back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Ce este ziua judecatii?

Pagini: << 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 >> Sari la pagina:

PRADUITOR

10 mesaje
Oras: Timisoara

Postat pe: 17 Aprilie 2011, ora 16:25

De la: 9am180342, la data 2010-01-27 15:33:50Nu sunt oportunista, ,,snoaba' sa postez ceea ce e la moda si in ceea ce nu cred. Desigur, cred ce -am scris. Cu care parte nu sunteti deacord? E doar o opinie si trebue sa ma mai documentez -[/quotUn preot explică la ora de religie:
- Dumnezeu l-a creat pe Adam și cu o coastă din Adam a creat-o pe Eva.
- Părinte, îl întrerupe un elev, tata spune că ne tragem din maimuțe.
- Ascultă, zise preotul plictisit, cazul familiei tale nu mă interesează. Eu vorbesc în general.

Astazi folosim SOBORUL ca sa pacalim poporul !
PRADUITOR

10 mesaje
Oras: Timisoara

Postat pe: 17 Aprilie 2011, ora 16:30

De la: tasa_nuti, la data 2010-01-27 13:17:09Biblia spune ca,,a stabilit o zi in care urmeaza sa judece cu dreptatepamanul locuit,, -faptele apostolilor 17 cu vers 31 ,ce parere aveti?

Un tip care era cunoscut pentru răutatea și distanța sa față de biserică, se prezintă într-o zi, spre uimirea tuturor, la spovedanie. Părintele, care-l știa ce fel de om e, îl întreabă pentru început, mai mult retoric:
- Fiule, când ai deschis ultima oară Biblia?
- Ieri părinte…
Părintele, neașteptându-se la un astfel de răspuns, îl întreabă curios:
- Dar cum se face fiule, citești așa des?
- Nu părinte, dar acolo îmi țin banii…

Raporteaza abuz de limbaj
Astazi folosim SOBORUL ca sa pacalim poporul !
ion00

367 mesaje
Postat pe: 21 Aprilie 2011, ora 18:41

Ceva ff valoros! Se deschide cam greu. www.scribd.com/doc/3881715/Wilhelm-Busch-Isus-destinul-nostru

symy1

4661 mesaje
Oras: Zalau

Postat pe: 21 Aprilie 2011, ora 22:26

De la: ion00, la data 2011-04-21 18:41:58Ceva ff valoros! Se deschide cam greu. www.scribd.com/doc/3881715/Wilhelm-Busch-Isus-destinul-nostru[/quote]

symy-apocalipsa.blogspot.ro
Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 22 Aprilie 2011, ora 13:28

bre crestinilor , voi va puneti problema cum o sa va petreceti primele 10 miliarde de ani , in rai ? Daca dupa aia va plictisiti , ce o sa faceti ? Va "sinucideti" , sau cereti "transferul" in iad ? Dar peste 1000 de miliarde de ani , credeti ca nu o sa vi se urce la cap , "monotonia" ?

turbotrotineta__

7 mesaje
Postat pe: 22 Aprilie 2011, ora 23:03

De la: 9am180342, la data 2010-01-30 12:59:17
De la: symy1, la data 2010-01-29 23:29:14 Daca nu esti din ""clasa unsa""nu ai cum sa intelegi Revelatia...Martorilor!!!!!
Te referi la Unsii Domnului sau la unsurosii domnului?

unsuroșii, slinoșii, zoioșii, băloșii, nădușiții, jegoșii, puturoșii ...

gabigabi

12108 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 23 Aprilie 2011, ora 08:29

De la: turbotrotineta__, la data 2011-04-22 23:03:36
De la: 9am180342, la data 2010-01-30 12:59:17
De la: symy1, la data 2010-01-29 23:29:14 Daca nu esti din ""clasa unsa""nu ai cum sa intelegi Revelatia...Martorilor!!!!!
Te referi la Unsii Domnului sau la unsurosii domnului?

unsuroșii, slinoșii, zoioșii, băloșii, nădușiții, jegoșii, puturoșii ...

si prostii care nu inteleg despre ce vorbesc ceilalti ! frate draga, e ca si cum te-ai nimeri intr-o comunitate de chinezi, de ex. si te-ai enerva ca nu intelegi ce spun ei si ca tot omu' prost tot tu spui despre ei ca-s unsurosi, slinosi , jegosi si puturosi ! cih !

ion00

367 mesaje
Postat pe: 29 Aprilie 2011, ora 08:14

De la: _KARPOV, la data 2011-04-22 13:28:14

bre crestinilor , voi va puneti problema cum o sa va petreceti primele 10 miliarde de ani , in rai ? Daca dupa aia va plictisiti , ce o sa faceti ? Va "sinucideti" , sau cereti "transferul" in iad ? Dar peste 1000 de miliarde de ani , credeti ca nu o sa vi se urce la cap , "monotonia" ?

IN TRAMVAI,O EXPERIENTA PERSONALA

Cu multi ani in urma,aflandu-ma intr-un tramvai am avut o experienta unica. Aceasta a durat in jur de un minut. Pentru mine a fost o experienta de mare extaz pline de bucurie maxima unica chiar. Sa va povestesc:
- Auzisem pe cineva citand si explicand din Biblie, Ioan 3,16: "Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viața veșnică'.
Aceasta se intampla dupa vreo 5-6 ani de cand hotarasem sa ma intorc la Dumnezeu. Realizasem ca: Sunt pacatos,ca Dumnezeu ma poate ierta de toate pacatele mele ,ca trebuie sa cred in EL,sa ma botez si sa fac voia Lui. Imi spuneam in sinea mea printre altele: Ca asa cum am terminat o scoala facand ca si alte lucruri pentru a locui pe acest pamant 70-80 de ani,trebuie sa ma gandesc in mod serios si la perioada de timp de dincolo de moarte, (O perioada de timp in care asa gandeam) .

Aflandu-ma intr-o toamna ,intr-un tranvai cam in jurul orei 20, in orasul meu, aproape gol,in picioare,meditam la cuvintele Lui Isus: "Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viața veșnică".
Imi spuneam. ma intrbam in sine? Dar chiar si pentru mine a murit Isus? Ma iertat El oare? Apartin eu Lui Dumnezeu de fapt?
La cateva clipe dupa aceste ganduri,am simtit o revarsare Divina in inima,in suflet.... Ce am inteles din aceasta stare de extaz Dumnezeesc? Ca pentru faptul ca am crezut in Isus Hristos, sunt proprietatea Lui Dumnezeu,ca apartin Lui. Ce bucurie imensa ma cuprins! Mi s-au aburit ochii.
Linistea,pacea interioara pe care am primito si pe care ti-o poate da doar Dumnezeu. Nu se poate exprima in cuvinte aceasta experienta personala.
In mod sincer cred ca oricine crede in mod real in Isus Hristos poate avea asemenea experiente sau mai mari.

Pentru mine personal,ca si pentru cei credinciosi cred ca asa zisa problema plictiselii in multele miliarde de ani pica,nestand sta in picioare domnule Karpov. Acel minut (ulterior realizasem cata distanta parcursese tramvaiul,putand astfel cronometra oarecum timpul). Stiti ca la Dumnezeu o mie de ani sunt ca o zi si ca o zi sunt ca o mie de ani? Noi credinciosii Lui. vom fi incorporati in "acel" fel de timp si sub nici o forma nu ne vom plictisi in infinitul de ani pe care il vom petrece in Imparatia Cerurilor.

Ic3

922 mesaje
Oras: Constanta

Postat pe: 29 Aprilie 2011, ora 08:57

Ioane........Nu mai umbla beat prin mijloacele de transport in comun.. .
Asa ajungi sa comunici cu vrabiile si sa tii discursuri cainilor prin parcuri
Era nu demult in Constanta unu asemeni...
Intr-o zi alerga tinand mainile in aer ca fiind pe volan..facand zgomotos ca motorul unei masini...
O batranica in fata unui magazin il opreste sa-i dea un covrig...
El...Pune frana replicand batranei..
Multumesc...arunca-l in remorca

Somnul ratiunii naste monstrii.Bestii cu chipurii umane ce se hranesc cu neputinta acestei lumi ce se incapataneaza sa traiasca in ignoranta.
gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 29 Aprilie 2011, ora 09:16

De la: Ic3, la data 2011-04-29 08:57:16Ioane........Nu mai umbla beat prin mijloacele de transport in comun.. .
Asa ajungi sa comunici cu vrabiile si sa tii discursuri cainilor prin parcuri
Era nu demult in Constanta unu asemeni...
Intr-o zi alerga tinand mainile in aer ca fiind pe volan..facand zgomotos ca motorul unei masini...
O batranica in fata unui magazin il opreste sa-i dea un covrig...
El...Pune frana replicand batranei..
Multumesc...arunca-l in remorca

buna gluma, Icule, dar nu stii despre ce-i vorba ! e ca si cind un pictor indragostit de lumina calda si irizata a soarelui ce se strecoara printre frunzele unui copac, aurindu-le, ar incerca sa-i explice unui Orb , cum e CULOAREA si Minunea ce se naste acolo !

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 30 Aprilie 2011, ora 10:00

Cu adânca durere, Consiliul Baroului București anunță plecarea în lumea celor veșnice a celui care a fost avocat Irinel Mehedințeanu, membru al Consiliului Baroului București, al Consiliului Uniunii Barourilor din România și Vicepreședinte al Filialei București a Casei de Asigurări a Avocaților

A fost un om deosebit(vecinul meu) , a decedat la doar 65 de ani.....pacat....

ion00

367 mesaje
Postat pe: 30 Aprilie 2011, ora 14:56

Este weekend. Avem timp deci pentru o lectura buna!
www.theophilos.3x.ro/Biblioteca/Carti/ONLINE/Boli%20evitabile/in...

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 1 Mai 2011, ora 19:49

In seara asta pe TVR1 este filmul Agora ...despre asasinarea Hypatiei , singura femeie pentru care simt ca ar fi meritat ca niciun preot sa nu existe in aceasta lume plina de misticism !

A fost asasinata de catre cea mai mare organizatie criminala ,din istoria lumii....biserica crestina !

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje

In seara asta pe TVR1 este filmul Agora ...despre asasinarea Hypatiei , singura femeie pentru care simt ca ar fi meritat ca niciun preot sa nu existe in aceasta lume plina de misticism !

A fost asasinata de catre cea mai mare organizatie criminala ,din istoria lumii....biserica crestina !

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje

stejerean_vasile

672 mesaje
Oras: Bistrita

Postat pe: 2 Mai 2011, ora 00:31

ziua judecatii...este ziua cand o sa invatam sa nu mai judecam...

Omerta Vision
ion00

367 mesaje
Postat pe: 3 Mai 2011, ora 22:34

De la: _KARPOV, la data 2011-05-01 19:49:31

Dumnezei nu a infiintat o institutie,o organizatie. Acei oameni din lume care au auzit evanghelia si au primit-o fac parte din Biserica Sa. Biserica Lui Dumnezeu este comparata in Biblie cu un corp uman:

“ Căci, după cum trupul este unul și are multe mădulare, și după cum toate mădularele trupului, măcar că sunt mai multe, sunt un singur trup, – tot așa este și Hristos. Noi toți, în adevăr, am fost botezați de un singur Duh, ca să alcătuim un singur trup, fie Iudei, fie Greci, fie robi, fie slobozi; și toți am fost adăpați dintr-un singur Duh. Astfel, trupul nu este un singur mădular, ci mai multe. Dacă piciorul ar zice: „Fiindcă nu sunt mână, nu sunt din trup”, – nu este pentru aceasta din trup? Și dacă urechea ar zice: „Fiindcă nu sunt ochi, nu sunt din trup” – nu este pentru aceasta din trup? Dacă tot trupul ar fi ochi, unde ar fi auzul? Dacă totul ar fi auz, unde ar fi mirosul? Acum dar Dumnezeu a pus mădularele în trup, pe fiecare așa cum a voit El. Dacă toate ar fi un singur mădular, unde ar fi trupul? Fapt este că sunt mai multe mădulare, dar un singur trup. Ochiul nu poate zice mâinii: „N-am trebuință de tine”; nici capul nu poate zice picioarelor: „N-am trebuință de voi.”Ba mai mult, mădularele trupului, care par mai slabe, sunt de neapărată trebuință.Și părțile trupului, care par vrednice de mai puțină cinste, le îmbrăcăm cu mai multă podoabă. Așa că părțile mai puțin frumoase ale trupului nostru capătă mai multă frumusețe, pe când cele frumoase n-au nevoie să fie împodobite. Dumnezeu a întocmit trupul în așa fel ca să dea mai multă cinste mădularelor lipsite de cinste pentru ca să nu fie nici o dezbinare în trup: ci mădularele să îngrijească deopotrivă unele de altele. Și dacă suferă un mădular, toate mădularele suferă împreună cu el; dacă este prețuit un mădular, toate mădularele se bucură împreună cu el. Voi sunteți trupul lui Hristos, și fiecare, în parte, mădularele lui”. BIBLIA
Biserica Lui Dumnezeu este ca un organism ,iar fiecare credincios inteles ca un organ. Biserica Lui Dumnezeu nu este aratata in Sf Scriptura ca o institutie.

Unii oameni in trecut credeau ca sunt ai Lui Dumnezeu dar nu erau pentru-ca nu faceau voia Sa si atat ei ca si unii pagani,au creat suferinta,au omarat pe adevaratii crestini,sau pe alti oameni care nu gandeau ca ei. Falsii tematori de Dumnezeu credeau ca fac voia Lui Dumnezeu daca omorau, schingiuau semenii dupa gandirea timpului,a mentalitatii lor.
Isus a stiut aceste lucruri,informandu-si discipolii:

„ V-am spus aceste lucruri, pentru ca ele să nu fie pentru voi un prilej de cădere. Au să vă dea afară din sinagogi: ba încă, va veni vremea când, oricine vă va ucide, să creadă că aduce o slujbă lui Dumnezeu. Și se vor purta astfel cu voi, pentru că n-au cunoscut nici pe Tatăl, nici pe Mine”. BIBLIA
www.youtube.com/watch?v=ukoC11iCtp0

www.youtube.com/watch?v=Py79fAE2heA

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 3 Mai 2011, ora 22:56

De la: ion00, la data 2011-05-03 22:34:44

Dumnezei nu a infiintat o institutie,o organizatie. Acei oameni din lume care au auzit evanghelia si au primit-o fac parte din Biserica Sa. Biserica Lui Dumnezeu este comparata in Biblie cu un corp uman:

“ Căci, după cum trupul este unul și are multe mădulare, și după cum toate mădularele trupului, măcar că sunt mai multe, sunt un singur trup, – tot așa este și Hristos. Noi toți, în adevăr, am fost botezați de un singur Duh, ca să alcătuim un singur trup, fie Iudei, fie Greci, fie robi, fie slobozi; și toți am fost adăpați dintr-un singur Duh. Astfel, trupul nu este un singur mădular, ci mai multe. Dacă piciorul ar zice: „Fiindcă nu sunt mână, nu sunt din trup”, – nu este pentru aceasta din trup? Și dacă urechea ar zice: „Fiindcă nu sunt ochi, nu sunt din trup” – nu este pentru aceasta din trup? Dacă tot trupul ar fi ochi, unde ar fi auzul? Dacă totul ar fi auz, unde ar fi mirosul? Acum dar Dumnezeu a pus mădularele în trup, pe fiecare așa cum a voit El. Dacă toate ar fi un singur mădular, unde ar fi trupul? Fapt este că sunt mai multe mădulare, dar un singur trup. Ochiul nu poate zice mâinii: „N-am trebuință de tine”; nici capul nu poate zice picioarelor: „N-am trebuință de voi.”Ba mai mult, mădularele trupului, care par mai slabe, sunt de neapărată trebuință.Și părțile trupului, care par vrednice de mai puțină cinste, le îmbrăcăm cu mai multă podoabă. Așa că părțile mai puțin frumoase ale trupului nostru capătă mai multă frumusețe, pe când cele frumoase n-au nevoie să fie împodobite. Dumnezeu a întocmit trupul în așa fel ca să dea mai multă cinste mădularelor lipsite de cinste pentru ca să nu fie nici o dezbinare în trup: ci mădularele să îngrijească deopotrivă unele de altele. Și dacă suferă un mădular, toate mădularele suferă împreună cu el; dacă este prețuit un mădular, toate mădularele se bucură împreună cu el. Voi sunteți trupul lui Hristos, și fiecare, în parte, mădularele lui”. BIBLIA
Biserica Lui Dumnezeu este ca un organism ,iar fiecare credincios inteles ca un organ. Biserica Lui Dumnezeu nu este aratata in Sf Scriptura ca o institutie.

Unii oameni in trecut credeau ca sunt ai Lui Dumnezeu dar nu erau pentru-ca nu faceau voia Sa si atat ei ca si unii pagani,au creat suferinta,au omarat pe adevaratii crestini,sau pe alti oameni care nu gandeau ca ei. Falsii tematori de Dumnezeu credeau ca fac voia Lui Dumnezeu daca omorau, schingiuau semenii dupa gandirea timpului,a mentalitatii lor.

„ V-am spus aceste lucruri, pentru ca ele să nu fie pentru voi un prilej de cădere. Au să vă dea afară din sinagogi: ba încă, va veni vremea când, oricine vă va ucide, să creadă că aduce o slujbă lui Dumnezeu. Și se vor purta astfel cu voi, pentru că n-au cunoscut nici pe Tatăl, nici pe Mine”. BIBLIA

Cand te bazezi doar pe biblie , dai de gandit ! Exista sansa ca aceasta carte sa nu cuprinda adevarul , sa aiba la baza altceva . E nevoie de confirmare si din alta sursa ! Nu vad de ce lui dumnezeu ii este greu sa ne demonstreze macar odata la 100 de ani ca exista ? Acum ar avea mai multe posibilitati sa ni se infatiseze , simultan ....tuturor ...Daca nu o face ....pare un ciudat....ceea ce cred ca un "creator" nu si-ar dori....

ion00

367 mesaje
Postat pe: 13 Mai 2011, ora 00:06

De la: _KARPOV, la data 2011-05-03 22:56:12

Cand te bazezi doar pe biblie , dai de gandit ! Exista sansa ca aceasta carte sa nu cuprinda adevarul , sa aiba la baza altceva . E nevoie de confirmare si din alta sursa ! Nu vad de ce lui dumnezeu ii este greu sa ne demonstreze macar odata la 100 de ani ca exista ? Acum ar avea mai multe posibilitati sa ni se infatiseze , simultan ....tuturor ...Daca nu o face ....pare un ciudat....ceea ce cred ca un "creator" nu si-ar dori....

Ceva privitor la bazatul pe Biblie: Sunt multe carti bune dar nici una nu poate fi pusa pe picior de egalitate cu Biblia. Din pacate lumea in general nu tine cont de acest lucru si se ajunge la anormalitati.
Citesc si studiez de ceva timp Biblia si in timp am citit si alte carti (bune) sau documente care au afirmat spusele ei.

Lui Dumnezeu nu-I este deloc greu sa demonstreze ca exista! Sa ne inchipuim ca ar arata mari semne ale puterii Sale pe cer, minuni.... Credeti ca oamenii ar crede si s-ar indrepta cu fata spre El si I-ar face voia? Nu cred. Aceste fenomene ar fi explicate in fel si chip de catre oameni...
Sau daca periodic ar invia unii oameni morti care sa ne explice cum sta treaba cu cele religioase, marea masa de oameni ar crede? Nu cred. La inceput ar fi speriati, interesati intr-o masura apoi ar intra in rutina vietii de zi cu zi ca si in cazul binecunoscut al cutremurilor sa zicem.
Dumnezeu nu gandeste ca noi oamenii! Cine vrea sa descopere existenta Creatorului sa se uite cu bagare de seama la tot ce a creat El cu atentie. Apoi isi va da seama ca in spatele creatiei exista o Persoana: Dumnezeu.
Ca si Creator Dumnezeu are dreptul, de ce nu si pretentia de a fi crezeut pe cuvant. El nu este Papa,Rege,Patriarh,Presedinte,Secretar general ONU.....un om. El este Dumnezeu.
Ca Dumnezeu doreste sa credem in existenta Lui,sa-I facem voia Sa. Iata ce ne spune Biblia despre credinta:
' Și credința este o încredere neclintită în lucrurile nădăjduite, o puternică încredințare despre lucrurile care nu se văd".
Daca am merge la piata si am dori sa cumparam fructe sa zicem. Acolo vanzatorul ne vede,cu portmoneul , si bineinteles ca cumparam fructele dorite. Aceasta activitate ar fi la vedere pe deo parte iar pe alta parte ar fi ceva intre doi oameni. Deci o relatie om om.
In cazul nostru (in relatia om si Dumnezeu) situatia este total diferita: Dumnezeu doreste sa credem in El fara sa-L vedem. Caci credinta este totul. Mai tarziu daca EL doreste ne poate arata si minuni.

Ceva in doua parti legat de cele de mai sus: Daca doriti,cautati: Gabi Ilut Biserica Harul Marturia intoarcerii la Dumnezeu 1si 2.
www.christiantube.net/video/tags/1

CR0N0S

1163 mesaje

Postat pe: 13 Mai 2011, ora 02:52

De la: ion00, la data 2011-05-13 00:06:51
De la: _KARPOV, la data 2011-05-03 22:56:12

Ceva privitor la bazatul pe Biblie: Sunt multe carti bune dar nici una nu poate fi pusa pe picior de egalitate cu Biblia. Din pacate lumea in general nu tine cont de acest lucru si se ajunge la anormalitati.
Citesc si studiez de ceva timp Biblia si in timp am citit si alte carti (bune) sau documente care au afirmat spusele ei.

Lui Dumnezeu nu-I este deloc greu sa demonstreze ca exista! Sa ne inchipuim ca ar arata mari semne ale puterii Sale pe cer, minuni.... Credeti ca oamenii ar crede si s-ar indrepta cu fata spre El si I-ar face voia? Nu cred. Aceste fenomene ar fi explicate in fel si chip de catre oameni...
Sau daca periodic ar invia unii oameni morti care sa ne explice cum sta treaba cu cele religioase, marea masa de oameni ar crede? Nu cred. La inceput ar fi speriati, interesati intr-o masura apoi ar intra in rutina vietii de zi cu zi ca si in cazul binecunoscut al cutremurilor sa zicem.
Dumnezeu nu gandeste ca noi oamenii! Cine vrea sa descopere existenta Creatorului sa se uite cu bagare de seama la tot ce a creat El cu atentie. Apoi isi va da seama ca in spatele creatiei exista o Persoana: Dumnezeu.
Ca si Creator Dumnezeu are dreptul, de ce nu si pretentia de a fi crezeut pe cuvant. El nu este Papa,Rege,Patriarh,Presedinte,Secretar general ONU.....un om. El este Dumnezeu.
Ca Dumnezeu doreste sa credem in existenta Lui,sa-I facem voia Sa. Iata ce ne spune Biblia despre credinta:
' Și credința este o încredere neclintită în lucrurile nădăjduite, o puternică încredințare despre lucrurile care nu se văd".
Daca am merge la piata si am dori sa cumparam fructe sa zicem. Acolo vanzatorul ne vede,cu portmoneul , si bineinteles ca cumparam fructele dorite. Aceasta activitate ar fi la vedere pe deo parte iar pe alta parte ar fi ceva intre doi oameni. Deci o relatie om om.
In cazul nostru (in relatia om si Dumnezeu) situatia este total diferita: Dumnezeu doreste sa credem in El fara sa-L vedem. Caci credinta este totul. Mai tarziu daca EL doreste ne poate arata si minuni.

Ceva in doua parti legat de cele de mai sus: Daca doriti,cautati: Gabi Ilut Biserica Harul Marturia intoarcerii la Dumnezeu 1si 2.
www.christiantube.net/video/tags/1

Ce carte confirma nazbatiile lui dumnezeu , cel din vechiul testament ? Din cate stiu si eu , inainte de aparitia lui isus , au trait cativa "clasici in viata" care nu au pomenit nimic despre dumnezeul evreilor si acestia erau cu mult mai isteti decat smecherii care au inventat biblia . Iar despre isus , de ce oare Seneca nu pomeneste nimic.....era totusi un contemporan de-al sau , mai istet decat toti evanghelistii si apostolii , luati la gramada . Daca nu a scris , parerea mea este ca nu a existat -Isus ! Lamureste-ma ca exista dumnezeu si ca a existat Isus fara a te folosi de biblie sau alte scripturi evreiesti . Eu merg pe ideea ca biblia e doar o simpla carte prin care ni se aduc la cunostinta miturile evreilor . Pentru a dovedi existenta unui dumnezeu si al unui fiu al sau , ipotetic , e nevoie de mai mult . Daca tu il "vezi" sau il "simti" pe dumnezeu iar eu nu il vad si nici nu il simt , atunci avem o problema . Tu esti cel care sustine ca exista , caz in care tu ai obligatia sa dovedesti asta . Daca nu poti dovedi atunci inseamna ca ai o mare problema !

ion00

367 mesaje
Postat pe: 13 Mai 2011, ora 13:02

Domnule 'Cronos' Ati scris; Ce carte confirma nazbatiile lui dumnezeu , cel din vechiul testament ? Din cate stiu si eu , inainte de aparitia lui isus , au trait cativa "clasici in viata" care nu au pomenit nimic despre dumnezeul evreilor si acestia erau cu mult mai isteti decat smecherii care au inventat biblia . Iar despre isus , de ce oare Seneca nu pomeneste nimic.....era totusi un contemporan de-al sau , mai istet decat toti evanghelistii si apostolii , luati la gramada . Daca nu a scris , parerea mea este ca nu a existat -Isus ! Lamureste-ma ca exista dumnezeu si ca a existat Isus fara a te folosi de biblie sau alte scripturi evreiesti . Eu merg pe ideea ca biblia e doar o simpla carte prin care ni se aduc la cunostinta miturile evreilor . Pentru a dovedi existenta unui dumnezeu si al unui fiu al sau , ipotetic , e nevoie de mai mult . Daca tu il "vezi" sau il "simti" pe dumnezeu iar eu nu il vad si nici nu il simt , atunci avem o problema . Tu esti cel care sustine ca exista , caz in care tu ai obligatia sa dovedesti asta . Daca nu poti dovedi atunci inseamna ca ai o mare problema

Domnule “Cronos”! Sunt nedumerit. La ce nazbatii va referiti de fapt?
Apoi la Dumnezeu nu primeaza istetimea unui om. La Dumnezeu primeaza ascultarea omului de EL, de poruncile sale. De exemplu Dr Paul Joseph Goebbels (1897-19450) a fost f istet dar datorita lui multi oameni au varsat lacrimi,sange sau au pierit caci aces om nu fost in solda Lui Dumnezeu.

Ce dovezi concrete aveti cand spuneti ca autorii Bibliei erau smecheri? Eu stiu ca ei au fost cinstiti,buni, evlaviosi,tematori de Dumnezeu. Multi din ei pierzandu-si bunurile personale,libertatea,viata chiar pentru Dumnezeu pentru Numele Lui Isus Hristos.
Chiar daca Seneca n-a pomenit despre Isus nimic,aceasta nu inseamna ca Isus n-a existat ca persoana fizica,istorica. De exemplu daca Lev Tolstoi n-a pomenit nimic de M Eminescu,aceasta nu inseamna ca marele poet al nostrum n-a existat. Sa nu uitam apoi ca in secolul 1 nu exista modalitatile de azi de informare iar Seneca chiar daca a fost preceptor este posibil sa nu fi auzit de Isus. Sau daca a auzit de Isus sa nu fi mentionat in scrierele sale Numele Lui Isus pentru simplul motiv ca nu a vazut in El o persoana importanta,el personal necrezind in Isus in mesajul Sau. Sau o alta posibilitate ar fi ca Seneca sa fi mentionat in scrierile sale numele Lui Isus dar acele scrieri sa nu fi ajuns pana la noi in sec 21 www.theophilos.3x.ro/Biblioteca/Carti/ONLINE/Biblia%20este%20tot...
CITEVA DOVEZI ISTORICE DESPRE PERSOANA LUI ISUS HRISTOS

ISTORICI PAGANI

-Pliniu cel Tanar(61-110 d Hr) crede in existenta Lui Hristos. In corespondenta catre imparatul Traian pomeneste numele Lui Hristos de doua ori.
-Tacitus istoric roman 55-120 d Hr.A scris istoria Romei in care pomeneste numele Lui Hristos,atunci cand Nero a dat foc Romei si a dat vina pe crestini
-Suetoniu 120 d Hr a fost magistru epistolorum al imparatului Adrian. Cautand in arhive,a gasit date despre viata primelor 12 cezari.Descriind viata lui Claudiu,care a fost imparat intre anii 41-54 d Hr spune:"el a alungat din Roma pe evreii,care sub influenta lui Chrestus,au facut mare tumult"
-Thalus un sclav eliberat al imparatului Tiberiu. Prin anii 52 a scris o istorie a Greciei si a relatiilor ei cu Asia de la razboiul Troian pana in zilele sale.In a treia carte a istoriei sale,el vorbeste de intunericul care a fost in timpul rastignirii Lui Isus',si spune ca a fost o eclipsa de soare.
-Imparatul Adrian 117-138 d Hr,a scris doua scrisori lui Minucius Fundanus,procurorul din Asia pe la 125 in care se porunceste ca crestinii sa nu fie dati mortii fara dovezi si se pomeneste numele Lui Hristos. Scrisoarea este pastrata de Vopisicus in Viata lui Saturn SCRIITORI PAGANI

-Lucian,satiric din timpul domniei lui Marcu Aureliu161-180 d H. Se refera la "sofistul crucificarii' si ia ridiculizeaza pe crestini ca ignoranti,creduli dar nu tagaduiesc istoricitatea Lui Isus.
-Celsus filozof grec.A fost un aprig adversar a Bisericii crestine,avand cunostiinte bogate despre Isus. In anul 178 d Hr a scris a scris o lucrare impotriva crestinilor cu titlul: "Cuvant Adevarat".In aceasta lucrare ironizeaza nasterea Lui Isus din fecioara,minunile si invierea Sa.
-Iulian Apostatul imparat roman care sa lepadat de credinta incercand sa restabileasca cultul pagan. A scris o carte:"Contra Galilenilor" in care huleste pe Isus,tagaduindu-I divinitatea dar nu si Istoricitatea.El a mai spus "Ce fel de celibritate are Isus...Crestiniii sint de compatimit caci si-au ales ca Dumnezeu un om simplu,ucis pe cruce

NUMELE LUI ISUS SCRIS IN SCRIERELE EVREESTI

-Iosif Flaviu istoric 37-100 d Hr evreu din Ierusalim.Sa nascut intr-o familie de preoti,iar la 19 ani intra in partidul fariseilo.In 63 d Hr viziteaza Roma iar in anul este numit comandant de trupe in Galilea,apoi intra in slujba romanilor,ajungand interpret a lui Titus. El scris doua lucrari de seama: 'Istoria razboaielor Iudeii" si 'Antichitati iudaice. In Antichitati" 18,3,3 gasim o marturie a lui privind o perioada grea de guvernare a lui Pilat,spunand ca in acea perioada s-a ridicat Isus,care a abatut pe multi iudei,greci.Mai departe Iosif Flavius vorbeste de rastignirea Lui Isus pe cruce in urma acuzarii de catre conducatori lor.
-Talmudul,cartea doctrinelor,jurisprudenta si intelepciunea rabinica. Ea cuprinde 12 volume.folii mari..In Misna.partea a doua "Ghemara" se pomeneste de Isus spunandu-se ca a fost un fiu nelegitim ala Mariei,ca a invatat arta magiei in Egipt si ca a practicato in Palestina.
NUMELE LUI ISUS POMENIT IN ALTE SCRIERI

-Mara bar Seropion prin anul 73 d Hr pomeneste numele Lui ISUS intr-o scrisoare in limba siriana .Aceasta scrisoare sew gaseste in original la Muzeul Britanic.
-Filozoful Quadratus din Atena a imanat imparatului Adrian o scrisoare in apararea crestinilor cand acesta a vizitat Atena in anul 125 d Hr.El scrie; 'Faptele Mantuitorului au fost intodeauna inaintea ta,caci ele au fost adevarate minuni;aceia pe care I-a vindecat,pe care I-a inviat din morti,au fost vazuti nu numai cand i-a vindecat si cand i-a inviat ci au fost intodeauna prezenti.....
-Juatin Filozoful Nascot in 103 din parinti pagani la Nicopolis,de unde a emigrat in Samaria,a scris doua apologii de aparare a crestinilor. El zice:”Cand L-au crucificat,ei au scos limba si clatinau din cap zicand:”Cel ce a inviat pe morti,sa se scape acum pe sine’...
-Coranul islamic in vreo 20 de pagini mentioneaza numele Lui ISUS.
-Numele Lui Isua apare in unele dialoguri:Atanasius-Zachaeurs, Timotei-Acuila,Papiscus-Iason Si multi oameni necredinciosi care credeau in istiricitatea Lui Isus,dar necrezand in minunile Sale sau in Dumnezeirea Lui au scris ceva despre El.
-Apoi,nu in ultimul rand ci in primul rand Biblia vorbeste despre Isus.Atat cei apropiati Lui,oamenii neutri,cat si vrajmasii Lui,L-au vazut si stiau ca este o persoana reala,un om.S-ar putea spune mai mult,dar consider ca este deajuns pentru a arata ca Isus Hristos a existat cu adevarat.

Pentru a-L cunoaste si noi azi trebuie sa ne ducem la El cu pacatele noastre spunandu-I din inima:Doamne! Sunt un pacatos.Ai murit si pentru mine.Iarta-ma te rog Doamne!

Scripturile nu au ca autor pe evrei. Scripturile au ca autor pe Insus Dumnezeui. Sa incerc sa explic un pic acest fapt,acest adevar printr-un exemplu simplu: Sa presupunerm ca un mare director isi cheama secretara careia ii dicteaza o scrisoare. Dupa ce secretara termina de scris scrisoarea o expediaza destinatarului. Ne punem intrebarea: Cine de fapt este adevaratul autor al scrisorii, secretata sau directorul? In mod evident ca adevaratul autor al scrisorii este directorul. La fel stau lucrurile si cu Scripturile Sfinte: Autorul adevarat,real este Dumnezeu si nu evreii care au scris sub influenta Lui Dumnezeu.

Domnule nu am nici un fel de problema. Personal cred in Dumnezeu si atat.

UNA ESTE SA AI O CUNOASTERE DESPRE DUMNEZEU SI ALTA ESTE SA IL CUNOSTI PE DUMNEZEU!

TIME CHANGER 2002 subtirat: www.christiantube.net/video/tags/1

Fosta membra 9am.ro

2146 mesaje

Postat pe: 13 Mai 2011, ora 17:26

Mai nene ION cu doi de zero ! Ce spui matale pare adevarat sau poate sunt doar niste pareri preluate de la crestini. Asemenea povesti mai mult sau mai putin reale , sunt intalnite in toate civilizatiile stravechi . Asa am auzit si eu de dumnezeu ,de isus,horus,zalmoxe,ra,mithra,buda,mahomed,zeus,cronos,anubis ,baal,mos craciun si de restul de 3666 de zeitati mai mult sau mai putin pagane . De ce as crede ce s-a scris despre Isus ,de ce nu l-as crede pe Homer si pe atatia altii. Cei 4 apostoli nu sunt credibili , din punctul meu de vedere , abereaza la fel de mult ca Homer .
Adevarul mai nene , este in alta parte ! Din partea mea , poti sa crezi si in mos craciun , insa ma deranjeaza faptul ca ne obligati sa invatam religia in scoala si ca aveti pretentia sa vi se dea bani de la buget . Asta e placerea voastra asa ca platiti voi pentru ea . Eu am placerea sa calatoresc prin lume , pentru placerea mea ,statul nu imi da niciun ban . Asta este discriminare , fapt pentru care imi vine cam greu sa suport biserica . Biserica este o entitate care cerseste bani de la mine , ceea ce nu mi se pare corect , avand in vedere si faptul ca din punctul meu de vedere e vorba de o simpla excrocherie ! Nu cred ca aveti vreo dovada ca dumnezeul iudeilor are pretentia de a avea biserici in toate catunele si pe la intersectii de strada , ca e nevoie de catedrale in fiecare oras , mai rasarit . Sunt orase cu 20000 de locuitori , cu catedrala !Sunt multe de spus si nimic nu va avantajeaza . Voi , prin "inocenta" voastra , sustineti o armata de lenesi , care nu fac nimic pentru societate , in schimb stiu sa profite de ceea ce societatea creeaza .

originala ...nu-mi plac copiile .
ion00

367 mesaje
Postat pe: 20 Mai 2011, ora 08:07

De la: ana__totir, la data 2011-05-13 17:26:33Mai nene ION cu doi de zero ! Ce spui matale pare adevarat sau poate sunt doar niste pareri preluate de la crestini. Asemenea povesti mai mult sau mai putin reale , sunt intalnite in toate civilizatiile stravechi . Asa am auzit si eu de dumnezeu ,de isus,horus,zalmoxe,ra,mithra,buda,mahomed,zeus,cronos,anubis ,baal,mos craciun si de restul de 3666 de zeitati mai mult sau mai putin pagane . De ce as crede ce s-a scris despre Isus ,de ce nu l-as crede pe Homer si pe atatia altii. Cei 4 apostoli nu sunt credibili , din punctul meu de vedere , abereaza la fel de mult ca Homer .
Adevarul mai nene , este in alta parte ! Din partea mea , poti sa crezi si in mos craciun , insa ma deranjeaza faptul ca ne obligati sa invatam religia in scoala si ca aveti pretentia sa vi se dea bani de la buget . Asta e placerea voastra asa ca platiti voi pentru ea . Eu am placerea sa calatoresc prin lume , pentru placerea mea ,statul nu imi da niciun ban . Asta este discriminare , fapt pentru care imi vine cam greu sa suport biserica . Biserica este o entitate care cerseste bani de la mine , ceea ce nu mi se pare corect , avand in vedere si faptul ca din punctul meu de vedere e vorba de o simpla excrocherie ! Nu cred ca aveti vreo dovada ca dumnezeul iudeilor are pretentia de a avea biserici in toate catunele si pe la intersectii de strada , ca e nevoie de catedrale in fiecare oras , mai rasarit . Sunt orase cu 20000 de locuitori , cu catedrala !Sunt multe de spus si nimic nu va avantajeaza . Voi , prin "inocenta" voastra , sustineti o armata de lenesi , care nu fac nimic pentru societate , in schimb stiu sa profite de ceea ce societatea creeaza .

Domnisoara..doamna..Totir ati postat: ‘”De ce as crede ce s-a scris despre Isus,de ce nu l-as crede pe Homer,Zeus,Cronos…..3666 de zeitati ”…… Nu intru in amanunte ci prefer doar sa spun ca nu cred ca cineva vreodata: Fondator de religie,Zeitate,om invatat sau oricine altcineva….sa fi rostit cuvinte mai intelepte,mai pline de dragoste,mai folositoare pentru om ca Isus. Oricine a citit N T ca si ceva carti recunoaste ca Isus este cel mai mare om care a trait vreodata pe pamant. Dar ma rog fiecare cu parerea lui. Bine ar fi daca s-ar construi punti de dialoguri cu toti oamenii,de toate religiile.Sa iubim pe toti oamenii, urmand invatatura Lui Isus ” Ce voiți să vă facă vouă oamenii, faceți-le și voi la fel”.

- Ati spus “insa ma deranjeaza faptul ca ne obligati sa invatam religia in scoala si ca aveti pretentia sa vi se dea bani de la buget”. Aici sunt de acord cu dvs. De ce?
- Problema educatiei la copii trebuie facuta in familie,in cercul credinciosilor Lui Dumnezeu dupa parerea mea.
-Din pacate la noi religia este obligatorie in scolile noastre din cate stiu eu. Mantuitorul nu obliga pe nimeni ca sa-L urmeze ci lasa libertate individului:
“ Și zicea către toți: Dacă voiește cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-și ia crucea în fiecare zi și să-Mi urmeze Mie;” extras din Biblia Ortodoxa Sfanta Evanghelie dupa Luca 9,23.
- Se mai pune o intrebare: Ce facem cu ateii?
Daca in scolile noastre s-ar preda religia in mod facultativ iar cei ce o predau sa si creada in mod real in Dumnezeu in Isus Hristos ar fi cu totul altceva. In plus daca parintii copiilor ar fi si ei implinitori ai Cuvantului Lui Dumnezeu si ar colabora cu profesorii de religie,cu dirigintii asupra comportamentului copiilor, am avea un tineret mult mai moral ceia ce iar ajuta mult in viata si ar fi si pretendenti la raiul Lui Dumnezeu.

Sa stiti apoi ca personal nu oblig pe nimeni la nimic. Nu sunt platit de nimeni cu nimic pentru faptul ca din cea ce mai stiu despre Dumnezeu mai impartasesc cu altii sau ca mai fac cate ceva pentru Dumnezeu. Pentru putinul care-l fac astept ca rasplata mea sa fie sus in cer si nu aici pe pamant daca merit o rasplata intradevar. Apoi sa mai stiti ca nu am o stare materiala prea buna ,nu am autoturism am datorii,sunt pur si simplu unul din multii romani care duce o viata simpla. Pina acum Dumnezeu mi-a dat putere sa lucrez cu miinile mele pentru familia mea si Ii multumesc pentru aceasta. Am muncit mult sa stiti si nu am cautat sa primesc ceva de la altii pentru cea ce eu nu am prestat munca. Am fost platit doar pentru munca mea si atit. Am caut si caut sa fiu cat mai placut Domnului.
Dumnezeul Iudeilor ca si al neamurilor nu are pretentia construirii unor locasuri costisitoare,mari,stralucitoare.Astazi Bisericile traditionale cat si celelalte Biserici construiesc noi locasuri de cult. Cele existene sunt neaincapatoare? Se cere spatiu suplimentar, ne intrebam? Biserica Primara cea a sec 1 ,folosea casele credinciosilor drept spatii de inchinare. Atunci gandul credinciosilor era indreptat mai mult spre o viata morala si nu spre edificii marete sau spatii de inchinare. Daca Biserica sec 1 ar fi dorit,ar fi fraternizat cu Statul,cu puterea. Biserica acelor timpuri tinjea dupa o patrie cereasca si nu o patrie pamanteasca. Schimbarea majora a mentalitatii si practicii s-a produs 3 secole mai tarziu pe timpul lui Constantin cel Mare cand religia s-a unit cu statul.
Intorcandu-ne la timpurile noastre , personal nu cred ca numarul mare de locasuri rezolva starea morala cat si mantuirea societatii. Moraliatea,cat si mantuirea se obtin prin implinirea poruncilor Lui Dumnezeu scrise in Biblie si nu altfel.
Toate aceste mari edificii costa bani multi si atunci ce ce facem cu?:
-Saracii lipiti pamantului din tara aceasta: Am vazut si eu si am si auzit de la diferite personae care povesteau ca au vazut oameni mancand din gunoiere.
-In apartamente in sparii de 50 m patrati locuiesc 2-3 familii totalixand 10-12 membri
Locuri de munca insuficiente,lipsa aparaturii medicale moderne a medicamentelor…
…………………………………………………………………………………………………
Am putea arata multe prioritati care ar trebui rezolvate fata de constructia de locasuri,edificii. Nu zic ca nu ar trebui construite locasuri de inchinare,dar atata timp cat in tara noastra este atata saracie,locasurile ar mai putera astepta cred eu.

Ati spus; ‘ Voi , prin "inocenta" voastra , sustineti o armata de lenesi , care nu fac nimic pentru societate , in schimb stiu sa profite de ceea ce societatea creeaza .

Vorbesc de mine personal. De cand am inceput sa postez nu am propovaduit o Birerica,o Dominatiune,oameni speciali sau altceva. Am cautat sa propovaduiesc Evanghelia Lui Dumnezeu. Am indemnat oamenii sa citeasca Biblia,sa incerce sa faca ce scrie in ea.
Cel care profita de pe urma altora va da socoteala Lui Dumnezeu In ZIUA JUDECATII indifferent cine ar fi. Dvs,ca si orcine daca ati citi Biblia ati ramane f surprinsa,(surprinsi) sa vedeti cata dreptate aveti uneori in exprimare vizavi de cea ce vedem astazi din pacate inprejurul nostru.
Cred ca lucrurile de la noi din sistem s-ar shimba mult in bine daca ne-am intoarce la Dumnezeu,daca am incepe cu totii o reforma religioasa interioara facand cea ce ne cere Hristos Domnul in Cuvantul Sau!
www.youtube.com/watch?v=DiUA5Pm75x8

ion00

367 mesaje
Postat pe: 21 Mai 2011, ora 19:53

Despre harul Lui Dumnezeu:

www.youtube.com/watch?v=kWpFhs1PIFU

ion00

367 mesaje
Postat pe: 15 Iunie 2011, ora 08:15

Timpul de multe ori este "dusmanul nostru" dar de fapt: www.youtube.com/watch?v=2cHnz3ho3uE

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 16 Iunie 2011, ora 01:03

Isus a existat ? Eu cred ca nu a existat....Cel care a trait a fost un om obisnuit.....Daca isus exista ....ne lasa ceva scris....Dumnezeu ar putea fi inteles....nu avea chef sa scrie....era obosit ....abia crease un univers ....intr-o nuca....Dar isus nu are scuze...In timpul lui deja oamenii invatasera sa scrie....sa-si dea cu parerea....avea si el posibilitatea sa creeze ceva pentru eternitate....Ceea ce gasim prin evanghelii...nu ii apartin....sunt o culegere de "pareri" ale unora din acele vremuri....si cateva ineptii...

ion00

367 mesaje
Postat pe: 16 Iunie 2011, ora 21:02

De la: _KARPOV, la data 2011-06-16 01:03:42

Isus a existat ? Eu cred ca nu a existat....Cel care a trait a fost un om obisnuit.....Daca isus exista ....ne lasa ceva scris....Dumnezeu ar putea fi inteles....nu avea chef sa scrie....era obosit ....abia crease un univers ....intr-o nuca....Dar isus nu are scuze...In timpul lui deja oamenii invatasera sa scrie....sa-si dea cu parerea....avea si el posibilitatea sa creeze ceva pentru eternitate....Ceea ce gasim prin evanghelii...nu ii apartin....sunt o culegere de "pareri" ale unora din acele vremuri....si cateva ineptii...

Nu cred ca existenta unei persoane poate fi determinata de activitatea sa scriitoriceasca. De exemplu Spartacus din cate stiu n-a scris nimic si totusi a existat. Nici eu nu am scris nici o carte si de asemenea exist.....etc ...exemple se pot da la nesfarsit. Fara sa scrie o carte sau mai multe Isus a realizat prin destinul Sau,prin sacrificiul Sau cel mai bun,mai important lucru pentru omenire: Posibilitatea ca orce om din toate timpurile sa fie salvat,mantuit.

www.youtube.com/watch?v=iPeVIuRjUi4

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 17 Iunie 2011, ora 09:15

De la: ion00, la data 2011-06-16 21:02:33

Nu cred ca existenta unei persoane poate fi determinata de activitatea sa scriitoriceasca. De exemplu Spartacus din cate stiu n-a scris nimic si totusi a existat. Nici eu nu am scris nici o carte si de asemenea exist.....etc ...exemple se pot da la nesfarsit. Fara sa scrie o carte sau mai multe Isus a realizat prin destinul Sau,prin sacrificiul Sau cel mai bun,mai important lucru pentru omenire: Posibilitatea ca orce om din toate timpurile sa fie salvat,mantuit.

Pai eu cred ca intre isus si spartacus e o diferenta...Unul a fost lider local iar celalalt se credea lider universal....

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 17 Iunie 2011, ora 09:24

De la: ion00, la data 2011-06-16 21:02:33

Isus avea niste obligatii....Nu poti avea pretentia sa fii crezut pe cuvant .....Si el si dumnezeu au gresit.....Faptul ca eu nu cred ca ei exista....confirma ceea ce eu afirm.Ei "stiu" ca eu as crede daca as sti ca exista....faptul ca eu nu cred ...i se datoreaza lui dumnezeu....el m-a "creat"asa....

Pagini: << 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Ce este ZIUA JUDECATII?
Mergi la: