Info
x
Putem citi ºi discuta biblia ca literaturã – indiferent dacã o acceptãm (sau nu) ca sursã pentru gândi teologic ºi a trãi creºtineºte?
|
Fosta membra 9am.ro 6987 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 7 Aprilie 2009, ora 00:39
ba da dora...pentru k lojile astea nu activeaza independent una de cealalta....sunt strans legate intre ele...si urmaresc acelasi scop......
asta voiam sa spun...dar mi-a aparut mesajul aiurea |
|
adipopa 3001 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Timisoara |
Postat pe: 7 Aprilie 2009, ora 00:40
De la: Republicanus, la data 2009-04-06 00:52:40aaaa. pai atunci medicii de pe ambulanta care resusciteaza pe cei aflati in moarte clinica sunt trimisii lui d-zeu! Republicanus, eu cred cã te înºeli în douã privinþe. Unu: comparaþia. Miracolele medicinii moderne sunt într-adevãr extraordinare, însã ele nu pot fi comparate de la egal-la-egal cu miracolele biblice. Resuscitarea cu succes a unui pacient aflat în moarte clinicã nu poate fi comparatã cu învierea a treia zi a unui iudeu executat prin crucificare de niºte soldaþi romani extrem de profesioniºti în materie. Transplantul de cornee necesitã o operaþie mult mai complexã decât redobândirea vederii prin scuipatul în tinã, ungerea ochilor ºi scãldarea unui orb din naºtere (!) într-o baie publicã. Doi: explicaþia. Miracolele biblice au rezistat orice încercare de fi explicate pe cale naturalã (vezi tentativa eºuatã a lui Barclay). Oricât de stânjenitor ar fi pentru un creºtin modern sã stea în faþa unui text pre-ºtiinþific despre vindecarea ologilor, orbilor sau leproºilor ºi sã se întrebe CUM, tot mai greu i-ar fi sã stea în faþa Taumaturgului ce se înalþã cãtre om din paginile sfinte ºi sã nu-ºi poatã rãspunde la întrebarea CINE este el! Dacã Iisus este cine a crezut cã este...miracolele sunt o problemã minorã. Poate ai taxat o slãbiciune în postarea Ioanei: contrar impresiei pe care o lasã (fãrã sã vrea), un altul asemenea lui Iisus Hristos în fiinþã (dasein, cum zice Heideger), vocaþie ºi înzestrare nu a fost ºi nu va mai fi vreodatã – ca sã fie cazul sã credem în el. +++ PS Discuþiile religioase publice fac mai mult bine unui credincios decât ascultarea moþãindã a slujbei de duminicã. |
|
Dorulet 7896 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 7 Aprilie 2009, ora 00:43
De la: marinescuirina, la data 2009-04-07 00:37:40Cum spunea Marcel, daca indraznesti sa mori, trebuie sa aduca familia bani de acasa ca nu ai terminat plata la asigurarile sociale!! Pãi dacã nu le convine ºi nu vor sã mã îngroape...n-au decât sã mã punã cu cu_u în sus pe gard....care cum trece...sã-i vinã câte-o "mireasmã"....pânã se plictisesc.
Când toatã lumea gândeºte la fel înseamnã cã nimeni nu gândeºte.
|
|
mai bine facem noi aici (asa k intre fete...dar primim si barbati) o loja masonik anti globalizare...si conspiram anti ue si nato....
m-am gandit de mult timp la asta...nu e o idee buna?.... ps:mi-a intrat in cap k trebuie sa-i determinam pe aia sa ne dea afara...dar...pentru asta avem nevoie de o conspiratie...sa le facem ceva rau!!!!
|
|
De la: dora_visinescu, la data 2009-04-07 00:30:22Ioana, conspiraþii mai mici sau mai mari...au fost de când este lumea....asta nu înseamnã cã se poate face asta la nivel mondial!!!
|
|
Postat pe: 7 Aprilie 2009, ora 00:45
De la: dora_visinescu, la data 2009-04-07 00:43:03De la: marinescuirina, la data 2009-04-07 00:37:40Cum spunea Marcel, daca indraznesti sa mori, trebuie sa aduca familia bani de acasa ca nu ai terminat plata la asigurarile sociale!! si sa economiseasca banii de inmormantare.....
|
|
Postat pe: 7 Aprilie 2009, ora 00:46
De la: adipopa, la data 2009-04-07 00:43:58De la: dora_visinescu, la data 2009-04-07 00:30:22Ioana, conspiraþii mai mici sau mai mari...au fost de când este lumea....asta nu înseamnã cã se poate face asta la nivel mondial!!! ba da dora...pentru k lojile astea nu activeaza independent una de cealalta....sunt strans legate intre ele...si urmaresc acelasi scop......
|
|
Postat pe: 7 Aprilie 2009, ora 00:47
Adi!!! De ce eºti rãu?
Republicanus, a fãcut o glumã....ºi a specificat asta.....
|
|
|
|
|
Postat pe: 7 Aprilie 2009, ora 00:47
De la: marinescuirina, la data 2009-04-07 00:35:41Ma gandesc.. de cand scriem noi aici.. nu s-a gasit inca nici unul care sa spuna ca de fapt masonii sunt oameni seriosi si nu se tin de tampenii.. etc. Cã se þin ºi de tâmpenii, poate. Dar cã au contribuit la formarea naþiunii, sigur!
|
|
Postat pe: 7 Aprilie 2009, ora 00:48
De la: dora_visinescu, la data 2009-04-07 00:47:20Adi!!! De ce eºti rãu? Republicanus e un bãiat inteligent - va înþelege de ce!
|
|
Postat pe: 7 Aprilie 2009, ora 00:51
De la: joanna_dark_2007, la data 2009-04-07 00:46:45De la: adipopa, la data 2009-04-07 00:43:58De la: dora_visinescu, la data 2009-04-07 00:30:22Ioana, conspiraþii mai mici sau mai mari...au fost de când este lumea....asta nu înseamnã cã se poate face asta la nivel mondial!!! Da,da!!! Au dat cuiva cu subsemnatul??? Nu cred într-o conspiraþie organizatã la nivel global.....ºi ca sã-þi explic de ce...mi-ar lua prea mult timp! Pe scurt, fiecare are interesul lui, în primul rând din p. de v. economic...º.a.m.d. Tu nu vezi cã aici pe forum suntem o mânã de oameni ºi nu putem ajunge la un consens??? Cum crezi cã se poate face asta la nivel mondial???? Whatever...
|
|
Fosta membra 9am.ro 1714 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 7 Aprilie 2009, ora 00:52
Dora, poate ar trebui sa mergem sa facem un pic de lumina pe topicul avorturi.. Dl. Eugen e in bezna pe-acolo.. calca in strachini.. se cearta cu oamenii cu care nu vrea sa vorbeasca etc.
|
|
Postat pe: 7 Aprilie 2009, ora 00:59
De la: dora_visinescu, la data 2009-04-07 00:51:56De la: joanna_dark_2007, la data 2009-04-07 00:46:45De la: adipopa, la data 2009-04-07 00:43:58De la: dora_visinescu, la data 2009-04-07 00:30:22Ioana, conspiraþii mai mici sau mai mari...au fost de când este lumea....asta nu înseamnã cã se poate face asta la nivel mondial!!! haha...dora...cum adik...*nu se inteleg intre ei*?...poi...crezi k intra oricine acolo?... se bazeaza pe incredere oarba...uite ce am aflat in seara asta...k ei nici makr nu ii cunosc pe cei din gradele superioare(nu au dreptul) dar se supun orbeste regulilor primite... ps:din cand in cand mai *sufla * cate unul...dar....ala e considerat nebun de catre cei din jur..... |
|
Postat pe: 7 Aprilie 2009, ora 01:03
De la: adipopa, la data 2009-04-07 00:48:35De la: dora_visinescu, la data 2009-04-07 00:47:20Adi!!! De ce eºti rãu? da,adi...intelegem cu totii de ce te-ai legat de masajul republiknului....k sa nu recunosti(nici de-al naibii) k exista o conspiratie si in momentul asta..... da,adi...masonii au creat natiunea romana...si tot ei ue(si alte timpenii ...internationalele comuniste,nato etc) deci....interesele lor s-au schimbat cu timpul...insa...indiferent ce tactik au adoptat...mereu au reusit sa-i domine pe prostii.... baieti destepti ,masonii astia!!!! |
|
Postat pe: 7 Aprilie 2009, ora 01:10
Poate intru eu la masoni.... Cã-mi place ºtiinþa, sunt de acord cu ea....ºi la capitolul comunicare ºi manipulare sunt de nota 10....sau cel puþin aºa m-au catalogat cunoscuþii. Cine ºtie...poate fac masonii aºtia cumva sã câºtig la loto. Ce dacã nu joc?!!!
|
|
Postat pe: 7 Aprilie 2009, ora 01:11
pentru dora....
spuneai k exista posibilitatea sa nu se inteleaga intre ei...exclus!!!! uite ce spune in regulamentul lor.... Aceeaºi concluzie se deduce ºi din alte datorii impuse masonului. Dupã ce se spune la p. 74 cã „printre noi sunt Fraþi de toate religiile ºi rasele”, la p. 75 se cere: „trebuie sã preferi pe un Francmason oricãrui alt om, când solicitã, în condiþii egale, aceeaºi situaþie”. Purtarea aceasta trebuie s-o aibã un mason nu numai faþã de alt mason din þarã, ci ºi faþã de cei din strãinãtate, cãci art. 5 al Constituþiei, Statutelor etc., p. 4 spune: „Oricãrui rit i-ar aparþine un mason, el este frate cu toþi masonii de pe glob”. Prin urmare masoneria formeazã o confraternitate mai presus de religie, de neam ºi de familie. Un mason considerã mai apropiat sieºi pe un evreu mason decât pe un român creºtin. vezi...se inteleg chiar foarte bine intre ei...k fratii!!!! |
|
Postat pe: 7 Aprilie 2009, ora 01:14
De la: joanna_dark_2007, la data 2009-04-07 01:11:06pentru dora.... Pãi nu-mi zicea la testul ãla de ieri cã mã pot face frate ºi cu pânã trec puntea?!
|
|
Postat pe: 7 Aprilie 2009, ora 01:15
De la: dora_visinescu, la data 2009-04-07 01:10:45 ...si apoi ne povestesti si noua ce pun aia la kle....dar....unde a disparut mytcor?...cred k s-a suparat de faptul k am inceput sa facem misto de masoni.... insa...facem si noi haz de nekz....atat timp cat nu stim la ce sa ne asteptam din partea lor....:( vedem k se pun la cale fel de fel de conspiratii....si e normal sa-i acuzam pe ei pentru toate...nu ne dam seama kr sunt lucrurile bune....vedem doar rau in lume....:( numai conspiratii...ni se face si frik....nu stim la ce sa ne asteptam!!!! |
|
Postat pe: 7 Aprilie 2009, ora 01:16
De la: dora_visinescu, la data 2009-04-07 01:14:29De la: joanna_dark_2007, la data 2009-04-07 01:11:06pentru dora.... |
|
Postat pe: 7 Aprilie 2009, ora 01:26
va las si eu...ma duc sa ma culc pentru k maine ma trezesc la 6 (
)....discutam maine seara protocoalele.... si de data asta fara rasete si mistouri..... subiectul e interesant...si ne priveste in mod direct... numai bine tuturor!!!! |
|
Postat pe: 7 Aprilie 2009, ora 01:36
Noapte bunã Ioana....
Merg ºi eu la
|
|
Fosta membra 9am.ro 1798 mesaje Membru din: 1/04/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 7 Aprilie 2009, ora 11:12
|
|
Fosta membra 9am.ro 9751 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 7 Aprilie 2009, ora 11:21
V-ati culcat cu gainile !.... Joanna, cum poti fii atat de naiva sa crezi ca Adipopa v-a accepta sa dezbatem ceva despre lojiile masonice, nu-ti dai seama ca a vorbi despre o societate secreta/oculta, l-ar trimite direct si silogistic in zona acceptari tezei conspiratiei mondiale ?.... ..singurul loc, in care se intalnesc iudeii si crestinii, este in cadrul unei lojii masonice,iar intre adevarul revelat si cel rational, ambii il invoca pe cel al cunoasterii prin stiinta. Mai intai stimabilul Adipopa, trebuie sa accepte documentul isusit de catre Sf.Sinod din 11-03-1937 prin care organizatiile francmasonce , ca doctrina si ca organizatie si ca metoda de lucru, sunt organizatii oculte. Acesta era Joanna documentul pe care trebuia sa-l folosesti ca argument irefutabil in "razboiul" tau cu Adipopa pe tema "conspiratiei"...ai avut ocazia sa egalezi scorul dar, pentru ca-n zulufii tai zboara gargaunii extremismelor si AK-47, te-am lasat sa obtii o infrangere rassunatoare !... Maresal, facem schimb ?...vreau eu usturoiul !...
|
|
Postat pe: 7 Aprilie 2009, ora 11:39
Am cautat pt. voi si am plagiat din arhiva zr.Romania libera un articol de care mi-am amintit scriindu-va com-ul precedent.
Lectura usoara si placuta !... Arhiva: Vaticanul prezinta documente secrete despre sfArsitul celui mai puternic ordin cavaleresc Procesul Templierilor, la judecata istoricilor Noi si lumea - Procesul Templierilor, la judecata istoricilor Gabriela Anghel Miercuri, 24 Octombrie 2007 La Vatican, in Sala Veche a Sinodului, maine va fi prezentata o opera valoroasa si secreta, "Processus contra Templarios", bazata pe Pergamentul de la Chinon. Documentele procesului care a distrus Ordinul Cavalerilor Templieri vor fi publicate intr-o editie limitata la 799 de exemplare continand reproducerea fidela a originalelor pastrate in Arhiva. Pergamentul de la Chinon, scris inainte de anul 1312, anul dizolvarii Ordinului de catre Papa, a scapat atentiei cercetatorilor secole intregi din cauza unei erori in arhivarea realizata in secolul al XVII-lea. Descoperit in 2001 de cercetatorul Barbara Frale in Arhiva Secreta a Vaticanului, documentul ofera o alta lumina asupra sfarsitului celui mai puternic si mai faimos Ordin din lume si dovedeste ca Suveranul Pontif nu il considera eretic. Papa a dizolvat Ordinul, dar nu l-a condamnat niciodata, declara istoricul Franco Cardini. Potrivit acestuia, condamnarea pentru erezie data de tribunalele ecleziastice locale "se bazeaza pe confesiunile unor Templieri care ulterior au retractat aceste declaratii luate prin tortura si din acest motiv au fost considerati recazuti in eroarea pentru care au fost judecati si condamnati. Puterea temporala, singura care avea autoritatea sa o faca, i-a condus pe rug". Motivele condamnarii au fost politice (franceze), si nu religioase. "Avocatii regelui Filip cel Frumos al Frantei nu aveau nevoie sa construiasca un edificiu acuzator coerent, ci doar unul credibil la nivelul opiniei publice", arata Cardini. Sfarsitul Templierilor a nascut numeroase legende. Se spune ca, urcand pe rug, Jacques de Molay i-a blestemat pe rege si pe Papa Clement al V-lea. Suveranul Pontif a murit dupa o luna – de dizenterie, iar Filip cel Frumos in decembrie urmator – in urma caderii de pe cal. Se mai spune ca Marele Maestru ar fi blestemat si casa regala franceza "pana la a 13-a generatie". Cea a lui Ludovic al XVI-lea, executat in cursul Revolutiei. Era vineri, 13, Luna plina Noaptea de 13 octombrie 1307 avea sa devina sinonima cu nenorocirea in vechea Europa. Era vineri, 13, Luna plina. "Procesul Templierilor seamana cu o partida de sah", semanand insa si cu o farsa feroce, declara Jacques Vergés, avocatul francez care, intre altele, l-a aparat pe Carlos "sacalul". El arata ca a fost urmata o schema adoptata uneori de Inchizitie si devenita o metoda in anii negri ai stalinismului – fabricarea de dovezi, de delicte oribile care i-ar fi zdrobit pe acuzatii de la care se astepta doar marturisirea. Ca urmare, era permis orice mijloc, cel mai eficient fiind tortura. Expertii sustin ca procesul contra Templierilor a fost "tatal tuturor proceselor politice". Putere contra putere, spada contra cadelnitei. Regele Frantei, Filip al IV-lea cel Frumos, contra Papei Clement al V-lea, Suveranul Pontif de la Roma. Miza acestei lupte, comorile acumulate de Cavalerii Templieri. Motivatie puternica, avand in vedere ca regele datora cavalerilor razboinici 300.000 de florini pentru a incepe razboiul cu Anglia care urma sa dureze 100 de ani si, in plus, aceste averi ar fi rezolvat problemele economice ale administratiei sale birocratice. Lacomiei lui Filip i se adaugau si suspiciunea privind loialitatea Templierilor fata de cuvantul lui Christos si o ura mocnita deoarece Ordinul ii refuzase cererea de initiere. Refuz decis deoarece Templierii aveau convingerea ca regele dorea sa devina Mare Maestru pentru a pune stapanire pe proprietatile Templului. Inlaturarea Templierilor era o operatiune complexa si sprijinul Bisericii de neocolit. La randul sau, Papa, francez si slab, nu l-ar fi acordat fara unele ratiuni concrete. Filip si-a urmat rabdator planul, ocazia fiindu-i oferita in 1303 de Esquieu de Floryan, care l-a asasinat langa Milano pe guvernatorul provincial al Ordinului si s-a refugiat la Paris. El a fost arestat si inchis la castelul regal din Toulouse in aceeasi celula cu un personaj dubios, Noffo Dei, venit din Toscana pentru a-i reprezenta in Franta pe bancherii din Florenta. El a ascultat confesiunea asasinatului si apoi "pocaitul" a declarat ceea ce voia sa auda regele. si anume ca, in cursul ceremoniei de initiere a Templierilor, neofitilor li se impunea renegarea lui Iisus, scuiparea Crucii, sarutarea fundului Maestrului si oferirea propriului corp pentru sodomie. O lista lunga de acuzatii adunate intr-un dosar din care judecatorii regelui au scos 11 capete de acuzare printre care lacomia, orgoliul, etalarea luxului, sodomia, erezia, idolatria, ca nutreau fata de Islam o atractie fatala. La 14 septembrie s-a considerat ca a venit momentul si, in secret, s-a dat ordinul de capturare colectiva. La 12 octombrie, cu o bunavointa ostentativa, regele l-a primit pe Jacques de Molay, Marele Maestru al Templului si trimis al Papei. A doua zi, a fost arestat. La aceeasi ora, in toate colturile regatului, garzile regale i-au arestat pe cavaleri, 150 numai la Paris. Vanatoarea s-a extins in toata Europa. Era sfarsitul Templierilor si inceputul legendei lor. Moarte pe rug Filip a avut grija sa-si acopere spatele, sustinand ca s-a supus cererii marelui inchizitor al Frantei, Guillaume de Paris. Supusi tuturor torturilor, cu carnea smulsa de clesti inrositi in foc, multi cavaleri au marturisit ce li s-a cerut. Daca se recunosteau vinovati, erau crutati; daca retractau, erau arsi pe rug. Dupa sapte ani de chinuri, la 18 martie 1314, ultimul Mare Maestru a declarat ca nu mai poate minti si a sustinut nevinovatia Templierilor. Imediat, a retractat si Geoffroy de Charnay, Marele Perceptor al Normandiei. Ambii au sfarsit pe rug. |
|
Postat pe: 7 Aprilie 2009, ora 11:54
Lynn Picknett & Clive Prince,
MISTERUL TEMPLIERILOR
|
|
Postat pe: 7 Aprilie 2009, ora 11:57
Pergamentul de la Chinon.
|
|
Postat pe: 7 Aprilie 2009, ora 13:37
De la: mytcor, la data 2009-04-07 11:39:19Am cautat pt. voi si am plagiat din arhiva zr.Romania libera un articol de care mi-am amintit scriindu-va com-ul precedent. ªi eu am încercat sã spun ce ai scris tu aici Mytcor, dar m-am lovit de "un adevãrat zid"...aºa cã mi-am vãzut e treabã... Cu atâþia istorici...p-aicea....ce puteam face?!
|
|
Postat pe: 7 Aprilie 2009, ora 14:21
MARESAL::::::Niccolo Machiavelli:”scopul scuza mijloacele”::::“Se pune astfel problema dacã este mai bine sã fii iubit decât temut, sau invers. Rãspunsul este cã ar trebui sã fii ºi una ºi alta; dar întrucât este greu sã împaci aceste douã lucruri, spun cã, atunci când unul din douã trebuie sã lipseascã, este mult mai sigur pentru tine sã fii temut decât iubit.” :::SI NU UITA , Maresal !....N.Machiavelli, in timpul invaziei lui Carol al VlII-lea Machiavelli,..... era un simplu om din multime -asa cum a fost si Joanna in cadrul "protestului anti-CIP"-, era un simplu cetatean ce nu putea impiedica cursul istoric prin care tara sa era condusa spre "neant".
Mijloacele ce-ti asigura atinngerea scopurilor in cadrul unei doctrine sau alta a unei ideologii sau alta, pot fi scuzabile cand este vorba de una oculta si inacceptabile in carul uneia mai putin oculta , dar, avand un scop nobil, ele sunt acceptate-n ambele cazuri. Concluzia nu poate fii decat una: in cadrul unei lojii masonice, iudeo-crestinismul isi dau mana, mijloacele necesare atingerii scopurilor fiind intodeauna acceptate. Asteptam cu deosebit interes declansarea atacului din partea distinsului Adipopa si a tuturor ce doresc a ne contrazice. Va rugam nu va |
|
Postat pe: 7 Aprilie 2009, ora 14:50
Maresale, ai pus punctul pe i.
Dar cati sunt dispusi sa dea ceva pt a face un bine (lor si copiilor lor): timp, bani, energie, idei... Nimeni!! Chiar daca-ti vin unele idei, te gandesti la solutii.. nici nu ai cu cine vorbi, ca pe majoritatea oamenilor nu-i deranjeaza nimic.. sunt "nesimtiti", cum ar veni, anesteziati cu presa si televizorul!! (De aceea eu am o mare simpatie pt Ioana.. persoanele idealiste sunt atat de rare!!) |
|
Postat pe: 7 Aprilie 2009, ora 14:55
De la: mytcor, la data 2009-04-07 11:21:39 Pai eu inteleg ca tocmai la credinta lor renunta intrand in masonerie... "Dacã eºti creºtin, bucurã-te! Prin Sfânta Tainã a Botezului ai intrat în Bisericã, în Locul cel Prea Înalt. Ai o singurã þintã: Hristos. ai o singurã datorie: sã nu cazi. Ai o singurã cale: iubirea. Iubeºte-i pe toþi, pe iudeu ºi pe elin, pe aproape ºi pe vrãjmaº. Dacã faci aºa, orice þi s-ar întâmpla este spre binele tãu, nimeni nu poate sã-þi facã rãu, cãci eºti în marº spre Împãrãþie. Dacã eºti evreu, fii mândru, dar nu trufaº. Faci parte din poporul ales. Mântuitorul S-a coborât la tine. Avraam a vrut sã vadã zilele Lui. Bucurã-te cã apostolii ºi femeile mironosiþe nu L-au pãrãsit ºi Biserica s-a întemeiat [.] Dacã eºti mason, deºi te-ai nãscut creºtin sau iudeu, temete de lepãdarea ta de credinþã ºi sminteala altora, cã Dumnezeu e Judecãtor drept. Dar îndrãzneºte ºi schimbã-þi hotãrârea, cã El a pus la îndemânã pocãinþa ºi este mult milostiv. Nu încerca sã convingi iudeii ºi creºtinii cã Arhitectul tãu existã, iar Dumnezeul lor nu. Chiar dacã nu vrei sã intri în sânul ei, Biserica se roagã pentru toþi oamenii, deci ºi pentru tine ºi acesta înseamnã mult" (Mihail Gavril, Bisericã, Sinagogã, Lojã, Ed. Puncte Cardinale, Sibiu, 2007, pag. 116-117) |
|
|
|

Republicanus, a fãcut o glumã....ºi a specificat asta.....
Poate intru eu la masoni....
)....