back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Basescu

Pagini: << 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 26 Octombrie 2009, ora 14:52

De la: gabigabi, la data 2009-10-26 14:40:08
De la: vaneamarin, la data 2009-10-26 12:02:14
De la: ALEX82, la data 2009-10-26 11:50:31
BAI POPONAR IESIT LA PENSIE DE BATRANETE,TU CHIAR CREZI CA ESI DESTEPT ? POATE ASA TE GRATULEAZA PARTENERII TAI SE SEX ANAL BINE INTELES DUPA CE TI-O TRAG ! ESTI O MUCAVA DE DECOR CARE INTRE 2 PARTIDE DE MASTURBARE MAI SCRII SI PE FORUM !
DUTE IN CERCUL TAU DE POPONARI SI LASA LUMEA IN PACE,SI IAL CU TINE SI PE RUSUL ALA,VENEAMIN,PARCA,ALA SA-L PUPE PE ORGAN PE ANTONESCU SI SA-I SUGA ORGANUL LUI ORBAN ! OARE O SA POATA SA SE APROPIE CA SA-SI IMPLINEASCA VISUL LUI DE O VIATA ?

Auzi mai durule,Alexa draga....Papusica aia din poza ,in spatele tau este jucaria ta sau prietena ?Hai pupici,te-a trimis partidu' sa te joci de-a fiorosu' pe forumuri cu jucariile in spate ? Bruta mica!

da' nu-l recunosti pe "Cifra" sau "majuscula" asa cum i-am spus eu ? ....

....nici macar nu m-am gandit la asta desi mi-a mai spus cineva.Acum daca stau sa ma gandesc si sa citesc textul lui,hm,posibil este orice, insa Gabi,nici macar nu ma intereseaza cine isi face clone si care de fapt cine este .Ma intereseaza doar ce spune omul si atat .Cand injura mai ales ,chiar imi este indiferent daca sunt injurat de Cifra sau de un forumist nou numit Alex82 ... .

Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 26 Octombrie 2009, ora 14:54

Mda,ai avut dreptate Gabi ....

niagara

211 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 26 Octombrie 2009, ora 14:56

De la: vaneamarin, la data 2009-10-26 14:52:28
BAI POPONAR IESIT LA PENSIE DE BATRANETE,TU CHIAR CREZI CA ESI DESTEPT ? POATE ASA TE GRATULEAZA PARTENERII TAI SE SEX ANAL BINE INTELES DUPA CE TI-O TRAG ! ESTI O MUCAVA DE DECOR CARE INTRE 2 PARTIDE DE MASTURBARE MAI SCRII SI PE FORUM !
DUTE IN CERCUL TAU DE POPONARI SI LASA LUMEA IN PACE,SI IAL CU TINE SI PE RUSUL ALA,VENEAMIN,PARCA,ALA SA-L PUPE PE ORGAN PE ANTONESCU SI SA-I SUGA ORGANUL LUI ORBAN ! OARE O SA POATA SA SE APROPIE CA SA-SI IMPLINEASCA VISUL LUI DE O VIATA ?

Auzi mai durule,Alexa draga....Papusica aia din poza ,in spatele tau este jucaria ta sau prietena ?Hai pupici,te-a trimis partidu' sa te joci de-a fiorosu' pe forumuri cu jucariile in spate ? Bruta mica!

....nici macar nu m-am gandit la asta desi mi-a mai spus cineva.Acum daca stau sa ma gandesc si sa citesc textul lui,hm,posibil este orice, insa Gabi,nici macar nu ma intereseaza cine isi face clone si care de fapt cine este .Ma intereseaza doar ce spune omul si atat .Cand injura mai ales ,chiar imi este indiferent daca sunt injurat de Cifra sau de un forumist nou numit Alex82 ... .

RUSULE EU AM LIPSIT DIN TARA VRO 6 LUNI,INTELEG CA TE INJURA MAI MULTI ??? EEEEEEE OK ATUNCI NU SUNT SINGURUL !! BRAVA,MA BUCUR !!!

“Am descoperit cã bãrbaþii ºi femeile care au ajuns in vârf au fost cei care s-au implicat în ceea ce aveau de fãcut cu toatã energia, entuziasmul ºi sârguinþa lor.” Harry Truman
niagara

211 mesaje

Postat pe: 26 Octombrie 2009, ora 15:00

CIFRA,MAJUSCULA !!
E LUME NOUA,INTRADEVAR AM UN ID NOU ACUM......DAR ? SPUNETIMI SI MIE !!!!! DATIMI RAPORTUL ASA CUM DADEATI LA SECU SI CUM DATI ACUM LA PARTIDE ,CA DOAR STITI PROCEDURA !!!!!!!!!!

“Am descoperit cã bãrbaþii ºi femeile care au ajuns in vârf au fost cei care s-au implicat în ceea ce aveau de fãcut cu toatã energia, entuziasmul ºi sârguinþa lor.” Harry Truman
Fosta membra 9am.ro

1563 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 26 Octombrie 2009, ora 15:12

“FERITI COPIII DE CRIN ANTONESCU!”
scris de Simona Fica
Miercuri, 21 Octombrie 2009 19:15
«DOSARUL DE SECURIST AL LUI CRIN ESTE 2456sca/ DSS 01429. A FILAT MINORE, ÎNTREÞINÂND ªI RELAÞII SEXUALE CU ELE!

Antonescu chiar a fost TURNÃTOR LA SECURITATE. Aºa cum se cunoaºte din biografia lui, dupã absolvirea Facultãþii de Istorie-Filosofie, cu doi ani de repetenþie, isi incepe activitatea ca profesor, mai exact în comuna Soleºti, din judeþul Vaslui, dupã care în comuna Niculiþei, din judeþul sãu natal, Tulcea. Pentru a merge la oraº, însã, a trebuit sã facã pactul cu diavolul, fiind recrutat de Securitate. Bineînþeles cã imediat dupã aceea, ca avantaj, se mutã în Tulcea, la oraº, unde activeazã ca muzeograf. Numele sãu de sursã era Porumbacu ºi cu aceastã sursã au fost predate Securitãþii comuniste o serie de note informative pentru care mai primea ºi bani. Practic, erau plãtite într-un soi de “acord”, la bucatã.

Dat fiind faptul cã avea nevoie de bani, Antonescu a început sã trimitã cât mai multe note informative ºi cât mai “poetic” realizate, adicã cuprinzând o serie de invenþii ºi de nãscociri, care nu aveau nimic de-a face cu realitatea despre diverºi oameni care erau în anturajul sãu, prieteni sau duºmani. Acest lucru il afirm chiar ofiterul al carui informator era… “Motivat de bani – pentru fiecare notã informativã primea 300 de lei de pe vremea lui Ceauºescu, în condiþiile în care un salariu de profesor era cam de 2.000 de lei, deci era plãtit bine, Crin Antonescu a început sã imi furnizeze din ce în ce mai multe astfel de note informative, majoritatea, inventate, ca în literaturã, la care pretindea cã se pricepe, despre oameni reali din anturajul sãu (colegi, prieteni, iubite etc)”, spune Ioan Ichim, cadru al Securitatii tulcene.

Cum aceste note informative începeau sã fie din ce în ce mai multe, se pare cã locul iniþial de întâlnire ºi de predare, restaurantul Danubius din Tulcea nu a mai fost suficient, astfel încât Securitatea l-a invitat la un apartament conspirativ, unde sã-si predea notele, respectiv pe strada Pãcii. “Banii pentru imaginaþia sa bolnavã ºi-i primea prin CEC, fiind depuºi în contul sãu, la CEC Tulcea de pe strada Isaccei” isi aminteste fostul sef al lui Ichim, Pavel Ionescu. “Avea o fire care “ºtia” sã se bage în sufletul tãu cu forþa, pentru a se face apreciat, deosebit de “prietenos” cu toatã lumea, nu fãrã interes desigur, asa cum a rãmas pânã azi” spune aceeasi sursa din fosta Securitate a Statului.

“Dosarul lui Crin Antonescu este unul deosebit de amplu ºi are numãrul 2456sca/ DSS 01429. În tinereþe, printre principalele sale atribuþii era aceea de a spiona copii, mulþi dintre ei chiar elevi de-ai sãi, pentru a afla ce au pãrinþii lor în cap, dacã se plâng de sãrãcie, dacã înjurã partidul, dacã nu sunt de acord cu Ceauºescu etc. Bineînþeles cã pe lângã ceea ce-i spuneau adolescenþii oamenilor din Tulcea, le mai lînflorea ºi el. În paralel, a dus o viaþã amoroasã deosebit de tumultoasã, la vremea respectivã fiind cercetat de militie pentru intretinere de relaþii cu minore”.

Astfel încât, aºa cum Securitatea cunoaºte, el are chiar ºi un copil din flori, un bãiat, pe nume Andrei, conceput cu o minorã. Pentru a musamaliza cazul, la vremea aceea mai-marii Securitatii au aranjat fetei o cãsãtorie de formã cu un cetãþean moldovean. Femeia se numeste Slavka Popov, iar soþul sãu, Ioan Atodiresei. Andrei Atodiresei, în vârstã acum de aproximativ 23 de ani este de fapt fiul lui Crin Antonescu, despre care nimeni în afarã de pãrinþi ºi de Securitatea din România nu cunoaºte absolut nimic.

Activitatea de turnãtorie a lui Crin Antonescu, în special cea legatã de copii nu s-a oprit aici. I s-a dat misiune sã se ocupe de copiii ai cãror pãrinþi erau urmriþi de Securitate, cu care avea abilitatea de a se împrieteni repede, fãcându-li-se “simpatic”. (va urma)»

Desigur cã mulþi vor fi oripilaþi de acest text, fie pentru cã îl vor crede, fie pentru cã îl vor considsera o abjectã calomnie.

Candidatul la preºedinþia României Crin Antonescu (sau C.N.S.A.S.-ul) are obligaþia politicã ºi mai ales moralã sã ia o atitudine ºi sã dezmintã aceste acuzaþii.

Sau nu.

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 26 Octombrie 2009, ora 15:12

azi am fost prin oras si de pe toate gardurile si de pe toti stilpii am fost urmarita de OCHIU ' Sefului ! e meseriasa poza aia,caci ochiu' vigilent e mai luminat ,in timp ce cel viclean e mai in umbra si intreg mesajul acelui afis electoral se poate rezuma in 5 cuvinte : sunt cu Ochiu' pe voi !....." Timpanul " "isi face si el treaba si totu-i democratic,bineinteles ! am citit @vanea ce-ai postat scris de CT Popescu si nu mai fac decit o adaugire : ca-ntotdeauna , RAUL este mai inventiv in a gasi metode a seduce si convinge pe cei mai slabi de inger sa faca ceea ce vrea el si Basescu este aici,cel mai bun ! este Diabolic :nu se va discuta despre nimic altceva decit despre Referendumul lui si nimic despre ce a facut el in acesti 5 ani chinuitori !

111dinu

1317 mesaje
Oras: Timisoara

Postat pe: 26 Octombrie 2009, ora 15:17

De la: ALEX82, la data 2009-10-26 15:00:33

CIFRA,MAJUSCULA !!
E LUME NOUA,INTRADEVAR AM UN ID NOU ACUM......DAR ? SPUNETIMI SI MIE !!!!! DATIMI RAPORTUL ASA CUM DADEATI LA SECU SI CUM DATI ACUM LA PARTIDE ,CA DOAR STITI PROCEDURA !!!!!!!!!!

Ai stat cam puþin între picioarele Elenei Udrea Cocoº. Dupã cum observ, ai folosit îndemnul meu, însã, te-ai spãlat atât de bine încât nu mai exiºti.
Consider totuºi cã este o aparenþã dispariþia ta, fiindcã vorbeºti ca din butoi, fapt ce presupune cã ai intrat în gãoaza prezidenþialã.
Îþi urez baftã ! Din acest moment, pârþul prezidenþial se va auzi pe douã "voci". Una dintre ele va fi sigur a ta. O sã ne strãduim sã te ghicim la terþã.

Nici clãtita cu brânzã nu se diferenþiazã de celelalte clãtite politice. Gãoaza este un desert prezidenþial. "Daltonistul de urechi" aude în "blondã" ºi negru. Cine se scoalã "prea" de dimineaþã, rãmâne cu "noaptea în cap".
gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 26 Octombrie 2009, ora 15:22

CIFRA,MAJUSCULA !!

hai las-o jos,Majuscula .....e greu ,chiar foarte greu ca sa gasesti 2 personalitati identice ca stil de a gindi si a scrie numai cu majuscula ! ....aaaa,desigur , aveti o personalitate fermecatoare,nici nu poate fi vorba si devreme ce nu ti-ai dat nici-o osteneala in a te "acoperi " ,nu inteleg de ce faci acum pe niznaiul !

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 26 Octombrie 2009, ora 15:31

De la: black10131307, la data 2009-10-26 15:12:29“FERITI COPIII DE CRIN ANTONESCU!”
scris de Simona Fica
«DOSARUL DE SECURIST AL LUI CRIN ESTE 2456sca/ DSS 01429. A FILAT MINORE, ÎNTREÞINÂND ªI RELAÞII SEXUALE CU ELE!

Antonescu chiar a fost TURNÃTOR LA SECURITATE. Aºa cum se cunoaºte din biografia lui, dupã absolvirea Facultãþii de Istorie-Filosofie, cu doi ani de repetenþie, isi incepe activitatea ca profesor, mai exact în comuna Soleºti, din judeþul Vaslui, dupã care în comuna Niculiþei, din judeþul sãu natal, Tulcea. Pentru a merge la oraº, însã, a trebuit sã facã pactul cu diavolul, fiind recrutat de Securitate. Bineînþeles cã imediat dupã aceea, ca avantaj, se mutã în Tulcea, la oraº, unde activeazã ca muzeograf. Numele sãu de sursã era Porumbacu ºi cu aceastã sursã au fost predate Securitãþii comuniste o serie de note informative pentru care mai primea ºi bani. Practic, erau plãtite într-un soi de “acord”, la bucatã.

Dat fiind faptul cã avea nevoie de bani, Antonescu a început sã trimitã cât mai multe note informative ºi cât mai “poetic” realizate, adicã cuprinzând o serie de invenþii ºi de nãscociri, care nu aveau nimic de-a face cu realitatea despre diverºi oameni care erau în anturajul sãu, prieteni sau duºmani. Acest lucru il afirm chiar ofiterul al carui informator era… “Motivat de bani – pentru fiecare notã informativã primea 300 de lei de pe vremea lui Ceauºescu, în condiþiile în care un salariu de profesor era cam de 2.000 de lei, deci era plãtit bine, Crin Antonescu a început sã imi furnizeze din ce în ce mai multe astfel de note informative, majoritatea, inventate, ca în literaturã, la care pretindea cã se pricepe, despre oameni reali din anturajul sãu (colegi, prieteni, iubite etc)”, spune Ioan Ichim, cadru al Securitatii tulcene.

Cum aceste note informative începeau sã fie din ce în ce mai multe, se pare cã locul iniþial de întâlnire ºi de predare, restaurantul Danubius din Tulcea nu a mai fost suficient, astfel încât Securitatea l-a invitat la un apartament conspirativ, unde sã-si predea notele, respectiv pe strada Pãcii. “Banii pentru imaginaþia sa bolnavã ºi-i primea prin CEC, fiind depuºi în contul sãu, la CEC Tulcea de pe strada Isaccei” isi aminteste fostul sef al lui Ichim, Pavel Ionescu. “Avea o fire care “ºtia” sã se bage în sufletul tãu cu forþa, pentru a se face apreciat, deosebit de “prietenos” cu toatã lumea, nu fãrã interes desigur, asa cum a rãmas pânã azi” spune aceeasi sursa din fosta Securitate a Statului.

“Dosarul lui Crin Antonescu este unul deosebit de amplu ºi are numãrul 2456sca/ DSS 01429. În tinereþe, printre principalele sale atribuþii era aceea de a spiona copii, mulþi dintre ei chiar elevi de-ai sãi, pentru a afla ce au pãrinþii lor în cap, dacã se plâng de sãrãcie, dacã înjurã partidul, dacã nu sunt de acord cu Ceauºescu etc. Bineînþeles cã pe lângã ceea ce-i spuneau adolescenþii oamenilor din Tulcea, le mai lînflorea ºi el. În paralel, a dus o viaþã amoroasã deosebit de tumultoasã, la vremea respectivã fiind cercetat de militie pentru intretinere de relaþii cu minore”.

Astfel încât, aºa cum Securitatea cunoaºte, el are chiar ºi un copil din flori, un bãiat, pe nume Andrei, conceput cu o minorã. Pentru a musamaliza cazul, la vremea aceea mai-marii Securitatii au aranjat fetei o cãsãtorie de formã cu un cetãþean moldovean. Femeia se numeste Slavka Popov, iar soþul sãu, Ioan Atodiresei. Andrei Atodiresei, în vârstã acum de aproximativ 23 de ani este de fapt fiul lui Crin Antonescu, despre care nimeni în afarã de pãrinþi ºi de Securitatea din România nu cunoaºte absolut nimic.

Activitatea de turnãtorie a lui Crin Antonescu, în special cea legatã de copii nu s-a oprit aici. I s-a dat misiune sã se ocupe de copiii ai cãror pãrinþi erau urmriþi de Securitate, cu care avea abilitatea de a se împrieteni repede, fãcându-li-se “simpatic”. (va urma)»

Desigur cã mulþi vor fi oripilaþi de acest text, fie pentru cã îl vor crede, fie pentru cã îl vor considsera o abjectã calomnie.

Candidatul la preºedinþia României Crin Antonescu (sau C.N.S.A.S.-ul) are obligaþia politicã ºi mai ales moralã sã ia o atitudine ºi sã dezmintã aceste acuzaþii.

Sau nu.

Poate ca,fata-n fata fiind si in fata natiunii ,toti candidatii ar trebui sa lamureasca acest fel de acuzatii , INCLUSIV si mai ales dl. Basescu .....si mai are de lamurit si chestia cu ziaristii rapiti ; cu Haissam ; poate si ceva despre "vinzarile anterioare" ale fiicei mai mari; si cum de-a juns cea mica europarlamentar,spre rusinea unei tari ; poate-si mai aduce aminte ca a zis ca va lamuri la momentul potrivit si problema cu frate-sau care-l face de rusine -dupa spusa lui chiar - crezi insa ca va mai avea timp sa le lamureasca pe toate ?

GuessWho81

12 mesaje
Postat pe: 26 Octombrie 2009, ora 15:32

De la: dracusor, la data 2008-10-01 07:20:38serios? tu crezi ca asta e? deaia se aliaza pnl-ul cu psd-ul? astai cel mai mare rahat pe care putea sal zica o cretina ca tine, atunci de pnl-ul susine psd-ul, se iau mana in mana, "cedeza " la presiunile psd-ului dar nu baga in seama motiunile pdl-ului, si asta e cea mai mare tampenie sa spui ca s-au inteles sa se certe 4 ani, conflictul ala a inceput de la mai multe lucruri printre care si biletelul in care tariceanu ii cerea lui basescu sa-l lase in pace pe dinu patriciu, si pe care basescu l-a facut public, oamenii astia se au la cutite, este o tampenie sa zici ca sunt mana in mana, va rog veniti cu niste explicatii mai realiste cu de ce nul placeti pe basescu

iti zic eu de ce nu.l plac astia pe basescu...de retardati,care habar nu au care este treaba..pai nu vedeti ca toti tampii nu il vor pe basescu de ce?nu se stie...dar nici alta varianta nu exista..eu zic ca singurul lucru ce trebuie schimbat este doar parlamentul si ata...ca de presedinte ne.am convins..pai cine sa vina la conducere?prostanacul? lasa.ti.l fratilor pe basescu in pace si mai bine ganditi.va cine e adevarata carie a natiunii si hai sa incercam sa o scoatem....app......sa va uitati sa vedeti in cati demnitari psd nu si.au declarat averile..de ce?

111dinu

1317 mesaje

Postat pe: 26 Octombrie 2009, ora 15:37

De la: gabigabi, la data 2009-10-26 15:22:50

CIFRA,MAJUSCULA !!

hai las-o jos,Majuscula .....e greu ,chiar foarte greu ca sa gasesti 2 personalitati identice ca stil de a gindi si a scrie numai cu majuscula ! ....aaaa,desigur , aveti o personalitate fermecatoare,nici nu poate fi vorba si devreme ce nu ti-ai dat nici-o osteneala in a te "acoperi " ,nu inteleg de ce faci acum pe niznaiul !

Gabi, te rog sã mã scuzi pentru cuvintele din mesaj. Xulescu foloseºte literele de tipar pentrua a dovedi, chipurile, cã pedeleii stau erecþi între picioarele Elenei Udrea Cocoº.

Nici clãtita cu brânzã nu se diferenþiazã de celelalte clãtite politice. Gãoaza este un desert prezidenþial. "Daltonistul de urechi" aude în "blondã" ºi negru. Cine se scoalã "prea" de dimineaþã, rãmâne cu "noaptea în cap".
gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 26 Octombrie 2009, ora 15:39

De la: GuessWho81, la data 2009-10-26 15:32:48
De la: dracusor, la data 2008-10-01 07:20:38serios? tu crezi ca asta e? deaia se aliaza pnl-ul cu psd-ul? astai cel mai mare rahat pe care putea sal zica o cretina ca tine, atunci de pnl-ul susine psd-ul, se iau mana in mana, "cedeza " la presiunile psd-ului dar nu baga in seama motiunile pdl-ului, si asta e cea mai mare tampenie sa spui ca s-au inteles sa se certe 4 ani, conflictul ala a inceput de la mai multe lucruri printre care si biletelul in care tariceanu ii cerea lui basescu sa-l lase in pace pe dinu patriciu, si pe care basescu l-a facut public, oamenii astia se au la cutite, este o tampenie sa zici ca sunt mana in mana, va rog veniti cu niste explicatii mai realiste cu de ce nul placeti pe basescu

iti zic eu de ce nu.l plac astia pe basescu...de retardati,care habar nu au care este treaba..pai nu vedeti ca toti tampii nu il vor pe basescu de ce?nu se stie...dar nici alta varianta nu exista..eu zic ca singurul lucru ce trebuie schimbat este doar parlamentul si ata...ca de presedinte ne.am convins..pai cine sa vina la conducere?prostanacul? lasa.ti.l fratilor pe basescu in pace si mai bine ganditi.va cine e adevarata carie a natiunii si hai sa incercam sa o scoatem....app......sa va uitati sa vedeti in cati demnitari psd nu si.au declarat averile..de ce?

draga,nu mai fuma atit de mult si scoate atit de mult fum pe nas ,ca nu mai vezi bine ,atit de incetosata ti-e privirea !

Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 26 Octombrie 2009, ora 15:41

De la: gabigabi, la data 2009-10-26 15:31:19
Poate ca,fata-n fata fiind si in fata natiunii ,toti candidatii ar trebui sa lamureasca acest fel de acuzatii , INCLUSIV si mai ales dl. Basescu .....si mai are de lamurit si chestia cu ziaristii rapiti ; cu Haissam ; poate si ceva despre "vinzarile anterioare" ale fiicei mai mari; si cum de-a juns cea mica europarlamentar,spre rusinea unei tari ; poate-si mai aduce aminte ca a zis ca va lamuri la momentul potrivit si problema cu frate-sau care-l face de rusine -dupa spusa lui chiar - crezi insa ca va mai avea timp sa le lamureasca pe toate ?

Gabi,poate nu iti dai seama ce faci acum! ATACI INSTITUTIILE STATULUI .Pai ai pomenit si de Traian,si de fratele lui si de Bobita care a muncit de i-au sarit capacele la Luxten si si-a strans bani de campanie electorala.Ne-a zis Base clar ca cine se ia de el si neamurile lui ataca INSTITUTIILE statului .In rest lucrurile stau clar :flota are prejudiciu ZERO (doar ca nu se stie exact in ce port este ancorata,la Mangalia poate...la Constanta ...Craiova oare este port ?! ) iar cazul Haissam este secret de stat ! .Gata,acum hai sa vorbim de Antonescu ca este securist si a facut sex cu minore (peste o saptamana vor fi minori nu minore,suna mai bine) sau de Johannis ca a facut trafic de organe.

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 26 Octombrie 2009, ora 15:43

De la: 111dinu, la data 2009-10-26 15:37:10

CIFRA,MAJUSCULA !!

Gabi, te rog sã mã scuzi pentru cuvintele din mesaj. Xulescu foloseºte literele de tipar pentrua a dovedi, chipurile, cã pedeleii stau erecþi între picioarele Elenei Udrea Cocoº.

,e cam dur limbajul tau totusi ....dar ,de dreptate,ai dreptate,ce pot sa mai zic ?

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 26 Octombrie 2009, ora 15:52

De la: vaneamarin, la data 2009-10-26 15:41:38
De la: gabigabi, la data 2009-10-26 15:31:19

Gabi,poate nu iti dai seama ce faci acum! ATACI INSTITUTIILE STATULUI .Pai ai pomenit si de Traian,si de fratele lui si de Bobita care a muncit de i-au sarit capacele la Luxten si si-a strans bani de campanie electorala.Ne-a zis Base clar ca cine se ia de el si neamurile lui ataca INSTITUTIILE statului .In rest lucrurile stau clar :flota are prejudiciu ZERO (doar ca nu se stie exact in ce port este ancorata,la Mangalia poate...la Constanta ...Craiova oare este port ?! ) iar cazul Haissam este secret de stat ! .Gata,acum hai sa vorbim de Antonescu ca este securist si a facut sex cu minore (peste o saptamana vor fi minori nu minore,suna mai bine) sau de Johannis ca a facut trafic de organe.

pai,cum era ? STATUL SUNT EU ! nu vezi ce boala au pdl.isti astia pe Istorie tot dind nume d'astea marete ,comparindu-si conducatori cu Stefan cel Mare si nu mai stiu cu cine inca ,intrucit nu le-am bagat in seama,dar Blackulet dragutul a fost cel mai tare : a comparat ziua de 13 oct 2009 ,ziua in care a cazut guvernul lui Boc ,cu ziua cea neagra a Templierilor a anului 1307 ! baieti culti,mai vanea,mai !

alynucsa_lov3

2 mesaje
Postat pe: 26 Octombrie 2009, ora 15:52

De la: dracusor, la data 2008-10-01 18:05:34mdea numai deasta investeste pc atatia bani in denigrarea lui, si dasta lea distrus basescu cariera politica la atatia,ca se iau mana in mana .si ai dreptate baescu habarnare de popor, nu a fost in italia de doua ori sa discute cu romanii si cu guvernul italian, nu merge la toate evenimentele importante inclusiv cele culturale si traditionale care au nevoie de sprijijn, nu a fost in zonele afectate de inundatii, nu numai anul asta ci si acu 2 ani cand au mai fost inundati si nu era campanie electorala ;) lucru ce trebuia sa faca prim-ministrul, fetito dute la culcare, somn usor

111dinu

1317 mesaje

Postat pe: 26 Octombrie 2009, ora 15:54

De la: gabigabi, la data 2009-10-26 15:43:36

CIFRA,MAJUSCULA !!

,e cam dur limbajul tau totusi ....dar ,de dreptate,ai dreptate,ce pot sa mai zic ?

Gabi, ai observat cã foarte mult timp am fost înjurat, inclusiv de mamã, de cãtre aceºti useri pedeliºti. Am început sã ripostez în momentul când, culmea, au jignit mama unui coleg de-al lor, fiindcã acesta avea un handicap. Eu nu injur, ºi nici nu i-am înjurat. I-am tratat aºa cum meritã. Cuvintele mele sunt probabil dure. Nu sunt, însã, mai dure decât cuvintele unor "poeþi" pãstoriþi de Patapievici.

alynucsa_lov3

2 mesaje
Postat pe: 26 Octombrie 2009, ora 15:55

Apreciez prostia din mesajul citat mai sus..sunteti praf :))) votati`l pe basescu in continuare ca cu cretini ca voi se duce romania pe rapa.. nu ca nu ar fi deja ...dar se poate si mai rau... copiii cretini

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 26 Octombrie 2009, ora 16:01

De la: gabigabi, la data 2009-10-26 15:12:47azi am fost prin oras si de pe toate gardurile si de pe toti stilpii am fost urmarita de OCHIU ' Sefului ! e meseriasa poza aia,caci ochiu' vigilent e mai luminat ,in timp ce cel viclean e mai in umbra si intreg mesajul acelui afis electoral se poate rezuma in 5 cuvinte : sunt cu Ochiu' pe voi !....." Timpanul " "isi face si el treaba si totu-i democratic,bineinteles ! am citit @vanea ce-ai postat scris de CT Popescu si nu mai fac decit o adaugire : ca-ntotdeauna , RAUL este mai inventiv in a gasi metode a seduce si convinge pe cei mai slabi de inger sa faca ceea ce vrea el si Basescu este aici,cel mai bun ! este Diabolic :nu se va discuta despre nimic altceva decit despre Referendumul lui si nimic despre ce a facut el in acesti 5 ani chinuitori !

dixit !

Fosta membra 9am.ro

5843 mesaje
Postat pe: 26 Octombrie 2009, ora 16:05

De la: gabigabi, la data 2009-10-26 16:01:31
De la: gabigabi, la data 2009-10-26 15:12:47azi am fost prin oras si de pe toate gardurile si de pe toti stilpii am fost urmarita de OCHIU ' Sefului ! e meseriasa poza aia,caci ochiu' vigilent e mai luminat ,in timp ce cel viclean e mai in umbra si intreg mesajul acelui afis electoral se poate rezuma in 5 cuvinte : sunt cu Ochiu' pe voi !....." Timpanul " "isi face si el treaba si totu-i democratic,bineinteles ! am citit @vanea ce-ai postat scris de CT Popescu si nu mai fac decit o adaugire : ca-ntotdeauna , RAUL este mai inventiv in a gasi metode a seduce si convinge pe cei mai slabi de inger sa faca ceea ce vrea el si Basescu este aici,cel mai bun ! este Diabolic :nu se va discuta despre nimic altceva decit despre Referendumul lui si nimic despre ce a facut el in acesti 5 ani chinuitori !

dixit !
SOACRA CU TREI NURORI GHICI UNDE ESTE AL 3-LEA OCHI????? Pe toate afisele

111dinu

1317 mesaje

Postat pe: 26 Octombrie 2009, ora 16:08

@ drãcuºor

Trebuie sã îþi acord niºte merite. Ai deschis topicul, eºti activ, intri din când în când pentru a ajuta userii pedelei. Ce sã spun ? Te comporþi ca un ºef. De tine depind toþi. Se vede... nu trebuie sã faci pe modestul. Eºti clitorisul Elenei Udrea Cocoº. De tine este prins belciugul cu pedelei.
Probabil te gândeºti de unde am aflat. Este fosrte simplu. Greutatea pedeleilor agãþaþi de belciug fiind mare, te-a întins la maxim ºi vorbeºti estompat, în funcþie de paºii fãcuþi de Elena Udrea Cocoº.

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 26 Octombrie 2009, ora 16:14

De la: 9am045616, la data 2009-10-26 16:05:59

dixit !

nu te-am inteles f. bine : vorbesti despre Ochiul furtunii ce-l va indeparta pe basel' de la Puterea atit de draga lui ?

niagara

211 mesaje

Postat pe: 26 Octombrie 2009, ora 18:07

De la: gabigabi, la data 2009-10-26 16:14:39
De la: 9am045616, la data 2009-10-26 16:05:59

dixit !

nu te-am inteles f. bine : vorbesti despre Ochiul furtunii ce-l va indeparta pe basel' de la Puterea atit de draga lui ?

ERAU ODATA 3 PERSONAJE ,CARE FACEAU PARTE DIN CLUBUL PROSTIEI ROMANE,ESTE ADEVARAT ERAU NISTE TREPADUSI ..... UNA I-SI LUA INFORMATIILE DIN ORAS DE PE ANUNTURILE SI AFISELE POSTATE PE STALPI PE COPACI....... AL 2-LEA I-SI LUA INFORMATIILE DE PE YOUTUBE ,MAI ACCESA EL SI CAND GASEA CEVA ,HOP SI EL POSTA..........AL TREILEA ,FIIND MAI SMECHER LE LUA DI WC-URILE PUBLICE,DAR NU SE MULTUMEA CU ATAT LE LUA ACASA LE MIROSEA LE DEGUSTA LE PUNEA PE CATEGORII .........CRED CA-I RECUNOASTETI PE CEI 3........GABI,VANIA,111DINU.
FIECARE IN VIATA AR CATE O PASARICA DAR ASTIA AU AVICOLE INTREGI. E OK. PENTRU PRIMII 2 DAR AL TREILEA SI ANUME 111 DINUE SI BETIV,SE SI DROGHEAZA,E CUNOSCUT DE TOTI CA FIIND HOMO,CEIA CE ERA DE PE VREMURI .....SI CUM NU SCAPAI DE SECU ATUNCI ASA A DEVENIT 111DINU TURNATOU LA SECU ,IAR ACUM E MARE DIZIDENT ?
DACA VRETI SAFACETI O BUCURIE LUI 111DINU STRANGETI H.IGENICA FOLOSITA,IAR DOAMNELE DIVERSELE ABSORBANTE FOLOSITE SI DONATIILE LUI 111DINU ! ASTA E IN STARE SA VA DEA SI BANI BUNI PT. ASA CEVA !

Fosta membra 9am.ro

7898 mesaje

Postat pe: 26 Octombrie 2009, ora 18:24

,e cam dur limbajul tau totusi ....dar ,de dreptate,ai dreptate,ce pot sa mai zic ? CITAT DIN GABI !!!
Ahaaaaaaaa Gabi ,noi PD-LISTII jicnim..............injuram ,folosim un limbaj indecent,suntem mojici,nu ?dar il aprobi pe 111dinu pentru simplu fapt ca e de partea voastra !!!!!!!!! frumoasa logica,ce sa zic................Tot niste nemernici sunteti !!!!!!!!!!!!

… cã poþi numai sã reuºeºti, nu ai cum sã pierzi. Eºecul este imposibil; este o iluzie. Nimic nu este eºec. Nimic. Totul înainteazã in istoria umanitãþii precum se întâmplã ºi cu procesul ei evolutiv. Totul avanseazã de-a lungul cãlãtoriei tale.
Fosta membra 9am.ro

7898 mesaje

Postat pe: 26 Octombrie 2009, ora 18:48

De la: black10131307, la data 2009-10-26 15:12:29“FERITI COPIII DE CRIN ANTONESCU!”
scris de Simona Fica

Sau nu.

Efoarte adevarat ce ai postat BLACK !!!!!!!!!!!!! Sa stii ca sunt multe de spus,dar eu nu pot,toti acesti prostovani ca rusul mic si prost si ca poponarul ala de dinu au dosare si mai ales starpitura aia de dinu e dereglat rau probabil de cand a fost inchis cu aci pofticeosi in celula vreo saptamana.............. Aia au zis ca il cumintesc dar lui ia placut si nu mai voia sa plece............. MORI DE RAS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

… cã poþi numai sã reuºeºti, nu ai cum sã pierzi. Eºecul este imposibil; este o iluzie. Nimic nu este eºec. Nimic. Totul înainteazã in istoria umanitãþii precum se întâmplã ºi cu procesul ei evolutiv. Totul avanseazã de-a lungul cãlãtoriei tale.
Fosta membra 9am.ro

17 mesaje
Oras: Campia Turzii

Postat pe: 26 Octombrie 2009, ora 20:38

Te rog sa apreciezi ceea ce-ti spun eu,Nu am vazut niciodata un cretin mai mare decat tine.Tine-o tot asa pt ca lumea se amuza cu tine.Avem nevoie de mascarici !!

Fosta membra 9am.ro

1563 mesaje

Postat pe: 26 Octombrie 2009, ora 20:48

De la: 111dinu, la data 2009-10-26 15:54:28
De la: gabigabi, la data 2009-10-26 15:43:36

CIFRA,MAJUSCULA !!

Gabi, ai observat cã foarte mult timp am fost înjurat, inclusiv de mamã, de cãtre aceºti useri pedeliºti. Am început sã ripostez în momentul când, culmea, au jignit mama unui coleg de-al lor, fiindcã acesta avea un handicap. Eu nu injur, ºi nici nu i-am înjurat. I-am tratat aºa cum meritã. Cuvintele mele sunt probabil dure. Nu sunt, însã, mai dure decât cuvintele unor "poeþi" pãstoriþi de Patapievici.

Hai boschetarule, nu te mai smiorcai atata! Mai bine sterge-ti mucii si mai cotrobaie prin casa, poate ti-a mai ramas ceva din pensie ca sa-ti mai iei o sticla de trascau!
Eeeei, cuvintele tale sunt dure ca si tine, bai Rambo! Cat de dur poti sa fii tu un limax mucilaginos!!!!

Ia zi bai boschet, nu-i asa ca te-am ghicit? Esti vai mama ta de betivan ordinar, pensionat pe caz de boala pentru ciroza aia hepatica care se dezvolta in tine! Singura ta alinare, de excrement bolnav, este sa-ti versi refularile pe forumul asta pe care stai toata ziua! Acu' te dai pe linga Gabi ca un porc alcoolic ce esti si te smiorcai ca esti o victima, un inger tavalit prin dejectii! Dupa ce mai iei doua gaturi, iar se umfla tarata in tine si incepi sa te infoi ca un cocos!
Iti dau un sfat bai drojdierule: lasa dreaq internetul si mai du-te pe la biserica, ca maine, poimaine iti suna la usa doamna aia in negru si cu o unealta agricola pe umar!

Fosta membra 9am.ro

241 mesaje
Oras: Constanta

Postat pe: 26 Octombrie 2009, ora 20:51

Mascarici mai mare ca mine nu exista si asta place poporului.Nu este diferenta mare in a fi presedinte la o Asociatie de locatari si presedinte la romani,ai de aface cu toti nebunii pentru un salariu de 9000 de roni lunar.Sint sigur ca toti candidatii din acest an ,nu sint in stare nici sa mature prin Cotroceni,darmite sa conduca plebea atit de diferita din Romania ,care si asa se conduce singura

Fosta membra 9am.ro

1563 mesaje

Postat pe: 26 Octombrie 2009, ora 21:22

PNL – Aripa Stângã”
By ALEXANDRU MITACHE

PNL, Crin Antonescu ºi deriva liberalã

Mihail Neamþu

Duminicã, 18 octombrie 2009, 13:18

«Injumatatirea numarului de agentii guvernamentale – veritabile capuse bugetivore – si-a gasit un adversar neasteptat: PNL. Partidul care-si clameaza vocatia reformista a depus o neasteptata sesizare la Curtea Constitutionala impotriva Legii de restructurare a agentiilor din subordinea Guvernului. Sa ne gandim putin la gloria traditiei liberale romanesti: unde-i veti putea recunoaste, astazi, chipul si nobletea? Vector al modernizarii in perioada interbelica, PNL a ajuns astazi scutul stagnarii. De ce oare?

Ideile liberalismului clasic sunt bine-cunoscute, frecvent combatute, dar pretutindeni respectate: dreptul sacru la proprietate, reducerea taxelor, limitarea actiunii Statului, incurajarea pietei libere, investitia in creativitate (la antipozii exceselor protectionist-sindicaliste), respectul dat persoanei si initiativei individuale, refuzul abstractiilor colectiviste, s.a.m.d. Cand aderam la aceste valori devenim aproape spontan adepti ai meritocratiei in plan social, al libertatii sub aspect economic si al transparentei in exercitiul guvernarii. Anticomunismul si rezerva pronuntata fata de politicile stangii nu pot fi decat ingrediente naturale ale unui liberal autentic.

Facand aceste constatari, se cuvine asadar sa ne intrebam cum oare PNL defileaza linistit, de atatia ani, alaturi de partidul dominat inca de geniul machiavelic al unui Ion Iliescu? Cum se explica vecinatatea senina intre un Crin Antonescu si „conservatorul Felix”? Dar carierismul obraznic al unui Bogdan Olteanu, egalat poate doar de „micul Titulescu”?

Esecuri post-1989

Pentru a raspunde acestor intrebari, vom face un apel selectiv la memorie. Nu e cazul sa vorbim aici despre meritele prezentei liberale din Parlamentul post-decembrist. Intr-un climat sufocant, printre coledzi inepti sau agramati, numerosi liberali au stiut sa faca o figura respectabila. Cei grupati formal sau informal in jurul profesorului Valeriu Stoica, bunaoara, au excelat in colaborarea cu mediile academice si culturale, stimuland reflectia filozofica a unor tineri universitari prin initiative de tipul „Institutul de Studii Liberale”, cautand apoi sa ancoreze centru-dreapta romaneasca intr-o miscare de idei cu reverberatii internationale.

Proiecte legislative salutare (intre care faimosul „2% pentru cultura”) au dus un aer proaspat. Inca din anii 90, insa, gandirea inovatoare si principiala au fost contracarate de aparitia unui sub-curent al liberalismului tulbure, gata oricand sa coboare stacheta standardelor morale si sa compromita idealul puritatii doctrinare.

In anii insangerati de mineriade, multi au sperat ca liberalii sa devina varful de lance al luptei anticomuniste, razbunind astfel suferinta marilor barbati de stat morti in temnitele comuniste (e.g., Constantin I. C. Bratianu, mort la Sighet in 1950). Or, spre deosebire de taranistii atipicului Ion Ratiu, liberalii condusi de Radu Campeanu afisau reflexe suprinzatoare de acomodare cu directia lui Ion Iliescu. Sub regimul Constantinescu, ideea unei „Comisii prezidentiale pentru Condamnarea Dictaturii” fie n-a aparut, fie n-a prizat unde trebuia. Cronicarii epocii isi amintesc totodata onctuozitatea lui Dinu Patriciu, care pleda in fata asceticului Corneliu Coposu pentru iesirea din opozitie si colaborarea cu FDSN (ulterior, PDSR).

La rubrica „esecuri”, istoricii tranzitiei vor include pesemne si numarul mare al fostilor informatori sau ofiteri ai Securitatii din PNL: Mircea Ionescu-Quintus, Dan Amedeo Lazarescu, academicianul Balaceanu-Stolnici, Daniel Daianu, Alexandru Paleologu, Stefan-Augustin Doinas, Mona Musca, s.a. (Suspiciuni au planat si asupra lui Radu Campeanu). Gradele de culpabilitate difera enorm intre aceste persoane, dar evidenta impuritatii ramane, uneori chiar tragic, incontestabila.

Nu vom comenta aici nici „profunzimea” altor manifestari din epoca: alegerea lamentabilului Crin Halaicu ca primar al Capitalei; avantul luat de mediocrul Viorel Catarama; acuzatia de plagiat adresata lui Horia Rusu si Dinu Patriciu dupa aparitia cartii „Liberalismul romanesc”, s.a.m.d. Toate aceste intamplari sau revelatii succesive, dar si apropierea unor membri marcanti PNL de mediile corupte din PDSR/PSD, au contabilizat prima deceptie majora a liberalismului romanesc post-1989.

Eclipsa Tariceanu

Alegerea lui Traian Basescu ca presedinte al Romaniei a dat sansa liberalilor ca, in decembrie 2004, sa-si propulseze cel dintai premier pe o scena europeana. Era momentul in care PNL putea sa-si dea masura, scotind la iveala un noian de talente. Ce a urmat stie toata lumea. In tandem cu echipa PD, a fost introdusa taxa unica de 16%. Investitiile straine si-au urmat firesc cursul, procentul PIB crescand spectaculos. Recoltarile la buget s-au imbunatatit si, deci, calitatea vietii romanului de rand s-a ameliorat simtitor. „Miracolul” acesta n-a durat insa decat doi ani si jumatate, pana la furtuna globala a crizei financiare. Astazi, suntem aproape de contemplarea dezastrului. De ce?

Pentru ca subcurentul liberalismului tulbure din PNL si-a spus cuvantul. In patru ani de mandat, Popescu-Tariceanu a inmultit copios numarul agentiilor guvernamentale ravnite de-o numeroasa clientela. Ceasurile Rolex, calatoriile in strainatate, masina cu sofer la scara – iata cateva privilegii poftite de partizanii acestei guvernari cheltuitoare. Gonflarea aparatului birocratic, salariile scandaloase la stat, inechitatea sistemului de pensii si, mai ales, achizitiile publice arbitrare au adancit drenajul din visteria tarii. Au fost, asadar, „revizitate” mai toate caracteristicele erei „Bombo-Congo”.

Intre comenzile de laptop pentru scolile rurale si afacerea Sterling la Marea Neagra, proiectele de interes national au fost ingropate. Sutele de kilometri de autostrada promise de ministrul Orban raman si astazi o promisiune. In locul prudentei calme, am vazut frenezia risipei. Calculul pe termen lung a cedat extazului consumist si orbirii populiste. Deficitul bugetar s-a accentuat, iar recompensele electorale s-au intetit, spre satisfactia socialistilor.

Aceste manevre („de milioane”) au consolidat gruparea Tariceanu-Patriciu, numerosi liberali „recalcitranti” fiind exclusi din partid pentru „delict de opinie”. In toamna lui 2006, PNL a suferit apoi o vizibila hemoragie prin plecarea gruparii Stolojan-Stoica si nasterea subsecventa a „Platformei liberale” (integrata ulterior in PD).

In sfarsit, tradarea valorilor dreptei s-a desavarsit spre finele mandatului Tariceanu, cand diverse nulitati sub raport profesional au inundat ministere-cheie. In primavara lui 2005, liderul PNL de atunci practicase deja traficul de influenta in justitie, de dragul unui prieten. Pentru ca sa-i iasa, pesemne, alte combinatii au fost indepartati treptat oameni ca Μοnica Macovei, Ionut Popescu, Teodor Baconschi sau Mihai-Razvan Ungureanu.

In fond, se pregateau pe tusa „somitati” de anvergura unui Cristian Adomnitei (chemat la Educatie) sau Tudor Chiuariu (responsabil pentru Justitie)… De la flagrantul grosier obtinut in cazul „Remes-Caltabos” pana la „subtirile” vizite la parchet ale lui Szolt Nagy si Codrut Seres (acuzati de spionaj), guvernul Tariceanu a tras dupa sine tinicheaua incompetentei.

In rezumat, guvernarea liberala 2004-2008 a initiat dispretul pentru convergentele doctrinare si a canonizat politica circumstantiala, indreptata obsesiv impotriva unui singur om: Traian Basescu (demis in aprilie 2007 si cu votul PNL).

„Primadonna” Antonescu

Previzibilul esec din alegerile anului 2008 a coincis cu iesirea la rampa a domnului Crin Antonescu — istoricul ascuns in Niculitei-Tulcea, dar remarcat la Bucuresti prin absenteism parlamentar si verbiaj mediatic. In locul unei evaluari critice a performantei din perioada 2004-2008, noul lider PNL a escaladat isteria anti-Basescu. Navigand printre sofisme eclatante si ironii badaranesti, presedintele Antonescu n-a propus macar o singura solutie concreta la planul anti-criza.

Vorbeste mereu, priveste afectat si ne adoarme cu fraze lungi, solemne. Cunostintele sale de economie sunt la pas cu interesul scazut acordat Romaniei profunde. Dintr-un vast raport sociologic privind riscurile demografice ale tarii, dl. Antonescu a retinut doar tema „sex si droguri”. Rezervorul de comparatii al sefului PNL include, printre altele, analogia Mussolini-Basescu si descrierea lui Emil Boc ca „mecanic de locomotiva” in stare de ebrietate. Aceasta este performanta cognitiva si ebulitiunea literara in care nu putini carturari au recunoscut fibra unui adevarat intelectual – la care altii au adaugat carisma unui veritabil Obama de Balcani.

Rezumand asadar involutia liberalismului autohton, descoperim acest dublu pret al tradarii doctrinei:

(1) respingerea proiectului de reformare a statului prin descentralizarea administrativa, unicameralism, stimulul pietei private, vot uninominal, diminuarea risipei banului public, primenirea educatiei, cultura memoriei, etc. PNL n-a facut nicio „contra-oferta” la diagnoza Comisiilor prezidentiale in chestiunea Constitutiei, a lustratiei, a starii de sanatate, a demografiei sau a patrimoniului cultural. Vidul ideatic a fost compensat numai de intensitatea atacurilor ad personam.

(2) acceptarea unei relatii utilitarist-promiscue cu socialistii. Daca in 2004, Traian Basescu vedea in apropierea de PC „solutia imorala,” justificata numai de imperativul unor reforme restante, Crin Antonescu vine cinci ani mai tarziu si bate palma atat cu Dan Voiculescu, cat si cu Viorel Hrebenciuc. Daca Popescu-Tariceanu mima o vaga distanta fata de coalitia PSD-PC, dl. Antonescu n-o mai ascunde de nimeni, preferand negocierile deschise cu socialistii in locul unui dialog minimal cu reprezentantii celuilalt partid de centru-dreapta (PDL).

Concluzii

Pentru orice ins de convingere autentic liberala, metamorfoza PNL e naucitoare. A fost perfect normala distantarea de stilistica actualului sef de stat. Lansarea unui candidat propriu la prezidentiale se impunea aproape obligatoriu. Neguvernarea alaturi de PDL putea fi o optiune legitima, chiar daca stranie. Sugestiei „Klaus Johannis” nu i-a lipsit ingeniozitatea (desi altii au mirosit viclenia).

In schimb, apriorismul basescofob, militant si totalitar, vireaza astazi intr-un extremism anti-liberal. Cum altfel sa califici respingerea de plano, intr-un moment decisiv pentru Romania, a dialogului cu un finantist de reputatie internationala (premierul desemnat Lucian Croitoru)? In ce termeni sa explici anularea dreptului la libertatea de constiinta care revine fiecarui parlamentar in parte, dar obligat in ultimele luni sa se supuna unei comenzi centraliste si santajelor ordinare? Dar absenta unei alternative reale pentru intervalul 2010-2014?

Nu ne forteaza oare toate aceste regresii la citirea simbolismului crinului drept floare tombala? Si nu e oare trist ca, in istoria liberalismului romanesc, albeata ultimului „lilium candidum” rimeaza, totusi, cu „mortua est”?»

* *

*

Comentariul meu: Nu întâmplãtor PNL a ajuns în prezent, dupã aproape 3 ani de exacerbatã luptã de emancipare prin guerila anti-Bãsescu ºi anti- PD-L la un penibil 15,4%-17% (cf. INSOMAR, respectiv CSOP), adicã tot mai puþin chiar ºi dupã procentul de 19,75% obþinut la parlamentare anul trecut. Aceasta – culmea absurdului, a neputinþei ºi a disperãrii – în condiþiile în care, în ciuda crizei, a asumãrii guvernãrii, a tuturor scandalulrilor, calomniiiloir ºi bârfelor orchestrate ºi amplificate de mass media, PD-L continuã sã-ºi consolideze prima poziþie în toate sondajele ºi, mai ales, în toate confruntãrile electorale.

Eroarea politicã majorã, de zilele acestea, de aliniere fãþiºã de-a dreapta tripletei decizionale Iliescu-Vanghelie-Voiculescu, dupã 10 luni de vehemente critici la adresa mezalianþei PD-L – PSD, va lãsa, probabil, PNL cu ºi mai puþini fulgi.

Crin Antonescu, declarã, deja tot mai des, cã nu ºansele sale la prezidenþiale mai sunt importante, ci cã numai cãderea actualului preºedinte conteazã. Postura de “iepure” devine, aºadar, tot mai evidentã chiar ºi pentru electoratul liberal dur pus, practic, sã voteze un candidat al stângii neo-mafiote, fie cã acesta se numeºte Geoanã sau Oprescu.

Avem, de fapt, un partid nou intitulat “PNL – Aripa Stângã”.

Dorinel

3855 mesaje

Postat pe: 26 Octombrie 2009, ora 23:28

Ori suntem capitalisti, ori nu mai suntem.
Pagini: << 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului basescu
Mergi la: