back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

.... avortul este o crima ...

Pagini: << 51 52 53 54 55 56 57 >> Sari la pagina:

smallie

1 mesaj
Postat pe: 19 Mai 2009, ora 10:21

am un baietel cu malformatie congenitala si in nici un moment nu m-am gandit ca avortul ar fi o solutie. e un copil extraordinar si ma bucur ca de el in fiecare clipa. pentru mine ,el este o minune.

danacorbut

6 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 19 Mai 2009, ora 11:31

da, corect, orice copil e o mica minune, dar a naste un copil cu handicap numai pt ca suntem prea lasi sa ne asumam consecintele morale ale unui avort, este o crima inca si mai mare. pt copil, desigur. tu, ca si adult, ai trait corect si cu fruntea sus ca ai luat o decizie buna si civica. el, copilul, o sa se chinuie toata viata intr-o lume de c....t, in urma deciziei tale. tu, ca parinte, te bucuri de el, ca e al tau si il iubesti si il intelegi. el, copilul tau, o sa te urasca, ca l-ai facut asa cum e doar pt bucuria ta.
haideti sa nu ne mai ascundem dupa vorbe frumoase si pompoase, dupa concepte religioase si minunat inflorite. traim intr-o lume in care cel mai puternic supravietuieste iar fiecare dintre noi, ca si viitori parinti, trebuie sa putem alege ce e mai bine pt viitorul copil si nu pt noi insine.

pt smallie: da, sunt absolut convinsa ca, copilul tau este extraordinar, dar te-ai gandit la viata lui cand te-ai hotarat sa-l ai cu orice pret?! chiar cu pretul fericirii lui?! a nu se uita ca parintii, oricat de mult si-ar iubi copiii, nu traiesc vesnic.... si apoi?! ce va urma pt copilul tau extraordinar?! o lume cumplita care nu-l vede deloc extraordinar, deloc o minune....

da, imaginile cu avortoni sunt oribile si daca ne gandim ca sunt mici suflete, e un mod infiorator de a muri...dar oare viata intr-o familie in care nu esti dorit, viata cu handicap nu e inca si mai oribila?! si mai ingrozitoare?! sincera sa fiu apreciez mai mult o femeie care avorteaza constienta de imposibilitatea financiara sau sufleteasca de a avea un copil, decat o femeie care il naste si apoi il omoara, il naste si il uita prin spital, sau il naste si il da la casa de copii.

da, avortul este o crima. dar este o crima inca si mai groaznica sa faci un copil pt tine si nu pt el, gandindu-te la tine si nu la el.

De la: smallie, la data 2009-05-19 10:21:24am un baietel cu malformatie congenitala si in nici un moment nu m-am gandit ca avortul ar fi o solutie. e un copil extraordinar si ma bucur ca de el in fiecare clipa. pentru mine ,el este o minune.

Dorulet

7896 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 19 Mai 2009, ora 12:02

De la: Dorulet, la data 2009-05-18 23:49:23
De la: kali13, la data 2009-05-18 23:41:54
De la: ioana_dark, la data 2009-05-18 22:21:03**Pentru toti cei care se intereseaza de femeile ... "gravide" si nu numai :

www.9am.ro/stiri-revista-presei/Social/130388/15-000-de-nou-nasc...

Cititi acest articol si sa "militati" in continuare sa faceti ... copiii "handicapati". Vina nu este a copiilor ci a parintilor. Vreti sa devenim o tara de "handicapati", unde "majoritatea" sa fie in grija "minoritatii" ? O sa se ajunga sa-si "Blesteme" parintii, acei care au ajuns "handicapati" din vina pareintilor.**

domnule eugen....cezar vieru este la scoala doctorala...isi ia acum doctoratul in bioetica...
uitati ce spune pe blogul sau ...

**Nu este permis să se recurgă la avort nici dacă s-ar prevedea nașterea unui copil cu handicap (fizic sau psihic), boli incurabile sau malformații grave, pentru că, în acest caz, ar însemna să fim de acord și cu uciderea copiilor deja născuți care au handicap, boli incurabile sau malformații grave sau cu uciderea adulților cu aceste deficiențe și atunci am fi ca în Germania lui Hitler, unde cei cu handicap sau cu boli incurabile erau exterminați. După cum am văzut, este același om începând de la concepție, indiferent că se află în interiorul organismului mamei sau în exteriorul acestuia. Orice viață, chiar și cea cu deficiențe, este sacră și inviolabilă. Viața umană trebuie primită indiferent de calitatea ei. Studii bine documentate arată că persoanele cu malformații nu sunt mai puțin bucuroase de viață decât persoanele zise „normale”. Cea mai mare parte a părinților care au un copil handicapat se declară fericiți că au copilul și aproape toți declară că ei, copiii handicapați, se simt fericiți. În toate țările este impresionant numărul părinților cu copii handicapați care militează împotriva avortului.**

cum vi se pare ceea ce a scris el aici?

Numai un bolnav pshic poate gandi asa ceva....si pentru tine, Ioana,daca vrei sa "judeci" pune-te in locul parintilor copiilor cu handicap,parintii(in majoritate) nu au nicio vina ca au copii cu handicap(poate sa fie ereditar).Si tu crezi in sinea ta ca, daca ai avea un copil, pe care ar urma sa il nasti orb(de exemplu) si viata lui ar depinde de decizia ta...sa ramana orb pe viata sau sa moara...ce ai alege?

Îți răspund eu, Kali!
Ioana l-ar naște, eu însă nu! Eu știu ce înseamnă persoană cu handicap grav.....mult prea bine!
Eu nu aș aduce pe lume un copil care să se chinuie toată viața!
Păcatul meu să fie!!!!

Andrei, într-un astfel de caz, mă doare-n cot de sfinții tăi părinți și de oricine altcineva!!!
Vin ei, sfinții să sufere o viață întreagă în locul copilului meu?! Dacă nu, să-și vadă de ale lor..
Ar trebui să dau dovadă de un egoism fără margini, să dau naștere unui copil cu handicap irecuperabil. Și chiar nu-mi pasă de cum mă judecă cineva, nici în viața asta...nici în alta, dacă ar exista.
Repet, iau totul asupra mea....dar nu m-aș mai putea privii în oglindă...știind că eu sunt vinovată de suferințele copilului meu!

Când toată lumea gândește la fel înseamnă că nimeni nu gândește.
balabanandrei

335 mesaje
Oras: Bacau

Postat pe: 19 Mai 2009, ora 15:50

De la: Dorulet, la data 2009-05-19 12:02:11
De la: ioana_dark, la data 2009-05-18 22:21:03**Pentru toti cei care se intereseaza de femeile ... "gravide" si nu numai :

Cititi acest articol si sa "militati" in continuare sa faceti ... copiii "handicapati". Vina nu este a copiilor ci a parintilor. Vreti sa devenim o tara de "handicapati", unde "majoritatea" sa fie in grija "minoritatii" ? O sa se ajunga sa-si "Blesteme" parintii, acei care au ajuns "handicapati" din vina pareintilor.**

domnule eugen....cezar vieru este la scoala doctorala...isi ia acum doctoratul in bioetica...

**Nu este permis să se recurgă la avort nici dacă s-ar prevedea nașterea unui copil cu handicap (fizic sau psihic), boli incurabile sau malformații grave, pentru că, în acest caz, ar însemna să fim de acord și cu uciderea copiilor deja născuți care au handicap, boli incurabile sau malformații grave sau cu uciderea adulților cu aceste deficiențe și atunci am fi ca în Germania lui Hitler, unde cei cu handicap sau cu boli incurabile erau exterminați. După cum am văzut, este același om începând de la concepție, indiferent că se află în interiorul organismului mamei sau în exteriorul acestuia. Orice viață, chiar și cea cu deficiențe, este sacră și inviolabilă. Viața umană trebuie primită indiferent de calitatea ei. Studii bine documentate arată că persoanele cu malformații nu sunt mai puțin bucuroase de viață decât persoanele zise „normale”. Cea mai mare parte a părinților care au un copil handicapat se declară fericiți că au copilul și aproape toți declară că ei, copiii handicapați, se simt fericiți. În toate țările este impresionant numărul părinților cu copii handicapați care militează împotriva avortului.**

Numai un bolnav pshic poate gandi asa ceva....si pentru tine, Ioana,daca vrei sa "judeci" pune-te in locul parintilor copiilor cu handicap,parintii(in majoritate) nu au nicio vina ca au copii cu handicap(poate sa fie ereditar).Si tu crezi in sinea ta ca, daca ai avea un copil, pe care ar urma sa il nasti orb(de exemplu) si viata lui ar depinde de decizia ta...sa ramana orb pe viata sau sa moara...ce ai alege?

Îți răspund eu, Kali!

Ioana l-ar naște, eu însă nu! Eu știu ce înseamnă persoană cu handicap grav.....mult prea bine!

Păcatul meu să fie!!!!

Andrei, într-un astfel de caz, mă doare-n cot de sfinții tăi părinți și de oricine altcineva!!!

Vin ei, sfinții să sufere o viață întreagă în locul copilului meu?! Dacă nu, să-și vadă de ale lor..

Ar trebui să dau dovadă de un egoism fără margini, să dau naștere unui copil cu handicap irecuperabil. Și chiar nu-mi pasă de cum mă judecă cineva, nici în viața asta...nici în alta, dacă ar exista.

Repet, iau totul asupra mea....dar nu m-aș mai putea privii în oglindă...știind că eu sunt vinovată de suferințele copilului meu!

Dora traiesti in intuneric. Tu spui ca nu esti vinovata! Esti sigura? Ia cerceteaza-ti un pic viata! Eu nu as fi asa sigur. Tu spuneai ca ai folosit anticonceptionale. Esti 100 % sigura ca folosindu-le n-ai facut cumva un avort? Daca nu mai multe? Gandeste-te! Te poate asigura cineva ca nu ai facut cel putin un avort folosind anticonceptionalele, pt ca s-a dovedit stiintific de medici renumiti ca sunt avortive. Nu ti-o spun cu nicio rautate. Ti-o spun din tot sufletul. Daca tu "nu poti face un fir de par, sau sa pui la statura ta macar un cot", de ce crezi ca ai putea sa decizi viata unui copil cu handicap? Repet, daca ai fi cu adevarat aproape de Dumnezeu, ai intelege.

„Căutați mai întâi împărăția lui Dumnezeu și celelalte se vor adăuga vouă!“
Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 19 Mai 2009, ora 16:26

De la: Dorulet, la data 2009-05-19 12:02:11

Îți răspund eu, Kali!
Păcatul meu să fie!!!!

dora...si daca s-ar descoperi peste noapte un tratament miraculos care l-ar putea salva?
urmaream acum in ziarul *ring* diverse campanii duse pentru salvarea unor copii de doi sau trei ani cu leucemie...copiii aceia sufereau enorm pentru ca trebuiau sa faca zilnic tratamente extrem de dure si costisitoare...
insa...o operatie de 170 de mii de euro le-ar putea salva viata si i-ar putea face oameni normali....
pana acum au prezentat cazul unui copil de 3 ani...s-a dus o campanie ampla pentru salvarea vietii sale...si...dupa o luna de zile s-au strans toti banii...copilul a fost salvat ....
acum se incearca cu disperare si salvarea un fetite de doi ani tot bolnava de leucemie...si ea sufera foarte mult (din cauza chimioterapiei si-a pierdut parul)....e groaznic pentru o fetita sa faca astfel de tratamente....insa...pana acum s-au strans si pentru ea 45 de mii de euro(ea are nevoie de 110 mii)...sper sa fie si ea salvata....
acum...gandeste-te...copiii astia sunt foarte mici...e posibil sa se fii nascut cu boala...e posibil ca ,ceva sa fii dat gres atunci cand s-au format in pantecele mamei lor......insa...parintii lor nu au facut avort..si acum...vor fii salvati (baietelul acela,stefanut se numea..a fost savat deja...va avea o viata normala)...si...in curand cu ajutorul bucurestenilor care citesc ziarul *ring*...va fii salvata si fetita(selena)...
vezi...nu se vor chinui toata viata....mereu se poate ivi o sansa pentru oricine..o operatie poate reda vederea sau sanatatea...o simpla proteza (care costa cateva mii de euro ...ce-i drept) poate reda unui om care si-a pierdut un picior mersul....
copiii cu boli grave sau handicapuri se pot vindeca....trebuie doar sa aiba bani...iar bani se pot gasi daca se apeleaza la oamenii mai milostivi....

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 19 Mai 2009, ora 17:02

Eu te înțeleg Andrei, dar vezi tu...eu nu îmi pun problema că trăiesc "în întuneric", nici nu sunt convinsă de existența vreunui D-zeu și chiar dacă este, prefer să mă judece de tot ceea ce fac eu....repet, decât să-mi văd copilul suferind o viață întreagă..mai bine merg în iad!
În ce privește contraceptivele...fiecare cu părerea lui. Pentru mine au fost necesare....dacă nu le luam, exista posibilitatea să nu mai exist eu! Și nu cred că sunt avortive....și chiar dacă ar fi așa.... tot le-aș fi luat.
Este o mare diferență între a nu lăsa să se formeze ceva și a distruge în chinuri ceva deja format.
Pe mine, ceea ce mă poate "înmuia", este suferința altora și mai ales a celor pe care-i iubesc! Nu întrebări cu: poate, dacă etc.
Apreciez ceea ce spune Marcel, deși el are "o exprimare" mai dură. Tot ceea ce spune este adevărat. Pe unii îi supără acest adevăr "aruncat" așa în față...poate îi doare mai mult decât câteva pălmi...dar are dreptate.
Problema este că ceea ce el spune, deși este foarte adevărat....acum nu prea mai are nici suport, nici prea mulți corespondenți, în viața reală! De aceea este mai bine ca tuturor tinerilor, cel mai târziu de pe la 10 ani, să li se explice cât mai amănunțit tot ceea ce înseamnă o viață sexuală cu toate consecințele care decurg din asta!
Dacă totuși se ajunge în situația în care femeia rămâne gravidă, chiar dacă nu dorește asta, atunci să dea naștere acelui copil. Așa cum s-a mai spus, un copil este tot ce poate exista mai bun, mai pur, mai frumos și ceea ce sigur rămâne în urma noastră! Este cât se poate de greșită gândirea cum că un copil te "ruinează" din p. de v. financiar....sau că el va crește plin de frustrări că nu are nu știu câte jucării sau mai știu eu ce "cârpe" de firmă!
Peste 90% contează atmosfera din casă, educația și în primul rând dragostea pe care o primește de la părinți...indiferent că este vorba de ambii sau numai de unul dintre ei!

july

563 mesaje
Postat pe: 19 Mai 2009, ora 17:37

Nu poti condamna pe nimeni care nu doreste sa aiba copii cu handicap...de fapt nimeni nu-si doreste , insa unii au curaj sa infrunte acest lucru.
Dar uita un lucru...ce se intampla cu copilul dupa ce mor parintii? Am vazut prea multe exemple...nimeni nu mai are nevoie de ei! Tocmai de aceea , daca stii ca se va naste cu handicap trebuie sa te gandesti de 100 de ori daca faci un bine sau faci mai mult rau!!
Sunt total de acord Cu Dorulet...mai terminati cu ce vrea Dumnezeu, Important e ceea ce vor parintii!

vieru_cezar_iasi

247 mesaje
Postat pe: 20 Mai 2009, ora 03:00

Viața umană este sacră și inviolabilă ! Dumnezeu spune clar într-o poruncă: SĂ NU UCIZI !
Numai Dumnezeu e stăpânul vieții! Nu avem dreptul să ne atingem de viață. Dumnezeu vrea să se nască orice copil care s-a conceput. Sufletul copilului este creat de Dumnezeu în momentul concepției, deci nici un copil nu se concepe din întâmplare, ci din voința lui Dumnezeu. Viața vine de la Dumnezeu și trebuie primită ca un dar al său. Părinții sunt doar colaboratori ai lui Dumnezeu în transmiterea vieții, iar nu stăpâni ai vieții.
Nu există dreptul la moarte, există numai dreptul la viață !
Este dovedit fără dubiu, cu argumente clare, biologice și religioase, că omul este ființă umană din clipa concepției, atât trupește, cât și sufletește.
Trupește, chiar de la concepție, adică de la fecundație, zigotul posedă un cod genetic uman și propriu, diferit de codul genetic al mamei și de cel al tatălui, deci chiar de la concepție este ființă umană unică. În acel cod genetic sunt programate toate trăsăturile sale trupești: culoarea ochilor, culoarea părului, înălțimea la care va ajunge, nuanța tenului, forma feței, forma nasului, etc. Toate trăsăturile corpului omenesc sunt concentrate în codul genetic. Dezvoltarea ulterioară a corpului său nu este decât o derulare a acestui program care există deja de la început, din momentul concepției. Iar sufletește, Dumnezeu crează sufletul copilului tot în acel moment al concepției.

Recomand din nou două bloguri foarte interesante:

www.augustincezar.blogspot.com/
Acest blog conține: Argumente științifice și religioase ca omul este om din momentul concepției. Adrese, numere de telefon și site-uri ale unor asociații care oferă ajutor material, consiliere și soluții alternative la avort. Mărturii ale unor femei care au făcut avort. Mărturii ale unor femei care nu au făcut avort. Mărturii ale unor medici care au renunțat să facă avorturi. Consecințe fizice și emoționale ale avortului asupra femeii. Legături cu multe alte site-uri asemănatoare.

Alt blog foarte interesant :

www.cezar-iasi.blogspot.com/
Pe blog găsiți: Înregistrări video cu miracole. Videoclipuri. Legături cu numeroase site-uri deosebit de interesante (unele dintre ele conțin posturi TV on-line și posturi de radio). Cărți foarte intersante care pot fi citite direct pe internet (fără a necesita descărcare în calculator). Articole. Adrese, numere de telefon și site-uri ale unor asociații care ofera servicii caritative, etc.

Vă rog intrați pe bloguri și trimiteți-le mai departe, ca să folosească și altora. Chiar merită.

july

563 mesaje
Postat pe: 20 Mai 2009, ora 07:57

Cezar, pe mine nu ma intereseaza D-zeu si poruncile lui! Nu este stapanul vietii mele in nici un caz...poate al tau este!
Referitor la intrebarea...ce ai face daca copilul nascut deja ar avea un accident in urma caruia ar ramane cu handicap...ei, depinde de handicap.Daca as vedea ca se chinuie SIGUR l-as ajuta sa se stinga, chiar daca as face puscarie pt asta!

balabanandrei

335 mesaje

Postat pe: 20 Mai 2009, ora 15:19

Dora si Iulia nu aveti o gandire corecta. Parintele Arsenie Boca bine mai zicea: "In mintea stramba si lucrul drept se vede stramb".
Numai bine si Doamne ajuta!

eugenb

1794 mesaje

Postat pe: 20 Mai 2009, ora 23:44

Stau si citesc si ma umfla rasul. Chiar niciunul nu si-a dat seama ca acel care se da user "vieru_cezar_iasi" este una si aceeasi persoana cu cea care a deschis siturile "www.augustincezar.blogspot.com/" si "www.cezar-iasi.blogspot.com/ ". Daca primul sit este mai greu de "asimilat" de catre unii, al doilea este trecut "pe fata". Doar a prins "curaj". Si-a dat doar "doctoratul", parca asa spunea o "suportera" de "credinta". Halal de "Ortodoxia Romana", daca s-a ajuns sa fie facuta de astfel de oameni ! Reclama este interzisa a fi facuta unui alt sit. Regulile bunei cuviinte sunt prea "grele" pentru unii dintre forumisti. Moderatorul sau administratorii sitului acesta ar fi trebuit sa intervina pana acum. Se accepta numai remarca cu privire la alt sit. Atat ! Dar aici se face "reclama" din greu si repetat la doua situri. Asa ca am facut "scris" aceasta stare de fapt. Poate or sa citeasca si cei in drept sa ia masurile respective. Se pare ca nu se tine minte care sunt "Regulile si termenii" pe care si i-a asumat fiecare cand a intrat prima data pe acest Forum. Am inceput sa ma plictisesc de asemenea "trimiteri" pe care numai un "sectant" le poate face. Sa va mai spun care este "secta" care practica astfel de ... "credinte" sau o cunosteti ?

In alta ordine de idei, am vazut ca mi -s-a adresat o intrebare cat timp eu am "lipsit" de pe acest topic (de "ioana_dark") : "cum vi se pare ceea ce a scris el aici?" Raspuns : Atunci cand o sa incetati sa faceti "reclama" cuiva si o sa ganditi singura ce aveti sa raspundeti, o sa ma bucur sa discut cu dumneavoastra o parere personala (apropos, cu cat va plateste acest "cezar" sau faceti munca "benevola" unui "frate" ?).

Domnule "balabanandrei" v-ati gandit cumva ca, cel cu mintea "stramba", puteti fi "intamplator" si dumneavoastra ? Ar fi bine sa "ascultati si partea cealalta" daca doriti sa fiti "cinstit" in primul rand cu dumneavoastra si apoi, dar nu in ultimul rand, cu ceilalti.

Dora si Iulia au, tot intamplator, o ... "gandire corecta". Asta vi-o spune un om care sufera de 2 ani o "dezabilitate" puternica si care m-a facut de multe ori pana acuma ca "DE CE IMI MAI CHINUI FAMILIA". Numai cine ajunge in aceasta situatie (si nu va doresc aceasta, oricat ma veti "blama" pentru parerea mea despre avortul "medical") va putea sa inteleaga ADEVARUL, referitor la cei bolnavi cu adevarat.

Bucurati-va ca sunteti "INTREGI" atat la TRUP, cat si la INTELECT. Fiti mai putin EGOISTI ! Fiti OAMENI adevarati cu ceilalti OAMENI !

SUCCES tuturor ... oamenilor !

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje

Postat pe: 21 Mai 2009, ora 05:19

Off topic.
Eugen, imi pare rau sa aflu ca esti bolnav. Pana acum am citit mesajele gandindu-ma ca sunt scrise din perspectiva cuiva care se considera crestin, de aceea le-am "atacat". Dar daca sunt scrise din perspectiva cuiva bolnav.. as fi raspuns altfel.
Din perspectiva crestina nu exista suferinta absurda sau fara sens. Suferinta "rascumpara" pacate. Nu neaparat ale persoanei care sufera, ci pot fi ale altor membrii ai familiei. In Biblie scrie clar ca parintii pot fi pedepsiti prin copii pana la a.. generatie (nu-mi aduc aminte daca era a saptea sau a noua, dar oricum ideea e aceeasi).
Orice pacat este o ofensa adusa lui Dumnezeu, infinita prin efect (adica daca omul nu se pocaieste, ofensa ramane nestearsa.) Pedeapsa este si ea fara sfarsit dupa ce omul moare trupeste. Dar daca pacatele sunt rascumparate prin suferinta este evitata o suferinta infinita dincolo de moarte. Dumnezeu arata mila si atunci cand noi simtim durere, deoarece durerea din timpul vietii este mult mai mica decat muncile iadului.
De aceea, chiar daca sufera si parintii si copilul, aceasta este sansa lor de mantuire. Fiecare are o cruce de purtat, ortodoxia ne invata sa nu o aruncam. Din aceast punct de vedere, nici suferinta ta nu este absurda, ci a venit tot din grija lui Dumnezeu.. se spune ca Dumnezeu ii mustra pe cei pe care ii iubeste.
(Cunosc si eu persoane bolnave fara speranta, am o idee (vaga, ca nu sunt in pielea lor) cat sufera, dar tot nu pot fi adepta avortului).

eugenb

1794 mesaje

Postat pe: 21 Mai 2009, ora 16:03

Lui "sunny" :

Va multumesc pentru intelegerea pe care mi-o acordati. Dar va rog sa aveti asemenea sentimente pentru toti oamenii care (din diferite motive) sunt bolnavi "cu adevarat". Asta din cauza ca sunt prea multi "bolnavi inchipuiti" sau "bolnavi cu interesul banilor - cersetori". Eu am vrut sa atrag atentia oamenilor de langa noi ca, sunt unii oameni care AU NEVOIE cu adevarat de ajutorul celorlalti. Eu nu solicit "mila" nimanui. Eu solicit "ajutorul" pentru cei care sunt bolnavi ca si mine. Deci pentru EI va solicit acest AJUTOR. Eu imi merit soarta, pentru ca nu i-am vazut pana acuma. A trebuit sa devin asemeni cu ei, ca sa ii INTELEG cu adevarat. Si sunt asemeni ca mine, care nu CER ajutorul nimanui, dar ce mult ar avea NEVOIE de acest AJUTOR.

Cat priveste tema de pe acest topic raman la parerea mea. Eu nu am cautat sa conving de justetea parerii mele, dar ma "deranjat" foate tare ca unii oameni credinciosi nu au cautat sa inteleaga si parerea altora. Sub pretextul ca ei aplica o "hotarare bisericeasca", alta era "adevarul" lor. Tot dadeau unii, cu extrase din Biblie, care nu erau explicite (nu scrie in Biblie explicit ca avortul este interzis). Tot asa cum dadeau exemple din "studii bisericesti", care reprezentau modul cum, alti oameni - facuti de oamenbi "sfinti", isi imaginau ei credinta. Era bine, era rau, doar Dumnezeu poate hotareasca cine are dreptate, dar nu oamenii. Dar asta se uita, sau nu este interesant sa fie recunoscuta. De aceea avem atatea "credinte" (religii si secte), pentru ca fiecare isi inchipuie ca numai el il intelege pe Dumnezeu. Asa ca nu ma mai implic pe acest topic, deoarece fiecare isi sustine "teoria" fara sa se gandeasca ca aceasta "teorie" s-ar putea sa fie ... "gresita". Eu nu spun ca o anume "teorie" este gresita. Eu afirm ca trebuie "analizata" din toate punctele de vedere. Din pacate nu am gasit pe nimeni care sa vina cu o concluzie pertinenta si aprofundata, ca "teoria" lui este "adevarata". Ca si-a pus "intelectul" la munca si a tras acea concluzie.

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 21 Mai 2009, ora 19:38

domunule eugen...faptul ca sunteti bolnav va nu da dreptul sa fiti de acord cu avortul...
de altfel...v-ati pus vreodata intrebarea...cine va da acest drept?
ia intrebati-va serios...cine va dreptul sa afirmati pe un forum public (care este citit de multa lume) faptul ca avortul este moral?
va puteti raspunde simplu...administratorul acestui site...insa...nu v-ati pus niciodata intrebarea ca este posibil ca dreptul dumneavoastra la libera exprimare sa mai fie limitat si de alte cauze?....de exemplu...ati luat vreodata in calcul si determinismul divin?...v-ati gandit vreo clipa ca dumnezeu va interzice sa promovati genocidul in romania...?

iar ...in ceea ce priveste suferinta....sunt intru totul de acord cu irina (sunny)....

balabanandrei

335 mesaje

Postat pe: 21 Mai 2009, ora 23:35

Nu vreau sa par ca as avea ceva cu dumneavoastra domnule Eugen, dar nu e corect ce ati spus. Sa stiti ca fiecare om are suferintele si necazurile lui. Sa stiti ca niciun om, in viata, nu este ferit de necazuri. Eu de exemplu mi-am pierdut tatal, acum 2 ani. Daca v-as spune ca moartea tatalui meu mi-a schimbat viata? In bine! Bolii, suferintei, si necazului, pe care le avem, nu trebuie sa le gasim intotdeauna o explicatie rationala, pt ca de multe ori, nu o putem gasi. Asa cum a spus si Irina, nimic nu e intamplator in lumea asta. D-voastra, spuneti ca credeti in Dumnezeu, dar nu puteti spune lucrul asta, daca nu sunteti de acord cu faptul ca boala de care suferiti e cu voia si ingaduinta lui Dumnezeu. Daca o sa incercati mereu sa gasiti o explicatie rationala la boala d-voastra, poate nu o sa gasiti niciodata un raspuns. Pt ca exista si o explicatie duhovniceasca, pe care daca o refuzam, ne contrazicem pe noi insine, pt ca spunem ca credem in Dumnezeu, dar nu credem ca Dumnezeu a dat boala aia pt iertare de pacate, sau pt ce a stiut El mai bine. Asa cum a spus Irina, in Biblie se spune de asta, si nu numai. Eu am citit cartea lui Arsenie Boca, "Tinerii, familia si copiii nascuti in lanturi". Si mai sunt atatea si atatea scrieri ale Sf Parinti. Ca pe altii ii doare in cot de Sf Parinti, e problema lor. Vor da socoteala. Tot ce v-am spus e din suflet. Ganditi-va ca in timp ce suferiti, Dumnezeu e sus si va priveste. Dumnezeu nu e un sadic care arunca cu boli pe pamant. Aduceti-va aminte de Sf Antonie cel Mare, cand se ruga in pustie la Dumnezeu, sa-i arate judecatile Sale. Si a venit ingerul si i-a zis sa nu iscodeasca pe Dumnezeu, ca judecatile Lui sunt adanci si nepatrunse, si nu ne sunt date noua sa le stim. Asa cum spune si psalmistul David. Eu cand ma rog pt cineva care este bolnav, nu ma rog in primul rand ptr sanatatea lui, ci pt ceea ce-i este de folos intai sufleteste si apoi trupeste, adica sanatate. Asta e ordinea. Dar de multe ori o inversam. Un preot de la noi din parohie spunea la o predica ca atunci cand avem o boala alergam la toti medicii, si cand vedem ca medicii nu mai au ce sa ne faca, alergam la Dumnezeu. Si ar trebui sa fie invers. Va doresc tot ceea ce va este de folos sufleteste si trupeste. Numai bine si Doamne ajuta.

balabanandrei

335 mesaje

Postat pe: 21 Mai 2009, ora 23:55

Mai fac o completare. Parintele Iustin Parvu de la manastirea Petru Voda, spune ca boala si moartea au un inteles duhovnicesc. Daca pricepem acest inteles, e bine. PF Patriarh Daniel, spune intr-o predica de a sa, ca crucea noastra de zi cu zi, se refera la suferintele, necazurile, bolile, pe care le avem. Si spune ca atunci cand omul trece prin suferinta, nu poate sa se intample decat 2 lucruri cu el. Sa se apropie mai mult de Dumnezeu, sau sa se indeparteze de El. NIMENI NU RAMANE NEUTRU ATUNCI CAND TRECE PRIN SUFERINTA. Daca doriti aceasta predica a PF, v-o pot oferi ca o am pe calculator. E foarte frumoasa. Doamne ajuta!

alice_corina

186 mesaje
Postat pe: 25 Mai 2009, ora 13:48

De la: balabanandrei, la data 2009-05-21 23:35:47Nu vreau sa par ca as avea ceva cu dumneavoastra domnule Eugen, dar nu e corect ce ati spus. Sa stiti ca fiecare om are suferintele si necazurile lui. Sa stiti ca niciun om, in viata, nu este ferit de necazuri. Eu de exemplu mi-am pierdut tatal, acum 2 ani. Daca v-as spune ca moartea tatalui meu mi-a schimbat viata? In bine! Bolii, suferintei, si necazului, pe care le avem, nu trebuie sa le gasim intotdeauna o explicatie rationala, pt ca de multe ori, nu o putem gasi. Asa cum a spus si Irina, nimic nu e intamplator in lumea asta. D-voastra, spuneti ca credeti in Dumnezeu, dar nu puteti spune lucrul asta, daca nu sunteti de acord cu faptul ca boala de care suferiti e cu voia si ingaduinta lui Dumnezeu. Daca o sa incercati mereu sa gasiti o explicatie rationala la boala d-voastra, poate nu o sa gasiti niciodata un raspuns. Pt ca exista si o explicatie duhovniceasca, pe care daca o refuzam, ne contrazicem pe noi insine, pt ca spunem ca credem in Dumnezeu, dar nu credem ca Dumnezeu a dat boala aia pt iertare de pacate, sau pt ce a stiut El mai bine. Asa cum a spus Irina, in Biblie se spune de asta, si nu numai. Eu am citit cartea lui Arsenie Boca, "Tinerii, familia si copiii nascuti in lanturi". Si mai sunt atatea si atatea scrieri ale Sf Parinti. Ca pe altii ii doare in cot de Sf Parinti, e problema lor. Vor da socoteala. Tot ce v-am spus e din suflet. Ganditi-va ca in timp ce suferiti, Dumnezeu e sus si va priveste. Dumnezeu nu e un sadic care arunca cu boli pe pamant. Aduceti-va aminte de Sf Antonie cel Mare, cand se ruga in pustie la Dumnezeu, sa-i arate judecatile Sale. Si a venit ingerul si i-a zis sa nu iscodeasca pe Dumnezeu, ca judecatile Lui sunt adanci si nepatrunse, si nu ne sunt date noua sa le stim. Asa cum spune si psalmistul David. Eu cand ma rog pt cineva care este bolnav, nu ma rog in primul rand ptr sanatatea lui, ci pt ceea ce-i este de folos intai sufleteste si apoi trupeste, adica sanatate. Asta e ordinea. Dar de multe ori o inversam. Un preot de la noi din parohie spunea la o predica ca atunci cand avem o boala alergam la toti medicii, si cand vedem ca medicii nu mai au ce sa ne faca, alergam la Dumnezeu. Si ar trebui sa fie invers. Va doresc tot ceea ce va este de folos sufleteste si trupeste. Numai bine si Doamne ajuta.

Ai facut o comparatie in comentariul tau ...
Nu cred ca exemplul oferit prin aceasta comparatie este relevant ... moartea unei persoane dragi, care te afecteaza mai mult sufleteste, si durerea pe care o traiesti in fiecare secunda datorita unei boli/dizabilitati ... Pe langa suferinta fizica, mai exista si ignoranta/nepasarea/luarea in deradere a celor din jur ...
Poate ma insel eu .. am inteles ideea ta, dar nu-i poti spune unui suferind asa ceva ...

"Nimic nu este ceea ce pare a fi!"
Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 25 Mai 2009, ora 13:56

Nu te înșeli Alice, ai dreptate! Doar că este imposibil pentru toți cei care sunt "pe dinafară"....să-i poată înțelege pe cei care se confruntă zi de zi cu astfel de probleme....nu o perioadă de timp...ci toată viața!!!
"Sfinții" aia...ar trebui să "simtă" măcar vreo 20 de ani tot ceea ce simte o persoană care s-a născut cu dizabilități .....și numai după aceea să-și poată permite să-și dea cu părerea în astfel de cazuri!

balabanandrei

335 mesaje

Postat pe: 25 Mai 2009, ora 22:13

Pt d-ul Eugen.

In duminica care a trecut, s-a citit la Sf Evanghelie, pericopa cu vindecarea orbului din nastere. Din discutia Sf Apostoli cu Mantuitorul se observa faptul ca Sf Apostoli stiau ca suferinta cuiva poate fi provocata de pacate. De aceea Il si intreaba pe Mantuitorul: "Cine a pacatuit? Acesta sau parintii lui, de s-a nascut orb?" Mantuitorul raspunde ca in cazul acestui orb, nici parintii nu au pacatuit, si nici el, ci s-a nascut orb, ca sa se arate slava lui Dumnezeu. Inca un fragment din Sf Scriptura de unde ne putem da seama, ca bolile sufletesti pot fi consecinte ale pacatelor.
Numai bine si Doamne ajuta!

balabanandrei

335 mesaje

Postat pe: 25 Mai 2009, ora 22:19

De la: alice_corina, la data 2009-05-25 13:48:23
De la: balabanandrei, la data 2009-05-21 23:35:47Nu vreau sa par ca as avea ceva cu dumneavoastra domnule Eugen, dar nu e corect ce ati spus. Sa stiti ca fiecare om are suferintele si necazurile lui. Sa stiti ca niciun om, in viata, nu este ferit de necazuri. Eu de exemplu mi-am pierdut tatal, acum 2 ani. Daca v-as spune ca moartea tatalui meu mi-a schimbat viata? In bine! Bolii, suferintei, si necazului, pe care le avem, nu trebuie sa le gasim intotdeauna o explicatie rationala, pt ca de multe ori, nu o putem gasi. Asa cum a spus si Irina, nimic nu e intamplator in lumea asta. D-voastra, spuneti ca credeti in Dumnezeu, dar nu puteti spune lucrul asta, daca nu sunteti de acord cu faptul ca boala de care suferiti e cu voia si ingaduinta lui Dumnezeu. Daca o sa incercati mereu sa gasiti o explicatie rationala la boala d-voastra, poate nu o sa gasiti niciodata un raspuns. Pt ca exista si o explicatie duhovniceasca, pe care daca o refuzam, ne contrazicem pe noi insine, pt ca spunem ca credem in Dumnezeu, dar nu credem ca Dumnezeu a dat boala aia pt iertare de pacate, sau pt ce a stiut El mai bine. Asa cum a spus Irina, in Biblie se spune de asta, si nu numai. Eu am citit cartea lui Arsenie Boca, "Tinerii, familia si copiii nascuti in lanturi". Si mai sunt atatea si atatea scrieri ale Sf Parinti. Ca pe altii ii doare in cot de Sf Parinti, e problema lor. Vor da socoteala. Tot ce v-am spus e din suflet. Ganditi-va ca in timp ce suferiti, Dumnezeu e sus si va priveste. Dumnezeu nu e un sadic care arunca cu boli pe pamant. Aduceti-va aminte de Sf Antonie cel Mare, cand se ruga in pustie la Dumnezeu, sa-i arate judecatile Sale. Si a venit ingerul si i-a zis sa nu iscodeasca pe Dumnezeu, ca judecatile Lui sunt adanci si nepatrunse, si nu ne sunt date noua sa le stim. Asa cum spune si psalmistul David. Eu cand ma rog pt cineva care este bolnav, nu ma rog in primul rand ptr sanatatea lui, ci pt ceea ce-i este de folos intai sufleteste si apoi trupeste, adica sanatate. Asta e ordinea. Dar de multe ori o inversam. Un preot de la noi din parohie spunea la o predica ca atunci cand avem o boala alergam la toti medicii, si cand vedem ca medicii nu mai au ce sa ne faca, alergam la Dumnezeu. Si ar trebui sa fie invers. Va doresc tot ceea ce va este de folos sufleteste si trupeste. Numai bine si Doamne ajuta.

Ai facut o comparatie in comentariul tau ...
Nu cred ca exemplul oferit prin aceasta comparatie este relevant ... moartea unei persoane dragi, care te afecteaza mai mult sufleteste, si durerea pe care o traiesti in fiecare secunda datorita unei boli/dizabilitati ... Pe langa suferinta fizica, mai exista si ignoranta/nepasarea/luarea in deradere a celor din jur ...
Poate ma insel eu .. am inteles ideea ta, dar nu-i poti spune unui suferind asa ceva ...

Suferintele sunt de mai multe feluri. E greu de spus care suferinta e mai grea, aia trupeasca sau aia sufleteasca. Sunt cazuri, cand una, cand cealalta. Dar indiferent, tot suferinta e. Ce am vrut sa spun este ca orice suferinta nu e intamplatoare. Nimic pe lumea asta nu e intamplator.

balabanandrei

335 mesaje

Postat pe: 25 Mai 2009, ora 22:26

De la: Dorulet, la data 2009-05-25 13:56:44Nu te înșeli Alice, ai dreptate! Doar că este imposibil pentru toți cei care sunt "pe dinafară"....să-i poată înțelege pe cei care se confruntă zi de zi cu astfel de probleme....nu o perioadă de timp...ci toată viața!!!
"Sfinții" aia...ar trebui să "simtă" măcar vreo 20 de ani tot ceea ce simte o persoană care s-a născut cu dizabilități .....și numai după aceea să-și poată permite să-și dea cu părerea în astfel de cazuri!

Dora, Sfintii aia de care vorbesti tu, au suferit chinuri infinit mai groaznice, decat altii cu dizabilitati. Au fost trasi pe roata, taiati cu fierestraul pe viu, bagati in cuptor de foc cu fier inrosit, scrijeliti pe piele cu sulite, si cate alte chinuri groaznice. Daca tu crezi ca asta nu e suferinta, te rog sa citesti vietili lor, sa vezi prin ce suferinte au trecut. Si unii chiar in zilele noastre. Probabil ati auzit de torturile groaznice la care erau supusi detinutii din inchisorile comuniste. In anii 70-80 si ceva. Unele dintre ele, aratau cam asa: unor detinuti li se zdrobeau tibiile pe viu cu barosul, si apoi militienii dadeau drumul la caini sa vina sa manance acele picioare zdrobite. Totul pe viu. Cum ar fi sa vezi cum iti mananca un caine piciorul pe viu? Oricat am suferi, sa stiti un lucru, intotdeauna este cineva care sufera mai mult decat noi. Numai bine si Doamne ajuta!

homemarcel0

1937 mesaje
Postat pe: 26 Mai 2009, ora 22:03

De la: danacorbut, la data 2009-05-19 11:31:21da, corect, orice copil e o mica minune, dar a naste un copil cu handicap numai pt ca suntem prea lasi sa ne asumam consecintele morale ale unui avort, este o crima inca si mai mare. pt copil, desigur. tu, ca si adult, ai trait corect si cu fruntea sus ca ai luat o decizie buna si civica. el, copilul, o sa se chinuie toata viata intr-o lume de c....t, in urma deciziei tale. tu, ca parinte, te bucuri de el, ca e al tau si il iubesti si il intelegi. el, copilul tau, o sa te urasca, ca l-ai facut asa cum e doar pt bucuria ta.

haideti sa nu ne mai ascundem dupa vorbe frumoase si pompoase, dupa concepte religioase si minunat inflorite. traim intr-o lume in care cel mai puternic supravietuieste iar fiecare dintre noi, ca si viitori parinti, trebuie sa putem alege ce e mai bine pt viitorul copil si nu pt noi insine.

pt smallie: da, sunt absolut convinsa ca, copilul tau este extraordinar, dar te-ai gandit la viata lui cand te-ai hotarat sa-l ai cu orice pret?! chiar cu pretul fericirii lui?! a nu se uita ca parintii, oricat de mult si-ar iubi copiii, nu traiesc vesnic.... si apoi?! ce va urma pt copilul tau extraordinar?! o lume cumplita care nu-l vede deloc extraordinar, deloc o minune....

da, imaginile cu avortoni sunt oribile si daca ne gandim ca sunt mici suflete, e un mod infiorator de a muri...dar oare viata intr-o familie in care nu esti dorit, viata cu handicap nu e inca si mai oribila?! si mai ingrozitoare?! sincera sa fiu apreciez mai mult o femeie care avorteaza constienta de imposibilitatea financiara sau sufleteasca de a avea un copil, decat o femeie care il naste si apoi il omoara, il naste si il uita prin spital, sau il naste si il da la casa de copii.

da, avortul este o crima. dar este o crima inca si mai groaznica sa faci un copil pt tine si nu pt el, gandindu-te la tine si nu la el.

De la: smallie, la data 2009-05-19 10:21:24am un baietel cu malformatie congenitala si in nici un moment nu m-am gandit ca avortul ar fi o solutie. e un copil extraordinar si ma bucur ca de el in fiecare clipa. pentru mine ,el este o minune.

... ... INCREDIBIL ... CUM IESE MIZERIA DIN ROMANI ... ... doar punindu-i sa se gindeasca la niste MONSTRUOZITATI pe care le practica ...

... duduita din ca GROTA ai venit ... cum ai ajuns in halul asta de CRETINIZATA ? ... cum iti permiti sa ACUZI un om ca traieste, si pe un parinte ca isi iubeste copilul mai putin norocos in viata ? ... cit de goala si inpersonala ai ajuns ? ... cum ai reusit sa acumulezi atita IGNORANTA, INDIFERENTA, EGOISM, CINISM, si PARANOIA ? ...

... imi spui si mie ... ducind GROTESCUL ideii tale la nivelul tau de perceptie ... daca miine ai fi bolnava, ceea ce vei fi fara indoiala mai devreme sau mai tirziu, cum ai considera acel om care ti-ar ACUZA parintii, dar si pe tine, ca NU TE-AU AVORTAT pentru ca intr-un final al vietii vei fi SI TU NEPUTINCIOASA ? ... in mintea ta paranoica, ca a multor romani frustrati si incapabili sa isi mai revina la normalitate, TU crezi ca nu este nici o diferenta intre A TRAI 20 DE ANI si a fi OMORIT PREVENTIV inca inainte de a te naste, pentru ca niste ANORMALI hotarasc asta ... din ''iubire'' pentru tine ... baaaaaaiiii, voi vorbiti de VIATA unor oameni, pe care nici nu ii cunoasteti, ca de niste mere de la piata ... baaaaaiii, SINTETI BOLNAVI PSIHIC ... CE VALORI V-AU INSUFLAT PARINTII ? ... din ce grote ati iesit ? ... voi chiar va inchipuiti ca masina, casa si calculatorul va definesc OAMENI ? ... HAHAHAHAHAHAHAHA ... e incredibil ce monstre de primitivism puteti expune ... chiar atit de goi si uscati sinteti ? ...

... un copil, chiar si handicapat DAR IUBIT DE COPII, NU SE CHINUIE atit cit incearca niste paparude sa sugereze (pentru simplu motiv ca TU NU ESTI IN PIELEA LUI) ... asa cum pentru tine CONTEAZA orice zi din viata, asa conteaza pentru ORICINE ALTCINEVA ... defectul lui nu il impiedica sa IUBEASCA VIATA ... moartea parintilor NU INSEAMNA SI MOARTEA LUI ... in plus de la acesti copii, POTI INVATA FOARTE MULTE ... incepind chiar cu faptul ca incepi sa intelegi cit de fragila este VIATA si sa intelegi ca SI TU POTI DEVENI O/UN HANDICAPAT/A ... nimeni nu stie ce se va intimpla miine ... esti incredibil INUMANA ...

... nici nu ma mira gramezile de MAIMUTE care traiesc doar pentru o masina, o casa si curvarasie ... nici nu ma mira ca prea putini realizeaza ca au devenit COBAII tuturor ... doar pentru a evita NORMALUL si MORALITATEA multe romance si ''iubitorii'' lor soti prefera sa se SCHILODEASCA sau sa se DEREGLEZE HORMONAL ... multi sint atit de procupati sa satisfaca ''standardele'' unei societati fara coloana vertebrala incit nu observa ca romania a ajuns campioana in multe ''domenii'' ... si ca aceste ''succese'' vazute de afara sint interpretate asa cum este si normal ... adica o tara de DEFAZATI, SAMANI si PRIMITIVI ...

... romania, prin si cu ajutorul ''sanatoasei mentalitati'' ca cea de mai sus, a reusit sa ''incinte'' omenirea ... locul intii la avorturi - 6 avorturi la 1 copil nascut ... locul intii la CANCERE de col si sin (tot un rezultat al avorturilor) ... locul intii la SIFILIS si BTS ... locul intii la copii EXTERMINATI in orfelinate (acum in scadere datorita monitorizarii externe) ... locul intii la INCAPACITATEA de-a asigura suport moral si material ORFANILOR, adica propriilor cetateni ... ... ... ... ... ce mai vreti domnilor si doamnelor ... sinteti ''staruri'' ... dar ma gindesc cind ve-ti incepe sa aveti nevoie de cei pe care ii URITI acum CE VE-TI FACE ? ... miine ve-ti dori pensii, servicii medicale, ajutoare, INTELEGERE ? ... de la cine ? ... asteptati sa vi se plateasca cu aceiasi moneda ... domnilor si doamnelor ''crestini'' de carton ... e greu, nu-i asa, cu PROSTUL ala de d-zeu, care ''impune'' reguli care contravin PRIMITIVISMULUI si CURVARASIEI in care va complaceti, dar asta nu va impiedica sa bateti cu IPOCRIZIE matanii si sa aprindeti luminari pentru cei dragi (???) cind va este greu ... nu va impiedica sa va imbuibati si sa va faliti cu ''traditiile'' si calitatea de ''crestini'' cu care va mai agatati de normalitate ... ... SINISTRU ...

homemarcel0

1937 mesaje
Postat pe: 26 Mai 2009, ora 22:25

De la: Dorulet, la data 2009-05-19 17:02:17Eu te înțeleg Andrei, dar vezi tu...eu nu îmi pun problema că trăiesc "în întuneric", nici nu sunt convinsă de existența vreunui D-zeu și chiar dacă este, prefer să mă judece de tot ceea ce fac eu....repet, decât să-mi văd copilul suferind o viață întreagă..mai bine merg în iad!
În ce privește contraceptivele...fiecare cu părerea lui. Pentru mine au fost necesare....dacă nu le luam, exista posibilitatea să nu mai exist eu! Și nu cred că sunt avortive....și chiar dacă ar fi așa.... tot le-aș fi luat.
Este o mare diferență între a nu lăsa să se formeze ceva și a distruge în chinuri ceva deja format.
Pe mine, ceea ce mă poate "înmuia", este suferința altora și mai ales a celor pe care-i iubesc! Nu întrebări cu: poate, dacă etc.
Apreciez ceea ce spune Marcel, deși el are "o exprimare" mai dură. Tot ceea ce spune este adevărat. Pe unii îi supără acest adevăr "aruncat" așa în față...poate îi doare mai mult decât câteva pălmi...dar are dreptate.
Problema este că ceea ce el spune, deși este foarte adevărat....acum nu prea mai are nici suport, nici prea mulți corespondenți, în viața reală! De aceea este mai bine ca tuturor tinerilor, cel mai târziu de pe la 10 ani, să li se explice cât mai amănunțit tot ceea ce înseamnă o viață sexuală cu toate consecințele care decurg din asta!
Dacă totuși se ajunge în situația în care femeia rămâne gravidă, chiar dacă nu dorește asta, atunci să dea naștere acelui copil. Așa cum s-a mai spus, un copil este tot ce poate exista mai bun, mai pur, mai frumos și ceea ce sigur rămâne în urma noastră! Este cât se poate de greșită gândirea cum că un copil te "ruinează" din p. de v. financiar....sau că el va crește plin de frustrări că nu are nu știu câte jucării sau mai știu eu ce "cârpe" de firmă!
Peste 90% contează atmosfera din casă, educația și în primul rând dragostea pe care o primește de la părinți...indiferent că este vorba de ambii sau numai de unul dintre ei!

... dora ... nu intereseaza PE NIMENI ce crezi tu ... dar ... de ce nu te simti vinovata ca o ingrijesti pe SORA ta ? ... daca miine TU sau cineva drag ajunge ca ea ? ... cum te vei simti ? ... cum vei vrea sa te trateze cei din jur ? ... de ce nu o ALUNGI DIN CASA ? ... iti spun eu ... PENTRU CA O IUBESTI ... ASA CUM ESTE ... ar fi putut fi nu doar sora ta ci un parinte, un copil, sau chiar tu ... iar miine cind NU VA MAI FI o sa-i simti lipsa ... cred ca EXAGEREZI si ai grija ca binele se termina odata si atunci vei avea nevoie de INTELEGEREA celor din jur ... si poate te vei trezi cu cineva care iti va repeta in fata ceea ce spui tu ... acum ...

... spui ca ceea ce spun eu NU ARE SUPORT !!! ... in realitate ... dar te-ai gindit IN CE REALITATE DISTORSINATA TRAIESTI ? ... te-ai gindit vreodata ca multi romani nu traiesc in realitate ? ... ca traiesc din vise, telenovele, reclame, ura, minciuna, birfa, lucruri ieftine si proaste, traditii si valori denaturate, primitivism si ignoranta ? ... te-ai gindit vreodata de ce altii POT sa aiba grija si de orfanii, si de handicapati, si de cei mai saraci, si de ... de ce POT ? ... de ce romanii NU POT ? ... care e diferenta de valori, de caracter, de demnitate, de REALITATE ? ... daca vrei sa TRAIESTI nu te afunda in GLOATA !!! ... in te afunda in mocirla ignorantei, indiferentei, frivolitatii ... nu te lasa tirita de mizerie ... gindeste-te ca in mizeria asta vor trai COPII tai ... si indiferent ca vrei sau nu o vor percepe ca ''realitate'' si apoi aleluia ... munca si sperantele tale ... vor fi sterse fara sa iti dai seama, fara sa realizezi se vor infunda si ei in mizerie, copiind atitudinea ta ... ai grija in ce realitate traiesti ...

... FII OM ...

homemarcel0

1937 mesaje
Postat pe: 26 Mai 2009, ora 23:03

... inca ceva dora ... daca o femeie nu isi doreste copii ... e bine sa se gindeasca CE SE INTIMPLA CU EA SI VIATA EI ... daca nu cumva este deja o victima a sclaviei sexuale mascate de astazi ... daca barbatul din fata ei este CAPABIL sa ii asigure o stabilitate emotionala si materiala pentru a fi FEMEI ... nu te poti juca cu focul var sa te arzi ... PINA LA URMA PLATESTI ... chiar daca nu realizezi de unde se trag ''ghinioanele'' ... indiferent cit te ''anesteziezi'' pe loc cu sloganuri si texte la moda astazi ... asa cum face corina ... daca nu iti ''permiti'' copii ... nu ridica coada ... iar ''masculiii'' sa isi tina obiectul in pantaloni ... pina vor deveni BARBATI ... capabili sa isi ASUME responsabilitati ...

... ma uimeste cum se jongleaza unii romani cu definirea OMULUI in functie de situatie ... cind e vorba de sex ( un nou ''sport'' pe care romanii il descopera de cind cu comunismul si este accentuat de consumism ) multi se declara INCAPABILI de asi stavili hormonii si de a judeca ceea ce fac ... sexul ii face NEPUTINCIOSI de a gindi de a se controla ... dar cind e vorba de copii sau orice altceva devin, brusc, fooooooaaarte lucizi si cinici ... chiar agresivi ... acuza pe ''inconstientii'' care au ''tupeul'' de a ingriji un handicapat, un orfan ... chiar daca ceea ce spun sau scriu pe diverse topicuri umplu de LACRIMI si AMARACIUNE pe acesti copii si oameni mai putin norocosi in viata ... foarte ciudata ''logica'' acestor maimute ... cu citeva cuvinte scrise sau spuse, cu inconstienta si cinism, reusesc sa INVINOVATEASCA si sa INDUCA lipsa de viitor, de intelegere, de valori de care orfanii, handicapatii se ''bucura'' in romania, printre ''crestinii'' de romani ... HALAL ''oameni'' ... demni de dispret ...

... de asemenea ... e incredibila logica multor romanasi de grota (femei si barbati) ... au milioane de motive sa nu ramina gravide sau sa isi asume responsabilitatea unei familii si a copiilor lor ...dar nu ii impiedica NIMIC sa nu cheltuie prosteste pe orice,sa isi cumpere masini cit mai mari, case in buricul tirgului si de vacanta, aur cit mai de prost gust, haine si accesorii scumpe (la concurenta cu vecina cu care se sfideaza) ... NIMIC nu ii impiedica sa sara din femei in femei (respectiv din barbat in barbat), sa se vaite ca nu au gasit-o pe Ileana Cosinzeana sau Fat Frumos, ca nu gasesc intelegere(dar nici ei nu arata intelegere), ca nu gasesc stabilitate (dar nici ei nu ar dori sa ''sufere'' o secunda pentru altul), ca sint (dar nu scapa nici o ocazie de a nu isi insela partenerul/a), ca nu gasesc jumatatea ideala ca forme (cu toate ca nici ei nu sint perfecti), ca nu gasesc persoane rabdatoare si intelegatoare (dar ei nu sint intelegatori si nici macar rabdatori) ... VISEEEEEEEEE ... si ii vezi pe la 35-40 de ani cum se cearta ca chiorii, dupa ce au facut compromisuri si cretinatati cu gramada in numele unor ''realitati actuale'' pe care nu stiu sa le controleze ... sau ii vezi suspinind si explicind altora despre ''experienta'' lor de viata dar nu sint in stare sa RECUNOASCA ca ei le-au produs ... sint prea spalati la creier ca sa aiba bunul simt sa recunoasca ca au facut o VARZA din viata lor ... oricum e prea tirziu atunci ...

... e distractiv sa vezi femei care se arunca incintate sa isi faca diverse operatii estetice crezind ca pe ele nu le va lovi PENIBILUL de a arata in final, peste citiva ani, ca si ''divele'' marilena nitu, sau baseasca cea mica, care arata grotesc deja ... ... cam asta este si cu ''moda'' din romania ... PROSTIA ii face pe multi sa plateasca mult mai mult decit face faptul ca refuza sa ACCEPTE REALITATE ...

homemarcel0

1937 mesaje
Postat pe: 26 Mai 2009, ora 23:26

De la: blagaiulia, la data 2009-05-19 17:37:52Nu poti condamna pe nimeni care nu doreste sa aiba copii cu handicap...de fapt nimeni nu-si doreste , insa unii au curaj sa infrunte acest lucru.
Dar uita un lucru...ce se intampla cu copilul dupa ce mor parintii? Am vazut prea multe exemple...nimeni nu mai are nevoie de ei! Tocmai de aceea , daca stii ca se va naste cu handicap trebuie sa te gandesti de 100 de ori daca faci un bine sau faci mai mult rau!!
Sunt total de acord Cu Dorulet...mai terminati cu ce vrea Dumnezeu, Important e ceea ce vor parintii!

... iulia ... esti incredibil de slaba ca psiholog ... prostii din astea spui ''pacientilor'' tai ? ... ... astea sint ''pastilele de incredere'' pe care le vinzi ? ... ... dar ce ne facem cu oamenii bolnavi (batrini sau tineri), cu cei handicapati, cu orfanii ? ... ii eutanasieni, DIN MILA, ca sa nu sufere vazind ca SOCIETATE ROMANA CUVIOASA SI CIVILIZATA ii evita si ii acuza ? ... ... frumoasa logica ... ... ma gindesc daca TU ai fi avut o malformatie, ce ti-ai fi dorit ... sa fii exterminata SAU sa te chinuii, sa te adaptezi, si cu ajutorul si intelegerea celor din jur, SA TE BUCURI DE VIATA ... de anii de viata pe care ii poti trai, de soarele pe care il poti vedea ... CREZI CA ESTE PUTIN ? ... daca miine ai afla ca esti grav bolnava ce ti-ai dori ? ... indiferenta si cinismul celor din jur sau INTELEGERE si AJUTOR ? ...

... tu chiar crezi ca un copil orfan sau handicapat e INCAPABIL DE SENTIMENTE ? ... E INCAPABIL SA IUBESCA VIATA, AERUL, SOARELE ? ... aceste lucruri sint simple si banale pentru tine, dar pentru multi inseamna foarte mult ... poate si pentru tine va insemna ceva vreodata ...

... pentru un psiholog, asa cum incerci sa te consideri, ai o mentalitate foarte primitiva si pur COMERCIALA ... tu nu incerci sa ajuti ... doar incerci sa speli niste mizerii si nici nu iti dai seama ca pe tine insuti ai uitat sa te speli ... te-ai mazgalit putin si ai intrat in gloata ... atita tot ...

... faptul ca de copii nu mai are nimeni nevoie dupa ce mor copii ar trebui sa te puna pe ginduri ... dar mazgalita cum esti nici nu iti mai dai seama in ce realitate groteasca traiesti ... te-ai gindit ca poate copilul tau va fi nevoit sa traiasca si el fara tine ... ... si va fi considerat si el o simpla victima ? ... ... de ce, in romania, copii trebuie sa depinda numai de parinti ? ... de ce societate ''crestina'' si ''civilizata'' din care faci parte nu poate sa le asigure o viata NORMALA ... de ce un psiholog ajunge sa fie atit de pesimist ? ... ce astepti atunci de la prostimea care se bate sa isi cumpere o plasma ca si cum asta ar fi telul vietii ...

homemarcel0

1937 mesaje
Postat pe: 26 Mai 2009, ora 23:32

De la: eugenb, la data 2009-05-21 16:03:24Lui "sunny" :

Va multumesc pentru intelegerea pe care mi-o acordati. Dar va rog sa aveti asemenea sentimente pentru toti oamenii care (din diferite motive) sunt bolnavi "cu adevarat". Asta din cauza ca sunt prea multi "bolnavi inchipuiti" sau "bolnavi cu interesul banilor - cersetori". Eu am vrut sa atrag atentia oamenilor de langa noi ca, sunt unii oameni care AU NEVOIE cu adevarat de ajutorul celorlalti. Eu nu solicit "mila" nimanui. Eu solicit "ajutorul" pentru cei care sunt bolnavi ca si mine. Deci pentru EI va solicit acest AJUTOR. Eu imi merit soarta, pentru ca nu i-am vazut pana acuma. A trebuit sa devin asemeni cu ei, ca sa ii INTELEG cu adevarat. Si sunt asemeni ca mine, care nu CER ajutorul nimanui, dar ce mult ar avea NEVOIE de acest AJUTOR.

Cat priveste tema de pe acest topic raman la parerea mea. Eu nu am cautat sa conving de justetea parerii mele, dar ma "deranjat" foate tare ca unii oameni credinciosi nu au cautat sa inteleaga si parerea altora. Sub pretextul ca ei aplica o "hotarare bisericeasca", alta era "adevarul" lor. Tot dadeau unii, cu extrase din Biblie, care nu erau explicite (nu scrie in Biblie explicit ca avortul este interzis). Tot asa cum dadeau exemple din "studii bisericesti", care reprezentau modul cum, alti oameni - facuti de oamenbi "sfinti", isi imaginau ei credinta. Era bine, era rau, doar Dumnezeu poate hotareasca cine are dreptate, dar nu oamenii. Dar asta se uita, sau nu este interesant sa fie recunoscuta. De aceea avem atatea "credinte" (religii si secte), pentru ca fiecare isi inchipuie ca numai el il intelege pe Dumnezeu. Asa ca nu ma mai implic pe acest topic, deoarece fiecare isi sustine "teoria" fara sa se gandeasca ca aceasta "teorie" s-ar putea sa fie ... "gresita". Eu nu spun ca o anume "teorie" este gresita. Eu afirm ca trebuie "analizata" din toate punctele de vedere. Din pacate nu am gasit pe nimeni care sa vina cu o concluzie pertinenta si aprofundata, ca "teoria" lui este "adevarata". Ca si-a pus "intelectul" la munca si a tras acea concluzie.

... nea eugene ... DUTE SI IMPUSCATE ... NU VALOREZI NIMIC ... ZERO ... ROAGA-TE ''PROSTULUI'' SA NU REDUCA ''MIRENII'' COMPENSATIILE LA MEDICAMENTE ... CAP DE TABLA ...

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 26 Mai 2009, ora 23:35

De la: homemarcel0, la data 2009-05-26 22:25:35
De la: Dorulet, la data 2009-05-19 17:02:17Eu te înțeleg Andrei, dar vezi tu...eu nu îmi pun problema că trăiesc "în întuneric", nici nu sunt convinsă de existența vreunui D-zeu și chiar dacă este, prefer să mă judece de tot ceea ce fac eu....repet, decât să-mi văd copilul suferind o viață întreagă..mai bine merg în iad!

... dora ... nu intereseaza PE NIMENI ce crezi tu ... dar ... de ce nu te simti vinovata ca o ingrijesti pe SORA ta ? ... daca miine TU sau cineva drag ajunge ca ea ? ... cum te vei simti ? ... cum vei vrea sa te trateze cei din jur ? ... de ce nu o ALUNGI DIN CASA ? ... iti spun eu ... PENTRU CA O IUBESTI ... ASA CUM ESTE ... ar fi putut fi nu doar sora ta ci un parinte, un copil, sau chiar tu ... iar miine cind NU VA MAI FI o sa-i simti lipsa ... cred ca EXAGEREZI si ai grija ca binele se termina odata si atunci vei avea nevoie de INTELEGEREA celor din jur ... si poate te vei trezi cu cineva care iti va repeta in fata ceea ce spui tu ... acum ...

... spui ca ceea ce spun eu NU ARE SUPORT !!! ... in realitate ... dar te-ai gindit IN CE REALITATE DISTORSINATA TRAIESTI ? ... te-ai gindit vreodata ca multi romani nu traiesc in realitate ? ... ca traiesc din vise, telenovele, reclame, ura, minciuna, birfa, lucruri ieftine si proaste, traditii si valori denaturate, primitivism si ignoranta ? ... te-ai gindit vreodata de ce altii POT sa aiba grija si de orfanii, si de handicapati, si de cei mai saraci, si de ... de ce POT ? ... de ce romanii NU POT ? ... care e diferenta de valori, de caracter, de demnitate, de REALITATE ? ... daca vrei sa TRAIESTI nu te afunda in GLOATA !!! ... in te afunda in mocirla ignorantei, indiferentei, frivolitatii ... nu te lasa tirita de mizerie ... gindeste-te ca in mizeria asta vor trai COPII tai ... si indiferent ca vrei sau nu o vor percepe ca ''realitate'' si apoi aleluia ... munca si sperantele tale ... vor fi sterse fara sa iti dai seama, fara sa realizezi se vor infunda si ei in mizerie, copiind atitudinea ta ... ai grija in ce realitate traiesti ...

... FII OM ...

Marcel...eu îmi pun problema altfel. Pe mine nu mă interesează că mâine îmi rup un picior, decât în contestul în care sora mea și copilul, își pierd singurul...repet, singurul punct de sprijin!
Eu nu pot să nu mă întreb...dacă mâine îmi pică o cărămidă în cap și "dau colțul" ce se va întâmpla cu ei?! Asta este problema!
Nu știu ce ai înțeles tu din mesajul meu....și este normal să nu intereseze pe nimeni ce vreau sau ce cred eu, dar pe mine mă interesează tocmai pentru că de mine depinde viața și traiul lor zilnic.
Deci când mai veniți să-mi dați mie sfaturi....vorbiți în nume propriu...așa cum fac și eu.
Ceea ce spun "sfinții", nu are nici o valoare atât timp cât lumea va fi acea "gloată" de care chiar tu vorbești în mesajul de mai sus!
Când am spus că "nu are suport ..." m-am referit la lumea cea întoarsă pe dos, pe care orice aș face eu...nu am cum s-o schimb....mentalitatea nici atâta! Iar în vârful mutelui nu mă voi muta...că nici cu fiarele de-acolo nu-mi va fi mai bine!

homemarcel0

1937 mesaje
Postat pe: 26 Mai 2009, ora 23:42

De la: Dorulet, la data 2009-05-25 13:56:44Nu te înșeli Alice, ai dreptate! Doar că este imposibil pentru toți cei care sunt "pe dinafară"....să-i poată înțelege pe cei care se confruntă zi de zi cu astfel de probleme....nu o perioadă de timp...ci toată viața!!!

... dorulet ... DAR NU AR FI MAI SIMPLU SA SIMTI TU VREO 20 DE ANI CE SIMTE O ASTFEL DE PERSOANA ? ... sa vezi daca si cit te doare comentariile unora sau altora ? ... aaaaaaa ... ce spui ? ... daca te bucuri de ajutorul si intelegere celor din jur ? ... si cum apreciezi pe cei care te ajuta ? ... eeeee ... nu ar fi mai simplu ? ... imposibil nu este ... nu se stie niciodata ... asa cum nimeni nu stie de ce se imbolnaveste sau de ce moare ... toti sugereaza ce simte sau gindeste o persoana orfana sau handicapata, dar nimeni nu incearca sa ii inteleaga ca si ei SIMT si sint OAMENI si vor INCREDERE si AJUTOR ... iar daca nu pot face acest lucru atunci nu trebuie sa astepte sa il primesti cind vor avea EI nevoie ... capisci ? ... ... e ca in vechiul proverb romanesc pina sa fie denaturat de comunisti - DAI CA SA AI ... simplu ... cheers ...

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 26 Mai 2009, ora 23:50

De la: homemarcel0, la data 2009-05-26 23:42:40

... dorulet ... DAR NU AR FI MAI SIMPLU SA SIMTI TU VREO 20 DE ANI CE SIMTE O ASTFEL DE PERSOANA ? ... sa vezi daca si cit te doare comentariile unora sau altora ? ... aaaaaaa ... ce spui ? ... daca te bucuri de ajutorul si intelegere celor din jur ? ... si cum apreciezi pe cei care te ajuta ? ... eeeee ... nu ar fi mai simplu ? ... imposibil nu este ... nu se stie niciodata ... asa cum nimeni nu stie de ce se imbolnaveste sau de ce moare ... toti sugereaza ce simte sau gindeste o persoana orfana sau handicapata, dar nimeni nu incearca sa ii inteleaga ca si ei SIMT si sint OAMENI si vor INCREDERE si AJUTOR ... iar daca nu pot face acest lucru atunci nu trebuie sa astepte sa il primesti cind vor avea EI nevoie ... capisci ? ... ... e ca in vechiul proverb romanesc pina sa fie denaturat de comunisti - DAI CA SA AI ... simplu ... cheers ...

Nici o problemă Marcel...dacă se va întâmpla ceva cu mine...ce zici?! Accepți să las cu "limbă de moarte" să-mi crești tu copilul și s-o îngrijești pe sora mea?!
Așa ca să pot muri liniștită! Că vai ce ușor vă vine a "scrie versuri, mai ales când nu aveți nimic de spus concret!"

homemarcel0

1937 mesaje
Postat pe: 27 Mai 2009, ora 00:04

De la: Dorulet, la data 2009-05-26 23:50:11
De la: homemarcel0, la data 2009-05-26 23:42:40

Nici o problemă Marcel...dacă se va întâmpla ceva cu mine...ce zici?! Accepți să las cu "limbă de moarte" să-mi crești tu copilul și s-o îngrijești pe sora mea?!

Așa ca să pot muri liniștită! Că vai ce ușor vă vine a "scrie versuri, mai ales când nu aveți nimic de spus concret!"

... eu POT sa cresc inca un copil si sa am grija de sora ta ... insa sper sa nu fie NEVOIE ... dar nu crezi ca ar fi mai simplu sa ai OAMENI de calitate in jur care fara sa faca un efort deosebit in viata lor ar putea acoperi si ghinioanele din viata altora ? ... nu crezi ca acei oameni trebuie aiba, sau sa si le insuseasca, niste VALORI si niste CALITATI apropiate de cele CIVILIZATE ? ... nu conteaza ca provin de la parinti, sfinti sau din experienta ...

... apropo ... ai avea loc de inca vreo 5-6 puradei prin curte la o adica ... ca nu se stie niciodata cine are nevoie de ajutor ...

Pagini: << 51 52 53 54 55 56 57 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului .... AVORTUL ESTE O CRIMA ...
Mergi la: