back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Putem citi Âși discuta biblia ca literaturĂŁ – indiferent dacĂŁ o acceptĂŁm (sau nu) ca sursĂŁ pentru gĂąndi teologic Âși a trĂŁi creÂștineÂște?

Pagini: << 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 10 Aprilie 2009, ora 22:20

imparatia lui Iisus nu este pe pamant! si nu este nici edenul!!
Din Crez:
"Care pentru noi oamenii si pentru a noastra mântuire S-a coborât din CERURI si S-a întrupat de la Duhul Sfânt din Maria fecioara si s-a facut om. Si a fost rastignit pentru noi în zilele lui Pontiu Pilat si a patimit si a fost îngropat. Si a înviat a treia zi, dupa Scripturi. Si S-a înaltat la CERURI si sade de-a dreapta Tatalui."

Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 10 Aprilie 2009, ora 22:21

De la: joanna_dark_2007, la data 2009-04-10 22:19:22eu am inteles perfect ce zice enclaudesvd...dovada este faptul k i-am raspuns punct cu punct!!!

insa,maria...tu te indepartezi mult de ortodoxie...ideile astea sunt ale tale...nu ale sfintilor parinti!!!!

ceea ce am spus eu despre imparatia lui dumnezeu nu e parerea mea ci a lui eusebiu din cezareea!!!

ma indepartez si ma apropii in acelasi timp...dar dezamagita de biserica ortodoxa sunt peste cap!
Nu am incredere in EA!
După obiceiul popoarelor vechi precum și a evreilor înmînarea cheilor înseamnă încredințarea stăpîniei asupra casei sau asupra averii (Is. XXII, 22; Apoc. III, 7). Potrivit cu acestea și cuvintele Mîntuitorului: “și-ți voi, da ție cheile Împărăției Cerului”, trebuie de înțeles prin acestea că Sfîntul Apostol Petru i s-a dat puterea de a închide și a deschide intrarea în această împărăție, de a primi în sînul Bisericii sau de îndepărta dela ea.
De această putere este legată și altceva: de-a lega și a dezlega păcatele oamenilor. Pentru că numai acela poate să fie membru al Bisericii, care prin pocăință va primi iertare păcatelor, care se dă de Dumnezeu prin slujitorii Bisericii. Prin urmare, cînd Mîntuitorul i-a dat Sfîntul Apostol Petru cheile, prin aceasta l-a împuternicit să lege și să dezlege păcatele oamenilor: “și orice vei lega pe pămînt va fi legat și în ceruri și orice vei dezlega pe pămînt va fi dezlegat și în ceruri” (Mt. XVI, 19).
Și deoarece Sfîntul Apostol Petru, cel dintîi a mărturisit că Hristos este Fiul lui Dumnezeu, tot cel dintîi dintre Apostoli a primit și făgăduința că va avea cheile Împărăției Cerurilor, cel dintîi a fost împuternicit să lege și să dezlege păcatele oamenilor.

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje

Postat pe: 10 Aprilie 2009, ora 22:21

Maria, tu faci ca astronautul ala care a spus ca nu vede ingeri in cer (parca).
Ortodocsii stiu ca exista lucruri vazute si lucruri NEVAZUTE, dar nu mai putin reale!!

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje

Postat pe: 10 Aprilie 2009, ora 22:23

Hmm, de ce spui asta? ca nu ai incredere?

Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 10 Aprilie 2009, ora 22:25

De la: marinescuirina, la data 2009-04-10 22:21:57Maria, tu faci ca astronautul ala care a spus ca nu vede ingeri in cer (parca).
Ortodocsii stiu ca exista lucruri vazute si lucruri NEVAZUTE, dar nu mai putin reale!!

Nu stiu care a fost experienta ta cu biserica ortodoxa...dar eu nu ma avut parte de una buna!
SUNT DEZAMAGITA de insa propria mea BISERICA ORTODOXA!
NU CRED IN EA!
cred in Dumnezeu, cred ca acesta este in MINE ..in NOI, dar nu in CERURI pe nori!

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 10 Aprilie 2009, ora 22:27

De la: marinescuirina, la data 2009-04-10 20:43:03Si eu m-am gandit ca si Ioana, ca este o diferenta intre rege si imparat..
Dar totusi noi il numim Domn.. Domnul este rege? sau Imparat?

Cred ca inscriptia de pe cruce indica evreilor ca Iisus este Mesia... (celor care aveau ochi de vazut, desigur)..
.. pe de alta parte imi vine in minte ca prin Iisus noi devenim urmasii lui Avraam (deci este regele celor ce-l urmeaza in credinta!! stiu ca multi vor sari sa ma contrazica, dar asta cred):
"Iar dacă voi sunteți ai lui Hristos, sunteți deci urmașii lui Avraam, moștenitori după făgăduință." (Galateni 3:29)
si
"6. Precum și Avraam a crezut în Dumnezeu și i s-a socotit lui ca dreptate.
7. Să știți, deci, că cei ce sunt din credință, aceștia sunt fii ai lui Avraam. "

Dar, desigur, eu nu sunt o experta..

domnia este o institutie medievala romaneask...nu stiu cum se legitimeaza ea in conformitate cu principiile bizantului(nu am ajuns ink la lectia aia )...e normal k romanii sa-l numeasca pe dumnezeu domn...insa.....revin cu mai multe detalii mai tarziu.....

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 10 Aprilie 2009, ora 22:32

De la: mari_uka, la data 2009-04-10 22:21:51
De la: joanna_dark_2007, la data 2009-04-10 22:19:22eu am inteles perfect ce zice enclaudesvd...dovada este faptul k i-am raspuns punct cu punct!!!

insa,maria...tu te indepartezi mult de ortodoxie...ideile astea sunt ale tale...nu ale sfintilor parinti!!!!

ceea ce am spus eu despre imparatia lui dumnezeu nu e parerea mea ci a lui eusebiu din cezareea!!!

ma indepartez si ma apropii in acelasi timp...dar dezamagita de biserica ortodoxa sunt peste cap!
Nu am incredere in EA!
După obiceiul popoarelor vechi precum și a evreilor înmînarea cheilor înseamnă încredințarea stăpîniei asupra casei sau asupra averii (Is. XXII, 22; Apoc. III, 7). Potrivit cu acestea și cuvintele Mîntuitorului: “și-ți voi, da ție cheile Împărăției Cerului”, trebuie de înțeles prin acestea că Sfîntul Apostol Petru i s-a dat puterea de a închide și a deschide intrarea în această împărăție, de a primi în sînul Bisericii sau de îndepărta dela ea.
De această putere este legată și altceva: de-a lega și a dezlega păcatele oamenilor. Pentru că numai acela poate să fie membru al Bisericii, care prin pocăință va primi iertare păcatelor, care se dă de Dumnezeu prin slujitorii Bisericii. Prin urmare, cînd Mîntuitorul i-a dat Sfîntul Apostol Petru cheile, prin aceasta l-a împuternicit să lege și să dezlege păcatele oamenilor: “și orice vei lega pe pămînt va fi legat și în ceruri și orice vei dezlega pe pămînt va fi dezlegat și în ceruri” (Mt. XVI, 19).
Și deoarece Sfîntul Apostol Petru, cel dintîi a mărturisit că Hristos este Fiul lui Dumnezeu, tot cel dintîi dintre Apostoli a primit și făgăduința că va avea cheile Împărăției Cerurilor, cel dintîi a fost împuternicit să lege și să dezlege păcatele oamenilor.

maria ...eu inteleg ce zici....insa.. sfintii apostoli au transmis puterea de a dezlega paktele mai departe....prin sfanta taina a hirotonisirii....
faci o greseala dak parasesti ortodoxia....bisericile pokite nu au succesiune apostolik...si deci...nici puterea de a dezlega paktele....
dak te duci pe topicul despre ortodoxie iti va explik andu mai bine orice aspect ....el cunoaste foarte bine aceasta religie......

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje

Postat pe: 10 Aprilie 2009, ora 22:32

Imparatia lui Dumnezeu este o realitate inaccesibila pt oameni.. nu este pe nori.
Iar noi traim in alta lume, intr-una cazuta! Ti-as da detalii, dar cred ca pot fi destul de "socante" pt necredinciosi.. cand am timp iti trimit in particular.

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 10 Aprilie 2009, ora 22:33

De la: mari_uka, la data 2009-04-10 22:25:27
De la: marinescuirina, la data 2009-04-10 22:21:57Maria, tu faci ca astronautul ala care a spus ca nu vede ingeri in cer (parca).

Nu stiu care a fost experienta ta cu biserica ortodoxa...dar eu nu ma avut parte de una buna!
SUNT DEZAMAGITA de insa propria mea BISERICA ORTODOXA!
NU CRED IN EA!
cred in Dumnezeu, cred ca acesta este in MINE ..in NOI, dar nu in CERURI pe nori!

maria...intra pe topicul despre ortodoxie si povesteste toate lucrurile kr nu-ti plac la bor....le dezbatem acolo mai mult!!!
poate k te-ai inselat in unele privinte....sau vei descoperi lucruri kr-ti vor placea.....

Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 10 Aprilie 2009, ora 22:36

care taina a spovadaniei?...tocmai asta mi-a fost tradata de un preot ortodox..tocmai aceasta taina mi-a fost incalcata in picioare...am fost umilita...tocmai de un preot ortodox..care a incalacat TAINA SPOVADANIEI, IN CARE EU AM AVUT INCREDERE IN EA!

ARGUMNTE CARE ADUC..CA IMPARATIA CERURILOR NU SE AFLA IN NORI:

"Nici Imparatia Cerurilor, nici iadul, nu sunt simplu locuri, tinuturi situate undeva anume, ci realitati duhovnicesti, ce nu se vad cu ochii trupesti. Dupa cum spune Sfantul Marcu Eugenicul ele sunt "locuri ce se cugeta cu mintea" , fiind potrivite unor stari, trepte si feluri de vietuire"

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 10 Aprilie 2009, ora 22:39

Iarasi v-ati luat la hartza !....

Uite-asa vad eu pe cele ce sunt......

www.geocities.com/florincybereye/files/frunza3.jpg">

Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 10 Aprilie 2009, ora 22:40

Iadul si ariul nu sunt decat niste exprimari simbolistici...dar am fost in IAD cand mi s-a incalcat Sfanta Taiana a Spovadaniei!

Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 10 Aprilie 2009, ora 22:42

am vrut sa spun Rai..
da Mytcor..in picatura aia prefer sa vad Raiul..si sa-l vad pe Dumnnezeu..nu IN NORI!

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje

Postat pe: 10 Aprilie 2009, ora 22:42

Una dintre cele mai potrivite definitii ale decaderii noastre a fost data de Sfantul Andrei al Cretei, un calugar din secolul al VII-lea al carui canon de pocainta il citim la inceputul Postului Mare. Simbol al pocaintei care ne pregateste pentru a primi Invierea. "Omul este idolatru fata de el insusi", zice Sfantul Andrei. El a deturnat spre sine insusi capacitatea de venerare, de cult, care constituie fondul naturii sale. Prin aceasta omul se separa - atat cat depinde de el - de Izvorul vietii si se gaseste reintors spre neantul, spre nimicul din care este creat.

sursa: www.crestinortodox.ro/editoriale/70198-dezbinarea-iadul-si-moartea

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje

Postat pe: 10 Aprilie 2009, ora 22:44

Pai cine a spus ca e in nori??
Am zis ca este inaccesibila pt oameni.. nu are o amplasare geografica.
Dar asta nu o face "simbolica"!! Ci se adreseaza unor simturi duhovnicesti pe care omul de rand nu le are!!

(ca si cum i-ai povesti unui orb despre culori.. normal ca va nega vehement!)

Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 10 Aprilie 2009, ora 22:46

Irina..ii raspundeam Ioanei..care crede ca se afla in ceruri Dumnezeul..iar eu am spus-o la modul ironic ..in NORI...

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 10 Aprilie 2009, ora 22:49

De la: mari_uka, la data 2009-04-10 22:36:04care taina a spovadaniei?...tocmai asta mi-a fost tradata de un preot ortodox..tocmai aceasta taina mi-a fost incalcata in picioare...am fost umilita...tocmai de un preot ortodox..care a incalacat TAINA SPOVADANIEI, IN CARE EU AM AVUT INCREDERE IN EA!

"Nici Imparatia Cerurilor, nici iadul, nu sunt simplu locuri, tinuturi situate undeva anume, ci realitati duhovnicesti, ce nu se vad cu ochii trupesti. Dupa cum spune Sfantul Marcu Eugenicul ele sunt "locuri ce se cugeta cu mintea" , fiind potrivite unor stari, trepte si feluri de vietuire"

**care taina a spovadaniei?...tocmai asta mi-a fost tradata de un preot ortodox..tocmai aceasta taina mi-a fost incalcata in picioare...am fost umilita...tocmai de un preot ortodox..care a incalacat TAINA SPOVADANIEI, IN CARE EU AM AVUT INCREDERE IN EA!
**

maria..sunt uluita de ceea ce imi spui.....trebuia sa te duci sa-l reclami la protoierie....ar fii fost dat afara imediat...omul ala nu mai trebuie sa fie preot!!!!!!...sub nicio forma
exista si un blestem pentru preotii kr fac asa ceva !!!!

nu stiu nimik despre sfantul marcu eugenicul....dak este un sfant ortodox am sa-l intreb pe andu....insa...el nu intra pe topicul asta decat rar(cand mai am eu altercatii cu adi ....si il rog sa intervina)
posteaza toate mesajele anti ortodoxie pe topicul despre bor....trebuie sa le vada si andu si andrei....e interesant sa vezi si parerea lor.....

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje

Postat pe: 10 Aprilie 2009, ora 22:52

De la: mari_uka, la data 2009-04-10 22:46:38Irina..ii raspundeam Ioanei..care crede ca se afla in ceruri Dumnezeul..iar eu am spus-o la modul ironic ..in NORI...

Nu este inventia ei.. aceasta este referirea la locul unde se afla Dumnezeu.. asa apare si in Biblie in episodul cu martiriul lui Stefan, de ex.

Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 10 Aprilie 2009, ora 22:53

De la: joanna_dark_2007, la data 2009-04-10 22:49:08
De la: mari_uka, la data 2009-04-10 22:36:04care taina a spovadaniei?...tocmai asta mi-a fost tradata de un preot ortodox..tocmai aceasta taina mi-a fost incalcata in picioare...am fost umilita...tocmai de un preot ortodox..care a incalacat TAINA SPOVADANIEI, IN CARE EU AM AVUT INCREDERE IN EA!

**care taina a spovadaniei?...tocmai asta mi-a fost tradata de un preot ortodox..tocmai aceasta taina mi-a fost incalcata in picioare...am fost umilita...tocmai de un preot ortodox..care a incalacat TAINA SPOVADANIEI, IN CARE EU AM AVUT INCREDERE IN EA!
**

maria..sunt uluita de ceea ce imi spui.....trebuia sa te duci sa-l reclami la protoierie....ar fii fost dat afara imediat...omul ala nu mai trebuie sa fie preot!!!!!!...sub nicio forma
exista si un blestem pentru preotii kr fac asa ceva !!!!

nu stiu nimik despre sfantul marcu eugenicul....dak este un sfant ortodox am sa-l intreb pe andu....insa...el nu intra pe topicul asta decat rar(cand mai am eu altercatii cu adi ....si il rog sa intervina)
posteaza toate mesajele anti ortodoxie pe topicul despre bor....trebuie sa le vada si andu si andrei....e interesant sa vezi si parerea lor.....

La ce sa ma ajute...reclamatia?...nici in asta nu mai am incredere!

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 10 Aprilie 2009, ora 22:53

Phuy ce materialisti mai sunteti !...n-ati inteles nik !...

repetam....

media.testing.scipedia.ro/content/articles/computere-cuantice-_-...">

Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 10 Aprilie 2009, ora 22:56

De la: mytcor, la data 2009-04-10 22:53:30Phuy ce materialisti mai sunteti !...n-ati inteles nik !...

repetam....

nu sunt MATERIALISTA...sunt doar DEZAMAGITA!
SPOVADANIE PE BANDA RULANTA SE AFLA IN BISERICA ORTODOXA, CARE NU DUREAZA MAI MULT DE 1-2 MINUTE, SI PTIU DRACE MAI E SI COADA LA SPOVADANIA ASTA!
ASTA E ADEVARUL!

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 10 Aprilie 2009, ora 22:58

De la: mytcor, la data 2009-04-10 22:53:30Phuy ce materialisti mai sunteti !...n-ati inteles nik !...

repetam....

eu vad ceva ce seamana cu....sistemul solar+...un arc

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 10 Aprilie 2009, ora 23:01

din câte știu eu, Iisus este descendent din David....sau nu?!

Când toată lumea gândește la fel înseamnă că nimeni nu gândește.
Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 10 Aprilie 2009, ora 23:03

De la: mari_uka, la data 2009-04-10 22:56:00

repetam....

nu sunt MATERIALISTA...sunt doar DEZAMAGITA!
SPOVADANIE PE BANDA RULANTA SE AFLA IN BISERICA ORTODOXA, CARE NU DUREAZA MAI MULT DE 1-2 MINUTE, SI PTIU DRACE MAI E SI COADA LA SPOVADANIA ASTA!
ASTA E ADEVARUL!

maria...coada aia imensa e pentru k toti se gasesc sa se spovedeasca in joia mare.....(asa e obiceiul)...au la dispozitie tot postul ,insa....atunci vor ei!!!
nu te mai gandi la acel preot....ai fii facut o fapta buna dak-l reclamai...ii scapai pe acei oameni de un impostor ...ce nu se gandeste decat la bani(si kr cu siguranta e ateu....pentru k dak s-ar fii temut de dumnezeu nu ar fii facut asa ceva)
insa...nu judek intreaga biserik dupa caracterul unui om...gandeste-te la calugarii extraordinari din bor....uite...iustin parvu de exemplu....nu ai ce sa-i reprosezi...e un exemplu de calugar desavarsit!!!!

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 10 Aprilie 2009, ora 23:04

repetam....

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 10 Aprilie 2009, ora 23:04

De la: dora_visinescu, la data 2009-04-10 23:01:38 din câte știu eu, Iisus este descendent din David....sau nu?!

park asa imi amintesc si eu...din semintia lui iuda.....(dar nu sunt sigura)

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 10 Aprilie 2009, ora 23:05

Ioana!!!

Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 10 Aprilie 2009, ora 23:06

'"dupa Grigorie de Nyssa si Maxim Marturisitorul, chinul celor din iad este lipsirea de Binele pe care in sfarsit ajung sa-L cunoasca. Binele pierdut - spune Sfantul Grigorie - se face pentru ei atunci "vapaie care le parjoleste sufletul". Sau, cum zice Sfantul Grigorie Teologul, "atunci vor vedea ca foc pe Acela pe Care nu L-au cunoscut si nu l-au crezut ca lumina. Dar focul acela este intunecat; mai bine zis e unul si acelasi lucru cu intunericul prezis ca pedeapsa".

SI CU TOATE ASTEA MAI CRED IN BINELE SUPREM!

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 10 Aprilie 2009, ora 23:07

Ai mare dreptate Mytcor...nu putem pricepe ce este peste puterile noastre de înțelegere....."dincolo" de percepția noastră...există...multe, multe altele!!!

Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 10 Aprilie 2009, ora 23:10

De la: dora_visinescu, la data 2009-04-10 23:07:22Ai mare dreptate Mytcor...nu putem pricepe ce este peste puterile noastre de înțelegere....."dincolo" de percepția noastră...există...multe, multe altele!!!

desartaciunea desartaciunii tot desartaciune e!...mai adaug eu...nu intelegem nimic!

Pagini: << 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Putem citi Âși discuta Biblia ca literaturĂŁ – indiferent dacĂŁ o acceptĂŁm (sau nu) ca sursĂŁ pentru gĂąndi teologic Âși a trĂŁi creÂștineÂște?
Mergi la: