back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Monarhie sau republica?

Pagini: << 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 >> Sari la pagina:

sea_shell

418 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 18 Octombrie 2008, ora 13:31

Singura modalitate de a scoate Roamania din mizeria in care se afla,cu coruptia si nepotismul inimaginabil , este moharhia.Acest lucru are un precedent ...aducerea Printului strain a fost singura solutie dupa ''Monstruoasa Coalitie'',intr-o tara macinata ,ca si acum ,de lupte pentru putere.....

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 18 Octombrie 2008, ora 15:37

E NECESAR, DE CEVA CARE;; SA EXPLODEZE, IN ;ROMANIA! IN SCHIMBAREA ;SISTEMULUI SI-A IDEOLOGIEI!

mihai5_2

291 mesaje
Postat pe: 18 Octombrie 2008, ora 15:38

Referitor la comentariul lui sbucur: Evident cã racilele unei organizãri republicane a statului afecteazã ºi Statele Unite. O þarã cu resurse materiale ºi umane incomparabil mai mici decît ale SUA a ajuns în cîteva decenii sã devinã o forþã economicã de temut pentru aceasta. Putem deci continua comparaþiile din comentariul meu anterior: Japonia vs SUA.

feli

13 mesaje
Oras: Sibiu

Postat pe: 18 Octombrie 2008, ora 16:39

De acord cu tine sbucur. Hai sa facem o imitatie de America aici. Dar trebuie sa tinem cont ca SUA e condusa de evrei care au in sange comertul, afacerile si manipularea oamenilor. La noi evreii au emigrat in marea lor majoritate spre tara de bastina.
SUA as putea zice ca e un stat politienesc. Cand ti lumea mai draga apare politia de unde nici nu te astepti. La ei justitia functioneaza. Acolo nu conteaza ca esti bogat, ca esti vip sau politician, esti tratat la fel ca ceilalti. Legile sunt foarte aspre. In plus americanii sunt educati in spiritul patriotismului fata de tara, corectitudinii si curajului. Nu au ei prea multa cultura generala dar in schimb isi cunosc foarte bine istoria, literatura si legile.
Un exemplu de gandire americana::- Pe freeway scrie pe panourile electronice : Daca vedeti un sofer beat sunati de urgenta la politie (cine face in Romania asta?)Stiati ca, in SUA se sanctioneaza pasagerii care beau alcool in masina (nici aia nu au voie sa bea, pt.ca distrag atentia soferului sau pot cauza accidente); sau
Daca un american stie ca esti emigrant si ca nu ai acte legale, te paraste la INS din patriotism, iar aia vin si te ridica ca pe ultimul borfas si te trimit acasa.
Politistii americani poarta pe umar un radio-emitator care e tot timpul deschis si care e monitorizat de cineva de la centru. El nu poate sa inchida emitatorul ptr.ca se trimit alte echipaje sa-l caute. Deci el nu poate negocia cu un sofer asupra amenzii ptr. ca e inregistrat. La ei politia are departamentul de Afaceri Interne care verifica politistii de coruptie...la noi ei sunt cei mai corupti.
Cum am putea imita o asemenea tara cand la noi e in floare furtul, smecheria, snobismul si stam prost cu educatia? Ehe, suntem departe de ei nu ?

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 18 Octombrie 2008, ora 17:50

Monarhie.Niciodata nu este prea tarziu.

Fosta membra 9am.ro

1491 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 18 Octombrie 2008, ora 23:21

Feli,
Stiu toate astea si spre ele trebuie sa tindem, nu spre monarhie.
Sunt si tari in care exista monarhie si oamenii traiesc bine. Eu n-am nimic impotriva monarhiei dar susitn ca nu este o solutie pentru ameliorarea vietii in Romania.

Acum nu e momentul !
Highlander

21 mesaje
Oras: Piatra Neamt

Postat pe: 19 Octombrie 2008, ora 04:00

Eu sunt de parere ca republica prezidentiala ar fi cea mai buna solutie!
Ce monarhie, nu a fost de ajuns ? Ca sa aduci un rege trebuie sai dai o "dotã" pe care nu va da nici un roman la ora actuala !
Sa fim seriosi si sa ne rezolvam singuri problemele aici, acasa la noi !

Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 19 Octombrie 2008, ora 09:34

mda

Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 19 Octombrie 2008, ora 10:00

Monarhia constitutionala suna ceva nerealizabil la noi...dar un regim politic prezidential ar fi mai aproapre de nevoile noastre, e mai plauzibil e mult mai benefic decat forma actuala de guvernamant semiprezidentiala de la noi. In lipsa ei as fi optat pt monarhia constitutionala. Dar oricum este necesara schimbarea regimuilui politic din cel semiprezidential in cel prezidential...iar monarhia sa fie ca ultima solutie (asta pt ca am un respect profund pentru CarolI si Ferdinand). Cam astea sunt solutiile! Un prim pas schimbarea regimului politic...daca guvernantii nostri realizeaza acest lucru major, vor evita la maxim absenteismul de la alegerile prezidentiale de la anul! Lumea s-ar duce la vot ! Oricum citind si alte stiri, Tariceanu opteaza pt o republica parlamentara iar Basescu recunosate ca semiprezidentialele nu e o forma buna de guvernare, prefera PREZIDENTIALELE. ASTEPT CU NERABDARE ACESTA SCHIMBARE A REGIMULUI POLITIC DE LA NOI...INCLUSIV SCHIMBAREA CONSTITUTIEI! DACA VAD ACESTE PROPUNERI FACUTE PRIN REFERENDUM...MERG LA VOT!

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 19 Octombrie 2008, ora 13:23

Comentariile de pe acest topic, demonstreaza, ca majoritatea isi indreapta atentia catre sprijinirea ideii de MONARHIE CONSTITUTIONALA. ca alternativa la actualul dezastru politico-economic cat si pentru pauperizarea majoritatii covarsitoare a populatiei, fara a pune-n ecuatie si pe milioanele de ROMANI ce-au fost nevoiti a-si lua traista-n bat plcand spre zari albastre in cautarea unui trai mai bun.
Detractorii, unii pretinzand ca-s neutrii, sunt tot mai putin auziti, totusi, au ramas acei caini rosii ori baietii-n gris sobolan cu ochii albastii, care musca oricum numai sa li se dea dreptate chiar si cu forcepsul.
Argumentatia lor, este futila si, deci, foarte usor de dezarticulat, o asemenea argumentatie, cat si trimiterile pe la sistemul de guvernare al USA , denota lipsa de cultura si de caracter.
Expunerea acelorasi clisee despre averile nemeritate ale Mj.S.Regale, despre abandonarea lui Antonescu,...s.a.m.d....nu ne-au facut decat a ne plictisii, binecunoscute fiind retoricile cu iz propagandistic bolsevic pe aceasta tema., sau cunostinte acumulate-n scolile comuniste dupa istorii a la Roller.
Toti acei indivizi ce-si latra meschinariile in ciuda evidentelor, sunt cei carora le datorati voi toti mizeria voastra de zi-cu-zi, ...chiar daca unii dintre acesti indivizi sunt neinformati sau intoxicati,...in acest timp de gratie, nu-si pot avea nici o scuza .
Cei care actioneaza premeditat si programatic pentru scoaterea din atentia Poporului Roman alternativa Monarhiei Constitutionale si-al bunului cel mai de pret al Traditiei Romanesti ( REGALITATEA ), le doresc blestemul lui Eminescu din / Rugaciunea unui dac./ !!!!...
Poate numai asa s-ar putea sa-si exprime parerea de rau si-apoi sa ceara iertare acestui popor pentru crima ce-au sustinut-o ori au infaptuit-o.
Sfidati acesti codosi !..
Democratia .pe care ei au combatut-o si-au denigrat-o, chiar cu pretul vietii, ....acum au tupeul si nesimtirea sa scuipe-n public pretentiile lor de mari democrati,mai mult, ne dau si lectii de democratie. ( numai ca-i ,...d-aia originala )...
Sfidati acesti codosi si rautatile din care s-au hranit la instigarea stapanilor care numai romaneste nu vorbeau.
Apropos, in 2009 , cati ani de la nasterea lui M.Eminescu....Tovarasi.?.

feli

13 mesaje
Oras: Sibiu

Postat pe: 19 Octombrie 2008, ora 14:26

Mihai Eminescu - 149 de ani ( nascut 15 ianuarie 1850 si trecut in neefinta in 15 iunie ora 15- 1889).
Hai sa incercam sa dam o solutie. Sa sustinem sa se faca un referendum cu privire la monarhia constitutionala in 30 noiembrie-odata cu alegerile parlamentare (cum fac aia din Targu Secuiesc- ptr.tinutul lor-vezi articol).
O solutie imorala ar fi sustinerea PNL-ului care cica vrea monarhie constitutionala (desi nu-i prea cred -zic asta din cauza ca nu inca un reprezentant pt.presedentie).
Hai sa facem lista de semnaturi. Cine se pricepe ? Nume, prenume, adresa, buletin si ce mai trebuie?

mihai5_2

291 mesaje
Postat pe: 19 Octombrie 2008, ora 15:47

De la: feli, la data 2008-10-19 14:26:26 ...Hai sa facem lista de semnaturi. Cine se pricepe ?
Cred cã mã pricep. ªi sînt convins cã ar fi acþiune moartã din faºã, adicã inutilã. Strîngerea de semnãturi presupune o actvitate complexã, cu campanii de informare (... ºi dezinformare!?), cu cheltuialã multã, aºa de exemplu, cum au încercat unii sã strîngã semnãturi pentru retragerea trupelor româneºti din Irak... ºi fãrã succes (probabil nici nu-l doreau). Impunerea în atenþia opiniei publice a unei astfel de idei presupune multã muncã, organizare, perseverenþã, ºi în lipsa banilor, multã dãruire pentru cauzã. Un orizont de timp minim ar fi dupã pãrerea mea de 3 ani, unul mai uºor tangibil de vreo 7 ani ºi unul pe care l-aº numi natural de 12-15 ani - cînd lucrurile se vor întîmpla sau nu se vor întîmpla de la sine.
Dacã este (sau se creazã) un grup vizionar (nu visãtor ) chiar dacã e mic dar activ, ar putea aduce viitorul României cu cel puþin 10 ani mai aproape.
Apropo: ce repede au trecut cei 20 de ani prognozaþi de Brucan! ªi acum vedem cît era de optimist.... Se pare cã a avut o pãrere prea bunã despre poporul român ºi despre resursele lui spirituale ºi morale interioare.

tpop2020

6 mesaje
Postat pe: 19 Octombrie 2008, ora 21:41

Va felicit! Sunteti romani adevarati si patrioti. Monarhia va mai putea salva Romania.

mihai5_2

291 mesaje
Postat pe: 19 Octombrie 2008, ora 22:26

În afarã de imaginile deformate din scriiturile pretins istorice sau cele trunchiate prezentate prin mas media româneascã despre ultima familie domnitoare din România nu am avut posibilitatea sã cunosc cum sînt de fapt aceºti oameni. Dar în sfârºit, iarna trecutã Regina Ana a acceptat sã acorde un interviu (singurul din viaþa ei) pentru TVR. Transmiterea înregistrãrii interviului a fost amînatã prima datã, aºa, ca sã mai scadã curiozitatea multora. Pînã la urmã s-a gãsit un miez de noapte ºi pentru aceastã transmisie. Ipoteza mea s-a confirmat. Regina Ana e cu cel puþin o clasã deasupra oricãrui politician român postdecembrist. Am reþinut cîteva comentarii de atunci a unora care au observat ºi altceva decît am observat eu. Iatã un exemplu: Artcolul "Maiestatea sa Ana a noastra" scris de Alin Ionescu
Aparut in editia din 15 Ianuarie 2008 a ziarului Cotidianul

"As vrea sa precizez din capul locului ca nu sint un fan al Eugeniei Voda si nici al celebrei sale emisiuni „Profesionistii“, de pe TVR 1. Excesul de pretiozitate cu care dna Voda isi abordeaza invitatii imi da senzatia ca trag cu ochiul la un fel de ritual de mumificare. „Profesionistul“ e proiectat insidios intr-o istorie plastifiata de catre un soi de saman care omologheaza zei intr-o procesiune televizata. Simbata seara insa, prezenta Maiestatii sale regina Ana a Romaniei in fata doamnei Voda a reusit sa-mi suspende retinerile obisnuite. Si asta pentru ca invitatul a fost un om a carui naturalete si simt al proportiilor istorice sint mult prea evidente. Incercarile ostentative ale doamnei Voda de a o urca pe Maiestatea sa pe un soclu, de a o ipostazia ca pe o picatura de singe albastru adusa intr-o eprubeta pentru a fi aratata in fata muritorilor, se loveau de o modestie delicata si rara. Maiestatea sa reusea fara efort sa arate ca o femeie fericita, ca o sotie linistita. Portretul grav, cu tuse groase si fundal istoric se transforma prin fiecare raspuns intr-o imagine calda, domestica, decupata cu grija dintr-un tablou de familie. Da, o familie regala, dar o familie inainte de toate. Adusa la televizor pentru a juca rolul unei vedete, Maiestatea sa regina Ana a reusit sa se eschiveze perfect si sa ne apara ca un om. Si printre atitea vedete sclipitoare, greu mai poti observa un om la televizor in ziua de azi."

mihai5_2

291 mesaje
Postat pe: 19 Octombrie 2008, ora 22:37

yonex84eu

90 mesaje

Postat pe: 19 Octombrie 2008, ora 23:04

Se pare ca o persoana incearca sa creee o discutie serioasa dar anumiti romini ina nu au inteles ca totusi este o discutie destul de utila ptr a cunoaste dierse opinii.LA un moment dat anumite discutii au cam degenerat putin si ma gindeam ca poate "ma fac de rusine" daca-mi spun opinia ca ma trimite sa "emigrez"intr-un mod "elegant.O sa scriu miine opinia eaBuna searaDragi jurnalisti si web masteri mai uitativa ce mai scriu rominii prin discutii.multumesc .

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 20 Octombrie 2008, ora 09:07

;;;;;;;; MONARHIA;;;;;;; SALVEAZA;;ROMANIA;;;;;;;!

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 20 Octombrie 2008, ora 11:03

@sbucur : chiar crezi ca dindu-i puteri depline cuiva,il mai si poti trage la raspundere ? offff! in' 90 eram in p.ta universitatii ( am fost si eu un "golan" ),protestind impotriva loviturii data de Iliescu si ai lui si,inconjurati de bucurestenii pro-iliescu,se discuta cu patos si chiar si nervi...la un moment dat,unul zice : "noi il punem,noi il dam jos "! Zauuuu? i-am zis eu,intrebindu-l cum vor face asta....si s-a dovedit c-am avut dreptate ! furtul la vot,mineriadele,totul a dovedit ca la noi democratia inca nu merge ; poate nu suntem facuti pentru asta !....cel putin un rege nu se amesteca-n politica ; el este capul incoronat al unei natii -el vegheaza ca guvernul sa -si faca treaba bine,partidele sa se tina de cuvintul dat in alegeri....etc.etc !

Fosta membra 9am.ro

1491 mesaje

Postat pe: 20 Octombrie 2008, ora 19:21

O fi cum zici, dar daca nu dai puterea nimanui sau o dai la vreo 450 de haiduci care fura de la saraci ca sa dea la bogati cum e acum, e bine ?
Zici despre rege ca "el este capul incoronat al unei natii -el vegheaza ca guvernul sa -si faca treaba bine,partidele sa se tina de cuvintul dat in alegeri....etc.etc !". Pai nu asta face Basescu cand critica guvernul ca nu-si face treaba, ca partidele nu-si tin cuvantul dat in alegeri, etc, etc .... lucru pe care nu-l facea Iliescu ... ? Nu suntem in stare sa identificam situatiile ?
De ce un rege ar avea dreptul sa faca ceea ce presedintele actual n-are dupa opinia multora ? Ia imaginati-va ca presedintele actual ar fi rege ... Asa ar corespunde ?
Vi se pare ca regele n-ar putea simpatiza cu un partid sau altul ? Vi se pare ca regele n-ar putea aluneca spre dictatura ? De ce ? Ce l-ar putea impiedica ? Cine l-ar mai putea da jos ? De ce niste argumente sunt valabile pentru republica prezidentiala si pentru regalitate nu ? Hai sa fim seriosi. Si presedintele si regele sunt totusi niste oameni cu slabiciuni si preferinte si toate cele. S-a dus epoca in care regii erau considerati jumatate dumnezei.
Cineva spunea aici ca e clar ca majoritatea celor de pe forum sunt pentru monarhie ... si deci, un eventual referendum ar consfinti aceasta optiune. Nimic mai fals ! Cata vreme orice cetatean care are 18 ani are drept de vot, la halul de lipsa de educatie si cultura de care sufera majoritatea populatiei de varsta tanara si batrana, rezultatul ar fi cel pe care-l sustin eu: NU MONARHIEI ! Cati au net ? Cati pot lua parte la dezbateri pe forumuri ?
Sa fim seriosi !

Acum nu e momentul !
necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 20 Octombrie 2008, ora 19:50

Monarhia salveaza Romania!
decit cu Becali, sau cu Geona cu Nastase care...minte , dar minte oameni buni, ca vor da ei 25 000 de Euro, la cei care vin acasa, din tari straine. Pai daca venim numai 500 000 de mii de oameni si inmultiti cu 25 000. Oameni buni ...de unde da banii astia, ce vrea asta sa ingroape bugetul Romaniei, nu se poate, noi aici in Arabia Saudita am facut un calcul simplu si am vorbit si cu celalti colegi din Kazahstan si Angola, asta vrea sa scape baronii din PSD basma curata, asta e calculul lor, sa-i voteze lumea si ei gata au scapat.Daca Stanculescu este in puscarie , Adrian Nastase pe cind cu nevasta cu tot,Norica Nicolai de la PNL care isi aduce nepoata sa voteze in forul superior al tarii, ce sa mai spunem, decit sa vina monarhie. Sint in Belgia printii familiei regale , tineri, cultivati , sa vina domnule noi ii votam si0i sustinem, ne-am saturat de oieri si hoti, Doamne ajutane pe noi cei de jos.

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 21 Octombrie 2008, ora 08:16

@ sbucur - da ,asa este cum spui tu, pina la un punct : Regele n-a mincat salam cu soia impreuna cu noi ! ....adica nu face parte din cloaca asta in care fosgaim cu totii si-n care unii isi au partea lor de vina pentru tot ce ni s-a si ni se intimpla ! cind "jupinul' critica si are ce critica - nu zic nu, in coltul mintii mele care tine de logica,apare o intrebare :da' tu ! tu nu faci parte din sistem? de care te-ai folosit la maximum ? si te folosesti in continuare ?!

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 21 Octombrie 2008, ora 08:35

ar mai fi ceva@sbucur : Baselu nu poate instaura decit un fel de dictatura militara,ca un ofiter ce este ! ....poate ca,intr-adevar,ne trebuie o mina de fier,caci lasati de capul nostru tragem unii hais si altii cea ! dar,vor dori romanii asa ceva? ....unii vor dori,categoric,satui de debandada din tara ...altii,nu ! oricum trebuie schimbata Constitutia si puse cele 3 intrebari :
Monarhie ? republica prezidentiala ? republica parlamentara ?

contact9_2

10 mesaje
Postat pe: 21 Octombrie 2008, ora 14:43

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 21 Octombrie 2008, ora 19:03

@sbucur, vad c-o tii una si buna si "de-a surda pe mormant ", (cum spune cineva p-aici, nu spun cine sa nu-i sari in cap ).. cu republica prezidentiala, numai ca Dv.o sustineti p-asta ca inflacarat sustinator al presedintelui T.Basescu.
Daca s-ar afla in jiltul de presedinte o persoana gen I. Iliescu, atunci asi fii curios sa vad ce fel de republica prezidentiala ai mai sustine.
S-uite-asa ma faci sa cred ca nu esti decat un exponent al arogantei romanesti, nu prea pricepi nimic dar iti place sa te crezi intelept,...vazut-ai multe dar n-ai prea inteles nimic, presupunand c-ai citit ceva la viata ta, / dac-ai fi citit ce ti-o fi picat in manaaaa !!!../, ..dar n-ai cautat a citi ceva pentru a-ti lumina.imbaxita-ti mintea.
Esti un semidoct periculos, asa cum e periculos ca orice prost sa aibe acces la o arma, asa cum orice dobitoc sa aiba acces la mijloacele de adresare in masa.
Dv, chiar nu vedeti ce perioada decadenta traverseaza romania de la 1948 pana in prezent si fara de speranta in a putea reaseza reala scara a valorilor umane autohtone?... se mai poate vorbi astazi despre moralitate in aceasta tara?..
Nu vrei sa intelegi ca protipendada activistilor comunisti vopsiti in toate culorile spectrului politic, inseala aidoma nationalismului desantat?
Nu vrei sa intelegi ca visul amar al democratiei originale instaurate dupa dec. "89 a condus la o decadenta jalnica a societatii romanesti?
Nu vrei sa intelegi ca-n acest context masele populare merg spre urnele de vot si voteaza aceleasi persoane de 18 ani, fara speranta de a gasi in buletinele de vot vr-un candidat ce-ar putea fi o alternativa ?
Nu vrei sa vezi ca-n Romania anului de gratie 2008, nu exista nici dreptate ,nici adevar si nici solidaritate ?
Biserica, invatamantul romanesc, justitia, politia si parchetul, D.N.A.-ul si cate-or mai fi, cui servesc ?
Cine mai are curajul sa gandeasca si sa munceasca in slujba acestei tari si-acestui popor ?..
Dv,.va ganditi la viitor ?...viitorul cui ?...al romaniei ?
Poti sa n-o mai faci !...datorita grselilor politico-economice, fiinanciar-monetare de dupa dec. "89, Romania nu mai conteaza pe harta lumii din punct de vedere politico-economic 100 de ani d-aci-nainte,...poti sta linistit @sbucur, n-o sa te si ne mai intrebe nimeni nimic !..nu contam !...
Mai bine te-ai gandi la generatiile urmatoare, indivizi ca tine le-au furat viitorul !...pentru asigurarea confortului propriu prezent .
Daca te-ai suparat , scuze !... republica-i puteda-n Romania, indiferent de care ar fi .! ! ! ...

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 21 Octombrie 2008, ora 20:08

Hai Silviule spune-o p-aia cinstiata, daca T. Basescu nu va fi reales, iti mai trebuie tie republica prezidentiala ?!....

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 21 Octombrie 2008, ora 20:42

@ sbucur ce zici, te recunosti ????

postat pe 27 Martie 2008, ora 19:13 de S de la Silviu
Nastase nu ma convinge de nici un fel. Se pricepe foarte bine la dat tara pe bucati si pe nimic si sa se imbogateasca pentru el. Are tupeu jegos si obrazul gros, prea gros ... e pupila lui Iliescu si n-astept nimic bun de la el. ...
Chestia cu monarhia e caduca. Poate nu sunt educat cum trebuie dar sunt convins ca in Romania de azi, clica din jurul lui Basescu s-ar forma instantaneu in jurul regelui. Nu s-ar schimba nimic esential, de substanta, sefului statului nu i s-ar mai spune presedinte ci rege. Ar fi chiar umilitor de-a dreptul sa vezi regele lipsit de putere in fata unui prim-ministru pe care n-ar putea sa-l schimbe cand ar considera el, ca sef al statului, ca nu are randamentul scontat. Sau lui i s-ar da acest atribut ? Ca presedintelui nu i se da aceasta posibilitate. Sau pentru rege s-ar face alta constitutie ca sa se arate ce buna e forma de guvernamant, cu puteri mai mari pentru seful statului. Pentru cine se face ca nu intelege, vorbesc aici despre seful statului si puterile lui indiferent daca e rege sau presedinte. De ce nu-i dam sefului statului de acum puterile pe care le au alti sefi de stat contemporani ai unor tari cum ar fi de exemplu Franta. Si dupa aia sa-l comparam cu altii si sa judecam presedintele.
Romania a avut 4 presedinti: primul a fost Ceausescu (el a inventat functia), Iliescu, Constantinescu si, cu voia d-voastra, ultimul din lista, Basescu.
Dintre toti Basescu este, de departe cel mai bun. Din pacate el are cele mai putine atribute in comparatie cu cei dinaintea lui. Si cel mai injurat. Asta pentru ca libertatile din timpul domniei lui au atins cote de nimaginat pana atunci. Nimeni nu doreste sa remarce aceste libertati. Ca si sanatatea, oamenii pretuiesc un bun sau o stare de lucruri abia cand pierd acel lucru. In general de lucrurile bune ne batem joc.

Eu va intrebam daca aveti alternative serioase la Basescu. Nu ma mai sufocati cu textele calomnioase la adresa lui Basescu pentru ca le stiu. Ne pierdem vremea. Propuneti pe altcineva mai bun ca Basescu si sustineti-l cu argumente.
Cred ca ar fi mult mai interesant decat sa ne balacarim unul pe altul. Nu credeti ?

Chestia cu patriarhul e hazlie si daca ar candida, ar pierde.
Romanii sunt mai degraba atei decat crediciosi. Chiar daca se duc la biserica si dau ochii peste cap in fata icoanelor, romanii nu cred in Dumnezeu pentru ca mint si fura. Pot sa spuna orice doresc, eu nu-i cred.
Pe urma alegatorii declara ca au incredere in biserica, dar nimeni nu i-a intrebat daca au incredere in popi. Ca si activistii PCR, popii au fost primii care s-au sters la fund cu ideologia pe care o propovaduiesc altora. Ia ganditi-va cati popi se dau ca 4x4 de 5000 cmc...
La ora asta ma indoiesc de faptul ca patriarhul l-ar invinge pe Basescu. Dar cred ca ar fi extrem de interesanta confruntarea electorala. Parca l-as vedea pe fratele patriarhului dat pe la toate televiziunile in afara de Trinitas... si be Basescu cu flota si alte alea la Trinitas afurisit de un sobor de preoti...

Mie mi se pare ca patriarhul e un tip pragmatic si nu s-ar complica sa candideze...

Asa, va astept cu propuneri si comentarii pertinente.

Sanatate !
postat pe 26 Martie 2008, ora 16:23 de S de la Silviu
Este evident ca-mi pierd vremea cu voi. Nu intelegeti si va dati filozofi.
Asta este.
Sa fiti sanatosi si sa puteti, sa aveti voie sa-l injurati pe Basescu si sa fiti liberi si dupa aia, asta va doresc.
Eu v-am cerut sa-mi aratati altul mai vrednic decat Basescu, dar se vede ca, in afara de negat alceva nu stiti. De construit sunteti in stare ?

Adio si n-am cuvinte. Ma plictisiti ingrozitor.

si Dv pe noi !...daca-ti primesti tainul, nu-ti port pica ! ))))))))

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 22 Octombrie 2008, ora 09:02

@ mytcor : te-ai prins,deci,si tu ca sbucur este mai vechiul nostru prieten @S de la Silviu ! ma bucur,intrucit am avut o teama ca gresesc ! @ Silviu,ti-am spus atunci si-ti spun si acum : imi esti drag cu toata incapatinarea ta ....dar imi e teama de directia in care merge ea !.....

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 22 Octombrie 2008, ora 10:47

@ gabigabi , sa-l lasam sa fiarba la foc mic, va raspunde D-nia Sa cumva ca-l mananca sub limba !...
Dac-am gresit, o sa-mi cer scuze .

ionel_florea1951

72 mesaje
Postat pe: 22 Octombrie 2008, ora 11:23

@mytcor : as zice ca a raspuns....altfel nu ne-ar fi dat adresa lui de e-mail !...
dar tare n-as vrea sa se supere ;e un sufletist si pune atita fervoare in argumentatia lui,ca nu-i pot reprosa ! ar fi nedrept ! si eu pun....tu,parca mai putina,dar toti suntem convinsi de dreptatea si adevarul nostru....desi el e unul singur !

Fosta membra 9am.ro

1491 mesaje

Postat pe: 22 Octombrie 2008, ora 18:22

mytcor, gabigabi, ionel_florea1951,
Sunt incantat sa citesc, in sfarsit, posturi de la personaje care sustin, tot cu argumente, idei contrare celor pe care le promovez eu. Voi nu sunteti in postura de a fi injurati sau, dupa cum spunea cineva avid de respect, "jicniti". Nici nu-mi trece prin cap.
Am citit cu atentie posturile voastre, mai ales ale lui Mytcor si mi s-au parut de bun simt.
As fi incantat ca sa nu am eu dreptate si sa aveti voi.
Asa este S e de la Silviu ...
Se verifica inca odata ca tot ce spui va fi folosit impotriva ta, mai devreme sau mai tarziu.
Sunt magulit ca dati citate din opera mea trecuta ...
Cautati si pe alte posturi si-o sa vedeti ca am ramas credincios aceleiasi idei.
Vorbiti despre faptul sa regele n-ar fi mancat salam cu soia si, in acelasi ton figurat, sugerati ca el n-ar fi atins de tarele comunismului, dupa care ma atacati direct spunand ca si eu as fi atins de chestia cu comunismul. Evident ca sunt atins de comunism, evident ca asta se intampla cu toata lumea din Romania, inclusiv cu cei nascuti dupa '89 pentru simplul motiv ca sunt crescuti de parinti nascuti si educati inainte de ....
Regele n-o fi mancat salam cu soia, n-o fi el atins de tarele comunismului, se presupunem ca asa o fi si el o fi numai un zambet si-o floare, dar cei de la curtea regala ? Camarila regala ? Curtea ? De unde luam si o curte regala ? Tot de afara ?
Sa zicem ca le avem si pe alea, de unde luam un prim-ministru care nu e prieten cu Patriciu si cu cati altii....
Si tot asa....
Intelegeti de ce nu cred eu ca regalitatea va "salva" Romania ?.
Mai baieti, presupun ca sunteti mai tineri decat mine ...
Imi place cum ganditi chiar daca nu sunt de acord cu voi.
Eu cred ca majoritatea celor cu drept de vot nu ar vota un fererendum despre regalitate. Si asta nu din cauza mea ...
Eu sunt pentru republica pentru ca-l pot vota pe seful statului. Simplu.
Si mai sunt pentru republica prezidentiala pentru ca sa stiu sigur pentru ce-l injur.
Acum nu stiu exact pe cine sa injur daca am vreo nemultumire.
In prezent sunt de vina numai cei la care nu te referi.

Va recunosc dreptul de a va sustine ideile privind regalitatea si va rog sa fiti atat de draguti sa faceti la fel in ceea ce ma priveste. In fond, ne uneste aceeasi dorinta suprema : binele tarii noastre. Singura chestie nasoluta este ca fiecare vedem acest bine in mod diferit.

Pana cand o sa-mi aratati o personalitate politica, ca sanse de a fi aleasa, mai tare decat Basescu, o sa raman un sustinator convins, neplatit, anonim, al acestuia si ideii de republica ...

Sa fiti sanatosi si sa stiti ca o sa va citesc cu placere ...
S de la Silviu.
bucur de la Bucur.

Acum nu e momentul !
Pagini: << 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Monarhie sau republica?
Mergi la: