back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Cine este dumnezeu ?!!!!

Pagini: << 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

16238 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 21 August 2013, ora 16:17

Eu vreau sa stiu de ce sunt numerotate randurile

,,E-un curcubeu deasupra lumii sufletului meu"
Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 21 August 2013, ora 16:23

De la: _Ingrid, la data 2013-08-21 16:17:19Eu vreau sa stiu de ce sunt numerotate randurile

pai n-ai decat s-o invoci pe tanti si ea-ti va spune...la cat de multe stie s-ar putea sa n-o nimereasca din prima...daca nu te grabesti vei afla raspunsu' corect....

Raporteaza abuz de limbaj
Singura religie pe care o accept si o propovaduiesc este.....RELIGIA IUBIRII , a FERICIRII si a PROSPERITATII.... --------DUMNEZEU sa binecuvanteze ROMANIA.... *** ,,Fii om, fii drept �i recunoa�te c�, pe deasupra ambi�iilor, intrigilor �i urilor, este Patria, este ve�nicia neamului, �i c� acolo trebuie s� ne �nt�lnim totdeauna, chiar dac� nu ne �n�elegem de fiecare dat�."(Ion Antonescu) *** ,,�n ziua de azi, pentru a st�p�ni c�t mai mul�i oameni, nu se mai cuceresc teritorii, ci sufletele acelor oameni. Odat� ce ai sufletul, ai omul; iar c�nd ai omul, teritoriul vine de la sine." (contele de Marenches) ***,,Putem avea fie democratie in aceasta tara , fie putem avea mari bogatii concentrate in mainile a putini oameni, dar nu le putem avea pe ambele'' [Louis Brandeis---membru al Curtii Supreme de Justitie a S.U.A. ]***
9am121159

2234 mesaje
Oras: Craiova

Postat pe: 22 August 2013, ora 22:09

Cum asa, credeti ca ne sunt spionate dormitoarele?
--------
Nu stiai?......si baile....tot.

9am121159

2234 mesaje

Postat pe: 22 August 2013, ora 22:20

Eu vreau sa stiu de ce sunt numerotate randurile
-----------
Biblia asa se citeste si asa se scrie.Ex. Matei capitolul 1/ versetul 1-15, adica de la 1 pana la 15.In cazul nostru este vorba despre Epistola catre Romani, capitolul 1/ 18-32.sau daca vrei sa scri 2 sau 3 versete atunci pui virgula.Ex Apocalipsa 21/ 7,12.Sper ca m-am facut inteleasa.

Yorick

1014 mesaje

Postat pe: 23 August 2013, ora 02:17

De la: gabigabi2, la data 2013-08-21 15:19:42
incep cu P.S
vezi ca ai folosit in argumentarea ta de 2 ori formula pe care n-ai auzit-o nicaieri : aia cu modelul "demn de urmat" , atunci cind ai vorbit despre James Randi !

acum : uiti mereu si poate ca asta-i o bila alba ptr. mine sau poate, dincontra ? ca intre noi doi e o diferenta de virsta de cam 30 ani, timp in care eu am traversat ceva mai multe influente de cultura, cutume, legi scrise sau nescrise ale pamintului si chestia cu perceptia realitatii nu prea sta-n picioare....de nu eram ancorata-n realitate, azi nu se stie de mai eram sau cum eram ! ceea ce vreau sa spun este ca, ne diferentiem Mult in felul de a gindi si ,evident, ne miram fiecare de ce e-n stare sa spuna celalalt !

dar @yorick , undeva pe aici sau poate pe un alt topic , am vorbit despre homosexuali ca despre niste oameni f.f. inteligenti, sensibili si a caror Latura Feminina este exagerat dezvoltata si , in conf. cu reprezentarea Dao, cea cu yang si yin , la ei acest yin - latura feminina a personalitatii lor nu este echilibrata....ma rog, de fapt pe tine nu te intereseaza asta, dar Toate au in lumea asta o explicatie !
ideea este ca asa cum tu si alti atei REFUZATI Prozelitismul religios si va Enerveaza la culme,irational, desi Personal nu va atinge , deci sunteti bigoti dupa etichetarea ta
... si, nu stiu daca-ti dai seama ca mereu apare in postarile tale aceasta INDIVIDUALIZARE ce se pune pe sine in centrul tuturor lucrurilor ,ca eu, pe mine......
dar reiau : nici eu sau altii ca mine nu suntem de acord cu prozelitismul homosexual !

of, cate nonsensuri laolalta! Si rea-vointa deasemenea!
Sunt gata sa pariez ca oricine altcineva a priceput ce am vrut sa zic prin:

" cred ca nu vei fi in stare sa gasesti pe ABSOLUT nimeni dintre cei care sustin egalitatea in drepturi care sa fi spus "urmati calea asta" "

iar tu raspunzi prin:

"vezi ca ai folosit in argumentarea ta de 2 ori formula pe care n-ai auzit-o nicaieri : aia cu modelul "demn de urmat" , atunci cind ai vorbit despre James Randi !" ?!?!

Eroarea asta de perceptie ar fi fost scuzabila daca eu n-as fi precizat:

"Si il consider un model de urmat in priviinta mintii sale. Ce face el acasa nu e treaba mea .."

Dar in contextul in care eu am facut precizarea asta suficient de limpede pentru orice copil de gradinita, nu ma pot gandi la eroare ci la rea-vointa.

Si asta e deasemenea evident in momentul in care te apuci sa rostesti cuvinte precum "prozelitism". Fie e vorba despre rea-vointa, fie e vorba despre necunoastere a termenilor folositi.
Prozelitismul inseamna sa incerci sa faci pe cineva sa adere la ceea ce faci tu. Adica prozelitismul crestin inseamna sa incerci sa convingi pe cineva sa devina la randul lui crestin.
Ei bine, "prozelitismul gay" de care te plangi tu este sublim , dar lipseste cu desavarsire, dupa cum zicea nenea Iancu. Campaniile "gay" NU se refera la "deveniti si voi la randul vostru gay" ci se refera la "dati-ne drepturi egale" . Adica daca tu ai voie sa te casatoresti cu cine vrei, si ei sa aiba dreptul sa se casatoreasca cu cine vor ei. O asemenea eroare este grosolana. Repet, fie denota rea-vointa , fie - ca sa fiu indulgent- denota necunoastere a termenilor folositi.
Iar , cel putin in ceea ce ma priveste (adica nu vorbesc in numele altora care se declara atei), NU am protestat impotriva prozelitismului religios. Te provoc sa gasesti o fraza a mea in care am facut asta! Ma indoiesc ca vei reusi. Ceea ce vei gasi insa se refera la altceva, si anume: vei gasi ca am afirmat ca religia sau credinta e ridicola. E un basm cu nimic mai presus de "punguta cu 2 bani". Si valoreaza chiar 2 bani.
De aici insa NU poti trage concluzia ca sunt impotriva prozelitismului religios (atentie , in biserici , nu in scoli! aia e altceva). Am mai exprimat in repetate randuri ca ader la anumite valori, regasite in mare parte in Declaratia Universala a Drepturilor Omului. (nu neaparat toate, poate mai am si alte valori). Una dintre aceste valori este Libertatea de Expresie , ceea ce inseamna ca si cei care au idei diferite de ale mele au voie sa le exprime in spatiul public. Adica si crestinii! Sau credinciosii de alte feluri. Valoarea Libertatii de Expresie consta tocmai in a sustine dreptul la expresie al celor care sunt impotriva mea! E drept ca dupa ce ei se exprima , si eu am dreptul de a ma exprima si a atrage atentia asupra faptului ca anumite idei pot fi stupide. Asta insa NU inseamna ca le neg dreptul la exprimare. Inseamna ca ne putem regasi in arena ideilor, de unde unele ideii vor iesi infrante doar din pricina stupiditatii lor. Am afirmat in alte ocazii si ca sustin posibilitatea ca unii oameni sa prezinte idei fasciste sau comuniste, si ca mi se pare stupid ca unele state europene incrimineaza acest lucru. In SUA nu e asa. Acolo ai voie sa fii fascist. Singurul impediment este .. oprobriul public. Sustine LIBER oricate idei stupide, dar nu te astepta ca publicul sa te aplaude pentru ele.
Deci , revenind de unde plecasem, acel bigotism cu care iti pare ca poti sa mi-o intorci, este cel putin ridicol. NU am sustinut vreodata (si te provoc sa ma contrazici daca iti da mana) sa interzicem credinta sau prozelitismul religios! Prin urmare, afirm cu certitudine ca te afli in eroare grava de perceptie.
Iar diferenta de varsta, asupra careia sunt constient, NU inseamna nici pe departe ca in mod necesar ai mai multa experienta de viata. Asta este o eroare de logica. Nu toti cei in varsta stiu in mod necesar mai multe decat cei mai tineri. Se poate intampla sa fie asa, insa modul de a demonstra acest lucru nu este prin a afirma cu seninatate "sunt mai in varsta deci stiu mai multe" ci este printr-o argumentatie riguroasa. As sugera sa te concentrezi pe argumentatie, in loc de a scoate jokerul asta din maneca... Nu merge asa...

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 23 August 2013, ora 07:30

ma-ntreb cum arata o conversatie cu prietenii tai @Yorick ! reuseste vreunul sa duca o idee la capat si tu sa nu-l desfiintezi cu logica ta care-mi pare ca e mai atenta pe forma decit pe continut ?
dupa cum imi explici atit de competent cit de multe nonsensuri inghesui unul intr-altul, ar trebui sa-mi leg degetele sau sa-mi pun leucoplast pe gura .....chiar nu se intelege ce spun ?
si totusi, citeste mai atent sau, macar intelege ce spune fraza mea cu cei 30 ani in plus, caci asa am si spus : timp in care am traversat mai multe influente de cultura, cutume, legi scrise sau nescrise ale pamintului !
oare te-ai gindit la ce-oi fi vrut sa spun cu asta sau in timp ce citeai, din ce in ce mai neatent la informatia cuprinsa-n fraza, te gindeai ce contra-argument sa aduci ?
dar, reiau : ne neosebim atit de mult in gindire incit, fiecare se minuneaza de ce zice celalalt !

Yorick

1014 mesaje

Postat pe: 23 August 2013, ora 09:32

De la: gabigabi2, la data 2013-08-23 07:30:02 ma-ntreb cum arata o conversatie cu prietenii tai @Yorick ! reuseste vreunul sa duca o idee la capat si tu sa nu-l desfiintezi cu logica ta care-mi pare ca e mai atenta pe forma decit pe continut ?
dupa cum imi explici atit de competent cit de multe nonsensuri inghesui unul intr-altul, ar trebui sa-mi leg degetele sau sa-mi pun leucoplast pe gura .....chiar nu se intelege ce spun ?
si totusi, citeste mai atent sau, macar intelege ce spune fraza mea cu cei 30 ani in plus, caci asa am si spus : timp in care am traversat mai multe influente de cultura, cutume, legi scrise sau nescrise ale pamintului !
oare te-ai gindit la ce-oi fi vrut sa spun cu asta sau in timp ce citeai, din ce in ce mai neatent la informatia cuprinsa-n fraza, te gindeai ce contra-argument sa aduci ?
dar, reiau : ne neosebim atit de mult in gindire incit, fiecare se minuneaza de ce zice celalalt !

Imi cer scuze daca tonul mesajului meu pare dur, nu asta e intentia mea. Dar ma simt uneori frustrat cand observ la partenerul de discutie denaturari evidente ale pozitiei pe care o reprezint.
Totusi, as indrazni sa afirm ca acord o atentie destul de mare atat formei cat si continutului mesajelor la care raspund. Acest lucru poate fi observat prin faptul ca ma adresez punctual tuturor ideilor din mesajele la care raspund.

Fl_Orion999

15216 mesaje

Postat pe: 23 August 2013, ora 11:50

De la: 9am121159, la data 2013-08-22 22:20:14Eu vreau sa stiu de ce sunt numerotate randurile
-----------
Biblia asa se citeste si asa se scrie.Ex. Matei capitolul 1/ versetul 1-15, adica de la 1 pana la 15.In cazul nostru este vorba despre Epistola catre Romani, capitolul 1/ 18-32.sau daca vrei sa scri 2 sau 3 versete atunci pui virgula.Ex Apocalipsa 21/ 7,12.Sper ca m-am facut inteleasa.

multumim doamna TANACU....

Singura religie pe care o accept si o propovaduiesc este.....RELIGIA IUBIRII , a FERICIRII si a PROSPERITATII.... --------DUMNEZEU sa binecuvanteze ROMANIA.... *** ,,Fii om, fii drept �i recunoa�te c�, pe deasupra ambi�iilor, intrigilor �i urilor, este Patria, este ve�nicia neamului, �i c� acolo trebuie s� ne �nt�lnim totdeauna, chiar dac� nu ne �n�elegem de fiecare dat�."(Ion Antonescu) *** ,,�n ziua de azi, pentru a st�p�ni c�t mai mul�i oameni, nu se mai cuceresc teritorii, ci sufletele acelor oameni. Odat� ce ai sufletul, ai omul; iar c�nd ai omul, teritoriul vine de la sine." (contele de Marenches) ***,,Putem avea fie democratie in aceasta tara , fie putem avea mari bogatii concentrate in mainile a putini oameni, dar nu le putem avea pe ambele'' [Louis Brandeis---membru al Curtii Supreme de Justitie a S.U.A. ]***
gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 23 August 2013, ora 13:59

De la: Yorick, la data 2013-08-23 09:32:13
De la: gabigabi2, la data 2013-08-23 07:30:02 ma-ntreb cum arata o conversatie cu prietenii tai @Yorick ! reuseste vreunul sa duca o idee la capat si tu sa nu-l desfiintezi cu logica ta care-mi pare ca e mai atenta pe forma decit pe continut ?

Imi cer scuze daca tonul mesajului meu pare dur, nu asta e intentia mea. Dar ma simt uneori frustrat cand observ la partenerul de discutie denaturari evidente ale pozitiei pe care o reprezint.
Totusi, as indrazni sa afirm ca acord o atentie destul de mare atat formei cat si continutului mesajelor la care raspund. Acest lucru poate fi observat prin faptul ca ma adresez punctual tuturor ideilor din mesajele la care raspund.

da, asa este si ar fi nedrept ,totusi, sa-ti aduc prea multe acuzatii dar, e clar : ceea ce ptr. mine este clar, ptr. tine nu este ! nu fac nici denaturari si nici interpretari rau-voitoare ci, asta mi-este gindirea ! am spus ca am traversat mai multe sisteme de organizare si gindire- de la cel de tip rusesc, caci sunt nascuta-n ' 48 si deci si scoala era gindita in acel sistem de valori - pin' la cel de astazi ! chiar crezi ca nu si-au pus amprenta pe felul meu de a gindi si a pune lucrurile pe caprarii , organizindu-le in :
asta -mi place ; asta nu-mi place si pot si spune de ce nu si de ce da ?! ca tu nu accepti sau nu esti de acord cu criteriile mele de apreciere, asta-i altceva si e dreptul tau, ca si al meu , sa ni le exprimam !
si asa, ma-ntorc la faza cu homosexualii - n-au decit sa-si ceara dreptul de a exista , dar nu Scotindu-mi ochii cu defilarile lor scabroase si scalabiindu-se-n femei fardate si despuiate, ca mi se-ntoarce stomacul pe dos, pur si simplu ! la cit de permisiva a devenit Libertatea asta atit de prost inteleasa incit s-a transformat in Libertinaj , urmeaza ca si drogatii, alcoolicii , violatorii si hotii sau criminalii sa-si ceara dreptul de a fi legalizati ....de altfel, fraza cu " DACA va fi gasit vinovat" cind el tocmai a comis o ilegalitate, flagranta si vizibila , mi se pare ca deja s-a facut primul pas in acea directie !

9am121159

2234 mesaje

Postat pe: 24 August 2013, ora 19:18

multumim doamna TANACU....
---------------
Esti ORION botezatorul?

9am121159

2234 mesaje

Postat pe: 24 August 2013, ora 19:41

Ceea ce vei gasi insa se refera la altceva, si anume: vei gasi ca am afirmat ca religia sau credinta e ridicola. E un basm cu nimic mai presus de "punguta cu 2 bani". Si valoreaza chiar 2 bani.
--------------
Yorik in cele pamantesti te descurci binisor,dar daca vine altul mai destept ca tine te pune la colt, caci numai Dumnezeu stie toate lucrurile.Dar ce te faci in cele ceresti,cum te vei descurca cu ce ai scris mai sus, cand vei fii fata-n fata cu Dumnezeu si vei vedea ca tu nu valorezi nici 2 bani, ca tu esti doar PRAFUL iar Dumnezeu este TOTUL Ce te face sa fii asa de nepasator fata de Cel ce te-a creat?.Dumnezeu spune "boul stie de stapanul sau, dar voi nu Ma cunoasteti pe Mine" Tu nu vezi ca toata omenirea striga la Dumnezeu, si animalele, si marea,si vantul, si ploaia si zapada si muntii, si pasarile si toata creatiunea Sa il asculta in afara de cativa care s-au autointitulat atei spre pierzarea lor.Religia nu este o joaca de copii.Dumnezeu exzista cu adevarat.Ai putea sa ma contrazici daca as fii singura de pe pamant care cred in Dumnezeu, dar sant o imensitate de oameni care cred.Toti acesti oameni considerati voi ca nu sant sanatosi?.....sant mai sanatosi ateii? Sau este invers.Roaga-te lui Dumnezeu si vei primi darul credintei.Credinta este un dar de la Dumnezeu......si atunci vei gandi altfel..Multa lumina, credinta, pace.

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 25 August 2013, ora 15:00

ptui, drace, ai inviat ?!

IonOOO

376 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 26 August 2013, ora 10:13

De la: _Ingrid, la data 2013-08-21 16:17:19Eu vreau sa stiu de ce sunt numerotate randurile

Numerotarea scrierelor Sfinte s-a facut tarziu dupa scrierea lor. Aceasta metoda a fost adoptata de oameni pentru ca cei ce cercetau sau cei ce citeau Scripturile sa poata localiza un anume loc pe care sa-l cerceteze,discute,sau ca pe un semn pur si simplu. (In comunicarile lor,ca si ale noastre,de asemenea folosim numerele ce desemneaza impartirea Bibiei in pagini,capitole,versete..)

In ani,in timp,discutand cu diferite persoane, am observat ca oamenii au "multe motive" pentru a nu citi Biblia, Iata cateva "motive” mai des intalnite de mine:

_“Nu am timp”
_.“Cititul cartilor Sfinte este treaba preotilor,a unor oameni ce sunt speciali si nu a noastra!”
“Am auzit ca daca ma apuc ca sa citesc Biblia,trebuie sa o si termin pana la capat,iar daca eu nu o termin de citit pana la capat fac un pacat,iar eu nu pot sa o termin caci este o carte mare,asa ca nu ma apuc de citit Biblia acum.”
_”Cine stie daca Biblia vine de la Dumnezeu? Poate ca Dumnezeu nici nu exista!”
_” Ma incurca numerele scrise in Biblie caci trebuie sa le citesc si astfel , pierd firul ideii repective”

Este ingrozitor de trist faptul ca in general oamenii nu citesc,nu sunt interesati de Biblia! Ne intrebam: Oare acesti oameni nu s-au nascut in familii crestine? Acesti oameni au fost si ei candva copii. Parintii lor,slujitorii lor spirituali nu i-au invatat sa citeasca Biblia si nu s-au dat exemplu ei insusi prin citirea Bibliei? De ce astazi exista o asa mare indiferenta a oamenilor pentru cititul Bibliei?

" Invata pe copil calea pe care trebuie s-o urmeze, si cand va imbatrani, nu se va abate de la ea. -" (Extras din Biblie)

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 26 August 2013, ora 14:14

him, nu este intru totul adevarat @Ioane , ptr. ca poti creste intr-o familie
de atei sau liberi cugetatori, asa ca mine si, intr-o zi sa ai o revelatie si intreaga viata sa ti se schimbe....
dar si inversul poate fi valabil si sa devii liber cugetator sau chiar ateu, ulterior ....dar astea-s cazurile Clare : unii-s fierbinti si alti -s reci ! dar ce te faci insa cu cei caldicei ? de convenienta sau ca asa se poarta ?

9am121159

2234 mesaje

Postat pe: 26 August 2013, ora 14:15

-----------
La cine te referi Gabi, si de ce?

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 26 August 2013, ora 14:51

De la: 9am121159, la data 2013-08-26 14:15:48 ptui, drace, ai inviat ?!
-----------

hoooop ,hop si aoleu ! @159, imi pare rau de incurcatura, dar a disparut postarea zuzei - sau zuzoi ,ca acum are ca avatar un cap de barbat si-si zice @Al Cinque -
ala de injura pe tot forumul si caruia m-am adresat !
te rog sa ma scuzi , nu sunt eu de vina si nu mi-as fi permis sa-ti spun asa ceva vreodata, indiferent ca sunt sau
nu de acord cu tot ce spui !

IonOOO

376 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 26 August 2013, ora 17:10

De la: gabigabi2, la data 2013-08-26 14:14:08 him, nu este intru totul adevarat @Ioane , ptr. ca poti creste intr-o familie
de atei sau liberi cugetatori, asa ca mine si, intr-o zi sa ai o revelatie si intreaga viata sa ti se schimbe....
dar si inversul poate fi valabil si sa devii liber cugetator sau chiar ateu, ulterior ....dar astea-s cazurile Clare : unii-s fierbinti si alti -s reci ! dar ce te faci insa cu cei caldicei ? de convenienta sau ca asa se poarta ?

Nu va suparati va rog. Cred ca ati fost pripita la ceasta postae. Ne putem intreba in mod sincer, cinstit macar astazi decat niciodata, fara formalisme: Am fost crestini? Suntem crestini?

Yorick

1014 mesaje

Postat pe: 27 August 2013, ora 04:34

De la: gabigabi2, la data 2013-08-23 13:59:11
da, asa este si ar fi nedrept ,totusi, sa-ti aduc prea multe acuzatii dar, e clar : ceea ce ptr. mine este clar, ptr. tine nu este ! nu fac nici denaturari si nici interpretari rau-voitoare ci, asta mi-este gindirea ! am spus ca am traversat mai multe sisteme de organizare si gindire- de la cel de tip rusesc, caci sunt nascuta-n ' 48 si deci si scoala era gindita in acel sistem de valori - pin' la cel de astazi ! chiar crezi ca nu si-au pus amprenta pe felul meu de a gindi si a pune lucrurile pe caprarii , organizindu-le in :
asta -mi place ; asta nu-mi place si pot si spune de ce nu si de ce da ?! ca tu nu accepti sau nu esti de acord cu criteriile mele de apreciere, asta-i altceva si e dreptul tau, ca si al meu , sa ni le exprimam !
si asa, ma-ntorc la faza cu homosexualii - n-au decit sa-si ceara dreptul de a exista , dar nu Scotindu-mi ochii cu defilarile lor scabroase si scalabiindu-se-n femei fardate si despuiate, ca mi se-ntoarce stomacul pe dos, pur si simplu ! la cit de permisiva a devenit Libertatea asta atit de prost inteleasa incit s-a transformat in Libertinaj , urmeaza ca si drogatii, alcoolicii , violatorii si hotii sau criminalii sa-si ceara dreptul de a fi legalizati ....de altfel, fraza cu " DACA va fi gasit vinovat" cind el tocmai a comis o ilegalitate, flagranta si vizibila , mi se pare ca deja s-a facut primul pas in acea directie !

hmm... sa vedem..
"defilarile lor scabroase" inseamna dreptul la Libertate de Expresie in cea mai pura forma! A sustine cu adevarat Libertatea de Expresie inseamna IN PRIMUL RAND a sustine posibilitatea de expresie a ceea ce nu-ti convine. Tuturor le e usor sa sustina ceea ce le convine. Iar faptul ca tie ti se intoarce stomacul pe dos este COMPLET IRELEVANT! Ceilalti membri ai societatii nu sunt meniti sa isi duca viata ca sa iti faca tie pe plac. O fi vorba despre libertinaj , insa e dreptul lor. NImeni nu e "arbiter elegantiarum" in societatea noastra ca sa stabileasca ce au si ce nu au voie altii sa poarte.
SI e bine ca e asa! Ti-am spus deja in alt mesaj ca asemenea reguli care dau libertate manifestarilor gay pe strada sunt tocmai acele reguli care iti protejeaza si tie propria libertate. Renunti la ele, in mod necesar renunti si la propria libertate. Pentru ca daca cineva ar trebui sa limiteze libertatea lor de a se imbraca si manifesta cum se simt ei bine, atunci dai cale deschisa ca cineva sa limiteze si propria ta libertate de a face lucrurile astea. Nu intamplator tarile cu legislatia cea mai restrictiva in priviinta asta sunt deasemeni tari in care ca femeie n-ai avea drept sa cuvanti. Si te-ai putea trezi obligata sa porti o panza de sac din cap pana'n picioare pentru motivul ca unii s-ar declara ofuscati daca iti arati fata. O asemenea atitudine e nedemna de valorile la care adera societatea noastra. Ele sunt perfectibile insa cred ca nu e cazul sa ne reintoarcem la evul mediu...

Trecand mai departe, nu inteleg la ce te referi cu "daca va fi gasit vinovat". Am dat in urma vreo 10 pagini si n-am gasit-o scrisa nici de mine nici de altcineva. Deci, sincer, habar n-am la ce te referi. Si deasemeni nu pricep la ce "ilegalitate flagranta si vizibila" te referi. Sunt in ceata si in priviinta asta. Si, in al treilea rand, nu inteleg sensul insiruirii facute de tine ("urmeaza ca si drogatii, alcoolicii , violatorii si hotii sau criminalii sa-si ceara dreptul de a fi legalizati")
Alcoolicii? Se pare ca nu esti la curent cu faptul ca alcoolul e legal in tara asta si a fost intotdeauna. Pe de alta parte , drogatii? Probabil nu am apucat sa spun asta vreodata, insa sunt pentru legalizarea drogurilor. Dar cu violatorii, hotii si criminalii chiar ma straduiesc din rasputeri sa pricep ce vrei sa spui. Nu ma pot gandi decat ca faci confuzii...

Yorick

1014 mesaje

Postat pe: 27 August 2013, ora 04:51

De la: 9am121159, la data 2013-08-24 19:41:44 Ceea ce vei gasi insa se refera la altceva, si anume: vei gasi ca am afirmat ca religia sau credinta e ridicola. E un basm cu nimic mai presus de "punguta cu 2 bani". Si valoreaza chiar 2 bani.
--------------
Yorik in cele pamantesti te descurci binisor,dar daca vine altul mai destept ca tine te pune la colt, caci numai Dumnezeu stie toate lucrurile.Dar ce te faci in cele ceresti,cum te vei descurca cu ce ai scris mai sus, cand vei fii fata-n fata cu Dumnezeu si vei vedea ca tu nu valorezi nici 2 bani, ca tu esti doar PRAFUL iar Dumnezeu este TOTUL Ce te face sa fii asa de nepasator fata de Cel ce te-a creat?.Dumnezeu spune "boul stie de stapanul sau, dar voi nu Ma cunoasteti pe Mine" Tu nu vezi ca toata omenirea striga la Dumnezeu, si animalele, si marea,si vantul, si ploaia si zapada si muntii, si pasarile si toata creatiunea Sa il asculta in afara de cativa care s-au autointitulat atei spre pierzarea lor.Religia nu este o joaca de copii.Dumnezeu exzista cu adevarat.Ai putea sa ma contrazici daca as fii singura de pe pamant care cred in Dumnezeu, dar sant o imensitate de oameni care cred.Toti acesti oameni considerati voi ca nu sant sanatosi?.....sant mai sanatosi ateii? Sau este invers.Roaga-te lui Dumnezeu si vei primi darul credintei.Credinta este un dar de la Dumnezeu......si atunci vei gandi altfel..Multa lumina, credinta, pace.

Valabilitatea sau adevarul unei idei NU se dovedesc pe criterii de popularitate. Nu are a face cati oameni se declara credinciosi. Asta e egal cu zero in momentul cand vrei sa discuti logic. Are vreo importanta daca in urma cu vreo 2000 de ani oamenii de pe aici credeau cu totii in Zalmoxe? Are vreo importanta ca daca te nasteai in India ai fi crezut in Shiva sau vreo alta zeitate? Faptul ca 100% din oamenii aflati in situatiile alea cred in basmul lor favorit, inseamna oare ca basmul e adevarat?
NU?? Atunci ce te face sa crezi ca basmul tau e scutit de aceeasi privire critica? Pentru ca il crezi dumneata? Asta inseamna doar ca mintea ta e captiva in interiorul labirintului respectiv, nu si a mea! Pentru mine basmul dumitale e la fel de credibil ca basmul despre Zalmoxe, Zeus sau Thor. Adica nu voi pierde nici o secunda de somn ingrijorandu-ma. Exact la fel cum nu pierd nici o secunda de somn gandindu-ma daca nu cumva "punguta cu 2 bani" o fi adevarata....

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 27 August 2013, ora 09:09

De la: Yorick, la data 2013-08-27 04:34:30
De la: gabigabi2, la data 2013-08-23 13:59:11

hmm... sa vedem..
"defilarile lor scabroase" inseamna dreptul la Libertate de Expresie in cea mai pura forma! A sustine cu adevarat Libertatea de Expresie inseamna IN PRIMUL RAND a sustine posibilitatea de expresie a ceea ce nu-ti convine. Tuturor le e usor sa sustina ceea ce le convine. Iar faptul ca tie ti se intoarce stomacul pe dos este COMPLET IRELEVANT! Ceilalti membri ai societatii nu sunt meniti sa isi duca viata ca sa iti faca tie pe plac. O fi vorba despre libertinaj , insa e dreptul lor. NImeni nu e "arbiter elegantiarum" in societatea noastra ca sa stabileasca ce au si ce nu au voie altii sa poarte.
SI e bine ca e asa! Ti-am spus deja in alt mesaj ca asemenea reguli care dau libertate manifestarilor gay pe strada sunt tocmai acele reguli care iti protejeaza si tie propria libertate. Renunti la ele, in mod necesar renunti si la propria libertate. Pentru ca daca cineva ar trebui sa limiteze libertatea lor de a se imbraca si manifesta cum se simt ei bine, atunci dai cale deschisa ca cineva sa limiteze si propria ta libertate de a face lucrurile astea. Nu intamplator tarile cu legislatia cea mai restrictiva in priviinta asta sunt deasemeni tari in care ca femeie n-ai avea drept sa cuvanti. Si te-ai putea trezi obligata sa porti o panza de sac din cap pana'n picioare pentru motivul ca unii s-ar declara ofuscati daca iti arati fata. O asemenea atitudine e nedemna de valorile la care adera societatea noastra. Ele sunt perfectibile insa cred ca nu e cazul sa ne reintoarcem la evul mediu...

Trecand mai departe, nu inteleg la ce te referi cu "daca va fi gasit vinovat". Am dat in urma vreo 10 pagini si n-am gasit-o scrisa nici de mine nici de altcineva. Deci, sincer, habar n-am la ce te referi. Si deasemeni nu pricep la ce "ilegalitate flagranta si vizibila" te referi. Sunt in ceata si in priviinta asta. Si, in al treilea rand, nu inteleg sensul insiruirii facute de tine ("urmeaza ca si drogatii, alcoolicii , violatorii si hotii sau criminalii sa-si ceara dreptul de a fi legalizati")
Alcoolicii? Se pare ca nu esti la curent cu faptul ca alcoolul e legal in tara asta si a fost intotdeauna. Pe de alta parte , drogatii? Probabil nu am apucat sa spun asta vreodata, insa sunt pentru legalizarea drogurilor. Dar cu violatorii, hotii si criminalii chiar ma straduiesc din rasputeri sa pricep ce vrei sa spui. Nu ma pot gandi decat ca faci confuzii...

buna dimineata.
tu chiar nu vezi, nu intelegi ca prea marea libertate de expresie ne-a adus la o stricaciune de moravuri ? chiar nu intelegi ca "democratia" promovata de USA este una nedorita de tarile aduse in discutie de tine, tocmai ptr. ca asta inseamna o prea mare permisivitate la droguri, prostitutie si libertinaj sexual ? chiar nu intelegi ca UNII oameni isi apara valorile morale si se opun acestei invazii ? him, ma mir ca nu iei si asta-n calcul, ca doar te stiu rational !
nu trebuia sa te duci cu 10 pagini inapoi, caci eu am spus fraza "daca va fi gasit vinovat" intr-o argumentara clara....sau, asa mi s-a parut mie c-ar fi....ptr. tine, nu a fost insa si, iata ca am si frustrarea mea ca spun ceva si nu sunt inteleasa si sunt rastalmacita ! ...dar, atit mai spun in legatura cu asta : da, alcoolul este legal in tara asta, pin' te prinde ca ai condus beat la volan si ai facut accident si, dupa ce l-ai facut si ai bagat in spital niste oameni sau chiar i-ai omorit, apare si fraza incriminata de mine , nu de putine ori auzita : "daca va fi gasit vinovat " ! cum DACA , nu se vede efectul faptei lui? cum DACA va fi gasit vinovat !? si fraza asta apare si-n cazul unuia care ti-a intrat in casa ....si unul care a batut sau violat ! n-ai auzit-o niciodata in relatarile de pe la Tveu ?

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 27 August 2013, ora 09:28

De la: Yorick, la data 2013-08-27 04:51:44
De la: 9am121159, la data 2013-08-24 19:41:44 Ceea ce vei gasi insa se refera la altceva, si anume: vei gasi ca am afirmat ca religia sau credinta e ridicola. E un basm cu nimic mai presus de "punguta cu 2 bani". Si valoreaza chiar 2 bani.
--------------

Valabilitatea sau adevarul unei idei NU se dovedesc pe criterii de popularitate. Nu are a face cati oameni se declara credinciosi. Asta e egal cu zero in momentul cand vrei sa discuti logic. Are vreo importanta daca in urma cu vreo 2000 de ani oamenii de pe aici credeau cu totii in Zalmoxe? Are vreo importanta ca daca te nasteai in India ai fi crezut in Shiva sau vreo alta zeitate? Faptul ca 100% din oamenii aflati in situatiile alea cred in basmul lor favorit, inseamna oare ca basmul e adevarat?
NU?? Atunci ce te face sa crezi ca basmul tau e scutit de aceeasi privire critica? Pentru ca il crezi dumneata? Asta inseamna doar ca mintea ta e captiva in interiorul labirintului respectiv, nu si a mea! Pentru mine basmul dumitale e la fel de credibil ca basmul despre Zalmoxe, Zeus sau Thor. Adica nu voi pierde nici o secunda de somn ingrijorandu-ma. Exact la fel cum nu pierd nici o secunda de somn gandindu-ma daca nu cumva "punguta cu 2 bani" o fi adevarata....

hehehe, Yorick ! daca o citesti ad litteram o iei ca pe o poveste, dar daca PRIVIREA ta s-a schimbat si mintea ta trece - a capatat abilitatea de a trece dincolo de cuvint si a-i intelege sensul ascuns , s-ar putea sa te pufneasca risul, caci pisicherul de I. Creanga a facut in povestea asta apologia BARBATULUI mindru ca are un "cocos" care are o punguta cu 2 "bani " in ea si nu o margica , sursa bogatiei intr-o casa in care Barbatul e Stapinul casei si nu o "gaina" ! de unde si expresia aia cu casa in care cinta cocosul si nu gaina !

Yorick

1014 mesaje

Postat pe: 27 August 2013, ora 12:17

De la: gabigabi2, la data 2013-08-27 09:09:17
buna dimineata.
tu chiar nu vezi, nu intelegi ca prea marea libertate de expresie ne-a adus la o stricaciune de moravuri ? chiar nu intelegi ca "democratia" promovata de USA este una nedorita de tarile aduse in discutie de tine, tocmai ptr. ca asta inseamna o prea mare permisivitate la droguri, prostitutie si libertinaj sexual ? chiar nu intelegi ca UNII oameni isi apara valorile morale si se opun acestei invazii ? him, ma mir ca nu iei si asta-n calcul, ca doar te stiu rational !
nu trebuia sa te duci cu 10 pagini inapoi, caci eu am spus fraza "daca va fi gasit vinovat" intr-o argumentara clara....sau, asa mi s-a parut mie c-ar fi....ptr. tine, nu a fost insa si, iata ca am si frustrarea mea ca spun ceva si nu sunt inteleasa si sunt rastalmacita ! ...dar, atit mai spun in legatura cu asta : da, alcoolul este legal in tara asta, pin' te prinde ca ai condus beat la volan si ai facut accident si, dupa ce l-ai facut si ai bagat in spital niste oameni sau chiar i-ai omorit, apare si fraza incriminata de mine , nu de putine ori auzita : "daca va fi gasit vinovat " ! cum DACA , nu se vede efectul faptei lui? cum DACA va fi gasit vinovat !? si fraza asta apare si-n cazul unuia care ti-a intrat in casa ....si unul care a batut sau violat ! n-ai auzit-o niciodata in relatarile de pe la Tveu ?

Ce fel de stricaciune de moravuri? Dupa criteriile cui? Ale tale? Sper ca vei realiza ca criteriile tale pot sa serveasca DOAR alegerilor tale. Nimeni nu te obliga sa faci nimic din ceea ce nu vrei sa faci. Restul societatii e libera sa faca ce vrea cu propria viata. Asta e esenta libertatii!
Iar diferenta majora intre pozitiile noastra tocmai in asta consta. A cui viziune permite celuilalt sa se manifeste liber? Pozitia promovata de mine (nu de USA!) este ca oricine e liber sa faca ce vrea cata vreme nu atinge libertatea altcuiva. Adica (spre exemplu) sustin dreptul altora de a merge la biserica, daca asa doresc ei, indiferent ca eu sunt ateu si consider asta o prostie. Libertatea de Expresie e o valoare prea mare ca sa imi permit sa impun altora ce vreau eu.
In schimb, ceea ce spui tu este asa: mie nu imi convine ca unii au libertate prea mare , cum ar fi homosexualii, si ma deranjeaza felul cum se imbraca sau cum se manifesta pe strada. Prin urmare, ce? Sa laudam acele tari in care libertatea individului e calcata in picioare si unde poti fi biciuit in public, sau chiar si lapidat, pentru "crima" ca ai facut sex cu cineva in afara casatoriei?
Daca sustii asa ceva, voi afirma ca nu ai habar ce e aia "stricaciune de moravuri". Taman un asemenea comportament totalitar reprezinta stricaciune de moravuri, deoarece e menit sa sporeasca gradul de nefericire generala al unei societati, in loc de a cauta cai de a imbunatati viata membrilor societatii. Felul cum societatile progreseaza este legat INTOTDEAUNA de a largi libertatea individului si NU de a o ingradi! Ceea ce consideri tu ca-i bine este folositor STRICT pentru tine, iar alti oameni pot sa considere ca altceva e bine pentru ei.
Repet, diferenta majora intre pozitiile noastre este ca a mea PERMITE manifestarea libera a celor altfel decat mine, pe cand a ta NU!
Permisivitatea la "droguri, prostitutie si libertinaj sexual" NU inseamna nicidecum ca ai avea vreo obligatie sa ai de-a face cu vreouna dintre ele. Acei oameni care "isi apara valorile morale" n-au decat sa NU PARTICIPE in asemenea manifestari ale libertatii.
In plus, te inseli amarnic cand spui ca democratia este "nedorita" in tarile la care ma refeream. Pe ce te bazezi cand spui asta? Pe pozitia "oficiala" a vreounora de acolo? Asta e la fel de absurd cu situatia in care inainte de '89 cineva ar fi zis despre romani ca nu isi doresc democratie , deoarece uite ce zice presa oficiala de la Bucuresti... O tara in care manifestarea Libertatii de Expresie este pedepsita cu moartea nu e o tara in care oamenii isi exprima liber dorintele. In schimb, putem sa ne ghidam dupa ceea ce spun oameni de acolo care scapa si ajung in Vest unde POT sa exprime liber ceea ce doresc. Pe de alta parte, chiar daca exista in mod real diversi tembeli (sa zicem vreun imam) care sustin sus si tare ca nu doresc democratie in tara lor, trebuie avut in vedere ca acestia vorbesc de pe o pozitie de putere. E ca si cum am zice ca uite, vreun securist isi da cu parerea inainte de '89 ca nu doreste democratie in Romania. Fireste ca nu doreste, pentru ca asta inseamna implicit diminuarea puterii pe care o are de a impune altora ce vrea muschii lui... Democratia, cu toate viciile ei, are darul de a lasa si pe cei slabi sa se exprime. Asa ca spusele tale despre ce doresc oamenii din tarile respective nu sunt doar incorecte, ci sunt grosolan incorecte.
"Invazia" despre care vorbesti este inexistenta! E vorba despre oameni din INTERIORUL acelei societati care doresc sa fie liberi! Uneori nici macar nu-i vorba despre minoritati oprimate (cum ar fi cazul homosexualilor) ci e vorba despre majoritati oprimate (cum ar fi cazul femeilor in unele societati islamice). Simplul fapt ca rareori auzi vreo femeie intr-o asemenea societate exprimandu-se in favoarea libertatii este mai usor explicabil prin teama ca-si vor lua pumni in cap (sau mai rau) daca se exprima, decat prin lipsa dorintei lor de libertate si democratie.

PS
- expresia "daca va fi gasit vinovat" in contextul dat de tine are o explicatie foarte simpla. E conceptul de prezumptie de nevinovatie, prezent in toate sistemele de drept din tarile civilizate. Asta inseamna ca NU facem justitie la televizor, ci adunam probe pe care le prezentam unei instante si abia DUPA ce instanta s-a pronuntat putem spune despre cineva ca este "vinovat de cutare fapta.." Indiferent cat de vinovat ti s-ar parea tie cineva la televizor, el este doar INVINUIT pana la stabilirea vinovatiei de catre o instanta. Acest concept de prezumptie de nevinovatie este menit sa te protejeze si pe tine!

Yorick

1014 mesaje

Postat pe: 27 August 2013, ora 12:28

De la: gabigabi2, la data 2013-08-27 09:28:00
De la: Yorick, la data 2013-08-27 04:51:44
--------------

hehehe, Yorick ! daca o citesti ad litteram o iei ca pe o poveste, dar daca PRIVIREA ta s-a schimbat si mintea ta trece - a capatat abilitatea de a trece dincolo de cuvint si a-i intelege sensul ascuns , s-ar putea sa te pufneasca risul, caci pisicherul de I. Creanga a facut in povestea asta apologia BARBATULUI mindru ca are un "cocos" care are o punguta cu 2 "bani " in ea si nu o margica , sursa bogatiei intr-o casa in care Barbatul e Stapinul casei si nu o "gaina" ! de unde si expresia aia cu casa in care cinta cocosul si nu gaina !

Raspunsul asta este irelevant fata de subiect.
Indiferent ce fel de metafore despre sex o fi folosit Creanga, asta nu implica nicidecum ca povestea despre cocosul care inghite cirezi de vite e in vreun fel adevarata. Exemplul dat de mine cu aceasta poveste avea tocmai sensul de a explica doamnei 159 ca basmul dumneaei despre divinitate este la fel de credibil ca cel despre cocosul care inghite cirezi de vite.
Nu faceam o analiza a metaforelor din Creanga in raspunsul meu ci doar scoteam in evidenta lipsa de credibilitate a basmului dansei. Puteam sa fi ales orice alta poveste ca exemplu.

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 27 August 2013, ora 14:24

eh, asta e : nu vorbim aceeasi limba, desi scriem romaneste si realitatea-ti demonstreaza ca un "cocos" destept si descurcaret " inghite " si o cireada de "vite " ,asa cum i se mai spune cite unui om prost si nesimtit pe deasupra , ca-i o vita incaltata !
diferenta intre mine si tine este ca eu inteleg Libertatea ca Facind ce TREBUIE si tu o intelegi ca facind ce VREI !
intelegi diferenta ?

Yorick

1014 mesaje

Postat pe: 27 August 2013, ora 16:06

De la: gabigabi2, la data 2013-08-27 14:24:28eh, asta e : nu vorbim aceeasi limba, desi scriem romaneste si realitatea-ti demonstreaza ca un "cocos" destept si descurcaret " inghite " si o cireada de "vite " ,asa cum i se mai spune cite unui om prost si nesimtit pe deasupra , ca-i o vita incaltata !
diferenta intre mine si tine este ca eu inteleg Libertatea ca Facind ce TREBUIE si tu o intelegi ca facind ce VREI !
intelegi diferenta ?

Te inseli. Raspunsurile mele in care vorbesc despre dreptul lor (al homosexualilor) de a trai cum VOR ei , nu iti ingaduie sa spui cele de mai sus. Sustinerea unei cauze pe care o consider dreapta este in ceea ce ma priveste atat a face ceea ce TREBUIE sa fac , cat si ceea ce VREAU sa fac.
Din punct de vedere moral TREBUIE sa fac ce imi sta in putiinta pentru a corecta ce consider injust. Intamplator si vreau asta...
Neintelegerea intre "a trebui" si "a vrea" iti apartine in intregime, si asta pentru ca pornesti de la premiza falsa ca vreau altceva decat trebuie.
Deci sunt nevoit sa te corectez , si sa iti atrag atentia ca (cel putin din perspectiva mea) faci TAMAN pe dos decat ceea ce TREBUIE , cata vreme sustii chestii care reduc libertatea semenilor tai...

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 27 August 2013, ora 16:32

De la: Yorick, la data 2013-08-27 16:06:24
De la: gabigabi2, la data 2013-08-27 14:24:28eh, asta e : nu vorbim aceeasi limba, desi scriem romaneste si realitatea-ti demonstreaza ca un "cocos" destept si descurcaret " inghite " si o cireada de "vite " ,asa cum i se mai spune cite unui om prost si nesimtit pe deasupra , ca-i o vita incaltata !
intelegi diferenta ?

Te inseli. Raspunsurile mele in care vorbesc despre dreptul lor (al homosexualilor) de a trai cum VOR ei , nu iti ingaduie sa spui cele de mai sus. Sustinerea unei cauze pe care o consider dreapta este in ceea ce ma priveste atat a face ceea ce TREBUIE sa fac , cat si ceea ce VREAU sa fac.
Din punct de vedere moral TREBUIE sa fac ce imi sta in putiinta pentru a corecta ce consider injust. Intamplator si vreau asta...
Neintelegerea intre "a trebui" si "a vrea" iti apartine in intregime, si asta pentru ca pornesti de la premiza falsa ca vreau altceva decat trebuie.
Deci sunt nevoit sa te corectez , si sa iti atrag atentia ca (cel putin din perspectiva mea) faci TAMAN pe dos decat ceea ce TREBUIE , cata vreme sustii chestii care reduc libertatea semenilor tai...

deci, Yorick ,ai spus-o clar : sa traiasca CUM VOR ! si toata lumea asta vorbeste despre Libertatea de a face CE VREA ....ei, mie MI SE PARE ca tocmai aici este buba : se bate prea multa moneda pe acest VRUT si care cred ca este Injust , in dauna a ceea ce este MORAL si ETIC .....vorbesc din pctul meu de vedere ! nu promovez ipocrizia, dar nu cer decit un pic de decenta si moderatie in exprimarea acestui ASA VREAU EU !
ma deranjeaza filmele in care pina nu apare sexsexsexsex din 3 in 3 minute , explicite citeodata , nu-s filme ! si de multe ori sunt bagate scene numa' ca sa "pigmenteze" actiunea ....ma uluieste usurinta cu care se vorbeste in filmele despre si cu tineri, despre asta ,la virste fragede ca 12-14 ani si voi v-ati scandalizat ca @159 a propus casatoria tinerilor de foarte tineri ....imi displac pupaturile pe strada, luuuungi, in care se trece guma de mestecat dintr-o gura-n alta, de iar zic ca mi se-ntoarce stomacul pe dos ! imi repugna vocabularul folosit de tineri si mai ales de catre fete si-ti sta mintea-n loc de ce e la gura lor ! nu mai exista Pudoare si nici Rusine .....imi pare rau, Yorick , esti un tinar al timpului tau si poate te-ai obisnuit cu toate astea si nu-ti mai par anormale , caci au intrat in obisnuitul de toate zilele , dar pe mine ma socheaza si tragicul consta ca societatea le accepta si media le promoveaza ca fiind normale si NU sunt !

Yorick

1014 mesaje

Postat pe: 27 August 2013, ora 18:27

De la: gabigabi2, la data 2013-08-27 16:32:04
deci, Yorick ,ai spus-o clar : sa traiasca CUM VOR ! si toata lumea asta vorbeste despre Libertatea de a face CE VREA ....ei, mie MI SE PARE ca tocmai aici este buba : se bate prea multa moneda pe acest VRUT si care cred ca este Injust , in dauna a ceea ce este MORAL si ETIC .....vorbesc din pctul meu de vedere ! nu promovez ipocrizia, dar nu cer decit un pic de decenta si moderatie in exprimarea acestui ASA VREAU EU !
ma deranjeaza filmele in care pina nu apare sexsexsexsex din 3 in 3 minute , explicite citeodata , nu-s filme ! si de multe ori sunt bagate scene numa' ca sa "pigmenteze" actiunea ....ma uluieste usurinta cu care se vorbeste in filmele despre si cu tineri, despre asta ,la virste fragede ca 12-14 ani si voi v-ati scandalizat ca @159 a propus casatoria tinerilor de foarte tineri ....imi displac pupaturile pe strada, luuuungi, in care se trece guma de mestecat dintr-o gura-n alta, de iar zic ca mi se-ntoarce stomacul pe dos ! imi repugna vocabularul folosit de tineri si mai ales de catre fete si-ti sta mintea-n loc de ce e la gura lor ! nu mai exista Pudoare si nici Rusine .....imi pare rau, Yorick , esti un tinar al timpului tau si poate te-ai obisnuit cu toate astea si nu-ti mai par anormale , caci au intrat in obisnuitul de toate zilele , dar pe mine ma socheaza si tragicul consta ca societatea le accepta si media le promoveaza ca fiind normale si NU sunt !

Pentru a spune despre ceva ca nu e normal, trebuie mai intai sa definesti criteriul de judecata. Iar in cazul in care vrei sa impui altora coduri de conduita bazate pe ceea ce iti trece prin cap atunci ai face bine sa ai o argumentatie extrem de solida. Ar trebui sa poti spune "aceste lucruri nu sunt bune deoarece.."
Din pacate pentru tine, ceea ce ne prezinti este o argumentatie foarte firava si sfarseste lamentabil in ziceri precum: "imi displace si mi se intoarce stomacul pe dos".
Am explicat deja ca asemenea motivatii sunt ridicole, ba chiar mai mult - daca ar fi sa ne ghidam dupa asemenea criterii - ai putea sfarsi incuiata in casa. De ce? Pentru ca s-ar putea ca acei tineri care se pupa luuung pe strada sa spuna la randul lor : "imi displace ca doamna de alaturi se uita luuung la noi in timp ce ne pupam". Ai accepta oare o asemenea motivatie din partea lor pentru ca societatea sa ia masura sa te incuie in casa? Daca nu, ce te face sa crezi ca argumentatia ta are macar un strop de valabilitate?
Pudoarea si rusinea sunt notiuni valabile doar daca le aplici asupra ta insati. Nu-ti plac pupaturile pe strada? Foarte bine, esti libera sa te abtii de la asta. Nu-ti plac filmele cu scene de sex? Foarte bine, schimba canalul! Stii de ce poti schimba canalul? PENTRU CA TRAIESTI INTR-O SOCIETATE UNDE ESTI LIBERA SA FACI ASTA! Nu intr-o societate in care esti obligata sa te uiti la ce vor altii.
Dreptul tau de a nu fi ofensata de ceea ce vezi pe strada NU EXISTA!
Dar mai mult decat atat - inainte ca ceilalti membri ai societatii sa ia seama la ce te deranjeaza pe tine, trebuie sa iti atrag atentia ca nici macar nu ai indeplinit cerinta minimala de a demonstra ca valorile tale sunt bune.
Pentru ce, ma rog, n-ar avea oamenii voie sa se pupe pe strada? Ca asa iti pare tie? Esti pe un teritoriu extrem de volatil, dupa cum ti-am spus deja. Ce fel de argumentatie poti sa oferi ca un asemenea comportament nu e bun? Daca ma intrebi pe mine, eu sunt de parere ca orice fel de comportament care inseamna a manifesta afectiune intre oameni E BUN!
Nu esti stapana peste notiunile de "moral si etic" ca sa determini ce inseamna. Prin urmare nu e suficient sa rostesti cu seninatate fraze precum :

"se bate prea multa moneda pe acest VRUT si care cred ca este Injust , in dauna a ceea ce este MORAL si ETIC.."

S-ar putea sa avem notiuni diferite despre conceptele de moralitate si etica, prin urmare doar a postula ca diverse comportamente sunt imorale sau lipsite de etica, fara a arata DE CE, este inutil. Si ce te faci cu parerea mea ca a impune altora ceea ce-ti trece prin cap doar in baza neplacerii personale, este atat imoral cat si lipsit de etica?

9am121159

2234 mesaje

Postat pe: 27 August 2013, ora 18:52

-----------

hoooop ,hop si aoleu ! @159, imi pare rau de incurcatura, dar a disparut postarea zuzei - sau zuzoi ,ca acum are ca avatar un cap de barbat si-si zice @Al Cinque -
te rog sa ma scuzi , nu sunt eu de vina si nu mi-as fi permis sa-ti spun asa ceva vreodata, indiferent ca sunt sau
----------
Multumesc pentru explicatie.O zi buna

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 27 August 2013, ora 18:53

exact, Yorick, avem criterii diferite de apreciere si am si spus de ce : alta generatie, alta educatie ! Nu m-am exprimat ca ASA vreau eu sa fie ,ci am spus ca asa imi pare mie , da sau nu ? deci nu-ti Impun parerea mea ....am fost sincera cu tine si ti-am spus exact ce gindesc....trebuie sa-mi fie rusine de asta ?
NU ma uit luuung la nimeni, ptr. ca mama mea m-a invatat ca NU se fixeaza cu privirea o persoana, sub nici-o forma....este o lipsa de politete si respect, maxim ! te uiti in ochii celui care vorbesti, dar nici acolo nu este permisa fixarea celuilalt pina incepe ala sa se foiasca jenat !
sunt cutumele alea despre care am vorbit intr-o postare anterioara si tot intre ele era : sa NU dai navala atunci cind intri undeva ; sa Nu vorbesti tare in locuri publice ; la teatru sau la un film sa te imbraci curat si frumos si nu excentric ca sa atragi privirile asupra ta prin extravaganta afisata , considerata a fi sfidatoare ; sa nu-ti sufli nasul cu zgomot ; sa nu hahai in gura mare .... STII ceva de toate astea ?
nu te jena sa spui ca Nu, ca nici fiu-miu nu prea vrea sa stie de ele ,considerindu-le Babisme !
ei, asta -i situatia ....ne-am eliberat de babisme si suntem mindri de ce-am pus in locul lor ! sa ne traiasca.... cum ne-am asternut asa dormim si ma bucur ca n-o sa mai fac umbra pamintului prea multa vreme si ma voi cara din lumea asta !....
dar, destinul colectiv e destin si desi nu Vreau sa ma supun lui, Trebuie !

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 27 August 2013, ora 18:55

De la: 9am121159, la data 2013-08-27 18:52:54 ptui, drace, ai inviat ?!
-----------

----------
Multumesc pentru explicatie.O zi buna

la fel !

Pagini: << 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Cine este Dumnezeu ?!!!!
Mergi la: