back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

.... avortul este o crima ...

Pagini: << 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 >> Sari la pagina:

9am028364

9 mesaje
Postat pe: 8 Aprilie 2009, ora 23:26

scuze vroiam sa zic adi

adipopa

3001 mesaje
Oras: Timisoara

Postat pe: 9 Aprilie 2009, ora 00:00

De la: 9am028364, la data 2009-04-08 23:25:30am si eu o intrebare pt marcel : cum se reproduce un embrion??????

Bănuiam eu că pe mine mă întrebi, dar nu puteam să-mi dau seama dacă nu știi într-adevăr. Citește pe Internet (sau într-un manual de biologie) despre reproducerea asexuată. Așa crește și se dezvoltă embrionul - la creștere contribuind desigur și alte procese biochimice cum ar fi metilarea și demetilarea.

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 9 Aprilie 2009, ora 00:00

fecundare in vitro si clonare embrionara =>reproducere embrionara.

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 9 Aprilie 2009, ora 00:14

De la: adipopa, la data 2009-04-08 23:08:46
De la: aadnanaaa, la data 2009-04-08 18:51:39Uite zic eu sa facem in felul urmator.Imi spui tu ce crezi depre avort, lamurim problema asta si apoi trecem la afirmatiile mele si le verificam sensul pana la ultimul "fir de par"

Pe scurt. Adnana, eu cred că embrionul/fătul este o ființă umană din momentul concepției. Îndeplinește cele patru condiții privind viața biologică (metabolism, creștere, reacție la stimuli, reproducere). Nu este o ființă nepersonală (precum animalele), ci produsul a doi părinți umani. Este o ființă unică și completă din punct de vedere genetic: din momentul concepției până la trecerea în neființă nu i se mai adaugă nici o informație genetică nouă. Iar, fără o intervenție abruptă, embrionul este complet echipat pentru a se dezvolta cu ajutorul oxigenului, hranei și apei.

Nu contează cât este de mic – poate fi microscopic. Nu contează nivelul de dezvoltare – nici corpul fetiței de 3 ani nu este la fel de dezvoltat ca al adolescentei. Nu contează cât este de conștient de sine – nici noul-născut nu are această conștiență de sine (abia după 6 săptămâni dezvoltă funcții mentale simple). Nu contează că se găsește în mediu intra uterin – nimeni nu-și pierde valoarea în 6 cm. Nu contează dependența de mam㠖 nici după naștere de fapt nu este independent (iar câtă vreme este diferit ca sex, grupă sanguină, sistem osos...nu poate fi tratat doar ca o parte din mamă). Cu alte cuvinte, mărimea, maturitatea, mintea, mediul, dependența și altele nu dau (și nici nu iau ceva din) valoarea de ființă umană a embrionului/fătului.

Raționamentul pro-avort clădește de cele mai multe ori pe o premisă nedemonstrată (și, după părerea mea, nedemonstrabilă) – ceea ce în logică se consideră question-begging – pentru că presupune deja ceea ce nu a stabilit încă (i.e., că embrionul/fătul nu ar fi o ființă umană).

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 9 Aprilie 2009, ora 00:27

De la: aadnanaaa, la data 2009-04-08 18:51:39Uite zic eu sa facem in felul urmator.Imi spui tu ce crezi depre avort, lamurim problema asta si apoi trecem la afirmatiile mele si le verificam sensul pana la ultimul "fir de par"

Pe scurt. Adnana, eu cred că embrionul/fătul este o ființă umană din momentul concepției. Îndeplinește cele patru condiții privind viața biologică (metabolism, creștere, reacție la stimuli, reproducere). Nu este o ființă nepersonală (precum animalele), ci produsul a doi părinți umani. Este o ființă unică și completă din punct de vedere genetic: din momentul concepției până la trecerea în neființă nu i se mai adaugă nici o informație genetică nouă. Iar, fără o intervenție abruptă, embrionul este complet echipat pentru a se dezvolta cu ajutorul oxigenului, hranei și apei.

Nu contează cât este de mic – poate fi microscopic. Nu contează nivelul de dezvoltare – nici corpul fetiței de 3 ani nu este la fel de dezvoltat ca al adolescentei. Nu contează cât este de conștient de sine – nici noul-născut nu are această conștiență de sine (abia după 6 săptămâni dezvoltă funcții mentale simple). Nu contează că se găsește în mediu intra uterin – nimeni nu-și pierde valoarea în 6 cm. Nu contează dependența de mam㠖 nici după naștere de fapt nu este independent (iar câtă vreme este diferit ca sex, grupă sanguină, sistem osos...nu poate fi tratat doar ca o parte din mamă). Cu alte cuvinte, mărimea, maturitatea, mintea, mediul, dependența și altele nu dau (și nici nu iau ceva din) valoarea de ființă umană a embrionului/fătului.

Raționamentul pro-avort clădește de cele mai multe ori pe o premisă nedemonstrată (și, după părerea mea, nedemonstrabilă) – ceea ce în logică se consideră question-begging – pentru că presupune deja ceea ce nu a stabilit încă (i.e., că embrionul/fătul nu ar fi o ființă umană).

Imi place discursul tau.. este atat de coerent si calm..
(Cand imi vorbeste cineva despre avort imi activeaza butonul furie si indignare.. admir distantarea ta!)
Sa stii ca am copiat paragraful acesta la mine in calculator in caz ca topicul va fi sters din nou (de conspirationisti, desigur :-) ).
Nu am prea gasit argumente pro-life bine puse la punct.. in schimb, cele pro-choice sunt f usor ambalate, frumos servite si digerabile

Asta ar fi mai util (nu pt Adi, desigur!), ca are raspunsuri scurte si la obiect la principalele puncte forte ale celor pro avort!
www.abortiontv.com/Lies%20&%20Myths/AnswersToProChoice.htm#What%...

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 9 Aprilie 2009, ora 00:27

De la: mytcor, la data 2009-04-09 00:00:28 fecundare in vitro si clonare embrionara =>reproducere embrionara.

Mytcor, lasă clonarea că-l amețești pe 9am de tot. Dacă citește despre reproducerea asexuată e suficient - că despre cea sexuată oricum știm.

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 9 Aprilie 2009, ora 01:09

De la: adipopa, la data 2009-04-09 00:27:57
De la: mytcor, la data 2009-04-09 00:00:28 fecundare in vitro si clonare embrionara =>reproducere embrionara.

Mytcor, lasă clonarea că-l amețești pe 9am de tot. Dacă citește despre reproducerea asexuată e suficient - că despre cea sexuată oricum știm.

ok...ok... am sa le-o "dau "informativ celorlalti , de pe topicl "tratamente cu celule stem"...

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 9 Aprilie 2009, ora 01:41

irina,de cand mi-au fost sterse contul si patru topicuri,tot forumul este salvat zi de zi in arhiva mea electronica

Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
Fosta membra 9am.ro

5013 mesaje
Oras: Iasi

Postat pe: 9 Aprilie 2009, ora 03:23

Din ce ai spus tu acolo eu inteleg ca ar fi o forma de viata.Nici cum o fiinta umana,adica om, asa ca tine si ca mine.omul este mult mai complex decat atat.

Doar pentru ca este produsul a doi parinti umani, pana la urma este singurul lucru prin care tu imi demonstrezi mie ca e fiinta umana.Restul sunt doar caracteristici ale diferitelor forme de viata.

Iar faptul ca este produsul a doi parinti umani,stiam de la inceput.Ce il face pe embrion fiinta umana
(om), asta vreau sa stiu.

De exemplu toti oameni respira.Cum respira embrionul,daca e om?

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje

Postat pe: 9 Aprilie 2009, ora 04:54

Adnana.. respiratie = schimb de gaze (oxigen, dioxid de carbon) cu mediul. Fetusul face asta!!!!

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje

Postat pe: 9 Aprilie 2009, ora 05:44

...prin sangele mamei (daca nu am fost clara).

9am028364

9 mesaje
Postat pe: 9 Aprilie 2009, ora 10:39

k numai stii care problema ceea ce numiti voi inmultire e defapt dezvoltare embirionul nu se multiplica ce se dezvolta prin replicarea celulelor, si dupa teoria ta, embrionul e fiinta umana doar in anumite momente nu pe tot parcursul evolutiei lui deoarece n am auzit de unul in 4 luni care sa se divizeze .. sau inmulteasca...

nu vreau sa spun ca nu i fiinta umana sau ca ii doar ca rgumentul asta nu mi se pare unul solid

[ si apropo n am spus nimanui sa taca, nu mi place sa ma cert si nu ma ert cu nimeni, vreau sa i ascul si pe ceilalti fii si pt ca daca nu ma conving pe tema asta poate ma ajuta sa inteleg alte lucrui la cre probabil nici nu ma gandesc acuma - nu mai fiti asa inversunati strica la ten :P ]

balabanandrei

335 mesaje
Oras: Bacau

Postat pe: 9 Aprilie 2009, ora 13:21

Sunt persoane pe care daca le intrebi de ce embrionul este viata din momentul conceptiei, iti demonstreaza stiintific lucrul asta. Sunt alte persoane, care nu stiu sa demonstreze stiintific lucrul asta, dar spun: "Pt ca asa a zis Dumnezeu".

Doamne ajuta!

„Căutați mai întâi împărăția lui Dumnezeu și celelalte se vor adăuga vouă!“
adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 9 Aprilie 2009, ora 23:26

De la: aadnanaaa, la data 2009-04-09 03:23:21Din ce ai spus tu acolo eu inteleg ca ar fi o forma de viata.Nici cum o fiinta umana,adica om, asa ca tine si ca mine.omul este mult mai complex decat atat.

Doar pentru ca este produsul a doi parinti umani, pana la urma este singurul lucru prin care tu imi demonstrezi mie ca e fiinta umana.Restul sunt doar caracteristici ale diferitelor forme de viata.

Iar faptul ca este produsul a doi parinti umani,stiam de la inceput.Ce il face pe embrion fiinta umana

Adnana, forma-de-viață despre care vorbim este totuși o formă-de-viață umană (nu altceva).

Sunt de acord că ființa umană se află într-un stadiu incipient de dezvoltare în perioada embrionară. Dar gradul de complexitate nu este chiar așa de important pentru a atribui sau nega acestei forme-de-viață proprietatea de ființă umană. După cum spuneam, corpul tău este mult mai complex decât corpul unei fetițe de 3 ani – dar proprietatea de ființă umană a fetiței de 3 ani nu este afectată. La fel, un nou-născut este mult mai complex decât un nenăscut – dar proprietatea de ființă umană a nenăscutului nu este neaparat afectată.

Argumentul pro-avort bazat pe gradul de complexitate al formei-de-viață nu ține cont de dezvoltarea umană continuă și stabilește în mod arbitrar momentul în care un anumit nivel de dezvoltare este suficient pentru a atribui embrionului/fătului proprietatea de ființă umană. Teoriile momentului decisiv (indiferent care ar fi acesta) se prăbușesc din interior pe criterii de coerență și validare: de coerență, pentru că nu pot explica satisfăcător diferența dintre „înainte” și „după”, și de validare, pentru că nu se pot ancora într-o realitate mai mare decât momentul în sine.

Ce face ca embrionul să fie o ființă umană? Multe lucruri – din care eu am citat două. Descendența biologică din părinți umani este foarte importantă (și nu ar trebui trivializată), însă mai importante mi se par particularitatea, unicitatea și suficiența genetică a embrionului. Embrionul nu este un ac de gămălie, ci om-în-miniatură-perfect㠖 pentru că are înscris în sine însuși întregul codul genetic uman precum și tot programul-de-rulare al acestuia. Numai o intervenție abruptă îl poate împiedeca să-și atingă și desăvârșească destinul pentru care de fapt există.

[PS Irina ți-a răspuns deja la întrebarea cum respiră embrionul.]

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 9 Aprilie 2009, ora 23:38

De la: balabanandrei, la data 2009-04-09 13:21:10Sunt persoane pe care daca le intrebi de ce embrionul este viata din momentul conceptiei, iti demonstreaza stiintific lucrul asta. Sunt alte persoane, care nu stiu sa demonstreze stiintific lucrul asta, dar spun: "Pt ca asa a zis Dumnezeu".

Andrei, eu m-aș așeza mult mai confortabil în prima tabără (deși sunt rezervat în ce se poate afirma științific asupra acestui subiect) și aș deplânge sigur soarta celor care se văd nevoiți să se rezeme exclusiv pe revelație (privatizând astfel adevărul).

Tot adevărul este adevărul lui Dumnezeu - inclusiv cel științific...!

Fosta membra 9am.ro

5013 mesaje

Postat pe: 10 Aprilie 2009, ora 01:58

De la: adipopa, la data 2009-04-09 23:26:13
De la: aadnanaaa, la data 2009-04-09 03:23:21Din ce ai spus tu acolo eu inteleg ca ar fi o forma de viata.Nici cum o fiinta umana,adica om, asa ca tine si ca mine.omul este mult mai complex decat atat.

Adnana, forma-de-viață despre care vorbim este totuși o formă-de-viață umană (nu altceva).

Sunt de acord că ființa umană se află într-un stadiu incipient de dezvoltare în perioada embrionară. Dar gradul de complexitate nu este chiar așa de important pentru a atribui sau nega acestei forme-de-viață proprietatea de ființă umană. După cum spuneam, corpul tău este mult mai complex decât corpul unei fetițe de 3 ani – dar proprietatea de ființă umană a fetiței de 3 ani nu este afectată. La fel, un nou-născut este mult mai complex decât un nenăscut – dar proprietatea de ființă umană a nenăscutului nu este neaparat afectată.

Argumentul pro-avort bazat pe gradul de complexitate al formei-de-viață nu ține cont de dezvoltarea umană continuă și stabilește în mod arbitrar momentul în care un anumit nivel de dezvoltare este suficient pentru a atribui embrionului/fătului proprietatea de ființă umană. Teoriile momentului decisiv (indiferent care ar fi acesta) se prăbușesc din interior pe criterii de coerență și validare: de coerență, pentru că nu pot explica satisfăcător diferența dintre „înainte” și „după”, și de validare, pentru că nu se pot ancora într-o realitate mai mare decât momentul în sine.

Ce face ca embrionul să fie o ființă umană? Multe lucruri – din care eu am citat două. Descendența biologică din părinți umani este foarte importantă (și nu ar trebui trivializată), însă mai importante mi se par particularitatea, unicitatea și suficiența genetică a embrionului. Embrionul nu este un ac de gămălie, ci om-în-miniatură-perfect㠖 pentru că are înscris în sine însuși întregul codul genetic uman precum și tot programul-de-rulare al acestuia. Numai o intervenție abruptă îl poate împiedeca să-și atingă și desăvârșească destinul pentru care de fapt există.

[PS Irina ți-a răspuns deja la întrebarea cum respiră embrionul.]

adi sa zicem ca deocamdata, nu mi se pare suficient de convingatoare aceasta teorie.
si nu spun acum de ce
ai ptea sa incepi o noua teorie complet diferita de aceasta,prin care sa te sustii?
aici ideea e ca embrionul este o forma de viata umana pentru ca are parinti umani.
insa vreau o teorie care sa imi demonstreze ca e crima...daca e sa ne gandim la oamenii, crima este de mai multe tipuri:cu premeditare,in legitima aparare etc
si vreau sa te axezi pe acest lucru:ce ii iei unui om daca il omori, ce ii iei unui embrion?

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje

Postat pe: 10 Aprilie 2009, ora 02:18

Adnana, nu vreau sa crezi ca sunt rea.. dar cred ca propui o discutie despre eugenie!
(La fel de bine ai putea intreba ce ii iei unui batran bolnav cand il eutanasiezi, unui om cu deficiente intelectuale/motorii etc... Dar tocmai pentru ca suntem oameni este datoria noastra sa protejam semenii (bolnavi, batrani sau NEDEZVOLTATI), nu sa incercam sa impunem fortat o selectie!

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje

Postat pe: 10 Aprilie 2009, ora 02:24

Eu cred ca toti oamenii merita sa traiasca!! Toti. Orice abatere de la aceasta idee ar deschide larg usa celor mai mari orori.. (gandeste-te la ce au facut nazistii, au sterilizat fortat, au eutanasiat persoanele cu dizabilitati din randul lor!! si nu era un secret.. totul era public, din cate stiu).

Fosta membra 9am.ro

5013 mesaje

Postat pe: 10 Aprilie 2009, ora 02:41

De la: marinescuirina, la data 2009-04-10 02:24:29Eu cred ca toti oamenii merita sa traiasca!! Toti. Orice abatere de la aceasta idee ar deschide larg usa celor mai mari orori.. (gandeste-te la ce au facut nazistii, au sterilizat fortat, au eutanasiat persoanele cu dizabilitati din randul lor!! si nu era un secret.. totul era public, din cate stiu).

Irina apreciez ca vezi ce scriu, dar totusi as vrea sa il urmaresc doar pe adi acum.fara suparare.dupa ce termin cu el, discutam sau putem discuta in paralel pe alte teme
presupun ca ai vazut ca am scris ca imi esti simpatica si nu cred ca esti rea, nicicum, dar cu voi am discutat multe inainte sa intre adi.si numai datorita lui am inceput sa postez iar aici.asa ca acum as vrea sa ma axez pe paririle lui.
Iti multumesc pentru intelegere(daca exista )

balabanandrei

335 mesaje

Postat pe: 10 Aprilie 2009, ora 12:10

De la: adipopa, la data 2009-04-09 23:38:55
De la: balabanandrei, la data 2009-04-09 13:21:10Sunt persoane pe care daca le intrebi de ce embrionul este viata din momentul conceptiei, iti demonstreaza stiintific lucrul asta. Sunt alte persoane, care nu stiu sa demonstreze stiintific lucrul asta, dar spun: "Pt ca asa a zis Dumnezeu".

Andrei, eu m-aș așeza mult mai confortabil în prima tabără (deși sunt rezervat în ce se poate afirma științific asupra acestui subiect) și aș deplânge sigur soarta celor care se văd nevoiți să se rezeme exclusiv pe revelație (privatizând astfel adevărul).

Eu nu fac parte nici din una, nici din alta, le imbin pe amandoua. Ai zis foarte bine ca adevarul lui Dumnezeu il include si pe cel stiintific. Altii nu cred lucrul asta Ceea ce am vrut sa spun este ca inainte sa existe tehnologia, erau oameni care nu stiau daca stiintific un embrion are viata (suflet), si nici nu voiau sa stie. Ei stiau lucrul asta pt ca asa spune Dumnezeu. Nu aveau nevoie de o demonstratie stiintifica pt asta. Pt ei era de ajuns cuvantul lui Dumnezeu. Acei oameni aveau credinta. Noi nu prea avem, de fapt nu avem deloc. Oamenii care sunt convinsi ca embrionul are viata, dupa o demosntratie stiintifica, nu au credinta. Pt ei deja e o certitudine. Dar sunt oameni care cu tot cu aceasta demonstratie stiintifica, tot nu cred. Puncte, puncte.............. Sf. Apostol Pavel spunea ca cele trei virtuti crestine sunt: Credinta, Nadejdea si Dragostea. Ordinea in care le-a enumerat e cea corecta. Ca sa ai dragoste, trebuie sa ai nadejde, si ca sa ai nadejde trebuie sa ai credinta. Ele sunt legate strans una de alta. Eu le vad ca un pom, credinta e radacina, nadejdea e trunchiul si ramurile, si dragostea e rodul, fructul. Deci totul pleaca de la credinta.

Numai bine si Doamne ajuta!

Fosta membra 9am.ro

5013 mesaje

Postat pe: 10 Aprilie 2009, ora 15:19

De la: balabanandrei, la data 2009-04-10 12:10:47

Eu nu fac parte nici din una, nici din alta, le imbin pe amandoua. Ai zis foarte bine ca adevarul lui Dumnezeu il include si pe cel stiintific. Altii nu cred lucrul asta Ceea ce am vrut sa spun este ca inainte sa existe tehnologia, erau oameni care nu stiau daca stiintific un embrion are viata (suflet), si nici nu voiau sa stie. Ei stiau lucrul asta pt ca asa spune Dumnezeu. Nu aveau nevoie de o demonstratie stiintifica pt asta. Pt ei era de ajuns cuvantul lui Dumnezeu. Acei oameni aveau credinta. Noi nu prea avem, de fapt nu avem deloc. Oamenii care sunt convinsi ca embrionul are viata, dupa o demosntratie stiintifica, nu au credinta. Pt ei deja e o certitudine. Dar sunt oameni care cu tot cu aceasta demonstratie stiintifica, tot nu cred. Puncte, puncte.............. Sf. Apostol Pavel spunea ca cele trei virtuti crestine sunt: Credinta, Nadejdea si Dragostea. Ordinea in care le-a enumerat e cea corecta. Ca sa ai dragoste, trebuie sa ai nadejde, si ca sa ai nadejde trebuie sa ai credinta. Ele sunt legate strans una de alta. Eu le vad ca un pom, credinta e radacina, nadejdea e trunchiul si ramurile, si dragostea e rodul, fructul. Deci totul pleaca de la credinta.

andrei nu te supara ca iti spun,dar un embrion nu are suflet.nu exista om cu doua suflete, doar Dumnezeu e intreit in persoana

balabanandrei

335 mesaje

Postat pe: 10 Aprilie 2009, ora 15:32

De la: aadnanaaa, la data 2009-04-10 15:19:23

andrei nu te supara ca iti spun,dar un embrion nu are suflet.nu exista om cu doua suflete, doar Dumnezeu e intreit in persoana

Nu am zis nicaieri ca un om are doua suflete. Nu stiu cum ai tras concluzia asta. Eu imi mentin parerea ca un embrion are suflet din momentul zamislirii. Daca un om a murit, se datoreaza faptului ca nu mai are viata (suflet) in el. Asa e si in cazul embrionului. Daca nu ar avea viata (suflet), nu s-ar dezvolta.

Fosta membra 9am.ro

5013 mesaje

Postat pe: 10 Aprilie 2009, ora 16:38

De la: balabanandrei, la data 2009-04-10 15:32:30
De la: aadnanaaa, la data 2009-04-10 15:19:23

Nu am zis nicaieri ca un om are doua suflete. Nu stiu cum ai tras concluzia asta. Eu imi mentin parerea ca un embrion are suflet din momentul zamislirii. Daca un om a murit, se datoreaza faptului ca nu mai are viata (suflet) in el. Asa e si in cazul embrionului. Daca nu ar avea viata (suflet), nu s-ar dezvolta.

Pai daca o femeie are un embrion cu suflet in ea, atunci nu are doua suflete???

alice_corina

186 mesaje
Postat pe: 10 Aprilie 2009, ora 22:52

De la: florin_bad_boy2006, la data 2009-04-09 01:41:13irina,de cand mi-au fost sterse contul si patru topicuri,tot forumul este salvat zi de zi in arhiva mea electronica

Pentru ce ???

"Nimic nu este ceea ce pare a fi!"
adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 11 Aprilie 2009, ora 01:01

De la: aadnanaaa, la data 2009-04-10 01:58:18adi sa zicem ca deocamdata, nu mi se pare suficient de convingatoare aceasta teorie. si nu spun acum de ce ai ptea sa incepi o noua teorie complet diferita de aceasta,prin care sa te sustii? aici ideea e ca embrionul este o forma de viata umana pentru ca are parinti umani.

Adnana, în absența unor contra-argumente, descendența din părinți umani și particularitatea genetică sunt două condiții (necesare și suficiente) pentru a demonstra că zigotul/embrionul/fătul este o ființă umană din momentul concepției. Obligația mea nu este de a convinge – ci de a oferi o explicație logică și coerentă, susținută de dovezi, pentru ceea ce cred. Ca să nu intrăm în impas, ar trebui fie să critici aceste argumente fie să vii cu o explicație alternativă (care să reziste la critică).

De la: aadnanaaa, la data 2009-04-10 01:58:18insa vreau o teorie care sa imi demonstreze ca e crima...daca e sa ne gandim la oamenii, crima este de mai multe tipuri:cu premeditare,in legitima aparare etc. si vreau sa te axezi pe acest lucru:ce ii iei unui om daca il omori, ce ii iei unui embrion?

Adnana, dacă avortul este o crimă, atunci este întotdeauna cu premeditare și niciodată în legitimă aparare. Sigur că, în funcție de nivelul de dezvoltare, luarea vieții diferă de la zigot la embrion, de la embrion la făt, de la făt la nou-născut, ș.a.m.d. Dar un lucru trebuie subliniat: fără o astfel de intervenție abruptă/criminală, atât fătul cât și nou-născutul și-ar desăvârși intenția de a trăi.

Problema principală însă este stabilirea statutului embrionului/fătului. Ce este el?

Câtă vreme premisa mea (i.e., zigotul/embrionul/fătul este o ființă umană din momentul concepției) rămâne în picioare nu e greu să demonstrez logic că exterminarea unei ființe umane este om-ucidere. Îți amintesc silogismul pe care l-am postat mai devreme din cartea lui Peter Singer:

P1: Este o crimă să iei viața unei ființe umane nevinovate.
P2: Embrionul/fătul este o ființă umană nevinovată și vie din momentul concepției.
C: Este o crimă să iei viața unui embrion/făt.

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 11 Aprilie 2009, ora 01:17

De la: aadnanaaa, la data 2009-04-10 16:38:58Pai daca o femeie are un embrion cu suflet in ea, atunci nu are doua suflete???

Măi, Adnana, ești genială!

I-ai întins lui Andrei o cursă cu în-suflețirea fătului (lăsând să se întrevadă că ai fi interesată de o discuție teologică probabil) ca să-l aduci de fapt într-un impas logic (mama-are-două-suflete)!

Inteligentă mișcare – dar neatentă.

Adnana, fătul este o entitate distinctă de mama sa: nu împarte cu mama nici sexul (fătul poate fi de sex masculin de exemplu), nici grupa sanguină (fătul nu are întotdeauna grupa sanguină a mamei), nici sistemul osos, etc.

Dar cine ar susține vreodată (altfel decât în glumă) că o femeie însărcinată are 4 picioare, 4 mâini și (uneori) un penis! Totuși, timp de 9 luni asta e realitatea. De ce ar fi absurd să spunem că mama și fătul sunt două suflete așezate o vreme unul într-altul – că doar nu se contopesc?

Fosta membra 9am.ro

5013 mesaje

Postat pe: 11 Aprilie 2009, ora 01:17

De la: adipopa, la data 2009-04-11 01:01:38
De la: aadnanaaa, la data 2009-04-10 01:58:18adi sa zicem ca deocamdata, nu mi se pare suficient de convingatoare aceasta teorie. si nu spun acum de ce ai ptea sa incepi o noua teorie complet diferita de aceasta,prin care sa te sustii? aici ideea e ca embrionul este o forma de viata umana pentru ca are parinti umani.

Adnana, în absența unor contra-argumente, descendența din părinți umani și particularitatea genetică sunt două condiții (necesare și suficiente) pentru a demonstra că zigotul/embrionul/fătul este o ființă umană din momentul concepției. Obligația mea nu este de a convinge – ci de a oferi o explicație logică și coerentă, susținută de dovezi, pentru ceea ce cred. Ca să nu intrăm în impas, ar trebui fie să critici aceste argumente fie să vii cu o explicație alternativă (care să reziste la critică).

De la: aadnanaaa, la data 2009-04-10 01:58:18insa vreau o teorie care sa imi demonstreze ca e crima...daca e sa ne gandim la oamenii, crima este de mai multe tipuri:cu premeditare,in legitima aparare etc. si vreau sa te axezi pe acest lucru:ce ii iei unui om daca il omori, ce ii iei unui embrion?

Adnana, dacă avortul este o crimă, atunci este întotdeauna cu premeditare și niciodată în legitimă aparare. Sigur că, în funcție de nivelul de dezvoltare, luarea vieții diferă de la zigot la embrion, de la embrion la făt, de la făt la nou-născut, ș.a.m.d. Dar un lucru trebuie subliniat: fără o astfel de intervenție abruptă/criminală, atât fătul cât și nou-născutul și-ar desăvârși intenția de a trăi.

Problema principală însă este stabilirea statutului embrionului/fătului. Ce este el?

Câtă vreme premisa mea (i.e., zigotul/embrionul/fătul este o ființă umană din momentul concepției) rămâne în picioare nu e greu să demonstrez logic că exterminarea unei ființe umane este om-ucidere. Îți amintesc silogismul pe care l-am postat mai devreme din cartea lui Peter Singer:

P1: Este o crimă să iei viața unei ființe umane nevinovate.
P2: Embrionul/fătul este o ființă umană nevinovată și vie din momentul concepției.
C: Este o crimă să iei viața unui embrion/făt.

Pai singurul tau argument este faptul ca provine din parinti umani.Si cum sa argumentez contrariul, cand asta stiam inainte sa incepem discutia.
eu zic ca nu este fiinta umana pentru asta, pentru ca are particularitati diferite.Spre exemplu omul care s-a nascut nu isi mai construieste un nou sistem nervos, nu isi mai construieste un nou creier, nu isi mai dezvolta un set de amprente etc.respira prin plamani si nu prin sange sau mai stiu eu ce.Oamenii au suflet, ca de fapt sufletul ne deosebeste de restul fiintelor vii.
Si Dumnezeu l-a creat pe om dupa chipul si asemanarea sa,dar niciun (nici un) om nu este Dumnezeu

Fosta membra 9am.ro

5013 mesaje

Postat pe: 11 Aprilie 2009, ora 01:20

De la: adipopa, la data 2009-04-11 01:17:14
De la: aadnanaaa, la data 2009-04-10 16:38:58Pai daca o femeie are un embrion cu suflet in ea, atunci nu are doua suflete???

Măi, Adnana, ești genială!

I-ai întins lui Andrei o cursă cu în-suflețirea fătului (lăsând să se întrevadă că ai fi interesată de o discuție teologică probabil) ca să-l aduci de fapt într-un impas logic (mama-are-două-suflete)!

Inteligentă mișcare – dar neatentă.

Adnana, fătul este o entitate distinctă de mama sa: nu împarte cu mama nici sexul (fătul poate fi de sex masculin de exemplu), nici grupa sanguină (fătul nu are întotdeauna grupa sanguină a mamei), nici sistemul osos, etc.

Dar cine ar susține vreodată (altfel decât în glumă) că o femeie însărcinată are 4 picioare, 4 mâini și (uneori) un penis! Totuși, timp de 9 luni asta e realitatea. De ce ar fi absurd să spunem că mama și fătul sunt două suflete așezate o vreme unul într-altul – că doar nu se contopesc?

ia uite cum sari tu in apararea lui.
sufetul nu are legatura cu partea materiala, asa ca sa ma contrazici cu 4 maini si 4 picioare, nu are sensul necesar :)

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 11 Aprilie 2009, ora 02:23

De la: aadnanaaa, la data 2009-04-11 01:17:48Pai singurul tau argument este faptul ca provine din parinti umani.Si cum sa argumentez contrariul, cand asta stiam inainte sa incepem discutia.
eu zic ca nu este fiinta umana pentru asta, pentru ca are particularitati diferite.Spre exemplu omul care s-a nascut nu isi mai construieste un nou sistem nervos, nu isi mai construieste un nou creier, nu isi mai dezvolta un set de amprente etc.respira prin plamani si nu prin sange sau mai stiu eu ce.

Adnana, hai să lăsăm partea cu sufletul deoparte că nu ajută discuției (ba chiar încurcă)!

Sigur că nu mă așteptam să contrazici descendența fătului din părinți umani. (Cred că ești mult mai inteligentă). Însă lucrurile simple și presupuse implicit trebuie totuși spuse. Eu cred că descendența din părinți umani este o condiție NECESARĂ (nu și suficientă însă) pentru a stabili că embrionul este o ființă umană (nu un pui de drosofila melanogaster). Dar am adăugat imediat o altă condiție (pe care o consider SUFICIENTĂ), anume particularitatea, unicitatea și suficiența genetică a embrionului: nici o informație genetică nouă nu se mai adaugă vreodată.

Dacă vrei să construiești un argumentul pro-avort bazat pe gradul de complexitate (pentru că la asta se reduce cred pledoaria ta), trebuie să susții (cu argumente) un anumit moment decisiv în care embrionul devine om și să explici apoi de ce alte niveluri de complexitate (inclusiv post-natale) nu ar constitui un contracanditat la fel de credibil. Am explicat ceva mai sus de fapt motivul pentru care eu consider că toate teoriile momentului decisiv sunt incoerente logic și invalide ontologic - dar mai vedem ce construiești tu...

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 11 Aprilie 2009, ora 02:31

De la: aadnanaaa, la data 2009-04-11 01:20:20sufetul nu are legatura cu partea materiala, asa ca sa ma contrazici cu 4 maini si 4 picioare, nu are sensul necesar :)

Nah, iaca scârț!

Ai găsit o diferență, da. Dar cu ce invalidează dihotomia material/nematerial analogia mea? Eu nu compar cele două din punct de vedere ontologic, ci din punct de vedere funcțional. Adică, nu mă interesează CE sunt cele două, ci UNDE sunt (anume, în interiorul mamei).

Și dacă nu poți să râzi de una, nu poți să râzi nici de cealaltă.

Pagini: << 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului .... AVORTUL ESTE O CRIMA ...
Mergi la: