darksethstorm
60 mesaje
Oras: BUCURESTI
|
Postat pe: 14 Iulie 2009, ora 18:35
eu nu inteleg cum pentru un om care gandeste si vede atatea mai ales in epoca asta a informatiei, exista conceptul de "sprijin moral de la o institutie" - fie ea reprezentata de stat sau biserica.
sprijinul moral vine din increderea ta intr-o forta divina sau dupa caz din increderea in puterile tale. ce rost au toate celelalte pentru tine ?
http://supravietuitoriinromania.wordpress.com
|
|
|
meduza
51 mesaje
Oras: Craiova
|
Postat pe: 14 Iulie 2009, ora 19:02
|
Fosta membra 9am.ro
666 mesaje
|
Postat pe: 14 Iulie 2009, ora 20:22
nu cred nimic!!! dar nici nu trebuie toti preotii bagati in aceiasi oala !!!
Adevarat ca mai cinstit lucru nu este in lume, si mai scump si mai curat, decat omul procopsit la invatatura. - Mihail Sadoveanu
|
super_green_frog
1358 mesaje
|
Postat pe: 15 Iulie 2009, ora 12:20
Da, Nu trebuie bagati toti in aceeasi oala.Institutia bisericii nu trebuie dezbatuta chiar daca avem niste pareri uneori chiar amare. In fond, in fiecare institutie, totul depinde de mai marii ei. In aceste conditii, noua insa ne ramane libera optiune in a contribui la cresterea sau scaderea gradului de atasament fata de biserica si asta e de ajuns. Alte dezbateri sunt neavenite.
All Things Grow With Love
|
|
|
vioricastefan
1 mesaj
|
Postat pe: 15 Iulie 2009, ora 13:22
Preotii ortodocsi reprezinta, din EXEPRIENTA proprie, calea cea mai rapida de a ne indeparta de biserica ortodoxa. De ce? Oricat le-ai da, te lasa cu mortul in drum; daca ''simt'' o femeie singura, declanseaza asaltul; in biserica te grabesc sa termini cu felicitarile la nunta ca ''time is money''. Am facut o reclamatie la patriarhie acum 3 ani cand preotul m-a anuntat in usa bisericii , cand il scoteam pe tata cu picioarele inainte''ca nu mai merge cu noi pana la cimitir, dar ''nu e o problema" si ... n-am nici un raspuns INCA.
Judecati si voi!
|
turris04
1 mesaj
|
Postat pe: 15 Iulie 2009, ora 18:44
Perfect de acord cu parerile exprimate.Si consider ca nejustificata construirea acelei catedrale imense care va absorbi fonduri foarte mari.daca il blamam pe Ceausescu ca este megaloman,aceasta catedrala care se vrea construita,oare cum ar putea fi catalogata.Oare nu mai sunt bisericile incapatoare.Daca intr-adevar se dispune de asemenea fonduri,poate ar trebui folosite in scopuri mai bune si pentru ajutorarea celor mai putini favorizati ai soartei.In rest,sa auzim numai de bine.
|
vladidec
851 mesaje
|
Postat pe: 15 Iulie 2009, ora 18:57
BISERICA = afacere. Cine obtine un ban grammada mai repede si mai usor ca ei ? Nici sa mori nu prea iti mai permiti in ziua de azi. Si sunt mai dese bisericile decat shaormeriile. Nu zic ca ar trebuii desfiintate, dar sunt prea multe, si prea multi preoti ce nu le pasa decat de bani. Daca crezi in Dumnezeu, crede in sufletul tau, nu e nevoie sa te duci la preot sa iti dea cu busuiocul sau "halatul" peste cap, si dupa cum se observa, am inceput si "afaceri" cu Isus, breloace 3D, Iconite in pietricele, printuri digitale, Icoane pe brichete, etc. Dumnezeu sa le binecuvanteze pe toate.
Astepti ca OAMENI MARI sa se nasca din partidele politice existente ?
Daca nu, acorda-ne 2 minute din viata ta si vezi cum poti schimba totul !
>>www.plr.orgdominus.ro & www.orgdominus.ro
|
|
|
Ic3
922 mesaje
Oras: Constanta
|
Postat pe: 15 Iulie 2009, ora 19:08
Somnul ratiunii naste monstrii.Bestii cu chipurii umane ce se hranesc cu neputinta acestei lumi ce se incapataneaza sa traiasca in ignoranta.
|
|
|
alehin
2584 mesaje
|
Postat pe: 15 Iulie 2009, ora 19:39
De la: vaneamarin, la data 2009-07-14 14:24:44De la: ecat, la data 2008-11-26 11:11:28Ce poate sau ar trebui sa faca pentru societate si comunitate si ce face , in realitate? Va este un sprijin moral?
Mie personal nu Biserica Ortodoxa ca institutie imi este sprijin moral si nici nu a facut in mod direct ceva pentru mine.Din punctul meu de vedere Biserica Ortodoxa este o institutie ca oricare alta ,cu oameni buni si oameni rai,cu preoti credinciosi si preoti care nu dau doi bani pe Dumnezeu,cu conducatori buni sau cu cretini ajunsi sus pe baza de pupat funduri sau pile.Nu cred ca este normal sa ne amagim si din dorinta noastra de a-L respecta pe Dumnezeu,sa ne impunem in mod obligatoriu sa vedem BORul ca fiind ceva minunat,fara greseli ,fara aspecte negative.La fel nu trebuie nici sa pretindem perfectiune exagerata de la o institutie care pana la urma este alcatuita din OAMENI ,mai mult sau mai putin suspusi greselilor.
Se poate reprosa ortodoxiei (nu doar BOR) o evitare a implicarii in viata lumeasca ,in social,in politic.Nu vorbesc de o implicare majora sau curenta in politica -aceea chiar trebuie evitata-ci doar de implicarea in evenimente majore capitale care influenteaza viata credinciosilor tai .Nu au existat proteste ale Bisericii (doar cazuri izolate)impotriva comunismului ,impotriva arestarii preotilor sau calugarilor,impotriva desfiintarii manastirilor,impotriva demolarilor,impotriva interzicerii de catre comunisti a mersului la biserica,impotriva saraciei si animalizarii in care ne adusese comunismul,impotriva mineriadelor etc.Sigur,se poate spune ca biserica este axata in principal pe cele Dumnezeiesti si cele lumesti nu intra in sfera sa de activitate.Este intr-adevar minunat cand te focalizezi ca institutie total pe Dumnezeu si nimic altceva nu iti mai intuneca ,nu iti mai umbreste dragostea ta fata de Dumnezeu .Cum ramane insa cu dragostea fata de aproape?Preferi confortul tau si siguranta ta ca institutie uitand de credinciosii tai?Te rogi la Dumnezeu cand stii ca preotii tai sunt arestati degeaba ?Accepti ca altii sa devina martiri IN LOCUL TAU ?Vorba lui Steinhardt ,exista o falsa smerenie ...Cand esti bolnav ai posibilitatea sa te duci la doctor,deci sa actionezi simplu.Daca doar te rogi crezandu-te un individ special care se vindeca altfel decat ceilalti ,daca nu actionezi mergand la doctor,aceasta este FALSA SMERENIE combinata cu prostie si delasare,nimic de laudat in aceasta actiune.Cam asa stau lucrurile si cu lipsa de actiune a BOR in problemele importante ale Romanilor.
Un alt repros pe care eu personal il pot aduce ortodoxiei este lipsa totala de apetit pentru ecumenism.Inteleg frica de a pierde "turma" ,turma de pe urma careia BORul isi treage puterea .Cum ramane insa cu dragostea pentru ISUS ?.Stiu ca pozitia bisericii otodeoxe in timpul bombardarii Serbiei era una absolut ortodoxa si absolut ...necrestina!Se striga in gura mare dragostea pentru "fratii nostrii ortodocsi sarbi" neglijand complet ca acesti frati faceau si ei crime ,violuri etc ,asa cum se fac in razboi.Dar bosniacii nu sunt oameni ?Spune undeva Isus ca trebuie sa iubim ortodocsii mai mult decat alti semeni ?Ce naiba au oare cei care strigau dragostea pentru fratii lor intru credinta incat au ajuns in asa hal de fanatism... ortodox si ingustime a mintii ?
Sa vedem insa si partile bune ale BOR,calugari cum au fost Cleopa de la Sihastria sau Teofil de la Pestera,preoti ca Staniloae sau Galeriu,etc etc.Prin acesti oameni,putini ,pentru ei, BORul merge inainte iar eu pot sa-i acord respectul meu ca institutie care in componenta sa are si astfel de oameni. Si ce la ei nu merge...cu:,, o floare nu se face primavara ,, ?Cinste lui Cleopa si altora ca el dar daca mergi pe principiul asta si in securitate au fost ,,oameni de treaba ,si tot nu le spala pacatele ....
|
9am098204
1 mesaj
|
Postat pe: 16 Iulie 2009, ora 21:51
Dar tu ai inteles?Citeste macar mica istorie a religiilor. Faci trimiteri la pasaje dispersate, tocmai pentru ca nu stii cum sa "legi totul". Nu asa se interpreteaza si, oricum nu este treaba noastra. Fiecare va raspunde pentru faptele sale. Parerea mea sincera este ca se incearca intens "satanizarea" tinerilor. Mare pacat, daca ne indepartam de biserica, ramanem ai nimanui. De ce toti alearga spre Casa Domnului si catre preoti atunci cand au necazuri? Si inca ceva...pana si faptul ca discutam aceste lucruri folosindu-ne de tehnologie, e un mare pacat. Biserica nu a obligat pe nimeni sa faca ceva impotriva vointei sale, haideti sa ne vedem de altele!
|
Fosta membra 9am.ro
6780 mesaje
|
Postat pe: 17 Iulie 2009, ora 15:44
De la: alehin, la data 2009-07-15 19:39:39Si ce la ei nu merge...cu:,, o floare nu se face primavara ,, ?Cinste lui Cleopa si altora ca el dar daca mergi pe principiul asta si in securitate au fost ,,oameni de treaba ,si tot nu le spala pacatele ....
Chiar am stat sa ma gandesc la problema asta .In primul moment am dat sa iti dau dreptate,logica este frumoasa dar parca simteam ca ceva nu este corect dincolo de logica.Exista desigur si varianta ca nu vreau eu sa-ti dau dreptate si pentru asta imi fabric argumente intentionat sau fara sa imi dau seama,o admit si pe aceasta  .Cred insa ca de fapt nu ai dreptate pentru simplul motiv ca ideologia si actiunile Securitatii erau daunatoare marii majoritati a poporului roman iar ideologia si actiunile BOR(dogmatica ,religia ortodoxa in sine) nu sunt deloc daunatoare.Cu aceasta simpla deosebire deja lucrurile devin clare .Unii securisti erau oameni de treaba (admit asta ) dar ca sa faca bine cuiva ,in general erau nevoiti sa lucreze IMPOTRIVA institutiei din care faceau parte iar oamenii cum sunt Cleopa ,Staniloe,Galeriu etc faceau bine oamenilor lucrand IN SPIRITUL institutiei din care faceau parte. Pe scurt securitatea facea rau oamenilor cand ISI FACEA treaba, iar BORul face rau oamenilor doar CAND NU ISI FACE TREABA .
|
Fosta membra 9am.ro
16019 mesaje
|
Postat pe: 17 Iulie 2009, ora 15:52
De la: vaneamarin, la data 2009-07-17 15:44:10De la: alehin, la data 2009-07-15 19:39:39Si ce la ei nu merge...cu:,, o floare nu se face primavara ,, ?Cinste lui Cleopa si altora ca el dar daca mergi pe principiul asta si in securitate au fost ,,oameni de treaba ,si tot nu le spala pacatele ....
Chiar am stat sa ma gandesc la problema asta .In primul moment am dat sa iti dau dreptate,logica este frumoasa dar parca simteam ca ceva nu este corect dincolo de logica.Exista desigur si varianta ca nu vreau eu sa-ti dau dreptate si pentru asta imi fabric argumente intentionat sau fara sa imi dau seama,o admit si pe aceasta .Cred insa ca de fapt nu ai dreptate pentru simplul motiv ca ideologia si actiunile Securitatii erau daunatoare marii majoritati a poporului roman iar ideologia si actiunile BOR(dogmatica ,religia ortodoxa in sine) nu sunt deloc daunatoare.Cu aceasta simpla deosebire deja lucrurile devin clare .Unii securisti erau oameni de treaba (admit asta ) dar ca sa faca bine cuiva ,in general erau nevoiti sa lucreze IMPOTRIVA institutiei din care faceau parte iar oamenii cum sunt Cleopa ,Staniloe,Galeriu etc faceau bine oamenilor lucrand IN SPIRITUL institutiei din care faceau parte. Pe scurt securitatea facea rau oamenilor cand ISI FACEA treaba, iar BORul face rau oamenilor doar CAND NU ISI FACE TREABA . nea marine,nici eu nu puteam sa o zic mai bine,am totusi un mic amendament,biserica nu face,nu a facut,n-o sa faca si nici nu e indrituita sa faca[decat de cateva lichele din politica si cler] cuiva vreun bine,dumnezeu nu sta in biserica,dumnezeu nu crede in religii,nici nu joaca alba-neagra,nici nu a scris,inspirat sau citit vreo carte cu si despre vreo religie,intr-un cuvant DUMNEZEU nu a autorizat,nici nu a creat nici o biserica sau religie
Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
|
Fosta membra 9am.ro
6780 mesaje
|
Postat pe: 17 Iulie 2009, ora 16:04
De la: vioricastefan, la data 2009-07-15 13:22:53Preotii ortodocsi reprezinta, din EXEPRIENTA proprie, calea cea mai rapida de a ne indeparta de biserica ortodoxa. De ce? Oricat le-ai da, te lasa cu mortul in drum; daca ''simt'' o femeie singura, declanseaza asaltul; in biserica te grabesc sa termini cu felicitarile la nunta ca ''time is money''. Am facut o reclamatie la patriarhie acum 3 ani cand preotul m-a anuntat in usa bisericii , cand il scoteam pe tata cu picioarele inainte''ca nu mai merge cu noi pana la cimitir, dar ''nu e o problema" si ... n-am nici un raspuns INCA.
Judecati si voi!
Da,asa este intr-un fel,din pacate ei contribuie mult la indepartarea oamenilor de ortodoxie...Exista insa doctori care nu-si fac treaba ,politisti,profesori,ingineri,arhitecti etc .Faptul ca un medic nu-si face treaba va face sa renuntati la vindecarea unei boli si la cautatul unui medic bun?Faptul ca un arhitect va face varza un proiect poate sa va face sa nu va mai faceti proiectul de casa si sa nu mai cautati un arhitect bun ?Cred ca asta trebuie procedat si cu preotii fara a ajunge sa facem acuzatii generalizate .Pot doar sa va spun ca bunicii mei erau preoti si ca nu faceau nimic din cele spuse de dumneavoastra .  .Cam in toate domeniile exista oameni care nu-si fac treaba .Sau generalizam lucrurile si atunci ne scarbim de toti sau acceptam ca "nu exista padure fara uscaturi" si acceptam lucrurile asa cum de fapt stau .Nu este nimic rau in a dori perfectiune insa nu cred ca este posibil,indiferent de ramura de activitate ,sa nu dam si peste jigodii.
|
Fosta membra 9am.ro
6780 mesaje
|
Postat pe: 17 Iulie 2009, ora 16:21
De la: ADERP_NIROLF_ERTEP999, la data 2009-07-17 15:52:31 nea marine,nici eu nu puteam sa o zic mai bine,am totusi un mic amendament,biserica nu face,nu a facut,n-o sa faca si nici nu e indrituita sa faca[decat de cateva lichele din politica si cler] cuiva vreun bine,dumnezeu nu sta in biserica,dumnezeu nu crede in religii,nici nu joaca alba-neagra,nici nu a scris,inspirat sau citit vreo carte cu si despre vreo religie,intr-un cuvant DUMNEZEU nu a autorizat,nici nu a creat nici o biserica sau religie
Florine,pe mine ma cam doar drept in cot de Biserica Ortodoxa si de imaginea ei care este din ce in ce mai paradita .Eu unul sunt crestin dar imi dau seama ca nu este atat optiunea mea personala cat faptul ca ,nene,m-am nascut in religia crestina  .Cam asa ajung oamenii si musulmani,si budisti etc si fiecare are impresia ca religia lui este cea mai tare si ca celalate religii sunt ceva ingrozitor . Am oroare de credinciosii intoleranti ,cretinizati,fanatizati ,oameni care doar ii urasc pe toti cei care nu le impartasesc punctele de vedere.Astfel de oameni sunt produsul intolerantei de care bisericile din toata lumea dau dovada IN INTERES PUR MATERIAL,PENTRU A PASTRA O TURMA CAT MAI MARE, aici iti dau dreptate in ce spui.Cretinizarea,fanatizarea este cea mai buna metoda pentru a tine oamenii in mana . Nu stiu Florine exact de legatura intre Dumnezeu si Biserici ,cam toate bisericile pretind ca aceasta legatura exista .Un om insa ca maica Tereza merita stima noastra si cat timp dansa spunea ca actiunile facute de dansa ,sunt facute si in numele Bisericii Catolice atunci ii dau si acestei biserici ceva din stima mea.La fel procedez si cu ortodocsii,musulmanii,budistii ,pentru acei cativa care in numele unei institutii isi ajuta semenii acord si eu acelor institutii putin respect .
|
Ic3
922 mesaje
|
Postat pe: 17 Iulie 2009, ora 16:36
De la: 9am098204, la data 2009-07-16 21:51:31Dar tu ai inteles?Citeste macar mica istorie a religiilor. Faci trimiteri la pasaje dispersate, tocmai pentru ca nu stii cum sa "legi totul". Nu asa se interpreteaza si, oricum nu este treaba noastra. Fiecare va raspunde pentru faptele sale. Parerea mea sincera este ca se incearca intens "satanizarea" tinerilor. Mare pacat, daca ne indepartam de biserica, ramanem ai nimanui. De ce toti alearga spre Casa Domnului si catre preoti atunci cand au necazuri? Si inca ceva...pana si faptul ca discutam aceste lucruri folosindu-ne de tehnologie, e un mare pacat. Biserica nu a obligat pe nimeni sa faca ceva impotriva vointei sale, haideti sa ne vedem de altele!
Bla bla bla....
Somnul ratiunii naste monstrii.Bestii cu chipurii umane ce se hranesc cu neputinta acestei lumi ce se incapataneaza sa traiasca in ignoranta.
|
Ic3
922 mesaje
|
Postat pe: 17 Iulie 2009, ora 16:38
De la: vaneamarin, la data 2009-07-17 16:04:39De la: vioricastefan, la data 2009-07-15 13:22:53Preotii ortodocsi reprezinta, din EXEPRIENTA proprie, calea cea mai rapida de a ne indeparta de biserica ortodoxa. De ce? Oricat le-ai da, te lasa cu mortul in drum; daca ''simt'' o femeie singura, declanseaza asaltul; in biserica te grabesc sa termini cu felicitarile la nunta ca ''time is money''. Am facut o reclamatie la patriarhie acum 3 ani cand preotul m-a anuntat in usa bisericii , cand il scoteam pe tata cu picioarele inainte''ca nu mai merge cu noi pana la cimitir, dar ''nu e o problema" si ... n-am nici un raspuns INCA.
Judecati si voi!
Da,asa este intr-un fel,din pacate ei contribuie mult la indepartarea oamenilor de ortodoxie...Exista insa doctori care nu-si fac treaba ,politisti,profesori,ingineri,arhitecti etc .Faptul ca un medic nu-si face treaba va face sa renuntati la vindecarea unei boli si la cautatul unui medic bun?Faptul ca un arhitect va face varza un proiect poate sa va face sa nu va mai faceti proiectul de casa si sa nu mai cautati un arhitect bun ?Cred ca asta trebuie procedat si cu preotii fara a ajunge sa facem acuzatii generalizate .Pot doar sa va spun ca bunicii mei erau preoti si ca nu faceau nimic din cele spuse de dumneavoastra . .Cam in toate domeniile exista oameni care nu-si fac treaba .Sau generalizam lucrurile si atunci ne scarbim de toti sau acceptam ca "nu exista padure fara uscaturi" si acceptam lucrurile asa cum de fapt stau .Nu este nimic rau in a dori perfectiune insa nu cred ca este posibil,indiferent de ramura de activitate ,sa nu dam si peste jigodii.
Stii care e faza?...Ca toti sunt jogodii...
|
Shlomo_Mire_Ivan
1640 mesaje
|
Postat pe: 17 Iulie 2009, ora 16:46
De la: 9am098204, la data 2009-07-16 21:51:31Dar tu ai inteles?Citeste macar mica istorie a religiilor. Faci trimiteri la pasaje dispersate, tocmai pentru ca nu stii cum sa "legi totul". Nu asa se interpreteaza si, oricum nu este treaba noastra. Fiecare va raspunde pentru faptele sale. Parerea mea sincera este ca se incearca intens "satanizarea" tinerilor. Mare pacat, daca ne indepartam de biserica, ramanem ai nimanui. De ce toti alearga spre Casa Domnului si catre preoti atunci cand au necazuri? Si inca ceva...pana si faptul ca discutam aceste lucruri folosindu-ne de tehnologie, e un mare pacat. Biserica nu a obligat pe nimeni sa faca ceva impotriva vointei sale, haideti sa ne vedem de altele! Cum se produce"satanizarea tinerilor"?Si,daca se produce,avem si antidot...exorcizarea la Caldarusani.Iti face popa cu ochiu' maro si gata,au sarit toti dracii din tine!
|
Shlomo_Mire_Ivan
1640 mesaje
|
Postat pe: 17 Iulie 2009, ora 16:53
De la: Ic3, la data 2009-07-17 16:38:25De la: vaneamarin, la data 2009-07-17 16:04:39De la: vioricastefan, la data 2009-07-15 13:22:53Preotii ortodocsi reprezinta, din EXEPRIENTA proprie, calea cea mai rapida de a ne indeparta de biserica ortodoxa. De ce? Oricat le-ai da, te lasa cu mortul in drum; daca ''simt'' o femeie singura, declanseaza asaltul; in biserica te grabesc sa termini cu felicitarile la nunta ca ''time is money''. Am facut o reclamatie la patriarhie acum 3 ani cand preotul m-a anuntat in usa bisericii , cand il scoteam pe tata cu picioarele inainte''ca nu mai merge cu noi pana la cimitir, dar ''nu e o problema" si ... n-am nici un raspuns INCA.
Judecati si voi!
Da,asa este intr-un fel,din pacate ei contribuie mult la indepartarea oamenilor de ortodoxie...Exista insa doctori care nu-si fac treaba ,politisti,profesori,ingineri,arhitecti etc .Faptul ca un medic nu-si face treaba va face sa renuntati la vindecarea unei boli si la cautatul unui medic bun?Faptul ca un arhitect va face varza un proiect poate sa va face sa nu va mai faceti proiectul de casa si sa nu mai cautati un arhitect bun ?Cred ca asta trebuie procedat si cu preotii fara a ajunge sa facem acuzatii generalizate .Pot doar sa va spun ca bunicii mei erau preoti si ca nu faceau nimic din cele spuse de dumneavoastra . .Cam in toate domeniile exista oameni care nu-si fac treaba .Sau generalizam lucrurile si atunci ne scarbim de toti sau acceptam ca "nu exista padure fara uscaturi" si acceptam lucrurile asa cum de fapt stau .Nu este nimic rau in a dori perfectiune insa nu cred ca este posibil,indiferent de ramura de activitate ,sa nu dam si peste jigodii.
Stii care e faza?...Ca toti sunt jogodii... Nu sunt toti jigodii.In institutiile statului exista jigodiile si iubitorii de jigodii sau ocrotitorii jigodiilor...
|
vladidec
851 mesaje
|
Postat pe: 17 Iulie 2009, ora 17:09
De la: Shlomo_Mire_Ivan, la data 2009-07-17 16:53:13De la: Ic3, la data 2009-07-17 16:38:25De la: vaneamarin, la data 2009-07-17 16:04:39De la: vioricastefan, la data 2009-07-15 13:22:53Preotii ortodocsi reprezinta, din EXEPRIENTA proprie, calea cea mai rapida de a ne indeparta de biserica ortodoxa. De ce? Oricat le-ai da, te lasa cu mortul in drum; daca ''simt'' o femeie singura, declanseaza asaltul; in biserica te grabesc sa termini cu felicitarile la nunta ca ''time is money''. Am facut o reclamatie la patriarhie acum 3 ani cand preotul m-a anuntat in usa bisericii , cand il scoteam pe tata cu picioarele inainte''ca nu mai merge cu noi pana la cimitir, dar ''nu e o problema" si ... n-am nici un raspuns INCA.
Judecati si voi!
Stii care e faza?...Ca toti sunt jogodii... Nu sunt toti jigodii.In institutiile statului exista jigodiile si iubitorii de jigodii sau ocrotitorii jigodiilor...
Bine spus, pacat ca si noi ii votam
Astepti ca OAMENI MARI sa se nasca din partidele politice existente ?
Daca nu, acorda-ne 2 minute din viata ta si vezi cum poti schimba totul !
>>www.plr.orgdominus.ro & www.orgdominus.ro
|
Shlomo_Mire_Ivan
1640 mesaje
|
Postat pe: 17 Iulie 2009, ora 17:20
Da,mai sunt si votantii de jigodii dovedite.Decat Catedrala Mantuirii Neamului ne mai salveaza.Amin
|
alehin
2584 mesaje
|
Postat pe: 17 Iulie 2009, ora 23:45
|
alehin
2584 mesaje
|
Postat pe: 17 Iulie 2009, ora 23:45
|
alehin
2584 mesaje
|
Postat pe: 18 Iulie 2009, ora 00:26
De la: vaneamarin, la data 2009-07-17 15:44:10De la: alehin, la data 2009-07-15 19:39:39Si ce la ei nu merge...cu:,, o floare nu se face primavara ,, ?Cinste lui Cleopa si altora ca el dar daca mergi pe principiul asta si in securitate au fost ,,oameni de treaba ,si tot nu le spala pacatele ....
Chiar am stat sa ma gandesc la problema asta .In primul moment am dat sa iti dau dreptate,logica este frumoasa dar parca simteam ca ceva nu este corect dincolo de logica.Exista desigur si varianta ca nu vreau eu sa-ti dau dreptate si pentru asta imi fabric argumente intentionat sau fara sa imi dau seama,o admit si pe aceasta .Cred insa ca de fapt nu ai dreptate pentru simplul motiv ca ideologia si actiunile Securitatii erau daunatoare marii majoritati a poporului roman iar ideologia si actiunile BOR(dogmatica ,religia ortodoxa in sine) nu sunt deloc daunatoare.Cu aceasta simpla deosebire deja lucrurile devin clare .Unii securisti erau oameni de treaba (admit asta ) dar ca sa faca bine cuiva ,in general erau nevoiti sa lucreze IMPOTRIVA institutiei din care faceau parte iar oamenii cum sunt Cleopa ,Staniloe,Galeriu etc faceau bine oamenilor lucrand IN SPIRITUL institutiei din care faceau parte. Pe scurt securitatea facea rau oamenilor cand ISI FACEA treaba, iar BORul face rau oamenilor doar CAND NU ISI FACE TREABA . CE SA -TI ZIC ..CA AI DREPTATE SI NU PREA ....una e credinta si sunt de acord, cred ca nu e om pe pamantul asta ,oricat de sceptic,ateu ,agnostic s-ar considera,...in momente de cumpana ,disperare sa nu isi i indrepte gandul catre un Dumnezeu al lui ,oricum s-ar chema el ...dar este cu totul altceva religia (forma asta de ierarhizare ,organizare si ritualizare a credintei).Eu cred ca orice forma de organizare sociala tinde sa degenereze catre opusul ei ...trecand in alt registru ..de ex. democratia degenereaza in anarhie si comunismul in dictatura .Sa stii ca si diabolica securitate tot de la bune intentii pleaca ..sa asigure siguranta (vezi doamne!) cetatenilor si a conducatorilor ei ...dar cum drumul spre iad e pavat cu bune intentii... Cred ca si comunismul este o utopie: ar fi ideal sa fim egali ,dar din pacate (sau fericire ) ne nastem diferiti (nu numai dpdv biologic)...religia -alta utopie ..ar fi frumos sa -ti iubesti aproapele ca pe tine insuti ..dar dupa cate vad si simt eu, oamenii nici macar nu tolereaza dar sa mai si iubeasca.Uite cineva -Robert Green Ingersoll a afirmat o chestie interesanta ,mie imi place f. mult: << Nu iti voi ataca doctrinele nici crezul daca ele imi acorda libertate.Daca insa considera ca gandurile sunt un pericol,daca sugereaza ca scepticismul e o crima ,atunci le voi ataca ,fiindca inrobesc mintile oamenilor.>>
|
Fosta membra 9am.ro
49 mesaje
|
Postat pe: 18 Iulie 2009, ora 00:27
Pr Ioan Iovan de la Manastirea Recea [Tg Mures] Duhovnicul meu, Dumnezeu sa-L odihneasca!!!cu toate ca am mai spus ca odihna lui era ajutorul si sfatul celor suferinzi de multe nevoi,pr Ghelasie Gheorghe,pr Iustin Parvu,pr Galeriu, pr Paisie,pr Dionisie si vietuitorii de la Chilia SF Gheorghe din muntele Atos si multi altii nu vreau sa-i mai insir desi ar merita toata inima si dragostea mea !Mi-au schimbat viata,mi-au modelat caracterul,mi-au ajutat familia si ce e mai important m-au apropiat de Biserica si de Dumnezeu si incerc si eu sa nu-i fac de ras atat cat pot cu credinta mea ortodoxa !
|
Fosta membra 9am.ro
6780 mesaje
|
Postat pe: 18 Iulie 2009, ora 08:25
De la: Ic3, la data 2009-07-17 16:38:25
Stii care e faza?...Ca toti sunt jogodii...
Pai faza este tocmai ca NU TOTI sunt jigodii...
|
alehin
2584 mesaje
|
Postat pe: 18 Iulie 2009, ora 12:03
De la: darksethstorm, la data 2009-07-14 18:35:59eu nu inteleg cum pentru un om care gandeste si vede atatea mai ales in epoca asta a informatiei, exista conceptul de "sprijin moral de la o institutie" - fie ea reprezentata de stat sau biserica.
sprijinul moral vine din increderea ta intr-o forta divina sau dupa caz din increderea in puterile tale. ce rost au toate celelalte pentru tine ? Ai mare dreptate cred ca cei care cauta un ,,sprijin moral ,,sunt ca niste schiopi care-si cumpara baston ,sau ca cei necinstiti si pasivi -spectatori in viata lor ,cauta un tap ispasitor pe care sa dea vina atunci cand gresesc sau sunt nemultumiti sau intr-un necaz ,si tot o scuza buna sa nu faca nimic pentru asta :,,pt ca asa a vrut Dumnezeu,,
|
BELAMI
13 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE
|
Postat pe: 18 Iulie 2009, ora 12:24
DACA NU LE DAI BANI NICI DACA AI LOC LA CIMITIR NU TE INGROAPA MARE PACAT CU BANII ASTIA.SI FIECARE VREA SA-SI FACA O BISERICA, SI ISI PUN COPII PE ACOLO CA SA FIE IN FAMILIE .SE INVART BANI GREI AU FOST INTODEAUNA NISTE HOTI MARI.
|
bmi
1 mesaj
Oras: Braila
|
Postat pe: 18 Iulie 2009, ora 13:36
Intrebati ce fac neo protestantii pentru poporul roman? BOR are acelasi statut ca si celelalte denominatiuni crestine din tara asta. Pe acelea nu le masuram ca se supara cei de peste ocean. Eu v as raspunde cu o intrebare ati participat la vre o Sf. Liturghie, cunoasteti dimensiunea actiunilor filantropice in Biserica Ortodoxa, stiti ce rol au preotii ortodocsi din diaspora pentru comunitatea de romanilor uitati de statul roman si imprastiati peste tot in lume? Facem sondaje dam cate un nefericit care a calcat stramb pe posturi intoxicam cu venin un popor deja vlaguit de saracie, asuprit cu acte in regula in propria tara.......
|
Fosta membra 9am.ro
16019 mesaje
|
Postat pe: 18 Iulie 2009, ora 13:42
De la: bmi, la data 2009-07-18 13:36:35Intrebati ce fac neo protestantii pentru poporul roman? BOR are acelasi statut ca si celelalte denominatiuni crestine din tara asta. Pe acelea nu le masuram ca se supara cei de peste ocean. Eu v as raspunde cu o intrebare ati participat la vre o Sf. Liturghie, cunoasteti dimensiunea actiunilor filantropice in Biserica Ortodoxa, stiti ce rol au preotii ortodocsi din diaspora pentru comunitatea de romanilor uitati de statul roman si imprastiati peste tot in lume? Facem sondaje dam cate un nefericit care a calcat stramb pe posturi intoxicam cu venin un popor deja vlaguit de saracie, asuprit cu acte in regula in propria tara....... amice,esti un idiot
Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
|
nuskin
67 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE
|
Postat pe: 18 Iulie 2009, ora 13:58
am vazut atatea opinii aici incat una in plus nu stiu daca are vreo rezonanta pt cineva.....
dar o sa-mi asum riscul de a exprima si parerea mea umila.
Eu una respect Biserica ca institutie. Spunea cineva aici ca ea este radacina noastra si face parte din sangele nostru. E ca si cum nu te-ai respecta pe tine insuti daca nu respecti Biserica. Din pacate comunismul ne-a indeparttat f tare de ea si a si reusit. Generatia mea nu a invatat nimic despre religie, nu eram incurajati sa mergem la Biserica si nici sa respectam nimic din ceea ce e sfant. Asa ca totul a venit doar din cnostintele de acasa. Cat s-a impregnat in constiinta noastra....asta e o alta discutie.
Revenid la Biserica Romana este ca si cum am intreba daca avem nevoie de apa sau aer. Toti avem nevoie sa respiram si sa ne hranim spiritual numai ca nu stim cum sa o facem sau nu constientizam asta.
In ce priveste discutia despre preotii...da, nu trebuie sa-i bagam pe toti in aceeasi oala. Nu toti sunt la fel si sunt multi preotii cu har, cu cunoastere si care fac mult bine. ca printre ei sunt si oamenii care nu au ce cauta...asa e in fiecare domeniu. nici medicii toti nu exceelaza, nici actorii, nici inginerii.....unii o fac doar pt bani, altii pt putere.....dar oameni buni, noi putem vorbi direct cu Dumnezeu, nu avem nevoie de intermediari. Avem nevoie de indrumare, de cunoastere, putem si singuri sa fim autodidactii daca vrem. tine de noi sa putem sa ne ajungem sa avem o discutie cu Dumnezeu.
astept comentariile voastre.....
Dupa multe incercari cred si sper ca am ramas tot EU
|
|
|