Info
x
Ce credeti despre biserica ortodoxa romanasi preotii ei?
|
alehin 2584 mesaje Membru din: 25/03/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 22 Iulie 2009, ora 19:18
De la: Bi_anca, la data 2009-07-22 19:15:33De la: alehin, la data 2009-07-21 22:07:55De la: Bi_anca, la data 2009-07-21 17:48:17M-am gandit la o explicatie mai simpla!!
|
|
Bi_anca 1554 mesaje Membru din: 8/03/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 22 Iulie 2009, ora 19:20
De la: Shlomo_Mire_Ivan, la data 2009-07-21 20:37:33De la: Bi_anca, la data 2009-07-21 17:48:17M-am gandit la o explicatie mai simpla!!Repetentii sunt de admirat...vor sa aprofundeze materia....cutiuta...care cutiuta,a milei? Cred ca e plin de repetenti unul mai doct ca altul.... Cutiuta craniana, aia care sta sa crape la tine Shlomi.. Unde ai indesat ma atata creier ?????? Ascunzi tu ceva..
|
|
Postat pe: 22 Iulie 2009, ora 19:32
De la: 9am023185, la data 2009-07-22 18:31:59De la: alehin, la data 2009-07-20 22:53:11De la: coradu, la data 2009-07-20 22:12:47esti atee?nici eu nu sunt cel mai mare admirator al oamenilor bisericii,in numele religiei s-au facut cele mai odioase crime ale istoriei,dar nu cred ca trebuie blamata ideea de a crede in ceva..pentru multi lucrul asta il constituie singurul tel spre care mai pot tinde in momentul la care ajung la o anmumita varsta,singuri si fara nici o speranta... Multumesc , daca ai asemenea carti poti sa le postezi eu nu resping nimic...eu am citit destul cat sa-mi formez o atitudine ,dar nu stiu de ce am impresia ca intr-adevar istoria ,indiferent care) este scrisa de invingatori ...nu mai departe de ex .eu am fost pe 21dec 1989 in Piata Univ. si dupa aia am participat si la ,, fenomenul Piata Univ. -am refuzat sa-mi iau certif. de revolutionar- si nu stiu nimic desi am fost participanta directa si contemporana cu evenimentele de-atunci ...suntemi niste marionete ..exact ca o oglinda sparta ...nu mai reda imaginea Asa ca ce sa mai cred in ce este scris, istoria se repeta ,Ceausescu a scris istoria la randul lei ,si de 20 de ani tot de Iliescu auzim... hai ca am deraiat...
|
|
coradu 3399 mesaje Membru din: 6/07/2009 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 22 Iulie 2009, ora 20:21
ai dreptate la chestia cu marionetele ...sunt de aceeasi parere,doar ca cei care trag sforile noastre sunt atat de nepriceputi incat creeaza un haos.....
|
|
9am_Ella 241 mesaje Membru din: 29/05/2009 Oras: Bacau |
Postat pe: 22 Iulie 2009, ora 22:03
De la: vasilechivu2004, la data 2009-07-22 01:47:04Biserica, ortodoxa sau altfel, ar trebui sa fie o grupare de indivizi preocupata in primul rand de educarea morala a maselor. Ar trebui sa inlature sau diminueze ritualul (o repetitie permanenta, insotita adesea de falsa evlavie, facand participantii sa para o adunatura de actori) si sa puna accent pe fapte, pe sfaturi si interventii pentru comunitate. Daca preotii ar trebui sa-i urmeze lui Hristos de ce nu se implica ei ca si el in activitatea publica, de ce nu au nimic de spus spre exemplu cand se legalizeaza prostitutia si legaturile homosexuale (din cate stiu Dumnezeu le-a oferit homosexualilor Sodoma si Gomora; noi le oferim libertate), cand se fura la cel mai inalt nivel, cand se indatoreaza o tara pentru atatea generatii in viitor. Ei ar trebui sa lupte impotriva pacatului: minciuna, furtul, adulterul, sodomia, lacomia, dragostea de bani, etc. sunt peste tot. Am vazut preotii iesind pe strada sa trezeasca lumea la realitate? Ei se complac in a colecta rusinoase taxe la cununie si inmormantare (ca altfel nu ti-l ingroapa), ei sanctifica pe Stefan Cel Mare ("si sfant"), descris de Iorga ca: "mic la stat si repede varsatoriu de sange", ce mai, un sfant perfect. Trebuie sa avem si noi sfintii nostri, nu? Acesti indivizi incurajeaza inchinarea la "moaste" care apartin unor "sfinti". Avem un singur Dumnezeu, nu trebuie sa pupam cadavre si sa ne inchinam la ele, nici sa alergam sa ne calcam in picioare pentru "apa sfintita" din butoaiele lor, nici sa le pupam mana cu care fura din cutia milei. Preotul nu trebuie sa fie un intermediar intre om si Dumnezeu, el trebuie sa fie cel mult un sfetnic, si unul bun, un luptator la nevoie si nu un aliat al autoritatilor. Omul ar trebui sa mearga la preot pentru un sfat si nu o solutie, ii poate cere sa se roage pentru el sau impreuna cu el, nu ii poate cere "iertarea pacatelor". El nu o poate oferi. In relatia dintre Dumnezeu si om Biserica asa cum e acum nu este necesara. Biserica este de fapt un grup de oameni reunit in scopul de a se ruga lui Dumnezeu. Acest grup poate avea un sfetnic (nu intermediar), sa-i zicem preot (capabil sa indrume si un bun exemplu moral pentru comunitate) si o cladire in care sa se roage, pe care o putem numi biserica. Cuvantul pe care il gasesc pentru biserica si preotii de acum este "fals". Tot respectul pentru exceptii! Fiindca sunt si exceptii. Pai cum sa combata homosexualitatea, pedofilia, dragostea de bani sau minciuna ? Adica ce le place lor cel mai mult si mai mult? Si cand sa mai lupte ei impotriva pacatelor, "sa iese in strada sa trezeasca lumea la realitate" cu atatea campanii electorale? Zici taxe la cununie si inmormantare, dar colectele pentru case praznicale, care construite cu toti banii adunatii din usa in usa ar rivaliza cu Casa poporului ? Dar de obiectele de cult furate din biserici si valorificate in contul personal, ai auzit? De preotii care patroneaza cu acte in regula baruri, discoteci, magazine, service-uri auto, etc, ce zici? Si EI sunt cei pe care ii rogi sa-ti ierte pacatele, in fata carora trebuie sa ingenunchiez, LOR trebuie sa le pupi mana / poala...... ( respect pentru exceptii) Si daca EI reusesc sa determine un, sa zicem, grup ( din nefericire foarte mare) de oamenii sa pupe cadavre, sa ceara ajutor pentru realizarea diverselor dorinte unor "sfinti", eventual in cadrul unui ritual, atunci e ceva in neregula cu EI sau cu grupul respectiv de oameni? Au trecut 2000 de ani degeaba! Persoane cu pretentii intelectuale, tineri ce nu concep viata fara internet, telefon mobil, masini bengoase, molluri, eventual SPA-uri, operatii estetice si alte diverse produse ale civilizatiei si progresului stiintific se inghesuie la butoaie cu apa sfintita, se inchina mecanic la icoana acelei fecioara-nascatoare si platesc acatiste ca sa: reuseasca sa-si inmulteasca banii, sa-si dezvolte afacerile, sa poata vinde / cumpara ... cu cel mai bun pret, sa ocupe un post mai sus in organigrama, si credeti sau nu, am auzit eu la o slujba la care preotul citea acatistele primite in altar, sa o ajute Doamne- Doamne pe X sa ... slabeasca pana merge la mare! Nu mai spun de acatistele de felul: X sa o uite pe Y si sa se indrepre spre Z, sa se impace A cu B, sau sa se certe in favoare lui C, sa se marite cutare cu cutare, etc. ASTA E CREDINTA????? Daca "turma" are asemenea "spiritualitate", turma are atunci, pastorii potriviti. De ce IPS Daniel nu ia niciodata o atitudine, o pozitie sau nu are nicio reactie de condamnare publica, clara si limpede a preotilor care .... sunt vedete OTV??? Oare o fi chestia cu aruncatul pietrei???
Nu sunt decat doua iubiri. Iubirea de sine, sau iubirea pentru alte fiinte vii. Si indaratul iubirii de sine se afla suferinta si boala. iar indaratul iubirii pentru altii, se afla Binele. De fiecara data cand omul iubeste in afara lui, face, constient sau nu, un act de credinta.
|
|
Postat pe: 22 Iulie 2009, ora 23:04
De la: 9am044363, la data 2009-07-22 22:03:06De la: vasilechivu2004, la data 2009-07-22 01:47:04Biserica, ortodoxa sau altfel, ar trebui sa fie o grupare de indivizi preocupata in primul rand de educarea morala a maselor. Ar trebui sa inlature sau diminueze ritualul (o repetitie permanenta, insotita adesea de falsa evlavie, facand participantii sa para o adunatura de actori) si sa puna accent pe fapte, pe sfaturi si interventii pentru comunitate. Daca preotii ar trebui sa-i urmeze lui Hristos de ce nu se implica ei ca si el in activitatea publica, de ce nu au nimic de spus spre exemplu cand se legalizeaza prostitutia si legaturile homosexuale (din cate stiu Dumnezeu le-a oferit homosexualilor Sodoma si Gomora; noi le oferim libertate), cand se fura la cel mai inalt nivel, cand se indatoreaza o tara pentru atatea generatii in viitor. Ei ar trebui sa lupte impotriva pacatului: minciuna, furtul, adulterul, sodomia, lacomia, dragostea de bani, etc. sunt peste tot. Am vazut preotii iesind pe strada sa trezeasca lumea la realitate? Ei se complac in a colecta rusinoase taxe la cununie si inmormantare (ca altfel nu ti-l ingroapa), ei sanctifica pe Stefan Cel Mare ("si sfant"), descris de Iorga ca: "mic la stat si repede varsatoriu de sange", ce mai, un sfant perfect. Trebuie sa avem si noi sfintii nostri, nu? Acesti indivizi incurajeaza inchinarea la "moaste" care apartin unor "sfinti". Avem un singur Dumnezeu, nu trebuie sa pupam cadavre si sa ne inchinam la ele, nici sa alergam sa ne calcam in picioare pentru "apa sfintita" din butoaiele lor, nici sa le pupam mana cu care fura din cutia milei. Preotul nu trebuie sa fie un intermediar intre om si Dumnezeu, el trebuie sa fie cel mult un sfetnic, si unul bun, un luptator la nevoie si nu un aliat al autoritatilor. Omul ar trebui sa mearga la preot pentru un sfat si nu o solutie, ii poate cere sa se roage pentru el sau impreuna cu el, nu ii poate cere "iertarea pacatelor". El nu o poate oferi. In relatia dintre Dumnezeu si om Biserica asa cum e acum nu este necesara. Biserica este de fapt un grup de oameni reunit in scopul de a se ruga lui Dumnezeu. Acest grup poate avea un sfetnic (nu intermediar), sa-i zicem preot (capabil sa indrume si un bun exemplu moral pentru comunitate) si o cladire in care sa se roage, pe care o putem numi biserica. Cuvantul pe care il gasesc pentru biserica si preotii de acum este "fals". Tot respectul pentru exceptii! Fiindca sunt si exceptii.
|
|
vasile_vali 2835 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Galati |
Postat pe: 18 August 2009, ora 14:31
De la: ecat, la data 2008-11-26 11:11:28Ce poate sau ar trebui sa faca pentru societate si comunitate si ce face , in realitate? Va este un sprijin moral? Prea putin! BOR e printre institutiile care s-au reformat cel mai putin dupa '90. De la refuzul de a-si alunga din randurile ei popii degraba turnatori la Secu (ba a sarit in a-i proteja!), pana la salariile grase si netaierea de chitante pentru prestatii, BOR se indeparteaza incet-incet de popor, pe care se lauda ca-l pastoreste! Cum, facand politica, luand bani si de la bogati si de la saraci, facand (unii popi) negot cu locurile de veci? Oare unde se plaseaza BOR in raport cu Societatea? Se crede de-asupra ei si nu din randul ei? Alooo, se aude tov. Patriarh? Va voi spune asa, pana cand veti da o misiva,scrisoare oficiala prin care va veti cere scuze pentru colaborarea din trecut cu Secu, pentru abandonarea romanilor in ghearele PCR, pentru locurile de la Seminarii rezervate fiilor de popi, pentru viteza de imbogatire a unor clerici ortodocsi (oare A.N.I. are competenta in a-i verifica pe miruiti?) si rapida urcare in rang bisericesc a unor (presupusi) urmasi ai Apostolilor... Si un apel, mai dezirabil in a se infaptui: tov. Patriarh, renuntati la cifrele mincinoase care ar spune ca poporul roman este ortodox cam 90 %; poporul roman este superstitios 85% si restul sunt credinciosi cu adevarat respectand Scripturile. Pentru cine nu crede, sa ia evidentele Institutului National de Statistica, cu rata avorturilor, a mortalitatii infantile, a crimelor, a divorturilor, a sinuciderilor etc. |
|
Postat pe: 18 August 2009, ora 14:39
Exista o problema cu popoarele religioase. Tind sa amestece invataturile din cartile sfinte cu treburile statului, realizand un talmes balmes. Motivul e simplu. L-am intalnit expus si in cartea lui Barack Obama, The Audacity of Hope.
Religia si credinta sunt domenii care exclud compromisul. Nu poti sa fii putin credincios, mai mult ateu, sau oleaca habotnic. Nu poti sa tii post de la ora 5 la 8, nu poti sa zici doar trei strofe dintr-o rugaciune, ori sa-ti faci cruce cu doua degete. Pe de alta parte, in domeniul politic, intransigenta, refuzul compromisului se pot dovedi fatale unui stat. Imaginati-va ca evreii nu ar face comert cu crestinii, ca arabii nu ar vinde petrol crestinilor, iar crestinii nu ar cumpara adidasi produsi de lucratori hindusi. Poate sunt unii care spun la ce bun e statul? Noi il avem pe Dumnezeu! Iar statul trebuie facut tot dupa legile lui Dumnezeu. Si aici, o sa va dau un exemplu din cartea lui Obama, putin adaptat la situatia Romaniei. Sa zicem ca un credincios ortodox merge pe strada si vede cum intr-un magazin un om cu barba ameninta un copil cu un cutit. Daca acel credincios ar aplica 100% invatatura Bibliei si nu ar avea incredere intr-un stat exclusiv laic, atunci poate ca ar trebui sa urmeze pilda lui Avraam. Avraam si-ar fi jertfit fiul, injunghiindu-l, pentru ca asa i-a poruncit Dumnezeu si doar interventia divinitatii l-a oprit. Fusese un test. Dar in cazul trecatorului nostru crestin? Oare va crede el ca in interiorul acelui magazin, unde un adult tine un cutit la gatul unui copil se intampla tot o pilda divina si va astepta interventia lui Dumnezeu? Sau va da buzna inautru ca sa salveze copilul, ori va chema Politia? Pentru ca nu te poti astepta ca Dumnezeu sa-ti ghideze fiecare pas, sa hotarasca pentru tine, sa ghideze economia unei tari si relatiile ei diplomatice. Pentru asta exista statul. Cand Biserica, sau oameni ai Bisericii incearca sa dea sfaturi politice, bazandu-se pe dogme religioase, rezultatul este aproape intotdeauna un derivat al fanatismului. Se intampla si in Italia, si in Iran, si in Irak, in Afganistan, in acele biserici din SUA unde pastori inflacarati predicau pana mai ieri superioritatea albilor, sau in alte biserici din SUA, unde pastori la fel de inflacarati, predica azi ridicarea negrilor la lupta impotriva asupritorilor albi.
|
|
|
|
|
mihai_suhani 68 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Satu Mare |
Postat pe: 18 August 2009, ora 15:07
retiunea si credinta nu au nimic comun. eu sunt ateu si de aceea nu voi judeca nici biserica si nici preotii ei,cu care bineinteles nu sunt de acord. vreau doar sa aud parerea credinciosilor despre ultima isprava a BOR in Bucuresti. se distruge un parc si un loc de joaca pentru copii pentru a mai ridica o falnica biserica. cu totii traim in Romania si stim ca daca ceva s-a construit in Romania postrevolutionara,acelea au fost bisericile. au aparut ca ciupercile dupa ploaie. nu vreau sa mai amintesc ca sumele uriase de bani cheltuite la ridicarea acestor biserici puteau fi folosite in scopuri mult mai lumesti si mult mai necesare. nu cred ca bisericile si rugaciunea ne vor scoate din criza economica dar sunt sigur ca daca vom construi noi biserici si catedrale (catedrala neamului)ne vom adanci si mai tare in criza. deci , ce parere aveti de construirea unei biserici,desfiintand un parc si un loc de joaca pantru copii?
|
|
Ic3 922 mesaje Membru din: 29/06/2009 Oras: Constanta |
Postat pe: 18 August 2009, ora 15:20
De la: mihai_suhani, la data 2009-08-18 15:07:13retiunea si credinta nu au nimic comun. eu sunt ateu si de aceea nu voi judeca nici biserica si nici preotii ei,cu care bineinteles nu sunt de acord. vreau doar sa aud parerea credinciosilor despre ultima isprava a BOR in Bucuresti. se distruge un parc si un loc de joaca pentru copii pentru a mai ridica o falnica biserica. cu totii traim in Romania si stim ca daca ceva s-a construit in Romania postrevolutionara,acelea au fost bisericile. au aparut ca ciupercile dupa ploaie. nu vreau sa mai amintesc ca sumele uriase de bani cheltuite la ridicarea acestor biserici puteau fi folosite in scopuri mult mai lumesti si mult mai necesare. nu cred ca bisericile si rugaciunea ne vor scoate din criza economica dar sunt sigur ca daca vom construi noi biserici si catedrale (catedrala neamului)ne vom adanci si mai tare in criza. deci , ce parere aveti de construirea unei biserici,desfiintand un parc si un loc de joaca pantru copii? Iti spun eu ce parere au..Nici una.. Sunt atat de confuzi.. Ce sa aleaga? Un camin de batrani sau un staul in care sa adune oile ratacite ale domnului in zi de,,sarbatoare'' 1.Un ocol pentru animale este prolific. Mentine in acest mod starea de latenta a dobitoacelor care nu prea mai au nevoie de fan si nutreturi furajere concentrate. 2.Un camin de batrani. Ar fi un mare consumator de resurse. Mult mai convenabil este sa-i lase sa moara pe strazi. Daca m-as apuca sa continui..as putea aduce argumente.......fara numar..cum spun maneloizii nostrii contemporani..
Somnul ratiunii naste monstrii.Bestii cu chipurii umane ce se hranesc cu neputinta acestei lumi ce se incapataneaza sa traiasca in ignoranta.
|
|
Postat pe: 18 August 2009, ora 16:03
Creștinii vor ca păstorul să le fie un model de viață duhovnicească. Ne este foarte greu să rezistăm ispitelor acestei lumi neopăgâne, urâtoare de Hristos. Cum vom rezista oare dacă păstorii noștri ne vor fi pilde de păcat și nu de virtute?..
Cei mai slabi în credință privesc spre cei mai sporiți, pentru a se aprinde din râvna lor duhovnicească. Și dacă cei mai sporiți calcă în picioare Evanghelia lui Hristos, ce vor face ceilalți? în Evenimentul zilei, în numărul din 22 martie 2005, a apărut un alt articol despre slujitori ai altarului care sunt acuzați că ar fi făcut lucruri murdare: În ultimele săptămâni au izbucnit mai multe scandaluri în legătură cu acuzații foarte grave la adresa mai multor înalți prelați ai Bisericii Ortodoxe din Grecia, numeroase voci mergând până la a cere demisia arhiepiscopului Christodoulos, capul bisericii elene. Recent, confidentul său, Theoklitos, episcop de Thessaliotis, a demisionat după ce a fost acuzat de homosexualitate și trafic de droguri, iar după numai câteva zile, mentorul lui Christodoulos, mitropolitul Kallinikos de Athena, a fost și el acuzat că a făcut avansuri sexuale unui țârcovnic. Dezvăluirile curg gârlă, aproape în fiecare zi formulându-se noi acuzații contra unui preot care are un comportament sexual deviat sau care a furat bani din fondurile bisericii, |
|
Ic3 922 mesaje Membru din: 29/06/2009 Oras: Constanta |
Postat pe: 18 August 2009, ora 16:14
Solutii pentru combaterea acestor acte..sunt.. Dar..cine ar pune in aplicare masuri anti biserica in romanica? Niezeii mamii lor de cre[s]tini...
Somnul ratiunii naste monstrii.Bestii cu chipurii umane ce se hranesc cu neputinta acestei lumi ce se incapataneaza sa traiasca in ignoranta.
|
|
Postat pe: 18 August 2009, ora 16:21
De la: Ic3, la data 2009-08-18 16:14:27 De la Alehin: Pai de ce sa i-a masuri cineva ? Nu stii proverbul ala ,,spune-mi cu cine te imprietenesti ca sa-ti spun cine esti ,,? Cine ar mai fura ,minti, uri sau omori daca n-ar avea profesori buni ? daca Dumnezeul descris de ei n-ar fi atat de ingaduitor iertator si indiferent/tolerant ?De-asta e bun ...ca primeste bani ...ca iarta pe oricine (cu conditia sa se pocaiasca ) ca intelege ca si preotii sunt oameni si poate pe ei ii incearca cel mai mult ? ...La asta te-ai gandit ?
|
|
doinita67 96 mesaje Membru din: 15/11/2008 Oras: Calarasi |
Postat pe: 19 August 2009, ora 19:30
Nu sunt eu in masura sa judec preotii ,fiindca are cine ,dar acum 2 sapt. am fost la biserica la parastasul unui vecin pentru 6 sapt. cred ca mi-am facut la pacate cu miile cind am putut vedea cei 2 preoti care au tinut slujba o jumatate de ora si la masa povestea ca atunci cind se duce cu batezul pe multi ii ia din pat.Parerea mea din ce relata unul dintre ei ala mai batrin ca ala era talpa iadului nu are ce cauta in acel lacas sfint ca spurca tot .Te uitai la el ca invitase o enoriasa mai tinara linga el si i se scurgea ochii.Rusine pentru astfel de oameni care nu fac cinste bisericii.Si in fiece post cu botezul prin sat dupa bani,se pare ca s-au vindut diavolului.
|
|
Postat pe: 20 August 2009, ora 00:03
De la: doinita67, la data 2009-08-19 19:30:56Nu sunt eu in masura sa judec preotii ,fiindca are cine ,dar acum 2 sapt. am fost la biserica la parastasul unui vecin pentru 6 sapt. cred ca mi-am facut la pacate cu miile cind am putut vedea cei 2 preoti care au tinut slujba o jumatate de ora si la masa povestea ca atunci cind se duce cu batezul pe multi ii ia din pat.Parerea mea din ce relata unul dintre ei ala mai batrin ca ala era talpa iadului nu are ce cauta in acel lacas sfint ca spurca tot .Te uitai la el ca invitase o enoriasa mai tinara linga el si i se scurgea ochii.Rusine pentru astfel de oameni care nu fac cinste bisericii.Si in fiece post cu botezul prin sat dupa bani,se pare ca s-au vindut diavolului. pai..deh..si ei e oameni chiar daca are sutana...or fi avand si ei ceva pe sub patrafir...cat despre trezitul de dimineata,au dreptate...sa se trezeasca si preacuviosii enoriasi ,ca doar o data pe an le intra popa-n casa.. |
|
Postat pe: 20 August 2009, ora 10:01
De la: coradu, la data 2009-08-20 00:03:38De la: doinita67, la data 2009-08-19 19:30:56Nu sunt eu in masura sa judec preotii ,fiindca are cine ,dar acum 2 sapt. am fost la biserica la parastasul unui vecin pentru 6 sapt. cred ca mi-am facut la pacate cu miile cind am putut vedea cei 2 preoti care au tinut slujba o jumatate de ora si la masa povestea ca atunci cind se duce cu batezul pe multi ii ia din pat.Parerea mea din ce relata unul dintre ei ala mai batrin ca ala era talpa iadului nu are ce cauta in acel lacas sfint ca spurca tot .Te uitai la el ca invitase o enoriasa mai tinara linga el si i se scurgea ochii.Rusine pentru astfel de oameni care nu fac cinste bisericii.Si in fiece post cu botezul prin sat dupa bani,se pare ca s-au vindut diavolului. Nu ... O data pe an le intra popa in casa la Boboteaza, o data pe an la Paste, o data la Petru si Pavel, o data la Sf. Maria, o data la Craciun, o data ... cu alt motiv (colecta pt renovare), ... o data cu alt motiv ( colecta pt. clopot, casa praznicala, etc) .... si altadata cu alt motiv...
Nu sunt decat doua iubiri. Iubirea de sine, sau iubirea pentru alte fiinte vii. Si indaratul iubirii de sine se afla suferinta si boala. iar indaratul iubirii pentru altii, se afla Binele. De fiecara data cand omul iubeste in afara lui, face, constient sau nu, un act de credinta.
|
|
Fosta membra 9am.ro 5243 mesaje Membru din: 11/08/2009 |
Postat pe: 20 August 2009, ora 10:36
De la: alehin, la data 2009-08-18 16:03:01Creștinii vor ca păstorul să le fie un model de viață duhovnicească. Ne este foarte greu să rezistăm ispitelor acestei lumi neopăgâne, urâtoare de Hristos. Cum vom rezista oare dacă păstorii noștri ne vor fi pilde de păcat și nu de virtute?.. Mai Alehin ,ce ai cu grecii -la ei e o traditi ,au o scuza -in antichitate cand plecai in armata aveai obligatia militara ,morala si ca atributie de serviciu sa fii fetita veteranului- de ce te deranjeaza ca unii sunt degenerati e o virtute -daca dumnezeu i-a facut barbati asta inseamna ca ei nu au dreptul sa iubeasca ? din acest motiv s-au si facut preoti ca sa fie mai aproape de prostime -sa-i inteleaga si sa-i ajute sa-si rezolve chestia aia cu pacatele - una e sa o faci cu un pacatos si alta cu un preot care foloseste o unealta sfintita - poate ca nu stii dar ei cand se pogoara cu duhul sfant asupra enoriasilor de gen masculin fac o baie purificatoare si isi stropesc organul cu aghezma-asta ajuta foarte mult la indepartarea microbilor si raspandirea SIDA inafara greciei nu mai este posibila - |
|
Dorulet 7896 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 26 August 2009, ora 22:06
Parchetul General a inceput urmarirea penala pe numele lui iPS Teodosie, pentru luare de mita si instigare la fals intelectual, dar si pentru alti doi preoti, toti trei prezentandu-se miercuri la parchet pentru a afla invinuirile, declara surse judiciare.
Astfel, preotul Bogdan Chiriluta este cercetat de procurorii iCCJ pentru luare de mita, iar preotul Emil Braescu pentru fals intelectual. Ancheta procurorilor a inceput dupa dezvaluirile ziarului "Romania Libera", potrivit caruia acesta ar fi cerut bani si cadouri pentru a-l ajuta pe un reporter sa se inscrie la facultate si sa devina preot. Arhiepiscopul Tomisului, iPS Teodosie, s-a prezentat, pe 30 iulie, la Parchetul General, pentru a fi audiat. Potrivit unor surse judiciare, iPS Teodosie s-a mai prezentat o data la Parchetul General, in iulie, cand ar fi refuzat sa faca orice fel de declaratie. Dosarul in care este cercetat iPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a ajuns la Parchetul inaltei Curti de Casatie si Justitie, dupa ce Parchetul de pe langa Tribunalul Constanta si-a declinat competenta in acest caz, in mai, intrucat iPS Teodosie are calitatea de inalt prelat. Parchetul de pe langa Tribunalul Constanta si-a declinat competenta in acest caz dupa ce a primit o adresa de la Arhiepiscopia Tomisului in care se precizeaza oficial calitatea inaltului prelat. Arhiepiscopul Tomisului face parte din Marele Cler, iar, potrivit legii, ierarhii care apartin acestei categorii pot fi cercetati numai de catre Parchetul General. Potrivit purtatorului de cuvant al Parchetului Tribunalului Constanta, Adina Florea, institutia s-a autosesizat pentru infractiunea de luare de mita si complicitate la fals intelectual. Parchetul se autosesizase si fata de inspectorul Biroului Catehizare, parintele Emil Cosmin Braescu, pentru savarsirea infractiunilor de complicitate la luare de mita si fals intelectual. Ancheta publicata in "Romania libera" descrie modul in care Arhiepiscopul Tomisului, iPS Teodosie, ar fi cerut bani si cadouri pentru a-l ajuta pe unul dintre reporteri sa se inscrie la Facultate de Teologie (unde este decan) si sa devina preot, desi nu avea pregatirea necesara. sursa: Infojuridic
Când toată lumea gândește la fel înseamnă că nimeni nu gândește.
|
|
Postat pe: 27 August 2009, ora 14:51
De la: Dorulet, la data 2009-08-26 22:06:57Parchetul General a inceput urmarirea penala pe numele lui iPS Teodosie, pentru luare de mita si instigare la fals intelectual, dar si pentru alti doi preoti, toti trei prezentandu-se miercuri la parchet pentru a afla invinuirile, declara surse judiciare. Astazi Arhiepiscopul Tomisului a declarat ca " accepta cu demnitate urmarirea penala" .... !!!
|
|
Postat pe: 28 August 2009, ora 00:17
De la: 9am_Ella, la data 2009-08-20 10:01:57De la: coradu, la data 2009-08-20 00:03:38De la: doinita67, la data 2009-08-19 19:30:56Nu sunt eu in masura sa judec preotii ,fiindca are cine ,dar acum 2 sapt. am fost la biserica la parastasul unui vecin pentru 6 sapt. cred ca mi-am facut la pacate cu miile cind am putut vedea cei 2 preoti care au tinut slujba o jumatate de ora si la masa povestea ca atunci cind se duce cu batezul pe multi ii ia din pat.Parerea mea din ce relata unul dintre ei ala mai batrin ca ala era talpa iadului nu are ce cauta in acel lacas sfint ca spurca tot .Te uitai la el ca invitase o enoriasa mai tinara linga el si i se scurgea ochii.Rusine pentru astfel de oameni care nu fac cinste bisericii.Si in fiece post cu botezul prin sat dupa bani,se pare ca s-au vindut diavolului. sa stii ca nu poti generaliza..sunt si preoti culti si foarte realisti cu care iti face placere sa ai o conversatie si abia astepti sa iti intre in casa..admit insa ca majoritatea sunt complet rupti de realitate |
|
Postat pe: 28 August 2009, ora 10:38
De la: coradu, la data 2009-08-28 00:17:17De la: 9am_Ella, la data 2009-08-20 10:01:57De la: coradu, la data 2009-08-20 00:03:38De la: doinita67, la data 2009-08-19 19:30:56Nu sunt eu in masura sa judec preotii ,fiindca are cine ,dar acum 2 sapt. am fost la biserica la parastasul unui vecin pentru 6 sapt. cred ca mi-am facut la pacate cu miile cind am putut vedea cei 2 preoti care au tinut slujba o jumatate de ora si la masa povestea ca atunci cind se duce cu batezul pe multi ii ia din pat.Parerea mea din ce relata unul dintre ei ala mai batrin ca ala era talpa iadului nu are ce cauta in acel lacas sfint ca spurca tot .Te uitai la el ca invitase o enoriasa mai tinara linga el si i se scurgea ochii.Rusine pentru astfel de oameni care nu fac cinste bisericii.Si in fiece post cu botezul prin sat dupa bani,se pare ca s-au vindut diavolului. Si eu admit ca exista exceptii, f. rare, dar exista !
|
|
caprairinucai 1 mesaj Membru din: 17/08/2009 |
Postat pe: 28 August 2009, ora 16:33
in conditiile in care 70% din ceea ce castigi se duce la stat si o caruta din acesti bani la culte,in conditiile in care pentru orice serviciu prestat de popa (in biserica sau in afara ei) platesti-de cele mai multe ori fara chitanta-,chiar crezi k este cazul sa mai si donezi?As face-o dar BOR in general nu prea are in traditie sa-i ajute pe cei napastuiti
|
|
9am023185 198 mesaje Membru din: 28/03/2009 |
Postat pe: 28 August 2009, ora 18:14
coradu a scris:
"sa stii ca nu poti generaliza..sunt si preoti culti si foarte realisti cu care iti face placere sa ai o conversatie si abia astepti sa iti intre in casa..admit insa ca majoritatea sunt complet rupti de realitate" Aici sunt doua aspecte diferite: ai dreptate cand spui ca exista preoti ce si-au ales aceasta profesie din convingere, si nu din interes; de asemenea, e adevarat ca sunt extrem de culti... Dar, problema este alta: nici macar acestia nu mai cunosc Adevarul ! Stiinta initiatica s-a pierdut demult, cam de pe vremea dacilor; a fost ascunsa si rastalmacita intentionat... Aceasta e marea lor lipsa... ca nu se straduiesc s-o redescopere, asa cum o fac initiatii, si nu numai cei din Orient (Tibet); se multumesc sa strabata la infinit acelasi drum infundat. Pacat, mare pacat: multi ajung chiar sa nege Divinitatea, si asta e tocmai vina lor, cu dogmele absurde pe care le impun si care nu pot fi acceptate nici de un copil (Crede si nu cerceta, iad, Dumnezeu pedepseste... cate erori fatale !)
|
|
Postat pe: 29 August 2009, ora 10:44
De la: 9am023185, la data 2009-08-28 18:14:23coradu a scris: prefer sa raman cu imaginea idilica din cartile lui REBREANU unde popa si dascalul de la tzra erau liderii comunitati si cei mai respectati oameni din tot satul..pe atunci preotul chiar nu era un accesoriu inutil..asta dincolo de dogme,adevaruri si alte percepte.. |
|
super_green_frog 1358 mesaje Membru din: 12/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 5 Septembrie 2009, ora 18:35
All Things Grow With Love
|
|
Ana_carmen_baciu 989 mesaje Membru din: 26/07/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 5 Septembrie 2009, ora 19:50
Ce parere am? Pai e cam impartita.. Cunosc (doi la numar) preoti demni de tot respectul, care au o conduita morala exemplara, in familie si societate.
M-as bucura sa stiu ca majoritatea sunt ca ei. |
|
adela1zone5 66 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 6 Septembrie 2009, ora 21:42
Ca in toate domeniile, in Romania si in problema bisericii e la fel: or fi cativa care duc in spate problema si pot fi dati exemplu dar majoritatea se incadreaza perfect in caracteristicile clasei medii din Romania, neavand legatura cu ceea ce ar trebui sa fie si sa faca si intorcand lucruri pe dos. Biserica sustine subdezvoltarea si feudalismul romanesc, mai ales la nivelul femeilor. Eu cunosc imens de multe femei, unele mai in varsta , altele mai tinere, care sunt de cea mai ingrozitoare subdezvoltare posibila, traiesc mai rau ca-n CARAGIALE...etc, DAR : se spala pe maini si la creier cu faptul ca sunt : - BISERICOASE! Iar mie imi vine, pur si simplu, sa vomit peste ele! HUUOO!!!
|
|
Postat pe: 7 Septembrie 2009, ora 00:15
De la: adela1zone5, la data 2009-09-06 21:42:31Ca in toate domeniile, in Romania si in problema bisericii e la fel: or fi cativa care duc in spate problema si pot fi dati exemplu dar majoritatea se incadreaza perfect in caracteristicile clasei medii din Romania, neavand legatura cu ceea ce ar trebui sa fie si sa faca si intorcand lucruri pe dos. Biserica sustine subdezvoltarea si feudalismul romanesc, mai ales la nivelul femeilor. Eu cunosc imens de multe femei, unele mai in varsta , altele mai tinere, care sunt de cea mai ingrozitoare subdezvoltare posibila, traiesc mai rau ca-n CARAGIALE...etc, DAR : se spala pe maini si la creier cu faptul ca sunt : - BISERICOASE! Iar mie imi vine, pur si simplu, sa vomit peste ele! HUUOO!!! si eu cred ca acei ce vad in Biserica ultimul colac de salvare gresesc grav..pai s-a dus el la fund ditamai Titanicul,cum sa te salvezi dintr-o barcuta dupa ce toata viatza ai inundat-o cu apa..cum vrei sa pluteasca? vrei sa faci diin rahat bici si ai pretentie ca biciul si sa pocneasca....
|
|
9am102555 2 mesaje Membru din: 21/07/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 7 Septembrie 2009, ora 10:56
eu stiu din biblie k nu trebuie sa te spovedesti la preoti,decat la Dumnezeu(pt k si preotul este doar un om cu pacate)....iar dak vrei sa ajuti oameni nevoiasi,sunt atatia care au nevoie si ii poti ajuta daca esti crestin.Cat despre obiceiuri.....cate bordee atatea obicee!Mi se par unele obiceiuri ridicole la ortodocsi,mai ales k ele nu sunt deloc scrise in biblie.Nu stiu de ce unii oameni au ochii inchisi si nu vor sa se duca direct la sursa sa citeasca si sa vada exact ce trebuie tinut.Pe langa faptul k unele obiceiuri nu sunt folositoare,sau unele chiar daunatoare,ei omit tocmai ce trebuie tinut si este foarte important.Fara sa tina ce este scris in biblie niciodata nu vor ajunga in Cer,pentru k pe ei nu ii intereseaza sa afle.Bibliilia decamdata inca se mai poate citi.Trebuie de-acum profitat de acest lucru,pana nu se da legea duminicala a lui Papa si se vor duce pe apa sambetei si ortodoxia si tot.Dak stii ce a zis Dumnezeu si ti acele lucruri esti cel mai fericit.SI CULMEA,ACESTE LUCRURI SUNT SCRISE SI BIBLIA ORTODOXA SI IN TOATE BIBLIILE.PREOTILOR DAK LE ARATI CE SCRIE NU RECUNOSC,PT K DEJA LE E RUSINE SA MAI ADMITA ACUM K AU GRESIT SI CA AU DUS OAMENII IN EROARE.CITITI OAMENI BUNI!!!
|
|
9am102555 2 mesaje Membru din: 21/07/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 7 Septembrie 2009, ora 11:03
STIU UN PREOT ORTODOX,CARE DUPA CE I-AM ARATAT CE SCRIE IN BIBLIE,SI DUPA CATVA TIMP A ACCEPTAT,SI-A DAT SEAMA K A CONDUS GRESIT LUMEA....SI AM ASISTAT APOI LA O SLUJA DE-A LUI IN BISERICA ORTODOXA IN CARE ZICEA: OAMENI BUNI,NU MAI PUPATI PERETII,K II SPALAM NOI....SI MLTE ALTE LUCRURI,K DE EXEMPLU K NU ESTE NEAPARATA NEVOIE CA OMUL SA MOARA CU LUMANARE,PENTRU K IN TRECUT,SFINTII MUREAU CU LUMANARE DEOARECE NU ERA ALT MIJLOC DE ILUMINAT....DOAMNE,SI KND TE GANDESTI K UNII OAMENI TRAIESC NISTE IMRESII DE-ALE PREOTILOR!ORICUM,ACEL POPA NU STIU CAT A MAI STAT IN ACEA BISERICA,CRED K A FOST DAT AFARA CURAND,PT K IATA INCA O GRESEALA,CA OAMENII NU VOR SA AFLE DE CE A ZIS ACELE LUCRURI. DUMNEZEU SA VA DEA INTELEPCIUNE,SI TRAITI ASA CUM A ZIS EL ;),NU DUPA POPI!! EI NU AU NICI O PUTERE!! CITITI ACEST LUCRU SIN BIBLIE!CITITI CAT MAI MULT,SIO NU CONTEAZA CE BIBLIE!PT K IN TOATE E SCRIS LA FEL,DOAR K IN UNELE E SCRIS MAI GREOI....DAR O SA INTELEGETI!
|
|
|
|