Info
x
Ce credeti despre biserica ortodoxa romanasi preotii ei?
|
mirciu57 104 mesaje Membru din: 5/04/2009 Oras: Alba-Iulia |
Postat pe: 14 Noiembrie 2009, ora 13:23
eu sint ateu nu cred in nimic care n-are logica dar as vrea ca din cele 10 porunci sa se respecte macar 3 sa nu furi ,sa nu ucizi si sa nu minti cred c-ar fi destul
|
|
mirciu57 104 mesaje Membru din: 5/04/2009 Oras: Alba-Iulia |
Postat pe: 14 Noiembrie 2009, ora 13:27
ma uit la multi de pe topic care n-au curajul sa-si puna o poza folosesc tot felul de icoane si bazaconii au impresia ca sint protejati de ele falsa impresie
|
|
Fosta membra 9am.ro 1671 mesaje Membru din: 26/09/2009 |
Postat pe: 14 Noiembrie 2009, ora 13:27
Cineva a scris mai sus ca paganus inseamna sat;as vrea sa precizez ca inseamna locuitor de la tara,taran .
Ioan 8 ,32. Și veți cunoaște adevărul, iar adevărul vă va face liberi.
|
|
Postat pe: 14 Noiembrie 2009, ora 13:28
De la: mirciu57, la data 2009-11-14 13:27:10ma uit la multi de pe topic care n-au curajul sa-si puna o poza folosesc tot felul de icoane si bazaconii au impresia ca sint protejati de ele falsa impresie Nu se pune problema asa,cel putin in cazul meu . Pur si simplu am ales ceva care ma reprezinta !
|
|
Yorick 1014 mesaje Membru din: 20/10/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 14 Noiembrie 2009, ora 14:19
De la: tisor, la data 2009-11-14 13:02:50 Iata un link la un comentariu asupra versetelor din biblie, care include si citarea vresetelor: www.cleversley.com/myblog/?p=126 Iata alt link cu trimiteri la versete: www.ffrf.org/timely/abcsbible.php Nu e chiar asa greu sa gasesti acele versete. Asa cum pot eu , poate oricine.Bineinteles ca nu ma apuc sa memorez versete. E suficient sa cauti pe google asa : "bible killing children.." Si poti gasi mul mai multe exemple. |
|
Tycu 3787 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 14 Noiembrie 2009, ora 16:09
Sincer sa fiu nu m-am gandit ca pot exista oameni care sa citeasca un mesaj pe un forum si sa nu isi dea seama ca mesajul reprezinta parerea celui care l-a scris. Drept urmare nu am socotit necesar sa precizez , ca pentru copii : "ACEASTA ESTE PAREREA MEA"
Pe de alta parte , parerea aceasta nu e asa pur si simplu din neant. Ea este formata in urma citirii bibliei, macar in parte. Ma intreb daca dumneavoastra chiar ati citit-o. Spre exemplu ce parere aveti despre pasajul in care Lot iese din casa sa isi convinga concetatenii sa nu violeze oamenii care ii sunt musafiri. In schimb le propune sa violeze pe fiicele lui. Sau pasajul in care Noe se imbata si adoarme nud iar fiul sau Ham il vede si isi anunta fratii , care vin si il acopera. Iar Noe dupa ce se trezeste din betie si aude ce s-a intamplat il bleseama pe Ham si tot neamul lui in vecii vecilor pentru vina de a-l fi vazut dormind beat in curu gol. Ce credeti despre pasajul cand Dumnezeu ucide toata familia lui Iov si il umple de boli pe acesta , doar asa ca sa tina un pariu cu diavolul? Sau pasajul cand Isus zice ca cei care nu au vrut ca el sa domneasca peste ei sa fie adusi si taiati in fata lui (Luca 19:27). Sau pasajele care vorbesc despre cum sa iti bati sclavul. Sau pasajele despre femeile care trebuie sa isi tina ciocu' mic in societate si daca au ceva de intrebat sa intrebe acasa sotul. Sau pasajele cand dumnezeu ordona israelitilor sa ucida toti membrii altui trib , cu exceptia femeilor care nu au cunoscut barbat. Pe ele au voie sa le ia acasa si sa le tina pentru dansii (de ce oare?). Si alte sute de exemple. Asta se pretinde a fi opera fiintei supreme? Repet , cred ca nu va cunoasteti biblia. Nu intotdeuna ce e scris pe forum reprezinta parerea personala , a celui care a scris, EX. eu daca spun ca Vadim e cel mai bun sa fie presedinte, nu e numai parerea mea, ci a 3/4 din populatia tarii. In legatura cu Biblia si Dumnezeu nu au rostul aceste intrebari, mai ales pentru ce care o resping si nu o inteleg ! Dumnezeu, Isus , nu face rau omului, pedepseste pe cel vinovat mai ales ca nu se caieste, si repara greseala , asa e corect,normal sa fie, Isus nu a omorat pe nimeni care nu l-au vrut, [ ar fi fost bine sa fi fost asa } iar Tata-l si Fiul , vorbea lumii prin pilde; Lot a vrut sa -si dea fii, in locul musafirilor , arata respectul si cinstea lui fata de musafir, arata credinta lui, pe iov l-a pus la incercare,luindu-i tot , sa vada daca il tradeaza , pe Domnul, a aratat cum trebuie sa fie sotia in familie , sa respecte sotulsi multe alte invataturi . Nimeni din lume , nu are dreptul sa-L judece pe Dumnezeu, de ceea ce face . nu suntem in masura noi sa judecam sfanta treime de ce face. !
Ticu
|
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 14 Noiembrie 2009, ora 16:13
De la: mirciu57, la data 2009-11-14 13:27:10ma uit la multi de pe topic care n-au curajul sa-si puna o poza folosesc tot felul de icoane si bazaconii au impresia ca sint protejati de ele falsa impresiee uite asta e figura mea...e bine...uite-asa
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Postat pe: 14 Noiembrie 2009, ora 16:25
De la: tisor, la data 2009-11-13 20:20:22De la: Tycu, la data 2009-11-13 18:17:56De la: tisor, la data 2009-11-12 22:11:56De la: Tycu, la data 2009-11-12 17:04:20De la: alehin, la data 2009-11-11 22:13:50Nea Tycule ....spune-mi si mie cu ce te apropie pe mata mai mult de D-zeu ...daca te rogi intr-o biserica modesta sau o Catedrala ???? Parca Isus umbla destul de modest imbracat ...in camasa de in ...si propovaduia din casa in casa ...fara macar sa se gandeasca sa-si faca un adapost ... sml-confused0067: Domnule , matale bre nu intelegi ca nicaeri in lume , indiferent de tipul si religia bisericii, biserica nu este obligata sa ajute material pe cei lasati de "izbeliste " ? in limita posibilitatilor daca au resurse materiale, nefiind obligata poate ajuta . ea e pbligata sa ajute spiritual bre .In legatura cu copii ,Isus s-a referit la altceva, si corect este ca cine nu munceste sa nu aiba mancare,asa e normal .Da , la inceputul creatiunii , nu era statul , dar nici religia . Gestul bisericii din care faci matale parte de a strange bani pentru doua suflete, este un gest umanitar laudabil, placut Domnului , sa le ajute Dumnezu sa rezolve in bine gestul asta . !
Ticu
|
|
|
|
|
Postat pe: 14 Noiembrie 2009, ora 16:32
De la: nastasemihail, la data 2009-11-14 16:13:15De la: mirciu57, la data 2009-11-14 13:27:10ma uit la multi de pe topic care n-au curajul sa-si puna o poza folosesc tot felul de icoane si bazaconii au impresia ca sint protejati de ele falsa impresiee uite asta e figura mea...e bine...uite-asa
Ticu
|
|
Postat pe: 14 Noiembrie 2009, ora 16:35
De la: mirciu57, la data 2009-11-14 13:23:18eu sint ateu nu cred in nimic care n-are logica dar as vrea ca din cele 10 porunci sa se respecte macar 3 sa nu furi ,sa nu ucizi si sa nu minti cred c-ar fi destul Si porunca , sa nu ravnesti la femeia altuia , e buna sau nu ?
Ticu
|
|
tilsor 1415 mesaje Membru din: 2/02/2009 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 14 Noiembrie 2009, ora 17:52
De la: mirciu57, la data 2009-11-14 13:23:18eu sint ateu nu cred in nimic care n-are logica dar as vrea ca din cele 10 porunci sa se respecte macar 3 sa nu furi ,sa nu ucizi si sa nu minti cred c-ar fi destul Cit de interesant,un ATEU,ar accepta 3 porunci.... Eu,as accepta doar 3 legi din Constitutia Romaniei...... Ce parere aveti?
Maranatha
|
|
Postat pe: 14 Noiembrie 2009, ora 17:55
De la: mirciu57, la data 2009-11-14 13:27:10ma uit la multi de pe topic care n-au curajul sa-si puna o poza folosesc tot felul de icoane si bazaconii au impresia ca sint protejati de ele falsa impresie Nu draga MIRCIU, folosim aceste imagini,fiindca ele ,pe unii ,ne reprezinta....apoi in albumul nostru de fotografii avem poze cu infatisarea noastra. Sa ai o seara placuta
Maranatha
|
|
Postat pe: 14 Noiembrie 2009, ora 17:59
De la: The_Mole, la data 2009-11-14 14:19:19De la: tisor, la data 2009-11-14 13:02:50 In acest mod,discutia noastra nu se bazeaza pe cunostinte studiate,concrete,ce tu insuti le-ai verificat. Am cautat si eu multe linkuri despre anumite situatii, dar in multe am gasit gresit traduse sau gresit interpretate. Totusi e bine ca doresti sa cunosti
Maranatha
|
|
Postat pe: 14 Noiembrie 2009, ora 18:14
De la: Tycu, la data 2009-11-14 16:09:51Sincer sa fiu nu m-am gandit ca pot exista oameni care sa citeasca un mesaj pe un forum si sa nu isi dea seama ca mesajul reprezinta parerea celui care l-a scris. Drept urmare nu am socotit necesar sa precizez , ca pentru copii : "ACEASTA ESTE PAREREA MEA" Draga d-le Tycu,esenta lucrurilor pe care le explici au si putina logica in ele,iti lipseste studiul,;e clar Nu vreau sa te jignesc,dar o simpla citire a Bibliei ,nu ajuta.... Pentru a o intelege,trebuie sa faci un studiu profund asupra ei fara a tine cont de comentariile celorlalti. Draga....LOT ,avea 2 fete....nu fii Pe Iov nu L-a pus la incercare,..ci a fost lasat sa fie incercat de Satana......e o diferenta enorma In toata aceasta intimplare cu Iov,putem vedea foarte multe lucruri,raportate la aceasta relatie OM-DUMNEZEU.... Mai oameni buni, nu Dumnezeu este cel care pedepseste.....ci omul se pedepseste singur prin alegerea facuta Va dau un exemplu scurt:Nu Basescu e vinovat ca avem atitia puscariasi( prin promulgarea legilor semnate de el) ci aceia care au refuzat pazirea lor.....e simplu ,nu?...asa e si cu Dumnezeu...
Maranatha
|
|
Postat pe: 14 Noiembrie 2009, ora 18:17
De la: Tycu, la data 2009-11-14 16:35:48De la: mirciu57, la data 2009-11-14 13:23:18eu sint ateu nu cred in nimic care n-are logica dar as vrea ca din cele 10 porunci sa se respecte macar 3 sa nu furi ,sa nu ucizi si sa nu minti cred c-ar fi destul Incetu cu incetul,toate vor fi bune
Maranatha
|
|
Postat pe: 14 Noiembrie 2009, ora 18:23
De la: tutenes, la data 2009-11-14 13:16:05"Problema e ca profesorii si-au batut joc de acestia, au inceput sa adauge de la ei, si a iesit o religie sincretica, in care gasim si elemente crestine si necrestine. S-au facut convertiri in masa, compromisuri, si Biblia incetul cu incetul e lasata la o parte. Mai este invocata doar in ce priveste normele de conduita, dar alte principii sunt ascunse de biserica cu buna stiinta." Draga Tutenes,foarte corect...dar zi-mi care e adevarata Biserica.... Apocalipsa cap.14,cu vs 12...spune un lucru interesant, UN ADEVAR care sta la baza doctrinei ADEVARATEI BISERICI. Va doresc o seara placuta
Maranatha
|
|
Postat pe: 14 Noiembrie 2009, ora 20:20
De la: tisor, la data 2009-11-14 17:52:52De la: mirciu57, la data 2009-11-14 13:23:18eu sint ateu nu cred in nimic care n-are logica dar as vrea ca din cele 10 porunci sa se respecte macar 3 sa nu furi ,sa nu ucizi si sa nu minti cred c-ar fi destul 3 legi din Constitutie ??? POFTIM ???Eu stiam de Constitutie ca e o lege, nu o colectie de mai multe legi ...
|
|
Postat pe: 14 Noiembrie 2009, ora 20:25
De la: tisor, la data 2009-11-14 18:23:53De la: tutenes, la data 2009-11-14 13:16:05"Problema e ca profesorii si-au batut joc de acestia, au inceput sa adauge de la ei, si a iesit o religie sincretica, in care gasim si elemente crestine si necrestine. S-au facut convertiri in masa, compromisuri, si Biblia incetul cu incetul e lasata la o parte. Mai este invocata doar in ce priveste normele de conduita, dar alte principii sunt ascunse de biserica cu buna stiinta." Adevarata Biserica e aceea care nu a incetat niciodata sa existe si ale carei baza au fost puse insasi de Mantuitorul Iisus Hristos;in nici un caz sectele care au aparut ca ciupercile dupa ploaie cu vreo 1500 ani mai tarziu !
|
|
WinterStorm 1 mesaj Membru din: 14/11/2009 |
Postat pe: 14 Noiembrie 2009, ora 20:44
Religia = Sistem stravechi de indobitocire in masa.
Biserica = Mafie institutionalizata Preoti = Talhari si mafioti Credinciosi = Marea masa de manevra,alcatuita din oameni carora li s-au spalat creierele inca din copilarie,incapabili sa mai vada realitatea inconjuratoare fara ochelarii cu vitralii, pusi la dispozitie de catre popi.
|
|
gaby2002 4 mesaje Membru din: 11/10/2009 |
Postat pe: 14 Noiembrie 2009, ora 21:59
Total de acord
|
|
VALENTIN_STAN64 45 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 14 Noiembrie 2009, ora 22:37
DRAGILOR, am avut marea sansa sa-l cunosc pe profesorul MOISE EMIL, din Buzau. Daca fiecare dintre noi am fi asa de deschisi la minte, am fi fost departe cu totii si nu ne scaldam in mocirla socio-economico-politica de azi. Pentru a discuta despre BISERICA ORTODOXA trebuie ,intii de ,sa lamurim ce este BISERICA. Citi dintre voi v-ati pus aceasta intrebare si ce raspunsuri ati gasit, va rog sa-mi spune-ti si mie! TOATE persoanele cu care am vorbit mi-au spu ca biserica este o institutie a statului...........inseamna ca toata lumea este in eroare grava si nu am gasit cu cine sa dezvolt acest subiect. NUMAI dupa ce lamurim CE ESTE BISERICA, vom putea aborda si alte variatiuni( ex.: ce credem despre B.O.R.). Va astept cu opinii si pareri pertinente si logice
|
|
Shikar 8 mesaje Membru din: 30/07/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 14 Noiembrie 2009, ora 22:42
De la: The_Mole, la data 2009-11-14 02:45:11De la: tisor, la data 2009-11-13 20:36:39 In sfarsit un raspuns RATIONAL.
Smart peoples use google. Smartest ones write google.
|
|
Shikar 8 mesaje Membru din: 30/07/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 14 Noiembrie 2009, ora 23:37
De la: VALENTIN_STAN64, la data 2009-11-14 22:37:35DRAGILOR, am avut marea sansa sa-l cunosc pe profesorul MOISE EMIL, din Buzau. Daca fiecare dintre noi am fi asa de deschisi la minte, am fi fost departe cu totii si nu ne scaldam in mocirla socio-economico-politica de azi. Pentru a discuta despre BISERICA ORTODOXA trebuie ,intii de ,sa lamurim ce este BISERICA. Citi dintre voi v-ati pus aceasta intrebare si ce raspunsuri ati gasit, va rog sa-mi spune-ti si mie! TOATE persoanele cu care am vorbit mi-au spu ca biserica este o institutie a statului...........inseamna ca toata lumea este in eroare grava si nu am gasit cu cine sa dezvolt acest subiect. NUMAI dupa ce lamurim CE ESTE BISERICA, vom putea aborda si alte variatiuni( ex.: ce credem despre B.O.R.). Va astept cu opinii si pareri pertinente si logice O sa ma refer la Biserica, in general, si o sa includ aici toate Bisericile crestine . Biserica este, in acest moment, cel mai mare Proprietar Imobiliar de pe Terra. In acelasi timp este singura Corporatie cu drept de uz in scopuri comerciale al marcii Dumnezeu. Ce e ciudat la aceasta corporatie, e faptul ca desi poseda atat de multe proprietati, e totusi "saraca" si supravietuieste din mila (donatiile) celor care-i viziteaza o parte din imobile (Biserici) ridicate din aceleasi donatii in numele credintei in marinimia atotputernica a lui Dumnezeu, sau, atunci cand marinimia nu da rezultate, in numele FRICII de acelasi Dumnezeu. Cred ca CUTIA MILEI este mai prezenta in Biserici decat Dumnezeu. E doar o observatie personala. Totusi, daca aceasta fiinta utopica, Dumnezeu, este atotputernica, creatoare a tot ce exista ( daca creez ceva , eu sunt si proprietarul acelui lucru .. sau nu?) iar reprezentantul sau (nu spun reprezentant legal, desi in unele tari ..este ) Biserica, este atat de bogata material, oare de ce mai are nevoie de donatii? Cineva ( cred ca tutenes, dar posibil sa fie tisor.. nu mai stiu) zicea intr-unul din posturi ca unul din pasajele Bibliei spune ceva de genul "cine nu munceste si cerseste nici de mancare nu primeste" (am citat din memorie, iar ce-am retinut s-ar putea sa fie foarte deformat, literar, de adevaratul citat.Insa doar din punct de vedere literar}. Ideea e simpla. 1. Biblia zice sa nu cersesti. In toate bisericile e omniprezenta "cutia milei" .Asta nu se cheama cersit? ( nu-mi veniti cu d-alea gen: dar nu te obliga nimeni sa dai; nici cersetorul de la coltul strazii nu te obliga sa dai. Dar aia sunt numiti cersetori. De ce nu si Biserica.. ?? 2. a. Biblia zice sa nu faci comert in casa Domnului (parca despre asta e vorba in partea in care Iisus alunga comerciantii din templu.. ?) . In toate bisericile se vand lumanari, inmormantarile si nuntile se fac pe bani. Ti se taie si chitanta.. uneori. 2.b. Biblia zice sa nu furi. Cand nu ti se taie chitanta la ce cumperi, nu se cheama ca furi ? Furi statul.Nu furi omul. Dar tot furt se cheama. 3. Tot Biblia zice sa nu te inchini la chip cioplit.Noi ne inchinam la statuia rastignita a lui Iisus, la indemnul Bisericii, sustinand ca respectam totusi Biblia, pentru ca acea statuie este o "interpretare" menita sa ne faca sa vizualizam mai bine sacrificiul Lui . Ipocrit, nu-i asa? Deci, ce este Biserica? O corporatie, care cerseste, face comert in propriile "Temple" , minte omul ca o statuie nu e chip cioplit, iar toate aceste cateva lucruri conform propriului "cod interior", BIBLIA, sunt imorale si interzise. O parte sunt si ilegale( cersitu, furtul, dar si falsa informare asupra produsului pe care-l vinzi) conform codului Penal din aproape orice Stat, idiferent ca aceste legi facute de om sunt inspirate din Biblie sau nu. Eu am enumerat doar cateva puncte unde Biserica isi contrazice "invataturile" prin propriile fapte. Cam asta e INSTITUTIA BISERICA. Sper ca observatiile mele, chiar daca un pic impertinente, au fost cel putin logice. P.S.. Nu amestecati INSTITUTIA BISERICA cu credinta. Institutia Biserica daor VINDE ideea de CREDINTA si RELIGIEi. Ceea ce am scris aici insa nu are nimic de a face cu CREDINTA. E vorba doar despre cei ce se autointituleaza Propovaduitori ai Credintei (stiu, nu toti sunt la fel) si mai alesi despre "FIRMA" lor: BISERICA. P.P.S. Daca te refereai la Biserica in sensul de Casa a Domnului, cladirea Biserica.. ei bine.. eu, asa cum ai vazut deja, ma refeream strict la INSTITUTIA BISERICA.
Smart peoples use google. Smartest ones write google.
|
|
Postat pe: 15 Noiembrie 2009, ora 00:22
De la: Tycu, la data 2009-11-14 16:09:51 Pe zi ce trece ma ingrozesc tot mai mult de ideile pe care pot unii sa le debiteze.. In primul rand sa iti explic o diferenta : parere nu e tot una cu fapt. Drept urmare nu conteaza daca or fi 3/4 din populatie care iti impartasesc parerea. E tot o simpla parere si nu un fapt. (Oricum Vadim nu e subiectul acestui topic , dar daca dumneata crezi ca 75% din romani sunt de parerea asta esti in eroare. Ori asta o sa o vezi la vot , in functie de procentul pe care il va obtine VC Tudor in REALITATE). Totusi nu as vrea sa divaghez de la subiect. De politica m-am cam indepartat ca urmare a faptului ca sunt dezamagit de toata clasa politica. Revenind la subiect - zici ca intrebarile nu au rost daca vin din partea unuia care respinge biblia si nu o intelege. Mai intai - sugestia ta ca a o intelege implica neaparat a o accepta este falsa. Eu o resping tocmai pentru ca o inteleg. Si inteleg ca ceea ce este descris acolo drept comportament moral este total revoltator. Iar daca tu imi spui ca gasesti rational comportamentul lui Lot de a oferi pe fiicele sale violatorilor, ma intreb daca nu cumva esti dus cu pluta. Serios , chiar asa ai proceda intr-o situatie similara? Daca ai un musafir si vin oameni rai sa iti bata la usa sa ceara sa il "cunoasca" pe musafir , tu le vei propune sa o "cunoasca" pe fiica ta? Daca da - ma ingrozesti. Textul respectiv este un indiciu asupra modului cum erau priviite femeile in epoca bronzului. Ceva precum un animal de casa. O asemenea perspectiva a fost perpetuata de-a lungul veacurilor tocmai pentru ca oamenii au socotit ca un anumit text e cuvantul lui dumnezeu. Ei bine, daca-i pe asa , decat sa servesc un asemenea zeu mai bine servesc pe dracu'. Pe urma continui cu urmatoarea fraza : "Isus nu a omorat pe nimeni care nu l-au vrut, [ ar fi fost bine sa fi fost asa }" Iarasi ma declar ingrozit. Deci dupa parerea ta ar fi bine sa omoram oameni care au alte pareri. Ce naiba as putea sa raspund la asta? Daca nu suna automat alarmele in capul credinciosilor cand se rostesc asemenea tampenii, cum as putea oare sa ma apuc sa vorbesc despre valoarea vietii unui om? Asta e demonstratia toxicitatii credintei. Oamenii inceteaza sa gandeasca si se supun orbeste unor reguli , oricat ar fi de aberante. Totusi nu sunt genul pesimist , asa ca voi incerca sa te lamuresc in anumite priviinte, cu speranta ca pot sa ajung la ratiune de partea cealalta. Dumnezeu poate exista , poate nu - eu tind sa cred ca nu deoarece nu avem nici o dovada in acest sens. Daca totusi exista - asa la modul general , ca principiu creator , cu siguranta nu poate avea nimic in comun cu maniacul sadic pe care il zugraveste biblia. Drept urmare , daca exista nu se poate ca biblia asta plina de aberatii sa fie produsul mintii unei fiinte supreme. Dupa parerea mea Isus a existat , dar a fost un simplu om care a incercat sa predice anumite principii de convietuire in societate. Nu are nimic in plus fata de altii care au incercat acelasi lucru. Este egal cu orice alt om care iti spune sa iti tratezi semenii cu respect. Nu e necesar sa venerezi individul care spune asta ci doar sa aplici principiul in viata ta. Eu recunosc ca exista cateva idei bune in biblie , asa cum exista si in multe alte texte ale altor religii. Ele sunt izvorate din necesitatea pe care oamenii au simtit-o in general de a convietui impreuna. Din pacate in religie sunt amestecate cu o gramada de tampenii. Cine crede intr-un dumnezeu care te invata cum sa iti bati sclavul este dus cu pluta. Ori asta e dilema oricarui crestin (dar nu doar a lor) - nu poate nega ca asemenea lucruri sunt scrise in scriptura. Si in acest caz , ca sa nu renunte la singura chestie pe care o cunosc, crestinii se apuca sa justifice acele aberatii. Cu texte precum - "Nu poti tu sa judeci pe dumnezeu". Serios? Pe ce te bazezi? Daca o sa iti omori copilul pentru ca nu te-a ascultat , ei bine , ca membru al societatii vreau sa ma asigur ca vei fi pedepsit. In ciuda scripturii. Iar asta e o regula la care subscriu toti oamenii sanatosi la cap. Poate vrei sa spui ca nu pot judeca pe dumnezeul pe care ti-l inchipui TU. Insa ce iti inchipui tu nu are valoare de adevar. Regulile pe care le aplicam , le hotaram cu totii , si din pacate multi au in cap numai doctrine pe care le-au inghitit pe nemestecate. Nu as avea nimic impotriva daca fiecare si-ar tine credinta acasa, ca pe un hobby. Dar daca o scoate in lume si vrea sa impuna reguli asupra celorlalti - imi pare rau dar nu accept. Si alti oameni cu capul pe umeri nu accepta nici ei. |
|
Postat pe: 15 Noiembrie 2009, ora 00:44
De la: tisor, la data 2009-11-14 17:52:52De la: mirciu57, la data 2009-11-14 13:23:18eu sint ateu nu cred in nimic care n-are logica dar as vrea ca din cele 10 porunci sa se respecte macar 3 sa nu furi ,sa nu ucizi si sa nu minti cred c-ar fi destul Diferenta este ca putem schimba Constitutia daca anumite prevederi sunt aberante. Deci daca demonstrezi ca 3 principii din Constitutie au valoare iar restul nu , tot ce trebuie sa faci este sa aduni suficiente semnaturi si iti promit ca poti obtine ceva imbunatatit (desigur , daca reusesti sa convingi destui oameni ca ai dreptate) Eu unul sunt de acord cu propunerea ta - hai sa supunem biblia la vot sa o mai imbunatatim. Dar nu....... uitasem ! Biblia vine de sus , e fara greseala nu? Deci nu poate fi schimbata...... Hmm. (cu toate ca au votat-o in Consiliul de la Niceea - totusi e cuvantul domnului , nu?) |
|
Postat pe: 15 Noiembrie 2009, ora 01:02
De la: tisor, la data 2009-11-14 17:59:57De la: The_Mole, la data 2009-11-14 14:19:19 Trebuie sa recunosc ca nu iti inteleg obiectia. Ce inseamna ca nu ma bazez pe "cunostinte studiate, concrete" ? Tocmai ti-am dat link la pagini care discuta despre aberatii ce se gasesc in biblie. Ce e mai concret decat atat? Ca nu le-am studiat? Crezi ca le-am trimis la intamplare , fara sa stiu despre ce e vorba? De ce nu pui mana sa verifici daca corespund pasajele. Vezi ce nu corespunde si raspunde-mi tu la modul concret. Eu am fost foarte direct si la obiect cu raspunsul , asa ca nu vad care e motivul obiectiei. Daca vei constata ca am facut link la niste versete false , care nu se regasesc in biblie , atunci spune-mi asta. Numeste-ma mincinos si demonstreaza-o. Dar pana atunci ia-ti biblia din biblioteca si fa verificarea inainte de a raspunde. |
|
Postat pe: 15 Noiembrie 2009, ora 09:14
De la: tutenes, la data 2009-11-14 20:25:10De la: tisor, la data 2009-11-14 18:23:53De la: tutenes, la data 2009-11-14 13:16:05"Problema e ca profesorii si-au batut joc de acestia, au inceput sa adauge de la ei, si a iesit o religie sincretica, in care gasim si elemente crestine si necrestine. S-au facut convertiri in masa, compromisuri, si Biblia incetul cu incetul e lasata la o parte. Mai este invocata doar in ce priveste normele de conduita, dar alte principii sunt ascunse de biserica cu buna stiinta." Sint foarte de acord cu tine........dar ii poti da si un nume?
Maranatha
|
|
Postat pe: 15 Noiembrie 2009, ora 09:17
De la: VALENTIN_STAN64, la data 2009-11-14 22:37:35DRAGILOR, am avut marea sansa sa-l cunosc pe profesorul MOISE EMIL, din Buzau. Daca fiecare dintre noi am fi asa de deschisi la minte, am fi fost departe cu totii si nu ne scaldam in mocirla socio-economico-politica de azi. Pentru a discuta despre BISERICA ORTODOXA trebuie ,intii de ,sa lamurim ce este BISERICA. Citi dintre voi v-ati pus aceasta intrebare si ce raspunsuri ati gasit, va rog sa-mi spune-ti si mie! TOATE persoanele cu care am vorbit mi-au spu ca biserica este o institutie a statului...........inseamna ca toata lumea este in eroare grava si nu am gasit cu cine sa dezvolt acest subiect. NUMAI dupa ce lamurim CE ESTE BISERICA, vom putea aborda si alte variatiuni( ex.: ce credem despre B.O.R.). Va astept cu opinii si pareri pertinente si logice Foarte de acord ,draga,..ai multa dreptate.. Deschide n nou topic cu o astfel de TEMA punctuala.
Maranatha
|
|
Postat pe: 15 Noiembrie 2009, ora 09:21
De la: Shikar, la data 2009-11-14 23:37:16De la: VALENTIN_STAN64, la data 2009-11-14 22:37:35DRAGILOR, am avut marea sansa sa-l cunosc pe profesorul MOISE EMIL, din Buzau. Daca fiecare dintre noi am fi asa de deschisi la minte, am fi fost departe cu totii si nu ne scaldam in mocirla socio-economico-politica de azi. Pentru a discuta despre BISERICA ORTODOXA trebuie ,intii de ,sa lamurim ce este BISERICA. Citi dintre voi v-ati pus aceasta intrebare si ce raspunsuri ati gasit, va rog sa-mi spune-ti si mie! TOATE persoanele cu care am vorbit mi-au spu ca biserica este o institutie a statului...........inseamna ca toata lumea este in eroare grava si nu am gasit cu cine sa dezvolt acest subiect. NUMAI dupa ce lamurim CE ESTE BISERICA, vom putea aborda si alte variatiuni( ex.: ce credem despre B.O.R.). Va astept cu opinii si pareri pertinente si logice Cred ca aicea s-a "vorbit" un mare adevar
Maranatha
|
|
Postat pe: 15 Noiembrie 2009, ora 09:25
De la: The_Mole, la data 2009-11-15 00:22:44De la: Tycu, la data 2009-11-14 16:09:51 Ce gindire.....complet distorsionata. Parca ar duce spre logica comunista,
Maranatha
|
|
|
|

Nu intotdeuna ce e scris pe forum reprezinta parerea personala , a celui care a scris, EX. eu daca spun ca Vadim e cel mai bun sa fie presedinte, nu e numai parerea mea, ci a 3/4 din populatia tarii. In legatura cu Biblia si Dumnezeu nu au rostul aceste intrebari, mai ales pentru ce care o resping si nu o inteleg ! Dumnezeu, Isus , nu face rau omului, pedepseste pe cel vinovat mai ales ca nu se caieste, si repara greseala , asa e corect,normal sa fie, Isus nu a omorat pe nimeni care nu l-au vrut, [ ar fi fost bine sa fi fost asa } iar Tata-l si Fiul , vorbea lumii prin pilde; Lot a vrut sa -si dea fii, in locul musafirilor , arata respectul si cinstea lui fata de musafir, arata credinta lui, pe iov l-a pus la incercare,luindu-i tot , sa vada daca il tradeaza , pe Domnul, a aratat cum trebuie sa fie sotia in familie , sa respecte sotulsi multe alte invataturi . Nimeni din lume , nu are dreptul sa-L judece pe Dumnezeu, de ceea ce face . nu suntem in masura noi sa judecam sfanta treime de ce face. !
D. eu nu-l fac pocait pe nimeni, ca nu ma intereseaza credinta nimanui,sau in ce crede fiecare, iar cu paganii sa-i lasam la stadiul de necredinciosi, ca nu facem istoria lor.Nu conteaza daca ma rog intr-o biserica mare , sau o bisericuta mica, conteaza ca sa fii credincios, sa fii constient ca Dumnezeu exista , si El ne tine, datorita Lui traim,si sub puterea Lui suntem , dar daca conducerea bisericii Romane a hotarat sa faca o catedrala,sa incapa mai multi credinciosi, e foarte bine lucrul asta . Matale spui ca biserica mai bine sa-i ajute pe oameni cu hrana si locuinte,. decat sa faca biserici , Biserica a ajutat multi amarati in situatii grele, dar nu e datoria ei sa faca asta,asta e datoria statului si de fapt si a lor ,ca multi datorita lor au ajuns pe drumuri , datoria bisericii este sa ajute spiritual aproprierea omului de Divinitate ! asa ca Biserica are alt rol !
Nu domnule, biserica are alt rol, de a ajuta spirital pe om, de a-l pregati pentru Dumnezeu, unde ai vazut matale bre ca biserica ii selecteaza pe enoriasi si le da case si bani ?Mai ajuta si material in limita posibilitatilor dar sa lasam rolul statului care il are > ! Parerea mea , este ca sa te apropi mai puternic de biserica , ca o hranire spirituala e mai buna ca una materiala si sa lasam Biblia asa cum e, ca e carte sfanta adevarata carte de capatai ! !!
Domnule nastase, are dreptate , trebuie sa -ti schimbi poza bre, ca acum leul e mai mic, euro e mai puternic ! , eu o sa-mi pun una cu Vadim , cel mai puternic !!!