Info
x
Cine este dumnezeu ?!!!!
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 7 Mai 2011, ora 02:25
De la: Dorinel, la data 2011-05-07 02:14:29A reusit cineva sa gaseasca raspunsul ? Nici o grija, Stai linistit ca faci fibrilatie, daca te agiti ptr noi prea mult
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
alehin 2584 mesaje Membru din: 25/03/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 7 Mai 2011, ora 02:38
Raporteaza abuz de limbaj |
|
gabigabi 12108 mesaje Membru din: 1/10/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 7 Mai 2011, ora 09:28
De la: _KARPOV, la data 2011-05-06 20:29:06De la: gabigabi, la data 2011-05-06 18:23:45De la: _KARPOV, la data 2011-05-06 16:57:49De la: vaneamarin, la data 2011-05-06 16:09:02De la: _KARPOV, la data 2011-05-06 15:49:44 cum de ce ? ce intrebare-i asta ? pai daca stai intr-un borcan cu muraturi, nu esti si tu o muratura acra ? cu alte cuvinte , suntem un cumul a tot ce e in jurul nostru ! pamintul pe care-l calcam, apa ce-o bem, fructele si legumele pe care le mincam,aerul pe care-l respiram, toate au o vibratie ce ne impregneaza in conf. cu acea vibratie ! de ce crezi tu ca ti-e dor de casa si pling unii dupa pamintul lor, nu ptr. ca sunt "legati" vibrational cu acel loc ? de ce crezi tu ca recomandarea medicilor ptr. alimentatia pruncilor, dar nu numai, este ca alimentatia sa fie facuta cu produsele acelui spatiu ? de ce crezi tu ca atunci cind ti se face un horoscop personal, este luat in calcul si orasul si tara in care te-ai nascut ? tocmai ptr. ca fiecare loc isi are propria vibratie ce ne marcheaza ! ca atare suntem crestini intr-un spatiu vibrational crestin ....cu desigur si alte variante, dar nu majoritare ! au avut si romanii profetii lor....unul dintre ei si care a facut vilva la vremea lui, a fost Petrache Lupu ....si slava Domnului, am avut s'un parinte Staniloaie de ex., si multi alti ginditori ....atita tot ca, intr-un timp in care Informatia este atit de variata si-n flux continuu , contactul cu un Iluminat se face mai discret .....ca sa nu spun ca exista si un consemn de Tacere ....eh, e mai complicat si nu stiu daca-i bine sa spun mai mult !
|
Fosta membra 9am.ro 10086 mesaje Membru din: 11/06/2010 |
Postat pe: 7 Mai 2011, ora 10:04
De la: gabigabi, la data 2011-05-07 09:28:59De la: _KARPOV, la data 2011-05-06 20:29:06De la: gabigabi, la data 2011-05-06 18:23:45De la: _KARPOV, la data 2011-05-06 16:57:49De la: vaneamarin, la data 2011-05-06 16:09:02De la: _KARPOV, la data 2011-05-06 15:49:44 Hai ca asta am inteles si eu ! Ce nu inteleg...este , ce cauti tu in borcanul cu muraturi al evreilor , de ce nu te regasesti in borcanul lui Zalmoxe ? Vibratiile lui ar trebui sa aiba o putere mai mare , are o traditie mai veche si intinsa poate pe mai multe milenii decat gaselnita cu isus cel muritor si rece !
|
Fosta membra 9am.ro 50 mesaje Membru din: 15/07/2009 |
Postat pe: 7 Mai 2011, ora 10:59
Buna ziua mai ganditorilor..iar IL cautati pe CREATOR?
..Karpov deschide fereastra( ai grija sa nu cazi) si uita-te la copacii infloriti, inspira aer curat si IL cei vedea...vrei sa dai mana cu EL?...nu se poate ca e cat cosmosul, dar deja esti in palma LUI......PAAA!!!va doresc o zi stralucita
|
Postat pe: 7 Mai 2011, ora 11:06
De când sunt ateu, viaþa mea a cãpãtat o valoare inestimabilã și viaþa celorlalþi este mult mai importantã pentru mine, pentru cã ºtiu cã trebuie sã îi apreciez pentru puþinul timp pe care îl avem împreunã.
|
Postat pe: 7 Mai 2011, ora 11:09
De la: crinado, la data 2011-05-07 10:59:25Buna ziua mai ganditorilor..iar IL cautati pe CREATOR? În fiecare zi în care mã trezesc vãd natura din jurul meu, ºi mã gândesc la procesul minunat prin care frunzele îmi oferã oxigen, aerul mã rãcoreºte ºi soarele mã încãlzeºte. ªi ºtiu cã nu sunt fãcute pentru mine ºi asta le face cu atât mai importante, pentru cã pot sã mã bucur de ele, pot sã profit pentru puþin timp de faptul cã existã ºi îmi fac viaþa posibilã. De când sunt ateu, am învãþat valoarea ºtiinþei ºi a puterii ei. Am învãþat sã disting minciuna de adevãr ºi jumãtãþile de adevãr de realitate. ªi înþeleg cã sunt în viaþã datoritã ºtiinþei, cã viaþa mea e mai bunã datoritã ei..... ªi sunt mândru cã înþeleg un proces atât de esenþial pentru umanitate. De când sunt ateu, mã lupt cu deciziile morale din viaþa mea. ªtiu cã aceste decizii depind de mine ºi de rationamentul meu ºi doar al meu ºi asta îmi dã responsabilitate ºi putere. Puterea de a greºi ºi de a-mi cere iertare în caz cã greºesc ºi puterea de a lua decizia corectã ºi a fi mândru de mine.
|
Postat pe: 7 Mai 2011, ora 11:10
De când sunt ateu ºtiu ce pierd când oamenii dragi mor. ªi plâng nu pentru cã viaþa lor nu se continuã, ci pentru cã ºtiu cã nu ii voi mai vedea ºi nu vom mai putea vorbi. ªi mereu rãmân lucruri nespuse…
|
|
|
|
Postat pe: 7 Mai 2011, ora 11:11
De când sunt ateu, ºtiu cã dragostea nu vine din credinþã De când sunt ateu, ºtiu cã adevãrata cunoaºtere nu vine din revelaþie.
|
Postat pe: 7 Mai 2011, ora 11:12
De când sunt ateu dispreþuiesc religiille cu dezumanizarea pe care o aduc. Le urãsc pentru modul în care ceea ce este normal devine anormal ºi pãcãtos, ceea ce este moral devine dictat zeiesc ºi ceea ce este rãu devine acceptabil dacã se face în numele zeului. Dispreþuiesc religiile atunci când îºi aratã adevarata faþã: instituþii corupte ºi fãrã pic de responsabilitate pentru cei pe care pretind cã îi au în grijã, dispreþuiesc lipsa de moralitate a celor care se autointituleazã autoritãþi morale.
|
Postat pe: 7 Mai 2011, ora 11:14
Urãsc preoþii ºi minciuna continuã pe care o promoveazã, urãsc lipsa de rãspuns înlocuitã cu “aºa vrea dumnezeu”, urãsc ritualurile goale de conþinut ºi de esenþã ºi de adevãr. Îi urãsc pe cei care îmi spun cã un nou-nãscut e defect pânã nu fac unii niºte vrãji deasupra lui, îi urãsc pe cei care spun cã o soþie nu e cu adevãrat soþie pânã nu mi se fac incantaþii ºamanice.
|
Postat pe: 7 Mai 2011, ora 11:16
Mã îngrijoreazã cât de puþin se ºtie despre realitate, dar cât de mult se ºtie despre ce nu ai voie sã faci duminica. E înfiorãtor cât de puþini ºtiu ce e aia teoria evoluþiei dar ºtiu cu exactitate ce se va întâmpla dupã ce mor, sau ce sfânt se sãrbãtoreºte în urmãtoarele 52 de sãptãmâni. Mã sperie egocentrismul celor care au senzaþia ca sunt creatura preferatã a unui tãtuc ceresc, mã sperie faptul cã nesiguranþa pe care o au în privinþa asta ºi-o ascund prin acþiuni criminale sau intolerante. Mã îngreþoºeazã intoleranþa ºi prejudecãþile celor care spun cã ei nu pot sã judece de capul lor, mã scârbeºte ura nedisimulatã ºi pseudo-justificãrile inventate pentru a dispreþui oameni ca ºi ei. De când sunt ateu, îi deplâng pe cei care încã au nevoie de mângâiere pe creștet, povești înspãimântãtoare și interdicții absurde pentru a se simții cu adevãrat oameni.
|
Postat pe: 7 Mai 2011, ora 11:17
De când sunt ateu, am învãțat sã fiu sigur pe mine și pe ceea ce pot face.
|
Fosta membra 9am.ro 6780 mesaje Membru din: 13/02/2009 |
Postat pe: 7 Mai 2011, ora 11:23
De la: _KARPOV, la data 2011-05-07 11:17:22 Ma bucur ca simti asta, dar nu prea inteleg de ce anume simti asta .Cand esti la mana hazardului ,nu prea poti sa simti siguranta ...
|
Postat pe: 7 Mai 2011, ora 11:24
De-a lungul istoriei milioane de oameni au murit pentru ca nu erau de acord cu doctrina oficialã. Sau pentru cã (aºa cum se întâmplã ºi în zilele noastre) se roagã în loc sã meargã la medic. Sau pentru cã au aºteptat sã-i salveze dumnezeul lor din pericol de moarte în loc sã se scoatã singuri.
|
Postat pe: 7 Mai 2011, ora 11:27
Cum poþi sã te exprimi cu adevãrat liber cât timp ceea ce vrei sã spui este oprit de revelaþia divinã din cartea sfântã a unei religii? Cum ai putea critica, judeca sau pune la îndoialã ceva ce vine direct de la un zeu? Cum ai putea sã te aperi argumentand raþional pentru o libertate de gândire când cartea sfântã spune cã dacã te îndoieºti de zeul suprem meriþi sã mori? ªi moartea nu este o ameninþare în van, de la Socrate încoace, cei care s-au indoit de zei nu au avut o soartã uºoarã. De la începutul ei ºi pânã în prezent visul oricãrei religii este oprirea discursului liber ºi automat al criticii ºi gândirii raþionale. Mii de ani au reuºit, dar acum castelul începe sã se fãrâme. Creºtinismul în particular a hotãrât destinele a milioane de oameni, de la ungerea reprezentanþilor domnului în scaune de împãraþi ºi regi pânã la þinerea sclavilor la locul lor promiþându-le viaþã mai bunã în eternitatea vieþii viitoare (dar între timp stai ºi munceºte pânã mori).
|
Postat pe: 7 Mai 2011, ora 11:28
Dacã o discuþie ajunge sã implice ºi ceva religie, un ateu pierde din start. Nu poti sã vorbeºti în faþa unui credincios despre nonexistenþa lui Dumnezeu, sã ceri dovezi, sã prezinþi convingeri personale. Esti pus la zid imediat, esti privit cu dispret, ºi chiar dacã nu au argumente de existenþa Divinitãþii, te fac sã te simþi ca un pãcãtos.
|
Postat pe: 7 Mai 2011, ora 11:29
Crestinismul a furat morala. Crestinismul a transformat semnificatia lui “a fi moral” in “a fi obedient fata de niste legi primite telepatic de unii imbracati ciudat”. Oamenii nu-si mai pun probleme de genul “ce inseamna sa fii moral?”, “de ce ar trebui sa fiu moral?”, “de ce a fost imoral sa fac X in situatia Y?” pentru ca raspunsurile sunt gata pregatite.Daca mai vorbim si de abominatia cu spovedania care sterge cu buretele imoralitatile din trecut situatia e si mai sumbra.
|
Postat pe: 7 Mai 2011, ora 11:31
Cred ca unul dintre cele mai importante efecte ale crestinismului asupra omului a fost deprimarea omului de onoarea si mandria de a fi om. A distrus eroii si faptele lor si i-a inlocuit cu martiri si popi. A facut din om o fiinta josnica, murdara, rusinoasa, pacatoasa, nedemna de viata, fara posibilitatea de a se bucura de lucrurile minunate care ni le pune la dispozitie pamantul, universul, si chiar conditia noastra umana. Parerea mea este ca asta e cel mai mare “pacat” al crestinismului asupra omului.
|
Postat pe: 7 Mai 2011, ora 11:34
Martorii lui Iehova zic despre atei cã “nu îºi þin pãrerile pentru ei”. Asta o spune cultul cu cea mai agresivã tacticã de prozelitism din istorie, de te întâlneºti cu bãtrânici pe care le cautã reumatismul pe acasã oprind oameni ocupaþi pe stradã ca sã îi întrebe dacã au destui Isuºi în inima lor.
|
Postat pe: 7 Mai 2011, ora 11:36
Isus dragã nu fi trist(ã) Fiindcã e pãcat Fãrã cuie nu existã Schingiuit adevãrat Dar se uscã crucea-n soare Plaga mai ușor Rigor mortis tot apare Rece, inodor La fel și eu am murit Dar popii toți m-au mințit Am plâns și degeaba tot Ce-au zis mi s-a parut Dar dup-o zi și inc-o zi Nu m-am intors printre vii Așa cã ce mama mã-si mi-ai fãcut? Isus dragã nu fi trist(ã) Fiindcã e pãcat Fãrã cuie nu existã Schingiuit adevãrat Dar se uscã crucea-n soare Plaga mai ușor Rigor mortis tot apare Rece, inodor Așa au fost și vor fi Minciunile popimii Așa se-ntâmplã de câte ori nu gândim Te vei trezi mai târziu Dacã nu ești deja diliu Fruntea sus Și rațiune sã rãspândim Isus dragã nu fi trist(ã) Fiindcã e pãcat Fãrã cuie nu existã Schingiuit adevãrat Dar se uscã crucea-n soare Plaga mai ușor Rigor mortis tot apare Rece, inodor
|
Postat pe: 7 Mai 2011, ora 11:38
Am visat cum lumea era condusã de niște oameni fãrã scrupule, care se imbrãcau în straie aurite și predicau moralitatea în timp ce violau copiii ce se aflau în grija lor. Am visat cã guvernul nostru și statele lumii se lãsau cãlcate în picioare și își pierdeau suveranitatea, pentru cã toți sefii de stat le asigurau drept de veto unor virgini în rochii care dictau apoi cine sã aibã acces la tratament medical, când sã faci sex și cum sã îți crești copii în spiritul credinței adevãrate.
|
Postat pe: 7 Mai 2011, ora 11:40
Am visat cã oamenii uitaserã de medicinã, de zborul în spațiu, de tehnologie și geneticã, de comunicare instantanee și apã curentã, de standarde moderne de educație și de viațã, cã toți acești oameni se întâlneau doar pentru a se ruga și a cere ajutor de la ceva invizibil și care nu pãrea sã le rãspundã în vreun fel. Am mai vãzut oameni simpli care își urau concetãțenii pentru cã nu erau de acord cu partenerii lor sexuali, pentru cã aveau pãreri diferite sau pentru cã nu urmeazã aceleasi ritualuri ca și ei. M-am cutremurat ascultând copii care nu știau ce sã creadã când erau întrebați ce sunt dinozaurii, nu întelegeau diversitatea vieții și frumusețea acestei diversitãți. Spuneau cã totul a fost creat acum șase mii de ani.
|
Postat pe: 7 Mai 2011, ora 11:43
Iatã maximul de incompetențã al teologiei creștine: sã declari cã zeul tãu este atotputernic, transcendent și imanent și apoi sã-i pui cãlușul în gurã când e vorba sã comunice, pentru cã ”nu ar face asta”. V-ați luat ostatic propriul zeu, l-ați torturat și abuzat pânã când tot ce mai auziți este ceea ce vã convine. Îl marginalizați la minuni banale gen aprins lumânãri prin Orientul Mijlociu și vindecat câte un bolnav inchipuit și când e vorba sã auziți întrebãri pe care orice zeu cu un pic de sânge-n instalație poate pune voi îi dați peste gurã. Ãsta e zeul vostru, cel la care vã închinați și cãruia îi ridicați osanale, un zeu legat la ochi și de picioare cu cãlușul în gurã și dacã aratã ca și cum ar avea sub 12 ani, cel mai probabil e violat de vreun popã. Faceți un bine și luați-i gâtul, ar fi mai demn și mai drept sã moarã decât sã trãiascã așa. El conducea armate în luptã (și pierdea din cauza carelor de fier), despãrțea marea în douã (și își rãtãcea poporul timp de 40 de ani pe un drum care i-ar lua un maxim un an oricãrui idiot).
|
Postat pe: 7 Mai 2011, ora 11:44
Zeul ãsta mãcar încerca, mãcar se dãdea cu fundul de pãmânt sã fie ascultat și când nu era ascultat îi omora pe netrebnici. Era infiorãtor, dar mãcar vã temeați de el. Ce venerați voi acum e o umbrã, o fostã vedetã care trãiește din pensie și care nu poate protesta când îi luati 15% din venit, vocea, atributele și puterile. Voi sunteți mai puternici decât zeul vostru dar vã e fricã sã recunoașteți pentru cã asta ar însemna sã vã luați și responsabilitãți. Iar a fi responsabil este imposibil pentru un credincios care e obișnuit sã zicã ”cum vrea dumnezeu”. Fi responsabil și ucide zeul din capul tãu. Oferã-i o moarte demnã, planteazã un copac în amintirea lui și apoi trezește-te la realitate.
|
|
Postat pe: 7 Mai 2011, ora 11:46
Daca ti-ar cere dumnezeu maine sa-ti omori parintii sau iubita, ai face-o? Poti raspunde doar cu da sau nu....... Ai zice cã e un rãspuns simplu. Personal (și îmi place sã cred cã nu doar din cauza cã sunt ateu ci pentru cã sunt om) aș face tot posibilul sã nu iau viaþa nimãnui. Cu atât mai mult când îmi este impus.
|
Postat pe: 7 Mai 2011, ora 11:55
Multumesc Dumnezeu pentru ca m-ai ajutat sa iau examene cand nu invatasem nimic si am copiat, pentru ca datorita tie s-a inventat KFC-ul si pentru ca am trecut de 2 ori printr-un filtru de politie cand eram baut la volan si nu m-au oprit, desi normal trebuiau sa opreasca toate masinile. Fara bunatatea Ta nu puteam reusi.
|
Postat pe: 7 Mai 2011, ora 11:57
Creatorul Universului, a 100-200 miliarde de galaxii, fiecare galaxie avand aprox. 200 de miliarde de sisteme solare, fiecare sistem solar cu cate 5-8 planete, are o fixatie pe ce faci tu cu organele tale genitale. Nu te masturba!
|
Postat pe: 7 Mai 2011, ora 11:59
Dumnezeul fiinta suprema, cel care a proiectat omul sa gandeasca rational; nu-i pasa ca te-ai uitat dupa funduri pe strada si ca ti-ai imaginat cum musti o bucata din ele; nu-i pasa ca ai fumat, baut, te-ai drogat ca sa te simti bine. Asa te-a proiectat el, sa te bucuri de toate. E (prea)fericit pentru ca te-ai distrat pe Pamant. Nu a vrut niciodata ca pe Pamant sa duci o viata in care sa suferi, asteptand cu drag moartea, ca sa ajungi in Rai. E bucuros ca ai ales sa gandesti si sa nu crezi in lucruri care nu pot fi dovedite, ba chiar ai fost mai ‘bun’ decat un crestin, fara sa actionezi asa cu frica ca vrei suferi apoi in Iad. Daca Dumnezeu exista, eu cred ca o sa primesc aripi in Rai fata de aia care s-au comportat uman de frica pedepsei cu ‘smoala’.
|
Postat pe: 7 Mai 2011, ora 12:02
Unii chiar nu stiu ca cu cat e mai mult aur cu atat Duhul Sfant e mai aproape. Daca biserica are acoperis de aur intra mai mult Dumnezeu in ea. Ganditi-va la donatia pentru baldachine si acoperisuri de aur ca la o investitie: dati acum, dar acel aur atrage mai mult Duh Sfant si rugaciunile voastre vor fi mai ascultate decat rugaciunile altora. Aurul (si in general orice lucru scump) e un fel de superconductor de duh, rugaciuni si sfintenie.
|
|
|

Nu de alta, dar nu-l mai cautati ...
Daca nu existau comunistii ,
de exemplu, eu nu ma nasteam ... tatal meu s-a nascut ca urmare a faptului ca bunicul meu a avut domiciliu fortat in urma condamnarii politice . Deci totul e la mana hazardului.....exista o sansa mai mare ....de miliarde de miliarde de ori mai mare, sa nu exist..... Si totusi exist si ca urmare am obligatia sa cuget...sa nu iau totul de-a gata , sa nu cred ce se spune prin biblie....
Am intors biblia pe toate fetele si nu am descoperit nimic (am sters-o si de praf)....
A facut din om o fiinta josnica, murdara, rusinoasa, pacatoasa, nedemna de viata, fara posibilitatea de a se bucura de lucrurile minunate care ni le pune la dispozitie pamantul, universul, si chiar conditia noastra umana. Parerea mea este ca asta e cel mai mare “pacat” al crestinismului asupra omului.