back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

.... avortul este o crima ...

Pagini: << 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 23 Aprilie 2009, ora 20:13

iulia...ce parere ai avea despre o lege kr sa permita sa se comita in mod legal orice fel de crime?...k oricum se fac ,chiar dak sunt interzise.....
ai putea sa raspunzi...*makr sa se fak cum trebuie*...???

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 23 Aprilie 2009, ora 23:40

De la: blagaiulia, la data 2009-04-23 17:47:21Niciodata nu as semna pt o lege care interzice avortul! Prin acest fel nu poti opri...s-au facut avorturi( multe) si in timpul comunismului,chiar daca au fost interzise.
Mai bine dai sfaturi, previi decat sa interzici.
Tineretul trebuie sa cunoasca inainte de toate ce inseamna sa devii parinte: responsabilitati si obligatii, dar si multe-multe bucurii. Sa cunoasca si metodele anticonceptionale: indiferent daca le va folosi sau nu.Dar poate sa aleaga!

Eu as vota o lege care sa pedepseasca avortul!!!
Nu pentru ca vreau ca acele femei sa fie pedepsite... nu.
Ci pentru ca vreau sa se schimbe PERCEPTIA asupra avortului, vreau ca societatea sa CONDAMNE ACEST ACT!!!
(Deoarece astazi cel mai puternic "argument" pro-avort este legalitatea avortului!!! )

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 24 Aprilie 2009, ora 03:18

irina,este interzis sa interzici,fiecare face ce vrea cu viata si corpul lui,nu trebuie sa dam noi socoteala pt.crimele altora nici nu vom suporta noi consecintele faptelor lor,asa incat nu putem decat sa ne rezumam la a da sfaturi bune,fara a-i acuza in vreun fel,vor raspunde in fata lui dumnezeu pt.faptele lor ca si noi pt.ale noastre

Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
july

563 mesaje
Postat pe: 24 Aprilie 2009, ora 15:57

ioana, nu este acelasi lucru!Ti-am mai scris si repet...nu consider avortul o crima! Este o alegere,chiar daca este una gresita!

Fosta membra 9am.ro

2406 mesaje
Postat pe: 24 Aprilie 2009, ora 16:08

Avortul este o crima impotriva vietii.
Dar nu este numai femeia vinovata, ci si cel ce a impins-o la aceasta actiune!
CINE FACE RASPUNDE!
Daca faci copii, si-ti place, creste-i!

balabanandrei

335 mesaje
Oras: Bacau

Postat pe: 24 Aprilie 2009, ora 16:34

De la: florin_bad_boy2006, la data 2009-04-24 03:18:17irina,este interzis sa interzici,fiecare face ce vrea cu viata si corpul lui,nu trebuie sa dam noi socoteala pt.crimele altora nici nu vom suporta noi consecintele faptelor lor,asa incat nu putem decat sa ne rezumam la a da sfaturi bune,fara a-i acuza in vreun fel,vor raspunde in fata lui dumnezeu pt.faptele lor ca si noi pt.ale noastre

Florine nu exista nicio diferenta intre faptul ca cineva comite o crima, si o mama care face avort. E aceeasi crima. Daca suntem de acord cu avortul, ar trebui sa fim si cu crimele care se petrec peste tot in lume. Suntem nebuni si ne indreptam spre desavarsirea nebuniei.

„Căutați mai întâi împărăția lui Dumnezeu și celelalte se vor adăuga vouă!“
eugenb

1794 mesaje

Postat pe: 25 Aprilie 2009, ora 03:26

Eu am pus cateva intrebari inca de pe pagina 10 a acestui topic, dar raspunsurile primite au fost foarte evazive ale unora sau nu au fost luate in serios. Voia voastra, dar a nu le lua in serios ca o posibilitate arata ca pentru unii este mai usor sa repete ca un "papagal" ceva decat sa se gandeasca ca se poate intampla oricui. Tot in comentarile pe care le-am avut despre aceasta problema, am precizat in ce situatie sunt de acord cu avortul. Dar numai posibilitatea aceasta, si unele persoane nu au mai putut sa se gandeasca la asta. Li se facea rau se vede. Asa ca unii au preferat sa se retraga de pe acest topic. Altii au plecat chiar de pe Forum. In final au sa ramana maxim 10 persoane care au sa discute orice numai tema respectiva nu. Ma intreb de ce nu se intalnesc pe "Messenger" ca nu ar mai "deranja" pe nimeni (poate pe ei). Succes in discutiile "sterile" pe carele aveti !

P.S.
Cat priveste Psalmul 138 a lui "Profetul David" sau capitolul 10 din "Cartea lui Iov" va pot spune ca le-am citit. Dar singurul lucru demn de aflat era doar parerea unui om. El vroia doar sa-i faca pe oamenii din vremea lui, ca acestia sa creada (sa fie convinsi) ca sunt "ziditi" de Dumnezeu. Atata, doar ! Scopul scuza mijloacele ! Va rog, sa ramanem doar la exprimarea unor pareri personale, care pot fi crezute sau nu. Sa nu lasam "mania" sa ne faca sa facem afirmatii "tabu" despre unii din forumisti, pentru ca o sa avem de pierdut cu toti.

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 25 Aprilie 2009, ora 03:35

domnule eugen....pe pagina trecuta afirmati urmatorul lucru (va citez)....

**Ca sa ma “dau crestin” insemna (in acceptiunea mea) sa am niste “calitati” pe care eu (spre rusinea mea) nu le am. Studiind “Religia ortodoxa” mi-am dat seama ca mai am mult pana sa ajung acolo. **

aveti dreptate.....!!!
in sfarsit sunt si eu de acord cu dumneavoastra asupra unui aspect.....

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 25 Aprilie 2009, ora 04:05

Pentru ca societatea sau alta persoana sa-i interzica unei femei sa avorteze ar trebui sa creeze cunditii sa-i creasca viitorul copil, cu acordul ei. Sau sa predea copilul pe care ar vrea sa-l avorteze la o institutie. Apoi poate interzice acest lucru. E usor sa interzici aceste practici cind tu sau societate nu ai raspunderea cresterii copilului in viitor. Mamele nici nu si-ar mai da copii dupa nastere. Dar societatea ar trebui sa preia responsabilitatea cresterii unor copii care ar fi in pericol de avort.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
Fosta membra 9am.ro

5013 mesaje
Oras: Iasi

Postat pe: 25 Aprilie 2009, ora 13:16

De la: nastasemihail, la data 2009-04-25 04:05:15Pentru ca societatea sau alta persoana sa-i interzica unei femei sa avorteze ar trebui sa creeze cunditii sa-i creasca viitorul copil, cu acordul ei. Sau sa predea copilul pe care ar vrea sa-l avorteze la o institutie. Apoi poate interzice acest lucru. E usor sa interzici aceste practici cind tu sau societate nu ai raspunderea cresterii copilului in viitor. Mamele nici nu si-ar mai da copii dupa nastere. Dar societatea ar trebui sa preia responsabilitatea cresterii unor copii care ar fi in pericol de avort.

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 25 Aprilie 2009, ora 16:22

De la: nastasemihail, la data 2009-04-25 04:05:15Pentru ca societatea sau alta persoana sa-i interzica unei femei sa avorteze ar trebui sa creeze cunditii sa-i creasca viitorul copil, cu acordul ei. Sau sa predea copilul pe care ar vrea sa-l avorteze la o institutie. Apoi poate interzice acest lucru. E usor sa interzici aceste practici cind tu sau societate nu ai raspunderea cresterii copilului in viitor. Mamele nici nu si-ar mai da copii dupa nastere. Dar societatea ar trebui sa preia responsabilitatea cresterii unor copii care ar fi in pericol de avort.

exista multi oameni kr au facut asta...si un exemplu bun este parintele tanase din valea plopului....a salvat vietile a sute de copii....
in plus...exista multi oameni kr isi doresc sa infieze un copil...insa se lovesc la tot pasul de fel de fel de impedimente ce tin doar de birocratie....
de asemnea exita kse de copii si ong-uri kr creds copiii pe kr mamele lor nu ii pot creste momentan....astfel,mama kr nu si-a ucis copilul ,il va putea lua inapoi aksa oricand doreste si isi permite sa-l creask......

balabanandrei

335 mesaje
Oras: Bacau

Postat pe: 25 Aprilie 2009, ora 22:59

Asta cu viitorul copilului si cu treaba ca n-ai cu ce sa-l cresti nu e o scuza pt a face avort. Totul pleaca de la lipsa de credinta in Dumnezeu si la lipsa fricii de Dumnezeu. Omul care are credinta in Dumnezeu si frica de Dumnezeu nu face asa ceva. Si sunt si oameni care nu cred in Dumnezeu si tot nu fac avort. Si desi exista si argumente stiintifice, nu numai religioase, mpotriva avortului, sunt multi care tot nu le accepta.

Am sa va dau un exemplu de-al bunicii mele, mama tatalui meu. Cand era tanara, atunci cand comunistii au luat pamantul oamenilor cu japca, si au facut colectivul, bunica mea s-a imbolnavit la plamani de suparare, pt ca nici ea si nici bunicul nu aveau servici pe atunci, traiau din munca campului. Si cum pamantul le-a fost luat, nu mai aveau cu ce trai. Si cel mai mic copil al ei, avea trei luni. Ea a fost dusa intr-un sanatoriu, si ala micul a ramas acasa cu bunicu si ceilalti frati, sase la numar, deci in total 7 copii. Colac peste pupaza, le-a murit si vaca pe care o aveau si din care se hraneau cu totii. Copilul fiind mic la trei luni, statul nu l-a lasat sa stea acasa fara mama sa, si l-au dus la o casa de copii, cum era atunci. Dupa nu stiu cate luni, bunica mea s-a intors din sanatoriu, si s-a dus la casa de copii sa-si ia copilul. Era slab, vai de soarta lui. Bunica l-a luat acasa, si cum vaca ii murise, nu avea de unde sa-i dea lapte, nici san nu mai avea sa dea, pt ca fusese bolnava. Si atunci l-a hranit cu ce a avut, cu geandra, adica apa calda cu faina de malai, facuta moale, o mamaliga foarte moale sa-i spun asa, multi poate stiti. Si a pus bunica mea geandra in biberon, si asa i-a dat la copil. Cei de la stat o chemau o data pe luna la ei sa vada cum e copilul. Bunica mea cand l-a luat de la casa de copii, era slab, schija, dupa o luna de geandra avea niste falci, numa numa. Cand s-a dus la control, alea de acolo au intrebat-o ce i-a dat la copil, si nu credeau ca i-a dat geandra. Imi cer scuze pt povestea mea mai lunga, dar am spus-o ca sa nu ne mai plangem atata ca e greu sa cresti copii in ziua de azi. Bunicii si strabunicii nostri au dus-o de o mie de ori mai greu, si au avut cate 7 pana la 12 copii, si nu s-au mai plans si bocit atata ca noi. Asta e si pt cei care aduc asta ca scuza pt avort.

„Căutați mai întâi împărăția lui Dumnezeu și celelalte se vor adăuga vouă!“
homemarcel0

1937 mesaje
Postat pe: 26 Aprilie 2009, ora 01:58

De la: eugenb, la data 2009-04-22 19:42:10In cel priveste pe userul “homemarcel0” :
intai as vrea sa-i atrag atentia ca, in graba sa ma contrazica pe mine (felul “politicos” ii lipseste cu desavarsire – discutiile pe forum sunt numai momente in care “refuleaza” numai idei personale, care nu pot sa fie “contrazise”), cand scrii despre un asemenea eveniment de importanta pentru ortodocsi, ar trebui sa scrie “Paste fericit” (nu cum a scris Dansul – cine doreste se poate in urma). Faptul de a se “gandi”, pentru ca apoi sa se straduiasca sa “inteleaga” si ce a spus un alt forumist este un “efort” prea mare pentru Dumnealui. Varsta prea “tanara” pe care o are, il impiedica sa faca asta (se vede ca anii petrecuti in scoala este de vina – oare a terminat-o ? Eu cred ca nu.). Asa ca ii vine mai usor sa jigneasca (la varsta lui de … copil, “intelectul” ii este foarte redus, oricat ar incerca sa arate contrariu). Cine nu este convins de acest lucru (si care are “rabdare” sa verifice) poate sa ia din urma cateva topicuri pe care a activat acest “user” si va vedea ce “pateste” cineva care nu este de acord cu el. Ca sa nu mai spun ca, atunci cand se “supara”, nu mai este … “clar” in afirmatii si “arunca” cuvintele fara sa aiba nici o legatura cu subiectul topicului respectiv.

homemarcel0

1937 mesaje
Postat pe: 26 Aprilie 2009, ora 02:03

... bivolito ... ma intreb CIT DE BINE TE-AI SIMTIT FACIND AVORTURI ? ... de esti atit de INCINTATA ... ai putea fi sotia perfecta a lui cap de tabla de mai sus ... EL CU VORBA SI TU CU ''RESPONSABILITATEA''' ... ... zombi, spalati la creier ... e incredibil CE VARZA au telectualii de romania in cap ... cu ce prostii v-au hranit parintii sau scoala de ati ajuns atit de USCATI si GOI interior ... INCIT VA URITI PROPRII COPII ... VA URITI ISTORIA ... VA URITI VIITORUL ... traiti doar momentul si va ingropati in rahat pe zi ce trece ...

homemarcel0

1937 mesaje
Postat pe: 26 Aprilie 2009, ora 02:23

De la: yonex84eu, la data 2009-04-23 15:44:27As fi intr-o oarecare masura ca biserica sa intervina in acest context ptr ca avortul este un principiu ce totusi aprtine de morala bisericii.Daca nu ar interveni biserica eu una cred ca ar fi mult mai multe avorturi decit sunt acum.Oricum si eu sustin ca avortul este o crima din multe motive care sunt scrise aici.

... biserica nu este OBLIGATA sa induca PRINCIPII cu forta ... VALORILE, TRADITIILE, MORALA, DRAGOSTEA, RESPECTUL DE SINE SI FATA DE CEI DIN JUR, IUBIREA PARINTILOR SI A COPIILOR NU TREBUIESC INOCULATE DE BISERICA ... biserica nu sterge MIZERIA din capul unora ... biserica, de fapt orice religie, raspindeste VALORI dar numai celor care vor sa le accepte ... restul ramin pe vremea comunismului, ramin infipti in consumism ... ACESTIA DEVIN NISTE NULITATI SOCIALE ... niste oameni USCATI SI GOI ... biserica nu are ce sa umple acolo unde lipseste ESENTIALUL - CAPACITATEA DE A DISCERNE INTRE BINE SI RAU ... CAPACITATEA DE A FACE EFORTURI PENTRU LUCRURI CAPITALE IN VIATA UNUI OM ...

... ce ar putea sa ii faca biserica unei femei (una oarecare dintr-o multime) care URLA in gura mare cit de bine este sa iti avortezi copii .... ce sa ii faca biserica unor bipezi care ABEREAZA referitor la ''responsabilitatea'' si ''dreptul'' femeilor (ale lor in primul rind, sa se inteleaga bine) de a isi AVORTA copii ... ei nici macar nu isi pun problema ca acei copii (asa cum au fost si ei) SINT SI COPII LOR ? ... ce sa faca biserica unei droaie de ''vraci'' si ''psihologi''' care isi cistiga usor CONFORTUL prin AVORT, anulindu-si LOGICA, VALORILE, MORALA, SENTIMENTELE si care mai au si TUPEUL de a isi gasi si fabrica diverse scuze si care culmea, se cred TOTI, crestini ... mamaaaaaa, ce adunatura de NEBUNI a creat comunismul ... iar consumismul desavirseste ''opera'' ... marea majoritate din romania traieste o dulce NEBUBIE ... bani curg fara sa produci nimic (???), SEX, PROSTIE, IMATURITATE, IRESPONSABILITATE, PRIMITIVISM SI INAPOIERE ascunse dupa diplome si bunuri materiale ... majoritatea construiesc CASE IN CARE NU VA LOCUI NIMENI ... DISTRUGETI ORICE AU LASAT ALTII ... REFUZATI SA VA LASATI COPII SA TRAIASCA ... II CONSIDERATI NEAVENITI, MILOGI, PROSTI ...

.... LASATI COPII SA TRAIASCA ... NU MAI SELECTIONATI COPII ... mancurti bolnavi ...

homemarcel0

1937 mesaje
Postat pe: 26 Aprilie 2009, ora 03:05

De la: blagaiulia, la data 2009-04-23 17:47:21Niciodata nu as semna pt o lege care interzice avortul! Prin acest fel nu poti opri...s-au facut avorturi( multe) si in timpul comunismului,chiar daca au fost interzise.

Mai bine dai sfaturi, previi decat sa interzici.

Tineretul trebuie sa cunoasca inainte de toate ce inseamna sa devii parinte: responsabilitati si obligatii, dar si multe-multe bucurii. Sa cunoasca si metodele anticonceptionale: indiferent daca le va folosi sau nu.Dar poate sa aleaga!

... iulia ... inteleg ca MESERIA te-a obligat sa ''intelegi'' mai mult decit necesita o minte normala si sanatoasa ... COMUNISMUL se dorea treapta evolutiva suprema ... in urma lui au ramas doar niste ''filozofii'' nebuni care isi inchipuie ca ei detin si reprezinta niste ''valori'' ... GRESIT ... cu ei sau fara ei LUMEA va merge mai departe ... datorita acestuia tarancile aduse la oras credeau ca COPII LOR nu mai reprezinta o VALOARE in fata unui serviciu ''civilizat'' (unde de fapt au fost abrutizate si departate de valorile si calitatile unei femei) ... aduse in oras multe SE SCHILODEAU doar pentru a ''beneficia'' de placerea de a ramine in ''competie'' unele cu altele ... si-au renegat trecutul si si-au JIGNIT si IRONIZAT radacinile care le-au dat viata ... au devenit niste UMBRE fara suflet, fara valori si fara VIITOR ... ca si barbatii de altfel ...

... cum explici ca multe din statele CIVILIZATE si PUTERNICE din europa inca au RESTRICTII (mergind pina la interzicerea completa, chiar si a avorturilor ''medicale'') ... de ce acele femei NU URLA si NU ISI RENEAGA SENTIMENTELE si COPII ? ... si ar mai fi multe de spus ...

... tinerii NU TREBUIESC INDOCTRINATI si SPERIATI CU ''responsabilitatii'' pe care parintii lor NU SI LE-AU ASUMAT ... tineriilor le trebuia EXEMPLUL DIN FAMILIE ... dar care ? ... cind parintii sint CINICI si EGOISTI si II INGROJESC cu povesti TERIFIANTE, IMBECILE, PESIMISTE ... cind chiar parintii II AMENINTA si II STRIVESC ca sa le urmeze ''sfaturile'' IN LOC SA II AJUTE SA REFUZE COMPROMISURILE INCLUZIND AICI SI AVORTURILE ... arata-mi citi dintre ZOMBI plini de bani din ziua de astazi isi indeamna copii la atitudini SANATOASE si SERIOASE ? ... dupa ce ei(parintii) si-au SELECTIONAT PRIN AVORTURI COPII cum crezi ca vor putea accepta ca unicii lor copii sa actioneze in viata RESPECTINDU-SI SENTIMENTELE, CORPUL, VALORILE, MORALA ? ... uita-te in jurul tau !!! ... toti aduna BANI, cit mai multi, fara sa faca NIMIC ... pentru CE sau pentru CINE ? ... anticonceptionalele vor ascunde MIZERIA si JEGUL in care traiesc cu placere o mare majoritate ... pentru care VIITORUL inseamna doar o masina mai mare, o vacanta mai scumpa, haine mai scumpe, stres, cinism si egoism ... crezi ca toate astea NU TE VOR AFECTA DIRECT PINA LA URMA ? ... SAU CEL TIRZIU PE COPILUL/II TAI ? ... eu te sfatuiesc sa nu te mai MINTI SINGURA ... putina ordine nu strica NIMANUI ... e mult mai usor, se pare, pentru majoritatea, sa balmajeasca ceva despre ''drepturi'' si ''responsabilitati'' fara a le aplica niciodata ...

... FIECARE TREBUIE SA INTELEAGA CA ARE O SANSA DOAR FACIND CEEA CE ESTE NORMAL, MORAL si NECOMPROMIS ... altfel intra in niste clisee prin care v-a fi IMBECILIZAT si IDIOTIT prin manipularea FRICII induse si a GAURILOR DE PERSONALITATE si VALORILOR ...

... spui la un moment dat - **** mai bine dai sfaturi, previi decit sa interzici **** ... esti deja in cautarea COMPROMISULUI ... si e si mai rau ... ceea ce spui tu este un indemn la CURVARASIE la PROSTITUTIE ... nu trebuie sa dai sfaturi despre dcum sa se fereasca de COPII ... aparitia copiilor este urmarea UNOR SENTIMENTE, SPERANTE, INCREDERE, nu doar a unor miscari animalice ... mai gindeste-te ... asa cum ti-am mai spus FOARTE MULTI PROFITA DE PE URMA VOASTRA, A FEMEILOR ... deveniti(unele asa sinteti si vazute) simple obiecte sexuale ... iar majoritatea barbatilor devin niste PAPA=LAPTE IPOCRITI si CINICI ... DE CE DORESTI ASTA UNOR TINERE/I CARE VOR MAI MULT DE LA VIATA ... STABILITATE, INCREDERE, EFORT ... COMUN ... doar pentru ati menaja TU constiinta iti vei adauga involuntar PE CONSTIINTA insuccesele sentimentale ale MULTOR TINERI ... care vor fugi la cel mai mic semn de efort ... PAPA-LAPTE vor spune - dar de ce nu te-ai ''protejat'' ? ... ... totul va cadea in spatele unor tineri care habar nu au cine creeaza ACUM o mentalitate putreda si perversa ... ar trebui sa fii multumita ... elimini AVORTURILE introducind anticonceptionalele ... totul IMPOTRIVA COPIILOR si a NORMALITATII ... ca sa nu sufere vreo citeva MATRACUCE si citiva PAPA=LAPTE ...

homemarcel0

1937 mesaje
Postat pe: 26 Aprilie 2009, ora 04:54

... inca ceva ... daca, teoretic, cineva ar fi interesat de ''votul' tau referitor la avort ... TU VEI VOTA IMPOTRIVA AVORTULUI ... ... si nu pentru ca ai intelege ca nu este NORMAL sau UMAN ... ci pur si simplu, te vei gindi, la SOCIETATEA jegoasa in care va trai copilul tau ... o societate in care va trebui sa traiasca SINGUR si unde NU IL VEI PUTEA PROTEJA ... va naviga si el printre ''regulile'' si ''valorile'' pe care le-ati creat(si de care se va lovi fara nici o indoiala) ... ... daca ai o fata, va fi OBLIGATA, mai subtil sau mai direct, sa se SCHILODEASCA (facind avorturi) sau sa isi ''asume'' responsabilitatea si sa isi foloseasca dreptul de a se deregla hormonal doar pentru ai face pe plac vreunui PAPA-LAPTE ... daca ai baiat, va fi supus pretentiilor exagerate ale femeilor (asa cum multe deja au) si va trebui sa joace un rol de PAPAGAL(pentru ca si femeile au metodele lor de a ii umili si folosi pe barbati) ... s-ar putea dezvolta subiectul ... dar ... ... sint sigur ca, in fata unei asemenea intrebari, MAJORITATEA, ar fi impotriva ... si asta nu datorita standardelor morale inalte ci datorita INTERESULUI PERSONAL ... ...

... exact ca in cazul RELIGIEI ... majoritatea bipezilor au o mare adversitate impotriva religiei, o interpreteaza/balacaresc dupa cum le place, in functie de conjunctura ... dar NICIODATA nu uita sa jure, sau sa se inchine cind dau de greu ... intotdeauna, in situatiile grele din viata, CER AJUTORUL lasind sa se inteleaga ca ei sint ''crestini'' cu adevarat si trebuiesc iertati, intelesi, ajutati ... ... MANCURTI ...

homemarcel0

1937 mesaje
Postat pe: 26 Aprilie 2009, ora 05:13

De la: florin_bad_boy2006, la data 2009-04-24 03:18:17irina,este interzis sa interzici,fiecare face ce vrea cu viata si corpul lui,nu trebuie sa dam noi socoteala pt.crimele altora nici nu vom suporta noi consecintele faptelor lor,asa incat nu putem decat sa ne rezumam la a da sfaturi bune,fara a-i acuza in vreun fel,vor raspunde in fata lui dumnezeu pt.faptele lor ca si noi pt.ale noastre

.... florinele ... te-ai bagat AIUREA ... sicer ... intradevar, pare o mare eleganta sa dai toate aceste ''drepturi'' femeilor ... cliseele spuse sint de mult introduse in ''constiinta'' educatiei multor romani ... dar puneti niste intrebari simple ... FEMEIA CUM A RAMAS INSARCINATA ? (cu sfintl duh, cumva) ... DE CE I SE ARUNCA TOATA ''RESPONSABILITATEA'' DOAR FEMEII ? ... BARBATUL UNDE ESTE ? ... e normal ca femeile SA SE SCHILODEASCA trupul si sufletul pentru a ascunde si IMATURITATEA si IRESPONSABILITATEA BARBATILOR !!! ... e normal ca ele sa fie tratate ca simple obiecte si schimbate imediat ce ''comenteaza'' sau se ''useaza'' ...

... referitor la d-zeu ... LAS-O BALTA ... tie ti-ar fi placut sa astepti ''JUDECATA'' lui d-zeu dupa ce ai fi fost AVORTAT ? ... ... ce faci, ieri ziceai ca religia MANIPULEAZA si acum te astepti sa vina ''cineva'' sa ii judece pe toti ... bineinteles dupa ce comit ATROCITATI cu gramada ... perfect ''intelese'' de toti ''crestinii'' de mucava din romania ... ... arata-mi si mie UN singur barbat roman caruia ii este frica de aceasta judecata sau o femeie ... ... TUFE, FLORINE, TUFE ... SI GARGARA DE TREI LEI ... eu ias spune PAGINISM ...

Fosta membra 9am.ro

2406 mesaje
Postat pe: 26 Aprilie 2009, ora 05:21

homemarcel0

1937 mesaje
Postat pe: 26 Aprilie 2009, ora 05:25

De la: blagaiulia, la data 2009-04-24 15:57:20ioana, nu este acelasi lucru!Ti-am mai scris si repet...nu consider avortul o crima! Este o alegere,chiar daca este una gresita!

... iulia ... cind vei putea percepe FIZIC un avort ? ... cind vei putea trece de bariera cuvintelor ? ... cind vei putea deveni REALISTA si sa intelegi ca NOI toti, sintem OBLIGATI sa dam inapoi ceea ce am primit ... sa lasam VIATA sa decida cine si cit va trai ... cind vei putea INTELEGE CE INSEAMNA UN AVORT ? ... SA IL CONSTIENTIZEZI, SA TRECI PESTE CLISEE ? ... cind vei putea intelege ca NIMENI nu are dreptul de a refuza cuiva viata(si nu vorbim de criminali in viata) ... sub nici o forma sub nici un motiv ...
... alegerile ''gresite'' COSTA VIATA unor romani ... a foarte multi romani ... nu e mai simplu sa INVATAM sa ne asumam si ''greselile'' ...pina cind vei fi avocatul PROSTILOR, al CINICILOR si al EGOISTILOR ? ... risti sa te inconjori NUMAI de astfel de persoane si vei ajunge ca ei ...

Fosta membra 9am.ro

391 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 26 Aprilie 2009, ora 05:36

De la: homemarcel0, la data 2009-04-26 05:13:58

.... florinele ... te-ai bagat AIUREA ... sicer ... intradevar, pare o mare eleganta sa dai toate aceste ''drepturi'' femeilor ... cliseele spuse sint de mult introduse in ''constiinta'' educatiei multor romani ... dar puneti niste intrebari simple ... FEMEIA CUM A RAMAS INSARCINATA ? (cu sfintl duh, cumva) ... DE CE I SE ARUNCA TOATA ''RESPONSABILITATEA'' DOAR FEMEII ? ... BARBATUL UNDE ESTE ? ... e normal ca femeile SA SE SCHILODEASCA trupul si sufletul pentru a ascunde si IMATURITATEA si IRESPONSABILITATEA BARBATILOR !!! ... e normal ca ele sa fie tratate ca simple obiecte si schimbate imediat ce ''comenteaza'' sau se ''useaza'' ...

... referitor la d-zeu ... LAS-O BALTA ... tie ti-ar fi placut sa astepti ''JUDECATA'' lui d-zeu dupa ce ai fi fost AVORTAT ? ... ... ce faci, ieri ziceai ca religia MANIPULEAZA si acum te astepti sa vina ''cineva'' sa ii judece pe toti ... bineinteles dupa ce comit ATROCITATI cu gramada ... perfect ''intelese'' de toti ''crestinii'' de mucava din romania ... ... arata-mi si mie UN singur barbat roman caruia ii este frica de aceasta judecata sau o femeie ... ... TUFE, FLORINE, TUFE ... SI GARGARA DE TREI LEI ... eu ias spune PAGINISM ...

Un copil are nevoie DOAR de acea fiinta care IL IUBESTE - nimic mai mult! De aicea vine totul.

homemarcel0

1937 mesaje
Postat pe: 26 Aprilie 2009, ora 05:37

De la: eugenb, la data 2009-04-25 03:26:58Eu am pus cateva intrebari inca de pe pagina 10 a acestui topic, dar raspunsurile primite au fost foarte evazive ale unora sau nu au fost luate in serios. Voia voastra, dar a nu le lua in serios ca o posibilitate arata ca pentru unii este mai usor sa repete ca un "papagal" ceva decat sa se gandeasca ca se poate intampla oricui. Tot in comentarile pe care le-am avut despre aceasta problema, am precizat in ce situatie sunt de acord cu avortul. Dar numai posibilitatea aceasta, si unele persoane nu au mai putut sa se gandeasca la asta. Li se facea rau se vede. Asa ca unii au preferat sa se retraga de pe acest topic. Altii au plecat chiar de pe Forum. In final au sa ramana maxim 10 persoane care au sa discute orice numai tema respectiva nu. Ma intreb de ce nu se intalnesc pe "Messenger" ca nu ar mai "deranja" pe nimeni (poate pe ei). Succes in discutiile "sterile" pe carele aveti !

P.S.
Cat priveste Psalmul 138 a lui "Profetul David" sau capitolul 10 din "Cartea lui Iov" va pot spune ca le-am citit. Dar singurul lucru demn de aflat era doar parerea unui om. El vroia doar sa-i faca pe oamenii din vremea lui, ca acestia sa creada (sa fie convinsi) ca sunt "ziditi" de Dumnezeu. Atata, doar ! Scopul scuza mijloacele ! Va rog, sa ramanem doar la exprimarea unor pareri personale, care pot fi crezute sau nu. Sa nu lasam "mania" sa ne faca sa facem afirmatii "tabu" despre unii din forumisti, pentru ca o sa avem de pierdut cu toti.

... goguta ... DUTE SI SPOVEDESTE-TE ... dar probabil, un ''crestin'' ca tine NU SE VA DUCE NICIODATA ...

... NU INTERESEAZA PE NIMENI CIND ESTE UN PARANOIC DE ACORD CU UN AVORT ... INTELEGI ? ... a fi de ''acord'' apriori cu un avort inseamna de fapt ca esti PLECAT CU SORCOVA ... dupa ce se face ''avortul'' cine mai are nevoie de acordul tau si pentru ce ??? ... ... cap de tabla ...

... a citi ceva NU INSEAMNA SI A INTELEGE ... uneori a citi prea mult PROSTESTE grav ... ia spune, nu-i asa ca stii sigur ca ne tragem din extraterestrii (chiar si asa, oare extraterestrii aia ''destepti'' cum or fi aparut ?!)... ... asta isi imagineaza excitati jumatate din romani ... si il asteapta pe omuletul verde cu ochii buclucati ... capete de tabla ... multi dintre voi PLUTESC CU SORCOVA prin alte galaxii in timp ce se comporta ca maimutele pe acest pamint ...

homemarcel0

1937 mesaje
Postat pe: 26 Aprilie 2009, ora 06:01

.... auzi nea mihaie ... ti-ar fi convenit sa sti ca EXISTENTA DUMITALE a depins de ''societate'' ... ca esti doar ''produsul'' statului sau al societatii ... ... fara indoiala ca te consideri, cum e si normal, produsul IUBIRII SI AL DRAGOSTEI PARINTILOR TAI ... atunci de ce amesteci ''societatea'' cu COPII ? ... sau vrei ca in china sa iti spuna ''societatea'' cind poti sa fii OM si cind animal ... nu te-ai trezit inca dupa COMUNISM ... in realitate, NIMENI nu este dator NIMANUI ... doar PROPRIEI LUI CONSTIINTE, VALORILOR, si RESPECTULUI FATA DE EL ...

... tu stii CE SE VA INTIMPLA MIINE ? ... sau iti inchipui ca EMINESCU, TUTEA, PREDA ... HAGI, TU mai exista daca ar fi asteptat cineva dupa ajutorul societatii ? ... ma faci sa rid ... esti penibil ... sa conditionezi existenta copiilor de cit esti ajutat de stat ... ... daca ar fi gindit si stramosii dumitale, sau macar bunicii sau parintii dumitale, TU nu ai mai fi existat ca sa aberezi pe aici ... asteptai INCA ajutorul ''societatii'' ... mamaaaaa, dar tare mai esti ... probabil ca ai aparut cind se dadeau case gratis la comunisti ... ...

... nicaieri ''societatea'' (adica tu, eu, noi, voi, ...) NU CREEAZA CONDITII mai mult decit isi poate permite fiecare ... ''societatea'' trebuie sa creeze VALORI, INCREDERE, DEMNITATE, ONOARE ... si fiecare se poate descurca ... asa a fost pina sa apara comunismul si consumismul ... acum PROSTIA, LENEA, CINISMUL, EGOSIMUL, CURVASARIA ai vrea sa fie sponsorizate de ''stat'' !!! ... ... adica in loc sa creeze FAMILII, ''societatea'' trebuie sa isi ''asume'' cresterea copiilor proveniti din CURVASARIA PARINTILOR ... si nici asta nu ar fi o problema DAR insisti sa devina un fel de lege nescrisa ... NU MERGE ...

... mai putin de 1% dintre avorturi au la baza LIPSA MATERIALA ... 99% dintre avorturi sint doar ascunse de fapt dupa acest motiv ... la baza stau - SOCIETATEA DE C_CA care judeca, birfeste si umileste pe oricine nu corespunde ''standardelor'' putregaite si de forma din romania ... stau - VALORILE SUB-UMANE ALE MULTOR PARINTI care isi reneaga si strivesc copii in cazul in care acestia vin cu propuneri de casatorie(e unica posibilitatea a unor tineri normali de a fi cit de cit acceptati in aceiasi ''societate'' de valoare morala) ... stau - SFATURILE PERVERSE ALE MULTOR MATRACUCE FARA NICI UN D-ZEU ... stau - EDUCATIA CINICA SI EGOISTA A MULTOR BARBATI si a parintilor lor ... stau - INCONSTIENTA, PRIMITIVISMUL si INAPOIEREA unor femei care prefera sa isi toace neuroni birfind la servici sau uitindu-se la televizor decit sa isi CREASCA COPII pe care asteapta sa ii creasca si educe STATUL ... stau - ...................

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 26 Aprilie 2009, ora 06:16

Cred ca faci confuzii. Eu am spus doar ca societatea sa ia raspunderea a copiilor deja inregistrati. Ca cei de care nu stie nimeni oricum sint pierduti.
Femeile hotarasc ceea ce fac cu corpul lor si societatea. Nu barbatii. Si nici femeile care nu mai procreeaza. Noi intii sa nastem si apoi mai discutam.
In privinta faptului ca e crima sau nu, asta e alta poveste. Eu nu ma pronunt.
Eu nu am spus de lipsa materiala, ci ca in acest mod se evita o invinuire aiurea a femeilor.
Cu ce am gresit ca ar putea fi preluati copiii nenascuti, care nu sint doriti. Am impresia ca vorbim aceeasi limba, dar invers.
Oricum stai linistit, ca nu se vor mai face copii ca in trecut datorita anticonceptionalelor.
Discutia asta e pe linga realitate.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 26 Aprilie 2009, ora 06:19

Comunismul voi l-ati facut. Metodele de a obliga femeile sa conceapa si sa nasca cind nu doresc, au apus.
Mai era unul care ma acuza pe mine de societatea aia. Culmea e ca nici nu stiu de comunism. Ala s-a oprit prin 62-66. Eu atunci, mincam garduri, nu ideologii.

adipopa

3001 mesaje
Oras: Timisoara

Postat pe: 26 Aprilie 2009, ora 13:16

De la: nastasemihail, la data 2009-04-26 06:16:01Femeile hotarasc ceea ce fac cu corpul lor si societatea. Nu barbatii. Si nici femeile care nu mai procreeaza. Noi intii sa nastem si apoi mai discutam.

Mihai, când spui c㠄femeile hotărăsc ce fac cu corpul lor” presupui cumva o autonomie absolută?

Dacă da, gândește-te că ne-ar fi greu (ca societate care include bărbați sau femei în imposibilitate de a procrea) să explicăm de ce ne opunem de pildă expunerii nud în public a femeii (la o grădiniță să zicem) sau vânzării de organe de femeie.

Oricât de democratic și elevat sau feminist ar părea că sună principiul „femeile hotărăsc ce fac cu corpul lor”, în practică acest drept este circumscris de alte norme morale și/sau legale. Așadar, dreptul femeii de a hotărî ce face cu corpul ei nu este singurul drept care contează sau care ar trebui luat în calcul.

În plus, principiul enunțat de tine în contextul avortului („femeile hotărăsc ce fac cu corpul lor”) incumbă o eroare logică și factuală: chiar dacă (să zicem) femeile ar putea hotărî singure ce fac cu corpul lor, embrionul/fătul este un alt corp, aflat doar temporar în corpul femeii (dar nicidecum unul și același corp cu al femeii). Iar femeia nu ar trebui să decidă singură ce face cu celălalt corp, care nu-i aparține așa cum îi „aparține" propriul corp.

Cum spuneam și cu o altă ocazie pe acest forum, embrionul/fătul este în același timp și o entitate diferită de mamă ca sex (poate fi masculin), grupă sanguină (nu întotdeauna cea a mamei), sistem osos, etc. Dacă nu am face această distincție între cele două corpuri (al femeii și al embrionului/fătului), atunci ar trebui să admitem că o femeie însărcinată are 4 picioare, 4 mâini, un penis (dacă fătul e băiat), etc. - ceea ce e o prostie desigur.

adipopa

3001 mesaje
Oras: Timisoara

Postat pe: 26 Aprilie 2009, ora 13:18

De la: eugenb, la data 2009-04-25 03:26:58Eu am pus cateva intrebari inca de pe pagina 10 a acestui topic, dar raspunsurile primite au fost foarte evazive ale unora sau nu au fost luate in serios.

Eugenb, dacă tot vorbești de întrebări care nu au primit un răspuns (sau au primit doar un răspuns evaziv), îți amintesc și ție de întrebarea pe care ți-am pus-o la pagina 50. Mă criticai că nu aveam note de subsol sau trimiteri la texte biblice pentru a susține că avortul este imoral, așa că te-am provocat să ne luminezi tu ce texte biblice ar putea susține poziția ta. Încă mai aștept răspunsul tău!

De la: eugenb, la data 2009-04-25 03:26:58Cat priveste Psalmul 138 a lui "Profetul David" sau capitolul 10 din "Cartea lui Iov" va pot spune ca le-am citit. Dar singurul lucru demn de aflat era doar parerea unui om. El vroia doar sa-i faca pe oamenii din vremea lui, ca acestia sa creada (sa fie convinsi) ca sunt "ziditi" de Dumnezeu. Atata, doar ! Scopul scuza mijloacele!

Să înțelegem din această exegez㠄a la Eugenb” că autorii celor două texte biblice își exprimă doar niște opinii omenești, lipsite de obișnuita autoritate dată de inspirația duhovnicească a scripturilor? Să înțelegem de asemenea că aceste „păreri de om” sunt niște mijloace ilegitime sau voit eronate prin care autoriii biblici urmăresc doar să-și atingă un anumit scop?

Eugenb, „scopul scuză mijloacele” este motto-ul utilitarienilor. Te numeri printre ei? Sau îi acuzi pe autorii biblici de utilitarianism? Mulți o fac, așa că nu ai fi primul. Dar ei au măcar curajul de a-și mărturisi presupozițiile și nu pozează drept creștini. Toți avem presupoziții – eu unul mi le-am pus pe masă de la început. Tu de ce nu ți le mărturisești?

Fosta membra 9am.ro

975 mesaje
Oras: Craiova

Postat pe: 26 Aprilie 2009, ora 13:38

De la: homemarcel0, la data 2009-04-26 02:03:37

Nu știu ce am eu în cap,dar e clar ce ai tu.Nimic.Însă nimicul poate salva goliciunea spațiului și pe tine, dacă vrea,dar în cazul tău cred că nu mai vrea.Nici cu medicamente străine nu-ți mai revii.Văd că pe topicul ăsta nu am voie,nici măcar să fiu de acord cu cineva,la o părere nici atât.Pe mine chiar mă distrează că te agiți ca șampania,însă nu înțeleg de ce te agiți,că eu tot la părerea mea rămân.Mai mult decât atât nu mă impresionezi cu nimic.A trecut epoca impresionismului,de mult.Dar tu agită-te,ca eu am un scop și anume ca topicul ăsta să ajungă la vreo 700 de pagini,iar dacă tu nu te agiți să scrii,cine crezi că mai scrie.Apropos nevastă-ta te mai suportă acasă?Sau,mai ai nevastă?Mi-ai promis că vii pe la mine pe la țară,să-mi torni vreo doi-trei copii.Ce faci,nu te ții de promisiune?Agitatule,mai și plimbă-te că e vremea frumoasă,nu mai sta atât pe topicurile astea.Poate în felul ăsta ți se mai recreează mintea.

Fosta membra 9am.ro

975 mesaje

Postat pe: 26 Aprilie 2009, ora 14:34

De la: adipopa, la data 2009-04-26 13:16:41
De la: nastasemihail, la data 2009-04-26 06:16:01Femeile hotarasc ceea ce fac cu corpul lor si societatea. Nu barbatii. Si nici femeile care nu mai procreeaza. Noi intii sa nastem si apoi mai discutam.

Mihai, când spui c㠄femeile hotărăsc ce fac cu corpul lor” presupui cumva o autonomie absolută?

Dacă da, gândește-te că ne-ar fi greu (ca societate care include bărbați sau femei în imposibilitate de a procrea) să explicăm de ce ne opunem de pildă expunerii nud în public a femeii (la o grădiniță să zicem) sau vânzării de organe de femeie.

Oricât de democratic și elevat sau feminist ar părea că sună principiul „femeile hotărăsc ce fac cu corpul lor”, în practică acest drept este circumscris de alte norme morale și/sau legale. Așadar, dreptul femeii de a hotărî ce face cu corpul ei nu este singurul drept care contează sau care ar trebui luat în calcul.

În plus, principiul enunțat de tine în contextul avortului („femeile hotărăsc ce fac cu corpul lor”) incumbă o eroare logică și factuală: chiar dacă (să zicem) femeile ar putea hotărî singure ce fac cu corpul lor, embrionul/fătul este un alt corp, aflat doar temporar în corpul femeii (dar nicidecum unul și același corp cu al femeii). Iar femeia nu ar trebui să decidă singură ce face cu celălalt corp, care nu-i aparține așa cum îi „aparține" propriul corp.

Cum spuneam și cu o altă ocazie pe acest forum, embrionul/fătul este în același timp și o entitate diferită de mamă ca sex (poate fi masculin), grupă sanguină (nu întotdeauna cea a mamei), sistem osos, etc. Dacă nu am face această distincție între cele două corpuri (al femeii și al embrionului/fătului), atunci ar trebui să admitem că o femeie însărcinată are 4 picioare, 4 mâini, un penis (dacă fătul e băiat), etc. - ceea ce e o prostie desigur.

Adi, tu spui că femeia și embrionul/fătul sunt 2 entități diferite.Bun,de acord aici.Însă ia zi tu după ce fătul este născut,ce face se crește singur?Sau ce? Că Mihail tocmai spunea că în România copiii abandonați nu se pot crește, că nu sunt condiții și am văzut că asta nu ai contestat, atunci de ce contești dreptul femeii de a avea,putea alege pentru toata viața practic,că un copil nu îl faci și lasă că crește.Îl faci și il tot faci toata viata, nu numai odata.Plus,că trebuie luat în considerare și faptul că nu decide numai femeia, decid ambii parteneri dacă,soția/partenera face avort sau nu.Deci,poate fi considerat și barbatul partaș la crimă,atunci când decide ca partenera/soția să facă avort.Nu mai punem la socoteală faptul,că majoritatea bărbaților nu-și asumă responsabilitatea copiilor.Chiar ieri am văzut la TV,o emisiune unde soțul i-a spus soției:,,Tu l-ai făcut,tu să-l crești.,,.Un altul a spus că soția să plece de acasă cu copilul că nu suportă plânsetele copilului.Altul nu și-a recunoscut copilul,deși e pocăit,în momentul de față fiind în dilemă,să-și asume responsabilitatea copilului sau nu,pledând așa:când e deștept și face lucruri inteligente e copilul lui,când plânge și dă dovadă de slăbiciune,nu mai e copilul lui.Dar în schimb s-a pocăit pt.că a facut multe greșeli de care e conștient și i s-a spus că din momentul în care a început să creadă în Dumnezeu i s-au iertat toate păcatele.Acum mai rămâne de văzut dacă Dumnezeu îî spune sau nu să-și asume responsabilitatea copilului,să-l susțină moral,financiar,spiritual.Din punctul meu de vedere acest gen de mascul chiar nu are dreptul să decidă ce face femeia cu fătul din pântece.Cazuri de acestea sunt multiple,dar nu am timpul necesar să le discut pe forum.Acesta e doar un aspect al masculinității unor masculi,ca să zic așa.Deși ești un tip capabil,eu nu mă pot opri să mă întreb trăiești în realitate sau imaginar? Ce mă miră la tine e că prea despici firul în patru.E alegerea fiecăruia ce cruce poartă,iar circumstanțele în majoritatea cazurilor nu sunt tocmai favorabile pt.creșterea natalității.

Fosta membra 9am.ro

975 mesaje

Postat pe: 26 Aprilie 2009, ora 14:42

De la: nastasemihail, la data 2009-04-26 06:16:01Cred ca faci confuzii. Eu am spus doar ca societatea sa ia raspunderea a copiilor deja inregistrati. Ca cei de care nu stie nimeni oricum sint pierduti.
Femeile hotarasc ceea ce fac cu corpul lor si societatea. Nu barbatii. Si nici femeile care nu mai procreeaza. Noi intii sa nastem si apoi mai discutam.
In privinta faptului ca e crima sau nu, asta e alta poveste. Eu nu ma pronunt.
Eu nu am spus de lipsa materiala, ci ca in acest mod se evita o invinuire aiurea a femeilor.
Cu ce am gresit ca ar putea fi preluati copiii nenascuti, care nu sint doriti. Am impresia ca vorbim aceeasi limba, dar invers.
Oricum stai linistit, ca nu se vor mai face copii ca in trecut datorita anticonceptionalelor.
Discutia asta e pe linga realitate.

Oamenii trebuie să-și educe copiii să folosească contracepția, ca să nu ajungă cu ei la discuția avortul e crimă sau nu.

Pagini: << 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului .... AVORTUL ESTE O CRIMA ...
Mergi la: