back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

.... avortul este o crima ...

Pagini: << 52 53 54 55 56 57 >> Sari la pagina:

Dorulet

7896 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 27 Mai 2009, ora 00:16

... eu POT sa cresc inca un copil si sa am grija de sora ta ... insa sper sa nu fie NEVOIE ... dar nu crezi ca ar fi mai simplu sa ai OAMENI de calitate in jur care fara sa faca un efort deosebit in viata lor ar putea acoperi si ghinioanele din viata altora ? ... nu crezi ca acei oameni trebuie aiba, sau sa si le insuseasca, niste VALORI si niste CALITATI apropiate de cele CIVILIZATE ? ... nu conteaza ca provin de la parinti, sfinti sau din experienta ...
... apropo ... ai avea loc de inca vreo 5-6 puradei prin curte la o adica ... ca nu se stie niciodata cine are nevoie de ajutor ...

Și mă rog frumos, tu ce crezi că pot eu să le fac educație și să le schimb mentalitatea?!
Cum adică să adun oameni de calitate?! Păi tu crezi că-i pasă cuiva dacă mor, că rămân ei pe drumuri?! Cel mult vor "deplânge"...că "vai săracii"...dar în nici un caz nu se vor înghesuii să-i ajute...că deh, "la toți ne e greu!"
Acea lume pe care tu o reclami....uită de ea! Nu mai există și nici nu va mai exista! Eu am încetat demult să mai sper la omenie, valori, morală...etc. Nu pentru că nu vreau eu...ci pentru că "drumul spre care ne îndreptăm" ne spune clar că nu va mai fi, punct!

Când toată lumea gândește la fel înseamnă că nimeni nu gândește.
homemarcel0

1937 mesaje
Postat pe: 27 Mai 2009, ora 00:19

... din fericire, parintii mei nu ne-au selectionat si nici nu ne-au educat cu vise, asa ca am suficienti frati sa imi distribui gloata fara sa deranjez pe nimeni, cu toate ca sint sigur ca nici tu nu ai refuza niste maimutoi in plus prin curte ...

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 27 Mai 2009, ora 00:32

De la: homemarcel0, la data 2009-05-27 00:19:28... din fericire, parintii mei nu ne-au selectionat si nici nu ne-au educat cu vise, asa ca am suficienti frati sa imi distribui gloata fara sa deranjez pe nimeni, cu toate ca sint sigur ca nici tu nu ai refuza niste maimutoi in plus prin curte ...

Păi eu sunt singură.... la propriu Și să mă apuc de făcut alți copii la vârsta mea?! Cine să-i crească și să-i educe...dacă-mi cade cărămida aia pe care mi-o doreai?!

homemarcel0

1937 mesaje
Postat pe: 27 Mai 2009, ora 00:33

De la: Dorulet, la data 2009-05-27 00:16:04... eu POT sa cresc inca un copil si sa am grija de sora ta ... insa sper sa nu fie NEVOIE ... dar nu crezi ca ar fi mai simplu sa ai OAMENI de calitate in jur care fara sa faca un efort deosebit in viata lor ar putea acoperi si ghinioanele din viata altora ? ... nu crezi ca acei oameni trebuie aiba, sau sa si le insuseasca, niste VALORI si niste CALITATI apropiate de cele CIVILIZATE ? ... nu conteaza ca provin de la parinti, sfinti sau din experienta ...
... apropo ... ai avea loc de inca vreo 5-6 puradei prin curte la o adica ... ca nu se stie niciodata cine are nevoie de ajutor ...

Și mă rog frumos, tu ce crezi că pot eu să le fac educație și să le schimb mentalitatea?!
Cum adică să adun oameni de calitate?! Păi tu crezi că-i pasă cuiva dacă mor, că rămân ei pe drumuri?! Cel mult vor "deplânge"...că "vai săracii"...dar în nici un caz nu se vor înghesuii să-i ajute...că deh, "la toți ne e greu!"
Acea lume pe care tu o reclami....uită de ea! Nu mai există și nici nu va mai exista! Eu am încetat demult să mai sper la omenie, valori, morală...etc. Nu pentru că nu vreau eu...ci pentru că "drumul spre care ne îndreptăm" ne spune clar că nu va mai fi, punct!

... exemplu personal ... pe care nu trebuie sa il minimalizezi cu declaratii de genul - vedeti-va de treaba, eu stiu ce greu este, asa ca radeti copii daca aveti dubii, eu am pierdut mult avind grija de cineva cu handicap ... poate ai pierdut dar eu cred ca NU ...

... lumea pe care o reclam ... EXISTA ... unii se indreapta spre o infundatura, altii merg mai depate ... asta e singura diferenta ... de alegere ... cei care au timp de pierdut sint mai vizibili dar asta nu inseamna ca ei dicteaza directia in care merg toti ... directia in care merg unii nu obliga PE NIMENI sa o urmeze INDIFERENT ce fac sau ce vor face ...
... iar ajutorul pe care nu il vezi posibil poate aparea de unde nu te astepti niciodata ...

homemarcel0

1937 mesaje
Postat pe: 27 Mai 2009, ora 00:41

De la: Dorulet, la data 2009-05-27 00:32:26
De la: homemarcel0, la data 2009-05-27 00:19:28... din fericire, parintii mei nu ne-au selectionat si nici nu ne-au educat cu vise, asa ca am suficienti frati sa imi distribui gloata fara sa deranjez pe nimeni, cu toate ca sint sigur ca nici tu nu ai refuza niste maimutoi in plus prin curte ...

Păi eu sunt singură.... la propriu Și să mă apuc de făcut alți copii la vârsta mea?! Cine să-i crească și să-i educe...dacă-mi cade cărămida aia pe care mi-o doreai?!

... am spus eu ceva de caramida ? ... da ce are virsta ta ? ... pari pina in 40 ... vorbesti cumva de prejudecata comunista devenita aproape ''regula medicala'' prin care ''doamnele'' pot avea copii doooar pina la o virsta ''convenabila'' ? ... scuze, daca ai cu cine care e problema !!! ... ...

homemarcel0

1937 mesaje
Postat pe: 27 Mai 2009, ora 00:46

... scuze ... am vazut virsta in profil ... numai buna ... ... scuze de aluzie ...

eugenb

1794 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 27 Mai 2009, ora 04:17

Dupa "gandurile alese" pe care mi le-ati adresat adineuri ar trebui sa va urez si eu ca sa aveti parte de acum incolo sa suferiti macar prin LIPSA macar doar a unui membru. Ca eu am mana si piciorul "de lemn Tanase". Dar ma gandesc la cei care ar trebui sa aiba GRIJA de Dumneata in acest caz. Ei nu ar avea nici o vina ca sa se CHINUIE cu un asemenea om. Daca ar fi doar URA fata de mine as mai intelege-o, dar nu sunt doar singur care are parte de expresii si "urari" pe care un "om credincios" cum va aratati le arucati in cei nu sunt de acord cu dumneavoastra. A propos, fratii de care aminteati erau acei oameni cu care faceti parte dintr-o SECTA RELIGIOASA ? Si asa va invata "prelatul" (sau cum il numiti) ?

Dar, sa va prezint doua cazuri, care sunt pe undeva identice cu discutia ce are loc pe acest topic (daca veti reciti comentariile de ieri si de azi veti gasi raspunsul la ce ma refer) :

Acum un an de zile era o fata de 14 ani din Anglia, cred, care solicita sa fie lasata sa MOARA din cauza durerilor ce le avea la tratamentul cel urma pentru ca sa se poate mentine in viata. A fost o "zarva" destul de mare atuncea. Acum cateva luni si la noi ni tara a fost o discutie de vreo 24 de ani care ruga sa fie AJUTAT sa MOARA, din cauza DURERILOR pe care le avea fiind IMOBILIZAT LA PAT SI NU SE PUTEA MISCA DE LOC. Amandoua cazurile au fost intre CIOCAN (Biserica si Legea) si NICOVALA (datoria medicilor care isi vedeau NEPUTINTA VINDECARII si cerinta BOLNAVILOR). In cazul fetei s-a rezolvat prin ducerea intr-o tara unde i-a fost indeplinita dorinta ultima (PARINTII ei au fost in cele din urma DE ACORD punand in balanta DORINTILOR DE PARINTI si CHINUL COPILULUI LOR). In cazul tanarului nostru situatia s-a sfarsit fara ca cineva sa RASPUNDA. Acest tanar (pe care il PARASISE MAMA la nastere, cand l-a vazut ca este inert, fara sanse de a se face bine) care crescuse in ORFELINAT si care acolo gasise SPRIJIN ca sa traiasca, a ajuns SOLUTIA FINALA cand a inceput sa inteleaga cat de cat ca nu mai are nici0 speranta de a fi om cu adevarat. Asa ca sa fie AJUTAT SA MOARA. SI A MURIT SINGUR, convins ca NIMENI nu l-a AJUTAT cu ADEVARAT atunci cand a avut NEVOIE CU ADEVARAT. A murit de "INIMA REA" ! Pentru ca astazi ca si totdeauna pana acuma se mai moare si de INIMA REA, pentru ca este doar "la suprafata" DRAGOSTEA de celui de langa tine. Sunt putini , prea putini, acei care doresc cu adevarat sa AJUTE pe cel de langa el fara un AVANTAJ (bine remunerat, de cele mai multe ori - unii sunt chiar MEDICI).

Concluziile celor doua cazuri va las pe dumneavoastra cei SANATOSI din toate punctele de vedere si FARA OBLIGATII fata de cineva cu dezabilitati. Ca sa nu fie discutia ca cei bolnavi judeca INCORECT. Dumneavoastra sunteti SANATOSI si fara RESPONSABILITATI. Ce i-ati spune unui COPIL sau O RUDA care a inceput sa JUDECE si se chinuie incontinuu (TOCMAI PENTRU CA A INCEPUT SA GANDEASCA CAT DE CAT) si care se plange CA NUMAI POATE, EL si nu cei care se ocupa de el (parinti, rude, etc.) ?

alice_corina

186 mesaje
Postat pe: 27 Mai 2009, ora 11:57

De la: balabanandrei, la data 2009-05-25 22:19:57
De la: alice_corina, la data 2009-05-25 13:48:23
De la: balabanandrei, la data 2009-05-21 23:35:47Nu vreau sa par ca as avea ceva cu dumneavoastra domnule Eugen, dar nu e corect ce ati spus. Sa stiti ca fiecare om are suferintele si necazurile lui. Sa stiti ca niciun om, in viata, nu este ferit de necazuri. Eu de exemplu mi-am pierdut tatal, acum 2 ani. Daca v-as spune ca moartea tatalui meu mi-a schimbat viata? In bine! Bolii, suferintei, si necazului, pe care le avem, nu trebuie sa le gasim intotdeauna o explicatie rationala, pt ca de multe ori, nu o putem gasi. Asa cum a spus si Irina, nimic nu e intamplator in lumea asta. D-voastra, spuneti ca credeti in Dumnezeu, dar nu puteti spune lucrul asta, daca nu sunteti de acord cu faptul ca boala de care suferiti e cu voia si ingaduinta lui Dumnezeu. Daca o sa incercati mereu sa gasiti o explicatie rationala la boala d-voastra, poate nu o sa gasiti niciodata un raspuns. Pt ca exista si o explicatie duhovniceasca, pe care daca o refuzam, ne contrazicem pe noi insine, pt ca spunem ca credem in Dumnezeu, dar nu credem ca Dumnezeu a dat boala aia pt iertare de pacate, sau pt ce a stiut El mai bine. Asa cum a spus Irina, in Biblie se spune de asta, si nu numai. Eu am citit cartea lui Arsenie Boca, "Tinerii, familia si copiii nascuti in lanturi". Si mai sunt atatea si atatea scrieri ale Sf Parinti. Ca pe altii ii doare in cot de Sf Parinti, e problema lor. Vor da socoteala. Tot ce v-am spus e din suflet. Ganditi-va ca in timp ce suferiti, Dumnezeu e sus si va priveste. Dumnezeu nu e un sadic care arunca cu boli pe pamant. Aduceti-va aminte de Sf Antonie cel Mare, cand se ruga in pustie la Dumnezeu, sa-i arate judecatile Sale. Si a venit ingerul si i-a zis sa nu iscodeasca pe Dumnezeu, ca judecatile Lui sunt adanci si nepatrunse, si nu ne sunt date noua sa le stim. Asa cum spune si psalmistul David. Eu cand ma rog pt cineva care este bolnav, nu ma rog in primul rand ptr sanatatea lui, ci pt ceea ce-i este de folos intai sufleteste si apoi trupeste, adica sanatate. Asta e ordinea. Dar de multe ori o inversam. Un preot de la noi din parohie spunea la o predica ca atunci cand avem o boala alergam la toti medicii, si cand vedem ca medicii nu mai au ce sa ne faca, alergam la Dumnezeu. Si ar trebui sa fie invers. Va doresc tot ceea ce va este de folos sufleteste si trupeste. Numai bine si Doamne ajuta.

Ai facut o comparatie in comentariul tau ...
Nu cred ca exemplul oferit prin aceasta comparatie este relevant ... moartea unei persoane dragi, care te afecteaza mai mult sufleteste, si durerea pe care o traiesti in fiecare secunda datorita unei boli/dizabilitati ... Pe langa suferinta fizica, mai exista si ignoranta/nepasarea/luarea in deradere a celor din jur ...
Poate ma insel eu .. am inteles ideea ta, dar nu-i poti spune unui suferind asa ceva ...

Suferintele sunt de mai multe feluri. E greu de spus care suferinta e mai grea, aia trupeasca sau aia sufleteasca. Sunt cazuri, cand una, cand cealalta. Dar indiferent, tot suferinta e. Ce am vrut sa spun este ca orice suferinta nu e intamplatoare. Nimic pe lumea asta nu e intamplator.

asa este: NIMIC NU ESTE INTAMPLATOR ... totul se intampla cu un scop ...
dar, cand nu cunoastem prin ce trec altii ...
in fine ... este usor sa fim duri ... dar oare merita??? este usor sa facem rau ... atat de usor ... pentru ca cel cu coarne imediat ne ajuta ...

"Nimic nu este ceea ce pare a fi!"
balabanandrei

335 mesaje
Oras: Bacau

Postat pe: 27 Mai 2009, ora 16:27

De la: eugenb, la data 2009-05-27 04:17:42Dupa "gandurile alese" pe care mi le-ati adresat adineuri ar trebui sa va urez si eu ca sa aveti parte de acum incolo sa suferiti macar prin LIPSA macar doar a unui membru. Ca eu am mana si piciorul "de lemn Tanase". Dar ma gandesc la cei care ar trebui sa aiba GRIJA de Dumneata in acest caz. Ei nu ar avea nici o vina ca sa se CHINUIE cu un asemenea om. Daca ar fi doar URA fata de mine as mai intelege-o, dar nu sunt doar singur care are parte de expresii si "urari" pe care un "om credincios" cum va aratati le arucati in cei nu sunt de acord cu dumneavoastra. A propos, fratii de care aminteati erau acei oameni cu care faceti parte dintr-o SECTA RELIGIOASA ? Si asa va invata "prelatul" (sau cum il numiti) ?

Dar, sa va prezint doua cazuri, care sunt pe undeva identice cu discutia ce are loc pe acest topic (daca veti reciti comentariile de ieri si de azi veti gasi raspunsul la ce ma refer) :

Acum un an de zile era o fata de 14 ani din Anglia, cred, care solicita sa fie lasata sa MOARA din cauza durerilor ce le avea la tratamentul cel urma pentru ca sa se poate mentine in viata. A fost o "zarva" destul de mare atuncea. Acum cateva luni si la noi ni tara a fost o discutie de vreo 24 de ani care ruga sa fie AJUTAT sa MOARA, din cauza DURERILOR pe care le avea fiind IMOBILIZAT LA PAT SI NU SE PUTEA MISCA DE LOC. Amandoua cazurile au fost intre CIOCAN (Biserica si Legea) si NICOVALA (datoria medicilor care isi vedeau NEPUTINTA VINDECARII si cerinta BOLNAVILOR). In cazul fetei s-a rezolvat prin ducerea intr-o tara unde i-a fost indeplinita dorinta ultima (PARINTII ei au fost in cele din urma DE ACORD punand in balanta DORINTILOR DE PARINTI si CHINUL COPILULUI LOR). In cazul tanarului nostru situatia s-a sfarsit fara ca cineva sa RASPUNDA. Acest tanar (pe care il PARASISE MAMA la nastere, cand l-a vazut ca este inert, fara sanse de a se face bine) care crescuse in ORFELINAT si care acolo gasise SPRIJIN ca sa traiasca, a ajuns SOLUTIA FINALA cand a inceput sa inteleaga cat de cat ca nu mai are nici0 speranta de a fi om cu adevarat. Asa ca sa fie AJUTAT SA MOARA. SI A MURIT SINGUR, convins ca NIMENI nu l-a AJUTAT cu ADEVARAT atunci cand a avut NEVOIE CU ADEVARAT. A murit de "INIMA REA" ! Pentru ca astazi ca si totdeauna pana acuma se mai moare si de INIMA REA, pentru ca este doar "la suprafata" DRAGOSTEA de celui de langa tine. Sunt putini , prea putini, acei care doresc cu adevarat sa AJUTE pe cel de langa el fara un AVANTAJ (bine remunerat, de cele mai multe ori - unii sunt chiar MEDICI).

Concluziile celor doua cazuri va las pe dumneavoastra cei SANATOSI din toate punctele de vedere si FARA OBLIGATII fata de cineva cu dezabilitati. Ca sa nu fie discutia ca cei bolnavi judeca INCORECT. Dumneavoastra sunteti SANATOSI si fara RESPONSABILITATI. Ce i-ati spune unui COPIL sau O RUDA care a inceput sa JUDECE si se chinuie incontinuu (TOCMAI PENTRU CA A INCEPUT SA GANDEASCA CAT DE CAT) si care se plange CA NUMAI POATE, EL si nu cei care se ocupa de el (parinti, rude, etc.) ?

D-le Eugen, chiar daca nu o sa ma credeti, dar chiar va inteleg suferinta. Sa stiti ca nu numai cei cu dezabilitati, prin boala pe care o au prin ingaduinta si voia lui Dumnezeu, pot avea plata, ci si cei care ingrijesc o astfel de persoana au plata. Totul se leaga. Suferiti de o boala cumplita, si asta va face sa ganditi intr-un mod sau altul, cu care sunt sau nu sunt de acord. Faptul ca suferiti de o astfel de boala, nu inseamna automat ca aveti si dreptate. Daca sunteti un ortodox adevarat, si ma refer aici, practicant, adica sa aveti duhovnic, si altele, ati intelege ca boala pe care o aveti este cu un scop, din ingaduinta si voia lui Dumnezeu. Spuneti in ghilimele "ganduri alese". Daca v-au durut cuvintele mele, nu este pt ca am spus ceva aiurea, ci pt ca nu puteti accepta ceea ce v-am spus. Repet, chiar daca am folosit un ton mai hotarat, tot ce v-am spus e din suflet, si Dumnezeu mi-e martor. Eu nu inteleg, cum dumneavoastra, ortodox fiind, ganditi asa. Inseamna ca nu sunteti ortodox cu adevarat, doar partial. De aceea va recomand sa discutati cu duhovnicul d-voastra (daca aveti ; nu e o jignire) despre problema pe care o aveti. Si daca nu aveti duhovnic, mergeti la preotul de parohie, dar sa fie un preot in adevaratul sens al cuvantului, pt ca sunt si preoti doar cu numele. Numai bine si Doamne ajuta!

„Căutați mai întâi împărăția lui Dumnezeu și celelalte se vor adăuga vouă!“
balabanandrei

335 mesaje

Postat pe: 27 Mai 2009, ora 16:32

De la: alice_corina, la data 2009-05-27 11:57:34
De la: balabanandrei, la data 2009-05-21 23:35:47Nu vreau sa par ca as avea ceva cu dumneavoastra domnule Eugen, dar nu e corect ce ati spus. Sa stiti ca fiecare om are suferintele si necazurile lui. Sa stiti ca niciun om, in viata, nu este ferit de necazuri. Eu de exemplu mi-am pierdut tatal, acum 2 ani. Daca v-as spune ca moartea tatalui meu mi-a schimbat viata? In bine! Bolii, suferintei, si necazului, pe care le avem, nu trebuie sa le gasim intotdeauna o explicatie rationala, pt ca de multe ori, nu o putem gasi. Asa cum a spus si Irina, nimic nu e intamplator in lumea asta. D-voastra, spuneti ca credeti in Dumnezeu, dar nu puteti spune lucrul asta, daca nu sunteti de acord cu faptul ca boala de care suferiti e cu voia si ingaduinta lui Dumnezeu. Daca o sa incercati mereu sa gasiti o explicatie rationala la boala d-voastra, poate nu o sa gasiti niciodata un raspuns. Pt ca exista si o explicatie duhovniceasca, pe care daca o refuzam, ne contrazicem pe noi insine, pt ca spunem ca credem in Dumnezeu, dar nu credem ca Dumnezeu a dat boala aia pt iertare de pacate, sau pt ce a stiut El mai bine. Asa cum a spus Irina, in Biblie se spune de asta, si nu numai. Eu am citit cartea lui Arsenie Boca, "Tinerii, familia si copiii nascuti in lanturi". Si mai sunt atatea si atatea scrieri ale Sf Parinti. Ca pe altii ii doare in cot de Sf Parinti, e problema lor. Vor da socoteala. Tot ce v-am spus e din suflet. Ganditi-va ca in timp ce suferiti, Dumnezeu e sus si va priveste. Dumnezeu nu e un sadic care arunca cu boli pe pamant. Aduceti-va aminte de Sf Antonie cel Mare, cand se ruga in pustie la Dumnezeu, sa-i arate judecatile Sale. Si a venit ingerul si i-a zis sa nu iscodeasca pe Dumnezeu, ca judecatile Lui sunt adanci si nepatrunse, si nu ne sunt date noua sa le stim. Asa cum spune si psalmistul David. Eu cand ma rog pt cineva care este bolnav, nu ma rog in primul rand ptr sanatatea lui, ci pt ceea ce-i este de folos intai sufleteste si apoi trupeste, adica sanatate. Asta e ordinea. Dar de multe ori o inversam. Un preot de la noi din parohie spunea la o predica ca atunci cand avem o boala alergam la toti medicii, si cand vedem ca medicii nu mai au ce sa ne faca, alergam la Dumnezeu. Si ar trebui sa fie invers. Va doresc tot ceea ce va este de folos sufleteste si trupeste. Numai bine si Doamne ajuta.

Nu cred ca exemplul oferit prin aceasta comparatie este relevant ... moartea unei persoane dragi, care te afecteaza mai mult sufleteste, si durerea pe care o traiesti in fiecare secunda datorita unei boli/dizabilitati ... Pe langa suferinta fizica, mai exista si ignoranta/nepasarea/luarea in deradere a celor din jur ...
Poate ma insel eu .. am inteles ideea ta, dar nu-i poti spune unui suferind asa ceva ...

Suferintele sunt de mai multe feluri. E greu de spus care suferinta e mai grea, aia trupeasca sau aia sufleteasca. Sunt cazuri, cand una, cand cealalta. Dar indiferent, tot suferinta e. Ce am vrut sa spun este ca orice suferinta nu e intamplatoare. Nimic pe lumea asta nu e intamplator.

in fine ... este usor sa fim duri ... dar oare merita??? este usor sa facem rau ... atat de usor ... pentru ca cel cu coarne imediat ne ajuta ...

Corina, cunosc prin ce trec altii. Am trecut si eu prin suferinta. Nu e usor sa vorbesti cu tatal tau, seara la telefon, si a doua zi dimineata sa-l gasesti mort in casa, fara sa ai nici cea mai mica idee ca ar suferi de ceva. Nu e usor deloc. Doar ca unii oameni, in orice suferinta, necaz si durere pe care o au, sunt cu gandul la Dumnezeu, si stiu ca orice suferinta, necaz si boala sunt cu ingaduinta si voia lui Dumnezeu, si au un scop.

july

563 mesaje
Postat pe: 27 Mai 2009, ora 19:38

pt homemarcel...tie iti place foarte mult sa critici pe toata lumea. Ai sentimentul ca viata pe care o duci tu trebuie sa fie neaparat un model (unicul model) pt toata lumea! Te inseli! Iti spun ca om, femeie (si nu ca psiholog) , ca fiecare decide ce vrea sa faca in viata, cum vrea sa-si traiasca viata! Daca vrea copii...poate4 chiar 100 incepand de la varsta de 13 ani si pana la 70....sau vrea altceva : o viata fara copii!
Cine esti tu sa le iei la rost sau sa le condamni? Nu ai acest drept nici macar cu propriii tai copii!

alice_corina

186 mesaje
Postat pe: 28 Mai 2009, ora 09:37

De la: balabanandrei, la data 2009-05-27 16:32:29
De la: alice_corina, la data 2009-05-27 11:57:34

Corina, cunosc prin ce trec altii. Am trecut si eu prin suferinta. Nu e usor sa vorbesti cu tatal tau, seara la telefon, si a doua zi dimineata sa-l gasesti mort in casa, fara sa ai nici cea mai mica idee ca ar suferi de ceva. Nu e usor deloc. Doar ca unii oameni, in orice suferinta, necaz si durere pe care o au, sunt cu gandul la Dumnezeu, si stiu ca orice suferinta, necaz si boala sunt cu ingaduinta si voia lui Dumnezeu, si au un scop.

Imi pare rau pentru pierderea ta ...
Ai dreptate ... este greu ... Dar stii cum se spune : sa nu ne dea Dumnezeu atat cat putem duce ...

Numai bine ... Si sper ca nu am fost prea rea in afirmatiile mele ...

Fosta membra 9am.ro

37 mesaje
Postat pe: 5 Iunie 2009, ora 20:37

www.youtube-nocookie.com/v/I7bggxjwm54&hl=pt-br&fs=1&border=1">www.youtube-nocookie.com/v/I7bggxjwm54&hl=pt-br&fs=1&border=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="660" height="525">

Fosta membra 9am.ro

6 mesaje
Postat pe: 6 Iunie 2009, ora 13:59

Pentru ce-i care sunt in situatzia de avort puteti gasii informatii pe www.insanezone.ro/Thi3F-2209.html sa va hotarati ce decizie sa luati

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 6 Iunie 2009, ora 16:35

De la: 91thi3f, la data 2009-06-06 13:59:08Pentru ce-i care sunt in situatzia de avort puteti gasii informatii pe www.insanezone.ro/Thi3F-2209.html sa va hotarati ce decizie sa luati

Și mă rog frumos, cum poate să ajute pe cineva într-o astfel de situație un site cu jocuri????
Văd că s-a spart "conducta" cu proști!!!

balabanandrei

335 mesaje

Postat pe: 12 Iunie 2009, ora 21:06

Fosta membra 9am.ro

37 mesaje
Postat pe: 15 Iunie 2009, ora 01:24

Avion prăbușit lângă mormântul copilului nenăscut

În urma prăbușirii avionului privat din Montana (SUA) într-un cimitir, mass media a raportat că au murit 7 adulți și 7 copii, însă a omis să raporteze câteva aspecte semnificative: avionul aparținea lui Bud Feldkamp, deținătorul unei serii private de clinici de avort. Cimitirul în care s-a prăbușit avionul era unul catolic numit “Sfânta Cruce” care conținea un “mormânt al nenăscutului” la care se rugau localnicii în fiecare joi sf. Rozariu pentru încetarea avorturilor. Acest memorial s-a înălțat în cinstea tuturor copiilor care au murit din cauza avortului. Sursa: www.christiannewswire.com/news/646579835.html

Știrile au mai omis să spună Irving “Bud” Feldkamp a achiziționat cu patru ani în urmă cea mai amplă afacere de avorturi din stat, “Family Planning Associates", care efectuează mai multe avorturi până în primele 5 luni de sarcină în California decât orice alt furnizor de avort, inclusiv Planned Parenthood.

Din afacerea sângeroasă a avorturilor a putut întreține avionul privat care a transportat familia acestuia într-o vacanță la The Yellowstone Club. În acest accident de avion au murit două fiice de-ale lui, doi gineri și cinci nepoți împreună cu pilotul și cu 4 prieteni de familie.

Deși pilotul avea o experiență îndelungată de zbor la armată, el nu a raportat nici o problemă thenică controlorilor aviației iar cauza prăbușirii a rămas un mister.

Aceste fapte au fost consemnate de Gingie Edmonds, un activist pro-life care dă mărturie despre întâlnirea dânsului cu familia Feldkamp, rugându-se pentru ei, arătându-le mulaje fetale și atenționându-i să renunțe de dragul copiilor săi la afacerea cu sângele inocenților.

homemarcel0

1937 mesaje
Postat pe: 2 August 2009, ora 10:07

De la: blagaiulia, la data 2009-05-27 19:38:13pt homemarcel...tie iti place foarte mult sa critici pe toata lumea. Ai sentimentul ca viata pe care o duci tu trebuie sa fie neaparat un model (unicul model) pt toata lumea! Te inseli! Iti spun ca om, femeie (si nu ca psiholog) , ca fiecare decide ce vrea sa faca in viata, cum vrea sa-si traiasca viata! Daca vrea copii...poate4 chiar 100 incepand de la varsta de 13 ani si pana la 70....sau vrea altceva : o viata fara copii!

Cine esti tu sa le iei la rost sau sa le condamni? Nu ai acest drept nici macar cu propriii tai copii!

... stii corina ... noi sintem niste muste prin viata ... iar viata are pentru fiecare niste LIMITE pe care nu trebuie sa le depasesti ca sa nu distrugi vietile altora ... actuale sau viitoare ... cele care nu vor copii se pot duce la o MINASTIRE ... nu trebuie sa intareasca CURVARASIA in romania ... OK ... din cauza acestora, unii le numesc curve, alte femei isi distrug familiile ... aceste femei imprastie cu nonsalanta gramezi de boli pe care le transfera inconstient de la un barbat la altul ... stii corina, sint citeva diferenta majore intre oameni si animale ... oamenii gindesc ... iar animalele nu practica SEXUL ca moneda pentru diverse favoruri sau placeri ... pentru unii/le diferentele dintre animale si ei se adincesc tot mai mult ... in defavoarea alor ...

... si nu e frumos sa exagerezi ... nici o femeie nu poate naste 100 de copii in 70 de ani ... probabil esti prea obisnuita cu limba de lemn lasata de comunisti ca sa mai realizezi ce idiotenii scrii ... trecind peste aspectul pur socant al comparatiei, poate imi spui tu de cite ori ai ramas gravida si de ce ai ''renuntat'' ... pentru cultura ta generala, o femeie care si naste copii nu are cum sa nasca anul asa cum insinuezi tu ... biologic intelegi dar si social ... familiile cu mai multi copii muncesc mai mult, gindesc mai mult, comunica mai mult, se ajuta mai mult, si asta nu da posibilitatea gasirii acelor momente prielnice de procreeare ... pur si simplu ... in schimb, parasutele pot ramine insarcinate si de 4-5 ori pe an ... sau nu stiai ??? ... ma mir ca reduci totul la niste prostii de copii mari ... MATURIZEZA-TE ... faptul ca tu nu intelegi realitatea in care traiesti si nu ai reusit sa te integrezi nu inseamna ca sint multi care gindesc ca tine ... o sa ma contrazici acum dar te vei lamuri in timp ... timpul le pune pe toate la locul lor ...

alice_corina

186 mesaje
Postat pe: 3 August 2009, ora 08:27

a revenit dl "homemarcel" ...

mie imi este adresat mesajul de mai sus??????? caci nu vad conexiunea ...

sau numele este doar o coincidenta???

eugenb

1794 mesaje

Postat pe: 15 August 2009, ora 16:05

www.patriarhia.ro/ro/opera_social_filantropica/bioetica_1.html

"Avortul

Exprimandu-si punctul de vedere cu privire la avort, Sfanta Biserica face acest lucru in conformitate cu invatatura ei privind aparitia vietii in general si a vietii umane, in special.

Potrivit Revelatiei si invataturii Bisericii, Dumnezeu a creat lumea din nimic (2 Macabei, 7,28). Dumnezeu a creat viata sub toate aspectele ei, iar in ceea ce priveste viata omeneasca, Dumnezeu a aratat o grija deosebita. Viata omeneasca nu este produsul devenirii spontane a lumii, ci, pentru aparitia ei, Dumnezeu a avut o grija deosebita: omul nu apare la porunca, ci in urma unui sfat si a unui act special al Sfintei Treimi, act exprimat de aghiograf prin termenul de plasmuire si de suflare de viata. Viata omeneasca nu este determinata doar de plasmuirea omului din pamant, ci si (sau mai ales) de suflarea viu-facatoare a lui Dumnezeu.

(...) Avortul si toate practicile avortive sunt pacate grele pentru ca:

a) prin ele se ucide o fiinta umana;

b) prin ele este afectata demnitatea femeii;

c) ele prezinta riscul mutilarii trupului femeii, al imbolnavirii si mortii premature a mamei si a femei tinere.

(...) Societatea secularizata contemporana aduce justificari diverse ale avortului, justificari de cele mai multe ori , de ordin medical si social. Fiind in lume, Biserica nu este nerealista, dar nu poate fi nici superficiala cu privire la motivele privind tendintele de justificare a avortului .

Prin urmare,

a) Daca viata mamei este pusa realmente in pericol prin sarcina sau nastere, ar trebui sa fie acordata prioritate vietii femeii, nu pentru ca viata ei are o valoare mai mare in sine, ci datorita relatiilor si responsabilitatilor fata de alte persoane, care depind de ea.

b) In cazul in care investigatia genetica descopera un copil nenascut anormal, recomandarea este de a naste copilul, respectandu-i dreptul la viata, dar decizia o va avea familia, dupa ce acesteia i s-au adus la cunostinta de catre medic si de catre duhovnic toate implicatiile morale si de intretinere. Toate acestea trebuie rezolvate din perspectiva semnificatiei mantuitoare a prezentei unei fiinte handicapate in viata fiecarei persoane si in viata comunitatii.

c) Riscul avortului datorat violului sau incestului trebuie evitat mai intai la nivelul educarii cu privire la necomiterea acestor pacate. In cazul in care starea de graviditate s-a produs, copilul va trebui sa fie nascut si, dupa caz, infiat.

d) Avortul nu poate fi niciodata justificat, moral, de starea economica a familiei, de neintelegerile dintre parteneri, de afectarea carierei viitoarei mame sau a aspectului fizic.

Pentru prevenirea acestor grave pacate se considera ca este nevoie de un intens proces de mediatizare a gravitatii pacatului avortului ( luandu-se in calcul toate aspectele lui medicale, psihologice, sociale, religioase ). Societatea trebuie sa ofere solutii concrete. Biserica trebuie sa intreprinda un intreg efort de educare a omului de azi cu privire la scopul sexualitatii umane. Activitatea pastorala a preotului trebuie diversificata. Biserica va trebui sa sensibilizeze toti factorii care au ca obiect educarea populatiei sau se ingrijesc de sanatate; omul trebuie educat cu privire la ce inseamna adevarata tandrete si dragoste, trebuie educat sa-si puna ordine in propria-i viata, in conditiile sociale actuale .

Factorii de decizie politica si administrativa trebuie sensibilizati sa favorizeze crearea conditiilor ca femeia sa nu mai fie umilita , nici ca ea insasi sa se complaca in umilire (considerand-o normala) in propria ei specificitate."

foreveryours

64 mesaje
Postat pe: 18 August 2009, ora 10:57

da! avortul este o crima, caci.. inauntrul femeii este o viata, nu cantitate neglijabila. cateodata.. nu avem de ales si devenim criminale. lipsa banilor, frica de responsabilitate, inexistenta sentimentului matern.. ori, pur si simplu ignoranta sau rea vointa. important este sa prevenim aceasta.. crima. exista multe metode contraceptive, nu-i asa? hai sa le folosim! daca nu dorim copii..

eugenb

1794 mesaje

Postat pe: 22 August 2009, ora 19:40

Din acest "Mesaj al Patriarhiei Romane" cu privire la "Avort" ar trebui sa analizati tot ce scrie in el si nu numai fragmentele care ne convin (asa cum au ales unii dintre forumisti).

Desi atinge principalele cauze care duc la "nocivitatea" avortului in viata femeii, se uita (intentionat ... ?!) sa se treaca si momentele care sunt ... necesare pentru salvarea vietii femeii. Totusi, se subliniaza si ca poate exista o asemenea posibilitate).

"(...) Avortul si toate practicile avortive sunt pacate grele pentru ca:

c) ele prezinta riscul mutilarii trupului femeii, al imbolnavirii si mortii premature a mamei si a femei tinere."

Nu se uita ca un fat care este "diform" genetic, poate mutila si pune in pericol viata mamei respectiva. Si se spune in continuare :

"(...) Societatea secularizata contemporana aduce justificari diverse ale avortului, justificari de cele mai multe ori , de ordin medical si social. Fiind in lume, Biserica nu este nerealista, dar nu poate fi nici superficiala cu privire la motivele privind tendintele de justificare a avortului .

Prin urmare,

a) Daca viata mamei este pusa realmente in pericol prin sarcina sau nastere, ar trebui sa fie acordata prioritate vietii femeii, nu pentru ca viata ei are o valoare mai mare in sine, ci datorita relatiilor si responsabilitatilor fata de alte persoane, care depind de ea."

Deci AVORTUL in acest caz este ADMIS de Biserica (ex. : o mama poate naste si alti copiii sau poate creste copiii nascuti deja sau care se vor naste).

"b) In cazul in care investigatia genetica descopera un copil nenascut anormal, recomandarea este de a naste copilul, respectandu-i dreptul la viata, dar decizia o va avea familia, dupa ce acesteia i s-au adus la cunostinta de catre medic si de catre duhovnic toate implicatiile morale si de intretinere. Toate acestea trebuie rezolvate din perspectiva semnificatiei mantuitoare a prezentei unei fiinte handicapate in viata fiecarei persoane si in viata comunitatii."

Deci si in acest caz AVORTUL este ADMIS daca "familia" considera ca "handicapul" nu-i permite darea vietii copilului cu handicapul respectiv. Daca ar fi o CRIMA sa nu-i dai vietii unui copil cu un handicap care nu este chiar asa de grav pentru el si pentru societate. Insa nu acelasi lucru se poate spune despre un copil malformat genetic care are o anomalie genetica grava (ex. : nasterea a doi copiii care au acelasi ficat si sunt uniti prin cavitatea toracica. Cine va putea sa hotareasca ce copil va ... muri dupa ce se-a nascut - daca se naste). Este foarte usor ca sa fii medic si sa spui ca ... acesta va murii sau sa fii ... "pe margine" si sa spui ca "asa vrea Domnul", dar v-ati pus intrebarea daca ... "Domnul" nu asta vrea cu adevarat. Eu cred ca nu are ce face cu un om care ajuns in aceasta dilema, ci are nevoie de un om care sa creada in El. Ori acea malformatie genetica umana nu va fi de nici folos lui Dumnezeu, dimpotriva ... Oamenii au sa inceapa sa se intrebe de ce ... (!?) Dumnezeu nu i-a "ajutat" cand au ajuns la "necaz". Pentru ca ei s-au straduit toata viata, sa nu "calce" preceptele lui Dumnezeu. Tentatia de a "gresi" fata de Dumnezeu este mai mare din partea aceluia care vede ca este tot el "pedepsit", decat cel care a gresit "cu voie" si a fost "iertat" ulterior la Biserica de Preot, la "Marturisare".

"c) Riscul avortului datorat violului sau incestului trebuie evitat mai intai la nivelul educarii cu privire la necomiterea acestor pacate. In cazul in care starea de graviditate s-a produs, copilul va trebui sa fie nascut si, dupa caz, infiat. "

Daca avortul acuma nu mai poate fi acceptat de Biserica in cazul INCESTULUI (desi ar putea apare unelor malformatii genetice - doar incenstul era permis la oamenii stravechi, fiind o latura de educatie a societatii), totusii "violul" este pus alaturi de "incest", in loc sa fie tratate separat. In cazul "violului", daca unul din cei doi participanti este bolnav de o boala venerica si din acesta cauza s-a provocat malformatia grava a viitorului copil este un mare semn de intrebare daca poate fi lasat acel copil sau va fi avortat.

"Pentru prevenirea acestor grave pacate se considera ca este nevoie de un intens proces de mediatizare a gravitatii pacatului avortului ( luandu-se in calcul toate aspectele lui medicale, psihologice, sociale, religioase)".

Deci trebuie sa se ia "in calcul toate aspectele medicale, psihologice, sociale si religioase" inainte de a se da verdictul : "Avort" sau "Nastere".

P.S.
Domnului "adipopa" : Aveti astfel pozitia mea. Este aceeasi de (la inceput) cand am intrat pe acest topic. Pozitia nu mi-am schimbat-o. Dar am gasit doar ce exprima mai bine ce gandeam. Deci nu mi-am schimbat "credinta" si in concluzie ... nu merit "aprecierea" dumneavoastra in aceasta problema.

O zi buna si distractie placuta tuturor !

homemarcel0

1937 mesaje
Postat pe: 27 August 2009, ora 01:30

De la: july, la data 2009-05-27 19:38:13pt homemarcel...tie iti place foarte mult sa critici pe toata lumea. Ai sentimentul ca viata pe care o duci tu trebuie sa fie neaparat un model (unicul model) pt toata lumea! Te inseli! Iti spun ca om, femeie (si nu ca psiholog) , ca fiecare decide ce vrea sa faca in viata, cum vrea sa-si traiasca viata! Daca vrea copii...poate4 chiar 100 incepand de la varsta de 13 ani si pana la 70....sau vrea altceva : o viata fara copii!

... july draga ... ce vor altii e treaba lor atita timp cit nu ii AFECTEAZA PE ALTII ... nu vor copii ... SA SE STERILIZEZE ... asa cum singura spui NU AI DREPTUL SA LE IEI PROPRIILOR COPII DREPTUL LA VIATA ... asa cum tu nu ai vrea sa fii in locul lor ... ceea ce faci tu este un fel de revolta inconstienta fata de o idee preconceputa intr-o societate bolnava ... nimeni nu ti-a cerut sa iti iubesti copii dar un minim de CONSTIINTA si MORALA te obliga sa nu le iei viata ... nu mai vorbim de crestinismul de care se vorbeste pe aici cu nonsalanta ... cred ca de fapt tie nu prea iti vine sa crezi ca ti se darima atit de usor o ''filozofie'' de viata pe care nici tu nu stii de unde ai imprumutat-o atit de usor si atit de tare ... te inteleg, la facultate multe aspecte erau IGNORATE sau DESCONSIDERATE ... psihologia ca meserie te-a obligat sa CREZI in ceea ce faci, chiar daca faceai FOARTE MULT RAU ... apropo, te-ar interesa sa stii cum au evoluat in viata persoanele pe care le-ai consiliat ? ... cit au pierdut si cit au cistigat in urma sfaturilor tale ? ... sfaturi standard la fel ca pentru piesele folosite la masinile din service-uri ...

homemarcel0

1937 mesaje
Postat pe: 27 August 2009, ora 01:48

De la: eugenb, la data 2009-05-27 04:17:42Dupa "gandurile alese" pe care mi le-ati adresat adineuri ar trebui sa va urez si eu ca sa aveti parte de acum incolo sa suferiti macar prin LIPSA macar doar a unui membru. Ca eu am mana si piciorul "de lemn Tanase". Dar ma gandesc la cei care ar trebui sa aiba GRIJA de Dumneata in acest caz. Ei nu ar avea nici o vina ca sa se CHINUIE cu un asemenea om. Daca ar fi doar URA fata de mine as mai intelege-o, dar nu sunt doar singur care are parte de expresii si "urari" pe care un "om credincios" cum va aratati le arucati in cei nu sunt de acord cu dumneavoastra. A propos, fratii de care aminteati erau acei oameni cu care faceti parte dintr-o SECTA RELIGIOASA ? Si asa va invata "prelatul" (sau cum il numiti) ?

... daca tot pretinzi sa fii tratat altfel pentru ca esti handicapat si insisti ca AVORTUL este benefic inclusiv pentru cazuri ca ale dumitale atunci de ce iti place viata ? ... insisti ca acel copil care s-ar naste handicapat, sarac sau ghinionist ar trebui sa isi judece parintii si sa se ''chinuie'' sa traiasca ... dar tu mai GAINARULE de ce nu ai facut asta ? ... de ce nu ti-ai judecat parintii ca nu te-au avortat, ca nu te-au nascut bogat ... de ce ? ... de ce te bucuri sa iti scrii FRUSTRARILE pe internet si sa polemizezi cu alti referitor la VIATA ALTORA ... cum iti permiti tocmai tu sa negi dreptul altora la viata ?... cum de esti atit de MIC si JALNIC incit sa te legi de orice rahat ca scuza pentru FRUSTRARILE pe care le debitezi cu scirba ... esti JALNIC, PENIBIL, INAPOIAT, FRUSTRAT ... CAP DE TABLA ...

homemarcel0

1937 mesaje
Postat pe: 27 August 2009, ora 02:08

... inca ceva domnule FRUSTRAT ... referitor la cazul tinarului orfan bolnav care isi dorea sa moara ... sa stii si sa intelegi foarte bine nene FRUSTRAT ... acel tinar s-a nascut, NU A FOST AVORTAT, a trait la orfelinat, s-a imbolnavit in spitale, s-a chinuit ... dar totul din cauza unor FRUSTRATI IDIOTI ca si dumneata ... acelui tinar II PLACEA VIATA, AVEA PRIETENI, MUNCEA SA ISI FACA O FAMILIE ... a fost EXTERMINAT de romani frustrati ca si tine, care l-au chinuit in orfelinat (tot pe ideea ca traia degeaba si nu merita ajutor si intelegere), l-au batut, ii furau mincarea si hainele ... si totusi a trait si a crescut ... cind a fost bolnav alti romani FRUSTRATI SI BOLNAVI ca si tine, l-au tratat prost, cu indiferenta, cu cinism, asteptind SPAGA ... ACEL TINAR A FOST EXTERMINAT ASA CUM AU FOST EXTERMINATI MII DE COPII IN ROMANIA ... DE ROMANII ''MILOSI'' CA SI TINE ... ESTI HANDICAPAT SI FIZIC SI MINTAL ... ESTI O RUSINE PENTRU O CATEGORIE DE PERSOANE ... te comporti si instigi la MIZERIE UMANA ... dai vina pe religie, dar tu esti un nimeni care nu e in stare sa isi faca bine de sie insusi ... esti o lipitoare invatata sa te slugareasca altii ... cine te va sterge la c_r cind vei fi mai grav amice ... cine ? ... selectionatii de astazi ? ... care viseaza doar cai pe pereti la fel ca si parintii lor si practica o meserie in virtutea banilor pe care ii pot stoarce de la altii ... habar nu ai ce vorbesti dar versi jeg uman ca si cum ai varsa o cana cu apa ... este o harababura de idei in capul tau incit o sa iti explodeze intr-o buna zi ... jeguri umane ...

... ca si altii repetati intr-una ca nu vreti sa fiti judecati pentru ce faceti !!! ... dar cine va da voua dreptul sa sfatuiti pe altii si sa hotariti CINE si CIND cineva are dreptul si de ce are dreptul sa traiasca ... nu va este frica ca JEGUL PE CARE VRETI SA IL IMPUNETI IL VETI PLATI TOT VOI PINA LA URMA ... in romania nu mai sint doctori, politai, muncitori, ingineri ... lipseste forta de munca ... cine o sa va stearga cu_urile jegoase cind veti avea nevoie ... o sa va chinuiti unicii copii ? ... in egoismul vostru ceea ce faceti nu se numeste ca CHINUITI si EXPLOATATI unicii vostri copii cind veti fi batrini ... ca va veti milogi sa stea sa aiba grija de voi ... ca ii veti priva de posibilitatile de a se realiza plecind de linga mintile voastre bolnave ... sau veti primi un sut in c_r chiar de la ei ... vine vremea platii ...

homemarcel0

1937 mesaje
Postat pe: 27 August 2009, ora 02:27

De la: eugenb, la data 2009-08-15 16:05:22www.patriarhia.ro/ro/opera_social_filantropica/bioetica_1.html

"Avortul

Exprimandu-si punctul de vedere cu privire la avort, Sfanta Biserica face acest lucru in conformitate cu invatatura ei privind aparitia vietii in general si a vietii umane, in special.

Potrivit Revelatiei si invataturii Bisericii, Dumnezeu a creat lumea din nimic (2 Macabei, 7,28). Dumnezeu a creat viata sub toate aspectele ei, iar in ceea ce priveste viata omeneasca, Dumnezeu a aratat o grija deosebita. Viata omeneasca nu este produsul devenirii spontane a lumii, ci, pentru aparitia ei, Dumnezeu a avut o grija deosebita: omul nu apare la porunca, ci in urma unui sfat si a unui act special al Sfintei Treimi, act exprimat de aghiograf prin termenul de plasmuire si de suflare de viata. Viata omeneasca nu este determinata doar de plasmuirea omului din pamant, ci si (sau mai ales) de suflarea viu-facatoare a lui Dumnezeu.

(...) Avortul si toate practicile avortive sunt pacate grele pentru ca:

a) prin ele se ucide o fiinta umana;

b) prin ele este afectata demnitatea femeii;

c) ele prezinta riscul mutilarii trupului femeii, al imbolnavirii si mortii premature a mamei si a femei tinere.

(...) Societatea secularizata contemporana aduce justificari diverse ale avortului, justificari de cele mai multe ori , de ordin medical si social. Fiind in lume, Biserica nu este nerealista, dar nu poate fi nici superficiala cu privire la motivele privind tendintele de justificare a avortului .

Prin urmare,

a) Daca viata mamei este pusa realmente in pericol prin sarcina sau nastere, ar trebui sa fie acordata prioritate vietii femeii, nu pentru ca viata ei are o valoare mai mare in sine, ci datorita relatiilor si responsabilitatilor fata de alte persoane, care depind de ea.

b) In cazul in care investigatia genetica descopera un copil nenascut anormal, recomandarea este de a naste copilul, respectandu-i dreptul la viata, dar decizia o va avea familia, dupa ce acesteia i s-au adus la cunostinta de catre medic si de catre duhovnic toate implicatiile morale si de intretinere. Toate acestea trebuie rezolvate din perspectiva semnificatiei mantuitoare a prezentei unei fiinte handicapate in viata fiecarei persoane si in viata comunitatii.

c) Riscul avortului datorat violului sau incestului trebuie evitat mai intai la nivelul educarii cu privire la necomiterea acestor pacate. In cazul in care starea de graviditate s-a produs, copilul va trebui sa fie nascut si, dupa caz, infiat.

d) Avortul nu poate fi niciodata justificat, moral, de starea economica a familiei, de neintelegerile dintre parteneri, de afectarea carierei viitoarei mame sau a aspectului fizic.

Pentru prevenirea acestor grave pacate se considera ca este nevoie de un intens proces de mediatizare a gravitatii pacatului avortului ( luandu-se in calcul toate aspectele lui medicale, psihologice, sociale, religioase ). Societatea trebuie sa ofere solutii concrete. Biserica trebuie sa intreprinda un intreg efort de educare a omului de azi cu privire la scopul sexualitatii umane. Activitatea pastorala a preotului trebuie diversificata. Biserica va trebui sa sensibilizeze toti factorii care au ca obiect educarea populatiei sau se ingrijesc de sanatate; omul trebuie educat cu privire la ce inseamna adevarata tandrete si dragoste, trebuie educat sa-si puna ordine in propria-i viata, in conditiile sociale actuale .

Factorii de decizie politica si administrativa trebuie sensibilizati sa favorizeze crearea conditiilor ca femeia sa nu mai fie umilita , nici ca ea insasi sa se complaca in umilire (considerand-o normala) in propria ei specificitate."

... ce vezi anormal acolo nea frustratule ... nu sint religios dar este clar ... acele exceptii de acolo reprezinta 0.000000001% din cazurile de avort din romania ... poti intelege asta ... viata mamei este realmente pusa in pericol in cazuri care se pot numara pe degete ... in restul cazurilor se invoca acest lucru datorita DEPROFESIONALIZARII DOCTORILOR, care prefera un avort pe care vor lua bani decit sa accepte o provocare ... ei, ca majoritatea romanilor, vor banul rapid sa stea in mina, nu vor satisfactii ''ieftine'' si ''sentimentale'' ... nu vor poze cu bebelusi, banul e mai sigur pentru ei ...iar un avort a devenit simplu si pe banda ... femeile sint dresate deja si ''masina'' merge singura ... asa a ajuns romania campioana mondiala la avorturi, campioana la cancere cu localizare ginecologica, la lipsa fortei de munca competente si performante, la cersetorie intelectuala (vezi toate categoriile de bugetari care cersesc continuu bani fara sa faca NIMIC), la bataie pe studenti datorita lipsei unei generatii suficient de numeroase care sa asigure o concurenta reala pentru selectionarea celor mai buni (orice handicapat singur la parinti de impins sa faca facultate si sa termine 2-3 mastere pe care le face cu SPAGI de la parinti) ... asta e ''normalitatea'' la care visati ... filozofia comunista nu v-a spus (ca nu a putut verifica in timp teoria) ca a avea o diploma nu inseamna ca individul/a intelege ceea ce trebuie sa faca ... ca din magar nu se poate face armasar ... ca educatia pina fi turmata cu pilnia unora si NU POT sa asimileze si nici nu au nici un interes ... unii sint ''defecti'' din nastere chiar daca parintii iau selectionati ... si poate cei capabili si posibili competenti au fost AVORTATI cu cinism si primitivism de romani ..evoluati'' ... halal ...

july

563 mesaje
Postat pe: 27 August 2009, ora 11:30

Eu nu consiliez femeile nici pro-avort nici contra.Nu sunt pt avort, dar nu condamn femeile( nu le vad ca pe niste criminale)doar pt ca au ajuns sa-l faca.
O prietena care avea trei copii ( stand in chirie, si ea si sotul fara servici, ajutati de parinti, al doilea copil nascandu-se cu deficienta mintala)am aflat ca este insarcinata. M-a rugat sa ma duc cu ea la medic sa-si faca analize. In locul ei eu nu mi-as fi dorit si acest copil...as fi avut grija sa nu raman insarcinata. Dar nu i-am spus absolut nimic, i-am ramas alaturi in decizia pe care a luat...pastrarea copilului! Copilul s-a nascut cu mici probleme. O ajut in continuare, nu ii spun niciodata ca nu trebuia sa-l aiba.
La acest aspect m-am referit cand am scris ca fiecare decide ce vrea sa faca in viata. Important este sa-i ajutam, nu sa-i criticam!

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 27 August 2009, ora 15:19

De la: july, la data 2009-08-27 11:30:46Eu nu consiliez femeile nici pro-avort nici contra.Nu sunt pt avort, dar nu condamn femeile( nu le vad ca pe niste criminale)doar pt ca au ajuns sa-l faca.
O prietena care avea trei copii ( stand in chirie, si ea si sotul fara servici, ajutati de parinti, al doilea copil nascandu-se cu deficienta mintala)am aflat ca este insarcinata. M-a rugat sa ma duc cu ea la medic sa-si faca analize. In locul ei eu nu mi-as fi dorit si acest copil...as fi avut grija sa nu raman insarcinata. Dar nu i-am spus absolut nimic, i-am ramas alaturi in decizia pe care a luat...pastrarea copilului! Copilul s-a nascut cu mici probleme. O ajut in continuare, nu ii spun niciodata ca nu trebuia sa-l aiba.
La acest aspect m-am referit cand am scris ca fiecare decide ce vrea sa faca in viata. Important este sa-i ajutam, nu sa-i criticam!

iulia...nimeni nu le condamna pe femeile care au facut avorturi ...ceea ce condamnam noi este doar atitudinea asta inraita pro-avort pe care o au unii...
am auzit si pe forumul trecut si pe forumul acesta fel de fel de comentarii gen *am facut un avort si nu-mi pasa...a fost alegerea mea si daca ar fii sa dau timpul inapoi as face-o iar* sau *eu am la activ o gramada...si nu regret* sau...* nu am facut un avort , dar sunt pro ....sunt destui oameni in lume....cu cat vom fii mai putini cu atat ne vor ramane noua mai multe resurse*
tu ce le-ai raspunde unor oameni care gandesc asa?....e totusi vorba de o crima...o crima cu care ei se declara intr-un totul de acord...ba chiar o recomanda!!!
iulia...a aparut la un moment dat pe fostul topic (erai si tu atunci logata ) o doamna care a spus ca a facut multe avorturi , dar ca regreta asta....si le spunea tuturor fetelor sa nu faca ceea ce a facut ea...pentru ca acum ar da orice sa aiba copiii inapoi....a indraznic cineva sa-i adreseze vreun cuvant urat?...nimeni!!!...desi a facut avorturi , doamna aceata ne-a impus respectul tuturor...se vedea ca sufera , iar noi am sarit sa o consolam ....
iulia...dupa morala crestina cine isi recunoaste pacatul si-si ia angajamentul ca nu va mai face....este iertat!!!...si...ai dreptate...femeile care se simt extrem de rau dupa un avort si le pare rau de ceea ce au facut au nevoie de ajutorul celor din jurul pentru a-si reveni si a merge mai departe...unele gasesc acest ajutor la psiholgi....altele in biserica.... de obicei ultimele ...chiar reusesc sa scape de mustrarile de constiinta...rolul bisericiii in acest caz este extrem de important....dar...nu fac acum propaganda crestinismului...ajunge doar sa spun ca nu le condamn pe femile care sufera dupa ce au facut un avort....ceea ce nu pot eu tolera e doar indarjirea cu care unii se declara pro....mi se face sila....e vorba totusi de niste copii ucisi!!!

in alta oridine de idei...vorbeai de o famile saraca si cu multi copii ...
uite ce-mi povestea odata o prietena de-a mea de pe forumul asta....cica la un curs despre morala crestina un profesor le-a explcat studentilor un caz...i-a pus sa-si inchipuie o familie extrem de saraca...tatal suferea de tuberculoza ...un copil murise , unul era bolnav si el de tuberculoza , iar celalalt orb....se intretineau doar din banii pe care ii castiga mama lor cu greu ....femeia ramasese insarcinata iar....intrebarea profesorului a fost....*ce-i recomandati?*...sentinta lor a fost unanima....*avort*...la care profesorul le-a rapuns...*felicitari!!!...tocmai l-ati ucis pe beethoven!!!*

nu se stie niciodata ce poate ajunge un bebelus daca i se ofera dreptul al viata!!!

numai bine!!!

eugenb

1794 mesaje

Postat pe: 27 August 2009, ora 16:06

Lui "homemarcel0" :

Eu nu obligam pe nimeni sa procedeze asa cum spun eu. Doar semnalam ce spune BOR in aceasta privinta. Si faptul ca am subliniat si parerea mea pe langa cea a BOR -ului putea sa deschida o continuare a acestui subiect. Dar se vede ca a intelege ca, aceasta este o discuta purtata la un nivel intelectual de cunostinte care va depaseste ... este alt ceva.

Daca la atat va permite capacitatea "intelectuala" nu ma mai straduiesc sa va explic ce am vrut sa demonstrez in mesajul meu. Pentru ca nu am cui ... Nivelul dumneavoastra intelectual este foarte ... REDUS. A folosi expresii de tipul celor folosite de dumneata ... ma impiedica sa mai discut ceva cu dumneata.

Il rog pe domnul administrator sa verifice mesajele acestui user ("homemarcel0") si sa ia masurile ce se impun pentru jignire si provocarea de "scandal" pe Forum.

O zi buna tuturor !

adipopa

3001 mesaje
Oras: Timisoara

Postat pe: 27 August 2009, ora 23:14

Eugen, pentru că am ratat a doua oară consecutiv miuța de joi seara, am reușit în sfârșit să-mi fac timp și să re-citesc contribuțiile tale inteligente pe acest topic pentru a mă lămuri în ce măsură mesajul Patriarhiei exprimă mai bine ce gândeai tu dintotdeauna.

S-t-u-p-o-a-r-e! S-t-u-p-o-a-r-e! S-t-u-p-o-a-r-e!

Nu mică mi-a fost uimirea în primul rând să văd cât de oțărât i-ai răspuns Ioanei: „Nu văd de ce eu ar trebui să demonstrez dacă o afirmație a mea este identica cu a BOR. Atunci când veți înțelege că nu tot ce zboară se mănâncă, veți înțelege și de ce nu vă pot da un raspuns în această problemă.” Eugen, se pare că nu-ți păsa prea mult atunci de părerea BOR asupra avortului din moment ce o asociai cu naivitatea lui „tot ce zboară se mănâncă.”

Ciudat este și comentariul tău asupra unor texte biblice folosite de Andrei Balaban (sau Irina): „Cât privește Psalmul 138 a lui Profetul David sau capitolul 10 din Cartea lui Iov vă pot spune ca le-am citit. Dar singurul lucru demn de aflat era doar părerea unui om. El vroia doar să-i facă pe oamenii din vremea lui ca aceștia sa creadă (să fie convinși) că sunt zidiți de Dumnezeu. Atâta doar ! Scopul scuză mijloacele! Vă rog să rămânem doar la exprimarea unor păreri personale care pot fi crezute sau nu.”

Interesant, Eugen. Mai sunt de fapt și alte ocazii când afirmi că avortul nu este oprit în Biblie. Numai că Patriarhia BOR are de fapt o altă poziție atât asupra inspirației și autorității Vechiului Testament (din care fac parte textele respective) cât și asupra învățăturii scripturii vis-a-vis de avort. Te declari personal foarte sceptic și vorbești ca un emancipat de sub dogmele BOR când zici: „Aș fi curios dacă peste 20-30 de ani (când vor fi adormit întru Domnul mulți din preoții ajunși în prag de pensionare astăzi) se va mai combate acest act interzis de către unii oameni care astăzi sunt copii sau adolescenți.” Cum se împacă deci această așa-zisă emancipare și liberalism exegetic cu mesajul Patriarhiei?

În exemplele tale de viață, citate de Marcel chiar pe această pagină, se pare că tu, Eugen, nu doar susții avortul, ci și eutanasia (despre care chiar nu era vorba pe acest topic). Nu mi-e clar însă de ce crezi tu că durerea unui tratament medical ar îndreptăți un doctor să intervină terminal (și nu vindecător, așa cum i-o cere jurământul de profesie) în situația unei fetițe de 14 ani. Nu mi-e clar nici de ce crezi că un tânăr imobilizat la pat ar trebui lăsat să moară, dintr-un așa-zis sentiment de milă față de nefericirea care l-a urmărit de mic. Concluziile sigur că le tragem fiecare, dar despre ale tale pot spune că sunt contrare spiritului mesajului Patriarhiei.

Hai să vedem pe scurt și comentariile tale asupra textului oficial al BOR despre avort.

Punctul (a) privitor la acceptarea avortului atunci când sarcina prezintă o amenințare serioasă pentru viața mamei nu reprezintă o dilemă etică reală deoarece scopul principal al intervenției medicale este salvarea unei vieți nu distrugerea celeilalte.

La punctul (b) privitor la recomandarea clară a BOR de a naște copilul cu malformații și de a lua în considerare „semnificația mântuitoare a prezenței unei ființe handicapate în viața fiecărei persoane și în viața comunității,” nu văd cum și de unde deduci tu că avortul ar fi admis de Biseric㠄dacă familia consideră că handicapul respectiv nu-i permite darea vieții copilului...” Eugen, se vede că răstălmăcești acest text simplu și contemporan după bunul plac!

În fine, deși la punctul (c) se exclude avortul în cazul violului și incestul, tu încerci din nou tot felul de nuanțări: ba că incestul ar duce [în-cât-la-sută-din-cazuri] la malformații (de parcă în acest caz nu s-ar aplica învățătura de la punctul anterior), ba că violul ar fi însoțit [în-cât-la-sută-din-cazuri] de transmiterea unei boli venerice (de parcă fătul nu ar putea fi tratat intrauterin)...

Nu mai știi de fapt ce să inventezi și cum să faci ceva spin-doctoring ca să dai impresia că tu și BOR vorbiți la unison în privința avortului. Față de tine, care ai susținut de la bun început c㠄fiecare persoană care ajunge gravidă este singura care poate hotărî dacă este bine sa aibă un copil sau nu, asta dacă este în masură să aprecieze singură psihic acest lucru...” mesajul Patriarhiei și BOR în general susțin cu totul altceva!

În loc de epilog:

Eugen, nu te voi înțelege de ce pretinzi că știi genetică când ești „varz㔠(vorba unui prieten mai nepoliticos). Ți-au spus și Irina și mai ales Dora că vorbești prostii. Te citez încă o dată (sper) spre deliciul cititorilor acestui topic: „Exista animale care au posibilitatea nu numai sa fie apte sa intretina relatii sexuale cu oamenii dar si unele pot sa procreeze. Dar daca nu aveti cunostinte credeti in mod gresit ca sunt imposibile. Si genetica este un lucru omenesc si este supusa greseli. Sunt unele fapte care sunt atat de "rusinoase" ca par imposibile si pentru acei mari "specialisti" uitand ca de fapt toata stiinta de regula se desfasoara in partea care da mai multi bani.”

Eugen, bunul simț și spiritul de fairplay (plus asocierea cu BOR) ar trebui să te îndemne să retractezi public și fără rezerve asemenea elucubrații: între om și animal nu poate exista procreație, omule!

Pagini: << 52 53 54 55 56 57 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului .... AVORTUL ESTE O CRIMA ...
Mergi la: