back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Ce credeti despre biserica ortodoxa romanasi preotii ei?

Pagini: << 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 18 Iulie 2009, ora 14:03

De la: nuskin, la data 2009-07-18 13:58:15am vazut atatea opinii aici incat una in plus nu stiu daca are vreo rezonanta pt cineva.....

dar o sa-mi asum riscul de a exprima si parerea mea umila.

Eu una respect Biserica ca institutie. Spunea cineva aici ca ea este radacina noastra si face parte din sangele nostru. E ca si cum nu te-ai respecta pe tine insuti daca nu respecti Biserica. Din pacate comunismul ne-a indeparttat f tare de ea si a si reusit. Generatia mea nu a invatat nimic despre religie, nu eram incurajati sa mergem la Biserica si nici sa respectam nimic din ceea ce e sfant. Asa ca totul a venit doar din cnostintele de acasa. Cat s-a impregnat in constiinta noastra....asta e o alta discutie.
Revenid la Biserica Romana este ca si cum am intreba daca avem nevoie de apa sau aer. Toti avem nevoie sa respiram si sa ne hranim spiritual numai ca nu stim cum sa o facem sau nu constientizam asta.
In ce priveste discutia despre preotii...da, nu trebuie sa-i bagam pe toti in aceeasi oala. Nu toti sunt la fel si sunt multi preotii cu har, cu cunoastere si care fac mult bine. ca printre ei sunt si oamenii care nu au ce cauta...asa e in fiecare domeniu. nici medicii toti nu exceelaza, nici actorii, nici inginerii.....unii o fac doar pt bani, altii pt putere.....dar oameni buni, noi putem vorbi direct cu Dumnezeu, nu avem nevoie de intermediari. Avem nevoie de indrumare, de cunoastere, putem si singuri sa fim autodidactii daca vrem. tine de noi sa putem sa ne ajungem sa avem o discutie cu Dumnezeu.

astept comentariile voastre.....
ce fel de comentarii astepti cu har sau cu marar?tot ce ai insirat nu are nici o logica,in concluzie ar fi si pacat sa se apuce cineva sa comenteze,de ce s-o faca,doar pt. a-si pune neuronii la treaba,s-ar compromite degeaba si si-ar obosi si manutele degeaba,s-auzim numai de bine!

Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
Fosta membra 9am.ro

981 mesaje
Postat pe: 18 Iulie 2009, ora 14:09

MESAJ SPECIAL pentru 666PETRE FLORIN PREDA( citit inversa):
RAMANE CUM AM STABILIT IN CEEA CE O PRIVESTE PE MONA!

9am034569

2 mesaje
Postat pe: 18 Iulie 2009, ora 16:41

O ADUNATURA DE HOTI NESIMTITI CARE SI-AU TRAS UN SRL NUMIT BISERICA SI SE UMFLA DE BANI PROFITÂND DE DURERILE OAMENILOR ȘI DE NAIVITATEA OAMENILOR NEAJUTORAȚI PE CARE ÎI SPERIE CU TOT FELUL DE POVESTI INVENTATE LA NICEA DE STRĂMOȘII ACESTEI ADUNATURI SPIRITUALO POLITICE CE ACTIONEAZĂ ASUPRA CREERELOR OAMENILOR ÎNTĂRINDUȘI POZITIILE DE CLAN MAFIOT. SĂ NU UITĂM CĂ ĂȘTIA NU AU NICI O TREABĂ CU SUFLETELE ȘI CU OMENIA CÂND AU OMORÂT MILIOANE DE OAMENI.

alehin

2584 mesaje

Postat pe: 18 Iulie 2009, ora 16:54

De la: 9am034569, la data 2009-07-18 16:41:32O ADUNATURA DE HOTI NESIMTITI CARE SI-AU TRAS UN SRL NUMIT BISERICA SI SE UMFLA DE BANI PROFITÂND DE DURERILE OAMENILOR ȘI DE NAIVITATEA OAMENILOR NEAJUTORAȚI PE CARE ÎI SPERIE CU TOT FELUL DE POVESTI INVENTATE LA NICEA DE STRĂMOȘII ACESTEI ADUNATURI SPIRITUALO POLITICE CE ACTIONEAZĂ ASUPRA CREERELOR OAMENILOR ÎNTĂRINDUȘI POZITIILE DE CLAN MAFIOT. SĂ NU UITĂM CĂ ĂȘTIA NU AU NICI O TREABĂ CU SUFLETELE ȘI CU OMENIA CÂND AU OMORÂT MILIOANE DE OAMENI. [/quo

DE LA ALEHIN PT 9 am034569:
Foarte adevarat,bravo tie ca ai curaj sa spui , toti oamenii indiferent de nivelul lor cultural si potentialul lor intelectual au nevoie de un suport spiritual dar daca esti putin mai mult ,,mobilat ,,intelectual iti dai seama ca nu biserica =mafia asta organizata al carei Dumnezeu este BANUL nu te poate ajuta ,tu esti singur in fata lumii , ne nastem singuri si murim pe cont propriu .... numai ca prostia se plateste .....unii care au bani mai multi isi cumpara masini luxoase .,case,cei mai saraci dar tot prosti isi cumpara acatiste....totul se plateste in lumea asta Dumnezeu are nevoie de bani ,nu ? .....

lefteria

13 mesaje
Oras: Botosani

Postat pe: 18 Iulie 2009, ora 17:38

MAJORITATEA SUNT HOTI

9am_Ella

241 mesaje
Oras: Bacau

Postat pe: 19 Iulie 2009, ora 16:02

De la: alehin, la data 2009-07-18 16:54:44
De la: 9am034569, la data 2009-07-18 16:41:32O ADUNATURA DE HOTI NESIMTITI CARE SI-AU TRAS UN SRL NUMIT BISERICA SI SE UMFLA DE BANI PROFITÂND DE DURERILE OAMENILOR ȘI DE NAIVITATEA OAMENILOR NEAJUTORAȚI PE CARE ÎI SPERIE CU TOT FELUL DE POVESTI INVENTATE LA NICEA DE STRĂMOȘII ACESTEI ADUNATURI SPIRITUALO POLITICE CE ACTIONEAZĂ ASUPRA CREERELOR OAMENILOR ÎNTĂRINDUȘI POZITIILE DE CLAN MAFIOT. SĂ NU UITĂM CĂ ĂȘTIA NU AU NICI O TREABĂ CU SUFLETELE ȘI CU OMENIA CÂND AU OMORÂT MILIOANE DE OAMENI. [/quoDE LA ALEHIN PT 9 am034569:
Foarte adevarat,bravo tie ca ai curaj sa spui , toti oamenii indiferent de nivelul lor cultural si potentialul lor intelectual au nevoie de un suport spiritual dar daca esti putin mai mult ,,mobilat ,,intelectual iti dai seama ca nu biserica =mafia asta organizata al carei Dumnezeu este BANUL nu te poate ajuta ,tu esti singur in fata lumii , ne nastem singuri si murim pe cont propriu .... numai ca prostia se plateste .....unii care au bani mai multi isi cumpara masini luxoase .,case,cei mai saraci dar tot prosti isi cumpara acatiste....totul se plateste in lumea asta Dumnezeu are nevoie de bani ,nu ? .....

ASA E, BRAVO! DACA CREZI IN DUMNEZEU, NU E NEVOIE DE INTERMEDIARI. CU ANI IN URMA, MAI MULTI, IN NU MAI STIU CE POST M-AM DUS LA SPOVEDIT LA BISERICA DIN CARTIER. ERA PRIMA MEA SPOVEDANIE SI AVEAM EMOTII, DAR SURPRIZA: PREOTUL ERA PREOCUPAT DOAR DE UN ASPECT AL VIETII MELE, CEL MAI INTIM - DACA INTELEGETI SI ... DACA LOCUIESC CU PARINTII SAU NU.... APROAPE MI-A FACUT PROPUNERI INDECENTE IN ALTAR. SI ERA UN OM PE CARE-L CUNOSTEAM DINTOTDEAUNA, AVEA 60 DE ANI SI EU 19! ACUM AM 30 + , SI DE ATUNCI NU AM MAI FOST LA SPOVEDIT. NU AM MAI STAT UMILA IN GENUNCHI IN FATA SAU SUB POALA NICIUNUI OBSEDAT ASCUNS DUPA VREUN ALTAR. AM INTELES CA DACA VREAU CA DUMNEZEU SA-MI IERTE PACATELE SAU SA MA AJUTE IN CEVA POT SA-L ROG EU.

Nu sunt decat doua iubiri. Iubirea de sine, sau iubirea pentru alte fiinte vii. Si indaratul iubirii de sine se afla suferinta si boala. iar indaratul iubirii pentru altii, se afla Binele. De fiecara data cand omul iubeste in afara lui, face, constient sau nu, un act de credinta.
alehin

2584 mesaje

Postat pe: 19 Iulie 2009, ora 20:44

De la: 9am044363, la data 2009-07-19 16:02:58
De la: alehin, la data 2009-07-18 16:54:44
De la: 9am034569, la data 2009-07-18 16:41:32O ADUNATURA DE HOTI NESIMTITI CARE SI-AU TRAS UN SRL NUMIT BISERICA SI SE UMFLA DE BANI PROFITÂND DE DURERILE OAMENILOR ȘI DE NAIVITATEA OAMENILOR NEAJUTORAȚI PE CARE ÎI SPERIE CU TOT FELUL DE POVESTI INVENTATE LA NICEA DE STRĂMOȘII ACESTEI ADUNATURI SPIRITUALO POLITICE CE ACTIONEAZĂ ASUPRA CREERELOR OAMENILOR ÎNTĂRINDUȘI POZITIILE DE CLAN MAFIOT. SĂ NU UITĂM CĂ ĂȘTIA NU AU NICI O TREABĂ CU SUFLETELE ȘI CU OMENIA CÂND AU OMORÂT MILIOANE DE OAMENI. [/quoDE LA ALEHIN PT 9 am034569:

ASA E, BRAVO! DACA CREZI IN DUMNEZEU, NU E NEVOIE DE INTERMEDIARI. CU ANI IN URMA, MAI MULTI, IN NU MAI STIU CE POST M-AM DUS LA SPOVEDIT LA BISERICA DIN CARTIER. ERA PRIMA MEA SPOVEDANIE SI AVEAM EMOTII, DAR SURPRIZA: PREOTUL ERA PREOCUPAT DOAR DE UN ASPECT AL VIETII MELE, CEL MAI INTIM - DACA INTELEGETI SI ... DACA LOCUIESC CU PARINTII SAU NU.... APROAPE MI-A FACUT PROPUNERI INDECENTE IN ALTAR. SI ERA UN OM PE CARE-L CUNOSTEAM DINTOTDEAUNA, AVEA 60 DE ANI SI EU 19! ACUM AM 30 + , SI DE ATUNCI NU AM MAI FOST LA SPOVEDIT. NU AM MAI STAT UMILA IN GENUNCHI IN FATA SAU SUB POALA NICIUNUI OBSEDAT ASCUNS DUPA VREUN ALTAR. AM INTELES CA DACA VREAU CA DUMNEZEU SA-MI IERTE PACATELE SAU SA MA AJUTE IN CEVA POT SA-L ROG EU.

DE LA ALEHIN:
Ma bucur ca ai curajul sa spui cred ca multi au fost deceptionati dar ii dau cu compromisul inainte si totul e o forma fara fond, o coaja,o seama de ritualuri in care se pierd (chiar eu n-am inteles de ce se inchina oamenii cand trec prin fata unei biserici? e un fel de salut ?)Multi sunt de parere ca trebuie sa faci ce spune popa ,nu ce face -dar tocmai tot ceea ce face el este ca un masaj subliminal :,,lasa ba ,ca daca si el face ...nu stiu ce o stii el ceva ..D-zeu e bun si iarta tot ..inclusiv foama lor de bani ,curvasareala, imbuibarea ,nepasarea de aproapele tau... eu cred ca asta lasa sa inteleaga ...eu personal am cunoscut cred ca vreo 6 preoti in localitati diferite ...si toti erau la fel ..niste slujbasi rutinati .Eu cred ca asta nu trebuie sa fie o profesie ca oricare alta ,nu intri la o facultate obisnuita si sa dai examen ...iti trebuie har si asa ceva...., n-ai cum sa dobandesti invatand ...ei (preotii ) au facut cel mai mare deserviciu credintei pe care o slijesc ..asta nu e la indemana oricui ...ORICUM PE MINE NU MA INTERESA ,,serviciul lor,, eu am mai spus i-as desfiinta cu tot cu bisericile lor si i-as raspndi printre oameni(sa fie un fel de asistenti sociali) daca tot a zis Isus ca sunt niste ,,pastori de oameni ,, iar noi niste oi ratacite........

adela1zone5

66 mesaje
Postat pe: 19 Iulie 2009, ora 22:40

ADEVARUL e ca in Romania biserica este pentru oameni o acoperire pentru toate defectele lor - prostie, subdezvoltare, minciuna, ipocrizie, etc. Sunt o groaza de tate ordinare care traiesc din invidie, ura, snobism, etc, avand comportamente tiganesti... si care isi iau acoperire cu biserica. Am imens de multe foste colege care se dadeau bunatatea pamantului si luau ca acoperire si faptul ca se duc la biserica si care au evoluat incredibil de ingrozitor. Socant. Fac numai prostii, se comporta ingrozitor, invidiaza si vor sa fie invidiate pentru lucruri care provoaca scarba DAR impun oricand in crize de tatism major faptul ca sunt bunatatea pamantului si mai ales ca ele se duc la biserica. Iar asta iarta si mai ales le sustine in absolut orice.

nuskin

67 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 20 Iulie 2009, ora 14:20

draga " aderp......999" cred ca nu ai citi bine si, faptul ca nu ai inteles tu, nu inseamna ca eu nu am nici o logica in ce scriu. eu nu am fost rautacioasa cu tine, nu am jignit pe nimeni asa ca astept aceelasi tratament.

mersi pt intelegere.

Dupa multe incercari cred si sper ca am ramas tot EU
Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 20 Iulie 2009, ora 14:26

De la: nuskin, la data 2009-07-20 14:20:01draga " aderp......999" cred ca nu ai citi bine si, faptul ca nu ai inteles tu, nu inseamna ca eu nu am nici o logica in ce scriu. eu nu am fost rautacioasa cu tine, nu am jignit pe nimeni asa ca astept aceelasi tratament.

mersi pt intelegere.
s-ar putea sa fiu eu cel care greseste,in concluzie ,nu mai am nimic de demonstrat,m-am saturat sa tot indrum oamenii sa gandeasca,sa iasa in afara dogmelor,sa incerce sa-si croiasca o alta viata,va pup pe toti si incercati sa va faceti viata asa cum credeti

Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
vladidec

851 mesaje

Postat pe: 20 Iulie 2009, ora 14:38

De la: adela1zone5, la data 2009-07-19 22:40:37ADEVARUL e ca in Romania biserica este pentru oameni o acoperire pentru toate defectele lor - prostie, subdezvoltare, minciuna, ipocrizie, etc. Sunt o groaza de tate ordinare care traiesc din invidie, ura, snobism, etc, avand comportamente tiganesti... si care isi iau acoperire cu biserica. Am imens de multe foste colege care se dadeau bunatatea pamantului si luau ca acoperire si faptul ca se duc la biserica si care au evoluat incredibil de ingrozitor. Socant. Fac numai prostii, se comporta ingrozitor, invidiaza si vor sa fie invidiate pentru lucruri care provoaca scarba DAR impun oricand in crize de tatism major faptul ca sunt bunatatea pamantului si mai ales ca ele se duc la biserica. Iar asta iarta si mai ales le sustine in absolut orice.

Doamne ce imi place cand lumea gandeste si vede !

Astepti ca OAMENI MARI sa se nasca din partidele politice existente ? Daca nu, acorda-ne 2 minute din viata ta si vezi cum poti schimba totul ! >>www.plr.orgdominus.ro & www.orgdominus.ro
Fosta membra 9am.ro

1639 mesaje
Oras: Mangalia

Postat pe: 20 Iulie 2009, ora 14:44

Oare sunt pacatoasa ca niciodata nu am vrut sa dau bani popilor si sa le pup mana?

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 20 Iulie 2009, ora 14:45

Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nu vreau sa fiu un om obisnuit pentru ca am dreptul sa fiu un om extraordinar.

9am023185

198 mesaje
Postat pe: 20 Iulie 2009, ora 14:47

De la: funnymoon, la data 2009-01-15 22:50:54
De la: nicoletibi, la data 2009-01-15 22:19:06Biserica ortodoxa e mai mult decat lacasurile de cult si preotii care implinesc slujbele in acestea. Biserica ortodoxa suntem toti cei botezati in credinta ortodoxa. Nu doar preotii. Noi toti. Uitati-va in trecut, intrebati-va parintii, cei botezati ortodox sunt din biserica ortodoxa, pentru ca este un tot: preoti, enoriasi, calugari, maici, adica oameni. Noi oamenii suntem biserica. Sa nu uitam ca avem un cap cu totii: pe Iisus Hristos. Deci ca trup al lui Hristos, tot ce vedem la preotii nostrii avem si noi in mai mica sau mai mare masura.
Toti stim ca daca ochiul cu care privim este curat vedem curatia celorlalti, dar daca este necurat, vedem necuratia celorlalti.
Eu fac parte din biserica ortodoxa romana si ceea ce cred despre biserica si despre preotii ei este in felul urmator: eu in trupul lui Hristos ma aflu undeva la calcaiul Lui. Preotii nostri sunt excelenti, sunt apropiati de oameni si de nevoile lor mult mai mult decat se vede la prima vedere. Preotii sunt bine pregatiti si avem ce discuta cu ei dar mai ales avem ce invata de la ei. Indemn pe oricine sa se apropie cu sinceritate de orice preot ortodox si sa cerceteze cu atentie, nu va fi dezamagit.
Dar cine suntem noi sa ne expunem parerile despre biserica din care facem parte si despre preotii ei? E ca si cum ar intreba cineva uitandu-se in oglinda: ce parere am despre mine?
Oare cine a lansat aceasta intrebare nu este crestin ortodox?

Cel care a deschis topicul nu este crestin ortodox.
Exista un atac desantat in media impotriva Bisericii Ortodoxe. Mai zilele trecute citeam urmatorul titlu aparut in presa: " elev taiat cu sabia la ora de religie"; asta se numeste "tendentios", iar presa romaneasca e plina de astfel de articole. Titlul corect ar fi fost "un elev taiat cu sabia la scoala" ca sa afle si romanii cum mai e cu "scoala" la noi.

Foarte corecta remarca ta: este cat se poate de evident acest atac furibund la adresa crestinismului, in general, nu numai impotriva ortodoxiei (o spune o persoana care l-a descoperit pe Dumnezeu fara sa se inregimenteze religios). Ca sa intelegeti aceste manevre marsave, cititi protocoalele secrete: www.scribd.com/doc/7389146/Protocoalele-inelepilor-Sionului... si veti afla despre planul lor diabolic, care se bazeaza pe ignoranta oamenilor. S-auzim si de bine !

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 20 Iulie 2009, ora 14:53

Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 20 Iulie 2009, ora 14:56

Protocoalele Inteleptilor Sionului Protocoalele Inteleptilor Sionului

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 20 Iulie 2009, ora 14:58

De la: CAMELYA_, la data 2009-07-20 14:44:49 Oare sunt pacatoasa ca niciodata nu am vrut sa dau bani popilor si sa le pup mana?

Bineinteles
Trebuia sa pupipoalapopii

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
Fosta membra 9am.ro

1639 mesaje
Oras: Mangalia

Postat pe: 20 Iulie 2009, ora 15:01

De la: nastasemihail, la data 2009-07-20 14:58:29
De la: CAMELYA_, la data 2009-07-20 14:44:49 Oare sunt pacatoasa ca niciodata nu am vrut sa dau bani popilor si sa le pup mana?

Bineinteles

Ma enerveaza ca de fiecare data cand am fost sa ma spovedesc , de mica ma intreba daca sunt fata - mare...iar dupa ce m-am maritat ma intreba daca am preacurvit .
Pe popii astia nu-i intereseaza ceva de politica, de criza financiara ...ci doar de viata sexuala a credincioaselor ?
Sa le pupe nevestele si amantele poalele...eu nu le pup

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 20 Iulie 2009, ora 15:05

De la: CAMELYA_, la data 2009-07-20 15:01:44

Bineinteles

Ma enerveaza ca de fiecare data cand am fost sa ma spovedesc , de mica ma intreba daca sunt fata - mare...iar dupa ce m-am maritat ma intreba daca am preacurvit .
Pe popii astia nu-i intereseaza ceva de politica, de criza financiara ...ci doar de viata sexuala a credincioaselor ?
Eu, totusi am observat la cel putin o inmormintare, ca spuneau lucruri de care practic noi nici nu stim in viata noastra. Nu-mi mai aduc acum aminte, dar le spuneau la fix. Parca persoana moarta ii inspira. Era destul de ciudat. e vorba de acele "nevazute".

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 20 Iulie 2009, ora 15:46

De la: CAMELYA_, la data 2009-07-20 15:01:44

Bineinteles

www.schimdeneveste.ro

mirciu57

104 mesaje
Oras: Alba-Iulia

Postat pe: 20 Iulie 2009, ora 15:52

camelya cum sa fii pacatoasa? pentru ei e o meserie ca oricare alta care aduce bani fara sa faci nimic ,ei n-au de-a face cu nimic cu cele sfinte

alehin

2584 mesaje

Postat pe: 20 Iulie 2009, ora 19:09

De la: ADERP_NIROLF_ERTEP999, la data 2009-07-20 14:45:07Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nu vreau sa fiu un om obisnuit pentru ca am dreptul sa fiu un om extraordinar.

coradu

3399 mesaje

Postat pe: 20 Iulie 2009, ora 22:12

esti atee?nici eu nu sunt cel mai mare admirator al oamenilor bisericii,in numele religiei s-au facut cele mai odioase crime ale istoriei,dar nu cred ca trebuie blamata ideea de a crede in ceva..pentru multi lucrul asta il constituie singurul tel spre care mai pot tinde in momentul la care ajung la o anmumita varsta,singuri si fara nici o speranta...

alehin

2584 mesaje

Postat pe: 20 Iulie 2009, ora 22:53

De la: coradu, la data 2009-07-20 22:12:47esti atee?nici eu nu sunt cel mai mare admirator al oamenilor bisericii,in numele religiei s-au facut cele mai odioase crime ale istoriei,dar nu cred ca trebuie blamata ideea de a crede in ceva..pentru multi lucrul asta il constituie singurul tel spre care mai pot tinde in momentul la care ajung la o anmumita varsta,singuri si fara nici o speranta...

Nu pot sa spun atee - cred ca sunt agnostica- pentru ca undeva tot mai sper sa fie ceva dincolo de ce stiu eu pana acum .Mie biblia imi pare o carte de povesti nici nu stiu ...un amestec de date reale istorice cu intamplari fantastice , jenante, puerile .....nu pot sa mint daca nu mi se pare logic si simt ca daca undeva scartzaie nu pot sa spun ca e in regula .Eu in facultate am invatat la ,,Istoria statului si dreptului romanesc ,, cum a inceput totul cu secta aia mica de crestini prigoniti ..... si ,...se stie cu Imparatul Constantin cu Edictul de la Milan ....nu poti sa dai un decret si sa obligi oamenii sa creada .... trebuie lasati liberi ,...si acum se lauda ca 85% sunt crestini ortodocsi ( in Romania )..daca n-ar fi fost Imparatul Constantin si acum vorbeam de ortodocsi ca despre o secta oarecare...tine de hazard ...ca ma rog ...cu visul ...cu semnul,...Eu am o relatie foarte buna cu divinitatea (oricum s-ar numi ea) asa fara sa cred in ce au crezut altii..si ma simt bine ...ma simt ajutata ...nu m-a pedepsit pana acum...e simplu ..sa nu-i faci altuia ce nu ti-ar pace tie sa-ti faca el..

coradu

3399 mesaje

Postat pe: 20 Iulie 2009, ora 23:17

eu nu cred ca e nimic dincolo...,.ma rog,e O.K. sA te poti amagi cu ideea asta...exemplu: vecina mea...merge la doctor pt un consult si ii zice ca a tinut regim,nu a facut excese si afacut tot ce e omeneste posibil sa aibe o viata super sanatoasa..doctorul ii zice;"mai bine nu te abtineai de la nimic'..in doua saptamani a murit...deci?

alehin

2584 mesaje

Postat pe: 20 Iulie 2009, ora 23:52

De la: marian_bd_rotaru, la data 2009-01-05 07:06:26Biserica in sine si in primul rand credinta , este un sprijin moral . Este nevoie de credinta , drept dovata sunt atitudinile jenante ale unora dintre participantii la aceasta discutie ! Adevarat este insa ca tagma preoteasca , in imensa ei majoritate , nu mai sunt slujitori ai DOMNULUI . Deasemeni , consider ca imperios necesara reunificarea bisericilor crestine . ISUS , nu a despartit crestinii in ortodoxi si catolici . Crestinismul , este unul si indivizibil , indiferent de rit !

Daca numesti,, atitudini jenante ,, parerile altor persoane inseamna ca tu te consideri un -sumum - orice alta pozitie care este diferita de a ta ,tu o consideri din start proasta ,nedocumentata...Chiar nu crezi ca este posibil sa fie cineva mai instruit ,documentat ,inteligent ,dotat cu anumite capacitati empatice ,intuitive ,decat tine ?Tu ai painea si cutitul ? Trebuie sa-ti dea de gandit ., oricui ar trebui sa-i dea de gandit...Noi toti suntem niste bucati dintr-un intreg ...cineva a inventat roata ..altcineva i-a pus un bat si uite-asa din joaca ..mai departe ..automobilul de azi ...tot ce face omul este perfectibil ...Sa nu-mi spui ca tu esti SUPERMAN ...creierul organizatiei...

alehin

2584 mesaje

Postat pe: 21 Iulie 2009, ora 00:05

De la: coradu, la data 2009-07-20 23:17:12eu nu cred ca e nimic dincolo...,.ma rog,e O.K. sA te poti amagi cu ideea asta...exemplu: vecina mea...merge la doctor pt un consult si ii zice ca a tinut regim,nu a facut excese si afacut tot ce e omeneste posibil sa aibe o viata super sanatoasa..doctorul ii zice;"mai bine nu te abtineai de la nimic'..in doua saptamani a murit...deci?

Chestie de optiune personala ...viata o ai s-o traiesti asa cum simti ..asa esti programat genetic ..chestia cu abtinutul ......cu abstinenta ..cu regimul vegetarian .,post negru sau ...gri sunt dupa cum te duce capul .Stii se spune,,fiecare pasare pe limba ei piere ,, nu-i pasa nici unui Dumnezeu ca tii tu post sau te abtii de la nu stiu ce ... corpul asta material e clar ca are niste nevoi ..ce-o fi dincolo de forma asta de organizare a materiei oricum ar fi absurd sa intelegem ...noi incercam ..dar este ilogic Eu n-am tinut niciodata niciun post si vad ca nu m-a pedepsit nimeni pana acum ..fiecare incearca dupa cum il taie capul ....un lucru e sigur D-zeu nu are barba ,nu e batran nu contabilizeaza faptele noastre (ne-ar place sa credem) e atemporal ...are cred eu cu totul; alte coordonate ..eu cred ca oamenii incercand sa-i placa lui D-zeu isi fac mai mult rau unii altora decat bine lor......

soare_copilaresc

19 mesaje
Postat pe: 21 Iulie 2009, ora 09:31

Ce credeti despre BISERICA??? oare suntem in masura sa ne spunem o parere ? Biserica ...e biserica (locas sfint ) cine dintre noi se crede instare sa critice ceva SFINT!!! Oare nu vreti odata sa incetati a critica pe toata lumea ???? hai mai bine sa incercam sa construim ceva in tara asta , ca de distrus am distrus destule . Noi , oamenii platim pentru ceea ce facem indiferent cum ne numim sau ce meserie avem , ce situatie mareriala sau ce pozitie sociala .Mai bine ne canalizam fortele pentru a educa copiii . Copiii nostrii ai altora , copiii societatii de azi si de miine .Ei au nevoie de -liniste, caldura , confort , educatie , sanatate , natura ....NU_I DESTUL ????????

july

563 mesaje
Postat pe: 21 Iulie 2009, ora 13:45

Biserica este un loc sfant doar pt cei care asa vor sa simta! Nu este valabil pt toti.Pt mine este ca un muzeu...

alehin

2584 mesaje

Postat pe: 21 Iulie 2009, ora 15:35

De la: blagaiulia, la data 2009-07-21 13:45:19Biserica este un loc sfant doar pt cei care asa vor sa simta! Nu este valabil pt toti.Pt mine este ca un muzeu...

Sa spunem muzeu dar eu cred ca este mai mult de -atat este activa pentru toti cei care declara ca au nevoie de sprijin ..LUATI AMINTE !!!!!!!!!!!.RELIGIA este carja pe care te sprijini atunci cand esti in incapacitatea de a-ti dezvolta un caracter propriu si in acelasi timp ,scuza pentru a face tampenii fara a-ti asuma respunderea.

Pagini: << 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului ce credeti despre Biserica Ortodoxa Romanasi preotii ei?
Mergi la: