back to top ∧

Info
x
info
 
 
OK


 
Info
x
info
 
 
 


Ce credeti despre biserica ortodoxa romanasi preotii ei?

 


 
Pagini: << 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 >> Sari la pagina:
 
alehin

2584 mesaje
Membru din: 25/03/2009
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 3 Noiembrie 2009, ora 23:44

Exista in mintea oamenilor ideea ca regimul comunist a venit la inceputul secolului trecut, in tarile din estul Europei, cu un program intens de secularizare si de impunere a stiintei ca element constitutiv al conducerii societatilor. Ateismul aproape ca a devenit doctrina iar alfabetizarea si impunerea stiintei ca element fundamental al educatiei si invatamântului au reprezentat pilonii constructiei culturii noilor societati.
Este adevarat ca alfabetizarea a reprezentat un proces important, real, care s-a desfasurat in mai toate tarile foste comuniste. Cu toate acestea imaginea prezentata mai devreme ascunde câteva prejudecati. Pe de o parte, ateismul s-a impus ca o formula ideologica si nu ca o consecinta fireasca a evolutiei culturii moderne, asa cum s-a intâmplat in Occident. Ateismul a fost difuzat aproape ca o noua forma de religie, religia oficiala, care avea propagandisti si care cauta prozeliti in fiecare zi. O religie civila, cum ar spune sociologul american Bellah. In realitate, dincolo de spatiul public, comunistii cochetau cu biserica, isi alegeau informatori dintre preoti, participau pe ascuns pe la slujbe iar la nevoie chiar admiteau ca ea, religia, poate fi utila. In Al Doilea Razboi Mondial, spre exemplu, Stalin, in disperare de cauza, a transformat un ziar, care, culmea, se chema „Ateistul“, in ziarul oficial al Patriarhiei Ruse, publicatie ce a aparut pâna la sfârsitul razboiului. Adica atât timp cât, in spatiul public, chiar era nevoie de biserica.
Pe de alta parte, stiintele au avut de suferit chiar odata cu venirea comunistilor. Genetica a fost interzisa, pentru ca sugera ca in formarea personalitatii indivizilor factorul biologic era mai important decât cel dat de mediul social, cel putin asa li se parea lor, iar stiintele sociale au fost aproape suprimate, deoarece abordarea stiintifica trebuia sa fie una dialectica, impunându-se astfel celebrul materialism istoric ca substitut pentru aceste stiinte. Desigur, incet, incet stiintele sociale au capatat un loc in spatiul public comunist intrând, cel mai adesea, pe usa din dos. La noi, probabil cel mai mult a suferit sociologia, cel putin dintre stiintele care avusesera o istorie semnificativa inainte de 1945."


Fosta membra 9am.ro

1171 mesaje
Membru din: 23/08/2009
Postat pe: 4 Noiembrie 2009, ora 01:47


Prezenþa ipoteticului apostol Andrei pe teritoriul þãrii e prea îndepãrtatã dpdv. temporal de perioada apariþiilor primelor atestãri arheologice ale creºtinismului în aceste zone.

Creºtinismul a rãmas o constantã culturalã datoritã contextului istoric, fiind arma perfectã de manipulare a maselor de cãtre boieri ºi diverºi domnitori.
Teritoriile de la sud de Dunãre au fost ocupate de turci timp de secole, ºi iatã cã unele dintre ele au ajuns mai religioase, ba chiar mai prospere decat România (exemplu: Grecia).
Adevãratul scut împotriva înaintãrii Imperiului Otoman în Europa în perioadele acestuia de glorie au fost imperiile occidentale (eretici catolici ºi protestanþi, cum îi numesc ortodocºii fanatici).
Adevãratul scut împotriva înaintãrii Imperiului Otoman în România a fost Dunãrea, nu diverºi voievozi care au dus nenumãraþi tineri români sã moarã inutil pe câmpul de luptã ca ei sã îºi satisfacã orgoliile ºi sã-ºi regleze conturile.
Domnitorul recunoscut drept cel mai creºtin dintre toþi este ªtefan “cel Mare”, notoriu pentru excesele sale la chefuri când omora zeci de boieri fãrã ca mãcar sã clipeascã, doar ca sã îºi promoveze ambiþiile politice în aceastã camerã de aºteptare a Europei.
ªtefan era de asemenea recunoscut ºi pentru pasiunea pentru femei; virilitatea i-a fost gãsitã de istorici demnã de atestare documentarã.Pentru acestea, dar ºi pentru nenumãratele mãnãstiri ºi danii fãcute bisericii din banii poporului ºi aºa sãrac lipit pãmântului, a fost sanctificat. Nu chiar zeu, dar aproape divin - undeva imediat sub Maica Domnului ºi Apostolii lui Cristos.
Presupunem cã acum se aflã în paradisul creºtin ºi e gata în orice moment sã accepte ºi sã asculte rugãciunile credincioºilor. Cel puþin asta ar vrea popii sã credem.




Fosta membra 9am.ro

1171 mesaje
Membru din: 23/08/2009
Postat pe: 4 Noiembrie 2009, ora 01:52



Furtul sistematic al resurselor þãrii.
Atât de mare a fost problema aceasta încât Alexandru Ioan Cuza a trebuit sã dea o lege specialã pentru secularizarea averilor mãnãstireºti.
La 1863, peste un sfert din teritoriul Munteniei era deþinut de cler. În Moldova, suprafaþa era de 22.33%.
Aproape jumãtate din resursele obþinute se duceau la Muntele Athos, în Grecia; Biserica a þinut întotdeauna la dieta robilor ei.
În acest punct putem fi recunoscãtori cã cifra vehiculatã, de 2000 de ani, e falsã. Imaginaþi-vã cum era sã se fi scurs anual 10% din averea românilor cãtre o þarã strãinã, fãrã niciun motiv ºi fãrã niciun beneficiu, timp de 2 milenii.
Peste 90% din suprafaþele deþinute erau muncite de clãcaºi - echivalentul mioritic al sclavilor sau ceva foarte apropiat - oameni fãrã pãmânt care muncesc gratis în schimbul tolerãrii.
Observãm din nou grija pe care a avut-o mereu Biserica faþã de omul simplu: când nu îi trimitea fiii la rãzboi ca sã moarã în apãrarea domeniilor, îl tolera sã munceascã pe aceste domenii.
Poate aºa se explicã ºi apropierea actualã a omului de rând de credinþã.


Fosta membra 9am.ro

1171 mesaje
Membru din: 23/08/2009
Postat pe: 4 Noiembrie 2009, ora 01:53



Stagnarea culturalã.
Spre deosebire de bisericile rãsãritene, ortodoxismul românesc nu a trãit niciodatã renaºterea.
Unele grupuri, totuºi, au evoluat. Anumiþi ortodocºi din Transilvania au realizat cã modul arhaic de funcþionare al instituþiei din care fac parte e depãºit ºi astfel s-au remarcat în secolul 18: miºcarea culturalã cu tentã iluministã, ªcoala Ardeleanã precum ºi o nouã bisericã, Biserica Greco-Catolicã.
Sub oblãduirea acestor douã simboluri s-au pus bazele unui sistem educaþional modern în Transilvania (ºcoli ºi universitãþi) care deservea atât tineri români greco-catolici cât ºi ortodocºi.
Tot acum se remarcã pentru prima datã vocile reprezentanþilor politici ai românilor în sistemul de conducere ºi administrare al Imperiului Austriac.

Când, în istoria ei de aproape un mileniu, se poate lãuda ortodoxia cu realizãri similare acestui mic grup ce a activat puþin mai mult de 2 secole?
Cu ce drept se declarã BOR bisericã naþionalã?
Nu poporul a ales ortodoxia, ci ea l-a ales pe el.



Fosta membra 9am.ro

1171 mesaje
Membru din: 23/08/2009
Postat pe: 4 Noiembrie 2009, ora 01:56



Rescrierea istoriei
Drept rãsplatã pentru toate binefacerile aduse românilor, în 1948 cu acordul noii conduceri, patriarhul ortodox pro-comunist Iustinian Marina desfiinþeazã Biserica Greco-Catolicã, îi confiscã toate proprietãþile ºi purcede în urmãtoarele decenii la a ºterge amintirea ºi moºtenirea ei culturalã din istorie.

Preoþii au avut totuºi de ales: ori ortodoxismul-sovietic al lui Iustinian, ori puºcãrie.
Cei care au ales puºcãria au intrat în istorie ca bravi martiri (fie cã au fost ortodocºi sau catolici). Cei care au ales comunismul, au ajuns îndrumãtorii morali ºi spirituali ai patriei.

Dacã înainte de comunism, în Transilvania erau 31,1% greco-catolici ºi abia 27,8% ortodocºi, ne trezim dupã revoluþie cu o istorie rescrisã în care ortodoxia e sufletul ºi viaþa poporului român.
Iustinian ºi Arãpaºu ºi-au dus la îndeplinire misiunea: spãlarea pe creier a unui întreg popor.
Nu-i de mirare cã teologii ortodocºi de astãzi se grãbesc sã asemuie ideile anti-clericale din occident cu ororile comuniste, însã tac mâlc când se ridicã problema: oare cine a fabricat stâlpii instituþiei pe care o reprezintã?
Nu cumva BOR-ul de azi e urmaºul moral ºi material al ortodoxismului sovietic promovat de Iustinian, cel care a zis cã Cristos e Omul Nou, sovieticii creeazã Omul Nou => Cristos e Sovietic?

Cât despre proprietãþile furate în ‘48 de ortodocºi, multe nici pânã în ziua de astãzi nu au fost retrocedate. Cã mulþi eroi (Maniu, Avram Iancu, Micu Klein, cei din ªcoala Ardeleanã, etc) au fost catolici, asta se ignorã.



Fosta membra 9am.ro

1171 mesaje
Membru din: 23/08/2009
Postat pe: 4 Noiembrie 2009, ora 02:02




Mihai Eminescu dixit

"Religia - o fraza de dînsii inventata
Ca cu a ei putere sa va aplece-n jug,
Caci de-ar lipsi din inimi speranta de rasplata,
Dupa ce-amar muncirati mizeri viata toata,
Ati mai purta osînda ca vita de la plug?

Cu umbre, care nu sunt, v-a-ntunecat vederea
Si v-a facut sa credeti ca veti fi rasplatiti?
Nu! moartea cu viata a stins toata placerea -
Cel ce în asta lume a dus numai durerea
Nimic n-are dincolo, caci morti sunt cei muriti."




Fosta membra 9am.ro

1171 mesaje
Membru din: 23/08/2009
Postat pe: 4 Noiembrie 2009, ora 02:09

Daca exista azi criminali pedofili,ucigasi sub influenta alcolului sau a geloziei,ucigasi si tilhari platiti ai altor ucigasi care invirt marile afaceri,este pt ca acesti preoti ai religiilor ei insisi ucigasi ,ascund Adevarul de la inceput.!Veniti-va in fire Oamenilor!A fost pacatul din gradina Edenului ,ADULTERUL ,SAU MINCAREA UNUI FRUCT?Argumentati credinta voastra cu rationamentul vostru,cu logica voastra ,cu realitatea voastra,sau cu orice alta invatatura care poate fi demonstrata si crezuta drept adevar


Fosta membra 9am.ro

1171 mesaje
Membru din: 23/08/2009
Postat pe: 4 Noiembrie 2009, ora 02:20

In primul rind nicaieri in Biblia Ortodoxa nu am gasit vre-un citat, vre-o referire la inchinarea la parti de cadavru, relicve omenesti. Din contra sta scris negru pe alb ca idolatria este pacat. Si in Vechiul Testament apar o multime de interdictii date direct de Dumnezeu poporului Israel sa nu cheme mortii, sa nu fie ghicitori in stele sau vrajitori in popor. Acum in sec XXI nu e ziar in Romania fara horoscoape sau reclame cu tiganci pline de har diavolesc. Asta e misticism, idolatrie si barbarism curat. Naivitate totala.


Fosta membra 9am.ro

1171 mesaje
Membru din: 23/08/2009
Postat pe: 4 Noiembrie 2009, ora 02:26

Discursul ºtiinþific este unul descriptiv (ºi nu valoric), despre lume aºa cum o vedem cu propriii noºtri ochi, ºi nimic mai mult. Creºtinismul cheamã însã la transformarea persoanei. ªtiinþa vorbeºte despre lumea aceasta cu uneltele lumii acesteia. Teologia vorbeºte cu uneltele lumii acesteia despre Dumnezeu. ªtiinþa îºi permite sã fie exactã, dar teologia nu poate. De asta cred cã existã în Rãsãrit o tradiþie misticã.


Fosta membra 9am.ro

1671 mesaje
Membru din: 26/09/2009
Postat pe: 4 Noiembrie 2009, ora 10:18

De la: Horus, la data 2009-11-04 02:02:19


Mihai Eminescu dixit

"Religia - o fraza de dînsii inventata
Ca cu a ei putere sa va aplece-n jug,
Caci de-ar lipsi din inimi speranta de rasplata,
Dupa ce-amar muncirati mizeri viata toata,
Ati mai purta osînda ca vita de la plug?

Cu umbre, care nu sunt, v-a-ntunecat vederea
Si v-a facut sa credeti ca veti fi rasplatiti?
Nu! moartea cu viata a stins toata placerea -
Cel ce în asta lume a dus numai durerea
Nimic n-are dincolo, caci morti sunt cei muriti."



Rugaciune


de Mihai Eminescu

Nadejde si-ntarire
si zid de mantuire
pe tine castigandu-te,
ingenunchem rugandu-te:
de chinuri ce ne bantuie,
Marie, tu ne mantuie!

O, Sfanta Marie!
Tu, maica durerilor,
regina tariilor,
taria soliilor,
izvoru-ndurarilor
luceafar al marilor,
indura-te, pleaca-te,
nadejdea corabiei,
invingerea sabiei,
limanul sarmanilor
si soarele anilor,
balsamul ranitilor,
norocul iubitilor,
o, da-ne tarie,
Sfanta Marie!

Iisuse Hristoase,
de oameni iubitorule,
Mantuitorule,
izvor mantuirilor,
de acum si pururea
si-n vecii vecilor!







Rugaciune

de Mihai Eminescu


Craiasa alegandu-te
Ingenunchem rugandu-te,
Inalta-ne, ne mantuie
Din valul ce ne bantuie;
Fii scut de intarire
Si zid de mantuire,
Privirea-ti adorata
Asupra-ne coboara,
O, Maica prea curata
Si pururea Fecioara,
Marie!

Noi, ce din mila Sfantului
Umbra facem pamantului,
Rugamu-ne-ndurarilor,
Luceafarului marilor;
Asculta-a noastre plangeri,
Regina peste ingeri,
Din neguri te arata,
Lumina dulce clara,
O, Maica prea curata
Si pururea Fecioara,
Marie!


Invierea



de Mihai Eminescu





Prin ziduri înnegrite, prin izul umezelii,
Al mortii rece spirit se strecura-n tacere;
Un singur glas îngâna cuvintele de miere,
Inchise în tratajul stravechii evanghelii.



C-un muc în mâini mosneagul cu barba ca

zapada,
Din carti cu file unse norodul îl învata
Ca moartea e în lupta cu vecinica viata,
Ca de trei zile-nvinge, cumplit muncindu-si

prada.



O muzica adânca si plina de blândete
Patrunde tânguioasa puternicile bolti;
„Pieirea, Doamne Sfinte, cazu în orice colt,
Inveninând pre însusi izvorul de viete.



Nimica înainte-ti e omul ca un fulg,
S-acest nimic îti cere o raza mângâioasa,
In pâlcuri sunatoare de plânsete duioasa
A noastre rugi, Parinte, organelor se smulg".



Apoi din nou tacere, cutremur si sfiala
Si negrul întuneric se sperie de soapte,
Douasprezece pasuri rasuna, miez de noapte,
Deodata-n negre ziduri lumina da navala.



Un clocot lung de glasuri vui de bucurie,
Colo-n altar se uita si preoti si popor,
Cum din mormânt rasare Christos învingator
Iar inimile toate s-unesc în armonie:



Cântari si laude’naltam,
Noi, Tie Unuia,
Primindu-L cu psalme si ramuri
Plecati-va neamuri,
Cântând Aleluia!



Christos a înviat din morti,
Cu cetele sfinte,
Cu moartea pre moarte calcând-o,
Lumina ducând-o
Celor din morminte!"


Ioan 8 ,32. ªi veþi cunoaºte adevãrul, iar adevãrul vã va face liberi.
Fosta membra 9am.ro

1671 mesaje
Membru din: 26/09/2009
Postat pe: 4 Noiembrie 2009, ora 10:36

De la: Horus, la data 2009-11-04 02:20:34In primul rind nicaieri in Biblia Ortodoxa nu am gasit vre-un citat, vre-o referire la inchinarea la parti de cadavru, relicve omenesti. Din contra sta scris negru pe alb ca idolatria este pacat. Si in Vechiul Testament apar o multime de interdictii date direct de Dumnezeu poporului Israel sa nu cheme mortii, sa nu fie ghicitori in stele sau vrajitori in popor. Acum in sec XXI nu e ziar in Romania fara horoscoape sau reclame cu tiganci pline de har diavolesc. Asta e misticism, idolatrie si barbarism curat. Naivitate totala.

„Apoi a murit Elisei ºi l-au îngropat, iar în anul urmãtor au intrat în
þarã cete de Moabiþi. Dar iatã odatã, când îngropau un mort, s-a
întâmplat ca cei ce-l îngropau sã vadã una din aceste cete ºi speriinduse
au aruncat mortul în mormântul lui Elisei. Cãzând acela s-a atins de
oasele lui Elisei ºi a înviat ºi s-a sculat pe picioarele sale”( IV.Regi
13,20-22).


Ioan 8 ,32. ªi veþi cunoaºte adevãrul, iar adevãrul vã va face liberi.
Fosta membra 9am.ro

1671 mesaje
Membru din: 26/09/2009
Postat pe: 4 Noiembrie 2009, ora 10:41

De la: tisor, la data 2009-11-03 21:01:38
De la: tutenes, la data 2009-11-01 12:48:53
De la: tisor, la data 2009-10-31 21:56:21
De la: tutenes, la data 2009-10-31 19:27:36
De la: valentind_1983, la data 2009-10-31 18:30:57Tutunes, m-am uitat si eu pe documentul pe care l-ai recomandat lui Tisor, si recunosc ca am fost surprins sa aflu ca Adventistii de Ziua a Saptea au fost finantati pentru 2 lacasuri de cult, cel de al treilea avand dosarul incomplet mai trebuie sa astepte. Dar interesant este ca fiecare cult din cele recunoscute a fost finantat cu macar 10.000 lei noi. Dar nu voi sta sa judec lucrurile acestea, alta gaza imi suna in creier. Banii celor care doneaza sau dau zeciuiala unde se duc atunci daca vin bani si de la stat? Cine sunt "gaurile negre"? Ca daca la noi, la Martori gasim o asemenea "gaura neagra", e exclus din organizatie, si cu mare greutate va fi reintegrat daca ii pare rau.

Concluzie: atitudinea fatza de bani a fiecarei religii sporeste sau scade prestigiul acesteia.




Documentul respectiv reda situatia numai pe anul 2009 .
Cat despre unde merge zeciuiala lor habar n-am ; nu pot sa fac decat speculatii , motiv pentru care mai bine nu ma mai gandesc la acest subiect .
Oricum e problema lor .
Ce nu inteleg eu e ca unii in loc sa vada barna din ochiul lor fac tot posibilul sa vada paiul din ochiul aproapelui .
Si pe alte sectiuni ale forumului,unii nu mai pot de grija banilor care vin la Biserica Ortodoxa de la buget,uitand ca daca A.I. Cuza nu ar fi secularizat averile manastirilor , Biserica Ortodoxa ar fi avut venituri suficiente pentru a plati slujitorii si a-si indeplini obiectivele misionare si de caritate .


am citit documentul, iar apoi m-am informat in toate cele 3 cazuri..timisoara.piatra olt si turda....unde au fost propuse finantari de catre ministerul cultelor,pentru a nu parea discriminatorii alocarea sumelor de bani doar anumitor biserici si altora nu( raport ce trebuie prezentat si comisiei europene)...si doar pentru finalizari de constructii.
Sa stii ca am aflat abia acuma ca si anumite primarii,cuprind in bugetul lor anumite sume de bani pentru biserici,si pentru a nu parea discriminatori,dau fiecarei biserici in functie de marimea ei- o suma de bani ca sponsorizare.

Dar asta nu inseamna ca institutiile statului va obliga sa acceptati bani .



Nu vreau sa fac prea multe comentarii........doar vreau sa te intreb:.....stii cum se obtine o autorizatie de constructie ptr o biserica neoprotestanta,si apoi autorizatia de functionare..?

E un "drum al oaselor".....prea mult plecate.............DE CE?

Banuiesc ca nu exista o legislatie "speciala" pentru asta ,sau ma insel ?
Daca tot m-ai intrebat,vreau sa te intreb si eu ceva .
Banii pe care ii luati de la stat pentru constructia bisericilor vin asa singuri,sau ii solicitati voi si completati niste documente ???
Asta pentru a lamuri nuanta in care imi raspunzi legat de aceasta problema .


Ioan 8 ,32. ªi veþi cunoaºte adevãrul, iar adevãrul vã va face liberi.
Fosta membra 9am.ro

5243 mesaje
Membru din: 11/08/2009
Postat pe: 4 Noiembrie 2009, ora 11:04

De la: tutenes, la data 2009-11-04 10:36:36
De la: Horus, la data 2009-11-04 02:20:34In primul rind nicaieri in Biblia Ortodoxa nu am gasit vre-un citat, vre-o referire la inchinarea la parti de cadavru, relicve omenesti. Din contra sta scris negru pe alb ca idolatria este pacat. Si in Vechiul Testament apar o multime de interdictii date direct de Dumnezeu poporului Israel sa nu cheme mortii, sa nu fie ghicitori in stele sau vrajitori in popor. Acum in sec XXI nu e ziar in Romania fara horoscoape sau reclame cu tiganci pline de har diavolesc. Asta e misticism, idolatrie si barbarism curat. Naivitate totala.

„Apoi a murit Elisei ºi l-au îngropat, iar în anul urmãtor au intrat în
þarã cete de Moabiþi. Dar iatã odatã, când îngropau un mort, s-a
întâmplat ca cei ce-l îngropau sã vadã una din aceste cete ºi speriinduse
au aruncat mortul în mormântul lui Elisei. Cãzând acela s-a atins de
oasele lui Elisei ºi a înviat ºi s-a sculat pe picioarele sale”( IV.Regi
13,20-22).




Daca imi arati si o prezentare video a acestui eveniment s-ar putea sa te cred !
Sa nu uitam ca e usor sa scrii minciuni -sa nu uitam ca pe vremea comunistilor aveam si noi ,teoretic ,o savanta de renume mondial ,tovarasa Elena ceausescu-avea chiar si niste lucrari stiintifice !
De ce sa luam de bune niste scrieri ?
De unde avem certitudinea ca ele sunt corecte sau ca prezinta realitatea !
De ce sa credem ca cel care a scris biblia era sanatos din punctul de vedere al psihiatriei ?
E mai bine sa nu crezi decat sa crezi gresit in ceva ce nu exista .
Trebuie sa cercetam cu atentie aceste asazise adevaruri deoarece ele au un impact major asupra mentalului colectiv !
A trai in neadevar de-a lungul a zeci de generatii afecteaza enorm umanitatea -este de fapt un mod de a ingradi drepturile si de a limita accesul la cunoastere .
Ne permitem acest lucru sau mai bine am incerca sa gandim de doua ori inainte de a hotara calea ce trebuie urmata pentru a ne revela cunoasterea !
Trebuie sa gandim fara a ne lasa influentati de catre initiati -sa incercam singuri sa aflam adevarul-nu trebuie sa credem tot ce ni se spune -cei care ne spun ,uneori sunt interesati !
Prefer sa ma incred intr-un ascet,un sihastru sau un pusnic !
Nu pot sa ma incred in cei care practica crestinismul -acestia isi doresc palate ,nu biserici,vor monumente megalomane in loc de schituri,se imbraca in odajdii scumpe si fara gust ,traiesc pe picior mare si sunt intr-o goana permanenta dupa bani !

Budismul este o religie a “mantuirii” prin fapte. Nu exista un Dumnezeu Creator, nu exista un Mantuitor.

Fiindca “oricine va chema Numele Domnului, va fi mantuit.”Dar cum vor chema pe Acela in care nu au crezut? Si cum vor crede in Acela, despre care nu au auzit? Si cum vor auzi despre El fara propovaduitor?

FRICA in general sta la baza tuturor credintelor -iar crestinismul se bazeaza in primul rand pe frica !
Frica apare ca urmare a faptului ca majoritatea este ignoranta -la crestini frica este si mai mult accentuata de ""adevarurile "" din biblie si de interesele bisericii .
Cand frica va dispare ,cand lumea va fi informata si cand lumea va intelege abia atunci vom putea afirma ca alegerea credintei se face in cunostinta de cauza !


9am001312

19 mesaje
Membru din: 28/02/2009
Oras: Suceava

Postat pe: 4 Noiembrie 2009, ora 14:14

mari nemernici!!!!!!!!!!!!!!!


corinwap

6 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: Brasov

Postat pe: 4 Noiembrie 2009, ora 14:40

Karpov, Ma faci sa rad... Ai auzit de martiri? Vrei inregistrari video? Iti bazezi existenta pe filme? Cand vorbesti de frica, intreaba-te si de cauza ei. I-au ars, jupuit, tras pe roata, taiat doar sa se dezica ca sunt crestini si pentu a a aduce jerfe zeilor. Ce au facut? Au cerut indurare? Le-a fost frica? Nu, au fost mangaiati de Sfantul Duh si mai toti au pierit taiduli-se capul, altfel nu i-a atins nimic. De ce nu se mai intampla astazi asemenea lucruri, astfel incat sa le vezi cu ochii tai? Pentru ca noi suntem "caldicei" si nu este politic corect sa fi transat cu credinta ta (a majoritatii declarate) raportat la o majoritate, asa ca si Dumnezeu ne da intodeauna pe masura credintei noastre...Credinta care nu tine, din fericire, doar de cat de credinciosi suntem noi, ci si de mainifestarile celorlati care se roaga stiuti sau nestiuti pentru noi. Exemplu: o mama se roaga pentru fiul ei ticalosit, astfel acesta este ferit sa cada mult in mocirla in care traieste zi de zi, sau sa faca fapte mult mai rele. Ea si-a pierdut de mult timp controlul asupra lui, practic nici nu o asculta dar pentru ca ea crede, el este ajutat. Daca vrei dovezi , da o fuga pana in Africa, in zonele in care biserica ortodoxa (greaca) se confrunta du credinta demonizata a aomenilor locului si le vei vedea cu ochii tai cum sta treaba.
Doamne Ajuta! C.D.


Fosta membra 9am.ro

1671 mesaje
Membru din: 26/09/2009
Postat pe: 4 Noiembrie 2009, ora 15:20

De la: corinwap, la data 2009-11-04 14:40:49Karpov, Ma faci sa rad... Ai auzit de martiri? Vrei inregistrari video? Iti bazezi existenta pe filme? Cand vorbesti de frica, intreaba-te si de cauza ei. I-au ars, jupuit, tras pe roata, taiat doar sa se dezica ca sunt crestini si pentu a a aduce jerfe zeilor. Ce au facut? Au cerut indurare? Le-a fost frica? Nu, au fost mangaiati de Sfantul Duh si mai toti au pierit taiduli-se capul, altfel nu i-a atins nimic. De ce nu se mai intampla astazi asemenea lucruri, astfel incat sa le vezi cu ochii tai? Pentru ca noi suntem "caldicei" si nu este politic corect sa fi transat cu credinta ta (a majoritatii declarate) raportat la o majoritate, asa ca si Dumnezeu ne da intodeauna pe masura credintei noastre...Credinta care nu tine, din fericire, doar de cat de credinciosi suntem noi, ci si de mainifestarile celorlati care se roaga stiuti sau nestiuti pentru noi. Exemplu: o mama se roaga pentru fiul ei ticalosit, astfel acesta este ferit sa cada mult in mocirla in care traieste zi de zi, sau sa faca fapte mult mai rele. Ea si-a pierdut de mult timp controlul asupra lui, practic nici nu o asculta dar pentru ca ea crede, el este ajutat. Daca vrei dovezi , da o fuga pana in Africa, in zonele in care biserica ortodoxa (greaca) se confrunta du credinta demonizata a aomenilor locului si le vei vedea cu ochii tai cum sta treaba.
Doamne Ajuta! C.D.


Ioan 8 ,32. ªi veþi cunoaºte adevãrul, iar adevãrul vã va face liberi.
Fosta membra 9am.ro

1671 mesaje
Membru din: 26/09/2009
Postat pe: 4 Noiembrie 2009, ora 15:24

De la: corinwap, la data 2009-11-04 14:40:49Karpov, Ma faci sa rad... Ai auzit de martiri? Vrei inregistrari video? Iti bazezi existenta pe filme? Cand vorbesti de frica, intreaba-te si de cauza ei. I-au ars, jupuit, tras pe roata, taiat doar sa se dezica ca sunt crestini si pentu a a aduce jerfe zeilor. Ce au facut? Au cerut indurare? Le-a fost frica? Nu, au fost mangaiati de Sfantul Duh si mai toti au pierit taiduli-se capul, altfel nu i-a atins nimic. De ce nu se mai intampla astazi asemenea lucruri, astfel incat sa le vezi cu ochii tai? Pentru ca noi suntem "caldicei" si nu este politic corect sa fi transat cu credinta ta (a majoritatii declarate) raportat la o majoritate, asa ca si Dumnezeu ne da intodeauna pe masura credintei noastre...Credinta care nu tine, din fericire, doar de cat de credinciosi suntem noi, ci si de mainifestarile celorlati care se roaga stiuti sau nestiuti pentru noi. Exemplu: o mama se roaga pentru fiul ei ticalosit, astfel acesta este ferit sa cada mult in mocirla in care traieste zi de zi, sau sa faca fapte mult mai rele. Ea si-a pierdut de mult timp controlul asupra lui, practic nici nu o asculta dar pentru ca ea crede, el este ajutat. Daca vrei dovezi , da o fuga pana in Africa, in zonele in care biserica ortodoxa (greaca) se confrunta du credinta demonizata a aomenilor locului si le vei vedea cu ochii tai cum sta treaba.
Doamne Ajuta! C.D.

Dar sunt si martiri contemporani cu noi !
Un exemplu graitor este cazul Oranki,unde 11000 ce calugari au fost impuscati de bolsevici pentru ca nu au renuntat la credinta in Iisus Hristos !
emilia-corbu.blogspot.com/2009/08/masacrul-de-la-oranki-11000-ca...


Ioan 8 ,32. ªi veþi cunoaºte adevãrul, iar adevãrul vã va face liberi.
Fosta membra 9am.ro

5243 mesaje
Membru din: 11/08/2009
Postat pe: 4 Noiembrie 2009, ora 16:17

De la: corinwap, la data 2009-11-04 14:40:49Karpov, Ma faci sa rad... Ai auzit de martiri? Vrei inregistrari video? Iti bazezi existenta pe filme? Cand vorbesti de frica, intreaba-te si de cauza ei. I-au ars, jupuit, tras pe roata, taiat doar sa se dezica ca sunt crestini si pentu a a aduce jerfe zeilor. Ce au facut? Au cerut indurare? Le-a fost frica? Nu, au fost mangaiati de Sfantul Duh si mai toti au pierit taiduli-se capul, altfel nu i-a atins nimic. De ce nu se mai intampla astazi asemenea lucruri, astfel incat sa le vezi cu ochii tai? Pentru ca noi suntem "caldicei" si nu este politic corect sa fi transat cu credinta ta (a majoritatii declarate) raportat la o majoritate, asa ca si Dumnezeu ne da intodeauna pe masura credintei noastre...Credinta care nu tine, din fericire, doar de cat de credinciosi suntem noi, ci si de mainifestarile celorlati care se roaga stiuti sau nestiuti pentru noi. Exemplu: o mama se roaga pentru fiul ei ticalosit, astfel acesta este ferit sa cada mult in mocirla in care traieste zi de zi, sau sa faca fapte mult mai rele. Ea si-a pierdut de mult timp controlul asupra lui, practic nici nu o asculta dar pentru ca ea crede, el este ajutat. Daca vrei dovezi , da o fuga pana in Africa, in zonele in care biserica ortodoxa (greaca) se confrunta du credinta demonizata a aomenilor locului si le vei vedea cu ochii tai cum sta treaba.
Doamne Ajuta! C.D.




Tu ma faci sa rad !
Te faci ca uiti martirii arsi pe rug de niste tampiti care conduceau biserica pe vremea inchizitiei sau pe vremea razboaielor religioase si a cruciadelor !
Din cate stiu eu Giordano Bruno sau Hypatia nu au fost martiri ai crestinismului -au fost victime .
Eu nu am documente din partea unor psihiatri care sa explice ce se intampla in mintea asazisilor martiri si mi se pare grav ca o divinitate sa accepte martirajul!
Trebuie sa fii o divinitate schizofrenica sau paranoica -ceea ce nu e exclus daca avem in vedere indemnurile la crima care se intalnesc la tot pasul in vechiul testament !
Martiraj exista si la sectele din zilele noastre-sunt destui bolnavi psihici care sa-si dea acordul sa se sinucida in grup in urma manipularii acestora de catre un guru .
E foarte grav ceea ce afirmi tu despre martiri -e o dovada in plus ca aceasta credinta face rau -mor oameni ignoranti care sunt usor de manipulat .
A contracara instinctul de conservare mi se pare o prostie !
Ar insemna ca oamenii sa nu mai reactioneze la pericol-sa accepte totul ca pe o fatalitate -ca pe o mantuire
E cea mai aberanta idee pe care am primit-o ca mesaj din partea unui credincios .
Sfatul meu este sa faci o vizita la nenea psihiatru care sa te aduca macar pe linia de plutire .
Aia ,asazisii martiri au murit ca niste prosti -in schimb un criminal precum Sf.Costica -imparatul ,desi s-a crestinat pe patul de moarte beneficiaza de onoruri iar moastele lui sunt plimbate de colo colo ca si cum ar fi ceva nemaipomenit .
Acest simplu fapt -onorul adus unuia care si-a asasinat fratele,sotia si copilul deja demonstreaza mai mult decat suficient calitatea si morala crestina !
Daca simti nevoia sa-i aduci osanale sa stii ca este prezent ,din cate stiu eu,la patriarhie -asta in caz ca nu s-a deplasat spre alte zari-ca vorba aia ...mare e gradina ta doamne !



Fosta membra 9am.ro

1055 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 4 Noiembrie 2009, ora 16:28

De la: 9am001312, la data 2009-11-04 14:14:13mari nemernici!!!!!!!!!!!!!!!


vezi ca ne dai dreptate si matale ?
ai dreptate ;si popii si bor-u' (iar imi vine sa borasc!) sunt MARI NEMERNICI.


si electronica !
9am001312

19 mesaje
Membru din: 28/02/2009
Oras: Suceava

Postat pe: 4 Noiembrie 2009, ora 21:04

sarmanii de ei, chiar ii cred ca-s saraci............


9am001312

19 mesaje
Membru din: 28/02/2009
Oras: Suceava

Postat pe: 4 Noiembrie 2009, ora 22:31

canta putin si iese banu
toata saptamana liberi
ce mai meserie
e chemare
mai,mai ce frumos


alehin

2584 mesaje
Membru din: 25/03/2009
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 4 Noiembrie 2009, ora 23:01

Azi, preotul/pastorul parohial este mai degraba un ingrijitor de “acvariu”. Decat un pescar de suflete.
Cred tot mai mult cã preoþia n-ar trebui sã fie o profesie, adicã preoþii ar trebui sã munceascã, sã aibã o altã ocupaþie. Altminteri, ei transformã viaþa bisericeascã într-o ocupaþie sau, mai degrabã, într-o activitate inutilã. O inventeazã, deoarece nu au altceva „de fãcut” ºi este ciudat sã fie plãtiþi pentru cã nu fac nimic. Ce fãceau primii creºtini între adunãrile din Bisericã? Nu se spune nimic despre aceasta în documentele pãstrate pânã azi. Probabil, îºi întemeiau familii ºi încercau sã ducã o viaþã creºtinã, adicã sã punã totul în legãturã cu singurul lucru necesar, cu prezenþa lui Hristos printre ei, cu experienþa împãrãþiei lui Dumnezeu. Toate acestea sunt atât de bine înfãþiºate în opera lui Cehov – „Bishop”. Bucuria Bisericii, apãsarea, deznãdejdea ºi lipsa de sens a agitaþiei bisericeºti.


9am001312

19 mesaje
Membru din: 28/02/2009
Oras: Suceava

Postat pe: 4 Noiembrie 2009, ora 23:07

preotul nu mai este preot in ziua de azi..........................e sarlatan


july

563 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 5 Noiembrie 2009, ora 14:38

Nu este asa...mai sunt si preoti cu har. Sunt multi cu care iti face placere sa vorbesti despre orice. Stiu sa respecte omul indiferent daca acesta este credincios sau nu ! Nu e bine sa credem tot ce vedem la televizor....din cand in cand trebuie sa invatam sa gandim, sa nu asteptam sa fim manipulati.


Fosta membra 9am.ro

1055 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 5 Noiembrie 2009, ora 17:22

cand aud de BOR...BORASC...
farisei,poponari,hoti,securisti si perversi.
pana la urma asta este armata lui SATAN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


si electronica !
Fosta membra 9am.ro

1572 mesaje
Membru din: 20/09/2009
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 5 Noiembrie 2009, ora 19:01

De la: AZAZEL, la data 2009-11-04 16:28:01
De la: 9am001312, la data 2009-11-04 14:14:13mari nemernici!!!!!!!!!!!!!!!


vezi ca ne dai dreptate si matale ?
ai dreptate ;si popii si bor-u' (iar imi vine sa borasc!) sunt MARI NEMERNICI.


vã rog sã vedeți link-ul ãsta....

www.valeaplopului.com/Despre%20Parintele%20Tanase.php


și lãsați generalizãrile....




Fosta membra 9am.ro

1572 mesaje
Membru din: 20/09/2009
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 5 Noiembrie 2009, ora 19:02

De la: july, la data 2009-11-05 14:38:11Nu este asa...mai sunt si preoti cu har. Sunt multi cu care iti face placere sa vorbesti despre orice. Stiu sa respecte omul indiferent daca acesta este credincios sau nu ! Nu e bine sa credem tot ce vedem la televizor....din cand in cand trebuie sa invatam sa gandim, sa nu asteptam sa fim manipulati.




Josie

24 mesaje
Membru din: 30/10/2009
Postat pe: 6 Noiembrie 2009, ora 14:18

De la: tisor, la data 2009-10-31 14:40:50
De la: Josie, la data 2009-10-30 13:47:17Eu sunt catolica, sunt implicata destul de mult in viata Bisericii si nu am cunoscut nici macar un singur preot care sa nu traiasca asa cum predica (si cunosc destui).


Draga,fi corecta cel putin in raspunsuri, mama a fost catolica si cunosc totul despre biserica catolica....Daca sint preotii atit de sfinti de ce tin slujnice cu care fac copii,daca nu au voie sa se casatoreasca?

Iarta-ma, dar a pretinde ca stii TOT despre Biserica Catolica mi se pare o aroganta. Nu pentru ca e vorba despe Biserica, insa oricine pretinde ca stie TOT despre ceva (orice ar fi acela ceva) cred ca nu face decat sa-si acopere nestiinta prin cuvinte mari. Eu nu stiu tot despre nimic. Dar daca tu stii chiar TOT pot sa-mi spui si mie: cunosti personal vreun preot de acest fel sau e doar o imaginatie telenovelistica a un ex-catolice neintelese? Daca stii precis pe unul care se subscrie afirmatiei tale, spune-i numele. Altfel, e doar o afirmatie gratuita si rauvoitoare.


Josie

24 mesaje
Membru din: 30/10/2009
Postat pe: 6 Noiembrie 2009, ora 14:30

De la: alehin, la data 2009-11-04 23:01:55Azi, preotul/pastorul parohial este mai degraba un ingrijitor de “acvariu”. Decat un pescar de suflete.
Cred tot mai mult cã preoþia n-ar trebui sã fie o profesie, adicã preoþii ar trebui sã munceascã, sã aibã o altã ocupaþie. Altminteri, ei transformã viaþa bisericeascã într-o ocupaþie sau, mai degrabã, într-o activitate inutilã. O inventeazã, deoarece nu au altceva „de fãcut” ºi este ciudat sã fie plãtiþi pentru cã nu fac nimic. Ce fãceau primii creºtini între adunãrile din Bisericã? Nu se spune nimic despre aceasta în documentele pãstrate pânã azi. Probabil, îºi întemeiau familii ºi încercau sã ducã o viaþã creºtinã, adicã sã punã totul în legãturã cu singurul lucru necesar, cu prezenþa lui Hristos printre ei, cu experienþa împãrãþiei lui Dumnezeu. Toate acestea sunt atât de bine înfãþiºate în opera lui Cehov – „Bishop”. Bucuria Bisericii, apãsarea, deznãdejdea ºi lipsa de sens a agitaþiei bisericeºti.

Alehin, preotia nu e o meserie. E o vocatie. Daca ai fi avut vreodata parte de un preot adevarat ("pastor de suflete") care sa-ti aline o suferint sfasietoare si a carui rugaciune sa simti cum lucreaza in viata ta, n-ai mai fi putut spune ca preotii nu fac nimic. Uite, inrdaznesc sa-ti propun o provocare (te si tutror celor declarati atei ori agnostici). Alege sa faci unul din urmatoarele lucruri (sau pe amandoua):
- intra intr-o biserica catolica in timpul Adoratiei Euharistice (de obicei se face in prima vineri din luna, cum e azi). Stai acolo, inaintea lui Isu prezent in Preasfanta Taina si vorbeste cu el. Spune=i orice iti trece prin cap (inclusiv ca te indoiesti de el, ca Dumnezeu ti se pare un tiran etc.). Dar stai acolo fara sa te gandesti la nimic altceva decat la asta, ca te afli in prezenta lui. Mons. Ghika a recomanadt candva unei agnostice sa spune rugaciunea Tatal nostru in chip conditional, adica Tatal nostru, DACA esti in ceruri... Respectiva persoana s-a convertit. Ceea ce iti propun eu e cam acelasi tip de exercitiu. Stai acolo in liniste, fa pace in inima ta si goleste-ti mintea de ganduri.
- vorbeste cu un preot catolic despre faptul ca nu crezi in Dumnezeu. Martea, la catedrala sf Iosif, e un preot care sta la dispozitia credinciosilor de la 8 dimineata pana l 8 seara. Nu e o spovada si nici nu vei fi invinovatita de nimic.
Prin ambele experiente, incearca sa-ti demonstrezi ca ai dreptate: ca Dumnezeu (daca exista) e rau si ca oamenii lui sunt necrutatori. Dar "keep an open mind" in caz ca nu ai sa primesti aceasta demonstratie.
Mi-am ingaduit sa fac recomandari de sorginte catolica, fiindca nu sunt o buna cunoscatoare a practicii liturgice ortodoxe, iar trairile despre care vorbesc le-am experimentat eu insami pe vremea cand eram agnostica. Asa ca vorbesc in cunostinta de cauza.
Dupa ce faci asta, as vrea sa te aud daca ai aceeasi parere; ca Dumnezeo e crud si ca preotii sunt inutili.


july

563 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 6 Noiembrie 2009, ora 14:33

Biserica Catolica greseste , cand nu lasa preotii sa se casatoreasca. Atunci sa nu ne miram ca au amante. Sunt si ei oamani ( barbati), nu ii poti condamna. Eu mai degraba condamn biserica, in acest caz.


Pagini: << 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului ce credeti despre Biserica Ortodoxa Romanasi preotii ei?
Mergi la: