back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Putem citi Âși discuta biblia ca literaturĂŁ – indiferent dacĂŁ o acceptĂŁm (sau nu) ca sursĂŁ pentru gĂąndi teologic Âși a trĂŁi creÂștineÂște?

Pagini: << 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 >> Sari la pagina:

Dorulet

7896 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 7 Aprilie 2009, ora 15:12

De la: marinescuirina, la data 2009-04-07 14:50:41Maresale, ai pus punctul pe i.

Dar cati sunt dispusi sa dea ceva pt a face un bine (lor si copiilor lor): timp, bani, energie, idei... Nimeni!!
Chiar daca-ti vin unele idei, te gandesti la solutii.. nici nu ai cu cine vorbi, ca pe majoritatea oamenilor nu-i deranjeaza nimic.. sunt "nesimtiti", cum ar veni, anesteziati cu presa si televizorul!!
(De aceea eu am o mare simpatie pt Ioana.. persoanele idealiste sunt atat de rare!!)

Irina, pentru lobbying, nu este nevoie decât de puțin timp și minți luminate. Dar îi dau dreptate lui Mareșal când spune că trebuie o strategie puternică și contează enorm, practic 20% din reușită, să-ți cunoști foarte bine adversarul.....având în vedere că el deține mult mai multe atuuri....pentru că oricine îți spune ceea ce dorește el să obțină de la o confruntare, practic îți face o favoare!

Când toată lumea gândește la fel înseamnă că nimeni nu gândește.
Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje

Postat pe: 7 Aprilie 2009, ora 15:18

Mi s-a parut interesanta o carte (chiar daca este cam... hmmm.. greu de luat in serios!!)

www.scribd.com/doc/2554891/SEMNALE-SI-ORDINE-FRANCMASONICE-SECRE...

(ei sustin ca aranjarea ochelarilor, privirea peste ochelari, aranjatul cravatei.. si alte gesturi ar fi, in anumite situatii, semnale masonice.. .. se recunoaste cineva?? Adevarul ca o poza pt presa in care mai multi isi aranjeaza cravata e cam ciudata!)

Fosta membra 9am.ro

1798 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 7 Aprilie 2009, ora 15:51

De la: marinescuirina, la data 2009-04-07 15:18:12Mi s-a parut interesanta o carte (chiar daca este cam... hmmm.. greu de luat in serios!!)

www.scribd.com/doc/2554891/SEMNALE-SI-ORDINE-FRANCMASONICE-SECRE...

(ei sustin ca aranjarea ochelarilor, privirea peste ochelari, aranjatul cravatei.. si alte gesturi ar fi, in anumite situatii, semnale masonice.. .. se recunoaste cineva?? Adevarul ca o poza pt presa in care mai multi isi aranjeaza cravata e cam ciudata!)

Oailuuuuuuuuu... mai bine nu ma mai uitam. Mai sa-mi clocoteasca sangele in vine. Hai mai Irina ...cum sa ne servesti "rahatul" ala. Pai numai din prima pagina ..cand te uiti si vezi ca scrie ... "cum pot fi ele recunoscute de romanii inteligenti .... " iti poti da seama ca este o "pierdere de timp" ...ca sa nu mai folosesc alte cuvinte. Normal ca daca vezi cuvantul inteligent ... citesti ..ca de ...te consideri inteligent.
Iar daca esti "frustat" ..tot citesti ... ce tu sa fii mai prost decat altii. Este o chestie pshihologica. NICIODATA un lucru care se vrea SERIOS si OBIECTIV nu se formuleaza doar pt "romanii inteligenti". Eu cred ca este facut de un DOBITOC / DOBITOACA care crede ca a descoperit "secretul lumii" si probabil are si dezechilibre sentimentale. Sau poate o spalare de creier. Oricum ... documentul ala nu face doi bani. Mai ales ca sunt niste poze pe acolo ... vai ce neasemanari si penibilitati...

Pai din 6 miliarde de oameni daca 7-8 au fost surprinsi in aceeasi ipostaza ... este SUFICIENT sa spui ca sunt masoni ... sau nu stiu ce pana mea. La cat de mult semana oamenii si sa zicem ca sunt 3 miliarde de barbati .. nu m-ar surprinde ca 1 miliard sa-si faca cravata la fel. Dar cativa. SA FIM SERIOSI.

Chiar am citit si un pic asa prin ea ...nu-mi pot imagina cat de PROST sa fii sa deduci anumite chestii si sa le mai si publici(ma refer la autor / autoare). Pe la sfarsit am vazut ca apare si Sadam Hussein ... hai mai Irina ...chiar ai vrut sa-ti bati joc de noi? Nici de la Ioana nu ma asteptam la asa ceva.

24 de ore intr-o zi, 24 de beri intr-o lada. Vreo coincidenta?
Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje

Postat pe: 7 Aprilie 2009, ora 15:52

Dragule, am postat-o pt mi s-a parut amuzanta!!!

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje

Postat pe: 7 Aprilie 2009, ora 15:54

Dar multumesc pt ca ai avut incredere si ai urmat linkul

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 7 Aprilie 2009, ora 15:57

Preceptele francmasoneriei moderne :

1. Fii drept, caci echitatea este sprijinul geniului uman.
2. Fii bun, caci bunatatea incanta toate inimile.
3. Fi indulgent, caci si tu esti slab si traiesti alaturi de fiinte tot atat de slabe ca si tine.
4. Fii bland, caci blandetea atrage afectiunea.
5. Fii recunoscator, caci recunostiinta alimenteaza si nutreste bunatatea.
6. Fii modest, caci orgoliul revolta pe cei din preajma ta.
7. Iarta injuriile, caci razbunarea eternizeaza ura.
8. Fa bine celui ce te-a ultragiat, spre a te arata mai marinimos decat el si spre a-ti face dintr-insul un prieten.
9. Fi temperat, cast, caci voluptatea, intoleranta, excesele iti distrug fiinta si te fac sa fii dispretuit.
10. Fii cetatean bun, caci Patria ta este necesara sigurantei placerilor si fericirii tale. Fii fidel si supus autoritatilor legale.
11. Apara-ti Patria, caci ea te face fericit si in ea gasesti toate relatiile tale, toate fiintele scumpe inimii tale, dar nu uita niciodata umanitatea si drepturile sale.
12. Nu suferi ca Patria ta, aceasta muma comuna tie si concetatenilor tai, sa fie pe nedrept oprimata, caci atunci ea n-ar mai fi pentru tine decat o gheena. Daca Patria ta iti refuza fericirea, daca ea accepta ca tu sa fii oprimat, departeaza-te de ea in tacere, dar nu o tulbura niciodata, suporta adversitatea cu resemnare.
(Mistria, 1975)

Codul masonic

1.Adora pe Marele Arhitect al Universului.
2. Iubeste pe aproapele tau. Fa bine. Fii caritabil
3. Nu face rau.
4. Lasa oamenii sa vorbeasca.
5. Nu face altcuiva ce nu-ti place tie.
6Tine-ti sufletul curat pentru a putea aparea cu demnitate inaintea Marelui Arhitect, care este Dumnezeu.
7 Iubeste pe cei buni. Plange pe cei slabi. Fugi de cei rai. Dar nu uri pe nimeni.
8 Vorbeste cumpatat cu cei mari, intelepteste cu cei egali, sincer cu amicii, bland cu cei saraci.
9 Nu lingusi pe fratele tau, caci il tradezi.
10 Daca fratele tau te linguseste, pazeste-te sa nu te corupa.
11 Daca Marele Arhitect iti da un fiu, multumeste-i, dar tremura pentru depozitul ce ti-a incredintat
12 Fa din acest copil imaginea demnitatii
13 Fa-l ca pana la 10 ani sa se teama, pana la 20 sa iubeasca si pana la moarte sa respecte.
14 Fa copilul drept si luminat, decat frivol si elegant.
15 Fa-l om onest, decat dibaci.
16 Gandeste-te a-i da bune principii, decat maniere elegante.
17 Citeste si profita; vezi si imita; reflecteaza si lumineaza.
18 Fa totul spre folosul fratilor tai, caci atunci lucrezi pentru tin insuti.
19 Asculta intotdeauna vocea constiintei.
20 Fii parintele saracilor> Fiecare suspin, ce asprimea ta il va provoca, va adauga numarul blestemelor care vor cadea pe cugetul tau.
21 Respecta pe strainul calator; ajuta-l. Persoana lui sa fie sfanta pentru tine.
22 Evita galceava; previna insulta.
23 Fii totdeauna rational.
24 Respecta femeile, nu abuza de slabiciunea lor.
25 Daca rosesti de profesiunea ta, esti orgolios.
26 Gandeste-te ca nu pozitia ta te onoreaza; doar chipul cum o exerciti.
27 Fii multumit in tot locul, de tot si de toate.
28 Bucura-te, vazand dreptatea. Mahneste-te cand vezi nedreptatea. Sufera fara a te plange.
29 Nu judeca cu usurinta faptele oamenilor.
30 Nu blama deloc.
31 Lauda inca mai putin.
32 Marele Arhitect cunoaste si apreciaza faptele noastre.

Codul etic folosit de francmasonerie

1. Dumnezeu este intreaga putere imuabila, inteligenta suprema, intelepciunea eterna.
2 Tu il vei onora prin practica adevarului. Religia ta iti spune sa adopti binele, din placere si nu din teama. Trebuie sa devii prietenul unui intelept, observand preceptele sale. Sufletul tau este nemuritor, nu poti decat sa-l degradezi, prin faptele tale necugetate; combate viciul fara incetare.
3 Fa altora numai ceea ce ai vrea sa-ti faca ei tie. Fii supus in felul tau.
4 Onoreaza-ti prietenii si parintii. Lumineaza-ti tineretea, protejeaza copiii.
5 Iubeste-ti sotia si copiii. Iubeste-ti patria si supune-te legilor ei.
6 Fii atent cu prietenul tau. Nu te-ndeparta de el. Fa pentru memoria lui ceea ce ai face daca ar fi viu. Evita falsele prietenii.
7 Evita excesele de orice fel. Teme-te sa-ti patezi memoria.
8 Nu lasa sa te domine nici o pasiune. Foloseste-te de cele ale altora. Fii indulgent cu cei care gresesc.
9 Asculta mai mult. Vorbeste mai putin. Intelege bine totul.
10 Uita injuriile. Schimba raul cu binele. Nu abuza nici de forta, nici de superioritatea ta.
11 Invata sa te cunosti pe tine insuti pentru a invata sa cunostii oamenii.
12 Cauta numai adevarul. Evita lenevia. Fii cinstit.

CU TOATE ACESTEA, FRACMASONERIA SUNT O ORGANIZATIE SATANICA SUB MASCA RELIGIEI.

adipopa

3001 mesaje
Oras: Timisoara

Postat pe: 7 Aprilie 2009, ora 15:57

De la: mytcor, la data 2009-04-07 11:21:39Joanna, cum poti fii atat de naiva sa crezi ca Adipopa v-a accepta sa dezbatem ceva despre lojiile masonice, nu-ti dai seama ca a vorbi despre o societate secreta/oculta, l-ar trimite direct si silogistic in zona acceptari tezei conspiratiei mondiale ?

Mytcor, cuvântul „ocult” nu este neaparat folosit peiorativ în acest context – însemnând mai degrab㠄ascuns, nu-la-vedere, misterios, secret”. Anexa din Studiul pe care l-am citat ieri operează cu următoarea definiție: „francmasoneria este o societate secretă, răspândită azi în lumea întreagă, pretinzând a avea un scop filosofic și umanitarist”.

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 7 Aprilie 2009, ora 16:02

De la: adipopa, la data 2009-04-07 15:57:36
De la: mytcor, la data 2009-04-07 11:21:39Joanna, cum poti fii atat de naiva sa crezi ca Adipopa v-a accepta sa dezbatem ceva despre lojiile masonice, nu-ti dai seama ca a vorbi despre o societate secreta/oculta, l-ar trimite direct si silogistic in zona acceptari tezei conspiratiei mondiale ?

Mytcor, cuvântul „ocult” nu este neaparat folosit peiorativ în acest context – însemnând mai degrab㠄ascuns, nu-la-vedere, misterios, secret”. Anexa din Studiul pe care l-am citat ieri operează cu următoarea definiție: „francmasoneria este o societate secretă, răspândită azi în lumea întreagă, pretinzând a avea un scop filosofic și umanitarist”.

Eu chiar sunt puțin confuză la faza asta!!!! Păi dacă "funcționează în scop umanitar și filozofic", să mă lumineze cineva și pe mine, de ce trebuie să fie secretă???? Poate m-am prostit...dar chiar nu pricep !!!!

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 7 Aprilie 2009, ora 16:05

De la: mytcor, la data 2009-04-07 11:21:39singurul loc, in care se intalnesc iudeii si crestinii, este in cadrul unei lojii masonice,iar intre adevarul revelat si cel rational, ambii il invoca pe cel al cunoasterii prin stiinta

De la: mytcor, la data 2009-04-07 14:21:19Concluzia nu poate fii decat una: in cadrul unei lojii masonice, iudeo-crestinismul isi dau mana, mijloacele necesare atingerii scopurilor fiind intodeauna acceptate.

Mytcor, nu știu cum și-ar putea da mâna creștinul și iudeul în loja francmason㠖 altfel decât prin renunțare, compromis și sincretism (scopul scuzând mijloacele, cum spui tu).

Teologia masonică în centrul căreia se găsește cvasipanteist și impersonal Marele Arhitect este (în înțelegerea mea cel puțin) incompatibilă cu teologia iudeo-creștină în centrul căreia se găsește transcendent și personal Dumnezeul legământului cu Avraam, Isaac și Iacov. Nu văd nici o cale de împăcare teologică între creștin ca închinător al Dumnezeului triun (Tată, Fiu, Sfânt Duh) din Sfânta Scriptură și mason ca închinător al lui Hiram-Abi[f] din legenda (cu iz talmudic) al Celui de-al Treilea Grad.

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje

Nu stiu, Dora, daca esti ironica..
Dar mi s-a parut tare citatul asta:
Eliade spunea, referindu-se la homo sovieticus, ca unde omului i se ia credinta si accesul la sacru, acolo apare „mistica tractorului”. Faptul e valabil si pentru masonerie. Aparuta din iluminismul deist cu tendinte ateiste, francmasoneria e rezultatul ruperii intelighentiei moderne de izvoarele (crestine ale) culturii europene. Cum sacrul e constitutiv existentei umane, si in cazul francmasoneriei, ca si in cazul tractoristului sovietic, rezultatul a fost aparitia unor forme false de viata religioasa si mistica, rupte de Revelatia divina autentica. Francmasoneria e o forma facila de spiritualitate, mai bine spus: un Ersatz, un inlocuitor de spiritualitate, o pseudo-mistica raspunzand nevoii de spiritualitate a semidoctilor sau ratacitilor din zilele noastre.
(Din cartea "Biserica, sinagoga, loja".. pe care nu o am, o tot caut pe net)

Dorulet

7896 mesaje

De la: gabita_n7azs, la data 2009-04-07 15:57:27

Preceptele francmasoneriei moderne :

1. Fii drept, caci echitatea este sprijinul geniului uman.
2. Fii bun, caci bunatatea incanta toate inimile.
3. Fi indulgent, caci si tu esti slab si traiesti alaturi de fiinte tot atat de slabe ca si tine.
4. Fii bland, caci blandetea atrage afectiunea.
5. Fii recunoscator, caci recunostiinta alimenteaza si nutreste bunatatea.
6. Fii modest, caci orgoliul revolta pe cei din preajma ta.
7. Iarta injuriile, caci razbunarea eternizeaza ura.
8. Fa bine celui ce te-a ultragiat, spre a te arata mai marinimos decat el si spre a-ti face dintr-insul un prieten.
9. Fi temperat, cast, caci voluptatea, intoleranta, excesele iti distrug fiinta si te fac sa fii dispretuit.
10. Fii cetatean bun, caci Patria ta este necesara sigurantei placerilor si fericirii tale. Fii fidel si supus autoritatilor legale.
11. Apara-ti Patria, caci ea te face fericit si in ea gasesti toate relatiile tale, toate fiintele scumpe inimii tale, dar nu uita niciodata umanitatea si drepturile sale.
12. Nu suferi ca Patria ta, aceasta muma comuna tie si concetatenilor tai, sa fie pe nedrept oprimata, caci atunci ea n-ar mai fi pentru tine decat o gheena. Daca Patria ta iti refuza fericirea, daca ea accepta ca tu sa fii oprimat, departeaza-te de ea in tacere, dar nu o tulbura niciodata, suporta adversitatea cu resemnare.
(Mistria, 1975)

Codul masonic

1.Adora pe Marele Arhitect al Universului.
2. Iubeste pe aproapele tau. Fa bine. Fii caritabil
3. Nu face rau.
4. Lasa oamenii sa vorbeasca.
5. Nu face altcuiva ce nu-ti place tie.
6Tine-ti sufletul curat pentru a putea aparea cu demnitate inaintea Marelui Arhitect, care este Dumnezeu.
7 Iubeste pe cei buni. Plange pe cei slabi. Fugi de cei rai. Dar nu uri pe nimeni.
8 Vorbeste cumpatat cu cei mari, intelepteste cu cei egali, sincer cu amicii, bland cu cei saraci.
9 Nu lingusi pe fratele tau, caci il tradezi.
10 Daca fratele tau te linguseste, pazeste-te sa nu te corupa.
11 Daca Marele Arhitect iti da un fiu, multumeste-i, dar tremura pentru depozitul ce ti-a incredintat
12 Fa din acest copil imaginea demnitatii
13 Fa-l ca pana la 10 ani sa se teama, pana la 20 sa iubeasca si pana la moarte sa respecte.
14 Fa copilul drept si luminat, decat frivol si elegant.
15 Fa-l om onest, decat dibaci.
16 Gandeste-te a-i da bune principii, decat maniere elegante.
17 Citeste si profita; vezi si imita; reflecteaza si lumineaza.
18 Fa totul spre folosul fratilor tai, caci atunci lucrezi pentru tin insuti.
19 Asculta intotdeauna vocea constiintei.
20 Fii parintele saracilor> Fiecare suspin, ce asprimea ta il va provoca, va adauga numarul blestemelor care vor cadea pe cugetul tau.
21 Respecta pe strainul calator; ajuta-l. Persoana lui sa fie sfanta pentru tine.
22 Evita galceava; previna insulta.
23 Fii totdeauna rational.
24 Respecta femeile, nu abuza de slabiciunea lor.
25 Daca rosesti de profesiunea ta, esti orgolios.
26 Gandeste-te ca nu pozitia ta te onoreaza; doar chipul cum o exerciti.
27 Fii multumit in tot locul, de tot si de toate.
28 Bucura-te, vazand dreptatea. Mahneste-te cand vezi nedreptatea. Sufera fara a te plange.
29 Nu judeca cu usurinta faptele oamenilor.
30 Nu blama deloc.
31 Lauda inca mai putin.
32 Marele Arhitect cunoaste si apreciaza faptele noastre.

Codul etic folosit de francmasonerie

1. Dumnezeu este intreaga putere imuabila, inteligenta suprema, intelepciunea eterna.
2 Tu il vei onora prin practica adevarului. Religia ta iti spune sa adopti binele, din placere si nu din teama. Trebuie sa devii prietenul unui intelept, observand preceptele sale. Sufletul tau este nemuritor, nu poti decat sa-l degradezi, prin faptele tale necugetate; combate viciul fara incetare.
3 Fa altora numai ceea ce ai vrea sa-ti faca ei tie. Fii supus in felul tau.
4 Onoreaza-ti prietenii si parintii. Lumineaza-ti tineretea, protejeaza copiii.
5 Iubeste-ti sotia si copiii. Iubeste-ti patria si supune-te legilor ei.
6 Fii atent cu prietenul tau. Nu te-ndeparta de el. Fa pentru memoria lui ceea ce ai face daca ar fi viu. Evita falsele prietenii.
7 Evita excesele de orice fel. Teme-te sa-ti patezi memoria.
8 Nu lasa sa te domine nici o pasiune. Foloseste-te de cele ale altora. Fii indulgent cu cei care gresesc.
9 Asculta mai mult. Vorbeste mai putin. Intelege bine totul.
10 Uita injuriile. Schimba raul cu binele. Nu abuza nici de forta, nici de superioritatea ta.
11 Invata sa te cunosti pe tine insuti pentru a invata sa cunostii oamenii.
12 Cauta numai adevarul. Evita lenevia. Fii cinstit.

CU TOATE ACESTEA, FRACMASONERIA SUNT O ORGANIZATIE SATANICA SUB MASCA RELIGIEI.

Parcă aș fi la cursul de negociere...

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 7 Aprilie 2009, ora 16:07

De la: mytcor, la data 2009-04-07 11:21:39Acesta era Joanna documentul pe care trebuia sa-l folosesti ca argument irefutabil in "razboiul" tau cu Adipopa pe tema "conspiratiei"...ai avut ocazia sa egalezi scorul dar, pentru ca-n zulufii tai zboara gargaunii extremismelor si AK-47, te-am lasat sa obtii o infrangere rassunatoare !...

Mytcor, în ciuda caricaturizării ocazionale, silogismele sunt totuși bune pentru că ne obligă să dezvoltăm logic un argument și să-i înțelegem atât punctele tari cât și punctele slabe. Cei mai mulți filosofi continuă să folosesc silogismul în discursuri de ținută academică și nu văd de ce l-am arunca în derizoriu cu atâta ușurință.

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 7 Aprilie 2009, ora 16:09

De la: maressalul_, la data 2009-04-07 13:03:20In primul rand vreu sa-l intreb pe AdiPopa( ma ezitat cred ca de 7-8 ori)... cum ti se pare ideea sa scoatem o carte cu discutiile de pe forum ...o sinteza inte rtopicul asta si cel cu credinta ortodoxa?

Maressal, tot ce scriem pe forum este deja în domeniul public. Nu cred că 9am ar pune restricții privind publicarea unor fragmente de text, dar eu nu le consider suficient de valoroase pentru a merita defrișarea pădurilor. Sunt niște forme de socializare noi – și atâta tot. Plus că, excepție făcând doar câțiva, cei mai mulți dintre participanți și-au ales o poreclă sau pseudonim. Dacă mă întrebi deci pe mine personal, eu nu mă opun. Succes!

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 7 Aprilie 2009, ora 16:17

de la dora,
Eu chiar sunt puțin confuză la faza asta!!!! Păi dacă "funcționează în scop umanitar și filozofic", să mă lumineze cineva și pe mine, de ce trebuie să fie secretă???? Poate m-am prostit...dar chiar nu pricep !!!!

pai, tocmai aici e secretul draga mea.
In ciuda tuturor asa zise-i bunelor intentii umanitare(in favoarea omenirii),de fapt in spate se ascund intentii murdare ,de manipulare etc.

Fosta membra 9am.ro

1798 mesaje

Postat pe: 7 Aprilie 2009, ora 16:18

De la: marinescuirina, la data 2009-04-07 15:52:56Dragule, am postat-o pt mi s-a parut amuzanta!!!

Pai spune ca e amuzanta ... ca unii o pot lua de buna...
Apropo diferenta dintre Obama si Sarkozy :

img.9am.ro/comunitate/photos/3/7/4/654731.jpg">

img.9am.ro/comunitate/photos/4/7/4/654741.jpg">

24 de ore intr-o zi, 24 de beri intr-o lada. Vreo coincidenta?
Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 7 Aprilie 2009, ora 16:21

...atunci te rog sa citesti si studiul facut de catre Mitropolitul Nicolaie al Ardealului ref. la Francmasonerie, studiu solicitat de catre Sf.Sinod inca din anul 1934 si insusit in 1937., concluziile fiind ca Francmasoneria este "ca doctrina,organizare si metode de lucru, o organizatie mondiala secreta, oculta, in care evreii detin un rol insemnat avand un rit cvasireligios, ca lupta impotriva conceptiilor moral-religioase ale crestinismului,..etc..etc...

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje

Postat pe: 7 Aprilie 2009, ora 16:50

De la: maressalul_, la data 2009-04-07 16:18:31
De la: marinescuirina, la data 2009-04-07 15:52:56Dragule, am postat-o pt mi s-a parut amuzanta!!!

Pai spune ca e amuzanta ... ca unii o pot lua de buna...
Apropo diferenta dintre Obama si Sarkozy :

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 7 Aprilie 2009, ora 17:20

De la: gabita_n7azs, la data 2009-04-07 16:17:39
de la dora,

In ciuda tuturor asa zise-i bunelor intentii umanitare(in favoarea omenirii),de fapt in spate se ascund intentii murdare ,de manipulare etc.

Păi dacă scopul lor este să "conducă lumea"...în acest fel, nu văd cum!!!!

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 7 Aprilie 2009, ora 17:24

De la: dora_visinescu, la data 2009-04-07 15:12:13
De la: marinescuirina, la data 2009-04-07 14:50:41Maresale, ai pus punctul pe i.

Dar cati sunt dispusi sa dea ceva pt a face un bine (lor si copiilor lor): timp, bani, energie, idei... Nimeni!!
Chiar daca-ti vin unele idei, te gandesti la solutii.. nici nu ai cu cine vorbi, ca pe majoritatea oamenilor nu-i deranjeaza nimic.. sunt "nesimtiti", cum ar veni, anesteziati cu presa si televizorul!!
(De aceea eu am o mare simpatie pt Ioana.. persoanele idealiste sunt atat de rare!!)

Irina, pentru lobbying, nu este nevoie decât de puțin timp și minți luminate. Dar îi dau dreptate lui Mareșal când spune că trebuie o strategie puternică și contează enorm, practic 20% din reușită, să-ți cunoști foarte bine adversarul.....având în vedere că el deține mult mai multe atuuri....pentru că oricine îți spune ceea ce dorește el să obțină de la o confruntare, practic îți face o favoare!

Irina, aici nu am fost ironică!!! În rest, nu m-am putut abține!!! Recunosc!

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 7 Aprilie 2009, ora 20:07

De la: maressalul_, la data 2009-04-07 11:12:55
Oare chiar chiar mai sunt TERMINATI care sa creada asta ???

Noe-a-fost-ucrainean-si-a-locuit-in-Atlantida

sa creada ce?

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 7 Aprilie 2009, ora 20:09

**Acesta era Joanna documentul pe care trebuia sa-l folosesti ca argument irefutabil in "razboiul" tau cu Adipopa pe tema "conspiratiei"...ai avut ocazia sa egalezi scorul dar, pentru ca-n zulufii tai zboara gargaunii extremismelor si AK-47, te-am lasat sa obtii o infrangere rassunatoare !.***

am documentul...insa...cum crezi k am intrat in posesia lui? ......:(

ps: cand am obtinut eu infrangerea aia rasunatoare nu aveam ink documentul...ai fi putut sari (k un gentleman ) in ajutorul meu....de ce nu ai facut-o?....:(
veneai repede cu documentul si....discutam atunci mai mult.....

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 7 Aprilie 2009, ora 20:10

De la: mytcor, la data 2009-04-07 11:39:19Am cautat pt. voi si am plagiat din arhiva zr.Romania libera un articol de care mi-am amintit scriindu-va com-ul precedent.

Lectura usoara si placuta !...

Arhiva: Vaticanul prezinta documente secrete despre sfArsitul celui mai puternic ordin cavaleresc
Procesul Templierilor, la judecata istoricilor
Noi si lumea - Procesul Templierilor, la judecata istoricilor
Gabriela Anghel
Miercuri, 24 Octombrie 2007

La Vatican, in Sala Veche a Sinodului, maine va fi prezentata o opera valoroasa si secreta, "Processus contra Templarios", bazata pe Pergamentul de la Chinon. Documentele procesului care a distrus Ordinul Cavalerilor Templieri vor fi publicate
intr-o editie limitata
la 799 de exemplare continand reproducerea fidela a originalelor pastrate in Arhiva.

Pergamentul de la Chinon, scris inainte de anul 1312, anul dizolvarii Ordinului de catre Papa, a scapat atentiei cercetatorilor secole intregi
din cauza unei erori in arhivarea realizata in secolul al XVII-lea. Descoperit in 2001 de cercetatorul Barbara Frale in Arhiva Secreta a Vaticanului, documentul ofera o alta lumina asupra sfarsitului celui mai puternic si mai faimos Ordin din lume si dovedeste ca Suveranul Pontif nu il considera eretic. Papa a dizolvat Ordinul, dar nu l-a condamnat niciodata, declara istoricul Franco Cardini. Potrivit acestuia, condamnarea pentru erezie data de tribunalele ecleziastice locale "se bazeaza pe confesiunile unor Templieri care ulterior au retractat aceste declaratii luate prin tortura si din acest motiv au fost considerati recazuti in eroarea pentru care au fost judecati si condamnati. Puterea temporala, singura care avea autoritatea sa o faca, i-a condus pe rug".
Motivele condamnarii au fost politice (franceze), si nu religioase. "Avocatii regelui Filip cel Frumos al Frantei nu aveau nevoie sa construiasca un edificiu acuzator coerent, ci doar unul credibil la nivelul opiniei publice", arata Cardini.
Sfarsitul Templierilor a nascut numeroase legende. Se spune ca, urcand pe rug, Jacques de Molay i-a blestemat pe rege si pe Papa Clement al V-lea. Suveranul Pontif a murit dupa o luna – de dizenterie, iar Filip cel Frumos in decembrie urmator – in urma caderii de pe cal. Se mai spune ca Marele Maestru ar fi blestemat si casa regala franceza "pana la a 13-a generatie". Cea a lui Ludovic al XVI-lea, executat in cursul Revolutiei.

Era vineri, 13, Luna plina
Noaptea de 13 octombrie 1307 avea sa devina sinonima cu nenorocirea in vechea Europa. Era vineri, 13, Luna plina. "Procesul Templierilor seamana cu o partida de sah", semanand insa si cu o farsa feroce, declara Jacques Vergés, avocatul francez care, intre altele, l-a aparat pe Carlos "sacalul". El arata ca a fost urmata o schema adoptata uneori de Inchizitie si devenita o metoda in anii negri ai stalinismului – fabricarea de dovezi, de delicte oribile care i-ar fi zdrobit pe acuzatii de la care se astepta doar marturisirea. Ca urmare, era permis orice mijloc, cel mai eficient fiind tortura.

Expertii sustin ca procesul contra Templierilor a fost "tatal tuturor proceselor politice". Putere contra putere, spada contra cadelnitei. Regele Frantei, Filip al IV-lea cel Frumos, contra Papei Clement al V-lea, Suveranul Pontif de la Roma. Miza acestei lupte, comorile acumulate de Cavalerii Templieri. Motivatie puternica, avand in vedere ca regele datora cavalerilor razboinici 300.000 de florini pentru a incepe razboiul cu Anglia care urma sa dureze 100 de ani si, in plus, aceste averi ar fi rezolvat problemele economice ale administratiei sale birocratice. Lacomiei lui Filip i se adaugau si suspiciunea privind loialitatea Templierilor fata de cuvantul lui Christos si o ura mocnita deoarece Ordinul ii refuzase cererea de initiere. Refuz decis deoarece Templierii aveau convingerea ca regele dorea sa devina Mare Maestru pentru a pune stapanire pe proprietatile Templului.
Inlaturarea Templierilor era o operatiune complexa si sprijinul Bisericii de neocolit. La randul sau, Papa, francez si slab, nu l-ar fi acordat fara unele ratiuni concrete. Filip si-a urmat rabdator planul, ocazia fiindu-i oferita in 1303 de Esquieu de Floryan, care l-a asasinat langa Milano pe guvernatorul provincial al Ordinului si s-a refugiat la Paris. El a fost arestat si inchis la castelul regal din Toulouse in aceeasi celula cu un personaj dubios, Noffo Dei, venit din Toscana pentru a-i reprezenta in Franta pe bancherii din Florenta. El a ascultat confesiunea asasinatului si apoi "pocaitul" a declarat ceea ce voia sa auda regele. si anume ca, in cursul ceremoniei de initiere a Templierilor, neofitilor li se impunea renegarea lui Iisus, scuiparea Crucii, sarutarea fundului Maestrului si oferirea propriului corp pentru sodomie.
O lista lunga de acuzatii adunate intr-un dosar din care judecatorii regelui au scos 11 capete de acuzare printre care lacomia, orgoliul, etalarea luxului, sodomia, erezia, idolatria, ca nutreau fata de Islam o atractie fatala.
La 14 septembrie s-a considerat ca a venit momentul si, in secret, s-a dat ordinul de capturare colectiva. La 12 octombrie, cu o bunavointa ostentativa, regele l-a primit pe Jacques de Molay, Marele Maestru al Templului si trimis al Papei. A doua zi, a fost arestat. La aceeasi ora, in toate colturile regatului, garzile regale i-au arestat pe cavaleri, 150 numai la Paris. Vanatoarea s-a extins in toata Europa. Era sfarsitul Templierilor si inceputul legendei lor.

Moarte pe rug
Filip a avut grija sa-si acopere spatele, sustinand ca s-a supus cererii marelui inchizitor al Frantei, Guillaume de Paris. Supusi tuturor torturilor, cu carnea smulsa de clesti inrositi in foc, multi cavaleri au marturisit ce li s-a cerut. Daca se recunosteau vinovati, erau crutati; daca retractau, erau arsi pe rug. Dupa sapte ani de chinuri, la 18 martie 1314, ultimul Mare Maestru a declarat ca nu mai poate minti si a sustinut nevinovatia Templierilor. Imediat, a retractat si Geoffroy de Charnay, Marele Perceptor al Normandiei. Ambii au sfarsit pe rug.

mytcor...stiam de mult timp asta...nu aflu lucruri noi acum...si pot sa-ti spun si eu mai multe lucruri despre tempelieri...le-am facut anul trecut la evul mediu.....

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 7 Aprilie 2009, ora 20:13

De la: maressalul_, la data 2009-04-07 13:03:20
In primul rand vreu sa-l intreb pe AdiPopa( ma ezitat cred ca de 7-8 ori)... cum ti se pare ideea sa scoatem o carte cu discutiile de pe forum ...o sinteza inte rtopicul asta si cel cu credinta ortodoxa?

@ Ioana :

În timp ce românii protestează pe străzi împotriva pașapoartelor biometrice, politicienii au aprobat introducerea cărților electronice de identitate... BLA BLA...

Am vrut de mult timp sa-ti scriu anumite aspecte legate de demonstratiile publice. Sincer am crezut ca nu le poti intelege. Totusi ... o sa incerc acum ...daca poti...bine... daca nu poti ... degeaba. Asa ca ...
Daca vrei sa ai succes in ceva va trebui sa intelegi cuvantul STRATEGIE. Iar a doaua chestie este sa faci DIFERENTA intre CE FACI si CE AI VREA SA FACI. Combinatia dintre STRATEGIE si CE FACI/CE VREI SA FACI iti pot aduce succesul ...sau insuccesul. STRATEGIA este de doua feluri ... BUNA si PROASTA. In aceasta ordine de ideei sunt 4 combinatii posiblie :

1. STRATEGIE BUNA + APLICAREA EI(adica CE FACI)
2. STRATEGIE BUNA + NEAPLICAREA EI(adica CE AI VREA SA FACI)
3. STRATEGIE PROASTA + APLICAREA EI(adica CE FACI)
4. STRATEGIE PROASTA + NEAPLICAREA EI(adica CE AI CREA SA FACI)

Cred ca poti sa-ti sai seama ca poti iesii "INVINGATOARE" doar aplicand prima combinatie. Sa le analizam pe celelalte :

2.Chaiar daca ai o strategie buna ..dar daca nu o aplici ..atunci nu iese NIMIC... si esti la mana celor impotriva carora folosesti strategia. De ei depinde in acest caz ... rezultatul "confruntarii". Iar cand nu depinde de tine ... e ca si o batalie pierduta (pr tine). Deci varianta 2 nu este avantajoasa.

3. Ai o strategie proasta si o aplici ... sa fii sanatoasa .. AI PIERDUT (TU ... ca tu contezi). Chiar daca si "concurenta" o da in bara.. ai dat-o si tu .. si iar nu e avantajos pt tine.

4. Este cam acelasi lucru de la puncrul 2 ... nefacand nimic ... ramai la mana "concurentei". Si in timp ...concurenta va face o miscare ..care te va impulsiona sa-ti aplici strategia ... nu poti sa stai MEREU cu mainile in san ... si cand o vei face ..vei aplica strategia ...proasta... si vei "pierde".

Asta este teoretic ... ca PRACTIC ... adica REAL lucrurile sunt mai "grave" pt tine/protestantii.

Hai sa impartim in 2 grupe : 1. tu cu protestantii tai impotriva cipurilor si 2. guvernul

Pai voi ce "resurse" aveti ? O gloata de oameni dintre care ... jumate' pot fi cumparati cu o farfurie de mancare. O parte ies de plictiseala, gen pensionari ..sutudenti cu hormanii in sange... bla bla.
Ok ...guvernul ce resurse are... puterea legislativa, mass-media, putere, bani, oameni capabili, armata + politie(foarta bruta)..

Plus ca guvernul are TOT TIMPUL DIN LUME .. pe cand voi aveti 3-4 ore ...duminica ...cand toata lumea este plecata sau se relaxeaza.

In REALITATE sunteti niste PENIBIIIIIIIIIILI. Nu vreu sa te descurajez ... si eu as vrea sa se schime muuuuuuulte ... dar calea folosita de voi este EXTREM ,EXTREM DE GRESITA.
Avand atat de putine resurse ...fata de guvern ca sa castigati v-ar trebui o STRATEGIE MUUUUUULT superioara.

Voi credeti ca aveti o strategie superioara? Ma faci sa rad... defapt sa PLANG. Pai ce strategie e aia cand tu iesi in mijlocul orasuslui si STRIGI IN GURA MARE ... tot ce stii si tot ce vrei sa faci.
Ii oferi "inamicului" TOATE informatii pe tava...chiar si mai mult decat ar vrea sa afle. In schimb tu ce stii despe el? NIMIC. Doar ai anumite presupuneri. Chiar si considerand ca aveti aceleasi resurse...
tu nu stii nimic despre inamic iar el stie TOT ..chine crezi ca va castiga??? Pai CLAR "inamicul". DE ce crezi ca se foloseau spioni in razboie? Cati dintre conducatorii unei armate ...au iesit in capitala tarii si au facut publice planurile de atac si contratac asupra inamicilor. Imagineaza-ti ce se intampla in primul razboi mondial daca Hitler iesea in mijlocul unui oras si striga in gura mare ca in 2 saptamani ... o sa invadeze Polonia, are 15.000 de solati ...3000 de tancuri , atacul o sa fie noaptea la 2 , mai trmite avioane sa bombardeze nu stiu ce oras cu o saptamana inainte.... iar dupa ce cucereste Polonia o sa incerce sa cucereaza Rusia, Franta. Pai se aleagea PRAFUL de planul lui ... intr-o o saptamana germania era rasa de pe pamant de alianta tarilor respective. Exemplul este un pic exagerat... dar cred ca poti intelege.

Vreua sa fiu foarte obiectiv si cinstit ... ca de obicei. In aceasta ordine de idei vreau sa-ti fac urmatoare dezvaluire. Tot considerand aceste demonstratii niste PENIBILITATI... m-am fandit la un moment dat ca au si o parte buna. Se face un fel de "publicitate" si lumea afla de pasapoarte biometrice, cipuri ..se intereseaza si afla ca nu este chiar asa cum spune guvernul. Adica se mai trezesc cativa dintre noi. Din pacate NU CONTEAZA. Sunt PREA MULTI carora le pasa doar de ei. PERA multi. Si MAJORITATEA gandesc ...ca este inevitabil si se mai gandesc cum sa se "scoata" si cum sa le fie cat mai bine lor. Sunt multi prea multi care considera asa.

CONCLUZIA :
Protestele alea sunt ca sarea pe rana. Ce sare ... H2SO4(acid sulfuric). Ele se incadreaza la punctul 3 : STRATEGIE(FOOOARTE) PROASTA + APLICAREA EI.

Dupa cum vezi guvernul a reusit ..sa adopte legile premergatoare? Dar cum? Iesind in piata universitatii si strignad in gura mare ce vor sa faca, sau aproband oronante confuze la late oronante confuze si "pastrand tacerea"? Daca iti dai seama ... esti MARE.

Normal ...acum ar trebui sa dau si o solutie. Nu o am. Dar am mici franturi de idei care combinate cu alte idei ...ne-ar aduce mult bine in viata. De ce se chinuie guvernul sa deblocheze creditarea cand lipsa ei a adus locuitele la pretuti muuult mai mici, cand lipsa banilor inventati in banci duce spre stabilizarea preturilor. Eu consider ca nu ar mai trebui luat NICI UN CREDIT ... sa zicem timp de 3 ani. Pai daca nu ia nimeni credite timp de 3 ani ... s-ar alege praful de dobanzile enorme si s-ar stabliza preturile. Asa terbuie gandit... guversnul sa se "agite" ..iar noi sa ne "facem" ca ploua... namailuand bani. Dar nu sa mergem in mijlocul orasului sa ne batem cu pumnul in piept ca noi nu mai luam credite ca sa se stabilizeze preturile.
Sunt muuulte idei bune ... dar MAJORITATEA populatiei este formata din prosti + cei carora le pasa doar de ei. MAJORITATEA .Ideea de mai sus este extraordinara ...dar nu va fi pusa in aplicare... niciodata.
De aceea am si convingerea ca se va ajunge la implantarea cipurilor si a nu mai stiu ce bazaconii. SUNT CONVINS. Salvarea ar fi sa existe o organizatie secreta care sa sustina "anticonsiratia mondiala", sau proiectul venus (din zeitgeist) sa aiba SUCCES. ATAT ... revolutii mondiale sau razboie vor avea ca efect doar decimarea populatiei.

pe langa iesit in strada mai avem si *strategia* asta....apologeticum.wordpress.com/2009/04/04/tabelul-pentru-referendum-...
nu stiu cat va da roade...dar 500 de mii de semnaturi pot propune o lege in parlament....dak o sa le bage cineva in seama....:(

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 7 Aprilie 2009, ora 20:28

De la: mytcor, la data 2009-04-07 16:21:59

...atunci te rog sa citesti si studiul facut de catre Mitropolitul Nicolaie al Ardealului ref. la Francmasonerie, studiu solicitat de catre Sf.Sinod inca din anul 1934 si insusit in 1937., concluziile fiind ca Francmasoneria este "ca doctrina,organizare si metode de lucru, o organizatie mondiala secreta, oculta, in care evreii detin un rol insemnat avand un rit cvasireligios, ca lupta impotriva conceptiilor moral-religioase ale crestinismului,..etc..etc...

Tocmai. Studiul însușit de Sfântul Sinod în 1937 folosește cuvântul „ocult” cu sensul de „secret” - nu „demonic”.

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 7 Aprilie 2009, ora 20:40

De la: maressalul_, la data 2009-04-07 13:03:20Pai voi ce "resurse" aveti ? O gloata de oameni dintre care ... jumate' pot fi cumparati cu o farfurie de mancare. O parte ies de plictiseala, gen pensionari ..sutudenti cu hormanii in sange... bla bla.
Ok ...guvernul ce resurse are... puterea legislativa, mass-media, putere, bani, oameni capabili, armata + politie(foarta bruta)..

Plus ca guvernul are TOT TIMPUL DIN LUME .. pe cand voi aveti 3-4 ore ...duminica ...cand toata lumea este plecata sau se relaxeaza.

In REALITATE sunteti niste PENIBIIIIIIIIIILI. Nu vreu sa te descurajez ... si eu as vrea sa se schime muuuuuuulte ... dar calea folosita de voi este EXTREM ,EXTREM DE GRESITA.
Avand atat de putine resurse ...fata de guvern ca sa castigati v-ar trebui o STRATEGIE MUUUUUULT superioara.

Maressal, eu cred că tu subestimezi grav resursele, logistica, planificarea, mobilitatatea și impactul extrem de mare (pentru o forță atât de mică) pe care anti-globaliștii îl au. Sunt foarte bine organizați, antrenați, pregătiți psihic și fizic, puternic finanțați, influenți și mobili, cu puncte de contact oriunde, comunică tot timpul, uniți doar de ura pe care o nutresc față de orice guvern, corporație și statul Israel - sunt cea mai eficientă armată-mică din lume. Nu am auzit de forțe de ordine undeva să nu se teamă și să nu investească masiv în securitatea întâlnilor politice la nivel înalt!

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 7 Aprilie 2009, ora 20:44

De la: gabita_n7azs, la data 2009-04-07 16:17:39
de la dora,
Eu chiar sunt puțin confuză la faza asta!!!! Păi dacă "funcționează în scop umanitar și filozofic", să mă lumineze cineva și pe mine, de ce trebuie să fie secretă???? Poate m-am prostit...dar chiar nu pricep

Găbița, uneori sensul cuvântului „umanitar” este explicat aproape cinic de masoni – ca și cum binele pe care ar dori să-l facă este cel politic. În Le livre du Maître, Oswald Wirth scria: „Binefacerea pentru mason nu se confundă cu ceea ce s-a convenit să se numească caritate. Cedarea câtorva bucăți de pâine, din prisos, nu-l achită de datoria sfântă ce o contractează inițiatul față de umanitate. A face bine comportă un întreg program de viaț㔠(citat în Studiu).

Însă nu putem concluziona de aici că binefacerea în sensul clasic al cuvântului nu ar exista pe agenda masonică. Dimpotrivă, binefacerea există și este făcută publică cu diverse ocazii. De exemplu, în 2008, fundația masonică Grand Charity a acordat ajutoare financiare în valoare de 5 milioane de dolari persoanelor sărace (mai ales din rândul masonilor, dar nu exlcusiv acestora). Totuși, acceptând chiar că binefacerea se face mult și în anonimat (masonii având o predilecție spre secretizare), la numărul mare de masoni în lume și poziția lor socială, sumele raportate de fundațiile masonice sunt aproape nesemnificative – cel puțin așa spun criticii.

Părerea mea personală este că orice gest liberal de binefacere, indiferent de unde vine (bineînțeles nu din prostituție, droguri, terorism, etc.), nu ar trebui minimalizat – nici considerat obligatoriu, grandoman sau slujind interesele personale ale donatorului. Pentru că printre criticii exercitării responsabilității sociale corporatiste (luând un singur exemplu) s-ar putea să întâlnim foarte mulți zgârciți!

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 7 Aprilie 2009, ora 21:06

adi.....k o concluzie la cele discutate pana acum...exista conspiratii sau nu?

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 7 Aprilie 2009, ora 21:12

De la: adipopa, la data 2009-04-07 20:28:02

Tocmai. Studiul însușit de Sfântul Sinod în 1937 folosește cuvântul „ocult” cu sensul de „secret” - nu „demonic”.

absolut , de acord .

numai ca atat timp cat printe cei ce iau decizii in cadrul Sf.Sinod,(....) tare-mi este teama ca sunt si-o parte dintre cei despre care vorbim, cum de altfel se afla peste tot acolo unde se iau decizii imp. din pct.de vedere politico-economic si nu numai.

Cat despre gesturile caritabile,....sa fim seriosi, caritatea se subordoneaza mai intai principiului frm.si mai puti scopului in sine, mai mult ori mai putin trambitat.

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 7 Aprilie 2009, ora 21:15

De la: mytcor, la data 2009-04-07 21:12:56
De la: adipopa, la data 2009-04-07 20:28:02

absolut , de acord .

numai ca atat timp cat printe cei ce iau decizii in cadrul Sf.Sinod, tare-mi este teama ca sunt si-o parte dintre cei despre care vorbim, cum de altfel se afla peste tot acolo unde se iau decizii imp. din pct.de vedere politico-economic si nu numai.
Cat despre gesturile caritabile,....sa fim seriosi, caritatea se subordoneaza mai intai principiului frm.si mai puti scopului in sine, mai mult ori mai putin trambitat.

sustin incerkrea ta (anemik!!!) de a-ti lua revansa....

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 7 Aprilie 2009, ora 21:19

Joanna, daca tu crezi ca eu incerc a-mi lua vr-o revansa,...te-nseli amarnic !...

NU sunt revansard !...Atunci cand pierd, stiu sa-mi felicit invingatorul.

Pagini: << 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Putem citi Âși discuta Biblia ca literaturĂŁ – indiferent dacĂŁ o acceptĂŁm (sau nu) ca sursĂŁ pentru gĂąndi teologic Âși a trĂŁi creÂștineÂște?
Mergi la: