back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

.... avortul este o crima ...

Pagini: << 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 20 Aprilie 2009, ora 23:09

www.youtube.com/v/9ZOTdb6MWrU&hl=en&fs=1">www.youtube.com/v/9ZOTdb6MWrU&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344">

Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
Dorulet

7896 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 20 Aprilie 2009, ora 23:40

Eugenb, se pare cã tu citeºti Biblia ...pe sãrite
Pânã ºi eu, care nu sunt o persoanã religioasã, dar cel puþin informatã în acest sens, vãd cât de rãu intenþionat eºti în în aceastã privinþã. Este mai uºor sã interpretezi dupã bunul tãu plac ceea ce este scris în Biblie ºi sã declari despre cei care o studiazã de zeci de ani cã sunt "în afara sferei realitãþii"....n"aºa?
Ceea ce a declarat Mitropolitul, este cât se poate de adevãrat! În trecut, în istoria noastrã....nu era promovat avortul! La aceastã practicã, nu apelau femeile cãsãtorite, ci doar prostituatele.
Ce mã uimeºte cel mai tare este fãþãrnicia ºi ipocrizia de care dai dovadã atunci când te declari "creºtin".
Eu cel puþin nu am pretenþia la "viaþã veºnicã", dar am decenþa sã recunosc faptul cã nu o merit, chiar dacã existã...pentru cã nu am fãcut tot binele pe care puteam sã-l fac....ºi am mai cãlcat ºi strâmb...nu o datã!
Dar sã intri pe topicuri religioase , sã te "dai creºtin"ºi sã promovezi avortul....e cel puþin "strigãtor la cer"!
Viaþa este cel mai sfânt ºi mai de preþ dar pe care îl primim ºi pe care-l putem da mai departe! Restul...sunt detalii!!! (la asta se referea ºi Einstein).

Când toatã lumea gândeºte la fel înseamnã cã nimeni nu gândeºte.
Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje

Postat pe: 20 Aprilie 2009, ora 23:43

Tot pentru Eugen si alti "crestini" care accepta practica avortului
Ma gandesc la modul in care au aparut in lume Ioan Botezatorul sau chiar Iisus: nasterea lor a fost anuntata. Si atunci ma intreb: exista vreun moment in care Ioan Botezatorul (ca sa nu vorbesc chiar de Mantuitor) nu a fost om????? SAU A FOST OM PLIN DE DUH SFANT DIN MOMENTUL CONCEPTIEI??????
Ca scrie clar in Biblie ca a saltat de fericire in pantecele mamei lui cand a auzit glasul fecioarei Maria!!!

Cred ca nu este nevoie sa fii un mare cunoscator pentru a observa ca in Biblie Dumnezeu cunoaste sufletele oamenilor si stie ce se va intampla cu ei inainte de nasterea lor!! Dumnezeu nu numai ca vede fatul in corpul mamei, ci cunoaste absolut totul despre omul ce urmeaza sa se nasca!!!!
Si noi credem ca pacalim pe Dumnezeu omorand copilul din burta!!!

"Tu mi-ai cercetat cararea si culcusul si toate caile mele mai dinainte le-ai vazut" (Psalm 138)

si "eram in devenire, Tu m-ai vazut intreg" (Psalm 138)
(sursa biblica: www.dervent.ro)

(asta am scris-o in special pt Eugen care vrea "interdictie" clara... cred ca este destul de clar ca Dumnezeu este prezent in devenirea fiecarui om inca din momentul conceptiei...
Ucigand un fat, ucizi "chipul lui Dumnezeu" in om.. te intorci impotriva lui Dumnezeu!!!)

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje

Postat pe: 21 Aprilie 2009, ora 00:20

Tot pt Dl. Eugen... faptul ca esti de acord cu avortul nu este singurul motiv pentru care am sarit toti ca arsi!!
Nu stiu cum sa spun.. pe forumul acesta sunt multi oameni care scriu fara ocolisuri (prea directi), multi care sunt prea fuduli (unii chiar prosti), multi ironici/batjocoritori etc.. dar nici unul RAU.. pana acum.
Tot ceea ce ai postat denota o mare rautate (si ce ai spus, si modul in care ai spus!! tot!!!) Nu stiu daca realizezi, poate nu.. de aceea ti-am facut cunoscut.
Ca esti botezat in ortodoxie nu asigura nici un beneficiu in sine!! Mai trebuie credinta si fapte!!
"Adevarat graiesc voua ca vamesii si desfranatele merg inaintea voastra in Imparatia lui Dumnezeu" (Matei 21:31)

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 21 Aprilie 2009, ora 00:29

De la: marinescuirina, la data 2009-04-21 00:20:22Tot pt Dl. Eugen... faptul ca esti de acord cu avortul nu este singurul motiv pentru care am sarit toti ca arsi!!

Nu stiu cum sa spun.. pe forumul acesta sunt multi oameni care scriu fara ocolisuri (prea directi), multi care sunt prea fuduli (unii chiar prosti), multi ironici/batjocoritori etc.. dar nici unul RAU.. pana acum.

Tot ceea ce ai postat denota o mare rautate (si ce ai spus, si modul in care ai spus!! tot!!!) Nu stiu daca realizezi, poate nu.. de aceea ti-am facut cunoscut.

Ca esti botezat in ortodoxie nu asigura nici un beneficiu in sine!! Mai trebuie credinta si fapte!!

"Adevarat graiesc voua ca vamesii si desfranatele merg inaintea voastra in Imparatia lui Dumnezeu" (Matei 21:31)

Exact aºa l-am perceput ºi eu pe acest "domn" Eugenb.....de o rãutate, care îmi dã fiori reci pe ºirea spinãrii! Îmi este groazã de cei care ar "ajunge la mâna" acestei persoane!

Vãd cã ºi tu l-ai "înþeles" fel, Irina...

Când toatã lumea gândeºte la fel înseamnã cã nimeni nu gândeºte.
Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 22 Aprilie 2009, ora 00:00

domnule eugen...
chiar luni (in a doua zi de pasti) in timp dumneavoastra postati mesajul asta eu am avut o discutie despre avorturi cu o verisoara de-a mea( de 15 ani!!!!)....am fost amandoua pe deal si ...singure fiind ne-am confesat una alteia (ea fiind o foarte buna prietena de-a mea)...
am ajuns sa vorbim despre asta total intamplator....ii povesteam despre acest forum mai multe...si i-am spus si despre subiectul acesta....
m-am uimit nespus de tare reactia ei...a sarit in sus k arsa....mi-a spus k o revolta nespus de tare subiectul asta...k le considera pe toate femeile kr fac asta niste criminale infecte....m-as fii asteptat sa se opreasca aici ,insa...a mers mai departe (spre marea mea surprindere!!!)...a inceput sa-mi spuna k si toate mijloacele artificiale de contraceptie i se par niste pakte foarte mari...
am incerkt sa-i spun k de fapt prezervativul nu are efecti avortiv....si k deci...nu ar fii un pakt pentru k nu se ucide un om...insa....nu am reusit....era ferm convinsa k sub nicio forma nu trebuie sa foloseasca asa ceva....
stiam k e o buna crestina...stiam k se teme de dumnezeu...insa chiar m-a uimit...nu i-am putut spune decat...*bravo*.....
si...stiti kr e culmea?....k nu a avut niciun prieten pana acum si nici nu vrea sa aiba pana la facultate...cu toate k e foarte frumoasa....a participat la miss boboc ....de altfel....are o gandire foarte moderna...asculta muzik house,se imbrak dupa moda adolescentilor...se machiaza ....merge in baruruir si la petreceri....
insa...copila asta...asa cum e ea (cu un comportament de adolescenta) mi s-a parut mult mai vrednik de respect decat dumneavoastra...!!!
voia sa intre si ea sa vorbeasca cu voi...insa i-am spus k pe aici nu mai e nimeni de varsta ei si k...parerile unei adolescente nu vor fii luate in seama( de-abea sunt eu bagata in seama ...desi...si mie mi se spune uneori k nu pricep la treburi de *oameni mari*...:P....)
cum vi se pare fetita?
dak mai vad k postati mesaje pro-avort cred k ma razgandesc si ii spun sa se logheze pe forum....aveti ce sa invatati de la ea!!!

adipopa

3001 mesaje
Oras: Timisoara

Postat pe: 22 Aprilie 2009, ora 01:03

De la: joanna_dark_2007, la data 2009-04-22 00:00:15cum vi se pare fetita?

Mi se pare...cam tânãrã sã umble prin baruri!

(Scuze, nu m-am putut rãbda!)

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 22 Aprilie 2009, ora 01:12

De la: adipopa, la data 2009-04-22 01:03:21
De la: joanna_dark_2007, la data 2009-04-22 00:00:15cum vi se pare fetita?

Mi se pare...cam tânãrã sã umble prin baruri!

(Scuze, nu m-am putut rãbda!)

...numai insotita de fratele ei ....sau fratii mei....
si numai in alea unde nu se fumeaza....

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 22 Aprilie 2009, ora 01:20

...dar...mi s-a parut super isteata....
altii imbatranesc...si trec prin viata aiurea....nu raman cu absolut nimik....nu invata nimik din greselile pe kr le comit....
si asta mik....

m-am intrebat insa de unde o avea ea principii si valori asa puternice....desi...crede cu tarie in ortodoxie ....nu ma asteptam sa reactioneze asa vazavi de acesct subiect(mai ales cum o stiu eu.....)
e bine, insa k tinerii din ziua de azi gandesc asa.....
inseamna k romanii nu si-au uitat valorile lor traditionale...si ortodoxia e una dintre ele!!!
generatiile kr vor veni dupa noi vor fii compuse din oamenii cu o cultura bine definita....si asupra carora nu vor putea altii sa si-o impuna pe a lor...

vieru_cezar_iasi

247 mesaje
Postat pe: 22 Aprilie 2009, ora 02:55

Pentru eugen

1. Afirmaþia pe care am redat-o, din discursul Mitropolitului Teofan, nu este deloc inexactã ºi este coerentã întregului context. Numãrul oamenilor care au murit în al doilea rãzboi mondial se ºtie: aproximativ 60 de milioane de oameni. Iar anual, în lume, se fac mai mult de 60 milioane de avorturi. Deci, Mitropolitul are dreptate.

2. Viaþa umanã este sacrã ºi inviolabilã. Dumnezeu spune clar într-o poruncã: SÃ NU UCIZI ! Deci e vorba de legea lui Dumnezeu, nu de interpretãri!
Numai Dumnezeu e stãpânul vieþii. Nici bãrbatul, nici femeia nu au dreptul sã decidã dacã un copil va trãi sau nu. Nu avem dreptul sã ne atingem de viaþã. Sufletul copilului este creat de Dumnezeu prin pãrinþi, deci nici un copil nu se concepe din întâmplare, ci din voinþa lui Dumnezeu. Pãrinþii sunt doar colaboratori ai lui Dumnezeu în transmiterea vieþii, iar nu stãpânii vieþii. Nu existã dreptul la moarte, existã numai dreptul la viaþã !
Este dovedit fãrã dubiu, cu argumente clare, biologice ºi religioase, cã omul este fiinþã umanã din clipa concepþiei, atât trupeºte, cât ºi sufleteºte.
Trupeºte, chiar de la concepþie, adicã de la fecundaþie, zigotul posedã un cod genetic uman ºi propriu, diferit de codul genetic al mamei ºi de cel al tatãlui, deci chiar de la concepþie este fiinþã umanã unicã. În acel cod genetic sunt programate toate trãsãturile sale trupeºti: culoarea ochilor, culoarea pãrului, înãlþimea la care va ajunge, nuanþa tenului, forma feþei, forma nasului, etc. Toate trãsãturile corpului omenesc sunt concentrate în codul genetic. Dezvoltarea ulterioarã a corpului sãu nu este decât o derulare a acestui program care existã deja de la început, din momentul concepþiei. Iar sufleteºte, Dumnezeu creazã sufletul copilului tot în acel moment al concepþiei.

Recomand ºi blogurile urmãtoare :

www.augustincezar.blogspot.com/
Acest blog conþine: Argumente ºtiinþifice ºi religioase ca omul este om din momentul concepþiei. Adrese, numere de telefon ºi site-uri ale unor asociaþii care oferã ajutor material, consiliere ºi soluþii alternative la avort. Mãrturii ale unor femei care au fãcut avort. Mãrturii ale unor femei care nu au fãcut avort. Mãrturii ale unor medici care au renunþat sã facã avorturi. Consecinþe fizice ºi emoþionale ale avortului asupra femeii. Legãturi cu multe alte site-uri asemãnatoare.

Încã un blog foarte interesant :

www.cezar-iasi.blogspot.com/
Pe blog gãsiþi: Înregistrãri video cu miracole. Videoclipuri. Legãturi cu numeroase site-uri deosebit de interesante (unele dintre ele conþin ºi posturi TV on-line ºi posturi de radio). Cãrþi foarte intersante care pot fi citite direct pe internet (fãrã a necesita descãrcare în calculator). Articole foarte interesante. Adrese, numere de telefon ºi site-uri ale unor asociaþii care ofera servicii caritative, etc.

Vã rog intraþi pe bloguri ºi trimiteþi-le mai departe, ca sã foloseascã ºi altora. Chiar se meritã.

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 22 Aprilie 2009, ora 03:04

asa e cezare si marmota invelea ciocolata - n staniol si veverita facea baie in ibric schultze

Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
july

563 mesaje
Postat pe: 22 Aprilie 2009, ora 17:44

Ioana, la 15 ani faci sau spui orice prin care poti sa iesi in evidenta...nu este vorba de principii sau valori. Nu inca! Se mai poate schimba...depinde ce sau cine va avea o influenta mai mare asupra ei!

eugenb

1794 mesaje

Postat pe: 22 Aprilie 2009, ora 19:42

Vad ca aici (pe acest forum) sa “activezi” non-stop daca vrei sa nu ramai in urma cu “raspunsul”. Deoarece cum “lipsesti” se gasesc “userii” ca sa te “balacaresc” imediat. Faptul ca tu iti spui parerea (buna sau rea este parerea ta, nu un “capat de tara”) nu conteaza. Doar parerea lor conteaza si daca ai “gresit” dupa ei ca nu sunt de parerea ta, atunci trebuie sa fii la “stalpul infamiilor”. Degeaba a spus Domnul Iisus Hristos ca sa dea cu “piatra” cel care nu are “pacate” … ei tot o arunca chiar daca au mai multe decat ceilalti. Nu de-geaba este o vorba care zice : “Hotul de hoti ii e frica, si tot este cel care striga : Hotul !”. Cine are urechi de auzit, va auzi, cine nu … Dumnezeu cu mila !

Pentru Domnul “vieru_cezar_iasi” :
1.- Eu nu am vrut sa va “intorc” de la “credinta” pe care o purtati “Mitropolitului” (departe de mine acest lucru - “sa faci ce spune sa faci preotul, nu ce face el”). Iat din studiile care le-am facut asupra celui de al doilea Razboi Mondial, este mai mare decat “socotelile” facute de Dumnealui, dar aceasta este un lucru prea putin important daca va raportati la ce am afirmat in continuare, dar se pare ca numai ce considerati “important” Dumneavoastra este important, restul …
2.- Eu am dat un citat facut de Dumneavoastra din textul la care ati facut referire si nu ati contrazis ce am supliniat eu, dimpotriva.

Deci “argumentatia Dumneavoastra nu are “obiect”

Domnei “ralucaelena13” :
Spuneti ca “anual se fac aproximativ 42 milioane de avorturi” - fapt ce nu se pot echivala cu numarul celor care puteau sa dea nastere unor copiii, sau care puteau sa traiasca, dar razboiul i-a omorat. Se poate discuta mult mai mult dar trebuie sa ai si “rabdare” sa si vrei sa te gandesti la ei.

Domnului “”adipopa” :
In afara ca v-ati erijat (sau ca va place acest lucru) al unor “useri” pe care i-ati impresionat cu … “cultura” bisericeasca pe care o aveti (cinste Dumneavoastra) nu ati spus mai nimic . Faptul ca asta este parerea a Dumneavoastra o aflasem, dar ca faceti aprecieri luandu-va doar dupa niste situri (care nu sunt editate de ortodocsi, ci de o religie protestanta, daca nu chiar, neo-protestante) nu va credeam ca va coborati asa de jos. Dar, omul cat traieste are de invatat. Asta am aflat-o tot din Biblia de care ma acuzati ca nu o cunosc. Ar trebui, ca sa poti sa acuzi pe cineva, sa “stii” ce gandeste el cu adevarat in primul rand si abia apoi sa cauti sa-i dovedesti ca a gresit daca crezi acest lucru. Lucrul acesta Dumneata nu l-ai aflat inca. Eu in momentul asta pot sa dovedesc doua lucruri : unul ca am dreptate (si pot sa fac aceasta) si doi, sa dovedesc dimpotriva ca, vroiam sa vad cum reactionati cand sunteti pus in “situatii limita” (sunteti cu adevarat “credincios” precum afirmati – si asta este simpla pentru mine s-o fac). Si pentru ca va referiti la “scoaterea prin ciopartire a unei fiinte umane” aflate in “pantecul unei femei” este un mod pe care nu l-ati apropiat de loc de ce spune Biblia ortodoxa. Citatele care se impuneau “lipsesc cu desavarsire” (macar trimiterile erau necesare) si este o “nota proasta” pentru Dumneavoastra, dupa mine. Intrebati orice preot ortodox si ati fi aflat cum sa “gestionati” aceasta “problema”. Nu este un repros, ci doar o “constatare”. Nici Iisus Hristos (Fiul) nu a afirmat ceva “personal”, ci ne-a transmis doar ce i-a spus “Dumnezeu” (Tatal). Dar se pare ca vreti “sa ajungeti mai Papa, decat Papa” (expresie scoasa de un Catolic, binenteles, dar a intrat in vocabularul romanesc si care cred ca va dati seama la ce ma refer).

In cel priveste pe userul “homemarcel0” :
intai as vrea sa-i atrag atentia ca, in graba sa ma contrazica pe mine (felul “politicos” ii lipseste cu desavarsire – discutiile pe forum sunt numai momente in care “refuleaza” numai idei personale, care nu pot sa fie “contrazise”), cand scrii despre un asemenea eveniment de importanta pentru ortodocsi, ar trebui sa scrie “Paste fericit” (nu cum a scris Dansul – cine doreste se poate in urma). Faptul de a se “gandi”, pentru ca apoi sa se straduiasca sa “inteleaga” si ce a spus un alt forumist este un “efort” prea mare pentru Dumnealui. Varsta prea “tanara” pe care o are, il impiedica sa faca asta (se vede ca anii petrecuti in scoala este de vina – oare a terminat-o ? Eu cred ca nu.). Asa ca ii vine mai usor sa jigneasca (la varsta lui de … copil, “intelectul” ii este foarte redus, oricat ar incerca sa arate contrariu). Cine nu este convins de acest lucru (si care are “rabdare” sa verifice) poate sa ia din urma cateva topicuri pe care a activat acest “user” si va vedea ce “pateste” cineva care nu este de acord cu el. Ca sa nu mai spun ca, atunci cand se “supara”, nu mai este … “clar” in afirmatii si “arunca” cuvintele fara sa aiba nici o legatura cu subiectul topicului respectiv.

Pentru “marinescuirina” :
Referitor la “avort” si la momentul cand am raspuns nu are nici o importanta. Important ce creste fiecare. Si daca tot ati adus vorba, va rog sa-mi spuneti unde scrie ca “avortul” este interzis de Biblia (ortodoxa). Daca puteti cu exemple din Biblie ar fi foarte bine. Abia atunci am vorbi despre “Cuvantul lui Dumneezeu” cu adevarat si nu despre ce “interpreteaza” unii oameni. Deocamdata se vorbeste numai de ce vor unii oameni ca sa faca ceilalti oameni.
Cat priveste “admiratia” Dumneavoastra pentru acel user, personal, eu nu am nimic impotriva, dar cred ca … ati gresit cand ma “acuzati” ca m-am legat de felul de exprimare (merita userul “homemarcel0” dar nu am facut-o – verificati, va rog).

Lui “dora_visinescu” :
Vi se pare ca stiti lucruri de care nici cei care traiau atunci nu aveau stiinta, dar faptul ca un om din zilele noastre afirma ceva sunteti gata sa-l credeti. Faptul ca atuncea se considera ca numai “prostituatele” faceau “avort” considerati imediat ca alte femei “mai credincioase” nu “apelau” la … ajutorul altora, atunci cand nu vroiau sa “scape” de sarcina “suparatoare”. Este total gresit sa crezi acest lucru. Se facea atat de femeile “credincioase”, cat si de sotiile de … preoti (cunosc cazuri) asa ca afirmatia Dumneavoastra nu m-a convins. In cel priveste pe Mitropolit afirmatia facuta la adresa Dansului nu reflecta ca ati citit textul ca atentie si nici ca l-ati inteles. Reluati citirea textului si putem o discutie pe un alt topic mai “la obiect”. Va fac doar o singura remarca : Eu nu am criticat “experienta bisericeasca” a lui ca doar “exprimarea nerealista” pe care a avut-o in aceasta prininta”. Iar in ce priveste ultima Dumneavoastra afirmatie nu pot sa va rog acelai lucru care am rugat-o si pe “marinescuirina”. Macar am avea o discutie cu adevarat “constructiva” si nu dupa ce au spus unii oameni. Pentru ca unii au “adormit intru-Domnul” nu ii fereste de a “gresi” (indiferent daca au fost laici sau mireni). Doar unul singur poate sa aprecieze daca (noi), am facut bine sau rau atat cat am trait (cred ca stiti la cine ma refer).
Cat priveste ca intru pe acest topic si ca mai dau “crestin” gresiti din nou, prin felul cum puneti problema. Eu nu m-am “dat” niciodata “crestin”. Eu doar am afirmat ca “sunt CRESTIN prin BOTEZ” si ca nu NEG acest lucru. Ca sa ma “dau crestin” insemna (in acceptiunea mea) sa am niste “calitati” pe care eu (spre rusinea mea) nu le am. Studiind “Religia ortodoxa” mi-am dat seama ca mai am mult pana sa ajung acolo. De ce aflu mai multe, de acea sunt nevoit aflu mai multe. Era o vorba (blestem) : “Sa nu dea Dumnezeu omului sa duca, pe cat poate sa duca”. La fel se intampla si cu mine. Cu cat aflu mai multe, cu atat vreau sa aflu mai multe. Este o “povara” atat de grea, dar ce … “dulce” povara !

Deocamdata atat (v-am “plictisit” destul cu ce cred eu in legatura cu acest subiect), dar vad ca sunt nevoit sa “dati timpul inapoi” si sa cititi ce am afirmat eu de la inceput cand am intrat pe acest topic si ce … ati afirmat, fiecare din cei care “ma acuzati” dar uitati ca nu sunteti “fermi” in afirmatii. Daca va cititi afirmatiile anterioare veti gasi la ce ma refer.
Eu spun doar atat (si ma voi folosi de “Biblia BOR) :

[ NT ] Noul Testament
[ Mt ] Evanghelia dupã Matei
[ Cap. 7 ]
Judecarea fratelui. Puterea stãruinþei în rugãciune. Cele douã cãi. Ferirea de profeþii mincinoºi. Cele douã temelii.
1
Nu judecaþi, ca sã nu fiþi judecaþi 1;
Lc 6:37 Rm 2:1 Rm 14:4 Rm 14:10 1Co 4:5 1Co 5:12 Iac 4:11
2
cãci cu judecata cu care judecaþi, cu aceea veþi fi judecaþi; ºi cu mãsura cu care mãsuraþi, cu aceea vi se va mãsura.
3Rg 7:25 Jd 1:7 Mc 4:24 Lc 6:38 Rm 14:10

Nu-i judecaþi pe semeni, ca sã nu fiþi judecaþi de Dumnezeu. Omul e înclinat sã evalueze excesiv faptele altora ºi sã le condamne cu uºurinþã, absolvindu-se pe sine. O judecatã dreaptã nu e posibilã fãrã a cunoaºte toate datele problemei; Dumnezeu este singurul judecãtor real, El fiind singurul care cunoaºte ºi datele lãuntrice ale fiinþei omeneºti.

P.S.

Lui “vieru_cezar_iasi” :
1.- Numaratoarea oamenilor in timpul razboiului nu l-a putut nimeni (pe cei care au murit pe timpul ocupatiei germane i-a numarat cineva, sau pe cei care au murit in lagarele “mortii” i-a putut cineva cu exactitate, si exemplele se pot da in continuare). Mortii ii depasesc pe cei care au murit sub “arme”, dar nimeni nu poate sa stie cati au fost (cei care sunt “cei fara de nume” iarasi nu pot fi numarati, etc.).
2.- Ca sa aplici porunca “Sa nu ucisi” trebuie mai intai “sa te si nasti”. Fatul nu este inca “nascut”, deci nu se incadreaza in aceasta “porunca”. Este o “problema” de “interpretare” si nimic mai mult. Ca fiinta care se “va naste”, deci cea inca “nenascuta”, este “umana” este normal sa fie asa (macar pentru mama sa este “o fiinta umana” - tatal poate fi si un “animal” neuman, dar compatibil cu omul, lucru de care nu spun nimic acei oamenii de stiinta (“credinciosi” - culmea este ca nu se potriveste “credinta” cu “stiinta”, dar se folosesc de ea).

Cat priveste “blogurile” la care faceti “trimitere” nu m-au satisfacut. Repeta doar cele spuse de altii, dar nimic personal (reclama pe situri costa bani, dar se vede ca nu s-a bagat in seama - inca).

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje

Postat pe: 23 Aprilie 2009, ora 00:01

Dl. Eugen, am aratat ca un om este om pentru Dumnezeu si atunci CAND NU ESTE NASCUT!!! Am dat citat din psalmul 138!!
Daca Dumnezeu are intreaga noastra viata in fata dinaintea nasterii noastre, noi deja existam pentru El din pantec!!
Este f. clar!
Distinctia inainte-dupa nastere nu are nici un fundament!! Este chiar o tampenie!!!
Ai vreun dubiu ca exista suflet inainte de nastere?? Citeste cum a tresarit Sf Ioan Botezatorul in burta mamei la glasul Fecioarei Maria!! Nu numai ca avea suflet, dar era si plin de Duh Sfant!! Ei, acum imagineaza-ti cum ar fi fost sa fie avortat (in baza logicii tale)!! Poti concepe asa ceva???

Si eu si tu avem valoare in ochii lui Dumnezeu IN BAZA POTENTIALITATII NOASTRE!!! Adica desi noi suntem plini de pacat, Dumnezeu stie ca putem deveni niste fiinte extraordinare, daca vrem!! Doar sa vrem.
Ca pentru ceea ce suntem acum, meritam doar iadul.

Tu anulezi acea potentialitate umana, care este stralucitoare!!
De aceea iti spun ca esti foarte rau (nu te judec, doar constat, iti spun ca unui om inteligent, nu ca sa te ofensez) deoarece daca nu esti capabil sa vezi binele din ceilalti, daca nu poti sa vezi in altii ceea ce ar putea deveni, NU POTI IUBI PE NIMENI.

Aducand ideea inapoi in tema: un fat nu este doar o bucata de carne, ci este un om in devenire spre ceva (posibil) minunat: ar putea fi urmatorul Einstein, urmatorul Eminescu..
De ce nu incercati sa priviti lucrurile asa?? Un pic de incredere in ceilalti (chiar nenascuti!!).

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje

Postat pe: 23 Aprilie 2009, ora 00:10

Aaa, am uitat sa repet ca omul e facut dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu.
Scuze ca repet, dar sunt ignorata, deci un fat (om fiind) este si el un chip al lui Dumnezeu. A-l ucide inseamna o crima impotriva lui Dumnezeu etc...
Chipul si asemanarea lui Dumnezeu se refera tot la potentialitatile omului, la capacitatea lui de a fi "desavarsit" (nu mai plictisesc cu citate).
Pentru un crestin asta ar fi suficient de convingator.. chiar fara interdictia "sa nu ucizi".
Pentru un crestin, am spus.. Dl. Eugen, a citi biblia nu este egal cu a fi crestin!

adipopa

3001 mesaje
Oras: Timisoara

Postat pe: 23 Aprilie 2009, ora 02:31

De la: eugenb, la data 2009-04-22 19:42:10Si pentru ca va referiti la “scoaterea prin ciopartire a unei fiinte umane” aflate in “pantecul unei femei” este un mod pe care nu l-ati apropiat de loc de ce spune Biblia ortodoxa. Citatele care se impuneau “lipsesc cu desavarsire” (macar trimiterile erau necesare) si este o “nota proasta” pentru Dumneavoastra, dupa mine.

Eugenb, pe acest topic, eu nu consider important sã aducem în discuþie Biblia. Mi se pare suficient sã ne limitãm la eticã/filosofie ºi biologie/ºtiinþã. Dar, dacã insiºti, pot face o excepþie în ce te priveºte. Uimeºte-mã aºadar ºi dã-þi tu o "notã bunã" cu citate biblice în care avortul ar fi îngãduit de Dumnezeu sau practicat de Biserica lui Hristos.

lerolv4

282 mesaje

Postat pe: 23 Aprilie 2009, ora 03:20

DE ACUM NU POT SA CRED CITIAND PE ALTUL CARE NU ESTE IN SLUJBA VIETI SI A ADEVARULUiii!!!

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 23 Aprilie 2009, ora 12:20

Vaticanul îl criticã pe Obama pentru mãsurile pro-avort

Arhiepiscopul Rino Fisichella, preºedintele Academiei Pontificale pentru Viaþã de la Vatican, a calificat astãzi drept "o aroganþã" autorizarea de cãtre preºedintele american, Barack Obama, a finanþãrii organizaþiilor americane care practicã avortul în strãinãtate.

"Este aroganþa celui care se crede corect, semnând decretul ce duce la o deschidere suplimentarã faþã de avort ºi, prin urmare, a distrugerii de fiinþe umane", a declarat Fisichella, potrivit Agerpres.

"Dacã este unul din primele acte ale preºedintelui Obama, cu tot respectul posibil, mi se pare cã drumul spre dezamãgire va fi foarte scurt", a adaugat arhiepiscopul.

Fosta membra 9am.ro

37 mesaje
Postat pe: 23 Aprilie 2009, ora 14:36

De la: adipopa, la data 2009-04-23 02:31:41 Uimeºte-mã aºadar ºi dã-þi tu o "notã bunã" cu citate biblice în care avortul ar fi îngãduit de Dumnezeu sau practicat de Biserica lui Hristos.

Nu poate gasi asa ceva.

Fosta membra 9am.ro

37 mesaje
Postat pe: 23 Aprilie 2009, ora 14:47

De la: marinescuirina, la data 2009-04-23 00:01:22 Citeste cum a tresarit Sf Ioan Botezatorul in burta mamei la glasul Fecioarei Maria!! Nu numai ca avea suflet, dar era si plin de Duh Sfant!! Ei, acum imagineaza-ti cum ar fi fost sa fie avortat (in baza logicii tale)!! Poti concepe asa ceva???

Da Irina, ai dreptate. Dar cum ar fi fost ca Fecioara Maria sa recurga la asa ceva in momentul in care a aflat ca va zamisli de la Duhul Sfant? Si daca nu ar fi spus: "Fie mie dupa cuvantul tau!"? Nu exista nici o indoiala ca Dumnezeu pune suflet inca de la zamislire si nu abia la nastere, care se poate produce si prematur. Ce ar insemna daca primim suflet abia cand ne nastem? Ar insemna ca unii primesc suflet la 9 luni de la conceptie, altii la 8 luni si 3 zile, altii la 7 luni.

Fosta membra 9am.ro

37 mesaje
Postat pe: 23 Aprilie 2009, ora 14:59

Dl. Eugen, postez mai jos un mesaj mai vechi al lui Andrei unde citeaza din Biblie. Este evident ca omul este om inca de la conceptie si ca nu dobandeste aceasta calitate abia la nastere. Nu mai incape loc de alte interpretari.

De la: balabanandrei, la data 2009-04-12 23:22:23" Iov, Eu pe tine Te-am turnat ca laptele in pantecele maicii tale, Te-am inchegat ca branza, Te-am tesut ca panza, Ti-am facut inima si oase si te-am facut faptura Mea in pantecele maicii tale si Eu am zidit inima ta si am stiut ca nu-ti vei pierde rabdarea. Eu am intemeiat inima ta intru tine si credinta si rabdarea ta."

Aici este convorbirea lui Dumnezeu cu Iov. Din aceasta convorbire se poate observa ca Dumnezeu pune suflet odata cu zamislirea.

Numai bine si Doamne ajuta!

Fosta membra 9am.ro

975 mesaje
Oras: Craiova

Postat pe: 23 Aprilie 2009, ora 15:14

De la: eugenb, la data 2009-04-22 19:42:10Vad ca aici (pe acest forum) sa “activezi” non-stop daca vrei sa nu ramai in urma cu “raspunsul”. Deoarece cum “lipsesti” se gasesc “userii” ca sa te “balacaresc” imediat. Faptul ca tu iti spui parerea (buna sau rea este parerea ta, nu un “capat de tara”) nu conteaza. Doar parerea lor conteaza si daca ai “gresit” dupa ei ca nu sunt de parerea ta, atunci trebuie sa fii la “stalpul infamiilor”. Degeaba a spus Domnul Iisus Hristos ca sa dea cu “piatra” cel care nu are “pacate” … ei tot o arunca chiar daca au mai multe decat ceilalti. Nu de-geaba este o vorba care zice : “Hotul de hoti ii e frica, si tot este cel care striga : Hotul !”. Cine are urechi de auzit, va auzi, cine nu … Dumnezeu cu mila !

Pentru Domnul “vieru_cezar_iasi” :
1.- Eu nu am vrut sa va “intorc” de la “credinta” pe care o purtati “Mitropolitului” (departe de mine acest lucru - “sa faci ce spune sa faci preotul, nu ce face el”). Iat din studiile care le-am facut asupra celui de al doilea Razboi Mondial, este mai mare decat “socotelile” facute de Dumnealui, dar aceasta este un lucru prea putin important daca va raportati la ce am afirmat in continuare, dar se pare ca numai ce considerati “important” Dumneavoastra este important, restul …
2.- Eu am dat un citat facut de Dumneavoastra din textul la care ati facut referire si nu ati contrazis ce am supliniat eu, dimpotriva.

Deci “argumentatia Dumneavoastra nu are “obiect”

Domnei “ralucaelena13” :
Spuneti ca “anual se fac aproximativ 42 milioane de avorturi” - fapt ce nu se pot echivala cu numarul celor care puteau sa dea nastere unor copiii, sau care puteau sa traiasca, dar razboiul i-a omorat. Se poate discuta mult mai mult dar trebuie sa ai si “rabdare” sa si vrei sa te gandesti la ei.

Domnului “”adipopa” :
In afara ca v-ati erijat (sau ca va place acest lucru) al unor “useri” pe care i-ati impresionat cu … “cultura” bisericeasca pe care o aveti (cinste Dumneavoastra) nu ati spus mai nimic . Faptul ca asta este parerea a Dumneavoastra o aflasem, dar ca faceti aprecieri luandu-va doar dupa niste situri (care nu sunt editate de ortodocsi, ci de o religie protestanta, daca nu chiar, neo-protestante) nu va credeam ca va coborati asa de jos. Dar, omul cat traieste are de invatat. Asta am aflat-o tot din Biblia de care ma acuzati ca nu o cunosc. Ar trebui, ca sa poti sa acuzi pe cineva, sa “stii” ce gandeste el cu adevarat in primul rand si abia apoi sa cauti sa-i dovedesti ca a gresit daca crezi acest lucru. Lucrul acesta Dumneata nu l-ai aflat inca. Eu in momentul asta pot sa dovedesc doua lucruri : unul ca am dreptate (si pot sa fac aceasta) si doi, sa dovedesc dimpotriva ca, vroiam sa vad cum reactionati cand sunteti pus in “situatii limita” (sunteti cu adevarat “credincios” precum afirmati – si asta este simpla pentru mine s-o fac). Si pentru ca va referiti la “scoaterea prin ciopartire a unei fiinte umane” aflate in “pantecul unei femei” este un mod pe care nu l-ati apropiat de loc de ce spune Biblia ortodoxa. Citatele care se impuneau “lipsesc cu desavarsire” (macar trimiterile erau necesare) si este o “nota proasta” pentru Dumneavoastra, dupa mine. Intrebati orice preot ortodox si ati fi aflat cum sa “gestionati” aceasta “problema”. Nu este un repros, ci doar o “constatare”. Nici Iisus Hristos (Fiul) nu a afirmat ceva “personal”, ci ne-a transmis doar ce i-a spus “Dumnezeu” (Tatal). Dar se pare ca vreti “sa ajungeti mai Papa, decat Papa” (expresie scoasa de un Catolic, binenteles, dar a intrat in vocabularul romanesc si care cred ca va dati seama la ce ma refer).

In cel priveste pe userul “homemarcel0” :
intai as vrea sa-i atrag atentia ca, in graba sa ma contrazica pe mine (felul “politicos” ii lipseste cu desavarsire – discutiile pe forum sunt numai momente in care “refuleaza” numai idei personale, care nu pot sa fie “contrazise”), cand scrii despre un asemenea eveniment de importanta pentru ortodocsi, ar trebui sa scrie “Paste fericit” (nu cum a scris Dansul – cine doreste se poate in urma). Faptul de a se “gandi”, pentru ca apoi sa se straduiasca sa “inteleaga” si ce a spus un alt forumist este un “efort” prea mare pentru Dumnealui. Varsta prea “tanara” pe care o are, il impiedica sa faca asta (se vede ca anii petrecuti in scoala este de vina – oare a terminat-o ? Eu cred ca nu.). Asa ca ii vine mai usor sa jigneasca (la varsta lui de … copil, “intelectul” ii este foarte redus, oricat ar incerca sa arate contrariu). Cine nu este convins de acest lucru (si care are “rabdare” sa verifice) poate sa ia din urma cateva topicuri pe care a activat acest “user” si va vedea ce “pateste” cineva care nu este de acord cu el. Ca sa nu mai spun ca, atunci cand se “supara”, nu mai este … “clar” in afirmatii si “arunca” cuvintele fara sa aiba nici o legatura cu subiectul topicului respectiv.

Pentru “marinescuirina” :
Referitor la “avort” si la momentul cand am raspuns nu are nici o importanta. Important ce creste fiecare. Si daca tot ati adus vorba, va rog sa-mi spuneti unde scrie ca “avortul” este interzis de Biblia (ortodoxa). Daca puteti cu exemple din Biblie ar fi foarte bine. Abia atunci am vorbi despre “Cuvantul lui Dumneezeu” cu adevarat si nu despre ce “interpreteaza” unii oameni. Deocamdata se vorbeste numai de ce vor unii oameni ca sa faca ceilalti oameni.
Cat priveste “admiratia” Dumneavoastra pentru acel user, personal, eu nu am nimic impotriva, dar cred ca … ati gresit cand ma “acuzati” ca m-am legat de felul de exprimare (merita userul “homemarcel0” dar nu am facut-o – verificati, va rog).

Lui “dora_visinescu” :
Vi se pare ca stiti lucruri de care nici cei care traiau atunci nu aveau stiinta, dar faptul ca un om din zilele noastre afirma ceva sunteti gata sa-l credeti. Faptul ca atuncea se considera ca numai “prostituatele” faceau “avort” considerati imediat ca alte femei “mai credincioase” nu “apelau” la … ajutorul altora, atunci cand nu vroiau sa “scape” de sarcina “suparatoare”. Este total gresit sa crezi acest lucru. Se facea atat de femeile “credincioase”, cat si de sotiile de … preoti (cunosc cazuri) asa ca afirmatia Dumneavoastra nu m-a convins. In cel priveste pe Mitropolit afirmatia facuta la adresa Dansului nu reflecta ca ati citit textul ca atentie si nici ca l-ati inteles. Reluati citirea textului si putem o discutie pe un alt topic mai “la obiect”. Va fac doar o singura remarca : Eu nu am criticat “experienta bisericeasca” a lui ca doar “exprimarea nerealista” pe care a avut-o in aceasta prininta”. Iar in ce priveste ultima Dumneavoastra afirmatie nu pot sa va rog acelai lucru care am rugat-o si pe “marinescuirina”. Macar am avea o discutie cu adevarat “constructiva” si nu dupa ce au spus unii oameni. Pentru ca unii au “adormit intru-Domnul” nu ii fereste de a “gresi” (indiferent daca au fost laici sau mireni). Doar unul singur poate sa aprecieze daca (noi), am facut bine sau rau atat cat am trait (cred ca stiti la cine ma refer).
Cat priveste ca intru pe acest topic si ca mai dau “crestin” gresiti din nou, prin felul cum puneti problema. Eu nu m-am “dat” niciodata “crestin”. Eu doar am afirmat ca “sunt CRESTIN prin BOTEZ” si ca nu NEG acest lucru. Ca sa ma “dau crestin” insemna (in acceptiunea mea) sa am niste “calitati” pe care eu (spre rusinea mea) nu le am. Studiind “Religia ortodoxa” mi-am dat seama ca mai am mult pana sa ajung acolo. De ce aflu mai multe, de acea sunt nevoit aflu mai multe. Era o vorba (blestem) : “Sa nu dea Dumnezeu omului sa duca, pe cat poate sa duca”. La fel se intampla si cu mine. Cu cat aflu mai multe, cu atat vreau sa aflu mai multe. Este o “povara” atat de grea, dar ce … “dulce” povara !

Deocamdata atat (v-am “plictisit” destul cu ce cred eu in legatura cu acest subiect), dar vad ca sunt nevoit sa “dati timpul inapoi” si sa cititi ce am afirmat eu de la inceput cand am intrat pe acest topic si ce … ati afirmat, fiecare din cei care “ma acuzati” dar uitati ca nu sunteti “fermi” in afirmatii. Daca va cititi afirmatiile anterioare veti gasi la ce ma refer.
Eu spun doar atat (si ma voi folosi de “Biblia BOR) :

[ NT ] Noul Testament
[ Mt ] Evanghelia dupã Matei
[ Cap. 7 ]
Judecarea fratelui. Puterea stãruinþei în rugãciune. Cele douã cãi. Ferirea de profeþii mincinoºi. Cele douã temelii.
1
Nu judecaþi, ca sã nu fiþi judecaþi 1;
Lc 6:37 Rm 2:1 Rm 14:4 Rm 14:10 1Co 4:5 1Co 5:12 Iac 4:11
2
cãci cu judecata cu care judecaþi, cu aceea veþi fi judecaþi; ºi cu mãsura cu care mãsuraþi, cu aceea vi se va mãsura.
3Rg 7:25 Jd 1:7 Mc 4:24 Lc 6:38 Rm 14:10

Nu-i judecaþi pe semeni, ca sã nu fiþi judecaþi de Dumnezeu. Omul e înclinat sã evalueze excesiv faptele altora ºi sã le condamne cu uºurinþã, absolvindu-se pe sine. O judecatã dreaptã nu e posibilã fãrã a cunoaºte toate datele problemei; Dumnezeu este singurul judecãtor real, El fiind singurul care cunoaºte ºi datele lãuntrice ale fiinþei omeneºti.

P.S.

Lui “vieru_cezar_iasi” :
1.- Numaratoarea oamenilor in timpul razboiului nu l-a putut nimeni (pe cei care au murit pe timpul ocupatiei germane i-a numarat cineva, sau pe cei care au murit in lagarele “mortii” i-a putut cineva cu exactitate, si exemplele se pot da in continuare). Mortii ii depasesc pe cei care au murit sub “arme”, dar nimeni nu poate sa stie cati au fost (cei care sunt “cei fara de nume” iarasi nu pot fi numarati, etc.).
2.- Ca sa aplici porunca “Sa nu ucisi” trebuie mai intai “sa te si nasti”. Fatul nu este inca “nascut”, deci nu se incadreaza in aceasta “porunca”. Este o “problema” de “interpretare” si nimic mai mult. Ca fiinta care se “va naste”, deci cea inca “nenascuta”, este “umana” este normal sa fie asa (macar pentru mama sa este “o fiinta umana” - tatal poate fi si un “animal” neuman, dar compatibil cu omul, lucru de care nu spun nimic acei oamenii de stiinta (“credinciosi” - culmea este ca nu se potriveste “credinta” cu “stiinta”, dar se folosesc de ea).

Cat priveste “blogurile” la care faceti “trimitere” nu m-au satisfacut. Repeta doar cele spuse de altii, dar nimic personal (reclama pe situri costa bani, dar se vede ca nu s-a bagat in seama - inca).

E pierdere de timp inutil.

Fosta membra 9am.ro

37 mesaje
Postat pe: 23 Aprilie 2009, ora 15:16

Exod 21:22-23:

"22. De se vor bate doi oameni ºi vor lovi o femeie însãrcinatã ºi aceasta va lepãda copilul sãu fãrã altã vãtãmare, sã se supunã cel vinovat la despãgubirea ce o va cere bãrbatul acelei femei ºi el va trebui sã plãteascã potrivit cu hotãrârea judecãtorilor.
23. Iar de va fi ºi altã vãtãmare, atunci sã plãteascã suflet pentru suflet"

Fosta membra 9am.ro

37 mesaje
Postat pe: 23 Aprilie 2009, ora 15:21

Ieremia 1:4-5

4. Fost-a cuvântul Domnului cãtre mine ºi mi-a zis:
5. "Înainte de a te fi zãmislit în pântece, te-am cunoscut, ºi înainte de a ieºi din pântece, te-am sfinþit ºi te-am rânduit prooroc pentru popoare".

Fosta membra 9am.ro

239 mesaje
Postat pe: 23 Aprilie 2009, ora 15:29

De la: florin_bad_boy2006, la data 2009-04-23 12:20:47Vaticanul îl criticã pe Obama pentru mãsurile pro-avort

Dar pt faptul ca acesta este pt oficalizarea casatoriilor intre homosexuali sau pt adoptarea de copii de catre cuplulrile homosexuale nu spun nimic?(sper sa nu gresesc, dar am auzit intr-o predica a unui pastor din America care il critica pt acest lucru.Cert este ca Obama nu face de capul lui toate astea ci ca este presat si de altii sa aprobe aceste legi)

yonex84eu

90 mesaje

Postat pe: 23 Aprilie 2009, ora 15:35

De la: dora_visinescu, la data 2009-02-12 22:22:30
De la: lizucaus, la data 2009-02-12 22:18:27
De la: dora_visinescu, la data 2009-02-12 22:16:19Lizucãus,
Te simþi în plus? Ai fi preferat sã fi avortatã???

NU.

Atunci de unde ºti ce este în plus, sau ce înseamnã prea mulþi?
Nu eºti corectã....toate fiinþele au dreptul la viaþã! Dacã se merge în ritmul ãsta cu avorturile, într-o sutã de ani în aceastã þarã nu vor mai fi decât þigani!

Totusi sa nu exageram cu"Dacã se merge în ritmul ãsta cu avorturile, într-o sutã de ani în aceastã þarã nu vor mai fi decât þigani"

yonex84eu

90 mesaje

Postat pe: 23 Aprilie 2009, ora 15:44

As fi intr-o oarecare masura ca biserica sa intervina in acest context ptr ca avortul este un principiu ce totusi aprtine de morala bisericii.Daca nu ar interveni biserica eu una cred ca ar fi mult mai multe avorturi decit sunt acum.Oricum si eu sustin ca avortul este o crima din multe motive care sunt scrise aici.

july

563 mesaje
Postat pe: 23 Aprilie 2009, ora 17:47

Niciodata nu as semna pt o lege care interzice avortul! Prin acest fel nu poti opri...s-au facut avorturi( multe) si in timpul comunismului,chiar daca au fost interzise.
Mai bine dai sfaturi, previi decat sa interzici.
Tineretul trebuie sa cunoasca inainte de toate ce inseamna sa devii parinte: responsabilitati si obligatii, dar si multe-multe bucurii. Sa cunoasca si metodele anticonceptionale: indiferent daca le va folosi sau nu.Dar poate sa aleaga!

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 23 Aprilie 2009, ora 19:19

domnule eugen,

uitati ce spune psalmistul david.....

**"Doamne, Tu m-ai alcãtuit în pântecele maicii mele.
Te voi lãuda, cã sunt o fãptura aºa de minunatã" (Psalmul 138) **

de asta ce mai ziceti?

balabanandrei

335 mesaje
Oras: Bacau

Postat pe: 23 Aprilie 2009, ora 20:01

De la: blagaiulia, la data 2009-04-23 17:47:21Niciodata nu as semna pt o lege care interzice avortul! Prin acest fel nu poti opri...s-au facut avorturi( multe) si in timpul comunismului,chiar daca au fost interzise.
Mai bine dai sfaturi, previi decat sa interzici.
Tineretul trebuie sa cunoasca inainte de toate ce inseamna sa devii parinte: responsabilitati si obligatii, dar si multe-multe bucurii. Sa cunoasca si metodele anticonceptionale: indiferent daca le va folosi sau nu.Dar poate sa aleaga!

Putini oameni duc o viata cum trebuie fara sa fie constransi. De aceea cred ar fi utila o lege care sa pedepseasca cu inchisoarea avortul.

„Cãutaþi mai întâi împãrãþia lui Dumnezeu ºi celelalte se vor adãuga vouã!“
Pagini: << 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului .... AVORTUL ESTE O CRIMA ...
Mergi la: