back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Ce este ziua judecatii?

Pagini: << 24 25 26 27 28 29 30 >> Sari la pagina:

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 12 Iunie 2013, ora 10:26

De la: Daphne, la data 2013-06-11 10:31:06
De la: gabigabi2, la data 2013-06-11 08:42:08ma intrupez in Base' ca sa ma iubesti si sa ma mai votezi o data, e bine ?

Si cine il deposedeaza de sufletul actual? Ca sa poti sa ii iei locul.
Ding, dong. Aici spiridusul de serviciu. Doamna Gabigabi2, va readuc in fata unele din principiile noastre care sunt batute in cuie, garantat:
1. suntem unici,
2. sufletul calatoreste si isi ia corp neintrupat,
3. nu ne-am pronuntat inca asupra procesulu de clonare deoarece sufletele nu si-au dat acceptul de a juca la dublu

4- mai exista si aspectul de Posedare !

dar, nu as mai dori sa vorbesc despre asta, te rog sa nu te superi !
sunt foarte multe de spus pe tema asta, dar n-am starea necesara !

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 12 Iunie 2013, ora 10:29

De la: symy1, la data 2013-06-11 11:57:22
De la: gabigabi2, la data 2013-06-11 08:42:08ma intrupez in Base' ca sa ma iubesti si sa ma mai votezi o data, e bine ?
Totusi as prefera pe Elena Udrea..

Hooootule, ai aflat ca a ramas fara Cocos , hai ?
dar ia vezi tu sa nu se-ntimple vreun divortz a la V. Putin si sa ti-o sufle Sefu' !

Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro

7124 mesaje
Postat pe: 12 Iunie 2013, ora 12:16

De la: symy1, la data 2013-06-12 08:51:14
De la: Daphne, la data 2013-06-11 13:31:49
De la: symy1, la data 2013-06-11 11:57:22
Totusi as prefera pe Elena Udrea..

Hai mai Symy, mai! Chiar nimeni nu ar mai putea citi lista presedintilor tarilor monarhice sa faca mandra blana Vuiton de rusine purtand-o?
N-ai auzit ca Elena Udrea este..VADUVA si asteapta petitori???

Nu cred ca m-ar interesa astfel de stiri.

''Un bun si sigur prieten e constiinta ta: n-o ucide, ci las-o sa moara odata cu tine.'' – Nicolae Iorga
Fosta membra 9am.ro

7124 mesaje
Postat pe: 12 Iunie 2013, ora 12:19

De la: gabigabi2, la data 2013-06-12 10:26:55

Ding, dong. Aici spiridusul de serviciu. Doamna Gabigabi2, va readuc in fata unele din principiile noastre care sunt batute in cuie, garantat:
1. suntem unici,
3. nu ne-am pronuntat inca asupra procesulu de clonare deoarece sufletele nu si-au dat acceptul de a juca la dublu

Hai aici, pentru o imbratisare si putere....

Am pus pecetea pe plicul in care am inghetat acest subiect si il azvarlu in focul vidului!

''Un bun si sigur prieten e constiinta ta: n-o ucide, ci las-o sa moara odata cu tine.'' – Nicolae Iorga
gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 12 Iunie 2013, ora 13:46

De la: Daphne, la data 2013-06-12 12:19:03

1. suntem unici,

Am pus pecetea pe plicul in care am inghetat acest subiect si il azvarlu in focul vidului!

multumesc ptr. intelegere dar, o atentionare tot pot face :
Atentie la intrarea-n alpha , atunci cind sufletul se poate detasa de trup si sa vina "altcineva" sa ocupe locul lasat gol !

Fosta membra 9am.ro

7124 mesaje
Postat pe: 12 Iunie 2013, ora 13:57

De la: gabigabi2, la data 2013-06-12 13:46:10
De la: Daphne, la data 2013-06-12 12:19:03

1. suntem unici,

multumesc ptr. intelegere dar, o atentionare tot pot face :
Atentie la intrarea-n alpha , atunci cind sufletul se poate detasa de trup si sa vina "altcineva" sa ocupe locul lasat gol !

Of, si totusi ai lasat usa intredeschisa, cum sa nu largesc deschizatura?
Daca se intampla in timpul somnului, ce poti sa faci?
Pe strada daca ai puterea de a simti aceasta tentativa, hai ca o mai poti controla. Insa cand dormi, daca ingerii nu sunt atenti sa te trezeasca, ce poti face?

Fosta membra 9am.ro

7124 mesaje
Postat pe: 12 Iunie 2013, ora 14:02

Dar in starile de lesin, starile de inconstienta? Starile febrile care devin delirante sunt si ele o cale, nu?
Cum stie un om ca el este menit sa detina trupul in care momentan se afla?

Fosta membra 9am.ro

7124 mesaje
Postat pe: 12 Iunie 2013, ora 14:04

Deschidem alt topic destinat tentativelor noastre de a gasi raspunsuri dincolo de aparente?

Gabi, ai onoarea.

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 12 Iunie 2013, ora 14:21

De la: Daphne, la data 2013-06-12 14:02:19Dar in starile de lesin, starile de inconstienta? Starile febrile care devin delirante sunt si ele o cale, nu?

paiiii, parca la pctul 2 ai spus ca Nu se poate intra intr-un trup in functiune si eu ti-am spus ca ba da si expresia curenta ptr. asemenea situatii este : " nu stiu ce m-a apucat "....sau remarca altora : " parca n-ar fi el...e alt om " !

grea intrebare mi-ai pus dar hai sa ne gindim un pic : cind ne nastem venim intr-un trup pe care-l animam si cu care facem corp comun : minte , suflet si inima , functionind cit de cit armonios si cu cit omul merge pe calea Cunoasterii , aceasta armonie creste si mintea lui cinta aceeasi melodie ca si inima !
in cazul in care apare un uzurpator , acea armonie dispare ,caci cel ce va ocupa ptr. un timp corpul gasit vulnerabil, va cauta sa recupereze ceea ce a pierdut si de obicei sunt naravuri grele , ceea ce -i va soca pe cunoscuti prin gesturile si vorbele si faptele aberante, aparute subit , peste noapte !

Fosta membra 9am.ro

7124 mesaje
Postat pe: 12 Iunie 2013, ora 14:43

De la: gabigabi2, la data 2013-06-12 14:21:51
De la: Daphne, la data 2013-06-12 14:02:19Dar in starile de lesin, starile de inconstienta? Starile febrile care devin delirante sunt si ele o cale, nu?

paiiii, parca la pctul 2 ai spus ca Nu se poate intra intr-un trup in functiune si eu ti-am spus ca ba da si expresia curenta ptr. asemenea situatii este : " nu stiu ce m-a apucat "....sau remarca altora : " parca n-ar fi el...e alt om " !

grea intrebare mi-ai pus dar hai sa ne gindim un pic : cind ne nastem venim intr-un trup pe care-l animam si cu care facem corp comun : minte , suflet si inima , functionind cit de cit armonios si cu cit omul merge pe calea Cunoasterii , aceasta armonie creste si mintea lui cinta aceeasi melodie ca si inima !
in cazul in care apare un uzurpator , acea armonie dispare ,caci cel ce va ocupa ptr. un timp corpul gasit vulnerabil, va cauta sa recupereze ceea ce a pierdut si de obicei sunt naravuri grele , ceea ce -i va soca pe cunoscuti prin gesturile si vorbele si faptele aberante, aparute subit , peste noapte !

Referitor la punctul nostru numarul 2..... am enuntat aceasta punand in premisa doar aspectul pozitiv al situatiei, neglijand caile machiavelice. Ai, ce greseala am facut, da!
Un trup posedat de catre un suflet care nu are dreptul sa il detina, consider ca este contrar legilor firesti ale naturii. O fi vreun pact lasat ca si alternativa sufletelor, nu stim.... Insa eu zic ca Dumnezeu ne permite sa prevedem aceasta. Si invoc Credinta, Iubirea si Binele sa ne fie mereu alaturi, pe orice drum!

Apoi..... fiind regina intrebarilor grele, punandu-mi din copilarie pe ganduri profesorii si, in cazul in care imi raspundeau ceva ce nu puteam digera la justa valoare, continuam interogatoriul. ei, setea asta de cunoastere este incomensurabila!

Oki doki. Continui proiectarea.... Un suflet vine pe lume, se intrupeaza. Se naste un copilas. Iubit, adorat samd. Aparent sanatos, copilasul, in stari febrile cade in nerepetate randuri in stare de inconstienta. Intr-o vreme, doctorii , dibuind ceea ce ar putea avea micutul, ii fac totusi prima encefalograma pe la 3 anisori. Apoi ii sunt aplicate tratamentele cu fenobarbitali sau mai stiu eu ce.......Episoadele de reinstalare a starii de inconstienta dispar, sunt controlate pana situatia redevine normala, copilasul devine adolescent si medicamentatia este eliminata definitiv, reuseste sa devina cel mai bun in ceea ce face samd, un model. INTREBARE: Cate suflete au avut posibilitatea de a-l poseda pana la varsta aceea delimitanta de 3 ani? Fara numar! A fost posedat? De cate ori? Sau, fiind un copil ales si avandu-si mereu ingerii aproape a reusit sa se mentina integru?

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 12 Iunie 2013, ora 15:47

nu cred ca-i vorba despre vreo posedare in acst caz , dar nu-ti pot raspunde decit facind presupuneri si ele pot fi periculoase ca interpretare, mergind pina la schizofrenie !
dar chiar si aici , fara a avea vreo certitudine, ci e numai un gind venit de Undeva , as putea banui ca e - probabil- o eroare in programul de stergere a memoriilor vietilor anterioare ....eu asa imi explic ca se-ntimpla si sufletul venit la intrupare este tulburat de niste amintiri ale trecutelor lui vieti, care se amesteca si se lupta sa revina la suprafata, de unde toate tulburarile lui ....si cita vreme medicina "clasica" si ateista nu va lua in considerare si posibilitatea Reintruparii , multe cazuri vor fi considerate "medicale " ce trebuiesc tratate la Nr. 9 sau Marcuta sau Socola !

Fosta membra 9am.ro

7124 mesaje
Postat pe: 12 Iunie 2013, ora 17:43

De la: gabigabi2, la data 2013-06-12 15:47:45nu cred ca-i vorba despre vreo posedare in acst caz , dar nu-ti pot raspunde decit facind presupuneri si ele pot fi periculoase ca interpretare, mergind pina la schizofrenie !
dar chiar si aici , fara a avea vreo certitudine, ci e numai un gind venit de Undeva , as putea banui ca e - probabil- o eroare in programul de stergere a memoriilor vietilor anterioare ....eu asa imi explic ca se-ntimpla si sufletul venit la intrupare este tulburat de niste amintiri ale trecutelor lui vieti, care se amesteca si se lupta sa revina la suprafata, de unde toate tulburarile lui ....si cita vreme medicina "clasica" si ateista nu va lua in considerare si posibilitatea Reintruparii , multe cazuri vor fi considerate "medicale " ce trebuiesc tratate la Nr. 9 sau Marcuta sau Socola !

Am o dificultate in a vedea asemanarea cu schizofrenia in parcurgerea textului....
Presupueirile , interpretarea acestora sau posedarile duc la schizo?
Explica-mi, te rog, ca parca m-am pierdut pe undeva in intelegere.

Certitudine nu exista in acest exemplu, evident. Nu degeaba l-am pus pe masa de discutii. Tulburarile sufletului se fac resimtite in momentele de inconstiinta? Ar fi posibil, si stii de ce? Atunci apare vulnerabilitatea. Sau sufletul se afla intr-o transa permanenta? De ce ar fi sufletul manipulat in asa chip? Sunt de acord ca ii sunt sterse amintirile din vietile trecute pentu a nu-l infrana din drumul sau actual.

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 13 Iunie 2013, ora 09:17

De la: Daphne, la data 2013-06-12 17:43:32
De la: gabigabi2, la data 2013-06-12 15:47:45nu cred ca-i vorba despre vreo posedare in acst caz , dar nu-ti pot raspunde decit facind presupuneri si ele pot fi periculoase ca interpretare, mergind pina la schizofrenie !

Am o dificultate in a vedea asemanarea cu schizofrenia in parcurgerea textului....
Presupueirile , interpretarea acestora sau posedarile duc la schizo?
Explica-mi, te rog, ca parca m-am pierdut pe undeva in intelegere.

Certitudine nu exista in acest exemplu, evident. Nu degeaba l-am pus pe masa de discutii. Tulburarile sufletului se fac resimtite in momentele de inconstiinta? Ar fi posibil, si stii de ce? Atunci apare vulnerabilitatea. Sau sufletul se afla intr-o transa permanenta? De ce ar fi sufletul manipulat in asa chip? Sunt de acord ca ii sunt sterse amintirile din vietile trecute pentu a nu-l infrana din drumul sau actual.

mai citeste o data , atent , ce-am scris , caci am spus ca NU cred ca in cazul propus de tine sa fie vorba despre posedare !
am mai spus ca nu pot decit sa fac presupuneri ....si una din ele ar fi Schizofrenia !
dar si ptr. aceasta boala am avut o explicatie pe care am si dezvoltat-o-n postarea mea ....mai citeste, o data, te rog !

Fosta membra 9am.ro

7124 mesaje
Postat pe: 13 Iunie 2013, ora 11:04

Presupunerea este gresita. Copilasul acela nu poate fi considerat nici macar o secunda schizofren. Nimeni nu ne indreptateste sa definim nebun omul pe care nu il intelegem sau pe care nu il putem incadra in modele cunoscute.

Posibil ca legaturile sale cu vietile anterioare sa se manifeste in anumite momente. Cu siguranta exista un motiv pentru care Dumnezeu a permis asta. Sau.... copilul poate fi o tinta pe care anumite entitati vor sa o domine.

Uite ce mi-a atras atentia.....Dexul spune:
''SCHIZOFRENÍE s. f. boalã psihicã gravã caracterizatã prin disocierea spiritului, idei delirante și halucinații.....''

ion00

367 mesaje
Postat pe: 24 Iunie 2013, ora 22:01

De la: symy1, la data 2013-06-10 15:29:11@Ion 00
Intrebare;Esti ALES/PREDESTINAT???...ex''' În El, Dumnezeu ne-a ales înainte de întemeierea lumii, ca sã fim sfinþi ºi fãrã prihanã înaintea Lui, dupã ce, în dragostea Lui,'''Efeseni1/4
sau ai avut LIBERUL ARBITRU???....ex;''ªi voi, dupã ce aþi auzit Cuvântul adevãrului (Evanghelia mântuirii voastre), aþi crezut în El ºi aþi fost pecetluiþi cu Duhul Sfânt care fusese fãgãduit'''Efeseni1/vs13...

Nu sunt un om ales,si nici un om predestinat. Sunt un simplu crestin si atat!

ion00

367 mesaje
Postat pe: 25 Iunie 2013, ora 10:25

De la: symy1, la data 2013-06-07 11:59:26
De la: _Ingrid, la data 2013-05-02 18:50:37
De la: ion00, la data 2013-05-02 16:58:16
De la: _Ingrid, la data 2013-05-02 12:17:11
De la: ion00, la data 2013-04-07 12:37:15 CREDINTA IN ISUS HRISTOS SCAPA ORICE OM DE ZIUA JUDECATII!

https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/600375_10...

" Cine crede in Fiul are viata vesnica; dar cine nu crede in Fiul nu va vedea viata, ci mania lui Dumnezeu ramane peste el." (Exreas din Biblie,Evanghelia dupa Ioan 3,36)

Atat de simplu este? Chiar daca iti mananca zilele?
Inseamna ca inchizitorii o duc bine de tot, desi eu ii consider criminali.

Da! Atat de simplu!: CREDINTA IN ISUS HRISTOS SCAPA ORICE OM DE ZIUA JUDECATII! Acest lucru este adevarat pentru-ca aceasta este invatatura Domnului Isus! Nu credeti?
Inchipuiti-va ca sunteti in dormitorul dvs.si ca tineti o moneda de 50 de bani intr-o mana. Deschideti degetele,acelei maini si intoarceti palma mainii cu fata in jos in asa fel incat moneda sa cada. In mod sigur ca moneda va ajunge jos pe covor. pe parchet..
Infinit mai adevarat decat exemplul cu moneda ca va atinge solul,este faptul ca cuvintele lui Isus sunt Adevar absolut. Ce spune El, aceia va fi.
"Dar Dumnezeu κi aratã dragostea faþã de noi prin faptul cã, pe când eram noi încã pãcãtoºi, Hristos a murit pentru noi." " El a purtat pãcatele noastre în trupul Sãu, pe lemn, pentru ca noi, fiind morþi faþã de pãcate, sã trãim pentru neprihãnire; prin rãnile Lui aþi fost vindecaþi". "Fiindcã atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, cã a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, sã nu piarã, ci sã aibã viaþa veºnicã." (Citate din Biblie) www.youtube.com/watch?v=NEZFSeX_0fY

Nu sunt de aceiasi parere cu dvs,cum ca Inchizitorii o duc bine. Eu cred ca ei ca si schingiutori,criminali.. ,vor fi inviati si judecati dupa masura faptelor lor. Cred ca sunt de plinsul,plinsului pentru ceia ce vor pati. Vom da un scurt citat din Biblie ce arata soarta ucigasilor si a altor necredinciosi.

"Dar, cat despre fricosi, necredinciosi, scarbosi, ucigasi, curvari, vrajitori, inchinatorii la idoli si toti mincinosii, partea lor este in iazul care arde cu foc si cu pucioasa, adica moartea a doua."

ACEASTA A FOST VIATA TA

Dar dumneavoastra spuneti CREDINTA IN ISUS HRISTOS SCAPA ORICE OM DE ZIUA JUDECATII!

Reiese ca asta ii reduce pe toti la un numitor comun, indiferent de ceea ce au facut in viata.
Hitler era credincios, inchizitorii toturau si ucideau din credinta si pentru credinta.
Hotii se roaga la Dumnezeu sa nu fie prinsi, curvarii se spovedesc si sunt iertati.

Mie mi se pare ca axioma CREDINTA IN ISUS HRISTOS SCAPA ORICE OM DE ZIUA JUDECATII!
se bate cap in cap cu paragraful "Dar, cat despre fricosi, necredinciosi, scarbosi, ucigasi, curvari, vrajitori, inchinatorii la idoli si toti mincinosii, partea lor este in iazul care arde cu foc si cu pucioasa, adica moartea a doua." In afara de necredinciosi si inchinatori la idoli, toti ceilalti este posibil sa creada in Isus, de unde rezulta ca sunt scutiti de judecata, deci scapa de ,,iazul care arde"

Ce vreau sa spun este ca mi se pare insuficienta credinta, fara ca cel putin sa nu faci rau constient altor persoane.
Mai adauga un verset important...;''Dupã cum trupul fãrã duh este mort, tot aºa ºi credinþa fãrã fapte este moartã.'''

Sa reflectam: Potrivit Bibliei,un om necredincios,care aude vestea buna despre Isus si-L primeste, crede de fapt in Numele Lui Isus. Acel om ce a devanit un credincios are dreptul de la Dumnezeu sa fie un copil al SAU! Intrebare: Un copil infiat de Dumnezeu,trebuie sa faca fapte bune pentru a fi mantuit?

Cred ca in general,oamenii in strafundul inimii lor,simt ca sunt separati de Dumnezeu. Initiativa de indreptare a omului, dupa caderra sa in pacat.a apartinut (si apartine) lui Dumnezeu care prin Isus Hristos a putut impaca lumea cu Sine daruind astfel mantuirea omului in dar si fara plata. ---- “Caci in har sunteti mantuiti, prin credinta, si aceasta nu e de la voi: este darul lui Dumnezeu;. Nu din fapte, ca sa nu se laude nimeni” .(Extras din Biblia Ortodoxa)---“ El ne-a mântuit, nu din faptele cele întru dreptate, sãvârºite de noi, ci dupã a Lui îndurare, prin baia naºterii celei de a doua ºi prin înnoirea Duhului Sfânt, Pe Care L-a vãrsat peste noi, din belºug, prin Iisus Hristos, Mântuitorul nostru, Ca îndreptându-ne prin harul Lui, sã ne facem, dupã nãdejde, moºtenitorii vieþii celei veºnice” (Extras din Biblia Ortodoxa) .
Cred din toata inima, ca Hristos prin jertfa Sa a facut TOTUL pentru-ca omul sa fie mantuit. Omului nu-i ramane nimic de facut pentru a se mantui,pentru-ca Dumnezeu a facut totul! Daca am crede ca pe linga credinta,omul trebuie sa faca si fapte pentru mantuirea sa,atunci am ajunge la concluzia gresita si anume sa credem ca jertfa de pe Golgota a Mantuitorului este insuficienta,si ca trebuie completata si de faptele omului pentru mantuirea sa. Nu pot crede asa ceva si nu pot accepta ideia aceasta nebiblica! Nu cred ca creatura (omul),poate completa o lucrare facuta de Creator pentru-ca Dumnezeu face totul in mod desavarsit fara a fi nevoie de vre-un ajutor ,caci EL este Dumnezeu Insusi. Singurul Dumnezeu adevarat,cel al Bibliei,ce nu are nevoie de vre-un ajutor din partea cuiva.
MANTUIREA PRIN CREDINTA
--Sa nu uitam ca in timp ce Hristos atarna pe cruce rastignit,s-a adresat talharului din dreapa Sa ce esr si el rstignit si care crezuse in EL cu cuvintele: “Adevarat iti spun ca astazi vei fi cu Mine in rai!” INTREBARE: Acest talhar din partea dreapta a Domnului Isus a facut si fapte pe linga credinta sa de a ajuns in rai,el un mare factor de rele? Nu doamnelor,domnilor! Talharul prin faptul ca a crezut in Isus Hristos a fost mantuit si a ajuns in rai dupa deces.
-- In Faptele Sfintilor Apostoli in capitolul 16 apoi,gasim scris ca un temnicer intreaba pe doi apostoli ai lui Isus Hristos:
--“Domnilor, ce trebuie sa fac ca sa ma mantuiesc?” Si ce raspuns primeste?
---“Crede in Domnul Iisus si te vei mantui tu si casa ta” (Extras din Biblia Ortodoxa).
Deci conditia de mantuire a omului este credinta in Isus Hristos.

Dar cum stau lucrurile cand vorbim de credinta si fapte?
Cred ca prin credinta suntem mantuiti si tot-odata avem intrare in imparatia cerurilor,iar prin facerea faptelor bune ,credinciosul va fi rasplatit,o anume pozitie in acel loc etern minunat Cred apoi ca crdinciosul nu trebuie sa faca fapte ca sa fie mantuit. Eu cred ca credinciosul face fapte pentru-ca este déjà mantuit. Biblia vorbeste de fapte facute de credinciosi intr-o stare de neprihanire. Asta inseamna o impletire a faptelor cu credinta. Credinta Salvatore este acea credinta care trece imediat la fapte,deoarece Duhul Sfant il indeamna,ii da ghes,il ajuta pe crestin sa faca fapte si astfel faptele dovedesc ca un om este si credincios caci el a auzit evanghelia,a primit-o,s-a botezat, se roaga,ajuta semenii,simte iertarea pacatelor sale data de Dumnezeu,are nadejdea vietii vesnice,….face ce-I pregateste Dumnezeu dinainte. Credinciosul adevarat apoi face fapte bune din recunostinta, din dragoste, fata de Dumnezeu,fata de semeni Cred apoi ca daca un om ce-si zice credincios dar esta lipsit de fapte,acel om este lipsit de credinta. Acel om are o credinta moarta. Daca talharul nostru ce a fost mantuit,ar fi fost gratiat (sa zicem),ar fi fost dat jos de pe cruce si ar fi fost cat de cat sanatos,s-ar fi botezat,rugat,ar fi ajutat pe oamenii nevoiasi pentru-ca era un om cu totul nou fata de omul vechi ce fusese cu o zi inainte. Aceasta inseamna ca talharul a avut o credinta reala,vie in Isus Hristos si nu o credinta de forma,moarta. Credinta reala in Isus Hristos,il naste pe om din nou prin Duhul Sfant.

Faptele credinciosului real,il va aduce credinciosului rasaplati in cerul nou,in pamantul cel nou pregatit de Dumnzeu,in timp ce talharul (ca si alti oameni in situatia lui(lor)) mantuit doar nu va putea primi rasplati (gratificatii) pe noul pamant pentru-ca nu au avut si fapte.

O ALTA SITUATIE:Fapte facute de om dar nu intr-o stare de neprihanire:
Unii filantropi lipsiti de credinta fac fapte bune luindu-si rasplata aici pe pamant caci oamenii din jur vad acest fapt sii lauda,ii ridica in slavi,dandu-le onoruri cum se zice.(As da un exemplu: Nu stiu daca Al Capone,la sfarsitul vietii sale s-a intors la Dumnezeu,daca a facut-o sigur s-a mantuit),dar stiu ca Al Capone hranea zilnic 1200 de oameni sarmani. Daca acesti filantropi,ar fi intorsi la Dumnezeu prin credinta in Isus,ar face fapte in neprihanire si in aceasta situatie ar fi rasplatiti de Dumnezeu in patria cereasca. Extrem de trist mi se pare faptul ca sunt oameni bogati care fac fapte mari,dar care traiesc in pacat departe de Dumnezeu,si nu duc o viata dupa invatatura Cuvantului. Acesti oameni,ca si altii,nu citesc Biblia,pentru-ca vad in accest fapt o pierdere de timp,caci ei nu cred in mod real in Dumnezeu.

RASPLATIRI DATORATE FAPTELOR
“Caci nimeni nu poate pune o alta temelie decat cea care a fost pusa si care este Isus Hristos. . Iar daca cladeste cineva pe aceasta temelie aur, argint, pietre scumpe, lemn, fan, trestie, . lucrarea fiecaruia va fi data pe fata: ziua Domnului o va face cunoscut, caci se va descoperi in foc. Si focul va dovedi cum este lucrarea fiecaruia. . Daca lucrarea zidita de cineva pe temelia aceea ramane in picioare, el va primi o rasplata. . Daca lucrarea lui va fi arsa, isi va pierde rasplata. Cat despre el, va fi mantuit, dar ca prin foc”. {Extras din Biblie)
‘Caci toti trebuie sa ne infatisam inaintea scaunului de judecata al lui Hristos, pentru ca fiecare sa-si primeasca rasplata dupa binele sau raul pe care-l va fi facut cand traia in trup”.(Extras din Biblie)

“Eu am sadit, Apolo a udat, dar Dumnezeu a facut sa creasca: . asa ca nici cel ce sadeste, nici cel ce uda nu sunt nimic; ci Dumnezeu, care face sa creasca. . Cel ce sadeste si cel ce uda sunt totuna; si fiecare isi va lua rasplata dupa osteneala lui” (Extras din Biblie).

“Vegheati, dar, pentru ca nu stiti in ce zi va veni Domnul vostru. . Sa stiti ca, daca ar sti stapanul casei la ce straja din noapte va veni hotul, ar veghea si n-ar lasa sa-i sparga casa. . De aceea, si voi fiti gata; caci Fiul omului va veni in ceasul in care nu va ganditi. . Care este deci robul credincios si intelept pe care l-a pus stapanul sau peste ceata slugilor sale, ca sa le dea hrana la vremea hotarata? . Ferice de robul acela pe care stapanul sau, la venirea lui, il va gasi facand asa! . Adevarat va spun ca il va pune peste toate averile sale” (Extras din Biblie).

A se citi ,daca se doreste,capitolul 8, din cartea Credinta Adevarata scrisa de Iosif Ton,unde printre altele,autorul trateaza si aceste doua subiecte: credinta si faptele despre care dialogam. tomisthecat.ro/credinta-adevarata-iosif-ton/

De asemenea recomand tuturor citirea Bibliei de la inceputul ei dar si concomitant cu Evanghelia dupa Ioan. www.ebible.ro/
Slavit sa fie Domnul!

symy1

4661 mesaje
Oras: Zalau

Postat pe: 26 Iunie 2013, ora 22:02

De la: ion00, la data 2013-06-24 22:01:40
Intrebare;Esti ALES/PREDESTINAT???...ex''' În El, Dumnezeu ne-a ales înainte de întemeierea lumii, ca sã fim sfinþi ºi fãrã prihanã înaintea Lui, dupã ce, în dragostea Lui,'''Efeseni1/4
sau ai avut LIBERUL ARBITRU???....ex;''ªi voi, dupã ce aþi auzit Cuvântul adevãrului (Evanghelia mântuirii voastre), aþi crezut în El ºi aþi fost pecetluiþi cu Duhul Sfânt care fusese fãgãduit'''Efeseni1/vs13...

Eu n-am zis sa te smeresti chiar asa... sau nu ai ajuns la acel nivel de cunostinte.. ma indoiesc...nu ma lasa in coada de peste accept si pe privat..

symy-apocalipsa.blogspot.ro
ion00

367 mesaje
Postat pe: 28 Iunie 2013, ora 14:07

De la: symy1, la data 2013-06-26 22:02:40

Eu n-am zis sa te smeresti chiar asa... sau nu ai ajuns la acel nivel de cunostinte.. ma indoiesc...nu ma lasa in coada de peste accept si pe privat..

V-am raspuns deja cum stau lucrurile cu mine,si nu-icazul sa ne facem complexe. ------ Asteptam weekendul. Putem interpreta ca pe o judecata a providentei,sau ca pe o greseala a omului in cele ce urmeaza? Ma refer in primul rand la eroina noastra. Not Without My Daughter
filme-onlinex.com/not-without-my-daughter-1991-online-subtitrat/

symy1

4661 mesaje
Oras: Zalau

Postat pe: 30 Iunie 2013, ora 16:27

De la: ion00, la data 2013-06-28 14:07:11
De la: symy1, la data 2013-06-26 22:02:40

V-am raspuns deja cum stau lucrurile cu mine,si nu-icazul sa ne facem complexe. ------ Asteptam weekendul. Putem interpreta ca pe o judecata a providentei,sau ca pe o greseala a omului in cele ce urmeaza? Ma refer in primul rand la eroina noastra. Not Without My Daughter
filme-onlinex.com/not-without-my-daughter-1991-online-subtitrat/
Asa se intampla cand iubesti religia ta,si uiti ce vrea Dumnezeu...

symy-apocalipsa.blogspot.ro
IonOOO

376 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 2 Iulie 2013, ora 22:23

Bine spunea cineva de pe acest topic: "Sa nu uitam ca am fost si noi tineri, sa nu uitam ca vom fi si noi batrani".
Solomon ne lasa niste invataturi legat de cele de mai sus:

"Dar adu-ti aminte de Facatorul tau in zilele tineretii tale, pana nu vin zilele cele rele si pana nu se apropie anii cand vei zice: "Nu gasesc nicio placere in ei";
. pana nu se intuneca soarele si lumina, luna si stelele, si pana nu se intorc norii indata dupa ploaie;
. pana nu incep sa tremure paznicii casei si sa se incovoaie cele tari pana nu se opresc cei ce macina caci s-au imputinat; pana nu se intuneca cei ce se uita pe ferestre
. pana nu se inchid cele doua usi dinspre ulita cand uruitul morii slabeste, te scoli la ciripitul unei pasari, glasul tuturor cantaretelor se aude inabusit,
. te temi de orice inaltime si te sperii pe drum; pana nu infloreste migdalul cu peri albi, si de abia se taraste lacusta; pana nu-ti trec poftele, caci omul merge spre casa lui cea vesnica, si bocitorii cutreiera ulitele;
. pana nu se rupe funia de argint, pana nu se sfarama vasul de aur, pana nu se sparge galeata la izvor si pana nu se strica roata de la fantana;
. pana nu se intoarce tarana in pamant, cum a fost, si pana nu se intoarce duhul la Dumnezeu, care l-a dat.
. O, desertaciune a desertaciunilor, zice Eclesiastul; totul este desertaciune.
. Pe langa ca Eclesiastul a fost intelept, el a mai invatat si stiinta pe popor, a cercetat, a adancit si a intocmit un mare numar de zicatori.
. Eclesiastul a cautat sa afle cuvinte placute si sa scrie intocmai cuvintele adevarului.
. Cuvintele inteleptilor sunt ca niste bolduri; si, stranse la un loc, sunt ca niste cuie batute, date de un singur stapan.
. Incolo, fiule, ia invatatura din aceste lucruri; daca ai voi sa faci o multime de carti, sa stii ca n-ai mai ispravi, si multa invatatura oboseste trupul.
. Sa ascultam, dar, incheierea tuturor invataturilor: Teme-te de Dumnezeu si pazeste poruncile Lui. Aceasta este datoria oricarui om.
. Caci Dumnezeu va aduce orice fapta la judecata, si judecata aceasta se va face cu privire la tot ce este ascuns, fie bine, fie rau. (Extras din Biblie)

www.youtube.com/watch?v=NafnVLEelyY

KARP0V_

1890 mesaje
Postat pe: 2 Iulie 2013, ora 23:29

Credeti ca reusiti sa ne bulversati di tat?
Voi nu puteti gandi decat cu biiblia in mana. De ce nu incercati sa ganditi logic si rational? Ca d-aia fabricantul a pus un creier prin capul vostru, sa ganditi, nu sa luati de-a gata ce au gandit evreii cu mii de ani in urma. Si o intrebare: de ce evreii sunt atat de putini si de ce niste pagani, cei din China, India, Pakistan, Indonezia, Japonia sunt atat de multi? Eu cred ca acum 5000 de ani cand au aparut sumerienii, evreii poate erau doar in jur de cateva sute. Si nu inteleg chestia cu rasele umane. Cum de exista mai multe rase daca noi suntem urmasii lui Noe? O parte suntem mutanti?

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 3 Iulie 2013, ora 15:35

ihiiim...mai ales tu !

IonOOO

376 mesaje

Postat pe: 14 Iulie 2013, ora 12:05

De la: KARP0V_, la data 2013-07-02 23:29:11Credeti ca reusiti sa ne bulversati di tat?
Voi nu puteti gandi decat cu biiblia in mana. De ce nu incercati sa ganditi logic si rational? Ca d-aia fabricantul a pus un creier prin capul vostru, sa ganditi, nu sa luati de-a gata ce au gandit evreii cu mii de ani in urma. Si o intrebare: de ce evreii sunt atat de putini si de ce niste pagani, cei din China, India, Pakistan, Indonezia, Japonia sunt atat de multi? Eu cred ca acum 5000 de ani cand au aparut sumerienii, evreii poate erau doar in jur de cateva sute. Si nu inteleg chestia cu rasele umane. Cum de exista mai multe rase daca noi suntem urmasii lui Noe? O parte suntem mutanti?

Va rog, sa nu va exprimati astfel. Repet cea ce am mai spus: Biblia NU este rodul unor oameni. Autorul Bibliei este Dumnezeu Insusi. Dumnezeu s-a folosit pentru scrierea Bibliei de aproape 40 de barbati evrei.
Din punct de vedere pur social asa cum inteleg eu intrebare dvs,numarul unei natiuninu nu conteaza.
Denumirea de rase umane a aparut in circulatie tarziu in istoria omenirii,de la Charles Darwin incoace la fel ca si mutatiile.

RECOMANDRI --- (o carte) DE UNDE AU APARUT "RASELE"? KEN HAM , DR CARL WIELAND DR DON BATTEN

aitotcevrei.blogspot.ro/2009/11/cum-explica-biblia-originea-dife...

www.artlibris.ro/cumpara/ken-ham-evolutia-minciuna-sau-adevar-4778615

Fosta membra 9am.ro

219 mesaje

Postat pe: 14 Iulie 2013, ora 18:40

Ce este ziua judecatii?
Este ziua in care Dumnezeu va chema gloata umana, pestrita, la El si o va intreba:
- Ce sa fac eu cu voi ? V-am dat o invãtatura si voi ati facut sute, v-am dat un chip si voi l-ati
mutilat, v-am dat un suflet si voi ati pus in loc o iasca, v-am dat iubire si voi v-ati umplut de ura.
N-am iadul propavaduit de profetii vostri cu care va infricoseaza, dar n-am nici Raiul pentru voi.
Voi transforma sufletele voastre impietrite in materia fara viata.-

IonOOO

376 mesaje

Postat pe: 22 Iulie 2013, ora 14:24

Sa credem in Isus. Credinciosii nu vor fi judecati in ziua judecatii.

MARTURIA UNOR OAMENI MARI DESPRE BIBLIE

"Numai proºtii mai cred" e o expresie care se aude atat de des astãzi. A vorbi despre Biblie sau a citi Biblia, pentru unii înseamnã a fi înapoiat, rãmas cu mult în urmã, iar a afirma cã tu crezi Biblia, înseamnã a fi prost.

"Cum se poate ca azi, în secolul al XX-lea, sã mai crezi ce spune Biblia?" se întreabã unii.

Datoritã acestei mentalitãþi pervertite de diavolul, cei necredincioºi nu voiesc s-o citeascã, iar unii din cei credincioºi se sfiesc sã-i dea locul de cinste pe masa lor, ci o ascund ºi evitã sã vorbeascã despre ea, ca sã nu fie consideraþi proºti. E clar cã Biblia e o carte dispreþuitã, dar e dispreþuitã tocmai fiindcã nu e cititã ºi mai mult, fiindcã nu e trãitã de cei ce o citesc.

"Cand eºti cu lupii, trebuie sã urli ca ei", e o pãrere cu totul greºitã. Aceasta înseamnã sã nu mai fii om. Afirmarea demnitãþii sale, e caracteristica ce l-a fãcut sã rãmanã om. E adevãrat cã mincinoºilor nu le place sã le vorbeºti de adevãr, curvarilor nu le place sã le vorbeºti de castitate, de sfinþenie, furioºilor de blandeþe, nervoºilor de rãbdare, guralivilor de tãcere, beþivilor de abstinenþã. Dar oare e o ruºine cã nu eºti ca ei? Nu, din contra, e o cinste. Cel ce citeºte Biblia ºi o trãieºte, are o viaþã curatã, o viaþã paºnicã în familie ºi o viaþã demnã în societate. Cel ce o dispreþuieºte, trãind în desfrau îºi destramã cãminul prin beþii, îºi nenoroceºte copiii ºi soþia, ajunge în zdrenþe ºi în noroiul ºanþului. Care din aceºtia doi dã dovadã de prostie? Pe scena lumii s-au ridicat bãrbaþi de seamã, cu renume mondial, stimaþi ºi preþuiþi nu numai în timpul vieþii, ci ºi dupã moarte, care au citit Biblia ºi au fost adanc credincioºi. Despre Newton, descoperitorul gravitãþii, se spune cã întotdeauna, cand rostea Numele lui Dumnezeu, îºi ridica pãlãria de pe cap în semn de reverenþã. Dau aici mai jos afirmaþiile unora din ei, ca cei înþelepþi sã vadã cã nu numai proºtii cred.

Mãrturii cu privire la BIBLIE

GALILEO GALILEI, cunoscutul astronom, fizician ºi matematician, declarã într-o scrisoare cã: "Sfanta Scripturã nu poate niciodatã sã mintã sau sã rãtãceascã. Adevãrurile ei sunt absolute ºi neîndoielnice."

R. BOYLE, întemeietorul chimiei ºtiinþifice, a lãsat aceste cuvinte prin testament: "Faþã de BIBLIE, toate cãrþile omeneºti, chiar cele mai bune, sunt numai ca plantele care primesc toatã lumina ºi strãlucirea lor numai de la soare."

BLASIE PASCAL, vestitul matematician, fizician ºi filozof francez, scrie: "Scriptura are pasaje pentru a consola toate condiþiile ºi pentru a intimida toate condiþiile."

Sir WALTER SCOTT, celebrul romancier englez, cand era pe patul de moarte, a rugat pe ginerele sãu, Lockhart, sã-i citeascã ceva din carte.

- "Din care carte?" a întrebat Lockhart, privind la cele 20.000 de volume, care acopereau pereþii.

- "Nu existã decît o singurã carte: Biblia!" rãspunse Scott.

LORDUL BYRON, ilustru poet englez a lãsat pe Biblia sa urmãtoarea inscripþie: "În aceastã prea sfantã Carte se cuprinde taina tuturor tainelor. Fericiþi sunt acei muritori, cãrora Dumnezeu le-a dat darul de a auzi, de a citi, de a rosti o rugãciune ºi de a primi cu umilinþã cuvintele acestei cãrþi. Fericiþi cei care sunt în stare sã deschidã poarta ºi sã meargã cu hotãrare, pe calea arãtatã de ea. Iar cei ce o citesc numai ca sã se îndoiascã de spusele ei, sau sã le dispreþuiascã, aceia mai bine nu s-ar fi nãscut."

EMANUEL KANT, cel mai mare filozof german, scria lui Stilling, prietenul sãu, despre care a auzit cã a început sã citeascã Biblia: "Faci bine cã îþi cauþi liniºtea în Evanghelie, pentru cã ea este un izvor nesecat al tuturor adevãrurilor, cum nu se mai gãseºte nicãieri". "Dacã Evanghelia n-ar fi lãsat sã þîºneascã depe paginile ei învãþãturile morale, care sã alcãtuiascã temelia neclintitã a vieþii omenirii întregi, apoi filozofia nu le-ar fi elaborat nici pînã azi, în curãþia lor divinã." Iar la 72 de ani, Kant scria: "Biblia este cartea al cãrei conþinut mãrturiseºte el singur originea-i divinã. Ea ne descoperã cat de mare este vina noastrã, cat de adancã ne este cãderea, dar ºi cat de mare este dragostea lui Dumnezeu. Biblia este comoara mea cea mai de preþ, fãrã de care aº fi nenorocit..."

JOHN F. W. HERSCHEL, astronom ºi fizician englez spune: "Toate descoperirile omeneºti par a fi fãcute numai cu scopul de a confirma cu o ºi mai mare putere adevãrurile care vin de sus, ºi care sunt cuprinse în Sfintele Scripturi."

RALF W. EMERSON, mare filozof spune: "Biblia nu e o carte, ea e o literaturã."

GARIBALDI, marele patriot italian, în timp ce lupta pentru eliberarea Italiei, de sub puterea papalã ºi a Austriei, scria lui Earl de Shaftesbury: "Cel mai bun din aliaþi, pe care ni-l puteþi procura, e Biblia, care ne va aduce realitatea eliberãrii."

GUIZOT F. istoric francez ºi bãrbat de Stat, în ale sale "Meditaþii" prima ediþie pag. 252 face urmãtoarea remarcã cu privire la Evanghelii: "Marea putere a acestor cãrþi ºi a relatãrilor lor, a fost încercatã ºi probatã. Ele au biruit pãgînismul; ele au biruit Grecia, Roma ºi Europa barbarã, ele sînt pe cale de a birui lumea. ªi sinceritatea autorilor nu e cu nimic mai prejos decît puterea cãrþilor. Noi putem pune în discuþie pregãtirea scolasticã ºi perspicacitatea criticã a primilor istorici ai lui Isus Cristos; dar e imposibil sã contestãm buna lor credinþã; ea sclipeºte din cuvintele lor; ei au crezut ceea ce au spus; ei au pecetluit afirmaþiile lor cu sîngele lor."

ROBERT D. WILSON, profesor cunoscãtor a 26 de limbi. A studiat în America, apoi la Oxford în Anglia ºi la Berlin. El mãrturiseºte cum a ajuns la convingerea cã "toate dezbaterile privitoare la textul Bibliei ºi la relatãrile istorisite din Biblie, ar trebui sã fie aºezate nu pe terenul miºcãtor al pãrerilor personale ºi al impresiilor subiective, ci pe terenul solid al faptelor dovedite în mod obiectiv." El îºi dãdu seama cã aceste fapte "n-ar putea sã fie cunoscute în mod real, decat cu ajutorul unor adanci cercetãri a documentelor redactate în limbile vechi, ce sunt în legãturã cu Biblia." Dorind sã aibã luminã în privinþa aceastã, el se dedicã studiului. "Eram pe atunci, spune el, în varstã de 25 de ani ºi mi-am stabilit planul pentru 45 ani de muncã. Mai întai aveam sã închin 15 ani studiului limbilor necesare, pentru a putea citi vechile documente, singure în stare sã-mi procure informaþii de mana întaia asupra istoriei Vechiului Testament ºi anume: 1) Limba ebraicã ºi limbile înrudite cu ea; 2) Toate limbile în care a fost tradus Vechiul Testament, înainte de secolul al VII-lea al erei creºtine. 3) În sfarºit limbile care, ca persana ºi coptã, puteau sã-mi arunce ceva luminã asupra Vechiului Testament.Dupã aceea aveam sã închin, alþi 15 ani unui studiu foarte amãnunþit al Vechiului Testament, cercetandu-l în ebraicã, cuvant cu cuvant, comparand textul original, cu vechile traduceri ºi fãcand adnotãri. În fine aveam sã studiez timp de 15 ani lucrãrile Înaltei Critice." El istoriseºte cum, dupã ce a fãcut studiul limbilor, s-a dus la Muzeul Britanic din Londra, cu Biblia sa ebraicã în manã ºi cum din toþi regii pomeniþi în Biblie, a gãsit pãstrat pe monumente numele a 41 din ei. Aceste 41 de nume conþin 191 consoane, scrisul ebraic nu are vocale, din care el a gãsit 188, care erau întocmai aceleaºi ºi pe monumente. Dupã 30-40 de ani de studii temeinice, el a declarat: "ªtiinþificeºte, putem sã afirmãm desãvarºita identitate a Bibliei ebraice actuale, cu aceea de care s-a slujit Cristos ºi apostolii ºi cãreia ei i-au dat încuviinþarea lor." Deci pe bazã de studii de o viaþã de om, nu pe prostie, s-a fondat convingerea ºi credinþa lui cã Biblia e adevarata.

Sir WILLIAM RAMSAY, savant englez cu renume mondial. Are la activul lui o seamã de descoperiri ºi lucrãri ºtiinþifice. La început a fost necredincios ºi susþinea cã Biblia ºi mai ales Faptele Apostolilor, scrise de Doctorul Luca, nu sunt demne de crezare. Ca tanãr profesor, el întreprinse o cãlãtorie de studii în Asia Micã. El cãuta sã descopere divergenþele între istorisirea Biblicã ºi proaspetele descoperiri arheologice. Dupã mai mulþi ani de studiu, a trebuit sã renunþe la ideile sale. Descoperirile sale au confirmat în totul relatãrile biblice. El s-a convins cã Biblia e cu adevãrat Cuvantul lui Dumnezeu. În cartea sa: "Luke the Phisiycian" (Luca medicul) pp. 177-179, el îºi proclamã opiniile sale în faþa lumii, zicand: "Eu am primit convingerea cã relatarea lui Luca e fãrã egal în ce priveºte exactitatea. Adancind puþin examinarea de fond a textului, mergand mai departe decat se obiºnuieºte cu lucrãrile altor istorici, el suportã verificarea cea mai minuþioasã ºi tratamentul cel mai dur." Iar în prefaþa valoroasei sale lucrãri ce poartã titlul: "The Bearing of Recent Discovery on the trustworthings of the New Testament", editatã în 1920, el spune: "Scopul meu e de a stabili anumite principii care decurg din descoperirile moderne ºi de a arãta contribuþia lor faþã de Noul Testament. Metoda constã din examinarea riguroasã, frazã cu frazã ºi cuvant cu cuvant a catorva pasaje care au fost expuse unei critici defavorabile; din aceastã examinare rezultã cã Noul Testament este o carte unicã, prin coerenþa, limpezimea, bogãþia ºi sinceritatea cea vie a expresiei. Aceasta nu e o caracteristicã numai a uneia sau a douã din scrierile care alcãtuiesc Noul Testament; în diferite chipuri, aceastã caracteristicã aparþine tuturor." ªi cand auzi pe unii neisprãviþi, cu liceul abia terminat, sau uneori doar cu patru clase, care nu-ºi cunosc bine, nici istoria þãrii lor, dar de unde sã priceapã sã facã examinarea unui document istoric, cã vorbesc despre Biblie cã nu e adevãratã, o ironizeazã, spun cã numai proºtii mai cred. Nu e bine sã razi de ei, ci mai degrabã sã-i compãtimeºti. ªi nu e bine sã te apuci la discuþii, la ceartã de vorbe cu ei, ci mai degrabã sã te rogi pentru ei.

W. F. ALBRIGHT, eminent arheolog contemporan, în cartea sa "Archeology and the religion of Israel" 1942 pag. 176 zice: "Nu mai existã nici o îndoialã cã arheologia a confirmat istoricitatea substanþialã a istorisirilor Vechiului Testament".

Sir FLINDERS W. M. PETRIE, profesor Universitar mare specialist în arheologie. În primãvara anului 1937, în timp ce fãcea sãpãturi arheologice în Palestina, a fost vizitat la Ierusalim de cãtre teologul David L. Cooper. Acesta spune în cartea sa: "What man must believe?" Los Angelos 1943 pag. 55, cum l-a întrebat dacã în timpul cercetãrilor a descoperit ceva, care sã discrediteze Scripturile, la care bãrbatul de ºtiinþã a afirmat cã nu a gãsit nimic, care sã-i cauzeze vreo îndoialã ºi a adãugat urmãtoarea observaþie: "Profesorii de catedrã din Universitãþi ºi alte Institute de învãþãmant, care nu au fost niciodatã în campul cercetãrilor, nu au fãcut niciodatã sãpãturi, sunt singurii care se îndoiesc de relatãrile biblice; dar cei ce au cercetat în mod real ºi au scos la luminã trecutul, sunt convinºi de exactitatea Scripturilor."

JEAN REVILLE, într-un eseu publicat în "Revue des deux Mondes" 1864, spune: "Într-o zi, la o întrunire, a fost pusã problema: ce carte ar fi mai bine sã ia cu el în celulã, un om care a fost condamnat pe viaþã, dacã i s-ar permite sã ia o singurã carte. La întrunire erau catolici, protestanþi, filozofi ºi chiar materialiºti. Toþi au fost de acord cã ar alege numai Biblia."

HEINRICH HEINE, poet evreu, convertit la creºtinism declarã: "Luminarea mea o datorez pur ºi simplu unei cãrþi. Unei cãrþi? Da. Ba încã este o carte veche, simplã, modestã, ca ºi natura ºi naturalã ca ºi aceasta. O carte care are înfãþiºarea obiºnuitã ºi lipsitã de pretenþii, ca soarele care ne încãlzeºte, ca painea care ne hrãneºte. O carte care ne priveºte cu atata încredere ºi bunãtate, ca o luminã... ªi aceastã carte se numeºte scurt ºi cuprinzãtor, "Cartea Biblia". Pe drept se numeºte ea ºi Sfanta Scripturã. "Cine a pierdut pe Dumnezeul sãu, acela îl poate gãsi din nou în aceastã carte ºi cel ce nu L-a cunoscut niciodatã, acela gãseºte aici adierea Cuvantului Dumnezeisc. "Evreii, care îndeobºte þin mult la lucrurile scumpe, îºi dãdeau foarte bine seama de ceea ce fãceau, cand, la arderea celui de al doilea Templu al lor din Ierusalim, lãsarã sã li se distrugã obiectele de aur ºi de argint, care serveau la jertfe, candelabrele ºi candelele, ba chiar ºi pieptarul marelui Preot, cu deosebitele lui pietre preþioase ºi scãparã din flãcãri numai Sfanta Scripturã. Aceasta fãcea bogãþia Templului ºi slavã Domnului, flãcãrile n-au mistuit-o."

SILVIO PELICO, mare scriitor italian, a spus: "Biblia este codul adevãrat al sfinþeniei ºi prin urmare al adevãrului." În cartea sa, "Închisorile mele" pag. 39 spune despre Biblie: "Cartea aceastã dumnezeiascã, pe care o iubisem întotdeauna mult, chiar cand credeam cã sunt necredincios, o studiam acum, cu mai mult respect decat oricand... ea mã învaþã sã-L iubesc pe Dumnezeu ºi pe oameni, sã doresc tot mai mult domnia dreptãþii, sã am groazã de nedreptate, sã iert pe cei nedrepþi..."

CHARLES DICKENS, mare romancier englez, într-o scrisoare adresatã fiului cel mai mic, cand acesta pãrãsea patria, pentru a se duce în Australia, îi scrise: "Îþi pun între cãrþi un Nou Testament, din aceleaºi motive ºi cu aceeaºi nãdejdi care m-au cãlãuzit sã scriu pentru tine cand erai copil, pentru cã aceasta e cea mai bunã carte pe care a avut-o ºi o va avea lumea ºi pentru cã îþi dã cele mai bune reguli dupã care se poate conduce o fiinþa omeneascã, care încearcã sã fie sincerã ºi conºtientã de datoria sa�. "Cînd au plecat ceilalþi fraþi ai tãi, am scris pentru fiecare cuvinte cum scriu acum pentru tine ºi i-am rugat pe toþi sã se conducã dupã aceastã carte, fãrã a þine seamã de interpretãrile ºi nãscocirile omeneºti�. "Îþi aduci aminte cã acasã n-ai fost plictisit cu practici religioase ºi formalitãþi seci... Vei înþelege cu atat mai bine acum adevãrul ºi frumuseþea religiei creºtine, aºa cum provine de la Cristos însuºi ºi neputinþa de a te abate de la adevãrata religie, dacã o preþuieºti cu smerenie ºi din inimã..." Iar cand cineva l-a întrebat pe Dickens, care i se pare cã e cea mai pateticã istorisire din toatã literatura, acesta îi rãspunse: "Pilda fiului risipitor."

JEAN JACQUES ROUSSEAU, faimosul orator, cugetãtor, scriitor ºi pedagog francez, în cartea sa: "Emil" - sau despre Educaþie" ediþia 1839, tomul III, pp. 365367, are cuvinte de toatã frumuseþea faþã de Sfintele Scripturi. El scrie: "Vã mãrturisesc cã majestatea Scripturilor mã umple cu admiraþie, dupã cum puritatea Evangheliei îºi are influenþa ei asupra inimii mele. "Rãsfoiþi lucrãrile filozofilor noºtri, cu toatã pompa lor de dicþiune, ce sãrace, cat de dispreþuit sunt, în comparaþie cu Scripturile! E posibil oare, ca o carte atat de simplã ºi totodatã atat de sublimã, sã fie simpla lucrare a omului? "E posibil ca personajul sacru a cãrui istorie o conþine, sã fie un simplu om? Gãsim ca El sã-ªi fi asumat tonul unui sectar entuziast sau ambiþios? Ce dulceaþã, ce curãþie în comportarea Sa! Ce învãþãturi pline de har! Ce maxime sublime! Ce înþelepciune profundã în cuvantãrile Sale! Ce prezenþã de spirit, ce subtilitate, ce potrivire în rãspunsurile sale...!� "Unde este omul, unde este filozoful care sã fi trãit aºa ºi sã fi murit aºa, fãrã slãbiciuni ºi fãrã împotrivire?... Da, dacã viaþa ºi moartea lui Socrate au fost acelea a unui înþelept, viaþa ºi moartea lui Isus au fost acelea a unui Dumnezeu." "Sã presupunem oare, cã istoria evanghelicã e simplã ficþiune? Într-adevãr, prietenii mei, ea nu poartã nici un semn al ficþiunii. Din contra, istoria lui Socrate, pe care nimeni nu se gandeºte s-o punã la îndoialã, nu e atat de bine doveditã ca aceea a lui Isus Cristos. O aºa presupunere de fapt, ar îmbrãca dificultatea numai în alte haine, fãrã s-o înlãture, cãci e mai greu de conceput ca un numãr de persoane sã cadã de acord sã scrie o aºa istorie, decat cã unul singur le-ar fi furnizat materialul. Autorii evrei erau incapabili de dicþiunea ei ºi strãini de morala conþinutã în Evanghelie. Semnele adevãrului ei sînt atat de izbitoare ºi de neimitat, încat inventatorul ar fi un caracter mai uimitor decat eroul..."

DENIS DIDEROT, filozof ateu împreunã cu alþi liberi cugetãtori, a întocmit faimoasa "Enciclopedie" editatã prin 1751, care e presãratã cu germenii necredinþei secolului al XVIII-lea. A fost considerat ca ateu declarat pe faþã, dar cãtre sfarºitul vieþii, spre înmãrmurirea prietenilor sãi, singurei sale fiice, el i-a fãcut parte de o educaþie din Biblie. Iar Stier în cartea sa "Reden Jesu" partea a VI-a pag. 496, ne relateazã urmãtoarea întamplare din viaþa lui Diderot: "Într-una din acele partide de searã a Baronului de Holbach, unde obiºnuiau sã se adune cei mai celebri necredincioºi ai secolului, conversaþia s-a îndreptat liber, în modul cel mai hazliu spre presupusele absurditãþi, stupiditãþi ºi toate felurile de inconsistenþe ale Scripturilor Sacre. Filozoful Diderot, care nu a luat parte în discuþii, deodatã le-a pus capãt prin urmãtoarea remarcã: "De minune domnilor, de minune! Eu nu cunosc pe nimeni, nici în Franþa, nici în altã parte, care sã fi putut scrie ºi vorbi cu mai multã artã ºi talent... Eu vã provoc pe toþi caþi sunteþi aici, sã pregãtiþi o povestire aºa de simplã ºi în acelaº timp atat de sublimã ºi atat de miºcãtoare, ca istoria patimilor ºi a morþii lui Isus Cristos, care sã producã acelaºi efect, care sã dea senzaþie pe cat de puternicã, pe atat de simþitã ºi a cãrei influenþã sã fie aceeaºi, dupã atatea veacuri." "Aceastã vorbire neaºteptatã i-a încremenit pe toþi ascultãtorii ºi a urmat o lungã tãcere."

J.W.GOETHE, mare poet, ganditor ºi om de ºtiinþã german, unul din cei mai distinºi bãrbaþi ai literaturii universale, a zis: "Biblia nu este o carte naþionalã, ci cartea naþiunilor. Ea este o carte ce va trãi veºnic, pentru cã atat cat va fi lumea, nu se va gãsi nimeni care sã se ridice ºi sã spunã: "Eu o pricep în tot amãnuntul ºi în tot cuprinsul ei." "Eu personal iubesc ºi preþuiesc Biblia, cãci aproape numai ei îi datorez toatã cultura mea moralã. Istorisirile, învãþãturile, simbolurile, pildele ei, toate s-au întipãrit adanc în mine ºi m-au înfluenþat într-un fel sau altul. De aceea nu mi-au plãcut atacurile nedrepte, batjocoritoare ºi rãutãcioase împotriva ei. Am citit-o toatã de mai multe ori... am citit-o ºi pe sãrite ºi de la început ºi de la sfîrºit... Marea cinste ce se dã Bibliei de multe popoare ºi generaþii, se datoreazã valorii ei lãuntrice... Sunt încredintat cã Biblia e cu atat mai frumoasã, cu cat o citeºti mai mult... Consider Evangheliile în totul adevãrate, cãci în ele existã o reflecþie a sublimului, care emanã din persoana lui Cristos." Iar înainte de moarte cu 11 zile, a mãrturisit lui Eckerman urmãtoarele: "N-are importanþã cat va progresa mintea omeneascã în cultura intelectualã, în ºtiinþele naturii, în lãrgime ºi în adancime: ea nu va fi în stare niciodatã sã se ridice deasupra demnitãþii ºi culturii morale a creºtinismului, aºa cum strãluceºte în Evanghelii. Viaþa ºi puterea unui popor depinde de atitudinea pe care a luat-o faþã de Biblie."

MICHEL FARADAY, distins bãrbat de ºtiinþã, fizician ºi chimist englez, fondatorul concepþiei despre campul electromagnetic, a descoperit benzenul, a descoperit fenomenul de inducþie electromagneticã, a descoperit legea electrolizei, etc.... dar a fost ºi un bun creºtin, un bun credincios. În timp ce þinea prelegeri ºtiinþifice, dãdea ºi lecþii biblice. Într-o zi a fost gãsit de un prieten al sãu, cu capul plecat asupra Bibliei ºi cu ochii plini de lacrimi. Acesta îl întrebã dacã e bolnav. Nu, rãspunse Faraday, ceea ce mã umple de tristeþe, este faptul cã oamenii rãtãcesc aºa de mult, fãrã sã ia în seamã aceastã Carte, care poate sã-i cãlãuzeascã."

EULER LEONHARD, mare matematician ºi fizician elveþian, creatorul calculului variaþiilor, a pus bazele teoriei ecuaþiilor diferenþiale, a elaborat cinematica ºi dinamica corpului solid, a pus bazele teoriei giroscopului, etc., dar ºtiinþa nu l-a fãcut necredincios, ci din contra, pe langã alte lucrãri ºtiinþifice, pe la 1767 scrie cartea "Apãrarea revelaþiei divine, faþã de obiecþiunile liber-cugetãtorilor". Deci, nu numai cã credea el, ci în chip deschis ºi documentat cãuta sã apere credinþa în revelaþia divinã.

Dr. N.C.PAULESCU, 1869-1931, profesor, fiziolog român, a fãcut cercetãri importante asupra structurei splinei, asupra mecanismelor de producere a febrei, asupra fiziologiei normele ºi patologice, a pancreasului endocrin, care-l situeazã printre principalii precursori în descoperirea insulinei. El spune: "Evanghelia Domnului Isus Cristos, e suprema treaptã a ºtiinþei. Nu numai cã cred în Dumnezeu, dar ºtiu cã este Dumnezeu."

EDMOND BARKE, mare bãrbat de stat englez ºi orator fãrã pereche, a declarat: "Toatã viaþa mea am citit Biblia, dimineaþa, la pranz ºi seara. Obiceiul acesta mi-a fost de mare folos."

Dr. HOWARD A. KELLY, profesor la Universitatea "John Hopkins" o autoritate în materie de radium ºi herpetologie, chirurgie ºi ginecologie, cunoscut în lumea întreagã, ºi-a format obiceiul ca seara dupã cinã, sã nu mai citeascã nimic altceva decat Biblia. Iatã ce spune el: "O credinþã creºtinã bine definitã este singurul lucru cu adevãrat important în viaþã. ªi aceasta în sens literal. Ea este mult mai importantã decat oricare profesiune, decat oricare cercetare ºtiinþificã, decat oricare activitate umanã. Experienþa mea mi-a dovedit cã Biblia este un Cuvant viu, Cuvantul lui Dumnezeu, care mi se adreseazã mie ºi tuturor oamenilor care o citesc, tot aºa de personal, ca ºi cum mi se adreseazã mama mea în scrisoarea pe care o primesc de la ea. În acelaºi timp, Biblia conþine propria sa apãrare ºi nu are trebuinþã de nici un apologet sau apãrãtor."

ISAAC NEWTON, mare matematician, fizician ºi astronom englez a realizat formula binomului, care-i poartã numele, a studiat dispersia luminii, a inventat telescopul cu oglindã, a adus contribuþii la fundamentarea mecanicii, a descoperit legea atracþiei universale, etc. E unul din cei mai cunoscuþi oameni de ºtiinþã. Cu toate cã a ajuns aºa departe în ºtiinþã ºi atat de renumit, el a rãmas panã la moarte un zelos cititor al Bibliei, pe care o considera adevãratul Cuvant al lui Dumnezeu. Pe monumentul lui din Westminster, se aflã urmãtoarea inscripþie: "Interpret sarguincios, înþelept ºi corect, al naturii ºi al Sfintelor Scripturi. Prin filozofia sa, el a afirmat mãreþia lui Dumnezeu cel Atotputernic, iar prin caracterul sãu, exprima simplitatea evanghelicã." În legãturã cu proorociile Scripturii el spune: "Dumnezeu a dat profeþiile nu spre a satisface curiozitatea oamenilor fãcandu-i sã vadã mai dinainte lucrurile care urmeazã, ci pentru cã dupã ce s-au împlinit sã poatã fi interpretate prin evenimente ºi astfel Providenþa Sa, nu a interpretului, sã fie arãtatã lumii."

CHRISTOPH M.WIELAND, mare poet ºi scriitor german, sceptic ºi ironic, comparat de unii cu Voltaire al Franþei, a avut o întalnire cu Napoleon la Weimar. În timpul conversaþiei, ajungand sã vorbeascã despre Biblie, despre Cristos, Napoleon îi zise în ºoaptã: "De altfel mai rãmane o mare întrebare, dacã Cristos a trãit întradevãr." Fãrã nici o ºovãire poetul îi rãspunse cam caustic: "ªtiu cã sînt unii proºti care se îndoiesc de aceasta," ºi adãugã sarcastic: "Dar aceasta ar fi o prostie tot atat de mare, ca ºi cand cineva s-ar îndoi cã Iuliu Cezar a existat, sau cã Majestatea Voastrã, trãieºte, Sire!"

NAPOLEON BONAPARTE, împãratul Franþei, într-o zi la un banchet, a cerut Arhiepiscopului de Milano sã-i dea cel mai scurt posibil argument în favoarea Bibliei ºi a religiei revelate. Acesta se mulþumi sã arate în tãcere cu degetul pe Mareºalul Massena, care era evreu. Mai tarziu Napoleon a devenit un sarguincios cititor al Bibliei. În 19 martie 1817 a fost gãsit de O�Meara citind Noul Testament în francezã. Acesta îi spuse cã unii au pãrerea despre el cã e necredincios. Napoleon rase ºi îi rãspunse: "Totuºi nu e adevãrat, eu sant departe de a fi ateu. Omul are nevoie de ceva minunat. E mai bine pentru el sã caute acest lucru în religie, decat la domniºoara Normandie (o ghicitoare renumitã din Paris)�. Iar altãdatã a afirmat: "Evanghelia are o virtute ascunsã, ceva ce lucreazã cu putere, o cãldurã care înraureºte mintea ºi pãtrunde totodatã ºi inima. Evanghelia nu este o carte, ci o fiinþã vie, cu o activitate proprie, care învinge tot ce i se împotriveºte. Iatã-o aici pe masa aceasta, Cartea Cãrþilor (o aratã el cu respect) nu voi simþi obosealã citind-o ºi încã în fiecare zi cu mare plãcere. Sufletul încantat de frumuseþea Evangheliei nu-ºi mai aparþine sieºi, Dumnezeu se face totul Stãpan pe el; El îi conduce gandurile ºi puterile. Un aºa suflet este cu totul al lui Dumnezeu."

WOODROW WILSON, fost preºedinte al S.U.A. la sfarºitul primului rãzboi mondial, a spus despre Biblie urmãtoarele: "Datoritã citirii regulate a Bibliei, am primit prin bunãtatea lui Dumnezeu, ajutorul necesar care mi-a îngãduit sã trec printr-o serie lungã de mari încercãri, fãrã a slãbi. Sunt 14 ani de cand am luat acest obicei ºi nu-l pot recomanda de ajuns tuturora. Dar trebuie sã citim sub privirea lui Dumnezeu ºi cerandu-I ajutorul, ca sã pãtrundem gandurile Sale. Deplang pe cei ce nu citesc Biblia zilnic. Se lipsesc astfel de un izvor nesecat de putere spiritualã."

W. GLADSTONE, bãrbat de stat englez, fost prim ministru în vreo patru randuri, scrie urmãtoarele în prefaþa unei ediþii populare a Bibliei: "În singurãtatea unei odãiþe, în liniºtea nopþii, pe patul de suferinþã, în faþa morþii, pretutindeni Sfanta Scripturã stã alãturi de noi; cuvintele ei vindecã ºi alinã, îndreapta ºi îndruma, întãresc ºi dau îndemn spre tot ce e bun. Mai mult chiar, în învãlmãºeala Statului, a comunei, a tribunalului, a strãzii, sau a pieþii, cand deºteptarea poftelor, a pornirilor egoiste, a afacerilor, pare a pune stãpînire deplinã pe orice gand al fiecãrui suflet, chiar ºi atunci, tocmai atunci se aude glasul Sfintei Scripturi dulce ºi potolitor, ºi unul sau altul din cuvintele ei dã aripi sufletului încat el îºi ia zborul ca o porumbiþã ºi îºi gãseºte pacea."

JOHANN H. PESTALOZZI, mare pedagog elveþian, ganditor ºi scriitor deosebit de înzestrat. El a fost unul care s-a adãpat la izvoarele Bibliei. Cand i-a murit soþia, cu Biblia în manã, vorbea cu ea, ca ºi cum ar fi fost vie: "Cand toþi ne ocoleau, cand boala ºi sãrãcia ne pricinuiau dureri amare, cine ne-a întãrit atunci?" Apoi puse o Biblie pe pieptul soþiei ºi continuã: "Din izvorul acesta am primit ºi tu ºi eu, curaj ºi pace!"

FR. COPPEE, supranumit poetul umiliþilor, mãrturiseºte:... "Sãptãmani ºi luni, cat am stat în pat, am trãit cu Evanghelia. Încet, încet, fiecare verset din Evanghelie a ajuns sã fie viu pentru mine. În toate versetele am vãzut strãlucind adevãrul ca o stea ºi l-am simþit palpitand în mine ca o inimã. Cum n-aº crede în minuni, dupã ce a sãvarºit Cartea aceasta în mine însumi? Ochiul meu era orb faþã de lumina credinþei, iar acum o vede în toatã mãreþia ei. Sufletul îmi era surd la Cuvîntul lui Dumnezeu, iar azi sufletul mi se ridicã spre cer, în avantul dragostei. Spiritele necurate de care eram stãpanit, au fost alungate pentru totdeauna..."

LABOULAYE, scriitor ºi ganditor francez se destãinuie: "Dupã ce am strãbãtut diversitatea de sisteme filozofice, obosit ºi abãtut, ca un om copleºit de un vis penibil, deschid Evanghelia: mi se pare, ca ºi cum aº ieºi din imperiul umbrelor, pentru a intra în regatul adevãrului.� "Acest limbaj familiar, care mi-a fermecat copilãria, mã uimeºte prin adancimea lui. Vãd ºi simt în el o ºtiinþã care depãºeºte cu mult toate concepþiile omeneºti. Dupã nouãsprezece veacuri, înþelepciunea veacului ne duce îndãrãt la îndoielile unei lumi care se sfarºeºte: dupã nouãsprezece veacuri Cristos ne vorbeºte de Dumnezeu, de suflet, de mantuire, de libertate, de datorie, de dreptate, ca ºi cum ar auzi glasul nostru emoþionat, ca ºi cum ar rãspunde la strigãtul inimii noastre neliniºtite."

RUDOLF WAGNER, unul din cei mai vestiþi anatomiºti ºi fiziologi, spune în cartea sa "Lupta pentru suflet": "Cea mai minunatã însuºire a Scripturilor este fãrã îndoialã puterea cu care încredinþeazã pe cei ce se adancesc în ea cu toatã sinceritatea ºi evlavia, cã obarºia ei nu poate fi decat dumnezeiascã..."

JOHANN HEINRICH VON MADLER, mare astronom, cand se mutã într-o casã nouã, luã Biblia ºi zise: "Înaintea tuturor celorlalte cãrþi, Cartea aceasta trebuie sã fie în casa mea" ºi el însuºi o duse în casa nouã.

Dr. GOTTHILF HEINRICH VON SCHUBERT, consilier ºi profesor la München, doctor naturalist, filozof, psiholog ºi scriitor, în cartea sa "Lucruri noi ºi vechi din domeniul psihologiei" spune: "Cuvîntul acela necunoscut de cei înþelepþi, are în el cea mai mare înþelepciune. ªtiinþa care cerceteazã fãrã întrerupere, de pildã Geognozia ºi cautã pãtrunderea tot mai adanc în mitologie ºi limbile popoarelor, a ajuns la rezultate uimitoare ºi totuºi ele nu ne spun altceva decat ceea ce ne spune Biblia. Nu e în firea noastrã însetatã ºi cu multe nevoi, nici o trebuinþã, nici o pornire pe care studiul adancit al acelei cãrþi sã n-o fi trezit, dezvoltat ºi mulþumit. ªi tocmai un astfel de imbold multilateral al puterilor omeneºti, pare cã este cea mai de seamã þintã a Cuvîntului revelat: "Sã lumineze nu numai pãrþile simþurilor întunecate, ci ºi pe acelea ale cunoºtinþelor limpezi ºi adanci..."

FR. BETTEX, pastor german, scrie: "Biblia! O carte într-adevãr cum nu e alta. Uratã ºi prigonitã, ca nici a altã carte, ea totuºi e indistructibilã. Ea e în acelaº timp ºi dispreþuitã ºi veneratã, luatã în ras ºi foarte stimatã, declaratã moartã ºi totuºi plinã de viaþã. Împãraþi, regi ºi pontifici puternici nu au cruþat nici o ostenealã ºi nu s-au dat în lãturi de la nimic ca s-o poatã nimici. Înþelepþii ºi învãþaþii au combãtut-o cu sudoarea pe frunte ºi acum cand ºtiinþa ºi critica cred cã au distrus-o, ea se rãspîndeºte cu o iuþealã uimitoare în sute de limbi, în milioane de exemplare în lumea întreaga, se citeºte ºi se propovãduieºte de la un pol al pãmantului, panã la celãlalt. Pentru credinþa în ea, negrii primesc sã fie arºi de vii, armenii ºi chinezii sã fie torturaþi panã la moarte. Ei, voi, învãþaþilor ºi criticilor, scrieþi o carte ca aceasta ºi atunci vom crede în voi.� "Biblia este un pom al vieþii, printre ale cãrui ramuri uriaºe ºi veºnic verzi, adie cand dulce, cand cu putere, vantul ceresc, un pom cu roade care aduce sfinþenie, putere, sãnãtate, viaþã de veci, celor atinºi de otrava pãcatului. "Ea este o carte îngrozitoare ºi plãcutã, plinã de o cereascã pace, care întrece orice pricepere, plinã de tunetele ºi trãznetele lui Dumnezeu cel Atotputernic, care zdrobeºte popoarele, cum sfãramã olarul oalele sale, ºi înaintea cãruia ele sunt ca o picãturã de apã într-o vadrã. E plinã de cele mai delicate ºi plãcute mangaieri ºi fãgãduinþi ale unui Dumnezeu care hrãneºte pãsãrile vãzduhului, numãrã perii capului ºi dã sãnãtate copilului pentru care se roagã cu lacrãmi o sãrmanã mamã. O carte care dezleagã cu vorbe simple cele mai adanci probleme ce au frãmantat omenirea de cand existã, care dã rãspunsuri copilului ºi se joacã cu înþelepciunea înþelepþilor; o poezie ºi o epopee impunãtoare, care cuprinde totul în sine, atat de înaltã ºi totodatã atat de profundã, cum nu e nimic din tot ce s-a scris între oameni..." Mãrturiile oamenilor mari sunt multe, dar mã opresc aici. Cred cã acestea sunt destule ca sã ne facã sã înþelegem cã nu numai proºtii cred cã Biblia e adevãratã, ci ºi savanþii. Dacã nu crezi, nu fi leneº, ci strãduieºte-te sã ai dovezile contrare adevãrului. Spre a o combate trebuie sã o citeºti ºi dacã vei fi sincer, vei sfarºi crezand în ea. Într-o zi, în timp ce cãlãtorea cu trenul, generalul englez Lew Wallace, un înverºunat duºman al credinþei, îl întalni pe colonelul Robert Ingersoll, un ateu binecunoscut. Amandoi în discuþii au început sã ridiculizeze creºtinismul ºi Biblia. Deodatã, Ingersoll fixã pe general ºi-i lansã provocarea: "D-voastrã sunteþi inteligent ºi aveþi o înaltã culturã. Pentru ce nu scrieþi o carte spre a arãta cã creºtinismul e absurd ºi cã Isus Cristos nici nu a existat?" O atare carte ar avea un mare succes!" Dorinþa generalului Wallace de a deveni cat mai celebru, l-au fãcut timp de caþiva ani sã adune material împotriva Bibliei ºi a lui Cristos. În fine, s-a apucat sã scrie. Cand a ajuns pe la capitolul patru, a început sã-ºi dea seama cã Isus Cristos a existat în mod real. Dobandi apoi certitudinea cã El a fost ceva mai mult decat un personaj istoric. ªi în varstã de cincizeci de ani generalul Wallace, pentru prima oarã în viaþa sa, a îngenunchiat pentru rugãciune ºi a cerut ca Isus Cristos sã fie ºi Mantuitorul sãu personal. Bogatul material adunat n-a fost lepãdat. El revizui primele patru capitole ºi le completã dand lumii cartea "BEN-HUR", care a pasionat pe mii de cititori din lumea întreagã. Facã Domnul luminã ºi în mintea ºi inima ta, cu privire la Biblie ºi atunci ºi tu vei repeta cuvintele Domnului Isus: "CUVÎNTUL TÃU ESTE ADEVÃRUL!"

DiscutiiFaraSens

95 mesaje

Postat pe: 23 Iulie 2013, ora 03:32

Ziua Judecatii = Ziua Prejudecatii / cu tot respectul, mai mult de atat e evident ca nu exista.
E doar o vorba care starneste si tine imaginatia ocupata a celor care cred in ea, ceva nociv pt. adevaratul trup si suflet, pur (neindoctrinat).

All yet unknown good senses, are hiding deeply in nonsenses.
IonOOO

376 mesaje

Postat pe: 30 Iulie 2013, ora 17:06

'El a purtat pacatele noastre in trupul Sau, pe lemn, pentru ca noi, fiind morti fata de pacate, sa traim pentru neprihanire; prin ranile Lui ati fost vindecati. (1Pet.2:24)" ----Biblia---

www.youtube.com/watch?v=oEpScXDYb74

IonOOO

376 mesaje

Postat pe: 18 August 2013, ora 18:20

“Acum are loc judecata lumii acesteia, acum stapanitorul lumii acesteia va fi aruncat afara.”
{ Extras din Biblie)
Cuvintele de mai sus (ca si multe alte cuvinte din Sxcripturi) ,arata ca Hristos este Biruitorul.

S-a incercat de catre unii dintre noi, sa comentam pe acest subiect de forum,despre Singurul Dumnezeu adevarat,adica despre :Dumnezeul Bibliei.
Cred ca este bine,sa vorbim si despre dumnezeul fals al acestei lumi,ce a adus si aduce lacrimi,sange,sudoare,moarte,oamenilor, iar in cele din urma nemantuirea lor. Din pacate,ne nastem cu totii cu spatele la Dumnezeu,adica in pacat,deci pacatosi. Oricine nu se intoarce la Dumnezeul Cel Adevarat prin credinta in Isus Hristos,este pierdut caci de la sine ramane in pacat,iar domnul sau ramane diavolul.

Diavolul ne este prezentat sub mai multe,nume,denumiri. Iata cateva: Sarpele cel Vechi,Lucifer,Satana,domnitorul acestei lumi,dumnezeul veacului acestuia,domnul puterii vazduhului,inselatorul,tatal minciunii…..ect El lucreaza neobosit impotriva lui Dumnezeu si a oamenilor impreuna cu o ceata de ingeri cazuti (draci) fosti ingeri de lumina candva a lui Dumnezeu. Se pare ca mandria a fost primul pacat din univers,caci Lucifer ce este o faptura,si-a dorit printr-o razvratire sa fie deopotriva cu Facatorul sau,adica cu Dumnezeu. A treia parte din ingerii de lumina ce l-au urmat pe Lucifer,au fost dati jos cu tot cu Lucifer de la Fata lui Dumnezeu de catre Dumnezeu, devenind ingeri cazuti.Acesti ingeri cazuti impreuna cu Satan lucreaza prin sistemul lumesc organizat pe principiul fortei,iubirii de bani,egoismului,ambitiei ,placerii pacatoase ce-I sunt oferite omului. ---- Caci tot ce este in lume: pofta firii pamantesti, pofta ochilor si laudarosia vietii, nu este de la Tatal, ci din lume. “ Extras din Biblie) ---

“Si diavolul, care-i insela, a fost aruncat in iazul de foc si de pucioasa, unde este fiara si prorocul mincinos. Si vor fi munciti zi si noapte in vecii vecilor.” (Extras din Biblie)

www.printuricrestine.ro/aceasta-a-fost-viata-ta.html

www.youtube.com/watch?v=pXdNc1-cYPQ

IonOOO

376 mesaje

Postat pe: 28 August 2013, ora 08:21

https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/600375_10...

Daca doriti,puneti linckul in browser,si dati cautare.

IonOOO

376 mesaje

Postat pe: 2 Septembrie 2013, ora 07:32

Pagini: << 24 25 26 27 28 29 30 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Ce este ZIUA JUDECATII?
Mergi la: