Info
x
Ce este ziua judecatii?
|
symy1 4661 mesaje Membru din: 4/02/2009 Oras: Zalau |
Postat pe: 29 Aprilie 2014, ora 22:18
Ai dreptate...dar Romania nu cauta pe Dumnezeu,ca cei din NINIVE... 1 Cuvântul Domnului a vorbit a doua oară lui Iona astfel: 2 Scoală-te, du-te la Ninive, cetatea cea mare, și vestește acolo strigarea pe care ți-o voi da! 3 Și Iona s-a sculat și s-a dus la Ninive, după cuvântul Domnului. Și Ninive era o cetate foarte mare, cât o călătorie de trei zile. 4 Iona a început să pătrundă în oraș, cale de o zi, strigând și zicând: Încă patruzeci de zile, și Ninive va fi nimicită! 5 Oamenii din Ninive au crezut în Dumnezeu, au vestit un post și s-au îmbrăcat cu saci, de la cei mai mari până la cei mai mici. 6 Lucrul a ajuns la urechea împăratului din Ninive; el s-a sculat de pe scaunul lui de domnie, și-a scos mantia de pe el, s-a acoperit cu un sac și a șezut în cenușă. 7 Și a trimis să se dea de știre în Ninive, din porunca împăratului și mai marilor lui, următoarele: Oamenii și vitele, boii și oile să nu guste nimic, să nu pască și nici să nu bea apă deloc! 8 Ci oamenii și vitele să se acopere cu saci, să strige cu putere către Dumnezeu și să se întoarcă de la calea lor cea rea și de la faptele de asuprire de care le sunt pline mâinile! 9 Cine știe dacă nu Se va întoarce Dumnezeu și Se va căi, și dacă nu-Și va opri mânia Lui aprinsă, ca să nu pierim! 10 Dumnezeu a văzut ce făceau ei și că se întorceau de la calea lor cea rea. Atunci Dumnezeu S-a căit de răul pe care Se hotărâse să li-l facă și nu l-a făcut.
symy-apocalipsa.blogspot.ro
|
|
IonOOO 376 mesaje Membru din: 28/06/2013 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 22 August 2014, ora 19:49
Un mic extras dintr-o carte,din care cred ca avem de invatat: Isus destinul nostru de Wilhelm Busch Un pasaport in regula Ma aflam odata pe aeroportul din Berlin. Inainte de a ajunge la avion a trebuit sa fim supusi inca o data controlului pasapoartelor. In fata mea era un domn masiv care a intins grabit pasaportul catre functionar. Dar acesta a spus: O clipa! Pasaportul dvs este expirat! Domnul acela masiv a raspuns: Ei, nu fiti asa de chitibusar! Esentialul e ca am un pasaport! Deloc, a spus functionarul pe un ton ferm. Esentialul e sa aveti un pasaport in regula! La fel e si cu credinta. Conteaza ca am o credinta ca, cred orice Nu! Ceea ce conteaza nu e sa ai o credinta oarecare ci sa ai adevarata credinta, cea care te face sa traiesti cand in jurul tau e intuneric, care te ajuta in ispita, care te sprijineste in clipa mortii. Nu exista decat o credinta adevarata, este credinta in Domnul Christos. Exista o singura usa care duce la Tatal si aceasta este Iisus Christos. Raporteaza abuz de limbaj |
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 23 August 2014, ora 14:13
De la: IonOOO, la data 2014-08-22 19:49:20 Cunoasterea prin propria invatare este calea. Orice alta cale inseamna ca furi din cunostintele altora Mai bine spus, cuceririle stiintei cu aplicatii in tehnica e calea actuala. orice alta cale este o ratacire. Cind vei asimila cit de mult poti in domeniul in care activezi din stiinta, te poti duce la credintele vechi si le vei vedea cu alti ochi, mult mai realist si intelept. In privinta acelui vames, cu pasaportul, e un exces de zel, ce ii permite ...LEGEA....imuabila sa le faca. In privinta lui Isus, avea cunostinte pe care nu le aveau cei de atunci, de aceea il si numeau ...divin. Raporteaza abuz de limbaj
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Postat pe: 23 August 2014, ora 14:14
Ziua judecatii e teribila cind nu faci in viata ce trebuie, de fapt macar ce ti-ai propus tu in viata.
Cind te sugestioneaza altii sa faci, e cam....in ceata cu aceasta judecata. Cum adica sa fii judecat ptr ce...vor altii? Raporteaza abuz de limbaj
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Postat pe: 24 August 2014, ora 10:23
De la: nastasemihail, la data 2014-08-23 14:13:11De la: IonOOO, la data 2014-08-22 19:49:20 Ziua judecatii e teribila cind nu faci in viata ce trebuie, de fapt macar ce ti-ai propus tu in viata. Cind te sugestioneaza altii sa faci, e cam....in ceata cu aceasta judecata. Cum adica sa fii judecat ptr ce...vor altii? OMUL SI GARANTIA SA MORALA Cred ca este bine sa fim sugestionati de Dumnezeu si nu de oameni. Isus este dragoste. El nu se supara ca-i "furam" din cunostiintele Sale si chiar se bucura de lucrul acesta,caci El este Calea Adevarul si Viata... "Inima este nespus de inselatoare si de deznadajduit de rea; cine poate s-o cunoasca?" (Extras din Biblie) Cunoscator al "bunatatii" omului,Jacques-Yves Cousteau (1910-1997),afirma prin anii '50 si ceva,in secolul trecut ca,omul se va autodistruge prin propriile sale descoperiri. Daca el a avut dreptate atunci,ne intrebam daca cuceririle stiintei cu aplicatii ei in tehnica,ca si in alte domenii ce duc spre progres pot fi intelegerea corecta a credintelor vechi. (In SUA,cu multi ani in urma,un grup de savanti ce au lucrat zilnic cate 15,16 ore pe zi,un timp mai indelungat,la programul APOLO,au divortat de sotiile lor. A Enstein isi trata sotia (prima) urat alungand-o ca pe o servitoare,cand aceasta ii aducea gustarea in laboratorul unde vestitul savant era intrerupt din lucrul sau. Iata cateva exemple doar de reversul medaliei pe care Dumnezeu nu-L doreste,nu-L accepta,indiferent de rezultatele dobandite,caci familia trebuie sa ramana familie,ca celula,ca baza... in societate,in fata lui Dumnezeu ). Sunt de acord cu progresul,dar nu sunt de acord ca civilizatia sau credinta in Isus Hristos sa fie inlaturate. INTREBARE: La ce-i foloseste omului daca ar ajunge pe stele,la mii de ani distanta de Pamant daca,nu isi iubeste aproapele,daca nu este civilizat? "Tot asa trebuie sa-si iubeasca si barbatii nevestele, ca pe trupurile lor. Cine isi iubeste nevasta se iubeste pe sine insusi. Caci nimeni nu si-a urat vreodata trupul lui, ci il hraneste, il ingrijeste cu drag, ca si Hristos Biserica; pentru ca noi suntem madulare ale trupului Lui, carne din carnea Lui si os din oasele Lui. De aceea va lasa omul pe tatal sau si pe mama sa si se va lipi de nevasta sa, si cei doi vor fi un singur trup." (Extras din Biblie) Dupa cunostiintele mele,dupa parerea mea,pentru a intelege orice pe lumea aceasta,inclusiv credintele vechi sau noi,trebuie apelat la Biblie,pentru a avea rezultate corecte. In pelicula Secretul Planetei maimutelor,chiar de la inceputul filmului si pina in primul minut si jumatate, i se reproseaza omului avansat ,"evoluat" de atunci de unele lucruri rele,ce dezvelesc natura omului ce este fara Dumnezeul bibliei. serialetraduse.ro/secretul-plan-maimutelor-1970/ In ideia filmului,luand doar partea morala,pentru a ma explica ce vreau sa spun (dam un exemplu), sunt sigur ca crestinii europeni (adevaratii crestini),in secolele trecute cand au pasit si populat pamantul Americii,nu au ucis indieni,nu le-au rapit pamanturile,nu au violat indience,nu i-au alungat de pe pamanturile lor. ect ..... Adevaratul crestin a folosit trocul,a platit,s-a inteles cu bastinasii,si pentru nimic in lume nu a folosit forta impotriva lor,pentru-ca iubeau oamenii,iubeau pe Isus ce este dragoste adevarata.. Cred ca atat omul primitiv,cat si cel modern poate fi lup pentru semen. Omul are nevoie de un reper,de o busola de un dreptar adica de Biblie ca si si de un Invatator,de un Mantuitor adica de Isus. Cat priveste Judecata,nu cred ca cineva,vreodata a reusit sa faca TOT,ce si-a propus. Si chiar daca ar fi reusit cineva sa realizeze ce si-a propus ne putem intreba: este logic sa aspiram doar la viata aceasta? Cum este logic,cum este normal? Cu totii gresim (pacatuim) in multe feluri si este clar ca asa este,daca suntem sinceri cu noi insine,vom recunoaste! -- Cine din noi nu a gresit fata de semenul de linga el mintindu-l,jignindu-l,inselandu-l,sau profitand de bunatatea sau naivitatea cuiva... -- Cine din noi nu a fost arogant,sau nu a vorbit urat,sau nu a fost egoist,sau nu a produs chiar traumatisme altora?...ect.. Toate aceste rele,ca si multe altele pe care le-am facut,le-am pricinuit semenului intr-o viata de om si nu se cer a fi judecate de un Judecator cu adevarat Drept? Eu cred ca da. Si cine a pacatuit fata de semen automat,a pacatuit si fata de Dumnezeu,pentru-ca nu a ascultat de EL. De aceia sa cerem iertare semenului cand ii gresim (pe orizontala),si apoi (pe verticala,in rugaciune,inchinare...),lui Dumnezeu,pentru pacatul infaptuit de noi. Si aici intervine Isus care moare pe cruce pentru noi pacatosii platind astfel plata pacatului nostru,si a intregii omeniri. De aceia este normal sa credem in Isus,sa-L iubim,s-L cinstim din toata inima. Va veni o perioada viitoare de liniste,de pace,de normalitate pentru toti credinciosii lui Dumnezeu! " Isus i-a raspuns: "Sa iubesti pe Domnul Dumnezeul tau cu toata inima ta, cu tot sufletul tau si cu tot cugetul tau." Aceasta este cea dintai si cea mai mare porunca. Iar a doua, asemenea ei, este: "Sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti." (Extras din Biblie) Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 24 August 2014, ora 12:43
DRAGOSTEA
Chiar daca as vorbi in limbi omenesti si ingeresti, si n-as avea dragoste, sunt o arama sunatoare sau un chimval zanganitor. Si chiar daca as avea darul prorociei si as cunoaste toate tainele si toata stiinta; chiar daca as avea toata credinta, asa incat sa mut si muntii, si n-as avea dragoste, nu sunt nimic. Si chiar daca mi-as imparti toata averea pentru hrana saracilor, chiar daca mi-as da trupul sa fie ars, si n-as avea dragoste, nu-mi foloseste la nimic. Dragostea este indelung rabdatoare, este plina de bunatate; dragostea nu pizmuieste; dragostea nu se lauda, nu se umfla de mandrie, nu se poarta necuviincios, nu cauta folosul sau, nu se manie, nu se gandeste la rau, nu se bucura de nelegiuire, ci se bucura de adevar, acopera totul, crede totul, nadajduieste totul, sufera totul. Dragostea nu va pieri niciodata. Prorociile se vor sfarsi; limbile vor inceta; cunostinta va avea sfarsit. Caci cunoastem in parte si prorocim in parte; dar, cand va veni ce este desavarsit, acest "in parte" se va sfarsi. Cand eram copil, vorbeam ca un copil, simteam ca un copil, gandeam ca un copil; cand m-am facut om mare, am lepadat ce era copilaresc. Acum, vedem ca intr-o oglinda, in chip intunecos; dar atunci, vom vedea fata in fata. Acum, cunosc in parte; dar atunci, voi cunoaste deplin, asa cum am fost si eu cunoscut pe deplin. Acum, dar, raman acestea trei: credinta, nadejdea si dragostea; dar cea mai mare dintre ele este dragostea. (Extras din Biblie)) Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 24 August 2014, ora 13:19
De la: IonOOO, la data 2014-08-24 10:23:50De la: nastasemihail, la data 2014-08-23 14:13:11De la: IonOOO, la data 2014-08-22 19:49:20 DE CE IMI IEI CE SPUN EU CA SI CUM AR FI AL TAU PANSEUL? VOI NU STITI SA PRELUATI PE CITARE. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 24 August 2014, ora 13:20
CAM MULTI VA PORUNCESC VOUA.
E O VIATA LIPSITA DE RESPONSABILITATI SA DATI VINA PE CINEVA IPOTETIC CE VA PORUNCESTE. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
|
|
|
Postat pe: 25 August 2014, ora 07:31
De la: nastasemihail, la data 2014-08-24 13:20:47CAM MULTI VA PORUNCESC VOUA. Nu dam vina de loc pe nimeni! Crestinul,din respect,din recunostiinta sau dragoste asculta de Dumnezeu si nu de frica unei porunci ce vine de sus. Acest fapt se datoreste statutului ce il are cea: de copil al lui Dumnezeu caci suntem infiati de EL,pentru-ca am crezut in Singurul Sau Fiu Isus Hristos! Astfel, intre Dumnezeu si credinciosii Lui este o relatie ca intre Tata si copii . Atata timp cat un copil face voia lui Dumnezeu,frica nu are ce cauta la acel copil sau la acei copii ai lui Dumnezeu! Necredinciosul in chimb se poate teme de: Dumnezeu,de judecata,de urmarile judecatii... www.youtube.com/watch?v=bzEDrg-cFco Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 26 August 2014, ora 09:44
Cele mai multe rele ii provin omului de la om.
(Plinius Senior,Naturals historia 5,1) Isus destinul nostru Wilhelm Busch: Sfaturile nu ajuta la nimic. pagina 137. ftp://bitimage.dyndns.org/romanian/WilhelmBusch/Romanian-Isus_De... (Se copie,linckul,se pune pe brouser,se da cautare) Raporteaza abuz de limbaj |
|
symy1 4661 mesaje Membru din: 4/02/2009 Oras: Zalau |
Postat pe: 7 Septembrie 2014, ora 13:52
Peste 400 de impacturi sunt așteptate între 2017 și 2113 Experții avertizează că asteroizii ar putea cădea pe pământ timp de 100 de ani. O centură de asteroizi a fost localizată în spațiu și se îndreaptă acum spre partea noastră a sistemului solar. Un ucigaș global se poate ciocni de pământ până în 2020, ștergând viața de pe fața pământului și schimbând clima timp de milenii, potrivit Sunday Express. Predicțiile acestea înspăimântătoare au luat naștere pe fondul datelor date publicității de către NASA în care se arăta că peste 400 de impacturi sunt așteptate între 2017 și 2113. Datele NASA se bazează pe noi informații obținute de agenția spațială în ultimele 60 de zile. Mulți dintre asteroizii care vor lovi pământul vor avea un diametru maxim de 100 de metri și potențialul de a cauza daune semnificative. Însă oamenii de știință îngrijorați au avertizat și că spre noi se îndreaptă un monstru colosal, un asteroid imens care amenință că va lovi pământul în doar șase ani. Această informație vine după ce săptămâna aceasta, profesorul Brian Cox a spus că un asteroid mare cât un autobuz și numit 2014 EC, a ajuns în luna martie la 61.637 de kilometri de Pământ. Profesorul avertizează că există un asteroid cu numele nostru pe el și că e doar o problemă de timp înainte ca un asteroid destul de mare să șteargă viața de pe suprafața Pământului. Mulți consideră că un asteroid este responsabil de distrugerea dinozaurilor și că un asemenea eveniment devastator ne așteaptă și pe noi. Profesorul Bill Napier, un expert astronom de la Universitatea britanică din Buckingham, a declarat că o lovitură a unui asteroid sau a reziduurilor unei comete poate avea efecte devastatoare. Dacă așa ceva se va întâmpla, depinzând de locul unde va lovi, va afecta viața pe pământ. Chimia atmosferică va fi deranjată, mai precis va fi blocată lumina soarelui. Va fi ceva asemănător unui ierni nucleare care poate dura zeci de mii de ani. Aceste comete au 200-300 de kilometri în diametru și sunt pur și simplu monștri care pot distruge Pământul. Riscul imediat vine însă de la asteroizii mai mici de un kilometru în diametru. Aceștia sunt cu zecile de mii și sunt capabili să cauzeze daune la scară regională. Unul dintre ei a lovit Siberia în 1908 și, din fericire, nu a lovit o zonă populată. Dacă s-ar fi întâmplat asta în Londra, de exemplu, coliziunea ar fi șters de pe fața pământului o suprafață de peste 150 de kilometri și zgomotul s-ar fi auzit din altă țară, explică Bill Napier. Profesorul Napier este de părere că Pământul este supus riscului a două tipuri de lovituri: asteroizii, care sunt bucăți de rocă, și cometele care sunt mult mai mari și formate din gheață care se sparge în miliarde de bucăți asemănătoare diamantului în timp ce lovesc Pământul. Deși anumite comete faimoase, cum este și Halley, au un risc redus de coliziune, există unele asemănătoare care pot avea efecte catastrofice. Cometa Swift-Tuttle, descoperită de Lewis Swift pe 16 iulie 1862, și de Horace Parnell Tuttle pe 19 iulie 1862, va trece pe lângă planeta noastră în anul 4479. Cometa Halley, care are aproximativ 10 kilometri în diametru, nu trece prea aproape de pământ. Cea mai periculoasă este Swift-Tuttle care are 27 de kilometri și trece foarte aproape de Pământ, explică prof. Napier. Cometele sunt corpuri cerești foarte fragile, formate din gheață. Din când în când se prind în gravitația unei planete imense și sunt aruncate spre interior. Această acțiune le poate cauza dezintegrarea. Praful poate bloca lumina soarelui și am fi martorii unor bombardamente multiple. Acesta nu este un scenariu imaginat. Dacă privim cometele mici, vedem că ele devin un risc important pentru civilizația pământului. Chestiile astea zboară pe cer și există un pericol real acolo, un pericol care nu a fost niciodată studiat în amănunt. Se poate întâmpla în orice moment. Există într-adevăr multe controverse pe acest subiect. Însă, și mâine ar putea avea loc un dezastru, conchide prof. Napier pentru Sunday Express.......................
In ce directie merge lumea asta decazuta moral si spiritual Raporteaza abuz de limbaj
symy-apocalipsa.blogspot.ro
|
|
Postat pe: 7 Septembrie 2014, ora 14:18
Primul impact din acesti ani a si avut loc.
A cazut ceva de sus destul de greu, cu zgomot mare de parca cazuse un meteorit si putea fi rau daca.... Am aflat ulterior ca a cazut pisica vecinului de sus. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Fosta membra 9am.ro 1909 mesaje Membru din: 11/05/2014 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 7 Septembrie 2014, ora 14:26
Lumea merge inspre mai bine! Evident ca raul este inlaturat, va supravietui doar ce este bun, curat si luminat ! Raul daca nu se auto-elimina, va fi oprit de catre Dumnezeu la momentul potrivit. Ati mai vazut voi creator/ Tata care sa isi lase creatia/ copiii sa piara ?
Raporteaza abuz de limbaj
Constiinta si oglinda sa nu va lipseasca la niciun drum !
Nu este datoria mea sa te conving ca ceea ce iti spun eu exista , ci doar sa iti spun ca exista. Nu este datoria mea sa te schimb. Fiecare are datoria sa se schimbe fara interventia externa sie insusi/insasi.
|
|
Postat pe: 7 Septembrie 2014, ora 14:40
Judecata este de fapt autojudecata.
Nu te judeca nimeni altcineva decit tu personal. Dar cu cit nu jdeci mai mult in viata, la....finis, e dezastru. Tot ce ti se parea bun devine rau. Si invers. Sau pe acolo. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
gabigabi2 33366 mesaje Membru din: 13/10/2011 |
Postat pe: 7 Septembrie 2014, ora 15:23
mda, aicea ai zis-o bine !
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 156 mesaje Membru din: 19/05/2013 Oras: Iasi |
Postat pe: 7 Septembrie 2014, ora 22:43
Ion000: "Cred ca este bine sa fim sugestionati de Dumnezeu si nu de oameni.
Isus este dragoste. El nu se supara ca-i "furam" din cunostiintele Sale si chiar se bucura de lucrul acesta,caci El este Calea Adevarul si Viata..."De unde stim ca se bucura? Cand vorbim de Dumnezeu, imediat il asemuim cu Isus! Ceva trebuie explicat coerent, cinstit si lamuritor! Dumnezeu a facut cerul si pamantul si l-a trimis mai apoi pe Sfantul Duh sa-i faca un mostenitor si asa s-a trezit cu un om care s-a crezut Dumnezeu adica nerespectand Porunca intaia din Decalogul dictat lui Moise. Pai cand te substitui Celui ce a intemeiat viata si moartea, nu incerci sa-l indrepti si daca nu reusesti cu vorba buna il pedepsesti? Si Dumnezeu l-a pedepsit pregatindu-i moartea intre doi talhari! Noi mergem pe ceea ce e scris in biblie fara sa recunoastem adevaratul pacat si cine se face vinovat de acesta. Mai mult, desi a murit , a inviat dupa doua zile (nu trei! "Timpul dintre rastignire si inviere. - In decursul secolelor crestinatatea a fost de acord asupra faptului ca Isus a murit pe cruce vineri dupa amiaza si a inviat din mormant in zorii diminetii duminicii urmatoare. Totusi, in anii recenti unii au sustinut ca atunci cand Hristos a spus ca va fi trei zile si trei nopti in inima pamantului (Matei 12,40), El intelegea ca urma sa fie in mormant 72 de ore. Pe sustinerea aceasta este construita teoria rastignirii miercurea, care plaseaza invierea in Sabat dupa masa. Din aceasta cauza se pare ca este necesar sa examinam afirmatiile lui Hristos cu privire la aceasta chestiune.! "), a mai trait printre oameni si apoi s-a inaltat la cer (ca om nu ca duh!) cautandu-l pe Dumnezeu ca sa se aseze la dreapta lui! Acum eu ce sa cred? Ca inca il cauta de nu ne da nici un semn ca impreuna ne numara pacatele si cauta pedepse in consecinta? Chiar azi am ascultat Sfanta Liturghie si oamenii s-au spovedit si au luat apoi 'trupul si sangele lui Hristos' cerandu-i iertare ca a patimit pentru pacatele lor de acum! Din moment ce nici El nu s-a reintors sa ne spuna direct cum e cu iadul si raiul si sa ne atentioneze ca nu e bine ce facem, cum pot crede ca biblia e scrisa de oameni care stiau ca cerul e cam dupa nori, dupa cum reiese si din toate picturile, gravurile, sculpturile.... " Numeri 33:52 să izgoniți dinaintea voastră pe toți locuitorii țării, să le dărîmați toți idolii de piatră, să le nimiciți toate icoanele turnate, și să le nimiciți toate înălțimile pentru jertfe. Dumnezeu este categoric împotriva închinării la idoli și reprezentări de figuri, care prin proveniență și sensul lor nu sunt Dumnezeu. În acest scop Dumnezeu definește cine pot fi idoli în figurile grafice, în sculpturi sau alt fel de reprezentări. În tentința de a-l reprezenta pe Dumnezeu, oamenii au inventat diferite forme și chipuri folosite pentru închinare. Dumnezeu care a prevăzut aceste lucruri spune în Deuteronom: Deuteronom 4:15-19 Fiindcă nați văzut nici un chip în ziua cînd va vorbit Domnul din mijlocul focului, la Horeb, vegheați cu luare aminte asupra sufletelor voastre, ca nu cumva să vă stricați, și să vă faceți un chip cioplit, sau o înfățișare a vreunui idol, sau chipul vreunui om." Pana la urma cine ne va judeca si de ce? Din moment ce nu s-a reintors nimeni de Dincolo sa ne spuna adevarul, noi trebuie sa-l cautam dar nu doar in ceea ce s-a scris in urma cu peste doua mii de ani pentru ca am evoluat si putem sa combatem unele neavertente dar nu o facem datorita conducatorilor sovietatii care incurajeeaza religia ca e mai eficienta decat Justitia! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 309 mesaje Membru din: 6/07/2014 |
Postat pe: 8 Septembrie 2014, ora 12:18
De la: g_alin_a, la data 2014-09-07 22:43:02 de ce ai considerat a fi necesar sa dezvolti si prezinti un intreg rationament pentru a demantela absurditatea conceptelor biblice pentru ca apoi sa sfarsesti intr-o constatare evolutionist-realista si de un minim bun simt, secular-umanista !?
|
Postat pe: 10 Septembrie 2014, ora 10:24
De la: g_alin_a, la data 2014-09-07 22:43:02Ion000: "Cred ca este bine sa fim sugestionati de Dumnezeu si nu de oameni. A) De unde stim ca Isus se bucura cand ii "furam" din cunostiintele sale? Daca scopul venirii sale pe pamant,a fost salvarea neamului omenesc,iar pentru acest fapt a patimit,a murit din dragoste pentru noi,atunci cred ca se bucura atunci cand oamenii Ii cauta voia,invataturile,sfaturile,poruncile ...scrise in Biblie si se bucura ,este parerea mea personala,poate gresesc,poate nu (despre bucuria lui Isus,nu scrie in Biblie) Isus cand a fost pe pamant,a stat mult printre oameni invatandu-i,raspunzandu-le intrebarilor. Daca in fata ingerilor este bucurie uneori,Isus,sa nu se bucure atunci cand cuvintele Sale au cautare printre noi? "Tot asa, va spun ca este bucurie inaintea ingerilor lui Dumnezeu pentru un singur pacatos care se pocaieste." (Extras biblic) Da,este corect! Cand vorbim de Dumnezeu,imediat il asemuim cu Isus... In Persoana Domnului Isus Hristos,descoperim doua Naturi:una perfect umana si una perfect Dumnezeeasca. Desprindem din Biblie ca Isus a fost suta la suta om si suta la suta Dumnezeu. Cateva exemple doar; Isus=om: S-a nascut din om (din o fecioara)--a avut nume--a avut mama--corp de om cu un stadiu de dezvoltare normal--a fost supus pacatului (nu a pacatuit de loc).-- I-a fost sete---a flamanzit---a plins--a mancat--a fost numit om...ect. Isus =Dumnezeu: a iertat pacatele--era omniscient (cunostea gandurile oamenilor sau viitorul...ect)--a facut minuni (a inviat mori,a insanatosat oameni,--a linistit marea si vantul---a fost numit Dumnezeu...ect. Exista un Singur Dumnezeu Adevarat. Acest Unic Dumnezeu S-a lasat cunoscut,s-a lasat descoperit oamenilor prin: Dumnezeu Tatal (Facatorul),Dumnezeu Fiul (Mantuitorul),Dumnezeu Sfantul Duh (Mangaitorul). Astfel il gasim,il descoperim pe Dumnezeu in Biblie ca Unul manifestat in Tatal,Fiu si Duhul Sfant. A vorbi despre Dumnezeu,inseamna a vorbi despre o Fiinta Suprema.Creatorul Universului,sursa intregii vieti,a intregii intelepciuni...ect,si cum este si normal,aceasta nu este un lucru deloc usor. Sa ne gandim doar la faptul ca despre creatie se stie putin fata de volumul fara de sfarsit de informatii,in timp ce noi avem tendinta,si pretentia chiar sa stim multe despre Creator???? Pentru credincios,va veni o zi cand cunoasterea va fi infinit mai mare. B) De asemeni ati scris: "Dumnezeu a facut cerul si pamantul si l-a trimis mai apoi pe Sfantul Duh sa-i faca un mostenitor si asa s-a trezit cu un om care s-a crezut Dumnezeu adica nerespectand Porunca intaia din Decalogul dictat lui Moise. Pai cand te substitui Celui ce a intemeiat viata si moartea, nu incerci sa-l indrepti si daca nu reusesti cu vorba buna il pedepsesti? Si Dumnezeu l-a pedepsit pregatindu-i moartea intre doi talhari!" Aceste randuri sunt straine Bibliei! Imediat dupa ce primii oameni au pacatuit,Dumneeu pregateste salvarea omului,printr-o jertfa viitoare a lui Isus. Fiul lui Dumnzeu nu are inceput si nici sfarsit,ca si Tatal ca si Duhul Sfant, existand o Unitate in toate,desavarsita,Una,intr-o "perioada' eterna de timp. Fiul lui Dumnezeu S-a facut om,pentru mantuirea,pentru rascumpararea omului. Mai jos cateva extrasuri biblice ce arata: necesitatea jertfei omului Isus:existenta fara inceput a Fiului, egalitatea Fiului cu a Tatalui ca si Dumnezeirea Fiului,cinstea Fiului cu a Tatalui (acordarea cinstii). " Apoi Dumnezeu a zis: "Sa facem om dupa chipul Nostru, dupa asemanarea Noastra; el sa stapaneasca peste pestii marii, peste pasarile cerului, peste vite, peste tot pamantul si peste toate taratoarele care se misca pe pamant." "Astfel, fiindca avem un Mare Preot insemnat, care a strabatut cerurile - pe Isus, Fiul lui Dumnezeu - sa ramanem tari in marturisirea noastra". "El a purtat pacatele noastre in trupul Sau, pe lemn, pentru ca noi, fiind morti fata de pacate, sa traim pentru neprihanire; prin ranile Lui ati fost vindecati". Se vorbeste despre Fiul: " La inceput era Cuvantul, si Cuvantul era cu Dumnezeu, si Cuvantul era Dumnezeu. El era la inceput cu Dumnezeu. Toate lucrurile au fost facute prin El; si nimic din ce a fost facut, n-a fost facut fara El. In El era viata, si viata era lumina oamenilor. Lumina lumineaza in intuneric, si intunericul n-a biruit-o". "Caci un Copil ni S-a nascut, un Fiu ni S-a dat, si domnia va fi pe umarul Lui; Il vor numi: "Minunat, Sfetnic, Dumnezeu tare, Parintele vesniciilor, Domn al pacii." " Drept raspuns, Toma I-a zis: "Domnul meu si Dumnezeul meu!" "Tocmai de aceea cautau si mai mult iudeii sa-L omoare, nu numai fiindca dezlega ziua Sabatului, dar si pentru ca zicea ca Dumnezeu este Tatal Sau si Se facea astfel deopotriva cu Dumnezeu. Isus a luat din nou cuvantul si le-a zis: "Adevarat, adevarat va spun ca Fiul nu poate face nimic de la Sine; El nu face decat ce vede pe Tatal facand; si tot ce face Tatal face si Fiul intocmai. Caci Tatal iubeste pe Fiul si-I arata tot ce face; si-I va arata lucrari mai mari decat acestea, ca voi sa va minunati. In adevar, dupa cum Tatal invie mortii si le da viata, tot asa si Fiul da viata cui vrea. Tatal nici nu judeca pe nimeni, ci toata judecata a dat-o Fiului, pentru ca toti sa cinsteasca pe Fiul cum cinstesc pe Tatal. Cine nu cinsteste pe Fiul, nu cinsteste pe Tatal, care L-a trimis". "Luati seama ca nimeni sa nu va fure cu filozofia si cu o amagire desarta, dupa datina oamenilor, dupa invataturile incepatoare ale lumii, si nu dupa Hristos. Caci in El locuieste trupeste toata plinatatea Dumnezeirii" . C) Ati scris: "Mai mult, desi a murit , a inviat dupa doua zile (nu trei! "Timpul dintre rastignire si inviere. - In decursul secolelor crestinatatea a fost de acord asupra faptului ca Isus a murit pe cruce vineri dupa amiaza si a inviat din mormant in zorii diminetii duminicii urmatoare. Totusi, in anii recenti unii au sustinut ca atunci cand Hristos"... In Biblia,scrie: "(Isus, dupa ce a inviat, in dimineata zilei dintai a saptamanii, S-a aratat mai intai Mariei Magdalena, din care scosese sapte draci". Ziua intai a saptamanii,adica duminica,a inviat Isus (Evreii tineau sabatul adica sambata). La ce zi ajungem daca din duminica scadem (inapoi) 3 zile cat spun evanghelistii? Este adevarat ca oamenii de-a lungul timpului au gresit,caci omul ramane om. Important este insa ca Isus a inviat,El parga celor adormiti. In Evanghelii nu se vorbeste de ore,ci de zile. De exemplu,noi ca oameni,avem uneori in fata evenimente si ne exprimam deseori cam ceva de genul: -"Mai sunt 3 zile pana la nunta". Daca insa am calcula prin transformare si la bani marunti acee 3 zile ramasa pana la nunta ,de obicei nu ne-ar iesi la fix cele 72 de ore. D) Ati scris: "a mai trait printre oameni si apoi s-a inaltat la cer (ca om nu ca duh!) cautandu-l pe Dumnezeu ca sa se aseze la dreapta lui! Acum eu ce sa cred? Ca inca il cauta de nu ne da nici un semn ca impreuna ne numara pacatele si cauta pedepse in consecinta? Chiar azi am " Nu gasim nicaieri in Biblie ca Isus il cauta pe Dumnezeu! Gasim in Biblie scris in schimb altceva,decat cea ce spuneti,despre Isus: " Domnul Isus, dupa ce a vorbit cu ei, S-a inaltat la cer si a sezut la dreapta lui Dumnezeu." "Si la mijloc, intre scaunul de domnie si cele patru fapturi vii si intre batrani, am vazut stand in picioare un Miel. Parea junghiat si avea sapte coarne si sapte ochi, care sunt cele sapte Duhuri ale lui Dumnezeu trimise in tot pamantul." La fel nu gasim scris nicaieri in Carte ca Isus ne numara pacatele. Va rog sa vedeti (doar intr-un loc) ce scrie in Biblie despre pacatele oamenilor: "Si am vazut pe morti, mari si mici, stand in picioare inaintea scaunului de domnie. Niste carti au fost deschise. Si a fost deschisa o alta carte, care este Cartea Vietii. Si mortii au fost judecati dupa faptele lor, dupa cele ce erau scrise in cartile acelea." E) Sunt de acord cu dvs,ca nu trebuie sa folosim reprezentari grafice in inchinare noastra religioasa....(a se citi primul capitol din cartea Epistola lui Pavel catre Romani de exemplu,daca se doreste) Cat priveste justitia...vorbim,ne exprimam ,de parca n-am crede ca dincolo de aceasta lume,ar mai fi ceva,si este bineinteles trist.. F) Cand spuneti: Din moment ce nu s-a reintors nimeni de Dincolo sa ne spuna adevarul, noi trebuie sa-l cau'... Sunt de parere ca Dumnezeu,trebuie crezut pe cuvant. Dumnezeu nu este om,pentru a-I pune la indoiala cuvintele. A nu crede,inseamna necredinta din partea noastra. "Si credinta este o incredere neclintita in lucrurile nadajduite, o puternica incredintare despre lucrurile care nu se vad." NOTA Cuvintele puse in ghilimele reprezinta,cuvinte copiate din Biblie mot a mot. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 309 mesaje Membru din: 6/07/2014 |
Postat pe: 10 Septembrie 2014, ora 12:46
Ioane-Ioane, "cuvinte copiate din Biblie mot a mot" , care au fost copiate tot mot-a-mot de catre sarlatanii ordinari ai semitilor de prin templele si piramidele egyptene in care regii/faraonii egyptului antic, atat din vechiul , cat si din noul regat egyptean si-au consemnat viziunea lor despre zeul Ra.
|
Postat pe: 10 Septembrie 2014, ora 14:00
De la: haak0n, la data 2014-09-10 12:46:32Ioane-Ioane, "cuvinte copiate din Biblie mot a mot" , care au fost copiate tot mot-a-mot de catre sarlatanii ordinari ai semitilor de prin templele si piramidele egyptene in care regii/faraonii egyptului antic, atat din vechiul , cat si din noul regat egyptean si-au consemnat viziunea lor despre zeul Ra. Autorul acelei scrieri,nu interzice copierea textului! In schimb compilatia,plagiatul,folosirea in scopuri personale ce tin de avantaje,sau batjocorirea textului....ca si pentru alte motive urate,rele,in vederea creierii unei situatii gresite,necinstite,atunci copierea textului respectiv nu este admisa. Eu doar m-am ajutat de textul Sfintei Scripturi,pentru a incerca sa raspund unei doamne,neatribuindu-mi nici un merit sau avantaj personal. Deci, nu am gresit deloc domnule! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 13 Februarie 2015, ora 22:52
Povestea tulburatoare a unei condamnate la moarte Pentru vizionare,copiati linckul,puneti-l in browser,si dati motor cautare. https://video.resursecrestine.ro/marturii/79430/povestea-tulbura... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 14 Februarie 2015, ora 08:33
De la: IonOOO, la data 2015-02-13 22:52:56 Puterea de a ierta,asa cum este aratata de Domnul Isus in rugaciunea TATAL NOSTRU: https://video.resursecrestine.ro/marturii/79430/povestea-tulbura... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 14 Februarie 2015, ora 08:49
De la: IonOOO, la data 2015-02-13 22:52:56 Imi cer scuze deoarece linckul nu se deschide. Daca doreste cineva sa urmareasca aceasta impresionanta poveste de 30',il sfatuisc sa scrie si sa caute pe Google: Povestea tulburatoare a unei condamnate la moarte Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 30 Martie 2015, ora 08:56
|
|
|

Ai dreptate...dar Romania nu cauta pe Dumnezeu,ca cei din NINIVE...