Info
x
Haideþi sã ne descoperim istoria pierdutã
|
Fosta membra 9am.ro 84 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 24 Mai 2009, ora 22:11
Tabere de calarie si Tabere de zi.
Te gandesti la vacanta? DISTRACTIA e principala ta activitate? De ce sa alegi sa iti petreci timpul liber in fata blocului, la TV sau pe mess, cand poti fi TABERIST alaturi de noi? Fii original, fii TABERIST! Informatii pe site-ul nostru www.taberelemele.ro
Raporteaza abuz de limbaj |
|
oana_cristina_m 140 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Craiova |
Postat pe: 25 Mai 2009, ora 09:55
De la: mihai5_2, la data 2009-05-24 22:09:57De la: oana_cristina_m, la data 2009-05-20 16:29:06 AM DAT NISTE EXEMPLE DIN LIMBA ARHAICA A NORDICILOR
Vegheazã sã nu dispari în personalitatea altcuiva - Scott Fitzgerald
|
|
mihai5_2 291 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 25 Mai 2009, ora 23:15
De la: oana_cristina_m, la data 2009-05-25 09:55:33 ...AM DAT NISTE EXEMPLE DIN LIMBA ARHAICA A NORDICILOR Sã înþeleg cã ar trebui sã cãutãm invers: cuvinte romîneºti în goticã
|
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 27 Mai 2009, ora 08:10
De la: cifobrien, la data 2009-05-22 14:03:12dutch se pronunta daci Interesant si am impresia adevarat.
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Fosta membra 9am.ro 6987 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 27 Mai 2009, ora 17:12
**Am mai spus ca as face si voluntariat si te-am rugat sa te interesezi daca se pot obtine fonduri pentru asa ceva pentru ca as fi interesata sa ajut. N-ar fi primul sit pe care l-as vizita. Pana acum insa am vazut doar castre romane, n-am avut ocazia sa vad si o cetate dacica...iar in Muntii Orastie chiar ai ce vedea...**
oana,arheologia este un domeniu extrem de costisitor si nu produce nimic.bani se gasesc foarte greu mai ales in conditiile actualei crize financiare si intr-un stat ca romania ,care numai sa investeasca in asa ceva nu este interesat. conditiile de pe santiere sunt groaznice.poti incerca sa faci voluntariat ,insa iti garantez ca o sa ranunti dupa prima zi. mancarea este foarte proasta, conditiile de cazare execrabile si se munceste de dimineata pana seara in continuu . in muntii orastiei sapa cei de la universitatea din cluj. cineva de la mine de la facultate a avut ocazia sa vada ce fac aia pe acolo. poi ajungeau pe santier cam pe la ora 10 ,fiindca se trezeau tarziu ,munceau si ei o ora si cand nu mai puteau de cald plecau undeva la umbra sa faca un gratar si sa bea. apoi mai veneau pe la 6 sau 7 seara si mai munceau o ora. pe un astfel de santier ...sa te tot duci. problema este insa cu santierele universitatii bucuresti unde sapa oameni care sunt chiar interesati de asa ceva. vara ,cand merg si studentii in practica se munceste pe o caldura infernala de dimneata pana seara. imi povesteau niste colegi din anii mai mari ce experienta trista au avut ei la rotbav (o tipa chiar a ajuns in spital cu arsuri cauzate de soare ,si i s-a scazut nota la practica la 6). doamne fereste sa apuci pe santier cu cineva de la scoala doctorala ca sa vezi ce face cu tine.... aia din dorinta lor de a scrie o teza foarte buna ii muncesc pe bietii studenti ingrozitor. iar daca ii vedeau ca stau putin incepeau sa tipe la ei si sa-i ameninte ca le vor scadea nota. si...cum ei trebuie sa intretina din banii lor tot santierul (adica vreo 12-20 de oameni) cu mancare si sa asigure cazare timp de o luna,imgineaza-ti ce trai au studentii. insa,pasiunea pentru arheologie te poate trimite pe santier cu toate amenintarile.trebuie sa-ti placa cu adverat asta ca sa accepti sa stai o luna intr-o camera unde sa dormi pe podea (peste care ai pus o patura) sa mananci dimineata paine cu magiun sau cu pateu ,iar seara o ciorba la plic fiarta intr-un tuci de apa , sa faci baie in acelasi lighean in care speli obiectele gasite , si sa muncesti prin calduri ce pot ajunge la 40 de grade de dimneata pana seara in continuu. daca,insa iti place foarte tare arheologia si esti cu adevarat pasionata de domeniul asta...poti incerca.!!! poti merge de exemplu la cluj sa vorbesti cu arheologii de acolo,insa,crede-ma..ceea ce fac ei nu este arheologie ci mai degraba o drumetie pana acolo . arheologie cu adevarat fac cei din bucuresti...merita sa vezi macar despre ce e vorba. numai bine!!! ps: cu toate conditiile oribile de pe santiere anual tot mai multi studenti de la noi merg in practica acolo...:)..le place...
|
|
Postat pe: 27 Mai 2009, ora 17:33
**Pai mai, poezii despre daci pot scrie si eu...ideea e ce exprima poeziile alea...si uita-te ca pe nici unul nu-l poti numi simplu poet, iar opera lor nu poate fi studiata doar ca literatura. Daca ai fi putintel atenta la versuri ai vedea ce vor sa spuna saracii oameni...**
oana,ceea ce au vrut sa transmita acei oameni pe mine ca istoric nu ma intereseaza. nu pot face istorie cu asemenea surse. or fii niste poeti extrordinari,insa asta nu conteaza.istoria nu se scrie asa.! citeste acele poezi doar sub rezerva ca citesti literatura si nu istorie!!! nu intodeauna literatura are de-a face cu istoria. uite,iti dau un exemplu cunoscut: romanele lui sienkiewicz contin confuzii istorice asa de mari ca si-ar da seama si un neavizat. cu toate astea ,insa el a primit premiul nobel pentru literatura in 1905. acum...ce ar fii daca eu as zice asa *asta a luat premiul nobel,deci stie el ce zice* si m-as apuca sa invat istorie din cartile lui? nu confunda istoria cu literatura. sunt doua domenii diferite. poeziile sau romanele nu sunt surse istorice. daca gasesti informatii istorice in vreo carte de literatura verifica-le neaparat la surse acreditate.nu ti le insusi ca atare. ps: uite...daca tot am adus vorba despre romane istorice iti recomand si eu unul henry troyat *ivan cel groaznic*....e foarte bun...si iti garantez ca o sa-ti placa.
|
|
Postat pe: 27 Mai 2009, ora 17:40
**.insa, daca dacii ii tot atacau...logic...s-au mutat la ei...deci erau majoritari dupa retragere....ce zici?**
poi...as vrea sa zic si eu tot ca tine... insa nu ma lasa inscrpitiile latiesti descoperite pe teritoriul actual al romaniei si datate in secolele 4,5,.... |
|
Fosta membra 9am.ro 9751 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 28 Mai 2009, ora 13:48
Publish at Scribd or explore others: Magazines & Newspape 2008 romania
|
|
|
|
|
Postat pe: 28 Mai 2009, ora 20:40
De la: mytcor, la data 2009-05-28 13:48:35 Publish at Scribd or explore others: Magazines & Newspape 2008 romania capitolele despre vlad țepeș și zeii dacilor sunt de luat în seama |
|
cifobrien 128 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 1 Iunie 2009, ora 22:31
De la: nastasemihail, la data 2009-05-27 08:10:16De la: cifobrien, la data 2009-05-22 14:03:12dutch se pronunta daci daca vrei iti pot imprumuta cartea Alexandru Badin "Dacia din vestul europei in istoriografia europeana" e mai mult o brosura dar te pune pe ganduri ,are si argumente un pic fortate e drept dar e destul de bine documentata per total. Acum nu stiu daca a fost o ironie ce ai spus dar daca esti curios cauta pe net Alexandru Badin sau vetiver.weblog.ro/2009-01-08/657527/Alexandru-Badin:-Dacia-din-V... Succes si astept parerile tale |
|
Shlomo_Mire_Ivan 1640 mesaje Membru din: 19/04/2009 Oras: Craiova |
Postat pe: 2 Iunie 2009, ora 07:37
De la: ioana_dark, la data 2009-05-27 17:40:53**.insa, daca dacii ii tot atacau...logic...s-au mutat la ei...deci erau majoritari dupa retragere....ce zici?**Marocanii si tunisienii sunt mai latini decat noi?Eu cred ca da. |
|
Postat pe: 8 Iulie 2009, ora 22:27
recitindu-mi acum comentariile (de curiozitate
) am observat o greșealã în ceea ce v-am scris istoricul care în secolul 19 a creat modelul tipic de istoriografie germanã se numește leopold von ranke nu von richte cum v-am spus eu...am totuși o scuzã...v-am precizat cã , neavând la îndemânã caietul cu cursurile istoriografie de anul trecut vorbeam doar din amintiri...memoria mi-a jucat feste... uitați un link referitor la el... en.wikipedia.org/wiki/Leopold_von_Ranke mã mir , însã cã nu a sãrit nimeni sã mã contrazicã.aș fii acceptat corectura (admit cã și eu pot greși ). v-ați contrazis cu mine atunci când aveam dreptate , iar când nu aveam nimeni nu mi-a zis nimic... a-ți fost incredibili.... oricum...vedeți link-ul ..este foarte interesant și veți afla cum se scrie istorie azi la universitatea bucurești numai bine tuturor... ps: am ținut sã fac corectura asta pentru cã nu vreau sã rãmânã cineva cu informații greșite primite de la mine...
|
|
Postat pe: 8 Iulie 2009, ora 22:28
De la: Shlomo_Mire_Ivan, la data 2009-06-02 07:37:00De la: ioana_dark, la data 2009-05-27 17:40:53**.insa, daca dacii ii tot atacau...logic...s-au mutat la ei...deci erau majoritari dupa retragere....ce zici?**Marocanii si tunisienii sunt mai latini decat noi?Eu cred ca da. dacã vei încerca sã demonstrezi cã ideile tale sunt adevãrate vei avea mari probleme aș fii , însã curioasã dacã reușești ....
|
|
Fosta membra 9am.ro 16019 mesaje Membru din: 13/02/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 8 Iulie 2009, ora 22:44
De Origine Actibusque Getarum De Origine Actibusque Getarum
Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
|
|
Postat pe: 8 Iulie 2009, ora 23:08
De la: ADERP_NIROLF_ERTEP999, la data 2009-07-08 22:44:49De Origine Actibusque Getarum De Origine Actibusque Getarum florin...același prostii despre care am mai comentat (cu privire la iordanes uitã-te cu câteva pagini în urmã) și pe lângã astea am mai vãzut și exagerãri cel puțin ciudate și grosolane.... m-am oprit la urmãtoarea afirmație (parafrazez aproximativ ) :* istoria europei din secolele 9-11 este istoria lui carol cel mare și apoi a lui otto* afirmația asta denotã cunoștințe sumare (sau lipsa completã a lor ) de bizantinologie . în momentul în care carol cel mare urcã pe tron luându-și titlul de *împãrat al romanilor * uzurpã titlul imperial (rezervat doar împãraților bizantini) și aduce prejudicii grave acestuia ...(carol nu era continuatorul împãraților romani ci un simplu rege al francilor -barbari)... despre problema celor doi împãrați (carol și împãratul bizantin) cât și despre ideologia politicã bizantinã poți citi în cartea *imperiu universal și monarhie naționalã în europa creștinã * -stelian brezeanu. o sã-ți placã foarte mult pentru cã domnul profesor are un stil accesibil și frumos , de a scrie . în plus...capitole întregi din lucrarea asta sunt dedicate istoriei românilor din acea perioadã . așa cã...stai liniștit...nu existã nicio conspirație de-a istoricilor pentru a vorbi doar despre carol cel mare . din contrã europa de rãsãrit aș putea spune cã are o însemnãtate chiar mai mare pentru ei.....
|
|
Postat pe: 9 Iulie 2009, ora 21:48
Ioana, ce sistem de operare este instalat pe calculatorul tãu?
|
|
Postat pe: 9 Iulie 2009, ora 22:02
De la: mihai5_2, la data 2009-07-09 21:48:57Ioana, ce sistem de operare este instalat pe calculatorul tãu? microsoft office |
|
Postat pe: 10 Iulie 2009, ora 16:16
Am întrebat pentru cã în comentariile tale literele þ ºi º nu sînt corect transcrise. Dacã nu gãseºti pe cineva din preajmã sã te ajute sã remediezi problema, te pot eventual eu sã te (tele)ajut
|
|
Postat pe: 10 Iulie 2009, ora 20:54
De la: mihai5_2, la data 2009-07-10 16:16:14Am întrebat pentru cã în comentariile tale literele þ ºi º nu sînt corect transcrise. Dacã nu gãseºti pe cineva din preajmã sã te ajute sã remediezi problema, te pot eventual eu sã te (tele)ajut eu mã pricep foarte puțin la calculatorare...am înțeles cã al meu are officeul 2007( )...poate de aia..dar..nu cred cã e o problemã...pânã la urmã....nu conteazã cât de frumos la face.... ..conteazã doar sã scrie...
|
|
Fosta membra 9am.ro 8 mesaje Membru din: 30/05/2009 Oras: Oradea |
Postat pe: 11 Iulie 2009, ora 14:41
De la: ioana_dark, la data 2009-05-28 20:40:44De la: mytcor, la data 2009-05-28 13:48:35 Publish at Scribd or explore others: Magazines & Newspape 2008 romania uite si aici ceva despre legenda lui dracula:) quadratus.wordpress.com/2009/06/28/dracula-sau-ocultismul-revelat/.. Lupu alb si zamolxe îs tot una:) Numa Bine
timpu
|
|
Postat pe: 11 Iulie 2009, ora 19:48
De la: ioana_dark, la data 2009-07-10 20:54:58 ..dar..nu cred cã e o problemã...pânã la urmã....nu conteazã cât de frumos la face.... Mãcar pentru cîþiva, pentru cei buni, pentru elite, ar trebui sã conteze. Boala noastrã naþionalã este "merge ºi aºa!" scuze.
|
|
Fosta membra 9am.ro 8 mesaje Membru din: 30/05/2009 Oras: Oradea |
Postat pe: 12 Iulie 2009, ora 14:50
Mãcar pentru cîþiva, pentru cei buni, pentru elite, ar trebui sã conteze. Boala noastrã naþionalã este "merge ºi aºa!" scuze.[/quote]blestematu de cap plecat! da poate totuºi mai existã speranþã pentru neamu asta
timpu
|
|
Postat pe: 13 Iulie 2009, ora 17:23
Mytcor, auzi, tot in Dacia esti. Nu ai scapat.
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Postat pe: 13 Iulie 2009, ora 17:31
Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
|
|
Postat pe: 13 Iulie 2009, ora 17:31
999
|
|
Postat pe: 13 Iulie 2009, ora 17:48
De la: ioana_dark, la data 2009-07-09 22:02:28De la: mihai5_2, la data 2009-07-09 21:48:57Ioana, ce sistem de operare este instalat pe calculatorul tãu? Ala e altceva. Sistemul de operare e Windows 98, xp, vista...sau Linux sau altele.
|
|
Postat pe: 13 Iulie 2009, ora 18:24
De la: nastasemihail, la data 2009-07-13 17:48:57De la: ioana_dark, la data 2009-07-09 22:02:28De la: mihai5_2, la data 2009-07-09 21:48:57Ioana, ce sistem de operare este instalat pe calculatorul tãu? habar nu am....sunt varzã la calculatoare... dar ...dacã așa e...eu am vista
|
|
Postat pe: 13 Iulie 2009, ora 18:32
De la: ioana_dark, la data 2009-07-13 18:24:59De la: nastasemihail, la data 2009-07-13 17:48:57De la: ioana_dark, la data 2009-07-09 22:02:28De la: mihai5_2, la data 2009-07-09 21:48:57Ioana, ce sistem de operare este instalat pe calculatorul tãu? Ala e sistemul de operare. Office e un alt program. E de birou, de calcul, de prezentari, de baze de date, de editare text. Sint diferite. Nici un program cu ferestre nu functioneaza fara un sistem de operare. Ori windows ori linux. Windowsul poate functiona fara celelalte. Are multe programele simple care il fac aproape autonom.
|
|
Postat pe: 13 Iulie 2009, ora 18:40
De la: nastasemihail, la data 2009-07-13 18:32:35De la: ioana_dark, la data 2009-07-13 18:24:59De la: nastasemihail, la data 2009-07-13 17:48:57De la: ioana_dark, la data 2009-07-09 22:02:28De la: mihai5_2, la data 2009-07-09 21:48:57Ioana, ce sistem de operare este instalat pe calculatorul tãu? ...sunt varzã complet..... eu vã spun ce am și alegeți voi care e office-ul....deci...windows vista , microsoft office 2007.... |
|
Postat pe: 13 Iulie 2009, ora 19:09
De la: nastasemihail, la data 2009-07-13 18:32:35De la: ioana_dark, la data 2009-07-13 18:24:59De la: nastasemihail, la data 2009-07-13 17:48:57De la: ioana_dark, la data 2009-07-09 22:02:28De la: mihai5_2, la data 2009-07-09 21:48:57Ioana, ce sistem de operare este instalat pe calculatorul tãu? Lasaþi-o aºa. O lãmurim pe "privat". Sã revenim la subiect |
|
|
|

) am observat o greșealã în ceea ce v-am scris
)...poate de aia..
scuze.