Info
x
Cine este dumnezeu ?!!!!
|
9am121159 2234 mesaje Membru din: 21/08/2009 Oras: Craiova |
Postat pe: 27 August 2013, ora 19:22
Ceea ce vei gasi insa se refera la altceva, si anume: vei gasi ca am afirmat ca religia sau credinta e ridicola. E un basm cu nimic mai presus de "punguta cu 2 bani". Si valoreaza chiar 2 bani.
-------------- Yorik in cele pamantesti te descurci binisor,dar daca vine altul mai destept ca tine te pune la colt, caci numai Dumnezeu stie toate lucrurile.Dar ce te faci in cele ceresti,cum te vei descurca cu ce ai scris mai sus, cand vei fii fata-n fata cu Dumnezeu si vei vedea ca tu nu valorezi nici 2 bani, ca tu esti doar PRAFUL iar Dumnezeu este TOTUL Ce te face sa fii asa de nepasator fata de Cel ce te-a creat?.Dumnezeu spune "boul stie de stapanul sau, dar voi nu Ma cunoasteti pe Mine" Tu nu vezi ca toata omenirea striga la Dumnezeu, si animalele, si marea,si vantul, si ploaia si zapada si muntii, si pasarile si toata creatiunea Sa il asculta in afara de cativa care s-au autointitulat atei spre pierzarea lor.Religia nu este o joaca de copii.Dumnezeu exzista cu adevarat.Ai putea sa ma contrazici daca as fii singura de pe pamant care cred in Dumnezeu, dar sant o imensitate de oameni care cred.Toti acesti oameni considerati voi ca nu sant sanatosi?.....sant mai sanatosi ateii? Sau este invers.Roaga-te lui Dumnezeu si vei primi darul credintei.Credinta este un dar de la Dumnezeu......si atunci vei gandi altfel..Multa lumina, credinta, pace. Valabilitatea sau adevarul unei idei NU se dovedesc pe criterii de popularitate. Nu are a face cati oameni se declara credinciosi. Asta e egal cu zero in momentul cand vrei sa discuti logic. Are vreo importanta daca in urma cu vreo 2000 de ani oamenii de pe aici credeau cu totii in Zalmoxe? Are vreo importanta ca daca te nasteai in India ai fi crezut in Shiva sau vreo alta zeitate? Faptul ca 100% din oamenii aflati in situatiile alea cred in basmul lor favorit, inseamna oare ca basmul e adevarat? NU?? Atunci ce te face sa crezi ca basmul tau e scutit de aceeasi privire critica? Pentru ca il crezi dumneata? Asta inseamna doar ca mintea ta e captiva in interiorul labirintului respectiv, nu si a mea! Pentru mine basmul dumitale e la fel de credibil ca basmul despre Zalmoxe, Zeus sau Thor. Adica nu voi pierde nici o secunda de somn ingrijorandu-ma. Exact la fel cum nu pierd nici o secunda de somn gandindu-ma daca nu cumva "punguta cu 2 bani" o fi adevarata.... ------------------ Yorik, in parte mi-ai dat un raspuns inteligent si anume ca oamenii dealungul timpului s'au cam pacalit crezand in zei, in oameni, in idoli, care s'au dovedit a fii basme pentru cei ce s-au trezit.Ca unii nu se trezesc niciodata aceasta este alta poveste. Asa cum acesti oameni nu se trezesc din basmul lor, asa nu te trezesti tu fata de adevar.Faptul ca Dumnezeu exzista si nu este o poveste, este dovedit, cu toata creatiunea Sa.Nici-un om si nici-un zeu nu a putut crea nici macar o frunza de pom vie din creatiunea lui Dumnezeu,care dainuie si nici-un om nu se poate dezvinovati in fata lui Dumnezeu, pentru ca fiecare om vede aceasta creatiune, de cand se naste si pana cand moare.Ca oamenii care conduc bisericile ii fac pe oamenii sa fuga din ele si in majoritate sant goale, aceasta este alta poveste.Totusi credinta nu poate fii desfintata de nimeni.Deaceia Dumnezeu ne spune ca mantuirea este prin credinta in El nu in oameni.Cine se uita la oameni piere, dar cine priveste la Dumnezeu prin credinta are viata vesnica.Ce dar minunat "viata vesnica", pe care majoritatea o pierd pentru ca nu cred, desi lucrarile lui Dumnezeu se vad peste tot. E uimitor....nu? Sa vezi si sa nu crezi. Vede omul orice scrie prin carti, dar lucrarile lui Dumnezeu, nu le vede, desi sant peste tot.Mai poti numi tu toata aceasta creatiune "o punguta cu 2 bani"? |
|
gabigabi2 33366 mesaje Membru din: 13/10/2011 |
Postat pe: 29 August 2013, ora 07:32
@159- da' stii care-i poanta cea mai distractiva ? ca, decodificindu-i povestea pungutei cu 2 bani ,care citita altfel are deja un alt inteles clar si precis , devenind Credibila, Yorick imi spune ca nu are Relevanta decodificarea mea !
ei, cum sa nu aibe relevanta !?in clipa in care mintea si inima i se vor modifica ,va reusi si el sa decodifice "povestea" cu Dumnezeu facind-o credibila si tot ceea ce i se pare acum ca fiind non-sens, va capata sens ,ceea ce ii si doresc....dar, toate la timpul lor ! o zi buna va doresc tuturor !
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 29 August 2013, ora 15:14
@159- da' stii care-i poanta cea mai distractiva ? ca, decodificindu-i povestea pungutei cu 2 bani ,care citita altfel are deja un alt inteles clar si precis , devenind Credibila, Yorick imi spune ca nu are Relevanta decodificarea mea ! ei, cum sa nu aibe relevanta !?
in clipa in care mintea si inima i se vor modifica ,va reusi si el sa decodifice "povestea" cu Dumnezeu facind-o credibila si tot ceea ce i se pare acum ca fiind non-sens, va capata sens ,ceea ce ii si doresc....dar, toate la timpul lor ! o zi buna va doresc tuturor ! ------------ Sa ne rugam ca Dumnezeu sa-i deschida mintea si inima Gabi.Problema este ca nu-i stiu nici numele adevarat sa ma rog pentru el.Deaceia i-am scris de creatiunea lui Dumnezeu, ca sa-si dea seama ca nu este o poveste.Daca creatiunea nu reuseste sa o vada,cum va vedea el lucrarile pe care le face Dumnezeu prin Duhul Sfant si Domnul Isus. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 29 August 2013, ora 15:47
De la: 9am121159, la data 2013-08-29 15:14:37@159- da' stii care-i poanta cea mai distractiva ? ca, decodificindu-i povestea pungutei cu 2 bani ,care citita altfel are deja un alt inteles clar si precis , devenind Credibila, Yorick imi spune ca nu are Relevanta decodificarea mea ! ei, cum sa nu aibe relevanta !? de ce pui tu intrebari retorice ? sau poate ca nu-s si trebuie spus ca mamona arunca pe ochii nostri valuri de Iluzie !ne-mbie cu bogatii care n-au valoare , doar-doar ne tine cit mai mult timp in mrejele lui si nu o data am spus : Pamintul = materia are nevoie de mina de lucru ca sa-l munceasca si pina nu ne dezlegam de "vraja" asta, vom tot robi o viata si inca una.... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 30 August 2013, ora 16:06
de ce pui tu intrebari retorice ? sau poate ca nu-s si trebuie spus ca mamona arunca pe ochii nostri valuri de Iluzie !ne-mbie cu bogatii care n-au valoare , doar-doar ne tine cit mai mult timp in mrejele lui si nu o data am spus : Pamintul = materia are nevoie de mina de lucru ca sa-l munceasca si pina nu ne dezlegam de "vraja" asta, vom tot robi o viata si inca una....
------- Gabi stiu ca tu ai opinii diferite fata de mine, din punct de vedere religios,totusi este bine ca-L vezi pe Dumnezeu cu ochii minti.Eu nu cred in rencarnare, si nici nu prea mai este timp, ca Domnul Vine.Mie Biblia imi cere doar sa marturisesc, cel ce face sa creasca este Dumnezeu,si nu este posibil ca eu sa marturisesc acum si Dumnezeu sa trezeasca persoana in alta viata,ci acum cat omul traieste daca este in planul lui Dumnezeu.E posibil sa nu fie doar o iluzie,daca Dumnezeu isi pune Duhul in cine doreste El.Multa pace. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 30 August 2013, ora 16:47
De la: 9am121159, la data 2013-08-30 16:06:38de ce pui tu intrebari retorice ? sau poate ca nu-s si trebuie spus ca mamona arunca pe ochii nostri valuri de Iluzie !ne-mbie cu bogatii care n-au valoare , doar-doar ne tine cit mai mult timp in mrejele lui si nu o data am spus : Pamintul = materia are nevoie de mina de lucru ca sa-l munceasca si pina nu ne dezlegam de "vraja" asta, vom tot robi o viata si inca una.... te sarut ! si, multumesc , pace si tie ! dar, nu sunt chiar atit de diferite, devreme ce tot la Dumnezeu dragutul ajungem si in felul meu, tot asta fac si eu : Marturisesc cu toata inima, cu toata mintea ,cu toata dragostea ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 30 August 2013, ora 16:55
dar, na , ca-mi rasari in minte @ Symy !
unde esti, dragule , de ce nu mai apari ?
|
Fosta membra 9am.ro 16238 mesaje Membru din: 20/03/2012 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 30 August 2013, ora 16:57
De la: gabigabi2, la data 2013-08-30 16:55:14dar, na , ca-mi rasari in minte @ Symy !la pescuit... mie mi-e comentat pozele cu iubirea.
Raporteaza abuz de limbaj
,,E-un curcubeu deasupra lumii sufletului meu"
|
|
|
|
|
Postat pe: 30 August 2013, ora 17:11
De la: _Ingrid, la data 2013-08-30 16:57:32De la: gabigabi2, la data 2013-08-30 16:55:14dar, na , ca-mi rasari in minte @ Symy !la pescuit... e bine daca-i bine, dar n-a avut el timp nici macar d'un "buna ziua" ?
|
Yorick 1014 mesaje Membru din: 20/10/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 31 August 2013, ora 01:08
De la: 9am121159, la data 2013-08-27 19:22:24 Sincer, imi pare rau ca nu intelegi ce ti-am scris. E probabil inabilitatea mea de a explica mai bine, dar asta e , fac si eu ce pot. In mod logic, a observa realitatea inconjuratoare nu iti ingaduie sa pui in spatele ei automat nici un fel de divinitate. Pentru a face acest pas ai nevoie sa aduci argumente, ceea ce iti lipseste cu desavarsire. Din pacate, se pare ca nici macar nu iti dai seama de acest lucru, ceea ce e evident prin faptul ca te multumesti sa postulezi simplist : "existenta Universului inseamna ca zeul meu preferat exista" Ei bine, nu inseamna nimic de genul asta. E ca si cum am spune: "existenta spaghetelor inseamna ca exista Monstrul Zburator din Spaghetti , care le-a facut". Apropo, chiar exista o Biserica a Monstrului Zburator din Spaghetti, exista si o Evanghelie a respectivei zeitati si exista si oameni care se declara Pastafarieni ca religie. Bineinteles, e vorba de o religie facuta la misto , tocmai pentru a sublinia ridicolul din religiile traditionale. Citisem recent despre unu' prin Cehia care a obtinut dreptul sa poarte pe cap o strecuratoare de spaghette in poza din buletin, motivand ca e simbol religios pentru el si ca are acest drept. hmm.... Ma intreb cum o fi legislatia la noi si cand oare imi expira buletinul.... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 16238 mesaje Membru din: 20/03/2012 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 31 August 2013, ora 08:11
De la: Yorick, la data 2013-08-31 01:08:04[ Iti imprumut strecuratoarea mea, vreau sa vad cum iti sta.
,,E-un curcubeu deasupra lumii sufletului meu"
|
|
Postat pe: 31 August 2013, ora 08:44
sunteti chiar simpatici ! e ca si cum mi-ati spune ca daca voi sunteti daltonisti ,toata lumea e la fel sau trebuie sa fie la fel si cind vi se spune ca exista o gama infinita de culori si nuante, voi sa spuneti ca nu-i adevarat si sa aduca cei ce afirma asa ceva, dovezi ! ha !
|
Postat pe: 31 August 2013, ora 21:25
de ce pui tu intrebari retorice ? sau poate ca nu-s si trebuie spus ca mamona arunca pe ochii nostri valuri de Iluzie !ne-mbie cu bogatii care n-au valoare , doar-doar ne tine cit mai mult timp in mrejele lui si nu o data am spus : Pamintul = materia are nevoie de mina de lucru ca sa-l munceasca si pina nu ne dezlegam de "vraja" asta, vom tot robi o viata si inca una....
------- Gabi stiu ca tu ai opinii diferite fata de mine, din punct de vedere religios,totusi este bine ca-L vezi pe Dumnezeu cu ochii minti.Eu nu cred in rencarnare, si nici nu prea mai este timp, ca Domnul Vine.Mie Biblia imi cere doar sa marturisesc, cel ce face sa creasca este Dumnezeu,si nu este posibil ca eu sa marturisesc acum si Dumnezeu sa trezeasca persoana in alta viata,ci acum cat omul traieste daca este in planul lui Dumnezeu.E posibil sa nu fie doar o iluzie,daca Dumnezeu isi pune Duhul in cine doreste El.Multa pace. te sarut ! si, multumesc , pace si tie ! dar, nu sunt chiar atit de diferite, devreme ce tot la Dumnezeu dragutul ajungem si in felul meu, tot asta fac si eu : Marturisesc cu toata inima, cu toata mintea ,cu toata dragostea ! --------- Am observat si te respect. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 31 August 2013, ora 22:41
De la: gabigabi2, la data 2013-08-31 08:44:11 Ceea ce nu intelegi tu este ca pentru daltonisti ESTE POSIBIL sa li se dovedeasca existenta culorilor pe care nu le vad! De ce zic asta? Pentru ca culori diferite au lungimi de unda diferite, iar aceste lungimi de unda pot fi MASURATE cu aparate care nu tin de perceptia individuala. Tu faci o analogie esuata, pentru ca te referi la lucruri NEDOVEDITE in nici un fel! Ceea ce este imposibil de perceput cu orice metoda seama extraodrinar de mult cu ceea ce ... nu exista. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 1 Septembrie 2013, ora 14:30
De la: Yorick, la data 2013-08-31 22:41:02De la: gabigabi2, la data 2013-08-31 08:44:11 tragi de explicatii , Yorick! culorile si nuantele sunt prin ele insasi Dovezile cerute , dar daca daltonistul nu le vede, nu le vede ... si pina sa ajunga sa i le demonstreze cineva cu un aparat de masura , ele nu exista si pot fi , din punctul lui de vedere , niste lucruri aberante ....niste facaturi ! si, iti mai spun o data : daca tu Nu poti percepe ceea ce ptr. altii sunt lucruri dovedite, nu-i pierderea mea , ci a ta !.... si, la drept vorbind, nici a ta nu-i , caci daca n-ai avut niciodata, nici n-ai avut ce pierde !
|
Postat pe: 1 Septembrie 2013, ora 15:20
Yorik, in parte mi-ai dat un raspuns inteligent si anume ca oamenii dealungul timpului s'au cam pacalit crezand in zei, in oameni, in idoli, care s'au dovedit a fii basme pentru cei ce s-au trezit.Ca unii nu se trezesc niciodata aceasta este alta poveste. Asa cum acesti oameni nu se trezesc din basmul lor, asa nu te trezesti tu fata de adevar.Faptul ca Dumnezeu exzista si nu este o poveste, este dovedit, cu toata creatiunea Sa.Nici-un om si nici-un zeu nu a putut crea nici macar o frunza de pom vie din creatiunea lui Dumnezeu,care dainuie si nici-un om nu se poate dezvinovati in fata lui Dumnezeu, pentru ca fiecare om vede aceasta creatiune, de cand se naste si pana cand moare.Ca oamenii care conduc bisericile ii fac pe oamenii sa fuga din ele si in majoritate sant goale, aceasta este alta poveste.Totusi credinta nu poate fii desfintata de nimeni.Deaceia Dumnezeu ne spune ca mantuirea este prin credinta in El nu in oameni.Cine se uita la oameni piere, dar cine priveste la Dumnezeu prin credinta are viata vesnica.Ce dar minunat "viata vesnica", pe care majoritatea o pierd pentru ca nu cred, desi lucrarile lui Dumnezeu se vad peste tot. E uimitor....nu? Sa vezi si sa nu crezi. Vede omul orice scrie prin carti, dar lucrarile lui Dumnezeu, nu le vede, desi sant peste tot.Mai poti numi tu toata aceasta creatiune "o punguta cu 2 bani"?
Sincer, imi pare rau ca nu intelegi ce ti-am scris. E probabil inabilitatea mea de a explica mai bine, dar asta e , fac si eu ce pot. In mod logic, a observa realitatea inconjuratoare nu iti ingaduie sa pui in spatele ei automat nici un fel de divinitate. Pentru a face acest pas ai nevoie sa aduci argumente, ceea ce iti lipseste cu desavarsire. Din pacate, se pare ca nici macar nu iti dai seama de acest lucru, ceea ce e evident prin faptul ca te multumesti sa postulezi simplist : "existenta Universului inseamna ca zeul meu preferat exista" Ei bine, nu inseamna nimic de genul asta. E ca si cum am spune: "existenta spaghetelor inseamna ca exista Monstrul Zburator din Spaghetti , care le-a facut". Apropo, chiar exista o Biserica a Monstrului Zburator din Spaghetti, exista si o Evanghelie a respectivei zeitati si exista si oameni care se declara Pastafarieni ca religie. Bineinteles, e vorba de o religie facuta la misto , tocmai pentru a sublinia ridicolul din religiile traditionale. Citisem recent despre unu' prin Cehia care a obtinut dreptul sa poarte pe cap o strecuratoare de spaghette in poza din buletin, motivand ca e simbol religios pentru el si ca are acest drept. hmm.... Ma intreb cum o fi legislatia la noi si cand oare imi expira buletinul.... ---------- Yorik,dupa atata timp ma asteptam tot la un raspuns inteligent.Dar observ ca oscilezi intre inteligenta si lumea basmelor copilaresti.Ai deja 37 de ani.Cand ajungi la maturitate? Cauta-l pe Dumnezeu. El se va lasa gasit de-L vei cauta cu toata inima si El te va ridica. Poti tu sa dai viata, sa crezi macar o stea, sa hranesti toata creatiunea........ Toate acestea si tot universul sant spuse in cuvinte simple, dar de fapt toate aceste lucrari sant imense, nici-un om nu le poate crea.Le poate doar privi,si sa se minuneze.Daca toti oamenii lui Dumnezeu au scris despre ele ca fiind creatia lui Dumnezeu si ele exzista, ce demonstratie mai vrei?Dumnezeu s'a aratat acestor oameni, le-a vorbit, a facut minuni printre ei, si le face si in zilele noastre pentru cei ce se intorc la El.Acesti oameni sant cunoscuti de Dumnezeu iar ei la randul lor il cunosc pr Dumnezeu.Dar daca tu esti potrivnicul Lui, cum sa ti se descopere tie?Deaceia cazi mereu in lumea povestilor. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 2 Septembrie 2013, ora 02:06
De la: gabigabi2, la data 2013-09-01 14:30:12 Intr-un fel iti dau dreptate in legatura cu "ele nu exista pana nu sunt demonstrate". De altfel cred ca am mai spus eu insumi acest lucru mai demult, cand am dat exemplul cu undele radio si cu tribul de pigmei care stau in jungla si nu au habar despre asa ceva. Problema insa e alta, si anume: cand este rational sa crezi ca undele radio exista? ABIA DUPA CE AI DOVADA! De ce? Pentru ca multimea lucrurilor posibile dar nedovedite este INFINITA! A crede in chestii fara nici o dovada este inutil si copilaresc. Lucrurile dovedite pot avea utilitate. Daca cineva a descoperit undele radio, ulterior au putut fi si folosite pentru comunicatii. Sa luam pe de alta parte alt exemplu, un pic mai din aria la care te referi tu. Sa zicem ca un individ se considera reincarnarea lu' Tutankamon (interesant ca toti cei cu asemenea idei se considera reincarnari ale cuiva faimos, nicidecum reincarnarea vreunui gunoier de pe vremea lu' Tutankamon). Ei bine, la nivel individual - cine se crede asa ceva, n-are decat. Insa in momentul in care vrei sa fii luat in serios in randul oamenilor cu capul pe umeri , ai face bine sa vii cu ceva dovezi. Altfel , e probabil ca lumea va considera ca suferi de halucinatii. Atitudinea "ba da, ba da, sunt Tutankamon, indiferent daca restul nu vedeti asta" e puerila. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 2 Septembrie 2013, ora 12:46
De la: Yorick, la data 2013-09-02 02:06:54De la: gabigabi2, la data 2013-09-01 14:30:12 altceva am vrut sa spun, Yorick: daca asa s-a nascut , adica daltonist si ptr. el lumea e redusa ca nuanta si culoare , ASA i se pare ca-i normal si nici nu-si pune problema ca ar putea fi altfel ! abia cind va sesiza - daca o va face si asta numai cind e deja mare - ca Altii vorbesc despre lume ca fiind altceva decit ce Crede si Vede el, va incerca sa afle care-i realitatea ! Cum e Lumea , asa cum o stie el sau cum spun altii ? daca e un incapatinat sau un jemanfisist, putin ii va pasa de ce spun ceilalti : el asa o vede- asa e ! ....cit despre "dovedirea" prin aparatele de masura a altei realitati, ce importanta are ptr. el ,devreme ce nu o poate percepe ? si cam asa-i si cu ateul : lumea lui are nuante gri si i se pot aduce dovezi cu duiumul care , ptr. el NU au nici-o importanta : el crede doar ce vede !
|
Postat pe: 2 Septembrie 2013, ora 13:59
De la: gabigabi2, la data 2013-09-02 12:46:03 Te inseli destul de grosolan. Am incercat sa iti explic ca metoda prin care acceptam existenta anumitor lucruri trebuie sa fie INDEPENDENTA de perceptii limitate. Trebuie sa se poata determina in mod OBIECTIV existenta acelui ceva. In caz contrar nu exista nici o diferenta sesizabila intre ceea ce pretinzi si o halucinatie. Tu rostesti lucrurile ca si cum ar fi firesc sa iei de bune orice fel de halucinatii , ca si cum nu ar exista posibilitatea ca oamenii sa se insele. Prezinti lucrurile in modul : "nu ma insel ci doar am o alta perspectiva". Ei bine, perspectivele individuale POT fi eronate! Ti-am spus deja ca daca cineva se crede reincarnarea lui Tutankamon , n-are decat, insa NU POATE fi luat in serios in lumea oamenilor rationali. Este demonstrabil falsa afirmatia ta "el crede doar ceea ce vede". Nu e nevoie sa ne referim la daltonisti, putem foarte bine sa ne referim la ceea ce nu vad TOTI oamenii. Spre exemplu lumina ultravioleta. Insectele pot vedea acest spectru luminos. Dar oamenii rationali accepta existenta luminii ultraviolete , DESI NU O VAD, pentru ca ea poate fi determinata intr-un mod OBIECTIV, independent de propria perceptie. Din acest motiv analogia ta este esuata. Nepasarea fata de adevar apartine credinciosilor , deoarece ei nu incearca in nici un fel sa isi testeze propriile idei. Pornesc cu concluzia si ignora orice fapt ar putea contraveni concluziei. Asta e o atitudine IRATIONALA! Diferenta majora intre atitudinea mea si a ta este ca ideile a caror valabilitate o accept sunt FALSIFICABILE. Karl Popper este cel care a definit criteriul falsificabilitatii ca fiind esential pentru ca o anume idee sa poata fi considerata stiintifica. Adica daca se formuleaza o anume teorie despre univers, ca sa fie luata in serios pe plan stiintific trebuie sa se poata indica CARE SUNT ACELE OBSERVATII CARE AR PUTEA DEMONSTRA CA TEORIA E INCORECTA. Ca exemplu: biologul J.B.S Haldane a fost intrebat candva ce anume ar putea falsifica Teoria Evolutiei. Raspunsul lui a fost simplu: "fosile de iepuri in Precambrian". Imediat ce o asemenea descoperire ar avea loc, oamenii rationali ar renunta la teorie , pentru ca ar fi FALSIFICATA. Iar faptul ca asa ceva NU s-a descoperit, are ca efect o sporire a increderii ca teoria e valabila. Tu, insa, rostesti lucruri care nici macar in principiu nu ar putea fi falsificabile. Asta este un viciu major al perspectivei tale. Si denota dezinteres fata de adevar. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 2 Septembrie 2013, ora 14:45
si teoria pe care o faci tu imi pare falsa si asta ptr. ca de'alungul vremii multe teorii au stat batute-n cuie
si cu greu au putut fi dezbatute si acceptate alte idei noi si mi-aduc aminte si de o ardere pe rug si de o dezicere ... in al doilea rind, Yorick, tu chiar nu vezi, nu intelegi ca eu nu sunt credinciosul la care faci tu trimitere ?! chiar n-ai sesizat din toate discutiile avute in anii astia de cind ne "conversam " pe aici, ca eu caut raspunsuri logice si ratiunea e inainte de toate ? dar ce sa-ti fac daca tu nu poti intelege ca si perspectiva se poate schimba si lucrurile se pot vedea si intelege altfel ? e ca si cum mi-ai spune ca tu gindesti la fel ca-ntotdeauna si ca in gindirea ta , desi zi de zi se aduna noi si noi informatii, nu se modifica nimic ; ca nu ti se largeste perspectiva si nici unghiul de abordare a unei probleme nu se schimba !....ba se schimba, Yorick si uneori , se schimba TOTAL si odata cu asta si omul ! atita doar ca asta este o schimbare strict personala, foarte intima si profunda si aproape ca devine Impudic de a vorbi despre asta ! ....de altfel si yoghinii recomanda ca odata ajuns in acest punct, e bine ca omul sa TACA ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 2 Septembrie 2013, ora 16:16
De la: gabigabi2, la data 2013-09-02 14:45:54si teoria pe care o faci tu imi pare falsa si asta ptr. ca de'alungul vremii multe teorii au stat batute-n cuie Pentru a avea un discurs cat de cat coerent ar fi necesar sa faci precizari. Teoria pe care o fac eu iti pare falsa? Ok, dar care anume? Referirea la arderea pe rug (probabil te referi la Giordano Bruno) nu o inteleg. Ce anume vrei sa spui prin asta? Faptul ca idei noi pot fi aduse in discutie este o victorie a secularismului , nicidecum a dogmatismului. Pe de alta parte, nimeni nu te impiedica sa aduci in discutie orice fel de idee vrei. Insa faci o confuzie majora daca te astepti ca dezbaterea acelei idei sa se sfarseasca prin acceptarea ei. Acceptarea se face DOAR daca ideea are merite, are dovezi, are argumentatii solide in spate. Majoritatea covarsitoare a ideilor sunt eronate. Simpla abilitate de a rosti propozitii gramatical corecte nu implica nicidecum ca acele propozitii au vreo valoare in raport cu realitatea. Eu sunt dispus sa pun in discutie orice fel de idee la care subscriu. Insa metoda prin care se demonstreaza valabilitatea oricarei idei este una destul de simpla: adu dovezi pozitive care sa sprijine ideea pe care o sustii. A spune : "nu poti demonstra ca nu-i asa" inseamna o neintelegere profunda a ceea ce inseamna o argumentatie. E cunoscut de foarte multa vreme in domeniul filosofiei stiintei ca nu poti demonstra un negativ. Adica: afirmatia ca renii pot zbura (- adica renii lui Mos Craciun) trebuie demonstrata de catre cei care sustin ca ei pot face acest lucru. NU TREBUIE demonstrat ca renii nu pot zbura , de catre cei care spun "nu cred acest lucru". James Randi (despre care am mai vorbit) are acest argument: Imaginati-va ca am dori sa testam abilitatea de a zbura a renilor. Ce putem face in acest context? Sa adunam vreo mie de reni pe Empire State Building si sa ii indemnam unu cate unu sa paseasca dincolo de balustrada? Voi indrazni sa afirm ca probabil rezultatul experimentului va fi o gramada de reni morti pe trotuarul de langa cladire. Dar ganditi-va totusi ce am demonstrat prin experiment. Am demonstrat oare ca renii nu pot zbura? NU! Am demonstrat doar ca acesti 1000 de reni particulari, in conditiile de temperatura, umiditate, viteza a vantului, care au mancat fan proaspat sau nu, care sunt din subspecia cutare, care sunt crescuti domestic sau sunt salbatici , etc. (un milion de alte variabile) ... ei bine, am demonstrat ca acesti 1000 de reni fie nu au putut fie nu au vrut sa zboare. De unde stim ca alti reni, in alte conditii nu ar putea sa zboare, bazandu-ne doar pe acest experiment? Nu stim! Dar ganditi-va acum la ce anume ar trebui sa faca cel care afirma in mod POZITIV ca renii pot zbura. Ei bine , e suficient sa ne indice UN SINGUR exemplu in care vreun ren a zburat! Asta e motivul pentru care POVARA DOVEZII pentru diverse idei sta IN CURTEA CELUI sau CELEI care FACE AFIRMATIA RESPECTIVA! Tot ceea ce faci tu este a arunca povara dovezii in curtea celui care NU E CONVINS de valabilitatea ideii exprimate de tine. Asta e o eroare de logica si sta impotriva oricarei metodologii stiintifice de argumetatie care a folosit vreodata umanitatii. Mai grav este faptul ca nici macar nu iti dai seama de faptul ca TU esti cea datoare a demonstra ceea ce afirmi!. In priviinta celor pe care eu le afirm in mod pozitiv, poti sa imi soliciti oricand argumente iar eu voi fi in stare sa argumentez. Ceea ce tie iti lipseste cu desavarsire , din pacate.. Dar nu-i nimic lipsa de cunostinte nu e o condamnare vesnica. E suficient sa fii dispusa sa te educi. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 2 Septembrie 2013, ora 16:47
dar oare tu, iti dai seama ca depasesti nivelul de discutie obisnuit si ca imi ceri o discutie Savanta ,ceea ce doar niste specialisti, filosofi sau oameni de stiinta o pot face ? ca d'aia am spus intr-o alta postare ca tare sunt curioasa sa stiu ,sa vad, sa aud o conversatie cu prietenii tai ! toti sunt experti in logica ? toti ajung la nivelul cerut de tine ? nu te simti singur, totusi ? e adevarat ca-i trista constatarea ca tu ai un fel de a gindi la care cei mai multi nu se ridica si ca poate fi frustrant si , sincer iti spun ca si eu ma consider la fel ,ptr. ca nu numai ca nu intelegi ce spun, dar nici macar nu incerci ....despici firul in 4 ; analizezi fiecare copac in parte pin' la ultima fibra, dar - mie, una, mi se pare ca pierzi esentialul spus de mine in cealalta postare : este o Traire personala, intima si pura, ce nu se poate descrie in cuvinte si, la urma -urmei, la ce folos ? e ca si cum eu as insista sa-mi spui de ce iubesti o fata, o floare ; un anotimp si ti-as cere dovezi ca sa-mi demonstrezi motivul iubirii tale ! e un non-sens ! e Crezul tau....e Crezul meu si, cam asta e ! daca il poti accepta - bine ! daca nu- nu ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
symy1 4661 mesaje Membru din: 4/02/2009 Oras: Zalau |
Postat pe: 4 Septembrie 2013, ora 11:14
De la: gabigabi2, la data 2013-08-30 16:55:14dar, na , ca-mi rasari in minte @ Symy ! duhul meu este cu tine...forever..
symy-apocalipsa.blogspot.ro
|
|
symy1 4661 mesaje Membru din: 4/02/2009 Oras: Zalau |
Postat pe: 4 Septembrie 2013, ora 11:16
De la: _Ingrid, la data 2013-08-30 16:57:32De la: gabigabi2, la data 2013-08-30 16:55:14dar, na , ca-mi rasari in minte @ Symy !la pescuit...
symy-apocalipsa.blogspot.ro
|
|
Postat pe: 4 Septembrie 2013, ora 12:37
De la: symy1, la data 2013-09-04 11:14:56De la: gabigabi2, la data 2013-08-30 16:55:14dar, na , ca-mi rasari in minte @ Symy ! probabil ca si d'aia ma si gindesc mai mereu la tine ! dar, ca sa nu mai strig dupa tine, mai zi si tu din cind in cind : buna ziua ,ca sa stiu ca esti bine sanatos !
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 4 Septembrie 2013, ora 12:37
Explicati acel fenomen cu avionul disparut timp de 15 ani si aparut cu schelete la bord. Cafelele si tigarile erau calde.
Fenomenul cu acel barbat disparut in timp acum 200 de ani. Linga brasov. Dovada ca s-a dus 200 de ani inapoi si a revenit s-a facut in cadrul cercetarii cu politia. El a disparut din fata rudelor, si aparut ulterior. Era f obosit, daca vreti un indiciu. Explicati cum se poate citi tensiunea cu un inel ce penduleaza deasupra bratului. Am facut si este real. Explicati visele premonitive. Viziunile ce ulterior sint reale. Explicati aparitia celor morti in fata rudelor, sau altii. Explicati un caz cunoscut in care unul a aterizat lin de la inaltime. Explicati levitatia cu fetita din Rusia. Explicati un caz cu un rinocer ce a ajuns la locul unde era transportata prietena lui rinocer, inaintea masinii ce mergea cu peste 40 la ora. Rinocerii nu alearga asa de repede. Si a intrat in tarcul de metal in conditiile in care ei nu pot trece de el. Explicati cum de ROMINIA ARE ATIT DE MULTI DUSMANI SI SUPRAVIETUIESTE. Explicati multe astfel de exemple si apoi mai vorbim de....pragmatism ridicat la rang de religie.....OBLIGATORIE. Nu orice se poate explica prin stiinta. Nu orice suporta vorbitul si ginditul. Nu orice rezolva pragmatismul. Nu orice este explicabil in cuvinte este si real asa. Exista o treapta de unde nu mai este valabil ce stim, indiferent de ce stim. Acea treapta o data trecuta, permite accesarea a orice. Cu toate ca sint adeptul pragmatismului, a stiintei. Dar este doar o etapa spre cunoasterea totala si instantanee. Ajungerea la acea etapa si trecerea ei, presupune niste morti succesive ideatice. Vorbitul prea mult evita chiar ajungerea la acea etapa. Asa ca tac.
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Postat pe: 4 Septembrie 2013, ora 12:55
confirm : cind se ajunge la o anumita etapa, se TACE !
etapa pregatitoare ptr. marea Tacere , ca sa zic asa, este cea in care se trec informatiile de la gura la ureche si numai celor ce sunt apti de a le primi ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 4 Septembrie 2013, ora 15:54
Explicati acel fenomen cu avionul disparut timp de 15 ani si aparut cu schelete la bord. Cafelele si tigarile erau calde.
Fenomenul cu acel barbat disparut in timp acum 200 de ani. Linga brasov. Dovada ca s-a dus 200 de ani inapoi si a revenit s-a facut in cadrul cercetarii cu politia. El a disparut din fata rudelor, si aparut ulterior. Era f obosit, daca vreti un indiciu. Explicati cum se poate citi tensiunea cu un inel ce penduleaza deasupra bratului. Am facut si este real. Explicati visele premonitive. Viziunile ce ulterior sint reale. Explicati aparitia celor morti in fata rudelor, sau altii. Explicati un caz cunoscut in care unul a aterizat lin de la inaltime. Explicati levitatia cu fetita din Rusia. Explicati un caz cu un rinocer ce a ajuns la locul unde era transportata prietena lui rinocer, inaintea masinii ce mergea cu peste 40 la ora. Rinocerii nu alearga asa de repede. Si a intrat in tarcul de metal in conditiile in care ei nu pot trece de el. Explicati cum de ROMINIA ARE ATIT DE MULTI DUSMANI SI SUPRAVIETUIESTE. Explicati multe astfel de exemple si apoi mai vorbim de....pragmatism ridicat la rang de religie.....OBLIGATORIE. Nu orice se poate explica prin stiinta. Nu orice suporta vorbitul si ginditul. Nu orice rezolva pragmatismul. Nu orice este explicabil in cuvinte este si real asa. Exista o treapta de unde nu mai este valabil ce stim, indiferent de ce stim. Acea treapta o data trecuta, permite accesarea a orice. Cu toate ca sint adeptul pragmatismului, a stiintei. Dar este doar o etapa spre cunoasterea totala si instantanee. Ajungerea la acea etapa si trecerea ei, presupune niste morti succesive ideatice. Vorbitul prea mult evita chiar ajungerea la acea etapa. Asa ca tac. -------- Buna ziua domnule Mihail. Este bine ca va puneti asemenea intrebari pentru dumneavoastra si pentru altii.Din aceste intrebari rezulta ca Dumnezeu ne-a dat duhul de viata, marginit, pe fiecare persoana in parte.Deaceia unii stim una altii stim alta,deci si intre noi sant diferente.Altii mai avansati primesc Duhul Sfant prin credinta si diferse daruri,care-i fac pe cei ce nu le au sa-i faca nebunui pe cei ce le au pentru ca ei nu pot ajunge la acel nivel.Dar vedeti si dumnezvoastra ca Dumnezeu face de asa natura sa auziti de fenomene pe care nu orice om le are.Aceasta inseamna ca in jurul nostru sant o infinitate de persoane pe care nu le vedem, si bune care ne ajuta si rele care ne pun piedici.Dumnezeu ne-a creat de asa natura ca putem primi peste duhul de viata si alte daruri ale minti,din care fac parte visele si vedeniile pe care si eu le am. Daca spun, imediat se repede unul care nu are vedenii si o da pe psihic chiar daca nu este medic sau este un medic nepregatit total.In final in jurul nostru este o lume nevazuta cu ochiul liber,dar daca Dumnezeu doreste sa vedem aceste persoane....se poate.Deasemenea putem primi daruri direct de la Dumnezeu cum sant: vise si vedenii, vorbirea in limbi si talmacirea lor, darul minunilor, al vindecarilor, al deosebirii duhurilor.darul Duhului Sfant, darul credintei si multe altele.Atnci cand cei ce spun aceste lucruri, ceilalti este bine sa ia aminte, ca acesti oameni sant calauziti de fiinte superioare si chiar de Dumnezeu,ci nu sa-i dispretuiasca cum fac de obicei Ex .cat timp ii trebuie unui copil ca sa ajunga la mintea unui batrin.Asa sant si cei ce nu cunosc pe Dumnezeu le ia timp mult ca sa ne creada sau nu vor crede niciodata, si se cred mai destepti decat cei care au deja legaturi stranse cu Dumnezeu.Scuze daca v-am plictisit. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 4 Septembrie 2013, ora 16:07
chiar daca tu crezi@159 ca avem pareri diferite , iata ca prin explicatia data, ai confirmat cam tot ce afirma si yoghinii, de ex. , sau cei ce sunt interesati de asa zisele fenomene paranormale si nu o data am spus ca Dumnezeu - sau aceasta Inteligenta Creatoare - ne vorbeste si ne apare sub n infatisari , fapte , vise sau reverii sau clar-auz, doar- doar vom incepe sa cercetam si sa-l descoperim ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 3068 mesaje Membru din: 30/04/2011 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 4 Septembrie 2013, ora 17:29
De luni pana vineri pe "Histori"( eu am RCS-RDS) de la 00,00 ora Romaniei urmaresc un documentar foarte interesant
|
|
|

ei, cum sa nu aibe relevanta !?
unde esti, dragule , de ce nu mai apari ?
mie mi-e comentat pozele cu iubirea.
sunteti chiar simpatici ! e ca si cum mi-ati spune ca daca voi sunteti daltonisti ,toata lumea e la fel sau trebuie sa fie la fel si cind vi se spune ca exista o gama infinita de culori si nuante, voi sa spuneti ca nu-i adevarat si sa aduca cei ce afirma asa ceva, dovezi ! ha !
duhul meu este cu tine...forever..