Dorinel
3855 mesaje
Oras: BUCURESTI
|
Postat pe: 19 Septembrie 2009, ora 16:10
De la: oana_cristina_m, la data 2009-09-19 15:42:25Aoleu....fara jigniri va rog, ca sterg postarile. Ioana, tot nimic n-ai intels. N-am ajuns la evul mdiu, ca si acolo sunt destule inadvertente, sa nu mai vorbim de istoria recenta. Dl. Mihai si Mytcor...va respect parerile, as vrea sa dezvoltati subiectele, desi diametral opuse.
Ce rea esti ! Ioana a inteles foarte bine ce i s-a dictat la facultate !
Raporteaza abuz de limbaj
Ori suntem capitalisti, ori nu mai suntem.
|
|
|
lorduljohn
499 mesaje
|
Postat pe: 19 Septembrie 2009, ora 17:39
Ioana ! Inca o data iti urez succes la facultate. Istoria o vei intelege dupa vre 30 de ani de activitate.
Dar iti dau un sfat :
-Intra in politica ! Iti garantez ca vei avea succes cu ideile tale despre poporul roman !
Bafta !
|
Fosta membra 9am.ro
9751 mesaje
|
Postat pe: 20 Septembrie 2009, ora 14:14
|
oana_cristina_m
140 mesaje
Oras: Craiova
|
Postat pe: 21 Septembrie 2009, ora 18:13
De la: mytcor, la data 2009-09-20 14:14:21NUMAI PT. CEI PE CARE-I INTERESEAZA CU ADEVARAT ACEST SUBIECT !
Zamolxis, primul legiuitor al getilor - Carolus Lundius, Upsala, 1687
Ai cumva cartea salvata prin calculator ca sa o pot lista? Eu am tot cautat si nu am gasit
Vegheazã sã nu dispari în personalitatea altcuiva - Scott Fitzgerald
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
9751 mesaje
|
Postat pe: 21 Septembrie 2009, ora 18:21
De la: oana_cristina_m, la data 2009-09-21 18:13:02De la: mytcor, la data 2009-09-20 14:14:21NUMAI PT. CEI PE CARE-I INTERESEAZA CU ADEVARAT ACEST SUBIECT !
Zamolxis, primul legiuitor al getilor - Carolus Lundius, Upsala, 1687
Ai cumva cartea salvata prin calculator ca sa o pot lista? Eu am tot cautat si nu am gasit
...clik-eaza direct pe link albastru "zalmoxe primul legiuitor..."...acolo poti fce dowload numai cu permisiunea autorului, trebuie sai trimiti unE-mail pt. accept .
|
Fosta membra 9am.ro
6780 mesaje
|
Postat pe: 22 Septembrie 2009, ora 10:03
De la: ioana_dark, la data 2009-09-18 22:19:12am stat mult și m-am gândit ... care ar putea fii cauza acestor dacisme...de unde se trage pasiunea oamenilor pentru așa ceva....
am observat cã în rest nimeni nu mai speculeazã aiurea în niciun alt domeniu al istoriei...nimeni nu are nimic aiurea de spus cu privire la evul mediu românesc , epoca modernã sau cea contemporanã....aici nu existã nicio versiune diferitã de cea a istoricilor...
de ce atunci când e vorba de istoria geto-dacilor toatã lumea o neagã pe cea oficialã și inventeazã o alta?
am urmãrit care a fost evoluția acestor dacisme...și nu mi-a fost greu sã-mi dau seama apoi care este și cauza lor....
pãi....totul a plecat de la cartea *dacia preistoricã* (ce nume?! ) a academicianului densușinu , lucrare foarte contestatã la vremea ei și care a fost uitatã repede...în perioada interbelicã extrema dreaptã din românia care promova un naționalism exagerat (mergând pânã la xenofobofie uneori) a redescoperit-o....odatã cu venirea comuniștilor la putere a fost iar abandonatã deoarece atunci era absolut necesar sã se spunã cã noi suntem slavi puri....în 1958 armata roșie s-a retras din românia și odatã cu retragerea ei s-a terminat și istoria oficialã impusã de regim....urmeazã o perioadã în care românia încearcã sã-și revinã....sã se detașeze cât mai mult de moscova și de regimul ei...în acest context era nevoie de redescoperirea elementului specific național...și...cu ocazia asta...au reapãrut dacismele (ceaușescu avea chiar în camera sa o mascã mortuarã dacicã expusã)...odatã cu prãbușirea regimului au fost din nou uitate ...și....odatã cu integrarea româniei în ue...redescoperite...
care este elementul comun în toate astea?....rãspunsul nu poate fii decât acela cã de la densușianu încoace ori de câte ori românii au simțit amenințarea unei puteri strãine asupra româniei au redescoperit cartea sa...și...odatã cu ea...toatã pseudo-istoria dacilor....amenințarea strãinilor este acel element comun....
oamenii au simțit-o....și , în acest context au avut nevoie sã-și redescopere specificul național...sã se redescopere pe ei înșiși ...sã afle cine sunt cu adevãrat pentru a nu le permite altora sã-i transforme în cine vor ei sã fie....
specificul național al românilor este , însã cu totul altul....elementele care ne definesc pe noi ca popor sunt ortodoxia și latinismul...suntem singurul popor ortodox și latin din lume...
însã...aceste valori nu puteau fii descoperite în contextul unei amenințãri strãine (fie cã e vorba de rusia sau de europa occidentalã)...latinismul este specific și popoarelor din vestul europei (ceea ce ne apropie de ea) , iar ortodoxia popoarelor din estul ei....e religia slavilor , iar..dupã decenii întregi de comunism venit de la ruși românii vor sã uite cu desãvârșire cã au în ei și sânge slav...
singurul element care ne aprține doar nouã românilor sunt geto-dacii....nu mai existã niciun alt popor în lume care sã aibã asemenea strãmoși....aici au cãutat unii specificul național...și...l-au gãsit!!! problema este , însã cã dacii nu au avut o istorie cu care sã ne putem mândri...în anntichitate ei au fost niște barbari înapoiați despre care nici nu se poate afirma cu tãrie cã ar fii cunoscut scrisul...și atunci...hai le inventãm una...hai sã spunem cã de fapt au avut mii de documente scrise , dar au fost distruse de o conspirație împotriva lor...cã de aici ar fii plecat toate civilizațiile din lume...cã ei au fost inclusiv strãmoșii chinezilor sau ai perșilor..cã au vorbit latina sau greacã încã din mileniul 4 înainte de hristos(și *dacia preistoricã* a fost un punct de plecare bun)....iar ...dupã toate astea...hai sã spunem cã suntem daci puri...
iar...dacã vreun istoric încearcã sã spunã de fapt dacii nu au fost așa de mari și tari , iar cã noi nu suntem daci puri este hulit și blamat ca fiind îndoctrinat de agenți ai acelei puteri strãine...(cazul de fațã...amenințarea uniunii europene )
treziți-vã...asta nu e istorie...e pãcat sã ne bazãm naționalismul și dragostea de țarã pe un mare fals istoric...
noi românii suntem și am fost mereu un popor extraordinar...moștenim de la daci doar o parte din sângele nostru , 170 de cuvinte și mici elemente de civilizație, dar..asta nu trebuie sã ne sperie...originea nobilã pe care ne-o conferã latinismul (cu toatã cultura greco-romanã pe care am moștenit-o) e suficientã pentru a fii un motiv de mândrie pentru urmașii lui cezar , traian sau constantin cel mare...avem pe deasupra și ortodoxia (moștenitã tot de la romani) și dorința de libertate a migratorilor slavi (și vã invit aici iarãși sã-l citiți pe guizot )...
istoria noastrã nu e una de care sã ne fie rușine.....e chiar extraordinarã....reveniți-vã și încercați sã vedeți istoria așa cum e ea...poate o sã descoperiți care e cu adevãrat specificul nostru și ce ne definește pe noi ca popor....pentru cã...numai descoperindu-ne adevãrata istorie și valorificându-i tradiția vom scãpa și de amenințarea aia de care ne e speriem....
numai bine tuturor!!!
Da,ai dreptate .Dupa Lucian Boia se pune accentul pe componenta latina a poporului nostru atunci cand se doreste deschidere catre Europa (latinitatea conferind identitate europeana) si pe cea dacica atunci cand se merge catre izolationism si catre nationalism.Fireste ca este destul de greu sa produci entuziasm cu dacii daca nu le si fabrici o istorie incredibila in care brusc centrul universului a fost mutat pe aceste meleaguri iar dacii erau centrul de civilizatie ,spiritualitate si cultura al lumii.  Cam jenant dupa mine dar observ ca "se munceste" din greu la asta ...
|
lorduljohn
499 mesaje
|
Postat pe: 22 Septembrie 2009, ora 21:01
De la: vaneamarin, la data 2009-09-22 10:03:40De la: ioana_dark, la data 2009-09-18 22:19:12am stat mult și m-am gândit ... care ar putea fii cauza acestor dacisme...de unde se trage pasiunea oamenilor pentru așa ceva....
am observat cã în rest nimeni nu mai speculeazã aiurea în niciun alt domeniu al istoriei...nimeni nu are nimic aiurea de spus cu privire la evul mediu românesc , epoca modernã sau cea contemporanã....aici nu existã nicio versiune diferitã de cea a istoricilor...
de ce atunci când e vorba de istoria geto-dacilor toatã lumea o neagã pe cea oficialã și inventeazã o alta?
am urmãrit care a fost evoluția acestor dacisme...și nu mi-a fost greu sã-mi dau seama apoi care este și cauza lor....
pãi....totul a plecat de la cartea *dacia preistoricã* (ce nume?! ) a academicianului densușinu , lucrare foarte contestatã la vremea ei și care a fost uitatã repede...în perioada interbelicã extrema dreaptã din românia care promova un naționalism exagerat (mergând pânã la xenofobofie uneori) a redescoperit-o....odatã cu venirea comuniștilor la putere a fost iar abandonatã deoarece atunci era absolut necesar sã se spunã cã noi suntem slavi puri....în 1958 armata roșie s-a retras din românia și odatã cu retragerea ei s-a terminat și istoria oficialã impusã de regim....urmeazã o perioadã în care românia încearcã sã-și revinã....sã se detașeze cât mai mult de moscova și de regimul ei...în acest context era nevoie de redescoperirea elementului specific național...și...cu ocazia asta...au reapãrut dacismele (ceaușescu avea chiar în camera sa o mascã mortuarã dacicã expusã)...odatã cu prãbușirea regimului au fost din nou uitate ...și....odatã cu integrarea româniei în ue...redescoperite...
care este elementul comun în toate astea?....rãspunsul nu poate fii decât acela cã de la densușianu încoace ori de câte ori românii au simțit amenințarea unei puteri strãine asupra româniei au redescoperit cartea sa...și...odatã cu ea...toatã pseudo-istoria dacilor....amenințarea strãinilor este acel element comun....
oamenii au simțit-o....și , în acest context au avut nevoie sã-și redescopere specificul național...sã se redescopere pe ei înșiși ...sã afle cine sunt cu adevãrat pentru a nu le permite altora sã-i transforme în cine vor ei sã fie....
specificul național al românilor este , însã cu totul altul....elementele care ne definesc pe noi ca popor sunt ortodoxia și latinismul...suntem singurul popor ortodox și latin din lume...
însã...aceste valori nu puteau fii descoperite în contextul unei amenințãri strãine (fie cã e vorba de rusia sau de europa occidentalã)...latinismul este specific și popoarelor din vestul europei (ceea ce ne apropie de ea) , iar ortodoxia popoarelor din estul ei....e religia slavilor , iar..dupã decenii întregi de comunism venit de la ruși românii vor sã uite cu desãvârșire cã au în ei și sânge slav...
singurul element care ne aprține doar nouã românilor sunt geto-dacii....nu mai existã niciun alt popor în lume care sã aibã asemenea strãmoși....aici au cãutat unii specificul național...și...l-au gãsit!!! problema este , însã cã dacii nu au avut o istorie cu care sã ne putem mândri...în anntichitate ei au fost niște barbari înapoiați despre care nici nu se poate afirma cu tãrie cã ar fii cunoscut scrisul...și atunci...hai le inventãm una...hai sã spunem cã de fapt au avut mii de documente scrise , dar au fost distruse de o conspirație împotriva lor...cã de aici ar fii plecat toate civilizațiile din lume...cã ei au fost inclusiv strãmoșii chinezilor sau ai perșilor..cã au vorbit latina sau greacã încã din mileniul 4 înainte de hristos(și *dacia preistoricã* a fost un punct de plecare bun)....iar ...dupã toate astea...hai sã spunem cã suntem daci puri...
iar...dacã vreun istoric încearcã sã spunã de fapt dacii nu au fost așa de mari și tari , iar cã noi nu suntem daci puri este hulit și blamat ca fiind îndoctrinat de agenți ai acelei puteri strãine...(cazul de fațã...amenințarea uniunii europene )
treziți-vã...asta nu e istorie...e pãcat sã ne bazãm naționalismul și dragostea de țarã pe un mare fals istoric...
noi românii suntem și am fost mereu un popor extraordinar...moștenim de la daci doar o parte din sângele nostru , 170 de cuvinte și mici elemente de civilizație, dar..asta nu trebuie sã ne sperie...originea nobilã pe care ne-o conferã latinismul (cu toatã cultura greco-romanã pe care am moștenit-o) e suficientã pentru a fii un motiv de mândrie pentru urmașii lui cezar , traian sau constantin cel mare...avem pe deasupra și ortodoxia (moștenitã tot de la romani) și dorința de libertate a migratorilor slavi (și vã invit aici iarãși sã-l citiți pe guizot )...
istoria noastrã nu e una de care sã ne fie rușine.....e chiar extraordinarã....reveniți-vã și încercați sã vedeți istoria așa cum e ea...poate o sã descoperiți care e cu adevãrat specificul nostru și ce ne definește pe noi ca popor....pentru cã...numai descoperindu-ne adevãrata istorie și valorificându-i tradiția vom scãpa și de amenințarea aia de care ne e speriem....
numai bine tuturor!!!
Da,ai dreptate .Dupa Lucian Boia se pune accentul pe componenta latina a poporului nostru atunci cand se doreste deschidere catre Europa (latinitatea conferind identitate europeana) si pe cea dacica atunci cand se merge catre izolationism si catre nationalism.Fireste ca este destul de greu sa produci entuziasm cu dacii daca nu le si fabrici o istorie incredibila in care brusc centrul universului a fost mutat pe aceste meleaguri iar dacii erau centrul de civilizatie ,spiritualitate si cultura al lumii. Cam jenant dupa mine dar observ ca "se munceste" din greu la asta ...
Asa e ! E mai usor sa accepti "istoria oficiala" , dupa cum spune Ioana, si sa acceptam curentele care ne convin :dupa 1950-filiera slava, acum latinismul pentru ca asa doreste U.E.
De ce sa le dam voie si altora sa-si spuna parerea , daca tot sunt:"impotriva istoriei oficiale" ?
Asa au facut intotdeuna marii imparati, aveau "gramaticii" lor care le scriau istoria si care schimbau din condei o infrangere usturatoare ,intr-o victorie incomparabila !
Deci ? Istoria adevarata este inaccesibila noua ,celor de rand.
Grav este altceva , ca se gasesc persoane inteligente, care din interes sustin prostia oficiala !
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
1572 mesaje
|
Postat pe: 22 Septembrie 2009, ora 21:08
De la: vaneamarin, la data 2009-09-22 10:03:40De la: ioana_dark, la data 2009-09-18 22:19:12am stat mult și m-am gândit ... care ar putea fii cauza acestor dacisme...de unde se trage pasiunea oamenilor pentru așa ceva....
numai bine tuturor!!!
Da,ai dreptate .Dupa Lucian Boia se pune accentul pe componenta latina a poporului nostru atunci cand se doreste deschidere catre Europa (latinitatea conferind identitate europeana) si pe cea dacica atunci cand se merge catre izolationism si catre nationalism.Fireste ca este destul de greu sa produci entuziasm cu dacii daca nu le si fabrici o istorie incredibila in care brusc centrul universului a fost mutat pe aceste meleaguri iar dacii erau centrul de civilizatie ,spiritualitate si cultura al lumii. Cam jenant dupa mine dar observ ca "se munceste" din greu la asta ...
domnule venea marin...aveți dreptate
însã ...chiar dacã se apreicazã mai mult elementul latin în formarea poporului român pentru cã ne apropie de occident sã știți cã totuși..niciun istoric nu a spus pânã acum cã am fii latini puri....istoricii sunt oameni raționali....
oricum...nici a fii dacist nu e un lucru rãu ( a se înțelege prin *dacist* un istoric care studiazã istoria dacilor)...rele sunt doar exagerãrile astea penibile care, dupã pãrerea mea îi pot duce pe mulți în pragul nebuniei....
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
9751 mesaje
|
Postat pe: 22 Septembrie 2009, ora 21:24
 Daaaaaa , cum sa nuuuu !...Ioanna se crede pe topicu' lui Vadim iar Vanea pe cel cu Basescu !..ce sa spuuuun ....
|
Fosta membra 9am.ro
6780 mesaje
|
Postat pe: 23 Septembrie 2009, ora 14:12
|
Fosta membra 9am.ro
9751 mesaje
|
Postat pe: 23 Septembrie 2009, ora 14:22
De la: vaneamarin, la data 2009-09-23 14:12:18De la: mytcor, la data 2009-09-22 21:24:31 Daaaaaa , cum sa nuuuu !...Ioanna se crede pe topicu' lui Vadim iar Vanea pe cel cu Basescu !..ce sa spuuuun ....
Aici era vorba despre altceva Mytcor,vad insa ca tu ai o obsesie cu Basescu si Vadim.
Vannea, stii ceva ?..sa nu v-aud !...nici despre basescuvorbind nici despre vadini si nici despre liberali vopsiti , taranisti corciti sau pesedistineo sau cripto comunisti. CLAR !...
Atunci cand veti sustine partide politice veritabile mai vorbim , CLAR ?!...
|
Fosta membra 9am.ro
6780 mesaje
|
Postat pe: 23 Septembrie 2009, ora 14:24
|
Fosta membra 9am.ro
1572 mesaje
|
Postat pe: 23 Septembrie 2009, ora 16:02
|
nastasemihail
47672 mesaje
|
Postat pe: 23 Septembrie 2009, ora 16:26
Istoria pierduta este a oamenilor obisnuiti. Ca noi toti.
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
Fosta membra 9am.ro
9751 mesaje
|
Postat pe: 23 Septembrie 2009, ora 17:12
De la: vaneamarin, la data 2009-09-23 14:24:48De la: mytcor, la data 2009-09-23 14:22:01De la: vaneamarin, la data 2009-09-23 14:12:18De la: mytcor, la data 2009-09-22 21:24:31 Daaaaaa , cum sa nuuuu !...Ioanna se crede pe topicu' lui Vadim iar Vanea pe cel cu Basescu !..ce sa spuuuun ....
Aici era vorba despre altceva Mytcor,vad insa ca tu ai o obsesie cu Basescu si Vadim.
Vannea, stii ceva ?..sa nu v-aud !...nici despre basescuvorbind nici despre vadini si nici despre liberali vopsiti , taranisti corciti sau pesedistineo sau cripto comunisti. CLAR !...
Da sefu'! .Inainte insa de a sustine un partid politic veritabil vreau sa stiu si eu ce numesti tu partid politic veritabil...
Ioanna, cu tine nu vorbesc p-acest topic,CLAR ?!...
Lui Vanea nui pot da decat un citat , poate asa intelege si el ce-i aia doctrina politica veritabila.
~.... "Statul si menirea legilor sale este aceea de a veghea nu la pluralitatea doctrinelor sau veracitatea opiniilor ci la siguranta, securitatea comunitatii si a bunurilor, a integritatii personale a fiecarui cetatean".
J. Locke
...Vannea, un stat minimalist nu-nseamna si lipsa statului de drept Vannea, nu-nseamna "desfiintarea" autoitatilor ori a autoritatii acestora sau mai dezastruoas; folosirea lor in interesul vr-unui cetatean fie el politician , func. pub. pers. publica ori simplu cetatean, nu-nseamna abdicarea de la principiile moraale, intelectuale, ca baza a profesionalismului responsabil chiar in dom. politic....stat minimal nu-nseamna ca el nu trebuie sa pastreze anumite resurse strategice de natura ;monetaro-financiar-economice-n portofoliul sau de administrare,asigurand management privat/criterii stricte de performanta, prin norma de adm.sanctionatorie de sus si pana-n ultimul domeniu al portofoliului sau....si si si...
Cauta pe topicul lui DANGELO, ai sa gasesti postat in sectiunea economica o carte, CITESTE, vezi c-a aparut si-n Lb. Romana.
|
Fosta membra 9am.ro
1572 mesaje
|
Postat pe: 23 Septembrie 2009, ora 23:14
De la: mytcor, la data 2009-09-23 17:12:26De la: vaneamarin, la data 2009-09-23 14:24:48De la: mytcor, la data 2009-09-23 14:22:01De la: vaneamarin, la data 2009-09-23 14:12:18De la: mytcor, la data 2009-09-22 21:24:31 Daaaaaa , cum sa nuuuu !...Ioanna se crede pe topicu' lui Vadim iar Vanea pe cel cu Basescu !..ce sa spuuuun ....
Da sefu'! .Inainte insa de a sustine un partid politic veritabil vreau sa stiu si eu ce numesti tu partid politic veritabil...
Lui Vanea nui pot da decat un citat , poate asa intelege si el ce-i aia doctrina politica veritabila.
~.... "Statul si menirea legilor sale este aceea de a veghea nu la pluralitatea doctrinelor sau veracitatea opiniilor ci la siguranta, securitatea comunitatii si a bunurilor, a integritatii personale a fiecarui cetatean".
J. Locke
...Vannea, un stat minimalist nu-nseamna si lipsa statului de drept Vannea, nu-nseamna "desfiintarea" autoitatilor ori a autoritatii acestora sau mai dezastruoas; folosirea lor in interesul vr-unui cetatean fie el politician , func. pub. pers. publica ori simplu cetatean, nu-nseamna abdicarea de la principiile moraale, intelectuale, ca baza a profesionalismului responsabil chiar in dom. politic....stat minimal nu-nseamna ca el nu trebuie sa pastreze anumite resurse strategice de natura ;monetaro-financiar-economice-n portofoliul sau de administrare,asigurand management privat/criterii stricte de performanta, prin norma de adm.sanctionatorie de sus si pana-n ultimul domeniu al portofoliului sau....si si si...
Cauta pe topicul lui DANGELO, ai sa gasesti postat in sectiunea economica o carte, CITESTE, vezi c-a aparut si-n Lb. Romana.
da, mytcor...mi-e foarte clar cã nu te intereseazã istoria , ci conspirațiile de doi lei....
|
Fosta membra 9am.ro
9751 mesaje
|
Postat pe: 24 Septembrie 2009, ora 01:20
De la: ioanna, la data 2009-09-23 23:14:41De la: mytcor, la data 2009-09-23 17:12:26De la: vaneamarin, la data 2009-09-23 14:24:48De la: mytcor, la data 2009-09-23 14:22:01De la: vaneamarin, la data 2009-09-23 14:12:18De la: mytcor, la data 2009-09-22 21:24:31 Daaaaaa , cum sa nuuuu !...Ioanna se crede pe topicu' lui Vadim iar Vanea pe cel cu Basescu !..ce sa spuuuun ....
J. Locke
da, mytcor...mi-e foarte clar cã nu te intereseazã istoria , ci conspirațiile de doi lei....
"poi" da !...sacciv-ista-si pune mana-n cap si nu-i deajuns!...musai trebuie si-o cimilitura sonorizata la maxim, c-altfel nu se afla-n iarmaroc valoarea marfii din shtraita !...uite cine vorbea !!!!!...
|
mihaivilcu2004
153 mesaje
Oras: Ploiesti
|
Postat pe: 24 Septembrie 2009, ora 17:45
mai bine haideti sa vorbim despre daci. Au avut ei temple? Cele de la Sarmisegetuza ce reprezinta?De ce au distrus romanii templee si multe alte marturii ale dacilor? Cum e posibil ca intr-o suta si ceva de ani toti dacii sa vorbeasca doar limba latina chiar si cei din teritoriile neocupate? Unde sunt toate scrierile si dovezile despre daci( la Vatican)???De ce trebuie sa credem ca dacii au fost barbari?De ce nu si-au schimbat si obiceiurile si portul popular dupa "latinizare"? de ce va place sa va laudati ca sunteti urmasii unor cotropitori? De ce Romania nu s-a numit Dacia, Valahia, etc?
|
Fosta membra 9am.ro
6780 mesaje
|
Postat pe: 25 Septembrie 2009, ora 11:00
De la: mytcor, la data 2009-09-23 17:12:26De la: vaneamarin, la data 2009-09-23 14:24:48De la: mytcor, la data 2009-09-23 14:22:01De la: vaneamarin, la data 2009-09-23 14:12:18De la: mytcor, la data 2009-09-22 21:24:31 Daaaaaa , cum sa nuuuu !...Ioanna se crede pe topicu' lui Vadim iar Vanea pe cel cu Basescu !..ce sa spuuuun ....
J. Locke
Mytcor,iti multumesc pentru lecturile recomandate.  Nu mi-ai raspuns insa la mica si simpla mea intrebare.Ai spus ca, "atunci cand veti sustine partide politice veritabile mai vorbim ".Te-am intrebat care este acel partid politic VERITABIL insa cred ca ai uitat sa raspunzi .Nu te mai lua cu teoriile statului minimalist ca sa nu uiti iar !Multumesc anticipat ,sper ca de data asta vei putea si tu sa dai un raspuns CLAR la o intrebare simpla.
|
Fosta membra 9am.ro
9751 mesaje
|
Postat pe: 25 Septembrie 2009, ora 11:37
|
Fosta membra 9am.ro
6780 mesaje
|
Postat pe: 25 Septembrie 2009, ora 12:33
De la: mytcor, la data 2009-09-25 11:37:25..liberal, Vanea .
Mytcor,ne cunoastem pe forum de ceva timp si imi dau seama ca nu vorbesti despre PNL.Nu te banuiesc nici ca vorbesti despre PD...L(care si-au tras ceva liberal in coada) deci presupun ca vrei de fapt sa-mi spui ca acel partid veritabil trebuie :
1)sa fie liberal
2)sa se infiinteze...
Am dreptate sau ma insel ?
|
Fosta membra 9am.ro
9751 mesaje
|
Postat pe: 25 Septembrie 2009, ora 15:13
De la: vaneamarin, la data 2009-09-25 12:33:48De la: mytcor, la data 2009-09-25 11:37:25..liberal, Vanea .
Mytcor,ne cunoastem pe forum de ceva timp si imi dau seama ca nu vorbesti despre PNL.Nu te banuiesc nici ca vorbesti despre PD...L(care si-au tras ceva liberal in coada) deci presupun ca vrei de fapt sa-mi spui ca acel partid veritabil trebuie :
1)sa fie liberal
2)sa se infiinteze...
Am dreptate sau ma insel ?
Exista ! numai ca mai trebuie sa fie si LIBERAL, Vannea !... nu doar sa mimeze liberalismul !... lasa-ma cu PD...L-ul tau ca m-ai omorat !...
Voi nu vedeti ca statul socialist-o democratic a clacat ?gata !...nu mai sunt resursele necesare asistentelor sociale de tot felul din partea lui, gata , a falimentat, e pe stop joc !...exemplu Franta, atentie SUA...
Ceea ce numiti voi baroni locali, oligarhi,etc, etc, (nu discut cazul Ro si cum si-au dobandit toate cele) nu sunt alceva decat elitele economice naturale ale statului. pe langa care ar trebui sa roiasca intelectualitatea si meritrocratia, in vederea asigurarii + valorii in cadrul societatii.
|
Fosta membra 9am.ro
6780 mesaje
|
Postat pe: 25 Septembrie 2009, ora 20:20
De la: mytcor, la data 2009-09-25 15:13:43
Exista ! numai ca mai trebuie sa fie si LIBERAL, Vannea !... nu doar sa mimeze liberalismul !... lasa-ma cu PD...L-ul tau ca m-ai omorat !....
Mytcor,EXISTA sau nu acel partid "veritabil" ?!Care este ?Eu unul imi dau seama unde bati tu ,vreau insa sa fie clar pentru toti forumistii CE SPUI DE FAPT .Mytcor,sincer,evitarea din partea ta a oricaror raspunsuri ferme, ma face sa cred ca de fapt nu ai ce spune sau nu ai curajul sa o faci .
PS:Concepte Marxiste (si iubite de Lenin) ca "plusvaloarea" invocata de tine in postare , nu stiu daca sunt foarte apreciate pentru romani .Poate pentru marxistii "eruditi" sunt,pentru mine inseamna doar o filozofie veche,distrusa,verificata si ieftina care trebuie sa dispara .
|
Fosta membra 9am.ro
9751 mesaje
|
Postat pe: 25 Septembrie 2009, ora 20:45
De la: vaneamarin, la data 2009-09-25 20:20:49De la: mytcor, la data 2009-09-25 15:13:43
Exista ! numai ca mai trebuie sa fie si LIBERAL, Vannea !... nu doar sa mimeze liberalismul !... lasa-ma cu PD...L-ul tau ca m-ai omorat !....
Mytcor,EXISTA sau nu acel partid "veritabil" ?!Care este ?Eu unul imi dau seama unde bati tu ,vreau insa sa fie clar pentru toti forumistii CE SPUI DE FAPT .Mytcor,sincer,evitarea din partea ta a oricaror raspunsuri ferme, ma face sa cred ca de fapt nu ai ce spune sau nu ai curajul sa o faci .
PS:Concepte Marxiste (si iubite de Lenin) ca "plusvaloarea" invocata de tine in postare , nu stiu daca sunt foarte apreciate pentru romani .Poate pentru marxistii "eruditi" sunt,pentru mine inseamna doar o filozofie veche,distrusa,verificata si ieftina care trebuie sa dispara .
...Nu-ncerca sa-ti verifici % deredundanta al gandirii prin spatele meu !...nu intelege + valoare strict ideologic ,ci economic!= spor profit pin comp.intel.profesionalism, etc, etc, atribute ale elitelor.
Vannea, nu-mi flutura buzunarele "sparte", n-am sa te cred c-ai fi ,...nici macar un bun tamplar !..
|
Fosta membra 9am.ro
6780 mesaje
|
Postat pe: 25 Septembrie 2009, ora 20:51
De la: mytcor, la data 2009-09-25 20:45:07De la: vaneamarin, la data 2009-09-25 20:20:49De la: mytcor, la data 2009-09-25 15:13:43
...Nu-ncerca sa-ti verifici % deredundanta al gandirii prin spatele meu !...nu intelege + valoare strict ideologic ,ci economic!= spor profit pin comp.intel.profesionalism, etc, etc, atribute ale elitelor.
Vannea, nu-mi flutura buzunarele "sparte", n-am sa te cred c-ai fi ,...nici macar un bun tamplar !..
Mda ,ce spuneam ...evitarea din partea ta a oricaror raspunsuri ferme, ma face sa cred ca de fapt nu ai ce spune sau nu ai curajul sa o faci.Te-am intrebat ceva clar si NU AI RASPUNS!EXISTA sau nu acel partid "veritabil" ?!Care este ?
|
Fosta membra 9am.ro
9751 mesaje
|
Postat pe: 25 Septembrie 2009, ora 20:54
...Vannea, tie-ti plac savarinele ?...
|
Fosta membra 9am.ro
9751 mesaje
|
Postat pe: 25 Septembrie 2009, ora 21:00
De la: mytcor, la data 2009-09-25 15:13:43De la: vaneamarin, la data 2009-09-25 12:33:48De la: mytcor, la data 2009-09-25 11:37:25..liberal, Vanea .
"
Mytcor,ne cunoastem pe forum de ceva timp si imi dau seama ca nu vorbesti despre PNL."
chiar din partea Lui aveam pretentii !..
|
nastasemihail
47672 mesaje
|
Postat pe: 27 Septembrie 2009, ora 02:31
De la: nastasemihail, la data 2009-09-23 16:26:03Istoria pierduta este a oamenilor obisnuiti. Ca noi toti.
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
Dorinel
3855 mesaje
|
Postat pe: 27 Septembrie 2009, ora 09:17
De la: mytcor, la data 2009-09-25 20:54:10...Vannea, tie-ti plac savarinele ?... De la PDL ?!!! Da, ce ''gustoase'' sunt astea de la asa-zisul partid LIBERAL-DEMOCRAT !
Hei, CREDE cineva ca PDL-ul are vreo urma de doctrina liberala ?!!
Ori suntem capitalisti, ori nu mai suntem.
|
nastasemihail
47672 mesaje
|
Postat pe: 27 Septembrie 2009, ora 23:37
|
|
|