care le-a admis, le-a recunoscut sau nu ca fiind inspirate, deoarece ea tr�ia adev�rul Evangheliei mai �nainte ca el s� fi fost scris, �l tr�ia prin Tradi�ie.
A�adar, iat� ce este Sf�nta Tradi�ie: izvorul �i r�d�cina ambelor Testamente � al celui Vechi �i al celui Nou � �i de aceea noi o numim al doilea izvor al descoperirii dumnezeie�ti �i o socotim ca av�nd aceea�i autoritate �i �nsemn�tate ca �i Sf�nta Scriptur�.
Sectarul: Sf�nta Scriptur� este cuv�nt dumnezeiesc �i nu este iertat a o �nlocui sau a o schimba cu Tradi�ia, care este cuv�nt omenesc, pentru c� scrie �n Evanghelie: De ce �i voi c�lca�i porunca lui Dumnezeu pentru datina voastr�? Iar apoi: A�i desfiin�at porunca lui Dumnezeu pentru r�nduiala voastr�. F��arnicilor, bine a proorocit despre voi Isaia, c�nd a zis: poporul acesta� zadarnic M� cinste�te, �nv���nd �nv���turi care sunt porunci ale oamenilor (cf. Matei 15, 3, 6-9; Marcu 7, 13). De aceea nu este voie s� �nlocuim �i s� schimb�m sau s� ad�ug�m �i noi la legea lui Dumnezeu, cuprins� �n Sf�nta Scriptur�, prin cuv�ntul omenesc al Tradi�iei.
Preotul: Nu este deloc adev�rat ceea ce spui dumneata, c�ci legea lui Dumnezeu nu este cuprins� toat� numai �n Sf�nta Scriptur�. Auzi ce spune dumnezeiescul Evanghelist Ioan, c� sunt �nc� �i alte multe c�te a f�cut Iisus, care de s-ar fi scris cu de-am�nuntul, cred c� nici �n lumea aceasta n-ar �nc�pea c�r�ile ce s-ar fi scris (Ioan 21, 25). Iar�i, acela�i Evanghelist Ioan declar� �n una din epistolele sale: Multe av�nd a v� scrie, n-am voit s� vi le scriu pe h�rtie �i cu cerneal�, ci n�d�jduiesc s� vin la voi �i s� v� vorbesc gur� c�tre gur�, ca bucuria noastr� s� fie deplin� (II Ioan 1, 12). A�adar, vezi c� dumnezeiescul evanghelist mai mult se bucura cu ucenicii s�i c�nd avea posibilitate s� le vorbeasc� prin viu grai (predanie) dec�t atunci c�nd le trimitea ceva �n scris, iar voi, sectarii, �ine�i orbe�te (�i nebune�te) numai la cele scrise �i nu b�ga�i de seam� c� at�t M�ntuitorul c�t �i mul�i dintre apostoli n-au l�sat nimic �n scris, ci au propov�duit prin viu grai. Cred c� despre voi a voi a proorocit marele Prooroc Isaia c� cu ochii v� ve�i uita, dar nu ve�i vedea (Isaia 6, 9).
Sectarul: Cre�tinii nu trebuie s� se lase ademeni�i de alte �nv���turi omene�ti �n�el�toare, deosebite de cele dumnezeie�ti ale Sfintei Scripturi, c�ci a�a ne �ndeamn� apostolul: Lua�i aminte s� nu v� fure min�ile cineva cu filosofia �i cu de�arta �n�el�ciune din predania omeneasc�, dup� stihiile lumii �i nu dup� Hristos (Col. 2, 8). A�adar, datoria noastr� este s� ne ferim de �n�el�ciunea predaniei (tradi�iei) omene�ti.
Preotul: Dumneata dup� c�t v�d e�ti prea sucit la minte �i la �n�elegere �i nu po�i face nici m�car aceast� deosebire, de a �n�elege care sunt �nv���turile cele cu predanie omeneasc� �i care sunt cele cu predanie apostolic� �i evanghelic�. Ai adus aici un citat al Sfintei Scripturi care se refer� la predania �nv���turilor omene�ti �i la filosofia cea de�art� a veacului de acum, �i care nu are nici o leg�tur� cu Sf�nta Tradi�ie cea evanghelic� �i apostolic�, a Bisericii lui Hristos.
Apoi �n dosul acestui citat, r�u �n�eles de dumneata �i de cei cu aceea�i �n�elegere asemenea dumitale, ��i ascunzi viclenia �i otrava eresului care te st�p�ne�te �i te �nva�� a te �mpotrivi Predaniei celei apostolice ale Bisericii celei dreptm�ritoare. Sf�nta Tradi�ie nu este predanie omeneasc�, nici filosofie �i nici de�art� �n�el�ciune, ci este Cuv�ntul lui Dumnezeu care s-a predat nou� prin viu grai.
Marele Apostol Pavel ne �nva�� �i ne �ndeamn� s� �inem cu t�rie predaniile, zic�nd: A�adar, fra�ilor, sta�i neclinti�i �i �ine�i predaniile pe care le-a�i �nv��at, fie prin cuv�nt, fie prin epistola noastr� (II Tes. 2, 15), iar voi, sectarii, �ndemna�i pe cre�tinii cei ne�nt�ri�i s� huleasc� �i s� lase predaniile apostole�ti �i biserice�ti �i nu �n�elege�i c� �ns�i Sf�nta Scriptur� este un rod al Duhului Sf�nt, care a crescut din r�d�cina �i din pomul Sfintei Tradi�ii.
Sectarul: Sf�nta Scriptur� ne este de ajuns pentru credin�� �i pentru m�ntuirea noastr� �i deci nu avem nevoie �i de Tradi�ie. A�a rezult� din cuvintele Apostolului Pavel c�tre Timotei: De mic copil cuno�ti Sfintele Scripturi care pot s� te �n�elep�easc� spre m�ntuire, prin credin�a cea �ntru Iisus Hristos. Toat� Scriptura este insuflat� de Dumnezeu �i de folos spre �nv���tur�, spre mustrare, spre �ndreptare, spre �n�elep�irea care duce la dreptate (II Tim. 3, 15-16). Cuvintele sunt limpezi; oricare adaos la Sf�nta Scriptur� este de prisos.
Preotul: Aici este vorba numai de Scriptura Vechiului Testament, c�ci cea a Noului Testament nu era �nc� scris�. Pavel �i scrie lui Timotei c� Vechiul Testament �i poate servi ca cel mai bun �nv���tor pentru �nt�rirea credin�ei cele �n Hristos �i pentru educarea �n cre�tinism. Dup� t�lcuirea voastr�, a sectarilor, ar urma ca nici c�r�ile Noului Testament � care �n marea lor majoritate aveau s� fie scrise �n perioada ce a urmat acestei scrisori adresate de Apostolul Pavel lui Timotei � s� nu fie primite, ci s� ne �inem numai cele ale Vechiului Testament, despre care aminte�te aici Marele Pavel lui Timotei.
Sectarul: Nu putem admite tradi�ia, pentru c� �n ea au intrat cu vremea multe elemente false �i astfel, mai ales ast�zi, nu mai putem deosebi Tradi�ia cea adev�rat� �i apostolic� de cea fals�.
Preotul: Ascult�, omule, nu crede �n aceast� privin�� min�ii tale nici celor �ntuneca�i la �n�elegere asemenea �ie. Crede cele ce auzi de la noi, c� Biserica lui Hristos a statornicit adev�rurile de credin�� � dezvoltate de-a lungul Tradi�iei � prin canoane Apostolice, ale Sfintelor Soboare Ecumenice, ale celor locale, ale c�r�ilor simbolice, prin m�rturisirile de credin�� �i m�rturisirea ortodox�, �nchegat� �i formulat� definitiv la sinodul de la Ia�i (1642), �i prin alte multe sinoade de sfin�ii arhierei f�c�tori de minuni, care s-au adunat la sinoadele cele din vechime, unde s-a statornicit dreptarul sfintei credin�e ortodoxe, care era atacat� de multe cete eretice existente �n acele vremuri.
C�t prive�te neschimbarea �i nealterarea Sfintei Tradi�ii, aceasta se poate controla �n baza urm�toarelor condi�ii:
1. S� nu cuprind� �n sine contraziceri; s� nu se contrazic� cu tradi�ia apostolic� sigur�; s� nu se contrazic� cu Sf�nta Scriptur�.
Numai f�r� astfel de contraziceri este posibil ca o �nv���tur� oarecare din Tradi�ie s� provin� de la M�ntuitorul sau de la Sfin�ii Apostoli, care au fost sub �nr�urirea direct� a Sf�ntului Duh.
2. S� fi fost �inut� de Bisericile apostolice �i s� aib� continuitate ne�ntrerupt� �i controlat� p�n� ast�zi.
3. S� fi fost recunoscut� �i urmat� totdeauna de �ntreaga Biseric� ecumenic�.
4. S� fie �n perfect acord cu to�i, sau dac� nu, cel pu�in cu cea mai mare parte a p�rin�ilor �i �nv���torilor biserice�ti.
C�nd o tradi�ie nu �mpline�te aceste condi�ii, ea nu poate fi adev�rat� �i sf�nt�, deci nu poate fi admis� sau urmat�.
Sectarul: Cu toate aceste verific�ri care zice�i c� le-a f�cut �i le face Biserica Ortodox� referitor la adeverirea Tradi�iei, noi mai siguri suntem pe �nv���turile cuprinse �n Sf�nta Scriptur�. C�ci primii cre�tini primeau numai cele scrise �n Sf�nta Scriptur�, dup� cum este scris: Ace�tia (iudeo-cre�tinii din Bereea) erau mai m�rinimo�i dec�t cei din Tesalonic; ei au primit cuv�ntul cu toat� os�rdia �i zilnic cercetau Scripturile, ca s� vad� dac� lucrurile sunt a�a (Fapte 17, 11). De aici urmeaz� c� noi trebuie s� �inem numai �nv���turile pe care le g�sim scrise �n Sf�nta Scriptur�.
Preotul: Dumneata �i cei asemenea dumitale �n�elege�i sucit �i cu r�t�cire �i v� l�uda�i c� �ine�i numai �nv���turile scrise �n Sf�nta Scriptur�. Iar marele Apostol Pavel v� ru�ineaz� pe voi, c�ci el laud� pe cre�tinii din Corint nu pentru c� �ineau �nv���turile cele scrise, ci pentru c� �i aduceau aminte de el �i �ineau cu t�rie la �nv���turile cele nescrise pe care le primiser� prin Predanie (Tradi�ie) de la el, scriindu-le: Fra�ilor, v� laud pe voi c� �n toate v� aduce�i aminte de mine �i �ine�i predaniile a�a cum vi le-am dat (I Cor. 11, 2). Oare cum este bine, s� facem ca voi �i s� �inem numai �nv���turile scrise, sau s� urm�m pe marele Apostol Pavel, care laud� pe cei ce �in predaniile nescrise? Ba mai mult, noi v� dovedim c� Sfin�ii Apostoli �i Evangheli�ti au crezut �i au predicat multe din Sf�nta Tradi�ie pe care o mo�teniser� din vechime �i care lucruri nu se g�sesc scrise �n Sf�nta Scriptur�. Voi v� l�uda�i c� �ine�i numai cele scrise, �ns� apostolii propov�duiesc �i din cele nescrise �n Sf�nta Scriptur�.
Sectarul: Unde se vede c� apostolii ar fi predicat, afar� de cele ce sunt scrise �n Sf�nta Scriptur�?
Preotul: Iat� c�teva dovezi: Sf�ntul Apostol Iuda, �n epistola sa cea soborniceasc�, printre altele zice: Dar Mihail Arhanghelul, c�nd se �mpotrivea diavolului, cert�ndu-se cu el pentru trupul lui Moise, n-a �ndr�znit s� aduc� judecat� de hul�, ci a zis: �Certe-te pe tine Domnul� (1, 9). Ia caut� dumneata �n toat� Sf�nta Scriptur� �i vezi dac� vei afla scrise aceste cuvinte. Dar �i mai jos, �n aceea�i sf�nt� epistol�, acela�i apostol aminte�te de proorocia lui Enoh, zic�nd: Dar �i Enoh, al �aptelea de la Adam, a proorocit despre ace�tia, zic�nd: Iat�, a venit Domnul �n zecile de mii de sfin�i ai Lui, ca s� fac� judecat� �mpotriva tuturor �i s� mustre pe to�i nelegiui�ii de faptele p�g�n�t��ii lor, �ntru care au f�cut f�r�delege �i de toate cuvintele de ocar� pe care ei, p�c�to�ii, netem�tori de Dumnezeu, le-au rostit �mpotriva Lui (Iuda 1, 14-15).
Dar nu numai Iuda Apostolul vorbe�te din Tradi�ie, ci �i marele Pavel, �n epistola a doua c�tre Timotei, iat� ce zice: Dup� cum Iannes �i Iambres s-au �mpotrivit lui Moise, a�a �i ace�tia stau �mpotriva adev�rului, oameni strica�i la minte �i netrebnici pentru credin�� (II Tim. 3, 8). �i iar�i, marele Apostol Pavel, adres�ndu-se preo�ilor din Efes, le zice: ��ine�i minte cuvintele Domnului Iisus, c�ci El a zis: Mai fericit este a da, dec�t a lua (Fapte 20, 35).
Acum te �ntreb pe dumneata, care crezi numai cele scrise, de unde au luat ace�ti doi apostoli � Iuda �i Pavel � cuvintele de mai sus, c�ci nic�ieri �n Sf�nta Scriptur� nu le vei afla scrise? Vezi cum apostolii au vorbit �i au folosit Sf�nta Tradi�ie �i cum gre�i�i voi, hulind �nv���tura cea nescris� a Sfintei Tradi�ii?
Sectarul: Totu�i, nu este cu putin�� ca Sf�nta Tradi�ie s� se fi putut p�stra p�n� ast�zi �n �ntregime �i �n toat� cur��enia ei de la �nceput �i de aceea noi avem garan�ie mai mult �n �nv���turile scrise din Sf�nta Scriptur�.
Preotul: Omule, nu fii surd la �n�elegerea celor bune. Ai v�zut �n cele de mai sus c� marele Apostol Pavel laud� pe cre�tinii din Corint pentru c� au �inut cu t�rie predaniile cele nescrise, a�a cum le primiser� din gura lui. Ai auzit c� apostolii �n�i�i au folosit �n propov�duirea lor cuvinte direct din Sf�nta Tradi�ie, cum sunt cele cu proorocia lui Enoh �i celelalte. �i-am ar�tat �nc� �i prin ce mijloace s-a p�strat de-a lungul veacurilor Sf�nta Tradi�ie �i care sunt semnele care garanteaz� nealterarea �i cur��enia ei, �i totu�i dumneata la toate ai r�mas ne�n�eleg�tor �i nesim�itor, spun�ndu-mi c� nu ai garan�ie dec�t �n cele scrise. Acest lucru m� face s�-�i spun: Deschide, omule, urechile tale cele de g�nd �i auzi pe acela�i mare Apostol Pavel, care �ndeamn� �i sf�tuie�te pe cre�tinii din Tesalonic s� fie foarte aten�i �i vigilen�i �n p�strarea Sfintei Tradi�ii, zic�ndu-le: Fra�ilor, sta�i neclinti�i �i �ine�i predaniile pe care le-a�i �nv��at, fie prin cuv�nt, fie prin epistola noastr� (II Tes. 2, 15). Iar �n alt loc: Chiar dac� noi �n�ine sau un �nger din cer v-ar vesti alt� Evanghelie dec�t aceea pe care v-am vestit-o, s� fie anatema (Gal. 1, 8). �n�elege deci c� anatema este t�iere de la trupul tainic al Bisericii lui Hristos �i pogor�re de viu �n iad cu dracii, �i sub aceast� �nfrico�at� os�nd� e�ti tu �i to�i ereticii sectari, care asemenea �ie nu voiesc a crede �nv���turile cele propov�duite �i vestite de Apostoli prin viu grai.
Sectarul: Cum a putut a se p�stra vreme de mii de ani, aceea�i norm� a Sfintei Tradi�ii �n Biseric�, de vreme ce preo�ii �i scriitorii vo�tri biserice�ti schimb� de la zi la zi adev�rul Sfintei Scripturi �i predaniile apostolice, care la �nceput au existat curate �i nealterate? Dup� cum, dac� iei �n m�n� o Biblie chiar de acum 50 de ani �i o pui al�turi cu cele de azi, nu mai seam�n� nicidecum, tot a�a au f�cut arhiereii �i preo�ii vo�tri �i cu alte c�r�i sfinte �i cu Sf�nta Tradi�ie, pe care voi, ortodoc�ii, v� l�uda�i c� o �ine�i a�a cum a�i mo�tenit-o de la Apostoli.
Preotul: Nu este deloc adev�rat ceea ce sus�ii dumneata. Biserica lui Hristos este ocrotit� de Duhul Sf�nt �i nu poate gre�i (Matei 10, 17-20; Ioan 14, 16-26; 15, 26; 16, 12-14; I Tim. 3, 15 �.a.), fiind condus� �n chip nev�zut de �nsu�i �ntemeietorul ei, Iisus Hristos, p�n� la sf�r�itul veacurilor (Matei 28, 20 �.a). Dac� unii scriitori biserice�ti, fie arhierei, preo�i sau laici, au tradus Biblia din alte limbi sau au �ndreptat vreun cuv�nt �nvechit �n felul lui de a se exprima �n limba de azi a poporului nostru, apoi aceasta a fost o �ndreptare �i corectare de exprimare, iar nu o schimbare de fond a textului biblic. Dac� ar �nvia ast�zi un rom�n de pe vremea lui Mircea cel B�tr�n sau a Marelui �tefan �i ai vrea s� vorbe�ti cu el, aproape c� �i-ar p�rea c� este din alt� na�ie, c�ci nu se mai vorbe�te azi �ntocmai limba poporului nostru cu cea care se vorbea atunci. Tot astfel �i c�r�ile de pe atunci, trec�nd vremea, s-au corectat de scriitori dup� vorbirea de azi, dar nu s-a schimbat �n�elesul lor scripturistic �i tainic.
�i-am spus mai �nainte c� temeiurile pe care se reazem� Sf�nta Tradi�ie �i prin care se asigur� p�strarea cur��eniei ei originale �i transmiterea ei peste veacuri au fost: simbolurile vechi de credin��, canoanele apostolice, defini�iile dogmatice ale celor �apte Sinoade Ecumenice �.a.
Aici mai adaug c� �n p�strarea neschimbat� a Sfintei Tradi�ii avem �i alte m�rturii de mare importan��, precum sunt: Practica veche a Bisericii, m�rturiile b�rba�ilor apostolici, printre care este �i Sf�ntul Ignatie Teoforul, ucenicul apostolilor (� 107 d.Hr.), care �ndemna pe credincio�ii de pe vremea sa s� se fereasc� de �nv���turile ereticilor �i s� p�zeasc� curat� numai Tradi�ia apostolic�. De asemenea Sf�ntul Policarp, episcop al Smirnei, tot un P�rinte Apostolic (� 166 d.Hr.). Sf�ntul Irineu (� 202 d.Hr.) m�rturise�te pentru tradi�ie �n scrierile sale.
Sf�ntul Vasile cel Mare (� 379) m�rturisea: �Dintre dogmele �i propov�duirile p�strate �n Biseric�, unele le avem din doctrina cea scris�, iar altele le-am primit din Tradi�ia Apostolilor, prin succesiunea �n tain�, nescrise, �i acelea au aceea�i putere ca �i cele scrise� (Despre Sf�ntul Duh, c. 27).
Sf�ntul Egesip � ne m�rturise�te acela�i istoric Eusebiu de Cezareea (Cartea a IV-a, c. 8, nr. 1) � s-a s�rguit s� adune la un loc toate tradi�iile apostolice �i a adunat mai multe din ele �n cinci c�r�i � din care Eusebiu citeaz� �, care �ns� cu timpul s-au pierdut; Origen (� 250 d.H.) zicea: �S� fie p�strat� tradi�ia apostolic� �n Biseric�. Sf�ntul Epifanie (� 403 d.H.) zicea: �Trebuie p�strat� tradi�ia, pentru c� nu este cu putin�� a afla toate �n Sf�nta Scriptur�; Sfin�ii Apostoli au depus unele �n scrisori, altele �n Tradi�ie��.
Sf�ntul Ioan Gur� de Aur (� 407) scrie: �De aici (din II Tes. 2, 15) se vede c� apostolii n-au predat toate prin scrisoare, ci multe f�r� scrisori, dar �i acestea nescrise sunt demne de crezare. Dac� este Tradi�ia, atunci nu c�uta nimic mai mult� (Omilia IV, nr. 2 la II Tesaloniceni). Sf�ntul Grigorie de Nyssa (� 394) scria: �Avem Tradi�ia ajuns� la noi de la p�rin�i, ca o mo�tenire prin succesiune de la apostoli, transmis� prin sfin�ii ce au urmat� (Contra lui Evnomie, cartea a IV-a). Sf�ntul Clement Alexandrinul (� 215 d.Hr.) �Aceia care explic� Scriptura contra Tradi�iei biserice�ti, au stricat norma adev�rului� (Strommata, lib 1, cap. 7). Tot a�a de hot�r�t �n aceast� privin�� scria �i Sf�ntul Ciprian (� 258): �Dac� ne vom �ndrepta noi la izvorul Tradi�iei dumnezeie�ti, atunci se va curma r�t�cirea omeneasc� (Epistola 74).
S� nu se uite c� m�rturiile de mai sus oglindesc �n ele credin�a din vremea apostolilor �i imediat urm�toare p�n� �n secolul al IV-lea. Practica veche a Bisericii este, de asemenea, o important� m�rturie despre valoarea Sfintei Tradi�ii �i despre pre�uirea pe care a avut-o de la �nceput p�n� azi.
A�adar trebuie �inut� cu mare sfin�enie Sf�nta Tradi�ie, deoarece �n Sf�nta Scriptur� nu este cu putin�� a afla toate cele spre m�ntuire. Sf�nta Scriptur� ne �nva�� multe s� facem, dar nu ne arat� cum. De exemplu, ne cere s� ne botez�m, dar nu ne arat� �i cum; s� ne m�rturisim, dar nu �i cum; s� ne �mp�rt�im, dar nu �i cum; s� ne cunun�m, dar nu �i cum; s� ne rug�m, dar nu �i cum, �i unde, �i c�nd; s� facem semnul Sfintei Cruci pe fa�a noastr�, dup� cea scris�: �nsemnatu-s-a peste noi lumina fe�ei Tale, Doamne (Ps. 4, 6), dar nu ne arat� �i cum.
Dar cine ne-a �nv��at pe noi, prin scriere, s� ne �nchin�m spre r�s�rit? Care Scriptur� ne arat� graiurile chem�rii Sf�ntului Duh de la sfin�irea Preacuratelor Daruri sau la sfin�irea p�inii �i a paharului euharistic? Care �nv���tur� din Sf�nta Scriptur� ne arat� s� facem binecuv�ntarea apei botezului �i sfin�irea Hrismei (Sf�ntul �i Marele Mir)? Care Scriptur� ne �nva�� despre �ntreita afundare a celui ce se boteaz� �i lep�d�rile de satana de la Botez?
Rug�ciunea de doxologie c�tre Sf�nta Treime (adic� �Slav� Tat�lui �i Fiului �i Sf�ntului Duh�), din care Scriptur� ne-a r�mas nou�? �i apoi acela�i mare Sf�nt Vasile, dup� ce ne arat� acestea, zice c�: �Dac� ne-am apuca noi a l�sa cele nescrise, din obiceiuri, ca pe unele ce nu ar avea putere mare, am gre�i la �nse�i cele mai de frunte, p�gubind Evanghelia. A�adar, obiceiul ce �l �ine Biserica nescris, ca unul ce este de origine apostolic� �i folosit de Sfin�ii P�rin�i ca Predanie r�mas� de la ei �n Biserica lui Hristos, are putere de lege�.
A�adar trebuie re�inut c� importan�a �i folosul Sfintei Tradi�ii provine din raportul str�ns ce exist� �ntre ea �i Sf�nta Scriptur�, c�ci �ntr-adev�r, ele stau �ntr-un raport de str�ns� leg�tur� �i de �ntregire reciproc�, bazat pe faptul c� am�ndou� cuprind �n ele Sf�nta Descoperire �i sunt pentru noi izvoarele acesteia. Prin urmare:
a) este cu neputin�� s� se contrazic� �ntre ele;
b) este cu neputin�� s� nu existe �ntre ele raporturi de reciprocitate.
Sf�nta Scriptur� are numai �n Sf�nta Tradi�ie m�rturia cea mai sigur� pentru canonul c�r�ilor ei �i pentru caracterul ei dogmatic (inspira�ia ei divin�), iar Sf�nta Tradi�ie numai prin Sf�nta Scriptur� �i poate dovedi cur��enia adev�rurilor ei.

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 30 Octombrie 2013, ora 10:46

Fosta membra 9am.ro

678 mesaje
Postat pe: 30 Octombrie 2013, ora 12:02

Ioan, degeaba te-ai plimbat prin trei biblioteci daca nu ai reusit sa citesti ceea ce ti-ar fi destuat mintea.
Iata, Minciunel te suspecteaza ca n-ai sti si ca ai fost manipulat(influentat) dar nu se observa pe el insusi cat de imbecil poate fi dupa dresajul care i-a fost aplicat de toti acei Sarlatani Ordinari Mincinosi.

Decat crestin cretin vs cretin crestin, mai bine luati-va de manute si mere-ti in dobitocenia voastra, fuduli , la pas,si brat la brat.

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 30 Octombrie 2013, ora 12:07

De la: _1075_, la data 2013-10-30 12:02:02
Ioan, degeaba te-ai plimbat prin trei biblioteci daca nu ai reusit sa citesti ceea ce ti-ar fi destuat mintea.
Iata, Minciunel te suspecteaza ca n-ai sti si ca ai fost manipulat(influentat) dar nu se observa pe el insusi cat de imbecil poate fi dupa dresajul care i-a fost aplicat de toti acei Sarlatani Ordinari Mincinosi.

Decat crestin cretin vs cretin crestin, mai bine luati-va de manute si mere-ti in dobitocenia voastra, fuduli , la pas,si brat la brat.
eu doar ii arat cu argumente credinciosule ce zic cei in masura

Fosta membra 9am.ro

678 mesaje
Postat pe: 30 Octombrie 2013, ora 12:23

De la: 9am_750, la data 2013-10-30 12:07:44

Aha, acum inteleg , Minciunel, tu esti postasul, purtatorul de cuvant/PR-ul celor pe care ii consideri a fi IN MASURA.
Mai Minciunel, cel in masura si pe care, tu, Minciunel, l-ai citat afirma, citez:

"Preotul: Sf�nta Tradi�ie sau Sf�nta Predanie este �nv���tura dat� de Dumnezeu prin viu grai Bisericii, din care o parte s-a fixat �n scris, mai t�rziu"

Poti sa-mi demonstrzi ca acest Sarlatan Ordinar pe care l-ai citat , NU TE MINTE, nu te dreseaza imbecilizandu-te cu astfel de afirmatii?
Cum adica Minciunel, dumnezeu vorbeste, se exprima " prin viu grai"?
Poti sa-mi demonstrezi acest aspect afirmat de acesti Sarlatani Ordinari pe care tu ii crezi IN MASURA sa-ti livreze asemenea ineptii ?

Hai, convinge-ma ca dumnezeul tau vorbeste, ca dumnezeu se exprima "prin viu grai", pate reusesti sa-mi demonstrezi si in ce limba, sau dialect, se exprima dumnezeul tau, mai Minciunel.

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 30 Octombrie 2013, ora 12:50

De la: _1075_, la data 2013-10-30 12:23:36

Aha, acum inteleg , Minciunel, tu esti postasul, purtatorul de cuvant/PR-ul celor pe care ii consideri a fi IN MASURA.
Mai Minciunel, cel in masura si pe care, tu, Minciunel, l-ai citat afirma, citez:

"Preotul: Sf�nta Tradi�ie sau Sf�nta Predanie este �nv���tura dat� de Dumnezeu prin viu grai Bisericii, din care o parte s-a fixat �n scris, mai t�rziu"

Poti sa-mi demonstrzi ca acest Sarlatan Ordinar pe care l-ai citat , NU TE MINTE, nu te dreseaza imbecilizandu-te cu astfel de afirmatii?
Poti sa-mi demonstrezi acest aspect afirmat de acesti Sarlatani Ordinari pe care tu ii crezi IN MASURA sa-ti livreze asemenea ineptii ?

Hai, convinge-ma ca dumnezeul tau vorbeste, ca dumnezeu se exprima "prin viu grai", pate reusesti sa-mi demonstrezi si in ce limba, sau dialect, se exprima dumnezeul tau, mai Minciunel.

binenteles credinciosule,,iar exemplul este mai sus cand hristos ia trimis pe apoostoli sa prppovaduiasca popoarelor iar pe la noi a ajuns apostoolul andrei ,,cine sunt urmasii apostoliloor toti cei care cred in hristos iar unii se fac preoti precum apostoolii si propovaduiesc cuvantul lui dumnezeu in biserica cine sunt madularele biserici?oamenii

acum tu care te minti singur cum se face ca nu ti poti raspunde nici macar tie dar altoora cum ai aparut din nimic cand nimicul este inexistent,tie iti creaza autoturismul nimeni sau tu,,,fi destept credinciosule nu te mai mintii singur,si vorbeste frumos

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 30 Octombrie 2013, ora 12:55

iar daca te referi la ce sa fixavt in scris mai tarziu,dami voie sa cred ca glumesti,,oricine stie,,evangheliile si canoanele bisericii,i,credinciosule

Musetel

9787 mesaje
Postat pe: 30 Octombrie 2013, ora 13:20

''Dac� ar trebui s� scriu o carte de moral�, primele 99 de pagini le-a� l�sa goale �i pe a o suta a� scrie: "Exist� o singur� datorie. Aceea de a iubi"". Albert Camus ''CONSTIINTA este marturia si dovada prezentei incontestabile a lui DUMNEZEU in OM ! '' Musetel deea ''Si tu diffères de moi, mon frère, loin de me l�ser, tu m'enrichis.'' Antoine de Saint Exup�ry
sunt_al_naibii

3127 mesaje
Postat pe: 30 Octombrie 2013, ora 14:16

Numai persoanele care se smulg din atracția sferelor mistico-religioase s�lbatice pot ajunge la inspiratia, ocrotirea și ajutorul Adev�ratului Dumnezeu--------"Dragostea infinit� este singurul ADEV�R ... orice altceva este o iluzie." - David Icke-----http://youtu.be/s8P7Eitg9cs-------chiar daca un om este ingenuncheat ...dar inca mai are spiritul si constiinta treze...acel om este liber....
Fosta membra 9am.ro

678 mesaje
Postat pe: 30 Octombrie 2013, ora 15:11

De la: 9am_750, la data 2013-10-30 12:50:41
De la: _1075_, la data 2013-10-30 12:23:36

binenteles credinciosule,,iar exemplul este mai sus cand hristos ia trimis pe apoostoli sa prppovaduiasca popoarelor iar pe la noi a ajuns apostoolul andrei ,,cine sunt urmasii apostoliloor toti cei care cred in hristos iar unii se fac preoti precum apostoolii si propovaduiesc cuvantul lui dumnezeu in biserica cine sunt madularele biserici?oamenii

acum tu care te minti singur cum se face ca nu ti poti raspunde nici macar tie dar altoora cum ai aparut din nimic cand nimicul este inexistent,tie iti creaza autoturismul nimeni sau tu,,,fi destept credinciosule nu te mai mintii singur,si vorbeste frumos

Bineinteles ce, Minciunel?

Mai Minciunel, daca tot ai ajuns purtatorul de cuvant al Sarlatanilor Ordinari, incearca sa te concentrezi si sa ma convingi ca cele afirmate de cei pe care tu ii consideri IN MASURA, nu te-au mintit.

Lasa-l pe Iisus , Minciunel, Iisus era analfabet, nici el nu a lasat vreun document scris de mana lui (olograf) tu , Minciunel, strange-ti informatiile necesare, analizeaza-le, si prezinta-mi dovezile, argumentele, prin care imi poti demonstra ca dumnezeul tau se exprima prin "viu grai", cat si in ce limba, sau dialect s-a exprimat.

repet:

Nu incerca s-o scalzi, sau s-o stergi spaland putina, ORI sa dispari ca magarul in ceata ca nu-ti tine vrajeala religioasa cu mine, ori esti apt sa-mi demonstrezi ceea ce afirma Sarlatanii Ordinari pe care tu ii crezi IN MASURA sa te imbecilizeze, ori te dai batut si incerci sa-ti revizuesti actuala atitudine oligofrena si comportamentul IMBECIL-PROZELITIST

Musetel

9787 mesaje
Postat pe: 30 Octombrie 2013, ora 15:15

PLUGUSHOR am lansat un challenge for you! Te bagi?

Vezi Mileniul trei.

See you soon!

''Dac� ar trebui s� scriu o carte de moral�, primele 99 de pagini le-a� l�sa goale �i pe a o suta a� scrie: "Exist� o singur� datorie. Aceea de a iubi"". Albert Camus ''CONSTIINTA este marturia si dovada prezentei incontestabile a lui DUMNEZEU in OM ! '' Musetel deea ''Si tu diffères de moi, mon frère, loin de me l�ser, tu m'enrichis.'' Antoine de Saint Exup�ry
gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 30 Octombrie 2013, ora 15:27

Vorbeste prin viu grai ptr. urechile pregatite sa-L auda ....cine s-a rupt total de el, nu mai vede, nu mai aude decit zgomotul citadin !

in rest, nu mai cereti dovezi ca si daca le vedeti, fiind sub ochii vostri, tot nu le intelegeti ca atare !

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 30 Octombrie 2013, ora 15:38

ma tu vrei sa te conving eu cand tu te minti singur ca esti maimuta,,,,,,,,
daca aveai ceva cunostinte te coonvingeai singurel dar crezi inca in bazme cum ca ti se picteaza tabloul fara sa aiber pictoor,,

isus nu era deloc analfabet pentru ca nu exista scoala care te a invatat pe tine sa fi maimuta,,si binenteles ca el nu avea nevoie de nici o scoala,deci nu poti sa l lasi pe isus decat in mintea ta aeriana pentru ca nu ti convine ca a lasat invataturi prin viu grai precum si apostooli ca ti raspunde la intrebare iar tu vrei doar sa crezi in bazme cu tablouri fara pictori,,

Duhul Sf�nt, sub chipul unor limbi de foc, a umplut de darurile sale pe apostoli, pentru �nceput ace�tia c�p�t�nd marea putere de a gr�i �n limbi str�ine, necunoscute de ei p�n� atunci. Spre mirarea multor oameni afla�i �n Ierusalim, cei 12 au �nceput s� fac� �nv���tura M�ntuitorului cunoscut� c�tre popoare, �n diferite limbi, de�i ace�ti ucenici erau cunoscu�i de mul�i dintre cei prezen�i ca fiind evrei simpli, �n niciun caz preocupa�i de �nv��area limbilor str�ine (trimiterea Duhului Sf�nt peste ucenicii s�i o vestise mai demult M�ntuitorul).

duhul sfant sa poogorat asupra apostolilor si toti din toate natiile intelegeau in limba lor ce apostoli vorbea in limba lor,,,invataturile au fost si prin viu grai si scrise

tu innainte sa ceri raspunsuri raspunde ti singurel baietel credincios in nimic,n

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 30 Octombrie 2013, ora 15:46

si eu nu m am asscuns nicaieri credinciosule,,tu oo faci ca n ai ce zice te ascunzi dp tablou

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 30 Octombrie 2013, ora 15:53

De la: gabigabi2, la data 2013-10-30 15:27:55Vorbeste prin viu grai ptr. urechile pregatite sa-L auda ....cine s-a rupt total de el, nu mai vede, nu mai aude decit zgomotul citadin !

in rest, nu mai cereti dovezi ca si daca le vedeti, fiind sub ochii vostri, tot nu le intelegeti ca atare !
iar vorbesti evaziv,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,este vorba de invataturile apostoliloor trimisi de dumnezeu sa proopovaduiasca lumii cuvantul lui dumnezeu si nouua veste care nu a fost numai scrisa ca nu tot ce sa spus sa si scris,,dar am mai vorbit asta si am dat argumente celor cu sectele cu cateva pagini in urma

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 30 Octombrie 2013, ora 16:06

De la: 9am_750, la data 2013-10-30 15:53:31
De la: gabigabi2, la data 2013-10-30 15:27:55Vorbeste prin viu grai ptr. urechile pregatite sa-L auda ....cine s-a rupt total de el, nu mai vede, nu mai aude decit zgomotul citadin !

iar vorbesti evaziv,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,este vorba de invataturile apostoliloor trimisi de dumnezeu sa proopovaduiasca lumii cuvantul lui dumnezeu si nouua veste care nu a fost numai scrisa ca nu tot ce sa spus sa si scris,,dar am mai vorbit asta si am dat argumente celor cu sectele cu cateva pagini in urma

chiar nu te inteleg : cum adica vorbesc Evaziv, cind am spus ca Dumnezeu vorbeste cu viu grai cui are urechi de auzit ?
in ce consta neintelesul afirmatiei mele ?
dar, chiar crezi ca a Vorbit numai atunci si acum nu mai vorbeste nimanui ?
eu i-am auzit vocea de 3 ori : de 2 ori in vis si o data in trezie ....care-i problema , ca nu inteleg ?!
P.S
nu stiu ce-i cu limbile de foc ale Sfintului Duh...eu stiu ce spune CINCIZECIMEA : ca s-a coborit Duhul Sfint sub forma de Porumbel si asa si apare reprezentat in icoana !

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 30 Octombrie 2013, ora 16:30

De la: gabigabi2, la data 2013-10-30 16:06:41

chiar nu te inteleg : cum adica vorbesc Evaziv, cind am spus ca Dumnezeu vorbeste cu viu grai cui are urechi de auzit ?
eu i-am auzit vocea de 3 ori : de 2 ori in vis si o data in trezie ....care-i problema , ca nu inteleg ?!
P.S
nu stiu ce-i cu limbile de foc ale Sfintului Duh...eu stiu ce spune CINCIZECIMEA : ca s-a coborit Duhul Sfint sub forma de Porumbel si asa si apare reprezentat in icoana !
daca erai perspicace iti dadeai ca era vorba de sfanta traditie si de unde porneste si prin ce se mentine,,ca dumnezeu voorbeste in continuare cu oamrni e altceva,,despre vise si vedenii este un citat mai sus cauta l

Fosta membra 9am.ro

678 mesaje
Postat pe: 30 Octombrie 2013, ora 16:32

De la: 9am_750, la data 2013-10-30 15:38:17 ma tu vrei sa te conving eu cand tu te minti singur ca esti maimuta,,,,,,,,
daca aveai ceva cunostinte te coonvingeai singurel dar crezi inca in bazme cum ca ti se picteaza tabloul fara sa aiber pictoor,,

isus nu era deloc analfabet pentru ca nu exista scoala care te a invatat pe tine sa fi maimuta,,si binenteles ca el nu avea nevoie de nici o scoala,deci nu poti sa l lasi pe isus decat in mintea ta aeriana pentru ca nu ti convine ca a lasat invataturi prin viu grai precum si apostooli ca ti raspunde la intrebare iar tu vrei doar sa crezi in bazme cu tablouri fara pictori,,

Duhul Sf�nt, sub chipul unor limbi de foc, a umplut de darurile sale pe apostoli, pentru �nceput ace�tia c�p�t�nd marea putere de a gr�i �n limbi str�ine, necunoscute de ei p�n� atunci. Spre mirarea multor oameni afla�i �n Ierusalim, cei 12 au �nceput s� fac� �nv���tura M�ntuitorului cunoscut� c�tre popoare, �n diferite limbi, de�i ace�ti ucenici erau cunoscu�i de mul�i dintre cei prezen�i ca fiind evrei simpli, �n niciun caz preocupa�i de �nv��area limbilor str�ine (trimiterea Duhului Sf�nt peste ucenicii s�i o vestise mai demult M�ntuitorul).

duhul sfant sa poogorat asupra apostolilor si toti din toate natiile intelegeau in limba lor ce apostoli vorbea in limba lor,,,invataturile au fost si prin viu grai si scrise

tu innainte sa ceri raspunsuri raspunde ti singurel baietel credincios in nimic,n

Vai de capul tau, mai Minciunel, degeaba il mai porti pe umeri, ti-au distrus orice farama de ratiune si logica acei Sarlatani Ordinari indoctrinandu-te cu MINCIUNILE LOR
O asa creatie si creatura DE TEAPA TA , foarte rar se mai poate intalni, tare-mi este teama ca esti un monumet unicat, Mai Minciunel !

Minciunel, habar n-ai sa-ti procuri informatiine necesare sustinerii afirmatiilor pe care le-ai preluat si insusit intocmai de la cei care te-au indobitocit intr-un asemenea hal, acei Sarlatani Ordinari si-au facut bine treaba, si-au atins scopul, te-au transformat intr-o ameoba bipeda numai buna de slugarit si de-a fi stoarsa de bani si munca fizica in folosul lor.

Minciunel nu esti apt sa-ti intocmesti un referat a carei cronologie istorica sa contina artefacte, de la primele inscrisuri religioase care au fost redactate in urma unor informatii care au parvenit scribilor pe cale orala, si pana la dovezi istorice de necontestat a existentei cultului religios caruia ii aparti.Minciunel.
Si chiar daca mi-ai prezenta un asemenea referat ale carei concluzii s-ar fundamenta pe o asemenea probatiune, sau pe argumente de natura pur religioasa, ti-ar fi imposibil sa ma convingi de existenta dumnezeului tau care vorbeste, care se exprima prin viu grai, atat timp cat religiile sunt simple naratiuni inscrise pe traiectoria mitologiilor antice.

Toate religiile, dar absolut toate, Minciunel, sunt pure inventii ale unor minti cu o gandire incipienta, primitiva, involuata, patrunsa de frica/spaima si necunoasterea mediului in care isi traiau scurta existenta, iar pentru pura ta informare minimala, inaintea religiilor avraamice au existat sute de alte religii si curente mistice antice, de la Zeii regatului Ur si babilonieni sau cohorta de zeitati grecesti, romane, si pana la religiile nordice, extremului orient, ale orientului indepartat si dincolo de el, religiile amerindiene, maya etc. toate, absolut toate, Mincunel, nu sunt decat mythologii, pe intelesul tau, sunt POVESTI bune de maipulat si adormit FRAIERI ca TINE, de pe seama caruia se imbogatesc acei Sarlatani Ordinari care TE MINT si IMBECILIZEAZA continuu cu tot felul de PROMISIUNI aberante si ineptii religioase care nu au nici o legatura cu viata reala.
Ai pircipit, Minciunel?

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 30 Octombrie 2013, ora 16:34

iar duhul sfant sa pogorat de mai multe ori aici era vorba despre apostoli cand au primit duhul sfant,de unde vine si rusariile

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 30 Octombrie 2013, ora 16:44

De la: _1075_, la data 2013-10-30 16:32:41
De la: 9am_750, la data 2013-10-30 15:38:17 ma tu vrei sa te conving eu cand tu te minti singur ca esti maimuta,,,,,,,,

Vai de capul tau, mai Minciunel, degeaba il mai porti pe umeri, ti-au distrus orice farama de ratiune si logica acei Sarlatani Ordinari indoctrinandu-te cu MINCIUNILE LOR
O asa creatie si creatura DE TEAPA TA , foarte rar se mai poate intalni, tare-mi este teama ca esti un monumet unicat, Mai Minciunel !

Minciunel, habar n-ai sa-ti procuri informatiine necesare sustinerii afirmatiilor pe care le-ai preluat si insusit intocmai de la cei care te-au indobitocit intr-un asemenea hal, acei Sarlatani Ordinari si-au facut bine treaba, si-au atins scopul, te-au transformat intr-o ameoba bipeda numai buna de slugarit si de-a fi stoarsa de bani si munca fizica in folosul lor.

Minciunel nu esti apt sa-ti intocmesti un referat a carei cronologie istorica sa contina artefacte, de la primele inscrisuri religioase care au fost redactate in urma unor informatii care au parvenit scribilor pe cale orala, si pana la dovezi istorice de necontestat a existentei cultului religios caruia ii aparti.Minciunel.
Si chiar daca mi-ai prezenta un asemenea referat ale carei concluzii s-ar fundamenta pe o asemenea probatiune, sau pe argumente de natura pur religioasa, ti-ar fi imposibil sa ma convingi de existenta dumnezeului tau care vorbeste, care se exprima prin viu grai, atat timp cat religiile sunt simple naratiuni inscrise pe traiectoria mitologiilor antice.

Toate religiile, dar absolut toate, Minciunel, sunt pure inventii ale unor minti cu o gandire incipienta, primitiva, involuata, patrunsa de frica/spaima si necunoasterea mediului in care isi traiau scurta existenta, iar pentru pura ta informare minimala, inaintea religiilor avraamice au existat sute de alte religii si curente mistice antice, de la Zeii regatului Ur si babilonieni sau cohorta de zeitati grecesti, romane, si pana la religiile nordice, extremului orient, ale orientului indepartat si dincolo de el, religiile amerindiene, maya etc. toate, absolut toate, Mincunel, nu sunt decat mythologii, pe intelesul tau, sunt POVESTI bune de maipulat si adormit FRAIERI ca TINE, de pe seama caruia se imbogatesc acei Sarlatani Ordinari care TE MINT si IMBECILIZEAZA continuu cu tot felul de PROMISIUNI aberante si ineptii religioase care nu au nici o legatura cu viata reala.
Ai pircipit, Minciunel?

singurul primitiv si fara minte mie imi pari tu care ai impresia ca automobilul sa facut fara participarea ta,,restul tot ce spui tu sunt doooar idiotenii ca de obicei,,sunt scrieri si invataturi care sau mentinut prin sfanta traditie care e radacina care atesta ft simplu invataturile lui dumnezeu,

mai uitate o data la tablou si concentreazate ppuate cine stie credinciosule

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 30 Octombrie 2013, ora 17:01

De la: 9am_750, la data 2013-10-30 16:30:52

P.S
daca erai perspicace iti dadeai ca era vorba de sfanta traditie si de unde porneste si prin ce se mentine,,ca dumnezeu voorbeste in continuare cu oamrni e altceva,,despre vise si vedenii este un citat mai sus cauta l

si tu daca erai perspicace, intelegeai ca raspunsul meu era ptr @ 1075 ,ca el tot intreaba cum adica prin Viu Grai ?!

9am_750

3755 mesaje

Postat pe: 30 Octombrie 2013, ora 17:37

De la: gabigabi2, la data 2013-10-30 17:01:11
De la: 9am_750, la data 2013-10-30 16:30:52

P.S

si tu daca erai perspicace, intelegeai ca raspunsul meu era ptr @ 1075 ,ca el tot intreaba cum adica prin Viu Grai ?!
,si crezi ca nici atat nu intelegea?llogic ca �prin viu grai ca doar nu au cazut evangheliile din cer

Pagini: << 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Cine este Dumnezeu ?!!!!
Mergi la: