back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Ce este ziua judecatii?

Pagini: << 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 >> Sari la pagina:

ion00

367 mesaje
Postat pe: 13 Martie 2012, ora 07:44

De la: Yorick, la data 2012-03-02 21:46:54
De la: gabigabi2, la data 2012-03-02 08:07:27
De la: Yorick, la data 2012-03-01 21:05:19
De la: gabigabi2, la data 2012-02-29 18:21:28 de cind lumea si pamintul, FANATISMUL, fie indus de religie sau de stiinta , e periculos tocmai ptr. ca e violent si distrugator si vor fi mereu oameni dispusi intotdeauna sa bata si sa ucida in numele a Ceva despre care n-au habar ......
ar putea fi atita Bucurie, Pace si Dragoste in lumea asta si sa construim impreuna, dar....pacat: vezi doamne suntem invatati, civilizati ,dar tot salbatici am ramas !

"fanatism indus de stiinta"?!?
Oare ce-ai vrea sa zici? pentru mine sintagma asta e de neinteles.
Stiinta e doar o metoda de a cunoaste realitatea inconjuratoare.

imi pare rau, m-ai gindeste-te ce-am vrut sa spun si adu-ti aminte de vorbele citorva de pe aici care propuneau Arderea cartilor de religie, oricare ar fi ea aceea si exterminarea credinciosilor !

Gresit!
Faci o confuzie majora intre atitudinea unor indivizi si notiunea de stiinta.
Se prea poate ca unii sa fi zis verzi si uscate, dar asta nu are nici o legatura cu stiinta. Ia zi-mi si mie unde e "dogma" asta stiintifica care solicita sa ardem carti religioase si sa exterminam credinciosi? Sunt chiar curios...

In schimb, fanatismul este aplicabil religiei tocmai pentru ca atrocitatile sunt laudate in carti pe care credinciosii le considera "sfinte". Sa omoram oameni cu pietre pentru ca au adunat lemne in ziua de Sabat. De ce? Pentru ca asa a zis zeul, si zeul nu poate gresi! Daca consideri cartea infailibila , provenita de la o divinitate fara cusur, evident poti sa te consideri indreptatit sa iei ad literam ceea ce scrie NEGRU PE ALB in cartea fara cusur.
Atentie! Nu afirm ca toti credinciosii sunt atat de zevzeci incat sa urmeze orbeste asemenea precepte. Ceea ce afirm este ca acei care sunt zevzeci vor gasi incurajare spre a face tampenii in dogma cea fara de cusur.

DAR... fanatismul nu este aplicabil stiintei. De ce? pentru ca stiinta are doar rol descriptiv. Nu prescriptiv. Stiinta doar descrie legile naturii , asa cum le observa. Dar nu prescrie coduri de conduita. Asta e o intrebare care nu intra in aria stiintei, ci mai curand in aria eticii.
Ce ar insemna oare sa fii "fanatic in priviinta stiintei"? Daca doi oameni s-ar certa pentru ca unul zice ca Pamantul e o sfera iar altul zice ca e un sferoid (o sfera turtita) , se poate imagina o situatie absurda in care unul ii da cu un ciocan in cap celuilalt. Dar, gandeste-te, oare ar face-o ca urmare a fanatismului stiintific? Nici vorba! Poate ca ar face-o pentru ca-i nebun, sau pentru ca e un sociopat, sau pentru ca s-a infuriat pe moment, sau pentru ca e beat sau poate o mie de alte motive. Ceea ce nu vei gasi insa este o justificare de natura dogmatica a gestului. Nu se va putea rosti propozitia: "in cartea mea stiintifica de capatai scrie ca trebuie sa dam cu ciocanul in cap celor care neaga forma sferica a Pamantului".

Intelegi diferenta?

Si unii oameni de stiinta pot fi fanatici. Sabatul. Judecata viitoare
Nu judecam. Noi doar discutam,ne sfatuim,ne informam reciproc.

Din punct de vedere Biblic,anatomic… toti oamenii ne nastem egali si sintem egali in fata lui Dumnezeu indifferent de rasa,pozitie sociala,sex,nationalitate….

- In Germania,dupa,ce nazistii au venit la putere,au inceput sa apara lagarele de concentrare. In unele din aceste lagare unii “medici” in numele stintei au facut experiente pe oameni ce erau prizonieri: Iosef Mengele,Strughold Hubertus,Sigmund Rascher…sunt cateva nume doar. Chiar daca progresul in medicina a crescut cu 10-20-30 de ani nu se merita!
-Azi se studiaza modalitati de obtinere a copiilor in eprubete. (ne intrebam ce se va intimpla cu acei copii nereusiti)….. Acesti oameni nu au facut si fac aceste experimente pe oameni in numele stiintei? Indiferent de rezultatele lor in stiinta ,daca au produs durere,moarte semanilor,repet nu se merita. Prin faptul ca acesti cercetatori sint; patimasi,cu foarte mult zel in vederea obtineriii rezultatelor lor,eu zic ca trebuie sa se opreasca si ca nu lucreaza in folosul binelui. Aceasta este nu doar fanatism ci ceva cu mult mai rau….Dumnezeu va judeca in Ziua Judecatii Lui faptele oamenilor.

Domnule “York printer altele ati postat; In schimb, fanatismul este aplicabil religiei tocmai pentru ca atrocitatile sunt laudate in carti pe care credinciosii le considera "sfinte". Sa omoram oameni cu pietre pentru ca au adunat lemne in ziua de Sabat. De ce? Pentru ca asa a zis zeul, si zeul nu poate gresi! Daca consideri cartea infailibila , provenita de la o divinitate fara cusur, evident poti sa te consideri indreptatit sa iei ad literam ceea ce scrie NEGRU PE ALB in cartea fara cusur.

Singura Carte Sfinta este Biblia. In Biblie nu este aratat cum sustineti dvs ca oamenii atunci cind foloseau lapidarea la porunca lui Dumnezeu laudau fapta in sine. Din contra oameni ca Moise,Ieremia….erau tristi. Cititi va rog Tora ca si cartea Ieremia,Plingerile lui Ieremia si veti vedea ca asa este. Se stie apoi ca omul de strinsul lemnelor,trece usor la construitul caselor…ect.. Iar daca omul are robi ii in stare sa-I puna sa lucreze 7 zile pe saptamina si un numar de ore zilnic cit mai mare de parca robul n-ar fi om,n-ar avea drepturi,n-ar avea familie,n-ar avea nevoie de odihna,nu ar avea nevoie si el ca la un sfirsit de saptamina sa mearga intr-un locas de inchinare pentru a se inchina lui Dumnezeu ..ect.. . Din pacate bogatul a gindit in trecut ca si azi de altfel.

Cum stau lucrurile cu Sabatul,cu lapidarea? Trebuie stiut faptul ca evreii au fost in Egipt citeva sute de ani unde o buna parte de timp au fost intr-o robie grea,crunta. Dupa ce Dumnezeu ii elibereaza pe evrei face un legamant in care aseaza Sabatul intre El si poporul Sau Israel ca un semn. De ce? Sint multe motive. Eu voi enumera,voi incerca sa explic doar unul din motive legat si de lapidare: Dumnezeu opreste exploatarea omului de catre om. Chiar daca au fost omoriti un numar de evrei pentru-ca nu au tinut sabatul,acest fapt este pilda de invatatura pentru miliardele de oameni de mai tarziu: Si anume: Dumnezeu va judeca nedreptatea fara a se uita la fata oamenilor. Azi multi oameni sustin ca sint crestini fara sa fie interesati de poruncile lui Hristos. Hristos spune printere altele prin Pavel ca sa ne purtam sarcinile unii altora si astfel implinim Legea Lui. Apoi Hristos printre altele ne invata: “Tot ce voiți să vă facă vouă oamenii, faceți-le și voi la fel; căci în aceasta este cuprinsă Legea și Proorocii”.
Neaplicarea azi a acestor porunci de catre oameni duce la suferinta semenilor.Se pot da multe exemple de neaplicare a poruncilor Dumnezesti de catre oameni.in viata lor de zi cu zi dar ma rezum la doar un exemplu real cunoscut de mine:
Am internat-o pe mama mea intr-un spital,intr-un salon de femei. Regulamentul acelui spital admitea un insotitor pentru bolnavul respectiv. Printere alte insotitoare se afla si o femeie cu mama ei bolnava care statea acolo de vreo 3 saptamani. Era la capatul puterilor saraca:psihic,fizic..caci din 24 de ore pe zi reusea sa doarma o ora sau doua pe marginea patului mamei sale care era f bolnava. In plus era pe punctual de a-si pierde serviciul din cauza ca seful nu-I acorda concediul fara salar. Aceasta femeie care-si ingrijea mama era disperata si la intrebarile noastre de cautare a unei solutii,ea ne-a spus ca are o sora in Brasov care lucreaza la un restaurant si care NU poate sa o inlocuiasca deoarece patronul nu o lasa si nici concediul de odihna nu la capatat de 4 sau de 5 ani. Era o situatie disperata si din pacate nu era singura.

Domnilor! Daca patronii celor doua femei surori ar fi avut unul din parinti bolnavi nu si-ar fi creat toate conditiile in vederea insanatosirii parintelui lor? Da, in mod sigur! Atunci trebuiau sa-si inteleaga angajatele sa le dea cel putin libere ..ect.. daca nu chiar sa si le ajute daca credeau in Dumnezeu in mod real.
Sa fim atenti cum citim si interpretam Biblia in lectura noastra.Sa ne intoarcem la Dumnezeu, cita vreme EL mai spune astazi (mai avem sansa intoarcerii):

„ El hotărăște din nou o zi: „Astăzi”, – zicând, în David, după atâta vreme, cum s-a spus mai sus: „Astăzi, dacă auziți glasul Lui, nu vă împietriți inimile!”
. Căci, dacă le-ar fi dat Iosua odihna, n-ar mai vorbi Dumnezeu după aceea de o altă zi.
Rămâne dar o odihnă ca cea de Sabat pentru poporul lui Dumnezeu.
. Fiindcă cine intră în odihna Lui, se odihnește și el de lucrările lui, cum S-a odihnit Dumnezeu de lucrările Sale.
Să ne grăbim dar să intrăm în odihna aceasta, pentru ca nimeni să nu cadă în aceeași pildă de neascultare”. ( Extras din Biblie)
www.youtube.com/watch?v=wWWBFWy-blI

9am251456

17 mesaje
Postat pe: 13 Martie 2012, ora 16:59

De la: ion00, la data 2012-03-13 07:44:27
Am internat-o pe mama mea intr-un spital,intr-un salon de femei. Regulamentul acelui spital admitea un insotitor pentru bolnavul respectiv.

De ce v-ati internat mama intr-un spital?
De ce nu ati cazat-o intr-un locas de cult, sa se raoge la Dzeu pentru a-i restabili starea de sanatate fizico-psihica, v-a fost frica ....de ZIUA JUDECATII , de faptul ca ziua judecatii ar sosi prea devreme, prea de timpuriu, judecata ar fi vremelnica, sau etrna?
Un preot, pastor, popa, calugar, vreun cleric,... nu v-ar fi putut insanatosi mama daca s-ar fi rugat la Dzeu s-o insanatoseasca ?...nu ?...clericii n-au acceptat nici macar contra cost sa se roage la Dzeu pentru a va insanatosii mama?...naspa !

Atunci, DOCTORII sunt DUMNEZEII nostri ! Rugati-va la ei,la DOCTORI, in mod sigur o sa va ajute sa va insanatositi atat voi cat si mamele voastre cu mai mult decat ar fi in stare s-o faca vreun cleric sau insusi DZeu.

Raporteaza abuz de limbaj
gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 13 Martie 2012, ora 17:21

De la: 9am251456, la data 2012-03-13 16:59:14
Am internat-o pe mama mea intr-un spital,intr-un salon de femei. Regulamentul acelui spital admitea un insotitor pentru bolnavul respectiv.

De ce nu ati cazat-o intr-un locas de cult, sa se raoge la Dzeu pentru a-i restabili starea de sanatate fizico-psihica, v-a fost frica ....de ZIUA JUDECATII , de faptul ca ziua judecatii ar sosi prea devreme, prea de timpuriu, judecata ar fi vremelnica, sau etrna?
Un preot, pastor, popa, calugar, vreun cleric,... nu v-ar fi putut insanatosi mama daca s-ar fi rugat la Dzeu s-o insanatoseasca ?...nu ?...clericii n-au acceptat nici macar contra cost sa se roage la Dzeu pentru a va insanatosii mama?...naspa !

Atunci, DOCTORII sunt DUMNEZEII nostri ! Rugati-va la ei,la DOCTORI, in mod sigur o sa va ajute sa va insanatositi atat voi cat si mamele voastre cu mai mult decat ar fi in stare s-o faca vreun cleric sau insusi DZeu.

pffff, ca si cind HARUL unui Medic, n-ar fi tot darul lui innascut dat de Dumnezeu !

9am251456

17 mesaje
Postat pe: 13 Martie 2012, ora 17:43

De la: gabigabi2, la data 2012-03-13 17:21:33

pffff, ca si cind HARUL unui Medic, n-ar fi tot darul lui innascut dat de Dumnezeu !

Ntzntzntz !...capacitate cognitiva, dedicare truda asidua dobandire cunostinte stiintifice, aptitudini daruire profesionala, temeritate,altruistm, J.Hypocrate (cultul Esculap fiul lui Apollo, nu Dzeul biblic)......samd....

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 13 Martie 2012, ora 17:58

ihi ! asa-i : si capacitatea cognitiva de unde vine ? si puterea de munca si daruirea si....si ?

caraghiosilor, traim intr-o imensa "SUPA " Informationala ,fiind particica a ei ,Beneficiarii si totodata DebitoriI ei ....acolo e Devenirea noastra !
si zice poetul " Traind in cercul vostru strimt
norocul va petrece...."

9am251456

17 mesaje
Postat pe: 13 Martie 2012, ora 18:04

De la: gabigabi2, la data 2012-03-13 17:58:36ihi ! asa-i : si capacitatea cognitiva de unde vine ? si puterea de munca si daruirea si....si ?

caraghiosilor, traim intr-o imensa "SUPA " Informationala ,fiind particica a ei ,Beneficiarii si totodata DebitoriI ei ....acolo e Devenirea noastra !
norocul va petrece...."

Ciorbita ta este cam transparenta ! dietetica, si purgativa !

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 13 Martie 2012, ora 18:21

De la: 9am251456, la data 2012-03-13 18:04:31
De la: gabigabi2, la data 2012-03-13 17:58:36ihi ! asa-i : si capacitatea cognitiva de unde vine ? si puterea de munca si daruirea si....si ?

norocul va petrece...."

"SUPA" , nu ciorba ! CIORBA e in capsorul matale !

9am251456

17 mesaje
Postat pe: 13 Martie 2012, ora 18:37

De la: gabigabi2, la data 2012-03-13 18:21:45

norocul va petrece...."

supa-ciorba, tot aia e...zeama chioara, sau zeama lunga si transparenta!
purgativ garantat !

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 13 Martie 2012, ora 18:45

De la: 9am251456, la data 2012-03-13 18:37:12

norocul va petrece...."

purgativ garantat !

ei ,daca supa sau ciorba-i tot aia, nu te mai mira ca Nu intelegi despre ce-i vorba ! asteapta si tu sa mai cresti si cind sufletul tau intrupat in hainute de om ,va mai imbatrini si va aduna ceva experienta, atunci o sa intelegi....pina atunci, joaca-te si tu cu galetusa, la tobogan ,cu alti copii ! te pupa Bunica !

ion00

367 mesaje
Postat pe: 19 Martie 2012, ora 19:06

Opreste Dumnezeu pe credinciosii Sai ca sa se interneze in spitale si sa fie tratati de personalul medical? Nu opreste domnule. (Evanghelistul Luca a fost medic de exemplu) Inteligenta,cunoasterea,aptitudinile…medicilor,invatatilor… vin,sint daruite de Dumnezeu pentru binele omului.
Nu excludem nici minunile prin interventie Divina caci Dumnezeu este un Dumnezeu si al minunilor. Pentru aceasta trebuie credinta de vindecare din partea bolnavului,sau a rudelor,sau a fratilor lui de credinta si nu in ultimul rind ci in primul rind a voii lui Dumnezeu. Pentru un credincios pina la urma ascultarea de Dumnezeu,mintuirea primeaza fata de sanatatea vremelnica. Daca Dumnezeu hotaraste ca un credincios sa treaaca si prin spital,atunci asa se intimpla,caci cine poate scimba voia Sa? Nimeni! Se cunoaste faptul ca omul la suferinta,este mai deschis la auzirea Evangheliei. Apoi cand se intampla ca un credincios sa fie internat in spital,acesta sa fie vizitat de coreligionari sai.pentru incurajare prin sfaturi,prin auzirea unei parti din Cuvint,prin cintari de lauda la adresa lui Dumnezeu…Ceilalti bolnavi din salon pot beneficia si ei de aceste mangieri,incuragari….Si atunci intelegem ca Dumnezeu ingaduie ca si copii Sai sa treaca prin spital si pentru folosul altora Noi cunoastem cite ceva din planul lui Dumnezeu, la cauzele care pot duce la suferinta cuiva…. .Voi arata un motiv doar pentru care un crestin poate suferi ce tine de judecata lui Dumnezeu asupra copiilor Sai in contextul de judecata pomenit de dvs:
Credinciosii la cina Domnului maninca paine cea ce simbolizeaza trupul Domnului Isus si beau din rodul vitei cea ce simbolizeaza singele Domnului Isus. In Carte ni se spune ca sa nu luam oricum ci dupa ce fiecare credincios in mod individual se cerceteaza adinc si primeste dezlegare in interiorul sau de la Dumnezeu ca se poate apropia de cina .Din pacate se intimpla ca oameni ce sintem cu slabiciuni sa luam din Cina nepregatiti. Si atunci Dumnezeu Judeca credinciosii acum pe acest pamint pentru-ca sa nu fie judecati odata cu lumea la judecata viitoare.

Personal pun la indoiala faptul ca Dumnezeu asculta un om care se roaga pentru insanatosirea altora oameni contra cost.
Toti oamenii ce se trag de la protoparintii nostril Adam si Eva incoace,indifferent de realizarile lor in materie de:Arta-cultura,religie.stiinta,politica…..benefica omului ramin cu acelasi statut: De OM. Omul nu poate primi inchinare. El este faptura. Dumnezeu este Facator si doar El poate primi inchinare din partea noastra. Asa ne invata Cuvintul Sau Biblia si nu altfel!
www.youtube.com/watch?v=Abcgpn2UTV8

Yorick

1014 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 20 Martie 2012, ora 02:11

Din punct de vedere Biblic,anatomic… toti oamenii ne nastem egali si sintem egali in fata lui Dumnezeu indifferent de rasa,pozitie sociala,sex,nationalitate….

- In Germania,dupa,ce nazistii au venit la putere,au inceput sa apara lagarele de concentrare. In unele din aceste lagare unii “medici” in numele stintei au facut experiente pe oameni ce erau prizonieri: Iosef Mengele,Strughold Hubertus,Sigmund Rascher…sunt cateva nume doar. Chiar daca progresul in medicina a crescut cu 10-20-30 de ani nu se merita!
-Azi se studiaza modalitati de obtinere a copiilor in eprubete. (ne intrebam ce se va intimpla cu acei copii nereusiti)….. Acesti oameni nu au facut si fac aceste experimente pe oameni in numele stiintei? Indiferent de rezultatele lor in stiinta ,daca au produs durere,moarte semanilor,repet nu se merita. Prin faptul ca acesti cercetatori sint; patimasi,cu foarte mult zel in vederea obtineriii rezultatelor lor,eu zic ca trebuie sa se opreasca si ca nu lucreaza in folosul binelui. Aceasta este nu doar fanatism ci ceva cu mult mai rau….Dumnezeu va judeca in Ziua Judecatii Lui faptele oamenilor.

Domnule “York printer altele ati postat; In schimb, fanatismul este aplicabil religiei tocmai pentru ca atrocitatile sunt laudate in carti pe care credinciosii le considera "sfinte". Sa omoram oameni cu pietre pentru ca au adunat lemne in ziua de Sabat. De ce? Pentru ca asa a zis zeul, si zeul nu poate gresi! Daca consideri cartea infailibila , provenita de la o divinitate fara cusur, evident poti sa te consideri indreptatit sa iei ad literam ceea ce scrie NEGRU PE ALB in cartea fara cusur.

Singura Carte Sfinta este Biblia. In Biblie nu este aratat cum sustineti dvs ca oamenii atunci cind foloseau lapidarea la porunca lui Dumnezeu laudau fapta in sine. Din contra oameni ca Moise,Ieremia….erau tristi. Cititi va rog Tora ca si cartea Ieremia,Plingerile lui Ieremia si veti vedea ca asa este. Se stie apoi ca omul de strinsul lemnelor,trece usor la construitul caselor…ect.. Iar daca omul are robi ii in stare sa-I puna sa lucreze 7 zile pe saptamina si un numar de ore zilnic cit mai mare de parca robul n-ar fi om,n-ar avea drepturi,n-ar avea familie,n-ar avea nevoie de odihna,nu ar avea nevoie si el ca la un sfirsit de saptamina sa mearga intr-un locas de inchinare pentru a se inchina lui Dumnezeu ..ect.. . Din pacate bogatul a gindit in trecut ca si azi de altfel.

Cum stau lucrurile cu Sabatul,cu lapidarea? Trebuie stiut faptul ca evreii au fost in Egipt citeva sute de ani unde o buna parte de timp au fost intr-o robie grea,crunta. Dupa ce Dumnezeu ii elibereaza pe evrei face un legamant in care aseaza Sabatul intre El si poporul Sau Israel ca un semn. De ce? Sint multe motive. Eu voi enumera,voi incerca sa explic doar unul din motive legat si de lapidare: Dumnezeu opreste exploatarea omului de catre om. Chiar daca au fost omoriti un numar de evrei pentru-ca nu au tinut sabatul,acest fapt este pilda de invatatura pentru miliardele de oameni de mai tarziu: Si anume: Dumnezeu va judeca nedreptatea fara a se uita la fata oamenilor. Azi multi oameni sustin ca sint crestini fara sa fie interesati de poruncile lui Hristos. Hristos spune printere altele prin Pavel ca sa ne purtam sarcinile unii altora si astfel implinim Legea Lui. Apoi Hristos printre altele ne invata: “Tot ce voiți să vă facă vouă oamenii, faceți-le și voi la fel; căci în aceasta este cuprinsă Legea și Proorocii”.
Neaplicarea azi a acestor porunci de catre oameni duce la suferinta semenilor.Se pot da multe exemple de neaplicare a poruncilor Dumnezesti de catre oameni.in viata lor de zi cu zi dar ma rezum la doar un exemplu real cunoscut de mine:
Am internat-o pe mama mea intr-un spital,intr-un salon de femei. Regulamentul acelui spital admitea un insotitor pentru bolnavul respectiv. Printere alte insotitoare se afla si o femeie cu mama ei bolnava care statea acolo de vreo 3 saptamani. Era la capatul puterilor saraca:psihic,fizic..caci din 24 de ore pe zi reusea sa doarma o ora sau doua pe marginea patului mamei sale care era f bolnava. In plus era pe punctual de a-si pierde serviciul din cauza ca seful nu-I acorda concediul fara salar. Aceasta femeie care-si ingrijea mama era disperata si la intrebarile noastre de cautare a unei solutii,ea ne-a spus ca are o sora in Brasov care lucreaza la un restaurant si care NU poate sa o inlocuiasca deoarece patronul nu o lasa si nici concediul de odihna nu la capatat de 4 sau de 5 ani. Era o situatie disperata si din pacate nu era singura.

Domnilor! Daca patronii celor doua femei surori ar fi avut unul din parinti bolnavi nu si-ar fi creat toate conditiile in vederea insanatosirii parintelui lor? Da, in mod sigur! Atunci trebuiau sa-si inteleaga angajatele sa le dea cel putin libere ..ect.. daca nu chiar sa si le ajute daca credeau in Dumnezeu in mod real.
Sa fim atenti cum citim si interpretam Biblia in lectura noastra.Sa ne intoarcem la Dumnezeu, cita vreme EL mai spune astazi (mai avem sansa intoarcerii):

„ El hotărăște din nou o zi: „Astăzi”, – zicând, în David, după atâta vreme, cum s-a spus mai sus: „Astăzi, dacă auziți glasul Lui, nu vă împietriți inimile!”
. Căci, dacă le-ar fi dat Iosua odihna, n-ar mai vorbi Dumnezeu după aceea de o altă zi.
. Fiindcă cine intră în odihna Lui, se odihnește și el de lucrările lui, cum S-a odihnit Dumnezeu de lucrările Sale.
Să ne grăbim dar să intrăm în odihna aceasta, pentru ca nimeni să nu cadă în aceeași pildă de neascultare”. ( Extras din Biblie)

Domnu' Ion , dumneata esti o dovada vie a nocivitatii religiei. Dumneata esti o dovada a faptului ca credinta duce la divortul omului de ratiune.
Ti se par cuvinte dure? Imi pare rau, insa le meriti. Daca ti le explic - poate ca exista o sansa cat de mica sa te trezesti la realitate.
Asa ca voi face ce-mi sta in puteri sa te lamuresc (in ciuda scepticismului care-mi spune ca fac efortul asta de pomana):

Un om sanatos la minte ar striga din rasputeri : a omori pe cineva pentru faptul ca a cules lemne in ziua de Sabat este o nerozie. Este inadmisibil! Este un lucru barbar!
In schimb, un credincios cu mintea dusa pe campii are o alta atitudine. Si anume: trebuie sa inventam un context in care nerozia este justificata.
Si uite-asa incep sa curga neroziile si devin un torent. Cred ca ai batut recordul mondial la nerozii, in caz ca exista vreounu'. Sa le insiram:

1. "Se stie apoi ca omul de strinsul lemnelor,trece usor la construitul caselor…"
Si ce daca? A construi case e un lucru rau? Uau.. Si dupa ce construiesti case, trebe sa dereteci in ele nu? Deci uite cum te umpli de treaba, si nu mai ai vreme sa te gandesti la zeul cel intelept care te-ar fi oprit cu un bolovan in teasta inca de cand culegeai lemne..

2. "Iar daca omul are robi ii in stare sa-I puna sa lucreze 7 zile pe saptamina si un numar de ore zilnic cit mai mare de parca robul n-ar fi om,n-ar avea drepturi,n-ar avea familie,n-ar avea nevoie de odihna,nu ar avea nevoie si el ca la un sfirsit de saptamina sa mearga intr-un locas de inchinare pentru a se inchina lui Dumnezeu"
In primul rand: de unde ai scos-o pe asta? In textul bibliei se vorbeste despre un om care aduna lemne in ziua odihnei. Nici pomeneala de robi. Era un om oarescare.
In al doilea rand: daca cumva era stapan nu cumva si-ar fi trimis robii dupa lemne?
In al treilea rand: daca cumva era rob, pedeapsa i-a fost aplicata, dupa cum zice scriptura. Adica - nu numai ca-l exploatam, da' il si ucidem de-a-mboulea. (c-asa a ordonat o halucinatie lu' Moise)
In al patrulea rand: halucinatia aia de-i zice Iahve are legi precise, in maculatura aia de-i zice biblie, despre cum tranzactionezi robi, cum ii poti bate, cum nevasta robului iti apartine ca stapan, etc. Ei bine, in acest context, tu ai tupeul sa pretinzi ca omul care a cules lemne, a fost omorat cu pietre pentru a proteja drepturile sclavilor? Serios, chiar poti avea acest tupeu?

3. "Eu voi enumera,voi incerca sa explic doar unul din motive legat si de lapidare: Dumnezeu opreste exploatarea omului de catre om. Chiar daca au fost omoriti un numar de evrei pentru-ca nu au tinut sabatul,acest fapt este pilda de invatatura pentru miliardele de oameni de mai tarziu.."
Mda. Curata pilda de invatatura pentru miliardele de oameni de mai tarziu. Nu culege lemne , ca-ti spargem capul! Mda. Zeul tau opreste exploatarea omului de catre om, prin incurajarea uciderii omului de catre om... Posibil.. La urma urmei, daca omori suficienti oameni, la un moment dat nu mai ai pe cine sa exploatezi. Si uite-asa, ca prin minune, s-a rezolvat problema exploatarii omului de catre om.... Dupa aceeasi metoda putem rezolva si problema violurilor. Omoram tot ce misca si uite-asa nu mai avem pe cine viola... Ba chiar mai mult. Tot asa se rezolva si problema furturilor. Daca omoram tot ce misca, cine sa mai fure? Problema rezolvata!
Arareori am auzit nerozii mai mari. Credeam ca sunt destul de antrenat, dar pare-se ca inca pot fi surprins de intunericul care salasluieste in capul credinciosilor.

4. in priviinta persoanei din spital nu am prea multe de zis, in afara de faptul ca e fara legatura cu ce discutam. Pot sa inteleg o situatie dificila a cuiva. Dar nu reusesc sa vad ce anume propui: daca ne apucam sa omoram oameni cu pietre pentru ca lucreaza duminica (sau sambata, in functie de cult) , oare n-ar insemna ca ar trebui sa o omoram pe sora persoanei de care vorbesti? Crezi ca asta i-ar rezolva problemele? Cine stie, poate ca da..
Insa eu spun doar ca exemplul dumitale este lipsit de legatura cu ce discutam.

Toate aberatiile pe care le-ai turnat au o singura sursa. E vorba de nevoia pe care o simti de a justifica gunoiul scris in biblie. In capul tau iti imaginezi ca trebuie sa existe un context in care e corect sa omori oameni pentru cules lemne, DEOARECE asa a zis zeul tau preferat.
Asta este esenta dogmatismului. Nimic nu e mai presus de text. Nici un pic de decenta umana, compasiune, toleranta nu sunt lasate la suprafata , daca contravin textului.
Ori eu zic: arunca dracu' textu' la gunoi, daca te impiedica sa intelegi ce e decenta umana. Si urla cat poti de tare: "NICIODATA , IN NICI UN CONTEXT, NU ESTE ADMISIBIL SA OMORI OAMENI PENTRU VINA DE A FI CULES LEMNE, INDIFERENT CE ZEU CERE ASTA. ACUM SI PURUREA SI-N VECII VECILOR, AMIN!"

Fosta membra 9am.ro

529 mesaje
Postat pe: 20 Martie 2012, ora 02:25

De la: tasa_nuti, la data 2010-01-27 13:17:09Biblia spune ca,,a stabilit o zi in care urmeaza sa judece cu dreptatepamanul locuit,, -faptele apostolilor 17 cu vers 31 ,ce parere aveti?

Probabil ziua judecatii este cind românii vor repeta ce au facut in 25 decembrie 1989
www.youtube.com/watch?v=iYKYDqZsUNo&feature=endscreen&NR=1

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 20 Martie 2012, ora 16:35

@yorick, ce usor ai trecut peste fanatismul oamenilor de stiinta in cautarea rasei pure , dat de ex. de @ION si insisti pe omoritul cu pietre ca omul a muncit in ziua de odihna ....nu stiu daca chiar era lapidat sau nu, dar o forma de coercitie ptr. a se respecta LEGEA , tot exista, asta e clar ! azi ne oripilam , dar ai bagat de seama cumva ca trecerea cu vederea a greselilor, incalcarea legilor, duce la o societate Civilizata sau Coercitia este cea care Impune si face Ordine ? nu ti se pare ca Degringolada Lumii ,provine dintr-un exces de " intelegere" mult prea "democratica" si ca ,mai mult sau mai putin, fiecare face ce vrea ca "d'aia-i democratie " ?
la vremea aia, nu existau amenzi, nici munca in folosul comunitatii si nici scoli de corectie...intelege ca Nu Aprob de dragul de a aproba, justifica sau vreau sa te contrazic pe tine , incerc doar sa inteleg felul in care comunitatile incercau sa mentina ordinea si respectul ptr. legea in care functiona acea comunitate, atit ! si, nu pot decit constata ca Impunerea Sabatului avea mai multe rosturi :
sa-l invete pe om sa respecte o Lege
sa-l invete pe om sa se organizeze: daca stiai ca a doua zi NU ai voie nici sa aprinzi focul , atunci iti pregateai de cu o zi inainte tot ce-ti trebuia ptr. ziua de odihna
sa-l invete pe om viata sociala, cum am spune noi azi : sa vina la templu , sa se intilneasca cu comunitatea si sa se ia in comun hotaririle necesare tuturor
sa-l invete pe om sa asculte, sa mediteze la ce spunea Tora si sa lase nevoile zilnice in spate, pe un plan secund, viata spirituala fiind o necesitate la fel de mare ca si piinea cea de toate zilele
si, nu in ultimul rind : Sa lase Materia sa se Odihneasca ....se-nvirteste ea Roata Vietii , dar ca si Inima ce nu se opreste niciodata, cind dormim - adica ne odihnim - se ODIHNESTE si ea, incetinindu-si bataile....

Yorick

1014 mesaje

Postat pe: 20 Martie 2012, ora 21:36

De la: gabigabi2, la data 2012-03-20 16:35:34@yorick, ce usor ai trecut peste fanatismul oamenilor de stiinta in cautarea rasei pure , dat de ex. de @ION si insisti pe omoritul cu pietre ca omul a muncit in ziua de odihna ....nu stiu daca chiar era lapidat sau nu, dar o forma de coercitie ptr. a se respecta LEGEA , tot exista, asta e clar ! azi ne oripilam , dar ai bagat de seama cumva ca trecerea cu vederea a greselilor, incalcarea legilor, duce la o societate Civilizata sau Coercitia este cea care Impune si face Ordine ? nu ti se pare ca Degringolada Lumii ,provine dintr-un exces de " intelegere" mult prea "democratica" si ca ,mai mult sau mai putin, fiecare face ce vrea ca "d'aia-i democratie " ?
la vremea aia, nu existau amenzi, nici munca in folosul comunitatii si nici scoli de corectie...intelege ca Nu Aprob de dragul de a aproba, justifica sau vreau sa te contrazic pe tine , incerc doar sa inteleg felul in care comunitatile incercau sa mentina ordinea si respectul ptr. legea in care functiona acea comunitate, atit ! si, nu pot decit constata ca Impunerea Sabatului avea mai multe rosturi :
sa-l invete pe om sa respecte o Lege
sa-l invete pe om sa se organizeze: daca stiai ca a doua zi NU ai voie nici sa aprinzi focul , atunci iti pregateai de cu o zi inainte tot ce-ti trebuia ptr. ziua de odihna
sa-l invete pe om viata sociala, cum am spune noi azi : sa vina la templu , sa se intilneasca cu comunitatea si sa se ia in comun hotaririle necesare tuturor
sa-l invete pe om sa asculte, sa mediteze la ce spunea Tora si sa lase nevoile zilnice in spate, pe un plan secund, viata spirituala fiind o necesitate la fel de mare ca si piinea cea de toate zilele
si, nu in ultimul rind : Sa lase Materia sa se Odihneasca ....se-nvirteste ea Roata Vietii , dar ca si Inima ce nu se opreste niciodata, cind dormim - adica ne odihnim - se ODIHNESTE si ea, incetinindu-si bataile....

Nah, ca ma enervez iarasi desi nu-mi face bine. Da' nu ma pot opri cand citesc asemenea aberatii.

O lege retarda NU TREBUIE respectata! Dimpotriva, datoria omului inzestrat cu ratiune este sa faca tot posibilul sa rastoarne acea lege.
De la procesul de la Nurenberg incoace s-a inventat un concept : soldatul ganditor. Asta inseamna urmatorul lucru: nu poti sa te eschivezi de datorie morala in baza scuzei ca urmezi ordine de la superior. Daca un ordin este in contradictie cu principii clar stabilite de drepturi ale omului, datoria ta morala este sa refuzi ordinul. Ca exemplu: daca un general cere unui soldat sa tortureze un prizonier, soldatul este dator sa refuze. Daca nu refuza , si duce ordinul la indeplinire, atunci este responsabil laolalta cu cel care a dat ordinul. Se considera ca trebuie sa treci acel ordin prin filtrul propriei gandiri si ca urmare esti responsabil de actiunile proprii. Exista un milion de nuante la acest principiu general, spre exemplu daca familia ta ar putea avea de suferit in cazul in care refuzi ordinul. Dar sa nu ne complicam cu nuante, ca - oricum - se pare ca nici macar notiunile de baza nu exista.
Acum, e drept ca asemenea notiuni nu existau in lumea antica, intre oameni analfabeti si doar la cativa pasi de a fi maimute. Problema insa e ca eu nu discut cu cei de acum doua milenii ci cu tine si cu altii , in anul de gratie 2012 - in care se presupune ca am ajuns la un anume grad de educatie a speciei de maimute care suntem. Dar, pare-se ca ma insel. In continuare mi se servesc aceleasi aberatii de acum 2000 de ani, si cu o seninatate si un firesc duse la extrem. "Da! Fireste ca e necesar sa pedepsim oameni care nu respecta o lege precum a nu culege lemne in ziua de sabat".
Nu conteaza ca legea-i stupida? Mergem orbeste pe calea ei , nu?
Ei bine, eu gasesc absolut revoltatoare o asemenea stare a faptelor. Si consider ca e necesar sa scoatem oamenii din negura care le apasa pe creier.
Aceasta negura poarta un nume: religie.
In lipsa religiei, majoritatea oamenilor ar denunta legea care zice ca trebuie omorati oameni daca culeg lemne, ca pe ceva sub demnitatea umana. Dar religia ii pune intr-o stare de orbire perpetua in care trebuie sa gaseasca justificari pentru legea stupida.
Si da, observ ca tu pretinzi ca nu cauti sa justifici legea ci doar sa "intelegi felul in care comunitatile incercau sa mentina ordinea si respectul pentru lege.." Dar asta se numeste fix asa: a justifica.
Adica zici ca era necesar sa omoare pe ala pentru ca doar asa se mentinea ordinea in societatea aia. Doamne fereste, sa nu se apuce lumea sa culeaga lemne! Caci - se stie - culegatorii de lemne sunt un pericol social. Mai ceva decat violatorii... Pedeapsa pentru violatori era sa dea 50 de shekeli tatalui celei violate si pe urma sa o ia de nevasta. Da' in schimb, culegatorii de lemne sunt mult mai ai dracu' ! Pe astia trebe sa ii omoram. Uite-asa facem o societate ordonata si infloritoare!

Uneori, cand aud asemenea lucruri rostite cu seninatate de oameni ca tine, ma intreb daca nu cumva satanistii au dreptate. Pentru ca, in ciuda neintelegerii generale la nivelul societatii noastre despre ce inseamna satanismul, stii care e mesajul lor real? Ei zic asa: zeul bun este Satana, iar zeul rau este Iahve (in orice forma o fi el: crestin, iudaic sau musulman). Lumea e guvernata de zeul rau care a reusit sa pacaleasca prin orbire pe aproape toti oamenii. Si uite de aia se apuca atat de multi sa justifice atrocitati. Pentru ca sunt pacaliti de catre zeul diabolic Iahve.
Evident, eu nu cred nici o iota din perspectiva satanista, exact din acelasi motiv pentru care nu cred nici in perspectiva crestina. Adica pentru ca nu exista dovezi nici pentru perspectiva lor. Da' sa fiu al naibii daca perspectiva lor nu e mai logica decat aia crestina. Odata ce o adopti, incepi sa vezi lucrurile in cu totul alta culoare. Fireste ca oamenii se omoara unii pe altii , ca doar au fost pacaliti de zeul diabolic Iahve!

Revenind la discutia noastra, imagineaza-ti daca ai gasi acceptabila argumentatia ta transpusa in alt context (unul real, desprins din istorie). Au existat legi de-a lungul istoriei care sa separe populatii. Spre exemplu negrii in America. Ca nu au voie in restaurantele in care intra albii. Ca nu au voie sa voteze. Ca nu au voie la universitati. Ca nu au voie in autobuz decat in spate. Ca nu au voie sa se casatoreasca cu albi. etc.
De-a lungul istoriei zeci de mii de negri au fost ucisi, adesea cu bestialitate, pentru tot soiul de "incalcari" ale legii. Exista fotografii cu grupuri de oameni care participa la linsaje chiar si la inceputul secolului trecut , anii 20-30.
Ei bine, ce crezi? Nu s-ar putea oare spune (asa cum ai facut-o) ca e bine sa linsam negri ca sa invete sa respecte legea? Sa-si cunoasca locul la coada autobuzului , ce zici?
Voi presupune in avans (si corecteaza-ma daca gresesc) ca nu vei sustine sa linsam negri pentru incalcarea legii de a nu sta la coada autobuzului.

Ceea ce e trist , este ca nu pricepi ca aceeasi logica se aplica si cand e vorba de "legile" din scriptura. Daca sunt atat de stupide si inumane, ar trebui sa iti gasesti revolta inlauntrul tau impotriva lor. E mare pacat ca nu-i asa..

PS. - despre asa zis-ul exemplu de fanatism "stiintific" al lui Ion:
Da, am trecut usor peste el. Pentru ca nici macar nu merita un raspuns. Dar acu' ca insisti, ti-l dau.
Adresasem acest punct chiar in mesajul la care Ion raspundea. Deci ce sens avea sa ma repet?
Uite , ma citez, din cadrul mesajului lui Ion:

"Ceea ce nu vei gasi insa este o justificare de natura dogmatica a gestului." (uita-te in urma ca sa vezi despre ce vorbeam)

Mengele si altii au facut multe chestii nasoale. Partea asta e adevarata. DAR ... m-ai vazut pe mine luandu-i apararea? M-ai vazut pe mine cautand justificari pentru Mengele? Ba , mai mult, exista vreo dogma "stiintifica" care cere sa faci ce a facut Mengele? NU! Si atunci unde incape comparatie? E o neintelegere profunda din partea ta si a lui Ion in aceasta priviinta.

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 21 Martie 2012, ora 07:45

aoleu, ce bun esti de gura, mai @Yorick ! sigur nu esti avocat ? ar trebui sa fii !
-a intelege de ce cineva actioneaza intr-un anume fel, nu inseamna a -i justifica actiunea.... iti explici tie insuti de ce a procedat in acel fel si atit , chiar daca esti sau nu de acord !
- da, lumea in care traim ii apartine lui Satan ! am mai vorbit cindva despre asta si am spus ca devreme ce perechea primordiala a Ascultat de susurul "sarpelui " si a muscat din fructul Cunoasterii , dorindu-si-o , li s-a pus la dispozitie - prin Caderea din Rai- spatiul necesar ptr. a Cunoaste tot ce-i omenesc posibil , inclusiv durere, boala, minciuna si crima ....
Stai, nu da cu pietre; "asculta" mai departe : zeul Iahve nu e zeul rau ,asa cum zic satanistii , decit in masura in care l-a "delegat " pe Isus ,dar si pe toti mari Profeti sau Invatatori ai lumii , sa puna la dispozitia omului firul calauzitor prin care , urmindu-l, sa se "Mintuiasca" iesind din acest spatiu , lucru ce-l deranjeaza pe Satan, intrucit nu mai are "mina de lucru" care sa-i robeasca la invirtitul rotii lumii- inteleptii indiei vorbesc de samsara .....hai, ca nu-i chiar asa de greu de inteles despre ce vorbesc si ti-am indicat citeva lecturi ptr. a te lamuri despre ce-i vorba !
nu pretind ca le stiu pe toate, c-as fi nebuna sa spun asa ceva, dar un pic-un pic, tot mi s-a ridicat valul de pe ochi ! incearca si tu si chiar ca ti se va schimba perspectiva asupra lumii si a rostului personal, in ea !

ion00

367 mesaje
Postat pe: 23 Martie 2012, ora 09:36

De la: Yorick, la data 2012-03-20 02:11:46

Domnu' Ion , dumneata esti o dovada vie a nocivitatii religiei. Dumneata esti o dovada a faptului ca credinta duce la divortul omului de ratiune.
Ti se par cuvinte dure? Imi pare rau, insa le meriti. Daca ti le explic - poate ca exista o sansa cat de mica sa te trezesti la realitate.
Asa ca voi face ce-mi sta in puteri sa te lamuresc (in ciuda scepticismului care-mi spune ca fac efortul asta de pomana):

Un om sanatos la minte ar striga din rasputeri : a omori pe cineva pentru faptul ca a cules lemne in ziua de Sabat este o nerozie. Este inadmisibil! Este un lucru barbar!
In schimb, un credincios cu mintea dusa pe campii are o alta atitudine. Si anume: trebuie sa inventam un context in care nerozia este justificata.
Si uite-asa incep sa curga neroziile si devin un torent. Cred ca ai batut recordul mondial la nerozii, in caz ca exista vreounu'. Sa le insiram:

1. "Se stie apoi ca omul de strinsul lemnelor,trece usor la construitul caselor…"
Si ce daca? A construi case e un lucru rau? Uau.. Si dupa ce construiesti case, trebe sa dereteci in ele nu? Deci uite cum te umpli de treaba, si nu mai ai vreme sa te gandesti la zeul cel intelept care te-ar fi oprit cu un bolovan in teasta inca de cand culegeai lemne..

2. "Iar daca omul are robi ii in stare sa-I puna sa lucreze 7 zile pe saptamina si un numar de ore zilnic cit mai mare de parca robul n-ar fi om,n-ar avea drepturi,n-ar avea familie,n-ar avea nevoie de odihna,nu ar avea nevoie si el ca la un sfirsit de saptamina sa mearga intr-un locas de inchinare pentru a se inchina lui Dumnezeu"
In primul rand: de unde ai scos-o pe asta? In textul bibliei se vorbeste despre un om care aduna lemne in ziua odihnei. Nici pomeneala de robi. Era un om oarescare.
In al doilea rand: daca cumva era stapan nu cumva si-ar fi trimis robii dupa lemne?
In al treilea rand: daca cumva era rob, pedeapsa i-a fost aplicata, dupa cum zice scriptura. Adica - nu numai ca-l exploatam, da' il si ucidem de-a-mboulea. (c-asa a ordonat o halucinatie lu' Moise)
In al patrulea rand: halucinatia aia de-i zice Iahve are legi precise, in maculatura aia de-i zice biblie, despre cum tranzactionezi robi, cum ii poti bate, cum nevasta robului iti apartine ca stapan, etc. Ei bine, in acest context, tu ai tupeul sa pretinzi ca omul care a cules lemne, a fost omorat cu pietre pentru a proteja drepturile sclavilor? Serios, chiar poti avea acest tupeu?

3. "Eu voi enumera,voi incerca sa explic doar unul din motive legat si de lapidare: Dumnezeu opreste exploatarea omului de catre om. Chiar daca au fost omoriti un numar de evrei pentru-ca nu au tinut sabatul,acest fapt este pilda de invatatura pentru miliardele de oameni de mai tarziu.."
Mda. Curata pilda de invatatura pentru miliardele de oameni de mai tarziu. Nu culege lemne , ca-ti spargem capul! Mda. Zeul tau opreste exploatarea omului de catre om, prin incurajarea uciderii omului de catre om... Posibil.. La urma urmei, daca omori suficienti oameni, la un moment dat nu mai ai pe cine sa exploatezi. Si uite-asa, ca prin minune, s-a rezolvat problema exploatarii omului de catre om.... Dupa aceeasi metoda putem rezolva si problema violurilor. Omoram tot ce misca si uite-asa nu mai avem pe cine viola... Ba chiar mai mult. Tot asa se rezolva si problema furturilor. Daca omoram tot ce misca, cine sa mai fure? Problema rezolvata!
Arareori am auzit nerozii mai mari. Credeam ca sunt destul de antrenat, dar pare-se ca inca pot fi surprins de intunericul care salasluieste in capul credinciosilor.

4. in priviinta persoanei din spital nu am prea multe de zis, in afara de faptul ca e fara legatura cu ce discutam. Pot sa inteleg o situatie dificila a cuiva. Dar nu reusesc sa vad ce anume propui: daca ne apucam sa omoram oameni cu pietre pentru ca lucreaza duminica (sau sambata, in functie de cult) , oare n-ar insemna ca ar trebui sa o omoram pe sora persoanei de care vorbesti? Crezi ca asta i-ar rezolva problemele? Cine stie, poate ca da..
Insa eu spun doar ca exemplul dumitale este lipsit de legatura cu ce discutam.

Toate aberatiile pe care le-ai turnat au o singura sursa. E vorba de nevoia pe care o simti de a justifica gunoiul scris in biblie. In capul tau iti imaginezi ca trebuie sa existe un context in care e corect sa omori oameni pentru cules lemne, DEOARECE asa a zis zeul tau preferat.
Asta este esenta dogmatismului. Nimic nu e mai presus de text. Nici un pic de decenta umana, compasiune, toleranta nu sunt lasate la suprafata , daca contravin textului.
Ori eu zic: arunca dracu' textu' la gunoi, daca te impiedica sa intelegi ce e decenta umana. Si urla cat poti de tare: "NICIODATA , IN NICI UN CONTEXT, NU ESTE ADMISIBIL SA OMORI OAMENI PENTRU VINA DE A FI CULES LEMNE, INDIFERENT CE ZEU CERE ASTA. ACUM SI PURUREA SI-N VECII VECILOR, AMIN!"

Domnule.O sa va mire probabil faptul ca va apreciez din unele puncte de vedere.Pareti a fi un ce doreste normalitate,dreptate in sistem,cea ce este si normal.Din copilarie am fost atras de adevar de frumos asa ca prin experienta de viata pe care o am in momentul de fata inteleg destul de bine cum stau lucrurile zic eu. Se stie apoi faptul ca nu este usor sa dialoghezi cu cineva prin scris si mai ales cind interlocutorii nu citesc,nu cunosc un anume material. In cazul nostru Biblia.
Nu cred ca cei ce au citit cu atentie postarea mea au ajuns la concluzia dvs cum ca eu as fi o dovada vie a nocivitatii religiei.Ca orice om am comentat,mi-am dat cu parerea..
Am postat; 1. "Se stie apoi ca omul de strinsul lemnelor,trece usor la construitul caselor…
Stiti ce sens,si ce urma dupa virgule de sus unde scrie: TRECE USOR LA CONSRUITUL CASELOR (PLURAL) apoi PUNCTELE,PUNCELE? Am crezut ca prin putina imaginatie se va intelege. Dar n-a fost asa!
Dupa cum puneti dvs situatia omului cu lemne se intelege netoleranta,neomenie,cruzime..
Nu stiti,sau nu tineti seama ca Dumnezeu cunoaste interiorul omului,stie ce va face el in viitor,tot stie. In postarea mea am scris case nu casa. Si puncte,pencte…(Asta inseamna sau poate sa insemne ca omul nostru cu lemnele putea fi lacom de avere si nu s-ar fi oprit la strinsul lemnelor ci ar trecut la construit case,gradini,iazuri cu apa ca alte edificii cu mult peste nevoile sale. Omul desi avea o viata aduna ca si cum ar fi avut de trait 10 vieti. Mai mult isi putea antrena in activitatile sale;familia,tribul..creind o stare de discomfort general,ba chiar se putean deschide caile expansiunii..Si Dumnezeu a vrut sa opreasca din start aceste neregului.) Ce am postat intre paranteze nu scrie in Biblie,dar poate fi o posibilitate daca tinem cont de contextul Bibliei,daca ne uitam si ne gandim un pic la ce vedem in jurul nostru. Cei mai in virsta inteleg ce vreau sa spun.
Fac o paranteza aici spunandu-va ca in tinerete am jucat tenis de cimp. Cu ani in urma m-am intilnit cu un prieten din copilarie pe nume Marian si el fost jucator si admirator al tenisului. Nu ne vazusem de mult si ,mi-a povestit printer altele ca este patron si ca are afacere…Omul se grabea asa ca l-am invitat la o partida de tenis,unde am mai fi schimbat impresii amintiri… Mi-a raspuns: “Nu am timp de tenis,nici de Dumnezeu,nici de familie. Gindestete ca am o fetita de 4 ani pe care o vad o data pe saptamina,dumicica timp de 10 minute. Programul meu incepe la 4 jumatate dimineata si se termina la 23 seara,sint epuizat’
Marian nu se mai plimbase cu sotia si copilul sau printr-un parc de mult timp,si uitase parca ca pe lume mai sint si flori. Marian nu mai este un om liber,asa cum il stiam eu cindva.
Cu totii cred ca am trecut mai mult sau mai putin prin situatii asemanatoare si stim ca-i greu:Oboseala prelungita acumulata de prea multa munca ne dezumanizeaza,ne imbolnavaste..ne.. Toata lumea este de accord cu aceste lucruri

Dumnezeu a facut in 6 zile creatia si s-s odihnit a saptea zi. A dat porunca poporului Sau ales Israel ca sa tina ziua a saptea simbata tocmai pentru o odihna bine-meritata ca si in aceasta zi sa vina sis a se inchine Lui.
Noi azi....
In iuresul actual,in alrgarea noastra de zi cu zi,ne oprim un pic sa ne gindim si sa ne punem intrebari de genul: Pentru ce sint eu pe pamint pina la urma? Ce va fi cu mine peste 100 de ani,dar peste 1000 de ani? Care este normalitatea? Dumnezeu doreste sa fim ai lui pentru o eternitate de timp prin Hristos. Acest fapt vrea sa spuna ca daca azi auzim vestea buna:ca Hristos ne iubeste,ne cheama la El asa pacatosi cum sintem,sa-I cerem iertare,sa dam curs cererii Sale.

Ati postat: “NICIODATA , IN NICI UN CONTEXT, NU ESTE ADMISIBIL SA OMORI OAMENI PENTRU VINA DE A FI CULES LEMNE, INDIFERENT CE ZEU CERE ASTA. ACUM SI PURUREA SI-N VECII VECILOR, AMIN!"
Sint de accord cu dvs

Nu pot judeca eu intimplarile petrecute in acele perioade ale istoriei vechi cu evreii. Ce pot sa va spun eu ca si crestin este faptul ca incepind cu inceputul sec 1, odata cu venire pe pamint a Mintuitorului Isus,lumea este sub har.- Dumnezeu nu a dat in perioada harului porunca crestinilor,Bisericii Sale sa ucida. Este de o importanta capitala sa stim acest lucru. Postarile de mai jos sint extrase din Biblie. Ele dovedesc cu multa prisosinta ca crima,violent,ura,minciuna…trebuie sa fie straine de un crestin. Fiul Lui Dumnezeu este prezentat in Biblie cu multe nume,insusiri…El este numit si Domn al pacii.

Vorbeste Isus:” Ați auzit că s-a zis: „Să iubești pe aproapele tău, și să urăști pe vrăjmașul tău.”. Dar Eu vă spun: Iubiți pe vrăjmașii voștri, binecuvântați pe cei ce vă blestemă, faceți bine celor ce vă urăsc, și rugați-vă pentru cei ce vă asupresc și vă prigonesc,. ca să fiți fii ai Tatălui vostru care este în ceruri; căci El face să răsară soarele Său peste cei răi și peste cei buni, și dă ploaie peste cei drepți și peste cei nedrepți.. Dacă iubiți numai pe cei ce vă iubesc, ce răsplată mai așteptați? Nu fac așa și vameșii?. Și dacă îmbrățișați cu dragoste numai pe frații voștri, ce lucru neobișnuit faceți? Oare păgânii nu fac la fel? Voi fiți dar desăvârșiți, după cum și Tatăl vostru cel ceresc este desăvârșit. (Extras din Biblie)

“Caci legea a venit prin Moise dar harul si adevarul au venit prin Isus Hristos” (extras din Biblie)

“Astfel, Legea ne-a fost un îndrumător spre Hristos, ca să fim socotiți neprihăniți prin credință.. După ce a venit credința, nu mai suntem sub îndrumătorul acesta.. Căci toți sunteți fii ai lui Dumnezeu, prin credința în Hristos Isus”. (Extras din Biblie)

Nu vă mirați, fraților, dacă vă urăște lumea.. Noi știm că am trecut din moarte la viață, pentru că iubim pe frați. Cine nu iubește pe fratele său, rămâne în moarte.. Oricine urăște pe fratele său, este un ucigaș; și știți că nici un ucigaș n-are viața veșnică rămânând în el. (Extras din Biblie)

www.youtube.com/watch?v=za8LCY_k7zE

symy1

4661 mesaje
Oras: Zalau

Postat pe: 23 Martie 2012, ora 10:52

De la: gabigabi2, la data 2012-03-13 18:45:43

norocul va petrece...."

purgativ garantat !

ei ,daca supa sau ciorba-i tot aia, nu te mai mira ca Nu intelegi despre ce-i vorba ! asteapta si tu sa mai cresti si cind sufletul tau intrupat in hainute de om ,va mai imbatrini si va aduna ceva experienta, atunci o sa intelegi....pina atunci, joaca-te si tu cu galetusa, la tobogan ,cu alti copii ! te pupa Bunica !
Bunicuto...te Dumnezeu ti-a dat si rabdare si intelepciune....asta denota ca viata ta este cladita pe ''STANCA''...nu pe nisip...

symy-apocalipsa.blogspot.ro
9am251573

11 mesaje
Postat pe: 23 Martie 2012, ora 12:59

De la: symy1, la data 2012-03-23 10:52:43

norocul va petrece...."

purgativ garantat !

Bunicuto...te Dumnezeu ti-a dat si rabdare si intelepciune....asta denota ca viata ta este cladita pe ''STANCA''...nu pe nisip...

Un preotel era la prima lui slujba. Emotii mari, frisoane etc.
Mai marele lui care trebuia sa-l observe ii zice sa ia o gura de votka.
Asta bea sanatos un pahar si pleaca la slujba.
Slujba are un succes nebun in rindul enoriasilor, numai mai marele lui noteaza ceva nemultumit.

Il cheama cind termina si-i zice:
- Sa tii minte: sunt cele zece porunci, nu "top 10".
Este vorba despre "Tatal, Fiul si Sfintul Duh, nu de "Mosul, fecior-su si fantoma"...

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 23 Martie 2012, ora 14:58

norocul va petrece...."

purgativ garantat !

mi-ai adus aminte de o intimplare, de pe cind fiu-meu avea doar vreo 7 ani si-i spuneam seara cite o poveste, il pupam si, noapte buna ! intr-una din seri ma intreaba de unde stiu eu/ noi, parintii , cum trebuie educati copiii ? de unde stiu ei ca-i bine ce-i spun si de ce trebuie copilul educat ?.....m-a lasat paf cu intrebarea lui si, tin sa adaug un lucru : m-am nascut si crescut intr-o familie atee , ca atare nu cunosteam nimic din biblie si totusi, i-am dat un raspuns ca la Carte.....de unde se vede ca asa-i cum am spus : traim intr-o "Supa" informationala in care este cuprins tot ce s-a gindit si spus de cind e lumea lume si suntem conectati la ea ....ne VIN idei de acolo si plantam idei in ea .....acum reiau povestea mea : si-i raspund ca un copil e precum o casa pe care un om si-o construieste ; daca indeasa la repezeala ceva pamint de umplutura si-si pune casa pe el, la prima furtuna si apa mai mare, casa se duce la vale sau se surpa...dar daca o construieste cu grija si multa dragoste si -i pune o temelie sanatoasa, adinca si solida, nici-o furtuna nu o va dobori , iar casa va straluci ca un palat ! .....
deci, ptr. Stinca !
ehhhh, suntem IN EL si NU inafara Lui si ca atare Stim fara sa stim ca Stim .....doar cind ne Trezim si valul Iluziei cum ca suntem prin noi insine , ne cade de pe ochi , abia atunci incepem sa fim !

9am251573

11 mesaje
Postat pe: 23 Martie 2012, ora 15:22

...si marmota, ce facea ?

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 23 Martie 2012, ora 15:54

De la: 9am251573, la data 2012-03-23 15:22:04...si marmota, ce facea ?

....invelea ciocolata !

ion00

367 mesaje
Postat pe: 27 Aprilie 2012, ora 10:06

FRUCTELE UNUI POM PACATELE OMULUI

In citeva cuvinte vom compara pacatele noastre cu fructele unui pom,locul lor de fapt. Printr-un mic exercitiu de imaginatie sa ne inchipuim ca ne aflam intr-o gradina frumoasa unde se afla un pom printre celelalte splendori ale vegetatiei lasate noua de Dumnezeu. Sa ne inchipuim dar ca pomul este un mar ce da multe fructe care sint coapte deja. In mod normal fara interventia noastra,a pasarilor,a vintului..fructele se vor afla in UNUL din doua locuri: Ori in copac,ori pe pamint.
Pacatele omului ca si fructele acelui pom se afla ori asupra omului,ori asupra lui Hristos. Pacatele nu pot fi in DOUA locuri: Si asupra omului si asupra lui Hristos. Daca pacatele se afla asupra omului inseamna ca omul nu este credincios in Dumnezeu si va fi judecat in ziua judecatii pentru pacatele lui multe sau putine. Daca pacatele se afla asupra lui Hristos inseamna ca omul este credincios si pacatele lui multe sau putine au fost iertate de Dumnezeu pentru-ca omul a crezut in Hristos ce a suferit,a murit in locul omului platind astfel plata pacatului.

PRIN SINGELE DOMNULUI ISUS HRISTOS CE A CURS LA GOLGOTA

- Se poate curata pacatele oricarui om
-Poate apropia pe orice om de Dumnezeu
-Omul poate fi socotit neprihanit
-Se poate obtine rascumparatea.
-Omul poate fi sfintit.
-Se poate obtine pacea cu Dumnezeu
-De asemeni prin singele Domnului Isus Hristos putem fi in legatura cu Dumnezeu.
-Sintem cistgati de Dumnezeu
-Credinciosii pot avea cugetul curatit.
-Deasemeni daca sintem credinciosu lui Dumnezeu,prin singele lui Isus putem veni plini de incredere inaintea lui Dumnezeu.
-Singele Domnului Isus Hristos este scump,fara cusur,fara prihana.

www.youtube.com/watch?v=HrXBRSJdreo

ion00

367 mesaje
Postat pe: 26 Mai 2012, ora 18:06

Am intrat in weekend! Va invit la vizionare!. Acesti oameni marturisesc

www.youtube.com/watch?v=YVPFHvH7BLA

Fosta membra 9am.ro

1254 mesaje

Postat pe: 27 Mai 2012, ora 10:09

De la: tasa_nuti, la data 2010-01-27 13:17:09Biblia spune ca,,a stabilit o zi in care urmeaza sa judece cu dreptatepamanul locuit,, -faptele apostolilor 17 cu vers 31 ,ce parere aveti?

www.youtube.com/watch?v=0ospdI1_vkc&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=F1SBPwpj4Kc http://www.youtube.com/watch?feature=fvwp&NR=1&v=TA3FvTSnqFI http://www.youtube.com/watch?v=DuX41-2HAYU&feature=related
ion00

367 mesaje
Postat pe: 1 Iunie 2012, ora 20:01

IMPORTANT!

Generalul Georg von Viebahn, care a fost un adevarat crestin, povestea ca in timpul unei manevre a traversat padurea calare si si-a agatat haina intr-un ciot, rupandu-i un colt. Cand a ajuns seara la cantonament, vazu cativa soldati asezati langa un zid. Opri calul si ii intreba:

- Este printre voi un croitor?
- Da, domnule general, eu sunt croitor, zise unul din ei.
- Vino degraba in camera mea de la han si coase-mi haina!
- Dar nu stiu sa cos, zise soldatul.
- Cum, nu stii sa cosi? Doar esti croitor!
- Imi cer iertare, domnule general, zise soldatul, eu ma numesc Croitor, dar nu sunt croitor.

Asa se poate spune despre cei mai multi crestini. Cand completeaza un anumit formular in care se cere religia, ei scriu crestin. Crestini, dar nu sunt crestini! Stiti ce este un crestin in lumina adevarului biblic? Un crestin este acela care crede ca Isus Hristos a murit pentru pacatele sale si care Il urmeaza pe Mantuitorul pe calea credintei. Esti tu un astfel de crestin?

Vocea_Lui_1

3 mesaje
Postat pe: 9 Iunie 2012, ora 18:12

In conceptul ca: " fiecare mergand pe drumul lui" ajunge in imparatia lui Dumnezeu.., de ce nu ar fi valabil si faptul ca: "fiecare bilet loto " , ar fi castigator !

_geta_

271 mesaje
Postat pe: 9 Iunie 2012, ora 19:01

Ziua judecatii este atunci cand, dupa o fapta in afara legii, justitia iti citeste verdictul! In ceea ce priveste intelegerea scrierilor din 'cartile sfinte' eu spun ca nu are absolut nimic in comun cu pornirea animalica din noi la un moment dat! Daca te certi cu cineva si acela ia un par sa te loveasca, instantaneu ii smulgi parul si il lovesti unde se intampla: "legitima aparare?" sau rezonezi la ce scrie in V.T. cu ochiul si cu dintele? Nu exista o 'judecata de apoi' pentru ca multime de omenire ar sta la rand imediat ce si-a dat ultima suflare. Daca am tine seama de statistici am afla cati oameni mor intr-un minut, dar judecata nu se poate face in acelasi ritm pentru ca Judecatorul trebuie sa verifice tot dosarul vietii tale si apoi sa cumpaneasca ce sterge si ce lasa pentru verdictul final. Mie imi place sa-mi inchipui ca ar trebui sa fiu judecata de cineva asa mare si nu de sotul meu caruia mereu ii dau motive de judecata cum ar fi :ai spus ca te-ai lasat de fumat sau fumezi prea mult; pe ce ai cheltuit atatia bani ca in casa nu ai cumparat nimic; alta data te bucurai cand veneam neanuntat, acum nici daca iti telefonez nu ma astepti ca...! Si multe alte demersuri care ar trebui sa ma bucure pentru ca inca mai contez in viata lui!

Inteligent mai e timpul! Se surpa cum vrea el in viata mea rebela: Ma scol cand se termina visul; muncesc daca vreau, daca pot; si... si iubesc! Iubesc primavara ca doar ea imi numara anii!
Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 10 Iunie 2012, ora 00:41

De la: Vocea_Lui_1, la data 2012-06-09 18:12:56In conceptul ca: " fiecare mergand pe drumul lui" ajunge in imparatia lui Dumnezeu.., de ce nu ar fi valabil si faptul ca: "fiecare bilet loto " , ar fi castigator !

era mai bine cu indulgentele........

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 10 Iunie 2012, ora 00:43

De la: ion00, la data 2012-06-01 20:01:29 IMPORTANT!

Generalul Georg von Viebahn, care a fost un adevarat crestin, povestea ca in timpul unei manevre a traversat padurea calare si si-a agatat haina intr-un ciot, rupandu-i un colt. Cand a ajuns seara la cantonament, vazu cativa soldati asezati langa un zid. Opri calul si ii intreba:

- Este printre voi un croitor?
- Da, domnule general, eu sunt croitor, zise unul din ei.
- Vino degraba in camera mea de la han si coase-mi haina!
- Dar nu stiu sa cos, zise soldatul.
- Cum, nu stii sa cosi? Doar esti croitor!
- Imi cer iertare, domnule general, zise soldatul, eu ma numesc Croitor, dar nu sunt croitor.

Asa se poate spune despre cei mai multi crestini. Cand completeaza un anumit formular in care se cere religia, ei scriu crestin. Crestini, dar nu sunt crestini! Stiti ce este un crestin in lumina adevarului biblic? Un crestin este acela care crede ca Isus Hristos a murit pentru pacatele sale si care Il urmeaza pe Mantuitorul pe calea credintei. Esti tu un astfel de crestin?

doamne fereste.......

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 10 Iunie 2012, ora 00:46

De la: gabigabi2, la data 2012-03-23 14:58:08

norocul va petrece...."

purgativ garantat !

mi-ai adus aminte de o intimplare, de pe cind fiu-meu avea doar vreo 7 ani si-i spuneam seara cite o poveste, il pupam si, noapte buna ! intr-una din seri ma intreaba de unde stiu eu/ noi, parintii , cum trebuie educati copiii ? de unde stiu ei ca-i bine ce-i spun si de ce trebuie copilul educat ?.....m-a lasat paf cu intrebarea lui si, tin sa adaug un lucru : m-am nascut si crescut intr-o familie atee , ca atare nu cunosteam nimic din biblie si totusi, i-am dat un raspuns ca la Carte.....de unde se vede ca asa-i cum am spus : traim intr-o "Supa" informationala in care este cuprins tot ce s-a gindit si spus de cind e lumea lume si suntem conectati la ea ....ne VIN idei de acolo si plantam idei in ea .....acum reiau povestea mea : si-i raspund ca un copil e precum o casa pe care un om si-o construieste ; daca indeasa la repezeala ceva pamint de umplutura si-si pune casa pe el, la prima furtuna si apa mai mare, casa se duce la vale sau se surpa...dar daca o construieste cu grija si multa dragoste si -i pune o temelie sanatoasa, adinca si solida, nici-o furtuna nu o va dobori , iar casa va straluci ca un palat ! .....
deci, ptr. Stinca !
ehhhh, suntem IN EL si NU inafara Lui si ca atare Stim fara sa stim ca Stim .....doar cind ne Trezim si valul Iluziei cum ca suntem prin noi insine , ne cade de pe ochi , abia atunci incepem sa fim !

stiai ca Esop a "fabulat".....mai putin decat crestinii....?

Pagini: << 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Ce este ZIUA JUDECATII?
Mergi la: