back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Ce credeti despre biserica ortodoxa romanasi preotii ei?

Pagini: << 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >> Sari la pagina:

boamfa_ion

86 mesaje
Postat pe: 16 Ianuarie 2009, ora 07:58

sunt oameni si oameni in toate domeniile si nu vad de ce in randul oamenilor bisericii ar fii altfel. exista destui preoti care cum zice romanul sunt buni de pus la rana dar sunt si unii care te fac sa fugi. pacatul mare e ca.cu cat ajung mai sus in randul ierarhiei bisericesti uita de unde au plecat si care e rolul lor in societate,
ceea ce nu pot sa inteleg e de ce intr-o tara care traieste la limita de jos a saraciei e necesar ca reprezentantii bisericii sa faca parada de lux(si cred ca aici toata lumea poate vedea realitatea)
personal poate sunt mai apropiat de alte variante de crestinism deoarece nu vad rolul intermediarilor dintre om si divinitate. daca pasurile male sunt atatde importante oare Dumnezeu nu ma poate auzi si fara u intermediar? iar daca nu sunt,la ce am nevoie sa imi deschid sufletul in fata unei pesoane necunoscute,chiar legata de un juramant pe care de multe ori stim cum il respecta?
important in totul este ceea ce crede fiecare si modul in care intelege sa respecte morala crestina,forma conteaza mai putin

Fosta membra 9am.ro

311 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 16 Ianuarie 2009, ora 09:15

Parada de lux facuta de preoti? Hai, mai, nici chiar asa; poate te referi la vestmintele preotesti.

Ar trebui sa postez niste poze cu Parintele Cleopa, Parintele Arsenie Papacioc cu parintele Teofan, parintele Sofian si multi altii.

Hai sa nu mai incercam sa inducem o imagine falsa a slujitorilor Bisericii Ortodoxe. Iar daca unii au masini de "lux", sincera sa fiu, stiti si voi ce inseamna o masina de lux, nu un amarat de golf sau wolkswagen, ca doar avem suficient de multi politicieni, vedete si oameni de afaceri care ne-au aratat si noua ce inseamna luxul. Iar daca Patriarhul Daniel vi se pare un om al luxului, asta tot nu inseamna ca preotii ortodocsi sunt oameni aplecati spre lux: uitati-va si la Patriarhul Serbiei, un model de vietuire duhovniceasca.

"Pe numele său de naștere Goiko Stoicevici, Patriarhul Pavle al Serbiei a fost numit "sfântul care merge pe jos", pentru că duce o viață simplă și este de o mare modestie. Toți episcopii Bisericii Ortodoxe Sârbe au mașină, pe care o folosesc să se deplaseze prin diocezele lor, cu excepția lui Pavle.

Întrebat de ce nu și-a luat niciodată un automobil, el a răspuns: "Nu-mi voi cumpăra până când fiecare cămin albanez și sârb din Kosovo și Metohia nu va avea o mașină".S-a implicat activ în apărarea poporului său, a scris și a avertizat despre actualul exod al sârbilor din Kosovo, despre atacurile albanezilor asupra mânăstirilor sârbe, despre violarea călugărițelor, terorizarea pederaștilor, vandalizarea cimitirelor sârbe și suferințele ortodoxiei în Kosovo.

În 1989, pe când era încă episcop, Pavle a fost bătut de câțiva tineri albanezi în Kosovo. Rănile sale au necesitat aproape trei luni de spitalizare. Totuși, în spiritul iertării creștine, a refuzat să depună plângere. " (articol preluat din cotidianul 17mai 2008, D. duca)

Dar avem si la noi preoti si calugarii care sunt modele de vietuire duhovniceasca; noi, ortodocsii, ar trebui sa ne rugam mai mult pentru cei care au grija sa ne indrume pe calea mantuirii si sa nu mai alergam spre primul pastor american, englez sau neamt care ne spune ca Iisus e doar in inima (nu si in Biserica lui) si ca ortodoxia e o minciuna.

Dar nimic nu ne poate apara mai mult de apostazie decat mersul la Biserica si cititul: cititi cat mai mult despre ce inseamna ortodoxia si intr-un final veti fi mandri si fericiti ca apartineti unui popor care s-a nascut ortodox.

ecat

6 mesaje
Oras: Iasi

Postat pe: 26 Ianuarie 2009, ora 18:10

Raspuns: m-am nascut crestin ortodox. Sunt de parerea ca avem nevoie de duhovnici, ca de aer. Dar cred ca este nevoie de mai mult discernamant din partea unor slujitori ai bisericii.Chiar vreau ca atunci cand merg la duhonic sa ma lumineze dar daca ma pune sa pup icoanele si moastele, nu ma ajuta....In copilarie mergeam la biserica unde un preot bland ii spunea bunicii mele sa lase copiii sa umble liber in biserica si cand ne impartaseam, el ne dadea noua un banut.Si niciodata nu ne-a intins mana sa i-o sarutam. Asta e doar un tablou....Toata lumea l-a pomenit multi ani si inca o face. Cu, copiii e mai simplu. Adultii au multe probleme, viata este foarte grea pentru ca sunt multe provocari si orice poti cumpara mai putin un cuvant bun si o vorba inteleapta.
Vad menirea si responsabilitatea preotului ca fiind ....mare.

homemarcel0

1937 mesaje
Postat pe: 26 Ianuarie 2009, ora 20:10

De la: ecat, la data 2009-01-26 18:10:37Raspuns: m-am nascut crestin ortodox. Sunt de parerea ca avem nevoie de duhovnici, ca de aer. Dar cred ca este nevoie de mai mult discernamant din partea unor slujitori ai bisericii.Chiar vreau ca atunci cand merg la duhonic sa ma lumineze dar daca ma pune sa pup icoanele si moastele, nu ma ajuta....In copilarie mergeam la biserica unde un preot bland ii spunea bunicii mele sa lase copiii sa umble liber in biserica si cand ne impartaseam, el ne dadea noua un banut.Si niciodata nu ne-a intins mana sa i-o sarutam. Asta e doar un tablou....Toata lumea l-a pomenit multi ani si inca o face. Cu, copiii e mai simplu. Adultii au multe probleme, viata este foarte grea pentru ca sunt multe provocari si orice poti cumpara mai putin un cuvant bun si o vorba inteleapta.
Vad menirea si responsabilitatea preotului ca fiind ....mare.

... ecat ... cred ca trebuie sa incetam sa tot cerem ... un banut, respect, sa nu ne exprimam respectul, evitarea diferitelor traditii ... noi trebuie sa ne ducem cu sufletul deschis la biserica nu plini de sloganuri si chestii pre-inregistrate in memoria noastra prin repetie pina la nebunie ... nu trebuie sa intri in biserica cautind cu ochii ceva de reprosat ... asta e religia noastra si trebuie sa fim mindri de ea nu sa contribuim la degradarea ei ... asa cum au fost cei dinaintea noastra ...
... eu nu stiu cum unii gasesc numai lucruri de comentat, de reprosat ... eu cunosc 4 preoti, absolut intimplator si nici unul nu mi-a lasat o parere proasta ... din contra ... cel putin unul pur si simplu nu stiu cum rezista intr-un sat in care oamenii sint complet rupti de orice credinta ... acolo toti va preotul un fel de bogatas care ar trebui sa le dea ... ca sa vopseasca biserica, a indurat umilite si injuraturile lor cind se ducea sa stringa bani, dupa cit punea fiecare ... degeaba le spunea unora ca biserica e a lor ca el pentru ei se umileste ...
... sa fim seriosi ... la biserica nu te duci doar ca sa fii in ton cu moda sau sa fii mingiiata si iertata de toate pacatele ... treci de prejudecati, fii obiectiva si apoi repeta ce ti-au zis altii ... daca mai este necesar ... ca de filme si zvonuri sint satul ...

cezard22

1 mesaj
Postat pe: 12 Februarie 2009, ora 15:52

Ce poate sau ar trebui sa faca pentru societate si comunitate si ce face , in realitate? Va este un sprijin moral?

Intrebarea de mai sus este foarte simpla, nu este stiitifica, nici istorica, nici antropologica, politica sau financiara. Cred in Dumnezeu. Religia a fost dintotdeauna un sprijin moral foarte eficient si va fi pentru mult timp de acum inainte. Si maimutele au rationament si socializare, cu ce diferim fata de ele si nu raspundeti stupid "inteligenta sau gandirea" ,pentru ca si animalele au materie cenusie si o mai si folosesc spre deosebire de multi dintre noi. Ce face religia pentru societate? Simplu: primele legi scrise, ca sa nu va mancati intre voi asa cum faceti mai sus, de asemenea incearca sa te duca pe un drum in viata sa iti arate o cale mai buna de a ajunge la ceea ce iti doresti.
Ce face biserica? Incearca sa va relateze biblia prin cantec pentru ca va e prea greu sa o cititi. Ce fac preotii ei? Ceea ce face orice om, incearca sa traiasca(fiecare padure are uscaturile ei).
Daca vreunul dintre voi se crede mai superior princeea ce a postat mai sus: SE INSEALA

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 27 Februarie 2009, ora 05:20

Zeu străin

Nu vă-nchinați la acel zeu,
la efemera-i mântuire.
El n-a salvat poporul său.
Cum te va mântui pe tine?

Tânjeam să trăim-n fericire,
el ne-a făcut sângele greu.
A adus sabia-n omenire.
E-acesta fiul lui Dumnezeu?

Să alungăm frica de năluci,
natura ne e Dumnezeul viu.
Salvarea noastră este aici
nu-n cel ce vine din pustiu.

Priviți istoria ce-a urmat
din vrajba cu poporul său,
dâra de sânge ce-a lăsat
cel ce-i crezut că-i Dumnezeu.

În venerarea credincioșilor,
an după an el se "renaște".
Sângele curge-n măcelul mieilor,
când e uscat sunt "sfinte" moaște.

De ce grupările creștine
Trăiesc continuă învrăjbire?
E răul ce le întreține.
"Salvarea" le e rătăcire.

Dar zeul nostru e pe stânci,
nu-i este foame și nici sete.
Nimeni nu-l poate răstigni,
are picioarele în pietre.

Ne-ați luat altarele de foc,
pe ele biserici înălțând.
De-atunci nu mai avem noroc,
sângerăm cu omul sângerând.

N-avem nimica cu Avram
și zeul lui ce sânge cere.
Căci venerăm izvor și ram.
Ele ne-or duce la-nviere.

Cuțitul lui Avram străin ne este,
să creadă alții c-aduce mântuire.
La noi mioara ne vorbește,
Treimea sfântă? Flori, ape și iubire.

Noi credem în sânziana cântând,
în glasu-i ce ne mângâie-n noapte,
ascultăm pădurea, un râu susurând.
"Iubire!" zâna ne spune în șoapte.

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 27 Februarie 2009, ora 05:22

De la: 9am000273, la data 2009-02-27 05:20:07
Zeu străin

la efemera-i mântuire.

A adus sabia-n omenire.

dâra de sânge ce-a lăsat

De ce grupările creștine
E răul ce le întreține.

N-avem nimica cu Avram

Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 27 Februarie 2009, ora 05:24

taticu', ori esti roman adevarat,ori vrei sa creezi confuzie,ori poate esti sincer si te reprezinta poezia de mai sus,in cazul ista mai scrie ca si noua ne place

Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 27 Februarie 2009, ora 05:26

poate ne spui si cine este autorul?

ady07100

3 mesaje
Oras: Suceava

Postat pe: 27 Februarie 2009, ora 07:34

nu stiu cum poti zice ca un preot nu e bun esti ,,tampit''(scuzati de fapt esti ateu ) in fine fie care are dreptul sa creada in ceia ce vrea dar sa nu crice pe cei ce cred in ceva iar rolul preotului e bine definit DE A AJUTA OAMENI SI DE A MENITE RELIGIA asta e pt. tine nenea ateu :P (scuze limbajul daca te deranjeaza)

Fosta membra 9am.ro

207 mesaje
Postat pe: 27 Februarie 2009, ora 07:40

De la: ady07100, la data 2009-02-27 07:34:49nu stiu cum poti zice ca un preot nu e bun esti ,,tampit''(scuzati de fapt esti ateu ) in fine fie care are dreptul sa creada in ceia ce vrea dar sa nu crice pe cei ce cred in ceva iar rolul preotului e bine definit DE A AJUTA OAMENI SI DE A MENITE RELIGIA asta e pt. tine nenea ateu :P (scuze limbajul daca te deranjeaza)

Nu exista om ateu. A fi ateu este un moft! Fiecare crede in ceva:
DRAGOSTE, FAMILIE< o viata mai buna, etc.

Fosta membra 9am.ro

207 mesaje
Postat pe: 27 Februarie 2009, ora 07:42

De la: florin_bad_boy2006, la data 2009-02-27 05:26:35poate ne spui si cine este autorul?

Autorul este chiar el.

viorel_2007_relu

2 mesaje
Oras: Galati

Postat pe: 27 Februarie 2009, ora 07:46

citeste biblia tu mai bine si vezi ca preotii au fost cei care lau dat la moarte pe IISUS fiindca isi perdeau scaunele in fata imparatilor ca ei nu erau in stare de nimic . zi un motev de vina pe care il avea IISUS si a meritat sa fie rastignit

Fosta membra 9am.ro

637 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 27 Februarie 2009, ora 07:46

De la: 9am000273, la data 2009-02-27 05:20:07
Zeu străin

la efemera-i mântuire.

A adus sabia-n omenire.

dâra de sânge ce-a lăsat

De ce grupările creștine
E răul ce le întreține.

N-avem nimica cu Avram

Poezia asta are si cateva puncte mai slabe .......

"zeul nostru e pe stranci ........
.... are picioarele in pietre"

adica este un idol ???

"La noi mioara ne vorbeste ... "

Singura mioara care a "vorbit" nu a realizat cine stie ce deoarece ciobanasul ei s-a lasat ucis ca un fraier.
In mod obisnuit oitele nu vorbesc ... insa dau laptic, lana si carnita ...
Dar daca autorul aude mioarele vorbind inseamna ca are pitici pe creier

Si in alta ordine de idei : in credintele populare padurile nu erau populate doar de sanziene ci si de varcolaci, moroi, iele s.a.m.d ... asadar tie cine ti-a susurat noaptea la ureche ?

Caracterul fără înțelepciune poate mult, dar inteligența fără caracter nu valorează nimic - Cicero
Fosta membra 9am.ro

207 mesaje
Postat pe: 27 Februarie 2009, ora 07:54

De la: viorel_2007_relu, la data 2009-02-27 07:46:22citeste biblia tu mai bine si vezi ca preotii au fost cei care lau dat la moarte pe IISUS fiindca isi perdeau scaunele in fata imparatilor ca ei nu erau in stare de nimic . zi un motev de vina pe care il avea IISUS si a meritat sa fie rastignit

Motivul vinei lui Isus, sint eu si tu, cu pacatele noastre. El care nu a avut pacat, le-a luat pe ale noastre si ne-a promis viata vesnica daca vom face ce ne va spune.
Mai citeste Biblia!
Da preotii din vremea Lui L-au dat la moarte, pentru mine si pentru tine, ca prin jertfa lui sa avem iertarea, rascumparare si viata vesnica!

Fosta membra 9am.ro

149 mesaje

Postat pe: 27 Februarie 2009, ora 15:31

De la: vpisi, la data 2009-01-15 23:49:39dap,sunt super,as pune cate o bomba sub ele:))

Of, of, of...
Ce oi fi patit si tu in viata ta de esti asa pornita impotriva mea?...
Ai putea sa imi spui, sa imi explici. Cred ca te-ai mai elibera de aceste idei ciudate.

ady07100

3 mesaje
Oras: Suceava

Postat pe: 27 Februarie 2009, ora 16:31

hai sa iti zic ce inseamna ateu ca se pare ca nu sti , ateul este acea peroana care nu crede in divinitate adica mai concret in DUMNEZEU

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 27 Februarie 2009, ora 16:34

De la: ady07100, la data 2009-02-27 16:31:56hai sa iti zic ce inseamna ateu ca se pare ca nu stiu , ateul este acea peroana care nu crede in divinitate adica mai concret in DUMNEZEU

...dar care si-a ales alti dumnezei....televizorul, confortul, muzica, tigarea, imbuibarea, nepasarea.....

tilsor

1415 mesaje

Postat pe: 27 Februarie 2009, ora 17:08

Ramin mut cind vad atita prostie....topicul cere o parere...de ce se raspunde anapoda......;va spun eu,pentru ca nu se cunoaste subiectul...
Am facut un studiu amplu despre biserica ORTODOXA si,ma asteptam aicea sa gasesc ceva care sa explice de ce se crede asa,de cind a aparut biserica ORTODOXA,pe ce se bazeaza crezul ei,care este datoria preotilor,de ce sint atitea sarbatori,cine le-a pus...si multe alte aspecte...
Aicea nu voi da nici un raspuns,astept pe cei in cunostinta de cauza sa raspunda.....
Va iubesc...........!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Maranatha
necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 28 Februarie 2009, ora 14:24

Există preoți adevărați cu har care au și pe lîngă statutul de Duhovnic alte valori însușiri cum ar fi de mentor psihologi ,nu-i judecați așa aspru !sîntem oameni ,greșim cu toții dacă n-ar fi fost acești oameni care să mă călăuzească în viață drumul meu sigur nu ar fi fost unul bun .Eu una am avut ocazia să întîlnesc acești oameni cu har care mi-au fost de mare folos acum chiar și cînd nu mai sînt îmi amintesc cît trebuea să-i prețuesc atunci.Așa sîntem noi unii dintre noi de aruncăm cu piatra chiar și cu multe păcate

dnldobre

47 mesaje
Postat pe: 28 Februarie 2009, ora 14:29

DACA AI CUNOSTIINTZE ASA DE BUNE ATUNCI DE CE NU-I LUMINEZI SI PE CEI CE NU AU ?

dnldobre

47 mesaje
Postat pe: 28 Februarie 2009, ora 14:30

MESAJUL ANTERIOR CU PRIVIRE LA BISERICA ORTODOXA ESTE PT. TILSOR .....DACA MAI ESTE ON LINE ?

tilsor

1415 mesaje

Postat pe: 28 Februarie 2009, ora 14:43

MAI SINT si-ti multumesc ptr atentionare.
Nu am jignit pe nimeni dar,de fiecare data cind se posteaza untopic,cred ca are o tema,dar de fiecare data se deviaza si se cauta abaterea dela subiect...
Eu respect fiecare perere,dar trebuie demonstrata..de aceea studiez atit de mult.....vreau sa cunosc toate aspectele si ,amanuntele..
Fiecare are dreptul la propria-i alegere....si i-o respect..

Maranatha
Fosta membra 9am.ro

46 mesaje

Postat pe: 2 Martie 2009, ora 15:37

biserica de care vb tu paici e o chestie foarte degeaba.. nu vad in ce masura o vezi tu implicata in comunitate.. eventual finaciar ( cu vreo discoteca, vinoteca sau bar de distrusi).. mai e uneori implicata si in ingropaciunea alora vii si nevii

si tot uneori se trezeste sa isi dea cu parerea in niste aspecte care chiar nu au ce sa o priveasca.. vezi tentativa de preot care si-a tuns elevul in clasa pentru ca nu avea bani sa i dea sa se duca la frizer si se gandea supracalificat si cu prea mult timp liber.

uneori de asemenea biserica despre care vb tu se crede foarte tare in gura si citind in niste statistici precomandate arata natiunii ce jmechera e ea si cata incredere are prostimea in sfintenia primeia.

noroace si sanatati, vai ce greata si sila mi de subiectul postat aici

ioanina2005

2 mesaje
Oras: Iasi

Postat pe: 5 Martie 2009, ora 09:48

ISUS-in limba ebraica cica ar insemna porc,asa imi aduc eu aminte din ce am invatat la religie in clasele primare,de aceia se foloseste Iisus cu doi de I...crestinii ortodocsi stiu.

Fosta membra 9am.ro

156 mesaje
Oras: Onesti

Postat pe: 5 Martie 2009, ora 20:17

Mergeti la biserica Manastirea Casin din Bucuresti si solicitati ofivierea unei cununii sa vedeti cam ce preturi practica preotii de acolo.

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 5 Martie 2009, ora 20:28

Biserica are doua acceptiuni
-Una materiala TEMPLUL
si
- Una spirituala CREZUL.

Oricum ar fi chiar si unele reprezentari ale zeilor crestini poti fi la fel de IDOLI casi cei pagini

Fosta membra 9am.ro

130 mesaje
Oras: Constanta

Postat pe: 12 Martie 2009, ora 14:59

....

Fosta membra 9am.ro

130 mesaje
Oras: Constanta

Postat pe: 12 Martie 2009, ora 15:00

De la: gigilipianu, la data 2009-01-04 22:02:34Regret ca unii dintre d-stra datorita unor lipsuri in educatie sau cine stie din care influienta pot lua in deradere acest subiect din topic. Biserica Ortodoxa Romana ca institutie este una si slujitorii ei alta. Ca institutie este indisolubul legata de poporul roman. Din cercetarile efectuate de pana acum se spune cu deplin temei ca noi am fost crestini chiar inainte de Hristos si de venirea sfantului Andrei. Acest lucru se presupune dupa inscriptiile si marturiile despre cultura dacica. A nu respecta B.O.R. inseamna a nu respecta poporul roman. Nu numai pentru ca in Romania peste 85 % sunt ortodocsi dar si celelalte culte, inplantate ulterior in Romania, sunt majoritar crestine. Nici ateii nu se pot situa in afara BOR. De pilda eu nu am fost nici pe sfert credincios fata de parintii si inaintasii mei, dar mi-ar tremura toata fiinta daca as pune un singur moment la indoiala importanta, autoritatea si prestigiul BOR indiferent ce fel de popi as fi intalnit. Nu sunt dogmatic si de formatie sunt intelectual dar nu suport agresiunea unor reprezentanti mass media asupra Bisericii Ortodoxe Romane manifestata prin denigrarea unor slujitori bisericesti. Desi nu am intalnit personal astfel de popi nu neg ca pot exista si persoane nedemne pe care Biserica ii alunga dupa canoanele sale. Pentru ca si acel ratacit care greseste are dreptul la clementa, iertare, pocainta ca orice crestin. Atat si la alte necuviinte nu mai raspund. Logos.

Aveti dreptate. sunt de acord cu dumneavoastra pentru ca si eu am experimentat anumite situatii care m-au facut sa am o astfel de perceptie. Pana la urma toata omenirea ( din toate timpurile) o sa afle unde-i adevarul. Si anume in Biserica lui Hristos cea Adevarata care acum se numeste Biserica Ortodoxa ce nu va fi daramata nici de portile iadului.
Ma doare sufletul foarte tare, insuportabil chiar, cand observ cum lumea isi arunca sufletul cu doua maini si cu mare bucurie chinurilor vesnice....

Fosta membra 9am.ro

149 mesaje

Postat pe: 14 Martie 2009, ora 13:33

De la: BINLANDEN, la data 2008-11-29 10:09:15 LOCASUL DIAVOLULUI IN CARE SALASLUIESC HOTII SI IPOCRITII NATIUNII

Piei satana! Stai acolo la musulmanii tai.

Pagini: << 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului ce credeti despre Biserica Ortodoxa Romanasi preotii ei?
Mergi la: