back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Ce este ziua judecatii?

Pagini: << 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 >> Sari la pagina:

ion00

367 mesaje
Postat pe: 17 Octombrie 2011, ora 23:41

O patima ce degradeaza,ce distruge omul indiferent daca este sau nu instruit sau simplu sau daca este intr-o pozitie sociala inalta. De aceasta patima (robie) omul poate scapa daca este dezrobit de Hristos. Ziua Judecatii nemaifiind una infricosata pentru cel ce se opreste din pacat lui si incepe o viata noua in Hristos.

www.youtube.com/watch?v=g2LZbBZPWO0

ion00

367 mesaje
Postat pe: 5 Noiembrie 2011, ora 21:10

Dragostea biruie judecata! Un glas de inger:
www.youtube.com/watch?v=h6LM7lQtYWU

ion00

367 mesaje
Postat pe: 26 Noiembrie 2011, ora 20:21

SANGELE DOMNULUI ISUS HRISTOS NU ARE ECHIVALENT
Pentru rascumpararea,indreptarea intregului neam omenesc Dumnezeu a dat pe Singurul Lui Fiu pe Isus Hristos ca sa moara. Sangele Mantuitorului curs la Golgota are o valoare, un pret ce nu se poate masura,cantari,compara cu nimic din intregul Cosmos,Univers. Unii savanti estimeaza ca de la inceput pe Pamant au trait peste 90 de miliarde de oameni pana in prezent. Toti acesti oameni cu pacatele lor multe puteau si pot fi curatiti,iertati de pacatele lor prin sangele Lui Hristos ce a curs la Golgota.
Jertfa de pe Golgota poate aduce iertarea de pacate oricarui om. Pentru aceasta omul trebuie sa doreasca iertarea pacatelor sale de catre Dumnezeu. Orce om este pacatos si are nevoie de iertarea pacatelor sale,putand scapa astfel de judecata de la sfarsitul vremurilor.
La Nuremberg s-au judecat mai multe procese imediat dupa ultimul Razboi Mondial. Nici unuia din inculpati probabil nu ia trecut prin cap probabil ca va ajunge ca sa fie judecat de un tribunal si totusi asa a fost. La fel Dumnezeu va judeca lumea cu dreptate la sfarsitul vrenurilor indiferent ca oamenii vor sau nu,cred sau nu cred intr-o judecata Divina. Omul poate scapa de asa ceva doar daca crede in mod real in Isus Hristos facandu-I voia Sa. Din pacate multi oameni iL refuza pe Hristos.
Un american cu numele de William I ..Hul a publicat o carte interesanta. El a fost pastoral care l-a vizitat pe Adolf Eichmann,ucigasul a milioane de evrei de treisprezece ori in timpul detentiei lui in Ierusalim dec 7,sec trecut. A avut lungi discutii cu el,a auzit ultimele lui cuvinte,l-a insotit pana la locul executiei si a fost prezent cand cenusa i-a fost imprastiata in Marea Mediterana. El a publicat continutul discutiilor lui cu Eichmann sub titlul: Lupta pentru un suflet. La inceput el relateaza: Obiectivul meu a fost sa salvez acest pacatos groaznic pentru ca sa nu mearga in iad. Dar a fost tulburator sa constat ca aces om care din biroul lui a asasinat milioane de personae si a afundat lumea in atitea suferinte groaznice a indraznit sa zica pina in ultima clipa: Nu am nevoie de nimeni care sa fi murit pentru mine. Nu am nevoie de iertarea pacatelor. Nici n-o vreau.
Venii totui s ne judecm, zice Domnul. De vor fi pcatele voastre cum e crmzul, se vor face albe ca zpada; de vor fi roii ca purpura, se vor face ca lna Extras din Biblie Dac zicem c n-avem pcat, ne nelm singuri, i adevrul nu este n noi. Dac ne mrturisim pcatele, El este credincios i drept, ca s ne ierte pcatele i s ne cureasc de orice nelegiuire. Dac zicem c n-am pctuit, l facem mincinos, i Cuvntul Lui nu este n noi. Extras din Biblie
Fiindc att de mult a iubit Dumnezeu lumea, c a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede n El, s nu piar, ci s aib viaa venic. Extras din Biblie
Din fericire noi oamenii sintem inca sub har azi , deci ne putem salva. Se stie faptul ca cuvintul har este de origine greceasca si inseamna dar nemeritat. Dumnezeu in dragostea Sa fara de margini pentru om a hotarit ca sa ne dea acest dar nemeritat in si prin Persoana Fiului Sau Isus Hristos.
Emma Numai Harul
www.youtube.com/watch?v=sFn8xionOi4

Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro

14360 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 26 Noiembrie 2011, ora 21:27

nea ioane,nea ioane.... de ce iei numele domnului in desert...???

Voi fi la fel de dur ca adevarul si la fel de neindurator ca dreptatea.----,,Minciuna premeditata nu mai e chestie de fantezie,tine de caracter''-Tudor Musatescu----Prietenii vin si pleaca, dar dusmanii raman si se acumuleaza.----- -----Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost -----DUMNEZEU iubeste ingerii rebeli , adevaratii creatori care fac orice societate sa progreseze,ii ajuta si-i ocroteste, in schimb ii este indiferenta soarta oricarui ignorant mistico-religios------Este mult mai aproape de DUMNEZEU un ateu decat un miorlaitor ignorant mistico-religios,indiferent de confesiunea sau religia propovaduita ----Este mult mai bine, zic eu, s i faci lectura pe vapor dect s faci sex cu fundul.-TRAIAN BASESCU
gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 29 Februarie 2012, ora 18:21

de cind lumea si pamintul, FANATISMUL, fie indus de religie sau de stiinta , e periculos tocmai ptr. ca e violent si distrugator si vor fi mereu oameni dispusi intotdeauna sa bata si sa ucida in numele a Ceva despre care n-au habar ......
ar putea fi atita Bucurie, Pace si Dragoste in lumea asta si sa construim impreuna, dar....pacat: vezi doamne suntem invatati, civilizati ,dar tot salbatici am ramas !

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 29 Februarie 2012, ora 22:16

De la: gabigabi2, la data 2012-02-29 18:21:28 de cind lumea si pamintul, FANATISMUL, fie indus de religie sau de stiinta , e periculos tocmai ptr. ca e violent si distrugator si vor fi mereu oameni dispusi intotdeauna sa bata si sa ucida in numele a Ceva despre care n-au habar ......
ar putea fi atita Bucurie, Pace si Dragoste in lumea asta si sa construim impreuna, dar....pacat: vezi doamne suntem invatati, civilizati ,dar tot salbatici am ramas !

Si cad te gadesti ca vinovat de tot ce se intampla....este "creatorul " .
Asa se intampla daca lasi pe oricine ....sa produca oameni....
Nu toti se pricep....cel putin, cel care ne-a "creat" pe noi , este vinovat de neglijenta in serviciu .
De pedepsit ,nu avem cum sa-l pedepsim.....de vreo 2000 de ani se ascunde .....
A cedat imparatia fiului sau din flori , pentru a nu fi tras la raspundere.

Yorick

1014 mesaje

Postat pe: 1 Martie 2012, ora 21:05

De la: gabigabi2, la data 2012-02-29 18:21:28 de cind lumea si pamintul, FANATISMUL, fie indus de religie sau de stiinta , e periculos tocmai ptr. ca e violent si distrugator si vor fi mereu oameni dispusi intotdeauna sa bata si sa ucida in numele a Ceva despre care n-au habar ......

"fanatism indus de stiinta"?!?
Oare ce-ai vrea sa zici? pentru mine sintagma asta e de neinteles.
Stiinta e doar o metoda de a cunoaste realitatea inconjuratoare.

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 2 Martie 2012, ora 08:07

De la: Yorick, la data 2012-03-01 21:05:19

imi pare rau, m-ai gindeste-te ce-am vrut sa spun si adu-ti aminte de vorbele citorva de pe aici care propuneau Arderea cartilor de religie, oricare ar fi ea aceea si exterminarea credinciosilor !

Fosta membra 9am.ro

1431 mesaje
Oras: Sinaia

Postat pe: 2 Martie 2012, ora 19:22

Treziti-va ! Isus a putrezit,...EU,nu !

Yorick

1014 mesaje

Postat pe: 2 Martie 2012, ora 21:46

De la: gabigabi2, la data 2012-03-02 08:07:27
De la: Yorick, la data 2012-03-01 21:05:19

imi pare rau, m-ai gindeste-te ce-am vrut sa spun si adu-ti aminte de vorbele citorva de pe aici care propuneau Arderea cartilor de religie, oricare ar fi ea aceea si exterminarea credinciosilor !

Gresit!
Faci o confuzie majora intre atitudinea unor indivizi si notiunea de stiinta.
Se prea poate ca unii sa fi zis verzi si uscate, dar asta nu are nici o legatura cu stiinta. Ia zi-mi si mie unde e "dogma" asta stiintifica care solicita sa ardem carti religioase si sa exterminam credinciosi? Sunt chiar curios...

In schimb, fanatismul este aplicabil religiei tocmai pentru ca atrocitatile sunt laudate in carti pe care credinciosii le considera "sfinte". Sa omoram oameni cu pietre pentru ca au adunat lemne in ziua de Sabat. De ce? Pentru ca asa a zis zeul, si zeul nu poate gresi! Daca consideri cartea infailibila , provenita de la o divinitate fara cusur, evident poti sa te consideri indreptatit sa iei ad literam ceea ce scrie NEGRU PE ALB in cartea fara cusur.
Atentie! Nu afirm ca toti credinciosii sunt atat de zevzeci incat sa urmeze orbeste asemenea precepte. Ceea ce afirm este ca acei care sunt zevzeci vor gasi incurajare spre a face tampenii in dogma cea fara de cusur.

DAR... fanatismul nu este aplicabil stiintei. De ce? pentru ca stiinta are doar rol descriptiv. Nu prescriptiv. Stiinta doar descrie legile naturii , asa cum le observa. Dar nu prescrie coduri de conduita. Asta e o intrebare care nu intra in aria stiintei, ci mai curand in aria eticii.
Ce ar insemna oare sa fii "fanatic in priviinta stiintei"? Daca doi oameni s-ar certa pentru ca unul zice ca Pamantul e o sfera iar altul zice ca e un sferoid (o sfera turtita) , se poate imagina o situatie absurda in care unul ii da cu un ciocan in cap celuilalt. Dar, gandeste-te, oare ar face-o ca urmare a fanatismului stiintific? Nici vorba! Poate ca ar face-o pentru ca-i nebun, sau pentru ca e un sociopat, sau pentru ca s-a infuriat pe moment, sau pentru ca e beat sau poate o mie de alte motive. Ceea ce nu vei gasi insa este o justificare de natura dogmatica a gestului. Nu se va putea rosti propozitia: "in cartea mea stiintifica de capatai scrie ca trebuie sa dam cu ciocanul in cap celor care neaga forma sferica a Pamantului".

Intelegi diferenta?

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 3 Martie 2012, ora 08:55

du-te pe topicul cu "cine e dumnezeu" si vezi ce scrie Mumia !
dupa cum am mai spus : vor exista intotdeauna oameni dispusi sa-i omoare, bata, sa-i puna la zid, sa-i critice dur pe cei ce nu gindesc la fel ca ei, oriunde si oricind : si-n politica si-n credinta si-n stiinta ....si chiar si-n fotbal, de ex. !

Yorick

1014 mesaje

Postat pe: 3 Martie 2012, ora 15:25

De la: gabigabi2, la data 2012-03-03 08:55:58du-te pe topicul cu "cine e dumnezeu" si vezi ce scrie Mumia !
dupa cum am mai spus : vor exista intotdeauna oameni dispusi sa-i omoare, bata, sa-i puna la zid, sa-i critice dur pe cei ce nu gindesc la fel ca ei, oriunde si oricind : si-n politica si-n credinta si-n stiinta ....si chiar si-n fotbal, de ex. !

m-am uitat. Si?
Nu vad nici o legatura cu ceea ce discutam noi.
Dupa cum spuneam oamenii spun verzi si uscate. Dar tu intelegi care era subiectul discutiei?

Yorick

1014 mesaje

Postat pe: 3 Martie 2012, ora 17:32

De la: gabigabi2, la data 2012-03-03 15:41:56
exact : oamenii spun verzi si uscate si el se considera- ca si altii la fel- foarte rational , educat stiintific, fara himere si alte nebuneli ce zapacesc pe prosti , cretini ....sau idioti....astea fiind cuvintele cu precadere folosite !
aceeiasi oameni au scris si transcris in 200 ani biblia, de nu se mai recunoaste mai nimic din ce-a fost initial ! in folosul altor oameni au fost facut toate acele modificari, interpretari si mistificari, cu scopul de a Domina pe oameni ....pe care oameni ? pe aia dispusi sa se lase fanatizati !
eu tot incerc, mai yoricke sa-ti spun ca-s 2 lucruri diferite : unul este Modelul sau Arhetipul pe care-l avem inscris, cuprins, in fiinta noastra si pe care-l putem Recunoaste
si alta e dogma ,institutia si oamenii ce deservesc inst. religioasa ! iar aici, despre cum si de ce fac oamenii aia ceea ce fac, am spus si eu de nenumarate ori, dar nu m-ai "auzit " !

Nu are nici cea mai mica importanta cum se considera el sau alti oameni. Nu are importanta nici cum ma auto-consider eu. S-ar putea sa ma insel in propria mea priviinta. Ceea ce are importanta este felul cum ne argumentam pozitiile.
Ceea ce spune el nu are nici cea mai mica legatura cu notiunea de stiinta, iar tu te inseli in a avea aceasta perspectiva. E ca si cum daca te injura pe strada vreunu' care are tricou pe care scrie E=mc2 , tu tragi concluzia ca stiinta l-a facut nesimtit. Ori asta e o eroare din partea ta.
Ca sa iti poti sustine afirmatia legata de asa zisul "fanatism stiintific" ar trebui sa reusesti sa faci o conexiune logica intre faptul ca o persoana accepta "E=mc2" , si drept urmare te injura.
Aceasta conexiune logica este sublima , dar lipseste cu desavarsire , dupa cum zicea nenea Iancu.

In priviinta religiei insa, aceasta conexiune se poate face cu usurinta. Si ti-am dat exemplul cu ceea ce scrie negru pe alb in scriptura, sub pavaza "adevarului divin" : daca culegi lemne in vremea Sabatului trebuie sa te omoram cu pietre. E usor de inteles cum unii zevzeci pot incerca sa aplice asta ad literam, deoarece in mintea lor indeplinesc voia zeului lor preferat.

Asta nu inseamna ca vreun ateu nu ar putea face tampenii. Dimpotriva, realitatea ne arata ca sunt destui care fac. Insa justificarea tampeniilor nu rezida in ateism (care nu-i decat o simpla lipsa a credintei in divinitate) ci este de gasit in alt loc. Spre exemplu intr-o ideologie - vezi Stalin. Similar este si cu vreun om de stiinta care ar face tampenii. Explicatia comportamentului rau al vreunui om de stiinta nu sta in stiinta ci in alta parte (a se discuta pe cazuri concrete).
Aici trebuie sa iti atrag atentia asupra faptului ca faci o dihotomie intre credinta si stiinta care e falsa. Exista suficienti oameni de stiinta credinciosi, ca sa iti dai seama de falsitatea dihotomiei.

Dar, dupa cum spunea Steven Weinberg (fizician laureat cu Nobel): "daca ar fi lasati de capul lor, oamenii buni ar face lucruri bune, iar oamenii rai ar face lucruri rele. Insa e nevoie de religie pentru ca un om bun sa faca un lucru rau." De ce ? Pentru ca in realitate ei isi inchipuie ca fac un lucru bun. Isi inchipuie ca indeplinesc voia vreunui zeu.

Evident, trebuie aplicate anumite nuante. Nu toate religiile sunt la fel de nocive. Exista anumite religii precum jainismul, wicca , amish - in care cu cat esti mai fundamentalist , cu atat esti mai bland si inofensiv. Pe alea eu le combat mai curand din perspectiva absurditatii lor (adica sunt la fel de lipsite de dovezi ca oricare dintre celelalte religii dominante), dar mai putin din perspectiva nocivitatii lor (desi exista anumite aspecte care pot fi criticate si aici, spre exemplu faptul ca uneori mor unii copii fara sa fie nevoie, din cauza credintei absurde a parintilor care interzic transfuzii de sange).

Insa in priviinta religiilor dominante nocivitatea e vizibila cu ochiul liber. Nu e nevoie de analizat la microscop. Din pacate insa, acestea sunt prinse in capcana propriei dogme. E extrem de greu sa te corectezi (daca nu chiar imposibil) atunci cand ai pretentia ca detii adevarul absolut. Eu sunt convins ca multi credinciosi (inclusiv prelati) - mai ales dintre cei care au citit cate ceva - ar vrea sa fuga de versete stupide precum cel cu culesul lemnelor in ziua de Sabat. Dar au o mare problema. Daca reformeaza scriptura, si elimina pasajele astea care nu sunt decat gunoi adunat din secole barbare, trebuie automat sa renunte la baza credintei lor. Ce fel de adevar absolut e ala pe care putem sa-l retiparim dupa cum vor muschii nostri? Ideea ca am putea interveni cu foarfeca pe textul scripturii pentru a elimina gunoiul - ar insemna in mod implicit recunoasterea faptului ca religia e inventata. Daca oamenii au scris cartile alea, atunci putem taia din ele. Daca divinitatea ni le-a furnizat si ele reprezinta tot ce poate fi mai inaltator si maret , cum am putea sa le modificam? Iata ce numesc eu capcana dogmei adevarului absolut. Si e o capcana pe care credinta a construit-o singura.
Asa ca solutia jenanta pe care o aleg cel mai adesea credinciosii, este sa treaca sub tacere aceste lucruri, si sa vorbeasca despre chestii pastorale cu ciobani si turme, cu iarba verde si curcubee.

Insa asta nu e multumitor pentru un om ganditor. Am mai folosit exemplul asta , care e doar o anecdota, insa poate fi o metafora pentru ce am scris despre scriptura:
Daca pui o lingura de vin intr-un butoi cu cacat , rezulta cacat. Daca pui o lingura de cacat intr-un butoi cu vin, rezulta tot cacat.
Pana nu se elimina gunoiul din scriptura , intregul ei este urat mirositor. Eu nu as avea nimic impotriva sa scoatem gunoiul din scriptura. Dar credinciosii prinsi in propria capcana nu pot sa faca asta.

Revenind la stiinta - situatia este cu totul diferita. Daca gasim gunoi intr-un text, suntem bucurosi sa il eliminam, deoarece ABSOLUT NICI UN TEXT stiintific nu este "sfant". Totul este chestionabil. Ceea ce ne intereseaza este sa aflam adevarul, nu sa perpetuam vreo dogma. Nu exista de fapt dogma in stiinta. Numerosi oameni de stiinta au primit Nobel tocmai pentru ca au rasturnat unele lucruri considerate valabile inaintea lor. Il apreciem pe Copernic tocmai pentru ca a cautat sa inteleaga cum stau lucrurile si a mers in cautarea adevarului , chiar impotriva consensului vremii sale. Toti credeau intr-un Univers geocentric pe vremea sa, el a sustinut versiunea heliocentrica. A avut castig de cauza pana la urma din pricina felului cum se face stiinta. Adica nu ne intereseaza catusi de putin ce credeau cei dinainte, ci ne intereseaza daca noile descoperiri si noile calcule sunt conforme cu realitatea. REALITATEA primeaza intotdeauna in fata oricarui tratat stiintific. Daca acceptam teoria lui Einstein, asta nu inseamna ca nu avem respect pentru Newton, chiar daca suntem nevoiti sa renuntam la el. Inseamna doar ca avem respect pentru realitate si dorinta de a o intelege. Newton a inteles ce a putut si el la vremea lui , cu mijloacele care ii erau la indemana, Einstein a inteles mai mult cu mijloace mai evoluate. Iar cand va veni cineva sa arate unde s-a inselat Einstein , nu vom avea nici o problema in a renunta la Teoria Relativitatii in favoarea altei teorii mai bune. Tot ce ne intereseaza este doar ca teoria sa fie insotita de o argumentatie convingatoare si sa concorde cu observatiile despre realitate.

Evident , poti sa insisti cu formularea "fanatism stiintific" dar e ca si cum ai spune "fanatism in cautarea adevarului" , ceea ce nu e nicidecum un lucru rau. Cel putin, eu unul asa cred.

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 3 Martie 2012, ora 17:42

mda, de acord cu textul tau ,dar eu vorbeam despre Arhetipul, Modelul , ce se gaseste ascuns acolo, undeva, in fiinta noastra si pe care-l cautam fiecare dupa cit ne pricepem, dupa ce ne-am eliberat de dogme sau alte conditionari !

_9am25o_

24 mesaje
Postat pe: 3 Martie 2012, ora 18:22

De la: gabigabi2, la data 2012-03-03 17:42:59mda, de acord cu textul tau ,dar eu vorbeam despre Arhetipul, Modelul , ce se gaseste ascuns acolo, undeva, in fiinta noastra si pe care-l cautam fiecare dupa cit ne pricepem, dupa ce ne-am eliberat de dogme sau alte conditionari !

ai citit contradictiile din biblie, ti-ai mai venit in basma otara ! hai, ca esti pe calea cea buna, cu putin efort o sa te salvam si pe tine, o sa reusim sa te aducem la lumina din acea noapte a mintii !

Yorick

1014 mesaje

Postat pe: 3 Martie 2012, ora 18:40

De la: gabigabi2, la data 2012-03-03 17:42:59mda, de acord cu textul tau ,dar eu vorbeam despre Arhetipul, Modelul , ce se gaseste ascuns acolo, undeva, in fiinta noastra si pe care-l cautam fiecare dupa cit ne pricepem, dupa ce ne-am eliberat de dogme sau alte conditionari !

Asta este genul de raspuns care nu are nici un sens pentru mine. Trebuie sa spun ca nu inteleg nimic din el. Sunt doar cuvinte insirate fara noima, din perspectiva mea.
"Arhetipul, Modelul, etc" - este un concept lipsit de forma si de continut. Pentru a putea sa dau un raspuns cat de cat coerent la ceea ce zici este necesar mai intai ca tu sa definesti lucrul despre care vorbesti.
Prea ades ma intalnesc cu asemenea exprimari neclare si totusi ubicue.
- se vorbeste despre medicamente naturiste miraculoase care -vezi dom'le- restaureaza "echilibrul energetic al organismului" (sau alte exprimari la fel de ridicole), se vorbeste despre a "intra in contact cu mentalul universal" , se discuta despre "corp astral" , despre "suflet", "spirite" etc.
Astea sunt alte capcane in care se prind cei neinstruiti.
In lipsa posibilitatii de a indica realitatea acestor lucruri prin metode obiective, cu ce deosebim impresiile personale de halucinatii?

_9am25o_

24 mesaje
Postat pe: 3 Martie 2012, ora 18:50

De la: Yorick, la data 2012-03-03 18:40:58
In lipsa posibilitatii de a indica realitatea acestor lucruri prin metode obiective, cu ce deosebim impresiile personale de halucinatii?

-determinism

ipotetic-ipoteza-intuitie
abstact-real-suprarealism
lema- teorema-aplicatie
paradox-ortodox-botox

multumit. Yorick?

Yorick

1014 mesaje

Postat pe: 4 Martie 2012, ora 03:33

De la: _9am25o_, la data 2012-03-03 18:50:39

-determinism

lema- teorema-aplicatie
paradox-ortodox-botox

multumit. Yorick?

Nu. Nici pe departe.
Considera-te privilegiat ca iti raspund. De obicei nu raspund cuiva care nu are nici macar un verb in mesaj. Cu indulgenta, iti admit verbul subinteles din : "[esti] multumit, Yorick?"
Insa iti raspund astfel: nu pricep ce fel de smecherie crezi ca faci cu o insiruire de cuvinte in aliteratie sau ba. Incearca macar un pic de coerenta.

Sau pe limba ta:
mesaj-ultraj-santaj
torent-coerent-absent
duru'-guru-curu.

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 4 Martie 2012, ora 08:25

De la: Yorick, la data 2012-03-04 03:33:52

-determinism

lema- teorema-aplicatie
paradox-ortodox-botox

multumit. Yorick?

Nu. Nici pe departe.
Considera-te privilegiat ca iti raspund. De obicei nu raspund cuiva care nu are nici macar un verb in mesaj. Cu indulgenta, iti admit verbul subinteles din : "[esti] multumit, Yorick?"
Insa iti raspund astfel: nu pricep ce fel de smecherie crezi ca faci cu o insiruire de cuvinte in aliteratie sau ba. Incearca macar un pic de coerenta.

Sau pe limba ta:
mesaj-ultraj-santaj
torent-coerent-absent
duru'-guru-curu.

stii care-i culmea ? ca am inteles ce ti-a spus el ,dar si ce i-ai spus tu lui !
mi-esti tare drag Yorickule si-ti multumesc ptr. faptul ca sunt printre privilegiatii carora le raspunzi !
iti mai aduci aminte de discutia despre limbajul matematicii , al computeristilor, etc ? reiau ce-am spus atunci si zic: ce-ai citat tu face parte din limbajul ...hai sa-i zic, ezoteric ....pe care il inteleg unii, din Sine Insusi ,tocmai ptr. ca sunt uniti cu Mentalul Universal- fie el inferior sau superior - si nu le trebuiesc prea multe explicatii asa cum ceri tu / voi !
nu-i de repros ce-am spus si nici nu vine din vreun sentiment de superioritate ci, e o constatare a ceea ce se-ntimpla !
am mai spus o data sau chiar mai de multe ori : pe Terra sunt venite la Intrupare Suflete de diverse virste de la cel care-i la prima Intrupare, pina la cele batrine care sunt la ultimile Intrupari si care au Insumat in Cunoasterea lor toata experienta vietilor trecute ....e absolut firesc ca acelea sa Inteleaga despre ce-i vorba, devenind totul de la SINE Inteles si celelalte - tinere si foarte tinere - sa nu , intrebind exact ca un pui mic : da' de ce ? asta ce-i ? !

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 4 Martie 2012, ora 09:45

De la: _9am25o_, la data 2012-03-03 18:22:51

ai citit contradictiile din biblie, ti-ai mai venit in basma otara ! hai, ca esti pe calea cea buna, cu putin efort o sa te salvam si pe tine, o sa reusim sa te aducem la lumina din acea noapte a mintii !

Mister Opaitz?

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 4 Martie 2012, ora 09:49

Gabi, avem aceeasi suferinta. Eu te inteleg.
Nu-i mai baga in seama pe invidiosii astia, ca nu ajung ei asa usor la ce stim noi.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 4 Martie 2012, ora 14:26

De la: nastasemihail, la data 2012-03-04 09:49:59

Gabi, avem aceeasi suferinta. Eu te inteleg.
Nu-i mai baga in seama pe invidiosii astia, ca nu ajung ei asa usor la ce stim noi.

sa stii ca-mi pare foarte rau ptr. asta , caci de-am fi toti intr-o Simtire, altfel ar arata lumea noastra !
dar, iarasi e adevarat ca nici nu poate fi vorba despre asta, intrucit Terra este un loc al Invatatului prin durere .....
te pup , Mihaile !

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 4 Martie 2012, ora 17:02

Curentul electric, energia electromagnetica, nu se vede, nu are nici o logica toata teoria aceea, si totusi da rezultate. Si inca ce da.
Toate teoriile se folosesc de constante ca sa functioneze....logic... Adica inghetarea...ilogicii....a tot ce e in miscare IN ACELASI TIMP SI LOC. Altfel nu am avea nici o teorie, ci un haos deplin.
Una din cele mai logice teorii, a relativitatii, ne tine in loc ca PE VIERMI, pe Pamint. Fiindca nu accepta nici o deplasare in cosmos....teoretic si logic.
Matematica, regina stiintelor, functioneaza cu.....axiome. Mai cu alte cuvinte....fiindca asa vrea muschii axiomelor mele.
Dar toate constructiile noastre se bazeaza pe aceasta stiinta..Adica pe fixarea logica a ilogicului.

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 4 Martie 2012, ora 17:03

Atentie,, intrarea in lumile astrale cu mintea, fara echilibrare in acele lumi poate duce la nebunie sau death, cum spune ciobanul.

_9am25o

23 mesaje
Postat pe: 4 Martie 2012, ora 18:11

De la: Yorick, la data 2012-03-04 03:33:52

-determinism

lema- teorema-aplicatie
paradox-ortodox-botox

multumit. Yorick?

Nu. Nici pe departe.

Sau pe limba ta:
mesaj-ultraj-santaj
torent-coerent-absent
duru'-guru-curu.

Nu-i limbajul meu Yorick, este pe limba ta ceea ce ai scris.

Pe limba mea ar suna cam asa:

Marite Yorick, dac-ai vrea, Din drumul tau intuitiv sa te intorci vreoata,Te-ntreb retoric , la modul probabil agasant: Din ce fel de abstract ti-ar fi mai greu sa te cobori, Atunci cand te-ai trezii din vis,
Cu lema indelung visata, la picior? Marite Yorick , teoretic, In ipotetica-ntamplare, cum ar fi...
Sa te-ntalnesti cu-acel abstract, In care nu existi, si-n care n-ai sa fii ? Cum ai sa poti sa-ti mai apleci gandirea, Ipotetic, Catre un maine teoretic ? Cum ai sa poti visa Abstactul, Din care esti acum absent , Cum ai sa-ti poti struni, paradoxala constiinta si, Ideile cioplite din conceptele de ieri, in permanent? Ce fel de teorii si aplicatii ti-ai mai aminti, si care dintre ele te-ar mai interesa, Sa le pastrezi in catul determinist mintii, Si-al gandurilor cunostinte, ce se intorc spre ieri , din visul care-ti este noapre, atunci cand te-ai trezi? Marite Yorick, sfiit iti sugerez, Sa-ncerci a-ti transmuta un gand absent, In suprarealismul transcendent, Prin care insusi autentica-ti, gandire, ti-ar putea clarifica abstracta intuire, Dintr-un asemenea efort praxeologico-ambiental, Cognitia, pe dinnauntru ti-ar spala privirea, retro orbita de tainica vecie,Si -ai observa intrucatva , Marite Yorick, cat si Dnia Ta, Paradoxala lumina ce-ti este imperceptibila spontan si, momentan, Am sa te asigur, daca vei incerca, si-n cazul unei reusite , vei vedea, Ca ea ne lumineaza un orizont nemarginit, sosind de dincolo de nestiutul nostru abstract inchipuit, de dincolo de orizontul Nemarginirilor abstacte, ce ne sunt cunoscute din indeterminarile determinate ,predictibile-n proximitate, din prelegeri, si din carte. Atunci, Marite Yorick, ai sa-ntelegi deplin, ca visul este unul si-acelasi taram sublim, Si chiar de-ar fi sa te trezesti vreodata, intr-un alt vis ai sa te-ntorci, indata!

gresele, gr.,ortoep, ortog,.sin.morf. corectati voi, Ok?

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 5 Martie 2012, ora 08:27

@Yorick- incearca ,daca vrei sa te informezi mai mult, sa-l cauti pe Scarlat Demetrescu....sau pe Rudolf Steiner cu a lui Reincarnare si Karma ; si apoi du-te la Filocalia sfintelor nevointe ale desavirsirii in traducerea parintelui Staniloaie....cred ca ti-ar place si ti-ar deschide o alta perspectiva a lumii si a ceea ce suntem !

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 5 Martie 2012, ora 14:57

aaaa, pardon : ai remarcat ca a disparut si ai repostat-o ! dar pe'a mea, de raspuns, ai apucat s-o citesti ? cred ca nu ,ca altfel imi dadeai raspunsul la ea ! deci : am spus....offff, ce nu-mi place sa ma reiau ....ca ma intrebi ceea ce stii deja ! ca D, exista si vrajitori si vrajitorie ; exista farmece, duhuri rele , posedari si posedati ; draci incarnati si oameni diabolici , dar si oameni Piinea lui Dumnezeu ! ceea ce-nseamna ca Principiul Binelui si al Raului au nevoie de un corp de om- un vehicul - prin intermediul caruia sa poate circula prin lume si numai de noi, de fiecare-n parte ,depinde sa devenim sau nu expresia vie a manifestarii binelui sau raului !

DAR , asta NU inseamna, sub nici-o forma, Uciderea celui posedat sau considerat a fi dracul in persoana ....asta e doar Nebunia si Necunoasterea din capul celui ce crede ca astfel se elimina raul din lume ! e fals asta ptr. simplul motiv ca o data ucis corpul ce adapostea entitatea malefica ( na !), ea se muta in alt corp pe care-l ia in posesie .....singura Pavaza de care dispunem este gindul nostru bun, dragostea fata de toti si toate , prietenia, mila fata de un altul in nevoie sau suferinta si RUGACIUNEA !
la lista de carti ce te-am invitat s-o cauti , adaoga-l si pe Vasile Andru despre ISIHASM !

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 5 Martie 2012, ora 15:01

De la: gabigabi2, la data 2012-03-05 14:57:16aaaa, pardon : ai remarcat ca a disparut si ai repostat-o ! dar pe'a mea, de raspuns, ai apucat s-o citesti ? cred ca nu ,ca altfel imi dadeai raspunsul la ea ! deci : am spus....offff, ce nu-mi place sa ma reiau ....ca ma intrebi ceea ce stii deja ! ca D, exista si vrajitori si vrajitorie ; exista farmece, duhuri rele , posedari si posedati ; draci incarnati si oameni diabolici , dar si oameni Piinea lui Dumnezeu ! ceea ce-nseamna ca Principiul Binelui si al Raului au nevoie de un corp de om- un vehicul - prin intermediul caruia sa poate circula prin lume si numai de noi, de fiecare-n parte ,depinde sa devenim sau nu expresia vie a manifestarii binelui sau raului !

DAR , asta NU inseamna, sub nici-o forma, Uciderea celui posedat sau considerat a fi dracul in persoana ....asta e doar Nebunia si Necunoasterea din capul celui ce crede ca astfel se elimina raul din lume ! e fals asta ptr. simplul motiv ca o data ucis corpul ce adapostea entitatea malefica ( na !), ea se muta in alt corp pe care-l ia in posesie .....singura Pavaza de care dispunem este gindul nostru bun, dragostea fata de toti si toate , prietenia, mila fata de un altul in nevoie sau suferinta si RUGACIUNEA !
la lista de carti ce te-am invitat s-o cauti , adaoga-l si pe Vasile Andru despre ISIHASM !

nemaipomenit ! Yorick , unde ai disparut de sub ochii mei ? extraordinarrrrrr ! ce-i asta ?

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 5 Martie 2012, ora 20:50

De la: gabigabi2, la data 2012-03-05 08:27:49@Yorick- incearca ,daca vrei sa te informezi mai mult, sa-l cauti pe Scarlat Demetrescu....sau pe Rudolf Steiner cu a lui Reincarnare si Karma ; si apoi du-te la Filocalia sfintelor nevointe ale desavirsirii in traducerea parintelui Staniloaie....cred ca ti-ar place si ti-ar deschide o alta perspectiva a lumii si a ceea ce suntem !

Suntem creati din nimic....si totul se indreapta spre....nimic.................Traim o viata efemera...intr-un spatiu efemer....
Nu existam....si totusi ,suntem...insa va veni ...un timp...cand nimic ....iar....nu va fi...
Traim o viata ...intr-un spatiu/timp.....care va dispare...ca si cum nu ar fi fost....si care poate ca nici nu exista....poate este doar un vis....al materiei....care nu va exista nicicand...desi noi avem impresia ca existam....
Eu cred ca e doar un vis....din care ne trezim...prin moarte....si atunci aflam ca nici macar nu putem afla ca de fapt....nimicul exista.
Noi nu existam decat in visul unei materii care a murit ,poate,inainte de a se naste...
Iar noi existam...ca si cosmar....in visul unei constiinte moarte ....inainte de a se naste.....

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 6 Martie 2012, ora 06:32

De la: _KARPOV, la data 2012-03-05 20:50:17
De la: gabigabi2, la data 2012-03-05 08:27:49@Yorick- incearca ,daca vrei sa te informezi mai mult, sa-l cauti pe Scarlat Demetrescu....sau pe Rudolf Steiner cu a lui Reincarnare si Karma ; si apoi du-te la Filocalia sfintelor nevointe ale desavirsirii in traducerea parintelui Staniloaie....cred ca ti-ar place si ti-ar deschide o alta perspectiva a lumii si a ceea ce suntem !

Suntem creati din nimic....si totul se indreapta spre....nimic.................Traim o viata efemera...intr-un spatiu efemer....
Nu existam....si totusi ,suntem...insa va veni ...un timp...cand nimic ....iar....nu va fi...
Traim o viata ...intr-un spatiu/timp.....care va dispare...ca si cum nu ar fi fost....si care poate ca nici nu exista....poate este doar un vis....al materiei....care nu va exista nicicand...desi noi avem impresia ca existam....
Eu cred ca e doar un vis....din care ne trezim...prin moarte....si atunci aflam ca nici macar nu putem afla ca de fapt....nimicul exista.
Noi nu existam decat in visul unei materii care a murit ,poate,inainte de a se naste...
Iar noi existam...ca si cosmar....in visul unei constiinte moarte ....inainte de a se naste.....

pai, vezi c-ai ajuns la ce intrebare i-am pus cindva lui Yorick ? i-am spus atunci ca nu stiu daca nu cumva suntem doar personajele unui vis ce se deruleaza exact ca un film, pe ecaranul unei minti ce ne viseaza ! vechii filozofi indieni asa afirma : ca Brahman doarme de mai bine de 24 mii de ani si urmeaza Trezirea aia pe care tu si @250 v-o doriti ! .... evident ca daca se trezeste, visul lui - si o data cu el si noi- se va risipi ca un fum....

Pagini: << 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Ce este ZIUA JUDECATII?
Mergi la: