Info
x
Cine este dumnezeu ?!!!!
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 7 Mai 2011, ora 02:25
De la: Dorinel, la data 2011-05-07 02:14:29A reusit cineva sa gaseasca raspunsul ? Nici o grija, Stai linistit ca faci fibrilatie, daca te agiti ptr noi prea mult
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
alehin 2584 mesaje Membru din: 25/03/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 7 Mai 2011, ora 02:38
Raporteaza abuz de limbaj |
|
gabigabi 12108 mesaje Membru din: 1/10/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 7 Mai 2011, ora 09:28
De la: _KARPOV, la data 2011-05-06 20:29:06De la: gabigabi, la data 2011-05-06 18:23:45De la: _KARPOV, la data 2011-05-06 16:57:49De la: vaneamarin, la data 2011-05-06 16:09:02De la: _KARPOV, la data 2011-05-06 15:49:44 cum de ce ? ce intrebare-i asta ? pai daca stai intr-un borcan cu muraturi, nu esti si tu o muratura acra ? cu alte cuvinte , suntem un cumul a tot ce e in jurul nostru ! pamintul pe care-l calcam, apa ce-o bem, fructele si legumele pe care le mincam,aerul pe care-l respiram, toate au o vibratie ce ne impregneaza in conf. cu acea vibratie ! de ce crezi tu ca ti-e dor de casa si pling unii dupa pamintul lor, nu ptr. ca sunt "legati" vibrational cu acel loc ? de ce crezi tu ca recomandarea medicilor ptr. alimentatia pruncilor, dar nu numai, este ca alimentatia sa fie facuta cu produsele acelui spatiu ? de ce crezi tu ca atunci cind ti se face un horoscop personal, este luat in calcul si orasul si tara in care te-ai nascut ? tocmai ptr. ca fiecare loc isi are propria vibratie ce ne marcheaza ! ca atare suntem crestini intr-un spatiu vibrational crestin ....cu desigur si alte variante, dar nu majoritare ! au avut si romanii profetii lor....unul dintre ei si care a facut vilva la vremea lui, a fost Petrache Lupu ....si slava Domnului, am avut s'un parinte Staniloaie de ex., si multi alti ginditori ....atita tot ca, intr-un timp in care Informatia este atit de variata si-n flux continuu , contactul cu un Iluminat se face mai discret .....ca sa nu spun ca exista si un consemn de Tacere ....eh, e mai complicat si nu stiu daca-i bine sa spun mai mult !
|
Fosta membra 9am.ro 10086 mesaje Membru din: 11/06/2010 |
Postat pe: 7 Mai 2011, ora 10:04
De la: gabigabi, la data 2011-05-07 09:28:59De la: _KARPOV, la data 2011-05-06 20:29:06De la: gabigabi, la data 2011-05-06 18:23:45De la: _KARPOV, la data 2011-05-06 16:57:49De la: vaneamarin, la data 2011-05-06 16:09:02De la: _KARPOV, la data 2011-05-06 15:49:44 Hai ca asta am inteles si eu ! Ce nu inteleg...este , ce cauti tu in borcanul cu muraturi al evreilor , de ce nu te regasesti in borcanul lui Zalmoxe ? Vibratiile lui ar trebui sa aiba o putere mai mare , are o traditie mai veche si intinsa poate pe mai multe milenii decat gaselnita cu isus cel muritor si rece !
|
Fosta membra 9am.ro 50 mesaje Membru din: 15/07/2009 |
Postat pe: 7 Mai 2011, ora 10:59
Buna ziua mai ganditorilor..iar IL cautati pe CREATOR?
..Karpov deschide fereastra( ai grija sa nu cazi) si uita-te la copacii infloriti, inspira aer curat si IL cei vedea...vrei sa dai mana cu EL?...nu se poate ca e cat cosmosul, dar deja esti in palma LUI......PAAA!!!va doresc o zi stralucita
|
Postat pe: 7 Mai 2011, ora 11:06
De c�nd sunt ateu, via�a mea a c�p�tat o valoare inestimabil� și via�a celorlal�i este mult mai important� pentru mine, pentru c� �tiu c� trebuie s� �i apreciez pentru pu�inul timp pe care �l avem �mpreun�.
|
Postat pe: 7 Mai 2011, ora 11:09
De la: crinado, la data 2011-05-07 10:59:25Buna ziua mai ganditorilor..iar IL cautati pe CREATOR? �n fiecare zi �n care m� trezesc v�d natura din jurul meu, �i m� g�ndesc la procesul minunat prin care frunzele �mi ofer� oxigen, aerul m� r�core�te �i soarele m� �nc�lze�te. �i �tiu c� nu sunt f�cute pentru mine �i asta le face cu at�t mai importante, pentru c� pot s� m� bucur de ele, pot s� profit pentru pu�in timp de faptul c� exist� �i �mi fac via�a posibil�. De c�nd sunt ateu, am �nv��at valoarea �tiin�ei �i a puterii ei. Am �nv��at s� disting minciuna de adev�r �i jum�t��ile de adev�r de realitate. �i �n�eleg c� sunt �n via�� datorit� �tiin�ei, c� via�a mea e mai bun� datorit� ei..... �i sunt m�ndru c� �n�eleg un proces at�t de esen�ial pentru umanitate. De c�nd sunt ateu, m� lupt cu deciziile morale din via�a mea. �tiu c� aceste decizii depind de mine �i de rationamentul meu �i doar al meu �i asta �mi d� responsabilitate �i putere. Puterea de a gre�i �i de a-mi cere iertare �n caz c� gre�esc �i puterea de a lua decizia corect� �i a fi m�ndru de mine.
|
Postat pe: 7 Mai 2011, ora 11:10
De c�nd sunt ateu �tiu ce pierd c�nd oamenii dragi mor. �i pl�ng nu pentru c� via�a lor nu se continu�, ci pentru c� �tiu c� nu ii voi mai vedea �i nu vom mai putea vorbi. �i mereu r�m�n lucruri nespuse�
|
|
|
|
Postat pe: 7 Mai 2011, ora 11:11
De c�nd sunt ateu, �tiu c� dragostea nu vine din credin�� De c�nd sunt ateu, �tiu c� adev�rata cunoa�tere nu vine din revela�ie.
|
Postat pe: 7 Mai 2011, ora 11:12
De c�nd sunt ateu dispre�uiesc religiille cu dezumanizarea pe care o aduc. Le ur�sc pentru modul �n care ceea ce este normal devine anormal �i p�c�tos, ceea ce este moral devine dictat zeiesc �i ceea ce este r�u devine acceptabil dac� se face �n numele zeului. Dispre�uiesc religiile atunci c�nd �i arat� adevarata fa��: institu�ii corupte �i f�r� pic de responsabilitate pentru cei pe care pretind c� �i au �n grij�, dispre�uiesc lipsa de moralitate a celor care se autointituleaz� autorit��i morale.
|
Postat pe: 7 Mai 2011, ora 11:14
Ur�sc preo�ii �i minciuna continu� pe care o promoveaz�, ur�sc lipsa de r�spuns �nlocuit� cu �a�a vrea dumnezeu�, ur�sc ritualurile goale de con�inut �i de esen�� �i de adev�r. �i ur�sc pe cei care �mi spun c� un nou-n�scut e defect p�n� nu fac unii ni�te vr�ji deasupra lui, �i ur�sc pe cei care spun c� o so�ie nu e cu adev�rat so�ie p�n� nu mi se fac incanta�ii �amanice.
|
Postat pe: 7 Mai 2011, ora 11:16
M� �ngrijoreaz� c�t de pu�in se �tie despre realitate, dar c�t de mult se �tie despre ce nu ai voie s� faci duminica. E �nfior�tor c�t de pu�ini �tiu ce e aia teoria evolu�iei dar �tiu cu exactitate ce se va �nt�mpla dup� ce mor, sau ce sf�nt se s�rb�tore�te �n urm�toarele 52 de s�pt�m�ni. M� sperie egocentrismul celor care au senza�ia ca sunt creatura preferat� a unui t�tuc ceresc, m� sperie faptul c� nesiguran�a pe care o au �n privin�a asta �i-o ascund prin ac�iuni criminale sau intolerante. M� �ngre�o�eaz� intoleran�a �i prejudec��ile celor care spun c� ei nu pot s� judece de capul lor, m� sc�rbe�te ura nedisimulat� �i pseudo-justific�rile inventate pentru a dispre�ui oameni ca �i ei. De c�nd sunt ateu, �i depl�ng pe cei care �nc� au nevoie de m�ng�iere pe creștet, povești �nsp�im�nt�toare și interdicții absurde pentru a se simții cu adev�rat oameni.
|
Postat pe: 7 Mai 2011, ora 11:17
De c�nd sunt ateu, am �nv�țat s� fiu sigur pe mine și pe ceea ce pot face.
|
Fosta membra 9am.ro 6780 mesaje Membru din: 13/02/2009 |
Postat pe: 7 Mai 2011, ora 11:23
De la: _KARPOV, la data 2011-05-07 11:17:22 Ma bucur ca simti asta, dar nu prea inteleg de ce anume simti asta .Cand esti la mana hazardului ,nu prea poti sa simti siguranta ...
|
Postat pe: 7 Mai 2011, ora 11:24
De-a lungul istoriei milioane de oameni au murit pentru ca nu erau de acord cu doctrina oficial�. Sau pentru c� (a�a cum se �nt�mpl� �i �n zilele noastre) se roag� �n loc s� mearg� la medic. Sau pentru c� au a�teptat s�-i salveze dumnezeul lor din pericol de moarte �n loc s� se scoat� singuri.
|
Postat pe: 7 Mai 2011, ora 11:27
Cum po�i s� te exprimi cu adev�rat liber c�t timp ceea ce vrei s� spui este oprit de revela�ia divin� din cartea sf�nt� a unei religii? Cum ai putea critica, judeca sau pune la �ndoial� ceva ce vine direct de la un zeu? Cum ai putea s� te aperi argumentand ra�ional pentru o libertate de g�ndire c�nd cartea sf�nt� spune c� dac� te �ndoie�ti de zeul suprem meri�i s� mori? �i moartea nu este o amenin�are �n van, de la Socrate �ncoace, cei care s-au indoit de zei nu au avut o soart� u�oar�. De la �nceputul ei �i p�n� �n prezent visul oric�rei religii este oprirea discursului liber �i automat al criticii �i g�ndirii ra�ionale. Mii de ani au reu�it, dar acum castelul �ncepe s� se f�r�me. Cre�tinismul �n particular a hot�r�t destinele a milioane de oameni, de la ungerea reprezentan�ilor domnului �n scaune de �mp�ra�i �i regi p�n� la �inerea sclavilor la locul lor promi��ndu-le via�� mai bun� �n eternitatea vie�ii viitoare (dar �ntre timp stai �i munce�te p�n� mori).
|
Postat pe: 7 Mai 2011, ora 11:28
Dac� o discu�ie ajunge s� implice �i ceva religie, un ateu pierde din start. Nu poti s� vorbe�ti �n fa�a unui credincios despre nonexisten�a lui Dumnezeu, s� ceri dovezi, s� prezin�i convingeri personale. Esti pus la zid imediat, esti privit cu dispret, �i chiar dac� nu au argumente de existen�a Divinit��ii, te fac s� te sim�i ca un p�c�tos.
|
Postat pe: 7 Mai 2011, ora 11:29
Crestinismul a furat morala. Crestinismul a transformat semnificatia lui �a fi moral� in �a fi obedient fata de niste legi primite telepatic de unii imbracati ciudat�. Oamenii nu-si mai pun probleme de genul �ce inseamna sa fii moral?�, �de ce ar trebui sa fiu moral?�, �de ce a fost imoral sa fac X in situatia Y?� pentru ca raspunsurile sunt gata pregatite.Daca mai vorbim si de abominatia cu spovedania care sterge cu buretele imoralitatile din trecut situatia e si mai sumbra.
|
Postat pe: 7 Mai 2011, ora 11:31
Cred ca unul dintre cele mai importante efecte ale crestinismului asupra omului a fost deprimarea omului de onoarea si mandria de a fi om. A distrus eroii si faptele lor si i-a inlocuit cu martiri si popi. A facut din om o fiinta josnica, murdara, rusinoasa, pacatoasa, nedemna de viata, fara posibilitatea de a se bucura de lucrurile minunate care ni le pune la dispozitie pamantul, universul, si chiar conditia noastra umana. Parerea mea este ca asta e cel mai mare �pacat� al crestinismului asupra omului.
|
Postat pe: 7 Mai 2011, ora 11:34
Martorii lui Iehova zic despre atei c� �nu �i �in p�rerile pentru ei�. Asta o spune cultul cu cea mai agresiv� tactic� de prozelitism din istorie, de te �nt�lne�ti cu b�tr�nici pe care le caut� reumatismul pe acas� oprind oameni ocupa�i pe strad� ca s� �i �ntrebe dac� au destui Isu�i �n inima lor.
|
Postat pe: 7 Mai 2011, ora 11:36
Isus drag� nu fi trist(�) Fiindc� e p�cat F�r� cuie nu exist� Schingiuit adev�rat Dar se usc� crucea-n soare Plaga mai ușor Rigor mortis tot apare Rece, inodor La fel și eu am murit Dar popii toți m-au mințit Am pl�ns și degeaba tot Ce-au zis mi s-a parut Dar dup-o zi și inc-o zi Nu m-am intors printre vii Așa c� ce mama m�-si mi-ai f�cut? Isus drag� nu fi trist(�) Fiindc� e p�cat F�r� cuie nu exist� Schingiuit adev�rat Dar se usc� crucea-n soare Plaga mai ușor Rigor mortis tot apare Rece, inodor Așa au fost și vor fi Minciunile popimii Așa se-nt�mpl� de c�te ori nu g�ndim Te vei trezi mai t�rziu Dac� nu ești deja diliu Fruntea sus Și rațiune s� r�sp�ndim Isus drag� nu fi trist(�) Fiindc� e p�cat F�r� cuie nu exist� Schingiuit adev�rat Dar se usc� crucea-n soare Plaga mai ușor Rigor mortis tot apare Rece, inodor
|
Postat pe: 7 Mai 2011, ora 11:38
Am visat cum lumea era condus� de niște oameni f�r� scrupule, care se imbr�cau �n straie aurite și predicau moralitatea �n timp ce violau copiii ce se aflau �n grija lor. Am visat c� guvernul nostru și statele lumii se l�sau c�lcate �n picioare și �și pierdeau suveranitatea, pentru c� toți sefii de stat le asigurau drept de veto unor virgini �n rochii care dictau apoi cine s� aib� acces la tratament medical, c�nd s� faci sex și cum s� �ți crești copii �n spiritul credinței adev�rate.
|
Postat pe: 7 Mai 2011, ora 11:40
Am visat c� oamenii uitaser� de medicin�, de zborul �n spațiu, de tehnologie și genetic�, de comunicare instantanee și ap� curent�, de standarde moderne de educație și de viaț�, c� toți acești oameni se �nt�lneau doar pentru a se ruga și a cere ajutor de la ceva invizibil și care nu p�rea s� le r�spund� �n vreun fel. Am mai v�zut oameni simpli care �și urau concet�țenii pentru c� nu erau de acord cu partenerii lor sexuali, pentru c� aveau p�reri diferite sau pentru c� nu urmeaz� aceleasi ritualuri ca și ei. M-am cutremurat ascult�nd copii care nu știau ce s� cread� c�nd erau �ntrebați ce sunt dinozaurii, nu �ntelegeau diversitatea vieții și frumusețea acestei diversit�ți. Spuneau c� totul a fost creat acum șase mii de ani.
|
Postat pe: 7 Mai 2011, ora 11:43
Iat� maximul de incompetenț� al teologiei creștine: s� declari c� zeul t�u este atotputernic, transcendent și imanent și apoi s�-i pui c�lușul �n gur� c�nd e vorba s� comunice, pentru c� �nu ar face asta�. V-ați luat ostatic propriul zeu, l-ați torturat și abuzat p�n� c�nd tot ce mai auziți este ceea ce v� convine. �l marginalizați la minuni banale gen aprins lum�n�ri prin Orientul Mijlociu și vindecat c�te un bolnav inchipuit și c�nd e vorba s� auziți �ntreb�ri pe care orice zeu cu un pic de s�nge-n instalație poate pune voi �i dați peste gur�. �sta e zeul vostru, cel la care v� �nchinați și c�ruia �i ridicați osanale, un zeu legat la ochi și de picioare cu c�lușul �n gur� și dac� arat� ca și cum ar avea sub 12 ani, cel mai probabil e violat de vreun pop�. Faceți un bine și luați-i g�tul, ar fi mai demn și mai drept s� moar� dec�t s� tr�iasc� așa. El conducea armate �n lupt� (și pierdea din cauza carelor de fier), desp�rțea marea �n dou� (și �și r�t�cea poporul timp de 40 de ani pe un drum care i-ar lua un maxim un an oric�rui idiot).
|
Postat pe: 7 Mai 2011, ora 11:44
Zeul �sta m�car �ncerca, m�car se d�dea cu fundul de p�m�nt s� fie ascultat și c�nd nu era ascultat �i omora pe netrebnici. Era infior�tor, dar m�car v� temeați de el. Ce venerați voi acum e o umbr�, o fost� vedet� care tr�iește din pensie și care nu poate protesta c�nd �i luati 15% din venit, vocea, atributele și puterile. Voi sunteți mai puternici dec�t zeul vostru dar v� e fric� s� recunoașteți pentru c� asta ar �nsemna s� v� luați și responsabilit�ți. Iar a fi responsabil este imposibil pentru un credincios care e obișnuit s� zic� �cum vrea dumnezeu�. Fi responsabil și ucide zeul din capul t�u. Ofer�-i o moarte demn�, planteaz� un copac �n amintirea lui și apoi trezește-te la realitate.
|
|
Postat pe: 7 Mai 2011, ora 11:46
Daca ti-ar cere dumnezeu maine sa-ti omori parintii sau iubita, ai face-o? Poti raspunde doar cu da sau nu....... Ai zice c� e un r�spuns simplu. Personal (și �mi place s� cred c� nu doar din cauza c� sunt ateu ci pentru c� sunt om) aș face tot posibilul s� nu iau via�a nim�nui. Cu at�t mai mult c�nd �mi este impus.
|
Postat pe: 7 Mai 2011, ora 11:55
Multumesc Dumnezeu pentru ca m-ai ajutat sa iau examene cand nu invatasem nimic si am copiat, pentru ca datorita tie s-a inventat KFC-ul si pentru ca am trecut de 2 ori printr-un filtru de politie cand eram baut la volan si nu m-au oprit, desi normal trebuiau sa opreasca toate masinile. Fara bunatatea Ta nu puteam reusi.
|
Postat pe: 7 Mai 2011, ora 11:57
Creatorul Universului, a 100-200 miliarde de galaxii, fiecare galaxie avand aprox. 200 de miliarde de sisteme solare, fiecare sistem solar cu cate 5-8 planete, are o fixatie pe ce faci tu cu organele tale genitale. Nu te masturba!
|
Postat pe: 7 Mai 2011, ora 11:59
Dumnezeul fiinta suprema, cel care a proiectat omul sa gandeasca rational; nu-i pasa ca te-ai uitat dupa funduri pe strada si ca ti-ai imaginat cum musti o bucata din ele; nu-i pasa ca ai fumat, baut, te-ai drogat ca sa te simti bine. Asa te-a proiectat el, sa te bucuri de toate. E (prea)fericit pentru ca te-ai distrat pe Pamant. Nu a vrut niciodata ca pe Pamant sa duci o viata in care sa suferi, asteptand cu drag moartea, ca sa ajungi in Rai. E bucuros ca ai ales sa gandesti si sa nu crezi in lucruri care nu pot fi dovedite, ba chiar ai fost mai �bun� decat un crestin, fara sa actionezi asa cu frica ca vrei suferi apoi in Iad. Daca Dumnezeu exista, eu cred ca o sa primesc aripi in Rai fata de aia care s-au comportat uman de frica pedepsei cu �smoala�.
|
Postat pe: 7 Mai 2011, ora 12:02
Unii chiar nu stiu ca cu cat e mai mult aur cu atat Duhul Sfant e mai aproape. Daca biserica are acoperis de aur intra mai mult Dumnezeu in ea. Ganditi-va la donatia pentru baldachine si acoperisuri de aur ca la o investitie: dati acum, dar acel aur atrage mai mult Duh Sfant si rugaciunile voastre vor fi mai ascultate decat rugaciunile altora. Aurul (si in general orice lucru scump) e un fel de superconductor de duh, rugaciuni si sfintenie.
|
|
|

Nu de alta, dar nu-l mai cautati ...
Daca nu existau comunistii ,
de exemplu, eu nu ma nasteam ... tatal meu s-a nascut ca urmare a faptului ca bunicul meu a avut domiciliu fortat in urma condamnarii politice . Deci totul e la mana hazardului.....exista o sansa mai mare ....de miliarde de miliarde de ori mai mare, sa nu exist..... Si totusi exist si ca urmare am obligatia sa cuget...sa nu iau totul de-a gata , sa nu cred ce se spune prin biblie....
Am intors biblia pe toate fetele si nu am descoperit nimic (am sters-o si de praf)....
A facut din om o fiinta josnica, murdara, rusinoasa, pacatoasa, nedemna de viata, fara posibilitatea de a se bucura de lucrurile minunate care ni le pune la dispozitie pamantul, universul, si chiar conditia noastra umana. Parerea mea este ca asta e cel mai mare �pacat� al crestinismului asupra omului.