back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Ce credeti despre biserica ortodoxa romanasi preotii ei?

Pagini: << 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

11272 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 21 Noiembrie 2009, ora 14:14

io sunt varul lui JOSUA BIN JOSEF alias ISUS HRISTOS,cine crede-n mine se va mantui de mantuiala si de nesimtire,din prostcredincios va deveni adevarat dreptcredincios si nimeni niciodata nu va putea sa-l zdruncine din credinta sa,CREDETI IN MINE SI VETI TRAI VESNIC IN IMPARATIA MEA !!!

toti avem dreptate,toti aveti dreptate,toti stim adevarul,toti stiti adevarul,fiecare are dreptate,fiecare cunoaste adevarul,FIECARE ARE DREPTATEA SI ADEVARUL SAU- TRAIASCA DREPTATEA si ADEVARUL !!! Nu scuipa niciodata in oglinda!!! Intotdeauna poti face mai mult decat ai facut pana acum,niciodata nu e prea tarziu !!! Tot mai multi oameni ne vor binele,d'aia ne merge rau !!! "Orice adevar trece prin 3 faze:mai intai este ridiculizat, apoi trezeste o opozitie violenta,si in sfarsit este acceptat ca fiind evident de la sine"-Avicena. Daca nu stiu ca nu stiu, atunci mi se pare ca stiu. ANUNT UMANITAR :Rog Prostii si Cretinii,sa stea departe de mine !!! “Nu poti sa tratezi ochiul fara sa tii cont de cap, nu poti sa tratezi capul fara sa tii cont de minte si nu poti sa tratezi mintea fara sa tii cont de sufletul si spiritul omului.” (Zamolxe) http://www.youtube.com/watch?v=tNu44XzTnLY Sunt doua feluri de a-ti trai viata... Unul - de a crede ca nu exista miracole. Altul - de a crede ca totul este un miracol. Albert Einstein DACA N-AM AVEA DEFECTE,NU NE-AR FACE PLACERE SA LE VEDEM PE ALE CELORLALTI,TOTI SUNTEM DEFECTI DESI NOI NE VEDEM NUMAI CALITATILE ....Barbatii conduc lumea. Femeile ii conduc pe barbati.....Caracterul fara inteligenta poate mult, dar inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic. (CICERO )...Un om singur nu are nici o putere,puterea i-o dau cei care-l sustin...Vorba multa,saracia omului...Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost ...Un snob este un om care a fost educat mai mult decat ii permitea inteligenta.....Este bine sa lasi bautura....insa rau este sa uiti unde ai lasat-o.....
Fosta membra 9am.ro

11272 mesaje

Postat pe: 21 Noiembrie 2009, ora 14:17

ASA cum papagalul cela de JOSUA BIN JOSEF a crezut ca-i fiu divin al zeului ELI ,tot asa este dreptul meu sa cred ca sunt nepotul lui ZAMOLXE si cine crede-n mine va avea viata vesnica si va fi nemuritor

toti avem dreptate,toti aveti dreptate,toti stim adevarul,toti stiti adevarul,fiecare are dreptate,fiecare cunoaste adevarul,FIECARE ARE DREPTATEA SI ADEVARUL SAU- TRAIASCA DREPTATEA si ADEVARUL !!! Nu scuipa niciodata in oglinda!!! Intotdeauna poti face mai mult decat ai facut pana acum,niciodata nu e prea tarziu !!! Tot mai multi oameni ne vor binele,d'aia ne merge rau !!! "Orice adevar trece prin 3 faze:mai intai este ridiculizat, apoi trezeste o opozitie violenta,si in sfarsit este acceptat ca fiind evident de la sine"-Avicena. Daca nu stiu ca nu stiu, atunci mi se pare ca stiu. ANUNT UMANITAR :Rog Prostii si Cretinii,sa stea departe de mine !!! “Nu poti sa tratezi ochiul fara sa tii cont de cap, nu poti sa tratezi capul fara sa tii cont de minte si nu poti sa tratezi mintea fara sa tii cont de sufletul si spiritul omului.” (Zamolxe) http://www.youtube.com/watch?v=tNu44XzTnLY Sunt doua feluri de a-ti trai viata... Unul - de a crede ca nu exista miracole. Altul - de a crede ca totul este un miracol. Albert Einstein DACA N-AM AVEA DEFECTE,NU NE-AR FACE PLACERE SA LE VEDEM PE ALE CELORLALTI,TOTI SUNTEM DEFECTI DESI NOI NE VEDEM NUMAI CALITATILE ....Barbatii conduc lumea. Femeile ii conduc pe barbati.....Caracterul fara inteligenta poate mult, dar inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic. (CICERO )...Un om singur nu are nici o putere,puterea i-o dau cei care-l sustin...Vorba multa,saracia omului...Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost ...Un snob este un om care a fost educat mai mult decat ii permitea inteligenta.....Este bine sa lasi bautura....insa rau este sa uiti unde ai lasat-o.....
Fosta membra 9am.ro

1671 mesaje
Postat pe: 21 Noiembrie 2009, ora 14:22

De la: dobrin7m, la data 2009-11-21 14:10:14
De la: tutenes, la data 2009-11-21 13:04:07
De la: dobrin7m, la data 2009-11-21 13:01:47Inainte ca oamenii sa scrie Biblia, exista credinta in sufletul omului?

Istoria, arheologia si dovezile descoperite pana acum spune ca da: oamenii aceia aveau credinta in Divinitate..
Atunci ce ne face sa credem ca astazi daca consideri Biblia ca o colectie de texte scrisa de oameni drept pilde si pentru a arata experienta omului in credinta de-a lungul timpului, esti mai putin credincios, sau nu esti credincios? Biblia este scrisa de oameni pentru oameni. Credinta este sadita de Dumnezeu in sufletul omului. Citesti Biblia si inveti din pildele sale, citesti Coranul si inveti din pildele sale, citesti Cioran si inveti din experienta acestui om, citesti Eliade si inveti din experienta acestui om. Si exemplele pot continua.

Esti sigur ca biblia exprima adevarata credinta? Hai sa facem o calatorie imaginara si sa mergem in tribul acela de africani care nu a descoperit civilizatia inca si sa ii intrebam ce zic de Biblie? Si apoi sa ii intrebam ce zic de credinta. Cu siguranta ca va spune ca nu a auzit de biblie dar va spune ca stie ce e credinta. Si isi va inalta ochii in sus, va privi la cer intens si apoi va duce mana la inima.

Hai sa mergem si la japonezii foarte avansati material dar 0 barat avansati spiritual !

daca ai putut sa spui asta inseamna domnule tutenes ca dumneata nu ai cultura de loc. Iti recomand sa citesti cartea: Civilizatia japoneza, in care este spus aproape totul despre cultura si religia lor. Citeste acolo cat de veche este religia lor, ce cred ei despre credinta, cum o vad si cum o aplica.
Atentie domnule ca risti sa iti pui in cap milioane de budisti si sintoisti.
Iubirea aproapelui este in primul rand acceptarea lui asa cum este el.

Ia citeste si tu un pic despre japonezi si afla ca divinizeaza Soarele , furtuna si alte chestii .
Poate cultura dumneata care probabil e superioara nu ti-a permis sa posezi aceasta informatie .

Ioan 8 ,32. Și veți cunoaște adevărul, iar adevărul vă va face liberi.
Fosta membra 9am.ro

1671 mesaje
Postat pe: 21 Noiembrie 2009, ora 14:23

Cu alte cuvinte, una e sa crezi in Dumnezeu si alta e sa crezi in creatia lui !
Fa aceasta distinctie si apoi mai vorbim !

Fosta membra 9am.ro

1671 mesaje
Postat pe: 21 Noiembrie 2009, ora 14:26

De la: florinpreda999, la data 2009-11-21 14:17:13ASA cum papagalul cela de JOSUA BIN JOSEF a crezut ca-i fiu divin al zeului ELI ,tot asa este dreptul meu sa cred ca sunt nepotul lui ZAMOLXE si cine crede-n mine va avea viata vesnica si va fi nemuritor

Esti liber sa crezi ce doresti; eu altceva nu inteleg. De ce recurgi la jigniri ?

Fosta membra 9am.ro

11272 mesaje

Postat pe: 21 Noiembrie 2009, ora 14:28

De la: tutenes, la data 2009-11-21 14:26:02
De la: florinpreda999, la data 2009-11-21 14:17:13ASA cum papagalul cela de JOSUA BIN JOSEF a crezut ca-i fiu divin al zeului ELI ,tot asa este dreptul meu sa cred ca sunt nepotul lui ZAMOLXE si cine crede-n mine va avea viata vesnica si va fi nemuritor

Esti liber sa crezi ce doresti; eu altceva nu inteleg. De ce recurgi la jigniri ?
CINE SE SIMTE JIGNIT,INSEAMNA CA E OMUL SATANEI CEL VICLEAN SI NU E DEMN DE MINE SAU DE A INTRA IN IMPARATIA STRABUNICULUI MEU,AM ZIS !!!

Fosta membra 9am.ro

1671 mesaje
Postat pe: 21 Noiembrie 2009, ora 14:38

De la: florinpreda999, la data 2009-11-21 14:28:30
De la: tutenes, la data 2009-11-21 14:26:02

CINE SE SIMTE JIGNIT,INSEAMNA CA E OMUL SATANEI CEL VICLEAN SI NU E DEMN DE MINE SAU DE A INTRA IN IMPARATIA STRABUNICULUI MEU,AM ZIS !!!

Pai jignindu-l pe Iisus tu jignesti pe crestini care oricum nu isi doresc sa intre in imparatia de care zici .

Fosta membra 9am.ro

11272 mesaje

Postat pe: 21 Noiembrie 2009, ora 14:48

da' de cand crestinii au voie sa jigneasca pe credinciosii celorlalte culte???

Fosta membra 9am.ro

11272 mesaje

Postat pe: 21 Noiembrie 2009, ora 14:51

a spune adevarul despre un taran caruia nu i-a placut munca,a fost un ratat si o putoare,fiind mult mai placut sa bata campii intemeind o mica secta eseniana si fugind de munca de tamplar, ,,un evreu obscur''-dupa cum bine observa eliade,inseamna sa jignesti si sa-ti bati joc,documentati-va va rog inainte de a emite judecati de valoare, MAI VORBIM !!!

Fosta membra 9am.ro

1671 mesaje
Postat pe: 21 Noiembrie 2009, ora 14:58

De la: florinpreda999, la data 2009-11-21 14:51:49a spune adevarul despre un taran caruia nu i-a placut munca,a fost un ratat si o putoare,fiind mult mai placut sa bata campii intemeind o mica secta eseniana si fugind de munca de tamplar, ,,un evreu obscur''-dupa cum bine observa eliade,inseamna sa jignesti si sa-ti bati joc,documentati-va va rog inainte de a emite judecati de valoare, MAI VORBIM !!!

Ai folosit cuvantul "papagal" vorbind despre Iisus , Florine - asta consider eu o jignire .
Cat despre Eliade , el era panteist si politeist . Pentru mine nu e un reper .

Fosta membra 9am.ro

68 mesaje
Oras: Deva

Postat pe: 21 Noiembrie 2009, ora 14:59

De la: tutenes, la data 2009-11-21 14:22:38
De la: dobrin7m, la data 2009-11-21 13:01:47Inainte ca oamenii sa scrie Biblia, exista credinta in sufletul omului?

Istoria, arheologia si dovezile descoperite pana acum spune ca da: oamenii aceia aveau credinta in Divinitate..
Atunci ce ne face sa credem ca astazi daca consideri Biblia ca o colectie de texte scrisa de oameni drept pilde si pentru a arata experienta omului in credinta de-a lungul timpului, esti mai putin credincios, sau nu esti credincios? Biblia este scrisa de oameni pentru oameni. Credinta este sadita de Dumnezeu in sufletul omului. Citesti Biblia si inveti din pildele sale, citesti Coranul si inveti din pildele sale, citesti Cioran si inveti din experienta acestui om, citesti Eliade si inveti din experienta acestui om. Si exemplele pot continua.

Esti sigur ca biblia exprima adevarata credinta? Hai sa facem o calatorie imaginara si sa mergem in tribul acela de africani care nu a descoperit civilizatia inca si sa ii intrebam ce zic de Biblie? Si apoi sa ii intrebam ce zic de credinta. Cu siguranta ca va spune ca nu a auzit de biblie dar va spune ca stie ce e credinta. Si isi va inalta ochii in sus, va privi la cer intens si apoi va duce mana la inima.

Hai sa mergem si la japonezii foarte avansati material dar 0 barat avansati spiritual !

daca ai putut sa spui asta inseamna domnule tutenes ca dumneata nu ai cultura de loc. Iti recomand sa citesti cartea: Civilizatia japoneza, in care este spus aproape totul despre cultura si religia lor. Citeste acolo cat de veche este religia lor, ce cred ei despre credinta, cum o vad si cum o aplica.

Ia citeste si tu un pic despre japonezi si afla ca divinizeaza Soarele , furtuna si alte chestii .
Poate cultura dumneata care probabil e superioara nu ti-a permis sa posezi aceasta informatie .

japonezii au in principal religia budhista. Ar trebui sa citesti un pic despre ea ca sa poti vorbi. Niciunde in budhism nu apare soarele ca divinitate. Ei nu divinizeaza soarele: probabil ca ei ca si multi altii pe acest pamant ii dau importanta soarelui care i se cuvine. Ei recunosc ca fara soare nimic nu ar fi existat. Dar sa nu uitam ca soarele este impletit in toate credintele: intra in biserica ortodoxa si ai sa vezi picturi cu isus inconjurat de jur imprejur de raze de soare, intra in templele din egipt si ai sa vezi simbolul soarelui. de fapt toti ii dau importanta care o are si cei care cu adevarat au inteles istoria religiilor nici nu mai discuta acest aspect. Doar ca dumneata nu intelegi exact ce exprima ei si crezi ca divinizeaza soarele asta nu inseamna ca este asa.

Yorick

1014 mesaje

Postat pe: 21 Noiembrie 2009, ora 16:05

De la: Tycu, la data 2009-11-21 13:38:08
Se pare ca matale pui problema tare ciudat, Ce dovezi sa arat eu, cand ele sunt in jurul nostru , pai sunt oameni in varsta de la mine care au fost la Vatican, au vazut arhiva ca e la muzeul lor, au vazut giulgiu lui Isus, au aratat Televiziunile , a confirmat , patriarhul tarii, patriarhii din toata lumea, cardinalii, Papa de la Vatican,crezi ca toti astia mint ? minunile lui Isus sunt aratate in toate icoanele cu vechime, peste tot in lume este lucrarea Domnului, am vazut ca faci diferenta intre stiinta si religie, pai domnule,internetul, masina , televizorul, cateva descoperiri ale stiintei , dar stiinta este creatia religiei , adica stiinta este creatia Domnului, nimic nu se face in lumea asta fara voia Lui, da chiar si balega care are si ea un rol, ' cea mai buna dovada , este ca tot, absolut tot in lume, se face cu o logica, o ordonare bine stabilita, pe care o singura forta o poate face, Sfanta Treime, asta o vede cel care intr-adevar "vede" cel care vede in intuneric , nu observa asta ! !

Domnu' Tycu , esti personificarea naivitatii.

Oameni in varsta de la dumneata au fost la Vatican si au vazut arhiva...... Ma indoiesc ca arhiva e deschisa accesului oricarui om obisnuit , sau cel putin nu sunt accesibile acele documente foarte vechi si rare , pentru ca ele au valoare istorica si trebuie prezervate. Deci nu-s puse ca un ziar in gara sa le rasfoiasca oricine. Totusi , hai sa zic ca dumneata : au fost oameni si au vazut arhiva. Si au vazut niste documente expuse. In ce limba erau acele documente? Te pomenesti ca erau in romana , si oamenii astia pe care ii cunosti dumneata au si inteles ce scrie. Sau poate ca dumneata ai cunostinte numai carturari , care stiu latina, greaca veche, sanscrita, aramaica si altele.

"au aratat Televiziunile , a confirmat , patriarhul tarii, patriarhii din toata lumea, cardinalii, Papa de la Vatican,crezi ca toti astia mint ?" - cred ca dumneata nu ai habar ce au zis si ce n-au zis astia.
Esti in stare sa numesti o ocazie cand vreunul a rostit ceva care sa iti sprijine parerile? Daca nu poti , exista posibilitatea ca toate astea sa fie doar in capul dumitale. Lucrul asta se numeste halucinatie.

Spre exemplu , daca eu iti spun ca Pamantul se invarteste in jurul Soarelui , pot sa iti dau referinte care sa imi sustina parerea. Te voi trimite la Copernic si lucrarea sa intitulata "De revolutionibus orbium coelestium " (adica - Despre miscarea de revolutie a corpurilor celeste), publicata in 1543. Acolo nu este doar enuntata idea ca Pamantul se invarte in jurul Soarelui - este si argumentata. Deasemeni iti pot sugera sa cercetezi sute sau mii de alte tratate stiintifice care se ocupa de astronomie,
Iti pot spune sa cercetezi lucrarea lui Newton , intitulata "Philosophiæ Naturalis Principia Mathematica" publicata in 1687 , si care porneste de la observatiile lui Kepler despre miscarea planetelor.

Toate astea ar putea fi gresite , dar ceea ce este important sa observi este ca eu pot sa iti dau surse de informatii , in afara unei simple afirmatii din partea mea. Sursele pot fi la randul lor cercetate , spre a determina daca sunt corecte.

Dumneata nu esti in stare sa oferi NICI O SINGURA REFERINTA concreta, pe care iti bazezi afirmatiile. Tot ceea ce poti sa spui este : "exista niste oameni care au zis lucruri" . Asta e o propozitie in capul dumitale. Fara referinte , ai putea la fel de bine sa zici : "exista niste oameni care au vazut cu telescopul , iepuri zburatori pe Marte". O asemenea propozitie este RIDICOLA.

Invata, odata pentru totdeauna, ca e necesar sa poti aduce dovezi CONCRETE pentru afirmatiile pe care le faci. Altfel - orice afirmatie este egala cu cealalta. Daca nu poti dovedi o afirmatie (precum "Dumnezeu exista") atunci opusul afirmatiei este la fel de valabil ( "Dumnezeu nu exista"). NU ajungi nicaieri in cunoastere , decat prin dovezi. Daca crezi lucruri fara baza - esti halucinat. Toate acele lucruri sunt doar in capul dumitale , si nu in realitate.

Fosta membra 9am.ro

1671 mesaje
Postat pe: 21 Noiembrie 2009, ora 17:32

De la: dobrin7m, la data 2009-11-21 14:59:54
De la: tutenes, la data 2009-11-21 14:22:38

japonezii au in principal religia budhista. Ar trebui sa citesti un pic despre ea ca sa poti vorbi. Niciunde in budhism nu apare soarele ca divinitate. Ei nu divinizeaza soarele: probabil ca ei ca si multi altii pe acest pamant ii dau importanta soarelui care i se cuvine. Ei recunosc ca fara soare nimic nu ar fi existat. Dar sa nu uitam ca soarele este impletit in toate credintele: intra in biserica ortodoxa si ai sa vezi picturi cu isus inconjurat de jur imprejur de raze de soare, intra in templele din egipt si ai sa vezi simbolul soarelui. de fapt toti ii dau importanta care o are si cei care cu adevarat au inteles istoria religiilor nici nu mai discuta acest aspect. Doar ca dumneata nu intelegi exact ce exprima ei si crezi ca divinizeaza soarele asta nu inseamna ca este asa.

Sunt peste 7 milioane de japonezi shintoisti .
Si marea majoritate a celorlalti folosesc practici si ritualuri shintoiste amestecate cu cele budhiste intr-un sincretism cu totul aparte .
"Mitul creației
Izanagi și Izanami creează prima insulă, Ongoro.

Primii zei au făurit două ființe divine, una masculină, Izanagi, și una feminină, Izanami și le-au însărcinat cu crearea primului pământ. Pentru a le ajuta să facă acest lucru zeii le-au dat și o halebardă, decorată cu nestemate, cunoscută sub numele de Amanonuhoko (Halebarda divină a mlaștinii). Cele două zeități au plecat apoi pe podul dintre rai și pământ, Amenoukihashi („Podul plutitor al Paradisului”) și au agitat marea cu halebarda. Când stropi de apă sărată au căzut de pe halebardă, au format insula Onogoro. Izanagi și Izanami au coborât de pe pod și și-au făcut o casă pe insulă. În final, ei hotărât să se împreuneze pentru a popula insula. Au construit un stâlp numit Amenomihashira, iar în jurul lui un palat numit Yahirodono. Izanagi și Izanami au îconjurat în direcții opuse coloana construită în centru, iar când s-au întâlnit Izanami, zeitatea feminină, a fost cea care a vorbit prima. Lui Izanagi nu i s-a părut acest lucru potrivit, dar în cele din urmă a avut cu Izanami doi copii: Hiruko și Awashima, care însă având un aspect neplăcut nu au fost considerați zeități.

Rușinați, Izanagi și Izanami au pus copii într-o barcă și le-au dat drumul pe mare, apoi i-au întrebat pe zei cu ce au greșit în ritualul, de au avut acei copii. Li s-a spus că Izanagi trebuia să vorbească primul și nu Izanami, deoarece el era zeitatea masculină. Astfel cei doi au reluat ceremonia, mergând în jurul stâlpului, iar când s-au întâlnit, Izanagi a fost cel care a rupt tăcerea. Uniunea lor a avut succes de această dată.

De această dată, copii lor au fost cei opt Ōyashima, sau cele opt insule mari ale Japoniei:

* Awazi
* Iyo (mai târziu Shikoku)
* Ogi
* Tsukusi (mai târziu Kyushu)
* Iki
* Tsushima
* Sado
* Yamato (mai târziu Honshu)

Hokkaido, Chishima, și Okinawa nu făceau parte din Japonia în vremurile antice.

Ei au mai avut drept copii încă șase insule și un mare număr de zeități. Izanami, cu toate acestea, a murit dând naștere copilului Kagututi („încarnarea focului”) sau Ho-Masubi („cauzatorul de foc”). Zeița a fost îngropată pe Muntele Hiba, la granița dintre vechile provincii Izumo și Hoki, lângă orașul modern Yasugi. Din cauza furiei pierderii jumătății sale, Izanagi l-a ucis pe Kagutiti. Moartea lui a creat de asemenea o mulțime de zeități.
[modifică] Yomi, tărâmul întunecat al morților

Disperat de moartea lui Izanami, Izanagi întrepride o călătorie către „Yomi” („tărâmul întunecat al morților”). El își dă seama că există puține diferențe între acest tărâm subteran și cel de deasupra, cu excepția întunericului etern care se instalase în Yomi. Cu toate acestea, întunericul acesta era îndeajuns pentru a-l face să tânjească după lumina și viața lumii din care provenea. Izanagi a căutat-o repede pe iubita sa și în cele din urmă a găsit-o. La început zeul nu a putut să o vadă pe Izanami în întregime, deoarece umbrele îi acopereau înfățișarea. Când i-a cerut acesteia să se întoarcă în lumea de deasupra, Izanami i-a răspuns că este prea târziu deoarece ea a consumat deja mâncare din lumea morților fiind astfel acum o ființă aparținând acestei lumi. Ea nu mai putea să se întoarcă printre cei vii.

Izanagi a fost șocat când a auzit acestea, dar nu a vrut să cedeze în fața dorințelor iubitei sale de a fi lăsată pe tărâmul întunericului. Când Izanami dormea, el i-a luat pieptele care îi strângea părul lung și l-a aprins ca pe o torță. Când a făcut lumină, a rămas uimit de înfățișarea oribilă a celei care odată a fost frumoasa și grațioasa Izanami. Ea era acum o formă putredă de carne.

Plângând după Izanami, Izanagi nu și-a mai putut stăpâni frica și a început să alerge, intenționând să se întoarcă în lumea celor vii și să-și părăsească pentru totdeauna soția. Izanami s-a trezit, și țipând l-a urmărit pe Izanagi. Ea a trimis și niște shikome, creaturi morbide feminine, ca să-l bântuie pe Izanagi și să-l aducă din nou la ea. Încercând să scape de shikome Izanagi aruncă pieptenele soției sale, care se transformă într-un desiș de bambus împiedicând trecerea urmăritorilor. În cele din urmă, după multe încercări, Izanagi ajunge la granița dintre cele două lumi și împinge un bolovan la gura peșterii care duce spre Yomi. Izanami și însoțitoarele ei nu mai pot continua drumul, dar zeița îi strigă soțului ei că dacă o părăsește ea va ucide zilnic 1000 de oameni. Izanagi îi răspunde că el va da naștere altor 1500 în schimb.

Astfel explică mitologia japoneză apariția morții, cauzate de forțele înfumuratei zeițe Izanami.
[modifică] Soarele, luna și vântul
O faimoasă torii (poartă tradițională japoneză) "plutitoare", la Sanctuarul Itsukushima

Cum era de așteptat, Izanagi a mers să se purifice după ce a coborât pe tărâmul morților. Deoarece în timp ce era urmărit de shikome el și-a aruncat veșmintele și podoabele capului, toate acele obicte au devenit zeități. S-au mai născut zei și când Izanagi s-a spălat după incursiunea în Yomi. Cele mai importante zeități au apărut când s-a spălat pe față:

* Amaterasu (încarnarea soarelui) s-a născut din ochiul lui stâng
* Tsukiyomi (încarnarea lunii), din ochiul lui drept
* Susanoo (încarnarea vântului și a furtunii), din nasul lui

Izanagi a hotărât să împartă lumea între acești trei zei, lui Amaterasu oferindu-i raiul, lui Tsukiyomi întunericul și noaptea, iar lui Susanoo mările.
[modifică] Amaterasu și Susanoo

Aamaterasu, puternica zeiță a soarelui, este totodată și cea mai cunoscută zeitate din mitologia japoneză. Vrajba sa față de Susanoo, fratele ei incontrolabil, apare în câteva povești. Una din ele vorbește despre comportamentul mârșav al lui Susanoo față de Izanagi. Epuizat de răutățile comise de Susanoo, Izanagi îl exilează pe tărâmul morților. Zeul mării a ascultat în silă porunca tatălui său, dar înainte de aceasta a mers mai întâi în rai (Takamanohara), ca să-și ia rămas bun de la sora sa, Amaterasu. Amaterasu îl știa că fratele ei impredictibil nu avea intenții bune așa că s-a pregătit de bătălie. "Cu ce scop ai venit aici?"a întrebat ea "Să-mi iau rămas bun," a răspuns Susanoo.

Dar ea nu l-a crezut și a cerut o dovadă a bunei intenții. O provocare a început în legătură cu cine aduce mai mulți copii nobili și divini. Amaterasu a creat trei femei din sabia lui Susanoo, în timp ce Susanoo a făcut cinci bărbați din colierul zeiței. Aamaterasu și-a revendicat dreptul asupra celor cinci bărbați făcuți dintr-un obiect ce îi aparținea. Așadar, cele trei femei au fost atribuite lui Susanoo, pentru că sabia din care au fost create, era a lui.
Zeița soarelui, Amaterasu, ieșind din peșteră, și readucând lumina solară în univers.

E suficient să spunem că amândoi zeii s-au proclamat învingătorii așa-zisei competiții. Insistența zeiței Amaterasu, l-a înfuriat pe Susanoo, care a devenit dintr-odată violent și a început să distrugă totul în jurul lui. El chiar a azvârlit un ponei sacru al zeiței în camera cu războaie de țesut omorând-o pe una din țesătoare. Speriată, Amaterasu a fugit din rai și s-a refugiat în peștera numită Iwayado. Odată cu ea a dispărut și soarele și lumea s-a învăluit în întuneric (adica in noapte)."
P.S. in picturile din biserica de care zici, Iisus nu e inconjurat de raze de soare , ar fi trebuit sa stii asta !

valysky

16 mesaje
Postat pe: 21 Noiembrie 2009, ora 17:43

biserica ortodoxa a devenit unealta statului roman de indobitocire-prin toleranta-fata de politica mafiota.biserica ortodoxa e facuta de oameni ca ei
adica te taxeaza pt nimic
tu esti dator ei nu datoreaza nimic societatii
daca cineva doreste sa inteleaga ideologia crestina,va observa ca nu va regasi nimic in actuala religie
e o jegmaneala ordinara ,niste borfasinu vor decat bani

.

tilsor

1415 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 21 Noiembrie 2009, ora 19:04

Draga,Dobrinica'...Biblia se poate verifica foarte usor,daca este o culegere de pilde si versete....sau este o carte INSPIRATA de DUHUL SFINT...

Vrei sa demonstrezi tu lucrul acesta?....O face altcineva?
Astept comentarii...!!!

Maranatha
tilsor

1415 mesaje

Postat pe: 21 Noiembrie 2009, ora 19:04

Draga,Dobrinica'...Biblia se poate verifica foarte usor,daca este o culegere de pilde si versete....sau este o carte INSPIRATA de DUHUL SFINT...

Vrei sa demonstrezi tu lucrul acesta?....O face altcineva?
Astept comentarii...!!!

Maranatha
tilsor

1415 mesaje

Postat pe: 21 Noiembrie 2009, ora 19:13

De la: valysky, la data 2009-11-21 17:43:12biserica ortodoxa a devenit unealta statului roman de indobitocire-prin toleranta-fata de politica mafiota.biserica ortodoxa e facuta de oameni ca ei
daca cineva doreste sa inteleaga ideologia crestina,va observa ca nu va regasi nimic in actuala religie

.

Draga Valysky, vreau sa te contrazic( un pic)....cind a luat fiinta biserica ortodoxa inca nu era forma de guvernare STATUL ROMAN....( gindestete cam ce era in secolul XV..????)

Tare interesant ,pentru mine, ar fi sa prezinti tu IDEOLOGIA CRESTINA......te rog..!
Nu stiu la ce te referi cind spui..BORFASI..MAFIOTI....la enoriasi,la PREOTI, sau la institutia biserici?
Sa stii ca multi ORTODOCSI..sint oameni minunati...dar dusi in RATACIRE de o doctrina falsa...NEBIBLICA...bazata pe DATINI SI OBICEIURI....( create de OM nu de DUMNEZEU).

ASTEPT POSTAREA TA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Maranatha
afrim

9 mesaje
Oras: Tg Jiu

Postat pe: 22 Noiembrie 2009, ora 10:01

biblia ii un fel de istorie a- biserica ii o institutie a statului ca oricare alta ofera servici contra cost catre populatie-are taxe,impozite pe teren,tarife de servicii,luminarii,icoane,felicitari,tinichele de bijuterii la suprapret,IAR CREDINTA II IN NOI IN FIECARE , FAPTELE TALE BUNE SAU RELE este baza de unde pleaca credinta . nu vreau sa lungesc subiectul ci vreau sa va dau un exemplu. DE sarbatorii fie ele de CRACIUN sau de PASTE la noi la romani totul se scumpeste asta asa ca sa nu poata tot crestinu sa-si cumpere-pe deasupra de asta se uita sa te pacaleasca cumva ,la cantar,la total, cu produse expirate,cu oua si carne stricata,NU se gindesc ca oameni pot ajunge in spital sa sufere de pe urma necazului lor se imbogatesc UNII-care mai apoi se duc de sarbatorii la biserica si platesc cate un pomelnic cu bani castigati prin insalaciune sa le mearca bine, in viata ,in afaceri etc si se lauda cat de destepti sunt ei ASTA DA MORALITATE SI CREDINTA numai la noi se intimpla - despre preoti ei sunt niste oameni ca si noi, numai ca ei se duc la servici cand vor si cand vor,isi fac programul dupa cerere ,in rest numai de bine, au cate 2-3 masini,2-3 case,e bine nu o duc ray

CAFRIM
Dorinel

3855 mesaje

Postat pe: 22 Noiembrie 2009, ora 10:02

Nu cred nimic. Trebuie sa ma obosesc sa cred ceva ?
Oare dupa ''palmaresul fulminant'' al BOR mai putem intreba asa ceva ?

Ori suntem capitalisti, ori nu mai suntem.
VALENTIN_STAN64

45 mesaje
Postat pe: 22 Noiembrie 2009, ora 19:23

nu lenin a zis asta , ci probabil MARX

tilsor

1415 mesaje

Postat pe: 22 Noiembrie 2009, ora 19:36

De la: afrim, la data 2009-11-22 10:01:24biblia ii un fel de istorie a- biserica ii o institutie a statului ca oricare alta ofera servici contra cost catre populatie-are taxe,impozite pe teren,tarife de servicii,luminarii,icoane,felicitari,tinichele de bijuterii la suprapret,IAR CREDINTA II IN NOI IN FIECARE , FAPTELE TALE BUNE SAU RELE este baza de unde pleaca credinta . nu vreau sa lungesc subiectul ci vreau sa va dau un exemplu. DE sarbatorii fie ele de CRACIUN sau de PASTE la noi la romani totul se scumpeste asta asa ca sa nu poata tot crestinu sa-si cumpere-pe deasupra de asta se uita sa te pacaleasca cumva ,la cantar,la total, cu produse expirate,cu oua si carne stricata,NU se gindesc ca oameni pot ajunge in spital sa sufere de pe urma necazului lor se imbogatesc UNII-care mai apoi se duc de sarbatorii la biserica si platesc cate un pomelnic cu bani castigati prin insalaciune sa le mearca bine, in viata ,in afaceri etc si se lauda cat de destepti sunt ei ASTA DA MORALITATE SI CREDINTA numai la noi se intimpla - despre preoti ei sunt niste oameni ca si noi, numai ca ei se duc la servici cand vor si cand vor,isi fac programul dupa cerere ,in rest numai de bine, au cate 2-3 masini,2-3 case,e bine nu o duc ray

AFRIM...eu zic " AFERIM".....!!!

Maranatha
9am163493

3 mesaje
Postat pe: 22 Noiembrie 2009, ora 23:18

este o simpla meserie ca oricare alta, daca faceam teologia si nu politehnica acum eram preot nu inginer,si ca orice alta meserie (in romania) fiecare incearca sa castige cat mai mult depunand cat mai putin efort , ii respect pe cei care s-au devotat credintei si s-au mutat pe varf de munte pentru a scapa de atractiile pamantesti si a se dedica credintei, dar cei de la sate pe marea majoritate i-as inpusca sunt niste mici "boieri" pe mosiile lor,la bunici mei lumanarile care se aprindsunt lasate sa arda putin si apoi sunt stinse ,pt a le putea vinde si saptamana urmatoare, oare o fi citit in viata lui o carte religioasa?,mancarea de pomana pe care o primeste in loc sa o dea la saraci o da la porci
Pe mine astfel de imagini m-au indepartat de biserica si nu cred ca ma va mai putea apropia ceva de ea

Tycu

3787 mesaje

Postat pe: 23 Noiembrie 2009, ora 11:09

De la: The_Mole, la data 2009-11-21 16:05:01
De la: Tycu, la data 2009-11-21 13:38:08
Se pare ca matale pui problema tare ciudat, Ce dovezi sa arat eu, cand ele sunt in jurul nostru , pai sunt oameni in varsta de la mine care au fost la Vatican, au vazut arhiva ca e la muzeul lor, au vazut giulgiu lui Isus, au aratat Televiziunile , a confirmat , patriarhul tarii, patriarhii din toata lumea, cardinalii, Papa de la Vatican,crezi ca toti astia mint ? minunile lui Isus sunt aratate in toate icoanele cu vechime, peste tot in lume este lucrarea Domnului, am vazut ca faci diferenta intre stiinta si religie, pai domnule,internetul, masina , televizorul, cateva descoperiri ale stiintei , dar stiinta este creatia religiei , adica stiinta este creatia Domnului, nimic nu se face in lumea asta fara voia Lui, da chiar si balega care are si ea un rol, ' cea mai buna dovada , este ca tot, absolut tot in lume, se face cu o logica, o ordonare bine stabilita, pe care o singura forta o poate face, Sfanta Treime, asta o vede cel care intr-adevar "vede" cel care vede in intuneric , nu observa asta ! !

Domnu' Tycu , esti personificarea naivitatii.

Oameni in varsta de la dumneata au fost la Vatican si au vazut arhiva...... Ma indoiesc ca arhiva e deschisa accesului oricarui om obisnuit , sau cel putin nu sunt accesibile acele documente foarte vechi si rare , pentru ca ele au valoare istorica si trebuie prezervate. Deci nu-s puse ca un ziar in gara sa le rasfoiasca oricine. Totusi , hai sa zic ca dumneata : au fost oameni si au vazut arhiva. Si au vazut niste documente expuse. In ce limba erau acele documente? Te pomenesti ca erau in romana , si oamenii astia pe care ii cunosti dumneata au si inteles ce scrie. Sau poate ca dumneata ai cunostinte numai carturari , care stiu latina, greaca veche, sanscrita, aramaica si altele.

"au aratat Televiziunile , a confirmat , patriarhul tarii, patriarhii din toata lumea, cardinalii, Papa de la Vatican,crezi ca toti astia mint ?" - cred ca dumneata nu ai habar ce au zis si ce n-au zis astia.
Esti in stare sa numesti o ocazie cand vreunul a rostit ceva care sa iti sprijine parerile? Daca nu poti , exista posibilitatea ca toate astea sa fie doar in capul dumitale. Lucrul asta se numeste halucinatie.

Spre exemplu , daca eu iti spun ca Pamantul se invarteste in jurul Soarelui , pot sa iti dau referinte care sa imi sustina parerea. Te voi trimite la Copernic si lucrarea sa intitulata "De revolutionibus orbium coelestium " (adica - Despre miscarea de revolutie a corpurilor celeste), publicata in 1543. Acolo nu este doar enuntata idea ca Pamantul se invarte in jurul Soarelui - este si argumentata. Deasemeni iti pot sugera sa cercetezi sute sau mii de alte tratate stiintifice care se ocupa de astronomie,
Iti pot spune sa cercetezi lucrarea lui Newton , intitulata "Philosophiæ Naturalis Principia Mathematica" publicata in 1687 , si care porneste de la observatiile lui Kepler despre miscarea planetelor.

Toate astea ar putea fi gresite , dar ceea ce este important sa observi este ca eu pot sa iti dau surse de informatii , in afara unei simple afirmatii din partea mea. Sursele pot fi la randul lor cercetate , spre a determina daca sunt corecte.

Dumneata nu esti in stare sa oferi NICI O SINGURA REFERINTA concreta, pe care iti bazezi afirmatiile. Tot ceea ce poti sa spui este : "exista niste oameni care au zis lucruri" . Asta e o propozitie in capul dumitale. Fara referinte , ai putea la fel de bine sa zici : "exista niste oameni care au vazut cu telescopul , iepuri zburatori pe Marte". O asemenea propozitie este RIDICOLA.

Invata, odata pentru totdeauna, ca e necesar sa poti aduce dovezi CONCRETE pentru afirmatiile pe care le faci. Altfel - orice afirmatie este egala cu cealalta. Daca nu poti dovedi o afirmatie (precum "Dumnezeu exista") atunci opusul afirmatiei este la fel de valabil ( "Dumnezeu nu exista"). NU ajungi nicaieri in cunoastere , decat prin dovezi. Daca crezi lucruri fara baza - esti halucinat. Toate acele lucruri sunt doar in capul dumitale , si nu in realitate.

Da, acele documente sunt la vazul tuturor , in niste vitrine de sticla, bineinteles intr-o securitate severa si oricine doreste sa le vada , poate asta . Este simpatica, discutia cu matale mai ales ca intrebi in ce limba sunt scrise, bine ca nu ai intrebat si ce culoare au, pai cele scrise de romani, normal ca in latina , altele in greaca veche, Iar interesant,spui ca ce au confirmat patriarhi, cardinali , preoti, papa, etc..despre Dmnezu, Isus, sunt halucinatii, sa nu mai spui prostia asta, ca alti rad , si matale dai dovada ca traiesti izolat bre , ca nu ai avut contact cu informatia,cu presa cu lumea. ! Interesant exemplu cu pamantul in jurul soarelui .! e bun exemplu ca poate acum intelegi mai ales unde faci greseala ; daca eu cer dovezi matale ma trimiti la Copernic, la Kepler, aici este gresita ideea ,nu Copernic si Kepler sunt dovezi pentru noi, nu in ei trebuie sa ne bazam, asa cum spui matale ca nu-i Biblia, dar ca pamantul merge in jurul soarelui, o stiu de la informatiile in masa [presa de specialitate, imagini TV facute in univers, cercetarile astronomilor ,din eclipse si alte fenomene naturale ,din scoala, ] astea sunt dovezi, tot asa s-a demonstrat si existenta divina, adica , faptul ca pe pamant totul se face ordonat incepand de la adaptarea la mediu, regnurilor, la evolutia omului, la viata noastra , a fiecariua, totul e prea ordonat , logic, pai ce forta de pe pamant poate sa faca asta , la dovezile istorice autentice [ doar nu poti spune ca si martorii oculari de atunci minteau} cand Isus invia morti, vindeca orbi,si alte minuni, toate dovezile din Vatican au fost cercetate pe baza de carbon, rezultatul, autentice, asa ca , nu mai veni cu idei din astea ca alti isi fac alte pareri, nu ne face sa credem ca traiesti izolat , de tot ce e in jurul tau !! Domnule, credinta in Dumnezeu, nu este orice inventie ca sa aduc dovezi ca merge,nu poti sa spui ca uite-l acolo, ala e , dovezile le ai in jur, cauta-le , eu nu am putere divina sa te fac sa le vezi , daca singur nu le vezi !

Ticu
alehin

2584 mesaje

Postat pe: 23 Noiembrie 2009, ora 12:23

Mole ...trebe' sa-ntelegi odata ....ai vazut nea Tycu ti-a spus clar ,, credinta in Dumnezeu nu este orice inventie ,, (adica este cea mai mare ........SI CU ASTA A SPUS TOT ......
Vezi ca ti-a spus ca esti /traiesti izolat .......ooo..!?!? .adica ...esti in carantina .... ????

Tycu

3787 mesaje

Postat pe: 23 Noiembrie 2009, ora 14:57

De la: alehin, la data 2009-11-23 12:23:08Mole ...trebe' sa-ntelegi odata ....ai vazut nea Tycu ti-a spus clar ,, credinta in Dumnezeu nu este orice inventie ,, (adica este cea mai mare ........SI CU ASTA A SPUS TOT ......
Vezi ca ti-a spus ca esti /traiesti izolat .......ooo..!?!? .adica ...esti in carantina .... ???? [/quote

E simpatic, vezi matale ca ne cearta cei de la Academie bre, cand spui ca "nu-i orice inventie " nu inseamna ca este cea mai mare, inseamna ca nu e o inventie, si izolat nu inseamna numai carantina bre, inseamna undeva unde nu ai legatura cu nimic si nimeni din jurul tau , pai sa o luam asa um e normal in exprimare !!!!

Ticu
alehin

2584 mesaje

Postat pe: 23 Noiembrie 2009, ora 15:11

De la: Tycu, la data 2009-11-23 14:57:13
De la: alehin, la data 2009-11-23 12:23:08Mole ...trebe' sa-ntelegi odata ....ai vazut nea Tycu ti-a spus clar ,, credinta in Dumnezeu nu este orice inventie ,, (adica este cea mai mare ........SI CU ASTA A SPUS TOT ......
Vezi ca ti-a spus ca esti /traiesti izolat .......ooo..!?!? .adica ...esti in carantina .... ???? [/quote

E simpatic, vezi matale ca ne cearta cei de la Academie bre, cand spui ca "nu-i orice inventie " nu inseamna ca este cea mai mare, inseamna ca nu e o inventie, si izolat nu inseamna numai carantina bre, inseamna undeva unde nu ai legatura cu nimic si nimeni din jurul tau , pai sa o luam asa um e normal in exprimare !!!! [/quote

De la Alehin :

Nea Tycule ...asta cu mai multe intelesuri ....am invatat-o din Biblie ....uite de exemplu izolat poa' sa insemne =izolat electric sau singuratic ,solitar ,retras ,dosnic ,ferit, laturalnic ,inaccesibil ......asa ca nu stiu cum s-o iau ...e bine ca in situatia asta esti mata autorul textului ....si-i dai intelesul pe care-l vrei ca altfel eu intelegeam poate ca Mole e izolat cu izolier-band...sa nu ne curenteze ....

Tycu

3787 mesaje

Postat pe: 23 Noiembrie 2009, ora 18:21

De la: alehin, la data 2009-11-23 15:11:36
De la: Tycu, la data 2009-11-23 14:57:13

E simpatic, vezi matale ca ne cearta cei de la Academie bre, cand spui ca "nu-i orice inventie " nu inseamna ca este cea mai mare, inseamna ca nu e o inventie, si izolat nu inseamna numai carantina bre, inseamna undeva unde nu ai legatura cu nimic si nimeni din jurul tau , pai sa o luam asa um e normal in exprimare !!!! [/quote

De la Alehin :

Nea Tycule ...asta cu mai multe intelesuri ....am invatat-o din Biblie ....uite de exemplu izolat poa' sa insemne =izolat electric sau singuratic ,solitar ,retras ,dosnic ,ferit, laturalnic ,inaccesibil ......asa ca nu stiu cum s-o iau ...e bine ca in situatia asta esti mata autorul textului ....si-i dai intelesul pe care-l vrei ca altfel eu intelegeam poate ca Mole e izolat cu izolier-band...sa nu ne curenteze ....

sml-confused0067: Asa este domnita, matale ai dreptate, de aia am si precizat "nu numai carantina " adica mai sunt si altele, da, m-am referit la "singuratic " dupa cum afirma aici, asta dadea de inteles."izolat de lume "

Ticu
Tycu

3787 mesaje

Postat pe: 23 Noiembrie 2009, ora 18:32

De la: afrim, la data 2009-11-22 10:01:24biblia ii un fel de istorie a- biserica ii o institutie a statului ca oricare alta ofera servici contra cost catre populatie-are taxe,impozite pe teren,tarife de servicii,luminarii,icoane,felicitari,tinichele de bijuterii la suprapret,IAR CREDINTA II IN NOI IN FIECARE , FAPTELE TALE BUNE SAU RELE este baza de unde pleaca credinta . nu vreau sa lungesc subiectul ci vreau sa va dau un exemplu. DE sarbatorii fie ele de CRACIUN sau de PASTE la noi la romani totul se scumpeste asta asa ca sa nu poata tot crestinu sa-si cumpere-pe deasupra de asta se uita sa te pacaleasca cumva ,la cantar,la total, cu produse expirate,cu oua si carne stricata,NU se gindesc ca oameni pot ajunge in spital sa sufere de pe urma necazului lor se imbogatesc UNII-care mai apoi se duc de sarbatorii la biserica si platesc cate un pomelnic cu bani castigati prin insalaciune sa le mearca bine, in viata ,in afaceri etc si se lauda cat de destepti sunt ei ASTA DA MORALITATE SI CREDINTA numai la noi se intimpla - despre preoti ei sunt niste oameni ca si noi, numai ca ei se duc la servici cand vor si cand vor,isi fac programul dupa cerere ,in rest numai de bine, au cate 2-3 masini,2-3 case,e bine nu o duc ray

sml-confused0006: Biblia, nu este un 'fel de istorie', ci sigur este o istorie adevarata . Iar bisericile din toata lumea , indiferent credinta , religia , nu sunt institutii ale statului, ci sunt locasuri de cult ale comunitatii unde se afla ea., preotii nu iau salarii de la stat bre, ci de la conducerea lor. ! In rest , cu scumpirea , ai perfecta dreptate. ! ,de ce l-ati votat pe Basescu daca vedeti ca e viata asa ????

Ticu
Tycu

3787 mesaje

Postat pe: 23 Noiembrie 2009, ora 18:39

De la: tilsor, la data 2009-11-21 19:13:39
De la: valysky, la data 2009-11-21 17:43:12biserica ortodoxa a devenit unealta statului roman de indobitocire-prin toleranta-fata de politica mafiota.biserica ortodoxa e facuta de oameni ca ei

.

Draga Valysky, vreau sa te contrazic( un pic)....cind a luat fiinta biserica ortodoxa inca nu era forma de guvernare STATUL ROMAN....( gindestete cam ce era in secolul XV..????)

Tare interesant ,pentru mine, ar fi sa prezinti tu IDEOLOGIA CRESTINA......te rog..!
Nu stiu la ce te referi cind spui..BORFASI..MAFIOTI....la enoriasi,la PREOTI, sau la institutia biserici?
Sa stii ca multi ORTODOCSI..sint oameni minunati...dar dusi in RATACIRE de o doctrina falsa...NEBIBLICA...bazata pe DATINI SI OBICEIURI....( create de OM nu de DUMNEZEU).

ASTEPT POSTAREA TA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!![/quote

Punem pariu ca nu stie cand a luat fiinta biserica ortodoxa si la ce se refera ?

Ticu
tilsor

1415 mesaje

Postat pe: 23 Noiembrie 2009, ora 18:42

De la: 9am163493, la data 2009-11-22 23:18:33este o simpla meserie ca oricare alta, daca faceam teologia si nu politehnica acum eram preot nu inginer,si ca orice alta meserie (in romania) fiecare incearca sa castige cat mai mult depunand cat mai putin efort , ii respect pe cei care s-au devotat credintei si s-au mutat pe varf de munte pentru a scapa de atractiile pamantesti si a se dedica credintei, dar cei de la sate pe marea majoritate i-as inpusca sunt niste mici "boieri" pe mosiile lor,la bunici mei lumanarile care se aprindsunt lasate sa arda putin si apoi sunt stinse ,pt a le putea vinde si saptamana urmatoare, oare o fi citit in viata lui o carte religioasa?,mancarea de pomana pe care o primeste in loc sa o dea la saraci o da la porci
Pe mine astfel de imagini m-au indepartat de biserica si nu cred ca ma va mai putea apropia ceva de ea

Draga,e o diferenta....trebuie sa ai chemare DIVINA, in caz ca nu ,nu esti decit un ESCROC.
Apoi,cei ce stau pe virf de munte nu sint adevarati crestini....ei trebuie sa stea intre OAMENI...ca sa dea DOVADA ca este cu adevarat crestin.

Pentru a crede in DUMNEZEU, nu trebuie sa privesti in "jos", ci doar spre EL....in sus...acolo este adevaratul EXEMPLU.

Maranatha
Pagini: << 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului ce credeti despre Biserica Ortodoxa Romanasi preotii ei?
Mergi la: