Info
x
Monarhie sau republica?
|
feli 13 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Sibiu |
Postat pe: 13 Octombrie 2008, ora 09:17
Hai mytcor da-i drumul la lista ca te pricepi- de la familia mea ai 4 semnaturi garantate. Vreau sa am pe cine sa votez la anul....Monarhia constitutionala este singura solutie de a intra in randul lumii civilizate.
P.S. Poate gasiti si un Antonescu - avem mare nevoie de un asa om. |
|
Fosta membra 9am.ro 1491 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 13 Octombrie 2008, ora 09:37
Ma, da' multi monarhisti mai sunteti ....
Bravo voua ! Asa, si ? Ia mai cititi voi despre jafurile, cu nimic mai prejos din perioada de regalitate ... si mai lasati prostiile cu rezolvarea tuturor problemelor ... Si daca vine un rege neamt, ce-o sa faca. Vine si cu poporul neamt cu tot ? Cine credeti c-o sa fie la curte ? Va spun eu: tot hrebenciucii si mihaiestii vor fi la curte. Mezinceasca va ajunge la puscarie pentru tradare sau ce-o fi si dinastia astfel instaurata nu va rezolva nimic. Absolut nimic. Nu mai asteptati ca altii sa va rezolve problemele si sa va dea ceva. N-o sa va dea, o sa va ia ! Mergeti la vot si votati cu cei care credeti ca va reprezinta. Ca sa vina regalitatea trebuie ca parlamentul sa voteze asa ceva. I-i vedeti voi pe parlamentarii astia care s-au aranjat cum nu se poate mai bine sa voteze pro-monarhie ? Ma faceti sa rad. Sau va dati sutinatori ai monarhiei ca asa e trendy ? De fite, ai ..... Daca ati avea peste 80 de ani v-as intelege, dar dupa cum scrieti mi se pare ca sunteti tineri. .... Mai ganditi-va ! Dupa ce obositi cu injuratul explicati-mi ca pentru prosti ca sa pricep si eu cum credeti voi ca se va si intampla povestea cu monarhia ... pas cu pas. Salut !
Acum nu e momentul !
|
|
marian_bd_rotaru 1883 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Barlad |
Postat pe: 13 Octombrie 2008, ora 11:08
MONARHIA CONSTITUTIONALA , este singura solutie viabila de guvernare pentru Romania . republica este ilegala si compromisa . Monarhul este singurul care poate reda demnitatea nationala , asigura echidistanta politica . Regele este singurul care poate scapa Romania din ghearele mafiei rosii . Regele , garant si catalizator al unitatii nationale este singurul care poate readuce Romania in frontierele ei firesti - cele de del a01 . 01 . 1940 . defapt unitatea nationala , s - a infaptuit in jurul Regelui . Actul de la 30 decembrie 1947 , nu a fost decat o jalnica lovitura de stat bolsevica !
|
|
feli 13 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Sibiu |
Postat pe: 13 Octombrie 2008, ora 15:44
Ptr. sbucur
Chiar daca nu am 80 de ani si nu am trait pe vremea monarhiei am avut curiozitatea de a citi literatura interzisa pe vremea lui ceausescu. Deci, m-am lamurit cum stau lucrurile cu monarhia de mai mult de 25 de ani (eu am 44) si nu sunt doar fitze. Daca nu stii sau nu te-ai intrebat vreodata de ce a aparut monarhia in Romania si mai ales monarhia straina (germana in speta)??? iti spun eu...pt. ca pe vremea lui Cuza nepotismul si coruptia au ajuns la cote maxime...mi-e greu sa spun, dar datorita influentelor si obiceiurilor balcanice romanii nu se pot conduce singuri. M-as duce sa votez (pt.ca n-am avut cu cine vota de mult timp)dar cu cine? Propui tu pe cineva? dai vreo solutie la problema noastra? Daca ai urmarii mai indeaproape discursurile base-prezidentiale ai observa cata lipsa de diplomatie, de cultura, de bun simt are acest individ, care cica ne reprezinta...pe mine NU! DIntre avantajele monarhiei as dori sa mentionez cateva: Am scuti tara de cheltuieli importante si inutile suportate din munca noastra, daca am elimina alegerile prezidentiale. Regele nu si-ar permite niciodata sa-si compromita tara prin declaratii aiurea, comportament vulgar, etc. Inrudirea regelui cu ceilalti carmuitori al altor monarhii ne-ar putea aduce colaborari economice si diplomatice favorizante. Romania nu ar mai fi tratata ca o tara excomunista, prapadita si vai de capul ei. s.a.m.d. |
|
boamfa_ion 86 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 13 Octombrie 2008, ora 16:44
osa incerc sa dau niste raspunsuri. poate toata lumea are dreptate ca e monarhist sau nu dar fiecare o tine pe a lui si nu gandeste sub nici o forma ca ar trebui sa-i inteleaga si pe oponenti.
prin 90 am facut o afirmatie care mi-a transformat prietenii in dusmani(si unii au ramas asa si azi). am afirmat ca dupa 10 ani de dictatura regala si 50 de ani de "democratie" comunista tara asta trebuie sa invete ce-i aia democratia. si sa te tii. de fapt problema se pune cine o sa ne invete cu ordinea,disciplina si respectul legii,cine o sa ne invete ca trebuie sa fim oameni. vorbim de tot felul de drepturi dar uitam unul esential:dreptul la o viata decenta. si la debandada care e acum in tara asta eu unul vad o singura care chiar si mis imi displace. Nu o precizez dar o sa dau exemple: as vrea ca cei care gandesc un pic sa lase ideea monarhiei sau republicii deoparte pe moment si sa se uita atent la 3 state din uniunea europeana>Spania(monarhie) Portugalia (republica) si Grecia(republica) si sa se intrebe ce au aceste tari in comun si de ce s-au ridicat atat de repede. ganditi la istoria contemporana a acestor state,lasati deoparte ce ne place sau nu si trageti singuri concluzii. aici ar mai fi de adaugat un stat european,care nu e membru al UE dar care se aseamana mult cu aceste 3 tari dar care constituie,prin istoria lui contemporana un exemplu. credeti ca nu am putea inveta de la aceste tari? poate o discutie despre monarhie sau republica ar fii mult mai utila dupa ce vedeti ce am vrut sa spun. eu unul sunt republican dar stau si ma gandesc vrem monarhie? bine de acord minorotatea se supune majoritatii.dar parca cel care zicea ca de un presedinte tembel scapi dupa un timp dar de un rege nu are un pic de dreptate. si pe urm exista o copie dupa constitutia din 1923 pe acest forum. de ce nue legam neaparat de persoana lui MIhai de Hohenzolern? nu care cumva investirea lui risca sa ne faca mai mult rau? cine ii va urma? vreuna din fete? parca constitutiea din 1923 precizeaza clar ca femeile n-au dreptul la tron(mai departe e treaba organizatiilor feministe sa se revolte). si atunci? iar ne vom certa si vom comenta cine urmeaza? luam o monarhie electiva? pai asta avem ca tot presedintele e un rege pe durata mandatulu. si atunci? hai sa gandim in termeni reali nu la ce am auzit de la unul sau altul si sa gandim cu capetele noastre nu influentati de diverse interese care numai ale omului de rand nu sunt DAR MAI INTAI VEDETI ISTORIA SI GANDITI |
|
Postat pe: 13 Octombrie 2008, ora 19:05
Regret, dar am citit numai vorbe goale. Tot ce se imputa rau lui Basescu poate face si un rege. La fel de rau. Chiar mai rau pentru ca Nistorescu, Badea, Cristoiu, Stan, Gadea, CTP si atatia altii n-ar mai scrie despre rege la maniera in care o fac despre presedinte. N-ar mai fi emisiuni specializate in tocarea zilnica a regelui indiferent ce ar face acesta.
Ce ma scarbeste la sustinatorii regalitatii este ca atunci cand se vorbeste despre rege se vrea ca acesta sa guverneze dupa constitutia din 23 iar lui Basescu i se imputa cu un tupeu fantastic de jegos ca nu face si nu drege dupa constitutia asta facuta cu dedicatie pentru Iliescu cel Vesnic de care ascultau toti politrucii dar care nu-i da puteri adevarate. Exemplu : regele putea sa-l demita pe primul ministru ? Basescu poate ? Nu cred ca este corect sa judecam doi oameni cu unitati de masura diferite. Daca Basescu ar avea puterile regelui din 23 va garantez ca Tariceanu ar fi fost de mult o amintire ... trista. Veti vedea ca Basescu va castiga si al doilea mandat iar PD-l va da primul ministru. Putin imi pasa de modul cum vorbeste Basescu. Si eu i-as fi zis tembelei aleia de ziariste tiganca imputita sau chiar mai rau daca s-ar fi bagat in sufletul meu asa cum a facut-o. Oricine poate spune la nervi ceva ce regreta mai apoi. Vreau un presedinte normal, firesc, neprefacut, sincer, direct, un presedinte care sa identifice corect problemele cu care ma confrunt in viata de zi cu zi si sa incerce sa le rezolve. Mi se pare ca Basescu este acela. Dintre toti cei care doresc sa fie presedinte el este cel care ma convinge cel mai mult. Cu cat i-l injura mai cu sarg oamenii lui Voiculescu ca atat mai mult ma conving de faptul ca am dreptate. Regret ca vad aici persoane care nu gandesc cu capul lor si repeta textele celor care i-l denigreaza pe presedinte. Valoarea lui Basescu este data si de calitatea foarte joasa a unor personaje sinistre din presa gen Nistorescu si Cristoiu care si-au facut o profesie de credinta din a rastalmaci absolut tot ce face sau zice presdintele. Veti vedea ca in perioada urmatoare cativa granguri din PD-l se vor incurca in dosare ca Nastase. Sa nu mai zica toti ca-si protejeaza acolitii. Si-l vor injura si atunci pentru ca-si sacrifica oamenii ... Depinde ce vrei sa vezi, depinde ce vrei sa auzi. Eu sunt convins ca daca presedintele nostru ar avea prerogativele pe care le are presedintele american sau cel rus am putea sa-l judecam mult mai corect dupa un mandat. Dar asa, eu sunt de parere ca se achita excelent de sarcinile sale chiar mai mult decat atat. Votati-l pe Basescu daca vreti sa se schimbe constituita asta handicapata !
Acum nu e momentul !
|
|
Fosta membra 9am.ro 2192 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 13 Octombrie 2008, ora 19:48
L-am votat de 2 ori pe Basescu....dar tare mi-e teama ca numai e la nivelul asteptarilor mele! Asa ca pt mine monarhia constitutionala nu e ceva la moda ci e o alta optiune poate chiar UTOPICA, desi stiu clar ca nu are cum sa revina la putere MONARHIA, dar in lipsa de alti pretedendenti la putere tot cu el l-as vota, dar nu cu atata elan cum am facut-o pana acum ci cu o mare strangere de inima ca nu mai sunt SI ALTII DIN CARE SA PUTEM SA ALEGEM CEVA MAI BUN! E o vorba din 2 rele alege pe cea mai putin rea! Din pacate cam astea au ramas alegerile noastre, optiunile noastre, sa alegem mereu ceva din RELE nu ceva din BUNE!
|
|
necunoscut 1 mesaj Membru din: 1/01/1970 |
Postat pe: 13 Octombrie 2008, ora 22:34
'''''De toate;!!!!!
|
|
|
|
|
Postat pe: 13 Octombrie 2008, ora 23:08
Basescu este seful statului dar nu este cel mai puternic om din Romania. Cel mai puternic este primul ministru. Asta dupa prerogative. Parlamentul pare sa fie si mai puternic. L-as plasa pe presedinte pe locul trei.
Asa ca, daca cineva doreste sa injure pe cineva pentru viata pe care o duce, i-i recomand ordinea urmatoare: 1 Guvernul, respectiv Tariceanu si imediat membri guvernului 2 Parlamentul, vreo 450 de banditi care-i fac legi de tot rahatul 3 Basescu, pentru motive diverse printre care si acela ca, fiind principalul responsabil cu politica externa, n-a declarat razboi Americii, ca sa ne cucereasca aia si sa devenim al 52-lea stat al Americii si astfel sa traim dracului mai bine ....
Acum nu e momentul !
|
|
LYLYKAE 309 mesaje Membru din: 11/08/2008 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 13 Octombrie 2008, ora 23:27
in nemernicia lui Basescu a dorit sa fie presedinte si dictator,nu a studiat bine Constitutia .Vazind ca nu-i merge cu Tariceanu a aplicat metoda de la primarie,vesnic scandal folosind tot felul de stoarfe masculine si feminine.Cit priveste America,sa o lasam balt,romanii naivi asteptau americanii dar nu mai veneau ca nu mai aveau ce suge dupa plecarea regelui,luase tot,au venit rusii si au cerut tribut pina s-a zbirlit Gherhe-Udej la ei ,de unde i s-a tras si sfirsitul.America este o tara de gogosi,are in sectorul ei Mexicul ,si tarile toate ale Americii latine,dece nu traiesc bine?Eu nu-i vreau pe americani,ma consider mai evoluat,cum sa iau exemplu de la o natiune care exista doar de 230 de ani bazata pe stoarcerea prostimii si vindere de sperante desarte? mergeti in America daca doriti dar daca nu o sa aveti bani de intoarcere ,ve-ti fi obligati sa acceptati compromisuile cele mai neasteptate
http://www.youtube.com/watch?v=0a9a9W96ac0
|
|
Postat pe: 14 Octombrie 2008, ora 14:56
f zeries
de acord cu tine intru totul. doar o monarhie ar mai putea reda romaniei coloana vertebrala. altfel ne mananca fostii, actualii si viitorii comunisti reformati. |
|
Postat pe: 14 Octombrie 2008, ora 15:06
p.s cu un rege de alta nationalitate. nu cu mihai. il stimez mult. dar nu mai are timp sa faca ceva pentru romania.
si eu spuneam la fel candva. ca prefer un presedinte pe care sa-l pot schimba o data la patru ani. ma rog. acum cinci. dar mai tarziu am inteles ca nici asta nu e o solutie. dageaba am vrut eu sa-l schimb pa iliescu trei mandate daca 87 la suta dintre imbecili n-au vrut. asa ca prefer o monarhie constitutionala. |
|
Fosta membra 9am.ro 9751 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 14 Octombrie 2008, ora 19:03
"Cat respir sper ".!... in reinstaurarea monarhiei contitutionale....
Cu totii ar trebui sa stim si sa pricepem....... ...ca renasterea unei natii pe o cale mai usoara si mai scurta , nu exista .... ! ! ! Nu este act mai maret decat reanvierea natiei si asezarea ei in randul natiunilor prin: onoare, demnitate si respect, dar nu este nimic mai nobil si mai frumos decat a conlucra impreuna la realizarea unui asemenea act . |
|
Postat pe: 14 Octombrie 2008, ora 20:06
Mai rasfirati, baieti, mai rasfirati ...
Daca vreti voi regalitate si ceilalti republica inseamna ca sunt imbecili, nu ? Cum dracu' v-ati adunat toti gramada ?
Acum nu e momentul !
|
|
Fosta membra 9am.ro 9751 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 14 Octombrie 2008, ora 22:12
@ sbucur . sa stii ca cin' se-aseamana , se-aduna !...
... s-ar putea sa devenim majoritari si-o sa primim si pe domnia voastra printre noi cu draga inima !...dac-o fi sa fie !... ...indiferent de situatie, tin sa-ti spun ca-ti respect opiniile pro republicane si tare mi-asi fi dorit sa ai de unde scoate - din clasa politica actuala ori din tre romanii din diaspora - un presedinte pentru Romania asa cum a fost un Konrad Adenauer pt. RFG. Numai bine !... @ sbucur... |
|
Postat pe: 14 Octombrie 2008, ora 23:37
Sa ma anuntati si pe mine, ca sa stiu cui dau VOTUL MEU.Totusi vreau sa mi-l exprim, nu sa dam dovada de absenteism!
|
|
Postat pe: 14 Octombrie 2008, ora 23:39
Mai ma uit la tv, ce e drept in ultima perioda destul de rar, dar imi vine sa o iau la fuga cand vad ce e in lumea noastra mondena si in cea politica. jenant!
|
|
Postat pe: 15 Octombrie 2008, ora 08:17
Asa este, Mytcor
Este greu de gasit unul ca Adenauer, dar eu imi bat capul sa aleg raul cel mai mic si pledez pentru asta. Ce pot sa fac altceva ? Sa ma gandesc la utopii ca asta cu monarhia, la lucruri irealizabile practic, sau sa indentifica rau cel mai mic din ce este pe scena politica ? Ce e mai productiv ? Ce vina am eu daca Adenauer asta romanesc nu vrea sa candideze ? De unde sa-l scot sa militez pentru el ? Hai sa fim seriosi, sa lasam fantasmele cu care defilam doar asa ca sa ne prierdem timpul pe forumuri si sa ne-njuram unii pe altii ca si cum am face cine stie ce branza cu asta ....
Acum nu e momentul !
|
|
Fosta membra 9am.ro 1196 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 16 Octombrie 2008, ora 09:19
De la actuala clasa politica nu mai putem spera la nimic bun,asa ca daca dorim sa schimbam in bine aceasta tara trebuie instaurata Monarhia Constitutionala. Presedintii vor fi mereu atasati de un partid deci nu vom putea avea in fruntea statului niciodata o persoana neutra care sa indrepte derapajele coruptiei. Daca ramine actuala republica nici macar copii nepotilor nostri nu vor putea spera la un trai decent. Cu un monarh cred ca Romania in cel mult 5 ani ar deveni o tara cu un nivel economic satisfacator. Doar o alta forma de guvernare mai poate distruge caracatita mafiota ce a pus monopol pe tara. Exemplu Spania care dupa perioada de dictatura si de democratie relativa totusi a redevenit monarhie. DE CE ? PUTETI DRAGI REPUBLICANI SA DATI UN RASPUNS CORECT?
,,Ai grije de gandurile tale....caci ele se vor transforma in cuvinte! Ai grije de cuvintele tale...caci ele se vor transforma in fapte ! Ai grije de faptele tale...caci ele se vor transforma in obiceiuri ! Ai grije de obiceiurile tale...caci acela va fi destinul tau !''
|
|
Postat pe: 16 Octombrie 2008, ora 12:47
Franco a creat conditiile pentru regalitate...
Nu putem schimba poporul ! Carieristii si oportunistii se vor pripasi in orice forma de guvernamant. Sunt vesnici. Viata de zi cu zi se schimba pe nesimtite. Foamea i-i va determina pe oameni sa fie si solidari si sa munceasca. Inca mai e de furat de la stat ... Cand se va privatiza totul sau aproape tot se vor schimba lucrurile. Romanii dau usor banii din mana. Si pe orice .... Mai vorbim, sunt la munca si mai trebuie sa .... si ....
Acum nu e momentul !
|
|
Postat pe: 16 Octombrie 2008, ora 17:14
Am avea nevoie de o regalitate apicola pentru a iesi din adormirea si prostirea natiunii de catre o mina de potentati.La noi trintorul parlamentar este la putere si citiva indivizi mai cu popularitate.Interesul poarta fesul tuturor romanilor ,asta este educatia noastra si pina la a primi alta este o cale lunga.......Stupul face miere ,condus de o regina.Daca avea un presedinte ,oare ce facea?
|
|
andreeasinziana 22 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Cluj |
Postat pe: 16 Octombrie 2008, ora 21:09
. "Foamea i-i va determina pe oameni sa fie si solidari si sa munceasca."
Sau nu. Tot se vorbeste de criza financiara, si nu putem sa ignoram faptul ca foamea nu-i face pe oameni sa munceasca, ci sa se revolte. Dictatura de orice fel se instaureaza usor in timpul unei crize, avem exemplul Germaniei si al Rusiei. Cand oamenii nu au ce manca, devin receptivi la idei extremiste, care promit o solutie rapida. Nu uitati ca in romania exista grupari extremiste, cum ar fi noua dreapta, pregatite sa faca promisiuni si sa convinga poporul ca, de exemplu, exilul tiganilor sau unirea cu Moldova ne-ar rezolva problemele. Un rege instalat acum nu ar avea atributele pe care le-ar fi avut la 1923. Nu este nici fezabil,nici dezirabil, oameni buni. Suntem in 2008, trebuie sa ne asumam contextul politic si social. Nu vrem sa regresam istoric nici macar spre o perioada prielnica, si nici sa vrem n-am putea. Trebuie sa privim spre viitor, critic si analitic, obiectiv. Monarhia nu este o solutie la toate problemele, e o idee absurda. Dar este, din punctul meu de vedere, o ameliorare a situatiei actuale. Asta cautam>> CALEA CEA BUNA. De mers pe ea, tot singuri o sa mergem. |
|
Postat pe: 16 Octombrie 2008, ora 21:10
PS: i-i ala era preluat de la sbucur, din postul caruia am luat citatul initial. No offence, sbucur, se scrie ii.
|
|
Postat pe: 17 Octombrie 2008, ora 05:19
Multumesc, asa este ...
Avem probleme, mari probleme, trebuie sa cautam solutii dar chestia cu regalitatea nu este o prioritate. Nu va rezolva nimic. Se va instaura regalitatea cu aceeiasi oameni care isi vor pastra aceleasi apucaturi. Caragiale, Musatescu n-au trait in comunism. Mai cititi comediile lor si veti vedea despre ce vorbesc, ce apucaturi ironizau ... Decat sa ne omoram degeaba cu regalitatea n-ar fi mai productiv sa militam pentru modificarea constitutiei astfel iincat sa dam puterea adevarata cuiva anume, cuiva pe care sa-l si putem trage la raspundere ? Fie el presdeinte sau prim ministru dar sa stim exact cine e de vina pentru ca nu face si nu drege ? Nu vedeti ca la noi nimeni n-are dracului prerogativele complete pentru a face ceva ? Fiecare arunca vina pe ceilalti si spune ca el ar fi facut si ar fi dres dar n-a fost lasat.... Eu unul sunt pentru o republica prezidentiala de tip american. De ce ? Pentru ca mi se pare cea mai eficienta !
Acum nu e momentul !
|
|
Postat pe: 17 Octombrie 2008, ora 13:29
''''''''Nici, una, nici alta''!! Urmatorul sistem! ;;; Jos cu totii!!!! Altii!! Sa se-nbogateasca,,,,!!!!!! In rest???!! Sa mai auzim de bine!!!!
|
|
Postat pe: 17 Octombrie 2008, ora 14:17
Dar daca am acorda prea multe drepturi unui individ, nu am risca sa cream un dictator?
Separarea puterior in stat are tocmai scopul de a evita totalitarismul. Oricum, treaba cu dat vina pe altul e o copilarie jalnica in guvernul nostru. Fiecare are responsabilitatea lui, si ar trebui sa si-o indeplineasca, indiferent de ce fac ceilalti. Doar ca s-au obisnuit sa poata spune "eu n-am facut asa, ca nici el n-a facut altfel", ca niste copii la gradinita. |
|
mihai5_2 291 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 17 Octombrie 2008, ora 20:25
În urmă cu mai mulți ani formula "Monarhia salvează România" mi s-a părut glumeață. Apoi am mai reflectat asupra opiniilor altora. Deșii am considerat și eu mult timp că instituția monarhică este "depășită" m-a intrigat mereu faptul că țara asta a devenit un stat adevărat, cu numele de România, în continuă ascensiune, în perioada monarhiei. La fel de intrigat am fost cînd am citit într-o Carte următoarele: "Toți bătrînii lui Israel s-au strîns și au venit la Samuel la Rama și au zis: ..acum pune un împărat peste noi .., cum au toate neamurile...... Și Domnul a zis lui Samuel: Ascultă-le glasul și pune un împărat peste ei." (1 Samuel 8: 4...22). A fost Saul, urmat de David și apoi de Solomon. După trei sucesiuni, (ca și în cazul României) Israel, dintr-o asociație tribală a devenit un stat puternic care a dominat zona secole la rînd. Revenind la timpurile noastre, în călătoriile mele prin Europa nu am putut să nu remarc diferențele dintre statele monarhice și republici ex: Anglia vs Franța, Spania vs Italia, Danemarca vs Austria. Am mai întrebat, m-am mai întrebat, am mai ascultat și pînă la urmă m-am dumirit de ce este mai avantajos pentru o țară să fie organizată ca monarhie decît ca republică. Urmărind pe acest forum argumentele unora și altora mi s-a întărit și mai mult convingerea că România ar avea numai de câștigat dacă s-ar restaura monarhia.
|
|
boamfa_ion 86 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 18 Octombrie 2008, ora 11:15
am vazut multe opinii si am constatat ca ceea ce am afirmat nici macar n-a fost citit de unii care isi dau cu parerea. hai sa ne lamurim domnisoarelor,doamnelor si domnilor. M- am referit la 3 tari europene: Spania Portugalia si Grecia. Stiti ce au avut aceste tari in comun? o dictatura militara(Franco
|
|
tpop2020 6 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 18 Octombrie 2008, ora 12:14
e super ideea, o sa fim o natiune nobila, monarhia innobileaza natiunea cei care nu doresc asta sunt dusmanii Romaniei si ai romanilor, asa ca trebuie sa fim foarte atenti cine ne vrea binele si cine e dusmanul nostru. Nu va lasti manipulati de dusmanii care inca au putere de decizie in Romania!!! Alegeti drumul care duce spre monarhie!!!!
|
|
d_2 3 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 18 Octombrie 2008, ora 12:46
Pentru ca s-a pomenit de monarhiile europene... Eu traiesc in Olanda. Monarhia are aici o traditie neintrerupta si incet incet, Regina a devenit un simbol cam "simbolic". Nu are nici un cuvint de spus, prezideaza niste zile si evenimente speciale, copii ei fac niste nunti magistrale, se casatoresc cu fete destepte, de familie buna, desi cam din popor si fac la rindul lor copii... Multe din locuintele lor sunt de fapt ale statului, intretinute de popor, asa incit printisorul care vrea modificari trebuie sa ceara voie primului ministru si uneori este si refuzat... Cind viitoarea Printesa a Inimilor olandeze, argentinianca Maxima -sotia viitorului rege - a fost intrebata de niste ziaristi britanici, daca monarhia mai are rost, ea a raspuns: "De ce sa schimbi ceva care functioneaza bine?"
Acum revenind la monarhia noastra... Regele e batrin si va muri. Are doar fete. Ele nu au nici o legatura cu Romania, in afara titlului de pe cartea de vizita. Au in schimb barbati afacerisiti si posibilitatea de a-si exploata si recupera acum "dotele". Ok, le excludem si ne gindim doar la Margareta. Ea pare simpatica si s-a implicat ce e drept in diverse acte caritabile, ca orice Doamna de inalta societate care se respecta. Da are Duda Figura de Monarh luminat? Este Duda, luptatorul din umbra, intelept si impartial impotriva coruptiei si a mirlaniei romanesti adinc inradacinate in ADN-ul nostru? Si cine face parte din curtea regala? Pe cine se poate baza Monarhia in viitor, ce personalitati vin din urma? Sau le importam si pe astea? Ca daca te uiti bine in jur, astia suntem. Mari si lati... Clasa politica si marii finantisti, fie ca e republica sau mornarhie... Urmaresc sedintele parlamentare olandeze si ma gindesc ca asa ceva nu se va intimpla in Romania in 1000 de ani. Stiti cum ii trag la raspundere deputatii pe guvernanti? Cu carnetul cu exemple concrete in mina. Solutii concrete pt problemele omului obisnuit, pt imbunatatirea traiului cotidian... Astia-s alesii... Asta e clasa politica din spatele monarhiei... |
|
|
|

in nemernicia lui Basescu a dorit sa fie presedinte si dictator,nu a studiat bine Constitutia .Vazind ca nu-i merge cu Tariceanu a aplicat metoda de la primarie,vesnic scandal folosind tot felul de stoarfe masculine si feminine.Cit priveste America,sa o lasam balt,romanii naivi asteptau americanii dar nu mai veneau ca nu mai aveau ce suge dupa plecarea regelui,luase tot,au venit rusii si au cerut tribut pina s-a zbirlit Gherhe-Udej la ei ,de unde i s-a tras si sfirsitul.America este o tara de gogosi,are in sectorul ei Mexicul ,si tarile toate ale Americii latine,dece nu traiesc bine?Eu nu-i vreau pe americani,ma consider mai evoluat,cum sa iau exemplu de la o natiune care exista doar de 230 de ani bazata pe stoarcerea prostimii si vindere de sperante desarte?
mergeti in America daca doriti dar daca nu o sa aveti bani de intoarcere ,ve-ti fi obligati sa acceptati compromisuile cele mai neasteptate