Info
x
Basescu
|
Fosta membra 9am.ro 1563 mesaje Membru din: 23/06/2009 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 29 Octombrie 2009, ora 09:29
Cine este atit de dobitoc incit sa creada intoxicarile lansate de un interlop PSD-ist ca Marean Vanghelie in fituica unui alt interlop care a facut puscarie pe vremea lui Ceausescu si care a devalizat FNI? Marean, fiul unui tata evreu si o mama tiganca, va manipuleaza ca pe fraieri! Nu aveti decit sa credeti ce va toarna, dar asta inseamna ca nu sunteti mai presus ca el! vineri, 23 octombrie 2009 GARDIANUL devine oficial, datorit� lui Vanghelie, tribuna dejec�iilor DGIPI Cotidianul "Gardianul", controlat de Sorin Ovidiu V�ntu prin intermediul lui Liviu Luca, public� �n edi�ia sa de ast�zi, 23 octombrie, o a�a-zis� dezv�luire care ar sugera implicarea lui Traian B�sescu �n fuga lui Omar Hayssam (foto, �n bluz� verde, al�turi de Dinu Patriciu - centru - �i Dorin Marian - dreapta). Conform "documentului" (cel mai probabil "o f�c�tur�") publicat de gazeta amintit�, Hayssam ar fi afirmat, �nainte de a intra �n arest, c� Traian B�sescu i-ar fi spus s� plece din Rom�nia. �n realitate �ns�, "Gardianul" nu face dec�t s� joace pe melodia lui Vanghelie �i s� confirme astfel previziunile f�cute �n urm� cu aproape dou� luni de acest lider al PSD, aflat �n c�rd�ie cu Hrebenciuc, C�t�lin Voicu �i generalul Mitic� Iliescu. Asta �nseamn�, dac� i-am da crezare lui Vanghelie (�i nu v�d de ce nu am face-o, c�t� vreme se dovede�te c� a avut dreptate) c� "Gardianul" a devenit tribuna DGIPI, sau c� execut� ordinele venite de la ofi�eri ai acestui serviciu secret. Iat� ce spunea Vanghelie (foto st�nga, al�turi de �eful C�t�lin Voicu) pe 7 septembrie 2009: "Se discut�, �i am discutat �i cu dumneavostr� (jurnali�tii � n.r.), �i cu domni�oara, �i cu domni�oara (jurnali�ti � n.r.) se discut� despre faptul c� exist� o buc��ic� cu Omar Hayssam �n care pre�edintele poate s� aib� o problem�. Asta nu �tiu, vedem �n urm�toarea perioad� cum va ap�rea pe pia�� �i nu e calitatea mea s� verific eu cum se transmit acele date pe pia�� �i c�tre mass-media", a afirmat el. Cu regret fa�� de fo�tii mei colegi de la aceast� publica�ie, trebuie s� m�rturisesc faptul c� am v�zut cel pu�in un ofi�er de la DGIPI venit �n redac�ia "Gardianul" �i m� refer aici doar la celebrul comisar �ef Remus �pan (foto dreapta, publicat�, evident, de Gardianul). Am aflat, pe surse, c� individul este mason (�or�ar, adic� mascul dubios cu �or�ule� sau rochi��) �i c� acesta ar fi motivul pentru care ar fi poposit, din c�nd �n c�nd, prin redac�ia amintit�. E posibil �ns� ca nu masoneria s�-l fi trimis printre negri�orii lui V�ntu, de�i dac� ai lua la analizat lista masonilor implica�i ai fi de alt� p�rere... �pan nu a fost �ns� singurul ofi�er DGIPI (transferat de ceva vreme la IGPF) care a venit �n vizit� la anumite persoane din redac�ie, dar deocamdat� doar el pare a corespunde profilului conturat de Vanghelie, adic� de turn�tor. Conform informa�iilor ap�rute �n pres�, �pan este un individ lipsit de scrupule, un personaj implicat at�t �n scurgeri de informa�ii din DGIPI, c�t �i �n complicitate cu infractori �i membri ai crimei organizate din �ara asta. Cineva m-a informat, chiar pe acest blog, c� �pan oferea informa�ii secrete chiar �i celor implica�i �n afacerea Buldozerul: "Danut vezi ca prietenul prietenului tau de la Gardianul, comisarul sef Remus Span nu a fost demis degeaba. Are doua dosare penale, unul la DIICOT pentru divulgare de secrete si unul pentru coruptie la DNA. Fratele Remus este cel care le oferea protectie si informatii din interior infractorilor din afacerea Buldozerul. I-au retras certificatul ORNISS si i-au perchezitionat biroul si casa. Span a fost citat cu mandat de aducere, dar s-a internat si si-a tras certificat medical ca nu poate suporta regimul penitenciar" - mi-a transmis un "Anonim" de bine. Prin urmare exist� persoane care cunosc traseul lui �pan prin redac�iile bucure�tene, dar �i traseul gazdelor acestuia (din Bucure�ti sau Satu Mare), ceea ce �i face pe unii s� aib� co�maruri atunci c�nd ajung �n dormitor �i sting lumina. Unii deja se g�ndesc, probabil, sau ar trebui s� se g�ndeasc�, dac� vor fi s�lta�i �n aceast� noapte sau �n urm�toarea. Nu vor afla dec�t atunci c�nd vor auzi b�t�ile �n u��. P�n� atunci vor executa, ca �i p�n� acum, ordinele superiorilor... Revenind la diversiunea lansat� de "Gardianul" cu sprijinul DGIPI (evident, dac� ne lu�m dup� Vanghelie �i nu v�d de ce nu ne-am lua c�t� vreme a previzionat corect!) ea a fost f�cut� respect�nd standardele impuse de tonomatele consacrate ale lui Sorin Ovidiu V�ntu. Iat� ce se spune c� ar fi declarat Hayssam: "A plecat el (dr Yassin- nn.DB) in Irak asa cum v-am spus. De acolo am tinut legatura cu el tot timpul. I-am raspuns la tot ce-a solicitat, ce-a vrut. Intre timp, asa cum stiti, au fost cateva intalniri cu Presedintele. Si atunci, eu chiar am inceput sa intreb de presiunile care se faceau asupra mea si domnul Presedinte chiar mi-a spus: �Iti iei copiii si du-te in America! Eu sunt Presedintele Romaniei si ai toate garantiile!� I-am spus: �Domnule Presedinte, uitati, speculatiile de care a aflat presa, sunt monitorizat...�. �Nu, te rog frumos sa stai linistit, eu iti garantez ca nu se atinge nimeni de un fir de par de al tau!� �Bine, domnule Presedinte, cum spuneti, mergem la orice, la orice posibil�. Si Presedintele a cerut sa mai mearga cineva sa-l ajute pe doctorul Yassin. Si intre timp eu am fost arestat". Cine crede ce spune Hayssam, poate crede orice. Interlopii lui Vanghelie asta vor s� se �n�eleag�. �i dac� vor ei, atunci e musai. Numai c� nu to�i �i sus�inem pe interlopi. Iat� de ce unii dintre noi ne putem permite s�-i corect�m pe slujba�ii lui Sorin V�ntu. Dealtfel, cum se �tie deja, materialele manipulatorii lansate prin "Gardianul" sunt preluate imediat de Realitatea TV �i �mpr�tiate asemenea rahatului aruncat �n ventilator. Nu mai vorbim aici de tonomatele care alearg� disperate pe ruta V�ntu (RTV)-Voiculescu (Antena3)-V�ntu (RTV), doar pentru c� a�a �i pot servi st�p�nul care le d� "ov�zul". Revenind la parabola "ventilatorului", cam a�a s-a �nt�mplat �i asear� cu diversiunea Hayssam. Astfel, la emisiunea de pe Realitatea TV a tonomatului Adrian Ursu (un individ cunoscut deja pentru lipsa oric�rei urme de profesionalism jurnalistic), generalul Degeratu a afirmat c� dup� �tiin�a sa, oficial, nimeni nu a �nregistrat discu�ia cu Hayssam care a avut loc, �n septembrie 2005, la Parchetul General. Prin urmare, dac� ea ar fi real�, atunci cel care ar fi �nregistrat-o ilegal nu putea fi dec�t un membru al mafiei anti B�sescu. Ar putea fi vorba, evident, �i de o "f�c�tur�", ceea ce nu m-ar mira. Oricum, "documentul" nu confirm� dec�t c�, �nainte de a fi arestat, Hayssam a afirmat c� B�sescu i-ar fi spus c� poate par�si �ara �i ar putea chiar s�-l sprijine. Adic� afirma�ii f�r� alt� valoare dec�t cea perceput� de manipulatorii lui Sorin V�ntu. Presupun�nd prin absurd c� a�a ar fi stat lucrurile, care ar fi problema? Dac� B�sescu a afirmat c� �l ajut� s� plece din �ar�, acela�i B�sescu a mai afirmat, conform presupusului document, c� nimeni nu i se va atinge de un fir de p�r. Ori Hayssam a fost apoi rapid arestat, ceea ce contrazice ultima afirma�ie, adic� B�sescu nu i-a spus sirianului adev�rul. Prin urmare lucrurile nu stau a�a cum sugereaz� fi�uica folosit� de mafia anti-B�sescu. Evident, �ntreb�ndu-i pe "jurnali�tii" de la "Gardianul" dac� B�sescu ar fi fost �n stare s�-i promit� lui Hayssam scoaterea discret� din �ar�, r�spunsul e afirmativ, �sta e visul vie�ii lor de c��iva ani �ncoace! Acolo p�n� �i caricaturistul e �n�epenit, de c��iva ani, pe comanda anti-B�sescu!...Cine-i bag�, �ns�, �n seam�, �n afara celor doi moguli care le asigur� salariile �i dispensele? Revenind la combina�ia cu Realitatea TV, ventilatorul care �mpr�tie rahatul "Gardianul", ea a fost �mplinit� prin desemnarea lui Adrian Ursu �i a fostei angajate a lui Dan Voiculescu (mereu �i uit numele, probabil c� e unul care nu conteaz�) ca gazde ale dezbaterii publice a acestei manipul�ri. Ursu �i-a f�cut datoria de slug� a�a �nc�t printre invita�ii s�i la emisiunea de execu�ie public� a lui Traian B�sescu au fost persoane precum Ovidiu Ohanesian, Mugur Ciuvic�, Bogdan Chireac, Mitic� Iliescu, Dan Nica �i Sorin Ro�ca St�nescu, adic� du�mani declara�i ai lui Traian B�sescu. Dintre ei, Ovidiu Ohanesian este singurul pe care �l �n�eleg deoarece un om care a stat cu pistolul la t�mpl� poate s� spun� orice, indiferent dac� valoarea de adev�r a spuselor sale este zero, aceasta fiind mai pu�in important� fa�� de experien�a tr�it�, pe propria-i piele, �n Irak. Ceilal�i indivizi aminti�i, �ns�, nu sunt dec�t ni�te papagali de serviciu afla�i �n subordinea mafio�ilor anti-B�sescu. Generalul rezervist Mitic� Iliescu, spre exemplu, adic� �eful �efului (Voicu) lui Vanghelie, a intervenit ca s� lanseze ipoteza c� nu DGIPI ar fi f�cut interceptarea publicat� de Gardianul ci altcineva. Astfel, Iliescu a afirmat c� a aflat anul trecut de aceast� discu�ie dintre Hayssam �i Degeratu, �i c� ea nu ar fi fost �nregistrat� de DGIPI, ci de c�tre un alt serviciu de informa�ii cu atribu�ii �n Siguran�a Na�ional�. Ghici care?! Iliescu s-a referit, evident la SRI, fie pentru c� omul are un fix, fie c� b�nuie�te c� SRI este singurul serviciu de informa�ii care-i poate proba implicarea �n mafia anti-B�sescu. Rolul lui Dumitru Iliescu este �ns� priceput de oricine, anume acela de a �nl�tura suspiciunea c� tocmai serviciul de informa�ii pe care l-a controlat vreme de aproape nou� luni (DGIPI) a scos pe pia�� f�c�tura cu Hayssam. P�i dac� el nu se disculp�, atunci cine s-o fac�?! Dumitru Iliescu a comis �ns� o gre�eal� fundamental� intervenind la RTV: el a confirmat c� �i-a p�strat vechea re�ea de poli�ie politic�, aflat� �n slujba lui Ion Iliescu, re�ea care l-a alimentat continuu cu informa�ii chiar �i dup� ce a trecut �n rezerv�. Dac� s-a f�cut o asemenea stenogram�, sau s-a contraf�cut, atunci e de �n�eles cum e posibil s� fi aflat de ea tocmai cel care �l controleaz� pe Vanghelie, beneficiarul primar �i de facto al informa�iilor de la DGIPI! �Dan Badea |
|
alessia 163 mesaje Membru din: 27/10/2009 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 29 Octombrie 2009, ora 09:30
Mai Traiane,ai vazut sicriul adus de fermieri?Au zis ca-l pun la pastrare oentru 22 noiembrie cind vei face infarct
ROMANIA ARE NEVOIE DE SCHIMBARE ,BASESCU A CUFUNDAT ROMANIA IN DEZASTRU ECONOMIC
M-am edificat ! Șmecheria este clara,in 2007,in 2009 au fost prezenti la vot doar 5-6 milioane de votanti dar cu STS ul voturile au fost trecute la ambele parti si la urma au mai fost fabricate citeva sa faca diferenta pentru Basescu.Impunerea CCR ca pentru validarea Referendumului din 29 iulie 20012 sa fie 1/2 din electorat la vot,iar PDL ul sa boicoteze Referendumul interzicind prezenta la vot,se bazeaza tocmai pe faptul ca rom�nii nu se prezinta la vot din comoditate,nepasare,analfabetism politic,indoctrinare,prostie etc si nu se poate atinge pragul de 9125000.
DAR CE LEGITIMITATE ARE UN PRESEDINTE CARE FUGE DE POPOR SI BOICOTEAZA REFERENDUMUL ??????
|
|
Fosta membra 9am.ro 677 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Buzau |
Postat pe: 29 Octombrie 2009, ora 09:37
Lasa Traiane ca ma dezbrac eu de caracter si voi striga:Hai Traiane ca pierdem banii si cind ma vor vedea goala te vor vota toti golanii
Cit este Basescu in floare,nici in tocuri nu ma doare !
|
|
Postat pe: 29 Octombrie 2009, ora 09:38
Crin Antonescu �l spal� de s�nge pe Ion Iliescu
Scris de George Roncea Pagina 2 din 2 Candidatul PNL la preziden�iale, Crin Antonescu, a declarat la ��tirea zilei� c� Ion Iliescu este de apreciat pentru c� �n anii �90 nu a pus Armata s� �mpu�te oameni �n Pia�a Universit��ii. Liderul PNL a mai spus c� traseul lui Ion Iliescu de la partidul comunist la momentul actual genereaz� �optimism din punct de vedere antropologic� �i este �un efort care merit� salutat�. Antropologia se ocup� cu studiul �tiin�ific al omului, iar la �nceputurile sale antropologia evolu�ionist�, dominant� �n epoc�, sus�inea c� prin studierea �primitivilor animalici�, afla�i pe o treapt� inferioar� de evolu�ie, putem ajunge la concluzii asupra evolu�iei speciei umane �n timpul prezent. Crin Antonescu, informat probabil asupra semnifica�iei utiliz�rii termenului, a trasat o linie de leg�tur� �ntre animalicul primitiv Ion Iliescu �i evolu�ia de ast�zi a politicienilor crea�i tot de el. Antropologia joac� �ns� o fest� politicienilor deoarece impresia general�, lipsit� de orice optimism, este c� animalele politice de ast�zi sunt la fel de abjecte �i lipsite de bun sim� ca �i Tataia lor, animalicul Ion Iliescu. Oricum merit� consemnat �i fixat acest moment al campaniei electorale �n care Ion Iliescu este readus �n prim-plan, dovedindu-se c� poten�ialul s�u de utilizare nu s-a epuizat. S�-l auzi pe liderul liberalilor Crin Antonescu cum �l ridic� �n sl�vi pe criminalul ce a distrus 20 de ani din istoria Rom�niei face c�t o vizit� �n bestiarul gr�dinii zoologice a kominternului. Pe de alt� parte, �i b�tr�na cucuvea kominternist� �i-a g�sit, �n sf�r�it, l�ud�torul potrivit - un broscoi exoftalmic care or�c�ie cretinisme - f�r� orice complex al bunului-sim� - pe orice post de televiziune din ograda Grivco-FNI. Pentru cei care au uitat, Ion Iliescu, din punct de vedere antropologic, un criminal cu m�inile ro�ii de s�nge - este cel care �n iunie 1990 a cerut �i coordonat reprimarea cu bestialitate a manifesta�iei din Pia�a Universit��ii. �n urma represiunii din iunie 1990 a rezultat un num�r de 756 de r�ni�i, peste 1.300 de bucure�teni au fost b�tu�i �i re�inu�i abuziv (�ntre 2 �i 60 de zile), au �rezultat� 4 mor�i prin �mpu�care, 18 r�ni�i prin �mpu�care recunoscu�i oficial, �n realitate fiind peste 100 de persoane care au decedat, majoritatea �n urma loviturilor primite �n cap �i �n alte p�r�i vitale, lovituri primite de la mineri, �n 14-16 iunie. Ion Iliescu - tartorul Represiunii militare Sintezele informative ale serviciilor de informa�ii, jurnalele de activitate �i registrele unit��ilor Armatei, �nregistr�rile convorbirilor telefonice oficiale, dar �i alte documente militare men�ioneaz� implicarea ex-pre�edintelui Ion Iliescu �n reprimarea demonstra�iei din iunie 1990, prin ordinele date cadrelor militare cu putere de decizie. Ordinele date de Iliescu vizau interven�ia �n for�� contra demonstran�ilor, distribuirea de muni�ie c�tre solda�i, utilizarea de mijloace chimice. Ion Iliescu a ordonat �i punerea baionetelor la arme, care s� fie folosite �n caz de nevoie �mpotriva �contrarevolu�ionarilor legionari care au ridicat drapelul verde pe sediul Poli�iei Capitalei�. Iliescu a ordonat, de fapt, o represiune dup� modelul celei dispuse de Antonescu. A�a cum s-a men�ionat �i �n rechizitoriul ini�ial, din probatoriul administrat �i actele aflate la dosar rezult� c� militarii din U.M. 01847 Buz�u, care au tras 1.466 de gloan�e de r�zboi - la fel ca �i tr�g�torii de la sediul Ministerului de Interne, au executat un ordin militar, legal �n form� �i aparent legal �n con�inut, f�r� c� ei s� aib� posibilitatea, �n condi�iile date, de a nu-l �ndeplini. Mai mult, ca urmare a informa�iilor primite de la cel mai �nalt nivel, ei aveau convingerea c� ac�ioneaz� �mpotriva unei �rebeliuni legionare �i c� trebuie s� ac�ioneze ca atare�. Ulterior, Ion Iliescu revine asupra temei Rebeliunii, �nt�rind-o. Astfel, la orele 22.00, pre�edintele Ion Iliescu a comunicat �n noaptea aceasta (13/14.06.1990) c� elemente legionare vor �ncerca s� p�trund� �n alte obiective, ace�tia av�nd asupra lor arme �i muni�ie; to�i sunt chema�i s� se apere �mpotriva celor ce nu sunt revolu�ionari, ci contrarevolu�ionari legionari. Comunicarea a fost transmis� la toate comandamentele militare. Fostul �ef al statului, Ion Iliescu, a folosit �ntreg lan�ul aflat �n subordinea sa - de la ministrul de Interne, generalul Mihai Chi�ac, la comandan�ii superiori militari, pentru a da ordinul de reprimare. Prin urmare, liderul de la care a plecat ordinul de justificare a execut�rii focului este direct responsabil de faptele comise de c�tre cei folosi�i �n ac�iune. Jurnalul de lupt� dezv�luie implicarea direct� a lui Iliescu Actorii principali ai teatrului de opera�iuni sunt binecunoscu�i, iar din Jurnalul de opera�iuni al unit��ilor Armatei �n Bucure�ti se deduc cu limpezime treptele nivelului de r�spundere �i rolul liderial al lui Ion Iliescu. �Jurnalul� este un document pre�ios care pune �n lumin� concentrarea de for�e aruncate la ordinul lui Ion Iliescu asupra cet��enilor Capitalei. Republic�m o parte din acest Jurnal, prezentat tot de �Curentul�, �n luna iunie a acestui an. Ion Iliescu este cel care, dup� cum rezult� foarte clar din Jurnalul de lupt�, a declarat Armatei �c� este vorba de o rebeliune legionar� �i a cerut �a se ac�iona �n consecin��. Dup� cum se �tie, a�a-zisa Rebeliune din vremea lui Antonescu a fost �n�bu�it� �n s�nge de c�tre Armat�, iar comandan�ii militari din perioada regimului Iliescu au �n�eles foarte bine mesajul, respectiv modelul de ac�iune care avea coordonate istorice bine cunoscute. Calea liber� c�tre crim� a dat-o Ion Iliescu personal, garantul ideologic al Represiunii, furnizorul de autoritate al �justific�rii� Rebeliunii legionare. Pre�edintele Televiziunii, R�zvan Theodorescu, a afirmat ulterior, mar��nd pe aceea�i tez� a amenin��rii legionare lansate de Ion Iliescu: �Amenin��rile antisemite au fost subestimate. Consider c� s-a f�cut o gre�eal� �n a se subestima amenin��rile antisemite, antina�ionale, cu cruci �nc�rligate la adresa noastr�. Tragerile militarilor cu gloan�e de r�zboi s-au efectuat �n baza convingerii c� au dreptul s� deschid� focul, deoarece �eful statului a instituit o stare fortuit� de necesitate invoc�nd teoria Rebeliunii legionare. Ion Iliescu a incitat hot�r�t �i direct la r�spunsul cu mijloace militare, de r�zboi, �mpotriva �Rebeliunii�. Fantasma legionar� din creierul sub-uman al lui Iliescu Influen�a exercitat� de acesta, ascenden�a sa liderial� a activat mecanisme de subordonare - explicabile mai ales la militari. Tradi�ia obedien�ei a dus la ascultarea orbeasc� �i la executarea m�surilor armate �mpotriva civililor, iar direct responsabil pentru faptele abominabile este �n primul r�nd Ion Iliescu, care a folosit cu cinism fantasmagoria legionar� pentru a justifica reprimarea criminal� a opozan�ilor anticomuni�ti, a studen�ilor Pie�ei Universit��ii. �n acest context apare foarte clar implicarea �efului statului Ion Iliescu �n coordonarea personal� a ac�iunilor for�elor militare inclusiv a celor apar�in�nd Ministerului Ap�r�rii Na�ionale, fiind relevant� �nregistrarea din Jurnalul Ac�iunilor de Lupt� existent la Ministerul Ap�r�rii Na�ionale �i �n care generalul �chiopu a consemnat interven�ia �efului statului pentru trimiterea de tehnic� de lupt�, efective militare �i distribuirea muni�iei de r�zboi la aceste efective. Deoarece Rom�nia nu se afla �n stare de r�zboi, scoaterea din caz�rmi a trupelor Ministerului Ap�r�rii Na�ionale avea un caracter ilegal, care a creat condi�iile pentru ca aceste efective s� foloseasc� muni�ia de r�zboi ce le-a fost distribuit� din ordinul sau la interven�ia lui Iliescu, ap�rånd premizele unui m�cel �i genocid �mpotriva propriului popor rom�n. Activit��ile criminale din ziua de 13 iunie au fost �n �ntregime preg�tite, organizate �i executate de c�tre autorit��ile statului sub dirijarea constant� a lui Ion Iliescu: conducerea politic�, Ministerul de Interne �i, �ntr-o anumit� m�sur�, �i Ministerul Ap�r�rii Na�ionale; la ac�iunea criminal� a acestora s-a ad�ugat mai tårziu complicitatea Ministerului public �i al Justi�iei �n general. Ca unul dintre cei care au fost �int� direct� a gloan�elor trase la ordinul lui Ion Iliescu �i din toate aceste motive consemnate mai sus, cred cu t�rie, ast�zi, c� Crin Antonescu este un cretin, o javr� neghioab� �i un jeg sub-uman, antropologic vorbind. Semnez �i sus�in. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 29 Octombrie 2009, ora 09:44
De la: gabigabi, la data 2009-10-28 17:22:32 Gabi, cred ca fffffffffffff. fina a fost limbuta lui Crin pe fesele incretite ale mumiei kagebiste Iliescu!Se pricepe baiatul la chestii de'astea! Bravo lui! Dovada de lim(b)eralism de prima clasa! |
|
alessia 163 mesaje Membru din: 27/10/2009 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 29 Octombrie 2009, ora 09:50
Lasa mai black ca Traian are mercenari de la Omar Haisam in caz de ceva....
ROMANIA ARE NEVOIE DE SCHIMBARE ,BASESCU A CUFUNDAT ROMANIA IN DEZASTRU ECONOMIC
M-am edificat ! Șmecheria este clara,in 2007,in 2009 au fost prezenti la vot doar 5-6 milioane de votanti dar cu STS ul voturile au fost trecute la ambele parti si la urma au mai fost fabricate citeva sa faca diferenta pentru Basescu.Impunerea CCR ca pentru validarea Referendumului din 29 iulie 20012 sa fie 1/2 din electorat la vot,iar PDL ul sa boicoteze Referendumul interzicind prezenta la vot,se bazeaza tocmai pe faptul ca rom�nii nu se prezinta la vot din comoditate,nepasare,analfabetism politic,indoctrinare,prostie etc si nu se poate atinge pragul de 9125000.
DAR CE LEGITIMITATE ARE UN PRESEDINTE CARE FUGE DE POPOR SI BOICOTEAZA REFERENDUMUL ??????
|
|
Fosta membra 9am.ro 6780 mesaje Membru din: 13/02/2009 |
Postat pe: 29 Octombrie 2009, ora 10:15
"Pre�edintele s-a coco�at pe ghiveci �i cu talanga �n m�n� a muls voturile ciobanilor
Gandul �eful statului a generat ieri o premier� european�: primul discurs la portavoce al unui pre�edinte de �ar� de pe un ghiveci din fa�a Palatului Preziden�ial. B�sescu a anun�at un grup de ��rani c� statul le d� "15 lei la oaie �i 200 de lei la vit�". Asta insa nu acum deoarece Boc nu mai are bani .Altadata... .Sa doarma linistiti ,Sefu vegheza
|
|
Fosta membra 9am.ro 241 mesaje Membru din: 8/08/2008 Oras: Constanta |
Postat pe: 29 Octombrie 2009, ora 10:42
De la: vaneamarin, la data 2009-10-29 10:15:02"Pre�edintele s-a coco�at pe ghiveci �i cu talanga �n m�n� a muls voturile ciobanilor De unde sa mai dea Boc ca a dat pentru a se face mare STADION LA CLUJ la Nutica sa facem excursii etc. astia cu caprele sa puna deoparte vrejuri pentru la iarna cai pamintul plin de ciulini.Vezi mai Vanea ce rau esti ?
|
|
|
|
|
NESIMTITUL 786 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: Cluj |
Postat pe: 29 Octombrie 2009, ora 10:46
Asa este sefu ,am pus si ceva deoparte ,am dat si pentru MARELE STADION LA CLUJ ca ma trimiteau clujenii la coasa ,noroc cu matale ca ma tii interimar ,ca daca era altul sa respecte Constitutia ,trebuia sa-mi cumpar coasa
|
|
Postat pe: 29 Octombrie 2009, ora 10:48
Rom�nia | 28.10.2009
www.dw-world.de COMENTARIU: Cui �i e fric� de Traian B�sescu? Gro�ansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: Traian B�sescuUn lucru ar trebui s� ne dea de g�ndit: ce anume genereaz� at�ta �nver�unare �mpotriva lui Traian B�sescu din partea alian�ei politice anti B�sescu �i a principalelor trusturi de pres�, ale c�ror patroni s�nt unii dintre cei mai boga�i oameni din Rom�nia? R�spunsul la aceast� �ntrebare ar trebui s� �i-l dea fiecare rom�n care va merge s� voteze pe 22 noiembrie �i pe 6 decembrie pentru alegerea noului pre�edinte al ��rii. �i abia dup� aflarea acestui r�spuns, fiecare rom�n va putea s� aleag� liber �i �n cuno�tin�� de cauz�. �ns� lucrurile nu s�nt deloc simple, pentru c� intoxicarea �i manipularea opiniei publice prin intermediul ziarelor, dar mai ales al televiziunilor, a atins cote greu de imaginat. Lui Traian B�sescu i s-a confec�ionat de mult imaginea pre�edintelui care a provocat tot timpul scandaluri �i crize politice. Faptul c� pre�edintele a spus �n repetate r�nduri lucrurilor pe nume, �i �n ceea ce prive�te func�ionarea greoaie a Justi�iei, �i �n ceea ce prive�te grupurile de interese care dicteaz� deciziile politice ale partidelor, �i �n ceea ce prive�te trusturile de pres� care fac jocurile murdare ale patronilor, i-a atras lui Traian B�sescu eticheta de pre�edinte care tulbur� mereu apele. Dar apele politicii rom�ne�ti s�nt tulburi de 20 de ani �ncoace, iar �n ultimii ani s�nt parc� mai tulburi ca niciodat�. Cum altfel am putea traduce sus�inerea guvernului T�riceanu-2 de c�tre PSD, dac� nu prin t�rgul dintre cele dou� partide prin care clientela politic� a PSD s�-�i poat� dezvolta nestingherit� afacerile? Cum altfel am putea traduce alian�a politic� anti B�sescu, dac� nu prin cartelul oamenilor de afaceri din spatele acestor partide, un cartel care �i pune o bun� parte a averilor la b�taie pentru a-l �mpiedica pe actualul pre�edinte s� ob�in� un nou mandat? �ntrebarea simpl� e urm�toarea: cui �i e fric� de Traian B�sescu? F�r� a face din actualul pre�edinte un justi�iar f�r� pat� �i f�r� p�rtiniri, eu cred c� frica domne�te acolo unde s-au f�cut cele mai mari averi pe c�i ilegale. Desigur c� �n cei cinci ani de mandat pre�edintele nu a reu�it s� realizeze ceea ce a promis �n vederea diminu�rii corup�iei �i a furturilor din averea statului. Dar s� nu uit�m c� avem un sistem judiciar �n care domne�te birocra�ia, c� avem magistra�i corup�i, c� imunitatea parlamentar� a fost mereu o umbrel� pentru politicienii corup�i. Mesajul de campanie electoral� al lui Traian B�sescu se refer� �n esen�� la reforma institu�iilor statului. �ntr-adev�r, �n afara unei astfel de reforme, toate mesajele electorale ale celorlal�i candida�i la func�ia de �ef al statului nu s�nt dec�t pur� demagogie. Din p�cate �ns�, c�t vor �n�elege, din acest mesaj, aleg�torii din mediul rural, �i �n general to�i aleg�torii care nu au nici cele mai elementare cuno�tin�e despre cum func�ioneaz� institu�iile �n Rom�nia? Eu cred c� foarte pu�in sau deloc. Dup� 20 de ani, pare tot mai posibil s� ne �ntoarcem de unde am plecat. Adic� s� d�m crezare mesajelor populiste ale lui Mircea Geoan�, la fel cum l-am crezut �i pe Ion Iliescu �n 1990, c�nd promitea maselor bun�stare �i prosperitate. Numai c� bun�starea de��n�at� au ob�inut-o clien�ii politici ai FSN, iar nu muritorii de r�nd. Autor: George Arun Redactor: Medana Weident |
|
Fosta membra 9am.ro 677 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Buzau |
Postat pe: 29 Octombrie 2009, ora 10:51
De la: black10131307, la data 2009-10-29 09:44:01De la: gabigabi, la data 2009-10-28 17:22:32 Ce dracu mai Traiane ! avem si curisti in Partidul Damelor Lesbiene ? ca black asta numai de fese vorbeste
Cit este Basescu in floare,nici in tocuri nu ma doare !
|
|
111dinu 1317 mesaje Membru din: 26/07/2009 Oras: Timisoara |
Postat pe: 29 Octombrie 2009, ora 11:47
De la: lasciva1, la data 2009-10-29 10:51:45De la: black10131307, la data 2009-10-29 09:44:01De la: gabigabi, la data 2009-10-28 17:22:32 Cum s� nu vorbeasc�, din moment ce este teroristul din g�oaza lui Ion Iliescu?
Nici cl�tita cu br�nz� nu se diferen�iaz� de celelalte cl�tite politice.
G�oaza este un desert preziden�ial.
"Daltonistul de urechi" aude �n "blond�" �i negru. Cine se scoal� "prea" de diminea��, r�m�ne cu "noaptea �n cap".
|
|
Postat pe: 29 Octombrie 2009, ora 11:48
De la: black10131307, la data 2009-10-29 10:48:45Rom�nia | 28.10.2009 Vai,asa crede George Arun? Pai este posibil tinand cont ca este redactor sef la revista Idei in Dialog patronata de trustul Realitatea- Catavencu si unde director este Horia Roman Patapievici. Scrie si el cum are ordin. www.ideiindialog.ro/contact.html blubird2008.blogspot.com/2009/09/citesc-pe-blogul-lui-vladimir.html "Citesc pe blogul lui Vladimir Tism�neanu un articol Deutsche Welle semnat George Arun, despre "apostolii denigr�rii". Este o luare de pozi�ie de fapt �mpotriva celor care atac� pe "intelectualii lui B�sescu". C�teva elemente mi-au atras aten�ia: -faptul c� o parte din elita rom�neasc� este criticat� �n ultimele luni se datoreaz� partizanatului politic al acesteia. Atunci c�nd consta�i c� pre�edintele are din ce �n ce mai pu�in� sus�inere public�, sau c� a pierdut contactul cu realitatea, c� face declara�ii din ce �n ce mai hazardate �i totu�i o parte dintre intelectuali au format un scut de ap�rare al pre�edintelui, ai dreptul s� te �ntrebi "ce �i m�n� pe ace�tia �n lupt�". R�spunsul dat cel mai des este interesul. Uneori evident, alteori ascuns. Nu-mi permit s� cred c� oameni care scriu articole �i c�r�i s�nt naivi; -atacurile vor continua probabil �n campania electoral�, poate sub forma injuriilor, dar nu sub forma mistific�rilor. Atacurile jurnalistice de la principalele televiziuni de �tiri de pild� se bazeaz� pe declara�ii, informa�ii, nu pe p�reri personale. Dac� pre�edintele nu i-ar fi spus de pild� Monei Pivniceru c� ar condamna-o pe loc, probabil c� presa nu ar fi vuit vreo s�pt�m�n�. Dac� nesim�irea Udrea-Ridzi nu ar fi atins apogeul dup� ce au fost impuse de pre�edinte �n guvern s-ar mai fi pierdut at��ia bani �i at�ta timp discut�nd despre ele? -nu mi se pare c� �nver�unarea din ultimele luni are de-a face cu "modelul Vadim". Dac� Vadim ar fi fost o con�tiin�� dorit� de rom�ni probabil c� ajungea demult pre�edinte. �nver�unarea se datoreaz� felului �n care pre�edintele trateaz�, de ani buni, diverse segmente ale societ��ii. A mai r�mas ceva �n societatea rom�neasc� (�n afar� de familie, PDL �i acei c��iva intelectuali) care s� nu fi fost ar�tat cu degetul �i insultat de Traian B�sescu? -este �nduio��tor s� crezi c� to�i cei care critic� pe B�sescu sau pe cei care �l ap�r� s�nt anonimi sau "sco�i de la naftalin�". Nu �tiu de ce "intelectualii lui B�sescu" (ca s� vorbesc generic) cred c� s�nt singurii care au dreptul s� se exprime �n spa�iul public sau s�nt singurii care au dreptul s� se numeasc� intelectuali. Intelectualitatea are un rol important �n orice �ar�, �i, �n vremuri potrivnice, destinul multor state a fost salvat de o m�n� de oameni care au avut curaj �i viziune. Nu e cazul Rom�niei. Cel pu�in nu dup� 90. �n 1990, intelectualitatea era legat� de fenomenul Pia�a Universit��ii. �n 2009, singurii intelectuali s�nt cei care refuz� s� vad� c� B�sescu duce Rom�nia �n neant? Cu plec�ciune �mi permit s� spun c� nu numai ei tr�iesc �n �ara asta. Deocamdat� ei v�d ceva ce restul lumii nu vede. Marile realiz�ri ale unui pre�edinte. Excelent. Ar fi bine s� ni le spun� �i nou�. De la noi se vede PSD la guvernare, Ridzi, Udrea, condamnarea magistra�ilor, pup�turi pe la diverse s�rb�tori, atacarea constant� a presei sau turism cu avionul. -�i �ntr-un articol jurnalistic, �i �ntr-o lucrare academic� se cere rigoare, s�nt dorite elementele concrete nu generale. Ar fi fost bine de spus c�nd a fost atacat Vladimir Tism�neanu de pild�, din cauza raportului Comisiei preziden�iale. Nu am auzit demult o discu�ie pe aceast� tem�. Nici nu ar fi de actualitate �n condi�iile �n care acum �n Rom�nia se vorbe�te despre o guvernare catastrofal�, cea mai proast� din ultimii 20 de ani. Nu exclud �ns� varianta ca Tism�neanu s� fi fost pomenit la pachet cu cei care se exprim�/scriu numai de bine despre B�sescu. Eu personal nu cred c� numirea lui Tism�neanu �n fruntea acelei comisii a fost o gre�eal�, sau c� raportul nu este �n general bun. Dac� ar fi s� spun ceva despre Tism�neanu plec�nd de la articolele din ultimele luni ar fi c� m� �ntristeaz� atitudinea lui vizibil� pro-B�sescu. �i nu-l pot ap�ra mereu pe motiv c� n-ar fi bine informat. -resentimentul de care pomene�te Arun exist� probabil. Dar el �l distorsioneaz�. At�ta vreme c�t ni�te ani din via�a ta au fost consuma�i de ceau�ism, c�nd al�i 20 de ani au fost �nghi�i�i de reforme, �ncerc�ri, politicianism ieftin, prostie, interes, corup�ie, nu ��i mai po�i permite s� supor�i �nc� 5 ani de b�sescianism dublat de efectele unei crize economice pus� la cale �n laboratoarele aceluia�i B�sescu. Pentru c� efectele crizei �n Rom�nia au fost dublate de un guvern iresponsabil. "Intelectualii lui B�sescu" se pun singuri �ntr-o pozi�ie de disconfort. Am mai spus-o. Dac� �n Rom�nia situa�ia se va agrava, vor avea de pl�tit �i un pre� moral. Pentru c� prin atitudinea lor au f�cut scut pentru un om, nu pentru Rom�nia. " |
|
Postat pe: 29 Octombrie 2009, ora 14:06
SCRISOARE DESCHISA
Domnului CRIN ANTONESCU Presedinte al Partidului National Liberal Candidat la Presedintia ROMANIEI Declaratia Domniei Voastre la �Stirea zilei� (Antena 3) ca :� Ion Iliescu este de apreciat pentru ca in anii �90 nu a pus armata sa impuste oameni in Piata Universitatii� ne-a lasat inmarmuriti si stupefiati in acelasi timp. Tot Excelenta Dumneavoastra a mai spus ca:� traseul lui Ion Iliescu de la partidul comunist la cel al unui politician care a ajuns sa lupte pentru Constitutie si pluralism genereaza optimism din punct de vedere antropologic� si este �un efort care merita salutat . Noi am remarcat faptul ca faceti tot posibilul sa-i atrageti de partea liberalilor pe PSD-istii care nu-l accepta pe Geoana nici ca lider de partid si nici ca eventual presedinte., iar in cazul in care intrati in turul II, fara admiratorii lui Iliescu nu aveti nici o sansa la prezidentiale! Dar nu va deranjeaza! Deriva si inconstanta din declaratii este atat de mare, incat incalcati orice principii liberale. Mul�i aleg�tori din nucleul dur al PNL, unii dintre ei �golani� care n-au sc�pat de b�tele minerilor veni�i �n Pia�a Universit��ii, nu au �nghi�it aceasta declaratie. Ioan Talpe� spunea c� PNL a fost �nfiin�at de generalul Caraman, si probabil din ordine date de sus.Asta explic� rela�ia PNL-PSD de altfel dificila si greu de�n�eles. La fel si pozi�ia lui Patriciu. Idem si cea a lui Iliescu. Nu am uitat ca PNL este creat de FSN, iar Radu Cimpeanu a admis in CPUN proportia de 50 la suta FSN-50 la suta alte partide si organizatii, din care cele mai multe erau apropiate de FSN-Iliescu. Dupa care au aparut tinerii liberali furiosi, in frunte cu arhitectul Dinu Patriciu, care a lansat clipul � Vin lupii �, indepartand astfel pentru alegerile din Duminica orbului, pe fostii membri ai PCR, aproximativ 4 milioane de romani nevinovati si speriati. PNL a ramas un partid de dimensiuni modeste controlat de Iliescu, pentru ca ulterior se se faramiteze in aripi si aripioare: Aripa tinara,PAC, PL 93, PNL-CD si tot asa . In anii insangerati de mineriade, multi am sperat ca liberalii vor deveni varful de lance al luptei anticomuniste, razbunind astfel suferinta marilor oameni de stat morti in temnitele comuniste La capitolul �esecuri�, istoricii acestor 2 decenii nu vor uita sa includa si numarul mare al fostilor informatori sau ofiteri ai Securitatii din PNL: Mircea Ionescu-Quintus, Dan Amedeo Lazarescu, Daniel Daianu ,Balaceanu-Stolnici, Alexandru Paleologu, Stefan-Augustin Doinas, Mona Musca,Titus Ghiorghioff etc. Desigur nu toti pot fi judecati cu aceeasi masura, culpabilitatea este diferita, dar impuritatea si lipsa de moralitate sunt incontestabile. Consideram mult mai important sa vorbiti de necesitatea unei Legi a lustratiei, decat sa-I pupati mainile lui Iliescu,si sa-l prezentati romanilor ca� un lider politic interesant, care a demonstrat c� oamenii pot evolua,si ca ofera motive de optimism�! Credeam ca va ganditi la Dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990 in care s-a dat NUP, si care apasa asupra credibilitatii si reformei justitiei, implicit si a imaginii Romaniei in Uniunea Europeana,mai ales ca mul�i aleg�tori din nucleul dur al nemultumitilor, unii dintre ei �golani� care n-au sc�pat de b�tele minerilor veni�i �n Pia�a Universit��ii, nu au �nghi�it aceasta declaratie! Asteptam cu interes sa prezentati o evaluare a situatiei economice si sociale a Romaniei, precum si solutii care sa ajute la iesirea din criza economica. NU sa fiti dominat de geniul machiavelic al unui Iliescu,care va ridica osanale si va vede in PSD, pentru c� �este inteligent, are un discurs agreabil �i este un om decent, f�r� apeten�� �n �mbog��irea personal�! Vroiam sa ne explicati,cum acceptati printre sofisme si ironii,vecinatatea �conservatorului Felix�,un colaborator dovedit al Securitatii,ce care noi l-am contestat cu vehementa la alegerile din 2009! Oare toate aceste divagatii regresive si obsesive ale Domniei Voastre,nu ne determina sa vedem floarea de crin (lilium candidum) ca pe o floare (de ce nu?) tombala? Cu asemenea declaratii halucinante,in mod sigur ca nota de plata pe care electoratul o sa v-o prezinte pe 22 Nov. va fi teribil de piperata! Fara condescendenta, Asociatia Victimelor Mineriadelor din Romania Presedinte Viorel ENE Asociatia Baricada Inter 1989 Presedinte Ion IOFCIU APADAR Presedinte Mihai RAPCEA Asociatia ADEVAR si DREPTATE Presedinte Ioan VARLAM SENIORII LIGII STUDENTILOR Presedinte George RONCEA |
|
Postat pe: 29 Octombrie 2009, ora 14:23
2009 Editia Scrisa OCT
27 Doar un imbecil vrea lini�te Angela Marinescu Interviu � Nucleul dur al scrisului, adic� lirismul abstract, cu �L� mare, este pur politic. Adic� este activ�, spune poeta Angela Marinescu, �n interviul acordat revistei 22. Angela Marinescu �i clameaz� at�t prob�sescismul, c�t �i dezacordul cu intelectualii pe care �i acuz� nu de ur�, ci de �prostie� �i de �delir de interpretare�. �E un �am�r�t� de marinar�, afirm� poeta despre Traian B�sescu. �A condus un vas. E adev�rat. Dar are ceva viril, la modul g�ndirii. Are o g�ndire viril�. Se mi�c� viril. R�de viril. Glume�te viril �i este serios viril. Are multe hibe. (...) Dar nu putem s�-i repro��m goliciunea din suflet, goliciunea din minte, lipsa de dorin�� de a ar�ta lumii �i altceva dec�t l�comie. Nu putem. Pentru c� se vede cu ochiul liber.� �Nimeni nu admite acum c� Traian B�sescu a avut dreptate atunci c�nd a cerut alegeri anticipate�, spune Angela Marinescu. Motivul pentru care B�sescu a decis s� candideze este legat de faptul �c� niciodat� p�n� acum nu a fost l�sat s� fac� nimic p�n� la cap�t. Tot timpul a fost atacat, ba de PSD, ba de PNL, ba de intelectualii care habar nu au pe ce lume sunt �i interpreteaz�, crede poeta. �Vina lui este una f�r� nume, extrem de subtil�, care apar�ine de personalitatea lui, de felul lui de a se impune celorlal�i. E un om puternic �i oamenii puternici sunt vinova�i pentru c� sunt puternici. La noi �n �ar�, un om puternic nu poate duce la bun sf�r�it nimic.� C�t despre ceilal�i candida�i, Angela Marinescu este la fel de tran�ant�: �Geoan� este un personaj at�t de jalnic, �nc�t m� cutremur c� ar putea s� ias� pre�edintele ��rii. Nu mai spun de Crin Antonescu �i de frivolitatea lui structural�. Angela Marinescu este sceptic� �i nu vede nimic bun dup� alegeri. �Rom�nii au un foarte mare defect: nu pot fi pu�i la punct de nimeni, nu cred �n nimeni p�n� la cap�t �i nu pot s� se supun� legilor �i regulilor niciodat� pe deplin. Nu au naivitatea necesar� unui om de bun�-credin��.� |
|
Postat pe: 29 Octombrie 2009, ora 14:25
* * *
Sunte�i mul�umit�, d-na Angela Marinescu, dup� 20 de ani � iat� au trecut cei 20 de ani ai lui Brucan �, de situa�ia general� a Rom�niei �i de situa�ia dumneavoastr�, �n particular, cea de scriitor? Vreau s� v� spun c� cele dou� posibilit��i nu sunt complementare. Se suprapun una peste cealalt�. A�a c� pot s� le iau pe r�nd. Despre faptul c� a� putea fi mul�umit� de cum se afl� acum Rom�nia nu poate fi vorba. Dup� urcarea lui Iliescu pe tanc, �n 12 ianuarie 1990, �mpreun� cu oamenii lui, am �tiut c� dorin�a de putere nu are limite, nu are control �i nu are exigen�e. A urmat mineriada care a �ngropat cu totul �ara. Occidentul ne d�duse o m�n� sau un deget �i a luat �napoi totul. Nu putea s� fie bine dup� aceea nimic, dec�t dac� ar fi venit un �B�sescu mai mult chiar dec�t B�sescu�, mai repede, �i ar fi reu�it, contrar tuturor previziunilor �n�elep�ilor, s� realizeze ceva bun pentru �ar�. �n ceea ce prive�te situa�ia mea de scriitor, vreau s� spun c� asta nu m� mi�c� prea tare. Fa�� de mine �ns�mi eu �ncerc s� �mi fac datoria c�t pot mai bine. �i de fapt nici nu este o datorie. Este o chestiune de pl�cere unit� cu, �ntr-adev�r, un sentiment de responsabilitate �i o chestiune de obsesivitate �i de fanatism �i de fapt este o rela�ie a mea cu puterea mea. C�t pot fi eu de puternic� fa�� de mine �ns�mi. �i lucrul acesta nu poate fi comentat. Nu pot s�-l comentez, pentru c� atunci c�nd te pr�bu�e�ti �ntr-o rela�ie de asta cu totul, cum m-am pr�bu�it eu �i nu am mai putut s� ies niciodat�, atunci nu mai sim�i nevoia s� comentezi lupta. Nu sunte�i o persoan� al c�rei glas s� se aud� des pe scena societ��ii civile, o voce activ� �n aceast� lume a intelectualilor �i a oamenilor de cultur�, spre deosebire de al�i confra�i ai dumneavoastr�. De ce? Tr�iesc �n urma unei lungi perioade de boal�, care m-a �inut atunci, c�t eram t�n�r�, aproape 14 ani. �i care a l�sat urme �n fiin�a mea, urme de toate felurile, psihice, somatice. �i am o anumit� pl�cere �n a fi marginal�. G�sesc o enorm� pl�cere �n a privi de pe margine �i de a avea libertatea de mi�care a omului care st� la margine. Dac� nu ar fi aceste probleme �i aceast� pl�cere, ce a�i avea de spus despre politic�, situa�ia societ��ii, Rom�nia �n general? Eu nu pot s� spun c� ratez ceva �n privin�a politicii. Dimpotriv�, contabilizez cu foarte mare precizie tot ce se �nt�mpl�, la mine acas�, �n spa�iul meu intim, privat. Pentru mine chestiunea asta este aproape suficient�. Consider c� scrisul este nucleul dur al politicii, al ac�iunii politice, �n special lirismul. Nucleul dur al scrisului, adic� lirismul abstract, cu �L� mare, este pur politic. Adic� este activ. Extrem de activ, cea mai concentrat� ac�iune pe milimetru p�trat se afl� �n nucleul lirismului. A�a ac�ioneaz� cei care fac povestea asta: �n lume, pentru lume �i prin lume. Haide�i s� nu mai speculez la nesf�r�it: sunt unii care s-au uitat foarte repede �n jurul lor, care au privit foarte repede �n jurul lor �i s-au aruncat �n exterioritate complet. Pe mine boala m-a f�cut s� privesc mereu �n mine, s� m� interesez de cum a� putea eu s� fac fa�� mai bine vie�ii. Cu intermiten�e, �n to�i anii de dup� revolu�ie, implicarea intelectualului, a omului de cultur� �n via�a cet��ii a fost privit� ca un imperativ, o necesitate, uneori chiar ca o obliga�ie. Mai este aceast� implicare at�t de vital� acum, �n special dup� tot ce s-a �nt�mplat �n ultimii ani? Ar mai avea intelectualii ceva de spus �n spa�iul public? �ntotdeauna intelectualii au ceva de spus �n toate privin�ele �i trebuie s-o fac�, mai ales �n privin�a evolu�iei democra�iei. Ce vreau s� v� spun? Condi�ia g�ndirii pe care o practic� intelectualul este prezen�a unei con�tiin�e morale. Con�tiin�a asta moral� are de f�cut un drum foarte lung �i foarte dificil, un ocol a� putea s� spun, care s� duc� totdeauna spre cel�lalt, care se afl� nu �n afara societ��ii, ci �n afara ac�iunilor �i problematicilor puterii. Democra�ia ar trebui s� fie chiar acest repro� permanent pe care �l aduce intelectualul Justi�iei - care nu este perfect� niciodat� -, �n numele celui care se afl� la margine, adic� �n numele celui de-al treilea, cel care se afl� cu fa�a c�tre societate, dar este �mpins de ea mereu spre margine. Intelectualul are chiar rolul de a sesiza acest lucru �i de a lupta pentru ca, prin exemplul lui � �i acesta este cel mai important lucru pe care pot s�-l spun �, s� arate lumii c� repro�ul fa�� de justi�ie trebuie s� duc� mereu la cel�lalt. Altfel nu are nicio valoare, nici justi�ia, nici democra�ia. Liberalismul, doctrina liberalist� aici m� nemul�ume�te. Nu g�nde�te �n mod apriori repro�ul fa�� de justi�ie, repro�ul fa�� de o justi�ie care nu �ine cont de cel de-al treilea. E ca �i cum �ntr-o gar� se afl� ni�te b�tr�ni, cu ni�te bagaje derizorii �i umile �i al�turi de ei se afl� o pereche t�n�r�, s�n�toas� �i puternic�, iar b�tr�nii asist� la cum ace�ti tineri se s�rut�, se m�ng�ie, asist� neputincio�i la cum se �nt�mpl� �n fa�a lor iubirea dintre cei doi tineri. E o chestiune care provoac� o jen� nesf�r�it�. Acest lucru trebuie sesizat de c�tre intelectuali �i acesta este repro�ul pe care ei trebuie s�-l aduc� permanent justi�iei. Intelectualitatea a fost divizat� de la bun �nceput. Au fost, s� ne aducem aminte, intelectualii anti-Iliescu, pro-Iliescu. Acum exist� intelectualii lui B�sescu �i, s� zicem, restul. Cum s-a ajuns la aceast� �mp�r�ire mult mai ad�nc�, �nc�rcat�, dup� cum vedem, de ur� �i agresivitate? La blamarea, anatemizarea �i condamnarea unora �i la consensul celorlal�i? Care ar fi explica�ia de fond dup� dumneavoastr�? Cred c� aici nu mai este vorba de ur�. Eu vreau s� spun de-a dreptul �i �mi asum cuv�ntul: este vorba de prostie. Ar fi bine s� fie ur�. Este prostie realmente. Acum, aceast� diferen�iere �n cadrul structurilor societ��ii se �nt�mpl� �i pentru c� evolu�m �i pentru c� democra�ia noastr�, precar� cum este, totu�i, evolueaz�. G�ndi�i-v� c� am �nceput cu o disiden�� minim�, pipernicit�, iar acum cei care au f�cut disiden�� au devenit ni�te oameni care ne-au ar�tat fa�a lor, aceea care avea voluptatea puterii. G�ndi�i-v� c� ace�ti oameni au evoluat �i ei. Au �nceput s� devin� mai subtili cu timpul. Unii s-au retras. Al�ii au r�mas �ntr-un joc din ce �n ce mai penibil �i ace�ti oameni, la ora asta, nu fac altceva dec�t afaceri. Nu pot denumi altfel ac�iunile lor. Pe de alt� parte, exist� intelectualii pro-B�sescu, printre care m-a� num�ra �i eu dac� m-a� considera intelectual�, dar nu m� consider. Sunt prea pr�bu�it� �n mine ca s� pot s� afirm a�a ceva despre mine, dar at�t c�t g�ndesc pot s� spun c� sunt pro-B�sescu, pentru c� m� uit �i eu �i v�d cu ochii mei, cu ochii min�ii mele. B�sescu nu e perfec�iunea �ntruchipat�. Nimeni nu spune asta. E un �am�r�t� de marinar. A condus un vas. E adev�rat. Dar are o g�ndire viril�. Se mi�c� viril. R�de viril. Glume�te viril �i este serios viril. Are multe hibe. O are pe EBA �n spate. Nu avem ce s�-i facem. A exhibat-o c�t a putut pe Elena Udrea. Deci B�sescu a f�cut gre�eli, le face �i acum. Dar nu putem s�-i repro��m goliciunea din suflet, goliciunea din minte, lipsa de dorin�� de a ar�ta lumii �i altceva dec�t l�comie. Pentru c� se vede cu ochiul liber. Ceilal�i de la PSD, ne-am s�turat de ei p�n� peste cap. Liberalii... eu nu consider c� ast�zi doctrina liberal� la noi este curat�. De vreo trei ani, liberalii fac tot ce pot s� se uneasc� ba pe fa��, ba pe dos cu PSD. �i acum suntem �n pragul unor alegeri care ar putea duce, probabil, la c�tigarea preziden�ialelor, adic� la c�tigarea puterii de c�tre un pesedist, Mircea Geoan�, ceea ce pe mine m� sufoc� de-a dreptul. �i asta numai pentru c� �i liberalii, �i pesedi�tii nu au crezut cu adev�rat �n doctrina lor. Nici unii, nici ceilal�i. Ei au vrut doar s� fie la putere. B�sescu p�n� acum nu a fost l�sat s� fac� nimic p�n� la cap�t. Tot timpul a fost atacat, ba de PSD, ba de PNL, ba de intelectualii care habar nu au pe ce lume sunt �i interpreteaz�. Au delir de interpretare, realmente. Lui B�sescu i se aduc acuze grave, c� vrea s� instaureze un soi de dictatur�, s� conduc� singur, c� for�eaz� democra�ia, c� rolul de pre�edinte-juc�tor a fost �mpins peste limite acceptabile. Sunt aceste acuze reale �i justific� ele coalizarea �mpotriva lui din ultimii ani, coalizare pe care o vedem ac�ion�nd �i acum �n campanie? Sau sunt alte motive? Motivele sunt complet ireale, iar formarea acestei coali�ii anti-B�sescu nu este dec�t prelungirea neputin�ei majorit��ii politicienilor de a vedea cu adev�rat ce �nseamn� B�sescu pentru noi. S� ne amintim c� tot r�ul, care ulterior a luat amploare, a �nceput de la refuzul lui T�riceanu de a accepta alegerile anticipate dorite de B�sescu. T�riceanu a �nceput s� o ia razna, a ie�it la ramp� �i a spus, de pild�, c� trebuie s� ne retragem trupele din Irak �i altele. Liberalii nici acum nu l-au iertat pe B�sescu pentru povestea cu T�riceanu �i pentru c� B�sescu tot timpul a avut dreptate �n ceea ce a spus. Nimeni nu mai suport� acum c� B�sescu atunci a avut dreptate s� cear� alegeri anticipate. Mai e vorba �i de canalele TV, care sunt toate conduse de a�a-zi�ii moguli. Ce caut� pe platourile televiziunilor un Sorin Ro�ca St�nescu, despre care �tim ce fel de tip este? Ce caut� Aurelian Pavelescu? Ce caut� Olgu�a Vasilescu, venit� din PRM �n PSD? Nici nu mai pot spune c��i apar la televizor �i care au un papagal de te doare biata minte. �i care nu mai pot fi suporta�i. Ce caut� Adriana S�ftoiu, care a fost consiliera lui B�sescu, s�-i apere cu din�ii pe liberali? So�ul ei, de asemenea, Renate Weber? Cum naiba s-au �nt�mplat lucrurile astea? Nu pot s� cred dec�t un singur lucru: ace�ti intelectuali nu au avut con�tiin�a moral� despre care vorbeam. Singurul, Andrei Ple�u, care a plecat de la B�sescu �i �i-a v�zut de via�a lui, nu s-a mai b�gat �n politic�. Nu este oare �i vina pre�edintelui c� �i-a �ndep�rtat at��ia oameni, care, iat�, i-au devenit du�mani? S� zicem c� ar fi o vin�. Dar cred c�, �n general, oameni ca B�sescu, inteligen�i, care �tiu ce vor, nu pot dec�t s� �ndep�rteze oamenii. Un om puternic nu atrage oamenii dec�t dac� nu este �n joc puterea imediat�. M� g�ndeam la Nae Ionescu. Vina lui este extrem de subtil� �i �ine de personalitatea lui, de felul lui de a se impune celorlal�i. Oamenii puternici sunt vinova�i pentru c� sunt puternici. Atunci, un om puternic automat se izoleaz� �i nu poate duce la bun sf�r�it nimic, �n aceast� logic�. La noi �n �ar�, un om puternic nu poate duce la bun sf�r�it nimic. Care este alternativa? Alternativa este c�, dac� va c�tiga B�sescu, se vor face alegeri anticipate, probabil. Pentru c�, f�r� alegeri anticipate, �l vor m�nca de viu �n continuare, chiar reales, toate celelalte partide. Dac� se vor face alegeri anticipate, probabil c� se vor rea�eza cumva lucrurile. Nici atunci nu sunt sigur� c� se va �nt�mpla ceva bun. Dar dac� nu va ie�i B�sescu �i va ie�i Geoan�, e�ecul politic al Rom�niei este total. Nu dramatiza�i, oare? Nu. Geoan� este un personaj at�t de jalnic, �nc�t m� cutremur c� ar putea s� ias� pre�edintele ��rii. Nu mai spun de Crin Antonescu �i de frivolitatea lui structural�. Popula�ia, a�a cum arat� �i sondajele, se pare c� �i dore�te din nou lini�te. Dup� at�ta �zbucium� din ace�ti cinci ani... Dac� cei de la noi din �ar� vor lini�te, o vor numai pentru c� nu sunt implica�i �i le este indiferent �i destinul ��rii, �i destinul lor, �i viitorul lor �i al ��rii. Le este absolut indiferent. Un om implicat nu vrea lini�te, vrea cu orice pre�, p�n� la ultima pic�tur� de s�nge, s� ias� la iveal� dreptatea, justi�ia, reforma. Ce lini�te s� vrem, Dumnezeule? S� vedem cine a pornit lupta, cine a avut dreptate, cum se bat, cu ce reguli, dac� arbitrul este corect. Ce lini�te s� a�tep�i de la �ia? Un imbecil vrea lini�te. V� asuma�i deschis op�iunea pro-B�sescu, vorbi�i ca �i cum ar fi un om providen�ial. Eu una nu cred �n oameni providen�iali. Nu, este un tip singular �n contextul nostru politic. Nu este un intelecual, nu este un om simplu, este un om pe jum�tate riguros, pentru c� a condus o nav�, pe jum�tate inteligent, pentru c� �i merge creierul, pe jum�tate de bun�-credin��, pentru c� vrea s� fac� ceva �i se vede c� vrea s� fac� ceva, pe jum�tate preocupat de problemele lui personale, probabil, pentru c� are doi copiii �.a.m.d. Este un om normal. Nu este deloc providen�ial. Dar este un om singular �n lumea noastr� politic� �i se vede cu ochiul liber c� to�i se dau la jugulara lui. Cum vede�i contextul politic �i social de dup� alegeri? Exist� vreo �ans� ca Rom�nia s� ias� din aceast� stare, s� se duc� la bun sf�r�it vreo reform�? Ce ar trebui s� fie? Cum ar trebui? Cum ar trebui s� fie? Este o vorb� din popor: degeaba �l ba�i, dac� nu-l omori. Ei, asta pot s� spun �i eu despre �tia din politic�. Nu prev�d niciun fel de lini�te, niciun fel de pace, niciun fel de echilibru. Nu �ntrev�d nimic bun. E foarte greu de �ndeplinit orice, pentru c� rom�nii au un foarte mare defect: nu pot fi pu�i la punct de nimeni, nu cred �n nimeni p�n� la cap�t �i nu pot s� se supun� legilor �i regulilor niciodat� pe deplin. Nu au naivitatea necesar� unui om de bun�-credin��. Noi nu putem crede �n nimic p�n� la cap�t. Poate �i pentru c� toate au sf�r�it �n e�ec, �n deziluzii pe m�sura speran�ei �i a �ncrederii investite. Trebuie s� spun c� popula�ia este de-a dreptul �ndobitocit� de groaz�, de stres, de mizerie, de nemul�umire. Popula�ia este a treia persoan� dintr-un joc �n care doi se m�ng�ie, se iubesc �i ea, popula�ia, st� de-o parte �i se uit� cu coada ochiului la povestea respectiv�. Dar �i popula�ia e de vin� c� nu face efortul de a g�ndi cu adev�rat, de a se educa cu adev�rat. Toate lucrurile astea merg spre un singur lucru, un fel de dezastru absolut. Ori vine unul foarte puternic �i ne pune cu botul pe labe, ori se destram� tot. Eu nu mai v�d nimic solid, nimic temeinic, totul mi se pare un haos. Care pe care! S� trecem, pe final, la literatur�. M� refer la Nobel-ul luat de Herta M�ller. Cum vede�i reac�ia oamenilor de cultur�, reac�ia autorit��ilor, care, dintr-odat�, �i-au asumat-o, au revendicat-o pe Herta M�ller? Aceast� veste nemaipomenit� a fost subminat� permanent de un g�nd care venea de departe: de fapt, Herta M�ller nu este rom�nc�, a tr�it �n Rom�nia, a �nv��at �n Rom�nia, dar nu este rom�nc�. Ce s�-i faci? Asta este. Ea f�cea parte, de fapt, din Aktionsgruppe din Banat, care citea foarte mult� literatur� german� str�in� �i care, cu 20 de ani �naintea scriitorilor no�tri, a mers pe un fel de literatur� activ�, social� cu ac�iunea inclus� �n text. Herta M�ller s-a format la �coala culturii germane. Solul era rom�nesc, dar cerul era nem�esc. �i, mai departe, consider c� nici acum nu am primit un Nobel �i c� nu �l vom primi dec�t peste vreo 50, 100 de ani, probabil, c�nd �ara va ie�i din noroi, c�nd vom face �i noi ceva care s� coloreze lumea, s� fie �ocant pentru lume, s� arate lumii c� putem �i noi s� facem ceva cu adev�rat important, semnificativ. Nu �tiu. Un Nobel poate nu, totu�i, avem scriitori de succes tradu�i, premia�i, citi�i, aprecia�i... Eu nu cred �n traducerile care se fac �n celelalte ��ri. Sunt foarte mul�i autori care au succes relativ peste hotare �i aici nici nu sunt lua�i �n seam�. Nu m� intereseaz� ace�ti scriitori. Absolut deloc. E mult mai greu acum s�-�i c�tigi aici un prestigiu, dec�t �n afar�. Str�inii sunt satura�i de scriitori de bun� calitate. Aga�� c�te un str�in din Est, �l pun �n fa�a unor premii relative... Acolo sunt scritori uria�i. Ei, din polite�e, din dorin�a de a ne ajuta, din mil� ac�ioneaz� astfel cu esticii. Arunca�i �n derizoriu... Arunc �n derizoriu. M� arunc �n derizoriu. �i eu fac parte dintre ei. �ara noastr� �nc� nu poate ie�i din anonimat. Nu cred c� vreun scriitor rom�n, la ora asta, este at�t de puternic �nc�t s� r�zbat� p�n� la Stockholm. Noi avem talent, dar nu avem revolt�. Revolta noastr� este �ngropat� �n ac�iuni culturale, �n acte derizorii de frustrare, �n chestii mici, psihologice. Revolta noastr� nu este deplin�. // Interviu realizat de ANDREEA PORA |
|
9am104023 21 mesaje Membru din: 22/07/2009 Oras: Targoviste |
Postat pe: 29 Octombrie 2009, ora 15:08
Sunt aproape in totalitate de acord,cu exceptia faptului ca in toata saracia noastra ne trebuie totusi Parlament bicameral,indiferent de numarul deputatilor si al senatorilor.
In rest,Basescu nu are nici un fel de scuza ca suntem saraci si abia ne putem plati datoriile... Fereasca -ne Dumnezeu de dictatura BASESCU! Atenie romani! |
|
Postat pe: 29 Octombrie 2009, ora 15:17
Mi se face lehamite de asemenea intelectuali gen Angela Marinescu...cine mai este si aceasta pseudointelectuala?ce hram poarta? de fapt ,daca este bolnava psihic de 14 ani,nu avem ce pretinde de la aceasta ctrafita...la balamuc cu ea!
|
|
Postat pe: 29 Octombrie 2009, ora 15:20
...daca pune la indoiala finetea lui Crin Antonescu sau intelepciunea lui Iliescu si Geoana,imi dau seama ca este o intelectuala gaunoasa mintal...dixit!
|
|
gabigabi 12108 mesaje Membru din: 1/10/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 29 Octombrie 2009, ora 17:09
De la: vaneamarin, la data 2009-10-29 09:12:07De la: 9am056627, la data 2009-10-28 17:50:15 pai chiar a strigat ca le da si, culmea, pe firul scurt fiind ,Boc si Pogea s-au executat urgent ,iar amaritii aia de oameni au plecat spre casele lor,amagiti inca o data ! ce sila mi-e de el si de perdeaua asta de fum cu referendumul ! n-am zis ca va pune batista pe tambal si nu ne va raspunde niciodata la diversele intrebari adunate in asti 5 ani ? si iar mi-e sila de avantajul pe care si l-a creeat prin acest referendum.....este evident ca se simte handicapat de atacul opozitiei si a simtit nevoia sa-si acorde singur un avans ! perfect legal,moral si etic,bineinteles !
|
|
Postat pe: 29 Octombrie 2009, ora 17:25
De la: black10131307, la data 2009-10-29 09:44:01De la: gabigabi, la data 2009-10-28 17:22:32 pai,nu prea sta-n picioare logica ta/ a voastra : atunci de ce crezi ca a adaugat cuvintul Antropologic,ptr.ca la prima vedere - asa,obtuza ca a PDL- cuvintul pus acolo e ca nuca-n perete ??! ptr.ca,dragutule cind spui Antropologic, Maimuta spui ! cit despre povestea cu Haissam ,e veche ....inca de atunci s-a spus ca-i mina lu' Sefu' acolo si si-a incasat "cadoul " cam de 3mil & si, puteti voi zice ce vreti : Realitatea este ca HAISSAN e bine merci afara din tara si cu 3 zile innainte de a dispare,orice monitorizare a lui a fost ridicata ....iar daca tu crezi c-a plecat printre oite,inseamna ca esti tinar rau ! |
|
Postat pe: 29 Octombrie 2009, ora 17:41
De la: gabigabi, la data 2009-10-29 17:25:29De la: black10131307, la data 2009-10-29 09:44:01De la: gabigabi, la data 2009-10-28 17:22:32 Gabi, nu mai incerca sa acoperi limbuta lui Crinuta ca nu tine! Asta e catindatul de care va legati sperantele! Stii, abia asteptam o confruntare Basescu - Antonescu, sa ma bucur cum o sa vi-l tavaleasca si sa arate romanilor ce se ascunde sub masca aia de papusa Chucky, dar imi dau seama ca nu e nevoie pentru ca dobitocul e asa de nating ca se pune singur in situatii penibile! Ia uite cum au inteles si altii subtilitatile lingvistice ale limberalului: SCRISOARE DESCHISA Domnului CRIN ANTONESCU Presedinte al Partidului National Liberal Candidat la Presedintia ROMANIEI Declaratia Domniei Voastre la �Stirea zilei� (Antena 3) ca :� Ion Iliescu este de apreciat pentru ca in anii �90 nu a pus armata sa impuste oameni in Piata Universitatii� ne-a lasat inmarmuriti si stupefiati in acelasi timp. Tot Excelenta Dumneavoastra a mai spus ca:� traseul lui Ion Iliescu de la partidul comunist la cel al unui politician care a ajuns sa lupte pentru Constitutie si pluralism genereaza optimism din punct de vedere antropologic� si este �un efort care merita salutat . Noi am remarcat faptul ca faceti tot posibilul sa-i atrageti de partea liberalilor pe PSD-istii care nu-l accepta pe Geoana nici ca lider de partid si nici ca eventual presedinte., iar in cazul in care intrati in turul II, fara admiratorii lui Iliescu nu aveti nici o sansa la prezidentiale! Dar nu va deranjeaza! Deriva si inconstanta din declaratii este atat de mare, incat incalcati orice principii liberale. Mul�i aleg�tori din nucleul dur al PNL, unii dintre ei �golani� care n-au sc�pat de b�tele minerilor veni�i �n Pia�a Universit��ii, nu au �nghi�it aceasta declaratie. Ioan Talpe� spunea c� PNL a fost �nfiin�at de generalul Caraman, si probabil din ordine date de sus.Asta explic� rela�ia PNL-PSD de altfel dificila si greu de�n�eles. La fel si pozi�ia lui Patriciu. Idem si cea a lui Iliescu. Nu am uitat ca PNL este creat de FSN, iar Radu Cimpeanu a admis in CPUN proportia de 50 la suta FSN-50 la suta alte partide si organizatii, din care cele mai multe erau apropiate de FSN-Iliescu. Dupa care au aparut tinerii liberali furiosi, in frunte cu arhitectul Dinu Patriciu, care a lansat clipul � Vin lupii �, indepartand astfel pentru alegerile din Duminica orbului, pe fostii membri ai PCR, aproximativ 4 milioane de romani nevinovati si speriati. PNL a ramas un partid de dimensiuni modeste controlat de Iliescu, pentru ca ulterior se se faramiteze in aripi si aripioare: Aripa tinara,PAC, PL 93, PNL-CD si tot asa . In anii insangerati de mineriade, multi am sperat ca liberalii vor deveni varful de lance al luptei anticomuniste, razbunind astfel suferinta marilor oameni de stat morti in temnitele comuniste La capitolul �esecuri�, istoricii acestor 2 decenii nu vor uita sa includa si numarul mare al fostilor informatori sau ofiteri ai Securitatii din PNL: Mircea Ionescu-Quintus, Dan Amedeo Lazarescu, Daniel Daianu ,Balaceanu-Stolnici, Alexandru Paleologu, Stefan-Augustin Doinas, Mona Musca,Titus Ghiorghioff etc. Desigur nu toti pot fi judecati cu aceeasi masura, culpabilitatea este diferita, dar impuritatea si lipsa de moralitate sunt incontestabile. Consideram mult mai important sa vorbiti de necesitatea unei Legi a lustratiei, decat sa-I pupati mainile lui Iliescu,si sa-l prezentati romanilor ca� un lider politic interesant, care a demonstrat c� oamenii pot evolua,si ca ofera motive de optimism�! Credeam ca va ganditi la Dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990 in care s-a dat NUP, si care apasa asupra credibilitatii si reformei justitiei, implicit si a imaginii Romaniei in Uniunea Europeana,mai ales ca mul�i aleg�tori din nucleul dur al nemultumitilor, unii dintre ei �golani� care n-au sc�pat de b�tele minerilor veni�i �n Pia�a Universit��ii, nu au �nghi�it aceasta declaratie! Asteptam cu interes sa prezentati o evaluare a situatiei economice si sociale a Romaniei, precum si solutii care sa ajute la iesirea din criza economica. NU sa fiti dominat de geniul machiavelic al unui Iliescu,care va ridica osanale si va vede in PSD, pentru c� �este inteligent, are un discurs agreabil �i este un om decent, f�r� apeten�� �n �mbog��irea personal�! Vroiam sa ne explicati,cum acceptati printre sofisme si ironii,vecinatatea �conservatorului Felix�,un colaborator dovedit al Securitatii,ce care noi l-am contestat cu vehementa la alegerile din 2009! Oare toate aceste divagatii regresive si obsesive ale Domniei Voastre,nu ne determina sa vedem floarea de crin (lilium candidum) ca pe o floare (de ce nu?) tombala? Cu asemenea declaratii halucinante,in mod sigur ca nota de plata pe care electoratul o sa v-o prezinte pe 22 Nov. va fi teribil de piperata! Fara condescendenta, Asociatia Victimelor Mineriadelor din Romania Presedinte Viorel ENE Asociatia Baricada Inter 1989 Presedinte Ion IOFCIU APADAR Presedinte Mihai RAPCEA Asociatia ADEVAR si DREPTATE Presedinte Ioan VARLAM SENIORII LIGII STUDENTILOR Presedinte George RONCEA |
|
Postat pe: 29 Octombrie 2009, ora 17:43
De la: black10131307, la data 2009-10-29 14:23:112009 Editia Scrisa OCT m-ai ucis cu doamna asta un pic isterica ce viseaza la VIRILITATE ! as vrea sa-i aduc aminte ca si ILIESCU a fost VIRIL in felul in care ne-a tras-o noua, bucurestenilor si in mod tragic apare o concluzie : daca in ' 92 ,dupa nebunia mineriadelor ,Iliescu a fost votat de 78% din populatia Ro care i-a admirat aceeasi Virilitate , giumbuslucurile lui Traienel sunt mizilic ! citi il vor mai vota ?vom vedea !
|
|
super_green_frog 1358 mesaje Membru din: 12/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 29 Octombrie 2009, ora 19:56
De la: 9am042611, la data 2009-10-27 22:51:19Daca la aceste alegeri mai iese basescu atunci emigrez in orice tara si renunt si la cetatenia romana. Nu inteleg cum nu-i este rusine sa se afiseze cu armata de femei inculte udrea levinsky, roberta anastase levinsky ,boagiu levinsky etc, si sa-si sfideze propria sotie .Sa-i fie rusine. De parca ai scapa undeva de ei... Sunt omniprezenti in diaspora. Eu caut deja o destinatie gen "cimitirul elefantilor". Bine, nu in sensul peiorativ sau sinistru ci doar cat mai pustiu de oameni ca "Ei". In rest... Acatiste domnilor ! Acatiste ! Sa folosim biserica in egala masura fiecare pe masura mijloacelor sale.
All Things Grow With Love
|
|
Fosta membra 9am.ro 7898 mesaje Membru din: 20/05/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 29 Octombrie 2009, ora 20:02
De la: gabigabi, la data 2009-10-29 17:43:46De la: black10131307, la data 2009-10-29 14:23:112009 Editia Scrisa OCT BUNICUTA,RUS MIC SI PROSTOVAN,BAI LABEX DE 111DINU ,DAR STIU CA COMBATETI NU GLUMA........???..UN SINGUR AMENDAMENT AS MAI AVEA SI EU,BINEINTELES DACA SE POATE ...........BAGATI MAI SI VOI IN EXPUNERILE VOASTRE MACAR O JUMATATE DE ARGUMENT,DACA AVETI .........SAU NU VA DUCE CAPUL ? DROGATULUI DE 111DINU O DEDICATIE DIN PARTEA MEA,ASTA PANA O SA FACEM CUNOSTINTA,,,,,,,,,,,,O SA TI-O TRAG !!!!!!!!!!!!!SA NU TE GANDESTI LA MODUL TAU DE A GANDI ,OBSCEN.....CI ASA CUM A SUGERAT BLACK !!!!!!!!!!! MATALE BUNICUTO DE CE AI SUFLETUL ASA DE NEGRU ?????? RUSULE TU CU DOCTRINA TA DE LINGAU ANTONESCIAN,CATE ODATA TE INTELEG,ATATA POTI ATATA TE DUCE CAPUL ,DEH ASTA E ........DAR VEZI CA TE DAI IN STAMBA.......APROPO AM FOST PRIN TARA AZI SI AM VAZUT PE TOTI STALPII UN PROSTANAC !!!!!!! SI UN HERMAFRODIT CU UCHII ALBASTRI ATARNAT DE NISTE FIRE........DISTRACTIE MARE !!!!!!!!!!! BAI TAMPAX RECICLAT DE 111DINU EU TE INTELEG CA PASIUNEA TA E GAOAZA.TI-AI DA SI VIATA PENTRU EA,DAR DACA NU MAI POTI SAU NU AI CLIENTI MAI FA SI TU O LA...BA CEVA NU MAI FI ASA DE INCRANCENAT,DESTINDETE CU O BILUTA CEVA,CU O VOTCA DE UN KL ,PASTREZATI TONUSUL CA VREAU SA REZISTI MACAR 3 MINUTE..........
� c� po�i numai s� reu�e�ti, nu ai cum s� pierzi. E�ecul este imposibil; este o iluzie. Nimic nu este e�ec. Nimic. Totul �nainteaz� in istoria umanit��ii precum se �nt�mpl� �i cu procesul ei evolutiv. Totul avanseaz� de-a lungul c�l�toriei tale.
|
|
broscuta_super_verde 1273 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 29 Octombrie 2009, ora 20:09
Nu e hermafrodit...si POATE niste chestiii spre deosebire de altii care in ciuda aparentelor s-au dovedit neputinciosi si astfel am ramas neterminati. In astfel de situatie, se stie, frustrarea e maxima. Unii mai fac si urat in mod perfect justificat.
Do the right thing or state the obvious and the 'pen will be mightier than the Sword.' The truth will set you free. It's the principle of the thing
|
|
Fosta membra 9am.ro 7898 mesaje Membru din: 20/05/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 29 Octombrie 2009, ora 20:16
De la: broscuta_super_verde, la data 2009-10-29 20:09:55Nu e hermafrodit...si POATE niste chestiii spre deosebire de altii care in ciuda aparentelor s-au dovedit neputinciosi si astfel am ramas neterminati. In astfel de situatie, se stie, frustrarea e maxima. Unii mai fac si urat in mod perfect justificat. PENTRU MINE E,BROSCUO.......SI CELALALT E PROSTANAC SI AMANDOI NU POT NIMIC DEOARECE SUNT DEJA VANDUTI,GASTILOR......OARE POTI SA ITI INCHIPUI CAT AR TREBUI SA PLATEASCA PENTRU SIMPLU FAPT DE A SE ALEGE ? MULT BROSCUTO FOARTE MULT...........CREDEMA,SI DE UNDE CA PUNGA ESTE GOALA............VEZI,AUZI,GANDESTE SI APOI DA VERDICTE,SI IN SPECIAL NU TE LUA DUPA PRESA SI TV !!!!!!!!!!!!!
� c� po�i numai s� reu�e�ti, nu ai cum s� pierzi. E�ecul este imposibil; este o iluzie. Nimic nu este e�ec. Nimic. Totul �nainteaz� in istoria umanit��ii precum se �nt�mpl� �i cu procesul ei evolutiv. Totul avanseaz� de-a lungul c�l�toriei tale.
|
|
broscuta_super_verde 1273 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 29 Octombrie 2009, ora 20:23
Offf! Tot ce se poate...'om vedea ..." bucurosi le-om duce toate"...
Do the right thing or state the obvious and the 'pen will be mightier than the Sword.' The truth will set you free. It's the principle of the thing
|
|
razvan77 91 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 29 Octombrie 2009, ora 20:55
Black am o simpla intrebare; ai putea sa scrii cateva fraze gandite de capusorul ala mic al tau? sau nu ai voie sa expui aici decat textele primite de la comitetul central? Offfff ce fund senzual trebuie sa aiba basexu de unii nu-si mai scot capul de acolo.........
Tu sa taci cand vorbesti cu mine!!!
|
|
Postat pe: 29 Octombrie 2009, ora 21:07
De la: 9am056627, la data 2009-10-29 20:02:14 Vedeti si voi singuri,CITITI MAI SUS... Vedeti un "urmas al lui Traian Basescu",pe Cifra,vedeti Romania cum o fabrica Traian Basescu, vedeti injuraci PDListi cum este acest individ....Astfel de oameni produce Basescu si pe astfel de oameni SE BAZEAZA!Vreti o Romanie asa?Daca "maine" veti indrazni sa spuneti ceva impotriva maretului conducator voi veti fi cei injurati! La inceput DOAR injurati ,atata POATE necioplitul asta ACUM!Votati Basescu inconstientilor daca nu va dati seama unde se va ajunge! Astfel de oameni ca Cifra VOR PUTEA MULT MAI MULT daca va castiga alegerile acest presedinte demagog .Cine iubeste demagogia, isteria, hotul care striga hotii, minciuna ,sa-l voteze pe Basescu.Daca o si spuneti rapid pe forum aveti sansa sa nu va injure un primitiv ca Cifra! |
|
|
|

Cine este atit de dobitoc incit sa creada intoxicarile lansate de un interlop PSD-ist ca Marean Vanghelie in fituica unui alt interlop care a facut puscarie pe vremea lui Ceausescu si care a devalizat FNI?
@black - uite, iti mai fac si eu o "traducere" din textul liberalului C.Antonescu : atunci cind a adaugat cuvintul "antropologic" in lauda catre Iliescu,l-a intepat f.f.f fin ! i-a zis ca e de felicitat evolutia de la Maimuta comunista,sub influenta timpului si mediului in care a evoluat, intr-o fiinta cit de cit umana cu ceva apetit spre democratie !
Gabi, cred ca fffffffffffff. fina a fost limbuta lui Crin pe fesele incretite ale mumiei kagebiste Iliescu!
.Sa doarma linistiti ,Sefu vegheza
). In privinta ta chiar ca avea Udrea dreptate, esti un urmas al lui Traian Basescu. Ca sa nu faci eforturi prea mari de gandire care sa te anemieze, concluzia mai Cifra, este ca nu tuturor le place stilul asta basescian marlanesc pe care il folosesti tu si cu stapanul tau. Daca ai impresia ca marlania si mojicia inseamna barbatie te inseli mai Cifra si ai niste mentalitati primitive.
.Tu stateai sa injuri pe aici pe forum in loc sa te duci si sa iei capre pe carca in locul sefului ! Si gandeste-te ,asta este abia inceputul!!!!! Va cadea Base asta exact ca Ceausescu, strigand ca mai da 10 lei si fugarit de toata tara.Parca o aud pe Nutzi..."Stati linistiti la locurile dumnevoastra tovarasi,linisteeeee!"