Info
x
Ce este ziua judecatii?
|
Dorulet 7896 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 18 Iunie 2011, ora 18:27
De la: ana__totir, la data 2011-05-13 17:26:33Mai nene ION cu doi de zero ! Ce spui matale pare adevarat sau poate sunt doar niste pareri preluate de la crestini. Asemenea povesti mai mult sau mai putin reale , sunt intalnite in toate civilizatiile stravechi . Asa am auzit si eu de dumnezeu ,de isus,horus,zalmoxe,ra,mithra,buda,mahomed,zeus,cronos,anubis ,baal,mos craciun si de restul de 3666 de zeitati mai mult sau mai putin pagane . De ce as crede ce s-a scris despre Isus ,de ce nu l-as crede pe Homer si pe atatia altii. Cei 4 apostoli nu sunt credibili , din punctul meu de vedere , abereaza la fel de mult ca Homer . Religia nu este obligatorie în școală!!!!! Părinții au dreptul să opteze dacă odrasla sa va participa sau nu la ora de religie! Nu știu să fie vreo schimbare legislativă în sensul obligativității Nici eu nu sunt de acord ca fiul meu să fie obligat să facă religie în școală...oricum, este bine de știut...pentru toată lumea
Când toată lumea gândește la fel înseamnă că nimeni nu gândește.
|
|
Dorulet 7896 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 18 Iunie 2011, ora 18:29
Domnul "ion00"...pentru schizofrenie este tratament! Trebuie să mergeți la medic...nu la biserică!
Raporteaza abuz de limbaj
Când toată lumea gândește la fel înseamnă că nimeni nu gândește.
|
|
gabigabi 12108 mesaje Membru din: 1/10/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 21 Iunie 2011, ora 18:06
ce-i ziua judecatii ? e momentul in care o Instanta Superioara te-ntreaba ce-ai facut cu viata ta ,dar si cu a altora, nu numai a ta !
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 14360 mesaje Membru din: 27/05/2010 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 21 Iunie 2011, ora 20:30
De la: gabigabi, la data 2011-06-21 18:06:18ce-i ziua judecatii ? e momentul in care o Instanta Superioara te-ntreaba ce-ai facut cu viata ta ,dar si cu a altora, nu numai a ta ! gabi, nu mai speria copiii,dumnezeu nu judeca,nu este instanta de judecata,curte suprema sau alte bazaconii mistice,nu pedepseste,nu te arunca in iad,nu emite sentinte sau judecati de valoare,el este dumnezeu si atat...toate aceste monstruozitati le savarsesc isusu,buda, confucius,maria nefolosita sau orice alt zeu inventat de oameni...
Voi fi la fel de dur ca adevarul si la fel de neindurator ca dreptatea.----,,Minciuna premeditata nu mai e chestie de fantezie,tine de caracter''-Tudor Musatescu----Prietenii vin si pleaca, dar dusmanii raman si se acumuleaza.----- -----Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost -----DUMNEZEU iubeste ingerii rebeli , adevaratii creatori care fac orice societate sa progreseze,ii ajuta si-i ocroteste, in schimb ii este indiferenta soarta oricarui ignorant mistico-religios------Este mult mai aproape de DUMNEZEU un ateu decat un miorlaitor ignorant mistico-religios,indiferent de confesiunea sau religia propovaduita ----Este mult mai bine, zic eu, să îți faci lectura pe vapor decât să faci sex cu fundul.-TRAIAN BASESCU
|
|
Fosta membra 9am.ro 10086 mesaje Membru din: 11/06/2010 |
Postat pe: 21 Iunie 2011, ora 22:27
Bei ! Am reusit sa trec de 6000 de postari... De obicei adminu' ma bana cand treceam de 5000 Am fost cuminte sau poate ....cel de sus ....a pus o vorba buna ...ca de scris nu se pune problema....ca nu stie....
|
Postat pe: 22 Iunie 2011, ora 10:59
De la: XYW, la data 2011-06-21 20:30:39De la: gabigabi, la data 2011-06-21 18:06:18ce-i ziua judecatii ? e momentul in care o Instanta Superioara te-ntreaba ce-ai facut cu viata ta ,dar si cu a altora, nu numai a ta ! culmea e ca Nu ne judeca nimeni, ci noi insine ! atunci, in acel moment, ni se limpezeste mintea, constiinta si privirea si intelegem cum,unde si cui am gresit ! cit despre cei insirati de tine, considera-i ceea ce sunt in fapt : INVATATORI ! au venit pe pamint ptr. a-i invata Alfabetul pe copiii ce suntem , in DEVENIREA nostra ca OM ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 22 Iunie 2011, ora 11:00
De la: _KARPOV, la data 2011-06-21 22:27:39 deci ai depasit o limitare....pe cea cu religia, cind o vei depasi ?
|
Fosta membra 9am.ro 875 mesaje Membru din: 12/03/2011 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 22 Iunie 2011, ora 12:19
De la: gabigabi, la data 2011-06-22 10:59:01De la: XYW, la data 2011-06-21 20:30:39De la: gabigabi, la data 2011-06-21 18:06:18ce-i ziua judecatii ? e momentul in care o Instanta Superioara te-ntreaba ce-ai facut cu viata ta ,dar si cu a altora, nu numai a ta ! Nu am intrat pana acum pe acest topic si nici nu am citit decat cateva postari. Nu vreau sa te contrazic, dar n-am inteles cum e cu acel moment cand ne judecam singuri! Daca e clipa despartirii prin ultima respiratie de unde ai aflat ca ni se limpezeste mintea, constiinta si privirea... In genere la cei care au decedat sub privirea mea nu au putut comunica nimic coerent si nici nu aveau privirea limpede. Eu tot imi sustin teza: atata timp cat nimeni nu s-a reintors la viata pentru a spune ce s-a intamplat in clipa despartirii sau chiar ca au si fost "la judecata" consider ca nu exista nici un "Dincolo", ca tot ce aflam din diferite surse scrise sunt doar imaginatia autorilor. Nici Hristos nu a povestit ce a vazut in cele trei zile (aproximativ), si El ar fi fost indreptatit sa ne lamureasca. Toti decedatii mei mi-au promis ca o sa ma caute sa-mi explice si nu s-au tinut de promisiune nici macar intr-un vis. Si erau oameni de cuvant!
Experienta te invata sa pretuiesti mai mult caracterul decat inteligenta. Galina
|
|
|
|
|
Postat pe: 22 Iunie 2011, ora 16:25
De la: _g_alina, la data 2011-06-22 12:19:52De la: gabigabi, la data 2011-06-22 10:59:01De la: XYW, la data 2011-06-21 20:30:39De la: gabigabi, la data 2011-06-21 18:06:18ce-i ziua judecatii ? e momentul in care o Instanta Superioara te-ntreaba ce-ai facut cu viata ta ,dar si cu a altora, nu numai a ta ! n-au vrut sa te tulbure, stiind ca, probabil, tot vei avea ceva in contra de zis ! de visat, am inteles ca ti-ai mai visat si vecinul ,dar multi din cei plecati nu inteleg nici ei prea bine ce li se-ntimpla, asa ca ce sa mai zica ? ! au fost atitea filme pe tema asta unde se explica in clar, incit eu nu mai zic nimic ! dar, fix la ce-ai spus tu : am spus ca am trecut printrun moment foarte greu ptr. viata mea de cuplu ...ei bine, in momentul in care usa apartamentului nu voia sa se deschida, caci era blocata pe dinauntru, in acea clipa amARS cu o intensitate neomeneasca si, am Murit !....m-am trezit undeva pe tavan si ma priveam pe "mine' cea care statea in fata usii si nu intelegea ce i se-ntimpla ! intro fractiune de secunda mi-am vazut viata cu o limpezime si o intelegere ce nu o mai avusesem niciodata pina atunci si mi-am vazut greselile facute in abordarea vietii de cuplu dar, nu numai si cind m-am intors in corp , nu mai eram acelasi om ca pina atunci ! viata mea s-a schimbat radical din toate pctele de vedere, inclusiv faptul ca in 3 zile am ars 25 kg si a iesit la iveala altcineva , calitativ superior ! si tot din acel moment mi s-a deschis o fereastra catre cer, mie - liber cugetatorul, pozitionindu-ma altfel in puzzlele Creeatiei ! P.S. in secret, i-am fost recunoscatoare sotului meu ptr. acea experienta, caci datorita ei am renascut ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 8928 mesaje Membru din: 25/04/2010 |
Postat pe: 22 Iunie 2011, ora 16:26
Daca ne judecam singuri, nu vom fi judecati.
Lucrurile mai presus de fire pot fi înțelese doar prin puterea credinței. Sfântul Ioan Damaschin Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 22 Iunie 2011, ora 17:20
De la: gabigabi, la data 2011-06-22 16:25:41De la: _g_alina, la data 2011-06-22 12:19:52De la: gabigabi, la data 2011-06-22 10:59:01De la: XYW, la data 2011-06-21 20:30:39De la: gabigabi, la data 2011-06-21 18:06:18ce-i ziua judecatii ? e momentul in care o Instanta Superioara te-ntreaba ce-ai facut cu viata ta ,dar si cu a altora, nu numai a ta ! Gabita, niciodata eu nu intervin pentru a contrazice ci mai mult imi arat parerea proprie paralel cu ai celorlalti. E normal sa am ceva de zis ca de aceea si discutam. Fiecare cu experienta lui. Eu am avut o astfel de experienta si pare-se ca am mai scris-o undeva. Faceam baie; mi s-a facut rau, un fel de somnolenta pe care nu o puteam stapani. Am iesit si dupa ce am luat halatul m-am lungit pe sofa. La un moment dat mi-am dat seama ca nu-mi mai pot controla firea. Mi-am zis: nu trebuie sa adorm! Eram cu privirea pe pendulul din peretele opus : trei fara un sfert d.m. Atat mi-a ramas intiparit pe retina si in memorie. Am vrut sa strig si nu am deschis gura ca nu mi-am mai putut controla forta motorie si gata! Nu intuneric, nu tunel cu luminita la capatul lui, nu Eden! Absolut nimic Mi-am revenit singura in aceeasi pozitie. Acele ceasului aratau 16,25! In momentul cand am memorat ora mi-am amintit ca era 15,45 si brusc derulat travaliul dinainte. Imi lipsea din viata 40 de minute! De aceea eu imi sustin experienta proprie. E inca un motiv de a ne da seama ca nu exista o Lege Universala care ne organizeaza viata ci mai degraba o lipsa acuta de calciu; o suparare; un accident fizic sau psihic; etc. Nu putem aseza viata si moartea pe principii adunate si suprapuse de la fiecare pentru ca nu se potrivesc. Nu exista o stanta care sa finiseze marginile! Dar daca ar exista nu ar mai ramane viata fiecaruia intreaga. Principiul de baza dupa care trebuie sa ne orientam este folosirea constiintei in beneficiul propriu si al celorlalti. Asa ajungem la respectarea poruncilor scrise de Moise care ne feresc in primul rand de justitie, oprobriul public si apoi... daca vom mai putea constata!!! Te pup: P.S. Ai o memorie exceptionala! M-am gandit mult sa-mi aduc aminte de episodul cu vecinul! Nu te invidiez ca si eu aveam... Acum e dereglata temporizarea si nu se mai gasesc piese identice de inlocuit!
Experienta te invata sa pretuiesti mai mult caracterul decat inteligenta. Galina
|
|
Postat pe: 22 Iunie 2011, ora 17:50
intrucit am spus ca si atunci cind trec Dincolo, multi nu sunt constienti de ce li se-ntimpla, am sa fiu consecvanta in argumentatia mea, caci totul este LOGIC, creeat de O INTELIGENTA SUPERIOARA !
intre experienta ta si cea a mea exista o imensa diferenta : a ta a fost o Pierdere a constiintei , cauzata, e posibil si din motive mecanice, de functionarea mecanismului uman ; experienta mea este de Trezire a constiintei si, am aflat ulterior ca yoghinii, de ex. ,dar si isihastii o practica, cu mare prudenta insa ptr. ca se poate si innebuni ! la mine a fost o chestie spontana si literatura de specialitate vorbeste destul pe tema asta ! acea Ardere despre care am vorbit, descriind ce-am simtit atunci, este dupa spusa lor, trezirea energiei kundalini si destuparea acelor chackras despre care se vorbeste atit de mult in ultimii ani ! de fapt, tot ce-am povestit a fost ca urmare a intrebarii tale ,referitoare la cum poate cineva, viu fiind, sa ajunga la a accede intelesuri mai adinci decit cele curente ....asa se poate ajunge : spontan, ca mine si controlat prin practicarea meditatiei sau prin diversele ramuri ale stiintei stravechi, numaia yoga ! dar, cum am spus : se-ntimpla asa ceva si prin minastirile lumii, fie ele crestine sau de alte confesiuni ! oricum, de vrei sa afli mai multe despre asta , ai la indemina o puzderie de carti !
|
Postat pe: 22 Iunie 2011, ora 18:24
Galina, nu vreau sa te plictisesc, dar mi-am adus aminte de'o intimplare- una din foarte multe altele- intimplare cu un tilc deosebit ! am o prietana ce a fost casatorita cu un calvin si dupa cum stii , nu se fac nici la ei pomeniri ale mortilor ...intro noapte il visez pe Petru ca eram la birou si venind eu de la alimentara de vis-a-vis, ma-ntreaba de ce am venit cu mina goala ? ii e foame....sa ma duc sa aduc ceva de mincare ! m-am trezit cam buimaca de visul asta si-i dau un teleon Mioarei, intrebind-o ce face, aia ,ailalta ! si o mai intreb cind a murit Petru ? acu' o saptamina, s-au facut 7 ani ... de ce , ma-ntreaba ea ? ahhhh.... si atunci i-am povestit ce-am visat ! aiureli, a raspuns ea si gata, discutia s-a incheiat ! cam astia suntem si nici macar nu m-a intrebat sau sa se fi intrebat ,cum de'a fost posibil un asa vis , cu o asa precizie de data si cu un mesaj atit de clar ? am lasat-o-n pace, i-am aprins lui Petru o luminare si "i-am dat de mincat" !
|
Postat pe: 22 Iunie 2011, ora 19:19
De la: gabigabi, la data 2011-06-22 18:24:28 Galina, nu vreau sa te plictisesc, dar mi-am adus aminte de'o intimplare- una din foarte multe altele- intimplare cu un tilc deosebit ! am o prietana ce a fost casatorita cu un calvin si dupa cum stii , nu se fac nici la ei pomeniri ale mortilor ...intro noapte il visez pe Petru ca eram la birou si venind eu de la alimentara de vis-a-vis, ma-ntreaba de ce am venit cu mina goala ? ii e foame....sa ma duc sa aduc ceva de mincare ! m-am trezit cam buimaca de visul asta si-i dau un teleon Mioarei, intrebind-o ce face, aia ,ailalta ! si o mai intreb cind a murit Petru ? acu' o saptamina, s-au facut 7 ani ... de ce , ma-ntreaba ea ? ahhhh.... si atunci i-am povestit ce-am visat ! aiureli, a raspuns ea si gata, discutia s-a incheiat ! cam astia suntem si nici macar nu m-a intrebat sau sa se fi intrebat ,cum de'a fost posibil un asa vis , cu o asa precizie de data si cu un mesaj atit de clar ? am lasat-o-n pace, i-am aprins lui Petru o luminare si "i-am dat de mincat" ! Draga Gabi, nu ma plictisesti absolut deloc cu ceea ce scrii si trebuie sa fii multumita ca pe langa mine citesc si altii si afla lucruri care par incredibile pana nu te intalnesti cu ele. Eu nu stau la PC, chiar daca apare ca fiind pe forum. Las calculatorul deschis pentru ca ascult muzica si din cand in cand vin si "mai rasfoiesc" paginile cu subiectele unde stiu ca am scris. Am treaba multa in casa si numai cand ma odihnesc un pic, vin aici. In legatura cu ce ai scris despre Petru, sa stii ca si eu am un fel de premonitii in somn: unele aduceri aminte sau intamplari "inca neintamplate" dar care se produc a doua zi! Vezi dar ca natura umana si cosmica sunt atat de vaste ca fiecare se intalneste cu altfel de situatii. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 22 Iunie 2011, ora 21:42
De la: gabigabi, la data 2011-06-22 18:24:28 Galina, nu vreau sa te plictisesc, dar mi-am adus aminte de'o intimplare- una din foarte multe altele- intimplare cu un tilc deosebit ! am o prietana ce a fost casatorita cu un calvin si dupa cum stii , nu se fac nici la ei pomeniri ale mortilor ...intro noapte il visez pe Petru ca eram la birou si venind eu de la alimentara de vis-a-vis, ma-ntreaba de ce am venit cu mina goala ? ii e foame....sa ma duc sa aduc ceva de mincare ! m-am trezit cam buimaca de visul asta si-i dau un teleon Mioarei, intrebind-o ce face, aia ,ailalta ! si o mai intreb cind a murit Petru ? acu' o saptamina, s-au facut 7 ani ... de ce , ma-ntreaba ea ? ahhhh.... si atunci i-am povestit ce-am visat ! aiureli, a raspuns ea si gata, discutia s-a incheiat ! cam astia suntem si nici macar nu m-a intrebat sau sa se fi intrebat ,cum de'a fost posibil un asa vis , cu o asa precizie de data si cu un mesaj atit de clar ? am lasat-o-n pace, i-am aprins lui Petru o luminare si "i-am dat de mincat" ! Pai e simplu ! Cred ca mesajul despre Petru ....ti la transmis Anubis ! Si eu mai comunic cu el cand vreau sa aflu cate ceva despre strastrastrastrastrastrastrastrastra-bunicul meu
|
Postat pe: 22 Iunie 2011, ora 22:17
De la: _KARPOV, la data 2011-06-22 21:42:09De la: gabigabi, la data 2011-06-22 18:24:28 Galina, nu vreau sa te plictisesc, dar mi-am adus aminte de'o intimplare- una din foarte multe altele- intimplare cu un tilc deosebit ! am o prietana ce a fost casatorita cu un calvin si dupa cum stii , nu se fac nici la ei pomeniri ale mortilor ...intro noapte il visez pe Petru ca eram la birou si venind eu de la alimentara de vis-a-vis, ma-ntreaba de ce am venit cu mina goala ? ii e foame....sa ma duc sa aduc ceva de mincare ! m-am trezit cam buimaca de visul asta si-i dau un teleon Mioarei, intrebind-o ce face, aia ,ailalta ! si o mai intreb cind a murit Petru ? acu' o saptamina, s-au facut 7 ani ... de ce , ma-ntreaba ea ? ahhhh.... si atunci i-am povestit ce-am visat ! aiureli, a raspuns ea si gata, discutia s-a incheiat ! cam astia suntem si nici macar nu m-a intrebat sau sa se fi intrebat ,cum de'a fost posibil un asa vis , cu o asa precizie de data si cu un mesaj atit de clar ? am lasat-o-n pace, i-am aprins lui Petru o luminare si "i-am dat de mincat" ! Interesant! Aveti un porieten comun!
|
|
Postat pe: 23 Iunie 2011, ora 08:07
De la: _KARPOV, la data 2011-06-22 21:42:09De la: gabigabi, la data 2011-06-22 18:24:28 Galina, nu vreau sa te plictisesc, dar mi-am adus aminte de'o intimplare- una din foarte multe altele- intimplare cu un tilc deosebit ! am o prietana ce a fost casatorita cu un calvin si dupa cum stii , nu se fac nici la ei pomeniri ale mortilor ...intro noapte il visez pe Petru ca eram la birou si venind eu de la alimentara de vis-a-vis, ma-ntreaba de ce am venit cu mina goala ? ii e foame....sa ma duc sa aduc ceva de mincare ! m-am trezit cam buimaca de visul asta si-i dau un teleon Mioarei, intrebind-o ce face, aia ,ailalta ! si o mai intreb cind a murit Petru ? acu' o saptamina, s-au facut 7 ani ... de ce , ma-ntreaba ea ? ahhhh.... si atunci i-am povestit ce-am visat ! aiureli, a raspuns ea si gata, discutia s-a incheiat ! cam astia suntem si nici macar nu m-a intrebat sau sa se fi intrebat ,cum de'a fost posibil un asa vis , cu o asa precizie de data si cu un mesaj atit de clar ? am lasat-o-n pace, i-am aprins lui Petru o luminare si "i-am dat de mincat" ! si, ce mai face dumnealui ? e bine ? nu ti-a spus cumva ca el esti tu ?
|
ion00 367 mesaje Membru din: 23/03/2009 |
Postat pe: 23 Iunie 2011, ora 11:21
Doamna Gabigabi: Evulutionistul ar putea zice: -Nu pot crede ca Hristos s-a nascut dintr-o fecioara- Nu pot crede ca Isusi a murit si a inviat. - Nu pot crede ca sunt pacatos si ca trebuie sa ma pocaiesc.- Nu cred ca intr-o zi Dumnezeu va judeca lumea-....ect....
Ne intrebam: Poate fi evolutionistul credincios daca gandeste asa si are o viata ca atare? Sfatuiesc sa citim: CE ESTE UN CRESTIN ADEVARAT postat de mine pe 11 aprilie 2011,pagina 19 pe acest subiect (topic)), CE ESTE ZIUA JUDECATII? Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 23 Iunie 2011, ora 11:47
Am vrut sa aflu cum a aparut prima Biblie si iata: Cum a aparut Biblia? Pergamentul subtire preparat din piei de animale a fost materialul cel mai folosit pentru scrierea Vechiului Testament ebraic. Datorita durabilitatii lui, evreii au continuat sa-l foloseasca in perioada greceasca si romanica, desi papirusul era mai abundent si acceptabil din punct de vedere comercial ca material de scris tipic. Un sul mijlociu de piele masura in jur de 9 metri lungime si aproximativ 25 de cm latime. Textele antice se caracterizeaza prin faptul ca in stadiul original erau scrise numai consoanele, aparand intr-un sir continu cu un spatiu foarte mic intre cuvinte. Odata cu inceputul erei crestine, scribii evrei au fost deosebiti de constienti de necesitatea acuratetei in transmiterea textului ebraic. Cercetatorii scolastici care s-au devotat in mod deosebit acestei sarcini in secolele urmatoare au fost cunoscuti sub numele de masorecti. Ei au copiat textul cu multa grija iar cu timpul au numerotat chiar si versetele, cuvintele si literele fiecarei carti. Masorectii au socotit numarul total al literelor Vechiului Testament: 1 152 207 impartite pe carti si versete. Diviziunea pe capitole a inceput in secolul 13, prin episcopul Stephen Langton, mort in 1228. Cea mai importanta contributie a masorectilor a fost introducerea de simboluri vocalice in text, ca ajutor de citire. Unii oameni de stiinta afirma ca Vechiul Testament a fost scris de-a lungul unei perioade de aproximativ 1000 de ani (cca. 1400-400 i.e.n.) de cel putin treizeci de autori diferiti, insa paternitatea unui numar de carti este necunoscuta. Limba originala pentru cea mai mare parte a Vechiului Testament a fost ebraica, o ramura a marii familii de limbi semitice care include limba feniciana, asiriana, babiloneana, araba etc. Pana in perioada exilului, ebraica a continuat sa fie vorbita in Palestina, iar in decursul timpului, aramaica a devenit lingua-franca, astfel ca parti din Ezra (4:8, 6:18, 7:12-26); Ieremia (10:11) si Daniel (2:4-7:28) au fost scrise in aceasta limba. In 1488 la Soncino in Italia, a aparut prima Biblie ebraica tiparita, iar fiecare copie era scrisa de mana. Desi aparusera copii particulare atat pe pergament cat si in forma de carte, textele sinagogice erau limitate la suluri de piele, fiind copiate cu grija extrema. Pana la descoperirea sulurilor de la Marea Moarta, cel mai vechi manuscris ebraic existent era datat in jurul anului 900 e.n. Septuanginta (LXX), o traducere greceasca a Vechiului Testament, a inceput sa circule in Egipt in vremea lui Ptolomeu Filadelful (285-246 i.e.n.). A existat cererea din partea evreilor care vorbeau greceste de a avea copii ale Vechiului Testament, disponibile pentru uzul personal si in sinagogi in lingua-franca din zona de est-mediteraneana. Este foarte probabil ca o copie oficiala sa fi existat in renumita biblioteca din Alexandria. Aceasta versiune a fost utilizata nu numai de evreii de limba greaca, ci a fost adoptata si de Biserica Crestina. Dupa toate probabilitatiile, Pavel si alti apostoli au folosit un Vechi Testament grecesc pentru a argumenta ca Isus este Mesia (Fapte 17:2-4). In decursul secolului al doilea a intrat in uz forma codexului- formatul de carte actual- cu file aranjate pentru legat. Necesitatea unei alte traduceri a aparut atunci cand greaca a fost inlocuita de latina ca limba oficiala si specifica lumii mediteraniene. Desi in Africa circulase mai devreme o versiune a Septuagintei in latina veche, eforturile savante ale lui Ieronim se datoreaza unei traduceri in latina a Vechiului Testament ebraic, care a aparut spre sfarsitul secolului al IV-lea. In urmatorul mileniu, aceasta versiune cunoscuta sub numele de Vulgata a fost cea mai populara editie a Vechiului Testament. Pana in ziua de azi, Vulgata, cu adaosul cartilor apocrife respinse de Ieronim, ramane traducerea acceptata de Biserica Romano-Catolica.
|
|
Postat pe: 23 Iunie 2011, ora 14:46
De la: ion00, la data 2011-06-23 11:21:54Doamna Gabigabi: Evulutionistul ar putea zice: -Nu pot crede ca Hristos s-a nascut dintr-o fecioara- Nu pot crede ca Isusi a murit si a inviat. - Nu pot crede ca sunt pacatos si ca trebuie sa ma pocaiesc.- Nu cred ca intr-o zi Dumnezeu va judeca lumea-....ect.... dar unde si de ce a disparut postarea despre Evolutionisti si Creationisti ? ce continea atit de deranjant incit a fost necesar sa dispara ? ce chestie !
|
Postat pe: 3 Iulie 2011, ora 10:01
Daca Dumnezeu inseamna Binele, legea cauzalitatii, in raportul Dumnezeu Om...... este dizolvat imediat pentru ca Dumnezeu nu poate face rau (ar intra in contradictoriu), nu poate fi indiferent (ar fi in contradictie) si ar avea consecinte ale Raului asupra oricarui "copil al Sau", in cazul in care este creatorul nostru. In cazul in care nu este creatorul nostru, ci doar un fel de manager la bunului mers al omenirii, cine asculta de un lider care trimite la pierzanie? Ori, daca si noi, cei de jos, vedem nedreptatea coordonatorului nostru, nu ii vom pune la indoiala intelepciunea sa?
|
Postat pe: 3 Iulie 2011, ora 17:43
De la: _KARPOV, la data 2011-07-03 10:01:29 hai , nu te mai strofoci atita ca tot nu-i dai de capat ! mai bine da si tu o cafea, o inghetata ,o prajitura de ziua ta ! La multi ani, mai muc cel mic ! te pupa bunica !
|
Yorick 1014 mesaje Membru din: 20/10/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 4 Iulie 2011, ora 02:21
De la: ion00, la data 2011-06-23 11:21:54Doamna Gabigabi: Evulutionistul ar putea zice: -Nu pot crede ca Hristos s-a nascut dintr-o fecioara- Nu pot crede ca Isusi a murit si a inviat. - Nu pot crede ca sunt pacatos si ca trebuie sa ma pocaiesc.- Nu cred ca intr-o zi Dumnezeu va judeca lumea-....ect.... Domnu' Ion! E pacat ca nu poti intelege de ce anume mesajul dumitale nu are sens. Serios, e mare pacat. Voi incerca sa iti spun de ce ,si sper ca vei intelege. In primul rand felul in care privesti lucrurile reprezinta o falsa dihotomie. Nu exista nici o contradictie flagranta intre a accepta Teoria Evolutiei ca explicatie pentru diversitatea vietii si credinta in vreo fiinta superioara care ar putea fi numita "dumnezeu" sau altcumva. Aceasta contradictie exista doar in mintea dumitale. Exista suficiente exemple de oameni care le accepta pe amandoua. E drept ca dumneata ai voie sa spui ca acei oameni nu sunt crestini "adevarati" insa - in egala masura - si ei au voie sa spuna ca dumneata esti habarnist. In al doilea rand , intrebarea dumitale : "Poate fi evolutionistul credincios.." continuata cu propozitia "Sfatuiesc sa citim: CE ESTE UN CRESTIN ADEVARAT.." arata doar cat de confuz poti fi dumneata. Asta arata ca dumneata confunzi notiunile de "credincios" si "crestin". E drept ca imi dau seama ca in conceptia dumitale ele sunt egale, dar .. incearca sa intelegi - daca poti - ca dumneata nu esti un etalon pentru restul lumii. Cu siguranta iti vei da seama ca pentru un musulman notiunea de "credincios" nu este egala cu cea de "crestin". Asa ca iti sugerez sa fii putin atent la acuratetea termenilor pe care ii folosesti. Mai departe nici nu are sens sa iti raspund , deoarece e necesar sa iti corectezi mai intai termenii folositi , cel putin pentru motivul ca as vrea sa vad ca pricepi distinctia intre categorii. |
|
Postat pe: 4 Iulie 2011, ora 08:17
Yorick- vad ca aplici vorba " mai rarut e mai dragut "! asadar, chiar mi-era dor de tine si .imi pare bine sa te revad !
|
Postat pe: 5 Iulie 2011, ora 00:06
Pe data de 17 iunie 2011 ora 09,15 domnul Karpov a spus: Pai eu cred ca intre isus si spartacus e o diferenta...Unul a fost lider local iar celalalt se credea lider universal....
Desi Isus a fost cel mai mare om care a trait vreodata pe pamant nu si-a dorit ca sa fie lider universal. Mai degraba din Noul Testament reiese faptul ca ca Isus n-a dorit sa fie nici lider nationa macarl : Sa ne amintim ca a intrat odata in Ierusalim cand multi oameni parca iL dorea pe Isus mare lider caci asterneau haine ,presarau ramuri,strigau osanu inaintea Lui. Isus in aceasta situatie nu a intreprins nimic pentru a fi lider national caci imparatia Sa era sus si nu jos pe pamant. Apoi trebuie sa tinem cont ca El a spus ca a venit aici jos pe pamant ca sa slujeasca nu ca sa fie slujit. Sa ne amintim apoi si faptul ca Hristos a spalat picioarel ucenicilor Sai deci nu aveti dreptate Pe data de 17 iunie 2011 ora 09,24 domnul KARPOV a scris : sus avea niste obligatii....Nu poti avea pretentia sa fii crezut pe cuvant .....Si el si dumnezeu au gresit.....Faptul ca eu nu cred ca ei exista....confirma ceea ce eu afirm.Ei "stiu" ca eu as crede daca as sti ca exista....faptul ca eu nu cred ...i se datoreaza lui dumnezeu....el m-a "creat"asa... Domnule va recomand sa cititi primul capitol din cartea a sasea din Noul Testament. Daca veti citi cu o inima sincera veti intelege starea,pozitia omului existentiala. www.youtube.com/watch?v=2MzjaWOuUYc |
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 5 Iulie 2011, ora 00:14
Diferenta intre spartacus si Isus?
Spartacus a luptat ptr libertate, dar a omorit oameni. Si a murit pe cruce, in corp. Isus a dat multe ....invataturi, ptr a fi liber, mai ales in spirit. Nu a omorit oameni. dar a fost omorit pe cruce. Dar de fapt doar moarte clinica. Si a inviat.....in corp? Nu se stie daca mai era in dimensiunea paminteana cind a inviat. Oamenii ulteriori au facut diferenta intre ei. Unul erou, altul dumnezeit. Raporteaza abuz de limbaj
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Postat pe: 5 Iulie 2011, ora 00:34
De la: ion00, la data 2011-07-05 00:06:50Pe data de 17 iunie 2011 ora 09,15 domnul Karpov a spus: Pai eu cred ca intre isus si spartacus e o diferenta...Unul a fost lider local iar celalalt se credea lider universal.... Din cauza lui isus au murit zeci de milioane de oameni.....Cred ca isus la vremea aia nu era omnipotent....nu stia viitorul...Daca ar fi prevazut crimele viitoare care urmau sa aiba loc din cauza lui ...la cum crezi tu ca este el....ar fi trebuit sa nu-si doreasca sa fie Mesia,....Ma trimiti prin evanghelii ...eu nu pot sa cred ceea ce a scris un evanghelist oarecare......Eu vreau adevarul din mai multe surse....si in primul rand de la sursa....Sursa ar fi isus sau dumnezeu.....unde sunt ei....de ce nu vin in mijlocul nostru...? De ce prin vechiul testament dumnezeu se plimba prin lume si vorbea cu moise sau cu lot in schimb in prezent nici macar nu mai stim daca e in "viata"....Ai vreo dovada ca dumnezeu mai traieste sau ca mai este la putere ? Au trecut 2000 de ani de cand nu am mai primit vesti..... eu cred ca au decedat intre timp si noi inca ne rugam si speram....
|
|
Postat pe: 5 Iulie 2011, ora 08:49
eh @yorick, daca n-ai fi INSUFLETIT , te-as crede ca nu cunosti / recunosti notiunea de Suflet ! cred ca o stii ,dar nu sti ca ca sti !
|
Postat pe: 5 Iulie 2011, ora 11:15
Domnule Yorick: Nu ati inteles prea bine ce am vrut sa spun. In dialog cu doamna GabiGabi nu aparea Teoria Evolutiei in discutie ci posibilitatea ca evolutionistii sa fie sau nu credinciosi ai Lui Dumnezeu prin Isus. Cum postarea comuna a mea si a doamnei Gabi Gabi a disparut (cititi postarea doamnei GabiGabi din 23 iunie ora 14,46 2001) ,dvs nu ati interceptat corect sensul discutiei. Nici o problema, nu se supara nimeni. Nu va faceti griji pt mine apoi : Nu confund notiunile de credincios si crestin. Aceste doua notiuni (ca si altele) le inteleg, le folosesc in lumina Bibliei
Nu ma pretend a fi o persoana instruita si nici Doamne fereste model. Daca tacem cu totii se nasc totusi intrebari de genul : Ce facem atunci cind vedem in jurul nostru oameni instruiti care nu citesc Biblia si nu sunt credinciosi ai Lui Dumnezeu? Cumparati va rog ziarul local si cititi la rubrica deceselor.apoi va puneti intrebarea: Unde sunt sufletele respective? Unde vor fi sufletele noastre peste 100 de ani? In joc nu este o miza mult prea mare pentru a fi pasivi? Ce este normal pina la urma? Ati spus: Exista suficiente exemple de oameni care le accepta pe amandoua. E drept ca dumneata ai voie sa spui ca acei oameni nu sunt crestini "adevarati" insa - in egala masura - si ei au voie sa spuna ca dumneata esti habarnist O poveste amuzanta din care am putea invata (poate ceva din intelepciunea populara) Pe un mare lac se afla o barca cam veche in care se afla 3 persoane:Un vislas pe nume Ion care era la mijlocul barcii si doi savanti care se aflau in fata si in spaiele barcii. Cum admirau cu totii peisajul unui savant ii vine ideia sa mai schimbe atmosfera si il intreaba pe Ion: Ioane! Stii cine a fost Platon? Nu stiu raspunde Ion vislasul. Degeaba ai trait pana acum daca nu stii cine a fost Platon a zis primul savant. Dupa ce au ras copios invatatii,cel de-al doilea savant il intreaba pe Ion al nostru: Ioane ai auzit de Isaac Newton? Numele lui iti spune ceva? Nu stiu nimic, nici n-am auzit de el a raspuns Ion. Iarasi cei doi savanti au ras. Ca din senin sa iscat o furtuna mare care provoaca valuri destul de mari. Nea Ion vaslasul analizeaza rapid noua situatie si se adreseaza celor doi: Barca ia apa printr-o crapatura in partea de jos. Furtuna creste si noi suntem la mare distanta de cel mai apropiat mal. Mariile voastre stiti sa inotati? Cei doi savanti ii raspund intr-un cor; Nu stim sa inotam! Nea Ion le raspunde ca-i pare rau de ei,apoi sare in apa si inoata pina la mal. Pe urma cand priveste pe suprafata lacului realizeaza ca cei doi oameni se inecasera. Ati inteles cred ce am vrut sa spun. Cititi: Originea Omului Destinul Omului de A E Wilder Smith okazii.bookblog.ro/catalog/53921803/a-e-wilder-smith-originea-si... |
|
Yorick 1014 mesaje Membru din: 20/10/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 5 Iulie 2011, ora 18:47
Din pacate, din cate constat, tot nu s-a rezolvat problema cu mesajele care dispar ...
Pentru acelasi motiv imi bagasem picioarele in site-ul asta odata, dar uite ca am gresit si am mai revenit... Insa , sincer nu vad rostul de a continua. Respectul pentru interlocutor ar trebui sa insemne ca poate sunt dator cu vreun raspuns. Dar daca acel raspuns dispare .... E cam inutil efortul de a il scrie.. Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|

De obicei adminu' ma bana cand treceam de 5000
Am fost cuminte sau poate ....cel de sus ....a pus o vorba buna ...ca de scris nu se pune problema....ca nu stie....
P.S. Ai o memorie exceptionala! M-am gandit mult sa-mi aduc aminte de episodul cu vecinul! Nu te invidiez ca si eu aveam... Acum e dereglata temporizarea si nu se mai gasesc piese identice de inlocuit!