back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

.... avortul este o crima ...

Pagini: << 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 15 Aprilie 2009, ora 19:32

De la: pasadro, la data 2009-04-15 19:30:26
Avem voie sa criticam , avem voie sa laudam, dar nu avem voie sa judecam !
Nu te-a invatat mamica ta ? Pacat !

Dana P

...insa judektile de genul *amarata esti tu* nu se pun,nu-i asa?

Fosta membra 9am.ro

763 mesaje
Oras: Buzau

Postat pe: 15 Aprilie 2009, ora 19:36

De jignit, ce sa mai vorbim ...

Sa traiesti si sa-ti judeci propria viata; care om este in stare de ambele? J. Renard

Dana P

Insusirea este numita perseverenta cand este folosita pentru o cauza buna si incapatanare daca e pusa in slujba unei cauze rele. (Lawrence Sterne)
Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 15 Aprilie 2009, ora 19:45

De la: pasadro, la data 2009-04-15 19:36:00De jignit, ce sa mai vorbim ...

Sa traiesti si sa-ti judeci propria viata; care om este in stare de ambele? J. Renard

Dana P

in mod sigur unul kr nu a fost avortat....

Fosta membra 9am.ro

763 mesaje

Postat pe: 15 Aprilie 2009, ora 19:52

In fiecare an, mii de copii sunt abandonati in maternitatile si spitalele de pediatrie din Romania. Cei mai multi dintre ei sunt sanatosi si au nevoie sa creasca intr-o familie. Raman in spitale, pentru ca leaganele de copii au fost desfiintate inainte ca statul sa puna la punct un sistem alternativ de protectie.

Sunt condamnati, inca de la nastere, la o viata lipsita de afectiune, la alienare si la infectii intraspitalicesti. Nu sunt vaccinati, -obligatoriu si gratuit-, impotriva bolilor copilariei, iar cei care se nasc cu probleme de sanatate ajung, cel mai adesea, in cimitirele saracilor.
Salvarea acestor copii neajutorati este responsabilitatea noastra, a fiecarui roman. Jurnalul National a facut primul pas, prin campania de presa care a mobilizat autoritatile statului.
Joi, 2 iunie, incepand cu orele 18:00, la sediul UNICEF din B-dul Primaverii, nr. 48A, ii invitam pe toti cei carora le pasa, colegi de presa, reprezentanti ai autoritatilor statului si ai societatii civile, la un dialog pe aceasta tema, pentru a gasi impreuna solutii concrete.
Suntem datori fata de copiii care asteapta pe un pat de spital sa mergem mai departe!

Participarea la dezbatere se poate face prin confirmare la : luminita.gurita@jurnalul.ro

Nota: participarea la eveniment se face prin confirmare

Persoana de contact: Luminita Gurita, Jurnalul National, tel: 0723 640 276

Niciodata nu e prea tarziu SA FACI O FAPTA BUNA !

Dana P

Insusirea este numita perseverenta cand este folosita pentru o cauza buna si incapatanare daca e pusa in slujba unei cauze rele. (Lawrence Sterne)
Fosta membra 9am.ro

763 mesaje

Postat pe: 15 Aprilie 2009, ora 19:53

Micul print, copilul

"Orice copil în pericol este un copil care nu poate astepta" este concluzia laureatului Nobel pentru pace al anului 2001, Kofi Annan. Abandonul, o problemă care la nivel mondial a cunoscut o explozie fără precedent în special în tările sărace si cu situatii politice neclare, este si una din problemele României. După căderea celui mai crâncen regim totalitar comunist din Europa de Est, s-a înregistrat o crestere a acestui fenomen. Paradoxal, liberalizarea avorturilor si planificării familiale nu a fost urmată de scăderea numărului de copii abandonati, ci de cresterea acestuia. Indiferent care ar fi motivele ce despart o mamă de copilul său, abandonul reprezintă o urgentă, deoarece în prima perioadă mama poate fi reîntoarsă la copilul ei, fiind cunoscut faptul că starea psihoafectivă a acestuia poate cunoaste cu trecerea timpului tulburări ireversibile.

Din punct de vedere juridic, în România, abandonul este definit de Legea nr. 47/1993 care precizează: "copilul aflat în îngrijirea unei institutii de ocrotire socială sau medicală de stat, a unei institutii de ocrotire private, legal constituite sau încredintate în conditiile legii unei persoane juridice, poate fi declarat prin hotărâre judecătorească abandonat, ca urmare a faptului că părintii s-au dezinteresat de el în mod vădit o perioadă mai mare de 6 luni". Dezinteresul reprezintă "încetarea imputabilă a oricăror legături dintre părinti si copil, legături care să dovedească existenta unor raporturi părintesti normale".
Din punct de vedere psihologic, abandonul este definit drept o actiune de părăsire a unei fiinte, de lipsa de preocupare pentru soarta acesteia, fapt care duce la slăbirea sau ruperea relatiilor afective, a încrederii de sine, determinând stări nevrotice, depresive sau tulburări de comportament.
Din punct de vedere medical, copilul internat fără mamă sau alt însotitor este considerat abandonat dacă rămâne într-o unitate medicală mai mult de două săptămâni peste timpul necesar acordării îngrijirilor specifice stării patologice care a determinat internarea. Abandonul în unitătile medicale reprezintă o problemă deosebită, deoarece în producerea sa este implicat un lant de factori sociali, din care este suficient să lipsească o singură verigă, pentru ca fenomenul să se declanseze în cascadă, imposibil de stopat.

Abandonul este perceput de copil încă din primele zile de viată. După lunile de apropiere absolută cu mama, în care inima si vocea acesteia sunt auzite continuu de făt, urmează nasterea, o traumă la fel de greu de suportat atât pentru copil cât si pentru mamă. Ajuns într-un mediu nou si rece, initial ostil, nou-născutul asteaptă cu disperare singurele repere care l-ar readuce la amintirea confortului intrauterin, acestea fiind cele legate de apropierea de mamă. Ajuns la pieptul mamei, simtindu-i vocea, inima, căldura si dragostea, nou-născutul se linisteste si acceptă schimbarea mediului, având toată atentia concentrată asupra acestor repere. Despărtirea de mamă îi produce prima disperare, manifestată initial prin "reactia de agitatie a puiului alunecat din cuib" (nu aude vocea mamei, nu percepe gustul laptelui, atingerea bratelor si a sânului) si, ulterior - când prin toate simturile întelege că mama nu mai există pentru el - alunecă într-o resemnare pasivă, manifestată prin distrofie si prăbusire imunitară, întretinută de carentele alimentare, afectiuni nosocomiale, într-un cuvânt, se declansează hospitalismul.
Modelul institutional de crestere a unui copil nu este firesc: personalul aflat într-un permanent schimb de ture nu poate suplini modelul matern sau patern, relatia între multi copii de aceeasi vârstă nu este stimulativă precum aceea dintre fratii ce se urmează unul pe celălalt la vârste diferite, ci este concurentială. Desi în jurul copiilor există multi adulti, nici unul nu poate satisface nevoia de comunicare afectivă a acestora, gardul leagănului desparte lumea copilului de o lume necunoscută, nebănuită. Intimitatea, simtul de proprietate, personalitatea si vointa proprie nu-si au locul într-o institutie de ocrotire. Rezultatul unei copilării petrecute între zidurile unei institutii? Un tânăr nepregătit pentru viata adevărată, ca o plantă de seră într-o lume plină de intemperii.
Dar care sunt motivele care determină în zilele noastre abandonul?
Dacă ar fi să rezumăm motivele declarate de mame, acestea ar fi: situatia socială si economică precară a familiei, atitudinea negativă în fata mamelor singure, lipsa unei educatii de responsabilizare a părintilor, necunoasterea de către o parte din tineri a metodelor contraceptive, exacerbarea violentei conjugale, dezrădăcinarea familiilor rurale si pierderea reperelor morale ale acestora, dependentele (alcool, tutun, droguri), mentalitatea că statul ar avea datoria cresterii copiilor, că în leagăne conditiile sunt mai bune comparativ cu oferta familială etc.

Dana P

Fosta membra 9am.ro

763 mesaje

Postat pe: 15 Aprilie 2009, ora 19:56

Nu ii mai plangeti pe cei avortati, pacatul este individual !
Faceti ceva pentru cei care s-au nascut si sunt abandonati!

Un gunoier chinez a adoptat 21 de copii abandonati 09.09.2006Epoch Times Staff Hu Tongkai, un gunoier sarac din orasul Kunming – provincia Yunan din sud-vestul Chinei, a adoptat 21 de copii abandonati. Viata lui Hu s-a schimbat dupa ce a adoptat primul copil abandonat in 1993.

Compasiunea lui a miscat atat de multi oameni incat necunoscutii se ofera sa-l ajute unul dupa altul. Unii parinti si-au luat inapoi copiii pe care ii abandonasera candva. Conform site-ului Xinhua, in dimineata zilei de 16 iunie 1996, in timp ce matura strazile la o intersectie in Kunming, Hu Tongkai a gasit o fetita plina de sange, cu ombilicul inca atasat si tremurand intr-o cutie de carton.

Hu a mers de urgenta cu fetita la spital si copilul prematur a fost salvat in ciuda faptului ca abia cantarea peste 1,35 kg. Hu a numit-o Jingjing.

Cand Hu Tongkai, care are doi fii cu sotia sa, a adoptat-o pe Jingjing, el deja adapostise sapte copii abandonati. Hu nu-si putea permite cheltuielile enorme pentru a-si intretine “familia”, datorita venitului lui mic. Hu a inceput sa mature strazile in timpul zilei si sa stranga gunoaiele seara. Cand era prea obosit sa ii era prea somn pentru a mai putea merge, tragea un pui de somn la coltul strazii.

Sotia lui nu intelegea de ce el adopta orfanii. In 1997, ea si-a luat cei doi fii si l-a parasit. Hu nu a mai auzit de ei de atunci. Faptul ca trebuia sa aiba grija singur de copii, l-a facut pe Hu sa intarzie deseori la lucru. Drept rezultat, salariul i-a fost diminuat, asa incat aproape ca nu mai era deloc platit. In 2000, Hu si-a parasit slujba de gunoier si de atunci era cunoscut drept “Regele Zdrentelor”.

Cand vestile despre adoptiile lui Hu Tongkai au ajuns in orasul sau natal din provincia Jiangxi, nimeni din familia sau prietenii sai nu l-a inteles. Fratele sau mai mic, Hu Liangkai chiar s-a certat cu el sugerand ca nu ar trebui sa adopte copii abandonati cand nici macar nu se poate intretine pe el insusi. Ca raspuns al afirmatiilor fratelui sau, Hu Tongkai a raspuns: “Dar aceasta este o viata – multi oameni ar creste mai curand animale decat sa adopte [orfani]. Nu sunt aceste vieti micute mai importante decat animalele de casa?”

In ciuda problemelor si greutatilor, decizia lui Hu Tongkai de a gasi parintii biologici ai copiilor orfani ramane ferma. Foloseste indicii precum ziua de nastere a copilului sau numele parintilor. Hu cauta acesti parinti din usa in usa in timp ce strange gunoaiele.

Eforturile lui Hu nu au fost in zadar. 17 din cei 21 de copii abandonati au fost inapoiati parintilor lor si restul au fost adoptati. Printre acei copii, cel mai mare avea 13 ani si cel mai mare numar de copii de care Hu a avut grija intr-o anumita perioada a fost de 9.

Povestea lui Hu Tongkai s-a raspandit si a atins multe inimi. Personalul din serviciile auto Ji'an Fuxing au devenit prietenii lui Hu si l-au ajutat constant pe el si pe fetita lui, Jingjing.

Xie Guangjie din Reteaua de Energie Yunan si 5 din colegii sai au donat 2.000 yuan lui Hu si deseori il viziteaza pe el si Jingjing. Xi a marturist ca a fost miscat de grija plina de iubire a lui Hu si nu si-a dat seama cat de greu ii era lui Hu pana cand nu l-au vizitat acasa. Toti doreau sa faca ceva sa-l ajute pe Hu sa continue sa-si raspandeasca iubirea.

Meng Yimeng in varsta de 78 de ani din Yancheng, provincia Jiangsu, si-a exprimat amabilitatea de a ajuta ingrijirea lui Jingjing si doneaza 200 yuan pe luna in acest scop.

Hu Tongkai tine un carnetel cu numele si datele de contact ale tuturor binefacatorilor sai si spera ca intr-o zi va putea restitui banii celor care l-au ajutat.

Dana P

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 15 Aprilie 2009, ora 20:00

parerea ta sincera este k eu incurajez abandonul?

Fosta membra 9am.ro

763 mesaje

Postat pe: 15 Aprilie 2009, ora 20:01

De la: joanna_dark_2007, la data 2009-04-15 19:32:00

Dana P

De la: joanna_dark_2007, la data 2009-03-08 21:36:53

pasadro,baba jegoasa....ma mir cum a scapat copilul ala amarat pe kr l-ai facut....

Fiul meu a citit ceea ce ai scris si mi-a zis sa raportez abuz de limbaj.

Mama ta a citit ? Ce parere are?

Dana P

Fosta membra 9am.ro

763 mesaje

Postat pe: 15 Aprilie 2009, ora 20:35

Psihiatrie
De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Psihiatria (din limba greacă: psyché (ψυχη) = spirit, suflet și iatros (ιατρος) = medic) este o ramură a medicinei care se ocupă cu prevenirea, diagnosticarea, tratamentul și reabilitarea persoanelor cu boli mintale. Noțiunea Psihiatrie a fost introdusă în terminologia medicală în 1808 de medicul german Johann Christian Reil din Halle (inițial „Psychiaterie”, devenită mai târziu „Psychiatrie”).

Asociația Psihiatrică Română este asociația profesională națională a psihiatrilor din România.

A fost inființată, în condițiile legii, în anul 1990 și are ca obiect dezvoltarea și perfecționarea tuturor activităților de bază din domeniul psihiatriei și sănătății mintale în România.

Pentru atingerea acestui obiectiv APR coordoneaza prin mijloace științifice, specifice acestei specialitati medicale, dezvoltarea activitatilor menite sa amelioreze sanatatea mintala a populatiei, oferind consultanta institutiilor oficiale, asociatiilor interesate, mass-mediei, desfasurind activitati publicistice, editoriale, de cercetare stiintifica, organizand manifestari stiintifice, stabilind contacte interne si internationale.

Daca doresti sa sprijini activitatile Asociatiei Psihiatrice Romane DIRECTIONEAZA 2%

209.85.129.132/search?q=cache:rlBHS8QusbYJ:www.e-psihiatrie.ro/+...
Dana P

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 15 Aprilie 2009, ora 20:37

De la: pasadro, la data 2009-04-15 20:35:36Psihiatrie

Psihiatria (din limba greacă: psyché (ψυχη) = spirit, suflet și iatros (ιατρος) = medic) este o ramură a medicinei care se ocupă cu prevenirea, diagnosticarea, tratamentul și reabilitarea persoanelor cu boli mintale. Noțiunea Psihiatrie a fost introdusă în terminologia medicală în 1808 de medicul german Johann Christian Reil din Halle (inițial „Psychiaterie”, devenită mai târziu „Psychiatrie”).

Asociația Psihiatrică Română este asociația profesională națională a psihiatrilor din România.

A fost inființată, în condițiile legii, în anul 1990 și are ca obiect dezvoltarea și perfecționarea tuturor activităților de bază din domeniul psihiatriei și sănătății mintale în România.

Pentru atingerea acestui obiectiv APR coordoneaza prin mijloace științifice, specifice acestei specialitati medicale, dezvoltarea activitatilor menite sa amelioreze sanatatea mintala a populatiei, oferind consultanta institutiilor oficiale, asociatiilor interesate, mass-mediei, desfasurind activitati publicistice, editoriale, de cercetare stiintifica, organizand manifestari stiintifice, stabilind contacte interne si internationale.

Daca doresti sa sprijini activitatile Asociatiei Psihiatrice Romane DIRECTIONEAZA 2%

Dana P

era o gluma?
probabil trebuia sa si rad....hahaha

Fosta membra 9am.ro

763 mesaje

Postat pe: 15 Aprilie 2009, ora 20:38

De la: joanna_dark_2007, la data 2009-04-15 20:17:28
De la: pasadro, la data 2009-04-15 20:01:40

Dana P

Dana P

ce penibila esti....de park eu ii mai cer voie mamei mele acum sa fac sau sa nu fac ceva....
in orice caz...sa stii k mama NU a facut avorturi....
si...asa m-a crescut si pe mine....dupa principiile crestinismului....mi-a spus k i se pare cea mai mare crima posibila!!!...ai mei au preferat abstinenta avortului...
(dar au totusi trei copii de kr sunt mandri)

apropo...cum se simte copilul tau cand stie k propria mama i-a ucis fratii?....k mama lui e de fapt o criminala?
si....nici nu-i pare rau....ba..mai mult...incurajaza si pe altele sa fak la fel....
dar...probabil k se simte bine...dak toti fratii lui au murit inseamna k ii ramane lui toata averea,nu
sau...chiar nu si-ar fii dorit un fratior
cum se simte cand stie k viata lui e simpla intamplare?...k ar fii putut fii el cel taiat in bucati si ars...iar unul dintre fratii lui sa fii trait...

Nu ti-am cerut ca mama ta sa faca spove/danie on-line, nu ti-am spus ca trebuie sa ai acordul mamei pentru a posta, ci te-am intrebat : " Mama ta a citit ? Ce parere are?"

DANA P

click_cont

1644 mesaje
Postat pe: 15 Aprilie 2009, ora 20:46

De la: pasadro, la data 2009-04-15 20:35:36Psihiatrie

Dana P

pasadro, poti sa-mi dai un exemplu, ceva din ceea ce a realizat aceasta as. pana acum?

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 15 Aprilie 2009, ora 20:46

De la: pasadro, la data 2009-04-15 20:38:54
De la: joanna_dark_2007, la data 2009-04-15 20:17:28
De la: pasadro, la data 2009-04-15 20:01:40

Dana P

Dana P

ce penibila esti....de park eu ii mai cer voie mamei mele acum sa fac sau sa nu fac ceva....
in orice caz...sa stii k mama NU a facut avorturi....
si...asa m-a crescut si pe mine....dupa principiile crestinismului....mi-a spus k i se pare cea mai mare crima posibila!!!...ai mei au preferat abstinenta avortului....
(dar au totusi trei copii de kr sunt mandri)

apropo...cum se simte copilul tau cand stie k propria mama i-a ucis fratii?....k mama lui e de fapt o criminala?
si....nici nu-i pare rau....ba..mai mult...incurajaza si pe altele sa fak la fel....
dar...probabil k se simte bine...dak toti fratii lui au murit inseamna k ii ramane lui toata averea,nu?
sau...chiar nu si-ar fii dorit un fratior/
cum se simte cand stie k viata lui e simpla intamplare?...k ar fii putut fii el cel taiat in bucati si ars...iar unul dintre fratii lui sa fii trait...

Nu ti-am cerut ca mama ta sa faca spovedanie on-line, nu ti-am spus ca trebuie sa ai acoerul maemei pentru a posta, ci te-am intrebat : " Mama ta a citit ? Ce parere are?"

DANA P

nu face nicio spovedanie...mama a combatut avortul toata viata ei cat de mult a putut...si a incerkt in permanenta sa convinga mai multe femei sa renunte (si a reusit...pacientele ei o asculta si o respecta foarte mult)
nu a citit...dar...i-am povestit eu!!!
are o parere buna...o recunoaste pe fiik ei....

ps:apropo...pasadro...ce simte o mama in momentul cand isi ucide copilul?

Fosta membra 9am.ro

763 mesaje

Postat pe: 15 Aprilie 2009, ora 20:48

Mama este persoana care creste si isi educa copilul !

Dana P

Fosta membra 9am.ro

763 mesaje

Postat pe: 15 Aprilie 2009, ora 20:50

De la: pasadro, la data 2009-04-15 20:48:53Mama este persoana care creste si isi educa copilul !
Dana P

Valabil si pentru TATA, parerea mea !

Dana P

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 15 Aprilie 2009, ora 21:03

De la: pasadro, la data 2009-04-15 20:50:23
De la: pasadro, la data 2009-04-15 20:48:53Mama este persoana care creste si isi educa copilul !
Dana P

Dana P

da...exact....kr il creste si-l eduk...nu kr il ucide!!!

Fosta membra 9am.ro

763 mesaje

Postat pe: 15 Aprilie 2009, ora 21:28

Copilul nu datoreaza parintelui viata, ci cresterea. Nicolae IORGA

Fosta membra 9am.ro

763 mesaje

Postat pe: 15 Aprilie 2009, ora 21:31

Cum castigati razboiul impotriva buruienilor

Cautati un plan de lupta in razboiul cu buruienile din gradina dumneavoastra? Aici aveti 15 moduri ecologice de a iesi victoriosi.

Cu putina atentie, va puteti pastra peisajul lipsit de buruieni. Pregatiti-va! Campul de lupta este pregatit, si nu arata prea incurajator. Locul dumneavostra favorit este inconjurat de trupe furioase de buruieni care parca primesc mereu intariri. Cararea dumneavoastra frumoasa din gradina este acoperita de buruieni. Nu-i asa ca va e greu sa mai aruncati o privire in aceasta gradina?

Toti gradinarii stiu cum e sa ai gradina invadata de plante nedorite. Chiar daca nu exista o cale usoara de a scapa de buruieni, sunt cateva tehnici pe care le puteti folosi ca sa va recuperati terenul - sau macar sa limitati cantitatea buruienilor.

1. Deveniti un maniac in a construi straturi protectoare.
Acestea actioneaza ca o patura sufocanta si impiedica lumina sa ajunga la semintele buruienilor. In acelasi timp, mentine umezeala si asigura nutrientii necesari plantelor pe masura ce acesta se descompune. Aplicati acest strat, direc pe pamant. Frunzele, iarba taiata si paiele sunt mai eficiente impotriva buruienilor daca faceti si un strat separator intre acestea si pamant din hartie de ziar, carton sau material textil.

2. Udati buruienile.
Scoaterea lor este mai usoara si mai eficienta daca pamantul este umed. Asa aveti sanse sa scoateti in intregime radacinile, si nu veti afecta mult nici plantele din jur. Nu aveti ploaie? P orniti stropitoarea sau, in lipsa acesteia, puteti uda individual fiecare buruiana. Astaptati cateva ore, apoi e timpul sa va murdariti. ( sfat: ignorati privirile ciudate ale vecinilor, care va vor vedea udand buruienile.)

3. Taiati buruienile cand sunt inca mici.
Acestora le prieste terenul deschis, dar daca sapati de doua ori si apoi plantati, aveti sanse sa scapati de buruieni. Prima sapatura va scoate la iveala semintele buruienilor, care vor incolti. Urmariti-le si asteptati cateva saptamani pana cand incep sa creasca apoi sapati-le din nou dar nu la fel de adanc. Acum ar trebui ca plantele dumneavoastra sa poata fi plantate in siguranta.

4. Sare va rog!
Incercati sa strecurati sare gema in crapaturile dintre pietrele de pe carare. Nu uitati sa folositi manusi de cauciuc cand lucrati cu asemenea materiale. S-ar putea sa fi e mai nevoie sa aplicati de mai multe ori, dar nu uitati ca odata cu plantele nedorite puteti ucide si pe cele bune.

5. Incercati sa folositi o panza din material special pentru controlarea buruienilor.
Acesta este facuta din polypropilen poros, care permite aerului, apei si nutrientilor sa ajunga in sol, dar tin semintele buruienilor intr-un mediu intunecat si rece unde nu pot sa incolteasca. Intindeti materialul pe jos, taiati gauri acolo unde vor veni plantele, apoi acoperiti cu un strat protector de 4-8 cm.

Acest material nu este eficient pe teren denivelat sau in locuri unde bate vantul tare, pentru ca adesea stratul protector aluneca de pe dimburi sau este imprastiat de vant, lasand expusa panza. Nu folositi niciodata plastic, deoarece acesta impiedica umezeala si aerul sa ajunga la radacinile plantelor.

6. Fierbeti-le de vii.
Daca aveti buruieni insistente intr-un loc unde nu gasiti iarba sau plante valoroase in apropiere, fierbeti apa si turnati-o peste acestea. Pentru a controla jetul de apa fierbine sa nu ajunga pe mana dumneavoastra sau pe plantele din jur, puteti folosi un ceainic.

7. A procesa sau a nu procesa.
Dupa ce ati muncit ca sa scapati gradina de buruieni, fiti atenti sa nu le aruncati pe locul unde tineti plantele pentru ingrasamant. Acestea pot lasa seminte si sa va infecteze intraga gradina. Cand scoateti sau sapati buruienile tinere, lasati-le acolo unde le-ati taiat ca sa se usuce in soare, apoi folositi-le ca ingrasamant. Daca folositi si buruienile mature, aruncati-le in gramada de ierburi pentru ingrasamant unde le veti lasa pentru cateva saptamani, ca sa fiti siguri ca ati distrus semintele.

8. Acoperiti solul.
Cultivati plantele aproape una de alta, sau cresteti plante de iarna pe zonele care de obicei au de suferit din cauza buruienilor. O masa groasa de plante nu numai ca arata bine ci si adaposteste solul de lumina directa a soarelui, ingreunand cresterea buruienilor.

9. Munciti in stilul traditional.
Pliviti odata la cateva saptamani pe timpul sezonului de crestere, ca sa puteti stapani buruienile. Daca va veti apleca si murdari, folositi o perna comfortabila pentru genunchi sau ceva asemanator, pentru a micsora efectul acestei munci dificile asupra corpului dmneavoastra. Puteti sa folositi diferite unelte speciale care va vor impiedica sa va aplecati prea tare si vor mentine o pozitie a corpului comoda. Le puteti gasi in magazinele de specialitate.

10. Folositi puterea soarelui.
Aceasta foloseste caldura pentru a dezinfecta solul. Daca aveti o bucata mai mare de pamant pe care vreti sa il insamantati, sapati-o ca sa inlaturati toata vegetatia. Udati apoi pana cand solul este saturat. Asteptati 24h , apoi acoperiti cu o folie de plastic de 3-6 mm grosime. Ingropati marginile ca sa sigilati terenul. Lasati sa se incalzeasca pamantul timp de 4-6 saptamani, apoi inlaturati plasticul. Daca apar buruieni, sapatile usor fara a rascoli pamantul. Asteptati cateva zile ca sa se raceasca solul apoi puteti planta. Aceasta metoda ajuta si la distrugerea microbilor din sol.

11. Puteti incerca si produse naturale pentru distrugerea buruienilor.
Acestea sunt facute dintr-un bio-produs de porumb. Se aplica cel mai bine primavara, si distruge semintele inainte ca acestea sa incolteasca. O a doua aplicare la sfarsitul sezonului de crestere ajuta la distrugerea buruienilor care cresc spre sfarsitul verii si lasa seminte toamna. Solutiile respective sunt non toxice si sigure, si chiar imbogatesc solul cu azot.

12. Identificati buruienile.
Daca puteti sa identificati amenintarea ce incolteste in gradina, puteti sa controlati inmultirea ei. Buruienile anuale isi completeaza ciclul de crestere de la samanta la planta in cateva luni, apoi mor. Din pacate, lasa in urma sute de alte seminte care vor incolti la randul lor, deci intotdeauna incercati sa le inlaturati inainte ca acestea sa ajunga la maturitate si sa lase seminte. Buruienile perene de obicei traiesc cel putin 3 ani si sunt mai greu de distrus, deci recomandam sa le inlaturati de cum apar prima data.

13. Timpul este scurt.
Daca buruienile incep sa creasca, si nu aveti timpul si energia sa le scoateti in momentul in care le-ati zarit, sufocati-le acoperindu-le cu o piatra, o bucata de lemn sau plastic. Cel mai bine ar fi sa folositi cateva pietre decorative mari sau statui de gradina. Cel putin veti impiedica buruiana sa se extinda, pana cad aveti timp sa o scoateti.

14. Jos capetele!
Ca sa opriti buruiana sa se inmulteasca, rupeti varfurile cu flori inainte ca acestea sa faca seminte. Aceasta tehnica este in special folositoare la ierburile anuale, care lasa generatie dupa generatie.

15. Nu taiati prea de jos.
Ca sa ajutati la descurajarea incoltirii buruienilor in curtea dumneavoastra, evitati sa taiati prea scurt iarba. O peluza tunsa prea marunt nu numai ca distruge iarba dar lasa si lumina pentru ca buruienile sa incolteasca in voie. Folosind masina de tuns iarba la un nivel mai sus ajuta radacinile sa creasca si astfel buruienile nu mai au loc.

209.85.129.132/search?q=cache:OJDZId6UiEMJ:www.gradina-online.ro...

Dana P

Fosta membra 9am.ro

5013 mesaje
Oras: Iasi

Postat pe: 15 Aprilie 2009, ora 21:35

De la: joanna_dark_2007, la data 2009-04-15 21:03:12
Dana P

Dana P

Ioana deja o dai aiurea.eu zic sa te abtii.E treaba ei ce a facut.Incredibil.Nu ma asteptam la asa ceva de la o fata cu biblia in mana si care se da credincioasa.
Sincer numai te dai credincioasa ca nmu esti absolut deloc.
Dar nu tre sa te judec eu Dumnezeu te vede.Dana, mai bine o ignori

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 15 Aprilie 2009, ora 21:36

De la: pasadro, la data 2009-04-15 21:28:04Copilul nu datoreaza parintelui viata, ci cresterea. Nicolae IORGA

vai de mine....si dak a spus iorga asta...ti se pare k incita la avort?
si crezi k propriul copil e tot o buruiana kr trebuie starpita?
doamne,dumnezeule!!!
cum poate gandi asa o femeie kr e mama?
te intrebam ce simti in momentul in kr copilul tau e scos din tine...in momentul in kr stii k l-ai ucis....sadisfactie?

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 15 Aprilie 2009, ora 21:37

De la: aadnanaaa, la data 2009-04-15 21:35:24
Dana P

Dana P

Ioana deja o dai aiurea.eu zic sa te abtii.E treaba ei ce a facut.Incredibil.Nu ma asteptam la asa ceva de la o fata cu biblia in mana si care se da credincioasa.

cu siguranta ne vede pe toti...si cunoaste chiar si gandurile noastre....
si te sfatuiesc sa ai mare grija.....vei da seama pentru fiekr cuvant pe kr il postezi!!!!

Fosta membra 9am.ro

5013 mesaje
Oras: Iasi

Postat pe: 15 Aprilie 2009, ora 21:40

De la: joanna_dark_2007, la data 2009-04-15 21:37:52
Dana P

Dana P

si te sfatuiesc sa ai mare grija.....vei da seama pentru fiekr cuvant pe kr il postezi!!!!

Pai tu iti permiti sa vorbesti de cuvimte postate, la cate am vazut pana acum de la tine?!
Nu vreau sa ma cert cu tine, ca e saptamana mare, asa ca incheiem discutia aici.

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 15 Aprilie 2009, ora 21:44

De la: aadnanaaa, la data 2009-04-15 21:40:44
De la: joanna_dark_2007, la data 2009-04-15 21:37:52
Dana P

Dana P

Pai tu iti permiti sa vorbesti de cuvimte postate, la cate am vazut pana acum de la tine?!
Nu vreau sa ma cert cu tine, ca e saptamana mare, asa ca incheiem discutia aici.

dak ceva din ceea ce am scris a adus vreun prejudiciu ortodoxiei sau a fost in contradictie cu vreuna din invaturile ei...fii sigura k voi plati si eu!!!

numai bine!!!

Fosta membra 9am.ro

763 mesaje

Postat pe: 15 Aprilie 2009, ora 21:55

"Nu judecati, ca sa nu fiti judecati. Caci cu judecata cu care judecati, veti fi judecati, si cu masura cu care masurati, vi se va masura" (Matei 7, 1-2)

Dana P

P.S.
Rabdare, timpul le rezolva pe toate .

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 15 Aprilie 2009, ora 22:06

De la: pasadro, la data 2009-04-15 21:55:35"Nu judecati, ca sa nu fiti judecati. Caci cu judecata cu care judecati, veti fi judecati, si cu masura cu care masurati, vi se va masura" (Matei 7, 1-2)

Dana P

P.S.
Rabdare, timpul le rezolva pe toate .

**Rabdare, timpul le rezolva pe toate**

sper din tot sufletul k pe masura ce trece timpul din ce in ce mai multe femei sa realizeze k avortul e un lucru ingrozitor....si sa inceapa sa simta makr mila ,dak nu dragoste fata de copilul lor....

Fosta membra 9am.ro

763 mesaje

Postat pe: 15 Aprilie 2009, ora 23:17

Despre păcatul avortului

209.85.129.132/search?q=cache:_MVjnrZ4DrYJ:www.orthodoxphotos.co...

Avortul, cunoscut si sub numele de "intrerupere de sarcina" sau "chiuretaj", este un păcat foarte mare inaintea lui Dumnezeu. Din nefericire, statisticile arata faptul ca Romania are cea mai mare rata de avorturi din lume. Materialele incluse in aceasta pagina nu fac decat sa arate gravitatea acestui pacat.

Copilul la 15 saptamani
Sfatuiesc atat femeile care au facut avort in trecut, cat si barbatii care au indemnat sau care si-au dat acordul lor pentru infaptuirea avortului, sa se opreasca a mai face lucrul acesta in viitor, si sa mearga cat mai repede la preot pentru a-si marturisi păcatul. Iertare exista pentru orice păcat marturisit, indiferent de gravitatea lui.
Asadar, si pentru păcatul avortului exista iertare, atata timp cat persoana in cauza are cainta si parere de rau pentru el si nu-l mai repeta in viitor.

Dana P

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 15 Aprilie 2009, ora 23:35

De la: pasadro, la data 2009-04-15 23:17:44Despre păcatul avortului

209.85.129.132/search?q=cache:_MVjnrZ4DrYJ:www.orthodoxphotos.co...

Avortul, cunoscut si sub numele de "intrerupere de sarcina" sau "chiuretaj", este un păcat foarte mare inaintea lui Dumnezeu. Din nefericire, statisticile arata faptul ca Romania are cea mai mare rata de avorturi din lume. Materialele incluse in aceasta pagina nu fac decat sa arate gravitatea acestui pacat.

Copilul la 15 saptamani
Sfatuiesc atat femeile care au facut avort in trecut, cat si barbatii care au indemnat sau care si-au dat acordul lor pentru infaptuirea avortului, sa se opreasca a mai face lucrul acesta in viitor, si sa mearga cat mai repede la preot pentru a-si marturisi păcatul. Iertare exista pentru orice păcat marturisit, indiferent de gravitatea lui.
Asadar, si pentru păcatul avortului exista iertare, atata timp cat persoana in cauza are cainta si parere de rau pentru el si nu-l mai repeta in viitor.

Dana P

desigur k exista iertare....insa trebuie sa existe cainta si parere de rau....
nu exista iertare pentru femeile kr au facut asa ceva...considera k e ok..si sfatuiesc si pe altele sa fak la fel!!!

Fosta membra 9am.ro

336 mesaje

Postat pe: 15 Aprilie 2009, ora 23:39

ce iertare nu exista ioano ,,,,,ai grija ce scoti pe gura,,,,iertare exista pentru orice

Dorulet

7896 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 15 Aprilie 2009, ora 23:59

De la: gangsta1, la data 2009-04-15 23:39:00ce iertare nu exista ioano ,,,,,ai grija ce scoti pe gura,,,,iertare exista pentru orice

Daaa?! Deci, nu ar fi nici o mirare să te întâlnești în "rai" cu Hitler...sau câțiva criminali în serie...că doar "și-au tras pe seamă" și s-au pocăit...

Când toată lumea gândește la fel înseamnă că nimeni nu gândește.
Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 16 Aprilie 2009, ora 00:04

De la: dora_visinescu, la data 2009-04-15 23:59:08
De la: gangsta1, la data 2009-04-15 23:39:00ce iertare nu exista ioano ,,,,,ai grija ce scoti pe gura,,,,iertare exista pentru orice

Daaa?! Deci, nu ar fi nici o mirare să te întâlnești în "rai" cu Hitler...sau câțiva criminali în serie...că doar "și-au tras pe seamă" și s-au pocăit...

dora..hitler s-a sinucis....si nu mai are cum sa ajunga in rai...

ps:dak mai stai pe forum mai mult...intra si tu in jocul ala.....sa vezi ce fain e....

Pagini: << 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului .... AVORTUL ESTE O CRIMA ...
Mergi la: