back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Monarhie sau republica?

Pagini: << 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 >> Sari la pagina:

eugenb

1794 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 3 August 2011, ora 20:26

De la: _KARPOV, la data 2011-08-03 03:40:58
De la: The_Mummy, la data 2011-08-02 20:00:39
De la: vaneamarin, la data 2011-08-02 18:55:29
De la: The_Mummy, la data 2011-08-02 18:44:03In norvegia este monarhie , religia este de stat , se face religia in scoli si cu toate astea s-au facut de rasul lumii ! Deci altceva ne trebuie , tot ce a fost se dovedeste neviabil !

Acum ..daca un dilau sare si impusca oameni fara sa stie nici macar ce vrea ,nu se poate concluziona ca sistemul de guvernamant al acelei tari este un esec sau ca religia in scoli este un fiasco...

Daca nu exista crestinismul si islamismul ,acei tineri nu mureau.Toti crestinii ar trebui sa-si asume crimele respective. Eu am cerut acum cateva luni desfiintarea religiilor ,simteam ca oricand poate aparea un fanatic insa nimeni nu renunta la iluzii chiar daca au dez...iluzii avand in vedere ca dumnezeu ii cam trateaza pe multi cu sictir si putin ii pasa de inventia preoteasca numita .........acatist. Pentru a aduna bani pentru catedrala cred ca ar fi cazul sa emita un pachet de indulgente.....la purtator.

Vreau si eu niste "diligente"

Subiectul exemplificat mai sus nu raspunde la tema acestei probleme ("Monarhie sau Republica") ! Sunteti Mutati-va cu acest subiect pe alta de site corespunzatoare ! Mai multa atentie va rog !

Fosta membra 9am.ro

406 mesaje
Postat pe: 3 August 2011, ora 21:11

De la: eugenb, la data 2011-08-03 20:22:44
De la: chillywilly, la data 2011-08-02 21:57:31intrebari :
1) Dvs pe cine ati votat ca Presedinte atunci cand Basescu a ajuns Presedinte al Romaniei (la cele doua Alegeri care le-a "castigat") ? - pe cine ati votat prima data si pe cine a doua oara ? BASE
2) De ce ati votat asa si nu altfel ? - motivati. Prima oara chiar am crezut ....ca ar putea scapa de comunistii din PSD ..m-am inselat....a doua oara din motiv Geoana si familia nenumarata de de neamuri ale sotiei unul mai rapace decat altul dar si faptul ca este un om slab... si iar m-am inselat : e mai rau (nu ca ar fi fost bine cu Geoana ) trage cu dintii de putere se crede prim ministru(chiar si este) sa baga peste tot.. se pricepe la toate ..vrea sa schimbe constitutia....la vointa sa s-a admis -pentru suport la vot-un partid (UNPR) care nu a participat sub acest nume in campania electorala;toate astea reprezinta incalcarea constitutiei .De impartialitate nu mai zic nimic este in continuare presedinte si de partid.
3) Dvs respectati ... CONSTITUTIA ROMANIEI (in vigoare acum) ? DA sau NU ?DA

P.S.
Felul cum conduce Romania, Basescu, incepe sa aduca cu o ... dictatura (personala) si pt aceasta el trebuie sa fie schimbat. Lucru perfect posibil pt ca ... DEMOCRATIA o permite (si o recomanda) !

Dar v-as intreba si eu ... fostul Rege CAROL II a avut o conducere Dictatoriala sau nu, dupa a doua venire a sa pe tron ?
Dictatura carlista macar a fost pe fata ..adica declarata ca atare .....Multumit?

1) Nu era mai simplu sa raspundeti la intrebari de prima data ?! Multumesc pt raspunsuri !
2) Deci este vina si a dvs pt ca Basescu conduce tara acum ! Daca erati mai "intelept" macar a doua oara nu-l mai alegeati !
3) Vedeti ca Basescu ... conduce efectiv PD-L -ul si acum, desi nu are voie (Boc este o reala "marioneta" de paie - un fel de "Presedinte interimar", pana ii expira mandatul de Presedinte al Romaniei lui Basescu) - Constituatia in vigoare nu-i permite acest lucru.
4) Daca respectati Constitutia actuala, asa cum declarati, inseamna ca ... mai aveti mult de "muncit" pana sa instaurati Monarhia. Oare mai traiti sa vedeti asa ceva ?! Eu cred ca nu !
5) La ultima dvs remarca trebuie sa va contrazic : Carol al II -lea nu a declarat "Dictatura Regala" pt simplu motiv ca ar contrazice Constitutia care era in vigoare atunci ! Daca aveti o alta parere o astept cu sustinerea corespunzatoare ! Ca a procedat ca si Ceausescu sau Basescu este o alta problema (de fapt acestia au luat exemplu de la el) - nu intru in subiect pt ca iesim in

O seara placuta in continuare !

Afirmatia dumneavoastra :mai aveti mult de "muncit" pana sa instaurati Monarhia" nu imi apartine.Monarhia in Romania nu cred ca va fi restaurata vreodata.Pe de alta parte un citat care confirma ca a fost "o dictatura declarata prin schimbarea Constitutiei " -va sun cunoscut?-:
"Dictatura regală a lui Carol al II-lea a fost instaurată ca o reacție în fața acestor tulburări, la 11 februarie 1938, prin instalarea unui guvern condus de patriarhul Miron Cristea. Constituția a fost abrogată și înlocuită cu una nouă intrată în vigoare la 27 februarie, prin care toate puterile erau concentrate în mâna regelui, iar parlamentul avea doar rolul de instituție auxiliară legislativă. Printr-un decret lege, toate partidele politice parlamentare au fost regrupate într-un Front al Renașterii Naționale, din care legionarii și comuniștii erau excluși. S-a format și un consiliu de coroană, care avea însă un caracter consultativ"
O seara placuta in continuare

universul si prostia doua chestiuni infinite desi in privinta primei chestiuni am oarece indoieli
eugenb

1794 mesaje

Postat pe: 4 August 2011, ora 09:34

De la: chillywilly, la data 2011-08-03 21:11:57Afirmatia dumneavoastra :mai aveti mult de "muncit" pana sa instaurati Monarhia" nu imi apartine.Monarhia in Romania nu cred ca va fi restaurata vreodata.Pe de alta parte un citat care confirma ca a fost "o dictatura declarata prin schimbarea Constitutiei " -va sun cunoscut?-:
"Dictatura regală a lui Carol al II-lea a fost instaurată ca o reacție în fața acestor tulburări, la 11 februarie 1938, prin instalarea unui guvern condus de patriarhul Miron Cristea. Constituția a fost abrogată și înlocuită cu una nouă intrată în vigoare la 27 februarie, prin care toate puterile erau concentrate în mâna regelui, iar parlamentul avea doar rolul de instituție auxiliară legislativă. Printr-un decret lege, toate partidele politice parlamentare au fost regrupate într-un Front al Renașterii Naționale, din care legionarii și comuniștii erau excluși. S-a format și un consiliu de coroană, care avea însă un caracter consultativ"

Ma bucur ca sunteti realist in ce priveste viitorul Monarhiei in Romania !
Desi nu ati scris si de unde ati luat citatul respectiv, as avea o precizare de facut :
Carol al II-lea s-a reintors in tara din 1930, desi abdicase (singur si nesilit de nimeni (poate doar de familie - din cate cunosc familia nu a fost de acord cu abdicarea lui). Deci, dupa mine, nu mai avea ce cauta pe Tron. In concluzie, de atunci a inceput Dictatura lui in Romania. De fapt, el si-a facut cunoscuta aceasta dorinta inca de cand l-a detronat pe Mihai I care era inca minor (interesele Partidelor "istorice" si-au spus vrerea atunci cand au aprobat reintoarcerea acestuia in tara).

O zi cat mai linistita si frumoasa pt toata lumea !

Raporteaza abuz de limbaj
vasile_vali

2835 mesaje
Oras: Galati

Postat pe: 4 August 2011, ora 12:20

De la: eugenb, la data 2011-07-04 00:44:27
De la: vasile_vali, la data 2011-07-03 11:08:51Dom' Eugen, s'a facut de curand o statistica, in 3 ani pedelacheii au volatilizat 10 mld. de ioroi si asta in plina criza!! Intotdeauna il acuzati pe Mihai ca ar vrea nu's ce de la Statul Roman, dar va faceti ca nu vedeti ce fac "republicanii" dvs.... Sa nu stiti ca Democratia costa, dar beneficiile dupa un sistem politic sau altul se cantaresc dupa...rezultate? Mai demult va postam pe aici Romania interbelica cu plusurile si minusurile ei, INCOMPARABIL mai buna decat "republica" [impusa dinspre Urali...] si tot n'ati schitat vreo urma de emotie: v'am mai spus, sunteti "creat" asa in "laboratoarele" Secu, iar ochelarii pe care vi i'au pus nu va lasa sa vedeti lumea/istoria/monarhia/republica asa cum sunt ele: cu plusuri si minusuri...da, dar cate de "+" si cate de"-" si cat de mari/mici sunt in dreptul fiecareia, ASTA nu puteti face, deh, nu va lasa "educatia republicana" [pe care si eu o am, dar... ma pot desprinde de ceea ce ALTII au vrut sa stiu si sa gandesc...]. Plastic vorbind, aveti o proiectie bidimensionala a lucrurilor si -normal- tridimensionalitatea va apare ca ceva strain si monstruos...

"NIHIL SINE DEO!"

1) Eu am declarat de la inceput ca nu il agreez pe Basescu, Boc si PD-L -ul si i-am critic cand am avut prilejul ! V-am contrazis eu vreodata cand i-ati critic dvs si aveati dreptate ?!
2) Nu am incredere in "statiscile" pe care nu le-am citit si pe care le-am recunoscut si eu ca sunt ... demne de increderea mea (eu sunt mai "carcotas" in ce priveste seriozitarea lor), asa ca nu am pe ce date sa ma bazez - va cred pe cuvant, asadar !
3) Daca dvs sustineti Monarhia, nu vad de ce sa nu sustin Republicanii (cu toate "defectele" lor) ?! Se pare ca v-ati "impacat" cu gandul ca veti sustine ... o Regina si nu un Rege ! Eu nu-mi schim asa de usor convingerile dupa cum vedeti !
4) Cat priveste cine a fost cu "impunerea" Comunismului la noi in tara ... ar trebui sa va ganditi mai bine cine au semnat alaturi de ex-Regele Mihai ... "intoarcerea armelor" si cine au facut parte (numiti de ex-Regele Mihai) din ... Guvernul Romaniei pana in 30 dec 1947 (imi pare rau, dar nu se poate da vina numai pe rusi si evrei - asa-zisele "Partide istorice" va spune ceva ?) si nu eram Republica, ci tot Regat (fiecare cu vina lui).
5) Ca ordinea sociala sub Monarhie era mai buna decat cea Republicana este diferita pt dvs si mine. Pe mine ma acuzati ca sunt "indoctrinat" de Comunisti (desi eu nu am fost ... Membru de Partid si nici nu sunt acum al vreunui partid anume), dar nu mi-ati demonstrat pana acum ... cum de ati devenit dvs Monarhist - daca avem in vedere ca ati trait ... numai in timpul comunistilor (eu sunt Ofiter de Armata , nu de Securitate - va rog sa nu ma jigniti, am stramosi care au fost numai MILITARI de ARMATA si eu le-am pastrat Traditia) si al capitalistilor Republicani, deci nu ati avut posibilitatea ca sa va convingeti ca Monarhia este mai buna ca Republica (demonstrati cu date concrete, va rog).
6) M-a distrat ipoteza finala a dvs., dar mi-am pus intrebarea (daca v-ati gandit vreo clipa), ca poate, dvs ar trebui sa va faceti aceasta caracterizare (atat de plastica) personal, insa mi-am dat seama ca nu v-ati gandit la aceasta optiune si sunt nevoit sa ma opresc aici, cu riscul de a ma cataloga in continuare in acest mod. Poate gresim amandoi ...

Domnule Eugen, scuze -mai intai- pt.intarizere, am fost plecat in CO...In al doilea rand tb sa "deplastifiez" expresia mea, pt. ca am senzatia ca n'ati inteles'o: 1) ne nastem animale; 2) sistemul educational, familia, prietenii etc. ne "umanizeaza"; 3) ca cetateni suntem creatia altora; 4) actionam prin prisma a ceea ce altii -binevoitori sau nu- ne'au format; 5) impresia de liber arbitru a noastra despre noi e doar e o impresie, de cele mai multe ori avem constrangeri impuse prin acte normative, gura lumii/satului etc. De asta am si spus ca sunteti "in plan" -ca sa folosesc geometria -subdisciplina a matematicii, disciplina exacta..- si de acolo axa O-Z va pare extraterestra...deci incorecta! Oamenii care reusesc sa "vada" dincolo de barierele propriilor perceptii/informatii/axiome "trec" in alta dimensiune, putand astfel sa vada micimea fostei conditii....Nu e cazul -bineinteles- al dvs., ramaneti "in plan", caci planurile cincinale erau bune, nu?

"NIHIL SINE DEO!"

vasile_vali

2835 mesaje

Postat pe: 4 August 2011, ora 12:49

De la: eugenb, la data 2011-08-04 09:34:21
De la: chillywilly, la data 2011-08-03 21:11:57Afirmatia dumneavoastra :mai aveti mult de "muncit" pana sa instaurati Monarhia" nu imi apartine.Monarhia in Romania nu cred ca va fi restaurata vreodata.Pe de alta parte un citat care confirma ca a fost "o dictatura declarata prin schimbarea Constitutiei " -va sun cunoscut?-:

Ma bucur ca sunteti realist in ce priveste viitorul Monarhiei in Romania !
Desi nu ati scris si de unde ati luat citatul respectiv, as avea o precizare de facut :
Carol al II-lea s-a reintors in tara din 1930, desi abdicase (singur si nesilit de nimeni (poate doar de familie - din cate cunosc familia nu a fost de acord cu abdicarea lui). Deci, dupa mine, nu mai avea ce cauta pe Tron. In concluzie, de atunci a inceput Dictatura lui in Romania. De fapt, el si-a facut cunoscuta aceasta dorinta inca de cand l-a detronat pe Mihai I care era inca minor (interesele Partidelor "istorice" si-au spus vrerea atunci cand au aprobat reintoarcerea acestuia in tara).

O zi cat mai linistita si frumoasa pt toata lumea !

Gresiti folosind pluralul, nu partidele istorice au fost de acord cu intoarcerea la tron a lui carol second, ci doar UN partid istoric, PNT, cel care guverna la momentu' 1930 (1928-1933, pt. )...! Asta ca sa fim corecti si pt. a nu arunca asupra tuturor o anatema, ea insasi o fabricatie a istoriei pcr/ilie_ceausescu!!! Dealtminteri, daca judecam epoca lui Carol second, cel putin din pct. de vedere economic -pt. a ne raporta la timpurile noastre, de criza..- a scos Romania din Criza si a adus'o in 4 ani la nivelul atins de Republica abia prin 1965!!! Bonus ca i se pune -nemeritat- in carca pierderea Ardealului de Nord, Bucovinei de Nord, Cadrilaterului si Basarabiei, de catre aceiasi "istorici" prefabricati in laboratoarele pcr/prm/pd/tismaneanu...!!!!
Sa nu va cereti scuze pt. eroare, era doar o confirmare a spatiului in care va manifestati, "in plan"...

"NIHIL SINE DEO!"

vasile_vali

2835 mesaje

Postat pe: 4 August 2011, ora 12:51

Completare: "La 10 februarie 1938, pentru a preveni formarea unui guvern ce avea să includă miniștrii din Garda de Fier, și în directă opoziție cu sprijinul lui Adolf Hitler pentru Gărzii de Fier, regele Carol al-II-lea a dizolvat guvernul și a instituit o dictatură regală. Instituind starea de asediu și cenzura, el numește un guvern consultativ, în frunte cu Patriarhul Miron Cristea, având în componența sa pe generalul Ion Antonescu, ministru al apărării. În februarie 1938, Carol al-II-lea publică noua Constituție, care asigura baza juridică a regimului autoritar. Pentru a-și consolida puterea, el desemnează Consiliul de Coroană ca organ permanent și dizolvă partidele politice. Apreciindu-l pe Mussolini, Carol al II-lea creează breslele de lucrători, în scopul organizării corporatiste a statului român. De asemenea, el creează ținuturile, conduse de rezidenți regali, pentru a avea un control mai puternic asupra administrației locale. În decembrie 1938, el creează "Straja Țării", după modelul tineretului hitlerist. Pentru a înlocui partidele politice, în decembrie 1938 se constituie Frontul Renașterii Naționale, primul organism politic de masă din istoria României.

Carol al II-lea a luat măsuri dure împotriva Gărzii de Fier, ordonând asasinarea lui Corneliu Zelea Codreanu în noiembrie 1938. La 21 septembrie 1939, ca o reacție la asasinat, un grup de legionari condus de Miți Dumitrescu îl asasinează pe Armand Călinescu. În contextul situației politice internaționale grave din 1939, Carol al II-lea este silit să abdice la 6 septembrie 1940, lăsând puterea efectivă generalului Ion Antonescu, care va forma, la 15 septembrie, un guvern alături de legionari, proclamând Statul Național-Legionar." sursa wikipedia.org

"NIHIL SINE DEO!"

eugenb

1794 mesaje

Postat pe: 4 August 2011, ora 17:23

De la: vasile_vali, la data 2011-08-04 12:20:17
De la: vasile_vali, la data 2011-07-03 11:08:51Dom' Eugen, s'a facut de curand o statistica, in 3 ani pedelacheii au volatilizat 10 mld. de ioroi si asta in plina criza!! Intotdeauna il acuzati pe Mihai ca ar vrea nu's ce de la Statul Roman, dar va faceti ca nu vedeti ce fac "republicanii" dvs.... Sa nu stiti ca Democratia costa, dar beneficiile dupa un sistem politic sau altul se cantaresc dupa...rezultate? Mai demult va postam pe aici Romania interbelica cu plusurile si minusurile ei, INCOMPARABIL mai buna decat "republica" [impusa dinspre Urali...] si tot n'ati schitat vreo urma de emotie: v'am mai spus, sunteti "creat" asa in "laboratoarele" Secu, iar ochelarii pe care vi i'au pus nu va lasa sa vedeti lumea/istoria/monarhia/republica asa cum sunt ele: cu plusuri si minusuri...da, dar cate de "+" si cate de"-" si cat de mari/mici sunt in dreptul fiecareia, ASTA nu puteti face, deh, nu va lasa "educatia republicana" [pe care si eu o am, dar... ma pot desprinde de ceea ce ALTII au vrut sa stiu si sa gandesc...]. Plastic vorbind, aveti o proiectie bidimensionala a lucrurilor si -normal- tridimensionalitatea va apare ca ceva strain si monstruos...

"NIHIL SINE DEO!"

1) Eu am declarat de la inceput ca nu il agreez pe Basescu, Boc si PD-L -ul si i-am critic cand am avut prilejul ! V-am contrazis eu vreodata cand i-ati critic dvs si aveati dreptate ?!
2) Nu am incredere in "statiscile" pe care nu le-am citit si pe care le-am recunoscut si eu ca sunt ... demne de increderea mea (eu sunt mai "carcotas" in ce priveste seriozitarea lor), asa ca nu am pe ce date sa ma bazez - va cred pe cuvant, asadar !
3) Daca dvs sustineti Monarhia, nu vad de ce sa nu sustin Republicanii (cu toate "defectele" lor) ?! Se pare ca v-ati "impacat" cu gandul ca veti sustine ... o Regina si nu un Rege ! Eu nu-mi schim asa de usor convingerile dupa cum vedeti !
4) Cat priveste cine a fost cu "impunerea" Comunismului la noi in tara ... ar trebui sa va ganditi mai bine cine au semnat alaturi de ex-Regele Mihai ... "intoarcerea armelor" si cine au facut parte (numiti de ex-Regele Mihai) din ... Guvernul Romaniei pana in 30 dec 1947 (imi pare rau, dar nu se poate da vina numai pe rusi si evrei - asa-zisele "Partide istorice" va spune ceva ?) si nu eram Republica, ci tot Regat (fiecare cu vina lui).
5) Ca ordinea sociala sub Monarhie era mai buna decat cea Republicana este diferita pt dvs si mine. Pe mine ma acuzati ca sunt "indoctrinat" de Comunisti (desi eu nu am fost ... Membru de Partid si nici nu sunt acum al vreunui partid anume), dar nu mi-ati demonstrat pana acum ... cum de ati devenit dvs Monarhist - daca avem in vedere ca ati trait ... numai in timpul comunistilor (eu sunt Ofiter de Armata , nu de Securitate - va rog sa nu ma jigniti, am stramosi care au fost numai MILITARI de ARMATA si eu le-am pastrat Traditia) si al capitalistilor Republicani, deci nu ati avut posibilitatea ca sa va convingeti ca Monarhia este mai buna ca Republica (demonstrati cu date concrete, va rog).
6) M-a distrat ipoteza finala a dvs., dar mi-am pus intrebarea (daca v-ati gandit vreo clipa), ca poate, dvs ar trebui sa va faceti aceasta caracterizare (atat de plastica) personal, insa mi-am dat seama ca nu v-ati gandit la aceasta optiune si sunt nevoit sa ma opresc aici, cu riscul de a ma cataloga in continuare in acest mod. Poate gresim amandoi ...

Domnule Eugen, scuze -mai intai- pt.intarizere, am fost plecat in CO...In al doilea rand tb sa "deplastifiez" expresia mea, pt. ca am senzatia ca n'ati inteles'o: 1) ne nastem animale; 2) sistemul educational, familia, prietenii etc. ne "umanizeaza"; 3) ca cetateni suntem creatia altora; 4) actionam prin prisma a ceea ce altii -binevoitori sau nu- ne'au format; 5) impresia de liber arbitru a noastra despre noi e doar e o impresie, de cele mai multe ori avem constrangeri impuse prin acte normative, gura lumii/satului etc. De asta am si spus ca sunteti "in plan" -ca sa folosesc geometria -subdisciplina a matematicii, disciplina exacta..- si de acolo axa O-Z va pare extraterestra...deci incorecta! Oamenii care reusesc sa "vada" dincolo de barierele propriilor perceptii/informatii/axiome "trec" in alta dimensiune, putand astfel sa vada micimea fostei conditii....Nu e cazul -bineinteles- al dvs., ramaneti "in plan", caci planurile cincinale erau bune, nu?

"NIHIL SINE DEO!"

Intai bine ati revenit !
1) Daca afirmatia se refera la PD-L in principal sunt de acord cu dvs. Alte "animale" mai mari ca Sefii lor nu am intalnit pana acuma (sa dai ... ORDIN, ca sa nu se dea alte Certificate de Handicapat numai din cauza ca anumiti doctori au dat in fals aceste acte, mi se pare prea mult - se bazeaza ca nu au toti bani de ai da in Judecata).
2) Aici nu am de zis nimica. Sunt de acord cu dvs.
3) Ati nu sunteti pe ideea mea sau nu v-am inteles ! Ce are una cu alta ?!
4) Idem, pct de mai sus !
5) Se pare ca cel "indoctrinat" tot dvs sunteti. Spun aceasta, deoarece mergeti pe aceeasi idee ca eu am fost comunist pt ca am fost ofiter militar, desi v-am atras atentia ca nu am fost si nici nu sunt dupa 1990 afiliat unui Partid anume - Reactie la afirmatia referitoare la "planurile cincinale".

Multumesc pt raspunsul la intrebari !

eugenb

1794 mesaje

Postat pe: 4 August 2011, ora 17:39

De la: vasile_vali, la data 2011-08-04 12:49:04Gresiti folosind pluralul, nu partidele istorice au fost de acord cu intoarcerea la tron a lui carol second, ci doar UN partid istoric, PNT, cel care guverna la momentu' 1930 (1928-1933, pt. )...! Asta ca sa fim corecti si pt. a nu arunca asupra tuturor o anatema, ea insasi o fabricatie a istoriei pcr/ilie_ceausescu!!! Dealtminteri, daca judecam epoca lui Carol second, cel putin din pct. de vedere economic -pt. a ne raporta la timpurile noastre, de criza..- a scos Romania din Criza si a adus'o in 4 ani la nivelul atins de Republica abia prin 1965!!! Bonus ca i se pune -nemeritat- in carca pierderea Ardealului de Nord, Bucovinei de Nord, Cadrilaterului si Basarabiei, de catre aceiasi "istorici" prefabricati in laboratoarele pcr/prm/pd/tismaneanu...!!!!
Sa nu va cereti scuze pt. eroare, era doar o confirmare a spatiului in care va manifestati, "in plan"...

"NIHIL SINE DEO!"

Mi-am dat cam tarziu seama ca, doar unul dintre Partidele "istorice" a militat pt revenirea in tara a lui Carol II si mi se luase dreptul de a putea corecta, asa ca va multumesc pt corectie !
Cat priveste afirmatia referitoare la "pierderile" de teritoriu nu sunt de acord cu dvs. Ati facut o afirmatie pe care va rog sa o sustineti cu documente concrete sau de unde ati obtinut aceste date pt a le verifica si eu (binenteles daca este posibil "online"). Eu nu spun ca va contrazic in totalitate, ci doar ca nu sunt de acord cu aceasta afirmatie, pana nu veniti cu datele respective care o sustin ! Obs. Referitor la "laboratoarele pcr/prm/pd/tismaneanu" nu va contrazic, dar ati uitat (intentionat sau nu) sa adaugati si de cele apartinand Monarhiei noastre (binenteles, fiecare Rege a avea ... "laboratorul" lui personal). Sa intram intr-o discutie pe marginea acestui subiect, ne-ar duce foarte usor la si nu intentionez acest lucru.

eugenb

1794 mesaje

Postat pe: 4 August 2011, ora 17:48

Referitor la ultima dvs postare (completarea referitoara la ultimii de "Coroana" ai lui Carol II) sunt nevoit sa notati si de unde ati luat acel citat. Nici celalalt user, nu a precizat acest lucru. De ce oare ? Neatentie sau ... intentie ! Nu stiu ! Insasi masurile luate de Carol II, justifica denumirea de "Dictatura Regala" referitoare la felul in care si-a exercitat a doua sa domnie ! Cat priveste la modul cum a plecat de la conducerea tarii (prima data si mai ales adoua oara) este un subiect care este si acesta prea vast ca sa-l pot dezbat acum si aici !

Fosta membra 9am.ro

1715 mesaje

Postat pe: 5 August 2011, ora 02:08

De la: eugenb, la data 2011-08-04 17:23:10
De la: vasile_vali, la data 2011-08-04 12:20:17

"NIHIL SINE DEO!"

"NIHIL SINE DEO!"

Intai bine ati revenit !
1) Daca afirmatia se refera la PD-L in principal sunt de acord cu dvs. Alte "animale" mai mari ca Sefii lor nu am intalnit pana acuma (sa dai ... ORDIN, ca sa nu se dea alte Certificate de Handicapat numai din cauza ca anumiti doctori au dat in fals aceste acte, mi se pare prea mult - se bazeaza ca nu au toti bani de ai da in Judecata).
2) Aici nu am de zis nimica. Sunt de acord cu dvs.
3) Ati nu sunteti pe ideea mea sau nu v-am inteles ! Ce are una cu alta ?!
4) Idem, pct de mai sus !
5) Se pare ca cel "indoctrinat" tot dvs sunteti. Spun aceasta, deoarece mergeti pe aceeasi idee ca eu am fost comunist pt ca am fost ofiter militar, desi v-am atras atentia ca nu am fost si nici nu sunt dupa 1990 afiliat unui Partid anume - Reactie la afirmatia referitoare la "planurile cincinale".

Multumesc pt raspunsul la intrebari !

numerotarea ideilor te ajuta sa nu uiti de unde ai plecat ?

Decat batran si sarac mai bine tanar si bogat!
eugenb

1794 mesaje

Postat pe: 5 August 2011, ora 07:02

De la: homeless, la data 2011-08-05 02:08:03numerotarea ideilor te ajuta sa nu uiti de unde ai plecat ?

Poate pe dvs. Eu le numerotez pt ca sa-i ajut pe cei care le citesc, sa nu scape vreo intrebare (problema/idee) din ... neatentie (mai mult sau mai putin intentionata). Va deranjeaza cumva acest lucru ?!

vasile_vali

2835 mesaje

Postat pe: 5 August 2011, ora 09:42

De la: eugenb, la data 2011-08-04 17:39:56
De la: vasile_vali, la data 2011-08-04 12:49:04Gresiti folosind pluralul, nu partidele istorice au fost de acord cu intoarcerea la tron a lui carol second, ci doar UN partid istoric, PNT, cel care guverna la momentu' 1930 (1928-1933, pt. )...! Asta ca sa fim corecti si pt. a nu arunca asupra tuturor o anatema, ea insasi o fabricatie a istoriei pcr/ilie_ceausescu!!! Dealtminteri, daca judecam epoca lui Carol second, cel putin din pct. de vedere economic -pt. a ne raporta la timpurile noastre, de criza..- a scos Romania din Criza si a adus'o in 4 ani la nivelul atins de Republica abia prin 1965!!! Bonus ca i se pune -nemeritat- in carca pierderea Ardealului de Nord, Bucovinei de Nord, Cadrilaterului si Basarabiei, de catre aceiasi "istorici" prefabricati in laboratoarele pcr/prm/pd/tismaneanu...!!!!

"NIHIL SINE DEO!"

Mi-am dat cam tarziu seama ca, doar unul dintre Partidele "istorice" a militat pt revenirea in tara a lui Carol II si mi se luase dreptul de a putea corecta, asa ca va multumesc pt corectie !
Cat priveste afirmatia referitoare la "pierderile" de teritoriu nu sunt de acord cu dvs. Ati facut o afirmatie pe care va rog sa o sustineti cu documente concrete sau de unde ati obtinut aceste date pt a le verifica si eu (binenteles daca este posibil "online"). Eu nu spun ca va contrazic in totalitate, ci doar ca nu sunt de acord cu aceasta afirmatie, pana nu veniti cu datele respective care o sustin ! Obs. Referitor la "laboratoarele pcr/prm/pd/tismaneanu" nu va contrazic, dar ati uitat (intentionat sau nu) sa adaugati si de cele apartinand Monarhiei noastre (binenteles, fiecare Rege a avea ... "laboratorul" lui personal). Sa intram intr-o discutie pe marginea acestui subiect, ne-ar duce foarte usor la si nu intentionez acest lucru.

Va reamintesc faptul ca Franta, aliatul nostru traditional era in mai 1940 ocupata, iar Anglia -si ea aliata noastra si garanta a Trianon'ului/Versailles/Neuilly/Sevres- era sub asediul aviatic al Luftwaffe, asta unu. Doi: in 1939 [deci cu un an inainte!!] Germania incheiase cu URSS Pactul Ribbetropp-Molotov, iar Ungaria si Bulgaria au aderat la Axa Berlin-RomaTokyo putin dupa momentul 1937= anul constituirii Axei, toate cele de la punctul doi avand impact negativ asupra teritoriului Romaniei!! Ce avea sa faca, deci, Carol second in fata a 3 fronturi= de vest, de nord si est, precum si in sud? Si hotararea de cedare fara lupta in fata ultimatumurilor de la Moscova, Viena si Craiova a fost luata nu de catre Carol -ca sa se mai sustina ca a fost un dictator..!!- ci de Consiliul de Coroana si MSM al Armatei, ultimul recunoscand ca in fata celor 3 fronturi Armata regala nu putea rezista mai mult de 2 sapt., vedeti cazul Poloniei=Katyn=ofiterimea poloneza distrusa, Iugoslaviei, Greciei, Albaniei, Frantei....Daca toate astea nu va ridica vreo urma de suspiciune asupra a ceea ce ati crezut ca stiti despre perioada respectiva, una trista pt. Romania, inseamna ca eu nu am a mai adauga ceva. Si ma voi opri cu argumentatiile, as bate la usi inchise cu 7 lacate, ca sa folosesc o expresie populara..
Toate cele bune, altiminteri!

"NIHIL SINE DEO!"

vasile_vali

2835 mesaje

Postat pe: 5 August 2011, ora 09:57

De la: eugenb, la data 2011-08-04 17:48:31Referitor la ultima dvs postare (completarea referitoara la ultimii de "Coroana" ai lui Carol II) sunt nevoit sa notati si de unde ati luat acel citat. Nici celalalt user, nu a precizat acest lucru. De ce oare ? Neatentie sau ... intentie ! Nu stiu ! Insasi masurile luate de Carol II, justifica denumirea de "Dictatura Regala" referitoare la felul in care si-a exercitat a doua sa domnie ! Cat priveste la modul cum a plecat de la conducerea tarii (prima data si mai ales adoua oara) este un subiect care este si acesta prea vast ca sa-l pot dezbat acum si aici !

Iar gresiti, Carol second a domnit...o singura data, intre 1930 si 1940, de unde ati scos'o cu "a doua sa domnie"? El renuntase la tron in 1925 fiind principe mostenitor, tatal sau=Ferdinand Intregitorul vietuind inca...si parca n'am auzit sa fie doi oameni in acelasi timp pe acelasi scaun/tron.... Masurile luate de Carol au fost intr'adevar exceptionale, dar si timpurile erau exceptionale -IN SENSUL RAU!!- vedeti istoria acelor ani in Europa cu Anschluss'ul, ruperea Sudetilor din Cehoslovacia [nu seamana a ruperea Ardealului de nord, Basarabiei&Bucovinei, Cadrilaterului..?]s.a., doctrina Monroe americana, nemultumirile Italiei de dupa 1919, orgoliile generalilor niponi etc. Domn Eugen, ca sa'l putem judeca corect pe Carol second tb sa ne "teleportam" la momentul respectiv, cu atmosfera specifica, cu resursele de atunci, cu aliantele existente, cu oamenii politici traitori ai acelor vremuri -tulburi...E foarte usor sa condamni de la distanta, mai ales ca distanta asta temporala a fost deformata de "reformisti" ai istoriei pcr, gen ilie ceausesc, vl. tismaneanu si nu numai!!!

"NIHIL SINE DEO!"

eugenb

1794 mesaje

Postat pe: 5 August 2011, ora 23:32

De la: vasile_vali, la data 2011-08-05 09:42:53Va reamintesc faptul ca Franta, aliatul nostru traditional era in mai 1940 ocupata, iar Anglia -si ea aliata noastra si garanta a Trianon'ului/Versailles/Neuilly/Sevres- era sub asediul aviatic al Luftwaffe, asta unu. Doi: in 1939 [deci cu un an inainte!!] Germania incheiase cu URSS Pactul Ribbetropp-Molotov, iar Ungaria si Bulgaria au aderat la Axa Berlin-RomaTokyo putin dupa momentul 1937= anul constituirii Axei, toate cele de la punctul doi avand impact negativ asupra teritoriului Romaniei!! Ce avea sa faca, deci, Carol second in fata a 3 fronturi= de vest, de nord si est, precum si in sud? Si hotararea de cedare fara lupta in fata ultimatumurilor de la Moscova, Viena si Craiova a fost luata nu de catre Carol -ca sa se mai sustina ca a fost un dictator..!!- ci de Consiliul de Coroana si MSM al Armatei, ultimul recunoscand ca in fata celor 3 fronturi Armata regala nu putea rezista mai mult de 2 sapt., vedeti cazul Poloniei=Katyn=ofiterimea poloneza distrusa, Iugoslaviei, Greciei, Albaniei, Frantei....Daca toate astea nu va ridica vreo urma de suspiciune asupra a ceea ce ati crezut ca stiti despre perioada respectiva, una trista pt. Romania, inseamna ca eu nu am a mai adauga ceva. Si ma voi opri cu argumentatiile, as bate la usi inchise cu 7 lacate, ca sa folosesc o expresie populara..

"NIHIL SINE DEO!"

Franta a fost numai pe jumatate ocupata, pt ca nemtii aveau in plan ocuparea si a Angliei. Iar acea ocupare a fost si ea "cu cantec" (din cauza tradatorilor "filo-germani" din Armata lor - ca si a noastra de altfel), dar asta este o alta poveste.

Anglia nu a tinut deloc cu noi nici inainte de razboi si nici dupa aceea, asa ca nu merita sa pierdem vremea cu ei. Ei au fost cei care l-au sprijinit pe Hitler sa se pregateasca militar, desi era interzis acest lucru. Tot ei sustineau ca "sar" in apararea Ceholovaciei si nu au intervenit deloc, iar ajutorul dat Poloniei s-a vazut cat de mult i-au ajutat pe acestia.
Ce se intampla atunci daca noi aveam un REGE pe care sa-l "doara" problemele tarii nu putem sti, dar pe Carol II il interesa problemele personale mai mult decat ale TARII, asa ca ... nu spot fi de acord cu dvs. Atat timp cat a fost Rege, Carol II avea "dreptul de Veto" si el si l-a facut simtit atunci cand interesele lui o cereau, asa ca "ascunderea (lui) dupa deget" nu este corecta.

Dar am o neclaritate si va rog daca aveti cunostintele necesare sa va sustineti cu date concrete afirmatia pe care ati facut-o : "... de Consiliul de Coroana si MSM al Armatei, ultimul recunoscand ca in fata celor 3 fronturi Armata regala nu putea rezista mai mult de 2 sapt.". Din cate stiu eu se putea rezista cu mult mai mult decat sustineti dvs. si ... parerile in Cons.Coroana au fost impartite (filo-germanii au avut prioritate si tineti cont ca Carol II isi respecta bunicul si tatal, spre deosebire de Mihai care acum ... nu-i cunoaste).

Deosebirea dintre noi doi in aceasta problema, este ca eu am lucrat si trait efectiv in acest SISTEM MILITAR, dar am si "studii de istorie militara" mult mai aprofundate decat scriu unii asa-zisi "istorici" (comunisti, fosti comunisti sau "new"-istorici - gen Tismaneanu), deoarece am avut posibilitatea sa citesc documente ale timpului, la care nu au acces nici acuma istoricii adevarati sau ... "parati" (care se dau "experti" in probleme de istorie militara) - eu avand "sansa" ca sa le pot pe unele cerceta, chiar pe vremea comunistilor. Culmea este ca, niciin prezent Studentii din Academia Militara sau din acea faimoasa Universitate de Studii Militare din Bucuresti nu se vorbeste de ... adevarata "odisee" a Armatei Romane din 1859 pana in 2001 (atuncea am iesit la Pensie si nu am mai putut sa am acces la aceste documente din cauza Legii referitoare la apararea secretului de Stat - asa ca ma opres aici cu comentariul meu).

Da ! Aveti dreptate ! Carol II a domnit doar intre 1930 si 1940 ! Eram cu gandul la ... casatoriile lui si la copii avuti (legali sau ... asa-zisi "bastarzi", dar nerecunoscuti de Familia sa sau se Partidul aflat la conducerea Guvernului - cel Liberal era preferatul "Mamei" din cate mi-aduc aminte, sper sa nu gresesc). Dar tot n-am inteles de ce nu scrieti si, pe ce documente va bazati sau daca este o parere pur personala ?!

Intr-adevar, am discutat cam prea mult despre acest Rege si nu ati venit cu date mai precise (ci ati venit cu "generalitati"), asa ca va propun sa ne oprim aici si sa schimbam alte idei care sa se refere la ... subiectul nostru : "Monarhia sau Republica" (binenteles, daca venim cu ceva nou - ca sa nu mai repetam aceleasi motivari personale, de acum ... prea bine cunoscute de noi).

Un sfarsit de saptamana cat mai placut !

vasile_vali

2835 mesaje

Postat pe: 6 August 2011, ora 10:32

De la: eugenb, la data 2011-08-05 23:32:57
De la: vasile_vali, la data 2011-08-05 09:42:53Va reamintesc faptul ca Franta, aliatul nostru traditional era in mai 1940 ocupata, iar Anglia -si ea aliata noastra si garanta a Trianon'ului/Versailles/Neuilly/Sevres- era sub asediul aviatic al Luftwaffe, asta unu. Doi: in 1939 [deci cu un an inainte!!] Germania incheiase cu URSS Pactul Ribbetropp-Molotov, iar Ungaria si Bulgaria au aderat la Axa Berlin-RomaTokyo putin dupa momentul 1937= anul constituirii Axei, toate cele de la punctul doi avand impact negativ asupra teritoriului Romaniei!! Ce avea sa faca, deci, Carol second in fata a 3 fronturi= de vest, de nord si est, precum si in sud? Si hotararea de cedare fara lupta in fata ultimatumurilor de la Moscova, Viena si Craiova a fost luata nu de catre Carol -ca sa se mai sustina ca a fost un dictator..!!- ci de Consiliul de Coroana si MSM al Armatei, ultimul recunoscand ca in fata celor 3 fronturi Armata regala nu putea rezista mai mult de 2 sapt., vedeti cazul Poloniei=Katyn=ofiterimea poloneza distrusa, Iugoslaviei, Greciei, Albaniei, Frantei....Daca toate astea nu va ridica vreo urma de suspiciune asupra a ceea ce ati crezut ca stiti despre perioada respectiva, una trista pt. Romania, inseamna ca eu nu am a mai adauga ceva. Si ma voi opri cu argumentatiile, as bate la usi inchise cu 7 lacate, ca sa folosesc o expresie populara..

"NIHIL SINE DEO!"

Franta a fost numai pe jumatate ocupata, pt ca nemtii aveau in plan ocuparea si a Angliei. Iar acea ocupare a fost si ea "cu cantec" (din cauza tradatorilor "filo-germani" din Armata lor - ca si a noastra de altfel), dar asta este o alta poveste.

Anglia nu a tinut deloc cu noi nici inainte de razboi si nici dupa aceea, asa ca nu merita sa pierdem vremea cu ei. Ei au fost cei care l-au sprijinit pe Hitler sa se pregateasca militar, desi era interzis acest lucru. Tot ei sustineau ca "sar" in apararea Ceholovaciei si nu au intervenit deloc, iar ajutorul dat Poloniei s-a vazut cat de mult i-au ajutat pe acestia.
Ce se intampla atunci daca noi aveam un REGE pe care sa-l "doara" problemele tarii nu putem sti, dar pe Carol II il interesa problemele personale mai mult decat ale TARII, asa ca ... nu spot fi de acord cu dvs. Atat timp cat a fost Rege, Carol II avea "dreptul de Veto" si el si l-a facut simtit atunci cand interesele lui o cereau, asa ca "ascunderea (lui) dupa deget" nu este corecta.

Dar am o neclaritate si va rog daca aveti cunostintele necesare sa va sustineti cu date concrete afirmatia pe care ati facut-o : "... de Consiliul de Coroana si MSM al Armatei, ultimul recunoscand ca in fata celor 3 fronturi Armata regala nu putea rezista mai mult de 2 sapt.". Din cate stiu eu se putea rezista cu mult mai mult decat sustineti dvs. si ... parerile in Cons.Coroana au fost impartite (filo-germanii au avut prioritate si tineti cont ca Carol II isi respecta bunicul si tatal, spre deosebire de Mihai care acum ... nu-i cunoaste).

Deosebirea dintre noi doi in aceasta problema, este ca eu am lucrat si trait efectiv in acest SISTEM MILITAR, dar am si "studii de istorie militara" mult mai aprofundate decat scriu unii asa-zisi "istorici" (comunisti, fosti comunisti sau "new"-istorici - gen Tismaneanu), deoarece am avut posibilitatea sa citesc documente ale timpului, la care nu au acces nici acuma istoricii adevarati sau ... "parati" (care se dau "experti" in probleme de istorie militara) - eu avand "sansa" ca sa le pot pe unele cerceta, chiar pe vremea comunistilor. Culmea este ca, niciin prezent Studentii din Academia Militara sau din acea faimoasa Universitate de Studii Militare din Bucuresti nu se vorbeste de ... adevarata "odisee" a Armatei Romane din 1859 pana in 2001 (atuncea am iesit la Pensie si nu am mai putut sa am acces la aceste documente din cauza Legii referitoare la apararea secretului de Stat - asa ca ma opres aici cu comentariul meu).

Da ! Aveti dreptate ! Carol II a domnit doar intre 1930 si 1940 ! Eram cu gandul la ... casatoriile lui si la copii avuti (legali sau ... asa-zisi "bastarzi", dar nerecunoscuti de Familia sa sau se Partidul aflat la conducerea Guvernului - cel Liberal era preferatul "Mamei" din cate mi-aduc aminte, sper sa nu gresesc). Dar tot n-am inteles de ce nu scrieti si, pe ce documente va bazati sau daca este o parere pur personala ?!

Intr-adevar, am discutat cam prea mult despre acest Rege si nu ati venit cu date mai precise (ci ati venit cu "generalitati"), asa ca va propun sa ne oprim aici si sa schimbam alte idei care sa se refere la ... subiectul nostru : "Monarhia sau Republica" (binenteles, daca venim cu ceva nou - ca sa nu mai repetam aceleasi motivari personale, de acum ... prea bine cunoscute de noi).

Un sfarsit de saptamana cat mai placut !

Pana cand gasesc ACEL RAPORT, va dau un link www.historia.ro/exclusiv_web/general/articol/era-armata-romana-p..., pt "incalzire"...Plus o intrebare: cat a rezistat Armata Regala in Primul Razboi Mondial si atunci pe doar...2 fronturi, nu 3 ca in al doilea {inamicii din primul erau la mom. 1940 "in aceeasi formatie", bonus URSS.. }? Stiti ca dupa primul razboi mai avem inca o pierdere majora=Tezaurul, incredintat unui "aliat" la mom. 1917?
Daca tot ziceti ca ati studiat istoria militara si din alte surse decat cele pcr, puteti sa'mi raspundeti corect...Eu astept!
Toate cele bune si dvs.!

"NIHIL SINE DEO!"

Fosta membra 9am.ro

406 mesaje
Postat pe: 6 August 2011, ora 15:34

Domnu' Vali ,domnu' Eugen era vorba de monarhie sau republica .Ar fi interesant un topic despre armata romana sa zicem 1918-2011?Poate dumneavoastra care se pare ca ati avut acces la niste materiale ...mai speciale ...poate le impartasiti cu noi. fara patima

universul si prostia doua chestiuni infinite desi in privinta primei chestiuni am oarece indoieli
eugenb

1794 mesaje

Postat pe: 6 August 2011, ora 19:25

De la: vasile_vali, la data 2011-08-06 10:32:23Pana cand gasesc ACEL RAPORT, va dau un link www.historia.ro/exclusiv_web/general/articol/era-armata-romana-p..., pt "incalzire"...Plus o intrebare: cat a rezistat Armata Regala in Primul Razboi Mondial si atunci pe doar...2 fronturi, nu 3 ca in al doilea {inamicii din primul erau la mom. 1940 "in aceeasi formatie", bonus URSS.. }? Stiti ca dupa primul razboi mai avem inca o pierdere majora=Tezaurul, incredintat unui "aliat" la mom. 1917?
Daca tot ziceti ca ati studiat istoria militara si din alte surse decat cele pcr, puteti sa'mi raspundeti corect...Eu astept!
Toate cele bune si dvs.!

"NIHIL SINE DEO!"

Imi pare rau, dar eu nu apreciez "creatiile" celor de la www.historia.ro din cauza ca sunt prea "pro-evrei" (daca luati arhiva lor la puricat o sa vedeti de ce sustin asa ceva - nu ca as avea ceva cu evreii, dar ... nu-mi place "slugarnicia" redactorilor respectivi, pt cativa lei in plus). In ce priveste problemele militare sunt ... departe de multe ori de adevar asa ca nu ma intereseaza ! V-as recomanda alt site daca va intereseaza aceasta problema www.manpres.ro/Revista%20de...-p480 sau www.mapn.gov.ro/publicatii/index.php

Dn pacate adresa de site (www.ispaim.ro/ ) a "Revistei de Istorie Militara - RIM" nu este disponibila de ceva vreme (desi Revista apare trimestrial in Armata). Va dau si o pagina de site referitoare la ei : www.scribd.com/doc/59433465/Rim-09 (nu este prea recenta dar are un subiect care va intereseaza (parerea unui francez despre dotarea Armatei Romane la momentul I-ul Razboi Mondial).

Cat priveste lupta pe doua fronturi de care amintiti, eu as zice ca au fost trei fronturi. Al treilea fiind dus cu ... tradatorii din Armata noastra - filo-germani. De, si Regele de atunci era cu "fundul in doua luntre" si nu se hotara ce sa faca ("sangele apa nu se face"). Dar intrebarea dvs lasa loc la interpretari ! Va referiti cumva perioada de la intrarea trupelor inamice in Romania si cat a durat pana i-am scos afara ? Stiti ca, Averescu a permis ca trupele Austriece sa intre in Basarabia (retragand trupele noastre fara stirea Conducerii Armatei, si punand astfel in situatia de a fi luata prizoniera Legatia Franceza retrasa acolo, desi acestia erau aliatii nostri - singuri in acel moment, Rusia era "la pamant"), desi necesitatea Frontului nu o impunea in acel moment ?

Binenteles ca stiu de ... paguba suferita (Tezaurul) din cauza "prietenilor" Rusi, dar aicea nu pot sa invinovatesc Monarhia Rusa (ea a disparut atunci de pe scena istoriei), dar pot sa-i invinovatesc pe cei de la Banca Nationala ca nu au luat in calcul si aceasta posibilitate (de a se prabusi Imperiul Rus), desi daca studiem istoria rusa vedem ca existau "semne" ca se poate intampla acest lucru.

Asa cum v-am precizat anterior exista surse militare care se gasesc intr-un "fond" cu un regim special. Pana cand acesta nu este transferat la "fondul public", nu am cum sa va prezint date (in facsimil) procurate de acolo si sa vi le prezint aici, pt ca imediat Legea isi spune cuvantul in ce ma priveste. Faceti incercarea si vedeti daca reusiti sa intrati la Fondul Special din Arhiva MApN. Daca ma credeti pe cuvant bine, daca nu iarasi nu ma supar, de aceea eu v-am rugat sa faceti referiri si la "sursa" avuta in vedere (pt a discuta pe ceva palpabil) Deocamdata Armata isi scoate la suprafata "istoria" destul de greu (RIM-ul este o sursa credibila, desi uneori arhiva familiei mele spune altceva),

Se pare ca, totusi, "interesul politic" primeaza in fata "interesului istoric" si aici eu nu am nici o putere.

O zi frumoasa in continuare pt toata lumea !

Fosta membra 9am.ro

1431 mesaje
Oras: Sinaia

Postat pe: 9 August 2011, ora 01:58

Eu vreau altceva ! Nu pot dori ceea ce doreste toata lumea .Eu nu vreau sa fiu sarac si prost ,usor de manipulat ,de catre stat si biserica.
Monarhia si Republica ,au avut o sansa ,poporul le-a dat-o . Si-au batut joc de noi , e nevoie de o schimbare,insa de alta natura !

vasile_vali

2835 mesaje

Postat pe: 9 August 2011, ora 16:32

De la: The_Mummy, la data 2011-08-09 01:58:29Eu vreau altceva ! Nu pot dori ceea ce doreste toata lumea .Eu nu vreau sa fiu sarac si prost ,usor de manipulat ,de catre stat si biserica.
Monarhia si Republica ,au avut o sansa ,poporul le-a dat-o . Si-au batut joc de noi , e nevoie de o schimbare,insa de alta natura !

Si ce sa punem in loc, comuna primitiva si sefu' de ginta? Hai sa fim seriosi, nici chiar cu 3000 de ani nu ne putem intoarce inapo, intre timp s'au mai intamplat si ceva lucruri bune...nu s'au ridicat numa' piramide....
Si, daca stau si ma gandesc mai bine, parca notiunea de popor incace e inventata pe timpurile regilor...deci, nu vitavercea...

"NIHIL SIE DEO!"

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 9 August 2011, ora 16:42

De la: vasile_vali, la data 2011-08-09 16:32:41
De la: The_Mummy, la data 2011-08-09 01:58:29Eu vreau altceva ! Nu pot dori ceea ce doreste toata lumea .Eu nu vreau sa fiu sarac si prost ,usor de manipulat ,de catre stat si biserica.

Si ce sa punem in loc, comuna primitiva si sefu' de ginta? Hai sa fim seriosi, nici chiar cu 3000 de ani nu ne putem intoarce inapo, intre timp s'au mai intamplat si ceva lucruri bune...nu s'au ridicat numa' piramide....
Si, daca stau si ma gandesc mai bine, parca notiunea de popor incace e inventata pe timpurile regilor...deci, nu vitavercea...

"NIHIL SIE DEO!"

i'o fi dor de'o dictatura militara, ca nu inteleg la ce viseaza mumia asta ?! .....acu' ,e drept : decedatilor li se scoteau creierii atunci cind erau imbalsamati ...

pascu08_yahoo_com

1522 mesaje
Postat pe: 9 August 2011, ora 20:46

De la: gabigabi, la data 2011-08-09 16:42:31

"NIHIL SIE DEO!"

i'o fi dor de'o dictatura militara, ca nu inteleg la ce viseaza mumia asta ?! .....acu' ,e drept : decedatilor li se scoteau creierii atunci cind erau imbalsamati ...

Ce te faci daca mai judeca si fara...........................

eugenb

1794 mesaje

Postat pe: 10 August 2011, ora 13:52

Daca elimini STATUL (ca AUTORITATE in aceasta TARA) si BISERICA (in prezent nu este o AUTORITATE) inseamna ca mai ramane doar ANARHIA, lucru cu care nici eu nu sunt de acord ! Asa ca ...

Da - trebuie schimbata CONDUCEREA POLITICA a acestei TARI

si

NU - nu sunt de acord cu ANARHIA, pe care o sugerati !

Gasiti o alta varianta si sunt gata sa discut aceasta posibilitate (dar sa nu fie o alta varianta de ... ANARHIE, ca ma pierdeti de "musteriu" la discutie) !

Fosta membra 9am.ro

17703 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 10 August 2011, ora 14:00

pe vremea monarhiei, Romania era infloritoare ...dar au venit bolsevicii si au vrut ei, tot

Daniela
gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 10 August 2011, ora 14:02

De la: 9am104796, la data 2011-08-09 20:46:56
De la: gabigabi, la data 2011-08-09 16:42:31

"NIHIL SIE DEO!"

Ce te faci daca mai judeca si fara...........................

la naiba! de judecat nu judeca, dar voteaza !

Tycuu

1203 mesaje
Postat pe: 12 Septembrie 2011, ora 18:26

De la: daniela_iasi, la data 2011-08-10 14:00:12

pe vremea monarhiei, Romania era infloritoare ...dar au venit bolsevicii si au vrut ei, tot :sml-sign0151

:
Oare ? infloritoare cu flori care mirosau urat! ! si bolsevicii le-au luat si asa urate !

Tycu
Fosta membra 9am.ro

1715 mesaje

Postat pe: 17 Septembrie 2011, ora 09:38

Fosta membra 9am.ro

1715 mesaje

Postat pe: 17 Septembrie 2011, ora 09:38

sirboby

1972 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 18 Septembrie 2011, ora 07:39

pe vremea monarhiei, Romania era infloritoare ...dar au venit bolsevicii si au vrut ei, tot

Era plina de flori! Da din alea carmivore!

Sugeți un corn cu lapte, dacă n-aveți dinți Și numărați-mi ouăle, că mi-am ieșit din minți Băi animalule, nu vezi? Voi n-aveți interesuri Iarna nu-i ca vara, vă dorim succesuri! Parazitii (Noi vrem respect)
Tycuu

1203 mesaje
Postat pe: 18 Septembrie 2011, ora 17:54

De la: sirboby, la data 2011-09-18 07:39:22

Sigur carnivore erau !

Tycu
gerard

1100 mesaje
Postat pe: 19 Septembrie 2011, ora 01:56

De la: Tycuu, la data 2011-09-18 17:54:29
De la: sirboby, la data 2011-09-18 07:39:22

Sigur carnivore erau !

Si saracul Vadim ,ce zicea ?

Pagini: << 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Monarhie sau republica?
Mergi la: