adipopa
3001 mesaje
Oras: Timisoara
|
Postat pe: 26 Iunie 2009, ora 00:50
De la: andu30, la data 2009-06-23 23:31:12Chiar daca textul de la Facere nu vorbeste despre framantarea interioara a lui Avraam, noi ca cititori trebuie sa ne gandim si sa ne punem intrebari mai ales ca il cunoastem pe Avraam si avem o idee destul de buna despre personalitatea lui.
Da, Andu. Numai că, așa cum spuneam, aceste portrete diacronice ale unui personaj biblic (deși au o anumită valoare) ne împiedecă să vedem sincronic personajul zugrăvit de autor. Uneori, amestecându-i pe toți, nu-i mai înțelegem pe niciunii (valabil și în evanghelii).
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
6987 mesaje
Oras: BUCURESTI
|
Postat pe: 26 Iunie 2009, ora 00:57
De la: adipopa, la data 2009-06-26 00:47:45De la: ADERP_NIROLF_ERTEP999, la data 2009-06-26 00:31:11adi,crede-ma ca de cate ori iti citesc postarile[unele chiar foarte documentate ] imi doresc sa nu fi avut nici cea mai mica urma de simpatie asupra persoanei tale sau macar sa fi fost un om dur,rau,sa pot matura pe jos cu tine toate catedralele,manastirile si bisericile lumii,dar intrucat nu sunt indeplinite nici una din cele doua conditii,poti spune ce vrei,te accept asa cum esti si-mi ramai simpatic[sa nu cumva sa ti-o iei in cap]
Iar tu ai noroc că nu vii la Moeciu...că te-aș fi luat într-un colț să cinstim cu Iosif, Tacit, Suetoniu, Pliniu...și să-l mai lași focului pe Esus...și Tărtăria...și traducerile din ebraică...și cultivatorii de orez din țara soarelui răsare...și...și...dar rău faci că nu vii!
adi..pe tacitus și suetoniu i-am citit eu  ..(din *istoriile * lui tacitus însă doar o jumătate că mă plictisea teribil  )...cinstești cu mine în locul lui florin...
ps:vezi că nu e japonia ci china(mai exact sudul ei)!!!...acolo a fost cultura orezului inundat...așa îmi amintesc eu  ....
|
Fosta membra 9am.ro
16019 mesaje
|
Postat pe: 26 Iunie 2009, ora 01:01
De la: adipopa, la data 2009-06-26 00:47:45De la: ADERP_NIROLF_ERTEP999, la data 2009-06-26 00:31:11adi,crede-ma ca de cate ori iti citesc postarile[unele chiar foarte documentate ] imi doresc sa nu fi avut nici cea mai mica urma de simpatie asupra persoanei tale sau macar sa fi fost un om dur,rau,sa pot matura pe jos cu tine toate catedralele,manastirile si bisericile lumii,dar intrucat nu sunt indeplinite nici una din cele doua conditii,poti spune ce vrei,te accept asa cum esti si-mi ramai simpatic[sa nu cumva sa ti-o iei in cap]
Iar tu ai noroc că nu vii la Moeciu...că te-aș fi luat într-un colț să cinstim cu Iosif, Tacit, Suetoniu, Pliniu...și să-l mai lași focului pe Esus...și Tărtăria...și traducerile din ebraică...și cultivatorii de orez din țara soarelui răsare...și...și...dar rău faci că nu vii!
adi,crede-ma ca veneam cu mare drag,dar momentan la noi in familie e penurie de material[sotia abia si-a gasit serviciu,eu inca astept] asa incat,poate cu alta ocazie[sau poate daca o vrea dumnezeu sa beneficiem de material te caut la toamna prin timisoara,s-auzim numai de bine!
Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
|
Fosta membra 9am.ro
16019 mesaje
|
Postat pe: 26 Iunie 2009, ora 01:02
De la: ioana_dark, la data 2009-06-26 00:57:47De la: adipopa, la data 2009-06-26 00:47:45De la: ADERP_NIROLF_ERTEP999, la data 2009-06-26 00:31:11adi,crede-ma ca de cate ori iti citesc postarile[unele chiar foarte documentate ] imi doresc sa nu fi avut nici cea mai mica urma de simpatie asupra persoanei tale sau macar sa fi fost un om dur,rau,sa pot matura pe jos cu tine toate catedralele,manastirile si bisericile lumii,dar intrucat nu sunt indeplinite nici una din cele doua conditii,poti spune ce vrei,te accept asa cum esti si-mi ramai simpatic[sa nu cumva sa ti-o iei in cap]
adi..pe tacitus și suetoniu i-am citit eu ..(din *istoriile * lui tacitus însă doar o jumătate că mă plictisea teribil )...cinstești cu mine în locul lui florin...
ps:vezi că nu e japonia ci china(mai exact sudul ei)!!!...acolo a fost cultura orezului inundat...așa îmi amintesc eu ....
ionico,nu-l mai bruia pe adi,stie el ce stie,era vorba de japonia si de asa zisul mormant al lui isus
Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
6987 mesaje
|
Postat pe: 26 Iunie 2009, ora 01:05
De la: ADERP_NIROLF_ERTEP999, la data 2009-06-26 01:02:58De la: ioana_dark, la data 2009-06-26 00:57:47De la: adipopa, la data 2009-06-26 00:47:45De la: ADERP_NIROLF_ERTEP999, la data 2009-06-26 00:31:11adi,crede-ma ca de cate ori iti citesc postarile[unele chiar foarte documentate ] imi doresc sa nu fi avut nici cea mai mica urma de simpatie asupra persoanei tale sau macar sa fi fost un om dur,rau,sa pot matura pe jos cu tine toate catedralele,manastirile si bisericile lumii,dar intrucat nu sunt indeplinite nici una din cele doua conditii,poti spune ce vrei,te accept asa cum esti si-mi ramai simpatic[sa nu cumva sa ti-o iei in cap]
adi..pe tacitus și suetoniu i-am citit eu ..(din *istoriile * lui tacitus însă doar o jumătate că mă plictisea teribil )...cinstești cu mine în locul lui florin...
ps:vezi că nu e japonia ci china(mai exact sudul ei)!!!...acolo a fost cultura orezului inundat...așa îmi amintesc eu ....
ionico,nu-l mai bruia pe adi,stie el ce stie,era vorba de japonia si de asa zisul mormant al lui isus
așa e ...de mormântul lui iisus din japonia nu am auzit...
scuze...
|
Fosta membra 9am.ro
1798 mesaje
|
Postat pe: 26 Iunie 2009, ora 01:06
De la: ADERP_NIROLF_ERTEP999, la data 2009-06-26 01:01:26De la: adipopa, la data 2009-06-26 00:47:45De la: ADERP_NIROLF_ERTEP999, la data 2009-06-26 00:31:11adi,crede-ma ca de cate ori iti citesc postarile[unele chiar foarte documentate ] imi doresc sa nu fi avut nici cea mai mica urma de simpatie asupra persoanei tale sau macar sa fi fost un om dur,rau,sa pot matura pe jos cu tine toate catedralele,manastirile si bisericile lumii,dar intrucat nu sunt indeplinite nici una din cele doua conditii,poti spune ce vrei,te accept asa cum esti si-mi ramai simpatic[sa nu cumva sa ti-o iei in cap]
adi,crede-ma ca veneam cu mare drag,dar momentan la noi in familie e penurie de material[sotia abia si-a gasit serviciu,eu inca astept] asa incat,poate cu alta ocazie[sau poate daca o vrea dumnezeu sa beneficiem de material te caut la toamna prin timisoara,s-auzim numai de bine!
Hai ma ca te luam gratis(transportul) ... parca erai din Bucuresti... si iti iei si tu un ou acolo in traista si il fierbi acolo...
Apropo ..stai linistit ca majoritatea suntem "muritori de foame "..
24 de ore intr-o zi, 24 de beri intr-o lada. Vreo coincidenta?
|
Fosta membra 9am.ro
1798 mesaje
|
Postat pe: 26 Iunie 2009, ora 01:07
De la: ADERP_NIROLF_ERTEP999, la data 2009-06-26 01:02:58De la: ioana_dark, la data 2009-06-26 00:57:47De la: adipopa, la data 2009-06-26 00:47:45De la: ADERP_NIROLF_ERTEP999, la data 2009-06-26 00:31:11adi,crede-ma ca de cate ori iti citesc postarile[unele chiar foarte documentate ] imi doresc sa nu fi avut nici cea mai mica urma de simpatie asupra persoanei tale sau macar sa fi fost un om dur,rau,sa pot matura pe jos cu tine toate catedralele,manastirile si bisericile lumii,dar intrucat nu sunt indeplinite nici una din cele doua conditii,poti spune ce vrei,te accept asa cum esti si-mi ramai simpatic[sa nu cumva sa ti-o iei in cap]
Pai ce IIsus a mai inviat si pt japonezi ?
Bravo lui ...
|
|
|
adipopa
3001 mesaje
|
Postat pe: 26 Iunie 2009, ora 01:25
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
1499 mesaje
|
Postat pe: 26 Iunie 2009, ora 01:37
De la: adipopa, la data 2009-06-26 00:48:43
Cum însă noi doi suntem practic de acord în privința absenței unor interese de ordin moral explicite în Genesa 22.1-19, nu mai vreau să insist. Diferența dintre noi ține mai degrabă de ce putem ști despre acest eveniment (sau oricare altul) pe lângă sau dincolo de ceea ce ni se spune în text. Eu spun în esență că, din moment ce naratorul (ca stăpân al informației) ascunde gândurile de natură morală ale personajului principal (Avraam), nu știm (și este irelevant dacă) aceste gânduri au existat. Pur și simplu naratorul este interesat de ascultarea simplă, directă și imediată a lui Avraam (ca dovadă a credinței desigur), făcând abstracție de orice dilemă morală în legătură cu ceea ce i s-a cerut să facă.
Asa este, din punct de vedere al naratorului tu ai perfecta dreptate, nu am negat asta. Naratorul vrea sa puna in evidenta credinta lui Avraam si reuseste pe deplin. Restul nu-l intereseaza sau nu este in scopul lui.
Dar eu incerc sa inteleg si lucrurile care nu apar scrise, pentru mine sunt relevante si acestea pentru ca ele au existat. Eu tin cont de personalitatea lui Avraam si incerc sa-l incadrez in toate actiunile sale ca sa-i pot intelege comportamentul si framantarile interioare. Fac asta poate pentru ca ma intereseaza mai mult mesajul textului si persoana lui Avraam, decat analiza pe text. Este posibil sa ma si insel in anumite judecati nu neg asta, dar acesta este felul meu de a aborda lucrurile si de a le intelege.
Textele care apar ulterior, eu le folosesc pentru a intregi povestirile anterioare, deoarece consider ca Duhul Sfant care a luminat toti naratorii Sfintei Scripturi lucreaza unitar si nu poate aduce informatii care nu erau reale in contextul povestirii initiale.
Nu stiu daca exemplele date de mine in acest caz au fost concludente, dar imi mentin ideea (chiar daca este presupunerea mea personala) ca Avraam nu a mers ca un robotel cu Isaac la jertfit, ci ca om bun, sensibil si milos asa cum il stim, care inainte de a face o actiune atat de importanta a avut o judecata (nu stiu nici eu exact care a fost aceasta dar cred ca a gandit ca Dumnezeu o sa-l invieze pe Isaac).
In urma acestei judecati (oricum ar fi fost ea bazata pe moralitate sau pe alte principii) Avraam a decis sa puna credinta in Dumnezeu peste iubirea pentru copil.
Ca o mica paranteza, mi se pare interesant ca este precizat un scurt dialog pe drum intre Isaac si Avraam si apoi nu mai stim nimic de dialogul celor doi cand baiatul fost legat de jertfelnic. Daca ai vreo idee despre rostul acestui dialog in povestirea noastra (dialog in care practic Avraam il minte pe Isaac pentru nu a nu-l speria asa devreme probabil) te rog sa-mi spui. Nu stiu de ce a simtit naratorul sa ne spuna despre acest dialog.
Hazardul este măsura ignoranței noastre. (Henry Poincare)
|
Fosta membra 9am.ro
1798 mesaje
|
Postat pe: 26 Iunie 2009, ora 16:39
De la: ioana_dark, la data 2009-06-25 19:43:45De la: maressalul_, la data 2009-06-24 22:43:56
Sa trecem la lucruri mai serioase... am si eu o intrebare pe care vroiam sa v-o pun de mult ...
Apropo de ajungerea "sufletului" in rai ... sau ceva de genul. Avem urmatoarele chestii.
Mama mea este credincioasa...
Prietena mea este credinciosa...
Eu ..nu sunt.
Ambele ma iubesc enorm... si eu pe ele.
Acum ce sa intampla cand murim... ele ajunf in rai ..eu in iad. Nu se pune problema daca eu as fi fericit.
Si intrebarea :
Pot fi ele fericite fara mine?
mareșale...citește asta...
luca , 20
27. Și apropiindu-se unii dintre saducheii care zic că nu este înviere, L-au întrebat:
28. Zicând: Învățătorule, Moise a scris pentru noi: Dacă moare fratele cuiva, având femeie, și el n-a avut copii, să ia fratele lui pe femeie și să ridice urmaș fratelui său.
29. Erau deci șapte frați. Și cel dintâi, luându-și femeie, a murit fără de copii.
30. Și a luat-o al doilea, și a murit și el fără copii.
31. A luat-o și al treilea; și tot așa toți șapte n-au lăsat copii și au murit.
32. La urmă a murit și femeia.
33. Deci femeia, la înviere, a căruia dintre ei va fi soție, căci toți șapte au avut-o de soție?
34. Și le-a zis lor Iisus: Fiii veacului acestuia se însoară și se mărită;
35. Iar cei ce se vor învrednici să dobândească veacul acela și învierea cea din morți, nici nu se însoară, nici nu se mărită.
36. Căci nici să moară nu mai pot, căci sunt la fel cu îngerii și sunt fii ai lui Dumnezeu, fiind fii ai învierii.
37. Iar că morții înviază a arătat chiar Moise la rug, când numește Domn pe Dumnezeul lui Avraam, și Dumnezeul lui Isaac, și Dumnezeul lui Iacov.
38. Dumnezeu deci nu este Dumnezeu al morților, ci al viilor, căci toți trăiesc în El.
39. Iar unii dintre cărturari, răspunzând, au zis: Învățătorule, bine ai zis.
Ioanaaaaa...n-am inteles o iota...
Mai exac... ce inseaman asta ... 34. Și le-a zis lor Iisus: Fiii veacului acestuia se însoară și se mărită;????
...pare mai mult o fraza om debil....
|
Fosta membra 9am.ro
1499 mesaje
|
Postat pe: 26 Iunie 2009, ora 19:13
De la: maressalul_, la data 2009-06-24 22:43:56
Sa trecem la lucruri mai serioase... am si eu o intrebare pe care vroiam sa v-o pun de mult ...
Apropo de ajungerea "sufletului" in rai ... sau ceva de genul. Avem urmatoarele chestii.
Eu ..nu sunt.
Acum ce sa intampla cand murim... ele ajunf in rai ..eu in iad. Nu se pune problema daca eu as fi fericit.
Si intrebarea :
De ce nu le intrebi direct pe ele si ne intrebi pe noi?
Hazardul este măsura ignoranței noastre. (Henry Poincare)
|
Fosta membra 9am.ro
6987 mesaje
|
Postat pe: 26 Iunie 2009, ora 23:54
De la: maressalul_, la data 2009-06-26 16:39:42De la: ioana_dark, la data 2009-06-25 19:43:45De la: maressalul_, la data 2009-06-24 22:43:56
Eu ..nu sunt.
Si intrebarea :
mareșale...citește asta...
luca , 20
27. Și apropiindu-se unii dintre saducheii care zic că nu este înviere, L-au întrebat:
28. Zicând: Învățătorule, Moise a scris pentru noi: Dacă moare fratele cuiva, având femeie, și el n-a avut copii, să ia fratele lui pe femeie și să ridice urmaș fratelui său.
29. Erau deci șapte frați. Și cel dintâi, luându-și femeie, a murit fără de copii.
30. Și a luat-o al doilea, și a murit și el fără copii.
31. A luat-o și al treilea; și tot așa toți șapte n-au lăsat copii și au murit.
32. La urmă a murit și femeia.
33. Deci femeia, la înviere, a căruia dintre ei va fi soție, căci toți șapte au avut-o de soție?
34. Și le-a zis lor Iisus: Fiii veacului acestuia se însoară și se mărită;
35. Iar cei ce se vor învrednici să dobândească veacul acela și învierea cea din morți, nici nu se însoară, nici nu se mărită.
36. Căci nici să moară nu mai pot, căci sunt la fel cu îngerii și sunt fii ai lui Dumnezeu, fiind fii ai învierii.
37. Iar că morții înviază a arătat chiar Moise la rug, când numește Domn pe Dumnezeul lui Avraam, și Dumnezeul lui Isaac, și Dumnezeul lui Iacov.
38. Dumnezeu deci nu este Dumnezeu al morților, ci al viilor, căci toți trăiesc în El.
39. Iar unii dintre cărturari, răspunzând, au zis: Învățătorule, bine ai zis.
Ioanaaaaa...n-am inteles o iota...
Mai exac... ce inseaman asta ... 34. Și le-a zis lor Iisus: Fiii veacului acestuia se însoară și se mărită;????
...pare mai mult o fraza om debil....
nu este vorba de *o frază de om debil * așa cum spui tu .prin termenul *fii* aici se înțelege *oameni * ( de ambele sexe)....
pe lumea cealaltă nimeni nu va mai cunoaste căsătoria , așa că...prietena ta nu o să-ți simtă lipsa prea tare
cât despre mama ta...nu pot știi sigur....  ...întreab-o pe ea...
|
adipopa
3001 mesaje
|
Postat pe: 27 Iunie 2009, ora 00:10
De la: andu30, la data 2009-06-26 01:37:02Ca o mica paranteza, mi se pare interesant ca este precizat un scurt dialog pe drum intre Isaac si Avraam si apoi nu mai stim nimic de dialogul celor doi cand baiatul fost legat de jertfelnic. Daca ai vreo idee despre rostul acestui dialog in povestirea noastra (dialog in care practic Avraam il minte pe Isaac pentru nu a nu-l speria asa devreme probabil) te rog sa-mi spui. Nu stiu de ce a simtit naratorul sa ne spuna despre acest dialog.
Luând deci Avraam lemnele cele pentru jertfă, le-a pus pe umerii lui Isaac, fiul său; iar el a luat în mâini focul și cuțitul și s-au dus amândoi împreună. Atunci a grăit Isaac lui Avraam, tatăl său, și a zis: "Tată!" Iar acesta a răspuns: "Ce este, fiul meu?" Zis-a Isaac: "Iată, foc și lemne avem; dar unde este oaia pentru jertfă?" Avraam însă a răspuns: "Fiul meu, va îngriji Dumnezeu de oaia jertfei Sale!"
Dialogul este un instrument literar important în mâna naratorului aici (și nu numai).
Conversațiile dintre Dumnezeu și Avraam, care încadrează hiastic pericopa (marcând astfel începutul și sfârșitul ei), conțin porunci și explicații îndelungi din partea lui Dumnezeu și (ciudat!) doar un răspuns scurt, Iată-mă! (הִנֵּנִי hinneni), repetat aproape ca un automatism de Avraam. De fapt, prin reducerea impresionantă a cuvintelor omenești în prezența lui Dumnezeu, naratorul subliniază încă o dată ascultarea credinței și evită orice impresie că Avraam ar fi ezitat, că ar fi cumpănit lucrurile sau că ar fi încercat să rezolve vreo dilemă morală (de tip Eutifro).
Pe de altă parte, conversațiile dintre Avraam și fiul său, respectiv dintre Avraam și slujitori (adică cele pe orizontală), sunt ceva mai bine dezvoltate în text totuși numai în măsura în care și acestea contribuie sau iluminează interesul naratorului față de ascultare și credință.
Astfel, dialogul cu Isaac confirmă neștiința și nedumerirea acestuia, văzându-și tatăl că acționează atât de sigur pe sine și totuși atât de straniu! După forma întrebării, Isaac se află în fața unei ghicitori...a cărei dezlegare i se pare aproape imposibilă. Într-adevăr, pe axa părinte-fiu există dileme (morale, logice, de tip Eutifro); fiul nu acționează doar din credință și ascultare în raport cu instrucțiunile părintelui său, ci pune întrebări, caută logica lucrurilor, încearcă să-și explice (sieși!) comportamentul surpinzător al tatălui.
Tocmai aici, și prin aceasta, ipostasul Isaac față de Avraam se deosebește de ipostasul Avraam față de Dumnezeu; ambii sunt confruntați cu un comportament ieșit din tipare, neobișnuit, deconcertant, însă unul crede și ascultă, celălalt se arată nedumerit și cere lămuriri...
Interesant de asemenea că răspunsul lui Avraam la întrebarea/ghicitoarea fiului este tot un fel de ghicitoare (ceva mai degrabă tipic literaturii sapiențiale). Fără să pătrundă câtuși de puțin adevărul pe care îl rostește (doar naratorul înțelege de fapt bătaia cuvintelor personajului), Avraam dă frâu liber imaginației credinței (Va îngriji Dumnezeu de oaia [LXX] / mielul [MT] jertfei arderii-de-tot!). Numai că, de îndată ce se rostesc aceste cuvinte, narațiunea părăsește dezbaterea filosofică și se întoarce la ascultarea simplă, directă și imediată a lui Avraam, subliniată din nou (ca și în urma poruncii divine) prin verbe de acțiune care se succed cu repeziciune: a ridicat jertfelnic...a așezat lemnele...legând pe Isaac...l-a pus pe jertfelnic...apoi și-a întins mâna...a luat cuțitul...
Cam așa aș vedea rolul și importanța dialogului tată-fiu...
|
adipopa
3001 mesaje
|
Postat pe: 27 Iunie 2009, ora 22:28
De la: adipopa, la data 2009-06-26 00:22:52De la: ADERP_NIROLF_ERTEP999, la data 2009-06-25 20:45:59De la: ioana_dark, la data 2009-06-25 20:22:04florin...ce-i asta?
cred că nu m-am făcut eu înțeleasă...deci..repet ce vreau de la tine...
1) cine e aiusus?
2) la ce autor antic sau în ce inscripție apare menționat?
3) ce legătură are cu dacii?
4) ce legătură are cu biblia?
răspunde treptat fiecărei întrebări...
ionico,lasa-mi timp sa fac rost de cartile respective[sunt doua volume],sa le citesc si promit sa le discutam la modul cel mai obiectiv dupa,oricum ce pot sa-ti spun este ca biblia nu are legatura cu nimic din viata omeneasca,poate cu intunericul din creierele unor contemporani de-ai nostri...
Florin, mă declar și eu interesat (de pe margine) să văd cum poți tu propti neodruismul de-mult-defunct al lui Iolo de Glamorgan (zonă unde eu chiar am locuit o vreme) și pe ce baza (alta decât asemănarea de nume) legi tu un zeu crud și nemilos precum Esus (căruia i se oferă jertfe omenești) de Iisus, numit și Mașiah. La fel, sunt curios, cum poți explica (în contextul teoriei lui Iolo) cel puțin sursele istorice necreștine care menționează numele lui Iisus și rolul său cu totul diferit vis-a-vis de începuturile creștinismului (e.g., Iosif Flaviu, Tacit, Suetoniu, Pliniu cel Tânăr).
Florin, nu ai răspuns încă celor două provocări. (1) Pe ce se bazează presupusa origine druidă a biografiei lui Iisus? (2) Cum se explică compatibilitatea mărturiilor istorice necreștine cu viața lui Isus din evanghelii (nicidecum cu cea a lui Esus din druism)?
|
adipopa
3001 mesaje
|
Postat pe: 27 Iunie 2009, ora 22:35
De la: amiralul, la data 2009-06-25 20:40:28De la: ioana_dark, la data 2009-06-25 19:38:584) ce legătură are cu biblia? ok! pana se pregateste Florin cu raspunsul vreau sa te intreb si eu, nu ca n-as mai fi intrebat: ce legatura are biblia cu realitatea?
Dacă prin "realitate" înțelegi strict universul tău de gândire, nici una!
|
adipopa
3001 mesaje
|
Postat pe: 27 Iunie 2009, ora 22:49
De la: maressalul_, la data 2009-06-26 16:39:42Mai exac... ce inseaman asta ... 34. Și le-a zis lor Iisus: Fiii veacului acestuia se însoară și se mărită...
"Fii veacului acestuia" este o expresie colocvială aramaică (bney ha'olam hazze) care se referă la oameni (bărbați și femei) în dispensația actuală. Antiteza creată de Iisus este între "veacul acesta" (ha'olam hazze) și "veacul acela" (ha'olam haba'), adică cel dinaintea învierii și cel de după înviere.
|
Fosta membra 9am.ro
9751 mesaje
|
Postat pe: 28 Iunie 2009, ora 00:59
|
Fosta membra 9am.ro
666 mesaje
|
Postat pe: 28 Iunie 2009, ora 01:16
De la: mytcor, la data 2009-06-28 00:59:50 bla, bla... poti fi un gentelemen si fara sa aplici primul dintre punctele enumerate.
Adevarat ca mai cinstit lucru nu este in lume, si mai scump si mai curat, decat omul procopsit la invatatura. - Mihail Sadoveanu
|
Fosta membra 9am.ro
9751 mesaje
|
Postat pe: 28 Iunie 2009, ora 01:22
De la: amiralul, la data 2009-06-28 01:16:03De la: mytcor, la data 2009-06-28 00:59:50 bla, bla... poti fi un gentelemen si fara sa aplici primul dintre punctele enumerate.
...nu poti amirale, ori pe toate, ori nu esti !..
|
Fosta membra 9am.ro
666 mesaje
|
Postat pe: 28 Iunie 2009, ora 01:29
De la: mytcor, la data 2009-06-28 01:22:22...nu poti amirale, ori pe toate, ori nu esti !.. si daca m-am nascut in India sau China si cred in bate si cartofi, nu pot ?!!
Adevarat ca mai cinstit lucru nu este in lume, si mai scump si mai curat, decat omul procopsit la invatatura. - Mihail Sadoveanu
|
Fosta membra 9am.ro
5013 mesaje
Oras: Iasi
|
Postat pe: 28 Iunie 2009, ora 01:31
|
Fosta membra 9am.ro
666 mesaje
|
Postat pe: 28 Iunie 2009, ora 01:33
|
Fosta membra 9am.ro
9751 mesaje
|
Postat pe: 28 Iunie 2009, ora 01:39
De la: amiralul, la data 2009-06-28 01:29:30De la: mytcor, la data 2009-06-28 01:22:22...nu poti amirale, ori pe toate, ori nu esti !.. si daca m-am nascut in India sau China si cred in bate si cartofi, nu pot ?!!
....amirale , nu poti dom'le, nu poti !...tu nu stii se s-a intamplat dupa ce s-a retras UK din India ?...
|
Fosta membra 9am.ro
6987 mesaje
|
Postat pe: 28 Iunie 2009, ora 01:39
De la: mytcor, la data 2009-06-28 00:59:5030 PRINCIPII SECRETE
 unde se găsesc bărbați de-ăștia?
|
Fosta membra 9am.ro
666 mesaje
|
Postat pe: 28 Iunie 2009, ora 01:41
De la: mytcor, la data 2009-06-28 01:39:00De la: amiralul, la data 2009-06-28 01:29:30De la: mytcor, la data 2009-06-28 01:22:22...nu poti amirale, ori pe toate, ori nu esti !.. si daca m-am nascut in India sau China si cred in bate si cartofi, nu pot ?!! ....amirale , nu poti dom'le, nu poti !...tu nu stii se s-a intamplat dupa ce s-a retras UK din India ?... si-a declarat independenta !
|
Fosta membra 9am.ro
9751 mesaje
|
Postat pe: 28 Iunie 2009, ora 01:42
....cine cauta, gaseste !...
|
Fosta membra 9am.ro
9751 mesaje
|
Postat pe: 28 Iunie 2009, ora 01:43
|
Fosta membra 9am.ro
666 mesaje
|
|
nastasemihail
47672 mesaje
|
De la: mytcor, la data 2009-06-28 01:39:00De la: amiralul, la data 2009-06-28 01:29:30De la: mytcor, la data 2009-06-28 01:22:22...nu poti amirale, ori pe toate, ori nu esti !.. si daca m-am nascut in India sau China si cred in bate si cartofi, nu pot ?!!
....amirale , nu poti dom'le, nu poti !...tu nu stii se s-a intamplat dupa ce s-a retras UK din India ?... Ce sa se intimple. S-au inmultit indienii mai mult ca chinezii.
Despre ce discutati, daca nu sint indiscret? Ca am picat cu pluta paci.
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
Dorulet
7896 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE
|
Postat pe: 28 Iunie 2009, ora 01:44
Când toată lumea gândește la fel înseamnă că nimeni nu gândește.
|
|
|