back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Ce este ziua judecatii?

Pagini: << 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 >> Sari la pagina:

gabigabi

12108 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 5 Iulie 2011, ora 19:08

@yorick - si cui voiai sa-i raspunzi si n-ai putut ? scrie-i in privat daca ti se pare ca raspunsul tau ar fi important....atit ptr. tine ,cit si ptr. celalalalt ! o seara buna sa ai !

ion00

367 mesaje
Postat pe: 8 Iulie 2011, ora 21:22

DUMNEZEU EXISTA Acesti oameni pot confirma
www.youtube.com/watch?v=lveXv-v2_G4

eugenb

1794 mesaje

Postat pe: 8 Iulie 2011, ora 23:55

www.dervent.ro/biblia.php - "Biblia sau Sfanta Scriptura" (versiunea lui Anania), aprobata de Sfantul Sinod si da Patriahul Bisericii Ortodoxe Romane, in anul 2001, singura Biblie recunoscuta in prezent de catre B.O.R.

Explicatiile date de Traducator la "Apocalipsa Sfantului Ioan" :

Introducere la Apocalipsa Sfntului Ioan
n cea de-a doua jumtate a secolului I, istoria cretinismului devine dramatic i nu rareori capt aspecte tragice. Noua religie se difereniaz de iudaismul cu care unii ncercaser s-o confunde, i definete individualitatea proprie, se organizeaz n uniti distincte, Bisericile locale, pstrndu-i n acelai timp dimensiunea ecumenic, i definete ierarhia. Conflictele cu iudaismul i cu ereziile sunt acum mai mult de natur ideologic. n schimb, se ascute conflictul dintre cretinism i puterea imperiului roman. Nucleul acestui conflict l constituie apariia fenomenului cunoscut sub numele de apoteoza imperial. Conductorii unui imperiu vast, cosmopolit i cu o mare diversitate religioas i dau seama din ce n ce mai mult c unitatea lui poate fi meninut i consolidat numai dac eful statului i va asuma i atribute divine. nceputul, prudent, se fcuse dup moartea lui Iuliu Cezar, cruia i se acordase titlul de divus (divin, dumnezeiesc). Octavian August face pasul decisiv; el se proclam zeu i poruncete ca n toate oraele imperiului s i se ridice statui, alturi de acelea ale noii zeie Roma. Cetenii imperiului au libertatea de a-i cinsti zeii proprii, dar i obligaia de a aduce rugciuni i jertfe la picioarele statuii imperiale, ntru cinstirea zeului unificator. Paranoia ctorva din urmaii lui Octavian August va mpinge acest fenomen pn la forme i dimensiuni demeniale. De aici ncepe conflictul. Cretinii cred i mrturisesc c numai un singur om este, n acelai timp, i Dumnezeu: Iisus Hristos. n consecin, ei refuz s-i recunoasc cezarului titlul de divus (divin) i de Kyrios (Domn), refuznd s-i aduc jertfe sau orice alt fel de nchinare. Atitudinea lor e interpretat ca un refuz de a-i recunoate efului statului - i statului nsui - autoritatea legitim, i astfel un proces de contiin pur religioas se transform ntr-un proces politic de o mare ncrncenare i cruzime, care se anun - i va fi - de lung durat. Cretinii sunt suspectai, pndii, persecutai, hituii, vnai ca fiarele, tri n tribunale, supui la ngrozitoare interogatorii i torturi, condamnai la moarte, executai n temnie i-n arene publice. Unii rezist i devin martiri, alii ajung la captul puterilor i apostaziaz, alii pactizeaz cu stpnirea i adopt forme acoperite. Oricum, pericolul e puternic i amenintor.

Unul din cei mai sngeroi persecutori ai cretinilor este Domiian. i cade victim i Sfntul Ioan Evanghelistul, foarte btrn, retras n Efes. n anii 94-95 el este exilat n insula Patmos. Aici, n stri de extaz, primete el de la Dumnezeu, prin Iisus Hristos, descoperirea (apocalipsa) unor taine pe care le va consemna n cartea menit s ncheie canonul Noului Testament i, totodat, s-i reconforteze pe cretinii care vor crede c, n ciuda uriaelor i devastatoarelor ofensive ale rului, binele suprem va triumfa prin Iisus Hristos; ntru El se vor bucura att cei ce au rezistat ispitelor cderii, ct i cei ce au murit mrturisindu-i credina.

Scrierea i aparine genului numit apocaliptic, ilustrat n principal de profetul Daniel, dar destul de cultivat i n primul secol al erei cretine. n epoc, nelesul mai exact al cuvntului grecesc apoklypsis desemna aciunea de a dezvlui, a da la o parte vlul care acoper tainele lui Dumnezeu. Ca atare, i Apocalipsa Sfntului Ioan, dei inspirat, folosete toate mijloacele i procedeele genului, precum aproximaia (ambiguitatea artistic), hiperbola (exagerarea, supradimensionarea), fantasticul, pseudonimia (substituirea de nume proprii, relaia nomen-cognomen), dar mai ales simbolismul (al culorilor, al pietrelor, i n primul rnd al numerelor). Toate acestea, menite aiurea s deconcerteze, sub pana Sfntului Ioan capt transparen, unitate i sens, n scene de o mare densitate simbolic, n care prevaleaz gustul pentru ordine, simetrie i micare dramatic, un gust care izbutete s nving precaritatea limbii greceti n care e scris opera.

Notele de subsol ale versiunii de fa se strduiesc s-l asiste pe cititor n descifrarea unor nelesuri. n mare, planul scrierii se prezint astfel:
Titlu i adresare (1, 1-8).
Scrisori ctre cele apte Biserici (1, 9 - 3, 22).
Tronul lui Dumnezeu i curtea cereasc (4, 1-11).
Cele apte pecei (5, 1 - 8, 6).
Cele apte trmbie (8, 7 - 11, 19).
Cele apte semne (12, 1 - 15, 4).
Cele apte cupe (15, 5 - 16, 21).
Babilonul cel mare (17, 1 - 19, 5).
Biruina lui Hristos (19, 6 - 22, 5).
Epilog (22, 6-21).

Aceasta versiune (a lui Anania) este diferita in unele cazuri de cea a lui Cornilescu (fost preot ortodox roman - trecut in alta Religie in deceniul al doilea al secolului XX). Din traducea lui Cornilescu s-au inspirat neo-protestantii actuali (cu unele influiente Catolice - doar il recunosc pe Papa ca "uns a lui Dumnezeu").

Daca veti studia aceasta Biblie cu explicatiile si trimiterile facute de Anania veti avea multe explicatii (lamuritoare) la intrebarile pe care le-am citit ca s-au pus pe acest site. Ex. Cititi si Anexa privitoare a "Concordanta Biblica" care este foarte sugestiva.

P.S. Nu inteleg de ce unii oameni care nu se invrednicesc sa studieze cu adevarat Biblia (asa-zisi "atei") incearca sa-si impuna pe orice cale aceasta ... "credinta", in timp ce acei care se declara "crestini" nu vor sa-i oblige pe primii sa creada ... in CREDINTA lor (crestina) ? Nu cumva primii (asa-zisi atei) de frica ca sa nu se intrebe (in sinea lor) daca au dreptate cu adevarat sau nu, se "lupta" cu ideile celorlalti fiindu-le teama ca vor ceda in fata evidentei presupuse ?

Obs. Am citit ceva (scris de un preot batran) care subliniaza ce se intampla acum pe acest site ! Dansul spunea in mare cam asa : "Necuratul cand vrea sa te indemne sa parasesti calea spre Dumnezeu, iti aduce oameni care l-au parasit pe Dumnezeu si care iti dau exemple de false bucurii pe care ti le-ar da Amagitorul. Numai de dragostea adevata fata de Dumnezeu poti trece aceasta incercare". Succes la studiat si si la intelegerea "Sfintei Scripturi" ! Numai din citirea fugitiva sau din punerea de citate luate de catre altii, postarea pe acest site nu va duce niciodata si la intelegerea acestei "Sfintei Scripturi" (de catre acei oameni - lenesi dupa mine, evident).

Fosta membra 9am.ro

425 mesaje
Postat pe: 9 Iulie 2011, ora 00:01

De la: eugenb, la data 2011-07-08 23:55:14www.dervent.ro/biblia.php - "Biblia sau Sfanta Scriptura" (versiunea lui Anania), aprobata de Sfantul Sinod si da Patriahul Bisericii Ortodoxe Romane, in anul 2001, singura Biblie recunoscuta in prezent de catre B.O.R.

Explicatiile date de Traducator la "Apocalipsa Sfantului Ioan" :

Introducere la Apocalipsa Sfntului Ioan
n cea de-a doua jumtate a secolului I, istoria cretinismului devine dramatic i nu rareori capt aspecte tragice. Noua religie se difereniaz de iudaismul cu care unii ncercaser s-o confunde, i definete individualitatea proprie, se organizeaz n uniti distincte, Bisericile locale, pstrndu-i n acelai timp dimensiunea ecumenic, i definete ierarhia. Conflictele cu iudaismul i cu ereziile sunt acum mai mult de natur ideologic. n schimb, se ascute conflictul dintre cretinism i puterea imperiului roman. Nucleul acestui conflict l constituie apariia fenomenului cunoscut sub numele de apoteoza imperial. Conductorii unui imperiu vast, cosmopolit i cu o mare diversitate religioas i dau seama din ce n ce mai mult c unitatea lui poate fi meninut i consolidat numai dac eful statului i va asuma i atribute divine. nceputul, prudent, se fcuse dup moartea lui Iuliu Cezar, cruia i se acordase titlul de divus (divin, dumnezeiesc). Octavian August face pasul decisiv; el se proclam zeu i poruncete ca n toate oraele imperiului s i se ridice statui, alturi de acelea ale noii zeie Roma. Cetenii imperiului au libertatea de a-i cinsti zeii proprii, dar i obligaia de a aduce rugciuni i jertfe la picioarele statuii imperiale, ntru cinstirea zeului unificator. Paranoia ctorva din urmaii lui Octavian August va mpinge acest fenomen pn la forme i dimensiuni demeniale. De aici ncepe conflictul. Cretinii cred i mrturisesc c numai un singur om este, n acelai timp, i Dumnezeu: Iisus Hristos. n consecin, ei refuz s-i recunoasc cezarului titlul de divus (divin) i de Kyrios (Domn), refuznd s-i aduc jertfe sau orice alt fel de nchinare. Atitudinea lor e interpretat ca un refuz de a-i recunoate efului statului - i statului nsui - autoritatea legitim, i astfel un proces de contiin pur religioas se transform ntr-un proces politic de o mare ncrncenare i cruzime, care se anun - i va fi - de lung durat. Cretinii sunt suspectai, pndii, persecutai, hituii, vnai ca fiarele, tri n tribunale, supui la ngrozitoare interogatorii i torturi, condamnai la moarte, executai n temnie i-n arene publice. Unii rezist i devin martiri, alii ajung la captul puterilor i apostaziaz, alii pactizeaz cu stpnirea i adopt forme acoperite. Oricum, pericolul e puternic i amenintor.

Unul din cei mai sngeroi persecutori ai cretinilor este Domiian. i cade victim i Sfntul Ioan Evanghelistul, foarte btrn, retras n Efes. n anii 94-95 el este exilat n insula Patmos. Aici, n stri de extaz, primete el de la Dumnezeu, prin Iisus Hristos, descoperirea (apocalipsa) unor taine pe care le va consemna n cartea menit s ncheie canonul Noului Testament i, totodat, s-i reconforteze pe cretinii care vor crede c, n ciuda uriaelor i devastatoarelor ofensive ale rului, binele suprem va triumfa prin Iisus Hristos; ntru El se vor bucura att cei ce au rezistat ispitelor cderii, ct i cei ce au murit mrturisindu-i credina.

Scrierea i aparine genului numit apocaliptic, ilustrat n principal de profetul Daniel, dar destul de cultivat i n primul secol al erei cretine. n epoc, nelesul mai exact al cuvntului grecesc apoklypsis desemna aciunea de a dezvlui, a da la o parte vlul care acoper tainele lui Dumnezeu. Ca atare, i Apocalipsa Sfntului Ioan, dei inspirat, folosete toate mijloacele i procedeele genului, precum aproximaia (ambiguitatea artistic), hiperbola (exagerarea, supradimensionarea), fantasticul, pseudonimia (substituirea de nume proprii, relaia nomen-cognomen), dar mai ales simbolismul (al culorilor, al pietrelor, i n primul rnd al numerelor). Toate acestea, menite aiurea s deconcerteze, sub pana Sfntului Ioan capt transparen, unitate i sens, n scene de o mare densitate simbolic, n care prevaleaz gustul pentru ordine, simetrie i micare dramatic, un gust care izbutete s nving precaritatea limbii greceti n care e scris opera.

Notele de subsol ale versiunii de fa se strduiesc s-l asiste pe cititor n descifrarea unor nelesuri. n mare, planul scrierii se prezint astfel:
Titlu i adresare (1, 1-8).
Scrisori ctre cele apte Biserici (1, 9 - 3, 22).
Tronul lui Dumnezeu i curtea cereasc (4, 1-11).
Cele apte pecei (5, 1 - 8, 6).
Cele apte trmbie (8, 7 - 11, 19).
Cele apte semne (12, 1 - 15, 4).
Cele apte cupe (15, 5 - 16, 21).
Babilonul cel mare (17, 1 - 19, 5).
Biruina lui Hristos (19, 6 - 22, 5).
Epilog (22, 6-21).

Aceasta versiune (a lui Anania) este diferita in unele cazuri de cea a lui Cornilescu (fost preot ortodox roman - trecut in alta Religie in deceniul al doilea al secolului XX). Din traducea lui Cornilescu s-au inspirat neo-protestantii actuali (cu unele influiente Catolice - doar il recunosc pe Papa ca "uns a lui Dumnezeu").

Daca veti studia aceasta Biblie cu explicatiile si trimiterile facute de Anania veti avea multe explicatii (lamuritoare) la intrebarile pe care le-am citit ca s-au pus pe acest site. Ex. Cititi si Anexa privitoare a "Concordanta Biblica" care este foarte sugestiva.

P.S. Nu inteleg de ce unii oameni care nu se invrednicesc sa studieze cu adevarat Biblia (asa-zisi "atei") incearca sa-si impuna pe orice cale aceasta ... "credinta", in timp ce acei care se declara "crestini" nu vor sa-i oblige pe primii sa creada ... in CREDINTA lor (crestina) ? Nu cumva primii (asa-zisi atei) de frica ca sa nu se intrebe (in sinea lor) daca au dreptate cu adevarat sau nu, se "lupta" cu ideile celorlalti fiindu-le teama ca vor ceda in fata evidentei presupuse ?

Obs. Am citit ceva (scris de un preot batran) care subliniaza ce se intampla acum pe acest site ! Dansul spunea in mare cam asa : "Necuratul cand vrea sa te indemne sa parasesti calea spre Dumnezeu, iti aduce oameni care l-au parasit pe Dumnezeu si care iti dau exemple de false bucurii pe care ti le-ar da Amagitorul. Numai de dragostea adevata fata de Dumnezeu poti trece aceasta incercare". Succes la studiat si si la intelegerea "Sfintei Scripturi" ! Numai din citirea fugitiva sau din punerea de citate luate de catre altii, postarea pe acest site nu va duce niciodata si la intelegerea acestei "Sfintei Scripturi" (de catre acei oameni - lenesi dupa mine, evident).

...Eugene...domnule Eugen!. iarta-ma...!...postarea ta e clara...dar domnule !...ajuta bre un biet ,,dezorientat'' care se afla intre cele doua testamente ...si vrea sa ajunga pe calea cea buna...sa inteleaga ceva...cum e cu capitolul ,,Cintarea cintarilor''... ca nu inteleg nimic....imi asum filosofia encriptiva ca sunt batut in cap ,daca imi dai un raspuns relevant......tu sau oricine...indiferent...[sunt constient de consecintele terminale....de capatii...dar imi asum asta...]

vesti bune,dupa multe greutati si suferinte...
Fosta membra 9am.ro

425 mesaje
Postat pe: 9 Iulie 2011, ora 00:19

... nu dorm ...inca si stiu ca astept un raspuns care nu pleaca ...sau daca vine ...e irelevant ....

Raporteaza abuz de limbaj
eugenb

1794 mesaje

Postat pe: 9 Iulie 2011, ora 00:19

Daca ati fi citit mai cu atentie ce am postat adineauri aveati si raspunsul pe care il doriti !

intrati pe www.dervent.ro/biblia.php si cititi explicatia data de Traducatorul Anania la aceasta "Carte Sfanta" ("Cantarea Cantarilor") recunoscuta de Biserica Ortodoxa Romana".

P.S. Nu eu sunt cel care sa va "deslusesc" invataturile acestei Carti. Va recomand pt ajutor sa mergeti la un Preot ortodox roman, care cred ar fi bucuros sa va dea toate lamurile necesare. Daca altcineva doreste sa va explice , nu am nimic impotriva, dar totusi cred ca un Preot este cel mai in masura sa va dea detaile ce va intereseaza (sunt date concrete de la sursa).

Fosta membra 9am.ro

425 mesaje
Postat pe: 9 Iulie 2011, ora 00:24

De la: eugenb, la data 2011-07-09 00:19:53Daca ati fi citit mai cu atentie ce am postat adineauri aveati si raspunsul pe care il doriti !

intrati pe www.dervent.ro/biblia.php si cititi explicatia data de Traducatorul Anania la aceasta "Carte Sfanta" ("Cantarea Cantarilor") recunoscuta de Biserica Ortodoxa Romana".

P.S. Nu eu sunt cel care sa va "deslusesc" invataturile acestei Carti. Va recomand pt ajutor sa mergeti la un Preot ortodox roman, care cred ar fi bucuros sa va dea toate lamurile necesare. Daca altcineva doreste sa va explice , nu am nimic impotriva, dar totusi cred ca un Preot este cel mai in masura sa va dea detaile ce va intereseaza (sunt date concrete de la sursa).

...multumesc ! ...eu nu combat nimic...doar am intrebat...si inteleg ca sunt sau nu raspunsuri ...
..imi pare rau...nemultumirea ... imi da tircolae...si tu daca citesti atent capitolul ala, nu poti confunda iubirea unui rege, cu o alegorie...vecina cu ,,z[s] buratorul ...''...
...sunt aici...pentru dezbateri pe tema asta sau oricare alta...
...e ca si cum am adormit pe autostrada 66...

eugenb

1794 mesaje

Postat pe: 9 Iulie 2011, ora 17:58

De la: Gaius, la data 2011-07-09 00:24:35si tu daca citesti atent capitolul ala, nu poti confunda iubirea unui rege, cu o alegorie...vecina cu ,,z[s] buratorul ...''...<

Cred ca va referiti la :

[ VT ] Vechiul Testament
[ Cant ] Cntarea Cntrilor
[ Cap. 1 ] CAPITOLUL 1
Cntarea Cntrilor, care este a lui Solomon:
3 inndu-ne de paii ti
vom alerga s'avem n rsuflare
mireasma mirurilor tale.
M duse regele'n cmara lui;
ne-om bucura, ne-om veseli de tine;
mai aprig dect vinul i vom iubi alintul;
pe drept o fac acei ce te iubesc.

Cred ca ar trebui sa cititi si explicatia data de traducatorul Anania la inceputul acestei "Carti Sfinte" :

M duse regele'n cmara lui: prefigurare, prin vis i dorin, a spaiului nupial. Mirele e asimilat unui rege (i nu numai prin coroana lui Solomon). n acest sens, a se vedea cununile din Taina Nunii (dar i simbolistica din folclorul romnesc, aa cum o gsim, de pild, n Clin de Eminescu i Nunta Zamfirei de Cobuc).

Dar ar fi trebuit sa puneti explicatia traducatorului Anania (de la inceput), alaturi cu explicatia data in continuare.

Concluzia mea este ca nu s-a facut o confuzie intre "iubirea unui rege" si "iubirea" din "Luceafarul" lui Eminescu. A fost scos in evidenta doar faptul ca IUBIREA ADEVARATA este aceeasi (la fel) pentru toti oamenii, indiferent daca sunt bogati sau saraci. Binenteles, asta daca nu vrei sa crezi ca a fost scrisa aceasta "Carte Sfinta", doar ca sa scoata in evidenta apropierea dintre Dumnezeu si Biserica Lui. Din aceasta cauza v-am indreptat spre un Preot ortodox roman, pt ca numai asa puteti sa aflati si ce au scris (si implicit parerea lor) despre acest subiect cei care s-au ocupat mai indeaprope el (ma refer la teologi).

O zi buna in continuare !

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 19 Iulie 2011, ora 17:52

Cind iti vine mintea la cap.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
eugenb

1794 mesaje

Postat pe: 20 Iulie 2011, ora 14:00

La cine v-ati referit ?!

Fosta membra 9am.ro

1431 mesaje
Oras: Sinaia

Postat pe: 20 Iulie 2011, ora 15:13

De la: eugenb, la data 2011-07-20 14:00:36La cine v-ati referit ?!

Eu cred ca la crestini ! Ei nu au nevoie de minte , au biblia , ea gandeste in locul lor.

eugenb

1794 mesaje

Postat pe: 20 Iulie 2011, ora 18:41

Vedeti-va de treaba ! Peste tot gasesti oameni care nu gandesc ! De ex. in ... Parlamentul Romaniei ! Dar nici cu Basescu sau cu Boc si Guvernul lui nu gasesti ... oameni ganditori ! Li se ard "lampile" daca gandesc prea mult si asa ... ii lasa pe straini sa gandeasca in locul lor (binenteles ca nu pe gratis) !

ion00

367 mesaje
Postat pe: 20 Iulie 2011, ora 21:48

De la: eugenb, la data 2011-07-20 18:41:49Vedeti-va de treaba ! Peste tot gasesti oameni care nu gandesc ! De ex. in ... Parlamentul Romaniei ! Dar nici cu Basescu sau cu Boc si Guvernul lui nu gasesti ... oameni ganditori ! Li se ard "lampile" daca gandesc prea mult si asa ... ii lasa pe straini sa gandeasca in locul lor (binenteles ca nu pe gratis) !

Domnule! Pana la urma acesti oameni din conducerea tarii nu au fost alesi de noi? Nu ne reprezinta de fapt? Nu sunt ca sa zic asa oglinda noastra? Eu cred ca in primul rand, noua romanilor ne trebuie o coloana o vertebrala verticala sanatoasa,adica o garantie morala incepand cu cei din fruntea tarii si terminand cu ultimul roman cum se spune. Cred ca avem nevoie in primul rand de Dumnezeu. De acord cu dvs ca trebuie sa gandim dar prin prisma Cuvantului Lui Dumnezeu adaug eu. Ca si noi multe popoare pentru a iesi din situatii grele si-au pus increderea in oameni in primul rand si nu in Dumnezeu si s-a esuat.

"Ferice de poporul, al crui Dumnezeu este Domnul! Ferice de poporul, pe care i -l alege El de motenire!" Extras din Sfinta Scriptura

www.youtube.com/watch?v=cgfhs_8CoNU

eugenb

1794 mesaje

Postat pe: 21 Iulie 2011, ora 22:06

De la: ion00, la data 2011-07-20 21:48:49 Domnule! Pana la urma acesti oameni din conducerea tarii nu au fost alesi de noi? Nu ne reprezinta de fapt? Nu sunt ca sa zic asa oglinda noastra? Eu cred ca in primul rand, noua romanilor ne trebuie o coloana o vertebrala verticala sanatoasa,adica o garantie morala incepand cu cei din fruntea tarii si terminand cu ultimul roman cum se spune. Cred ca avem nevoie in primul rand de Dumnezeu. De acord cu dvs ca trebuie sa gandim dar prin prisma Cuvantului Lui Dumnezeu adaug eu. Ca si noi multe popoare pentru a iesi din situatii grele si-au pus increderea in oameni in primul rand si nu in Dumnezeu si s-a esuat.

"Ferice de poporul, al crui Dumnezeu este Domnul! Ferice de poporul, pe care i -l alege El de motenire!" Extras din Sfinta Scriptura

IMI PARE RAU CA VA CONTRAZIC, DAR NU SUNT DE ACORD CU DVS.
Alegerile trecute au fost ... falsificate si asa a iesit un Presedinte ales doar de cca 30% din cei cu drept la acea data. Legile care au urmat au fost falsificate intr-o veselie de acelasi partid pe care se baza (PD-L). Asa ca pe mine in niciun caz nu ma reprezinta ! Ar trebui ca orice partid care candideaza la un loc in Parlament sa-si faca "loby" singur si NUMAI din banii stransi din ... cotizatiile membrilor acelui partid fara sa aiba voie sa primeasca "donatii" din partea unuia sau altuia donator (indiferent daca are cetatenie romana sau straina) ! Singurii prevazuti pt organizarea Alegerilor sa fie NUMAI pt tiparirea buletinelor de vot si NUMAI pt organizarea propriu-zisa a acestor Alegeri ! Daca s-ar face asa, ar zice atunci ca "au ajuns ZIUA JUDECATII" si ... poate ... nu se vor mai ocupa de furtisaguri pe spinarea cetateniilor acestei tari ! Dar ... deocamdata ... slaba nadejde !

ion00

367 mesaje
Postat pe: 26 Iulie 2011, ora 21:38

Un film ce merita vazut caci intimplarile au fost realitati istorice si negresit avem de invatat
vodpod.com/watch/9461976-pavel-emisarul-documentar-subtitrare-romana-

ion00

367 mesaje
Postat pe: 30 Iulie 2011, ora 19:41

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 1 August 2011, ora 15:14

De la: eugenb, la data 2011-07-21 22:06:27
De la: ion00, la data 2011-07-20 21:48:49 Domnule! Pana la urma acesti oameni din conducerea tarii nu au fost alesi de noi? Nu ne reprezinta de fapt? Nu sunt ca sa zic asa oglinda noastra? Eu cred ca in primul rand, noua romanilor ne trebuie o coloana o vertebrala verticala sanatoasa,adica o garantie morala incepand cu cei din fruntea tarii si terminand cu ultimul roman cum se spune. Cred ca avem nevoie in primul rand de Dumnezeu. De acord cu dvs ca trebuie sa gandim dar prin prisma Cuvantului Lui Dumnezeu adaug eu. Ca si noi multe popoare pentru a iesi din situatii grele si-au pus increderea in oameni in primul rand si nu in Dumnezeu si s-a esuat.

Alegerile trecute au fost ... falsificate si asa a iesit un Presedinte ales doar de cca 30% din cei cu drept la acea data. Legile care au urmat au fost falsificate intr-o veselie de acelasi partid pe care se baza (PD-L). Asa ca pe mine in niciun caz nu ma reprezinta ! Ar trebui ca orice partid care candideaza la un loc in Parlament sa-si faca "loby" singur si NUMAI din banii stransi din ... cotizatiile membrilor acelui partid fara sa aiba voie sa primeasca "donatii" din partea unuia sau altuia donator (indiferent daca are cetatenie romana sau straina) ! Singurii prevazuti pt organizarea Alegerilor sa fie NUMAI pt tiparirea buletinelor de vot si NUMAI pt organizarea propriu-zisa a acestor Alegeri ! Daca s-ar face asa, ar zice atunci ca "au ajuns ZIUA JUDECATII" si ... poate ... nu se vor mai ocupa de furtisaguri pe spinarea cetateniilor acestei tari ! Dar ... deocamdata ... slaba nadejde !

Pai preotii de ce nu fac la fel ? De ce au nevoie de donatii ,de ce cel care nu are bani sa se simta frustrat. De ce sa credem ca unii isi cumpara eternitatea ?

ion00

367 mesaje
Postat pe: 4 August 2011, ora 19:26

De la: _KARPOV, la data 2011-08-01 15:14:19
De la: eugenb, la data 2011-07-21 22:06:27

Pai preotii de ce nu fac la fel ? De ce au nevoie de donatii ,de ce cel care nu are bani sa se simta frustrat. De ce sa credem ca unii isi cumpara eternitatea ?

Fie ca sintem mireni sau laici trebuie sa stim ca Hristos spune:
"Nu v adunai comori pe pmnt, unde molia i rugina le stric i unde furii le sap i le fur.
Ci adunai-v comori n cer, unde nici molia, nici rugina nu le stric, unde furii nu le sap i nu le fur. Cci unde este comoara ta, acolo va fi i inima ta. (Extras din Biblia sinodala)

Trebuie sa mai tinem cont apoi ca Pavel care ne spune ca sa calcam pe urmele lui ca era invatat cu lipsurile.

- Este extrem de trist faptul ca sint oameni ce cred ca eternitatea (mantuirea) atirna de om. Mantuirea conform Sf Scripturi o da Insusi Dumnezeu si nu omul:

- "Cci n har suntei mntuii, prin credin, i aceasta nu e de la voi: este darul lui Dumnezeu; Nu din fapte, ca s nu se laude nimen".

"El ne-a mntuit i ne-a chemat cu chemare sfnt, nu dup faptele noastre, ci dup a Sa hotrre i dup harul ce ne-a fost dat n Hristos Iisus, mai nainte de nceputul veacurilor" (Doua extrase din Biblia sinodala)

www.youtube.com/watch?v=IonGdd3YtLY

Fosta membra 9am.ro

1431 mesaje

Postat pe: 4 August 2011, ora 20:34

Ziua judecatii este pe pamant . Viata asta gaunoasa pe care o ducem ,se datoreaza religiilor. Fara religii am fi fost altfel,bolile ar fi fost eradicate de mult timp,oamenii ar fi fost mai buni,razboaie mai putine sau poate de niciun fel. Deci tot raul vine din partea unor religii primitive si ale unor oameni care se lasa manipulati de niste excroci (preoti)
Etica si morala puteam sa o primim si de la altii . Sa nu uitam ca altfel au gandit un Budha sau Confucius .Crestinismul l-a avut pe isus cu "bunatatea" lui paranoida si cu o morala carpita folosindu-se de "imprumuturi" budiste si egiptene,insa a ramas tributar belicosului dumnezeu imprumutat de la evrei ,prin vechiul testament. Avem nevoie de oameni nu de dumnezeu sau de isus.Desteptul ala de dumnezeu de ce nu ne-a dat morala de la inceput de ce a trebuit sa distruga o lume ,in timpul lui Noe si sa ne dea un Mesia care sa ne dadaceasca . Sa inteleg ca si-a dat seama ca e prost ?

Fosta membra 9am.ro

1715 mesaje

Postat pe: 5 August 2011, ora 03:00

Ma judec singur,nu am nevoie de dumnezeu si judec singur , nu am nevoie de biblie !

cogito ergo sum

Decat batran si sarac mai bine tanar si bogat!
BOBITA

638 mesaje

Postat pe: 10 August 2011, ora 09:18

De la: The_Mummy, la data 2011-07-20 15:13:46

Eu cred ca la crestini ! Ei nu au nevoie de minte , au biblia , ea gandeste in locul lor.
!
Daia au rahat in loc de creer!

Si totusi tata va pacaleste inca odata ca romanii uita repede !
Fosta membra 9am.ro

1431 mesaje

Postat pe: 10 August 2011, ora 17:19

De la: BOBITA, la data 2011-08-10 09:18:08

!

Cine ? Ei , sau cel de

ion00

367 mesaje
Postat pe: 11 August 2011, ora 09:15

Ivan din celebrul roman Frații Karamazov al lui Dostoievscki la un moment dat spune: "Daca Dumnezeu nu exista,totul este permis".

Acesta este dorinta omului din toate timpurile de fapt! Omul vrea sa faca ce vrea fara a fi tras la raspundere de nimeni niciodata. Dumnezeu spune insa ca va fi o zi a judecatii si ca orce om va trece prin fata scaunului de judecata. Deasemenea El mai spune ca toti oamenii sa se pocaiasca pentru mantuirea lor. Majoritatea oamenilor din pacate NU iau in seama cuvintele Sale si vor suporta bine inteles consecintele. Cineva explica f sinplu acest refuz al omului de ascultare de Dumnezeu folosindu-se de o povestioara:
Un filantrop se afla in trecere prinntr-o tara,intr-un oras unde inchiriaza o casa. Acolo constata imediat ca oamenii sint saraci si hotaraste sa-I ajute dar intr-un alt mod decit o facea de obicei profitand de faptul ca localnicii nu-l cunosteau de loc. Astfel se aseaza pe un scaun in curtea casei si oferea tuturor trecatorilor monezi mari de aur din palma sa printre gratiile gardului. Localnicii satului insa nu luau nici o moneda refuzind astfel ajutorul magnatului raminind in continuare saraci lipiti pamintului.Extrem de curios si de neinteles oamenii in trecere pe linga omul bogat si monedele din palma sa comentau:
-Unii trecatori isi spuneau: Omul acesta care o face pe darnicul ride de noi caci cum poate cineva sa ofere aur? Sigur este faptul ca in clipa cind incerci sa iei o moneda printre gard bogatasul retrage mina.V-a ride de noi, deci este pacaleala
-Altii trecatori isi spuneau: In mod sigur monezile nu sint de aur este tinicea si nu merita efortul de a intinde mina printre gard
-Alti trecatori si-au spus: Vor ride toti oamenii din sat de mine caci se va auzi sigur ca am luat de pomana si de aceia refuz ajutorul acestui strain.etc ..
Oamenii au refuzat astfel o mina intinsa de cineva invocand fel de fel de cause si motive care le voia binele si au ramas in continuare saraci.

Acelasi lucru se repeta si astazi din pacate: Oamenii iL refuza pe Dumnezeu care l-a dat pe Isus Hristos oamenilor pentru salvarea lor invocand fel de fel de motive. Si bine-inteles ca oamenii se inseala si pentru acest refuz vor fi judecati in ZIUA JUDECATII.
www.speranta-lumi.de.tl/Aceasta-a-fost-via%26%23355%3Ba-ta--.-.htm

CR0N0S

1163 mesaje

Postat pe: 11 August 2011, ora 11:31

De la: ion00, la data 2011-08-11 09:15:41 Ivan din celebrul roman Frații Karamazov al lui Dostoievscki la un moment dat spune: "Daca Dumnezeu nu exista,totul este permis".

Acesta este dorinta omului din toate timpurile de fapt! Omul vrea sa faca ce vrea fara a fi tras la raspundere de nimeni niciodata. Dumnezeu spune insa ca va fi o zi a judecatii si ca orce om va trece prin fata scaunului de judecata. Deasemenea El mai spune ca toti oamenii sa se pocaiasca pentru mantuirea lor. Majoritatea oamenilor din pacate NU iau in seama cuvintele Sale si vor suporta bine inteles consecintele. Cineva explica f sinplu acest refuz al omului de ascultare de Dumnezeu folosindu-se de o povestioara:
Un filantrop se afla in trecere prinntr-o tara,intr-un oras unde inchiriaza o casa. Acolo constata imediat ca oamenii sint saraci si hotaraste sa-I ajute dar intr-un alt mod decit o facea de obicei profitand de faptul ca localnicii nu-l cunosteau de loc. Astfel se aseaza pe un scaun in curtea casei si oferea tuturor trecatorilor monezi mari de aur din palma sa printre gratiile gardului. Localnicii satului insa nu luau nici o moneda refuzind astfel ajutorul magnatului raminind in continuare saraci lipiti pamintului.Extrem de curios si de neinteles oamenii in trecere pe linga omul bogat si monedele din palma sa comentau:
-Unii trecatori isi spuneau: Omul acesta care o face pe darnicul ride de noi caci cum poate cineva sa ofere aur? Sigur este faptul ca in clipa cind incerci sa iei o moneda printre gard bogatasul retrage mina.V-a ride de noi, deci este pacaleala
-Altii trecatori isi spuneau: In mod sigur monezile nu sint de aur este tinicea si nu merita efortul de a intinde mina printre gard
-Alti trecatori si-au spus: Vor ride toti oamenii din sat de mine caci se va auzi sigur ca am luat de pomana si de aceia refuz ajutorul acestui strain.etc ..
Oamenii au refuzat astfel o mina intinsa de cineva invocand fel de fel de cause si motive care le voia binele si au ramas in continuare saraci.

Acelasi lucru se repeta si astazi din pacate: Oamenii iL refuza pe Dumnezeu care l-a dat pe Isus Hristos oamenilor pentru salvarea lor invocand fel de fel de motive. Si bine-inteles ca oamenii se inseala si pentru acest refuz vor fi judecati in ZIUA JUDECATII.
www.speranta-lumi.de.tl/Aceasta-a-fost-via%26%23355%3Ba-ta--.-.htm

0-0

tasa_nuti

182 mesaje
Oras: Sighetu Marmatiei

Postat pe: 27 August 2011, ora 00:30

Avand in vedere ca ,,LUMEA ,,se CONFRUNTA cu tot mai multe probleme ,pe care asa zisi INTELEPTI ai acestei lumi ,nu o pot ajuta cu nimic ,ci o ajuta sa se indrepte spre HAOS!
Unde si la cine o sa strigati dupa AJUTOR ?Poate voi detineti solutia ,DE CE NU ACCTIONATI?
-SA SCAPATI OMENIREA DE :-criza ,foamete ,razboaie ,lacomie ,boli ,si mai mult de MOARTE ?
Inteleg ca multi de pe acest forum nu cred in DUMNEZEU ,nimeni si nimic nu -i OBLIGA .Dar atunci sa cred ca PSALMISTU in pslm 14 ,a avut dreptate ?poate ar fi timpul sa va mai revizuiti INIMA si sunt ferm convinsa ca o sa va schimbati ATITUDINEA

TASA
ion00

367 mesaje
Postat pe: 27 August 2011, ora 19:03

De la: homeless, la data 2011-08-05 03:00:13Ma judec singur,nu am nevoie de dumnezeu si judec singur , nu am nevoie de biblie !

cogito ergo sum

Si ce faceti atunci cind dupa ce va judecati singur constatati ca ati gresit,ati facut ceva rau?

video.search.yahoo.com/video/play?p=michael%20w%20smith%20agnus%...

ion00

367 mesaje
Postat pe: 6 Octombrie 2011, ora 09:25

Isus ne spune noua tuturor: Venii la Mine, toi cei trudii i mpovrai, i Eu v voi da odihn. Luai jugul Meu asupra voastr, i nvai de la Mine, cci Eu sunt blnd i smerit cu inima; i vei gsi odihn pentru sufletele voastre. (Biblia)

Sunt oameni astazi care sint impovarati de pacatele lor si care sufar intru-n fel sau altul.... Unii cauta o liniste sufleteasca,o pace a inimii lor, o iertarea a pacatelor lor in alta parte decat la Isus Hristos si nu obtin cele dorite. Doua exemple:
Am o ruda.o femeie pe nume Ecaterina care in tinerete a facut mai multe avorturi si care simte povara pacatelor desi a fost pe la manastiri,pe la preoti.....
Deasemeni am o cunostiinta,un batrin veteran de 94 de ani, un om lucid la minte in ciuda virstei sale inaintate si care are are nopti in care nu poate dormi din cauza faptului ca a fost pe front ca combatant . Acest batrin spune uneori ca nici pamintul nu-l primeste pentru ce-a facut. Desi i-am spus in nenumarate rinduri ca Hristos ii poate da iertarea,pacea,linistea sufleteasca el amina aceasta apelare a lui la Hristos Domnul ramanand in starea lui la fel Ecaterina rudenia mea. Aceste exemple sunt f triste.
Daca pe acest subiect de forum sint persoane care se simt ca au pacatuit fata de semeni sau fata de Dumnezeu direct ii sfatuiesc sa vina la Hristos cu pacatele lui multe sau putine caci El primeste pe oricine si poate ierta orce pacat. (Singele Lui Isus Hristos poate curati orce pacat caci nu are echivalent)

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 7 Octombrie 2011, ora 00:11

De la: nastasemihail, la data 2011-07-19 17:52:08Cind iti vine mintea la cap.

La ziua judecatii ma refer.
Dar exista in mod real acea vizualizare a vietii, in ultima clipa. Acela e un alt aspect.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
ion00

367 mesaje
Postat pe: 7 Octombrie 2011, ora 09:58

De la: nastasemihail, la data 2011-10-07 00:11:07
De la: nastasemihail, la data 2011-07-19 17:52:08Cind iti vine mintea la cap.

La ziua judecatii ma refer.
Dar exista in mod real acea vizualizare a vietii, in ultima clipa. Acela e un alt aspect.

Nu cred ca putem sti cu certitudine starea reala a muribundului in cea ce priveste spiritualitatea sa si nici nu este treaba noastra pina la urma dar citeodata auzi lucruri interesante. De exemplu mama mea povestea ca in satul ei exista un cojocar care inselase mult satenii si care era pe moarte dar care se chinuia si nu putea muri. El spunea si striga ca are petice depiele de oae si lina in gura si ca nu poate respira. apoi cerea ajutorul celor din jur rugindu-i sa-i scoata din gura peticile si lina ca sa poata muri...
Nu putem ignora cred astfel de intimplari cred mai ales cind auzi sau vezii credinciosi ai Lui Dumnezeu care inchid ochii (mor) senin cu numele Lui Isus,a Lui Dumnezeu pe buze. ------
-- MUZICA CRESTINA-- MUZICA -- MP3 FILADELFIA-- MILA TA --- muzicacrestina.wen.ru/

ion00

367 mesaje
Postat pe: 15 Octombrie 2011, ora 11:42

De la: BOBITA, la data 2011-08-10 09:18:08

!

Cci va veni vremea cnd oamenii nu vor putea s sufere nvtura sntoas; ci i vor gdila urechile s aud lucruri plcute, i i vor da nvtori dup poftele lor. κi vor ntoarce urechea de la adevr, i se vor ndrepta spre istorisiri nchipuite. (Extras din Biblie)
Mai demult cind nu eram intors la Dumnezeu si eu eram uneori deranjat atunci cind in jurul meu uneori unii oameni vorbeau de cele sfinte. De aceia inteleg bine atitudinile sau cuvintele unor oameni ce nu sint credinciosi Lui Dumnezeu. Voi povesti o intimplare adevarata din care reiese bine aversiunea unor oameni vizavi de Cuvintul Lui Dumnezeu. Vreau sa cred si sper ca nimeni de pe acest Forum NU este in situatia in care a fost doamna Geta. Deasemeni in mod sincer vorbesc ca NU bat nici un fel de apropo la nici o persoana de pe forum ci doar folosesc pagina electronica pentru invatatura noastra intr-un mod benefic .
Cu mult timp in urma am cunoscut destul de bine o doamna pe care o chema Geta. Aceasta femeie avusese mai multi barbati la viata ei si era mereu in cautare de altii. O vecina de-a ei era credincioasa si din cind in cind mai discutau despre Legile Lui Dumnezeu cit si despre alte lucruri: Ce e rau si ce bine. In acest dialog cuvintele batrinei credincioase produceau de obicei,deranj,risete,sila chiar. O cunostiinta comuna a celor doua femei avea nunta in familie si a apelat la femeia credincioasa ca sa o ajute la bucatarie pentru prepararea bucatelor. Femeia credincioasa a aceptat si s-a dus.Mincarea a fost facuta,nunta a inceput si in toiul petrecerii femeia credincioasa s-a intilnit cu doamna Geta.A fost o surpriza pentru amindoua femei faptul ca se intilnisera in acel loc. Doamna Geta a fost extrem de deranjata de aceasta intilnire desi credincioasa nu-i spusese nimic. Acolo doamna Geta era in largul ei,in lumea ei cum se zice caci alcoolul,muzica,dansul erau prezente ca si barbatii de altfel.....se distra se simtea bine.

Stau si ma intreb: Este ceva rau daca cineva din cind in cind ne mai aduce aminte ca exista Dumnezeu,ca sintem iubiti de El,ca doreste sa ne schimbam viata dupa voia Sa...Ca va veni vremea cind Fiul Lui Dumnezeu va imbraca haina de Judecator si va judeca lumea. Ce vom face atunci daca stam indiferenti fata de o mintuire atit de mare?
Te rog sa vii si tu cu mine
muzica4jesus.eu/index.php/muzica/Muzica/T/Tania-Pintilie/vol-1-n...

Pagini: << 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Ce este ZIUA JUDECATII?
Mergi la: