back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Ce credeti despre biserica ortodoxa romanasi preotii ei?

Pagini: << 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 >> Sari la pagina:

Tycu

3787 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 28 Noiembrie 2009, ora 15:51

De la: tilsor, la data 2009-11-28 12:50:05
De la: 9am169549, la data 2009-11-28 10:22:41credinta este cu totul diferita acum fata de trecut.eu cred in Dumnezeu si ma rog in sinea mea.In biserici nu mai merg asa des tot din cauza preotilor,sint mincinosi,hoti[am trait o intimplare de genuu].Biserica este o afacere la scara mare.Ce impozite platesc pentru bani care ii incaseaza din vinzarea luminarilor retopite de n ori,tot felu de iconite chinezesti [sfintite],suveniruri de te doare capu gindindute daca au legatura cu credinta in dumnezeu,pe bani care ii primesc la fel cua toti manelisti.stau acasa si ma rog fara sa dau bani la popi,sa crape draci in ei de ciuda ,

Draga, credinta nu este DIFERITA,....ci MODUL de inchinare este DIFERIT.

Credinta..este aceiasi...o incredere neclintita in lucrurile care nu se vad,....

Da asa e, credinta e in sufletul fiecaruia, este aceeasi, conteaza modul de inchinare !!!

Ticu
Tycu

3787 mesaje

Postat pe: 28 Noiembrie 2009, ora 15:58

De la: The_Mole, la data 2009-11-28 15:48:05
De la: Tycu, la data 2009-11-28 15:11:54
Ai dreptate cu exemplu, la fel ca politicienii, inainte de votare ne promit cartofi si friptura , iar dupa votare, ne alegem cu gogosile. O data am vandut o bucata de pamant loc de casa, si cand l-am intrebat pe noul stapan ce face cu el , mi-a spus ca vrea sa "tranteasca "acolo o casa ! , daca luam cuvantul "tranteasca " in adevaratul sens, l-as fi crezut dar am inteles ce a vrut sa zica! asa si cu intaritul sml-happy0028:

Unele expresii sunt sinonime , altele nu.
Unele cuvinte pot fi folosite cu mai multe sensuri : mar - fruct , mar - chestia aia din gat, batut mar - batut bine. Dar niciodata nu o sa zici mar cand te referi la prune.
Deci are sens "vreau sa trantesc o casa aici pe locul asta gol" dar nu are sens "vreau sa intaresc casa asta de aici" -daca acea casa nu exista mai intai.

Asa sa fie domnu' Mole, eu nu prea stau bine cu L Romana, eu stau mai bine cu limba esticilor !

Ticu
9am176045

1 mesaj
Postat pe: 6 Decembrie 2009, ora 16:00

Sunt preot catolic si observ pe aici multe neclaritati in privinta preotiei catolice si preotiei in general. De aceea va stau la dispozitie pentru orice intrebari ati putea avea. Vad ca exista multe prejudecati, mi-ar placea sa ma intrebati direct si fara ocolisuri anumite lucruri pe care nu le intelegeti ori nu le cunoasteti in privinta preotiei catolice.

tilsor

1415 mesaje

Postat pe: 6 Decembrie 2009, ora 18:46

De la: 9am176045, la data 2009-12-06 16:00:20Sunt preot catolic si observ pe aici multe neclaritati in privinta preotiei catolice si preotiei in general. De aceea va stau la dispozitie pentru orice intrebari ati putea avea. Vad ca exista multe prejudecati, mi-ar placea sa ma intrebati direct si fara ocolisuri anumite lucruri pe care nu le intelegeti ori nu le cunoasteti in privinta preotiei catolice.

Fi binevenit printre noi....
Noi discutam tot felul de probleme pe care ne sint "RIDICATE" de catre CUVINTUL LUI DUMNEZEU....BIBLIA.

Pentru ca topicul se adreseaza la preotii si biserica ortodoxa.....te acceptam,cu drag, a ne descrie punctul de vedere a unui preot catolic.
Am ,pentru inceput, 3 intrebari:
1) CREZI IN BIBLIE--in Vechiul si Noul Testament....cum este ea prezentata?...de ex traducerea Cornilescu?
2) Crezi in cele 10 porunci....asa cum le prezinta Biblia ...mai sus amintita.
3)Fiind preot, cunoasteti in intregime CREZUL DOCTRINAL CATOLIC...

as dori raspunsuri punctuale...
Va multumesc.

Maranatha
Fosta membra 9am.ro

1671 mesaje
Postat pe: 6 Decembrie 2009, ora 20:18

De la: 9am176045, la data 2009-12-06 16:00:20Sunt preot catolic si observ pe aici multe neclaritati in privinta preotiei catolice si preotiei in general. De aceea va stau la dispozitie pentru orice intrebari ati putea avea. Vad ca exista multe prejudecati, mi-ar placea sa ma intrebati direct si fara ocolisuri anumite lucruri pe care nu le intelegeti ori nu le cunoasteti in privinta preotiei catolice.

Sa va dea Dumnezeu mantuire !

Ioan 8 ,32. Și veți cunoaște adevărul, iar adevărul vă va face liberi.
Yorick

1014 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 7 Decembrie 2009, ora 04:17

Ok, sa incercam.
Intrebarea mea nu se refera la preotie ci la religie. As dori un comentariu al textului din link-ul urmator:

www.ebonmusings.org/atheism/onetrue.html

Sper ca limba engleza nu e o piedica.

Fosta membra 9am.ro

11272 mesaje

Postat pe: 7 Decembrie 2009, ora 04:30

De la: tutenes, la data 2009-12-06 20:18:33

si tie putina minte

toti avem dreptate,toti aveti dreptate,toti stim adevarul,toti stiti adevarul,fiecare are dreptate,fiecare cunoaste adevarul,FIECARE ARE DREPTATEA SI ADEVARUL SAU- TRAIASCA DREPTATEA si ADEVARUL !!! Nu scuipa niciodata in oglinda!!! Intotdeauna poti face mai mult decat ai facut pana acum,niciodata nu e prea tarziu !!! Tot mai multi oameni ne vor binele,d'aia ne merge rau !!! "Orice adevar trece prin 3 faze:mai intai este ridiculizat, apoi trezeste o opozitie violenta,si in sfarsit este acceptat ca fiind evident de la sine"-Avicena. Daca nu stiu ca nu stiu, atunci mi se pare ca stiu. ANUNT UMANITAR :Rog Prostii si Cretinii,sa stea departe de mine !!! “Nu poti sa tratezi ochiul fara sa tii cont de cap, nu poti sa tratezi capul fara sa tii cont de minte si nu poti sa tratezi mintea fara sa tii cont de sufletul si spiritul omului.” (Zamolxe) http://www.youtube.com/watch?v=tNu44XzTnLY Sunt doua feluri de a-ti trai viata... Unul - de a crede ca nu exista miracole. Altul - de a crede ca totul este un miracol. Albert Einstein DACA N-AM AVEA DEFECTE,NU NE-AR FACE PLACERE SA LE VEDEM PE ALE CELORLALTI,TOTI SUNTEM DEFECTI DESI NOI NE VEDEM NUMAI CALITATILE ....Barbatii conduc lumea. Femeile ii conduc pe barbati.....Caracterul fara inteligenta poate mult, dar inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic. (CICERO )...Un om singur nu are nici o putere,puterea i-o dau cei care-l sustin...Vorba multa,saracia omului...Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost ...Un snob este un om care a fost educat mai mult decat ii permitea inteligenta.....Este bine sa lasi bautura....insa rau este sa uiti unde ai lasat-o.....
NeOm

38 mesaje

Postat pe: 7 Decembrie 2009, ora 12:37

Exct asta cred......====>>

Biserica ...si religia este o mare porcarie, pana acum pe aceasta planeta nu a adus nici un lucru bun (demn de luat in considerare), nu este nimic etic, nimic sfant la aceste inchipuiri...

RELIGIA AR TREBUI INTERZISA.....ESTE RASISM SUB ALTA FORMA

AM PRIETENI CRESTINI, EVREI, MUSULMANI, ADVENTISTI, MARTORI, NU SE PREA SUPORTA INTRE EI...EU II SUPORT PENTRU CA STU CA NU ESTE VINA LOR....PUR SI SIMPLU ASA AU FOST INVATATI,....(NU POT DA IN CAP UNUI CAINE PENTRU CA NU STIE SA INUMERE, SI CU TOATE ASTEA IMI POATE FI UN PRIETEN BUN).

RELIGIE = RASISM

Daca in talmud ....evreii sunt indemnati la lucruri rele....cartea curullui trebuie distrusa.
La fel si cu biserica crestina, mancatoare de fonduri, spatiu in care se pierd neuroni si timp aiurea.

AM VB. PREA FRUMOS...PANA ACUM....DECI MAI BINE TAC.

:)) CE DE PRIMITIVI ((:
9am176129

1 mesaj
Postat pe: 7 Decembrie 2009, ora 12:53

MIZERIA LIMBAJULUI IN ASTFEL DE COMENTARII DENOTA CEEA CE EXISTA;acei indivizi care nu stiu cine sunt si nu se cunosc nici ei.
Aproape toate natiile planetei cred in divinitate. Natiile nu inseamna fiecare ins in parte.
Savantii si unii cercetatori care au ajuns la concluzia ca dincolo de ce nu pot cunoaste se afla Dumnezeu sunt oameni. Stiinta si credinta nu se pot separa. Nu poate exista stiinta fara credinta . Te nasti sau devii constient de lume si de legile lumii numai daca ai puterea si VOINTA de a crede in tine si a nu face RAU.
Si agnosticii cred ca exista Dumnezeu dar spun ca nu-l pot dovedi. Bill Gates se declara agnostic si nimic nu facea daca nu primea ceva de la Dumnezeu . Daca recunoaste ca ceea ce are a venit de acolo e bine daca nu e RAU si va pierde tot ce a primit. Aceasta este optica realista a credintei in Dumnezeu.
Dovada lui exista in oameni. Dovada RAULUI exista in alti oameni.

tocileanu_florentina

12 mesaje
Postat pe: 7 Decembrie 2009, ora 12:58

ASA SA VA AJUTE DUMNEZEU CUM IL PONEGRITI VOI PE EL .SI VA MAI SPUN UNA MARE ESTE GRADINA LUI DUMNEZEU SI MULTI PROSTI MAI INTRA IN EA . AI GRIJA DOAMNE DALE DUPA SUFLETUL LOR SA STIE CA NIMENI DAR NIMENI NU MIINIE PE DUMNEZEU

tocileanu_florentina

12 mesaje
Postat pe: 7 Decembrie 2009, ora 12:59

ASA SA VA AJUTE DUMNEZEU .....MARE ESTE GRADINA TA DOAMNE SI MULTI PROSTI AI LASAT SA INTRE IN EA

9am092192

2 mesaje
Postat pe: 7 Decembrie 2009, ora 14:42

s-au imbolnavit multi de la pupatul icoaneloc:) si se mira oamenii ca nu stiu de unde se imbolnavesc... e ceva gretos sa pupi dupa alti oameni... si NU este cerut asta nicaieri in Biblie. Nu stiu de ce va amagiti atata..

9am092192

2 mesaje
Postat pe: 7 Decembrie 2009, ora 14:49

...fiecare va plati dupa faptele si spusele lui, aveti grija.

Fosta membra 9am.ro

1671 mesaje
Postat pe: 7 Decembrie 2009, ora 17:56

De la: florinpreda999, la data 2009-12-07 04:30:23

si tie putina minte

Si tie sa-ti dea,dar mai multa !

july

563 mesaje
Postat pe: 7 Decembrie 2009, ora 18:11

Voi chiar credeti ca exista cineva care asculta ceea ce spuneti si se uita la ceea ce faceti , ca intr-o zi sa va pedepseasca?
Am crezut , ca numai copiii cred in basme, dar se pare ca nu este asa!

Dorinel

3855 mesaje

Postat pe: 7 Decembrie 2009, ora 18:17

De la: tutenes, la data 2009-12-07 17:56:26

si tie putina minte

Si tie Tutunes ... la ''greu''. Ai nevoie. Ne-ai intoxicat cu mizeria asta de religie. E una sa crezi in Dumnezeu si bine faci .... si alta sa fi .... medieval.

Ori suntem capitalisti, ori nu mai suntem.
Fosta membra 9am.ro

1671 mesaje
Postat pe: 7 Decembrie 2009, ora 18:27

De la: Dorinel, la data 2009-12-07 18:17:36

si tie putina minte

Si tie Tutunes ... la ''greu''. Ai nevoie. Ne-ai intoxicat cu mizeria asta de religie. E una sa crezi in Dumnezeu si bine faci .... si alta sa fi .... medieval.

e parerea ta si eu nu o impartasesc .

tilsor

1415 mesaje

Postat pe: 7 Decembrie 2009, ora 19:18

De la: NeOm, la data 2009-12-07 12:37:03Exct asta cred......====>>

Biserica ...si religia este o mare porcarie, pana acum pe aceasta planeta nu a adus nici un lucru bun (demn de luat in considerare), nu este nimic etic, nimic sfant la aceste inchipuiri...

RELIGIA AR TREBUI INTERZISA.....ESTE RASISM SUB ALTA FORMA

AM PRIETENI CRESTINI, EVREI, MUSULMANI, ADVENTISTI, MARTORI, NU SE PREA SUPORTA INTRE EI...EU II SUPORT PENTRU CA STU CA NU ESTE VINA LOR....PUR SI SIMPLU ASA AU FOST INVATATI,....(NU POT DA IN CAP UNUI CAINE PENTRU CA NU STIE SA INUMERE, SI CU TOATE ASTEA IMI POATE FI UN PRIETEN BUN).

RELIGIE = RASISM

Daca in talmud ....evreii sunt indemnati la lucruri rele....cartea curullui trebuie distrusa.
La fel si cu biserica crestina, mancatoare de fonduri, spatiu in care se pierd neuroni si timp aiurea.

AM VB. PREA FRUMOS...PANA ACUM....DECI MAI BINE TAC.

Spui ca "asta cred"....PACAT.....Cuvintul Bibliei Spun ca si DRACII cred....si se infioara.............
Dupa cum arati in poza,,chiar ai nevoie de DUMNEZEU...

Maranatha
tilsor

1415 mesaje

Postat pe: 7 Decembrie 2009, ora 19:23

De la: tocileanu_florentina, la data 2009-12-07 12:59:36ASA SA VA AJUTE DUMNEZEU .....MARE ESTE GRADINA TA DOAMNE SI MULTI PROSTI AI LASAT SA INTRE IN EA

Zici ca esti crestina?...nu pare
Cine iti da dreptul sa numesti pe FRATELE TAU......PROSTULE...(Stii ca Biblia te pune pe aceiasi treapta cu un criminal???)
Cine iti da dreptul sa judeci un OM....ai dreptul sa judeci PACATUL...dar pe pacatos IUBESTEL.......asa zice BIBLIA.

In acea gradina de care amintesti sa nu UITI ....NICIODATA...te afli si TU si EU..

Maranatha
tilsor

1415 mesaje

Postat pe: 7 Decembrie 2009, ora 19:26

De la: 9am092192, la data 2009-12-07 14:42:47s-au imbolnavit multi de la pupatul icoaneloc:) si se mira oamenii ca nu stiu de unde se imbolnavesc... e ceva gretos sa pupi dupa alti oameni... si NU este cerut asta nicaieri in Biblie. Nu stiu de ce va amagiti atata..

Adica ICOANELE nu au nici o putere.???????

Poti sa-mi spui unde scrie ca este interzis inchinarea la ICOANE in BIBLIE????

Maranatha
tilsor

1415 mesaje

Postat pe: 7 Decembrie 2009, ora 19:29

De la: july, la data 2009-12-07 18:11:52Voi chiar credeti ca exista cineva care asculta ceea ce spuneti si se uita la ceea ce faceti , ca intr-o zi sa va pedepseasca?

Tu crezi in ceva?...sau CINEVA.??//esti crestina..???

Maranatha
tilsor

1415 mesaje

Postat pe: 7 Decembrie 2009, ora 19:31

si tie putina minte

SERIOS..???
SPUNE-MI DE UNDE IEI DUMNEZEUL TAU MODERN?????

Maranatha
tilsor

1415 mesaje

Postat pe: 7 Decembrie 2009, ora 19:31

si tie putina minte

Maranatha
Tycu

3787 mesaje

Postat pe: 7 Decembrie 2009, ora 19:41

De la: 9am176045, la data 2009-12-06 16:00:20Sunt preot catolic si observ pe aici multe neclaritati in privinta preotiei catolice si preotiei in general. De aceea va stau la dispozitie pentru orice intrebari ati putea avea. Vad ca exista multe prejudecati, mi-ar placea sa ma intrebati direct si fara ocolisuri anumite lucruri pe care nu le intelegeti ori nu le cunoasteti in privinta preotiei catolice. [/quote

Unde este piedica de nu s-a ajuns ca sfintul Paste sa nu se serbeze in aceeasi zi de ambele credinte ? e un interes undeva !

Ticu
Tycu

3787 mesaje

Postat pe: 7 Decembrie 2009, ora 19:45

De la: july, la data 2009-12-07 18:11:52Voi chiar credeti ca exista cineva care asculta ceea ce spuneti si se uita la ceea ce faceti , ca intr-o zi sa va pedepseasca?

Mai credem domnita ce sa facem , asa suntem noi pacatosii, adica nu suntem orbi ca alti care degeaba vad , ca sunt orbi !

Ticu
Fosta membra 9am.ro

1671 mesaje
Postat pe: 7 Decembrie 2009, ora 20:35

Uite asa sunt unii , mai copilarosi !

Yorick

1014 mesaje

Postat pe: 7 Decembrie 2009, ora 23:45

De la: 9am176129, la data 2009-12-07 12:53:55MIZERIA LIMBAJULUI IN ASTFEL DE COMENTARII DENOTA CEEA CE EXISTA;acei indivizi care nu stiu cine sunt si nu se cunosc nici ei.
Aproape toate natiile planetei cred in divinitate. Natiile nu inseamna fiecare ins in parte.
Savantii si unii cercetatori care au ajuns la concluzia ca dincolo de ce nu pot cunoaste se afla Dumnezeu sunt oameni. Stiinta si credinta nu se pot separa. Nu poate exista stiinta fara credinta . Te nasti sau devii constient de lume si de legile lumii numai daca ai puterea si VOINTA de a crede in tine si a nu face RAU.
Si agnosticii cred ca exista Dumnezeu dar spun ca nu-l pot dovedi. Bill Gates se declara agnostic si nimic nu facea daca nu primea ceva de la Dumnezeu . Daca recunoaste ca ceea ce are a venit de acolo e bine daca nu e RAU si va pierde tot ce a primit. Aceasta este optica realista a credintei in Dumnezeu.
Dovada lui exista in oameni. Dovada RAULUI exista in alti oameni.

Cred ca ar fi bine sa consulti definitia cuvantului "agnostic" in dictionar.
In ceea ce il priveste pe Bill Gates sau pe oricare alt om , cred ca ar trebui sa te mai gandesti oleac. Cum se face ca atunci cand cineva realizeaza ceva prin munca si inteligenta proprie , credinciosii au tendinta sa atribuie meritul zeului lor , iar cand se intampla ceva nasol , sa zicem un razboi , oameni-s de vina , iar zeul nu are nici o contributie. Eu as numi asta dublu standard, sau poate lipsa de discernamant.

Fosta membra 9am.ro

48 mesaje
Postat pe: 8 Decembrie 2009, ora 15:55

De la: tutenes, la data 2009-12-07 20:35:29

Fosta membra 9am.ro

48 mesaje
Postat pe: 8 Decembrie 2009, ora 15:58

De la: smecheru_, la data 2009-12-08 15:55:30
De la: tutenes, la data 2009-12-07 20:35:29

Fosta membra 9am.ro

1055 mesaje

Postat pe: 9 Decembrie 2009, ora 19:30

popi bulangii, shi prosti care se dau de ceasu' mortzii sa pupe...crucea shi biblia !!!
vai de capu' vost' , mai bine pupatzima-n'c*r !
va shtept in IAD !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

sa-mi lustritzi bastonu'

si electronica !
Pagini: << 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului ce credeti despre Biserica Ortodoxa Romanasi preotii ei?
Mergi la: