Fosta membra 9am.ro
9751 mesaje
|
Postat pe: 21 Iunie 2009, ora 21:04
De la: adipopa, la data 2009-06-21 21:00:36Mytcor �i Mihai, nu pricep o iot� din ce vorbi�i...
e si normal !...Mihaita a dorit sa purtam discutia-n Alfa !...i-am respectat dorinta !..
|
|
|
adipopa
3001 mesaje
Oras: Timisoara
|
Postat pe: 21 Iunie 2009, ora 21:41
De la: mytcor, la data 2009-06-21 21:04:53De la: adipopa, la data 2009-06-21 21:00:36Mytcor �i Mihai, nu pricep o iot� din ce vorbi�i...
e si normal !...Mihaita a dorit sa purtam discutia-n Alfa !...i-am respectat dorinta !..
M&M, dac� nu schimba�i imediat frecven�a, raportez abuz de limbaj!
|
Fosta membra 9am.ro
6987 mesaje
Oras: BUCURESTI
|
Postat pe: 21 Iunie 2009, ora 21:44
De la: adipopa, la data 2009-06-21 21:41:14De la: mytcor, la data 2009-06-21 21:04:53De la: adipopa, la data 2009-06-21 21:00:36Mytcor �i Mihai, nu pricep o iot� din ce vorbi�i...
M&M, dac� nu schimba�i imediat frecven�a, raportez abuz de limbaj!
adi....  ...
ce-i cu tine?
de c�nd ai devenit așa arț�gos?
ți-ai pierdut simțul umorului?
|
adipopa
3001 mesaje
|
Postat pe: 21 Iunie 2009, ora 21:47
De la: ioana_dark, la data 2009-06-21 21:44:23ți-ai pierdut simțul umorului?
Ah, nu. �l exploatez la maxim!
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
9751 mesaje
|
Postat pe: 21 Iunie 2009, ora 21:48
...'teles !..  .o tzarica numai ,...acum facem schimb de retete culinare !
|
adipopa
3001 mesaje
|
Postat pe: 21 Iunie 2009, ora 21:50
De la: mytcor, la data 2009-06-21 21:48:28...'teles !.. .o tzarica numai ,...acum facem schimb de retete culinare !
Numai s� fie bine pr�jit!
|
adipopa
3001 mesaje
|
Postat pe: 23 Iunie 2009, ora 19:53
De la: andu30, la data 2009-06-18 21:45:09Este interesant cand Dumnezeu testeaza credinta lui Avraam. Cum face asta? Dumnezeu ii cere ceva imoral: sa-si ucida copilul. Avraam simte ca cererea este imorala, dar in acelasi timp stie ca Dumnezeu nu poate cere ceva imoral. Atunci Avraam (datorita credintei puternice) nu zice ca Dumnezeu ii cere ceva imoral si nedrept, ci crede ca el (Avraam) nu este in stare sa vada moralitatea acelei actiuni. Practic Avraam stie ca ratiunea lui este supusa greselii si este limitata si isi lasa vointa si tot ce are mai de pret in mana lui Dumnezeu. Mai ales ca Dumnezeu ii promisese lucruri minunate in legatura cu fiul sau Isaac. Dar Avraam gandea ca o sa faca Dumnezeu in asa fel incat acele lucruri tot se vor implini intr-un fel sau altul, chiar daca el nu pricepe.
Bineinteles Dumnezeu nu-l lasa pe Avraam sa faca aceasta grozavie. Cum ar putea Dumnezeu sa faca ceva rau sau sa ceara ceva rau? E incredibila bunatatea sau mai bine zis 'incapacitatea" lui Dumnezeu de a face ceva rau. Iar Avraam ne invata pe noi ce este credinta in Dumnezeu. Credinta nu consta numai sa crezi ca exista Dumnezeu, ci sa crezi ca tot ce ti se intampla bun sau rau este cunoscut si stiut de Dumnezeu si vor fi de folos vietii tale sau celor din jurul tau si mai ales faptul ca nimic nu este intamplator in viata unui om.
Genesa 22.1-19
Dup� acestea, Dumnezeu a �ncercat pe Avraam �i i-a zis: "Avraame, Avraame!" Iar el a r�spuns: "Iat�-m�!" �i Dumnezeu i-a zis: "Ia pe fiul t�u, pe Isaac, pe singurul t�u fiu, pe care-l iube�ti, �i du-te �n p�m�ntul Moria �i adu-l acolo ardere de tot pe un munte, pe care �i-l voi ar�ta Eu!"
Scul�ndu-se deci Avraam dis-de-diminea��, a pus samarul pe asinul s�u �i a luat cu sine dou� slugi �i pe Isaac, fiul s�u; �i t�ind lemne pentru jertf�, s-a ridicat �i a plecat la locul despre care-i gr�ise Dumnezeu. Iar a treia zi, ridic�ndu-�i Avraam ochii, a v�zut �n dep�rtare locul acela. Atunci a zis Avraam slugilor sale: "R�m�ne�i aici cu asinul, iar eu �i copilul ne ducem p�n� acolo �i, �nchin�ndu-ne, ne vom �ntoarce la voi".
Lu�nd deci Avraam lemnele cele pentru jertf�, le-a pus pe umerii lui Isaac, fiul s�u; iar el a luat �n m�ini focul �i cu�itul �i s-au dus am�ndoi �mpreun�. Atunci a gr�it Isaac lui Avraam, tat�l s�u, �i a zis: "Tat�!" Iar acesta a r�spuns: "Ce este, fiul meu?" Zis-a Isaac: "Iat�, foc �i lemne avem; dar unde este oaia pentru jertf�?" Avraam �ns� a r�spuns: "Fiul meu, va �ngriji Dumnezeu de oaia jertfei Sale!"
�i s-au dus mai departe am�ndoi �mpreun�. Iar dac� au ajuns la locul, de care-i gr�ise Dumnezeu, a ridicat Avraam acolo jertfelnic, a a�ezat lemnele pe el �i, leg�nd pe Isaac, fiul s�u, l-a pus pe jertfelnic, deasupra lemnelor. Apoi �i-a �ntins Avraam m�na �i a luat cu�itul, ca s� junghie pe fiul s�u.
Atunci �ngerul Domnului a strigat c�tre el din cer �i a zis: "Avraame, Avraame!" R�spuns-a acesta: "Iat�-m�!" Iar �ngerul a zis: "S� nu-�i ridici m�na asupra copilului, nici s�-i faci vreun r�u, c�ci acum cunosc c� te temi de Dumnezeu �i pentru mine n-ai cru�at nici pe singurul fiu al t�u". �i ridic�ndu-�i Avraam ochii, a privit, �i iat� la spate un berbec �ncurcat cu coarnele �ntr-un tufi�. �i duc�ndu-se, Avraam a luat berbecul �i l-a adus jertf� �n locul lui Isaac, fiul s�u. Avraam a numit locul acela Iahve-ire, adic�, Dumnezeu poart� de grij� �i de aceea se zice ast�zi: "�n munte Domnul Se arat�".
�i a strigat a doua oar� �ngerul Domnului din cer c�tre Avraam �i a zis: "Juratu-M-am pe Mine �nsumi, zice Domnul, c� de vreme ce ai f�cut aceasta �i n-ai cru�at nici pe singurul t�u fiu, pentru Mine, de aceea te voi binecuv�nta cu binecuv�ntarea Mea �i voi �nmul�i foarte neamul t�u, ca s� fie ca stelele cerului �i ca nisipul de pe ��rmul m�rii �i va st�p�ni neamul t�u cet��ile du�manilor s�i; �i se vor binecuv�nta prin neamul t�u toate popoarele p�m�ntului, pentru c� ai ascultat glasul Meu".
�ntorc�ndu-se apoi Avraam la slugile sale, s-au sculat �mpreun� �i s-au dus la Beer-�eba �i a locuit Avraam acolo �n Beer-�eba.
Strategii narative �i ambiguit��i morale
Andu, acum c� s-au mai stins polemicile, mi-am amintit de episodul din via�a lui Avraam pe care l-ai citat mai devreme. Cred c� �ntreb�rile pe care un cititor �i le pune vis-a-vis de moralitatea celor �nt�mplate �n Genesa 22.1-19 (sau �n alte pasaje biblice) trebuiesc a�ezate �n contextul strategiilor narative care opereaz� �n text. De exemplu, naratorul �ncepe cu o remarc� extrem de important� (�Dumnezeu a �ncercat pe Avraam�) pentru a obliga cititorul s� nu-�i pun� �ntreb�ri de natur� moral� pe tot parcursul lecturii. �ntr-un test, po�i face lucruri pe care nu le faci de obicei �i totu�i s� nu fii acuzat de rea voin�� sau prostie.
Informa�ia narativ� este �n orice caz una privilegiat�: naratorul are acces privilegiat la g�ndul �i motiva�ia lui Dumnezeu (fie pentru c� Dumnezeu �i permite direct aceast� intimitate, fie pentru c� le poate presupune indirect pe baza �nt�mpl�rilor). Cititorul intr� �i el �n cunoa�terea omniscient� a naratorului biblic (inclusiv cu privire la g�ndul �i motiva�ia lui Avraam). �ns� niciunul dintre personajele �nt�mpl�rii (care sunt actorii principali) nu are acces la aceast� informa�ie despre Dumnezeu. Precum Iov �ntr-o alt� povestire biblic�, Avraam nu afl� nici la �nceput, nici pe parcurs, nici la sf�r�it ce s-a �nt�mplat de fapt �n spatele cortinei (sau �n mintea lui Dumnezeu) � �i nici nu pare vreodat� curios.
Pentru Avraam, practic nu a existat o dilem� moral� de tip Eutifro (sau, dac� a existat, naratorul a �ngropat-o inaccesibil �n t�cere). Graba cu care �i manifest� obedien�a fa�� de Dumnezeu este debusolant�, �i subliniat� gramatical de narator printr-o succesiune de verbe de ac�iune (�scul�ndu-se...a pus samarul...a luat cu sine...�i t�ind lemne...s-a ridicat...�i a plecat�). Un tip care nu demult filosofa �ndelung �n prezen�a lui Dumnezeu �i negocia la s�nge salvarea unui alt membru al familiei (Lot), acum nu are nici timp nici interes s� g�ndeasc�, s� pun� �ntreb�ri, s� protesteze c�nd este vorba de via�a fiului s�u, cel-unul-n�scut!? Ciudat, nu?
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
9751 mesaje
|
Postat pe: 23 Iunie 2009, ora 21:52
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
1499 mesaje
|
Postat pe: 23 Iunie 2009, ora 23:31
De la: adipopa, la data 2009-06-23 19:53:18
Andu, acum c� s-au mai stins polemicile, mi-am amintit de episodul din via�a lui Avraam pe care l-ai citat mai devreme. Cred c� �ntreb�rile pe care un cititor �i le pune vis-a-vis de moralitatea celor �nt�mplate �n Genesa 22.1-19 (sau �n alte pasaje biblice) trebuiesc a�ezate �n contextul strategiilor narative care opereaz� �n text. De exemplu, naratorul �ncepe cu o remarc� extrem de important� (�Dumnezeu a �ncercat pe Avraam�) pentru a obliga cititorul s� nu-�i pun� �ntreb�ri de natur� moral� pe tot parcursul lecturii. �ntr-un test, po�i face lucruri pe care nu le faci de obicei �i totu�i s� nu fii acuzat de rea voin�� sau prostie.
Informa�ia narativ� este �n orice caz una privilegiat�: naratorul are acces privilegiat la g�ndul �i motiva�ia lui Dumnezeu (fie pentru c� Dumnezeu �i permite direct aceast� intimitate, fie pentru c� le poate presupune indirect pe baza �nt�mpl�rilor). Cititorul intr� �i el �n cunoa�terea omniscient� a naratorului biblic (inclusiv cu privire la g�ndul �i motiva�ia lui Avraam). �ns� niciunul dintre personajele �nt�mpl�rii (care sunt actorii principali) nu are acces la aceast� informa�ie despre Dumnezeu. Precum Iov �ntr-o alt� povestire biblic�, Avraam nu afl� nici la �nceput, nici pe parcurs, nici la sf�r�it ce s-a �nt�mplat de fapt �n spatele cortinei (sau �n mintea lui Dumnezeu) � �i nici nu pare vreodat� curios.
Pentru Avraam, practic nu a existat o dilem� moral� de tip Eutifro (sau, dac� a existat, naratorul a �ngropat-o inaccesibil �n t�cere). Graba cu care �i manifest� obedien�a fa�� de Dumnezeu este debusolant�, �i subliniat� gramatical de narator printr-o succesiune de verbe de ac�iune (�scul�ndu-se...a pus samarul...a luat cu sine...�i t�ind lemne...s-a ridicat...�i a plecat�). Un tip care nu demult filosofa �ndelung �n prezen�a lui Dumnezeu �i negocia la s�nge salvarea unui alt membru al familiei (Lot), acum nu are nici timp nici interes s� g�ndeasc�, s� pun� �ntreb�ri, s� protesteze c�nd este vorba de via�a fiului s�u, cel-unul-n�scut!? Ciudat, nu?
Intrebari de natura morala si-a pus si Avraam la acea incercare, chiar daca nu sunt pomenite in cartea Facerii... dar precum ti-am spus credinta lui era atat de puternica incat nu l-a lasat sa-i caute vina lui Dumnezeu, pentru ca Avraam stia ca Dumnezeu nu poate face ceva rau.
Uite ce ne spune Pavel (luminat de Duhul Sfant) despre ce gandea Avraam:
EVREI 11,17-19
17. Prin credin��, Avraam, c�nd a fost �ncercat, a adus pe Isaac (jertf�). Cel ce primise f�g�duin�ele aducea jertf� pe fiul s�u unul n�scut!
18. C�tre el gr�ise Dumnezeu: "C� �n Isaac �i se va chema �ie urma�".
19. Dar Avraam a socotit c� Dumnezeu este puternic s�-l �nvieze �i din mor�i; drept aceea l-a dob�ndit �napoi ....
Vezi... Avraam "a socotit c� Dumnezeu este puternic s�-l �nvieze �i din mor�i" pe Isaac si tot isi va respecta promisiunea... Cu adevarat credinta lui Avraam a fost mare. Avraam nu a avut o ascultare "debusolanta" cum spui tu, din contra era exact acelasi om milos care negocia pentru Lot, dar credinta lui este incredibila. Credinta l-a facut sa treaca peste sentimentele normale parintesti, care nu ii disparusera in acele momente.
Uite si Solomon cand ne vorbeste de intelepciune, pomeneste si de razboiul interior al lui Avraam:
Solomon 10,5
...�n�elepciunea a �tiut pe cel drept �i l-a p�strat f�r� vin� �n fa�a lui Dumnezeu �i l-a p�zit nebiruit, c�nd a fost s�-l doboare mila de copilul s�u.
Realizezi ca Avraam era un om bun si isi iubea copilul. Daca el s-a consumat atat de mult pentru Lot si pentru dreptii care ar mai fi putut trai in Sodoma cum crezi tu ca putea sa mearga asa ca un robotel sa-l omoare pe Isaac. Intr-adevar, el s-a supus lui Dumnezeu, dar te rog nu-l priva de sentimente. Tocmai de aceasta a primit aceasta cinste de la Dumnezeu, pentru ca incercarea a fost cu atat mai mare cu cat Avraam era un sensibil si un iubitor de oameni.
As mai adauga si faptul ca Avraam l-a primit pe Isaac de la Dumnezeu intr-un moment in care el si Sara isi cam luasera gandul ca vor avea copii. El stia ca copilul ii fusese dat tot de Dumnezeu. Cum sa se revolte impotriva lui Dumnezeu de la care primise copilul?
Cam atat despre Avraam. Chiar daca textul de la Facere nu vorbeste despre framantarea interioara a lui Avraam, noi ca cititori trebuie sa ne gandim si sa ne punem intrebari mai ales ca il cunoastem pe Avraam si avem o idee destul de buna despre personalitatea lui. De asemenea Pavel, Solomon luminati de Duhul Sfant intregesc imaginea acelei incercari.
Hazardul este m�sura ignoran�ei noastre. (Henry Poincare)
|
Fosta membra 9am.ro
964 mesaje
|
Postat pe: 24 Iunie 2009, ora 00:09
mai crestinilor, cum naibii se face ca Antihristul vine tot din randul poporului ,,ales''? citez pe cineva de pe un alt forum iubit de Ioana: ,,El va fi declarat oficial ,,Mesia� de catre evrei, la inceput toata lumea va fi foarte incantata de el, dar, peste putin timp, chiar si ei vor fi dezamagiti''
Religia este o r�m�i�� a copil�riei inteligen�ei noastre, ea se va stinge pe m�sur� ce adopt�m ra�iunea �i �tiin�a ca principii directoare.
Am ceva mai bun de oferit in locul religiei: propria vointa, libera alegere si increderea in propriile puteri.
|
Fosta membra 9am.ro
1499 mesaje
|
Postat pe: 24 Iunie 2009, ora 08:06
De la: Dorin_Ilie, la data 2009-06-24 00:09:51mai crestinilor, cum naibii se face ca Antihristul vine tot din randul poporului ,,ales''? citez pe cineva de pe un alt forum iubit de Ioana: ,,El va fi declarat oficial ,,Mesia� de catre evrei, la inceput toata lumea va fi foarte incantata de el, dar, peste putin timp, chiar si ei vor fi dezamagiti''
Mizez pe un sens bun al intrebarii tale si am sa-ti raspund.
Stii prea bine ca evreii (o mare parte) nu l-au recunoscut pe Hristos ca fiind Dumnezeu Fiul intrupat si l-au omorat. Acestia (urmasii lor) inca il asteapta pe Hristos sa vina conform profetiilor.
Asadar, Antihristul trebuie sa vina din neamul evreilor pentru ca are pretentia sa fie recunoscut ca Mesia si ca Dumnezeu si intr-adevar va fi crezut la inceput de o parte din acestia (evrei), pentru ca este/era stiut ca Hristos va veni din neamul evreilor.
Amagitorul, tatal minciunii si al mandriei intotdeauna a pretins ca oamenii sa-i aduca inchinare prin viata si faptele lor ca unui Dumnezeu. De aceea el imita pe Dumnezeu in multe actiuni incercand sa perverteasca sensul bun al lucrurilor intr-un sens rau.
Intr-o prima faza va avea un comportament bun si pasnic spre amagirea oamenilor pentru a avea "priza" la oameni , iar dupa ce va obtine puterea isi va arata adevaratul chip si se va intoarce asupra celor care nu il recunosc ca Mesia, si mai ales asupra crestinilor pe care ii va prigoni fara mila..
Chiar Hristos cearta pe evrei ca nu-l recunosc pentru ca nu intelegeau nici Scripturile nici pe Moise si le spune ca pe altul care vine in numele sau il vor crede.:
IOAN 5
42. Dar v-am cunoscut c� n-ave�i �n voi dragostea lui Dumnezeu.
43. Eu am venit �n numele Tat�lui Meu �i voi nu M� primi�i; dac� va veni altul �n numele s�u, pe acela �l ve�i primi.
Bine, antihristi se pot numi si toti cei care nu cred in Hristos, ei sunt doar inaintemergatorii lui Antihrist omul care va veni cu putin timp inainte de judecata cea mare si sfarsitul acestei lumi in forma in care o cunoastem acum.
Sper ca iti este de folos raspunsul.
Toate bune
Hazardul este m�sura ignoran�ei noastre. (Henry Poincare)
|
Fosta membra 9am.ro
16019 mesaje
|
Postat pe: 24 Iunie 2009, ora 09:11
problema existentei sau nu a lui dumnezeu este prost pusa,dumnezeu a existat,exista si va exista,indiferent daca noi il denumim asa sau altfel sau daca credem in el sau nu,problema religiei crestine in special este daca a existat isus sau nu,d'apoi sa mai si invie si inca in corp fizic cum sustin popii sau misticii,va dau tema de gandire de ce nu mai exista nici un document de pe vremea daco-geto-tracilor,despre zamolxe sau despre aisus[un zeu dac] dupa a carui legenda a fost falsificata povestea lui hristos al jidanilor,introducandu-se prosteste sau voit batutul in cuie pe cruce,moartea si invierea,culmea si in corp fizic,ce ziceti?
Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
|
Fosta membra 9am.ro
16019 mesaje
|
Postat pe: 24 Iunie 2009, ora 09:12
hai sa va mai dau tema pt.acasa asa zisilor crestini care stiti biblia din auzite sau ati citit-o pe sarite,puneti mana si cititi vartos de la prima pana la ultima pagina aceasta blestemata carte si nu mai bateti campii cu argumente din ea,toata aceasta mizerie a fost scrisa de primitivii jidani pt.contemporanii lor,voi ca oameni ai sec.21,ar trebui ori sa radeti de mizeriile si imbecilitatile de acolo,ori s-o ardeti si sa-i scuipati in ochi si-n gura pe cei care inca mai sustin ca o asemenea jignire la adresa divinitatii ar putea fi o scriere sacra
Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
|
omp
182 mesaje
Oras: Cluj
|
Postat pe: 24 Iunie 2009, ora 14:19
8. Dup� aceea Cain a zis c�tre Abel, fratele s�u: "S� ie�im la c�mp!" Iar c�nd erau ei �n c�mpie, Cain s-a aruncat asupra lui Abel, fratele s�u, �i l-a omor�t.
9. Atunci a zis Domnul Dumnezeu c�tre Cain: "Unde este Abel, fratele t�u?" Iar el a r�spuns: "Nu �tiu! Au doar� eu sunt p�zitorul fratelui meu?"
10. �i a zis Domnul: "Ce ai f�cut? Glasul s�ngelui fratelui t�u strig� c�tre Mine din p�m�nt.
11. �i acum e�ti blestemat de p�m�ntul care �i-a deschis gura sa, ca s� primeasc� s�ngele fratelui t�u din m�na ta.
12. C�nd vei lucra p�m�ntul, acesta nu-�i va mai da roadele sale �ie; zbuciumat �i fugar vei fi tu pe p�m�nt".
13. �i a zis Cain c�tre Domnul Dumnezeu: "Pedeapsa mea este mai mare dec�t a� putea-o purta.
14. De m� izgone�ti acum din p�m�ntul acesta, m� voi ascunde de la fa�a Ta �i voi fi zbuciumat �i fugar pe p�m�nt, �i oricine m� va �nt�lni, m� va ucide".
15. �i i-a zis Domnul Dumnezeu: "Nu a�a, ci tot cel ce va ucide pe Cain �n�eptit se va pedepsi". �i a pus Domnul Dumnezeu semn lui Cain, ca tot cel care �l va �nt�lni s� nu-l omoare.
Intrebarea mea este : Cine sa-l omoare?
Cine sunt ceilalti?
|
Fosta membra 9am.ro
6987 mesaje
|
Postat pe: 24 Iunie 2009, ora 17:44
De la: ADERP_NIROLF_ERTEP999, la data 2009-06-24 09:11:50problema existentei sau nu a lui dumnezeu este prost pusa,dumnezeu a existat,exista si va exista,indiferent daca noi il denumim asa sau altfel sau daca credem in el sau nu,problema religiei crestine in special este daca a existat isus sau nu,d'apoi sa mai si invie si inca in corp fizic cum sustin popii sau misticii,va dau tema de gandire de ce nu mai exista nici un document de pe vremea daco-geto-tracilor,despre zamolxe sau despre aisus[un zeu dac] dupa a carui legenda a fost falsificata povestea lui hristos al jidanilor,introducandu-se prosteste sau voit batutul in cuie pe cruce,moartea si invierea,culmea si in corp fizic,ce ziceti?
florin referitor la istoria geto-dacilor hai s� l�murim �mpreun� niște aspecte. o s�-ți dau c�teva informații și vreau s�-mi r�spunzi pe un ton bl�nd , dar ferm cu ce nu ești de acord și de ce . dezbatem apoi �mpreun� argumentele pro și cele contra.
deci..istoria �ncepe odat� cu apariția scrisului. �nainte de acest� dat� nu putem vorbi despre istorie �n adev�ratul sens al acestui cuv�nt ci despre o perioad� premerg�toare denumit� preistorie , adic� perioda de dinainte de apariția scrisului .
perioada ce urmeaz� preistoriei este denumit� antichitate. o delimitare aproximativ� a acestei perioade ar situa-o �ntre apariția scrisului si așezarea triburilor barbare in imperiul roman . (3000 �.Hr - sec 5-6 d Hr).
o delimitare pe epoci a istoriei geto-dacilor s-ar face �n felul urm�tor : prestoria - de la apariția omului p�n� la apariția scrisului (88 d. hr) , antichitatea - 88 d, hr - 602 (c�nd odat� cu așezarea slavilor la sud de dun�re, romanitatea nordic� se rupe de cea sudic� , bizantin� , iar rom�nii �ncep s� se organizeze dup� propiile lor reguli).
cazul dacilor este , �ns� puțin mai conplicat deoarece �ntre preistorie și istorie civilizația lor mai cunoaște o perioad� de tranziție pe care istoricii au denumit-o proto-istorie. �n aceast� perioad� avem surse scrise cu privire la geto-daci , dar ele nu provin din spațiul cdp ci din afara lui ( de la greci sau romani). prima mențiune scris� a getilor apare �n lucrearea lui hecateu din milet *o c�l�torie �n jurul lumii* scris� �n secolul 6 �.Hr.. de la acest� dat� și p�n� �n anul 88 d. hr. se delimiteaz� proto-istoria dacilor.
informații despre zamolxe ne provin din aceast� period�...este amintit de horedot , platon , strabon , lucian din samosata , diodor din sicilia...și...cam at�t (mai apare izolat �n unele lur�ri ale unor autori mai puțin cunoscuți , �ns�...este doar amintit ). principalele surse de informare cu privire la el r�m�n cele amintite deja de mine.(dac� mai ai altele �n plus ...chiar aș fii curios� s� le aflu; vorbesc serios!!!). trebuie , �ns� ad�ugata și lucrarea de secol 6 a lui iordanes *getica* cu mențiunea c� nu este o surs� primar�.(autorul nu tr�iește �n perioda �n care dacii se �nchinau lui zamolxe și nu cunoaște aceste rituali , ci folosește la r�ndul alte surse, multe dintre ele amintite deja).
florin... cine este aiusus?...la ce autor antic apare și ce se spune despre el?
recunosc c� nu am citit toate operele antice ce vorbesc despre istoria geților și orice informație corect� pe care mi-o vei da (oferindu-mi posibilitatea s� te verific , deci...trimiț�ndu-m� la sursa de unde ai preluat-o) va fii bine venit� și �ți promit c� o voi aprecia ca atare!
|
Fosta membra 9am.ro
666 mesaje
|
Postat pe: 24 Iunie 2009, ora 22:37
De la: omp, la data 2009-06-24 14:19:098. Dup� aceea Cain a zis c�tre Abel, fratele s�u: "S� ie�im la c�mp!" Iar c�nd erau ei �n c�mpie, Cain s-a aruncat asupra lui Abel, fratele s�u, �i l-a omor�t.
9. Atunci a zis Domnul Dumnezeu c�tre Cain: "Unde este Abel, fratele t�u?" Iar el a r�spuns: "Nu �tiu! Au doar� eu sunt p�zitorul fratelui meu?"
10. �i a zis Domnul: "Ce ai f�cut? Glasul s�ngelui fratelui t�u strig� c�tre Mine din p�m�nt.
11. �i acum e�ti blestemat de p�m�ntul care �i-a deschis gura sa, ca s� primeasc� s�ngele fratelui t�u din m�na ta.
12. C�nd vei lucra p�m�ntul, acesta nu-�i va mai da roadele sale �ie; zbuciumat �i fugar vei fi tu pe p�m�nt".
13. �i a zis Cain c�tre Domnul Dumnezeu: "Pedeapsa mea este mai mare dec�t a� putea-o purta.
14. De m� izgone�ti acum din p�m�ntul acesta, m� voi ascunde de la fa�a Ta �i voi fi zbuciumat �i fugar pe p�m�nt, �i oricine m� va �nt�lni, m� va ucide".
15. �i i-a zis Domnul Dumnezeu: "Nu a�a, ci tot cel ce va ucide pe Cain �n�eptit se va pedepsi". �i a pus Domnul Dumnezeu semn lui Cain, ca tot cel care �l va �nt�lni s� nu-l omoare.
Intrebarea mea este : Cine sa-l omoare?
Cine sunt ceilalti? poti sa-ti raspunzi singur la intrebare ... prin faptul ca acum cateva milioane de ani omul ...
Adevarat ca mai cinstit lucru nu este in lume, si mai scump si mai curat, decat omul procopsit la invatatura. - Mihail Sadoveanu
|
Fosta membra 9am.ro
1798 mesaje
|
Postat pe: 24 Iunie 2009, ora 22:43
Sa trecem la lucruri mai serioase... am si eu o intrebare pe care vroiam sa v-o pun de mult ...
Apropo de ajungerea "sufletului" in rai ... sau ceva de genul. Avem urmatoarele chestii.
Mama mea este credincioasa...
Prietena mea este credinciosa...
Eu ..nu sunt.
Ambele ma iubesc enorm... si eu pe ele.
Acum ce sa intampla cand murim... ele ajunf in rai ..eu in iad. Nu se pune problema daca eu as fi fericit.
Si intrebarea :
Pot fi ele fericite fara mine?
24 de ore intr-o zi, 24 de beri intr-o lada. Vreo coincidenta?
|
Fosta membra 9am.ro
6987 mesaje
|
Postat pe: 24 Iunie 2009, ora 22:44
|
Fosta membra 9am.ro
16019 mesaje
|
Postat pe: 24 Iunie 2009, ora 22:44
Esus este o divinitate cunoscute din galic �i Africa de Nord inscrip�ii �i iconografie. Ca Aesus aceast� divinitate este cunoscut de acum o inscriptie din Floren�a, Italia. El este, de asemenea, cunoscut din scrierile lui Roman poet, LUCAN.
El este cel mai bun atestat� pe o mare decorat pilon care poart� numele lui, a�a-numitul "marinari" pilon ", dedicat Jupiter, care a fost descoperit sub biserica Notre Dame, Paris, �n 1711 (CIL XIII 03026). Aceasta este imaginea care este utilizat� pentru reprezentarea pe aceast� pagin�. Acest lucru arat� o musculare, b�rbos, om m�runt, la ceea ce a fost interpretat ca fiind o salcie copac. Deasupra copac avem o imagine de Tarvostrigaranus a�a-numitul "Bull cu trei macarale". Scena se poate referi la o lung� �i-au pierdut mitologie de�i este acum aproape imposibil de a interpreta de�i similare iconografie apare pe o piatr� g�sit� la Trier. O dedicatie pentru a Esus a fost, de asemenea, g�site la Chercel �n zi moderne-Algeria (AE 1985, 934). �n Pfalsbourg, Germania (CIL XIII 1164) el este invocat� ca Mercurio Esuner (a) (Mighty Esus, de mercur), care indic� faptul c� Esus poate folosi o parte din Roman Mercury de atribute.
�n scris Esus clasic� a fost men�ionat de c�tre Poetul roman, LUCAN, (M. Annaeus Lucanus), �n prima carte a lui Pharsalia (r�zboiului civil) �n cazul �n care se men�ioneaz� de asemenea, el a galic divinitate, Teutates.
Teutates horrensque feris altaribus Esus
et Taranis Scythicae non mitior ara Dianae.
uos quoque, qui Fortes Animas belloque peremptas
Savage Teutates, Esus "s�ngeroase Shrines
�i Taranis "altar, crud ca �i cele
iubit de Diana, care a scitilor servi;
Toate aceste distrus �n r�zboi
�n func�ie de Berna Scholia comentariu pe LUCAN Esus "victime au fost sacrificat, fiind legat de un copac �i apoi �njunghiat; direc�ia �n care a curs s�nge a fi utilizate �n augur. De�i Esus a fost echivalat� cu greco-roman deities Jupiter, mercur �i Apollo, o strict� clasice paralel este dificil�. �n schimb, folclorist francez Jean Markale identific� Esus loc cu un tip de Dumnezeu - a "oribil" cerul magic al lui Dumnezeu, ca Odin (ale c�rui victime au fost, de asemenea legat de un copac �i flailed), Math AP Mathonwy / Gwydion (Lords de magie) , �i Uranus. Pentru a prezenta lista A� ad�uga, de asemenea Lleu Llaw Gyffes, care a fost sacrified �n lume-stejar.
Esus ", probabil, reprezinta un nume de romanizare a unui original, care a fost, probabil, ceva de genul * Aisus, derivat din proto-celtic * wesu-(excelent, nobil), astfel, Esus" con�ine nume de conota�ii de "respect" (care face masy numele lui echivalent cu cel al Germainc Woden / Odin - "de a respectat-o"). De divinitate Esunertus / * Aisunertos este, de asemenea, probabil, o varia�ie pe Esus cu �ncetarea nerto-(rezistenta, putere) anexat. Astfel, numele devine "Esus puternic", sau, �n �ntregime, "puternica a respectat-o". Aceast� form� de numele este cunoscut de la Pfalsbourg �n Germania [CIL XIII 11644] �n cazul �n care Dumnezeu este conflated cu Mercury Roman de Interpretato Romana.
Legatura dintre Tarvostrigaranus de copac �i c� Esus este viguros este oferit de furnizorul de rela�ia lor ecologice pentru p�s�ri (care sunt de fapt, egrete, �i nu "macarale") vor urca pe spinarea de vite pentru a le dezbr�ca de c�pu�e �i p�duchi �i ei de asemenea, un cuib salcie �n copaci, care a fost identificat� ca arbore care Esus este t�ierea jos. �n mitologia celtic� de "macara" forma este una exclusiv luate de femei deities; deities, �n plus, care sunt, �n general, asociate cu alte-lume. Ceea ce ar sugera c� Esus este o divinitate archetype, probabil, asociate cu un triplu otherworld zeita. Acum, dac� aceasta a fost �n mar�iale aspect, ceea ce corespunde cu Marte sau �n vindecarea aspect corespunz�toare Mercury nu poate fi cunoscut. De�i aceste dou� principii nu sunt �n �ntregime incompatibil. Exist�, de asemenea, de questin de ce este Esus t�ierea sau pruning copac cu excep�ia cazului �n care acest lucru este ceva de-a face cu moartea / rena�tere a copac �n sine, sonor de la moartea �i rena�terea victimele sacrificat la acesta. De asemenea, trebuie remarcat faptul c� este o salcie semnificative copac �n care �n vigoare la intersitces �ntre domenii adic� cre�te �n Marshland permanente �ntre p�m�nt �i ap�.
Similitudinea �ntre numele Esuvius �i c� a Esuvii trib din nordul gal (moderne Calvados) a dus la specula�ii c� el ar putea fi de zeu tutelar a acestui trib.
Nu a putut fi g�sit ceea ce cautati? Cauta pe web:
> swap
Contribute a better translation
Thank you for contributing your translation suggestion to Google Translate.
We'll use your suggestion to improve translation quality in future updates to our system. Esus este o divinitate cunoscute din galic �i Africa de Nord inscrip�ii �i iconografie. Ca Aesus aceast� divinitate este cunoscut de acum o inscriptie din Floren�a, Italia. El este, de asemenea, cunoscut din scrierile lui Roman poet, LUCAN. El este cel mai bun atestat� pe o mare decorat pilon care poart� numele lui, a�a-numitul "marinari" pilon ", dedicat Jupiter, care a fost descoperit sub biserica Notre Dame, Paris, �n 1711 (CIL XIII 03026). Aceasta este imaginea care este utilizat� pentru reprezentarea pe aceast� pagin�. Acest lucru arat� o musculare, b�rbos, om m�runt, la ceea ce a fost interpretat ca fiind o salcie copac. Deasupra copac avem o imagine de Tarvostrigaranus a�a-numitul "Bull cu trei macarale". Scena se poate referi la o lung� �i-au pierdut mitologie de�i este acum aproape imposibil de a interpreta de�i similare iconografie apare pe o piatr� g�sit� la Trier. O dedicatie pentru a Esus a fost, de asemenea, g�site la Chercel �n zi moderne-Algeria (AE 1985, 934). �n Pfalsbourg, Germania (CIL XIII 1164) el este invocat� ca Mercurio Esuner (a) (Mighty Esus, de mercur), care indic� faptul c� Esus poate folosi o parte din Roman Mercury de atribute. �n scris Esus clasic� a fost men�ionat de c�tre Poetul roman, LUCAN, (M. Annaeus Lucanus), �n prima carte a lui Pharsalia (r�zboiului civil) �n cazul �n care se men�ioneaz� de asemenea, el a galic divinitate, Teutates. Teutates horrensque feris altaribus Esus
uos quoque, qui Fortes Animas belloque peremptas Savage Teutates, Esus "s�ngeroase Shrines �i Taranis "altar, crud ca �i cele iubit de Diana, care a scitilor servi; Toate aceste distrus �n r�zboi �n func�ie de Berna Scholia comentariu pe LUCAN Esus "victime au fost sacrificat, fiind legat de un copac �i apoi �njunghiat; direc�ia �n care a curs s�nge a fi utilizate �n augur. De�i Esus a fost echivalat� cu greco-roman deities Jupiter, mercur �i Apollo, o strict� clasice paralel este dificil�. �n schimb, folclorist francez Jean Markale identific� Esus loc cu un tip de Dumnezeu - a "oribil" cerul magic al lui Dumnezeu, ca Odin (ale c�rui victime au fost, de asemenea legat de un copac �i flailed), Math AP Mathonwy / Gwydion (Lords de magie) , �i Uranus. Pentru a prezenta lista A� ad�uga, de asemenea Lleu Llaw Gyffes, care a fost sacrified �n lume-stejar. Esus ", probabil, reprezinta un nume de romanizare a unui original, care a fost, probabil, ceva de genul * Aisus, derivat din proto-celtic * wesu-(excelent, nobil), astfel, Esus" con�ine nume de conota�ii de "respect" (care face masy numele lui echivalent cu cel al Germainc Woden / Odin - "de a respectat-o"). De divinitate Esunertus / * Aisunertos este, de asemenea, probabil, o varia�ie pe Esus cu �ncetarea nerto-(rezistenta, putere) anexat. Astfel, numele devine "Esus puternic", sau, �n �ntregime, "puternica a respectat-o". Aceast� form� de numele este cunoscut de la Pfalsbourg �n Germania [CIL XIII 11644] �n cazul �n care Dumnezeu este conflated cu Mercury Roman de Interpretato Romana. Legatura dintre Tarvostrigaranus de copac �i c� Esus este viguros este oferit de furnizorul de rela�ia lor ecologice pentru p�s�ri (care sunt de fapt, egrete, �i nu "macarale") vor urca pe spinarea de vite pentru a le dezbr�ca de c�pu�e �i p�duchi �i ei de asemenea, un cuib salcie �n copaci, care a fost identificat� ca arbore care Esus este t�ierea jos. �n mitologia celtic� de "macara" forma este una exclusiv luate de femei deities; deities, �n plus, care sunt, �n general, asociate cu alte-lume. Ceea ce ar sugera c� Esus este o divinitate archetype, probabil, asociate cu un triplu otherworld zeita. Acum, dac� aceasta a fost �n mar�iale aspect, ceea ce corespunde cu Marte sau �n vindecarea aspect corespunz�toare Mercury nu poate fi cunoscut. De�i aceste dou� principii nu sunt �n �ntregime incompatibil. Exist�, de asemenea, de questin de ce este Esus t�ierea sau pruning copac cu excep�ia cazului �n care acest lucru este ceva de-a face cu moartea / rena�tere a copac �n sine, sonor de la moartea �i rena�terea victimele sacrificat la acesta. De asemenea, trebuie remarcat faptul c� este o salcie semnificative copac �n care �n vigoare la intersitces �ntre domenii adic� cre�te �n Marshland permanente �ntre p�m�nt �i ap�. Similitudinea �ntre numele Esuvius �i c� a Esuvii trib din nordul gal (moderne Calvados) a dus la specula�ii c� el ar putea fi de zeu tutelar a acestui trib. Nu a putut fi g�sit ceea ce cautati? Cauta pe web:
Google Home - About Google Translate
�2009 Google
|
Fosta membra 9am.ro
16019 mesaje
|
Postat pe: 24 Iunie 2009, ora 22:45
ionico,sunt foarte putine date despre aisus,zamolxe si traco-daco-geti,asa incat ti le ofer pe masura ce le gasesc
|
Fosta membra 9am.ro
16019 mesaje
|
Postat pe: 24 Iunie 2009, ora 22:47
In linii mari doctrina zamolxiana respecta urmatoarele principii: nemurirea ca atare (Herodot) sau imortalitatea sufletului (neexistind credinta celtica in metempsihoza); vindecarea prin corelatia trup-spirit ceea ce indica omul integral (Platon); ascetismul-urmarind sa nu foloseasca nimic viu in hrana; predicarea curajului cel putin la ktistai (Strabon) ;cunoasterea astrelor (Iordanes); morala dreptatii si a cinstei (Herodot).
|
Fosta membra 9am.ro
6987 mesaje
|
Postat pe: 24 Iunie 2009, ora 22:48
florine...�nțeleg engleza mai bine dec�t limba �n care e scris textul t�u
|
Fosta membra 9am.ro
6987 mesaje
|
Postat pe: 24 Iunie 2009, ora 22:52
De la: ADERP_NIROLF_ERTEP999, la data 2009-06-24 22:44:32Esus este o divinitate cunoscute din galic �i Africa de Nord inscrip�ii �i iconografie. Ca Aesus aceast� divinitate este cunoscut de acum o inscriptie din Floren�a, Italia. El este, de asemenea, cunoscut din scrierile lui Roman poet, LUCAN.
El este cel mai bun atestat� pe o mare decorat pilon care poart� numele lui, a�a-numitul "marinari" pilon ", dedicat Jupiter, care a fost descoperit sub biserica Notre Dame, Paris, �n 1711 (CIL XIII 03026). Aceasta este imaginea care este utilizat� pentru reprezentarea pe aceast� pagin�. Acest lucru arat� o musculare, b�rbos, om m�runt, la ceea ce a fost interpretat ca fiind o salcie copac. Deasupra copac avem o imagine de Tarvostrigaranus a�a-numitul "Bull cu trei macarale". Scena se poate referi la o lung� �i-au pierdut mitologie de�i este acum aproape imposibil de a interpreta de�i similare iconografie apare pe o piatr� g�sit� la Trier. O dedicatie pentru a Esus a fost, de asemenea, g�site la Chercel �n zi moderne-Algeria (AE 1985, 934). �n Pfalsbourg, Germania (CIL XIII 1164) el este invocat� ca Mercurio Esuner (a) (Mighty Esus, de mercur), care indic� faptul c� Esus poate folosi o parte din Roman Mercury de atribute.
�n scris Esus clasic� a fost men�ionat de c�tre Poetul roman, LUCAN, (M. Annaeus Lucanus), �n prima carte a lui Pharsalia (r�zboiului civil) �n cazul �n care se men�ioneaz� de asemenea, el a galic divinitate, Teutates.
Teutates horrensque feris altaribus Esus
uos quoque, qui Fortes Animas belloque peremptas
Savage Teutates, Esus "s�ngeroase Shrines
�i Taranis "altar, crud ca �i cele
iubit de Diana, care a scitilor servi;
Toate aceste distrus �n r�zboi
�n func�ie de Berna Scholia comentariu pe LUCAN Esus "victime au fost sacrificat, fiind legat de un copac �i apoi �njunghiat; direc�ia �n care a curs s�nge a fi utilizate �n augur. De�i Esus a fost echivalat� cu greco-roman deities Jupiter, mercur �i Apollo, o strict� clasice paralel este dificil�. �n schimb, folclorist francez Jean Markale identific� Esus loc cu un tip de Dumnezeu - a "oribil" cerul magic al lui Dumnezeu, ca Odin (ale c�rui victime au fost, de asemenea legat de un copac �i flailed), Math AP Mathonwy / Gwydion (Lords de magie) , �i Uranus. Pentru a prezenta lista A� ad�uga, de asemenea Lleu Llaw Gyffes, care a fost sacrified �n lume-stejar.
Esus ", probabil, reprezinta un nume de romanizare a unui original, care a fost, probabil, ceva de genul * Aisus, derivat din proto-celtic * wesu-(excelent, nobil), astfel, Esus" con�ine nume de conota�ii de "respect" (care face masy numele lui echivalent cu cel al Germainc Woden / Odin - "de a respectat-o"). De divinitate Esunertus / * Aisunertos este, de asemenea, probabil, o varia�ie pe Esus cu �ncetarea nerto-(rezistenta, putere) anexat. Astfel, numele devine "Esus puternic", sau, �n �ntregime, "puternica a respectat-o". Aceast� form� de numele este cunoscut de la Pfalsbourg �n Germania [CIL XIII 11644] �n cazul �n care Dumnezeu este conflated cu Mercury Roman de Interpretato Romana.
Legatura dintre Tarvostrigaranus de copac �i c� Esus este viguros este oferit de furnizorul de rela�ia lor ecologice pentru p�s�ri (care sunt de fapt, egrete, �i nu "macarale") vor urca pe spinarea de vite pentru a le dezbr�ca de c�pu�e �i p�duchi �i ei de asemenea, un cuib salcie �n copaci, care a fost identificat� ca arbore care Esus este t�ierea jos. �n mitologia celtic� de "macara" forma este una exclusiv luate de femei deities; deities, �n plus, care sunt, �n general, asociate cu alte-lume. Ceea ce ar sugera c� Esus este o divinitate archetype, probabil, asociate cu un triplu otherworld zeita. Acum, dac� aceasta a fost �n mar�iale aspect, ceea ce corespunde cu Marte sau �n vindecarea aspect corespunz�toare Mercury nu poate fi cunoscut. De�i aceste dou� principii nu sunt �n �ntregime incompatibil. Exist�, de asemenea, de questin de ce este Esus t�ierea sau pruning copac cu excep�ia cazului �n care acest lucru este ceva de-a face cu moartea / rena�tere a copac �n sine, sonor de la moartea �i rena�terea victimele sacrificat la acesta. De asemenea, trebuie remarcat faptul c� este o salcie semnificative copac �n care �n vigoare la intersitces �ntre domenii adic� cre�te �n Marshland permanente �ntre p�m�nt �i ap�.
Similitudinea �ntre numele Esuvius �i c� a Esuvii trib din nordul gal (moderne Calvados) a dus la specula�ii c� el ar putea fi de zeu tutelar a acestui trib.
Nu a putut fi g�sit ceea ce cautati? Cauta pe web:
> swap
Contribute a better translation
Thank you for contributing your translation suggestion to Google Translate.
We'll use your suggestion to improve translation quality in future updates to our system. Esus este o divinitate cunoscute din galic �i Africa de Nord inscrip�ii �i iconografie. Ca Aesus aceast� divinitate este cunoscut de acum o inscriptie din Floren�a, Italia. El este, de asemenea, cunoscut din scrierile lui Roman poet, LUCAN. El este cel mai bun atestat� pe o mare decorat pilon care poart� numele lui, a�a-numitul "marinari" pilon ", dedicat Jupiter, care a fost descoperit sub biserica Notre Dame, Paris, �n 1711 (CIL XIII 03026). Aceasta este imaginea care este utilizat� pentru reprezentarea pe aceast� pagin�. Acest lucru arat� o musculare, b�rbos, om m�runt, la ceea ce a fost interpretat ca fiind o salcie copac. Deasupra copac avem o imagine de Tarvostrigaranus a�a-numitul "Bull cu trei macarale". Scena se poate referi la o lung� �i-au pierdut mitologie de�i este acum aproape imposibil de a interpreta de�i similare iconografie apare pe o piatr� g�sit� la Trier. O dedicatie pentru a Esus a fost, de asemenea, g�site la Chercel �n zi moderne-Algeria (AE 1985, 934). �n Pfalsbourg, Germania (CIL XIII 1164) el este invocat� ca Mercurio Esuner (a) (Mighty Esus, de mercur), care indic� faptul c� Esus poate folosi o parte din Roman Mercury de atribute. �n scris Esus clasic� a fost men�ionat de c�tre Poetul roman, LUCAN, (M. Annaeus Lucanus), �n prima carte a lui Pharsalia (r�zboiului civil) �n cazul �n care se men�ioneaz� de asemenea, el a galic divinitate, Teutates. Teutates horrensque feris altaribus Esus
uos quoque, qui Fortes Animas belloque peremptas Savage Teutates, Esus "s�ngeroase Shrines �i Taranis "altar, crud ca �i cele iubit de Diana, care a scitilor servi; Toate aceste distrus �n r�zboi �n func�ie de Berna Scholia comentariu pe LUCAN Esus "victime au fost sacrificat, fiind legat de un copac �i apoi �njunghiat; direc�ia �n care a curs s�nge a fi utilizate �n augur. De�i Esus a fost echivalat� cu greco-roman deities Jupiter, mercur �i Apollo, o strict� clasice paralel este dificil�. �n schimb, folclorist francez Jean Markale identific� Esus loc cu un tip de Dumnezeu - a "oribil" cerul magic al lui Dumnezeu, ca Odin (ale c�rui victime au fost, de asemenea legat de un copac �i flailed), Math AP Mathonwy / Gwydion (Lords de magie) , �i Uranus. Pentru a prezenta lista A� ad�uga, de asemenea Lleu Llaw Gyffes, care a fost sacrified �n lume-stejar. Esus ", probabil, reprezinta un nume de romanizare a unui original, care a fost, probabil, ceva de genul * Aisus, derivat din proto-celtic * wesu-(excelent, nobil), astfel, Esus" con�ine nume de conota�ii de "respect" (care face masy numele lui echivalent cu cel al Germainc Woden / Odin - "de a respectat-o"). De divinitate Esunertus / * Aisunertos este, de asemenea, probabil, o varia�ie pe Esus cu �ncetarea nerto-(rezistenta, putere) anexat. Astfel, numele devine "Esus puternic", sau, �n �ntregime, "puternica a respectat-o". Aceast� form� de numele este cunoscut de la Pfalsbourg �n Germania [CIL XIII 11644] �n cazul �n care Dumnezeu este conflated cu Mercury Roman de Interpretato Romana. Legatura dintre Tarvostrigaranus de copac �i c� Esus este viguros este oferit de furnizorul de rela�ia lor ecologice pentru p�s�ri (care sunt de fapt, egrete, �i nu "macarale") vor urca pe spinarea de vite pentru a le dezbr�ca de c�pu�e �i p�duchi �i ei de asemenea, un cuib salcie �n copaci, care a fost identificat� ca arbore care Esus este t�ierea jos. �n mitologia celtic� de "macara" forma este una exclusiv luate de femei deities; deities, �n plus, care sunt, �n general, asociate cu alte-lume. Ceea ce ar sugera c� Esus este o divinitate archetype, probabil, asociate cu un triplu otherworld zeita. Acum, dac� aceasta a fost �n mar�iale aspect, ceea ce corespunde cu Marte sau �n vindecarea aspect corespunz�toare Mercury nu poate fi cunoscut. De�i aceste dou� principii nu sunt �n �ntregime incompatibil. Exist�, de asemenea, de questin de ce este Esus t�ierea sau pruning copac cu excep�ia cazului �n care acest lucru este ceva de-a face cu moartea / rena�tere a copac �n sine, sonor de la moartea �i rena�terea victimele sacrificat la acesta. De asemenea, trebuie remarcat faptul c� este o salcie semnificative copac �n care �n vigoare la intersitces �ntre domenii adic� cre�te �n Marshland permanente �ntre p�m�nt �i ap�. Similitudinea �ntre numele Esuvius �i c� a Esuvii trib din nordul gal (moderne Calvados) a dus la specula�ii c� el ar putea fi de zeu tutelar a acestui trib. Nu a putut fi g�sit ceea ce cautati? Cauta pe web:
Google Home - About Google Translate
�2009 Google
WTF????
|
Fosta membra 9am.ro
5013 mesaje
Oras: Iasi
|
Postat pe: 24 Iunie 2009, ora 22:53
De la: ioana_dark, la data 2009-06-24 22:44:24
dorine tu ești???
dupa status e clar ca e el
|
Fosta membra 9am.ro
666 mesaje
|
Postat pe: 24 Iunie 2009, ora 22:55
De la: andu30, la data 2009-06-24 08:06:03Sper ca iti este de folos raspunsul.
Toate bune andu, chiar nu-mi este !!!din cele mai vechi timpuri si pana in zilele noastre, se observa o predilectie a asa-zisilor credinciosi si a preotilor lor de a se ocupa mult mai mult de ...."diavol" decat de ... Doamne-Doamne. ce concluzie sa tragem noi paganii din asta? unde ti-e mintea, acolo ti-e si sufletul! asa ca datii inainte cu diavolii, demonii, ispitele, iadurile si pacatele voastre. noi astia ceilalti preferam sa ne vedem de viata.
stiinta ne permite sa investigam fenomene la care cei din perioada precoce a crestinismului nici nu visau. nu te intrebi de ce numai misticii vad ... pe diavol? si inca unii urati si cu coarne? pentru ca subconstientul lor ii face reali, in timpul halucinatiilor provocate de asceza. eu nu vad draci sau pe ,,fiinta suprema'' pentru ca nu cred in existenta lor si ... ma simt excelent.
Adevarat ca mai cinstit lucru nu este in lume, si mai scump si mai curat, decat omul procopsit la invatatura. - Mihail Sadoveanu
|
Fosta membra 9am.ro
16019 mesaje
|
Postat pe: 24 Iunie 2009, ora 22:55
am mai pus ceva,dar nu vor domnii de la admin sa le publice,asta e,mai incerc
|
Fosta membra 9am.ro
6987 mesaje
|
Postat pe: 24 Iunie 2009, ora 22:59
De la: ADERP_NIROLF_ERTEP999, la data 2009-06-24 22:55:23am mai pus ceva,dar nu vor domnii de la admin sa le publice,asta e,mai incerc
florine , dac� textul e �n englez� sau francez� nu te mai chinui s�-l traduci cu google translate...te rog eu mult !!!!...posteaz� și originalul textului �sta...crede-m� din ceea e ai scris tu aici nu �nțeleg nimic!!!
|
Fosta membra 9am.ro
6987 mesaje
|
Postat pe: 24 Iunie 2009, ora 23:02
florine ,mai bine rezum� tu ideile textului �n c�teva cuvinte
|
Fosta membra 9am.ro
666 mesaje
|
Postat pe: 24 Iunie 2009, ora 23:03
De la: moldoveanco_blondonezo, la data 2009-06-24 22:53:47De la: ioana_dark, la data 2009-06-24 22:44:24 dorine tu ești??? dupa status e clar ca e el da, mi-au ,,spart'' unii adresa de mail (mama lor!) si m-am vazut nevoit sa renunt si la adresa la acel nick Dorin_Ilie.
|
Fosta membra 9am.ro
9751 mesaje
|
Postat pe: 24 Iunie 2009, ora 23:08
|
|
|