Info
x
Cine este dumnezeu ?!!!!
|
Ic3 922 mesaje Membru din: 29/06/2009 Oras: Constanta |
Postat pe: 27 Aprilie 2011, ora 07:35
Cine este dumnezeu ?!!!!
Nu este
Somnul ratiunii naste monstrii.Bestii cu chipurii umane ce se hranesc cu neputinta acestei lumi ce se incapataneaza sa traiasca in ignoranta.
|
|
gabigabi 12108 mesaje Membru din: 1/10/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 27 Aprilie 2011, ora 09:36
De la: _KARPOV, la data 2011-04-27 00:32:45 hai, ca esti tare : d'aia nu dormi tu noaptea ca trebuie sa dovedesti o "minciunica" ? puiule, ce-a rasarit in gradina ta ,e al tau ....si acum se accepta acest lucru ...ce in CASA TA aparut ii dai numele tau ! asa si cu Iisus al lui Iosif din Casa lui David ! .... s'apoi ,mai era o practica ciudata si, interesanta , atunci : pruncul ce se nastea pe genunchii altei femei devenea al acelei femei ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 27 Aprilie 2011, ora 09:40
De la: Ic3, la data 2011-04-27 07:35:18Cine este dumnezeu ?!!!! si tu esti mortal : dupa 3 zile de ciocnit oua , friptura de miel si cozonac, ajungi la concluzia ca " Nu este" ! ti-a cazut cam greu la stomac ! ia un colebil ...un triferment, ceva !
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 27 Aprilie 2011, ora 15:52
De la: gabigabi, la data 2011-04-27 09:40:57De la: Ic3, la data 2011-04-27 07:35:18Cine este dumnezeu ?!!!! Ce parere ai daca ei tu niste neuroleptice? Sa afirmi ca : Pruncul ce se nastea pe genunchii altei femei e al acelei femei...e o propozitie adevara.. .indica clar stari de anxietate si postdepresie... de dupa perioada de care vorbeai... Ai fost doar tu si dumnezeu in perioada respectiva?
Raporteaza abuz de limbaj
Somnul ratiunii naste monstrii.Bestii cu chipurii umane ce se hranesc cu neputinta acestei lumi ce se incapataneaza sa traiasca in ignoranta.
|
|
Postat pe: 27 Aprilie 2011, ora 15:54
Apropo
...De cand mama dracu se nasc pruncii (copiii) pe genunchi? Sigur ai probleme Gabi tata...
|
|
Fosta membra 9am.ro 6780 mesaje Membru din: 13/02/2009 |
Postat pe: 27 Aprilie 2011, ora 16:27
De la: Dorinel, la data 2010-01-28 02:11:02Sa fie oare Dumnezeu nevoia noastra de raspunsuri ? Eu zic ca da. Ne e greu sa admitem ca suturile pe care le luam uneori de la viata sunt absolut gratuite. E mai usor de suportat sentimentul de neputinta, atunci când poti sa dai "vina" pe imaginarul D-zeu. Cineva pe care nu-l poti trage la raspundere, nu-l poti amenda, pe care nu te poti supara si pe care, la randul tau ... sa-i tragi suturi in fund. Dorinele,ce spui tu, a spus si unul din cei mai mari teologi ai lumii ,Paul Evdokimov.Omul era cinstit si si-a pus problemele tot cam ca tine ,ca mine ,ca...Karpov,LC ,Florin,Gabi, etc.Fireste,Evdokimov crede in Dumnezeu ,tu nu ,dar asta chiar daca pare o deosebire esentiala pentru unii, nu este de fapt deloc esentiala ...Hai sa vezi ce spune omul: "Marii teologi, dimpreunã cu pãrinþii Conciliului Vatican II afirmã cã teologia ultimelor veacuri a pierdut simþul misterului, s-a constituit într-o speculaþie abstractã despre Dumnezeu, încetînd sã mai fie gîndire vie întru Dumnezeu. Marcel More o spune în felul sãu: “Cuvântul unor oameni care s-au tolãnit, nu ºtiu cum, dar foarte comod, peste Cruce, nu mai poate avea nici o trecere… ”Potrivit Rugãciunii pe Acropole a lui Renan, religiile ar fi muritoare. Se poate adãuga cã ºi sistemele teologice sunt muritoare ºi tocmai acesta este înþelesul formulei care strãbate lumea de astãzi: “Dumnezeu a murit”. A murit Dumnezeul unei anumite teologii, aceasta fiind moartea unei concepþii curente despre Dumnezeu, înþelesca obiect aproape fizic situat la periferia spaþiului cosmic, într-o purã exterioritate care face din el un Stãpân înfricoºãtor. Sfântul Chiril al Alexandriei a înlocuit dialectica greacã: “Stãpîn/sclav” prin dialectica Evangheliei: “Tatã/fiu”.Or, într-o anchetã asupra Problemelor misionare de astãzi, F. Boulard citeazã mãrturisirea unui preot: “Creºtinii mei… îl considerã pe Dumnezeu ca pe un Dumnezeu îndepãrtat, cãruia trebuie sã I te supui în mãsura posibilitãþilor, nu atât din dragoste pentru El, cât din teama de a nu ajunge în iad. Dumnezeu nu este Tatãl…Nu, Dumnezeu este cel care a dat cele 10 porunci negative: Sã nu faci. Concluzia: Dumnezeu este cel care te împiedicã sã fii fericit”. Într-o altã anchetã, publicatã de Realites, un inginer spune: “Dumnezeu este trist, El reprezintã tot ceea ce nu avem dreptul sã facem. El ºade în acele locuri întunecate unde ard lumânãri, unde vezi femei ponosite ºi auzi interdicþiile iezuiþilor…”Ideea total falsã pe care creºtinãtatea însãºi ºi-a fãcut-o despre Dumnezeu a accentuat puternic revolta celor dinafara Bisericii. Imaginea lui Dumnezeu s-a identificat cu imaginea regelui pãmîntean ºi cu atributele ei:demnitate, majestate, putere. În Evul Mediu, popoarele au fost adesea convertite în masã, ca niºte comunitãþi politice chemate la ordinul suveranilor ºi sub ascuþiºul sabiei. Ideea de Dumnezeu a devenit garanþia edificiului social-politic. Necredinþa secolului al XVII-lea s-a afirmat ca reacþie la scandalul unui Dumnezeu impus ºi al unei religii forþate. În teologia scolasticã vedem cum eternitatea divinã pietrificatã striveºte viitorul ca un fel de streaºinã supratemporalã. Filosofii pun întrebãri tulburãtoare: dacã totul este predestinat, de ce sã te mai rogi ºi la ce bun sã mai ceri? De îndatã ce a fost conceptualizatã în termeni cauzali, gratuitatea mântuirii – acest minunat mister al Iubirii lui Dumnezeu pe care Reforma îl descifreazã în Biblie ºi la Sfinþii Pãrinþi – s-a transformat, din pãcate, în teribila doctrinã a dublei predestinãri. Iar dacã astãzi se cautã corectarea acesteia – vorbindu-se despre mîntuirea tuturor, în ideea cã Dumnezeu însuºi este singurul vinovat – atunci nu prea vãd la ce ar mai putea fi omul de folos…Orice ignorare a libertãþii de opþiune – acel compelle intrare, (obligã-i sã intre) al Sfântului Augustin – justificã în mod fatal Inchiziþia ºi politica sabiei. Uitãm astfel cuvântul Sfântului loan Hrisostom: “Acela care ucide (sauforþeazã) un eretic comite un pãcat de neiertat”. Acesta este “coºmarul Binelui silit”, ºi orice Bine silit se transformã în Rãu. Creºtinismul oficial apare ca o religie a Legii ºi a Pedepsei care se traduce prin interdicþii sau tabu-uri sociale. Expresiile sale dominatoare sînt denunþate de Freud sub denumirea “Tatãlui sadic”.Regresiunea iudaizantã uitã Treimea, respectiv paternitatea ei sacrificialã care nu striveºte, ci dã naºtere libertãþii; aceastã regresiune îl confundã pe Dumnezeu cu figura Judecãtorului zelos, a justiþiarului redutabil ºi terorizant care pregãteºte din veºnicie Iadul ºi chinurile lui. Pe bunã dreptate, oamenii se tem sã nu fie alienaþi;teologia penitenþialã, cea a interdicþiilor ºi a iadului, adicã religia “teroristã” – iatã una dintre cauzele ateismului actual. Pe de altã parte, ºi datoritã concepþiilor ºtiinþifice, Dumnezeu este exilat în cer chiar de cãtre mediile credincioase. L-am transformat, dupã chipul omului de rînd, într-o culme a plictisului moralizator. Renaºterea întru luminã a Celui înviat, cristalizarea noii creaturi au fost înlocuite de-a lungul istoriei prin instituþia ierarhicã a Bisericii, construitã pe axa ascultãrii ºi a supunerii ºi, deci, golitã de orice “eveniment”. Aceastã situaþie este încã ºi mai rea decît “lumea închisã” despre care vorbeºte Bergson. Avem de-a face cu “cercul închis” al mediocritãþii creºtine." Cam asa stau lucrurile , eu unul ii dau dreptate in ce spune... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 27 Aprilie 2011, ora 16:28
De la: Ic3, la data 2011-04-27 15:54:47Apropo chiar ti-a cazut greu la stomac sarbatoarea asta, ca te vaz tifnos ! scumpe tizule , vezi ca apare prin Biblie o poveste cu batrina Sara-parca asa - ce nu putea face copii si-si da sclava sotului" s-o cunoasca " si , in momentul in care se naste copilul ea este linga femeia ce naste si-i primeste nou-nascutul in poala , devenind astfel mama acelui copil....mai citeste si tu,inainte de a ma face nebuna ca, pina una-alta se dovedeste ca stii sa critici, dar nu stii ce critici !
|
DANGER 4 mesaje Membru din: 27/04/2011 |
Postat pe: 27 Aprilie 2011, ora 23:38
De la: Dorinel, la data 2010-01-28 02:11:02Sa fie oare Dumnezeu nevoia noastra de raspunsuri ? Eu zic ca da. Ne e greu sa admitem ca suturile pe care le luam uneori de la viata sunt absolut gratuite. E mai usor de suportat sentimentul de neputinta, atunci când poti sa dai "vina" pe imaginarul D-zeu. Cineva pe care nu-l poti trage la raspundere, nu-l poti amenda, pe care nu te poti supara si pe care, la randul tau ... sa-i tragi suturi in fund. Este un nume inventat sa subjuge prostii,daca exista nu falsificam numaratoarea voturilor in Parlament
|
|
|
|
Dorinel 3855 mesaje Membru din: 24/04/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 27 Aprilie 2011, ora 23:38
De la: vaneamarin, la data 2011-04-27 16:27:07 Ca o completare, de mic copil, la 14 ani, când alþi copii de seama mea înca se mai jucau în diferitele locuri amenajate din oraºul în care am venit pe lume, Hunedoara, în una din zile, din curiozitate pt o carte mai groasã, cu coperþi negre ºi cu un semn mare al crucii pe ea, Biblia, la care mereu fãceau trimitere pãrinþii mei, am început sã citesc din aceasta. La început eram fascinat, uneori contrariat de raspunsurile pe care le primeam ºi mi-am pus la finalul citirii acestei cãrþi cateva întrebãri printre care ºi ce dovezi existã pentru existenþa lui Dumnezeu în afarã de Biblie. Mã întrebam ce m-ar face sã cred mai mult în Biblie decât în orice altã carte. O simplã carte ar trebuia sã mã facã sã cred în Dumnezeu? Asta ar însemna sã cred tot ceea ce citesc, ceea ce este credulitate. Sã trecem la maturitate acum. Unii zic cã Dumnezeul creºtin nu ne dã dovezi pentru a nu interfera cu liberul arbitru. Totuºi, în Biblie scrie cã au existat nenumãrate dovezi de-a lungul timpului cu privire la existenþa Lui. Au interferat ele cu liberul arbitru al oamenilor? Faptul cã ei au vãzut minunile a interferat cu liberul arbitru al lor? Este absurd ca Dumnezeul creºtin sã se aºtepte ca oamenii sã creadã într-o fiinþã supranaturalã doar citind o carte. Este o insultã la adresa inteligenþei, sã îi creeze atât de inteligenþi ºi sã se aºtepte ca oamenii sã creadã în el doar citind Biblia. E ca ºi cum s-ar aºtepta ca citind Legendele Olimpului sã ajungem sã credem în Zeus, Afrodita, Ares ºi ceilalþi. Unii zic cã dovezile sunt pretutindeni dar cã nu vreau sã le vãd. Pe acest forum acum ceva timp aveam mereu discuþii pe tema aceasta. Mereu le spuneam cã de-a lungul a zeci de mii de ani oamenii au crezut în orice altceva. Sã-mi spuneþi cã dovezile sunt pretutindeni e ca ºi cum aþi zice cã toate civilizaþiile care au avut alþi zei erau orbi sau proºti, ceea ce nu poate fi posibil. ªi în ziua de azi sunt multe popoare care au alþi zei, înseamnã cã sunt orbi sau proºti ? De exemplu, japonezii ºi indienii. Dacã Dumnezeul creºtin existã, de ce nu a dat un semn tuturor civilizaþiilor care au existat vreodatã? Monoteismul e ceva relativ nou în istoria omenirii. În Biblie spune clar cã oamenii nu trebuie sã aibã alt zeu fiindcã El e un zeu gelos. Adicã, a trimis toate civilizaþiile în iad fiindcã nu au crezut în El, având în vedere cã nu le-a dat vreun semn? Chiar în ziua de astãzi, sunt triburi care nu au de unde sã ºtie de Biblie ºi Dumnezeu. De ce i-ar condamna? Nu e absurd? De ce s-a arãtat numai evreilor? De ce ar avea preferinþe de genul acesta? Dacã toþi oamenii sunt copiii lui, nu ar trebui sã îi trateze în mod egal? Mulþi întreabã ºi mã întrebau ºi pe acest forum cum aº recunoaºte un semn dacã l-aº vedea. Sã zicem cã dacã ar desparþi cineva apele mãrii în douã, aº crede. Ceea ce mi s-ar pãrea normal ar fi ca mãcar bisericile sã fie protejate de cãtre Dumnezeu de fenomenele naturii. Spun drept, dacã ar fi ca bisericile creºtine sã nu fie lovite vreodatã de fulgere, eu aº crede. Un zeu care nu-ºi poate apãra nici mãcar locurile sfinte de fenomene naturale e ori un zeu slab ori unul inexistent. Dupã mine, inexistent. Dacã ar fi ca mãcar bisericile creºtine sã reziste uraganelor, viiturilor, cutremurelor aº ºti cã existã. Totuºi, bisericile sunt doar alte clãdiri din toate punctele de vedere. Dacã s-ar petrece un viol sau o crimã pe altar nu s-ar întâmpla nimic. Asta e. Pt a înþelege pe cei din jurul meu, propria familie ºi prietenii apropiaþi, prefer sã-l încadrez pe Dumnezeul creºtin ca fiind nevoia lor de rãspunsuri. PS. Apropo, câþi dintre voi de Paºti v-aþi dus la Bisericã din inimã ºi cu credinþã ºi câþi cã aºa e tradiþia ? Sau câþi nu v-aþi dus ? Raporteaza abuz de limbaj
Ori suntem capitalisti, ori nu mai suntem.
|
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 28 Aprilie 2011, ora 23:55
Dorinele, tu ai citit bibilica la 14 ani?
Pai nu ma mir ca ti s-au inversat circuitele, pe ici, pe colo. Cine te-a pus sa o citesti asa de devreme? Raporteaza abuz de limbaj
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Postat pe: 28 Aprilie 2011, ora 23:56
Eu am citit-o la 33 de ani, si am reusit sa scap cit de cit sanatos.
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Fosta membra 9am.ro 10086 mesaje Membru din: 11/06/2010 |
Postat pe: 1 Mai 2011, ora 19:45
In seara asta pe TVR1 este filmul Agora ...despre asasinarea Hypatiei , singura femeie pentru care simt ca ar fi meritat ca niciun preot sa nu existe in aceasta lume plina de misticism ! A fost asasinata de catre cea mai mare organizatie criminala ,din istoria lumii....biserica crestina !
|
In seara asta pe TVR1 este filmul Agora ...despre asasinarea Hypatiei , singura femeie pentru care simt ca ar fi meritat ca niciun preot sa nu existe in aceasta lume plina de misticism ! A fost asasinata de catre cea mai mare organizatie criminala ,din istoria lumii....biserica crestina !
|
|
|
|
Fosta membra 9am.ro 1431 mesaje Membru din: 26/03/2011 Oras: Sinaia |
Postat pe: 2 Mai 2011, ora 00:39
EL e criminalul ?
Atunci sa ne rugam la el !
|
Postat pe: 2 Mai 2011, ora 03:53
De la: _KARPOV, la data 2011-05-01 19:45:26 Mithra ce mai face? Sau cum s-o fi numind. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Fosta membra 9am.ro 6780 mesaje Membru din: 13/02/2009 |
Postat pe: 2 Mai 2011, ora 08:23
De la: _KARPOV, la data 2011-05-01 19:45:26 Karpoave,ciocu' mai mic, ca nu se stie cum pune mana organizatia asta criminala pe tine, si te transforma in martir al ateismului ... .
|
Postat pe: 2 Mai 2011, ora 17:49
Un exercitiu de logica.
Dumnezeu este partea luminata. Satana este partea intunecata. Deci Dumnezeu ar trebui sa fie cel ce sta mai mult la Soare. Satana cel ce sta mai mult la umbra. Concluzia....Dumnezeu e al ...negru, bronzat. Satana e al mai alb, straveziu, eventual. Nu dati ca....plec. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 3 Mai 2011, ora 15:24
De la: nastasemihail, la data 2011-05-02 17:49:34Un exercitiu de logica. oare nu-i Viceversa ?
|
Postat pe: 3 Mai 2011, ora 22:09
De la: vaneamarin, la data 2011-05-02 08:23:22De la: _KARPOV, la data 2011-05-01 19:45:26 Mai am 3 ani pana la majorat ....si dupa aia ii fac praf ...Le deschid un proces pentru inselaciune ...sa vad ce dovezi aduc in instanta ....si il citez pe dumnezeu ca martor ....sunt sigur ca se va sustrage....nu se va prezenta ....are prea multe musculite pe caciula ....l-ar aresta DNA-ul...
|
Fosta membra 9am.ro 166 mesaje Membru din: 25/04/2011 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 3 Mai 2011, ora 22:17
De la: _KARPOV, la data 2011-05-03 22:09:52De la: vaneamarin, la data 2011-05-02 08:23:22De la: _KARPOV, la data 2011-05-01 19:45:26 ei, n-ai fi singurul, dar altii au plusat Un senator democrat din Nebraska l-a dat în judecatã pe Dumnezeu din cauza dezastrelor naturale la care a fost supusã omenirea în ultimul timp. În procesul intentat lui Dumnezeu, Ernie Chambers cere “o dispoziþie permanentã prin care acuzatul sã se opreascã din anumite activitãþi dãunãtoare ºi din crearea ameninþãrilor teroriste”. Reclamantul se identificã drept “modestul ales senator de stat al celui de-al 11-lea district legislativ din Omaha, Nebraska”. Acesta îl acuzã pe Dumnezeu cã “a cauzat inundaþii grave, cutremure puternice, uragane înspãimîntãtoare, tornade ºi nãpaste”. Senatorul Chambers a afirmat cã nu îl dã în judecatã pe Dumnezeu, pentru cã are de fãcut o plîngere la El, ci pentru a rãspunde cererilor altor senatori de stat, cu scopul de a împiedica intentarea altor procese. Senatorul l-a dat în judecatã pe Dumnezeu bazîndu-se pe faptul cã “acuzatul”, fiind omniprezent, este prezent în mod personal ºi în þinutul Douglas. Mircea Pavel, condamnat la 20 de ani de inchisoare pentru omor, l-a dat in judecata pe „numitul Dumnezeu domiciliat in cer” pentru inselaciune, tainuire, abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, primire de foloase necuvenite si trafic de influenta. El pretinde ca, prin botezul primit la biserica ortodoxa, e ca si cum s-ar fi facut un contract de indepartare a diavolului si de ferire de necazuri. „Pana acum, paratul nu si-a onorat contractul..." . Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 3 Mai 2011, ora 22:32
De la: rundschrift, la data 2011-05-03 22:17:39De la: _KARPOV, la data 2011-05-03 22:09:52De la: vaneamarin, la data 2011-05-02 08:23:22De la: _KARPOV, la data 2011-05-01 19:45:26 Pai o sa dau biserica in judecata ....sa faca ei dovada si sa demonstreze si ca au luat legatura cu ....cel de sus....Daca reprezinti pe cineva fara a avea contact cu respectivul ....nu e ceva in regula ....ori e o problema de psihiatrie ori te folosesti de numele cuiva...un fel de trafic de influenta....fac promisiuni desarte in numele cuiva ....care poate nici nu exista...sa dovedeasca faptul ca dumnezeu le cere asta .....
|
Postat pe: 3 Mai 2011, ora 22:35
De la: _KARPOV, la data 2011-05-03 22:32:54De la: rundschrift, la data 2011-05-03 22:17:39De la: _KARPOV, la data 2011-05-03 22:09:52De la: vaneamarin, la data 2011-05-02 08:23:22De la: _KARPOV, la data 2011-05-01 19:45:26 Stii care-i adevarul suprem, ultim? Singurul irefutabil Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 3 Mai 2011, ora 22:48
De la: rundschrift, la data 2011-05-03 22:35:14De la: _KARPOV, la data 2011-05-03 22:32:54De la: rundschrift, la data 2011-05-03 22:17:39De la: _KARPOV, la data 2011-05-03 22:09:52De la: vaneamarin, la data 2011-05-02 08:23:22De la: _KARPOV, la data 2011-05-01 19:45:26 nimic nu se pierde ....totul se transforma .....insa noi ne alegem cu nimic ....nimic am fost.....efemeri suntem....nimic vom fi.... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 3 Mai 2011, ora 22:51
Dupa regulile logicii, conditia necesara si suficienta pentru ca o afirmatie sa fie adevarata este incontradictibilitatea ei teoretica si experimentala vesnica!
Or, propozitia "Dumnezeu exista" nu poate fi infirmata, NU ESTE POSIBIL sa fie infirmata nici teoretic, nici experimental! Spre deosebire de celelalte "adevaruri", pe care le putem confirma sau infirma, indiferent cand "Dumnezeu exista" e un adevar etern Dar asta n-are legatura cu credinta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
Postat pe: 3 Mai 2011, ora 22:53
De la: _KARPOV, la data 2011-05-03 22:48:07 nþþþ energie Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 3 Mai 2011, ora 22:58
De la: rundschrift, la data 2011-05-03 22:53:23De la: _KARPOV, la data 2011-05-03 22:48:07 Bei...asa mi-a transmis Horus !
|
Postat pe: 3 Mai 2011, ora 23:00
De la: _KARPOV, la data 2011-05-03 22:58:54De la: rundschrift, la data 2011-05-03 22:53:23De la: _KARPOV, la data 2011-05-03 22:48:07 Ei, daca tu comunici cu Horus, ce pretentii pot avea? eu n-am treaba cu Zeii
|
|
|

.