back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Monarhie sau republica?

Pagini: << 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 >> Sari la pagina:

rona62

7 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 8 Decembrie 2008, ora 14:16

ai perfecta dreptate,tot ce ai scris este adevarat,din pacate unii de pe forum ziceau ca eu...am probleme...sigur ca am .numai ca ce nu stiu multi..e ca, foarte multe dintre rudeniile mele au patimit mult prea mult...!!!!! case nationalizate,puscarii si domicilii obligatorii prin baragan...si pt ce? ca asa au dorit comunistii care ,nu stiau nici sa numere pana la zece...

IoanDanila

81 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 8 Decembrie 2008, ora 15:31

Ca sa le dau dreptate unora ce sau nascut ieri si sunt intoxicati cu noua democratie, n-am s-o pot face pentru ca in acea perioada tinerii n-aveau acces direct la filme XXX si nici nu prea exista tineri care sa le dea cu toporul in cap unor batrini pensionari sau chiar propriilor parinti asa cum sa intimplat si se mai intimpla in zilele noastre. Oho! O sa-mi spuneti poate ca si atunci a existat un RIMARU sau vre-un alt dezacsat insa, acestia nu mai apucau sa repete faptele si a doua oara pentru ca legile de atunci ierau un fel de ,,Ochi pentru Ochi", ceea ce nu prea incuraja noi potentiali la astfel de fapte.
Marxismul, marxismul iera opera de capatai a CPEX-ului si nu avea numic comun cu interesul celor de la,,saiba" asa cum am fost eu si altii ca mine. A acuza e simplu insa a face dovada e extrem de greu.
De pilda, acum in administratia de stat si in politica romaneasca cine conduce? Tot fostii combatanti din fostul CPEX al PCR si, uite ca se descurca de minune si ne ingreuneaza noua viata, noua pensionarilor si tinerilor implicati in procesul de munca.
Peste citeva zile se implinesc 20 de ani de la macelul comandat in decembrie 1989 si, cine a platit pentru acele crime? La asta nu va vine gindul voua celor ce v-ati trezit la viata dupa acele groaznice evenimente? Daca nu, cel putin rugati-va pentru sufletele lor nevinovate deoarece au fost prinsi intr-o capcana bine-gindita de criminalii adepti sa preia puterea si sa distruga tot ceea ce noi generatia a II-a si a III-a am efectuat cu palmele noastre in conditii numai de noi stiute. Sa vii tu, un tinar de 17-20 de ani si sa contesti sau sa infirmi o politica necunoscuta tie, e ca si cum ai participa involuntar la condamnarea celor ucisi de,, Bestia Puterii".
Stiu ca beletristica in genere, are influenta asupra cursantului insa, nu intotdeauna tot ceea ce se scrie are legaturi cu realitatea si de cele mai multe ori sunt fictiuni si ginduri ascunse.
Personal, nu am fost si nici nu voi fi vre-o data adeptul Monarhiei pentru ca aceasta forma de guvernamint este mai periculoasa fata de ceea cve a fost - comunismul si chiar capitalismul pe care-l promovam cu spor si multi ,,draci".
Pe cine a imbogatit comunismul in ce-i 45 de ani? Citi romani, chiar din sinul puterii se puteau considera bogati? Zero. In acesti 20 de ani de capitalism, prost inteles de altfel, citi bogati avem? 300 sunt deja in Top insa, adevaratii bogati, ce-i ce sau infruptat din agoniseala Comitetului Central, a conturilor din umbra sau cele citate de Presa vremii, nu va spune nimic? Are oare careva ideie ce averi ascunde ,,omul cu piciorul in ghips" ex.generalul Stanculescu, cel ce inchis acum va fi scutit pentru ca nu suporta detentia?
Stiti care este diferenta dintre generatii? Nu.
Singura diferenta e ca unii sau nascut intre Carpati si altii sau nascut ,,intre picioare cu gene iredentiste".
Faptul ca ne-am trezit cu toti, vrem nu vrem intr-o societate necunoscuta noua, nu incomodeaza pe nimeni atit timp cit nu loveste in interesele generale ale societatii. Daca se intimpla acest lucru si se c-am intimpla in ultima perioada, aceasta societate nu poate fi de viitor si va trebui sa ne readministram mintile pentru a sti incotro sa ne indreptam. Nu in directia ce-mi convine mie ci in directia ce convine tuturor, eliminind discriminarile din unele minti incetosate.

Fosta membra 9am.ro

9 mesaje
Oras: Alexandria

Postat pe: 10 Decembrie 2008, ora 03:22

iuli dragă...

1.Dubai-ul nu e țară.....e ORAȘ!
2. emiratele arabe nu au monarhie constituțională!!! stat format in sistem federal, dar pe principii foarte diferite de federațiile de tip occidental
3, si cu omanul ai "dat-o în bara" !!!!
4. arabia saudită ..e monarhie si atat....nu are constituție!!!!! ei aleg doar care va fi regele dintre prinți...atat frate....ce draci de constituție visezi!!! e stat islamic....si constituția lor e Quranul si legea Sharia!!!!!
5. Emiratele - cu tendința de a deveni califate - nu sunt județe sau landuri......sunt state!!!! el formează, in general, federații care recunosc autoritatea unui singur rege!!!!!!
6. Toate statele arabe aplică, mai mult sau mai puțin, legile ISLAMULUI, nu pe ale unui rege!!! REGII arabilor se supun legilor QURANULUI- sau ale lui ALLAH - adică ISLAM!!!!

VAI MAMA VOASTRĂ DE MONARHIȘTI CULTZI CE SUNTEȚI!!! ....HALAL BRE!!!

de aia se întampla ce se intampla la noi...că toți vă dați cunoscători si. in realitate, nici nu știți ce spuneți!!!

7, tocmai pentru că ai dat ca exemple aceste state arabe, ele sunt dovada că nu neapărat un rege sau o monarhie de tip occidental este ceva benefic.....ci un bun MANAGER - rege, presedinte sau leader - oricum s-ar numi el!!!! este necesar pentru a aduce prosperitate unui popor!!!!

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 10 Decembrie 2008, ora 14:26

Talharia guvernamentala , a existat ,exista si va exista atat timp cat cetatenii statului Ro. nu-si doresc cu adevarat un nivel de trai mai bun, o guvernare in favoarea societatii si-a cetateanului nu a guvernantilor si-a unor interese marunte ale unor persoane ce sponsorizeaza campaniile electorale.
Implicarea fiecarui cetatean in societate si atitudinea lui civica pot schimba naravurile ante si post "revolutionare" ale unei clase politice abjecte.

CIPRIOTU

1445 mesaje
Oras: Odorheiul Secuiesc

Postat pe: 10 Decembrie 2008, ora 15:51

Da numele alora care merita sa fie votati ,pentru ca eu unul nu cunosc vreun tanar, curat, cinstit,onest,patriot,destept,care sa faca ce trebuie adica sa nu fure,sa nu minta,sa creeze locuri de munca,fabrici,uzine,sa ajute taranii in agricultura,sa nu dea voie sa se vanda pamantul tarii la straini.Eu asa am crezut ca tinerii sunt corecti ,dar astia au invatat de la sefii lor cum sa fure cum sa delapideze,devalizeze.Poate daca aducem tineri din Germania,Spania,Olanda,SUA. CA AIA SUNT CORECTI nu stiu sa fure. In ce ace priveste monarhia va rog sa faceti rost de volumele Fapte din umbra sau sa cititi DOMNIA LUI CAROL Al II lea.

mihai5_2

291 mesaje
Postat pe: 10 Decembrie 2008, ora 16:23

De la: tyty, la data 2008-12-10 15:51:27... In ce priveste monarhia va rog sa faceti rost de volumele Fapte din umbra sau sa cititi DOMNIA LUI CAROL Al II lea.

Am citit și unele și altele. Ar fi bine să le recitești și ai să constați că ceea ce e incriminat acolo sînt mai degrabă niște prostii școlărești în comparație cu crimele comuniștilor, cu devalizările băncilor și spolierea țării de către actuali și foștii guvernanți de după '89.

costi_51_2005

27 mesaje
Oras: Piatra Neamt

Postat pe: 10 Decembrie 2008, ora 16:49

Subscriu oarecum la ideile d-voastra si sincer cred ca monarhia si-a consumat existenta in viata noastra,nu cred ca mai avem nevoie de intoarcerea la vremuri de mult apuse.Sunt convins ca evenimentele din ultimul timp vor grabi unele schimbari pe plan mondial si nu este exclus aparitia unor noi forme de organizare ce vor influenta viata noastra de zi cu zi.

constantin
CIPRIOTU

1445 mesaje

Postat pe: 10 Decembrie 2008, ora 17:02

Nu am precizat ca sunt de acord cu ce au facut comunistii,sau cu ce nu au facut doar am vrut sa spun ,ca nici monarhii precum Carol al II lea nu a facut decat dictatura si jaf .Astia de la el au invatat meseria de hot,jigodie,sarlatani,lipitori,hiene,sacali,plosnitze, tradatori,mincinosi.Asa cum si Carol a renuntat la tronul .ROMANIEI,DAR A MINTIT SI A OCUPAT TRONUL PE ASCUNS CU AJUTORUL JIGODIILOR.

CIPRIOTU

1445 mesaje

Postat pe: 10 Decembrie 2008, ora 18:52

Aloooo ?ce faci delirezi sau esti bozgoroaica?Marea britanie de ce nu se imparte? SUA,ITALIA,FRANTA,GERMANIA DE CE NU,SPANIA,etc

omuldeaur

1 mesaj

Postat pe: 10 Decembrie 2008, ora 20:11

Mihai 1 este batrin,va trebui sa fim guvernati de Margareta si Radu Duda,care nu au autoritate.Nu ar fi mai bine un urmas de domn pamintean? Gen printul Ghica.

dr_elena_marginean

5 mesaje
Postat pe: 10 Decembrie 2008, ora 20:57

Nu cred ca e de vina republica in Romania.....eu cred ca ceea ce spuneti e o absurditate....Republica e necesara dar construita de alti oameni.....e adevarat daca monarhia veche s-ar fi conservat in Romania dupa 1945...ar fi fost de neclintit....insa problema Romaniei e mentalitatea.....e nepasarea...indiferenta....oameni care au murit pentru Romania...de-a lungul istoriei....s-ar rasuci in mormant sa vada ce ratati ciofligari si vacari stau in parlamentul Romaniei de astazi....ati votat PSD....asta arata ca nu ati ingropat inca trecutul comunist....cum poti oare trece de la neo-comunism la monarhie?Sunteti nebuni.....cand va exista un sistem care sa nu mai aiba obieceiuri staliniste in varianta PSD.....care sta in parlament de multa vreme....comunisti tinuti de romanii ratati....singurii care se prezinta la vot....cum toti romanii culti nu se duc la vot ce schimbari vreti sa survina...daca voi suferiti de diaree verbala pe forum si cand sunt alegeri ...toti dormiti si va uitati la tv.
Romania nu merita ceva mai bun din cauza romanilor ratati ce nu se duc la vot lasand practic tara in mainile gunoaielor.
Monarhia e ingropata,aveti de gand sa faceti ceva cu republica care a ramas?

mihai5_2

291 mesaje
Postat pe: 10 Decembrie 2008, ora 20:59

Printul Ghica nu are nevoie să jefuiască țara ca să trăiască bine. De aceea cred că va reveni să-și slujească țara atunci cînd monarhia va fi repusă în drepturile și obligațiile ei firești.

Fosta membra 9am.ro

1491 mesaje

Postat pe: 10 Decembrie 2008, ora 21:15

De la: yasminne_riad, la data 2008-12-10 03:22:29iuli dragă...

1.Dubai-ul nu e țară.....e ORAȘ!
2. emiratele arabe nu au monarhie constituțională!!! stat format in sistem federal, dar pe principii foarte diferite de federațiile de tip occidental
3, si cu omanul ai "dat-o în bara" !!!!
4. arabia saudită ..e monarhie si atat....nu are constituție!!!!! ei aleg doar care va fi regele dintre prinți...atat frate....ce draci de constituție visezi!!! e stat islamic....si constituția lor e Quranul si legea Sharia!!!!!
5. Emiratele - cu tendința de a deveni califate - nu sunt județe sau landuri......sunt state!!!! el formează, in general, federații care recunosc autoritatea unui singur rege!!!!!!
6. Toate statele arabe aplică, mai mult sau mai puțin, legile ISLAMULUI, nu pe ale unui rege!!! REGII arabilor se supun legilor QURANULUI- sau ale lui ALLAH - adică ISLAM!!!!

VAI MAMA VOASTRĂ DE MONARHIȘTI CULTZI CE SUNTEȚI!!! ....HALAL BRE!!!

de aia se întampla ce se intampla la noi...că toți vă dați cunoscători si. in realitate, nici nu știți ce spuneți!!!

7, tocmai pentru că ai dat ca exemple aceste state arabe, ele sunt dovada că nu neapărat un rege sau o monarhie de tip occidental este ceva benefic.....ci un bun MANAGER - rege, presedinte sau leader - oricum s-ar numi el!!!! este necesar pentru a aduce prosperitate unui popor!!!!

Te iubesc !

Acum nu e momentul !
Fosta membra 9am.ro

1491 mesaje

Postat pe: 10 Decembrie 2008, ora 21:17

De la: dr_elena_marginean, la data 2008-12-10 20:57:46Nu cred ca e de vina republica in Romania.....eu cred ca ceea ce spuneti e o absurditate....Republica e necesara dar construita de alti oameni.....e adevarat daca monarhia veche s-ar fi conservat in Romania dupa 1945...ar fi fost de neclintit....insa problema Romaniei e mentalitatea.....e nepasarea...indiferenta....oameni care au murit pentru Romania...de-a lungul istoriei....s-ar rasuci in mormant sa vada ce ratati ciofligari si vacari stau in parlamentul Romaniei de astazi....ati votat PSD....asta arata ca nu ati ingropat inca trecutul comunist....cum poti oare trece de la neo-comunism la monarhie?Sunteti nebuni.....cand va exista un sistem care sa nu mai aiba obieceiuri staliniste in varianta PSD.....care sta in parlament de multa vreme....comunisti tinuti de romanii ratati....singurii care se prezinta la vot....cum toti romanii culti nu se duc la vot ce schimbari vreti sa survina...daca voi suferiti de diaree verbala pe forum si cand sunt alegeri ...toti dormiti si va uitati la tv.
Romania nu merita ceva mai bun din cauza romanilor ratati ce nu se duc la vot lasand practic tara in mainile gunoaielor.
Monarhia e ingropata,aveti de gand sa faceti ceva cu republica care a ramas?

Si pe tine te iubesc !

Acum nu e momentul !
mihai5_2

291 mesaje
Postat pe: 10 Decembrie 2008, ora 21:17

De la: dr_elena_marginean, la data 2008-12-10 20:57:46 ...Monarhia e ingropata...
Nu, monarhia nu e îngropată. Se va restaura în maximum 15 ani. După ce se va șterge din memoria colectivă otrava propagandei comuniste. Sînt inginer și economist. Nu am fost monarhist din naștere sau educație. Acum sînt consultatnt pentru afaceri și management. Întocmesc documentații bazate pe date cît mai probabil reale și fac prognoze și predicții pe baza modelelor matematice. Poate credeți, poate nu, anul trecut am prognosticat, luînd în calcul datele statistice de care dispuneam, că se va produce o criză. Și calculele mele spuneau că se va întîmpla acest fapt pe la mijlocul anului 2010. Deci am greșit ... cu 18 luni. Am reluat calculelel și s-au dovedit a fi corecte. Doar datele statistice care le-am considerat a fi corecte s-au dovedit a fi false. Dar inexorabilul s-a produs! La fel, din calcule am dedus că monarhia se va restaura în maximum 15 ani. E posibil să se întîmple și mai devreme. Nu este exclus să se întîmple peste 5 ani. Mai devreme nu prea văd cum. Decît dacă se vor produce niște "cutremure" sociale.

ano_nymous

6 mesaje

Postat pe: 11 Decembrie 2008, ora 21:29

Ioan Danila, cu tot respectul... dar scrisul tradeaza un agramat. Si nu cred ca ar fi din cauza convingerilor tale republicane...

Mihai 52, si eu am prezis criza, doar ca pe baza calculelor mele s-a produs cu o abatere de 56 secunde. Stii din ce cauza?! Mi-a ramas ceasul in urma, ca altfel previziunile mele se adeveresc mereu... in trecut.

Nu-s fan Duda, dar face bine neuronilor relaxati sa citeasca uneori ce scrie acest personaj ciudat (poate e de fapt secretara 'de vina').

Cel putin in teorie, Regele nu are afinitati politice. Asta asigura o cu totul alta perspecitva vietii social-politice.
Mai e si legatura cu Divinitatea, dar mi-e teama ca republicanii au probleme sa inteleaga asta, mai ales dupa Stefan Gheorghiu.

Sa auzim de bine!

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 12 Decembrie 2008, ora 10:44

indraznesc si eu sa fac un pronostic : aceasta criza mondiala va da nastere unei tendinte a Puterii de oriunde,nu numai de la noi - de a controla institutiile statului ,in numele iesirii din criza ,ceea ce va determina o etatizare mascata !...de aici :ordine si disciplina ! ceea ce pina la urma n-ar fi rau,daca nu se va continua curatarea pestelui de la coada ....si nu iviceversa !

galactica

55 mesaje

Postat pe: 12 Decembrie 2008, ora 18:23

Draga mihai al 52-lea,riguros ca un inginer si exact ca un economist,indrugi verzi si uscate, dai cu tunul,jupoi,freci cu smirghel,aburesti si monopolizezi subiectul asta sarind la gatul antimonarhistilor cu apelative stupide,puerile si ridicole de "comunisti",cititori de fel de fel de 'Scantei"si oameni fara orizont.Mai puiule sa stii ca cel care nu-i monarhist nu este neaparat comunist asa cum ai invatat tu in marile amfiteatre studentesti prin care ai trecut-acum inclin sa cred-ca sa te poti bate mai tarziu cu pumnul in piept ca ai inventat caciula ,ai trasat liniile sotronului cu creta colorata,sau ai numarat pana la 25 plimbandu-ti limba peste vreun sfarc de studenta ametita cu carmol.Scumpete,daca tu esti al 52-lea sa stii ca traiesti o mare drama:anul are 52 de saptamani si zau, peste cateva zile se termina!Sa nu care cumva sa te duci si tu in neant fara sa-ti afirmi marile valori buchisite in marile universitati care te-au propulsat intr-o lume ingusta, opaca si fara orizont.Si ca sa parafrazam un indemn cu adevarat comunist;mai invata puiule mai fa vreo trei facultati si dupa aia te invit la o braga pe Calea Mosilor sa facem un schimb de timbre:iti ofer o marca de un penny cu regina Victoria la schimb cu 100 de lei vechi cu efigia lui Mihai l ! (Sau al doilea?Dar ce zici de al 52-lea?)

costelini
galactica

55 mesaje

Postat pe: 12 Decembrie 2008, ora 18:31

Stimate domn asta este ceea ce am calculat eu.Altii ,probabil mult mai destepti decat cele doua facultati ale lu matale, au calculat ca in 2012 vine sfarsitul lumii! Ce te faci in cazul asta stimabile ?

costelini
IoanDanila

81 mesaje

Postat pe: 13 Decembrie 2008, ora 04:32

Draga ,,mihai", bunul simt nu poate fi devanzare. N-am auzut ca in Ferentari se gaseste asa ceva. Daca te uiti in oglinda si-ti privesti ,,gatul", o sa vezi ca-ti lipseste ,,o vocala? O Consoana?
Desi vin sarbatorile, nu te salut. Nu meriti.
N-am avut ocazia in cei ..... multi anu sa-mi spuna un ...... cu ce se mananca ISTORIA LITERATURII ROMANE DE LA ORIGINI SI PANA IN PREZENT.

mihai5_2

291 mesaje
Postat pe: 13 Decembrie 2008, ora 10:46

De la: galactica, la data 2008-12-12 18:31:58 ...Altii ,probabil mult mai destepti decat cele doua facultati ale lu matale, au calculat ca in 2012 vine sfarsitul lumii! ...
Isaac Newton a calculat..2060! Sincer, e singurul căuia chiar îi dau credit, cît de cît - chiar dacă eu consider că e foarte puțin probabil să nu fi greșit. Pobabil dacă aș citi argumentele și calculele lui aș zice: "Măi, să ști că s-ar putea să ai dreptate" !

pusy_55

283 mesaje
Oras: Ploiesti

Postat pe: 13 Decembrie 2008, ora 13:21

MONARH=

pusy_55

283 mesaje

Postat pe: 13 Decembrie 2008, ora 13:23

monarhia in romania= (un vierme)

pusy_55

283 mesaje

Postat pe: 13 Decembrie 2008, ora 13:24

=fetele regelui

pusy_55

283 mesaje

Postat pe: 13 Decembrie 2008, ora 13:25

regina care nu stie o boaba romaneste

pusy_55

283 mesaje

Postat pe: 13 Decembrie 2008, ora 13:25

printul duda care si-a gasit de lucru la casa regala

pusy_55

283 mesaje

Postat pe: 13 Decembrie 2008, ora 13:26

=casa regala si sustinatorii monarhiei

pusy_55

283 mesaje

Postat pe: 13 Decembrie 2008, ora 13:27

asa ar fi discursul regelui

CIPRIOTU

1445 mesaje

Postat pe: 13 Decembrie 2008, ora 14:37

Daca ai 2 licente cea dea 2 a e la stefan burghiu?Vad ca scri cam tot la fel ca unul cu 7 clase.Si cine ai prevazut ca va fi rege? cioaba?.iulian al II lea?Fapte din umbra cred ca nici nu ai auzit de ea dar sa o citesti ,spunemi de cine este scrisa, cate volume, si ce trateaza fiecare volum si atunci te cred ,in rest numai de bine.Pentru Miai al 52 lea

Fosta membra 9am.ro

763 mesaje
Oras: Buzau

Postat pe: 13 Decembrie 2008, ora 15:02

Monarhie sau republica?

Republica.

Dana P

Insusirea este numita perseverenta cand este folosita pentru o cauza buna si incapatanare daca e pusa in slujba unei cauze rele. (Lawrence Sterne)
Pagini: << 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Monarhie sau republica?
Mergi la: