back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

.... avortul este o crima ...

Pagini: << 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

975 mesaje
Oras: Craiova

Postat pe: 14 Aprilie 2009, ora 10:17

De la: alice_corina, la data 2009-04-14 08:42:49
De la: adipopa, la data 2009-04-12 00:01:47
De la: joanna_dark_2007, la data 2009-04-11 23:19:16da...asa e...e important sa invatam unii de la altii....
mai ales k adnana nu e o sustinatoare infokta avortului....si nici nu se lauda cu 10-15 la activ....
mai bine discutam civilizat.....
insa..ideea era sa nu monopolizati discutia....sa poata interveni oricine....

De acord, dar mă îndoiesc că Adnana va mai reveni. Republicanus a avut și el viață grea. Așa că nu prea cred că noi cei anti-avort (și mă includ aici și pe mine) știm cum să răspundem provocărilor.

Dacă discutăm numai noi între noi devenim aroganți și nu avem nici un impact serios asupra altora.

Nu știu de ce vă gândiți că obligația voastră e să convingeți pe cineva. Dacă lucrul acesta se întâmplă în mod natural, e bine. Dar cu șuturi-în-dos (pardon de expresie) nu are nici o importanță cine îți îngroașă rândurile.

Felicitari Alice.In sfarsit inca o persoana cu capul pe umeri.
Tot ce trebuie demonstrat (am mai spus-o de fapt) este că poziția anti-avort este documentată, logică și coerentă. În rest, fiecare trebuie să judece singur.

Cam tarziu se descopera "inutilitatea" acestui subiect ... datorita abordarii lui ...
Am spus-o de multisor ca nu reusiti decat sa-i indepartati pe cei carora ati putea sa le aratati si o ... "alta" realitate ... Sau spus poate intr-un mod extrem [in viziunea unora]: calea cea buna ...
Dar poate ca nu este decat un ... "test" al initiatorului, acest topic ...

Ganduri intelepte ... tuturor ...

Dorulet

7896 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 14 Aprilie 2009, ora 10:45

De la: lizucaus, la data 2009-04-14 10:09:10
De la: dora_visinescu, la data 2009-04-13 22:32:30
De la: lizucaus, la data 2009-04-12 11:26:31
De la: dora_visinescu, la data 2009-04-12 00:23:39 Adi, de-aia îmi place de tine, că ești un idealist....ca să nu mai vorbim de calmul tău ...

Tu ai un temperament sangvino-flegmatic....eu cu totul altul...

Oricum, mie nu-mi trebuie foarte mult, să-mi dau seama când cineva "sare gardul"

Dora,ție nu-ți convine nimic,dar îți place totul.Cam așa ești tu.

Lizucăuș....tu n-ai nici cea mai vagă idee ce anume îmi place și ce nu...so, keep dreaming!

Dora draga,cea care visezi esti tu.Din punctul meu de vedere esti o nulitate a societatii,o tata,o mahalagioaica.Tu esti cea care stai cu chirie,nu eu.Daca te-ar fu dus capul,si ai fi avut IQ-ul atat de mare,nu ai fi stat cu chirie,te-ai fi dus si ai fi lucrat intr-o firma mare unde performanta se plateste.Sau ti-ai fi facut propria-ti firma.Dar cum nu esti capabila,ciocul mic.Pana atunci,ia lectii de la altii si lasa-ma cu moralitatea ta.Ca atata timp,cat nu stii decat sa-i jignesti pe altii,la capitolul moralitate esti 0.Sau poate vrei sa-ti explic eu,fara sa dau copy paste cum sta treaba cu teoria lui Maslow?Cand ai ajunge la nivelul meu financiar,profesional,moral si toate celelalte,atunci sa-mi dai mie lectii de morala si sa-mi spui sa visez.Dar din moment ce tu ai o casnicie esuata si divort,esti 0,pentru mine.Si nu accept sfaturi de la cineva,de la care nu am de invatat decat mahalagisme,divort si statul cu chirie.Depaseste-ti conditia de mediocritate din toate punctele de vedere si dupa aceea mai stam de vorba.Pana atunci ignora-ma,ca o sa-ti explic tot eu teoria lui Maslow,ca tu esti oricum pe dinafara subiectului.Nu stii decat sa spui ca nu urasti pe nimeni.Te-am urmarit pe toate topicurile,altceva nu faci decat sa-i pupi in fund pe altii si sa-i aprobi.Iti curge tarana din buletin.Si mai mult decat atat,aprobi ce zic ceilalti,nu esti in stare sa vii cu o idee noua,sau sa analizezi o anumita situatie.Eu nu am salariul mediu pe economie,tu da.Da-i dovada de competenta,eficienta, performanta si dupa aceea mai stam de vorba.Asta in cazul in care mai vreau eu sa te bag in seama.Imi pare rau ca am fost asa directa,dar imi place sa spun lucrurilor pe nume.

Ție chiar ți s-a dat o importanță mai mare decât meriți! Dacă ai mai mulți bani ca alții...asta nu înseamnă că-ți poți permite orice. Tu doar ai impresia asta.

1. Eu nu stau cu chirie.

2. Dacă ar fi trebuit să trăiesc din salar, n-aș fi avut timp sau posibilitatea să stau la discuții pe net.....

3. Ce știi tu despre competență, eficiență ș.a.m.d...Nimic..tu ești doar o întreținută! Bleah!

4. Îndreaptă-ți atenția în altă parte...săptămâna asta nu jignesc....și nu mă cert!

By the way...ești de foarte multă vreme Deci nu mai meriți atenția mea!

Când toată lumea gândește la fel înseamnă că nimeni nu gândește.
alice_corina

186 mesaje
Postat pe: 14 Aprilie 2009, ora 11:05

De la: dora_visinescu, la data 2009-04-14 10:45:41
De la: lizucaus, la data 2009-04-14 10:09:10
De la: dora_visinescu, la data 2009-04-12 00:23:39 Adi, de-aia îmi place de tine, că ești un idealist....ca să nu mai vorbim de calmul tău ...
Oricum, mie nu-mi trebuie foarte mult, să-mi dau seama când cineva "sare gardul"

Lizucăuș....tu n-ai nici cea mai vagă idee ce anume îmi place și ce nu...so, keep dreaming!

Dora draga,cea care visezi esti tu.Din punctul meu de vedere esti o nulitate a societatii,o tata,o mahalagioaica.Tu esti cea care stai cu chirie,nu eu.Daca te-ar fu dus capul,si ai fi avut IQ-ul atat de mare,nu ai fi stat cu chirie,te-ai fi dus si ai fi lucrat intr-o firma mare unde performanta se plateste.Sau ti-ai fi facut propria-ti firma.Dar cum nu esti capabila,ciocul mic.Pana atunci,ia lectii de la altii si lasa-ma cu moralitatea ta.Ca atata timp,cat nu stii decat sa-i jignesti pe altii,la capitolul moralitate esti 0.Sau poate vrei sa-ti explic eu,fara sa dau copy paste cum sta treaba cu teoria lui Maslow?Cand ai ajunge la nivelul meu financiar,profesional,moral si toate celelalte,atunci sa-mi dai mie lectii de morala si sa-mi spui sa visez.Dar din moment ce tu ai o casnicie esuata si divort,esti 0,pentru mine.Si nu accept sfaturi de la cineva,de la care nu am de invatat decat mahalagisme,divort si statul cu chirie.Depaseste-ti conditia de mediocritate din toate punctele de vedere si dupa aceea mai stam de vorba.Pana atunci ignora-ma,ca o sa-ti explic tot eu teoria lui Maslow,ca tu esti oricum pe dinafara subiectului.Nu stii decat sa spui ca nu urasti pe nimeni.Te-am urmarit pe toate topicurile,altceva nu faci decat sa-i pupi in fund pe altii si sa-i aprobi.Iti curge tarana din buletin.Si mai mult decat atat,aprobi ce zic ceilalti,nu esti in stare sa vii cu o idee noua,sau sa analizezi o anumita situatie.Eu nu am salariul mediu pe economie,tu da.Da-i dovada de competenta,eficienta, performanta si dupa aceea mai stam de vorba.Asta in cazul in care mai vreau eu sa te bag in seama.Imi pare rau ca am fost asa directa,dar imi place sa spun lucrurilor pe nume.

Ție chiar ți s-a dat o importanță mai mare decât meriți! Dacă ai mai mulți bani ca alții...asta nu înseamnă că-ți poți permite orice. Tu doar ai impresia asta.
1. Eu nu stau cu chirie.
2. Dacă ar fi trebuit să trăiesc din salar, n-aș fi avut timp sau posibilitatea să stau la discuții pe net.....
3. Ce știi tu despre competență, eficiență ș.a.m.d...Nimic..tu ești doar o întreținută! Bleah!
4. Îndreaptă-ți atenția în altă parte...săptămâna asta nu jignesc....și nu mă cert!

Referitor la pct.4 ... De ce doar saptamana asta???

"Nimic nu este ceea ce pare a fi!"
Fosta membra 9am.ro

440 mesaje
Oras: Tg Jiu

Postat pe: 14 Aprilie 2009, ora 11:29

@lizucaus,incep sa te recunosc!O cam luasesi pe aratura de atata "extreme training"!Salutari lui Marian Rujoiu!Cu piscina n-ai nimerit-o,n-are loc in canal!Spor la bani,madam aroganta!Shalom!

Dorulet

7896 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 14 Aprilie 2009, ora 12:07

Alice, ți-am dat până acum destule răspunsuri....
Felul în care se exprimă cineva pe un topic (cel puțin în cazul meu), ține de temperament. Dacă ție îți plac exprimările savante....nu te oprește nimeni să le folosești...dar nu încerca să te impui în fața altora, că oricum nu ai nimic de câștigat.
Eu nu am nevoie de elogii din partea nimănui, pe forum.
Pentru mine sunt suficiente părerile celor care mă cunosc în viața reală.....nu caut "înțelegere" sau cum credea cineva p-aci cum că aș dori să fiu "modelul" cuiva în viață. Astfel de afirmații...mă lasă rece.
Nu-mi pasă cum mă percepe cineva aici. Acesta este un forum "public" și fiecare are dreptul său la opinie și poate să se exprime cum îl taie capul sau cum îl duce mintea.
Ce rău poate să-mi facă cineva cu două, trei cuvinte aruncate aiurea....mai ales când nu sunt conforme cu realitatea?! Îți răspund simplu...absolut nici un rău!
Din partea mea pot să mă înjure, să-mi spună 0(zero), nulitate....cum vor....
Mă afectează cu ceva? Nu! N-are cum!
Mă ajută cu ceva? Din nou nu! N-au cum!
Într-o realitate virtuală, oricare poate fi orice. Asta nu înseamnă că eu sau altul, "punem imediat botul" și îl/o credem....
Ca să fi cineva, să ai vreo importanță pentru alții, trebuie să demonstrezi că meriți, iar aici, chiar nu este cazul!
Dacă în viața reală nu ești iubit și apreciat, pentru ceea ce ești...atunci ești o nulitate! Nu aici...pe net! Aici pe forum....nu exiști ca persoană reală.....există doar reflecția unui gând, adevărat sau fals, care nu se poate demonstra!
Îți doresc sărbători fericite și o săptămână plină de înțelepciune!

Când toată lumea gândește la fel înseamnă că nimeni nu gândește.
Fosta membra 9am.ro

975 mesaje

Postat pe: 14 Aprilie 2009, ora 13:33

De la: shlomo_imre, la data 2009-04-14 11:29:50@lizucaus,incep sa te recunosc!O cam luasesi pe aratura de atata "extreme training"!Salutari lui Marian Rujoiu!Cu piscina n-ai nimerit-o,n-are loc in canal!Spor la bani,madam aroganta!Shalom!

Nu ti-ar strica o piscina,totusi.Si apropo,si tu o cam luasei pe aratura de atata extrame trainiguri,cu Ministerele tale.Lasand gluma la o parte,deocamdata nu esti in masura sa imparti ministere,de nici un fel.Cei care sunt in masura sa imparta Ministere,nu se afla pe forumuri.Vrajeala cu Ministerul era o gluma,in momentele de relaxare.Si-mi sade bine si cand sunt aroganta si cand nu sunt.In ceea ce priveste banii,stai linistit ca nu duc lipsa,motiv pt.care nu-mi trebuie Ministerul tau Copy Paste si al nimanui.Stiu eu unde sa actionez atunci cand imi va trebui o functie in Minister.Deocamdata nu-mi trebuie,dar sunt pe val,nu-ti fa griji pentru mine.Ai grija de ograda ta si mai putin de a mea,ca de a mea am eu grija.In ceea ce priveste Copy Paste,nu imi permit tot timpul sa bat campii pe forumuri,asa ca mai dau si un Copy Paste,din documentele mele.Avand in vedere ca unii m-au jignit,trebuie sa le platesc cu aceeasi moneda.Totul e un schimb social.Ceea ce dai,aia primesti.Si asta nu e un copy paste,e o pauza de relaxare.Iar tu nu esti mai putin arogant ca mine,as spune ca esti chiar mai mult.Ai grija ca strica atatea ,,extreme traininguri de aroganta,,-sa nu o iei pe aratura.Te pun eu Ministrul,la Ministerul Arogantei.Sa ai o zi cat mai placuta!

Fosta membra 9am.ro

975 mesaje

Postat pe: 14 Aprilie 2009, ora 13:53

1. Eu nu stau cu chirie.
[/quote]

Dora,tu nu ai inteles un amanunt.Ti-e ciuda ca mi s-a dat importanta?Eu nu am nevoie sa mi se dea importanta.Imi dau eu singura importanta si e suficient.Parerile altora intotdeauna sunt subiective si apoi oricat te-ai stradui,nu poti sa multumesti pe toata lumea.Eu am o parere exceptionala despre mine.Sunt narcisista.Si nu caut nimic,doar ma laud.Tot scandalul l-ai inceput tu cu Marcel,nu eu.Iar eu am dreptul la replica.Intelegi?Si cum tu m-ai facut in toate felurile,trebuie sa-mi iau revansa.Si mai mult decat atat tot voi a-ti terminat si discutia dintre Adi si Adnana,care era cat se poate de civilizata,care avea legatura cu subiectul topicului,pe care imi facea o deosebita placere sa o citesc si de unde aveai ce invata.In rest,apa de ploaie,a-ti intervenit voi si a-ti inceput sa jigniti.V-ati aratat IQ-ul.Si s-a dus dracu discutia despre subiectul topicului.Si dupa cum am mai spus,asta e topic de scandal.Singura de care imi pare rau,e Ioana,deoarece ea a incercat sa remedieze situatia dupa,dar era prea tarziu.Si daca sunt intretinuta ce?Esti invidioasa?Fiecare se descurca in viata cum poate,draga.Atata vreme cat am ceva de oferit,imi permit sa fiu o intretinuta.Cand nu voi mai avea,asta e.C'est la vie!Fiecare in viata trebuie sa profite de sansele sale in viata.Iar saptamana asta de ce nu jignesti?Esti in post cumva?Ma faci sa rad,chiar ma amuz copios pe seama ta.Tu tii post doar o saptamana din an,si gata crezi ca-ti iarta Dumnezeu,pacatele.Sau te conduci dupa principiul ,,Iarta-mi Doamne pacatele,ca sa pot face altele,,.AAAAAAAAAAAA,si stiu multe despre eficienta si competenta,mult mai multe decat tine,iti garantez 100%,iar pentru asta o sa deschid un topic cu eficienta si competenta,sa vad ce stii tu,care tot te lauzi ca le stii pe toate,si ca altele care te contrazic sunt niste intretinute.In afara de faptul ca sunt o intretinuta,eu nu te contrazic,imi place sa ma intretin si singura.Nu-ti spun nici ca e asa,nici ca nu e,deoarece tu deja m-ai catalogat de multe ori pana acum,asta fiind ultima ta concluzie pana acum,dar s-ar putea sa nu fie si definitiva,deoarece tu te razgandesti de la o zi la alta,in functie de ceea ce zic eu.Vezi tu depinde cine te intretine.Conteaza foarte mult.Iar cel care te intretine,nu te intretine degeaba,ci pentru ca ai ceva de oferit.Gaseste si tu pe cineva sa te intretina,daca te tine,daca esti capabila.

alice_corina

186 mesaje
Postat pe: 14 Aprilie 2009, ora 16:29

De la: dora_visinescu, la data 2009-04-14 12:07:45Alice, ți-am dat până acum destule răspunsuri....
Felul în care se exprimă cineva pe un topic (cel puțin în cazul meu), ține de temperament. Dacă ție îți plac exprimările savante....nu te oprește nimeni să le folosești...dar nu încerca să te impui în fața altora, că oricum nu ai nimic de câștigat.
Eu nu am nevoie de elogii din partea nimănui, pe forum.
Pentru mine sunt suficiente părerile celor care mă cunosc în viața reală.....nu caut "înțelegere" sau cum credea cineva p-aci cum că aș dori să fiu "modelul" cuiva în viață. Astfel de afirmații...mă lasă rece.
Nu-mi pasă cum mă percepe cineva aici. Acesta este un forum "public" și fiecare are dreptul său la opinie și poate să se exprime cum îl taie capul sau cum îl duce mintea.
Ce rău poate să-mi facă cineva cu două, trei cuvinte aruncate aiurea....mai ales când nu sunt conforme cu realitatea?! Îți răspund simplu...absolut nici un rău!
Din partea mea pot să mă înjure, să-mi spună 0(zero), nulitate....cum vor....
Mă afectează cu ceva? Nu! N-are cum!
Mă ajută cu ceva? Din nou nu! N-au cum!
Într-o realitate virtuală, oricare poate fi orice. Asta nu înseamnă că eu sau altul, "punem imediat botul" și îl/o credem....
Ca să fi cineva, să ai vreo importanță pentru alții, trebuie să demonstrezi că meriți, iar aici, chiar nu este cazul!
Dacă în viața reală nu ești iubit și apreciat, pentru ceea ce ești...atunci ești o nulitate! Nu aici...pe net! Aici pe forum....nu exiști ca persoană reală.....există doar reflecția unui gând, adevărat sau fals, care nu se poate demonstra!
Îți doresc sărbători fericite și o săptămână plină de înțelepciune!

Dora,

Tu stii de ce te-ai "ambalat" asa ... era doar o simpla intrebare ... la ceea ce ai "aruncat" tu pe un forum lipsit de importanta [spui tu, pentru tine], dar pe care atata te-ai straduit sa arati ceva. Stii tu ce...
Iar daca nu iti pasa, sa inteleg ca este doar un mod de distractie pentru tine, acest forum?
Eeeeeh ... dar de fapt, mie nu mi-a raspuns Dora, ci doar ... "reflecția unui gând" ...

Multumesc, Dora.
Dar daca asa esti si in realitate???

Sarbatori fericite ... si tie ... si familiei tale ...

PS: pacat ca gandesti asa ... dar probabil ai motivele tale sa fii agresiva si iti respect parerea ...

Fosta membra 9am.ro

975 mesaje

Postat pe: 14 Aprilie 2009, ora 17:10

Reveniti la subiectul topicului ca este mai ok.

Sarcina

Pentru dezvoltarea unui copil sunt necesare 9 luni. In timpul acestei perioade, pintecul mamei creste: aceasta reprezinta sarcina. La sfirsitul celor noua luni femeia naste: copilul vine pe lume. Cind sarcina evolueaza bine, viitoarea mama duce o viata activa, obisnuita; cu toate acestea, ea trebuie sa aiba grija sa se hraneasca bine, sa evite fumatul, alcoolul, ca si majoritatea maicamentelor, care constituie substante toxice pentru viitorul copilului.

Viata copilului in pintecul mamei.

In toata perioada sarcinii, schimburile dintre mama si copil se realizeaza prin interemediul placentei si cordonului ombilical.
Placenta este complet formata la trei luni de la fecundare. Ete constituita din celule ale mucoasei uterine materne(endometrul) si din celule coriale. Placenta uneste mucoasa uterina cu fatul prin intermediul cordonului ombilical. Acesta este strabatut de o vena si doua artere, Arterele ombilicale transporta substantele nutritive si oxigen de la mama, iar vena ombilicala transporta produsi reziduali si dioxidul de carbon in organismul matern, de unde se elimina.

Sarcina este divizata in semestre( perioade de trei luni in viata embrionului si a fatului):
Primul semestru
Dupa ce a avut loc fecundatia, oul fecundat s-a divizat pentru a forma o mica sfera de celule, care pluteste in uterul mamei ,(organ muscular, cavitar unde se va dezvolta viitorul copilului denumit embrion). In a 7-a zi dupa fecundatie, micuta sfera formata din celule, se fixeaza pe peretele uterin; acesta constituie nidatia oului.
Saptamina a 2-a : Incepe formarea celulelor sanguine si diferentierea celulelor cardiace.
Saptamina a 3-a : modificarile hormonale determina ingrosarea endometrului si vasele sanguine din el hranesc blastocistul.
Saptamina a 4-a: sacul amiotic este bine dezvoltat. Embrionul si, mai tirziu, fatul vor fi adapostiti in el pe tot parcursul sarcinii, suspendati cinfirtabil in lichidul amniotic, la o temperatura constanta si protejati impotriva socurilor. Inima incepe deja sa bata la inceput neregulat, dar in curind cu un ritm regulat si mai rapid decit cel al mamei. Coloana vertebral asi sistemul nervos incep sa se formeze4 in ambrion, care are acum in jur de 7mm in lungime.
Saptamina a 5-a : Se formeaza primele organe. Capul creste, adapostind creierul in dezvoltare, care este legat e maduva spinarii rudimentara. Bratele si picioarele apar ca mici muguri, iar inima is sistemul circulator sunt bine conturate.
Vasele sanguine ale embrionului se unesc cu cele ale placentei in dezvoltare pentru a forma cordonul ombilical.
In onteriorul embrionului, acum in lungime de 10mm, a inceput sa se formeze sistemul digestiv, incepind cu stomacul si parti din intestin. Desi nu exista o fata propriu-zisa, exista mici depresiuni in care se vor forma ochii si urechile. Gura si maxilarele sunt la inceputul formarii, iar sistemul nervos si coloana vertebrala continua sa se dezvolte.
Saptamina a 6-a: dezvoltarea capului se accelereaza. Partile interne ale urechilor si ochilor sunt in continua formare(ultimii, acoperiti cu tegumentul ce va forma pleoapele). Incepe dezvoltarea narilor. Creieul si maduva spinarii sunt aproape formate. Dezvoltarea sistemelor digestiv si urinar continua, desi ficatul si rinichii nu sunt capabili sa functioneze. Mugurii membrelor au crescut si este posibila observarea rudimentelor mainilor si picioarelor.
Saptamina a 7-a: Acum incep sa se dezvolte umerii, coatele, genunchii, bazinul si plaminii. La sfirsitul saptamiinii a 7-a embrionul are lungimea de 40mm.
Saptamina a 9-a: Se separa degetele. Intre timp se formeaza sistemul digestiv.
La virsta de 2 luni – seformeaza cavitatile oculare, acoperite cu un tegument din are se vor forma pleoapele. De asemenea, apar urechile, coloana vertebrala, gitul si muschii.
Apare pielea, iar capul se spleaca inainte. Embrionul incepe sa-si miste miinile si picioarele.
Cu ajutorul unor aparate care amplifica sunetul putem auzi bataile cardiace ale fatului, dar mai sunt necesare sapte luni pentru a se naste.
Din acest moment embrionul poarta numele de fat .
Incepind cu a 2-a luna de gestatie, embrionul se dezvolta foarte rapid. Pina acum el ocupa cavitatea uterina, de acum inainte, insa, uterul se va destinde pentru a face loc fatului, sacului amniotic si placentei. Abdomenul mamei se va maridin ce in ce mai mult.
In saptaminile urmatoare se dezvolta organele interne ale fatului. Incep sa se formeze muschii si unghiile, iar parul incepe sa creasca. Fatul incepe sa dea din miini si picioare din ce in ce mai puternic.
Cu ajutorul ultrasunetelor, in a 12-a saptamina, mama poate vedea o imagine a colului. Ultrasunetele sunt unde radio cu frecventa foarte mare, care pot produce o imagine pe un ecran. Metoda este folosita de catre medici pentru a se asigura ca fatul se dezvolta normal. De asemenea se poate afla sexul copilului.
In saptamina a 14-a, desi este foarte mic, fatul este format in intregime: are 12 centimetri lungime si cintareste aproape 135 de grame.
In cepind cu luna a 5-a, mama poate simti miscarile fatului. El deschide si inchide ochii si poate sa-si stringa pumnii. Doarme si se trezeste des si chear sughite!
Luna a 7-a : fatul aude. Se misca mai putin deoarece are mai putin loc in uter. Masoara 42cm si cintareste 1,5kg.
Luna a 8-a: Fatul se intoarce cu capul in jos si fesele in sus, pozitie care in general o va pastra pina la nastere. Puful fin cade si este inlocuit cu o substanta grasa, protectoare. Masoara 47cm si cintareste 2, 5 kg.
Luna a 9-a: Plainii sunt gata si functioneaza. Pielea este neteda. Oasele craniului nu se vor suda decit dupa nastere. Fatul masoara 50cm si cintareste in jur de3, 2 kg. E pregatit sa vina pe lume. Se spune despre un copil sa e prematur daca acesta se naste inainte de luna a 8-a.

adipopa

3001 mesaje
Oras: Timisoara

Postat pe: 14 Aprilie 2009, ora 18:16

De la: joanna_dark_2007, la data 2009-04-12 00:21:29lizucaus...referitor la suprapopulare....am spus de mai multe ori k asta nu e problema intregului glob pamantesc ci doar a anumitor state...si-o vor rezolva cum stiu...insa...in niciun caz nu este problema romaniei(kr se confrunta cu o grava criza demografik!!!!)

Despre suprapopularea planetei, studii recente UNFPA prevăd că, în timp ce populația globului ar putea ajunge la 9 trilioane în 2050 (cu 50% mai mult decât în prezent), populația României ar putea scădea la numai 16 milioane:

ftp://ftp.unfpa.ro/unfpa/Ghetauraport_ROMANA.pdf

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 14 Aprilie 2009, ora 18:29

De la: adipopa, la data 2009-04-14 18:16:50
De la: joanna_dark_2007, la data 2009-04-12 00:21:29lizucaus...referitor la suprapopulare....am spus de mai multe ori k asta nu e problema intregului glob pamantesc ci doar a anumitor state...si-o vor rezolva cum stiu...insa...in niciun caz nu este problema romaniei(kr se confrunta cu o grava criza demografik!!!!)

Despre suprapopularea planetei, studii recente UNFPA prevăd că, în timp ce populația globului ar putea ajunge la 9 trilioane în 2050 (cu 50% mai mult decât în prezent), populația României ar putea scădea la numai 16 milioane:

t,

....inseamna ca-i de bine !..."decat multi si prosti, ..mai bine mai putini si buni"...

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 14 Aprilie 2009, ora 18:31

....atentie la vaccinul respectiv !....scopul scuza mijloacele,...n-asa?...

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 14 Aprilie 2009, ora 19:05

De la: mytcor, la data 2009-04-14 18:29:30

t,

....inseamna ca-i de bine !..."decat multi si prosti, ..mai bine mai putini si buni"...

nu-ti fa griji i privinta sintagmei *prosti dar multi*...va fii valabila peste 50 de ani...pentru k in timp ce romanii dispar treptat fiind avortati pe capete de mame iubitoare ,numarul tiganilor creste pe zii ce trece tot mai mult...
consider k estimarile sunt false...populatia romaniei nu va scadea...va scadea doar numarul romanilor situatie kr ,dupa cate observ, in loc sa ne alarmeze ne binedispune....asta e....dak unora le convine...ce sa mai zic?

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 14 Aprilie 2009, ora 19:06

De la: mytcor, la data 2009-04-14 18:31:58....atentie la vaccinul respectiv !....scopul scuza mijloacele,...n-asa?...

multumim pentru mesajul asta....
poate li se vor deschide ochii mai multor persoane dupa ce il vor vedea....

Fosta membra 9am.ro

763 mesaje
Oras: Buzau

Postat pe: 14 Aprilie 2009, ora 19:29

De la: mytcor, la data 2009-04-14 18:29:30

ftp://ftp.unfpa.ro/unfpa/Ghetauraport_ROMANA.
t,
....inseamna ca-i de bine !..."decat multi si prosti, ..mai bine mai putini si buni"... [/quote

Unde-s multi, prostia-i mare!
si
Cainele moare de drum lung, prostu' de grija altuia si romanu' moare de grija tuturor numai de a lui nu !

Dana P

Insusirea este numita perseverenta cand este folosita pentru o cauza buna si incapatanare daca e pusa in slujba unei cauze rele. (Lawrence Sterne)
Fosta membra 9am.ro

763 mesaje

Postat pe: 14 Aprilie 2009, ora 19:31

Unde-s multi, prostia-i mare!
si
Cainele moare de drum lung, prostu' de grija altuia si romanu' moare de grija tuturor numai de a lui nu !

Dana P

Insusirea este numita perseverenta cand este folosita pentru o cauza buna si incapatanare daca e pusa in slujba unei cauze rele. (Lawrence Sterne)
homemarcel0

1937 mesaje
Postat pe: 14 Aprilie 2009, ora 20:45

De la: diavolita_40, la data 2009-04-14 09:41:46
De la: pasadro, la data 2009-04-13 22:16:54
De la: shlomo_imre, la data 2009-04-13 21:34:32

... am dat copy paste,dupa ceva ce am invatat,iar daca vor le dau si teste de IQ,dar avand in vedere ca am tot ce-mi trebuie,adica aroganta cu carul,inteligenta,de bani nu duc lipsa asa ca pot sa ma scobesc cand vreau si cum vreau si daca vreau. quote]

.... leleooooo ... ... mai fata, ti-am mai spus, PROSTITUTIA nu se mai amendeaza ... asa ca fii fericita ... puneti poalele in cap si arata-ne dosul ... ma distreaza ca incerci sa pari altcineva decit esti ... e usor sa o TZATZA sa renunte la spoiala ... ... bengoaso, frumoaso, artogoaso ...

homemarcel0

1937 mesaje
Postat pe: 14 Aprilie 2009, ora 21:03

De la: diavolita_40, la data 2009-04-14 10:09:10

... tarancutzooooo ... nu intelegi ceva de la viata ... uni refuza COMPROMISURILE doar pentru a avea bani nemunciti si fara sa ii merite ... decit sa fie stresate si folosite de prostanaci, asa cum esti tu, doar pentru ca vrei sa pari o telectuala si o ''femeie'' de succes ... oricum, se pare ca ai face orice ca sa cistigi ceva banutzi ... ... esti ''performanta'' ... basca, cica, olteanca ... ... faci oltenii de rusine, mai tarancutzo ... TU NU VEI FI NICIODATA DE NIVELUL LUI DORA ...
... apropo ... unii nu sint nevoiti sa ''presteze'' pentru bani ... MUNCESC ... am impresia ca faci foamea la greu totusi ... cu utopii in cap si bujiile cam sarite, m-as mira ca mai ''investeste'' cineva in astfel de gloabe ... ... nici macar aia beti putin ... hai, mai fa niste spume si distreaza-ne cu ''teligenta'' ta ...

homemarcel0

1937 mesaje
Postat pe: 14 Aprilie 2009, ora 21:08

De la: pasadro, la data 2009-04-14 19:31:21Unde-s multi, prostia-i mare!
si

Dana P

... pasandro ... ASTEA SINT FEMEILE PE CARE LE APERI ? ... CARE STIU CE SE INTIMPLA CU VIATA LOR ? ... SPOIALA, SPOIALA, SPOIALA ... inchipuie-ti ca se considera CREMA telectualitatii ... fara logica, fara discernamint, fara valori, fara NIMIC ... o cutie goala care scoate sunete frumoase pina se enerveaza putin ...

homemarcel0

1937 mesaje
Postat pe: 14 Aprilie 2009, ora 21:30

copy + paste de pe topicul - DE CE IUBIM BARBATII (sau cam asa ceva)

diavolita_40

75 mesaje

Postat pe: 5 Aprilie 2009, ora 02:54 Citeaza Raspunde

De ce ne plac barbatii?Cum adica de ce ne plac barbatii?Ne plac barbatii din doua motive:pur si simplu.Si al doilea motiv pentru ca nu suntem lesbiene.(acelea care nu sunt).

,,Caci cand iubesti pe cineva,il iubesti asa cum e cu inaltimile si scaderile lui!,,

DE CE IUBIM?

Am vazut titlul unui articol:” de ce iubim?” Am vrut sa deschid sa citesc dar nu am fost atrasa in nici un fel. Nu am cum sa inteleg cum pot exista persoane care pun aceasta intrebare..dar sa mai existe si un raspuns. Cum adica de ce iubim? O dragoste pentru care avem orice fel de explicatii, o dragoste conditionata de un motiv….nu e dragoste, e orice altceva, doar dragoste nu.

Iubesti pentru bani..esti materialist, iubesti pentru X lucru…este imposibil. Cel putin din punctul meu de vedere. Nu inteleg iubirile justificate, inteleg despartirile justificate insa nu si iubirile.

Daca o sa fiu iubita pentru un motiv justificat imi va fi teama… cum a aparut acel motiv asa poate si sa dispara. Am nevoie de eternul “ceva”…care nu poate fi descris in cuvinte ci doar simtit si trait.

Iubim nu pentru un cuvant care poate sa-l descrie… iubim un anumit barbat.. un EL care este luat la pachet, cu tot cu defecte si calitati,astfel incat ajungi sa-ti placa si defectele la el.Cand te indragostesti o faci total, ii iubesti fiecare parte a felului de a fi , a felului cum arata…doar asa..PUR SI SIMPLU!

Asta cred eu ca e dragostea..in rest….sunt doar “impresii de dragoste”!

... cum e duduita ? ... o luasera lampile razna ? ... pai ce faci, te lasi ''prostita'' ? ... o olteanca sadea plina de teorii si teoreme !!! ... scobelile le accepti ca parte integranta a ''iubirii'' tale pentru ... bani ? ...

eugenb

1794 mesaje

Postat pe: 15 Aprilie 2009, ora 11:22

Desi sunt doar in parte de parerea userului care semneaza "diavolita_40", sunt nevoit sa o aprob in ce priveste ultima afirmatie.

Citez :
"iubim un anumit barbat.. un EL care este luat la pachet, cu tot cu defecte si calitati,astfel incat ajungi sa-ti placa si defectele la el.Cand te indragostesti o faci total, ii iubesti fiecare parte a felului de a fi , a felului cum arata…doar asa..PUR SI SIMPLU!"

Ce afirma userul care semneaza "homemarcel0" , nu merita sa fie bagat in seama. Ar fi doar "pierdere de vreme". Acestuia ii place sa se vada afisat pe Forum doar, sa spuna si ceva interesant nu mai conteaza pentru el. Ii place ... sa se "asculte" singur. Neputand sa emita o parere pe care sa fie in stare sa si o sustina, ajunge la jigniri si injuraturi. Cand ai doar "o clasa in plus decat trenul", este explicabil acest comportament "infantil".

Fiecare dupa cat il duce capul si de unde nu-i, nici Dumnezeu nu cere (intelepciune) !

Un "Paste fericit" tuturor, indiferent de credinta !

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 15 Aprilie 2009, ora 13:06

De la: eugenb, la data 2009-04-15 11:22:16Desi sunt doar in parte de parerea userului care semneaza "diavolita_40", sunt nevoit sa o aprob in ce priveste ultima afirmatie.

Citez :
"iubim un anumit barbat.. un EL care este luat la pachet, cu tot cu defecte si calitati,astfel incat ajungi sa-ti placa si defectele la el.Cand te indragostesti o faci total, ii iubesti fiecare parte a felului de a fi , a felului cum arata…doar asa..PUR SI SIMPLU!"

Ce afirma userul care semneaza "homemarcel0" , nu merita sa fie bagat in seama. Ar fi doar "pierdere de vreme". Acestuia ii place sa se vada afisat pe Forum doar, sa spuna si ceva interesant nu mai conteaza pentru el. Ii place ... sa se "asculte" singur. Neputand sa emita o parere pe care sa fie in stare sa si o sustina, ajunge la jigniri si injuraturi. Cand ai doar "o clasa in plus decat trenul", este explicabil acest comportament "infantil".

Fiecare dupa cat il duce capul si de unde nu-i, nici Dumnezeu nu cere (intelepciune) !

vai!!!...domnule eugen...ma dezamagiti total....

*iubim un anumit barbat.. un EL care este luat la pachet, cu tot cu defecte si calitati,astfel incat ajungi sa-ti placa si defectele la el.Cand te indragostesti o faci total, ii iubesti fiecare parte a felului de a fi , a felului cum arata…doar asa..PUR SI SIMPLU*

de acord...dar...care-i legatura cu tema topicului?

**Ce afirma userul care semneaza "homemarcel0" , nu merita sa fie bagat in seama**

credeti k nu merita bagate in seama sfaturi de genul *lasati copiii sa traiasca...nu-i mai ucideti in chinuri groaznice* ???

**Acestuia ii place sa se vada afisat pe Forum doar, sa spuna si ceva interesant nu mai conteaza pentru el. Ii place **

sfaturile astea nu vi se par destul de interesante?

**Neputand sa emita o parere pe care sa fie in stare sa si o sustina, ajunge la jigniri si injuraturi. **

cam ce ati fii dorit sa auziti in plus fata de ce s-a sus deja?

**Cand ai doar "o clasa in plus decat trenul", este explicabil acest comportament "infantil".**

nu stiti nimik despre el...de ce jigniti aiurea oamenii kr posteaza pe forum?...comportamentul asta nu e demn de un bun crestin...

numai bine!!!

Fosta membra 9am.ro

975 mesaje

Postat pe: 15 Aprilie 2009, ora 13:47

Multumesc,domnule Eugen,nu pentru sustinere,ci pentru ca v-ati spus un punct de vedere normal.In ceea ce-l priveste PE HOMOMARCEL,lasati-l sa scrie,ca oricum nu-l citeste nimeni,cu exceptia catorva persoane.Dar si acelea,cred ca se fac ca-l citesc.Vorbeste incoerent si fara legatura cu subiectul,de multe ori aflandu-se pe dinafara subiectului,imaginandu-si ca trezeste cuiva interesul.Ma mai distrez si eu in pauza de masa,vazand cat de mult se agita.Tataie HOMOMARCEL,mai lasa si copii la calculator,ca te-o cauta moartea pe acasa si nu te gaseste din cauza interntului.OOOOOOOOOO,la naiba,nu m-ai inteles, lasa internetul ca nu-i de mata,pune mana si educa-ti copii,iresponsabilule,ce esti.Invata copii pe internet, ca de aia i-ai facut,nu sa stai tu bosorogule.Cand iti vine ziua de moarte?Nu de alta,dar sa vin si io cu niste flori de la tara.Vad ca-ti cam plac tarancutele,bosorog batran ce esti(suna misto pleonasma asta, care tocmai am facut-o) ,ca nu ma lasi deloc in pace.Te pomeni,ca vrei sa-mi oferi stabilitate si siguranta si etcetera si s.a.m.d.Tarancuta,tarancuta cu bujori in obrajori.................Ce zici tataie,vii pe la mine pe la tara?Te dau si in leagan,poate ne faci un bine si dai ortul popii,ca o mai avea Dumnezeu nevoie si de oameni ca mata,pe lumea ailalta,sa le torni si pe acolo o echipa de fotbal de copiii,sa aiba si ei cu ce sa-si petreaca timpul,sa nu se plictiseasca.Si in timp ce te dau in leagan,imi si explici,ca de eu sunt de la tara si-s cam grea de cap,treaba asta cu avortul,daca e crima sau nu.Sa vedem cate polemici,isca postarea mea.

alice_corina

186 mesaje
Postat pe: 15 Aprilie 2009, ora 14:02

De la: diavolita_40, la data 2009-04-15 13:47:19Multumesc,domnule Eugen,nu pentru sustinere,ci pentru ca v-ati spus un punct de vedere normal.In ceea ce-l priveste PE HOMOMARCEL,lasati-l sa scrie,ca oricum nu-l citeste nimeni,cu exceptia catorva persoane.Dar si acelea,cred ca se fac ca-l citesc.Vorbeste incoerent si fara legatura cu subiectul,de multe ori aflandu-se pe dinafara subiectului,imaginandu-si ca trezeste cuiva interesul.Ma mai distrez si eu in pauza de masa,vazand cat de mult se agita.Tataie HOMOMARCEL,mai lasa si copii la calculator,ca te-o cauta moartea pe acasa si nu te gaseste din cauza interntului.OOOOOOOOOO,la naiba,nu m-ai inteles, lasa internetul ca nu-i de mata,pune mana si educa-ti copii,iresponsabilule,ce esti.Invata copii pe internet, ca de aia i-ai facut,nu sa stai tu bosorogule.Cand iti vine ziua de moarte?Nu de alta,dar sa vin si io cu niste flori de la tara.Vad ca-ti cam plac tarancutele,bosorog batran ce esti(suna misto pleonasma asta, care tocmai am facut-o) ,ca nu ma lasi deloc in pace.Te pomeni,ca vrei sa-mi oferi stabilitate si siguranta si etcetera si s.a.m.d.Tarancuta,tarancuta cu bujori in obrajori.................Ce zici tataie,vii pe la mine pe la tara?Te dau si in leagan,poate ne faci un bine si dai ortul popii,ca o mai avea Dumnezeu nevoie si de oameni ca mata,pe lumea ailalta,sa le torni si pe acolo o echipa de fotbal de copiii,sa aiba si ei cu ce sa-si petreaca timpul,sa nu se plictiseasca.Si in timp ce te dau in leagan,imi si explici,ca de eu sunt de la tara si-s cam grea de cap,treaba asta cu avortul,daca e crima sau nu.Sa vedem cate polemici,isca postarea mea.

hmmmm ... ai cam cedat de data asta ...
tu nu ai observat ca asta doreste??? sa instige??? de ce ii faci pe plac???
crezi ca merita toate acestea??? PACAT ...

alice_corina

186 mesaje
Postat pe: 15 Aprilie 2009, ora 14:05

De la: joanna_dark_2007, la data 2009-04-15 13:06:26
De la: eugenb, la data 2009-04-15 11:22:16Desi sunt doar in parte de parerea userului care semneaza "diavolita_40", sunt nevoit sa o aprob in ce priveste ultima afirmatie.

Citez :

vai!!!...domnule eugen...ma dezamagiti total....

*iubim un anumit barbat.. un EL care este luat la pachet, cu tot cu defecte si calitati,astfel incat ajungi sa-ti placa si defectele la el.Cand te indragostesti o faci total, ii iubesti fiecare parte a felului de a fi , a felului cum arata…doar asa..PUR SI SIMPLU*

de acord...dar...care-i legatura cu tema topicului?

**Ce afirma userul care semneaza "homemarcel0" , nu merita sa fie bagat in seama**

credeti k nu merita bagate in seama sfaturi de genul *lasati copiii sa traiasca...nu-i mai ucideti in chinuri groaznice* ???

**Acestuia ii place sa se vada afisat pe Forum doar, sa spuna si ceva interesant nu mai conteaza pentru el. Ii place **

sfaturile astea nu vi se par destul de interesante?

**Neputand sa emita o parere pe care sa fie in stare sa si o sustina, ajunge la jigniri si injuraturi. **

cam ce ati fii dorit sa auziti in plus fata de ce s-a sus deja?

**Cand ai doar "o clasa in plus decat trenul", este explicabil acest comportament "infantil".**

nu stiti nimik despre el...de ce jigniti aiurea oamenii kr posteaza pe forum?...comportamentul asta nu e demn de un bun crestin...

numai bine!!!

"joanna" ...

daca nu as fi citit postarile tale anterioare ... chiar te credeam ...
tocmai tu te miri de "injuriile" altora???

Fosta membra 9am.ro

975 mesaje

Postat pe: 15 Aprilie 2009, ora 14:06

Postat pe: 17 Decembrie 2008, ora 22:13 Citeaza Raspunde
HOMOMARCEL

ASA E. SI MIE IMI PLAC BARBATII

Marcelus afirma pe topicul cu subiectul ,,De ce ne plac barbatii,,ca si lui ii plac.E primul pe lista pe acest topic.S-a inscris primul la a-i place barbatii.A se vedea mai sus.HOMOMARCEL,ce-ti place mai mult sa faci copii sau sa fii homosexual?Zau,ca nu mai inteleg nimic.Ori iti plac barbatii,ori iti place sa faci copii. Doamne fereste sa dai peste un asemenea specimen.Esti cam nehotarat,homomarcele.Tu vrei si popa si hot.

Fosta membra 9am.ro

975 mesaje

Postat pe: 15 Aprilie 2009, ora 18:19

De la: alice_corina, la data 2009-04-15 14:02:42
De la: diavolita_40, la data 2009-04-15 13:47:19Multumesc,domnule Eugen,nu pentru sustinere,ci pentru ca v-ati spus un punct de vedere normal.In ceea ce-l priveste PE HOMOMARCEL,lasati-l sa scrie,ca oricum nu-l citeste nimeni,cu exceptia catorva persoane.Dar si acelea,cred ca se fac ca-l citesc.Vorbeste incoerent si fara legatura cu subiectul,de multe ori aflandu-se pe dinafara subiectului,imaginandu-si ca trezeste cuiva interesul.Ma mai distrez si eu in pauza de masa,vazand cat de mult se agita.Tataie HOMOMARCEL,mai lasa si copii la calculator,ca te-o cauta moartea pe acasa si nu te gaseste din cauza interntului.OOOOOOOOOO,la naiba,nu m-ai inteles, lasa internetul ca nu-i de mata,pune mana si educa-ti copii,iresponsabilule,ce esti.Invata copii pe internet, ca de aia i-ai facut,nu sa stai tu bosorogule.Cand iti vine ziua de moarte?Nu de alta,dar sa vin si io cu niste flori de la tara.Vad ca-ti cam plac tarancutele,bosorog batran ce esti(suna misto pleonasma asta, care tocmai am facut-o) ,ca nu ma lasi deloc in pace.Te pomeni,ca vrei sa-mi oferi stabilitate si siguranta si etcetera si s.a.m.d.Tarancuta,tarancuta cu bujori in obrajori.................Ce zici tataie,vii pe la mine pe la tara?Te dau si in leagan,poate ne faci un bine si dai ortul popii,ca o mai avea Dumnezeu nevoie si de oameni ca mata,pe lumea ailalta,sa le torni si pe acolo o echipa de fotbal de copiii,sa aiba si ei cu ce sa-si petreaca timpul,sa nu se plictiseasca.Si in timp ce te dau in leagan,imi si explici,ca de eu sunt de la tara si-s cam grea de cap,treaba asta cu avortul,daca e crima sau nu.Sa vedem cate polemici,isca postarea mea.

hmmmm ... ai cam cedat de data asta ...
tu nu ai observat ca asta doreste??? sa instige??? de ce ii faci pe plac???
crezi ca merita toate acestea??? PACAT ...

Cedat?Chiar nu aveam ce face.Eram in pauza de masa,trebuia sa-mi fac de lucru.Dar poate mai vine si homomarcel cu neste(niste) raspunsuri,jigniri,insulte,etc..................sa avem ce citi,ca doar traim in Romania,insa avand in vedere ca lui ii plac barbatii,sunt explicabile jignirile la adresa femeilor.Facem licitatie de barbati pentru homomarcel.S-o fi saturat de femei,dupa ce a facut atatia copii.

Fosta membra 9am.ro

763 mesaje

Postat pe: 15 Aprilie 2009, ora 19:17

De la: joanna_dark_2007, la data 2009-03-08 21:36:53pasadro,baba jegoasa....ma mir cum a scapat copilul ala amarat pe kr l-ai facut....

Amarata esti tu !

Dana P

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 15 Aprilie 2009, ora 19:25

De la: pasadro, la data 2009-04-15 19:17:51
De la: joanna_dark_2007, la data 2009-03-08 21:36:53pasadro,baba jegoasa....ma mir cum a scapat copilul ala amarat pe kr l-ai facut....

Amarata esti tu !

Dana P

da,draga...cu siguranta....si copiii mei vor fii la fel de amarati...insa stii ce...spre deosebire de ai tai ai mei vor TRAI!!!...si nu vor muri ucisi in chinuri groaznice de propria lor mama....
chiar dak ar fii saraci....si ar trai la tara intr-o casa micuta(si cu o curte plina de flori) viata lor oricum va fii mai buna decat a alor tai!!!(au apukt bietii doar cateva luni de viata...apoi au fost taiati in bucati)....
ai mei se vor juk...vor alerga pe campuri...vor culege flori....vor merge la scoala....
ai tai se afla la tomberon!!!!

Fosta membra 9am.ro

763 mesaje

Postat pe: 15 Aprilie 2009, ora 19:30

Avem voie sa criticam , avem voie sa laudam, dar nu avem voie sa judecam !
Nu te-a invatat mamica ta ? Pacat !

Dana P

Pagini: << 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului .... AVORTUL ESTE O CRIMA ...
Mergi la: