mihai5_2
291 mesaje
|
Postat pe: 6 Octombrie 2008, ora 11:28
Todeauna cineva din afară vede lucrurile mai bine. De aceea de regulă monarhii trebuie să se căsătorească cu odrasle regale bineînțeles străine. În plus nu regii/reginele conduc țările ci guvernele. Iar monaria nu se reduce la rege/regină ci este o instituție STABILĂ care pe lîngă rolul de reprezentare are rolul de a media conflictele dintre instituțiile statului sau dintre aceste instituții și popor.
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
1196 mesaje
Oras: BUCURESTI
|
Postat pe: 6 Octombrie 2008, ora 14:29
ROMANIA NU A FOST NICIODATA REPUBLICA DE ACEEA TREBUIE SA INCERCAM SA REVENIM LA NORMALITATE. ESTE SINGURA SOLUTIE VIABILA PT TARA NOASTRA. TOATE SCURSURILE COMUNISTE SI NEOCOMUNISTE CARE AU FOST LA CONDUCEREA STATULUI NU REPREZINTA POPORUL ROMAN . EI SE REPREZINTA DOAR PE EI SI ODRASLELE LOR, IAR DACA NU FACEM CEVA, INCET DAR SIGUR ADEVARATUL POPOR ROMAN VA DISPARE SI IN LOCUL LUI VA LUA NASTERE UN POPOR HIBRID FORMAT DIN MANELISTI SI SECURISTI. TREBUIE SA FIM SIGURI DE FAPTUL CA POPORUL ROMAN NU A AVUT DUSMAN MAI INVERSUNAT SAU MAI DE TEMUT DECIT ACESTI IMPOSTORI IN FRUNTE CU SATANISTUL ION ILIESCU. DECI HAI SA-I DAM DRACULUI PE ACESTI BASTARZI SI PE CEI CARE AI SUSTIN SI SA INSTAURAM ADEVARATA FORMA DE GUVERNARE A ROMANIEI SINGURA CARE POATE REDA TARII STRALUCIREA DE ALTADATA. CUM PUTEM REUSI? CRED CA IN PRIMUL RIND VA TREBUI SA TRECEM LA NESUPUNERE CIVICA, BOICOTAREA ALEGERILOR, GREVA FISCALA ETC. PRIN PREZENTARE LA VOT NU FACEM DECIT SA-I ALEGEM TOT PE EI (INDIFERENT DE PARTID TOT EI SINT) TRAIASCA MONARHIA CONSTITUTIONALA!!!
,,Ai grije de gandurile tale....caci ele se vor transforma in cuvinte! Ai grije de cuvintele tale...caci ele se vor transforma in fapte ! Ai grije de faptele tale...caci ele se vor transforma in obiceiuri ! Ai grije de obiceiurile tale...caci acela va fi destinul tau !''
|
Rodica50
2 mesaje
Oras: Botosani
|
Postat pe: 6 Octombrie 2008, ora 18:38
Dupa alegeri va trebui generata in Romania o dezbatere profunda si serioasa catre ce model politic ne indreptam: vrem sa mergem catre ceea ce este modelul autentic european sau modelul oriental .Eu optez pentru monarhie!!
|
Rodica50
2 mesaje
Oras: Botosani
|
Postat pe: 6 Octombrie 2008, ora 18:41
Dupa alegeri va trebui generata in Romania o dezbatere profunda si serioasa catre ce model politic ne indreptam: vrem sa mergem catre ceea ce este modelul autentic european sau modelul oriental . Eu as opta pentru monarhie.
|
|
|
andreeasinziana
22 mesaje
Oras: Cluj
|
Postat pe: 7 Octombrie 2008, ora 21:12
pentru a dezbate problema modelului politic, ar trebui organizata o campanie de informare a populatiei. Multi nici nu iau in calcul posibilitatea monrhiei, pentru ca la tv tot ce aud e ca trebuie sa voteze politicieni.
Odata ce ideea monarhiei este luata in considerare de catre electorat, ar trebui organizat un referendum pentru a afla care este directia politica pe care si-o doresc romanii.
Toate astea pot fi organizate doar daca politicienii la putere nu se opun.
Nu-mi place sa vorbesc despre coruptie si politica in necunostinta de cauza ( numai politicienii stiu ce se intampla cu adevarat in scena politica), dar am sentimentul ca orice tentativa de a populariza ideea de monarhie ar fi stopata de catre cei care profita de pe urma coruptiei din sistemul actual.
|
Fosta membra 9am.ro
394 mesaje
|
Postat pe: 8 Octombrie 2008, ora 18:04
|
thibetho
31 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE
|
Postat pe: 8 Octombrie 2008, ora 20:20
indescifrabila
|
|
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 8 Octombrie 2008, ora 20:33
;;; Sa fie, orice ;;sistem;;de conducere;in ;Romania, nu-mi pasa, dar,, sa fie;; ;;Pace, liniste, bunastare,,sa fie ;bine;!! Dar ,,cand,, asta??
|
|
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 9 Octombrie 2008, ora 07:32
;;;;;;;VIN ALEGERILE;;;;;;VEDETI;; CE VOTATI;;;;!!
|
Fosta membra 9am.ro
677 mesaje
Oras: Buzau
|
Postat pe: 9 Octombrie 2008, ora 09:36
Cit este Basescu in floare,nici in tocuri nu ma doare !
|
boamfa_ion
86 mesaje
|
Postat pe: 9 Octombrie 2008, ora 13:37
cititi-l fratilor pe Caragiale apropo de monarhie sau luati si cititi o carte de istorie(nu astea cu diverse tente monarhice sau nu) si veti vedea niste adevaruri. Deabia pe urma incepeti sa ganditi iar de vorbit lasati pe mai tarziu
Poate asa ne mai trezim si noi la realitate ca doar sa vorbim de dragul de a vorbi nu-i o solutie
|
MAMITZA
119 mesaje
|
Postat pe: 9 Octombrie 2008, ora 19:29
IN PRIMUL RAND, PERMITETI-MI SA-L FELICIT SI SA-I MULTUMESC LUI" MYCOR"! TRANSCRIIND TEXTUL CONSTITUTIEI DIN 1923 PUTEM SI NOI VEDEA CE INSEAMNA "NORMALITATE" IN VIATA POLITICA A UNEI TARI ATAT DE FRUMOASE SI CU OAMENI ATAT DE DESTEPTI, HARNICI SI PLINI DE BUNAVOINTA CA ROMANIA ! DE 19 ANI, IN VIATA POLITICA A ROMANIEI APAR SI VIETUIESC DOAR MONSTRI ! INCULTI, HRAPARETI, "JMECHERI", EGOISTI SI FARA PIC DE BUN SIMT ! DA, SUNT PENTRU MONARHIE ! PENTRU STABILITATE SI REGULI NECESAR A FI RESPECTATE ! ORI, DUPA PAREREA MEA, MONARHIA AR FI O GARANTIE CA ACEST LUCRU SE VA INTAMPLA !
DDR
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 10 Octombrie 2008, ora 20:51
Ce parere aveti de dictatura regala? Este monarhie,nu?Dictatura comunista-este republica nu? Tigani ne sunt majoritari desi nu recunoastem,de ce nu alegem un bulibasa?De furat ,furam;de muncit nu prea ne place nici noua romanilor sa muncim.Dumnezeu sal ierte pe ION BUDAI DELEANU ca bine le mai scria........
|
biacsbab
26 mesaje
Oras: Iasi
|
Postat pe: 11 Octombrie 2008, ora 12:11
cred ca republica a fost o solutie,dar "sovietica" ar trebui sa incercam si Monarhia!Dumnezeu sa ajute Romania!
|
biacsbab
26 mesaje
Oras: Iasi
|
Postat pe: 11 Octombrie 2008, ora 12:17
exemplul Japoniei este f elocvent si extrem de logic! parlamentul alege primul ministru,.primul ministru isi face cabinetul!si este Monarhie! puterile in stat sunt fff separate!in asa zisa republica ,de la noi,semi cum o fi,fiecare face ce vrea!este annormal ca premierul sa fie ales de un singur om,presedintele la noi!
|
ecologos23
102 mesaje
|
Postat pe: 11 Octombrie 2008, ora 12:39
da domnu dan de acord cu dvs. da de IMGB face ordine si Ratiu si Campeanu sa treaca Oceanu asta era lozinca si acum uite ca u ordine, IMGB s-a vandut pe nimica toata Ratiu a murit si Campeanu a fost cumparat cu presedintia la Banca Romaneasca, iar muncitorii cei vajnici au ramas pe drumuri sau cu pensii de cct.daca era maria sa era altceva
|
ecologos23
102 mesaje
|
Postat pe: 11 Octombrie 2008, ora 12:42
problema a fos ca atucnic cand au ales un rege au vriut sa nu fie din falmilile noastre domnitoare ca iesea boiangerie, se bateau si se certau mai rau ca tiganii la usa cortului deci nu se putea face absolut nimica a fost singura solutie
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 11 Octombrie 2008, ora 14:37
ecologos
corect. si a fost o solutie buna. pana la carol al II-lea. romania nu poate fi condusa de un roman. romanii sunt pervertiti. la ban la susanele la smekerii la combinatii la orice dar nu la cinste.
ne-ar trebui un presedinte neamt. sau un rege cu sange germanic. dar de unde?
mihai este in varsta si nu are sanse sa faca ceva pentru tara si daca ar fi ales. nu mai are timp.
asa ca ne vom alege cu un alt presedinte mioritic sau cu cel vechi.
sa ne ajute dumnezeu sa gasim o solutie. dar cred ca nici dumnezeu nu mai poate face ceva pentru noi.
|
andreeasinziana
22 mesaje
Oras: Cluj
|
Postat pe: 11 Octombrie 2008, ora 16:39
Ar trebui o campanie de popularizare a monarhiei, dar asta necesita o groaza de bani. Si e singura metoda acceptata de romani: ce bine a functionat pt Basescu.
In era informatiilor, cetatenii sunt la fel de dezinformati ca in evul mediu, li se prezinta o perspectiva politica pana la epuizare, ii indoctrineaza pe copii din scoli ca modelul politic actual este singurul posibil, nici nu se pune problema schimbarii.
De fapt, e democratie, deci ar trebui sa fie alegerea noastra, dar alegerile ne sunt luate din mana si inlocuite cu farse politice pe bani multi: campaniile electorale.
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 11 Octombrie 2008, ora 18:27
;;;;;;;;; Votati; de toate;! Vedeti, d-vs, apoi,,,ce iese;;!
|
ancaburis
1 mesaj
|
Postat pe: 11 Octombrie 2008, ora 22:43
PRO MONARHIE, of course !
|
Fosta membra 9am.ro
1491 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE
|
Postat pe: 12 Octombrie 2008, ora 03:18
Evindent ca republica.
De ce ? Simplu ! Pentru ca de un presedinte tembel poti scapa dupa 10 ani, dar de un rege tembel nu.
Cloaca asta securista s-ar forma si in jurul regelui instantaneu. Exact asa cum in dec.89 in decurs de cateva zile, toti comunistii au devenit brusc anticomunisti. Tot asa din republicani s-ar face pe loc regalisti devotati numai sa fie tot acolo. Regalitatea pledeaza pentru ideea de conducator frate cu divinitatea. Nimic mai fals. Regii sunt dor niste oameni carora li se urca puterea la cap atat de tare incat se cred dumnezeu. Ceea ce i-a dus la pierzanie. Vremea regilor s-a cam dus. Nu mai sunt ce au fost. Au rol mai mult decorativ. E singurul mod de a fi cand vrei sa mai fi ...
Acum nu e momentul !
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 12 Octombrie 2008, ora 13:22
 MONARHIE!!!!!!!! MONARHIE!!!!  SA VINA; UN ;REGE STRAIN;;!!!!!!!!!  ;;;;;;;;CIOABA;;;!
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 12 Octombrie 2008, ora 15:21
marygeo
CIOABA e strain de bucuresti. cel mult. zi doamne fereste mai bine. intr-un an n-ar mai ramane nimic de furat in romania.
asta imi aminteste de un banc vechi: ce s-ar intampla daca ar veni comunismul in sahara?
in doi ani ar fi criza de nisip.
cam asa si cu Cioaba al vostru.
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 12 Octombrie 2008, ora 15:22
acum serios. cred ca ar fi binevenita o incercare de adunare de semnaturi> cine doreste monarhie. ar fi un exercitiu util. si am sti macar cum stam la capitolul asta.
|
danyykool
3 mesaje
Oras: Braila
|
Postat pe: 12 Octombrie 2008, ora 15:56
Fratilor... vreti sa fim ascultati??? sa ne constituim legal ca unuine pro-monarhia, apoi sa iesim in strada si sa manifestam... e adevarat ca impotriva monarhiei exista doar resentimente induse de guvernantii pos-belici, in special cei comunisti si, ulterior, cei neo-comunisti.... deci....
sa ne unim si sa iesim in strada.. altfel niciodata nu vom fi ascultati
|
Fosta membra 9am.ro
9751 mesaje
|
Postat pe: 12 Octombrie 2008, ora 17:17
OK. cine ar trebuii sa declanseze campania de strangere de semnaturi in favoarea MONARHIEI CONSTITUTIONALE si de reactualizare a CONSTITUTIEI din 1923 ?....
Eu as propune.......ACADEMIA ROMANA...
voi ce spuneti ?....
|
florescu_vasile2001_2
326 mesaje
|
Postat pe: 12 Octombrie 2008, ora 17:35
Daaa...!!!monarhie!!!Sa aducem iar pe Cineva de la nemtzi.Adica straini...Cand se romanizeaza o dau in bara...vezi cazul regelui Mihai care l-a arestat pe I .Antonescu si de atunci si pana astazi o tinem la vale...Democratia cu care ne laudam astazi ne duce in jos .Nu este nevoie sa argumentez...Reluati,va rog,istoria neamului intre 1920- 1940...Vorbesc de istoria adevarata...Veti vedea ce greseli au facut asa zise "marile partide"...Ar mai fi ceva de comentat:cat de reala este natiune romana...De ce suntem atat de dezbinati...Cine a vrut sa ne limpezeasca sangele,sa nji-l curete in prima jumatate a sec.trecut...E mult,este greu de explicat si poate si interzis...Unde este mormantul lui I Antonescu?Sa ai un asemenea erou si sa nu fii lasat sa-l admiri...Da ,regalitate.Dar pe cine???
|
Fosta membra 9am.ro
2192 mesaje
|
Postat pe: 12 Octombrie 2008, ora 18:09
SBUCUR : "vindent ca republica.
De ce ? Simplu ! Pentru ca de un presedinte tembel poti scapa dupa 10 ani, dar de un rege tembel nu.
BINE GANDIT
desi mie mi-ar placea un Carol I sau un Ferdinand acum la putere...dar vorba ta "Vremea regilor s-a cam dus. Nu mai sunt ce au fost. Au rol mai mult decorativ"....si totusi cui dam noi VOTULLLLLLLLLL ca sunt turmentata rau de tot!
|
Fosta membra 9am.ro
1196 mesaje
|
Postat pe: 12 Octombrie 2008, ora 18:31
Nu pot sa nu remarc faptul ca majoritatea cunostiintelor mele care in urma cu ceva ani pur si simplu cimd ma auzeu vorbind despre monarhie erau total inpotriva iar acum chiar sint pentru instaurarea ei. De aceea cred ca la nivel national monarhia capata din ce in ce mai multi adepti. Asta inseamna ca acest popor in relativ scurt timp va opta pentru reinstaurarea MONARHIEI CONSTITUTIONALE singura forma de democratizare a Romaniei. Cu sarlatanii
actuali nu mai avem nci o sansa sa redevenim o tara cu adevarat Europeana. Doresc sa-mi enumere republicanii actuali o singura Monarhie Europeana unde hotia este un mod de guvernare. Asta ar trebiu sa dea de gindit. Totusi banuiesc ca acesti republicani sint tocmai hotii si odraslele lor. Cetatenii cinstiti nu au de ce sa le fie frica de Monarhie. Sigur este faptul ca de la actuala republica nu mai avem la ce sa mai speram . Atita timp cit in fruntea statului (chiar si decorativ) nu vom avea o persoana educata si cu frica de Dumnezeu tara noastra nu are nici o sansa sa scape din mina acestor SARLATANI deghizati in republicani.Mai meditati si dumneavoastra cetateni cinstiti ai Romaniei si hai sa facem ceva sa stopam decadera morala si economica a tarii. Solutia este simpla si se numeste MONARHIA CONSTITUTIONALA.
,,Ai grije de gandurile tale....caci ele se vor transforma in cuvinte! Ai grije de cuvintele tale...caci ele se vor transforma in fapte ! Ai grije de faptele tale...caci ele se vor transforma in obiceiuri ! Ai grije de obiceiurile tale...caci acela va fi destinul tau !''
|
|
|