back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Monarhie sau republica?

Pagini: << 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 >> Sari la pagina:

gabigabi

12108 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 23 Octombrie 2008, ora 07:09

buna dimineata, Silviule ! oricum a-i da-o,situatia nu-i roz deloc ! chiar daca iese PDL la alegerile din noe.,singur nu poate face o majoritate si va trebui sa faca niste aliante ; cu cine ? daca ies ceilalti si ei trebuie sa se alieze ptr.a putea conduce si lui basel' nu-i va fiusor sa-i aduca unde vrea el...asa ca,scandalurile vor continua ! d'aia zic totusi ca o monarhie ar inlatura toate aceste tribulatii ; cit despre curtea regelui,romanii sunt oportunisti -se va gasi si curtea,n-ai grija !

andreeasinziana

22 mesaje
Oras: Cluj

Postat pe: 23 Octombrie 2008, ora 15:04

suntem si noi ca americanii : brave and free, dar fricosi, controlati de un guvern pe care de-abia daca il intelegem, cu legi irationale pe care le acceptam spasiti. E mare lucru cand cineva indrazneste sa iasa la noi din tiparul plangerilor de genul e greu, guvernantii sunt prosti etc, si sa analizeze probleme la care se pot gasi solutii. Si de la descoparirea problemelor pana la abordarea lor e mult de mers.

Sa nu ajungem si mai asemanatori cu americanii, stat politienesc, fara dreptul la corespondenta privata si fara libertati umane de baza, in virtutea "sigurantei" oferite de stat.

Nu ar trebui sa ne fie frica sa ne schimbam conducatorii.
Noi controlam guvernul, si nu invers. Daca e invers, nu mai e democratie.

ecologos23

102 mesaje

Postat pe: 23 Octombrie 2008, ora 15:26

Nu avem nevoie de amestecul tuturor strainilor in Romania ce la ei e totul perfect? NUvedeti ca in Aglia care ne critica cqa avem copii si oameni car stau instrada ei cati au daca te duci prin Londra seara te ingrozesti si nu numai si Viena si alte capitale civilzate, asa ca... doi parlamentari (barbati amandoi) s-au casatorit in aplauzele clegilor pupandu-se pe bot asa ca nu ii mai laudati atata ca in afara de bani ca au avut americanii nevoie sa dezvolte Europa de Vest in perioada razboiului rece , nu au nimica special fata de noi, doar mai multa obraznicie si aere de superioritate.Nu trebuie sa luam modle de la nimeni trebuie sa ne vedem de viata noastra sa luam unele exeple bune din Vest desigur dar sa respingem ceea ce e neconform cu principiile noastre.

razvankyokushin

288 mesaje
Oras: Sibiu

Postat pe: 24 Octombrie 2008, ora 04:02

Monarhie constitutionala. Sbucur.. cum zici tu.. nu trebuie luat nimic de`a gata. Noi nu suntem marea Britanie sau Spania si nici ei nu`s Romania (din fericire pentru ei). E interesanta oricum discutia si este una din cele mai bune de aici. sa strangem niste semnaturi. Sa facem o petitie. sa ne organizam. Lucrurile astea nu se fac de azi pe maine. Se fac in ani... insa ceva trebuie sa aibe un inceput.Am relatii in lumea politica sibiana care sustin monarhia si o vad ca o soulite in urmtorii 10-15 ani.Daca vreti ma ocup de zona Marea Britanie pentru semnaturi! :)

razvankyokushin

288 mesaje

Postat pe: 24 Octombrie 2008, ora 04:07

ecologos23... e putin exagerat ce spui. nu zic ca nu e asa insa putin exagerat. si oricum ... nimeni nu este perfect. Chiar deloc. Insa noi uitam ca am fost inclestati de comunism atatia ani, perioada in care Vestul s-a dezvoltat continuu (asa cum a spus cineva la inceputul discutiilor... nu as vrea sa se creada ca imi insusesc posturiile altora... doar impart aceeasi parere). Deci? Facem ceva? Si mult ne-am putea baza cred pe oamenii plecati din Romania... care traiesc in tari ca Belgia, Marea Britanie, Spania, Olanda, Suedia.. etc...!

Fosta membra 9am.ro

1491 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 24 Octombrie 2008, ora 14:19

razvankyokushin,
Ai inteles gresit, nene, nu sunt pentru monarhie, sunt pentru un regim prezidential de tip american.
Nu vreau rege si am argumentat de ce : vreau sa-l pot alege pe seful statului !
Gata !

Acum nu e momentul !
alu242004

30 mesaje

Postat pe: 24 Octombrie 2008, ora 14:33

comunistii au adus republica in Romania; noi nu am avut o traditie republicana inainte de 47; mai bine ar fi sa alegem prim-ministrul ca in Anglia ca el ia deciziile cu adevarat; TOTI CEI IMPOTRIVA MONARHIEI SUNT NISTE ROBOTEI SPALATI PE CREIER DE comunisti! JOS comunismul! TRAIASCA REGELE! MONARHIA SALVEAZA ROMANIA!

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 24 Octombrie 2008, ora 16:31

De la: sbucur, la data 2008-10-24 14:19:45razvankyokushin,
Ai inteles gresit, nene, nu sunt pentru monarhie, sunt pentru un regim prezidential de tip american.
Nu vreau rege si am argumentat de ce : vreau sa-l pot alege pe seful statului !
Gata !

@ sbucur, in sistemul american nu prea-ti alegi presedintele prin vot direct , asa ca... BE .FAIR PLAY PLEASE !...

WASHINGTON / 10:42, 9.10.2008

Președintele Statelor Unite este ales în urma unui proces electoral complex, bazat pe două componente - voturile obținute de candidați de la alegătorii înregistrați (scrutin popular) și voturile electorilor (votul electoral).

Fiecare dintre cele 50 de state își desemnează un număr de electori, care au rolul de a-l alege pe președinte.

Numărul electorilor alocați fiecărui stat coincide cu numărul de senatori și reprezentanți pe care statul respectiv îi trimite în Congres - respectiv cîte doi senatori și un număr variabil de reprezentanți, în funcție de mărimea statului.

Acest număr este proporțional cu populația fiecărui stat, astfel încît Alaska are doar trei electori (corespunzători celor doi senatori și singurului reprezentant), în timp ce California, statul cel mai populat, are 55 (doi senatori și 53 de reprezentanți). În total, există deci 538 de electori, corespunzători celor o sută de senatori și 438 de reprezentanți, care formează așa-numitul Colegiu Electoral.

Voturile exprimate de alegători la urne sînt numărate separat de fiecare stat în parte, iar candidatul care întrunește majoritatea simplă într-un stat primește toate mandatele de electori alocate statului respectiv, după principiul "învingătorul ia tot".

Doar două state, Maine și Nebraska, fac excepție de la această regulă. Aici, doar doi electori, corespunzînd numărului de mandate de senatori, merg automat în contul cîștigătorul majorității în scrutinul la nivel de stat, în timp ce mandatele electorale corespunzătoare reprezentanților în Cameră sînt atribuite distinct formațiunii ieșite învingătoare în fiecare district al celor două state.

Una dintre consecințele sistemului bazat pe Colegiul Electoral, considerat de mulți drept "anacronic", este că un candidat la președinție poate pierde alegerile, avînd un număr mai mic de voturi electorale, deși a obținut majoritatea voturilor general-exprimate de populație, cum a fost cazul chiar în alegerile din 2000, cînd Al Gore a pierdut, deși a avut cu circa 540.000 de voturi mai mult decît actualul președinte George W. Bush, care însă a obținut 271 de mandate de electori, cu cinci mai mult decît Gore.

Apărătorii sistemului susțin însă că astfel de cazuri se întîlnesc foarte rar – doar de patru ori în istoria Statelor Unite -, iar de cele mai multe ori majoritatea votului electoral coincide cu cea a votului popular.

În plus, sistemul a fost conceput astfel de întemeietorii Statelor Unite, tocmai pentru a da și statelor mici posibilitatea de a se exprima în cadrul federației.

O altă teorie sugerează că întemeietorii sistemului bazat pe votul Colegiului Electoral au dorit să facă un compromis între alegerea președintelui prin scrutin general – votul masei de alegători, și desemnarea acestuia de către Congres – elita.

Un avantaj clar al acestui sistem este că elimină necesitatea unui al doilea tur de scrutin, în cazul în care nici unul dintre candidați nu întrunește o majoritate absolută în votul popular și odată cu aceasta este eliminată și negocierea între primele două partide și formațiunile clasate pe locurile următoare, pentru atragerea voturilor lor.

Oricum, din punct de vedere tehnic se poate spune că populația nu votează unul dintre candidații la președinție, ci electorii care îl desemnează ulterior pe candidatul votat de populație, ceea ce înseamnă tot un fel de vot indirect.

Fosta membra 9am.ro

1491 mesaje

Postat pe: 24 Octombrie 2008, ora 23:11

Este evident ca esti mult mai bine informat decat mine. Ideea e ca cetatenii, cum-necum isi pot alege seful statului pe care-l numesc presedinte. ... Pe rege nu-l alege nimeni... Exista si gata ! Asta nu-mi place !

Acum nu e momentul !
mihai5_2

291 mesaje
Postat pe: 25 Octombrie 2008, ora 11:08

Mă întreb ce s-ar întîmpla dacă la împlinirea vîrstei majoratului, oamenii și-ar putea "alege" părinții. Ideea este că procesul de votare nu conduce niciodată la alegerea celei mai bune soluții din punct de vedere tehnic. Prin votare se detensionează o situație, fără a se ajunge la o soluție optimă.
E foarte probabil că într-un viitor nu prea îndepărtat majoritatea să voteze pentru ...desfințarea votului (nu chiar de tot... ). Dealtfel prezența la alegeri din ultima periadă ne arată că majoritatea ar prefera să încredințeze conducerea țării unor profesioniști adevărați decît unor "tromboniști" neinstruiți.

ursu_livia

281 mesaje
Oras: Lugoj

Postat pe: 25 Octombrie 2008, ora 11:55

Astazi este ziua de nastere a Magestatii Sale Regele Mihai.

La Multi Ani Majestate!.
Romania a ramas si va ramane pentru totdeauna Regala atat timp cat Regalitatea nu a fost abolita.Sa ne ajute Dumnezeu ca tara sa fie eliberata de sub ocupatie comunist-iliist-PSD-ta.

Fosta membra 9am.ro

1491 mesaje

Postat pe: 25 Octombrie 2008, ora 12:12

Mihai,
sunt lucruri pe care le poti alege si altele pe care nu. Aia cu parintii, nu !
E o moda ca fiecare sa-si venereze parintii in public si sa-i ironizeze in cadru restrans.
Exista un paradox, cu cat parintii ofera mai multe copiilor cu atat copii sunt mai nemultumiti de parinti pentru ca si-ar fi dorit si mai mult ... Parintii sunt venerati de copii carora nu le-au dat decat un trai modest.. Bineinteles ca sunt si exceptii
Sunt putini cei care isi zugravesc parintii asa cum au fost ...
Dar daca ar fi sa ne putem alege parintii, pe ai cui i-am alege ? Nu e asa ca pe ai prietenilor ?
La fel se intampla si cu amantele care sunt nevestele cuiva. Cata vreme o ai ca amanta e boierie, dar daca ar fi s-o iei de nevasta, tot nevasta actuala e mai buna de ... nevasta. Oamenii is schimba comportamentul in functie de circumstante.

Revenind la tema,
La multi ani, majestate !
Dar, ramai in istorie. O sa fi mai castigat ....

Acum nu e momentul !
gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 25 Octombrie 2008, ora 13:14

@ursu livia ,iti multumesc de aducere aminte ! LA MULTI ANI ,MAJESTATE!
@sbucure ,stii care-i poanta ? ca eu chiar cred ca ne alegem parintii ....si tara si timpul in care ne nastem,caci totu-i cu un rost in lumea ata ! nimic nu-i lasat la voia intimplarii !

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 25 Octombrie 2008, ora 17:06

';;!!!!!!!'''''INTELIGENTULE;;! ''''ACUM CE AI;;???? : ;;NIMIC;;!!!!!!!!! DACA NE FACI PROSTII TAI, SPUNE CE SISTEM DE GUVERNARE AR FI PE PLACUL;; MARIEI VOASTRE;;??

Fosta membra 9am.ro

3 mesaje
Postat pe: 25 Octombrie 2008, ora 18:11

Monarhie!!!!.......................e ultima solutie a Romaninei............locuiesc in Olanda si am facut o comparatie cu sistemul de aici si ceea ce se intimpla in Romania la ora actula.Nici nu putem spune ca exista un sistem ce functioneza in Romania pentruca NU exista....Exista numai :CORUPTI SI INCAPABILI sa faca ceva bun pentru omenii acestei tari. Deci ....MONARHIE CONSTITUTIONALA ne trebuie sa putem sa salvam ce mai este de salvat.

Sincere salutari de pe meleagurile celor 12 provincii NEDERLAND

Fosta membra 9am.ro

3 mesaje
Postat pe: 25 Octombrie 2008, ora 18:24

PROST ESTI TU ....ALA CARE AI TRAIT 20 DE ANII IN OLANDA!!!!!!......CRED CA NU AI ITREBAT OAMENII DE RIND (CUM ZICI TU) DESPRE REGINA SI SISTEMUL LOR MONARHIC CRED CA AI INTREBAT DOAR DROGATII SI CEI DEPENDENTI DE DRUGS ......DUS ...JE BENT DOM !

Fosta membra 9am.ro

1491 mesaje

Postat pe: 26 Octombrie 2008, ora 11:55

Cunosc un tip care a stat 10 ani in Olanda si s-a intors. Nu i-a placut acolo !
O sa-l intreb cum e treaba ... Nu pare a fi tampit sa plece de la bine. N-o duce rau nici aici. O duce chiar bine.

Acum nu e momentul !
feli

13 mesaje

Postat pe: 26 Octombrie 2008, ora 17:03

Ok! sbucur zici tu ca Basescu e cel mai bun ? Pai nu mi se pare corect ca sibianca sa fiu reprezentata de o patzachina din Botosani, sotia consilierului presedinteului si vicesecretar al PD, in speta, madam Turcan???!!! cine e toapa asta cu aere de mare politiciana si de ce nu candideaza in Moldova ei? Asta e Basescu al tau.
Unu si cu unu fac doi: Regele este o personalitate recunoscuta pe plan mondial, Basescu e un nobody (din toate punctele de vedere) sau pe romaneste un neica nimeni si oricum nu are fata de presedinte. Nu putem concura cu SUA, nu vezi ca de mai bine de un an isi fac campanie electorala si stie tot mapamondul de ei. Pe cine din lumea asta il intereseaza cine e presedintele Romaniei? Doar pe noi. pt.restul lumii este insignifiant, so,
Regele este cunoscut de multa lume din afara granitelor tarii, chiar daca inauntru va fi poate aceeasi clica de oportunisti si parveniti, el, Regele ne reprezinta.
Eu cred ca si atat si este ceva decat nimicul asta care ne inconjoara. Sincer, am vrut sa merg sa vad Italia dar mi-este frica si rusine sa zic ca-s romanca. La asta a contribuit din greu presedintele nostru "preaiubit" ...de unii. Ce folos ca avem libertatea de a calatorii cand toata lumea nu ne vrea acolo...

costi_51_2005

27 mesaje
Oras: Piatra Neamt

Postat pe: 27 Octombrie 2008, ora 12:16

Chestia asta cu monarhia cred ca ar duce Romania la un dezastru irecuperabil si cred sincer ca nu este cazul,ajunge cit au supt din singele acestui popor,asa ca ''ciocul mic ''domnilor monarhisti.

constantin
feli

13 mesaje

Postat pe: 27 Octombrie 2008, ora 14:41

Pt. costi
Poate ciocu mic pt.voi astia din Pt.Neamt si zona foamei care ati votat distrugerea tarii in unanimitate ...incepand cu Iliescu in '90 ..si continuand de aproape 20 de ani incoace!
Si daca nu-ti place subiectul, mai sunt si alte forumuri....HAI VALEA

mihai5_2

291 mesaje
Postat pe: 27 Octombrie 2008, ora 14:51

Lasă-l și pe Costi să-și spună părerea lui că e doar o părere. Argumente nu are decît lozincile comuniste de pe vremea lui Stalin cu "suptul sîngelui poporului". N-are idei, da' "combate bine".

razvankyokushin

288 mesaje

Postat pe: 28 Octombrie 2008, ora 03:16

"Sbucur.. cum zici tu.. nu trebuie luat nimic de`a gata. Noi nu suntem Marea Britanie sau Spania si nici ei nu`s Romania (din fericire pentru ei)". AM CITAT Cu asta am fost de acord cu tine... nu am spus ca esti de acord sau nu cu monarhia. daca sunt de acord cu o afirmatie de-a ta... nu inseamna ca impartim TOATE ideile. Fiecare are parerea sa... s cat se mai voteaza inca :) majoritatea va castiga. Traiesc in monarhie momentan si nu ma plang. nu ma bat in piept ca sunt roman dar nici nu ma ascund niciodata si nu imi este rusine. Si daca fiecare roman ar convinge un britanic sa mearga macar un weekend in Romania... cum am facut eu... in cativa ni lucrurile ar sta mult mai bine. Nu e asa de speriat cum cred ei. Si noi ca romani trebuie sa invatam sa facem turism si sa aratam lumii numai ce este bun asa cum aratam si noi turistiilor din Anglia (muncesc in domeniu hotelier). Stiu ca sunt dar simteam nevoia sa o spun. Romania este o tara frumoasa cu multe handicapuri insa. Unul dintre aceste handicapuri a fost, este si inca va fii pt mult timp conducerea. bafta!

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 28 Octombrie 2008, ora 12:04

CATEGORIC, MONARHIE CONSTITUTIONALA . INSA CONCRET DISCUTAND NU STERIL, CARE AR FI PRIMUL PAS DE FACUT SPRE ACEST OBIECTIV LEGISLATIV?

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 28 Octombrie 2008, ora 13:01

cred ca un referendum pe aceasta tema ! imi vine sa cred ca,deja,25% dintre romani ar opta pentru Monarhie ca forma de stat ! si nici n-ar fi prea rau ca procent,,,dar poate nu deajuns,dar oricum ar trebui sa stim si noi care sunt dorintele acestui popor !

Fosta membra 9am.ro

1491 mesaje

Postat pe: 28 Octombrie 2008, ora 16:12

razvankyokushin,
Ai dreptate, ma bucur pentru tine ca esti in UK si ca-ti e bine. Si eu impartasesc ideea ca Romania este condusa de o gasca de derbedei si ca asta o diferentiaza net de celelalte tari. Totusi, omul de rand este vinovat pentru ca, desi este profund nemultumit nu face nimic ca sa schimbe starea de lucruri. Nu vrea sa voteze, nu vrea sa ia atitudine, nu vrea sa se implice...

Acum nu e momentul !
feli

13 mesaje

Postat pe: 28 Octombrie 2008, ora 16:43

Sti ce, bai, Silviu Bucur sau cum dracu te-oi fi numit...jigodie si toapa e ma-ta, securist imputit...iar daca nu-ti place monarhia du-te de suge p...la licuriciul tau prezidential T.B.
Si pt.cunostinta ta...daca ar fi fost ca parasuta aia lu' Stolojan, ar fi trebuit sa adune 4000 de semnaturi de la sibieni ca sa candideze de -adevaratelea cum ar face un independent n-ar fi strans nici 100..asa ca..mai scuti ca ma plicti...cu comentariile tale de k..k..t..
Daca am venit aici pe forum n-am venit sa ma jignesti tu toparlane !

Fosta membra 9am.ro

677 mesaje
Oras: Buzau

Postat pe: 29 Octombrie 2008, ora 01:01

Basescu a procedat ca la mineriade cind impreuna cu Cosma au adus minerii la Bucuresti in toate guvernele din care a facut parte sa se piarda urma a candidat la primarie acum nu mai veneau minerii,daca se aproba majorarea de 50% de Guvern ,veneau sindicatele Stolo ,Boc &company pregatise ustensilele,CASUNEANU plusa cu banii incasati fara sa faca vreo autostrada (Baselu cu cei 2,5 miliarde de euro din top)se producea destabilizarea economiei nationale,inflatia mare ca pe timpul cind era Stolo primministru,scaderea retingului de tara si lovitura la Guvern mai ceva ca la mineriade

Cit este Basescu in floare,nici in tocuri nu ma doare !
necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 29 Octombrie 2008, ora 06:55

;;;;;;;;DICTATURA , PROLETARA;!!

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 29 Octombrie 2008, ora 08:52

@atotputernicule - esti cel mai tare din parcare : ai umor si-mi place ! aceea e fotografia ta,leule ?

feli

13 mesaje

Postat pe: 29 Octombrie 2008, ora 09:40

Ha, ha, ha....am mai fost unul care s-a crezut atotoputernic si a murit impuscat la 25 decembrie 1989...iti doresc acelasi succes! Sa traiesti bine!

Pagini: << 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Monarhie sau republica?
Mergi la: