Fosta membra 9am.ro
8 mesaje
Oras: Oradea
|
Postat pe: 21 Iulie 2009, ora 15:39
biserica este un loc unde se prostesc oamenii naiv
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
6780 mesaje
|
Postat pe: 21 Iulie 2009, ora 15:45
De la: ditha54, la data 2009-07-21 15:39:15biserica este un loc unde se prostesc oamenii naiv
Oamenii se pot prosti in multe locuri,inclusiv la ei acasa.
|
alehin
2584 mesaje
Oras: BUCURESTI
|
Postat pe: 21 Iulie 2009, ora 15:50
De la: 9am099815, la data 2009-07-21 09:31:34 Ce credeti despre BISERICA??? oare suntem in masura sa ne spunem o parere ? Biserica ...e biserica (locas sfint ) cine dintre noi se crede instare sa critice ceva SFINT!!! Oare nu vreti odata sa incetati a critica pe toata lumea ???? hai mai bine sa incercam sa construim ceva in tara asta , ca de distrus am distrus destule . Noi , oamenii platim pentru ceea ce facem indiferent cum ne numim sau ce meserie avem , ce situatie mareriala sau ce pozitie sociala .Mai bine ne canalizam fortele pentru a educa copiii . Copiii nostrii ai altora , copiii societatii de azi si de miine .Ei au nevoie de -liniste, caldura , confort , educatie , sanatate , natura ....NU_I DESTUL ????????
DE FOARTE MULTE ORI CAND TREBUIE SA CONSTRUIESTI CEVA TREBUIE SA DEMOLEZI ...CE-TI PASA TIE CA EU AM SA PLATESC PT CEEA CE FAC ? In ce mod te afecteaza ? Iti iubesti aproapele sau te deranjeaza ? Fiecare om e liber sa actioneze asa cum simte ,cine esti tu sa-mi spui mie sa incetez ? daca eu platesc pt faptele mele? Eu am cunoscut ceva oameni in viata si pot sa spun ca cei mai rai ,egioisti sunt tocmai cei care se declara credinciosi ,ceilalti ,ateii sa zicem sunt mai corecti pt ca esti ca pe intuneric nu stii de unde vine pericolul..nu estI sigur de nimic esti prudent..Tu nu vezi tI-am zis eu sa icetezi ? Construieste-ti nene ce vrei inLINISTE ,(cu ILIESCU?)CALDURA, CONFORT ...TE IMPIEDIC EU CUMVA ?
|
gabigabi
12108 mesaje
|
Postat pe: 21 Iulie 2009, ora 15:51
Biserica este un concentrator de energie care,intocmai o soba care duduie, iradiaza caldura in jurul ei,tinind Lumea calda....de n-ar exista,am muri de frig si n-am sti de ce !
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
5013 mesaje
Oras: Iasi
|
Postat pe: 21 Iulie 2009, ora 16:18
|
Fosta membra 9am.ro
16019 mesaje
|
Postat pe: 21 Iulie 2009, ora 16:25
De la: aadnanaaa, la data 2009-07-21 16:18:25De la: gabigabi, la data 2009-07-21 15:51:05 Biserica este un concentrator de energie care,intocmai o soba care duduie, iradiaza caldura in jurul ei,tinind Lumea calda....de n-ar exista,am muri de frig si n-am sti de ce !
Doamne ce plastica ai fost. inca nu ai scos nicio carte??? apuca-te de scris, ca si asa nu mai ai mult timp.sa nu te irosesti chiar degeaba adnana,asta-i un mesaj rautacios,ironia imi place si mie,umorul de bun gust e pe placul meu,dar te rog frumos fara aluzii negre
Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
|
Fosta membra 9am.ro
5013 mesaje
|
Postat pe: 21 Iulie 2009, ora 16:30
De la: ADERP_NIROLF_ERTEP999, la data 2009-07-21 16:25:01De la: aadnanaaa, la data 2009-07-21 16:18:25De la: gabigabi, la data 2009-07-21 15:51:05 Biserica este un concentrator de energie care,intocmai o soba care duduie, iradiaza caldura in jurul ei,tinind Lumea calda....de n-ar exista,am muri de frig si n-am sti de ce !
Doamne ce plastica ai fost. inca nu ai scos nicio carte??? apuca-te de scris, ca si asa nu mai ai mult timp.sa nu te irosesti chiar degeaba adnana,asta-i un mesaj rautacios,ironia imi place si mie,umorul de bun gust e pe placul meu,dar te rog frumos fara aluzii negre
bine Florinele! atunci zic: "mai ai timp si sa nu te irosesti degeaba"
|
|
|
gabigabi
12108 mesaje
|
Postat pe: 21 Iulie 2009, ora 16:36
florine,din partea ta venind acest sprijin,este o mare -mare surpriza....spun asta,ptr.ca stiu ca nici tu nu crezi in rostul bisericii ! oricum,multumesc ! Adnana, ce bine faceai daca taceai....in ceea ce priveste lungimea " atei de pe mosor" , numai Dumnezeu stie cit este lunga si cind se termina ea ! ....dar eu cel putin,spre deosebire de tine,stiu de ce am trait ! tu stii care ti-e rostul,ca vad ca prea multe-n cap,n-ai !?
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
5013 mesaje
|
Postat pe: 21 Iulie 2009, ora 16:39
De la: gabigabi, la data 2009-07-21 16:36:18florine,din partea ta venind acest sprijin,este o mare -mare surpriza....spun asta,ptr.ca stiu ca nici tu nu crezi in rostul bisericii ! oricum,multumesc ! Adnana, ce bine faceai daca taceai....in ceea ce priveste lungimea " atei de pe mosor" , numai Dumnezeu stie cit este lunga si cind se termina ea ! ....dar eu cel putin,spre deosebire de tine,stiu de ce am trait ! tu stii care ti-e rostul,ca vad ca prea multe-n cap,n-ai !?
du-te ma tanti! ai de plm ce observator fin esti  ia zi cand mi-ai facut tu mie disectie la cap sa vezi ce e in el ?  rostul meu e sa te ajut sa fii alba complet la cap
|
gabigabi
12108 mesaje
|
Postat pe: 21 Iulie 2009, ora 16:48
eu nu fac disectia nimanui @adnana ! tu singura te faci de ris pe forum ,eu doar am tras concluzia la ce-i atit de evident ! esti doar rea si si-ti versi veninul pe toti din jurul tau !
|
Fosta membra 9am.ro
5013 mesaje
|
Postat pe: 21 Iulie 2009, ora 16:57
|
Fosta membra 9am.ro
8 mesaje
Oras: Oradea
|
Postat pe: 21 Iulie 2009, ora 16:58
Eu rectific: in biserica oamenii devin mai prosti.... deci asa se prostesc...adica ii prosteste preotul cu timpeniile biblice si liturgii fara capat ... intelegi ??  acu m-am bagat si eu nasu in acest forum...
|
vladidec
851 mesaje
|
Postat pe: 21 Iulie 2009, ora 17:01
ADNANA, cum am mai spus, eu nu imi calc pe principii , si tocmai daia, sunt obligat sa-ti zic :
Grupul tau de Genii, te fac sa o iei razna. Cei mai nebuni oameni din lume sunt cei ce se cred superiori. Te-ai indobitocit cu atatea genii de mi se face scarba. Orcine nu gandeste ca voi sunt prosti si luati la misto. Nu est delok superioara in chestia asta. Nu conteaza gandurile altora, decat ale tale (voastre). Urmeaza turma ta, si pe preamaritul tau Bogdan, si vezi-ti de treaba. Ai devenit ridicola la maximum. Inafara de 5 persoane, (am urmarit f bine postarile tale), nimeni nu iti da dreptate (nu te pune pe ganduri ? ) si din 3 forumuri, pe 2 din ele jignesti pe cineva. Ma doare fix in c^r de ceilalti, dar pt ca te-am cunoscut, iti zic ca un prieten : las-o mai moale cu superioritatea asta ! Acum pana nu e prea tarziu.
Astepti ca OAMENI MARI sa se nasca din partidele politice existente ?
Daca nu, acorda-ne 2 minute din viata ta si vezi cum poti schimba totul !
>>www.plr.orgdominus.ro & www.orgdominus.ro
|
Fosta membra 9am.ro
5013 mesaje
|
Postat pe: 21 Iulie 2009, ora 17:06
De la: vladidec, la data 2009-07-21 17:01:31ADNANA, cum am mai spus, eu nu imi calc pe principii , si tocmai daia, sunt obligat sa-ti zic :
Grupul tau de Genii, te fac sa o iei razna. Cei mai nebuni oameni din lume sunt cei ce se cred superiori. Te-ai indobitocit cu atatea genii de mi se face scarba. Orcine nu gandeste ca voi sunt prosti si luati la misto. Nu est delok superioara in chestia asta. Nu conteaza gandurile altora, decat ale tale (voastre). Urmeaza turma ta, si pe preamaritul tau Bogdan, si vezi-ti de treaba. Ai devenit ridicola la maximum. Inafara de 5 persoane, (am urmarit f bine postarile tale), nimeni nu iti da dreptate (nu te pune pe ganduri ? ) si din 3 forumuri, pe 2 din ele jignesti pe cineva. Ma doare fix in c^r de ceilalti, dar pt ca te-am cunoscut, iti zic ca un prieten : las-o mai moale cu superioritatea asta ! Acum pana nu e prea tarziu.
Doamne Vlad.sa cad sub birou de ras si nimic altceva
vai vai ce cuvinte grele imi arunci
unde ma cred eu superioara
dar cat despre oamenii destepti despre care vorbesti, da ai dreptate.atata Bogdan, cat si Adipopa, Maresalul, Domnul Vanea Marin si Shlomi, bineinteles si Dora si Mytcor, sunt niste oameni foarte destepti.am foarte multe de invatat de la ei si ma bucur ca ii cunosc.poate ai face bine sa incerci sa ii cunosti si tu.Eu zic ca e o oportunitate sa cunosti niste oameni ca ei.asta e sfatul meu pentru tine.
si inca odata  (ai fost excesiv de comic )
|
Fosta membra 9am.ro
314 mesaje
|
Postat pe: 21 Iulie 2009, ora 17:20
De la: ditha54, la data 2009-07-21 16:58:13Eu rectific: in biserica oamenii devin mai prosti.... deci asa se prostesc...adica ii prosteste preotul cu timpeniile biblice si liturgii fara capat ... intelegi ?? acu m-am bagat si eu nasu in acest forum...
daca tu citesti o carte, o citesc si eu si nu inteleg nimic, inseamna ca eu sint o proasta pentru ca nu am inteles nimic, asa e si cu biserica, intra in ea fiecare, dar intelege cine poate. Nu e usor sa intelegi ceva ce inveti pe de rost. Nu am nimic impotriva celor ce-i tot faceti prosti pe cei ce cred in menirea bisericii, ca biserica a DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS, insa ginditi logic, sint lucruri pe care unii le inteleg si altii nu.
"Ceea ce face sa nu mai simtim minunile dumnezeiesti in lumea aceasta este lipsa noastra de credinta. Cel care nu simte puterea Harului la Sf. Liturghie, acela este mort sufleteste" - PARINTELE IUSTIN PIRVU
|
vladidec
851 mesaje
|
Postat pe: 21 Iulie 2009, ora 17:20
Astepti ca OAMENI MARI sa se nasca din partidele politice existente ?
Daca nu, acorda-ne 2 minute din viata ta si vezi cum poti schimba totul !
>>www.plr.orgdominus.ro & www.orgdominus.ro
|
Fosta membra 9am.ro
16019 mesaje
|
Postat pe: 21 Iulie 2009, ora 17:24
Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. special pt.9am064173
Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
|
Bi_anca
1554 mesaje
|
Postat pe: 21 Iulie 2009, ora 17:33
De la: 9am064173, la data 2009-07-21 17:20:48De la: ditha54, la data 2009-07-21 16:58:13Eu rectific: in biserica oamenii devin mai prosti.... deci asa se prostesc...adica ii prosteste preotul cu timpeniile biblice si liturgii fara capat ... intelegi ?? acu m-am bagat si eu nasu in acest forum...
daca tu citesti o carte, o citesc si eu si nu inteleg nimic, inseamna ca eu sint o proasta pentru ca nu am inteles nimic, asa e si cu biserica, intra in ea fiecare, dar intelege cine poate. Nu e usor sa intelegi ceva ce inveti pe de rost. Nu am nimic impotriva celor ce-i tot faceti prosti pe cei ce cred in menirea bisericii, ca biserica a DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS, insa ginditi logic, sint lucruri pe care unii le inteleg si altii nu.
"Ceea ce face sa nu mai simtim minunile dumnezeiesti in lumea aceasta este lipsa noastra de credinta. Cel care nu simte puterea Harului la Sf. Liturghie, acela este mort sufleteste" - PARINTELE IUSTIN PIRVU
Mbe...e extrem de jignitor...dar cam asa e..
Cu mentiunea ca nu toti oamenii inteligenti sunt destepti...si nu toti prostii sunt incuiati.
De obicei incuiala e direct proportionala cu nivelul de instructie. Cu cat o persoana a studiat mai mult, cu atat crede mai putin in Dumnezeu. Exceptiile sunt rare...ei se deosebesc pt ca sunt caracterizati de fraza: Cu cat invat mai mult, cu atat realizez cat sunt de prost.
E cam incifrat, dar cine pricepe.....pricepe.  M-am cam plictisit sa le dau la toti mura in gura...
|
Bi_anca
1554 mesaje
|
Postat pe: 21 Iulie 2009, ora 17:48
M-am gandit la o explicatie mai simpla!!
La scoala profesorul preda aceeasi lectie la toti elevii: unii o inteleg, altii nu, iar altora putin le pasa pt ca NICI NU VOR sa invete.
Aia care NU O INTELEG, iau lectii pana reusesc sa inteleaga.
Aia care NU VOR SA INTELEAGA, raman frumos repetenti (adica se intorc pe pamant) pana se decid ca e cazul SA INVETE.
De asta se spune, ca daca gresesti, DUMNEZEU NU TE BATE CU PARUL....ca ar fi mult mai bine....MUUULT MAI BINE, bagati bine la cutiuta
|
Fosta membra 9am.ro
16019 mesaje
|
Postat pe: 21 Iulie 2009, ora 17:55
De la: Bi_anca, la data 2009-07-21 17:48:17M-am gandit la o explicatie mai simpla!!
La scoala profesorul preda aceeasi lectie la toti elevii: unii o inteleg, altii nu, iar altora putin le pasa pt ca NICI NU VOR sa invete.
Aia care NU VOR SA INTELEAGA, raman frumos repetenti (adica se intorc pe pamant) pana se decid ca e cazul SA INVETE.
De asta se spune, ca daca gresesti, DUMNEZEU NU TE BATE CU PARUL....ca ar fi mult mai bine....MUUULT MAI BINE, bagati bine la cutiuta
hopa,ce-mi citesc benoaclele pe aici,tanti bi_.....le zice bine,excluzand faptul ca a obosit sa ne tot bage in creier una,alta,pt.aceasta postare eu ii multumesc si
|
Shlomo_Mire_Ivan
1640 mesaje
Oras: Craiova
|
Postat pe: 21 Iulie 2009, ora 20:37
De la: Bi_anca, la data 2009-07-21 17:48:17M-am gandit la o explicatie mai simpla!!
Repetentii sunt de admirat...vor sa aprofundeze materia....cutiuta...care cutiuta,a milei?
|
alehin
2584 mesaje
|
Postat pe: 21 Iulie 2009, ora 22:07
Nu este de loc inspirata comparatia cu profesorul care preda aceeasi lectie la toti -daca profesorul preda de exemplu aritmetica si normal vine cu o numaratoare - unii inteleg si se declara multumiti si altii considera metoda depasita si se declara nemultumiti ...in lumea ast nu exista doar alb si negru exista o infinitate de gri-uri ,lumea nu se imparte asa simplist in ,,ai nostri ,,si ,,ai vostri,,Sa stii ca eu am niste semne nu prea ,,stiintifice.., dupa care ma ghidez in aprecierea unei persoane : cu cat e mai sigura pe ea cu atat e mai proasta .Eu nu emit nici un fel de judecati de valoare ascult pe oricine ,nu am niste bariere autoimpuse si mai ales nu cred ca eu sunt detinatorul adevarului...nici nu exista
Daca tu te-ai multumit cu putin si te declari mutumita nu inseamna obligatoriu ca tu esti mai desteapta si altii sunt mai prosti- de exemplu daca eu citesc ca Dumnezeu este lumina (ca la vechii egipteni -Horus) si putin mai incolo citesc ca D-zeu l-a creat pe Adam dupa chipul si asemanarea lui ,ce e de inteles ?
|
vasilechivu2004
12 mesaje
|
Postat pe: 22 Iulie 2009, ora 01:47
Biserica, ortodoxa sau altfel, ar trebui sa fie o grupare de indivizi preocupata in primul rand de educarea morala a maselor. Ar trebui sa inlature sau diminueze ritualul (o repetitie permanenta, insotita adesea de falsa evlavie, facand participantii sa para o adunatura de actori) si sa puna accent pe fapte, pe sfaturi si interventii pentru comunitate. Daca preotii ar trebui sa-i urmeze lui Hristos de ce nu se implica ei ca si el in activitatea publica, de ce nu au nimic de spus spre exemplu cand se legalizeaza prostitutia si legaturile homosexuale (din cate stiu Dumnezeu le-a oferit homosexualilor Sodoma si Gomora; noi le oferim libertate), cand se fura la cel mai inalt nivel, cand se indatoreaza o tara pentru atatea generatii in viitor. Ei ar trebui sa lupte impotriva pacatului: minciuna, furtul, adulterul, sodomia, lacomia, dragostea de bani, etc. sunt peste tot. Am vazut preotii iesind pe strada sa trezeasca lumea la realitate? Ei se complac in a colecta rusinoase taxe la cununie si inmormantare (ca altfel nu ti-l ingroapa), ei sanctifica pe Stefan Cel Mare ("si sfant"), descris de Iorga ca: "mic la stat si repede varsatoriu de sange", ce mai, un sfant perfect. Trebuie sa avem si noi sfintii nostri, nu? Acesti indivizi incurajeaza inchinarea la "moaste" care apartin unor "sfinti". Avem un singur Dumnezeu, nu trebuie sa pupam cadavre si sa ne inchinam la ele, nici sa alergam sa ne calcam in picioare pentru "apa sfintita" din butoaiele lor, nici sa le pupam mana cu care fura din cutia milei. Preotul nu trebuie sa fie un intermediar intre om si Dumnezeu, el trebuie sa fie cel mult un sfetnic, si unul bun, un luptator la nevoie si nu un aliat al autoritatilor. Omul ar trebui sa mearga la preot pentru un sfat si nu o solutie, ii poate cere sa se roage pentru el sau impreuna cu el, nu ii poate cere "iertarea pacatelor". El nu o poate oferi. In relatia dintre Dumnezeu si om Biserica asa cum e acum nu este necesara. Biserica este de fapt un grup de oameni reunit in scopul de a se ruga lui Dumnezeu. Acest grup poate avea un sfetnic (nu intermediar), sa-i zicem preot (capabil sa indrume si un bun exemplu moral pentru comunitate) si o cladire in care sa se roage, pe care o putem numi biserica. Cuvantul pe care il gasesc pentru biserica si preotii de acum este "fals". Tot respectul pentru exceptii! Fiindca sunt si exceptii.
|
alehin
2584 mesaje
|
Postat pe: 22 Iulie 2009, ora 10:52
De la: vasilechivu2004, la data 2009-07-22 01:47:04Biserica, ortodoxa sau altfel, ar trebui sa fie o grupare de indivizi preocupata in primul rand de educarea morala a maselor. Ar trebui sa inlature sau diminueze ritualul (o repetitie permanenta, insotita adesea de falsa evlavie, facand participantii sa para o adunatura de actori) si sa puna accent pe fapte, pe sfaturi si interventii pentru comunitate. Daca preotii ar trebui sa-i urmeze lui Hristos de ce nu se implica ei ca si el in activitatea publica, de ce nu au nimic de spus spre exemplu cand se legalizeaza prostitutia si legaturile homosexuale (din cate stiu Dumnezeu le-a oferit homosexualilor Sodoma si Gomora; noi le oferim libertate), cand se fura la cel mai inalt nivel, cand se indatoreaza o tara pentru atatea generatii in viitor. Ei ar trebui sa lupte impotriva pacatului: minciuna, furtul, adulterul, sodomia, lacomia, dragostea de bani, etc. sunt peste tot. Am vazut preotii iesind pe strada sa trezeasca lumea la realitate? Ei se complac in a colecta rusinoase taxe la cununie si inmormantare (ca altfel nu ti-l ingroapa), ei sanctifica pe Stefan Cel Mare ("si sfant"), descris de Iorga ca: "mic la stat si repede varsatoriu de sange", ce mai, un sfant perfect. Trebuie sa avem si noi sfintii nostri, nu? Acesti indivizi incurajeaza inchinarea la "moaste" care apartin unor "sfinti". Avem un singur Dumnezeu, nu trebuie sa pupam cadavre si sa ne inchinam la ele, nici sa alergam sa ne calcam in picioare pentru "apa sfintita" din butoaiele lor, nici sa le pupam mana cu care fura din cutia milei. Preotul nu trebuie sa fie un intermediar intre om si Dumnezeu, el trebuie sa fie cel mult un sfetnic, si unul bun, un luptator la nevoie si nu un aliat al autoritatilor. Omul ar trebui sa mearga la preot pentru un sfat si nu o solutie, ii poate cere sa se roage pentru el sau impreuna cu el, nu ii poate cere "iertarea pacatelor". El nu o poate oferi. In relatia dintre Dumnezeu si om Biserica asa cum e acum nu este necesara. Biserica este de fapt un grup de oameni reunit in scopul de a se ruga lui Dumnezeu. Acest grup poate avea un sfetnic (nu intermediar), sa-i zicem preot (capabil sa indrume si un bun exemplu moral pentru comunitate) si o cladire in care sa se roage, pe care o putem numi biserica. Cuvantul pe care il gasesc pentru biserica si preotii de acum este "fals". Tot respectul pentru exceptii! Fiindca sunt si exceptii.
|
9am023185
198 mesaje
|
Postat pe: 22 Iulie 2009, ora 18:31
De la: alehin, la data 2009-07-20 22:53:11De la: coradu, la data 2009-07-20 22:12:47esti atee?nici eu nu sunt cel mai mare admirator al oamenilor bisericii,in numele religiei s-au facut cele mai odioase crime ale istoriei,dar nu cred ca trebuie blamata ideea de a crede in ceva..pentru multi lucrul asta il constituie singurul tel spre care mai pot tinde in momentul la care ajung la o anmumita varsta,singuri si fara nici o speranta...
Nu pot sa spun atee - cred ca sunt agnostica- pentru ca undeva tot mai sper sa fie ceva dincolo de ce stiu eu pana acum .Mie biblia imi pare o carte de povesti nici nu stiu ...un amestec de date reale istorice cu intamplari fantastice , jenante, puerile .....nu pot sa mint daca nu mi se pare logic si simt ca daca undeva scartzaie nu pot sa spun ca e in regula .Eu in facultate am invatat la ,,Istoria statului si dreptului romanesc ,, cum a inceput totul cu secta aia mica de crestini prigoniti ..... si ,...se stie cu Imparatul Constantin cu Edictul de la Milan ....nu poti sa dai un decret si sa obligi oamenii sa creada .... trebuie lasati liberi ,...si acum se lauda ca 85% sunt crestini ortodocsi ( in Romania )..daca n-ar fi fost Imparatul Constantin si acum vorbeam de ortodocsi ca despre o secta oarecare...tine de hazard ...ca ma rog ...cu visul ...cu semnul,...Eu am o relatie foarte buna cu divinitatea (oricum s-ar numi ea) asa fara sa cred in ce au crezut altii..si ma simt bine ...ma simt ajutata ...nu m-a pedepsit pana acum...e simplu ..sa nu-i faci altuia ce nu ti-ar pace tie sa-ti faca el..
In mod cert, esti un spirit tanar, de aceea nu intelegi inca aceste lucuri; si mai e ceva: nu ti-au cazut in mana cartile potrivite, care sa te ajute sa intelegi Adevarul... Unii spun ca au de gand sa-l caute pe Dumnezeu cand vor ajunge la o varsta respectabila, cand nu vor mai fi atrasi de placerile vietii... Ca si cand ar avea cineva contract cu viata; pt orice persoana, viata poate inceta in minutul urmator. Daca ar sti oamenii ce serviciu si-ar face daca ar citi literatura de spiritualitate... daca ar sti ce mult i-ar ajuta chiar si in aceasta viata in trup... ce sa mai spunem Dincolo, la Marea trecere... Daca te intereseaza subiectul, am asemenea carti si in format electronic.
|
gabigabi
12108 mesaje
|
Postat pe: 22 Iulie 2009, ora 19:01
vladidec....am parte numai de surprize de la o vreme ! Florin ,mai ieri-alaltaieri...acu' tu ! las-o @pe adnana ca nu este in stare sa recunoasca un sfat bun ! grupul ei de prieteni,doar o accepta si asta ptr.ca fiecare se simte mai mult sau mai putin gidilat in amorul propriu atunci cind e laudat in permanenta ! obedienta sincera este uneori apreciata !
|
menghesnelu
3 mesaje
Oras: Tg Jiu
|
Postat pe: 22 Iulie 2009, ora 19:04
Sprijinul nu il gasesti la preoti. Sprijinul il gasesti la tine, in tine si in credinta ta. Cel mai important este sa crezi. Si sa te comporti cu cei din jurul tau asa cum ai dori sa se coporte si ei. Un "sa primesc ceace ofer"
Faptul ca preotia a devenit o meserie ca oricare alta, nu este o scuza. Nimeni nu i-a obligat sa isi aleaga preotia. Si daca si-au ales-o au stiut ce ii asteapta. Asa ca.....
|
Bi_anca
1554 mesaje
|
Postat pe: 22 Iulie 2009, ora 19:15
De la: alehin, la data 2009-07-21 22:07:55De la: Bi_anca, la data 2009-07-21 17:48:17M-am gandit la o explicatie mai simpla!!
Nu este de loc inspirata comparatia cu profesorul care preda aceeasi lectie la toti -daca profesorul preda de exemplu aritmetica si normal vine cu o numaratoare - unii inteleg si se declara multumiti si altii considera metoda depasita si se declara nemultumiti ...in lumea ast nu exista doar alb si negru exista o infinitate de gri-uri ,lumea nu se imparte asa simplist in ,,ai nostri ,,si ,,ai vostri,,Sa stii ca eu am niste semne nu prea ,,stiintifice.., dupa care ma ghidez in aprecierea unei persoane : cu cat e mai sigura pe ea cu atat e mai proasta .Eu nu emit nici un fel de judecati de valoare ascult pe oricine ,nu am niste bariere autoimpuse si mai ales nu cred ca eu sunt detinatorul adevarului...nici nu exista
Daca tu te-ai multumit cu putin si te declari mutumita nu inseamna obligatoriu ca tu esti mai desteapta si altii sunt mai prosti- de exemplu daca eu citesc ca Dumnezeu este lumina (ca la vechii egipteni -Horus) si putin mai incolo citesc ca D-zeu l-a creat pe Adam dupa chipul si asemanarea lui ,ce e de inteles ?
Pai nu stiu ce ai putea sa intelegi tu..Pt mine chestioa aia, in afara de faptul ca face parte din istorie, nu mai are nici o relevanta. E doar un amanunt.
Daca eu sunt f. sigura pe mine si tu ma iei automat de proasta..pai si tu esti f. sigura ca sunt proasta...deci fiind asa sigura pe tine, eu ar trbui sa spun la fel ??!!!
Pe mine ma doar undeva cum esti. Nu vorbeam cu tine, ci am spus doar cum VAD EU LUCRURILE. Daca te simti vizata....ei bine, NU ESTI.
Eu nu vorbesc aici ca sa EMIT SENTINTE, ci ca sa spun la ce concluzie am ajuns eu. Daca tu ai ajuns la alta...mbe...asta e !!!! TREABA TA !!!
|
Bi_anca
1554 mesaje
|
Postat pe: 22 Iulie 2009, ora 19:16
Mentiune:
De cand sunt pe forumul asta incep sa ma simt din ce in ce mai desteapta!!!!!....
|
Bi_anca
1554 mesaje
|
Postat pe: 22 Iulie 2009, ora 19:18
De la: 9am023185, la data 2009-07-22 18:31:59De la: alehin, la data 2009-07-20 22:53:11De la: coradu, la data 2009-07-20 22:12:47esti atee?nici eu nu sunt cel mai mare admirator al oamenilor bisericii,in numele religiei s-au facut cele mai odioase crime ale istoriei,dar nu cred ca trebuie blamata ideea de a crede in ceva..pentru multi lucrul asta il constituie singurul tel spre care mai pot tinde in momentul la care ajung la o anmumita varsta,singuri si fara nici o speranta...
Nu pot sa spun atee - cred ca sunt agnostica- pentru ca undeva tot mai sper sa fie ceva dincolo de ce stiu eu pana acum .Mie biblia imi pare o carte de povesti nici nu stiu ...un amestec de date reale istorice cu intamplari fantastice , jenante, puerile .....nu pot sa mint daca nu mi se pare logic si simt ca daca undeva scartzaie nu pot sa spun ca e in regula .Eu in facultate am invatat la ,,Istoria statului si dreptului romanesc ,, cum a inceput totul cu secta aia mica de crestini prigoniti ..... si ,...se stie cu Imparatul Constantin cu Edictul de la Milan ....nu poti sa dai un decret si sa obligi oamenii sa creada .... trebuie lasati liberi ,...si acum se lauda ca 85% sunt crestini ortodocsi ( in Romania )..daca n-ar fi fost Imparatul Constantin si acum vorbeam de ortodocsi ca despre o secta oarecare...tine de hazard ...ca ma rog ...cu visul ...cu semnul,...Eu am o relatie foarte buna cu divinitatea (oricum s-ar numi ea) asa fara sa cred in ce au crezut altii..si ma simt bine ...ma simt ajutata ...nu m-a pedepsit pana acum...e simplu ..sa nu-i faci altuia ce nu ti-ar pace tie sa-ti faca el..
In mod cert, esti un spirit tanar, de aceea nu intelegi inca aceste lucuri; si mai e ceva: nu ti-au cazut in mana cartile potrivite, care sa te ajute sa intelegi Adevarul... Unii spun ca au de gand sa-l caute pe Dumnezeu cand vor ajunge la o varsta respectabila, cand nu vor mai fi atrasi de placerile vietii... Ca si cand ar avea cineva contract cu viata; pt orice persoana, viata poate inceta in minutul urmator. Daca ar sti oamenii ce serviciu si-ar face daca ar citi literatura de spiritualitate... daca ar sti ce mult i-ar ajuta chiar si in aceasta viata in trup... ce sa mai spunem Dincolo, la Marea trecere... Daca te intereseaza subiectul, am asemenea carti si in format electronic.
Le vreau eu daca nu te superi!!!
|
|
|