Info
x
Cine este dumnezeu ?!!!!
|
Fl_Orion999 15216 mesaje Membru din: 2/06/2013 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 10 August 2013, ora 09:17
De la: gabigabi2, la data 2013-08-10 07:02:45 presupun ca asta-i o metafora...
Singura religie pe care o accept si o propovaduiesc este.....RELIGIA IUBIRII , a FERICIRII si a PROSPERITATII.... --------DUMNEZEU sa binecuvanteze ROMANIA.... *** ,,Fii om, fii drept �i recunoa�te c�, pe deasupra ambi�iilor, intrigilor �i urilor, este Patria, este ve�nicia neamului, �i c� acolo trebuie s� ne �nt�lnim totdeauna, chiar dac� nu ne �n�elegem de fiecare dat�."(Ion Antonescu) *** ,,�n ziua de azi, pentru a st�p�ni c�t mai mul�i oameni, nu se mai cuceresc teritorii, ci sufletele acelor oameni. Odat� ce ai sufletul, ai omul; iar c�nd ai omul, teritoriul vine de la sine."
(contele de Marenches) ***,,Putem avea fie democratie in aceasta tara , fie putem avea mari bogatii concentrate in mainile a putini oameni, dar nu le putem avea pe ambele'' [Louis Brandeis---membru al Curtii Supreme de Justitie a S.U.A. ]***
|
|
Fl_Orion999 15216 mesaje Membru din: 2/06/2013 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 10 August 2013, ora 09:22
De la: El_Cinque, la data 2013-08-08 21:21:51Aviz bestiei horthyste Fekete_Pentek ( black_friday ), teniei reactionare Silver9am si vuvuzelei prezidentiale revenitu : fraticu'...nu mai bine achizitionezi talica niscaiva grame de creier.....??? nu ti-o spun cu rautate...asa rezulta din scrierile lu' talica...daca black te-a lovit c-o palma de ce naiba tu folosesti atac nuclear cu codoi impotriva lui..nu poti pur si simplu sa-l palmuiesti...evident virtual....???
Raporteaza abuz de limbaj
Singura religie pe care o accept si o propovaduiesc este.....RELIGIA IUBIRII , a FERICIRII si a PROSPERITATII.... --------DUMNEZEU sa binecuvanteze ROMANIA.... *** ,,Fii om, fii drept �i recunoa�te c�, pe deasupra ambi�iilor, intrigilor �i urilor, este Patria, este ve�nicia neamului, �i c� acolo trebuie s� ne �nt�lnim totdeauna, chiar dac� nu ne �n�elegem de fiecare dat�."(Ion Antonescu) *** ,,�n ziua de azi, pentru a st�p�ni c�t mai mul�i oameni, nu se mai cuceresc teritorii, ci sufletele acelor oameni. Odat� ce ai sufletul, ai omul; iar c�nd ai omul, teritoriul vine de la sine."
(contele de Marenches) ***,,Putem avea fie democratie in aceasta tara , fie putem avea mari bogatii concentrate in mainile a putini oameni, dar nu le putem avea pe ambele'' [Louis Brandeis---membru al Curtii Supreme de Justitie a S.U.A. ]***
|
|
gabigabi2 33366 mesaje Membru din: 13/10/2011 |
Postat pe: 10 August 2013, ora 15:25
De la: Fl_Orion999, la data 2013-08-10 09:16:58De la: gabigabi2, la data 2013-08-08 16:22:17expresia " Fa ce Spune popa, Nu ce face popa" se potriveste la fix cu ce ai postat tu, Florine ! da, Florine si care-i problema, la urma-urmei ? chiar nu vrei nici tu ,nici ceilalti sa acceptati ca Exista - si va exista intotdeauna auditoriu ptr. toate activitatile umane, indiferent care ? pe cine intereseaza Arta se orienteaza spre "sandramalele " de balet, pictura sau teatru , unde nu-s preoti, guru sau samani, dar sunt Maestri ; sau pe cine intereseaza Stiinta se duce la "sandramaua" cu laborator unde oficiaza un profesor pe care elevul il asculta cu sfintenie, citind si experimentind dupa cartile lor "divine" ! ....mai spun o data, poate ca ajunge si la voi : oamenii sunt pe Diverse grade de Intelegere si Spiritualitate ,de la prima Intrupare ,pina la cei foarte-foarte putini ca numar, ce sunt la ultima ! NU e normal ca felul in care ei se manifesta sa fie Diferit si Nevoile fiecaruia, Altele ? ce Dumnezeu o fi atit de greu de inteles , mai ales atunci cind te consideri a fi Superior altora si ar TREBUI sa le Intelegi in profunzimea lor ? Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 1833 mesaje Membru din: 4/06/2013 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 10 August 2013, ora 15:52
De la: gabigabi2, la data 2013-08-10 15:25:34De la: Fl_Orion999, la data 2013-08-10 09:16:58De la: gabigabi2, la data 2013-08-08 16:22:17expresia " Fa ce Spune popa, Nu ce face popa" se potriveste la fix cu ce ai postat tu, Florine ! Arta sau stiinta sunt totusi palpabile prin operele si tehnologiile pe care le-au dat , in timp ce raiul in care se viseaza unii este doar o aspiratie iluzorie .Biserica este in ziua de azi un paravan pentru homosexuali si una din putinele afaceri rentabile care sfideaza criza . Daca ne gandim ce influenta are biserica in sfera politica , este explicabil de ce masele de oameni sunt manipulate de politicieni cu adormirea maicii domnului...
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 10 August 2013, ora 16:11
ai inteles Bustean ce-am spus si te agati in continuare Numai de ce vrei tu sa vezi !
intelege o data ca suntem Diferiti si avem nevoi Diferite ...nu ma mai tot pisa cu politica, ca ma ia cu capu' !....am depasit Nivelul asta de conversatie, chiar Nu vezi , nu intelegi ? Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 10 August 2013, ora 16:18
De la: gabigabi2, la data 2013-08-10 16:11:48ai inteles Bustean ce-am spus si te agati in continuare Numai de ce vrei tu sa vezi ! Asa-i , madam' daca vedeam doar ce voiai dumneata sa vad , intelegeam perfect si nu mai eram diferita Aveam aceleasi nevoi
|
Postat pe: 10 August 2013, ora 16:29
IDEM raspunsul mai de sus ! n-ai inteles nimic ; ca daca voiam sa vezi numai ce vroiam eu, scriam altfel , mai vindicativ ,ori eu am vorbit despre NISA spre care se orienteaza fiecare om dupa intelegerea ,nevoile si ratiunea sa ......haide, pa ...lasaaaa-maaaa, lasa-ma !
P.S de unde ai dedus ca as vrea sa fim la fel, cind eu asta spun in permanenta : suntem DIFERITI si nu-i de rusine ! baga si tu un pic de logica, ce Dumnezeu, ca doar esti o cognitiva !
|
Postat pe: 10 August 2013, ora 16:46
De la: gabigabi2, la data 2013-08-10 16:29:23IDEM raspunsul mai de sus ! n-ai inteles nimic ; ca daca voiam sa vezi numai ce vroiam eu, scriam altfel , mai vindicativ ,ori eu am vorbit despre NISA spre care se orienteaza fiecare om dupa intelegerea ,nevoile si ratiunea sa ......haide, pa ...lasaaaa-maaaa, lasa-ma ! Neah ...dumneata te crezi super cognitiva si am impresia ca te supraapreciezi . Iar atitudinea asta cu" lasa-ma , haide pa " nu face decat sa demonstreze ca iti place sa ma iei de sus ca si cum ai fi o atotcunoscatoare . Ti-ai uitat modestia la biserica , madam' ? Cum ar fi sa-ti zic eu acum: " Hai paaa si lasa-ma !"????Daca ti-as fi spus asa , ai fi sarit de fund in sus ca sunt aroganta . Cred ca am fost eu prea subtila ca sa intelegi dumneata! (nah , ca sa-ti imprumut stilul arogant ) Evident ca suntem diferiti ca nu avem acelasi ADN , nu este nevoie sa dai exemple cu arta si stiinta . Sa spui ca unii se indreapta spre arta , altii catre stiinta , filosofie , etc ...iar restul catre biserica , nu faci decat sa-i pui pe cei din urma in lumina proasta a celor neputinciosi care s-au lasat in voia domnului , neavand alta preocupare ... Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|
|
Postat pe: 10 August 2013, ora 17:26
chiar tre' sa explic ca la copiii mici si crezi ca la ADN ma refeream sau la capacitatea de a gindi holistic ?
cei ce se indreapta spre biserica, de oricare rit ar fi, AU NEVOIE de ea , INTELEGI ? dar intelegi ca nici printre credinciosi NU sunt toti la fel, ca si aici Exista trepte de intelegere si acceptare ad literam a celor cuprinse-n textele sfinte si ca Cei mai Multi Ginditori - ca parintele STANILOAIE , traiau si traiesc in minastiri ? Florin a vorbit despre Sandramalele in care-si tin preotii ,samanii, guru , lectiile si eu am facut paralelismul cu "sandramaua " in care se aduna oamenii ptr a INVATA pictura, muzica, dansul sau teatru....sau, laboratoarele stiintifice, alte "SANDRAMALE ", caci in nevoia lui de a Cunoaste , omul se Aduna cu inca unul si inca altul , Undeva si invata , preluind de la un profesor ceea ce si ala a invatat de la un altul ! Saraca ar fi Lumea asta, daca toti ar gindi atit de sec si liniar ca dumneata si Cina cea de Taina , de ex,ar trebui riciita jos de pe pereti ca-i de inspiratie Divina si tema e rasuflata ptr. voi ! iaca, nu-ti mai spun PA...o sa-ti spun : mai scrie, ca ma-nnebunesc de placere sa socializam ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 10 August 2013, ora 17:45
Da , madam'
sa ne ducem toti la biserica , sa aprindem lumanari si sa invatam de la profesorii nostri preoti ...sa invatam ce ??? Sa dam acatiste , sa facem matanii sa ne rugam si sa pupam moaste , sa facem coliva ...si toate astea cu bani , ca deh...locurile in rai sunt limitate !
|
9am121159 2234 mesaje Membru din: 21/08/2009 Oras: Craiova |
Postat pe: 10 August 2013, ora 20:17
expresia " Fa ce Spune popa, Nu ce face popa" se potriveste la fix cu ce ai postat tu, Florine !
el este un pacatos , sa zicem ....nu stiu daca-i asa sau isteria sexuala a lumii de azi nu duce la interpretari abuzive ....reiau : daca el e un pacatos, al lui e pacatul si va plati cu virf si indesat ptr. el, dar NU are nici-o legatura cu Dumnezeu ! ----------- oricat ar fii de virtuosi tovarasii popi, brahmani, imami sau alte hahalere religioase impreuna cu sandramalele lor, tot nu ar avea nimic in comun cu Dumnezeu....decat simplul fapt ca si ei fac parte din creatie si ne mananca zilele si hrana noastra ...painea cea de toate zilele....si ne improasca cu zoaiele gandirii lor propovaduind niste carti asa zis ,,divine''.. --------- De ce toti vorbiti de popi? Ei nu fac parte din Biserica de la Domnul Isus incoace, doar daca vin la pocainta.Sant 16 religii admise de Constitutia Tarii.Cautati-o pe cea adevarata. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 10 August 2013, ora 20:36
Mamaie,sunt deja batran, la ce mi-o folosi un altul.
Vino cu mine pe "pluta" sa vezi ce frumos se vede lumea de aici ------ Acum am vazut ca ai 53 de ani.Atunci tataie de ce mi-ai zis mamaie? Poate pentru ca ti-ai dat seama ca in cele spirituale nu esti initiat.Intradevar pluta te dece in lume, dar eu am ales pe Dumnezeu. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 3068 mesaje Membru din: 30/04/2011 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 10 August 2013, ora 21:33
De la: 9am121159, la data 2013-08-10 20:36:41Mamaie,sunt deja batran, la ce mi-o folosi un altul. Dumnezeu are grija de toata lumea si mai ales de cei plecati in "lume" chiar si cu pluta. Acum sa vorbim serios!....nu am nimic cu dumneata doar mi s-a parut deplasata afirmatia cu privire la casatoria copiilor la 8 ani, casatoria nu-i o joaca de copii. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 85 mesaje Membru din: 8/08/2013 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 11 August 2013, ora 09:32
OPRITI RAGETELE BESTIILOR BASISTE BLACK_FRIDAY SI REVENITU !JOS NAZISMUL BASIST! JOS HAITA BASISTA COLABORATIONISTA, UCIGASI PLATITI CU CAGULE CARE TERORIZEAZA OAMENII MUNCII !
........................................................... Cetateni, abuzurile bestiei horthyste Black_Friday nu mai contenesc! Criminalii sadici si-au extins teroarea fara masura, terorizind psihic si ucigand cu bestialitate fiinte nevinovate ! Cerem ca autoritatile statului sa ia masuri, serviciile de paza sa intervina pentru stoparea abuzului din partea animalelor basist-naziste care au impanzit tara si spatiul virtual ! Ucigasii ataca ziua in amiaza mare, si numai faptul ca sunt posesoare de pistol cu CO2 m-a salvat ieri la ora pranzului! Am fost atacata in fata magazinului de catre doi cetateni solizi, blonzi, foarte asemnatori la fizic si comportament verbal cu bestia sangeroasa Black_Friday! M-am aparat cu toate puterile ranind la cap unul dintre animalele horthyst-basiste si pe celalalt fugarindu-l cu ajutorul unor oameni de bine aflati in preajma ! Politia se declara in continuare neputincioasa in fata atacurilor banditesti ale animalelor scelerate, spionilor ucigasi, in pofida apelurilor mele disperate! ............................................................ OPRITI TEROAREA BASISTA ! ALUNGATI TERORISTII FASCIST-BASISTI DE PE ACEST FORUM, DIN SPATIUL VIRTUAL, SI DINTRE NOI, OAMENII MUNCII ! Cetateni, fiti precauti si vigilenti in fata atacurilor fizice dar si spihologice ale basistilor ! De cand am un conflict verbal pe acest forum cu vampirul horthyst Black_Friday telefonul meu are mii de apeluri anonime, in special noaptea, stresandu-ma enorm iar calculatoarele, indeosebi cel de la birou,se defecteaza fara motiv punandu-ma sub o sarcina psihica uriasa ! Raporteaza abuz de limbaj
2013-08-07 07:48:23BLACK_FRIDAY: BTW, cercul se strange si cu fiecare latrat al tau sunt mult mai aproape. Tic-tac...the time is runing! IP-ul dinamic nu rezolva totul. Acum iti stiu numele.Nimeni nu imi ameninta familia si pentru ca sa rezolv asta sunt dispus sa dau totul. Sa te vad cum o sa mai jonglezi cu numele de interlopi. ¡he me aquí!
De la: Black_Friday, la data 2013-08-17 22:04:08
Zi mersi ca nu am venit inca sa iti rup capul! Dar nu e inca timpul pierdut... Daca administratorii forumului 9am nu pot sa ia masuri impotriva ta, ma silesti sa o fac eu. Si cand spun de masuri, nu te gandi ca o sa te masor eu cu metrul de tamplarie. Asta o sa o faca altcineva.
Tic-tac! Timpul zboara si nu in favoara ta. Azi te bucuri, injuri pe toata lumea dupa cum poftesti...si dintr-o data...
OPRITI DEMENTUL NUMIT BLACK_FRIDAY , CARE AMENINTA CU BOMBE TIC-TAC TIC-TAC! OPRITI BESTIA FASCISTA CARE TERORIZEAZA CETATENII DE PE FORUM ! SA INCETEZE ABUZUL TALHARULUI NAZIST ASUPRA POPORULUI !
|
|
Postat pe: 11 August 2013, ora 17:00
Mamaie,sunt deja batran, la ce mi-o folosi un altul.
Vino cu mine pe "pluta" sa vezi ce frumos se vede lumea de aici ------ Acum am vazut ca ai 53 de ani.Atunci tataie de ce mi-ai zis mamaie? Poate pentru ca ti-ai dat seama ca in cele spirituale nu esti initiat.Intradevar pluta te dece in lume, dar eu am ales pe Dumnezeu. Dumnezeu are grija de toata lumea si mai ales de cei plecati in "lume" chiar si cu pluta. Acum sa vorbim serios!....nu am nimic cu dumneata doar mi s-a parut deplasata afirmatia cu privire la casatoria copiilor la 8 ani, casatoria nu-i o joaca de copii. -------------- Vad un serial indian pe National tv. ,in care traditia lor prevede casatoria la 8 ani,dar dupa casatorie mai stau 5 ani, deci au timp sa se cunoasca.....si daca le vine are baiatu la cine merge si fata la fel decat sa inceapa sa se masturbeze ca ai nostri iar dupa ce practica....... nu prea-si mai vin la normal.Deci de aici vin practicile scarboase de tot felul de care toti auzim peste tot. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 16238 mesaje Membru din: 20/03/2012 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 11 August 2013, ora 17:13
De la: 9am121159, la data 2013-08-11 17:00:39 La 8 ani de la ce? Si daca le vine ce?? La cine merge baiatul?Foarte enigmatica fraza, in afara de partea cu masturbarea, n-o sa inteleaga nimeni ce trebuie sa faca in loc sa se masturbeze. Raporteaza abuz de limbaj
,,E-un curcubeu deasupra lumii sufletului meu"
|
|
Postat pe: 11 August 2013, ora 17:38
De la: _Ingrid, la data 2013-08-11 17:13:19De la: 9am121159, la data 2013-08-11 17:00:39 eiii, nu-i chiar atit de misterioasa fraza, ca nu-i cimilitura lui Rabdu : daca le vine...se duc unul la altul, ca doar sunt casatoriti in fapt ! dar , se uita ca maturizarea sexuala se face cam pe la 8 ani , in cazul populatiei ce traieste-n tarile calde ....dar si la 50 ani sunt batrini , caci totul e-n graba mare si viata-i mai scurta ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 3068 mesaje Membru din: 30/04/2011 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 11 August 2013, ora 17:40
De la: 9am121159, la data 2013-08-11 17:00:39 Mamaie,sunt deja batran, la ce mi-o folosi un altul. Parca in India niste psihopati au violat o studenta in autobuz si la putin timp, saraca, a murit, sa nu mai vorbib despre drepturile femeilor in India, Nu cred ca v-ar fi placut sa traiti in india! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 4841 mesaje Membru din: 14/12/2010 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 11 August 2013, ora 17:44
De la: 9am121159, la data 2013-08-11 17:00:39 Mamaie,sunt deja batran, la ce mi-o folosi un altul. Sa imi spui in ce bloc stai ca sa vin sa iti tai cablul. Daca o sa te uiti la argaz, poate nu o sa iti mai vina idei din astea stupide.
"No man is an island entire of itself; every man
is a piece of the continent, a part of the main...
And therefore never send to know for whom
the bell tolls; it tolls for thee." - John Donne
|
|
Postat pe: 11 August 2013, ora 17:51
De la: Black_Friday, la data 2013-08-11 17:44:05De la: 9am121159, la data 2013-08-11 17:00:39 Mamaie,sunt deja batran, la ce mi-o folosi un altul.
|
|
Postat pe: 11 August 2013, ora 17:56
acum sunteti chiar rautaciosi si nu doriti decit s-o necajiti , nedorind sa intelegeti ce spune @159!
dar chiar sa nu fi vazut pe la National Geografic triburi in care casatoria se face cam la aceasi virsta ? si tiganii nu tot asa se casatoresc? a si fost o mare vilva pe la Tv , mai acu' nush cit timp cu o miresuca de 8 ani , scandal ajuns pina-n Parlamentul european ? ....si mama Julietei nu se casatorise f. devreme si la virsta ei -de 14 ani- o facuse deja pe Julieta ? tine , dupa cum am spus mai sus, de maturizarea sexuala mai rapida , caci nici viata nu-i prea lunga ! ehhhh si noi ca efemeridele : in decursul unei "zile ", ne nastem, ne inmultim si murim ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 11 August 2013, ora 18:11
De la: gabigabi2, la data 2013-08-11 17:56:35acum sunteti chiar rautaciosi si nu doriti decit s-o necajiti , nedorind sa intelegeti ce spune @159! Gabi, noi nu suntem nici indieni, nici tigani si nici papuasi. Tu daca ai fi avut o fata, ai fi maritat-o la 8 ani? Ce discernamant are un copil la varsta asta? Casatoria trebuie sa se petreaca intre doi oameni care au atins maturitatea si consimt sa-si intemeieze o familie, nu intre doi copii. Si pina la a-ti intemeia o familie, trebuie sa te educi, sa faci scoala, sa inveti o meserie si sa devii independent financiar ca sa sustii acea familie. Nu stiu ce a patit colega pocaita, dar de cateva zile a luat-o rau pe aratura. Acum se lupta cu masturbarea si propune casatoriile intre copii de 8 ani, ca la tigani. In ce mediu o fi trait ea?
|
|
Doruleatza 2631 mesaje Membru din: 1/09/2012 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 11 August 2013, ora 18:11
Deci eu nu pot sa mor pana nu ma inmultesc!
O sa-mi spuneti Matusalema... sau poate Sara!
Doruletz
|
|
Postat pe: 11 August 2013, ora 18:25
De la: Black_Friday, la data 2013-08-11 18:11:22De la: gabigabi2, la data 2013-08-11 17:56:35acum sunteti chiar rautaciosi si nu doriti decit s-o necajiti , nedorind sa intelegeti ce spune @159! eu inteleg ce spui tu si asa am fost educati ! daca traiam in societatea aia, ni se parea normal asa cum traiesc ei dar , Indiferent ca suntem sau nu de acord , faptul ca primul ciclu menstrual- semn al maturizarii sexuale si aptitudinea organismului de a procrea - vine la 8-9 ani , e o REALITATE ! ai remarcat ca a inceput sa creasca ingrijorarea pe motiv ca jumatate din tinerele mame sunt pina-n 18 ani ? ca se intimpla ceva , dar nu ma intreba ca nu stiu sa-ti dau nici-un raspuns de ce, acum cind sunt atitea metode de prevenire a unei sarcini ? Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 11 August 2013, ora 18:34
De la: gabigabi2, la data 2013-08-11 18:25:51[ Cum?? Ciclul vine pe la 12 - 14 ani, in mod normal, cel mai devreme am auzit ca poate veni la 10. Iar cine procreaza cu un copil se numeste pedofil. Si exemplele cu tiganii erau date in sensul ,,asa nu" Nu imi pot imagina ca cineva sa se atinga sexual de nepotica mea de 9 ani! Iar preacuvioasa doamna sa recomande asa ceva, mi se pare ca a sarit tare peste limitele normalului. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 11 August 2013, ora 18:40
De la: _Ingrid, la data 2013-08-11 18:34:37De la: gabigabi2, la data 2013-08-11 18:25:51[ Corect! Si ma repet, familia nu este joaca de copii. Intai educatie, apoi independenta financiara si abia apoi intemeierea unei familii. Altfel, o sa ne alegem cu generatiile noi asistate social sau delicventi, pentru ca vor trebui sa fure ca sa se intretina. Incercam sa integram tiganii, nu sa le copiem modul de trai. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 11 August 2013, ora 19:08
De la: _Ingrid, la data 2013-08-11 18:34:37De la: gabigabi2, la data 2013-08-11 18:25:51[ @159 a inceput prin a cita Evanghelia si spusa lui Isus ca el recomanda Abstinenta,Celibatul si Castitatea si- deschid o paranteza : de aceea preotii catolici depun un juramint ptr. exact aceste 3 deziderate....ca ce se-ntimpla azi, e o urita poveste si Tocmai pe asta a incriminat-o @159 si nu numai in rindurile preotimii propunind , ca si Isus , incercind gasirea unei solutii : CASATORIA , asa cum ortodoxia o face ! deci ,propunerea ei a venit in acest context si chiar daca eu, personal, nu sunt tocmai de acord cu asta, nu inseamna ca nu pot intoarce moneda si pe partea cealalta si sa vad ce-i acolo ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 11 August 2013, ora 19:14
De la: gabigabi2, la data 2013-08-11 19:08:31De la: _Ingrid, la data 2013-08-11 18:34:37De la: gabigabi2, la data 2013-08-11 18:25:51[ Inteleg...daca de acolo a pornit, imi permit sa observ ca a ajuns foarte departe cu referirea la serialul indian...practic a ratacit drumul total. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Yorick 1014 mesaje Membru din: 20/10/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 11 August 2013, ora 23:45
De la: _Ingrid, la data 2013-08-11 18:34:37De la: gabigabi2, la data 2013-08-11 18:25:51[ As dori sa atrag atentia asupra unei erori de judecata. Faptul ca primul ciclu menstrual vine la o varsta mai timpurie (nu stiu daca chiar 8-9 , dar poate 12 ani) nu implica in nici un fel vreun soi de "obligatie" de a procrea. Asemenea lucruri sunt studiate in amanuntime in mediile academice (ma refer mai ales la stiintele biologice). Din catre am citit eu motivul aparitiei mai timpurii a ciclului este legat in mare masura de imbunatatirea alimentatiei la nivelul unor populatii intregi. E drept ca putem vorbi de foamete in Africa sau alte zone si in zilele noastre, dar milenii de-a randul foametea a fost stapana si pe Europa sau alte zone considerate acum civilizate. La nivel biologic lucrurile nu se schimba atat de repede. Intamplator ne aflam intr-o epoca a abundentei. Aici ma refer la nivel de masa, indiferent ca la nivel de individ inca se mai moare de foame. Ei bine, asemenea mutatii socio-economice au un efect si asupra metabolismului membrilor societatii. Corpul reactioneaza la perioadele de abundenta si face posibila procreerea, insa asta nu reprezinta nimic altceva decat biologie. Etica sociala e cu totul altceva. Faptul ca "poti" sa faci un copil nu inseamna nicidecum ca "ar trebui" sa il faci sau ca esti "obligat" sa faci. Pe vremea cand scria Shakespeare "Romeo si Julieta" speranta de viata era MUUUULT mai mica. Casatoriile se faceau mai devreme si datorita faptului ca existau suficiente sanse sa mori , daca astepti pana la .... 30 de ani. Acum lucrurile stau cu totul altfel. Acum ar fi imoral sa impui casatoria unei copile de 15 ani. Pentru ca ar putea avea sansa sa cunoasca mult mai multe despre viata si sa faca propriile alegeri si sa aiba o viata mai implinita. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 12 August 2013, ora 08:19
De la: _Ingrid, la data 2013-08-11 19:14:49De la: gabigabi2, la data 2013-08-11 19:08:31De la: _Ingrid, la data 2013-08-11 18:34:37De la: gabigabi2, la data 2013-08-11 18:25:51[ ei, a incercat sa dea un exemplu cu acea virsta de 8 ani....eu l-as fi adus in discutie, ca argument, pe cel al Istoriei cind, din frageda pruncie copiii erau Promisi ,din ratiuni de Stat ca , de ex., casatoria Mariei Stuart la nici 10 ani cu Delfinul Frantei care, parca era chiar mai mic ...oricum , practica era exact cea descrisa de @ 159 : miresucele erau aduse la curtea regala unde erau casatorite cu cei destinati si cresteau impreuna pina cind ajungeau sa consume casatoria !
|
|
|

bine ca esti tu desteapta, desteapto !
este doar o aspiratie iluzorie .
)
La 8 ani de la ce? Si daca le vine ce?? La cine merge baiatul?