back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

.... avortul este o crima ...

Pagini: << 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 >> Sari la pagina:

9am028364

9 mesaje
Postat pe: 8 Aprilie 2009, ora 11:21

of of..
si eu care vroiam doar sa nu ma lungesc dar separe ca s au lungit altii comentand neclaritatea mea:)(scuse pentru asta apropo)

in primul rand prin conditii nefavorabile nu ma refer la conditii materiale:) ci la cele sociale ..psihologice emotionale... "aceea afectiune si apartenenta" de care aminteam

.. era pentru prima data cand postam :), nu stiu cu cine ma asemeni:)

apoi am si eu nelemuriri de ce atunci cand se vorbeste despre metodele contraceptive trebuie sa se sare la extremitati de ce nu va puteti gandii ca ma refeream la prezervative sau pastile luate de la mdic in urma efectuari unor anaize, teste si nu la cumpararea unur pastile anticonceptionale in mod arbitrar de la farmacie
pana la urma e vorba si de educatie medicala( sa i zicem) informare, daca nu se face in scoli sau acasa cred ca sunt destul de multi cei care pot da o cautare pe net... macar!

referitor la masa de tesut si fiinta umana apreciata din prima clipa

dupa cum am spus avortul nu este nici usor nici placut
prin fiinta umana ma refeream atunci in special la o sarcina avansata L4 5 sau 6 cand se descopera bursc malformatii ale

ce spuneam eu e ca aici e mai dificil porti in tine un copil dorit iubit dar care stii ca nu se va integar socila ca nu va avea o traiectorie sociala, intelectuala poate chiar sentimentala ca a celorlati si trebuie sa hotarasti daa sa se nasca sau nu sa hotarasti daca sa l inometezi pana la moarte pt ca apoi sa l extragi din tine ca pe o tumoare

in schimb daca se descopera problemele timpuriu sau pur si sp se considera ca nu este momentul pentru a duce o sarcina eliminarea unui "potential" organism care nu simte nici macar nu are o inima mi se pare acceptabila [ cu asta puteti sa nu fiti de acord este parerea mea si daca sa va demonstra ca fatul simte prin nu stiu ce mecanisme din secunda a 2 a a fuziunii celulelor atunci as spune ca pana in acel moment mi se pare aceptabil avortul, asta doar in speranta ca voi fi mai bineinteleasa:) ]
oricum tot nu voi fi nu i asa:

Fosta membra 9am.ro

975 mesaje
Oras: Craiova

Postat pe: 8 Aprilie 2009, ora 12:04

IA LASA-NE SI TU CU PITAGORA,CA STIINTA NU E BUNA.SI TAC CAND VREAU EU,CA DOAR NU S-O FI DESCHIS FORUMUL NUMAI PENTRU TINE,CA SA EXPRIMI TU IN PUTINE CUVINTE,CAND NU AI NIMIC DE SPUS.

Fosta membra 9am.ro

975 mesaje

Postat pe: 8 Aprilie 2009, ora 12:08

De la: marinescuirina, la data 2009-04-05 20:49:12Adnana.. parerea aceea nu este A TA. Acela este doar efectul spalarii pe creier care se face azi femeilor!!

SPALATA PE CREIER,ESTI TU DRAGA,DAR MACAR SPALA-TE BINE.SA NU-TI MAI RAMANA PADUCHI.

Fosta membra 9am.ro

975 mesaje

Postat pe: 8 Aprilie 2009, ora 12:11

De la: lizucaus, la data 2009-04-08 12:08:24
De la: marinescuirina, la data 2009-04-05 20:49:12Adnana.. parerea aceea nu este A TA. Acela este doar efectul spalarii pe creier care se face azi femeilor!!

SPALATA PE CREIER,ESTI TU DRAGA,DAR MACAR SPALA-TE BINE.SA NU-TI MAI RAMANA PADUCHI.

AAAAAAAAAAAAA..................SI CAND TI-O FACE MINTEA PUI,SA-I ARUNCI,SA NU SE INMULTEASCA SA MAI DAI NASTERE SI LA ALTE GENII CA TINE,CA NE DUCEM DRACULUI DE RAPA.SI ASA NOI IN LOC SA PROGRESAM,REGRESAM.NU DE ALTA,DAR ZAU,E PLINA ROMANIA DE GENII,DE-ALE CA TINE.IMI CER SCUZE ANTICIPAT PNTRU LIMBAJUL MAI PUTIN ACADEMIC,DAR AVAND IN VEDERE CA NU M-A EDUCAT MAMA,SE ACCEPTA.ADICA,CONSTIINTA MEA IL ACCEPTA.

balabanandrei

335 mesaje
Oras: Bacau

Postat pe: 8 Aprilie 2009, ora 12:29

Din perspectiva unor oameni atei, a fii liber, inseamna sa faci ce doresti. Din perspectiva crestina, lucrurile stau altfel. Sfantul Apostol Pavel spune: "Toate imi sunt ingaduite, dar nu toate imi sunt de folos". Repet, daca cineva e piatra, noi sa fim lana. Cu contre, ironii si cuvinte "dulci", nu ajungem nicaieri. Mai intai de toate, trebuie sa invatam sa respectam parerea altei persoane, chiar daca nu suntem de acord cu ea. Nimeni nu zice sa nu spunem deschis ca nu suntem de acord cu parerea cuiva. Dar sa o si respectam, pt ca altfel ne transformam in dictatori. Multi uitam ca Dumnezeu ne-a lasat liberul albitru.
Numai bine si Doamne ajuta!

„Căutați mai întâi împărăția lui Dumnezeu și celelalte se vor adăuga vouă!“
Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 8 Aprilie 2009, ora 15:07

De la: lizucaus, la data 2009-04-08 10:36:07Irina,draga nu te tine nimeni sa nu faci copii.Fa la copii,cati vrei si lasa-ne cu ironiile tale.Dar gandeste-te la cei care sunt atei ca mine(mai nou,caci pana acum eram sectanta),daca ateii astia(si aici ma refer la cei care ne conduc),nu ti-ar fi dat libertatea de a alege sa faci sau nu copii,si ar fi dat o lege in favoarea celor care nu vor copii,ai mai fi facut copii la Pastele Cailor.Daca acum ar da Basescu o lege,ca incepand de maine sa nu mai faca nimeni copii,ciao si la gara cu cei care vor o echipa de fotbal.Eu pe Basescu si actuala conducere a tarii,ii vad ca pe niste atei,care ia in considerare toate aspectele unei probleme,nu numai pe ale unora.Ateii astia,ma baga in seama si pe mine si pe tine.Cam asa sta treaba.De ce?Pentru ca se gandesc si la mine care nu vreau o echipa de fotbal,si vreau sa ajung Ministru al Povestilor Lungi si Plictisitoare,iar din acest motiv,imi lasa libertatea de a alege intre a face o echipa de fotbal sau a ma ocupa de povestile lungi si plictisitoare,si aici il multumeste si pe Marcel,cu geniile.Pai da,Eminescu s-a nascut geniu si a ramas geniu pentru o eternitate,dar nu a avut o echipa de fotbal formata din copii...IRONIA SORTII.Daca esti desteapta,ia intreaba-te de ce EMINESCU NU A FACUT O ECHIPA DE FOTBAL,CA EU MARINESCU IRINA,SUNT CURIOASA?SI SA ITI RASPUNZI ASA:EU MARINESCU IRINA,CARE NU AM PICAT EXAMENUL DE MANIPULARE,AM LUAT 10 LA EXAMENUL DE PROSTIE UMANA SI MA CHEAMA EINSTEIN.
Pai da,doamna draga,si domnul Marcel , ala,geniul Eminescu,nu a facut copiii,pt.ca scopul lui in viata,a fost sa fie geniu si sa creeze pt.prosti ca noi,care nu ne-am nascut sa fim genii.Scopul tau in viata Irina,din cate afirmi,e la cratita draga mea,la turnat copii cu galeata,si la a spala sosetele sotului.Accepta-ti soarta pe care tu ai ales-o si las-o mai moale cu limba ascutita...............ca pot sa dau dovada si de neasertivitate.
Sa-ti povestesc si cealalta varianta,in care ateii sunt de partea ta.Iti povestesc aceste lucruri ca sa dovedesc ca imi merit locul la Ministerul Povestilor Lungi si Plictisitoare.Ne apucam toti masculi si femele sa turnam echipe de fotbal si ii crestem cum se cuvine,ca poate descoperim vreun EINSTEIN ca tine asa(eu ma lipsesc,sa descopar vreun Einstein asa ca tine,zau,pe bune,daca as fi in locul tau,mi-ar fi rusine sa sustin ca sunt femeie si ca gandesc,ca de aia rad barbatii si cu fundul de noi,a pardon de expresie ),nu mai avem timp de altceva,daca crestem echipe de fotbal,nu mai avem timp sa devenim genii.Dar,daca privim partea buna a lucrurilor,Romania a sa ajunga pe primul loc la fotbal,ca de,ce sa facem,ii invatam sa joace fotbal si trebuie sa castigam primul loc in lume.Ca doar vrem sa avem succes in viata,nu?Demintate,morala,etc.,nu?Cu gandirea asta,ne intoarcem inapoi la comunism,de unde am plecat,si mai avem nevoie de o revolutie.Baga bine la cap,eroii din 89,nu au murit degeaba pentru noi,ci au murit in numele libertatii,desteapto.De aceea,ateii astia de la guvernare,ne-au dat dreptul de a alege,oarecum.
Si tot pentru tine intelignta mamei,nu cumva sa-ti dea IQ-ul pe dinafara de atata prostie,e subunitar al tau daca nu stiai,iti spun eu,mai exista si o a treia varianta,si anume:Ateii astia de la guvernare sa te bage undeva,unde ti-e locul si sa zica asa:Nu te-am pus eu sa faci atatia copii,creste-i daca ai cu ce,si sa nu-ti dea loc de munca,nici femeiii,nici barbatului(nu ca ar fi locuri de munca,dar poate sa fie si mai rau).Si atunce ce o sa faceti,o sa muriti de foame sau nu?In cazul asta imaginar,nu mai exista Biserica,care sa va ajute,nu mai exista niciunul ca Becali,nu mai exista case de copii,decat ateii de la guvernare si noi oamenii,bineinteles familii(sot si sotie),care cresc echipe de fotbal.Nemaiexistand nici un fel de binefacatori(cum ar fi Biserica,ajutoarele sociale,casele de copii,etc.),nu mai ai la cine apela,ca om,sa-ti asigure nevoile fiziologice(hrana,somn,apa,etc.),conform teoriei lui Maslow,mori de foame.Think.De aia exista, politici sociale create deja pentru toti.De aia exista societate,formata din toti oamenii,si ca mine,si ca tine.Societatea nu e formata numai din tine si din cei ca tine,care iti sustin parerea si teoria ta,si din cei ca mine,care sustin parerea si teoria mea si nu avem incotro decat sa ne acceptam unii pe altii,adica sa fim asertivi si sa ne intelegem,pentru a putea convietui.THINK MARINELA.CITESTE CU ATNTIE CEEA CE AM SCRIS SI GANDESTE,DACA AI CREIER. TU CONSIDERI CA AVORTUL E O CRIMA,DAR NU ESTI CAPABILA SA-MI INTELEGI PUNCTUL MEU DE VEDERE.VAI DE NOI.

Nu inteleg EXACT la ce se refera acest discurs.
Asta este argumentatia ta pro-avort???
Observ ca de la "atentia le capcanele lui satan", ai adus ateii in discutie (alt bau-bau??). Asta-i ideea ta de manipulare? Sau asta era asertivitatea?
Apreciez insa ca nu ai trecut la injuraturi!

Cat despre avort, lucrurile sunt simple: este fatul o fiinta umana sau nu? Daca da (si eu spun ca da), atunci avortul este o crima.

Fosta membra 9am.ro

975 mesaje

Postat pe: 8 Aprilie 2009, ora 15:21

Irina,nu mai sunt asertiva,ca ai zis ca nu-mi sta bine,la examenul de manipulare ai zis ca am picat.Cand am fost asertiva,m-ai ironizat.Din ironiile tale,eu am inteles ca nu are rost sa fiu asertiva.Si ca sunt o criminala,
pentru ca am o alta parere.In schimb,voi sunteti ok,care considerati ca avortul e ok.Atunci ca sa fie OK,o sa spun si eu ca da,avortul este o crima,desi nu cred asta.

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje

Postat pe: 8 Aprilie 2009, ora 15:26

De la: lizucaus, la data 2009-04-08 15:21:55Irina,nu mai sunt asertiva,ca ai zis ca nu-mi sta bine,la examenul de manipulare ai zis ca am picat.Cand am fost asertiva,m-ai ironizat.Din ironiile tale,eu am inteles ca nu are rost sa fiu asertiva.Si ca sunt o criminala,
pentru ca am o alta parere.In schimb,voi sunteti ok,care considerati ca avortul e ok.Atunci ca sa fie OK,o sa spun si eu ca da,avortul este o crima,desi nu cred asta.

e un inceput.

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje

Postat pe: 8 Aprilie 2009, ora 15:41

(Apropo de LIBERTATE, mie mi-au placut cuvintele preotului Rafail Noica:

"Trebuie sa luam foarte in serios realitatea libertatii noastre, pe care Dumnezeu nu o va sili nici pentru mantuirea omului!"
si..
"Vor fi la judecata doua tabere: cei care vor fi zis in viata lor lui Dumnezeu: “Faca-se voia Ta!” si cei carora Dumnezeu le va zice la judecata “Faca-se voia ta!” Si daca Dumnezeu imi spune mie “Faca-se voia ta!” si eu ma voi duce sa imi fac voia mea, asta este iadul! "

.. asta e pt. cei credinciosi, desigur )

adipopa

3001 mesaje
Oras: Timisoara

Postat pe: 8 Aprilie 2009, ora 16:24

De la: aadnanaaa, la data 2009-04-08 03:31:13Adi si eu ti-am citit tie multe postari, si pe topicul cu biblia si mai multe.

Eu am zis ceva de genul : nu sustin avortul : adica nu instig la avort.Nu zic faceti avort ca asa e bine.

Si apoi am zis: insa nu il consider crima.Nu am zis avortul este sau nu este, ca sincer am vazut atea pareri in contradictoriu, am zis doar : eu nu il consider crima..si am explicat asa pe intelesul tuturor ( ca mi-a spus cineva in privat sa vorbesc mai pe intelesul tuturor) de ce nu il consider eu crima. Daca vrei sa iti spun de ce nu cred eu acest lucru, ca avortul ar fi crima, ma intrebi pe privat si iti spun alceva decat ce am spus acolo.Eu zic ca deja am incheiat ce am avut de spus aici.

Adnana, ar fi ciudat ca o discuție purtată cu atâta intensitate și patos pe forum să devină dintr-o dată o chestiune privată între tine și mine (deși putem fi prieteni). Dar nu voi insista – este hotărârea ta. Voi face însă câteva observații asupra ultimei tale postări, iar dacă nu dorești să mai revii, înțeleg.

În primul rând, existența unui noian de păreri asupra avortului, fie contradictorii fie doar diferite (dar în esență compatibile), nu înseamnă neaparat să renunțăm la o părere proprie, justificată și coerentă. De fapt, Adnana, tu tocmai ai făcut opinie separată, și nu văd ce te-ar împiedeca să-ți dezvolți în continuare ideile.

În al doilea rând, echilibristica pe care o încerci în definirea și mai exactă a poziției tale față de avort ține o vreme, dar te dezavantajează pe termen lung. Dacă rămâi angajată în discuție – și răspunzi la întrebarea „Ce ste embrionul în momentul concepției?” – cred că vei putea constata singură ambivalența poziției pe care o reprezinți.

Dar, ca să dezvolt punctul de mai sus, uită-te încă o dată și mai atent la perechile de propoziții pe care le folosești:

Afirmație: Nu instig la avort!
Precizare: Nu consider avortul o crimă!

Afirmație: Nu zic că avortul este sau nu este o crimă!
Precizare: Nu consider avortul o crimă!

Primul set este mai ușor de susținut din punct de vedere logic decât ontologic. De exemplu, aș putea spune că nici eu nu instig la relații între persoane de același sex, dar nu consider homosexualitatea o crim㠖 pentru că actul homosexual nu presupune încetarea unei vieți. Aș putea spune de asemenea că nu instig la abandonarea partenerului de căsnicie, dar nu consider divorțul o crimă.

Nu sunt deci probleme logice cu prima pereche de propoziții (am mai subliniat lucrul acesta și în prima postare). Totuși, în momentul în care trecem la avort, lucrurile se schimbă din punct de vedere ontologic. Nu aș putea spune la fel de ușor că nu instig la avort, dar nu consider întreruperea sarcinii o crim㠖 pentru că actul avortiv în sine presupune încetarea unei vieți (pe când celelalte nu).

Al doilea set de propoziții are probleme grave de logică pentru că încalcă legea non-contradicției (vezi Politeia lui Plato sau Metafizica lui Aristotel pentru formulările inițiale ale acestei legi). Aristotel spunea ceva de genul: nu se poate afirma în adevăr că cineva este și în același timp nu este om! Sau, în variantă mai aproape de Kant, am putea vorbi despre proprietăți: un subiect A care are proprietatea B nu poate în același timp să aibă și proprietatea non-B.

Deci, a te abține în prima propoziție de la emiterea unei judecăți de valoare asupra avortului (despre care nu vrei să spui dacă este sau nu o crimă) vine în contradicție directă cu a nu te abține în a doua propoziție de la emiterea unei judecăți de valoare asupra avortului (despre care acum spui că nu îl consideri o crimă).

Adnana, ambele seturi de propoziții trebuiesc fie reformulate fie abandonate. Primul set nu are probleme logice, dar are probleme ontologice sau de subiect: avortul (spre deosebire de homosexualitate sau divorț) presupune o moarte. Și, așa cum am arătat, al doilea set de propoziții are probleme de sens (logice) pentru că incumbă o contradicție.

Fosta membra 9am.ro

5013 mesaje
Oras: Iasi

Postat pe: 8 Aprilie 2009, ora 17:50

De la: adipopa, la data 2009-04-08 16:24:33
Adnana, ambele seturi de propoziții trebuiesc fie reformulate fie abandonate. Primul set nu are probleme logice, dar are probleme ontologice sau de subiect: avortul (spre deosebire de homosexualitate sau divorț) presupune o moarte. Și, așa cum am arătat, al doilea set de propoziții are probleme de sens (logice) pentru că incumbă o contradicție.

Adi am citit cu atentie de vre-o 3 ori ce ai scris tu si ce am scris eu.Eu zic ca are sens ce spun si e logic.
Si eu zic ca embrionul nu e om, inca.Ca o sa fie dupa 9 luni , bine.Ca dupa 3 luni o sa simta durerea bine.Dar embrionul nu e om.Tu ce parere ai de cotraceptie.Ca eu am spus de ce nu consider avortul crima intr-o paralela cu contraceptia.Din postarile pe care le-am citit eu de la tine,pot sa spun doar ca eu inca mai am multe de invatat si de citit, pana sa ajung sa stiu ce stii tu.Poate nu o sa stiu toata viata ce stii tu si te admir(mai ales ca am stat vre-o 3 nopti sa te citesc pe topicul tau si pe ortodoxie), insa chiar daca tu spui ca avortul este crima nu pot sa te cred pe cuvant.Explica-mi de ce zici tu ca este sau nu este, ca tu nu te-ai pronuntat si apoi o sa mai discutam, dar zi-mi si tu ce crezi ca este

Fosta membra 9am.ro

5013 mesaje

Postat pe: 8 Aprilie 2009, ora 17:54

De la: lizucaus, la data 2009-04-08 12:11:29

AAAAAAAAAAAAA..................SI CAND TI-O FACE MINTEA PUI,SA-I ARUNCI,SA NU SE INMULTEASCA SA MAI DAI NASTERE SI LA ALTE GENII CA TINE,CA NE DUCEM DRACULUI DE RAPA.SI ASA NOI IN LOC SA PROGRESAM,REGRESAM.NU DE ALTA,DAR ZAU,E PLINA ROMANIA DE GENII,DE-ALE CA TINE.IMI CER SCUZE ANTICIPAT PNTRU LIMBAJUL MAI PUTIN ACADEMIC,DAR AVAND IN VEDERE CA NU M-A EDUCAT MAMA,SE ACCEPTA.A DICA,CONSTIINTA MEA IL ACCEPTA.

ce tare a fost asta...Nu e irina fata rea, scrie si ea asa la impuls...nu le cantareste prea mult.Lizuca urmareste-o si tu pe alte forumuri

Fosta membra 9am.ro

975 mesaje

Postat pe: 8 Aprilie 2009, ora 18:23

De la: aadnanaaa, la data 2009-04-08 17:54:06
De la: lizucaus, la data 2009-04-08 12:11:29

AAAAAAAAAAAAA..................SI CAND TI-O FACE MINTEA PUI,SA-I ARUNCI,SA NU SE INMULTEASCA SA MAI DAI NASTERE SI LA ALTE GENII CA TINE,CA NE DUCEM DRACULUI DE RAPA.SI ASA NOI IN LOC SA PROGRESAM,REGRESAM.NU DE ALTA,DAR ZAU,E PLINA ROMANIA DE GENII,DE-ALE CA TINE.IMI CER SCUZE ANTICIPAT PNTRU LIMBAJUL MAI PUTIN ACADEMIC,DAR AVAND IN VEDERE CA NU M-A EDUCAT MAMA,SE ACCEPTA.A DICA,CONSTIINTA MEA IL ACCEPTA.

ce tare a fost asta...Nu e irina fata rea, scrie si ea asa la impuls...nu le cantareste prea mult.Lizuca urmareste-o si tu pe alte forumuri

Dacă tu zici,treacă de la mine.

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 8 Aprilie 2009, ora 18:26

De la: aadnanaaa, la data 2009-04-08 17:50:25Adi am citit cu atentie de vre-o 3 ori ce ai scris tu si ce am scris eu.Eu zic ca are sens ce spun si e logic.

Adnana, e bine că ai revenit. Acum avem însă două discuții: una legată de cele două seturi de propoziții pe care le-ai susținut, iar cealaltă legată de proprietatea de „om” a embrionului. Cea de-a doua este cu siguranță mai importantă, dar voi răspunde doar la prima acum (pentru că am foarte puțin timp) și voi reveni.

Cu „eu zic că are sens” și „eu zic că nu are sens” ne putem juca la nesfârșit – dar nu aducem un plus de cunoaștere. Compatibilitatea sau contradicția trebuie evaluate pe o anumită bază și cu argumente (nu doar afirmații). Eu am fost într-adevăr ceva mai pedant și am despărțit afirmațiile tale în cele două seturi, și asta din două motive: unu, acuratețea cu care trebuie să reprezentăm și punctul de vedere cu care nu suntem de acord (i.e., tu ai făcut afirmațiile în perechi distincte); și doi, nevoia de a trata/critica diferit aceste două seturi (i.e., metehnele de care suferă un set sunt diferite de metehnele de care suferă celălalt set).

Repet, primul set nu are probleme de logică, dar are probleme de ontologie; iar al doilea încalcă direct legea non-contradicției. Uită-te la modul în care am formulat critica fiecăruia și încearcă să depășești (dacă poți) obstacolele pe care ți le-am ridicat. Eu cred că ambele seturi sunt ireparabile (chiar dacă reformulezi primul) și că putem abandona firul.

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 8 Aprilie 2009, ora 18:32

lizi,daca te rog frumos sa nu o mai jignesti pe irina,imi asculti rugamintea? sa sti ca te avansez ministru cu propaganda daca n-o mai jignesti,multumesc frumos,s-auzim numai de bine!

Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje

Postat pe: 8 Aprilie 2009, ora 18:42

De la: florin_bad_boy2006, la data 2009-04-08 18:32:32lizi,daca te rog frumos sa nu o mai jignesti pe irina,imi asculti rugamintea? sa sti ca te avansez ministru cu propaganda daca n-o mai jignesti,multumesc frumos,s-auzim numai de bine!

Multumesc, Florin.. esti chiar un domn!
Dar sa stiti (si tu Lizuca!) ca nu m-am simtit jignita..
(presupun ca trebuie sa ma cunoasca pt a sti ce ma doare.. asa, la intamplare, nu o prea nimereste )

Fosta membra 9am.ro

5013 mesaje

Postat pe: 8 Aprilie 2009, ora 18:51

De la: adipopa, la data 2009-04-08 18:26:20
De la: aadnanaaa, la data 2009-04-08 17:50:25Adi am citit cu atentie de vre-o 3 ori ce ai scris tu si ce am scris eu.Eu zic ca are sens ce spun si e logic.

Adnana, e bine că ai revenit. Acum avem însă două discuții: una legată de cele două seturi de propoziții pe care le-ai susținut, iar cealaltă legată de proprietatea de „om” a embrionului. Cea de-a doua este cu siguranță mai importantă, dar voi răspunde doar la prima acum (pentru că am foarte puțin timp) și voi reveni.

Cu „eu zic că are sens” și „eu zic că nu are sens” ne putem juca la nesfârșit – dar nu aducem un plus de cunoaștere. Compatibilitatea sau contradicția trebuie evaluate pe o anumită bază și cu argumente (nu doar afirmații). Eu am fost într-adevăr ceva mai pedant și am despărțit afirmațiile tale în cele două seturi, și asta din două motive: unu, acuratețea cu care trebuie să reprezentăm și punctul de vedere cu care nu suntem de acord (i.e., tu ai făcut afirmațiile în perechi distincte); și doi, nevoia de a trata/critica diferit aceste două seturi (i.e., metehnele de care suferă un set sunt diferite de metehnele de care suferă celălalt set).

Repet, primul set nu are probleme de logică, dar are probleme de ontologie; iar al doilea încalcă direct legea non-contradicției. Uită-te la modul în care am formulat critica fiecăruia și încearcă să depășești (dacă poți) obstacolele pe care ți le-am ridicat. Eu cred că ambele seturi sunt ireparabile (chiar dacă reformulezi primul) și că putem abandona firul.

Uite zic eu sa facem in felul urmator.Imi spui tu ce crezi depre avort, lamurim problema asta si apoi trecem la afirmatiile mele si le verificam sensul pana la ultimul "fir de par"

Fosta membra 9am.ro

975 mesaje

Postat pe: 8 Aprilie 2009, ora 18:52

cica erau 3 femei la judecata de apoi.......sf. Petru catre prima:Tu draga mea,care-ti sunt pacatele ???.......sfinte,io nimic......cuminte,fidela,la locul meu......nimic,nimic.........Dumnezeu:Bravo,dati-i cheia de aur !!!!.........sf. Petru catre a 2-a: Tu,draga mea,ai pacatuit cu ceva ????........io,sfinte,acolo ,putin......cate-un pic din fiecare !!!!......da' ma caiesc ,sfinte!!!!......Dumnezeu: e bine asa,fata mea !!!.......dati-i cheia de argint !!!!........sf. Petru catre a 3-a:Tu ,draga mea,ce-ai facut ????.......apai io, sfinteeeeee........de toate......nu mi-a scapat nimic !!!!.........si nici ca ma caiesc .......pai doar o viata avem ,nu ????....Dumnezeu: DATI-I CHEIA DE LA APARTAMENTUL MEU !!!!...........

Având în vedere că sunt bolnavă și că nu mă mai interesează subiectul,treacă,de la mine.Iar tu dacă îmi mai zici o dată ,,lizi,,,întorc placa.Irina,te rog frumos nu mă supăra cu nimereala ta,că mai pun vreo 50 de pagini pe forumul ăsta.Glumeam

Fosta membra 9am.ro

975 mesaje

Postat pe: 8 Aprilie 2009, ora 18:54

Aadnanaaaaaaaaaaaaaaaaaaa tu chiar nu ai ce face?

Fosta membra 9am.ro

336 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 8 Aprilie 2009, ora 18:57

esti bonlava,,,de ce

Fosta membra 9am.ro

5013 mesaje

Postat pe: 8 Aprilie 2009, ora 19:01

De la: lizucaus, la data 2009-04-08 18:54:24Aadnanaaaaaaaaaaaaaaaaaaa tu chiar nu ai ce face?

cum adica? :)

Fosta membra 9am.ro

189 mesaje
Postat pe: 8 Aprilie 2009, ora 19:19

Jurnalul unei femei casatorite, dar nu indragostite

In iubire nu este suficient sa fii ales, trebuie sa fii si tu cel care alege. Nu am cerut niciodata oamenilor sa fie perfecti, eu la randul meu nu am fost perfecta. Nu am cerut o casatorie perfecta, stiam ca perfectiunea se inventeaza, apare pe parcurs, se pierde in final si o gasim undeva la jumatate, cand nimeni nu se asteapta. Daca nu este de la inceput, nu vine. Nu vine de una singura intr-o casnicie... Singuratatea nu se alunga doar pentru ca vrei ca o anumita persoana sa o alunge. Iubirea se construieste in timp, insa nu intre persoane care indraznesc sa iubeasca inegal. “Unde exista casatorie fara dragoste, va exista si dragoste fara casatorie”. Sunt cuvinte ale unui om celebru. Sunt cuvinte de care mie, un om ca orice altul, imi este frica de moarte. Si-mi ingheata sufletul cand le inteleg sensul...

Prima intalnire – De la prima intalnire am stiu ca o sa fie bine. El nu, eu da. Eu cu certitudine, el cu dubii. Pentru amandoi insa, destinul a hotarat sa fie bine. O sa fie bine... A fost o intalnire a unor oameni trecuti prin viata, o intalnire intre o femeie de 35 de ani si un barbat de 40. O intalnire ca oricare alta. Fara ploaie de stele, fara demersuri exceptionale de seducere, fara simptome marunte de indragostire, fara inrosiri puerile, fara puls accelerat, fara excese hilare sau de orice alt fel. O astfel de intalnire nu are cum sa se tranforme in lacrimi si sange. Perfect. Cine a cerut asa ceva?... Era timpul pentru liniste si zambete, pentru statornicie si armonie. Timp pentru o familie... Am insa unele ezitari, din cand in cand convulsii imi zguduie sufletul. Ma clatin. Sunt unele dubii care ma bantuie. Inca nu sunt sigura ca as putea sa il iubesc, insa cu timpul cred ca o sa fac. Si El o sa faca la fel. Era si timpul...
Prima zi de casatorie – De astazi s-a nascut o noua viata, viata mea. O sa fie o viata cum nu a mai vazut inima mea pana acum. Dar parca nu e ceea ce visam in urma cu 10 ani. Si ce? Am timp sa ma intorc acasa stiind ca acolo ma asteapta iubirea, am timp sa fiu sufocata de imbratisarea lui, am timp sa simt ca nu pot respira fara iubirea sa, am timp sa creez iubirea pe care mi-o doream. Mai am inca timp sa mi se intinda doua brate, sa ma trezeasca din amorteala sufleteasca, sa ma stranga pana la sufocare, pana cand voi putea vedea totul. Si cand or sa mi se deschida ochii, doar Lui sa-i spun "te iubesc"...
Primul an de casnicie – Astazi ma intreb cu uimire unde mi s-a dus si cea mai mica urma de luciditate pe care am avut-o vreodata. Cum de nu simt in imbratisarea lui decat respectul, afectiunea si devotamentul celui mai bun prieten? Unde e luciditatea? Unde sunt eu? Unde imi este inflacarea? Pe ce apa a sambetei s-au dus pasiunea si sangele fara de care am crezut ca o sa pot trai llinistita pana la adanci batraneti? Nu plang dupa mine. Plang dupa ceea ce as fi putut avea si nu am. Lacrimez pentru paradisul pe care nu l-am avut niciodata. Plang pentru ca simt ca ma sting inutil si ca am trait degeaba.
Al treilea an de casnicie -In sfarsit, inima mea a inceput sa bata cum trebuie. Ma tem ca nu si pentru cine trebuie. Imi este frica sa nu bata pe zi ce trece cu si mai multa putere. Unii ma percep ca pe o persoana care nu mai stie sa viseze, altii ca pe una care viseaza prea mult. Altii ma vad prea realista. Altii imi spun ca am renuntat prea devreme la visele mele. Eu ma vad o mincinoasa. Mint, ma mint, stiu si nu stiu ce vreau... As vrea sa indraznesc sa ma simt fericita cu adevarat dar ar fi tot cu cine nu trebuie. Asa ca nu. Nu o sa se poata...
Primul copil – Daca este ceva pentru care merita salvata casnicia noastra atunci este copilul meu. Mi l-am dorit atat de mult si il iubesc atat de mult... In sfarsit, am reusit sa dau eu viata persoanei care ma poate face fericita. Sunt mama. El este copilul meu. Este minunat! Ma simt minunat.
Ultima zi din viata mea de femeie maritata – A fost ziua in care semnatura mea s-a imprimat pe actul de divort. Incotro? Cine stie... Stiu ca nu mai pot trai intr-o casnicie fara dragoste. Am gasit casnicia perfecta, dar nu si dragostea pe care sa o asortez acestei casnicii. A fost ultima zi dintr-o casnicie fara iubire, o casnicie pe care au am ales-o...

Fosta membra 9am.ro

975 mesaje

Postat pe: 8 Aprilie 2009, ora 20:33

De la: gangsta1, la data 2009-04-08 18:57:52esti bonlava,,,de ce

Bolnava.Atat.Vrei detalii?

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 8 Aprilie 2009, ora 21:17

De la: lizucaus, la data 2009-04-08 20:33:59

Îți doresc multă, multă sănătate!!!!!!

Când toată lumea gândește la fel înseamnă că nimeni nu gândește.
Fosta membra 9am.ro

975 mesaje

Postat pe: 8 Aprilie 2009, ora 22:15

De la: dora_visinescu, la data 2009-04-08 21:17:56
De la: lizucaus, la data 2009-04-08 20:33:59

Îți doresc multă, multă sănătate!!!!!!

Iți mulțumesc!

Fosta membra 9am.ro

975 mesaje

Postat pe: 8 Aprilie 2009, ora 22:23

hmmmmm, femeia!!!
no, cand dumnezeu s-a hotarat, in final , sa creeze femeia , era dupa un bairam cu adam. petrecusera pana-n zori si simtisera lipsa unei persoane sa le aduca mancarea si bautura!
asa ca , doamne doamne, s-a apucat de lucru. si dai sculpteaza, si dai modeleaza , si dai finiseaza.
cand a vazut ce-a iesit, dumnezeu s-a gandit de doua ori inainte s-o scoata pe piata. sa o lase asa finisata brut sau sa-si desavarseasca opera!!? privind minunata faptura ce-i sedea in fata , cu chipul luminat de soarele amiezii si formele divine, parul scanteind in culorile pastelate ale vietii, dumnezeu a numito "capodopera". un gand insa il strafulgerea pe dumnezeu si gandul acesta inca il macina, oare va aprecia adam munca lui sau se va folosii de ea pentru scopul initial al creatiei!?

Gandul asta nici Adam nu cred ca il stie....

Fosta membra 9am.ro

975 mesaje

Postat pe: 8 Aprilie 2009, ora 22:24

la inceput D-zeu a facut Pamantul...Pamantul era gol si a facut Barbatul...vazand ca el se plictiseste s-a gandit sa faca Femeia...iar din ziua aceea nici Barbatul, nici D-zeu nu mai are liniste
"Dragostea este speranță...Fără ea, viața nu este nimic mai mult decât o iluzie ...!!!"

Fosta membra 9am.ro

975 mesaje

Postat pe: 8 Aprilie 2009, ora 22:27

Pt.Marcel
Inelul contraceptiv este un dispozitiv subtire, transparent, din plastic, care masoara 54 de mm in diametru si care este introdus in profunzimea vaginului, in jurul colului uterin. Implantarea lui nu este deloc complicata, Prima oara ar fi bine sa faci „procedura” intr-un cabinet ginecologic, dar este la fel de simplu ca si introducerea unui tampon. O data pus, dispozitivul incepe sa elibereze cantitati mici de estrogen si de progestativ, hormoni care sunt absorbiti de mucoasa vaginala, ajung in circulatia sangvina si, asemenea pilulelor contraceptive, inhiba ovulatia. Inelul va fi pus in primele 5 zile ale ciclului menstrual, iar dupa exact 3 saptamani va fi scos in aceeasi zi a saptamanii in care a fost si introdus, pentru a permite declansarea menstruatiei. Dupa alte 7 zile, va fi inlocuit cu un nou inel, pe care medicii ne sfatuiesc sa il punem in aceeasi zi a saptamanii si aproximativ la aceeasi ora ca si pe cel dinainte.

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 8 Aprilie 2009, ora 23:08

De la: aadnanaaa, la data 2009-04-08 18:51:39Uite zic eu sa facem in felul urmator.Imi spui tu ce crezi depre avort, lamurim problema asta si apoi trecem la afirmatiile mele si le verificam sensul pana la ultimul "fir de par"

Pe scurt. Adnana, eu cred că embrionul/fătul este o ființă umană din momentul concepției. Îndeplinește cele patru condiții privind viața biologică (metabolism, creștere, reacție la stimuli, reproducere). Nu este o ființă nepersonală (precum animalele), ci produsul a doi părinți umani. Este o ființă unică și completă din punct de vedere genetic: din momentul concepției până la trecerea în neființă nu i se mai adaugă nici o informație genetică nouă. Iar, fără o intervenție abruptă, embrionul este complet echipat pentru a se dezvolta cu ajutorul oxigenului, hranei și apei.

Nu contează cât este de mic – poate fi microscopic. Nu contează nivelul de dezvoltare – nici corpul fetiței de 3 ani nu este la fel de dezvoltat ca al adolescentei. Nu contează cât este de conștient de sine – nici noul-născut nu are această conștiență de sine (abia după 6 săptămâni dezvoltă funcții mentale simple). Nu contează că se găsește în mediu intra uterin – nimeni nu-și pierde valoarea în 6 cm. Nu contează dependența de mam㠖 nici după naștere de fapt nu este independent (iar câtă vreme este diferit ca sex, grupă sanguină, sistem osos...nu poate fi tratat doar ca o parte din mamă). Cu alte cuvinte, mărimea, maturitatea, mintea, mediul, dependența și altele nu dau (și nici nu iau ceva din) valoarea de ființă umană a embrionului/fătului.

Raționamentul pro-avort clădește de cele mai multe ori pe o premisă nedemonstrată (și, după părerea mea, nedemonstrabilă) – ceea ce în logică se consideră question-begging – pentru că presupune deja ceea ce nu a stabilit încă (i.e., că embrionul/fătul nu ar fi o ființă umană).

9am028364

9 mesaje
Postat pe: 8 Aprilie 2009, ora 23:25

am si eu o intrebare pt marcel : cum se reproduce un embrion??????

Pagini: << 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului .... AVORTUL ESTE O CRIMA ...
Mergi la: