Info
x
.... avortul este o crima ...
|
Fosta membra 9am.ro 975 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Craiova |
Postat pe: 26 Aprilie 2009, ora 15:42
De la: homemarcel0, la data 2009-04-26 06:01:05De la: nastasemihail, la data 2009-04-25 04:05:15Pentru ca societatea sau alta persoana sa-i interzica unei femei sa avorteze ar trebui sa creeze cunditii sa-i creasca viitorul copil, cu acordul ei. Sau sa predea copilul pe care ar vrea sa-l avorteze la o institutie. Apoi poate interzice acest lucru. E usor sa interzici aceste practici cind tu sau societate nu ai raspunderea cresterii copilului in viitor. Mamele nici nu si-ar mai da copii dupa nastere. Dar societatea ar trebui sa preia responsabilitatea cresterii unor copii care ar fi in pericol de avort. ,,Odată te-ai înfipt cu capu-n soare.Și agățându-ți gravitația de picioare,Pământul te-a întors din nou la sine.Chiar când greșești,Pământul nu se leapădă de tine.,, Mă întreb oare de ce? |
|
adipopa 3001 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Timisoara |
Postat pe: 26 Aprilie 2009, ora 17:03
De la: diavolita_40, la data 2009-04-26 14:34:42Adi, tu spui că femeia și embrionul/fătul sunt 2 entități diferite.Bun,de acord aici.Însă ia zi tu după ce fătul este născut,ce face se crește singur?Sau ce? Că Mihail tocmai spunea că în România copiii abandonați nu se pot crește, că nu sunt condiții și am văzut că asta nu ai contestat, atunci de ce contești dreptul femeii de a avea,putea alege pentru toata viața practic,că un copil nu îl faci și lasă că crește.Îl faci și il tot faci toata viata, nu numai odata.Plus,că trebuie luat în considerare și faptul că nu decide numai femeia, decid ambii parteneri dacă,soția/partenera face avort sau nu.Deci,poate fi considerat și barbatul partaș la crimă,atunci când decide ca partenera/soția să facă avort.Nu mai punem la socoteală faptul,că majoritatea bărbaților nu-și asumă responsabilitatea copiilor.Chiar ieri am văzut la TV,o emisiune unde soțul i-a spus soției:,,Tu l-ai făcut,tu să-l crești.,,.Un altul a spus că soția să plece de acasă cu copilul că nu suportă plânsetele copilului.Altul nu și-a recunoscut copilul,deși e pocăit,în momentul de față fiind în dilemă,să-și asume responsabilitatea copilului sau nu,pledând așa:când e deștept și face lucruri inteligente e copilul lui,când plânge și dă dovadă de slăbiciune,nu mai e copilul lui.Dar în schimb s-a pocăit pt.că a facut multe greșeli de care e conștient și i s-a spus că din momentul în care a început să creadă în Dumnezeu i s-au iertat toate păcatele.Acum mai rămâne de văzut dacă Dumnezeu îî spune sau nu să-și asume responsabilitatea copilului,să-l susțină moral,financiar,spiritual.Din punctul meu de vedere acest gen de mascul chiar nu are dreptul să decidă ce face femeia cu fătul din pântece.Cazuri de acestea sunt multiple,dar nu am timpul necesar să le discut pe forum.Acesta e doar un aspect al masculinității unor masculi,ca să zic așa.Deși ești un tip capabil,eu nu mă pot opri să mă întreb trăiești în realitate sau imaginar? Ce mă miră la tine e că prea despici firul în patru.E alegerea fiecăruia ce cruce poartă,iar circumstanțele în majoritatea cazurilor nu sunt tocmai favorabile pt.creșterea natalității. [Lizuca, dacă tu ești cu acest nume de cont, fă-mi te rog hatârul și schimbă-l. Mi se pare penibil să mă adresez cuiva așa.] Sigur că m-am limitat la un singur aspect din postarea lui Mihai. Este foarte important cred să discutăm în ce sens femeile hotărăsc ce fac cu corpul lor atunci când este vorba de avort. Mulți susținători ai avortului folosesc acest slogan fără să ne spună de ce singurul drept care contează în această discuție este dreptul femeii nu și al nenăscutului. Teoria copiiilor abandonați în România suferă de o eroare factuală. Conform unui raport oficial, pe care l-am mai amintit pe forum, rata adopțiilor este net în favoarea copilului: 1 copil la 5 cupluri care solicită copii abandonați spre adopție. Aceste statistici nu ar trebui desigur să încurajeze atitutini iresponsabile (natalitate-abandon-adopție), dar ne pot face conștienți de faptul că există soluții mult mai omenești decât avortul atunci când apare o sarcină nedorită. De acord că soțul/partenerul trebuie să fie implicat în creșterea copilului e de la sine înțeles! Însă cazurile de bărbați care nu-și asumă această responsabilitate nu ar trebui să împingă femeile la avort, ci să le facă mai atente și mai selective în ce privesc relațiile sexuale pe care consimt să le întrețină. De acord și cu planificarea familială. Nu demult ascultam la BBC radio un reportaj asupra suprapopulării planetei în care se spunea că Iranul este surpinzător în topul țărilor cu un control foarte bun asupra exploziei demografice prin patru facilități indirecte: informare sexuală și contraceptivă în școli, educație la cel mai înalt nivel pentru femei, oportunitatea unei cariere profesionale și amânarea căsătoriei în medie până la vârsta de 25 ani. |
|
grigorescu_nelutu 125 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 26 Aprilie 2009, ora 17:24
De la: joanna_dark_2007, la data 2009-04-25 16:22:00De la: nastasemihail, la data 2009-04-25 04:05:15Pentru ca societatea sau alta persoana sa-i interzica unei femei sa avorteze ar trebui sa creeze cunditii sa-i creasca viitorul copil, cu acordul ei. Sau sa predea copilul pe care ar vrea sa-l avorteze la o institutie. Apoi poate interzice acest lucru. E usor sa interzici aceste practici cind tu sau societate nu ai raspunderea cresterii copilului in viitor. Mamele nici nu si-ar mai da copii dupa nastere. Dar societatea ar trebui sa preia responsabilitatea cresterii unor copii care ar fi in pericol de avort. Parerea mea este ca un copil crescut la o "casa de copii" nu are nici un viitor. De ce spun aceste lucruri? pentru ca am cunoscut foarte multi copii orfani care au crescut in "casele de copii". Principala lor ocupatie erau furturile, inselaciunile, tigarile, alcoolul, etc. Am stat intr-un camin de elevi in perioada liceului si a facultatii (in 9 ani am cunoscut foarte multi), i-am ajutat (cu bani, mancare, etc) mult si am incercat sa ii ajut cu sfaturi si sa le deschid mintile dar degeaba. Intradevar mai erau si care munceau dar banii castigati se duceau pe jocuri de noroc, pariuri sportive, etc. Nu vreau sa mai vorbesc despre rezultatele pe care le aveau la scoala pt ca nu are rost. Despre comportamentul lor pot sa spun ca era unul cat de cat ok. Te respectau si respectau in general oamenii din jur (bineinteles ca erau si exceptii care nu facea la fel). De multe ori ma gandeam care va fi viata lor peste 10-20 ani si ma intristam. Asa ca nici nu stiu ce e bine si ce nu, sa nasti un copil nedorit si sa aiba un asemenea viitor? sa avortezi? , etc; totusi poate are noroc cand e mic si intalneste o familie care doreste sa-l infieze.
Ai timp de pierdut pe net? copiaza metoda mea si castiga bani.. Viziteaza: www.banifrumosi.ws
|
|
Fosta membra 9am.ro 391 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 26 Aprilie 2009, ora 18:10
DAR ESTE NORMAL SA FACI NISTE COPII MINUNATI SI APOI SA VINA O parashuta SI SA SE INTITULEZE MAMA ?
www.answers.com/topic/camilla-parker-bowles CU CE DREPT? CU CE DREPT VA FII INCA SI REGINA ANGLIEI ????? Cu Toata Sila (doar nu vreti cu recunostinta?), I. |
|
Fosta membra 9am.ro 391 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 26 Aprilie 2009, ora 18:14
DACA o femeie ajunge o astfel de CRIMINALA (?), uitati-va in urma ei !
CANDVA a trecut pe acolo ADEVARATUL CRIMINAL-CRIMINAL-CRIMINAL, barbatul.
|
|
balabanandrei 335 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Bacau |
Postat pe: 26 Aprilie 2009, ora 22:59
De la: diavolita_40, la data 2009-04-26 14:42:04De la: nastasemihail, la data 2009-04-26 06:16:01Cred ca faci confuzii. Eu am spus doar ca societatea sa ia raspunderea a copiilor deja inregistrati. Ca cei de care nu stie nimeni oricum sint pierduti. Contraceptia nu e o solutie. Multe persoane au explicat in paginile anterioare, de ce.
Căutați mai întâi împărăția lui Dumnezeu și celelalte se vor adăuga vouă!
|
|
Fosta membra 9am.ro 6987 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 26 Aprilie 2009, ora 23:50
De la: grigorescu_nelutu, la data 2009-04-26 17:24:30De la: joanna_dark_2007, la data 2009-04-25 16:22:00De la: nastasemihail, la data 2009-04-25 04:05:15Pentru ca societatea sau alta persoana sa-i interzica unei femei sa avorteze ar trebui sa creeze cunditii sa-i creasca viitorul copil, cu acordul ei. Sau sa predea copilul pe care ar vrea sa-l avorteze la o institutie. Apoi poate interzice acest lucru. E usor sa interzici aceste practici cind tu sau societate nu ai raspunderea cresterii copilului in viitor. Mamele nici nu si-ar mai da copii dupa nastere. Dar societatea ar trebui sa preia responsabilitatea cresterii unor copii care ar fi in pericol de avort. fosta mea colega de camera (eu sunt studenta si am stat si stau ink in camin) este crescuta intr-un centru de plasament....si...culmea...este una dintre cele mai bune studente din anul meu.... deci..exista si exemple pro si exemple contra in acest sens.... |
|
Postat pe: 26 Aprilie 2009, ora 23:56
iar pentru astia kr vorbesc despre suprapopularea planetei....
de ce nu va aruncati voi pe geam?....k si asa planeta e *suprapopulata*....o sa-i faceti un mare bine dak mai scapa de cativa .... lasand ironia la o parte...nu e nimik adevarat din tot ceea ce se spune referitor la suprapopulare si epuizarea resurselor de hrana....v-am invitat sa vedeti documentarul *iarna demografik*...l-ati vazut?....ce parere aveti? nu-i asa k teoria conspiratiei kr sustine k se urmareste k numarul oamenilor de pe glob sa ajunga la 500 de milioane park devine credibila?
|
|
|
|
|
eugenb 1794 mesaje Membru din: 8/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 27 Aprilie 2009, ora 00:28
De la: joanna_dark_2007, la data 2009-04-25 03:35:05domnule eugen....pe pagina trecuta afirmati urmatorul lucru (va citez).... Pacat ca nu ati inteles ca se refera si la Dumneavoastra si la altii de pe acest Forum care se dau foarte "bisericosi", dar ... este doar de "fatada" acea "inclinare" spre cele "sfinte". Succes in continuare ! "Dati cu pietre in continuare !" Alt ceva mai cunoasteti ? Nu, se pare ca nu ! Pacat ! |
|
Postat pe: 27 Aprilie 2009, ora 00:35
De la: adipopa, la data 2009-04-23 02:31:41De la: eugenb, la data 2009-04-22 19:42:10Si pentru ca va referiti la scoaterea prin ciopartire a unei fiinte umane aflate in pantecul unei femei este un mod pe care nu l-ati apropiat de loc de ce spune Biblia ortodoxa. Citatele care se impuneau lipsesc cu desavarsire (macar trimiterile erau necesare) si este o nota proasta pentru Dumneavoastra, dupa mine. Acelas lucru va pot sa va cer si eu, deoarece exemplele pe care puteti da sunt tot la fel de ... "explicite", ca ale mele. Daca nu-i asa, astept exemplele Dumneavoastra. Cele date de unele "partizane" ale interziceri avortului nu m-au convins. Poate exemplele Dumneavoastra or sa fie mai ... "credibile". |
|
Postat pe: 27 Aprilie 2009, ora 00:53
De la: eugenb, la data 2009-04-27 00:28:42De la: joanna_dark_2007, la data 2009-04-25 03:35:05domnule eugen....pe pagina trecuta afirmati urmatorul lucru (va citez).... stiu k nici eu nu sunt o buna crestina...si va cer scuze..... insa....v-am lasat un mesaj pe topicul *sa ne cunoastem credinta ortodoxa*....si nu mi-ati raspuns...probabil ati considerat k sunt off topic acolo... raspundeti-mi aici.... deci...puteti demonstra k pozitia oficiala a bor referitoare la avort coincide cu a dumneavoastra? |
|
Fosta membra 9am.ro 1714 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 27 Aprilie 2009, ora 15:58
De la: eugenb, la data 2009-04-27 00:35:21De la: adipopa, la data 2009-04-23 02:31:41De la: eugenb, la data 2009-04-22 19:42:10Si pentru ca va referiti la scoaterea prin ciopartire a unei fiinte umane aflate in pantecul unei femei este un mod pe care nu l-ati apropiat de loc de ce spune Biblia ortodoxa. Citatele care se impuneau lipsesc cu desavarsire (macar trimiterile erau necesare) si este o nota proasta pentru Dumneavoastra, dupa mine. "1. A doua porunca a invataturii: Sa nu ucizi, sa nu savarsesti adulter; sa nu strici baieti, sa nu fii desfrinat, sa nu furi, sa nu vrajesti, sa nu faci otravuri, SA NU UCIZI COPIL IN PANTECE, nici pe cel nascut sa nu-l ucizi, sa nu poftesti cele ale aproapelui." Citat din DIDAHIA sau invatatura celor 12 Apostoli, datata sec. 1. Destul de clar, zic eu. Acum puteti arata Dvs. unde si cand a acceptat Biserica avortul!!! |
|
kali13 233 mesaje Membru din: 25/09/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 27 Aprilie 2009, ora 21:56
marinescuirina,
"sa nu strici baieti",dar ,"sa nu strici fete" in dihania ,scuza-mi-o, didahia ,nu exista? |
|
Postat pe: 28 Aprilie 2009, ora 00:12
Lui "marinescuirina" :
1.- Va rog sa-mi precizati (din nou daca ati facuta pana acum - cu scuze, pentru ca nu imi aduc aminte) ce Religie "recunoasteti" (romana ortodoxa, romana de rit vechi, greca-catolica, martorii lui Yehova, etc., etc., etc. - vorbesc serios si nu fac ... "misto"). 2.- Deoarece eu nu am intalnit acest text va rog sa-mi precizati mai exact unde il pot citi (daca pot sa-l gasesc pe NET este si mai bine, deoarece eu ma misc cu foarte mare greutate, fiind paralizat pe partea dreapta a corpului - mana si picior). Pana nu ma "lamuresc" cu acest text nu va pot sa da un raspuns in cunostinta de cauza. Nu obisnuiesc sa "arunc" afirmatiile, doar sa scap ma "aflu in seama". Dupa ce voi avea mai multe date despre acest subiect, am sa pot sa-mi dau cu parerea. Scuze ! Lui "joanna_dark_2007" : Dumneavoastra faceti urmatoarea afirmatie : "puteti demonstra k pozitia oficiala a bor referitoare la avort coincide cu a dumneavoastra". 1.- Intai vreau sa va spun ceva care ma "supara" (nu, nu sunt suparat in adevaratul sens al cuvantului) : prescurtarea unor cuvinte. Poate vi se pare normala intre cei de "generatia" Dumneavoastra, dar pentru mine ma "oboseste" foarte tare ca sa citesc ca scrieti. Era doar o remarca "nevinovata". 2.- Acum sa revin la intrebare : Nu vad de ce eu trebui ar trebui sa demonstrez daca o afirmatie a mea este identica cu a BOR. Atunci cand veti intelege ca "nu tot ce zboara se mananca", veti intelege si de ce nu va pot da un raspuns in aceasta problema. Asa cum Dumneavoastra va straduiti sa ma contraziceti (fara sa va "chinuiti" sa intelegeti ce am cautat sa demonstrez pana acuma) si eu nu ma mai "chinui" sa va explic pozitia mea. Vedeti ca nu am facut afirmatia, ca vreau sa va fac sa ma credeti. Asa cum de altfel, faceti de fiecare data Dumneavostra. Ba nu cred ca gresesc cu ceva cand afirm ca Dumneavoastra (si alti "useri" care au aceeasi parere cu Dumneavoastra) va "chinuiti" sa ne faceti ce nu sunt de aceeasi parere cu Dumneavoastra, sa "alegem" : ori "credem" in ce ne "obligati" sa credem, ori sa parasim topicul acesta sau chiar Forumul. Uitand ca aicea noi ne-am adunat sa ne spunem pareri si nu sa obligam pe cei care intra pe topic sa fie de acord cu noi daca ei nu sunt de acord. Daca era un sit care avea o tematica de o anumita factura puteti fi sigura ca nu intram acolo daca ma obliga sa "cred" intr-o "directie" anume. Asa ca puteti sa va "plimbati" pe NET si veti gasi cu siguranta asemenea situri, daca acesta nu va mai place din cauza unora ca mine. Eu nu voi "plange" daca nu ma voi putea "intelege" cu Dumneata sau cu altii de aceeasi parere. "Dragoste cu de-a sila nu se poate !" |
|
Postat pe: 28 Aprilie 2009, ora 01:18
Eugen, imi pare rau sa aflu ca ai probleme de sanatate.
Didahia este o scriere cu origini vechi, desi descoperita abia prin 1800..si ceva. Am cautat sa dau linkuri de pe situri cunoscute ortodoxe (pentru ca Didahia este recunoscuta de catolici si de alte confesiuni). 1. Didahia (gr. Διδαχη), numită și Învățăturile (sau Doctrina) celor Doisprezece Apostoli, este o lucrare care datează din vremea Bisericii primare și care este considerată de unii Părinți ca fiind imediat după Sfânta Scriptură. A fost scrisă, probabil, în Siria în a doua jumătate a secolului I, cu toate că anumiți savanți sugerează ca ar fi o compoziție din secolul al II-lea. (sursa: ortodox wiki) 2. www.crestinortodox.ro/carte-912-81375-invatatura-celor-doispreze... 3. Despre importanta ei, un link care arata prezenta ei in canonul ortodox (asta pt ca unii o considera necanonica), alte linkuri care arata importanta ei in studiul patristicii, daca te intereseaza ( NU contin detalii despre aceasta scriere, doar plasarea ei in contextul invataturii bisericii pentru a arata ca nu e o scriere periferica) www.crestinortodox.ro/arhiepiscopia-alba-iulia/73503-la-editura-... www.patriarhia.ro/_layouts/images/File/ProiecteUI/patrologie.pdf www.crestinism-ortodox.ro/html/06/6a_parintii_apostolici.html ro.orthodoxwiki.org/P%C4%83rin%C5%A3ii_apostolici Si ce spune wikipedia: en.wikipedia.org/wiki/Didache |
|
Postat pe: 28 Aprilie 2009, ora 01:20
Textul in sine exista pe diferite bloguri, dar si pe scribd.com
|
|
Postat pe: 28 Aprilie 2009, ora 09:10
De la: adipopa, la data 2009-04-26 17:03:14De la: diavolita_40, la data 2009-04-26 14:34:42Adi, tu spui că femeia și embrionul/fătul sunt 2 entități diferite.Bun,de acord aici.Însă ia zi tu după ce fătul este născut,ce face se crește singur?Sau ce? Că Mihail tocmai spunea că în România copiii abandonați nu se pot crește, că nu sunt condiții și am văzut că asta nu ai contestat, atunci de ce contești dreptul femeii de a avea,putea alege pentru toata viața practic,că un copil nu îl faci și lasă că crește.Îl faci și il tot faci toata viata, nu numai odata.Plus,că trebuie luat în considerare și faptul că nu decide numai femeia, decid ambii parteneri dacă,soția/partenera face avort sau nu.Deci,poate fi considerat și barbatul partaș la crimă,atunci când decide ca partenera/soția să facă avort.Nu mai punem la socoteală faptul,că majoritatea bărbaților nu-și asumă responsabilitatea copiilor.Chiar ieri am văzut la TV,o emisiune unde soțul i-a spus soției:,,Tu l-ai făcut,tu să-l crești.,,.Un altul a spus că soția să plece de acasă cu copilul că nu suportă plânsetele copilului.Altul nu și-a recunoscut copilul,deși e pocăit,în momentul de față fiind în dilemă,să-și asume responsabilitatea copilului sau nu,pledând așa:când e deștept și face lucruri inteligente e copilul lui,când plânge și dă dovadă de slăbiciune,nu mai e copilul lui.Dar în schimb s-a pocăit pt.că a facut multe greșeli de care e conștient și i s-a spus că din momentul în care a început să creadă în Dumnezeu i s-au iertat toate păcatele.Acum mai rămâne de văzut dacă Dumnezeu îî spune sau nu să-și asume responsabilitatea copilului,să-l susțină moral,financiar,spiritual.Din punctul meu de vedere acest gen de mascul chiar nu are dreptul să decidă ce face femeia cu fătul din pântece.Cazuri de acestea sunt multiple,dar nu am timpul necesar să le discut pe forum.Acesta e doar un aspect al masculinității unor masculi,ca să zic așa.Deși ești un tip capabil,eu nu mă pot opri să mă întreb trăiești în realitate sau imaginar? Ce mă miră la tine e că prea despici firul în patru.E alegerea fiecăruia ce cruce poartă,iar circumstanțele în majoritatea cazurilor nu sunt tocmai favorabile pt.creșterea natalității. Mi te poti adresa cu Lizuca,deocamdata.O sa-ti fac hatarul si o sa-mi schimb numele de cont,atunci cand o sa gasesc unul care sa aiba impact placut. .Deocamdata sunt foarte ocupata si nu ma pot concentra la acest aspect.Sunt de acord cu tine ca aceste statistici nu ar trebui sa incurajeze atitudini iresponsabile(natalitate-abandon-adoptie),dar din pacate ele exista la un nivel destul de mare.Si aici as mai plusa si faptul ca Romania e o tara plina de prejudecati,unde mentalitatea comunista sau traditionalista inca predomina foarte mult in toate zonele tarii.Cand spun asta ma refer la faptul ca femeile sunt batute,maltratate,nu sunt deloc incurajate de catre sotii/partenerii lor sa dea nastere copiilor,motiv pentru care numarul avorturilor este in continua crestere.Unde mai punem ca unele sunt de acord cu faptul ca mai trebuie batute din cand in cand.Banuiesc ca stii si tu ce repercursiuni poate avea violenta domestica asupra unui copil.Sa nu mai vorbim de faptul ca situatia economico-financiara a romanilor nu ne este intocmai favorabila,iar ca sa incurajezi un cuplu sa aiba copii trebuie sa-i oferi siguranta/stabilitate financiara,in primul rand.Indiferent cat de selectiva este femeia, cazurile de barbati care nu-si asuma aceasta responsabilitate sunt multiple,atat in mediul rural cat si in mediul urban.Aici am intra intr-un alt domeniu de discutie din punct de vedere psihologic si nu-si are rostul.Psihologii au gasit si explicatii de ce barbatii nu-si asuma responsabilitatea copiilor la toate nivelurile de intelectualitate,indiferent de clasa sociala din care provine.Nu sunt de acord cu aceste explicatii,dar asta este.In ceea ce priveste suprapopularea planetei mi-am spus punctul de vedere.Nu cred ca e cazul sa ma repet.Ca anumite persoane nu sunt de acord si considera ca e o minciuna,e problema lor.Fiecare are dreptul la o parere,fiecare percepe lucrurile intr-un mod diferit in raport cu ceilalti,pentru ca suntem diferiti.Eu consider ca e o realitate.O saptamana cat mai placuta! |
|
Postat pe: 28 Aprilie 2009, ora 23:39
**Ca anumite persoane nu sunt de acord si considera ca e o minciuna,e problema lor.Fiecare are dreptul la o parere,fiecare percepe lucrurile intr-un mod diferit in raport cu ceilalti,pentru ca suntem diferiti.Eu consider ca e o realitate.**
lizy...ai incerkt makr sa vezi filmul pe kr ti l-am arat noi?.... in plus....e mai mult decat evident k in romania sporul natural e negativ si k dak nu luam masuri urgente pentru oprirea acestor crime odioase (avorturile) in curand vom disparea k natiune.... **Fiecare are dreptul la o parere,fiecare percepe lucrurile intr-un mod diferit in raport cu ceilalti,pentru ca suntem diferiti.** lizy...trebuia sa spui asta de la inceput...k nu ne mai oboseam sa vorbim cu tine... hai sa vezi ce am mai aflat eu de cand postez pe forumul asta....ceea ce faci tu se numeste *special pleading* adik...cand toti ceilati iti aduc foarte multe argumente,iar tu nu mai ai cum sa-i combati spui ceva de genul....*eu am parerea mea ...voi pe a voastra....si punct!!!* poi...e ok atitudinea ta?...judek si tu..... invata sa cedezi in fata argumentelor....!!! |
|
Postat pe: 29 Aprilie 2009, ora 08:16
De la: joanna_dark_2007, la data 2009-04-28 23:39:54**Ca anumite persoane nu sunt de acord si considera ca e o minciuna,e problema lor.Fiecare are dreptul la o parere,fiecare percepe lucrurile intr-un mod diferit in raport cu ceilalti,pentru ca suntem diferiti.Eu consider ca e o realitate.**
|
|
homemarcel0 1937 mesaje Membru din: 19/12/2008 |
Postat pe: 29 Aprilie 2009, ora 19:06
diavolito si eugene ... voi unde va regasiti ... ''crestinilor'' ... HAHAHHAHAHAHAHAHA ... RATACITILOR ... bucurati-va ca nu sinteti singuri ... mancurti sint cu gramada in tara asta ...
Barbatii insala mai des decat femeile, perioada cuprinsa intre 14 si 24 de ani este cea in care poti conta cel mai mult pe fidelitatea partenerului, contrariile nu se atrag atat de mult pe cat am crede in viata reala, iar 87% din utilizatorii de internet din Romania au intilnit cel putin o data in viata dragostea adevarata. Concluziile apartin studiului online "Dragostea la romani" realizat de eResearch Corp, la care au participat 27.496 de persoane. eResearch a folosit experienta unui psiholog, Vlad-Petreanu Glaveanu, si a unor personalitati publice pentru a descifra atitudinile si perspectivele respondentilor asupra raspunsurilor ce tin de un domeniu privat si sensibil cum este dragostea. "Rata ridicata a celor care declara ca si-au inselat partenerul (42%) si procentul si mai mare al celor care spun ca au fost inselati (65%) dovedesc faptul ca viata de cuplu este marcata permanent de riscul infidelitatii", este de parere psihologul. Cele doua stari se manifesta mai degraba in cazul persoanelor care sunt de parere ca o buna compatibilitate sexuala intre parteneri alimenteaza pe termen lung sentimentele de iubire. "Tare mi-e ca poporul virtual roman are cu viata de cuplu aceeasi relatie pe care o are cu biserica. Procentul celor care declara ca stiu ce e iubirea adevarata, ba ca au si trait-o, de 87%, seamana tare cu procentul de credinciosi. Si asa cum stim ca multi concetateni isi fac cruce cu aceeasi mina cu care au sterpelit mai devreme si spun o rugaciune cu aceeasi gura cu care au mintit, la fel amorezii stiu, aproape toti, ce e iubirea adevarata, dar nici macar un sfert din cupluri nu se bucura de fidelitate", a analizat rezultatele Mihai Dobrovolschi. "Practic, cred ca sondajul confirma modul in care poporul roman se pozitioneaza fata de valori fundamentale ca biserica, iubirea, adevarul, justitia. Se declara credincios in proportie covirsitoare dar are un comportament deseori necrestin. Ridica in slavi adevarul dar mai minte. Crede in justitie dar intr-una personala. Si, uite, crede intr-o mare iubire dar merg si prietenele ei, o data, la betie". www.9am.ro/stiri-revista-presei/Social/128457/Romanii-rataciti-i... |
|
grigorescu_nelutu 125 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 29 Aprilie 2009, ora 19:40
De la: joanna_dark_2007, la data 2009-04-26 23:50:18De la: grigorescu_nelutu, la data 2009-04-26 17:24:30De la: joanna_dark_2007, la data 2009-04-25 16:22:00De la: nastasemihail, la data 2009-04-25 04:05:15Pentru ca societatea sau alta persoana sa-i interzica unei femei sa avorteze ar trebui sa creeze cunditii sa-i creasca viitorul copil, cu acordul ei. Sau sa predea copilul pe care ar vrea sa-l avorteze la o institutie. Apoi poate interzice acest lucru. E usor sa interzici aceste practici cind tu sau societate nu ai raspunderea cresterii copilului in viitor. Mamele nici nu si-ar mai da copii dupa nastere. Dar societatea ar trebui sa preia responsabilitatea cresterii unor copii care ar fi in pericol de avort. Cu siguranta exista si exemple pro. Eu ma refeream in peste 95% din cazuri. Din toti pe care i-am cunoscut nu au fost din pacate un ex fericit. Poti intreba pe colega ta cati sunt la fel ca ea.
Ai timp de pierdut pe net? copiaza metoda mea si castiga bani.. Viziteaza: www.banifrumosi.ws
|
|
Postat pe: 29 Aprilie 2009, ora 20:01
De la: homemarcel0, la data 2009-04-29 19:06:49 diavolito si eugene ... voi unde va regasiti ... ''crestinilor'' ... HAHAHHAHAHAHAHAHA ... RATACITILOR ... bucurati-va ca nu sinteti singuri ... mancurti sint cu gramada in tara asta ... |
|
Postat pe: 29 Aprilie 2009, ora 20:02
... citeva lucruri sint interesante la acest raport ... care dezvaluie MIZERIA MORALA in care traiesc multi si care explica si atitudinea lor aberanta si paranoica fata de copii, de sanatate, si fata de VIATA in general ( mai ales a altora) ...
... de asemenea e concludent referitor la CURVARASIA FAMILIALA care se practica, din diverse motive mai mult sau mai putin reala, de catre majoritatea romanilor (barbati sau femei) ...1. ... 45% declara ca au inselat iar 65% ca au fost inselati ... combinind aceste procente rezulta ca CURVARASIA reala se situeaza intre 65% si 100% (maximul nu este posibil totusi pentru ca exista totusi si multi oameni seriosi si stabili in aceasta mare de ''rataciti'') ... asa s-ar putea explica destul de mult si PLACEREA pentru AVORTURI si ANTICONCEPTIONALE ... multi traiesc doar cu sex in cap si combinat cu LENEA, FRICA, COMPROMISUL, LIPSA VALORILOR SI A MORALEI ii transforma intr-o masa perfecta de consumatori a oricarei prostii ... reactiile unei astfel de majoritati sint foarte previzibile ... ei vor GRATIS INTOTDEAUNA conditii, servicii, salarii ... FARA SA FACA NIMIC ... ei vor doar sa isi TRAISCA VIATA, SA CONSUME MAI MULT DECIT PRODUC ... chiar daca asta presupune orice COMPROMISURI ... e aproape normal ca AVORTUL si ANTICONCEPTIONALELE le sint unele din cele mai apropiate ajutoare fara a se gindi deloc la ce a fost si ce va fi ... MANCURTI BOLNAVI si DEBILI ... 2. ... perioada 14 - 24 de ani este perioada in care poti conta cel mai mult pe FIDELITATEA partenerului ... CORECT ... apoi intervin (ca si pe acest topic) ''realistii'' (adica cei de mai sus) ... fosti sau urmasii fostilor TARANI adusi la oras ... parinti sau nu, dar care STIRVESC orice SENTIMENT, orice MORALA, orice VALOARE sau CARACTER sub pretextul ''realitatii'' vietii in care ei s-au chinuit tocmai datorita abdicarii de la cele mai ELEMENTARE REGULI DE VIATA si a COMPROMISULUI PERMANENT in care au trait ... acesti ''rataciti'' (foarte multi) IMPUN tinerilor ''valorile'' dupa care au trait ... CURVARASIA, CARIERA, BANII, LENEA, PROSTIA, NON-VALOAREA (ascunsa dupa pretexte si diplome), PAGINISMUL, AMATORISMUL ... acesti ''rataciti'' IMPUN si OBLIGA proprii copii sa le urmeze calea ... ei sint cei care creeaza situatiile prin care atitia tineri aleg sa zboare de la fereastra, ei sint cei care INOCULEAZA frica si compromisul ... ei sint cei care perpetueaza IMPOTENTA INTELECTUALA si MORALA ... ei sint cei care creeaza DRAME si FRUSTRARI din cauze false ... ei sint cei care CONFUNDA realul cu irealul, crestinismul cu emanciparea, comunismul si consumismul cu normalitatea ... ei sint cei care au uitat de unde au plecat dar nici NU STIU UNDE VOR SA AJUGA ... ei sint cei care si-au selectionat copii (pentru ai CONTROLA pe cei scapati cit mai bine) si ei sint cei care PRETIND acum un respect pe care NU IL MERITA ... ei sint cei care au uitat REALITATEA ... beahhhhhhhhhhh ... MANCURTI .... |
|
Postat pe: 29 Aprilie 2009, ora 20:36
De la: grigorescu_nelutu, la data 2009-04-29 19:40:42De la: joanna_dark_2007, la data 2009-04-26 23:50:18De la: grigorescu_nelutu, la data 2009-04-26 17:24:30De la: joanna_dark_2007, la data 2009-04-25 16:22:00De la: nastasemihail, la data 2009-04-25 04:05:15Parerea mea este ca un copil crescut la o "casa de copii" nu are nici un viitor. De ce spun aceste lucruri? pentru ca am cunoscut foarte multi copii orfani care au crescut in "casele de copii". Principala lor ocupatie erau furturile, inselaciunile, tigarile, alcoolul, etc. Am stat intr-un camin de elevi in perioada liceului si a facultatii (in 9 ani am cunoscut foarte multi), i-am ajutat (cu bani, mancare, etc) mult si am incercat sa ii ajut cu sfaturi si sa le deschid mintile dar degeaba. Intradevar mai erau si care munceau dar banii castigati se duceau pe jocuri de noroc, pariuri sportive, etc. |
|
Postat pe: 29 Aprilie 2009, ora 21:00
... inca ceva ... am cunoscut 6 orfani ... 4 italieni si 2 romani ...
... TOTI italienii erau foarte bine integrati si datorita CONCURENTEI REALE ajunsesera acolo unde vroiau sa ajunga in viata ... ISI IUBEAU PARINTII si le intelegeau motivele ... erau TRATATI CORECT si NEDISCRIMINATI de nimeni ... NIMENI nu le jigneau parintii ... NIMENI NU INDRAZNEA sa sugereze macar ca au pierdut ceva in viata ... NIMENI NU II UMILEA ... NIMENI NU II JELEA ... NIMENI NU LE ENUMERA LUCRURILE PE CARE LE ''PIERDUSERA'' IN COPILARIE (pentru ca chestiile materiale sint VOLATILE si pot disparea si reaparea de la unii la altii) ... PUR SI SIMPLU ERA DE NEIMAGINAT O ASTFEL DE ATITUDINE ... vorbeau foarte FRUMOS si NATURAL despre perioada din orfelinat (orfelinate din minastiri si de pe linga biserici) despre STUDIILE si PERSOANELE din acele stabilimente ... despre SERIOZITATEA si INCREDEREA pe care acestea le-au insuflat ... ... despre romanii ... doua cazuri diferite ... amindoi MUNCISERA foarte mult ca sa depaseasca situatia din care proveneau ... NICI UNUL NU AVEA AMINTIRI FRUMOASE si LE ERA RUSINE SA SPUNA CUM ERAU TRATATI ... unul era un barbat iar celalat o femeie ... daca barbatului nu ii mai pasa de trecutul lui si mergea mai departe, in schimb femeia (avea 26 de ani cu o cariera de viitor) ERA CONFUZA, SPERIATA, RUSINATA, UMILITA de orice subiect care se referea la tineretea ei ... la perioada din orfelinat ... spunea ca isi URA PARINTII si CA AU FOST CRIMINALI (???), CA EA NU VA FACE COPII NICIODATA care sa aiba 0,00001% posibilitatea de a ajunge la orfelinat ... ERA TERIFIATA, DISTRUSA MORAL si PSIHIC ... nu avea incredere in nimeni ... ASA EDUCA SOCIETATEA ROMANA COPII ... ASTA ESTE CIVILIZATIE ROMANEASCA ... ASTA ESTE ''REALITATEA'' PE CARE O INDUC CEI CARORA LE ESTE ''MILA'' DE ORFANI ... II SCHILODESC (si selectionatii tot cam asa ajung dar li se da citeva ''bunatati'' in copilarie ca sa li se poata scoate ochii mai tirziu) ... beahhhhhhhh ... |
|
Postat pe: 29 Aprilie 2009, ora 21:35
De la: eugenb, la data 2009-04-28 00:12:08Lui "marinescuirina" : ... ... a revenit ''iluminatul'' eugen ''crestinul'' de mucava ... AI MINCAT BINE DE PASTE ? ... TE-AI INVIRTIT, CA BERBECUL, DE TREI ORI IN JURUL BISERICII ? ... AI FACUT 15000 DE CRUCI SA TE ''AJUTE'' D-ZEU ? ... AI PUS LUMINARI SI TE-AI ''RUGAT'' ? ... MA INTREB - DE CE ? ... tu ai filozofia dumitale, extraterestra si evoluata, ti se pare ca selectia DIN CARE AI PROVENIT era normala si iti inchipui ca esti perfect ''responsabil'' sa iti dai cu parerea despre DREPTUL altora de a apare pe lume ... ... ceri sa nu fii JUDECAT (???) dar JUDECI si ACUZI pe cei care ''indrasnesc'' sa acorde o sansa VIETII ... si mai si crezi, si esti sincer in paranoia ''filozofica'' cu care traiesti ... esti convins ca esti ''crestin'' ... ... si ca SIMULACRELE pe care le faci regulat iti acorda acest titlul ... dupa levitatia din comunism acum te-ai procopsit cu mersul ca de rima in consumism ... ...... nu dispretuiesc handicapatii DAR care mai este valoarea dumitale sociala acum comparativ cu a unui nou nascut sau nenascut ? ... ca si el este ... ZERO ... doar ca dumneata ai pretentia de a fi asistat si ajutat de familia dumitale(pe care o ai dupa cum ti-ai faurit-o si respectat-o) si de societatea in care ai fost LASAT sa traiesti, de catre parinti ... nu stiu de ce se pare ca nu ai inteles nimic din viata ... mi se pare o IPOCRIZIE ca tocmai dumneata sa ''filozofezi'' atit de aberant despre DREPTUL LA VIATA A ALTORA ... adica, dumneata intelegi ''crestineste'' ce drepturi ai, dar tot ''crestineste'' le refuzi altora dreptul de a trai ... ESTI O VARZA ... ar fi bine sa iti mai educi VRABIILE din cap ... |
|
Postat pe: 29 Aprilie 2009, ora 21:43
De la: eugenb, la data 2009-04-27 00:35:21De la: adipopa, la data 2009-04-23 02:31:41De la: eugenb, la data 2009-04-22 19:42:10 |
|
Postat pe: 29 Aprilie 2009, ora 22:05
De la: diavolita_40, la data 2009-04-26 13:38:04De la: homemarcel0, la data 2009-04-26 02:03:37[quote name='diavolita_40' date='2009-04-23 15:14:35' |
|
Postat pe: 29 Aprilie 2009, ora 22:22
De la: diavolita_40, la data 2009-04-26 14:34:42De la: adipopa, la data 2009-04-26 13:16:41De la: nastasemihail, la data 2009-04-26 06:16:01Adi, tu spui că femeia și embrionul/fătul sunt 2 entități diferite.Bun,de acord aici.Însă ia zi tu după ce fătul este născut,ce face se crește singur?Sau ce? Că Mihail tocmai spunea că în România copiii abandonați nu se pot crește, că nu sunt condiții și am văzut că asta nu ai contestat, atunci de ce contești dreptul femeii de a avea,putea alege pentru toata viața practic,că un copil nu îl faci și lasă că crește.Îl faci și il tot faci toata viata, nu numai odata.Plus,că trebuie luat în considerare și faptul că nu decide numai femeia, decid ambii parteneri dacă,soția/partenera face avort sau nu.Deci,poate fi considerat și barbatul partaș la crimă,atunci când decide ca partenera/soția să facă avort.Nu mai punem la socoteală faptul,că majoritatea bărbaților nu-și asumă responsabilitatea copiilor.Chiar ieri am văzut la TV,o emisiune unde soțul i-a spus soției:,,Tu l-ai făcut,tu să-l crești.,,.Un altul a spus că soția să plece de acasă cu copilul că nu suportă plânsetele copilului.Altul nu și-a recunoscut copilul,deși e pocăit,în momentul de față fiind în dilemă,să-și asume responsabilitatea copilului sau nu,pledând așa:când e deștept și face lucruri inteligente e copilul lui,când plânge și dă dovadă de slăbiciune,nu mai e copilul lui.Dar în schimb s-a pocăit pt.că a facut multe greșeli de care e conștient și i s-a spus că din momentul în care a început să creadă în Dumnezeu i s-au iertat toate păcatele.Acum mai rămâne de văzut dacă Dumnezeu îî spune sau nu să-și asume responsabilitatea copilului,să-l susțină moral,financiar,spiritual.Din punctul meu de vedere acest gen de mascul chiar nu are dreptul să decidă ce face femeia cu fătul din pântece.Cazuri de acestea sunt multiple,dar nu am timpul necesar să le discut pe forum.Acesta e doar un aspect al masculinității unor masculi,ca să zic așa.Deși ești un tip capabil,eu nu mă pot opri să mă întreb trăiești în realitate sau imaginar? Ce mă miră la tine e că prea despici firul în patru.E alegerea fiecăruia ce cruce poartă,iar circumstanțele în majoritatea cazurilor nu sunt tocmai favorabile pt.creșterea natalității. |
|
Postat pe: 29 Aprilie 2009, ora 23:15
De la: adipopa, la data 2009-04-26 17:03:14De la: diavolita_40, la data 2009-04-26 14:34:42De acord și cu planificarea familială. Nu demult ascultam la BBC radio un reportaj asupra suprapopulării planetei în care se spunea că Iranul este surpinzător în topul țărilor cu un control foarte bun asupra exploziei demografice prin patru facilități indirecte: informare sexuală și contraceptivă în școli, educație la cel mai înalt nivel pentru femei, oportunitatea unei cariere profesionale și amânarea căsătoriei în medie până la vârsta de 25 ani. |
|
|
|

... fara indoiala ca te consideri, cum e si normal, produsul IUBIRII SI AL DRAGOSTEI PARINTILOR TAI ... atunci de ce amesteci ''societatea'' cu COPII ? ... sau vrei ca in china sa iti spuna ''societatea'' cind poti sa fii OM si cind animal ... nu te-ai trezit inca dupa COMUNISM ... in realitate, NIMENI nu este dator NIMANUI ... doar PROPRIEI LUI CONSTIINTE, VALORILOR, si RESPECTULUI FATA DE EL ...
...
.Deocamdata sunt foarte ocupata si nu ma pot concentra la acest aspect.Sunt de acord cu tine ca aceste statistici nu ar trebui sa incurajeze atitudini iresponsabile(natalitate-abandon-adoptie),dar din pacate ele exista la un nivel destul de mare.Si aici as mai plusa si faptul ca Romania e o tara plina de prejudecati,unde mentalitatea comunista sau traditionalista inca predomina foarte mult in toate zonele tarii.Cand spun asta ma refer la faptul ca femeile sunt batute,maltratate,nu sunt deloc incurajate de catre sotii/partenerii lor sa dea nastere copiilor,motiv pentru care numarul avorturilor este in continua crestere.Unde mai punem ca unele sunt de acord cu faptul ca mai trebuie batute din cand in cand.Banuiesc ca stii si tu ce repercursiuni poate avea violenta domestica asupra unui copil.Sa nu mai vorbim de faptul ca situatia economico-financiara a romanilor nu ne este intocmai favorabila,iar ca sa incurajezi un cuplu sa aiba copii trebuie sa-i oferi siguranta/stabilitate financiara,in primul rand.Indiferent cat de selectiva este femeia, cazurile de barbati care nu-si asuma aceasta responsabilitate sunt multiple,atat in mediul rural cat si in mediul urban.Aici am intra intr-un alt domeniu de discutie din punct de vedere psihologic si nu-si are rostul.