Info
x
Basescu
|
Fosta membra 9am.ro 1563 mesaje Membru din: 23/06/2009 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 29 Octombrie 2009, ora 09:29
Cine este atit de dobitoc incit sa creada intoxicarile lansate de un interlop PSD-ist ca Marean Vanghelie in fituica unui alt interlop care a facut puscarie pe vremea lui Ceausescu si care a devalizat FNI? Marean, fiul unui tata evreu si o mama tiganca, va manipuleaza ca pe fraieri! Nu aveti decit sa credeti ce va toarna, dar asta inseamna ca nu sunteti mai presus ca el! vineri, 23 octombrie 2009 GARDIANUL devine oficial, datoritã lui Vanghelie, tribuna dejecþiilor DGIPI Cotidianul "Gardianul", controlat de Sorin Ovidiu Vîntu prin intermediul lui Liviu Luca, publicã în ediþia sa de astãzi, 23 octombrie, o aºa-zisã dezvãluire care ar sugera implicarea lui Traian Bãsescu în fuga lui Omar Hayssam (foto, în bluzã verde, alãturi de Dinu Patriciu - centru - ºi Dorin Marian - dreapta). Conform "documentului" (cel mai probabil "o fãcãturã") publicat de gazeta amintitã, Hayssam ar fi afirmat, înainte de a intra în arest, cã Traian Bãsescu i-ar fi spus sã plece din România. În realitate însã, "Gardianul" nu face decât sã joace pe melodia lui Vanghelie ºi sã confirme astfel previziunile fãcute în urmã cu aproape douã luni de acest lider al PSD, aflat în cârdãºie cu Hrebenciuc, Cãtãlin Voicu ºi generalul Miticã Iliescu. Asta înseamnã, dacã i-am da crezare lui Vanghelie (ºi nu vãd de ce nu am face-o, câtã vreme se dovedeºte cã a avut dreptate) cã "Gardianul" a devenit tribuna DGIPI, sau cã executã ordinele venite de la ofiþeri ai acestui serviciu secret. Iatã ce spunea Vanghelie (foto stânga, alãturi de ºeful Cãtãlin Voicu) pe 7 septembrie 2009: "Se discutã, ºi am discutat ºi cu dumneavostrã (jurnaliºtii – n.r.), ºi cu domniºoara, ºi cu domniºoara (jurnaliºti – n.r.) se discutã despre faptul cã existã o bucãþicã cu Omar Hayssam în care preºedintele poate sã aibã o problemã. Asta nu ºtiu, vedem în urmãtoarea perioadã cum va apãrea pe piaþã ºi nu e calitatea mea sã verific eu cum se transmit acele date pe piaþã ºi cãtre mass-media", a afirmat el. Cu regret faþã de foºtii mei colegi de la aceastã publicaþie, trebuie sã mãrturisesc faptul cã am vãzut cel puþin un ofiþer de la DGIPI venit în redacþia "Gardianul" ºi mã refer aici doar la celebrul comisar ºef Remus ªpan (foto dreapta, publicatã, evident, de Gardianul). Am aflat, pe surse, cã individul este mason (ºorþar, adicã mascul dubios cu ºorþuleþ sau rochiþã) ºi cã acesta ar fi motivul pentru care ar fi poposit, din când în când, prin redacþia amintitã. E posibil însã ca nu masoneria sã-l fi trimis printre negriºorii lui Vîntu, deºi dacã ai lua la analizat lista masonilor implicaþi ai fi de altã pãrere... ªpan nu a fost însã singurul ofiþer DGIPI (transferat de ceva vreme la IGPF) care a venit în vizitã la anumite persoane din redacþie, dar deocamdatã doar el pare a corespunde profilului conturat de Vanghelie, adicã de turnãtor. Conform informaþiilor apãrute în presã, ªpan este un individ lipsit de scrupule, un personaj implicat atât în scurgeri de informaþii din DGIPI, cât ºi în complicitate cu infractori ºi membri ai crimei organizate din þara asta. Cineva m-a informat, chiar pe acest blog, cã ªpan oferea informaþii secrete chiar ºi celor implicaþi în afacerea Buldozerul: "Danut vezi ca prietenul prietenului tau de la Gardianul, comisarul sef Remus Span nu a fost demis degeaba. Are doua dosare penale, unul la DIICOT pentru divulgare de secrete si unul pentru coruptie la DNA. Fratele Remus este cel care le oferea protectie si informatii din interior infractorilor din afacerea Buldozerul. I-au retras certificatul ORNISS si i-au perchezitionat biroul si casa. Span a fost citat cu mandat de aducere, dar s-a internat si si-a tras certificat medical ca nu poate suporta regimul penitenciar" - mi-a transmis un "Anonim" de bine. Prin urmare existã persoane care cunosc traseul lui ªpan prin redacþiile bucureºtene, dar ºi traseul gazdelor acestuia (din Bucureºti sau Satu Mare), ceea ce îi face pe unii sã aibã coºmaruri atunci când ajung în dormitor ºi sting lumina. Unii deja se gândesc, probabil, sau ar trebui sã se gândeascã, dacã vor fi sãltaþi în aceastã noapte sau în urmãtoarea. Nu vor afla decât atunci când vor auzi bãtãile în uºã. Pânã atunci vor executa, ca ºi pânã acum, ordinele superiorilor... Revenind la diversiunea lansatã de "Gardianul" cu sprijinul DGIPI (evident, dacã ne luãm dupã Vanghelie ºi nu vãd de ce nu ne-am lua câtã vreme a previzionat corect!) ea a fost fãcutã respectând standardele impuse de tonomatele consacrate ale lui Sorin Ovidiu Vîntu. Iatã ce se spune cã ar fi declarat Hayssam: "A plecat el (dr Yassin- nn.DB) in Irak asa cum v-am spus. De acolo am tinut legatura cu el tot timpul. I-am raspuns la tot ce-a solicitat, ce-a vrut. Intre timp, asa cum stiti, au fost cateva intalniri cu Presedintele. Si atunci, eu chiar am inceput sa intreb de presiunile care se faceau asupra mea si domnul Presedinte chiar mi-a spus: “Iti iei copiii si du-te in America! Eu sunt Presedintele Romaniei si ai toate garantiile!” I-am spus: “Domnule Presedinte, uitati, speculatiile de care a aflat presa, sunt monitorizat...”. “Nu, te rog frumos sa stai linistit, eu iti garantez ca nu se atinge nimeni de un fir de par de al tau!” “Bine, domnule Presedinte, cum spuneti, mergem la orice, la orice posibil”. Si Presedintele a cerut sa mai mearga cineva sa-l ajute pe doctorul Yassin. Si intre timp eu am fost arestat". Cine crede ce spune Hayssam, poate crede orice. Interlopii lui Vanghelie asta vor sã se înþeleagã. ªi dacã vor ei, atunci e musai. Numai cã nu toþi îi susþinem pe interlopi. Iatã de ce unii dintre noi ne putem permite sã-i corectãm pe slujbaºii lui Sorin Vîntu. Dealtfel, cum se ºtie deja, materialele manipulatorii lansate prin "Gardianul" sunt preluate imediat de Realitatea TV ºi împrãºtiate asemenea rahatului aruncat în ventilator. Nu mai vorbim aici de tonomatele care aleargã disperate pe ruta Vîntu (RTV)-Voiculescu (Antena3)-Vîntu (RTV), doar pentru cã aºa îºi pot servi stãpânul care le dã "ovãzul". Revenind la parabola "ventilatorului", cam aºa s-a întâmplat ºi asearã cu diversiunea Hayssam. Astfel, la emisiunea de pe Realitatea TV a tonomatului Adrian Ursu (un individ cunoscut deja pentru lipsa oricãrei urme de profesionalism jurnalistic), generalul Degeratu a afirmat cã dupã ºtiinþa sa, oficial, nimeni nu a înregistrat discuþia cu Hayssam care a avut loc, în septembrie 2005, la Parchetul General. Prin urmare, dacã ea ar fi realã, atunci cel care ar fi înregistrat-o ilegal nu putea fi decât un membru al mafiei anti Bãsescu. Ar putea fi vorba, evident, ºi de o "fãcãturã", ceea ce nu m-ar mira. Oricum, "documentul" nu confirmã decât cã, înainte de a fi arestat, Hayssam a afirmat cã Bãsescu i-ar fi spus cã poate parãsi þara ºi ar putea chiar sã-l sprijine. Adicã afirmaþii fãrã altã valoare decât cea perceputã de manipulatorii lui Sorin Vîntu. Presupunând prin absurd cã aºa ar fi stat lucrurile, care ar fi problema? Dacã Bãsescu a afirmat cã îl ajutã sã plece din þarã, acelaºi Bãsescu a mai afirmat, conform presupusului document, cã nimeni nu i se va atinge de un fir de pãr. Ori Hayssam a fost apoi rapid arestat, ceea ce contrazice ultima afirmaþie, adicã Bãsescu nu i-a spus sirianului adevãrul. Prin urmare lucrurile nu stau aºa cum sugereazã fiþuica folositã de mafia anti-Bãsescu. Evident, întrebându-i pe "jurnaliºtii" de la "Gardianul" dacã Bãsescu ar fi fost în stare sã-i promitã lui Hayssam scoaterea discretã din þarã, rãspunsul e afirmativ, ãsta e visul vieþii lor de câþiva ani încoace! Acolo pânã ºi caricaturistul e înþepenit, de câþiva ani, pe comanda anti-Bãsescu!...Cine-i bagã, însã, în seamã, în afara celor doi moguli care le asigurã salariile ºi dispensele? Revenind la combinaþia cu Realitatea TV, ventilatorul care împrãºtie rahatul "Gardianul", ea a fost împlinitã prin desemnarea lui Adrian Ursu ºi a fostei angajate a lui Dan Voiculescu (mereu îi uit numele, probabil cã e unul care nu conteazã) ca gazde ale dezbaterii publice a acestei manipulãri. Ursu ºi-a fãcut datoria de slugã aºa încât printre invitaþii sãi la emisiunea de execuþie publicã a lui Traian Bãsescu au fost persoane precum Ovidiu Ohanesian, Mugur Ciuvicã, Bogdan Chireac, Miticã Iliescu, Dan Nica ºi Sorin Roºca Stãnescu, adicã duºmani declaraþi ai lui Traian Bãsescu. Dintre ei, Ovidiu Ohanesian este singurul pe care îl înþeleg deoarece un om care a stat cu pistolul la tâmplã poate sã spunã orice, indiferent dacã valoarea de adevãr a spuselor sale este zero, aceasta fiind mai puþin importantã faþã de experienþa trãitã, pe propria-i piele, în Irak. Ceilalþi indivizi amintiþi, însã, nu sunt decât niºte papagali de serviciu aflaþi în subordinea mafioþilor anti-Bãsescu. Generalul rezervist Miticã Iliescu, spre exemplu, adicã ºeful ºefului (Voicu) lui Vanghelie, a intervenit ca sã lanseze ipoteza cã nu DGIPI ar fi fãcut interceptarea publicatã de Gardianul ci altcineva. Astfel, Iliescu a afirmat cã a aflat anul trecut de aceastã discuþie dintre Hayssam ºi Degeratu, ºi cã ea nu ar fi fost înregistratã de DGIPI, ci de cãtre un alt serviciu de informaþii cu atribuþii în Siguranþa Naþionalã. Ghici care?! Iliescu s-a referit, evident la SRI, fie pentru cã omul are un fix, fie cã bãnuieºte cã SRI este singurul serviciu de informaþii care-i poate proba implicarea în mafia anti-Bãsescu. Rolul lui Dumitru Iliescu este însã priceput de oricine, anume acela de a înlãtura suspiciunea cã tocmai serviciul de informaþii pe care l-a controlat vreme de aproape nouã luni (DGIPI) a scos pe piaþã fãcãtura cu Hayssam. Pãi dacã el nu se disculpã, atunci cine s-o facã?! Dumitru Iliescu a comis însã o greºealã fundamentalã intervenind la RTV: el a confirmat cã ºi-a pãstrat vechea reþea de poliþie politicã, aflatã în slujba lui Ion Iliescu, reþea care l-a alimentat continuu cu informaþii chiar ºi dupã ce a trecut în rezervã. Dacã s-a fãcut o asemenea stenogramã, sau s-a contrafãcut, atunci e de înþeles cum e posibil sã fi aflat de ea tocmai cel care îl controleazã pe Vanghelie, beneficiarul primar ºi de facto al informaþiilor de la DGIPI! ©Dan Badea |
|
alessia 163 mesaje Membru din: 27/10/2009 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 29 Octombrie 2009, ora 09:30
Mai Traiane,ai vazut sicriul adus de fermieri?Au zis ca-l pun la pastrare oentru 22 noiembrie cind vei face infarct
ROMANIA ARE NEVOIE DE SCHIMBARE ,BASESCU A CUFUNDAT ROMANIA IN DEZASTRU ECONOMIC
M-am edificat ! Șmecheria este clara,in 2007,in 2009 au fost prezenti la vot doar 5-6 milioane de votanti dar cu STS ul voturile au fost trecute la ambele parti si la urma au mai fost fabricate citeva sa faca diferenta pentru Basescu.Impunerea CCR ca pentru validarea Referendumului din 29 iulie 20012 sa fie 1/2 din electorat la vot,iar PDL ul sa boicoteze Referendumul interzicind prezenta la vot,se bazeaza tocmai pe faptul ca românii nu se prezinta la vot din comoditate,nepasare,analfabetism politic,indoctrinare,prostie etc si nu se poate atinge pragul de 9125000.
DAR CE LEGITIMITATE ARE UN PRESEDINTE CARE FUGE DE POPOR SI BOICOTEAZA REFERENDUMUL ??????
|
|
Fosta membra 9am.ro 677 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Buzau |
Postat pe: 29 Octombrie 2009, ora 09:37
Lasa Traiane ca ma dezbrac eu de caracter si voi striga:Hai Traiane ca pierdem banii si cind ma vor vedea goala te vor vota toti golanii
Cit este Basescu in floare,nici in tocuri nu ma doare !
|
|
Postat pe: 29 Octombrie 2009, ora 09:38
Crin Antonescu îl spalã de sânge pe Ion Iliescu
Scris de George Roncea Pagina 2 din 2 Candidatul PNL la prezidenþiale, Crin Antonescu, a declarat la „ªtirea zilei“ cã Ion Iliescu este de apreciat pentru cã în anii ‘90 nu a pus Armata sã împuºte oameni în Piaþa Universitãþii. Liderul PNL a mai spus cã traseul lui Ion Iliescu de la partidul comunist la momentul actual genereazã „optimism din punct de vedere antropologic“ ºi este „un efort care meritã salutat“. Antropologia se ocupã cu studiul ºtiinþific al omului, iar la începuturile sale antropologia evoluþionistã, dominantã în epocã, susþinea cã prin studierea „primitivilor animalici“, aflaþi pe o treaptã inferioarã de evoluþie, putem ajunge la concluzii asupra evoluþiei speciei umane în timpul prezent. Crin Antonescu, informat probabil asupra semnificaþiei utilizãrii termenului, a trasat o linie de legãturã între animalicul primitiv Ion Iliescu ºi evoluþia de astãzi a politicienilor creaþi tot de el. Antropologia joacã însã o festã politicienilor deoarece impresia generalã, lipsitã de orice optimism, este cã animalele politice de astãzi sunt la fel de abjecte ºi lipsite de bun simþ ca ºi Tataia lor, animalicul Ion Iliescu. Oricum meritã consemnat ºi fixat acest moment al campaniei electorale în care Ion Iliescu este readus în prim-plan, dovedindu-se cã potenþialul sãu de utilizare nu s-a epuizat. Sã-l auzi pe liderul liberalilor Crin Antonescu cum îl ridicã în slãvi pe criminalul ce a distrus 20 de ani din istoria României face cât o vizitã în bestiarul grãdinii zoologice a kominternului. Pe de altã parte, ºi bãtrâna cucuvea kominternistã ºi-a gãsit, în sfârºit, lãudãtorul potrivit - un broscoi exoftalmic care orãcãie cretinisme - fãrã orice complex al bunului-simþ - pe orice post de televiziune din ograda Grivco-FNI. Pentru cei care au uitat, Ion Iliescu, din punct de vedere antropologic, un criminal cu mâinile roºii de sânge - este cel care în iunie 1990 a cerut ºi coordonat reprimarea cu bestialitate a manifestaþiei din Piaþa Universitãþii. În urma represiunii din iunie 1990 a rezultat un numãr de 756 de rãniþi, peste 1.300 de bucureºteni au fost bãtuþi ºi reþinuþi abuziv (între 2 ºi 60 de zile), au „rezultat“ 4 morþi prin împuºcare, 18 rãniþi prin împuºcare recunoscuþi oficial, în realitate fiind peste 100 de persoane care au decedat, majoritatea în urma loviturilor primite în cap ºi în alte pãrþi vitale, lovituri primite de la mineri, în 14-16 iunie. Ion Iliescu - tartorul Represiunii militare Sintezele informative ale serviciilor de informaþii, jurnalele de activitate ºi registrele unitãþilor Armatei, înregistrãrile convorbirilor telefonice oficiale, dar ºi alte documente militare menþioneazã implicarea ex-preºedintelui Ion Iliescu în reprimarea demonstraþiei din iunie 1990, prin ordinele date cadrelor militare cu putere de decizie. Ordinele date de Iliescu vizau intervenþia în forþã contra demonstranþilor, distribuirea de muniþie cãtre soldaþi, utilizarea de mijloace chimice. Ion Iliescu a ordonat ºi punerea baionetelor la arme, care sã fie folosite în caz de nevoie împotriva „contrarevoluþionarilor legionari care au ridicat drapelul verde pe sediul Poliþiei Capitalei“. Iliescu a ordonat, de fapt, o represiune dupã modelul celei dispuse de Antonescu. Aºa cum s-a menþionat ºi în rechizitoriul iniþial, din probatoriul administrat ºi actele aflate la dosar rezultã cã militarii din U.M. 01847 Buzãu, care au tras 1.466 de gloanþe de rãzboi - la fel ca ºi trãgãtorii de la sediul Ministerului de Interne, au executat un ordin militar, legal în formã ºi aparent legal în conþinut, fãrã cã ei sã aibã posibilitatea, în condiþiile date, de a nu-l îndeplini. Mai mult, ca urmare a informaþiilor primite de la cel mai înalt nivel, ei aveau convingerea cã acþioneazã împotriva unei „rebeliuni legionare ºi cã trebuie sã acþioneze ca atare“. Ulterior, Ion Iliescu revine asupra temei Rebeliunii, întãrind-o. Astfel, la orele 22.00, preºedintele Ion Iliescu a comunicat în noaptea aceasta (13/14.06.1990) cã elemente legionare vor încerca sã pãtrundã în alte obiective, aceºtia având asupra lor arme ºi muniþie; toþi sunt chemaþi sã se apere împotriva celor ce nu sunt revoluþionari, ci contrarevoluþionari legionari. Comunicarea a fost transmisã la toate comandamentele militare. Fostul ºef al statului, Ion Iliescu, a folosit întreg lanþul aflat în subordinea sa - de la ministrul de Interne, generalul Mihai Chiþac, la comandanþii superiori militari, pentru a da ordinul de reprimare. Prin urmare, liderul de la care a plecat ordinul de justificare a executãrii focului este direct responsabil de faptele comise de cãtre cei folosiþi în acþiune. Jurnalul de luptã dezvãluie implicarea directã a lui Iliescu Actorii principali ai teatrului de operaþiuni sunt binecunoscuþi, iar din Jurnalul de operaþiuni al unitãþilor Armatei în Bucureºti se deduc cu limpezime treptele nivelului de rãspundere ºi rolul liderial al lui Ion Iliescu. „Jurnalul“ este un document preþios care pune în luminã concentrarea de forþe aruncate la ordinul lui Ion Iliescu asupra cetãþenilor Capitalei. Republicãm o parte din acest Jurnal, prezentat tot de „Curentul“, în luna iunie a acestui an. Ion Iliescu este cel care, dupã cum rezultã foarte clar din Jurnalul de luptã, a declarat Armatei „cã este vorba de o rebeliune legionarã“ ºi a cerut „a se acþiona în consecinþã“. Dupã cum se ºtie, aºa-zisa Rebeliune din vremea lui Antonescu a fost înãbuºitã în sânge de cãtre Armatã, iar comandanþii militari din perioada regimului Iliescu au înþeles foarte bine mesajul, respectiv modelul de acþiune care avea coordonate istorice bine cunoscute. Calea liberã cãtre crimã a dat-o Ion Iliescu personal, garantul ideologic al Represiunii, furnizorul de autoritate al „justificãrii“ Rebeliunii legionare. Preºedintele Televiziunii, Rãzvan Theodorescu, a afirmat ulterior, marºând pe aceeaºi tezã a ameninþãrii legionare lansate de Ion Iliescu: „Ameninþãrile antisemite au fost subestimate. Consider cã s-a fãcut o greºealã în a se subestima ameninþãrile antisemite, antinaþionale, cu cruci încârligate la adresa noastrã“. Tragerile militarilor cu gloanþe de rãzboi s-au efectuat în baza convingerii cã au dreptul sã deschidã focul, deoarece ºeful statului a instituit o stare fortuitã de necesitate invocând teoria Rebeliunii legionare. Ion Iliescu a incitat hotãrât ºi direct la rãspunsul cu mijloace militare, de rãzboi, împotriva „Rebeliunii“. Fantasma legionarã din creierul sub-uman al lui Iliescu Influenþa exercitatã de acesta, ascendenþa sa liderialã a activat mecanisme de subordonare - explicabile mai ales la militari. Tradiþia obedienþei a dus la ascultarea orbeascã ºi la executarea mãsurilor armate împotriva civililor, iar direct responsabil pentru faptele abominabile este în primul rând Ion Iliescu, care a folosit cu cinism fantasmagoria legionarã pentru a justifica reprimarea criminalã a opozanþilor anticomuniºti, a studenþilor Pieþei Universitãþii. În acest context apare foarte clar implicarea ºefului statului Ion Iliescu în coordonarea personalã a acþiunilor forþelor militare inclusiv a celor aparþinând Ministerului Apãrãrii Naþionale, fiind relevantã înregistrarea din Jurnalul Acþiunilor de Luptã existent la Ministerul Apãrãrii Naþionale ºi în care generalul ªchiopu a consemnat intervenþia ºefului statului pentru trimiterea de tehnicã de luptã, efective militare ºi distribuirea muniþiei de rãzboi la aceste efective. Deoarece România nu se afla în stare de rãzboi, scoaterea din cazãrmi a trupelor Ministerului Apãrãrii Naþionale avea un caracter ilegal, care a creat condiþiile pentru ca aceste efective sã foloseascã muniþia de rãzboi ce le-a fost distribuitã din ordinul sau la intervenþia lui Iliescu, apãrånd premizele unui mãcel ºi genocid împotriva propriului popor român. Activitãþile criminale din ziua de 13 iunie au fost în întregime pregãtite, organizate ºi executate de cãtre autoritãþile statului sub dirijarea constantã a lui Ion Iliescu: conducerea politicã, Ministerul de Interne ºi, într-o anumitã mãsurã, ºi Ministerul Apãrãrii Naþionale; la acþiunea criminalã a acestora s-a adãugat mai tårziu complicitatea Ministerului public ºi al Justiþiei în general. Ca unul dintre cei care au fost þintã directã a gloanþelor trase la ordinul lui Ion Iliescu ºi din toate aceste motive consemnate mai sus, cred cu tãrie, astãzi, cã Crin Antonescu este un cretin, o javrã neghioabã ºi un jeg sub-uman, antropologic vorbind. Semnez ºi susþin. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 29 Octombrie 2009, ora 09:44
De la: gabigabi, la data 2009-10-28 17:22:32 Gabi, cred ca fffffffffffff. fina a fost limbuta lui Crin pe fesele incretite ale mumiei kagebiste Iliescu!Se pricepe baiatul la chestii de'astea! Bravo lui! Dovada de lim(b)eralism de prima clasa! |
|
alessia 163 mesaje Membru din: 27/10/2009 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 29 Octombrie 2009, ora 09:50
Lasa mai black ca Traian are mercenari de la Omar Haisam in caz de ceva....
ROMANIA ARE NEVOIE DE SCHIMBARE ,BASESCU A CUFUNDAT ROMANIA IN DEZASTRU ECONOMIC
M-am edificat ! Șmecheria este clara,in 2007,in 2009 au fost prezenti la vot doar 5-6 milioane de votanti dar cu STS ul voturile au fost trecute la ambele parti si la urma au mai fost fabricate citeva sa faca diferenta pentru Basescu.Impunerea CCR ca pentru validarea Referendumului din 29 iulie 20012 sa fie 1/2 din electorat la vot,iar PDL ul sa boicoteze Referendumul interzicind prezenta la vot,se bazeaza tocmai pe faptul ca românii nu se prezinta la vot din comoditate,nepasare,analfabetism politic,indoctrinare,prostie etc si nu se poate atinge pragul de 9125000.
DAR CE LEGITIMITATE ARE UN PRESEDINTE CARE FUGE DE POPOR SI BOICOTEAZA REFERENDUMUL ??????
|
|
Fosta membra 9am.ro 6780 mesaje Membru din: 13/02/2009 |
Postat pe: 29 Octombrie 2009, ora 10:15
"Preºedintele s-a cocoþat pe ghiveci ºi cu talanga în mânã a muls voturile ciobanilor
Gandul ªeful statului a generat ieri o premierã europeanã: primul discurs la portavoce al unui preºedinte de þarã de pe un ghiveci din faþa Palatului Prezidenþial. Bãsescu a anunþat un grup de þãrani cã statul le dã "15 lei la oaie ºi 200 de lei la vitã". Asta insa nu acum deoarece Boc nu mai are bani .Altadata... .Sa doarma linistiti ,Sefu vegheza
|
|
Fosta membra 9am.ro 241 mesaje Membru din: 8/08/2008 Oras: Constanta |
Postat pe: 29 Octombrie 2009, ora 10:42
De la: vaneamarin, la data 2009-10-29 10:15:02"Preºedintele s-a cocoþat pe ghiveci ºi cu talanga în mânã a muls voturile ciobanilor De unde sa mai dea Boc ca a dat pentru a se face mare STADION LA CLUJ la Nutica sa facem excursii etc. astia cu caprele sa puna deoparte vrejuri pentru la iarna cai pamintul plin de ciulini.Vezi mai Vanea ce rau esti ?
|
|
|
|
|
NESIMTITUL 786 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: Cluj |
Postat pe: 29 Octombrie 2009, ora 10:46
Asa este sefu ,am pus si ceva deoparte ,am dat si pentru MARELE STADION LA CLUJ ca ma trimiteau clujenii la coasa ,noroc cu matale ca ma tii interimar ,ca daca era altul sa respecte Constitutia ,trebuia sa-mi cumpar coasa
|
|
Postat pe: 29 Octombrie 2009, ora 10:48
România | 28.10.2009
www.dw-world.de COMENTARIU: Cui îi e fricã de Traian Bãsescu? Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: Traian BãsescuUn lucru ar trebui sã ne dea de gîndit: ce anume genereazã atîta înverºunare împotriva lui Traian Bãsescu din partea alianþei politice anti Bãsescu ºi a principalelor trusturi de presã, ale cãror patroni sînt unii dintre cei mai bogaþi oameni din România? Rãspunsul la aceastã întrebare ar trebui sã ºi-l dea fiecare român care va merge sã voteze pe 22 noiembrie ºi pe 6 decembrie pentru alegerea noului preºedinte al þãrii. ªi abia dupã aflarea acestui rãspuns, fiecare român va putea sã aleagã liber ºi în cunoºtinþã de cauzã. Însã lucrurile nu sînt deloc simple, pentru cã intoxicarea ºi manipularea opiniei publice prin intermediul ziarelor, dar mai ales al televiziunilor, a atins cote greu de imaginat. Lui Traian Bãsescu i s-a confecþionat de mult imaginea preºedintelui care a provocat tot timpul scandaluri ºi crize politice. Faptul cã preºedintele a spus în repetate rînduri lucrurilor pe nume, ºi în ceea ce priveºte funcþionarea greoaie a Justiþiei, ºi în ceea ce priveºte grupurile de interese care dicteazã deciziile politice ale partidelor, ºi în ceea ce priveºte trusturile de presã care fac jocurile murdare ale patronilor, i-a atras lui Traian Bãsescu eticheta de preºedinte care tulburã mereu apele. Dar apele politicii româneºti sînt tulburi de 20 de ani încoace, iar în ultimii ani sînt parcã mai tulburi ca niciodatã. Cum altfel am putea traduce susþinerea guvernului Tãriceanu-2 de cãtre PSD, dacã nu prin tîrgul dintre cele douã partide prin care clientela politicã a PSD sã-ºi poatã dezvolta nestingheritã afacerile? Cum altfel am putea traduce alianþa politicã anti Bãsescu, dacã nu prin cartelul oamenilor de afaceri din spatele acestor partide, un cartel care îºi pune o bunã parte a averilor la bãtaie pentru a-l împiedica pe actualul preºedinte sã obþinã un nou mandat? Întrebarea simplã e urmãtoarea: cui îi e fricã de Traian Bãsescu? Fãrã a face din actualul preºedinte un justiþiar fãrã patã ºi fãrã pãrtiniri, eu cred cã frica domneºte acolo unde s-au fãcut cele mai mari averi pe cãi ilegale. Desigur cã în cei cinci ani de mandat preºedintele nu a reuºit sã realizeze ceea ce a promis în vederea diminuãrii corupþiei ºi a furturilor din averea statului. Dar sã nu uitãm cã avem un sistem judiciar în care domneºte birocraþia, cã avem magistraþi corupþi, cã imunitatea parlamentarã a fost mereu o umbrelã pentru politicienii corupþi. Mesajul de campanie electoralã al lui Traian Bãsescu se referã în esenþã la reforma instituþiilor statului. Într-adevãr, în afara unei astfel de reforme, toate mesajele electorale ale celorlalþi candidaþi la funcþia de ºef al statului nu sînt decît purã demagogie. Din pãcate însã, cît vor înþelege, din acest mesaj, alegãtorii din mediul rural, ºi în general toþi alegãtorii care nu au nici cele mai elementare cunoºtinþe despre cum funcþioneazã instituþiile în România? Eu cred cã foarte puþin sau deloc. Dupã 20 de ani, pare tot mai posibil sã ne întoarcem de unde am plecat. Adicã sã dãm crezare mesajelor populiste ale lui Mircea Geoanã, la fel cum l-am crezut ºi pe Ion Iliescu în 1990, cînd promitea maselor bunãstare ºi prosperitate. Numai cã bunãstarea deºãnþatã au obþinut-o clienþii politici ai FSN, iar nu muritorii de rînd. Autor: George Arun Redactor: Medana Weident |
|
Fosta membra 9am.ro 677 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Buzau |
Postat pe: 29 Octombrie 2009, ora 10:51
De la: black10131307, la data 2009-10-29 09:44:01De la: gabigabi, la data 2009-10-28 17:22:32 Ce dracu mai Traiane ! avem si curisti in Partidul Damelor Lesbiene ? ca black asta numai de fese vorbeste
Cit este Basescu in floare,nici in tocuri nu ma doare !
|
|
111dinu 1317 mesaje Membru din: 26/07/2009 Oras: Timisoara |
Postat pe: 29 Octombrie 2009, ora 11:47
De la: lasciva1, la data 2009-10-29 10:51:45De la: black10131307, la data 2009-10-29 09:44:01De la: gabigabi, la data 2009-10-28 17:22:32 Cum sã nu vorbeascã, din moment ce este teroristul din gãoaza lui Ion Iliescu?
Nici clãtita cu brânzã nu se diferenþiazã de celelalte clãtite politice.
Gãoaza este un desert prezidenþial.
"Daltonistul de urechi" aude în "blondã" ºi negru. Cine se scoalã "prea" de dimineaþã, rãmâne cu "noaptea în cap".
|
|
Postat pe: 29 Octombrie 2009, ora 11:48
De la: black10131307, la data 2009-10-29 10:48:45România | 28.10.2009 Vai,asa crede George Arun? Pai este posibil tinand cont ca este redactor sef la revista Idei in Dialog patronata de trustul Realitatea- Catavencu si unde director este Horia Roman Patapievici. Scrie si el cum are ordin. www.ideiindialog.ro/contact.html blubird2008.blogspot.com/2009/09/citesc-pe-blogul-lui-vladimir.html "Citesc pe blogul lui Vladimir Tismãneanu un articol Deutsche Welle semnat George Arun, despre "apostolii denigrãrii". Este o luare de poziþie de fapt împotriva celor care atacã pe "intelectualii lui Bãsescu". Câteva elemente mi-au atras atenþia: -faptul cã o parte din elita româneascã este criticatã în ultimele luni se datoreazã partizanatului politic al acesteia. Atunci cînd constaþi cã preºedintele are din ce în ce mai puþinã susþinere publicã, sau cã a pierdut contactul cu realitatea, cã face declaraþii din ce în ce mai hazardate ºi totuºi o parte dintre intelectuali au format un scut de apãrare al preºedintelui, ai dreptul sã te întrebi "ce îi mînã pe aceºtia în luptã". Rãspunsul dat cel mai des este interesul. Uneori evident, alteori ascuns. Nu-mi permit sã cred cã oameni care scriu articole ºi cãrþi sînt naivi; -atacurile vor continua probabil în campania electoralã, poate sub forma injuriilor, dar nu sub forma mistificãrilor. Atacurile jurnalistice de la principalele televiziuni de ºtiri de pildã se bazeazã pe declaraþii, informaþii, nu pe pãreri personale. Dacã preºedintele nu i-ar fi spus de pildã Monei Pivniceru cã ar condamna-o pe loc, probabil cã presa nu ar fi vuit vreo sãptãmînã. Dacã nesimþirea Udrea-Ridzi nu ar fi atins apogeul dupã ce au fost impuse de preºedinte în guvern s-ar mai fi pierdut atîþia bani ºi atîta timp discutînd despre ele? -nu mi se pare cã înverºunarea din ultimele luni are de-a face cu "modelul Vadim". Dacã Vadim ar fi fost o conºtiinþã doritã de români probabil cã ajungea demult preºedinte. Înverºunarea se datoreazã felului în care preºedintele trateazã, de ani buni, diverse segmente ale societãþii. A mai rãmas ceva în societatea româneascã (în afarã de familie, PDL ºi acei cîþiva intelectuali) care sã nu fi fost arãtat cu degetul ºi insultat de Traian Bãsescu? -este înduioºãtor sã crezi cã toþi cei care criticã pe Bãsescu sau pe cei care îl apãrã sînt anonimi sau "scoºi de la naftalinã". Nu ºtiu de ce "intelectualii lui Bãsescu" (ca sã vorbesc generic) cred cã sînt singurii care au dreptul sã se exprime în spaþiul public sau sînt singurii care au dreptul sã se numeascã intelectuali. Intelectualitatea are un rol important în orice þarã, ºi, în vremuri potrivnice, destinul multor state a fost salvat de o mînã de oameni care au avut curaj ºi viziune. Nu e cazul României. Cel puþin nu dupã 90. În 1990, intelectualitatea era legatã de fenomenul Piaþa Universitãþii. În 2009, singurii intelectuali sînt cei care refuzã sã vadã cã Bãsescu duce România în neant? Cu plecãciune îmi permit sã spun cã nu numai ei trãiesc în þara asta. Deocamdatã ei vãd ceva ce restul lumii nu vede. Marile realizãri ale unui preºedinte. Excelent. Ar fi bine sã ni le spunã ºi nouã. De la noi se vede PSD la guvernare, Ridzi, Udrea, condamnarea magistraþilor, pupãturi pe la diverse sãrbãtori, atacarea constantã a presei sau turism cu avionul. -ºi într-un articol jurnalistic, ºi într-o lucrare academicã se cere rigoare, sînt dorite elementele concrete nu generale. Ar fi fost bine de spus cînd a fost atacat Vladimir Tismãneanu de pildã, din cauza raportului Comisiei prezidenþiale. Nu am auzit demult o discuþie pe aceastã temã. Nici nu ar fi de actualitate în condiþiile în care acum în România se vorbeºte despre o guvernare catastrofalã, cea mai proastã din ultimii 20 de ani. Nu exclud însã varianta ca Tismãneanu sã fi fost pomenit la pachet cu cei care se exprimã/scriu numai de bine despre Bãsescu. Eu personal nu cred cã numirea lui Tismãneanu în fruntea acelei comisii a fost o greºealã, sau cã raportul nu este în general bun. Dacã ar fi sã spun ceva despre Tismãneanu plecînd de la articolele din ultimele luni ar fi cã mã întristeazã atitudinea lui vizibilã pro-Bãsescu. ªi nu-l pot apãra mereu pe motiv cã n-ar fi bine informat. -resentimentul de care pomeneºte Arun existã probabil. Dar el îl distorsioneazã. Atîta vreme cît niºte ani din viaþa ta au fost consumaþi de ceauºism, cînd alþi 20 de ani au fost înghiþiþi de reforme, încercãri, politicianism ieftin, prostie, interes, corupþie, nu îþi mai poþi permite sã suporþi încã 5 ani de bãsescianism dublat de efectele unei crize economice pusã la cale în laboratoarele aceluiaºi Bãsescu. Pentru cã efectele crizei în România au fost dublate de un guvern iresponsabil. "Intelectualii lui Bãsescu" se pun singuri într-o poziþie de disconfort. Am mai spus-o. Dacã în România situaþia se va agrava, vor avea de plãtit ºi un preþ moral. Pentru cã prin atitudinea lor au fãcut scut pentru un om, nu pentru România. " |
|
Postat pe: 29 Octombrie 2009, ora 14:06
SCRISOARE DESCHISA
Domnului CRIN ANTONESCU Presedinte al Partidului National Liberal Candidat la Presedintia ROMANIEI Declaratia Domniei Voastre la “Stirea zilei” (Antena 3) ca :” Ion Iliescu este de apreciat pentru ca in anii ‘90 nu a pus armata sa impuste oameni in Piata Universitatii” ne-a lasat inmarmuriti si stupefiati in acelasi timp. Tot Excelenta Dumneavoastra a mai spus ca:” traseul lui Ion Iliescu de la partidul comunist la cel al unui politician care a ajuns sa lupte pentru Constitutie si pluralism genereaza optimism din punct de vedere antropologic” si este “un efort care merita salutat . Noi am remarcat faptul ca faceti tot posibilul sa-i atrageti de partea liberalilor pe PSD-istii care nu-l accepta pe Geoana nici ca lider de partid si nici ca eventual presedinte., iar in cazul in care intrati in turul II, fara admiratorii lui Iliescu nu aveti nici o sansa la prezidentiale! Dar nu va deranjeaza! Deriva si inconstanta din declaratii este atat de mare, incat incalcati orice principii liberale. Mulþi alegãtori din nucleul dur al PNL, unii dintre ei „golani” care n-au scãpat de bâtele minerilor veniþi în Piaþa Universitãþii, nu au înghiþit aceasta declaratie. Ioan Talpeº spunea cã PNL a fost înfiinþat de generalul Caraman, si probabil din ordine date de sus.Asta explicã relaþia PNL-PSD de altfel dificila si greu deînþeles. La fel si poziþia lui Patriciu. Idem si cea a lui Iliescu. Nu am uitat ca PNL este creat de FSN, iar Radu Cimpeanu a admis in CPUN proportia de 50 la suta FSN-50 la suta alte partide si organizatii, din care cele mai multe erau apropiate de FSN-Iliescu. Dupa care au aparut tinerii liberali furiosi, in frunte cu arhitectul Dinu Patriciu, care a lansat clipul « Vin lupii », indepartand astfel pentru alegerile din Duminica orbului, pe fostii membri ai PCR, aproximativ 4 milioane de romani nevinovati si speriati. PNL a ramas un partid de dimensiuni modeste controlat de Iliescu, pentru ca ulterior se se faramiteze in aripi si aripioare: Aripa tinara,PAC, PL 93, PNL-CD si tot asa . In anii insangerati de mineriade, multi am sperat ca liberalii vor deveni varful de lance al luptei anticomuniste, razbunind astfel suferinta marilor oameni de stat morti in temnitele comuniste La capitolul „esecuri”, istoricii acestor 2 decenii nu vor uita sa includa si numarul mare al fostilor informatori sau ofiteri ai Securitatii din PNL: Mircea Ionescu-Quintus, Dan Amedeo Lazarescu, Daniel Daianu ,Balaceanu-Stolnici, Alexandru Paleologu, Stefan-Augustin Doinas, Mona Musca,Titus Ghiorghioff etc. Desigur nu toti pot fi judecati cu aceeasi masura, culpabilitatea este diferita, dar impuritatea si lipsa de moralitate sunt incontestabile. Consideram mult mai important sa vorbiti de necesitatea unei Legi a lustratiei, decat sa-I pupati mainile lui Iliescu,si sa-l prezentati romanilor ca” un lider politic interesant, care a demonstrat cã oamenii pot evolua,si ca ofera motive de optimism”! Credeam ca va ganditi la Dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990 in care s-a dat NUP, si care apasa asupra credibilitatii si reformei justitiei, implicit si a imaginii Romaniei in Uniunea Europeana,mai ales ca mulþi alegãtori din nucleul dur al nemultumitilor, unii dintre ei „golani” care n-au scãpat de bâtele minerilor veniþi în Piaþa Universitãþii, nu au înghiþit aceasta declaratie! Asteptam cu interes sa prezentati o evaluare a situatiei economice si sociale a Romaniei, precum si solutii care sa ajute la iesirea din criza economica. NU sa fiti dominat de geniul machiavelic al unui Iliescu,care va ridica osanale si va vede in PSD, pentru cã „este inteligent, are un discurs agreabil ºi este un om decent, fãrã apetenþã în îmbogãþirea personalã”! Vroiam sa ne explicati,cum acceptati printre sofisme si ironii,vecinatatea “conservatorului Felix”,un colaborator dovedit al Securitatii,ce care noi l-am contestat cu vehementa la alegerile din 2009! Oare toate aceste divagatii regresive si obsesive ale Domniei Voastre,nu ne determina sa vedem floarea de crin (lilium candidum) ca pe o floare (de ce nu?) tombala? Cu asemenea declaratii halucinante,in mod sigur ca nota de plata pe care electoratul o sa v-o prezinte pe 22 Nov. va fi teribil de piperata! Fara condescendenta, Asociatia Victimelor Mineriadelor din Romania Presedinte Viorel ENE Asociatia Baricada Inter 1989 Presedinte Ion IOFCIU APADAR Presedinte Mihai RAPCEA Asociatia ADEVAR si DREPTATE Presedinte Ioan VARLAM SENIORII LIGII STUDENTILOR Presedinte George RONCEA |
|
Postat pe: 29 Octombrie 2009, ora 14:23
2009 Editia Scrisa OCT
27 Doar un imbecil vrea liniºte Angela Marinescu Interviu „ Nucleul dur al scrisului, adicã lirismul abstract, cu „L“ mare, este pur politic. Adicã este activ“, spune poeta Angela Marinescu, în interviul acordat revistei 22. Angela Marinescu îºi clameazã atât probãsescismul, cât ºi dezacordul cu intelectualii pe care îi acuzã nu de urã, ci de „prostie“ ºi de „delir de interpretare“. „E un «amãrât» de marinar“, afirmã poeta despre Traian Bãsescu. „A condus un vas. E adevãrat. Dar are ceva viril, la modul gândirii. Are o gândire virilã. Se miºcã viril. Râde viril. Glumeºte viril ºi este serios viril. Are multe hibe. (...) Dar nu putem sã-i reproºãm goliciunea din suflet, goliciunea din minte, lipsa de dorinþã de a arãta lumii ºi altceva decât lãcomie. Nu putem. Pentru cã se vede cu ochiul liber.“ „Nimeni nu admite acum cã Traian Bãsescu a avut dreptate atunci când a cerut alegeri anticipate“, spune Angela Marinescu. Motivul pentru care Bãsescu a decis sã candideze este legat de faptul „cã niciodatã pânã acum nu a fost lãsat sã facã nimic pânã la capãt. Tot timpul a fost atacat, ba de PSD, ba de PNL, ba de intelectualii care habar nu au pe ce lume sunt ºi interpreteazã“, crede poeta. „Vina lui este una fãrã nume, extrem de subtilã, care aparþine de personalitatea lui, de felul lui de a se impune celorlalþi. E un om puternic ºi oamenii puternici sunt vinovaþi pentru cã sunt puternici. La noi în þarã, un om puternic nu poate duce la bun sfârºit nimic.“ Cât despre ceilalþi candidaþi, Angela Marinescu este la fel de tranºantã: „Geoanã este un personaj atât de jalnic, încât mã cutremur cã ar putea sã iasã preºedintele þãrii. Nu mai spun de Crin Antonescu ºi de frivolitatea lui structuralã“. Angela Marinescu este scepticã ºi nu vede nimic bun dupã alegeri. „Românii au un foarte mare defect: nu pot fi puºi la punct de nimeni, nu cred în nimeni pânã la capãt ºi nu pot sã se supunã legilor ºi regulilor niciodatã pe deplin. Nu au naivitatea necesarã unui om de bunã-credinþã.“ |
|
Postat pe: 29 Octombrie 2009, ora 14:25
* * *
Sunteþi mulþumitã, d-na Angela Marinescu, dupã 20 de ani – iatã au trecut cei 20 de ani ai lui Brucan –, de situaþia generalã a României ºi de situaþia dumneavoastrã, în particular, cea de scriitor? Vreau sã vã spun cã cele douã posibilitãþi nu sunt complementare. Se suprapun una peste cealaltã. Aºa cã pot sã le iau pe rând. Despre faptul cã aº putea fi mulþumitã de cum se aflã acum România nu poate fi vorba. Dupã urcarea lui Iliescu pe tanc, în 12 ianuarie 1990, împreunã cu oamenii lui, am ºtiut cã dorinþa de putere nu are limite, nu are control ºi nu are exigenþe. A urmat mineriada care a îngropat cu totul þara. Occidentul ne dãduse o mânã sau un deget ºi a luat înapoi totul. Nu putea sã fie bine dupã aceea nimic, decât dacã ar fi venit un „Bãsescu mai mult chiar decât Bãsescu“, mai repede, ºi ar fi reuºit, contrar tuturor previziunilor înþelepþilor, sã realizeze ceva bun pentru þarã. În ceea ce priveºte situaþia mea de scriitor, vreau sã spun cã asta nu mã miºcã prea tare. Faþã de mine însãmi eu încerc sã îmi fac datoria cât pot mai bine. ªi de fapt nici nu este o datorie. Este o chestiune de plãcere unitã cu, într-adevãr, un sentiment de responsabilitate ºi o chestiune de obsesivitate ºi de fanatism ºi de fapt este o relaþie a mea cu puterea mea. Cât pot fi eu de puternicã faþã de mine însãmi. ªi lucrul acesta nu poate fi comentat. Nu pot sã-l comentez, pentru cã atunci când te prãbuºeºti într-o relaþie de asta cu totul, cum m-am prãbuºit eu ºi nu am mai putut sã ies niciodatã, atunci nu mai simþi nevoia sã comentezi lupta. Nu sunteþi o persoanã al cãrei glas sã se audã des pe scena societãþii civile, o voce activã în aceastã lume a intelectualilor ºi a oamenilor de culturã, spre deosebire de alþi confraþi ai dumneavoastrã. De ce? Trãiesc în urma unei lungi perioade de boalã, care m-a þinut atunci, cât eram tânãrã, aproape 14 ani. ªi care a lãsat urme în fiinþa mea, urme de toate felurile, psihice, somatice. ªi am o anumitã plãcere în a fi marginalã. Gãsesc o enormã plãcere în a privi de pe margine ºi de a avea libertatea de miºcare a omului care stã la margine. Dacã nu ar fi aceste probleme ºi aceastã plãcere, ce aþi avea de spus despre politicã, situaþia societãþii, România în general? Eu nu pot sã spun cã ratez ceva în privinþa politicii. Dimpotrivã, contabilizez cu foarte mare precizie tot ce se întâmplã, la mine acasã, în spaþiul meu intim, privat. Pentru mine chestiunea asta este aproape suficientã. Consider cã scrisul este nucleul dur al politicii, al acþiunii politice, în special lirismul. Nucleul dur al scrisului, adicã lirismul abstract, cu „L“ mare, este pur politic. Adicã este activ. Extrem de activ, cea mai concentratã acþiune pe milimetru pãtrat se aflã în nucleul lirismului. Aºa acþioneazã cei care fac povestea asta: în lume, pentru lume ºi prin lume. Haideþi sã nu mai speculez la nesfârºit: sunt unii care s-au uitat foarte repede în jurul lor, care au privit foarte repede în jurul lor ºi s-au aruncat în exterioritate complet. Pe mine boala m-a fãcut sã privesc mereu în mine, sã mã interesez de cum aº putea eu sã fac faþã mai bine vieþii. Cu intermitenþe, în toþi anii de dupã revoluþie, implicarea intelectualului, a omului de culturã în viaþa cetãþii a fost privitã ca un imperativ, o necesitate, uneori chiar ca o obligaþie. Mai este aceastã implicare atât de vitalã acum, în special dupã tot ce s-a întâmplat în ultimii ani? Ar mai avea intelectualii ceva de spus în spaþiul public? Întotdeauna intelectualii au ceva de spus în toate privinþele ºi trebuie s-o facã, mai ales în privinþa evoluþiei democraþiei. Ce vreau sã vã spun? Condiþia gândirii pe care o practicã intelectualul este prezenþa unei conºtiinþe morale. Conºtiinþa asta moralã are de fãcut un drum foarte lung ºi foarte dificil, un ocol aº putea sã spun, care sã ducã totdeauna spre celãlalt, care se aflã nu în afara societãþii, ci în afara acþiunilor ºi problematicilor puterii. Democraþia ar trebui sã fie chiar acest reproº permanent pe care îl aduce intelectualul Justiþiei - care nu este perfectã niciodatã -, în numele celui care se aflã la margine, adicã în numele celui de-al treilea, cel care se aflã cu faþa cãtre societate, dar este împins de ea mereu spre margine. Intelectualul are chiar rolul de a sesiza acest lucru ºi de a lupta pentru ca, prin exemplul lui – ºi acesta este cel mai important lucru pe care pot sã-l spun –, sã arate lumii cã reproºul faþã de justiþie trebuie sã ducã mereu la celãlalt. Altfel nu are nicio valoare, nici justiþia, nici democraþia. Liberalismul, doctrina liberalistã aici mã nemulþumeºte. Nu gândeºte în mod apriori reproºul faþã de justiþie, reproºul faþã de o justiþie care nu þine cont de cel de-al treilea. E ca ºi cum într-o garã se aflã niºte bãtrâni, cu niºte bagaje derizorii ºi umile ºi alãturi de ei se aflã o pereche tânãrã, sãnãtoasã ºi puternicã, iar bãtrânii asistã la cum aceºti tineri se sãrutã, se mângâie, asistã neputincioºi la cum se întâmplã în faþa lor iubirea dintre cei doi tineri. E o chestiune care provoacã o jenã nesfârºitã. Acest lucru trebuie sesizat de cãtre intelectuali ºi acesta este reproºul pe care ei trebuie sã-l aducã permanent justiþiei. Intelectualitatea a fost divizatã de la bun început. Au fost, sã ne aducem aminte, intelectualii anti-Iliescu, pro-Iliescu. Acum existã intelectualii lui Bãsescu ºi, sã zicem, restul. Cum s-a ajuns la aceastã împãrþire mult mai adâncã, încãrcatã, dupã cum vedem, de urã ºi agresivitate? La blamarea, anatemizarea ºi condamnarea unora ºi la consensul celorlalþi? Care ar fi explicaþia de fond dupã dumneavoastrã? Cred cã aici nu mai este vorba de urã. Eu vreau sã spun de-a dreptul ºi îmi asum cuvântul: este vorba de prostie. Ar fi bine sã fie urã. Este prostie realmente. Acum, aceastã diferenþiere în cadrul structurilor societãþii se întâmplã ºi pentru cã evoluãm ºi pentru cã democraþia noastrã, precarã cum este, totuºi, evolueazã. Gândiþi-vã cã am început cu o disidenþã minimã, pipernicitã, iar acum cei care au fãcut disidenþã au devenit niºte oameni care ne-au arãtat faþa lor, aceea care avea voluptatea puterii. Gândiþi-vã cã aceºti oameni au evoluat ºi ei. Au început sã devinã mai subtili cu timpul. Unii s-au retras. Alþii au rãmas într-un joc din ce în ce mai penibil ºi aceºti oameni, la ora asta, nu fac altceva decât afaceri. Nu pot denumi altfel acþiunile lor. Pe de altã parte, existã intelectualii pro-Bãsescu, printre care m-aº numãra ºi eu dacã m-aº considera intelectualã, dar nu mã consider. Sunt prea prãbuºitã în mine ca sã pot sã afirm aºa ceva despre mine, dar atât cât gândesc pot sã spun cã sunt pro-Bãsescu, pentru cã mã uit ºi eu ºi vãd cu ochii mei, cu ochii minþii mele. Bãsescu nu e perfecþiunea întruchipatã. Nimeni nu spune asta. E un „amãrât“ de marinar. A condus un vas. E adevãrat. Dar are o gândire virilã. Se miºcã viril. Râde viril. Glumeºte viril ºi este serios viril. Are multe hibe. O are pe EBA în spate. Nu avem ce sã-i facem. A exhibat-o cât a putut pe Elena Udrea. Deci Bãsescu a fãcut greºeli, le face ºi acum. Dar nu putem sã-i reproºãm goliciunea din suflet, goliciunea din minte, lipsa de dorinþã de a arãta lumii ºi altceva decât lãcomie. Pentru cã se vede cu ochiul liber. Ceilalþi de la PSD, ne-am sãturat de ei pânã peste cap. Liberalii... eu nu consider cã astãzi doctrina liberalã la noi este curatã. De vreo trei ani, liberalii fac tot ce pot sã se uneascã ba pe faþã, ba pe dos cu PSD. ªi acum suntem în pragul unor alegeri care ar putea duce, probabil, la câºtigarea prezidenþialelor, adicã la câºtigarea puterii de cãtre un pesedist, Mircea Geoanã, ceea ce pe mine mã sufocã de-a dreptul. ªi asta numai pentru cã ºi liberalii, ºi pesediºtii nu au crezut cu adevãrat în doctrina lor. Nici unii, nici ceilalþi. Ei au vrut doar sã fie la putere. Bãsescu pânã acum nu a fost lãsat sã facã nimic pânã la capãt. Tot timpul a fost atacat, ba de PSD, ba de PNL, ba de intelectualii care habar nu au pe ce lume sunt ºi interpreteazã. Au delir de interpretare, realmente. Lui Bãsescu i se aduc acuze grave, cã vrea sã instaureze un soi de dictaturã, sã conducã singur, cã forþeazã democraþia, cã rolul de preºedinte-jucãtor a fost împins peste limite acceptabile. Sunt aceste acuze reale ºi justificã ele coalizarea împotriva lui din ultimii ani, coalizare pe care o vedem acþionând ºi acum în campanie? Sau sunt alte motive? Motivele sunt complet ireale, iar formarea acestei coaliþii anti-Bãsescu nu este decât prelungirea neputinþei majoritãþii politicienilor de a vedea cu adevãrat ce înseamnã Bãsescu pentru noi. Sã ne amintim cã tot rãul, care ulterior a luat amploare, a început de la refuzul lui Tãriceanu de a accepta alegerile anticipate dorite de Bãsescu. Tãriceanu a început sã o ia razna, a ieºit la rampã ºi a spus, de pildã, cã trebuie sã ne retragem trupele din Irak ºi altele. Liberalii nici acum nu l-au iertat pe Bãsescu pentru povestea cu Tãriceanu ºi pentru cã Bãsescu tot timpul a avut dreptate în ceea ce a spus. Nimeni nu mai suportã acum cã Bãsescu atunci a avut dreptate sã cearã alegeri anticipate. Mai e vorba ºi de canalele TV, care sunt toate conduse de aºa-ziºii moguli. Ce cautã pe platourile televiziunilor un Sorin Roºca Stãnescu, despre care ºtim ce fel de tip este? Ce cautã Aurelian Pavelescu? Ce cautã Olguþa Vasilescu, venitã din PRM în PSD? Nici nu mai pot spune câþi apar la televizor ºi care au un papagal de te doare biata minte. ªi care nu mai pot fi suportaþi. Ce cautã Adriana Sãftoiu, care a fost consiliera lui Bãsescu, sã-i apere cu dinþii pe liberali? Soþul ei, de asemenea, Renate Weber? Cum naiba s-au întâmplat lucrurile astea? Nu pot sã cred decât un singur lucru: aceºti intelectuali nu au avut conºtiinþa moralã despre care vorbeam. Singurul, Andrei Pleºu, care a plecat de la Bãsescu ºi ºi-a vãzut de viaþa lui, nu s-a mai bãgat în politicã. Nu este oare ºi vina preºedintelui cã ºi-a îndepãrtat atâþia oameni, care, iatã, i-au devenit duºmani? Sã zicem cã ar fi o vinã. Dar cred cã, în general, oameni ca Bãsescu, inteligenþi, care ºtiu ce vor, nu pot decât sã îndepãrteze oamenii. Un om puternic nu atrage oamenii decât dacã nu este în joc puterea imediatã. Mã gândeam la Nae Ionescu. Vina lui este extrem de subtilã ºi þine de personalitatea lui, de felul lui de a se impune celorlalþi. Oamenii puternici sunt vinovaþi pentru cã sunt puternici. Atunci, un om puternic automat se izoleazã ºi nu poate duce la bun sfârºit nimic, în aceastã logicã. La noi în þarã, un om puternic nu poate duce la bun sfârºit nimic. Care este alternativa? Alternativa este cã, dacã va câºtiga Bãsescu, se vor face alegeri anticipate, probabil. Pentru cã, fãrã alegeri anticipate, îl vor mânca de viu în continuare, chiar reales, toate celelalte partide. Dacã se vor face alegeri anticipate, probabil cã se vor reaºeza cumva lucrurile. Nici atunci nu sunt sigurã cã se va întâmpla ceva bun. Dar dacã nu va ieºi Bãsescu ºi va ieºi Geoanã, eºecul politic al României este total. Nu dramatizaþi, oare? Nu. Geoanã este un personaj atât de jalnic, încât mã cutremur cã ar putea sã iasã preºedintele þãrii. Nu mai spun de Crin Antonescu ºi de frivolitatea lui structuralã. Populaþia, aºa cum aratã ºi sondajele, se pare cã îºi doreºte din nou liniºte. Dupã atâta „zbucium“ din aceºti cinci ani... Dacã cei de la noi din þarã vor liniºte, o vor numai pentru cã nu sunt implicaþi ºi le este indiferent ºi destinul þãrii, ºi destinul lor, ºi viitorul lor ºi al þãrii. Le este absolut indiferent. Un om implicat nu vrea liniºte, vrea cu orice preþ, pânã la ultima picãturã de sânge, sã iasã la ivealã dreptatea, justiþia, reforma. Ce liniºte sã vrem, Dumnezeule? Sã vedem cine a pornit lupta, cine a avut dreptate, cum se bat, cu ce reguli, dacã arbitrul este corect. Ce liniºte sã aºtepþi de la ãia? Un imbecil vrea liniºte. Vã asumaþi deschis opþiunea pro-Bãsescu, vorbiþi ca ºi cum ar fi un om providenþial. Eu una nu cred în oameni providenþiali. Nu, este un tip singular în contextul nostru politic. Nu este un intelecual, nu este un om simplu, este un om pe jumãtate riguros, pentru cã a condus o navã, pe jumãtate inteligent, pentru cã îi merge creierul, pe jumãtate de bunã-credinþã, pentru cã vrea sã facã ceva ºi se vede cã vrea sã facã ceva, pe jumãtate preocupat de problemele lui personale, probabil, pentru cã are doi copiii º.a.m.d. Este un om normal. Nu este deloc providenþial. Dar este un om singular în lumea noastrã politicã ºi se vede cu ochiul liber cã toþi se dau la jugulara lui. Cum vedeþi contextul politic ºi social de dupã alegeri? Existã vreo ºansã ca România sã iasã din aceastã stare, sã se ducã la bun sfârºit vreo reformã? Ce ar trebui sã fie? Cum ar trebui? Cum ar trebui sã fie? Este o vorbã din popor: degeaba îl baþi, dacã nu-l omori. Ei, asta pot sã spun ºi eu despre ãºtia din politicã. Nu prevãd niciun fel de liniºte, niciun fel de pace, niciun fel de echilibru. Nu întrevãd nimic bun. E foarte greu de îndeplinit orice, pentru cã românii au un foarte mare defect: nu pot fi puºi la punct de nimeni, nu cred în nimeni pânã la capãt ºi nu pot sã se supunã legilor ºi regulilor niciodatã pe deplin. Nu au naivitatea necesarã unui om de bunã-credinþã. Noi nu putem crede în nimic pânã la capãt. Poate ºi pentru cã toate au sfârºit în eºec, în deziluzii pe mãsura speranþei ºi a încrederii investite. Trebuie sã spun cã populaþia este de-a dreptul îndobitocitã de groazã, de stres, de mizerie, de nemulþumire. Populaþia este a treia persoanã dintr-un joc în care doi se mângâie, se iubesc ºi ea, populaþia, stã de-o parte ºi se uitã cu coada ochiului la povestea respectivã. Dar ºi populaþia e de vinã cã nu face efortul de a gândi cu adevãrat, de a se educa cu adevãrat. Toate lucrurile astea merg spre un singur lucru, un fel de dezastru absolut. Ori vine unul foarte puternic ºi ne pune cu botul pe labe, ori se destramã tot. Eu nu mai vãd nimic solid, nimic temeinic, totul mi se pare un haos. Care pe care! Sã trecem, pe final, la literaturã. Mã refer la Nobel-ul luat de Herta Müller. Cum vedeþi reacþia oamenilor de culturã, reacþia autoritãþilor, care, dintr-odatã, ºi-au asumat-o, au revendicat-o pe Herta Müller? Aceastã veste nemaipomenitã a fost subminatã permanent de un gând care venea de departe: de fapt, Herta Müller nu este româncã, a trãit în România, a învãþat în România, dar nu este româncã. Ce sã-i faci? Asta este. Ea fãcea parte, de fapt, din Aktionsgruppe din Banat, care citea foarte multã literaturã germanã strãinã ºi care, cu 20 de ani înaintea scriitorilor noºtri, a mers pe un fel de literaturã activã, socialã cu acþiunea inclusã în text. Herta Müller s-a format la ºcoala culturii germane. Solul era românesc, dar cerul era nemþesc. ªi, mai departe, consider cã nici acum nu am primit un Nobel ºi cã nu îl vom primi decât peste vreo 50, 100 de ani, probabil, când þara va ieºi din noroi, când vom face ºi noi ceva care sã coloreze lumea, sã fie ºocant pentru lume, sã arate lumii cã putem ºi noi sã facem ceva cu adevãrat important, semnificativ. Nu ºtiu. Un Nobel poate nu, totuºi, avem scriitori de succes traduºi, premiaþi, citiþi, apreciaþi... Eu nu cred în traducerile care se fac în celelalte þãri. Sunt foarte mulþi autori care au succes relativ peste hotare ºi aici nici nu sunt luaþi în seamã. Nu mã intereseazã aceºti scriitori. Absolut deloc. E mult mai greu acum sã-þi câºtigi aici un prestigiu, decât în afarã. Strãinii sunt saturaþi de scriitori de bunã calitate. Agaþã câte un strãin din Est, îl pun în faþa unor premii relative... Acolo sunt scritori uriaºi. Ei, din politeþe, din dorinþa de a ne ajuta, din milã acþioneazã astfel cu esticii. Aruncaþi în derizoriu... Arunc în derizoriu. Mã arunc în derizoriu. ªi eu fac parte dintre ei. Þara noastrã încã nu poate ieºi din anonimat. Nu cred cã vreun scriitor român, la ora asta, este atât de puternic încât sã rãzbatã pânã la Stockholm. Noi avem talent, dar nu avem revoltã. Revolta noastrã este îngropatã în acþiuni culturale, în acte derizorii de frustrare, în chestii mici, psihologice. Revolta noastrã nu este deplinã. // Interviu realizat de ANDREEA PORA |
|
9am104023 21 mesaje Membru din: 22/07/2009 Oras: Targoviste |
Postat pe: 29 Octombrie 2009, ora 15:08
Sunt aproape in totalitate de acord,cu exceptia faptului ca in toata saracia noastra ne trebuie totusi Parlament bicameral,indiferent de numarul deputatilor si al senatorilor.
In rest,Basescu nu are nici un fel de scuza ca suntem saraci si abia ne putem plati datoriile... Fereasca -ne Dumnezeu de dictatura BASESCU! Atenie romani! |
|
Postat pe: 29 Octombrie 2009, ora 15:17
Mi se face lehamite de asemenea intelectuali gen Angela Marinescu...cine mai este si aceasta pseudointelectuala?ce hram poarta? de fapt ,daca este bolnava psihic de 14 ani,nu avem ce pretinde de la aceasta ctrafita...la balamuc cu ea!
|
|
Postat pe: 29 Octombrie 2009, ora 15:20
...daca pune la indoiala finetea lui Crin Antonescu sau intelepciunea lui Iliescu si Geoana,imi dau seama ca este o intelectuala gaunoasa mintal...dixit!
|
|
gabigabi 12108 mesaje Membru din: 1/10/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 29 Octombrie 2009, ora 17:09
De la: vaneamarin, la data 2009-10-29 09:12:07De la: 9am056627, la data 2009-10-28 17:50:15 pai chiar a strigat ca le da si, culmea, pe firul scurt fiind ,Boc si Pogea s-au executat urgent ,iar amaritii aia de oameni au plecat spre casele lor,amagiti inca o data ! ce sila mi-e de el si de perdeaua asta de fum cu referendumul ! n-am zis ca va pune batista pe tambal si nu ne va raspunde niciodata la diversele intrebari adunate in asti 5 ani ? si iar mi-e sila de avantajul pe care si l-a creeat prin acest referendum.....este evident ca se simte handicapat de atacul opozitiei si a simtit nevoia sa-si acorde singur un avans ! perfect legal,moral si etic,bineinteles !
|
|
Postat pe: 29 Octombrie 2009, ora 17:25
De la: black10131307, la data 2009-10-29 09:44:01De la: gabigabi, la data 2009-10-28 17:22:32 pai,nu prea sta-n picioare logica ta/ a voastra : atunci de ce crezi ca a adaugat cuvintul Antropologic,ptr.ca la prima vedere - asa,obtuza ca a PDL- cuvintul pus acolo e ca nuca-n perete ??! ptr.ca,dragutule cind spui Antropologic, Maimuta spui ! cit despre povestea cu Haissam ,e veche ....inca de atunci s-a spus ca-i mina lu' Sefu' acolo si si-a incasat "cadoul " cam de 3mil & si, puteti voi zice ce vreti : Realitatea este ca HAISSAN e bine merci afara din tara si cu 3 zile innainte de a dispare,orice monitorizare a lui a fost ridicata ....iar daca tu crezi c-a plecat printre oite,inseamna ca esti tinar rau ! |
|
Postat pe: 29 Octombrie 2009, ora 17:41
De la: gabigabi, la data 2009-10-29 17:25:29De la: black10131307, la data 2009-10-29 09:44:01De la: gabigabi, la data 2009-10-28 17:22:32 Gabi, nu mai incerca sa acoperi limbuta lui Crinuta ca nu tine! Asta e catindatul de care va legati sperantele! Stii, abia asteptam o confruntare Basescu - Antonescu, sa ma bucur cum o sa vi-l tavaleasca si sa arate romanilor ce se ascunde sub masca aia de papusa Chucky, dar imi dau seama ca nu e nevoie pentru ca dobitocul e asa de nating ca se pune singur in situatii penibile! Ia uite cum au inteles si altii subtilitatile lingvistice ale limberalului: SCRISOARE DESCHISA Domnului CRIN ANTONESCU Presedinte al Partidului National Liberal Candidat la Presedintia ROMANIEI Declaratia Domniei Voastre la “Stirea zilei” (Antena 3) ca :” Ion Iliescu este de apreciat pentru ca in anii ‘90 nu a pus armata sa impuste oameni in Piata Universitatii” ne-a lasat inmarmuriti si stupefiati in acelasi timp. Tot Excelenta Dumneavoastra a mai spus ca:” traseul lui Ion Iliescu de la partidul comunist la cel al unui politician care a ajuns sa lupte pentru Constitutie si pluralism genereaza optimism din punct de vedere antropologic” si este “un efort care merita salutat . Noi am remarcat faptul ca faceti tot posibilul sa-i atrageti de partea liberalilor pe PSD-istii care nu-l accepta pe Geoana nici ca lider de partid si nici ca eventual presedinte., iar in cazul in care intrati in turul II, fara admiratorii lui Iliescu nu aveti nici o sansa la prezidentiale! Dar nu va deranjeaza! Deriva si inconstanta din declaratii este atat de mare, incat incalcati orice principii liberale. Mulþi alegãtori din nucleul dur al PNL, unii dintre ei „golani” care n-au scãpat de bâtele minerilor veniþi în Piaþa Universitãþii, nu au înghiþit aceasta declaratie. Ioan Talpeº spunea cã PNL a fost înfiinþat de generalul Caraman, si probabil din ordine date de sus.Asta explicã relaþia PNL-PSD de altfel dificila si greu deînþeles. La fel si poziþia lui Patriciu. Idem si cea a lui Iliescu. Nu am uitat ca PNL este creat de FSN, iar Radu Cimpeanu a admis in CPUN proportia de 50 la suta FSN-50 la suta alte partide si organizatii, din care cele mai multe erau apropiate de FSN-Iliescu. Dupa care au aparut tinerii liberali furiosi, in frunte cu arhitectul Dinu Patriciu, care a lansat clipul « Vin lupii », indepartand astfel pentru alegerile din Duminica orbului, pe fostii membri ai PCR, aproximativ 4 milioane de romani nevinovati si speriati. PNL a ramas un partid de dimensiuni modeste controlat de Iliescu, pentru ca ulterior se se faramiteze in aripi si aripioare: Aripa tinara,PAC, PL 93, PNL-CD si tot asa . In anii insangerati de mineriade, multi am sperat ca liberalii vor deveni varful de lance al luptei anticomuniste, razbunind astfel suferinta marilor oameni de stat morti in temnitele comuniste La capitolul „esecuri”, istoricii acestor 2 decenii nu vor uita sa includa si numarul mare al fostilor informatori sau ofiteri ai Securitatii din PNL: Mircea Ionescu-Quintus, Dan Amedeo Lazarescu, Daniel Daianu ,Balaceanu-Stolnici, Alexandru Paleologu, Stefan-Augustin Doinas, Mona Musca,Titus Ghiorghioff etc. Desigur nu toti pot fi judecati cu aceeasi masura, culpabilitatea este diferita, dar impuritatea si lipsa de moralitate sunt incontestabile. Consideram mult mai important sa vorbiti de necesitatea unei Legi a lustratiei, decat sa-I pupati mainile lui Iliescu,si sa-l prezentati romanilor ca” un lider politic interesant, care a demonstrat cã oamenii pot evolua,si ca ofera motive de optimism”! Credeam ca va ganditi la Dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990 in care s-a dat NUP, si care apasa asupra credibilitatii si reformei justitiei, implicit si a imaginii Romaniei in Uniunea Europeana,mai ales ca mulþi alegãtori din nucleul dur al nemultumitilor, unii dintre ei „golani” care n-au scãpat de bâtele minerilor veniþi în Piaþa Universitãþii, nu au înghiþit aceasta declaratie! Asteptam cu interes sa prezentati o evaluare a situatiei economice si sociale a Romaniei, precum si solutii care sa ajute la iesirea din criza economica. NU sa fiti dominat de geniul machiavelic al unui Iliescu,care va ridica osanale si va vede in PSD, pentru cã „este inteligent, are un discurs agreabil ºi este un om decent, fãrã apetenþã în îmbogãþirea personalã”! Vroiam sa ne explicati,cum acceptati printre sofisme si ironii,vecinatatea “conservatorului Felix”,un colaborator dovedit al Securitatii,ce care noi l-am contestat cu vehementa la alegerile din 2009! Oare toate aceste divagatii regresive si obsesive ale Domniei Voastre,nu ne determina sa vedem floarea de crin (lilium candidum) ca pe o floare (de ce nu?) tombala? Cu asemenea declaratii halucinante,in mod sigur ca nota de plata pe care electoratul o sa v-o prezinte pe 22 Nov. va fi teribil de piperata! Fara condescendenta, Asociatia Victimelor Mineriadelor din Romania Presedinte Viorel ENE Asociatia Baricada Inter 1989 Presedinte Ion IOFCIU APADAR Presedinte Mihai RAPCEA Asociatia ADEVAR si DREPTATE Presedinte Ioan VARLAM SENIORII LIGII STUDENTILOR Presedinte George RONCEA |
|
Postat pe: 29 Octombrie 2009, ora 17:43
De la: black10131307, la data 2009-10-29 14:23:112009 Editia Scrisa OCT m-ai ucis cu doamna asta un pic isterica ce viseaza la VIRILITATE ! as vrea sa-i aduc aminte ca si ILIESCU a fost VIRIL in felul in care ne-a tras-o noua, bucurestenilor si in mod tragic apare o concluzie : daca in ' 92 ,dupa nebunia mineriadelor ,Iliescu a fost votat de 78% din populatia Ro care i-a admirat aceeasi Virilitate , giumbuslucurile lui Traienel sunt mizilic ! citi il vor mai vota ?vom vedea !
|
|
super_green_frog 1358 mesaje Membru din: 12/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 29 Octombrie 2009, ora 19:56
De la: 9am042611, la data 2009-10-27 22:51:19Daca la aceste alegeri mai iese basescu atunci emigrez in orice tara si renunt si la cetatenia romana. Nu inteleg cum nu-i este rusine sa se afiseze cu armata de femei inculte udrea levinsky, roberta anastase levinsky ,boagiu levinsky etc, si sa-si sfideze propria sotie .Sa-i fie rusine. De parca ai scapa undeva de ei... Sunt omniprezenti in diaspora. Eu caut deja o destinatie gen "cimitirul elefantilor". Bine, nu in sensul peiorativ sau sinistru ci doar cat mai pustiu de oameni ca "Ei". In rest... Acatiste domnilor ! Acatiste ! Sa folosim biserica in egala masura fiecare pe masura mijloacelor sale.
All Things Grow With Love
|
|
Fosta membra 9am.ro 7898 mesaje Membru din: 20/05/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 29 Octombrie 2009, ora 20:02
De la: gabigabi, la data 2009-10-29 17:43:46De la: black10131307, la data 2009-10-29 14:23:112009 Editia Scrisa OCT BUNICUTA,RUS MIC SI PROSTOVAN,BAI LABEX DE 111DINU ,DAR STIU CA COMBATETI NU GLUMA........???..UN SINGUR AMENDAMENT AS MAI AVEA SI EU,BINEINTELES DACA SE POATE ...........BAGATI MAI SI VOI IN EXPUNERILE VOASTRE MACAR O JUMATATE DE ARGUMENT,DACA AVETI .........SAU NU VA DUCE CAPUL ? DROGATULUI DE 111DINU O DEDICATIE DIN PARTEA MEA,ASTA PANA O SA FACEM CUNOSTINTA,,,,,,,,,,,,O SA TI-O TRAG !!!!!!!!!!!!!SA NU TE GANDESTI LA MODUL TAU DE A GANDI ,OBSCEN.....CI ASA CUM A SUGERAT BLACK !!!!!!!!!!! MATALE BUNICUTO DE CE AI SUFLETUL ASA DE NEGRU ?????? RUSULE TU CU DOCTRINA TA DE LINGAU ANTONESCIAN,CATE ODATA TE INTELEG,ATATA POTI ATATA TE DUCE CAPUL ,DEH ASTA E ........DAR VEZI CA TE DAI IN STAMBA.......APROPO AM FOST PRIN TARA AZI SI AM VAZUT PE TOTI STALPII UN PROSTANAC !!!!!!! SI UN HERMAFRODIT CU UCHII ALBASTRI ATARNAT DE NISTE FIRE........DISTRACTIE MARE !!!!!!!!!!! BAI TAMPAX RECICLAT DE 111DINU EU TE INTELEG CA PASIUNEA TA E GAOAZA.TI-AI DA SI VIATA PENTRU EA,DAR DACA NU MAI POTI SAU NU AI CLIENTI MAI FA SI TU O LA...BA CEVA NU MAI FI ASA DE INCRANCENAT,DESTINDETE CU O BILUTA CEVA,CU O VOTCA DE UN KL ,PASTREZATI TONUSUL CA VREAU SA REZISTI MACAR 3 MINUTE..........
… cã poþi numai sã reuºeºti, nu ai cum sã pierzi. Eºecul este imposibil; este o iluzie. Nimic nu este eºec. Nimic. Totul înainteazã in istoria umanitãþii precum se întâmplã ºi cu procesul ei evolutiv. Totul avanseazã de-a lungul cãlãtoriei tale.
|
|
broscuta_super_verde 1273 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 29 Octombrie 2009, ora 20:09
Nu e hermafrodit...si POATE niste chestiii spre deosebire de altii care in ciuda aparentelor s-au dovedit neputinciosi si astfel am ramas neterminati. In astfel de situatie, se stie, frustrarea e maxima. Unii mai fac si urat in mod perfect justificat.
Do the right thing or state the obvious and the 'pen will be mightier than the Sword.' The truth will set you free. It's the principle of the thing
|
|
Fosta membra 9am.ro 7898 mesaje Membru din: 20/05/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 29 Octombrie 2009, ora 20:16
De la: broscuta_super_verde, la data 2009-10-29 20:09:55Nu e hermafrodit...si POATE niste chestiii spre deosebire de altii care in ciuda aparentelor s-au dovedit neputinciosi si astfel am ramas neterminati. In astfel de situatie, se stie, frustrarea e maxima. Unii mai fac si urat in mod perfect justificat. PENTRU MINE E,BROSCUO.......SI CELALALT E PROSTANAC SI AMANDOI NU POT NIMIC DEOARECE SUNT DEJA VANDUTI,GASTILOR......OARE POTI SA ITI INCHIPUI CAT AR TREBUI SA PLATEASCA PENTRU SIMPLU FAPT DE A SE ALEGE ? MULT BROSCUTO FOARTE MULT...........CREDEMA,SI DE UNDE CA PUNGA ESTE GOALA............VEZI,AUZI,GANDESTE SI APOI DA VERDICTE,SI IN SPECIAL NU TE LUA DUPA PRESA SI TV !!!!!!!!!!!!!
… cã poþi numai sã reuºeºti, nu ai cum sã pierzi. Eºecul este imposibil; este o iluzie. Nimic nu este eºec. Nimic. Totul înainteazã in istoria umanitãþii precum se întâmplã ºi cu procesul ei evolutiv. Totul avanseazã de-a lungul cãlãtoriei tale.
|
|
broscuta_super_verde 1273 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 29 Octombrie 2009, ora 20:23
Offf! Tot ce se poate...'om vedea ..." bucurosi le-om duce toate"...
Do the right thing or state the obvious and the 'pen will be mightier than the Sword.' The truth will set you free. It's the principle of the thing
|
|
razvan77 91 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 29 Octombrie 2009, ora 20:55
Black am o simpla intrebare; ai putea sa scrii cateva fraze gandite de capusorul ala mic al tau? sau nu ai voie sa expui aici decat textele primite de la comitetul central? Offfff ce fund senzual trebuie sa aiba basexu de unii nu-si mai scot capul de acolo.........
Tu sa taci cand vorbesti cu mine!!!
|
|
Postat pe: 29 Octombrie 2009, ora 21:07
De la: 9am056627, la data 2009-10-29 20:02:14 Vedeti si voi singuri,CITITI MAI SUS... Vedeti un "urmas al lui Traian Basescu",pe Cifra,vedeti Romania cum o fabrica Traian Basescu, vedeti injuraci PDListi cum este acest individ....Astfel de oameni produce Basescu si pe astfel de oameni SE BAZEAZA!Vreti o Romanie asa?Daca "maine" veti indrazni sa spuneti ceva impotriva maretului conducator voi veti fi cei injurati! La inceput DOAR injurati ,atata POATE necioplitul asta ACUM!Votati Basescu inconstientilor daca nu va dati seama unde se va ajunge! Astfel de oameni ca Cifra VOR PUTEA MULT MAI MULT daca va castiga alegerile acest presedinte demagog .Cine iubeste demagogia, isteria, hotul care striga hotii, minciuna ,sa-l voteze pe Basescu.Daca o si spuneti rapid pe forum aveti sansa sa nu va injure un primitiv ca Cifra! |
|
|
|

Cine este atit de dobitoc incit sa creada intoxicarile lansate de un interlop PSD-ist ca Marean Vanghelie in fituica unui alt interlop care a facut puscarie pe vremea lui Ceausescu si care a devalizat FNI?
@black - uite, iti mai fac si eu o "traducere" din textul liberalului C.Antonescu : atunci cind a adaugat cuvintul "antropologic" in lauda catre Iliescu,l-a intepat f.f.f fin ! i-a zis ca e de felicitat evolutia de la Maimuta comunista,sub influenta timpului si mediului in care a evoluat, intr-o fiinta cit de cit umana cu ceva apetit spre democratie !
Gabi, cred ca fffffffffffff. fina a fost limbuta lui Crin pe fesele incretite ale mumiei kagebiste Iliescu!
.Sa doarma linistiti ,Sefu vegheza
). In privinta ta chiar ca avea Udrea dreptate, esti un urmas al lui Traian Basescu. Ca sa nu faci eforturi prea mari de gandire care sa te anemieze, concluzia mai Cifra, este ca nu tuturor le place stilul asta basescian marlanesc pe care il folosesti tu si cu stapanul tau. Daca ai impresia ca marlania si mojicia inseamna barbatie te inseli mai Cifra si ai niste mentalitati primitive.
.Tu stateai sa injuri pe aici pe forum in loc sa te duci si sa iei capre pe carca in locul sefului ! Si gandeste-te ,asta este abia inceputul!!!!! Va cadea Base asta exact ca Ceausescu, strigand ca mai da 10 lei si fugarit de toata tara.Parca o aud pe Nutzi..."Stati linistiti la locurile dumnevoastra tovarasi,linisteeeee!"