valentind_1983
69 mesaje
Oras: BUCURESTI
|
Postat pe: 15 Noiembrie 2009, ora 11:14
@The_Mole.
Adu-ti aminte in ce loc s-a intamplat evenimentul! Nu s-a intamplat in Sodoma, unde homosexualitatea era foarte raspandita? Ce puteau sa faca acei homosexual cu doua femei? Ei fiind atrasi de barbati, pe femeile acelea nici nu le-ar fi atins.
Dar de ce nu ne spui si ce s-a intamplat dupa aceea? Cum au fost orbiti barbatii din acea gloata violenta, cum acei ingeri i-au rasplatit pe Lot si familia lui ajutandu-i sa fuga din Sodoma, care urma sa fie distrusa.
Lucrurile acestea de ce nu le spui?
De ce nu ne spui ca Legea mozaica nu mai este valabila? Cristos a pus toata legea pe stalp, incat nici jertfele ceremoniale si nici zeciuielile nu mai sunt valabile. Au ramas credinta in jertfa de rascumparare, misiunea de a predica vestea buna si princiipiile dupa care sa ne ghidam in viata. Vechiul testament ne ajuta sa intelegem de fapt cat de departe ne aflam de perfectiunea umana care a existat la inceput.
Aveam asteptari mari de la tine, pentru ca sustii ca intelegi Biblia.
Valentin Dobre
|
|
|
Yorick
1014 mesaje
|
Postat pe: 15 Noiembrie 2009, ora 11:14
De la: tisor, la data 2009-11-15 09:25:27
Ce gindire.....complet distorsionata.
Parca ar duce spre logica comunista,
O afirmatie nu e tot una cu o argumentatie.
Logica (indiferent de care o fi ea) iti cere sa argumentezi ideiile pe care le propui.
|
Fosta membra 9am.ro
1671 mesaje
|
Postat pe: 15 Noiembrie 2009, ora 12:32
De la: tisor, la data 2009-11-15 09:14:28De la: tutenes, la data 2009-11-14 20:25:10De la: tisor, la data 2009-11-14 18:23:53De la: tutenes, la data 2009-11-14 13:16:05"Problema e ca profesorii si-au batut joc de acestia, au inceput sa adauge de la ei, si a iesit o religie sincretica, in care gasim si elemente crestine si necrestine. S-au facut convertiri in masa, compromisuri, si Biblia incetul cu incetul e lasata la o parte. Mai este invocata doar in ce priveste normele de conduita, dar alte principii sunt ascunse de biserica cu buna stiinta."
Chiar asa ?
Pai aici il contrazici chiar pe Domnul Iisus care a spus : Tu ești Petru și pe această piatră voi zidi Biserica Mea și nici porțile iadului nu o vor birui" (Matei 16,18).
Adevarata Biserica nu va fi biruita niciodata !!!
Draga Tutenes,foarte corect...dar zi-mi care e adevarata Biserica....
Apocalipsa cap.14,cu vs 12...spune un lucru interesant, UN ADEVAR care sta la baza doctrinei ADEVARATEI BISERICI.
Va doresc o seara placuta
Adevarata Biserica e aceea care nu a incetat niciodata sa existe si ale carei baza au fost puse insasi de Mantuitorul Iisus Hristos;in nici un caz sectele care au aparut ca ciupercile dupa ploaie cu vreo 1500 ani mai tarziu !
Sint foarte de acord cu tine........dar ii poti da si un nume?
Biserica Ortodoxa !
Ioan 8 ,32. Și veți cunoaște adevărul, iar adevărul vă va face liberi.
|
alehin
2584 mesaje
|
Postat pe: 15 Noiembrie 2009, ora 14:35
Credinta incepe ca o relatie interumana ..parintii ii spun copilului tot felul de lucruru iar el ii crede pt ca ia comunicarile lor ca fiind adevarate. copilul ii crede pe parintii lui el crede ca informatiile corespund realitatii.
A crede inseamna ca exista o concordanta intre comunicare si realitatea comunicate ...intre cele doua exista corespondenta.
Vine vremea insa cand copilul descopera ca unele din comunicarile pe care i le fac parintii nu sunt adevarate ...sunt mincinoase ..El face cunostinta cu adevarul si minciuna ...
Daca parintii ii fac repetate comunivcari neconforme cu realitatea copilui isi pierde credinta in parintii lui ...isi pierde increderea ....
O mare parte din gandirea copilului este alcatuita din comuniocarile pe care i le-au facut parintii si pe care el le-a acceptat prin credinta,...pt simplul fapt ca nu are posibilitatea sa verifice daca sunt adevarate sau nu .
Cunostintele pe cre le-a acumulat le-a receptionat prin credinta ca ceea ce i s-a spus e adevarat ..
Fenomenul se repeta cand copilul merge la scoala ...el accepta prin credinta ceea ce i se spune ...suma cunostinteleor este stiinta acelui copil...deci credinta este un instrument de cunoastere ...
RATIUNEA recepteaza informatiile si le proceseaza ...ea judeca daca aceste informatii sunt demne de incredere
|
|
|
alehin
2584 mesaje
|
Postat pe: 15 Noiembrie 2009, ora 14:43
Genialul Eminescu ne-a spus ca ,, ce un deceniu ne zice ...celalat dezice ,,.
Stiinta si cunoasterea ..prin ratiune ...evolueaza ...
Si credinta actuala ...a evoluat fata de credintele primitive .....
Cr5edinta este intr-adevar un instrument de cunoastere ....
Scepticismul ateilor are la baza ratiunea conform careia doar ce poti cunoaste prin ratiune este adevarat .
Stiinta este legata cumva de ateism pt ca ea accepta doar ce poate fi masurat cantarit ,pipait, vazut .,simtit.....
Daca i s-ar permite stiintei sa intre in metafizica ar cauta raspunsuri la intamplarile considerate pe buna dreptate ilogice ...denumite de crestini ...minuni sau voia Domnului ....
|
albu_alin_marian
6 mesaje
Oras: Constanta
|
Postat pe: 15 Noiembrie 2009, ora 16:20
biserica...ce mai usoara metoda de manipulare a oamenilor. si creduli sunt destui. pacat ca sunt putini preoti care fac meseria asta cu suflet, pentru multi e o afacere profitabila fara dari la stat
|
alehin
2584 mesaje
|
Postat pe: 15 Noiembrie 2009, ora 16:36
 :sml-confused0006
Ne nastem ,, setati ,,sa credem ...ratiunea vine cu timpul alegand pe parcursul vietii si acumularilor cunostintelor(!!!!!) intre ce sa creada si ce nu ...intre logic si ilogic ....dupa potentialul fiecaruia ...  :
Fara credinta aceea oarba n-am supravietui ...increderea ca informatia comunicata e si adevarata (sa te feresti de pericole( de ex . foc ...apa ...)
In vremea nostra exista un adevarat razboi cultural intre evolutionism si creationism ...nu intre atei si credinciosi ...ci mai degraba intre a crede ce este logic, rational si ce nu .....
|
|
|
alehin
2584 mesaje
|
Postat pe: 15 Noiembrie 2009, ora 16:53
Albert Einstein afirmă că deși ,,domeniul religiei și al științei sunt prin ele însele net delimitate unul față de celălalt, totuși ,,între ele se creează puternice relații și dependențe reciproce datorită religiozității omului de știință . ,,Religiozitatea lui ( a omului de știință ) stă în uimirea extaziată față de armonia legității naturale, în care se dezvăluie o rațiune atât de superioară, încât orice gândire cu sens și orânduire omenească reprezintă un reflex cu totul neînsemnat .
|
|
|
alehin
2584 mesaje
|
Postat pe: 15 Noiembrie 2009, ora 17:01
Un om de stiinta nu poate fi credincios. Stiinta ii deschide ochii, asa ca renunta la mituri si la religie. Iar daca un om de stiinta ramane credincios, atunci e ceva in neregula cu el. El o sa fie, intr-un fel, rupt in doua. In plus, oamenii credinciosi sunt de obicei lipsiti de educatie stiintifica.
. Iata cateva idei. Oamenii de stiinta folosesc a cunoaste intr-un anumit fel. Cand un om credincios spune ca l-a cunoscut pe Dumnezeu, el foloseste a cunoaste intr-un alt fel. Cele doua feluri nu au legatura intre ele.
Acelasi om poate sa cunoasca fapte, fenomene, legi generale si explicatii si in acelasi timp sa il cunoasca pe Dumnezeu.  In al doilea caz ar putea renunta sa foloseasca a cunoaste si sa spuna, de pilda, Dumnezeu a intrat in viata mea sau ceva asemanator. Dar cine spune ca a cunoaste trebuie sa fie rezervat pentru stiinta?
Problema apare atunci cand crezi ca credinta religioasa urmareste sa iti dea o imagine despre lume. Sau cand crezi ca stiinta iti poate da o calauzire in viata.
|
Fosta membra 9am.ro
5243 mesaje
|
Postat pe: 15 Noiembrie 2009, ora 17:01
Cardinalul Hossu, despre colaborarea dintre statul comunist si conducatorii Bisericii Ortodoxe
Memoriile cardinalului Hossu, publicate de editura Viata Crestina din Cluj, aduc marturii inedite privind complicitatea dintre conducatorii Bisericii Ortodoxe si cei ai statului comunist.
Din insemnarile lui Iuliu Hossu reiese ca cele doua institutii s-au folosit una de alta in incercarea de a distruge Biserica Greco-Catolica. Simbata am descris presiunile Bisericii Ortodoxe Romane si rolul important jucat de actualul Patriarh Teoctist. Reprezentanti ai Patriarhiei au spus ca lucrurile vor fi clarificate in curind. Pina atunci, amanunte despre modul impecabil in care a functionat mecanismul de distrugere a Bisericii Unite cu Roma, asa cum a fost el perceput de Iuliu Hossu, primul cardinal greco-catolic, mort in 1970, cu domiciliu fortat la Caldarusani.
Iuliu Hossu aduce in discutie colaborarea dintre statul comunist si capii Bisericii Ortodoxe chiar la inceputul memoriilor sale. Descrie aniversarea centenarului de la Blaj din15 mai 1948, organizata de stapinire, cu oameni adusi in trenuri si camioane: La aceasta sarbatoare ni s-a adus insulta sa ne parasim credinta, sa ne lepadam de biserica noastra. La jalnicul praznic ne-a venit chemarea frateasca Veniti la imbratisare cu noi si cu cei ce sint ocrotitorii nostri si promotorii acestei uniri. Acesti promotori si acesti protectori n-aveau scopul sa ne uneasca, ci sa ne dezbine, continua Iuliu Hossu. Episcopii greco-catolici, urmariti pas cu pas de agentii Securitatii, redacteaza un memoriu in care cer incetarea persecutiilor
|
Fosta membra 9am.ro
5243 mesaje
|
Postat pe: 15 Noiembrie 2009, ora 17:02
FRAUDA CANONICA A BOR
Sunday, January 25 2009 @ 10:06 AM PST
Scris de: Anonymous
Vizualizari 509
FRICA SI TRADAREA DUC LA SCLAVIE!!!
Atrag in mod consecvent si special atentia Opiniei Publice Romanesti ,Guvernului Romaniei ,Ministerului de Finante si Departamentului Cultelor asupra Fraudei Financiare Nationale comisa de nomenclatura BOR fiormata din calugari episcopi impreuna cu Statul Roman ,impotriva Poporului Roman.
Frauda consimtita se refera la salarriile necuvenite incasate de episcopi inclusiv patriarhul ,situatie in totala neconcordanta cu VOTUL DE SARACIE CANONIC depus de acestia la intrarea in calugarie.
Aceasta situatie anacronica persista din 1942 -1948 cind clica comunista securista si clica nomenclaturii Bisericii Romane si-au dat mina si au contribuit la manipularea si jefuirea POPORULUI ROMAN,prin episcopii si preotii tradatori securisti .
In consecinta salariile nomenclaturii BOR de la bugetul de stat sunt o frauda nationala care se ridica lunar la citeva sute de milioane de lei noi si care trebuie stopata IMEDIAT.
Nomenclatura BOR traieste intr-un lux si o opulenta greu de imaginat pentru muritorul de rand caruia prin abuz si inselaciune canonica si administrativa i s-au confiscat toate Bisericile din Romania.
Consider ca BOR si Statul Roman trebuie sa raspunda penal pentru acesta Frauda Nationala iar salariile necuvenite sa fie recuperate expres din 1942 si pina la data curenta ,cind vor trebui anulate definitiv.Acest bani trebuie redati Poporului Roman adus intr-o stare de saracie fara precedent si o stare morala dezastruoasa ,pensionarilor copiilor orfani ,detinutilor politici , fostilor dizidenti politici si azi in Exil,taranilor fosti colectivizati si altor categorii sociale defavorizate.
Sa terminam odata cu bufoneria calugareasca si manipularea mistica bolnaviciasa religios prin tot felul de procesiuni comerciale si practici anticanonice in numele lui Dumnezeu de fapt Satan si noii anticristi.
Partizani Romani nu va lasati manipulati grotesc de Nomenclatura Satanista a BOR ,nu mai dati obolul vostru pentru ghiftuirea criminalilor morali ai neamului Romanesc ci cresteti-va copii in demnitate si cinste conform invataturilor adevarate ale Domnului Iisus Hristos.
SINDICATUL SOLIDARITATEA AL PREOTILOR SI CREDINCIOSILOR ESTE SINGURA ALTERNATIVA DE SCHIMBARE RELIGIOASA IN ROMANIA,DE INSTAURARE A MORALEI CRESTINE PURE SI DE RESPECTARE A DREPTURILOR FUNDAMENTALE ALE OMULUI !!!
Salariile nomenclaturii BOR sunt publicate in MONITORUL OFICIAL 522/2007. RUSINE !!!!
Asa sa ne ajute Bunul Dumnezeu !
Preot Gabriel A Mascas
|
Fosta membra 9am.ro
1055 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE
|
Postat pe: 15 Noiembrie 2009, ora 17:54
salut tutenes...da' tu chiar eshti un...ratacitor (sau, ratacit ...ca tot aia e !?).
shi zici matale ca isus cristos o pus bazele bisericii ortodoxe ?
...shi tomnai ici'sha pe plaiurile mioritice...mare adevar...mare intelepciune in vorbele lu' matali...sa nu-tzi fie di deochi...
si electronica !
|
Yorick
1014 mesaje
|
Postat pe: 15 Noiembrie 2009, ora 20:06
De la: valentind_1983, la data 2009-11-15 11:14:39@The_Mole.
Adu-ti aminte in ce loc s-a intamplat evenimentul! Nu s-a intamplat in Sodoma, unde homosexualitatea era foarte raspandita? Ce puteau sa faca acei homosexual cu doua femei? Ei fiind atrasi de barbati, pe femeile acelea nici nu le-ar fi atins.
Dar de ce nu ne spui si ce s-a intamplat dupa aceea? Cum au fost orbiti barbatii din acea gloata violenta, cum acei ingeri i-au rasplatit pe Lot si familia lui ajutandu-i sa fuga din Sodoma, care urma sa fie distrusa.
De ce nu ne spui ca Legea mozaica nu mai este valabila? Cristos a pus toata legea pe stalp, incat nici jertfele ceremoniale si nici zeciuielile nu mai sunt valabile. Au ramas credinta in jertfa de rascumparare, misiunea de a predica vestea buna si princiipiile dupa care sa ne ghidam in viata. Vechiul testament ne ajuta sa intelegem de fapt cat de departe ne aflam de perfectiunea umana care a existat la inceput.
Faci o serie de confuzii.
Prima - intelegi diferenta intre relatii homosexuale si viol? Relatiile homosexuale sunt definite ca relatii sexuale care au loc intre doua persoane de acelasi sex pe baze consensuale. Violul inseamna a intretine relatii sexuale cu cineva IMPOTRIVA vointei lui , indiferent de sex. Deci pretentia ca homosexualitatea trebuie pedepsita e pura prostie. Violul insa trebuie pedepsit. Deci , admit ca cei din Sodoma ar merita o pedeapsa pentru incercarea de a "cunoaste" cu forta pe cei doi straini. Nu stiu sa zic daca pedeapsa ar trebui sa fie moartea , dar ... hai fie,
Totusi asta nu are nici cea mai mica legatura cu faptul ca Lot isi ofera fiicele spre a fi violate. Indiferent care o fi contextul , a face asta e o dovada a imbecilitatii si imoralitatii lui Lot. Ori biblia il prezinta ca pe un om sfant, pe care dumnezeu il iubeste si il salveaza. Ceea ce spune multe despre asa zisele valori morale ale acelui zeu.
De ce nu spun ca lucrurile se petrec in Sodoma? Pai daca am pomenit de Lot , am presupus ca cei care se autointituleaza crestini stiu despre ce e vorba. La urma urmei, oare eu sunt cel care trebuie sa va invete ce scrie in cartea pe care o numiti sfanta?
Si daca vrei sa vorbesc despre ce scrie mai departe, iata: Lot a ramas singur cu cele 2 fete ale sale , care au socotit ca n-au de unde sa-si ia barbat , asa ca l-au imbatat pe Lot si au facut sex cu el. Cat de beat trebuie sa fii ca sa nu iti dai seama ca faci sex? Si mai ales cu fiica-ta. Mare om, Lot asta.
Desigur ca eu nu cred nici o iota din toate astea , hai sa fim seriosi. Femeia lui s-a transformat in sare? Asta e doar o ineptie, dar nu asta era important.
Vorbeam din perspectiva cuiva care chiar crede ce e scris in biblie. Chiar credeti ca asa ceva poate proveni de la creatorul universului? Daca ar fi sa cred ca ce scrie in biblie este adevarat , mi-as pune intrebarea daca nu cumva dumnezeu e dracu' gol. Cu siguranta se comporta ca si cum ar fi. Ori voi nu puteti dovedi ca nu e asa. E doar o carte. Ce dovada aveti ca e scrisa de dumnezeu si nu de dracu?
Dovada nu exista - e doar credinta oarba, pe care v-a bagat-o in cap in copilarie biserica. Biserica care profita de voi.
Mai departe - legea mozaica nu mai e valabila? Ia verifica la Matei 5:17-18. Isus zice ca nu a venit sa strice legea ci sa o implineasca. Si ca nici o iota din lege nu va trece pana se vor face toate.
Stiu ca vei incerca sa justifici cumva toate aberatiile astea din biblie. Dar pune-ti intrebarea : nu te simti jenat ca trebuie sa ii gasesti scuze lui dumnezeu? Nu te simti jenat ca un copil de gradinita poate scoate o lege mai buna acum , daca ar fi intrebat? Ce fel de fiinta suprema e aia care poate fi depasita in judecata de un copil de gradinita?
|
tilsor
1415 mesaje
|
Postat pe: 15 Noiembrie 2009, ora 20:07
De la: tutenes, la data 2009-11-15 12:32:10De la: tisor, la data 2009-11-15 09:14:28De la: tutenes, la data 2009-11-14 20:25:10De la: tisor, la data 2009-11-14 18:23:53De la: tutenes, la data 2009-11-14 13:16:05"Problema e ca profesorii si-au batut joc de acestia, au inceput sa adauge de la ei, si a iesit o religie sincretica, in care gasim si elemente crestine si necrestine. S-au facut convertiri in masa, compromisuri, si Biblia incetul cu incetul e lasata la o parte. Mai este invocata doar in ce priveste normele de conduita, dar alte principii sunt ascunse de biserica cu buna stiinta."
Chiar asa ?
Pai aici il contrazici chiar pe Domnul Iisus care a spus : Tu ești Petru și pe această piatră voi zidi Biserica Mea și nici porțile iadului nu o vor birui" (Matei 16,18).
Apocalipsa cap.14,cu vs 12...spune un lucru interesant, UN ADEVAR care sta la baza doctrinei ADEVARATEI BISERICI.
Adevarata Biserica e aceea care nu a incetat niciodata sa existe si ale carei baza au fost puse insasi de Mantuitorul Iisus Hristos;in nici un caz sectele care au aparut ca ciupercile dupa ploaie cu vreo 1500 ani mai tarziu !
Biserica Ortodoxa !
Draga Tutenes,nu vreau sa te jignesc...dar biserica ortodoxa,se bazeaza pe cu totul altceva,decit Biblia.
Spune-mi, sau mai bine da-mi versete din Biblie care zic sa te inchini la ICOANE? Porunca 2 zice nu),
Care zic sa te inchini la MOASTE, care au creat SFINTI,Preoti care ptr BANI, binecuvinteaza si Bleastama, care iau BANI pentru orice serviciu religios., care nu se bazeaza pe PORUNCILE BIBLICE....etc
Apoi biserica ortodoxa apare undeva TIRZIU---cea greaca la 1054,iar cea romana mult mai tirziu...adunind o multitudine de DATINI SI OBICEIURI...cu denumire de "SFINTE"
Te rog citeste bine BIBLIA sa vezi daca ISUS HRISTOS a practicat sau a spus sa se serbeze vreo DATINA ,sau OBICEI,sau MOASTE,sau ICOANE..sau INCHINARE LA SFINTII facuti de preoti...
PACAT,IUBIREA lui HRISTOS,urcata pe cruce,a demonstrat ca numai EL (si nimeni altceva)poate da MINTUIREA
Maranatha
|
tilsor
1415 mesaje
|
Postat pe: 15 Noiembrie 2009, ora 20:28
De la: valentind_1983, la data 2009-11-15 11:14:39@The_Mole.
Imi pare rau ca te contrazice un crestin ortodox,care nu crede in porunci..( vezi raspunsul lui tutenes)..si care zice si un verset in care se arata un mare adevar, si apoi sint multe altele care arata ca poruncile nu au fost desfintate.
Apoi de zecime nu mai vreau sa comentez,sint de asemenea multe versete care arata ca sustinerea bisericii se face prin aceasta.....In Noul Testament sint multe exemple....
Valentine ,draga,zi-mi care sint acele principii dupa care sa ne ghidam VIATA..????
Draga Valentine,asteptam mai mult de la tine,si apoi Tutenes doreste sa interpreteze Biblia in conceptia unui DUMNEZEU mai modern, nu ca nu o cunoaste....
Stiu, e greu sa te raportezi la niste fapte " absurde" in timpul nostru modern,in conditia noastra de fiinte emancipate,culte,inteligente,evoluate,dezvoltate..etc.....dar VAI, cit de PRIMITIVI sintem in COMPORTAMENTUL nostru...
Maranatha
|
tilsor
1415 mesaje
|
Postat pe: 15 Noiembrie 2009, ora 20:30
Maranatha
|
Fosta membra 9am.ro
1671 mesaje
|
Postat pe: 15 Noiembrie 2009, ora 20:48
De la: AZAZEL, la data 2009-11-15 17:54:33salut tutenes...da' tu chiar eshti un...ratacitor (sau, ratacit ...ca tot aia e !?).
...shi tomnai ici'sha pe plaiurile mioritice...mare adevar...mare intelepciune in vorbele lu' matali...sa nu-tzi fie di deochi...
Cum sunt eu nu e treaba dumneata .
Cat despre deochi,stai linistit ca nu mi-e frica .
|
Fosta membra 9am.ro
1671 mesaje
|
Postat pe: 15 Noiembrie 2009, ora 20:53
De la: tisor, la data 2009-11-15 20:07:43De la: tutenes, la data 2009-11-15 12:32:10De la: tisor, la data 2009-11-15 09:14:28De la: tutenes, la data 2009-11-14 20:25:10De la: tisor, la data 2009-11-14 18:23:53De la: tutenes, la data 2009-11-14 13:16:05"Problema e ca profesorii si-au batut joc de acestia, au inceput sa adauge de la ei, si a iesit o religie sincretica, in care gasim si elemente crestine si necrestine. S-au facut convertiri in masa, compromisuri, si Biblia incetul cu incetul e lasata la o parte. Mai este invocata doar in ce priveste normele de conduita, dar alte principii sunt ascunse de biserica cu buna stiinta."
Chiar asa ?
Biserica Ortodoxa !
Draga Tutenes,nu vreau sa te jignesc...dar biserica ortodoxa,se bazeaza pe cu totul altceva,decit Biblia.
Spune-mi, sau mai bine da-mi versete din Biblie care zic sa te inchini la ICOANE? Porunca 2 zice nu),
Care zic sa te inchini la MOASTE, care au creat SFINTI,Preoti care ptr BANI, binecuvinteaza si Bleastama, care iau BANI pentru orice serviciu religios., care nu se bazeaza pe PORUNCILE BIBLICE....etc
Apoi biserica ortodoxa apare undeva TIRZIU---cea greaca la 1054,iar cea romana mult mai tirziu...adunind o multitudine de DATINI SI OBICEIURI...cu denumire de "SFINTE"
Te rog citeste bine BIBLIA sa vezi daca ISUS HRISTOS a practicat sau a spus sa se serbeze vreo DATINA ,sau OBICEI,sau MOASTE,sau ICOANE..sau INCHINARE LA SFINTII facuti de preoti...
PACAT,IUBIREA lui HRISTOS,urcata pe cruce,a demonstrat ca numai EL (si nimeni altceva)poate da MINTUIREA
Tisor,nu stii nimic despre ortodoxie asa ca ar fi bine sa nu-ti mai dai cu parerea despre ce nu cunosti .
Si modul tau de a interpreta istoria lasa foarte mult de dorit.
Te rog sa incetezi dialogul cu mine .
M-am lamurit- chiar atunci cand ti se demonstreaza ceva tot refuzi sa vezi adevarul .
In rest , sa fii iubit !
|
Fosta membra 9am.ro
1671 mesaje
|
Postat pe: 15 Noiembrie 2009, ora 20:54
|
Fosta membra 9am.ro
1055 mesaje
|
Postat pe: 15 Noiembrie 2009, ora 23:06
salut tutenes,
ce mai faci ?
tot cu ortodoxia ... tot cu ortodoxia ?
nu vezi ce se intampla cu ashtia ?
ba' popi bulangii (care si-o ard in c*r !), ba sefii din bor cu lefuri de te astupi ...
hai mai bine la noi ; bem shi mancam pe ruptelea (shi moca), gagici (daca eshti pe invers avem si d'ashtia ),
trai neneaca...fara biserici, fara pomeni, fara rugaciuni.
ce zici frate ?
ashtept o veste prin sms (la 666!).
si electronica !
|
9am121787
2 mesaje
|
Postat pe: 16 Noiembrie 2009, ora 03:47
Ce a zis parintele Arsenie Boca!
|
Tycu
3787 mesaje
|
Postat pe: 16 Noiembrie 2009, ora 12:02
De la: The_Mole, la data 2009-11-15 00:22:44De la: Tycu, la data 2009-11-14 16:09:51
Nu intotdeuna ce e scris pe forum reprezinta parerea personala , a celui care a scris, EX. eu daca spun ca Vadim e cel mai bun sa fie presedinte, nu e numai parerea mea, ci a 3/4 din populatia tarii. In legatura cu Biblia si Dumnezeu nu au rostul aceste intrebari, mai ales pentru ce care o resping si nu o inteleg ! Dumnezeu, Isus , nu face rau omului, pedepseste pe cel vinovat mai ales ca nu se caieste, si repara greseala , asa e corect,normal sa fie, Isus nu a omorat pe nimeni care nu l-au vrut, [ ar fi fost bine sa fi fost asa } iar Tata-l si Fiul , vorbea lumii prin pilde; Lot a vrut sa -si dea fii, in locul musafirilor , arata respectul si cinstea lui fata de musafir, arata credinta lui, pe iov l-a pus la incercare,luindu-i tot , sa vada daca il tradeaza , pe Domnul, a aratat cum trebuie sa fie sotia in familie , sa respecte sotulsi multe alte invataturi . Nimeni din lume , nu are dreptul sa-L judece pe Dumnezeu, de ceea ce face . nu suntem in masura noi sa judecam sfanta treime de ce face. !
Pe zi ce trece ma ingrozesc tot mai mult de ideile pe care pot unii sa le debiteze..
In primul rand sa iti explic o diferenta : parere nu e tot una cu fapt. Drept urmare nu conteaza daca or fi 3/4 din populatie care iti impartasesc parerea. E tot o simpla parere si nu un fapt. (Oricum Vadim nu e subiectul acestui topic , dar daca dumneata crezi ca 75% din romani sunt de parerea asta esti in eroare. Ori asta o sa o vezi la vot , in functie de procentul pe care il va obtine VC Tudor in REALITATE).
Totusi nu as vrea sa divaghez de la subiect. De politica m-am cam indepartat ca urmare a faptului ca sunt dezamagit de toata clasa politica.
Revenind la subiect - zici ca intrebarile nu au rost daca vin din partea unuia care respinge biblia si nu o intelege. Mai intai - sugestia ta ca a o intelege implica neaparat a o accepta este falsa. Eu o resping tocmai pentru ca o inteleg. Si inteleg ca ceea ce este descris acolo drept comportament moral este total revoltator. Iar daca tu imi spui ca gasesti rational comportamentul lui Lot de a oferi pe fiicele sale violatorilor, ma intreb daca nu cumva esti dus cu pluta. Serios , chiar asa ai proceda intr-o situatie similara? Daca ai un musafir si vin oameni rai sa iti bata la usa sa ceara sa il "cunoasca" pe musafir , tu le vei propune sa o "cunoasca" pe fiica ta? Daca da - ma ingrozesti.
Textul respectiv este un indiciu asupra modului cum erau priviite femeile in epoca bronzului. Ceva precum un animal de casa. O asemenea perspectiva a fost perpetuata de-a lungul veacurilor tocmai pentru ca oamenii au socotit ca un anumit text e cuvantul lui dumnezeu. Ei bine, daca-i pe asa , decat sa servesc un asemenea zeu mai bine servesc pe dracu'.
Pe urma continui cu urmatoarea fraza : "Isus nu a omorat pe nimeni care nu l-au vrut, [ ar fi fost bine sa fi fost asa }" Iarasi ma declar ingrozit. Deci dupa parerea ta ar fi bine sa omoram oameni care au alte pareri. Ce naiba as putea sa raspund la asta?
Daca nu suna automat alarmele in capul credinciosilor cand se rostesc asemenea tampenii, cum as putea oare sa ma apuc sa vorbesc despre valoarea vietii unui om?
Asta e demonstratia toxicitatii credintei. Oamenii inceteaza sa gandeasca si se supun orbeste unor reguli , oricat ar fi de aberante.
Totusi nu sunt genul pesimist , asa ca voi incerca sa te lamuresc in anumite priviinte, cu speranta ca pot sa ajung la ratiune de partea cealalta.
Dumnezeu poate exista , poate nu - eu tind sa cred ca nu deoarece nu avem nici o dovada in acest sens.
Daca totusi exista - asa la modul general , ca principiu creator , cu siguranta nu poate avea nimic in comun cu maniacul sadic pe care il zugraveste biblia. Drept urmare , daca exista nu se poate ca biblia asta plina de aberatii sa fie produsul mintii unei fiinte supreme.
Dupa parerea mea Isus a existat , dar a fost un simplu om care a incercat sa predice anumite principii de convietuire in societate. Nu are nimic in plus fata de altii care au incercat acelasi lucru. Este egal cu orice alt om care iti spune sa iti tratezi semenii cu respect. Nu e necesar sa venerezi individul care spune asta ci doar sa aplici principiul in viata ta.
Eu recunosc ca exista cateva idei bune in biblie , asa cum exista si in multe alte texte ale altor religii. Ele sunt izvorate din necesitatea pe care oamenii au simtit-o in general de a convietui impreuna. Din pacate in religie sunt amestecate cu o gramada de tampenii.
Cine crede intr-un dumnezeu care te invata cum sa iti bati sclavul este dus cu pluta.
Ori asta e dilema oricarui crestin (dar nu doar a lor) - nu poate nega ca asemenea lucruri sunt scrise in scriptura. Si in acest caz , ca sa nu renunte la singura chestie pe care o cunosc, crestinii se apuca sa justifice acele aberatii. Cu texte precum - "Nu poti tu sa judeci pe dumnezeu". Serios? Pe ce te bazezi?
Daca o sa iti omori copilul pentru ca nu te-a ascultat , ei bine , ca membru al societatii vreau sa ma asigur ca vei fi pedepsit. In ciuda scripturii. Iar asta e o regula la care subscriu toti oamenii sanatosi la cap.
Poate vrei sa spui ca nu pot judeca pe dumnezeul pe care ti-l inchipui TU. Insa ce iti inchipui tu nu are valoare de adevar.
Regulile pe care le aplicam , le hotaram cu totii , si din pacate multi au in cap numai doctrine pe care le-au inghitit pe nemestecate. Nu as avea nimic impotriva daca fiecare si-ar tine credinta acasa, ca pe un hobby. Dar daca o scoate in lume si vrea sa impuna reguli asupra celorlalti - imi pare rau dar nu accept. Si alti oameni cu capul pe umeri nu accepta nici ei.
 In lume sunt oameni orbi care nu vad din cauza ohilor si mai sunt oameni care au ochii buni , vad cu ei, dar tot orbi sunt ca nu-l vad pe Dumnezeu . !Asa e cu Vadim, are multi adepti dar la alegeri va fi fraudat de dusmanii tarii, printre care si maghiarimea . !Spui aici ca mai bine l-ai sluji pe dracu !!!, pai..slujeste-l si el sa te "ajute " bre ! Spui ca ai inteles Biblia, nu, nu ai inteles nimic din ea, de asta nici eu nu am discutat mai in profunzime cu matale data trecuta Biblia, !Biblia este o istorie adevarata, scrisa de oameni care au trait atunci, au vazut cu ochii lor, nu e din auzite,!Am vazut decurand ca s-au descoperit niste urme, si din cercetari,s-a ajuns la concluzia ca in Sodoma si Gomora ,a fost opera unui meteorit si nu putere divina, pui problema de ce sa dea Lot ficele, pai Lot stia ca musafirii erau ingeri din partea Domnului, ; dar ce mai zici de mucenicii care au murit in apa inghetata pentru Isus , sau alti sfinti care au murit in chinuri pentru Isus ? Ti-ai fi dat viata daca iti cerea sa renunti la Isus ? sigur nu, dar ei au facut-o , si nu erau "dusi cu pluta " de ce crezi ca Domnul l-a ales din toti numai pe Lot si familia lui sa-i salveze ? Asa ca daca Domnul iti cere , dai totul ,renunti la totul in numele Lui, asta a gandit si Lot !De unde sti cum erau privite femeile in epoca bronzului, mai ales ca atunci inca nu era familia formata, se mai traia in triburi,si nici nu se stia de Dumnezeu ! Cat a fost Isus pe pamant, nu a omorat oameni, daca eu am spus ca era bine, e parerea mea personala . ! Si unde ai vazut ca Dumnezeu ne invata si cere cum sa ne batem sclavii? In realitate el cere sa respecti sclavul sa ii platesti cinstit munca,spui ca Isus a fost un simplu om , cum iti explici ca acel om a inviat morti, a vindecat oameni, a transformat apa in vin , a hranit cu 5 pesti o multime de oameni, apoi a inviat si el, ai mai auzit un om sa poata face asa ceva ?Eexista o scrisoare originala in biblioteca Vatican in care sotia lui Pilat, ii scria unei prietene la Roma , cum a fost martora oculara cand Isus a inviat o fata si a vindecat oameni . Da, nu avem voie sa judecam pe Dumnezeu, cum nu avem voie sa ne judecam proprii parinti. El ne-a facut, atorita Lui existam,e cel mai puternic din univers , [ cunosti pe altul mai puternic ?]- concluzia este ca da-ti negreala jos de la ochi,si vezi-L pe Dumnezeu ca daca traiesti, datorita Lui este !
Ticu
|
Tycu
3787 mesaje
|
Postat pe: 16 Noiembrie 2009, ora 12:36
De la: tisor, la data 2009-11-15 20:07:43De la: tutenes, la data 2009-11-15 12:32:10De la: tisor, la data 2009-11-15 09:14:28De la: tutenes, la data 2009-11-14 20:25:10De la: tisor, la data 2009-11-14 18:23:53De la: tutenes, la data 2009-11-14 13:16:05"Problema e ca profesorii si-au batut joc de acestia, au inceput sa adauge de la ei, si a iesit o religie sincretica, in care gasim si elemente crestine si necrestine. S-au facut convertiri in masa, compromisuri, si Biblia incetul cu incetul e lasata la o parte. Mai este invocata doar in ce priveste normele de conduita, dar alte principii sunt ascunse de biserica cu buna stiinta."
Chiar asa ?
Biserica Ortodoxa !
 :sml-confused0006 Domnu' tisor atentie ca matale faci confuzii bre,Biblia este cartea de capatai a bisericii ortodoxe,unde ai vazut matale bre, ca scrie sa nu ne rugam la icoane si moaste ? Domnu, nu confunda icoana cu chip cioplit la care se refera Biblia, iar moastele , nu sunt orice oase de morti , ci sut ramasite ale unor oameni care au chinuit , si-au dat viata pentru sfanta treime, care azi nu mai sunt din astia >! iar datinile si sarbatorile nu Isus le hotaraste ci biserica ! asa ca lasa bre matale pe tutenes si mai rasfoieste Biblia !
Ticu
|
Tycu
3787 mesaje
|
Postat pe: 16 Noiembrie 2009, ora 12:56
De la: alehin, la data 2009-11-15 17:01:15
Un om de stiinta nu poate fi credincios. Stiinta ii deschide ochii, asa ca renunta la mituri si la religie. Iar daca un om de stiinta ramane credincios, atunci e ceva in neregula cu el. El o sa fie, intr-un fel, rupt in doua. In plus, oamenii credinciosi sunt de obicei lipsiti de educatie stiintifica.
. Iata cateva idei. Oamenii de stiinta folosesc a cunoaste intr-un anumit fel. Cand un om credincios spune ca l-a cunoscut pe Dumnezeu, el foloseste a cunoaste intr-un alt fel. Cele doua feluri nu au legatura intre ele.
Acelasi om poate sa cunoasca fapte, fenomene, legi generale si explicatii si in acelasi timp sa il cunoasca pe Dumnezeu. In al doilea caz ar putea renunta sa foloseasca a cunoaste si sa spuna, de pilda, Dumnezeu a intrat in viata mea sau ceva asemanator. Dar cine spune ca a cunoaste trebuie sa fie rezervat pentru stiinta?
Problema apare atunci cand crezi ca credinta religioasa urmareste sa iti dea o imagine despre lume. Sau cand crezi ca stiinta iti poate da o calauzire in viata. [/quote
Un om de stiinta nu poate fi credincios. ?Domnita, omul ala care nu e credincios, nu are cum sa fie om de stiinta, sau are stiinta cat de la pamant la genunchiul broastei, ! Stiinta care o are, datorita lui Dumnezeu o are,Stiinta n-are cum sa-l faca sa renunte la credinta, domnita, tot ce se intampla in lumea asta in univers, toate legile pe care se bazeaza omenirea , stiinta , sunt facute de Dumnezeu si El e singurul care poate sa le schimbe daca vrea, cu toata stiinta savantilor , !Ex. Isus a inviat oameni, cati oameni de stiinta pot face asta ?
Ticu
|
alehin
2584 mesaje
|
Postat pe: 16 Noiembrie 2009, ora 17:13
,Isus a inviat oameni, cati oameni de stiinta pot face asta ,
Bre nea Tycule mata ma distrezi chiar ,,,zau ,,,gandesti ca un copil ....ca daca-ti spun naiv ,,,deja ai cateva informatii cat sa nu ,,,,fii....
Chestia asta cu inviatul nu pot s-o cred ...e facuta pt oamenii de grota care aveau cred ca mintea unui copil de 3 ani....eu sper ca totusi am evoluat ...(din pacate unii mai mult ca altii )
Daca Petru se indoia de Isus ca fiind fiu al Domnului ...ca a fost contemmporan cu el ....dar eu cum sa cred ...??
De exemplu daca Isus a avut corp omenesc si a murit....si ...a inviat ....(dupa legea lui Dumnezeu ..din corpul omenesc se ridica doar sufletul...) cum sa se ridice cu corpul asta fizic la cer ???  Asta cred ca a fost marea lor gafa ....ca au ,, gasit mormantul gol,,?!!
Dumnezeu (ca sa-l numim generic ) daca exista ca si creator ...sigur exista intr-o alta dimensiune ...ce sa faca cu cadavrul omului??
Unii dintre noi suntem atat de putin evoluati incat chiar credem in descrierea primitiva a celor care au scris Biblia ...
Eu consider asta  o blasfemie ..daca noi nu intelegem nici imensitatea asta care ne inconjoara ....si pe care o putem percepe cu simturile nostre dara sa-l descriem pe Creator cu lux de amanunte pe sute de pagini ...ca intr-un atlas anatomic.....
Foarte multi oameni isi inchipuie  (orice copil isi are lumea lui imaginara ...paralela cu cea reala)ca traim ca intr-o gradina a lui Dumnezeu si el ne coordoneaza/contabilizeaza toate actiunile ca intr-un joc mecanic ...
Eu cred ca foarte foarte multi sunt inca la nivelul copilariei omenesti ...si-au gasit un tap ispasitor ....care le promite marea cu sarea ,... de pedepsit in viata asta  niciodata ...le promite (ce dar....!) viata vesnica,ei trebuie doar ,, sa-l accepte pe Dumnezeu ,, practic nimeni nu devine mai bun asa .....
Eu personal am cunoscut extrem de rar OAMENI ...buni ...in sensul de toleranti ...intelegatori ,,, (obligatoriu erau f inteligenti ) ...si legatura lor cu credinta este neimportanta la cat de putini sunt.... oricum nu una de cauzalitate
(mult adevar spune aforismul ..: ,, omul=masura tuturor lucrurilor,,)
|
tilsor
1415 mesaje
|
Postat pe: 16 Noiembrie 2009, ora 18:43
De la: alehin, la data 2009-11-16 17:13:18,Isus a inviat oameni, cati oameni de stiinta pot face asta ,
Bre nea Tycule mata ma distrezi chiar ,,,zau ,,,gandesti ca un copil ....ca daca-ti spun naiv ,,,deja ai cateva informatii cat sa nu ,,,,fii....
Chestia asta cu inviatul nu pot s-o cred ...e facuta pt oamenii de grota care aveau cred ca mintea unui copil de 3 ani....eu sper ca totusi am evoluat ...(din pacate unii mai mult ca altii )
Daca Petru se indoia de Isus ca fiind fiu al Domnului ...ca a fost contemmporan cu el ....dar eu cum sa cred ...??
De exemplu daca Isus a avut corp omenesc si a murit....si ...a inviat ....(dupa legea lui Dumnezeu ..din corpul omenesc se ridica doar sufletul...) cum sa se ridice cu corpul asta fizic la cer ??? Asta cred ca a fost marea lor gafa ....ca au ,, gasit mormantul gol,,?!!
Dumnezeu (ca sa-l numim generic ) daca exista ca si creator ...sigur exista intr-o alta dimensiune ...ce sa faca cu cadavrul omului??
Unii dintre noi suntem atat de putin evoluati incat chiar credem in descrierea primitiva a celor care au scris Biblia ...
Eu consider asta o blasfemie ..daca noi nu intelegem nici imensitatea asta care ne inconjoara ....si pe care o putem percepe cu simturile nostre dara sa-l descriem pe Creator cu lux de amanunte pe sute de pagini ...ca intr-un atlas anatomic.....
Foarte multi oameni isi inchipuie (orice copil isi are lumea lui imaginara ...paralela cu cea reala)ca traim ca intr-o gradina a lui Dumnezeu si el ne coordoneaza/contabilizeaza toate actiunile ca intr-un joc mecanic ...
Eu cred ca foarte foarte multi sunt inca la nivelul copilariei omenesti ...si-au gasit un tap ispasitor ....care le promite marea cu sarea ,... de pedepsit in viata asta niciodata ...le promite (ce dar....!) viata vesnica,ei trebuie doar ,, sa-l accepte pe Dumnezeu ,, practic nimeni nu devine mai bun asa .....
Eu personal am cunoscut extrem de rar OAMENI ...buni ...in sensul de toleranti ...intelegatori ,,, (obligatoriu erau f inteligenti ) ...si legatura lor cu credinta este neimportanta la cat de putini sunt.... oricum nu una de cauzalitate
Draga ALEHIN, curind,cindva...toate aceste primitivisme iti vor fi demonstrate LIVE....sper ca cel putin atunci." IN ULTIMUL CEAS" sa treci in"revista" toata aceasta gindire a ta despre Dumnezeu si Biblie
si sa recunosti ca AI GRESIT.
Stii, fiecare avem dreptul la propria noastra alegere, de aceea iti respect alegerea ce ai facut-o, dar eu nu sint de acord cu ea, ( pentru mine)..si ramin un innapoiat,primitiv......DAR FOARTE FERICIT....( ca l-am intilnit pe ISUS)
Maranatha
|
tilsor
1415 mesaje
|
Postat pe: 16 Noiembrie 2009, ora 18:57
De la: tutenes, la data 2009-11-15 20:54:15De la: tisor, la data 2009-11-15 20:30:04De la: AZAZEL, la data 2009-11-15 17:54:33salut tutenes...da' tu chiar eshti un...ratacitor (sau, ratacit ...ca tot aia e !?).
Te faci frate si cu azazel ca sa ma contrazici ...
no comment !
Nu ma fac frate cu AZAZEL,ci doar am fost de acord cu raspunsul sau.....intr-o aorecare masura.
Am studiat toate religiile,chiar cea ortodoxa,am studiat istoria Bibliei,Istoria religiilor, istoria lumii antice.......am mai multe scoli" cu diplome"( sau sa le zic mastere)..si poate nu cunosc inca totul....dar ce este ESENTIAL....STIU BINE......................................
..PRIN ISUS HRISTOS pot fi mintuit,TININD PORUNCILE SALE si CREDINTA LUI.
Iti doresc multa sanatate,fericire,tie,familiei....si mai ales celui mic.
Nu ma supar,dar iti implinesc VOIA.....acesta e ultima postare...ca mesaj intre noi doi...
Iti doresc tot binele din lume...si sa fii MINTUIT......
Maranatha
|
Fosta membra 9am.ro
5243 mesaje
|
Postat pe: 16 Noiembrie 2009, ora 19:10
De la: tisor, la data 2009-11-16 18:43:54De la: alehin, la data 2009-11-16 17:13:18,Isus a inviat oameni, cati oameni de stiinta pot face asta ,
De exemplu daca Isus a avut corp omenesc si a murit....si ...a inviat ....(dupa legea lui Dumnezeu ..din corpul omenesc se ridica doar sufletul...) cum sa se ridice cu corpul asta fizic la cer ??? Asta cred ca a fost marea lor gafa ....ca au ,, gasit mormantul gol,,?!!
Eu consider asta o blasfemie ..daca noi nu intelegem nici imensitatea asta care ne inconjoara ....si pe care o putem percepe cu simturile nostre dara sa-l descriem pe Creator cu lux de amanunte pe sute de pagini ...ca intr-un atlas anatomic.....
Foarte multi oameni isi inchipuie (orice copil isi are lumea lui imaginara ...paralela cu cea reala)ca traim ca intr-o gradina a lui Dumnezeu si el ne coordoneaza/contabilizeaza toate actiunile ca intr-un joc mecanic ...
Eu cred ca foarte foarte multi sunt inca la nivelul copilariei omenesti ...si-au gasit un tap ispasitor ....care le promite marea cu sarea ,... de pedepsit in viata asta niciodata ...le promite (ce dar....!) viata vesnica,ei trebuie doar ,, sa-l accepte pe Dumnezeu ,, practic nimeni nu devine mai bun asa .....
Draga ALEHIN, curind,cindva...toate aceste primitivisme iti vor fi demonstrate LIVE....sper ca cel putin atunci." IN ULTIMUL CEAS" sa treci in"revista" toata aceasta gindire a ta despre Dumnezeu si Biblie
si sa recunosti ca AI GRESIT.
Stii, fiecare avem dreptul la propria noastra alegere, de aceea iti respect alegerea ce ai facut-o, dar eu nu sint de acord cu ea, ( pentru mine)..si ramin un innapoiat,primitiv......DAR FOARTE FERICIT....( ca l-am intilnit pe ISUS)
Ca l-ai intalnit pe isus ,inteleg-dar este interesant de stiut daca ai discutat cu el !!
As vrea sa-mi dai si mie adresa deoarece vreau sa-i comunic ceva sau chiar sa-mi aranjezi si mie o intalnire
|
Fosta membra 9am.ro
9751 mesaje
|
Postat pe: 16 Noiembrie 2009, ora 19:15
mytcor
5324 mesaje
Citeaza Raspunde
Aveți la dispoziție comentariile presei franceze referitoare la gestul presedintelui roman, acel sărut al mâinii , pe care T.basescu l-a dat unei inalte fețe bisericesti.
Ar fi suficient acest gest , pentru a concluziona că statul laic românesc este subordonat intreseselor religioase, sau autoritățile politice cât și întreaga clasă politică ,folosesc religia ca instrument în manipularea opiniei publice ?
La 1 Ianuarie 1802, T.Jefferson scria unei Asociatii Baptiste din Connecticut : "Am meditat cu adanca reverenta asupra ceea ce a declarat poporul American in intregime, ca legislativul nu trebuie sa faca nici o lege care sa stabileasca o religie ca fiind oficiala ori sa interzica exercitarea libera a religiei"
Acest concept, este în deplin acord cu PRIMUL AMENDAMENT al CONSTITUȚIEI S.U.A...."Congresul nu trebuie sa faca nici o lege care sa stabileasca o religie oficiala de stat sau prin care sa impiedice libertatea religioasa,legi care sa ingradeasca libertatea de exprimare,libertatea presei,legi care sa limiteze dreptul la adunare pasnica si la a trimte petitii catre guvern."
Și reprezintă o clară separație între RELIGIE și STAT.
În ROMANIA sec. XXI. îndraznește cineva să propună un asemenea amendament constituțional ?
Dacă nu, atunci comentariile francezilor, au o concluzionare perfect valabila, REALĂ !
|
nastasemihail
47672 mesaje
|
Postat pe: 16 Noiembrie 2009, ora 19:17
Si eu inviu, dupa fiecare boala, mai ales viroze f puternice.
Asta spuneam si eu, ca Isus s-a lasat ucis, ca sa treaca prin moarte clinica si sa se vindece de o boala mortala. Avea putere sa evite executie, dar a provocat-o. Chestia ca s-a lasat ucis, sa ia pacatele lumii, e o aberatie. Sa lasat ucis sa se vindece. A aratat ca se poate reveni din moarte chiar in corp.
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
|