back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Monarhie sau republica?

Pagini: << 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 >> Sari la pagina:

eugenb

1794 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 9 Noiembrie 2010, ora 15:38

De la: vasile_vali, la data 2010-11-08 19:46:05 Domnule Eugen, ca om respectabil si documentat, cred ca stiti ca eliberarea Careiului se putea face mai devreme de 25 octombrie...nu? Armata Regala a Romaniei a asteptat ca eliberarea ultimei palme de pamant romanesc sa se faca fix pe 25 oct., de ce oare ?
Haideti, dati-i dvs, un republican onorabil, raspunsul lui fatza-furata, ca lui i-e lene sa caute si sa gasesca raspunsurile!

"Nihil sine Deo!"

Dupa cate stiu eu se putea ... dar si aici este vorba de un ADEVAR care se gaseste la mijloc !

Armata Romana a fost ... condusa (OFICIAL) de Rege in timpul razboiului WWII si unii din comandantii a ei au dorit ca "ultima brazda de pamant" eliberata de sub ocupatia Hortysta, sa se faca de ziua de nastere a ... Regelui. Dar a mai intervenit si ... vointa Rusilor care cu exact doi ani mai inainte infiintase ... Divizia "Tudor Vladimirescu" (dupa cum stiu eu - nu mai am cautat pentru exactitate, dar cei care se lauda cu eliberarea sunt cei din DVT) formata din militari (si cadre romanesti) cazuti prizonieri la rusi (ulterior s-a numit "Tudor Vladimirescu - Debretin" din Ordinul lui Stalin pentru victoriile obtinute pe front - era sub conducere sovietica, nu romaneasca), completata - binenteles, cu ... comunistii (adusi de evreica Anna Pauker) care trebuiau sa o educe ... POLITIC.

P.S. Sper ca v-au multumit completarile mele acum, domnule Vasile si va multumesc pentru ... laude !

Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 9 Noiembrie 2010, ora 15:45

De la: eugenb, la data 2010-11-09 15:13:36Si cu asta ... ce ai facut ?

Cu ... ~800 de persoane (cate se anunta pe acel Blog), intr-o sala ce putea cuprinde cu mult mai multe persoane, nu se va face primavara (nicin chiar daca sunt ... liberali, majoritatea) ! Nu credeti ! A fost ca o ... "frectie la un picior de lemn", tot asa cum pare a fi ... "prietenia" dintre Crin si Ponta ! De fapt (dupa cum cred eu) a fost o adunare de "sponsorizare" a fostei Case Regale (care trage sa "moara" din lipsa fondurilor ... banesti, capatate pe degeaba de la autoritati care au sperat la o "sustinere" la Alegerile anterioare). Binenteles ca ... scopul real este "ascuns".

M-a distrat insa ce am vazut acolo (tot pe Blogul acela (liberal se pare) :

1) o garda militara care nu respecta regulile militare. De ex. nu avea componenta unei companii de onor macar (echipata corespunzator functiei de fost Comandant (Sef de Stat), cum se da/acorda unui Ofiter sau General roman,care are o functie de Comandant/Ministru/Sef de Stat ce vine in fata populatiei care ... il astepta. Pana si cand a fost primit la Cotroceni avea mai mult respectat din partea Autoritatilor de atunci. Sa intelegem ca ... urmasii comunistilor respectau pe cel ce le-a facilitat venirea la Putere, si actualii nu ?! De asemeni, componenta acelor asa-zisi militari din garda, erau trecuti bine de varsta militara activa (penultimul din partea dreapta era un ... burtos de toata frumusetea) - erau poate cei din ... "Garda Regelui" ?! ; Nu am inteles prea bine ce drapel (militar ?!) au avut - se vede ca l-au scos de la "recuzita" vreunui Teatru (cred ca cel de Opereta a fost - dupa "Castile prusace" folosite).
2) lumanarile insirate la venirea sau plecarea lor (a lui Mihai si Suita, binenteles) nu s-a distins prea mult momentul respectiv, pareau ca simbolizeaza cat de repede spera sa scape de ... fostul Rege si Casa lui Regala.
3) Crin Antonescu si-a facut ... propaganda siesi si mai putin fostului Rege. Eu ma asteptam la o situatie inversa, dar ... mancarea costa bani (care trebuiau stransi dupa aceea) - a, nu, sa nu va asteptati ca trebuia sa se "strige darul" imediat dupa ce a terminat de "cantat" el, dar s-a facut cu siguranta ... altfel nu-si realizau "planul" nici organizatorii "susenelii" si nici "beneficiarii" ei, care ... "mureau de foame" daca nu se strangeau. Binenteles ca este o parere pur personala, dar daca totusi acesta era scopul adunarii de fapt ...
4) Adunare ... organizata in lipsa personajului important (a fostului Rege). Uitasem ca fostul Rege ... era plecat nitel in alta tara (Elvetia ?!) si a fost reprezentat de o fata (care se vrea Regina - a doua o fi plecata cu tata ?!) si un fost actor, fost Colonel in rezerva (facut la "apelul bocancilor"), fost securist poate (coleg de a lui Basescu ?!), actual Sot al unei foste Printese (fiica a unui fost Rege). Atatia fosti, care m-au facut sa rad ... cu lacrimi (de crocodil, binenteles) !

P.S. Domnule Vanea, chiar n-ati gasit o alta "pagina de site" mai respectabila (de ex. o pagina a unei Case Regale - straina) care sa ne prezinte ce parere are despre acesta Casa Regala (fost) Romaneasca ? Cred ca era mult mai credibila decat acest Blog (al unui TNL). Poate ne explicau si de ce Crin s-a asezat langa Margareta si Tariceanu langa Duda. Sa intelegem acum ca ... Tariceanu este "cocota" lui Crin ?! Ca doar atunci cand vin persoane de "rang" se aseaza cu "Domnul" langa "Doamna celalalt. Sau poate ca ... Margareta este "lesby" si Duda este "tovarasa" ei ? Este o intrebare care nu-mi da deloc pace de cand am intrat pe Blogul respectiv. Ma puteti ajuta ?! Nu vreu sa va jignesc ideile MONARHISTE, dar ... aceasta intrebare nu-mi da pace si pentru ca ne-ati atras atentia cu ea poate ati fost de fata acolo si ati aflat mai multe despre acest lucru. Repet, nu vreau sa va jignesc !

Domnule Eugenb ,in primul rand salutari .In al doilea rand trebuie sa va spun ca nimeni nu-mi poate jigni ideile ci doar eventual persoana.Pe dumnevoastra va stiu ca nu aveti obiceiul sa jigniti ,cel putin neprovocat. Ideile mele monarhiste le puteti combate cat vreti iar acest lucru nu ma jigneste deloc. Mai mult,inteleg perfect deoarece asta fac si eu cu ideile dumnevoastra republicane.Important este sa nu ne jignim intre noi,ideile le putem combate si asta este si farmecul forumului .Putem discuta liber si ne putem sustine ideile.

Este o surpriza placuta pentru mine sa va aud spunand ca o pagina a unei Case Regale straine este ceva respectabil.Nu am pretentia sa spuneti asta si de Casa Regala (ACTUALA) a Romaniei deoarece va cunosc suficient ca sa nu pretind acest lucru. Este insa mai putin placut sa aud ca pagina de pe care am citat eu acest evenimen,t nu este una respectabila si credibila ,si nu inteleg deloc ce anume va face sa spuneti asta.Credeti ca au mintit cumva referitor la desfasurarea evenimentelor? Ce anume nu este suficient de credibil pentru dumnevoastra ?...

In privinta intrebarii care nu va da pace deloc si a modului cum prezentati lucrurile pot sa va spun ca in general dumnevoastra nu va focalizati pe astfel de lucruri, si nu ajungeati sa discutati in acest mod.Cred ca urati pur si simplu monarhia domnule Eugenb, daca ajungeti sa faceti astfel de comentarii rautacioase,copilaresti si care nu sunt deloc in stilul dumnevoastra.Rspunsul meu este deci ca NU,nu va pot ajuta pe astfel de probleme....Sper insa din toata inima sa va dea pana la urma pace aceasta intrebare si sa reveniti la discutii serioase

eugenb

1794 mesaje

Postat pe: 9 Noiembrie 2010, ora 18:11

Va multumesc pentru aprecieri ! Nu prea le merit daca luam ca baza ultimile referiri pe care le-am facut, dar trebuie sa ma intelegeti ca atunci cand "apare" acel idivid care s-a "strecurat pe usa din dos" in aceasta Casa Regala sa am niste pareri mai "rautacioase".

In alta ordine de idei, sunt sincer cand pun baza mai repede pe o pagina de site a unora din afara, decat cele scrise pe site romanesti necunoscute (cat de cat - cum este vorba de acest Blog, pe care eu il suspectez de afiliere la Tanarul National Liberal - TNL, dar neproclamat cu adevarat de proprietarul acestui Blog). Sa zicem ca m-a suparat faptul ca, afilierea la un Blog care te obliga la afilierea la un Blog apartinand celor de la ... Google, ca sa poti intra in legatura cu site - cu toate ca iti dai casuta de e-Mail (am vrut sa o intreb ceva pe marginea articolului care te-a inspirat dar ... nu am putut fara sa ma "inregimentez" in tabara celor de la Google. Eu nu sunt suparat pe admin-ul acestui site (daca esti "abonat" la el poti sa i-o spui), ci eu sunt suparat pe cei de la Google care de cativa ani incoace cauta sa intre peste tot, fara sa ceara voie (chit ca unii mai spera ca ... "secretele" lor sunt numai ale lor - vorba vine, vezi ce le fac celor de la Google cand se pun Hackerii pe capul lor - macar cei de Yahoo sunt mai politiciosi si te intreaba).

Daca intri pe :

lilick-auftakt.blogspot.com/feeds/5291461029205141010/comments/d...

ai sa vezi ce se intampla cand ai o "idee" si tii de ea cu tot dinadinsul (nu ma refeream la mine). Apropos, m-a distrat intradevar si ce raspuns mi-a dat pe acel "atom" aceea Lilick - care mi-a raspuns acolo (De ce acolo si nu acolo unde trebuia ?!). Este vorba de pagina de site a acestui Blog/Bloguri care se numeste "Comments on Auftakt: Cea mai frumoasa Romanie...". Adica acolo poate fi trecut comentariul meu, dar ... acolo unde ii este locul nu. Unde am mai intalnit aceasta pozitie ... ?! Deci, bagatul pumnului in gura functioneaza si pe la alte case (mici sau mari) ! In loc sa sa vii cu ceva, mai bine ... In loc sa demonstrezi ca eu am gresit in interpretarea faptelor, mai bine ... In sfarsit, nu este un site ... "respectabil" daca isi permite sa faca asemenea ... "critice". Nu era mai bine sa se declare un Blog care face "slava" unei anume persoane si ca cei care nu sunt de acord cu ea sa nu mai scrie ! Fac abstractie de nivelul suburban al vocabularului acestei "Lilick", binenteles, pe care il pun pe seama ... varstei pe care o are ! Daca acestia sunt ... fani ai Casei Regale, ce se da Romana, m-am lamurit ce ... "viitor" ne asteapta din partea ei.

Pentru exemplificare am sa va dau raspunsul primit :

@Eugenb, scuze dar tare prost mai esti. :))) Cred ...
Today, November 09, 2010, 56 minutes ago | noreply@blogger.com (Lilick)
@Eugenb, scuze dar tare prost mai esti. :))) Cred ca esti portocaliu...

1. Am aproximat eu ca sunt 800 de persoane in sala. Sala Ateneului are FIX 792 de locuri. Nu ai fost in veci acolo dupa prostia pe care o spui.

2. Ce sponsorizare, boule? Lumea a intrat gratis. :)))))

3. Pai tampitel, aia pe care i-ai vazut sunt niste persoane care joaca un rol. Echipamentele sunt de pe la muzee, consignatii, de unde se poate... Avand in vedere ca sunt niste voluntari care joaca acel rol (garda) ce conteaza ce varste au. :)))

4. Regele Mihai nu a venit si nu a plecat, prostule. Citeste mai bine in text ce am scris, inca din primul rand. :)))))

5. La restul de prostii nu mai raspund. Basti de pe blogul meu ca nu primesc idioti. :D

Comentariul meu acum :
1) Faptul ca numarul de locuri scoase la vanzare este de 792, nu justifica raspunsul ca ar fi "prostie" (se putea scrie ca este o "necunoastere exacta" - chiar autoarera articolului preciza un numar aproximativ de 800.
2) Faptul ca lumea a intra pe "gratis" nu justifica epitetul ales. Asta dovedeste ... varsta (redusa) pe care o are aceea care raspunde.
3) Faptul ca acei care au dat ... "onorul" unor FALSI membrii ai unei

Raporteaza abuz de limbaj
eugenb

1794 mesaje

Postat pe: 9 Noiembrie 2010, ora 18:55

Intrucat nu a fost copiat intregul text sunt obligat sa il retranscriu din nou (portiunea lipsa - trunchiata) :

1) Faptul ca numarul de locuri scoase la vanzare este de 792, nu justifica raspunsul ca ar fi "prostie" (se putea scrie ca este o "necunoastere exacta" - chiar autoarea articolului preciza un numar aproximativ de 800
2) Faptul ca lumea a intrat pe "gratis" nu justifica epitetul ales. Asta dovedeste ... varsta (redusa) pe care o are aceea care raspunde.
3) Faptul ca acei care au dat ... "onorul" unor FALSI membrii, ai unei FALSE Case Regale, erau FALSI MILITARI ... a aratat din nou ce PRESTANTA au cei carora le-au dat ONORUL ... PAPUSI (MARIONETE). Dar ce pretentii sa avem de la un ... OM DE TEATRU, care joaca ... TEATRU. Din pacate pe banii nostri (vezi ... PENSIA DE COLONEL nemeritata - a, este un Print ... Consort al unei viitoare ... Regine - hai ca imi vine sa rad din nou de idee si mai spun ceva care va jigneste). Apropos, de sponzorizare ... Sala a fost INCHIRIATA, asta inseamna ca a fost PLATITA de cineva. Nu am auzit si nici vazut scris undeva ca a fost INCHIRIATA de Casa Regala sau de cineva anume, deci au fost niste "sponsori" anume care si-au facut simtita prezenta cu acest prilej. Altfel, cei care administreaza aceasta Sala sunt ei ... buni de plata !
4) Faptul ca eu nu am citit inca de la inceput ca cei doi (valeti) venisera sa reprezinte pe adevaratul "sarbatorit" nu schimba cu nimic ce am scris anterior. Ati fost prea "aprinsa" ca sa cititi tot ce am scris eu, dar sa mai si inteleageti ! Varsta ... saraca, va joaca feste !
5) Se pare ca la acest pct suntem amandoi de aceiasi parere ... numai ca INVERS.

Si sa nu uit ... nu sunt partizanul nimanui (cu atat mai putin al portocaliilor sau a unui fost Rege). Sunt un OFITER AL ARMATEI ROMANE care nu accepta ca simbolurile Armatei Romane sa fie luate in ras de FALSE persoane, care se dau ... PRINTI AI ROMANIEI (crezandu-se pe scena unui Teatru de Provincie - Iasi va spune ceva ?!).

P.S. De mine ati scapat de data asta (nu mai vroiam sa intru crezandu-va mai ... inteleapta, dar se vede ca ne-am pacalit amandoi in ce priveste aprecierea facuta initial si am vrut sa nu va las in "intuneric" in ceea ce ma priveste).

Cred ca acum am inchis subiectul "Spectacolul" de pe Scena Ateneului, in ceea ce ma priveste. Iar "Sponsorii" au fost afisati si in masinile RATBucuresti (daca mai il intereseaza pe cineva). Stati cam prost la capitolul "Reclama" !
Acesta a fost raspunsul la care am obligat sa-l fac de "epitetele" care mi-au fost adresate de o pustoaica care se vroia ... egala cu "regii" - falsi, binenteles.

P.S. In final a fost transcris si comentariul meu la locul lui (adica pe Blogul respectiv). Fac cuvenita corectie !

vasile_vali

2835 mesaje
Oras: Galati

Postat pe: 9 Noiembrie 2010, ora 21:36

De la: eugenb, la data 2010-11-09 15:38:38
De la: vasile_vali, la data 2010-11-08 19:46:05 Domnule Eugen, ca om respectabil si documentat, cred ca stiti ca eliberarea Careiului se putea face mai devreme de 25 octombrie...nu? Armata Regala a Romaniei a asteptat ca eliberarea ultimei palme de pamant romanesc sa se faca fix pe 25 oct., de ce oare ?
Haideti, dati-i dvs, un republican onorabil, raspunsul lui fatza-furata, ca lui i-e lene sa caute si sa gasesca raspunsurile!

"Nihil sine Deo!"

Dupa cate stiu eu se putea ... dar si aici este vorba de un ADEVAR care se gaseste la mijloc !

Armata Romana a fost ... condusa (OFICIAL) de Rege in timpul razboiului WWII si unii din comandantii a ei au dorit ca "ultima brazda de pamant" eliberata de sub ocupatia Hortysta, sa se faca de ziua de nastere a ... Regelui. Dar a mai intervenit si ... vointa Rusilor care cu exact doi ani mai inainte infiintase ... Divizia "Tudor Vladimirescu" (dupa cum stiu eu - nu mai am cautat pentru exactitate, dar cei care se lauda cu eliberarea sunt cei din DVT) formata din militari (si cadre romanesti) cazuti prizonieri la rusi (ulterior s-a numit "Tudor Vladimirescu - Debretin" din Ordinul lui Stalin pentru victoriile obtinute pe front - era sub conducere sovietica, nu romaneasca), completata - binenteles, cu ... comunistii (adusi de evreica Anna Pauker) care trebuiau sa o educe ... POLITIC.

P.S. Sper ca v-au multumit completarile mele acum, domnule Vasile si va multumesc pentru ... laude !

Multumesc pt. raspuns, il cunosteam, va rugasem pt fatza-furata, ca el e mai nedus pe la scoala si a cauta pana si pe Google ii pare o activitate obositoare pt. sg neuron functional...

Cat despre numarul mic al monarhisitlor prezenti pe 09.11.2010, asta e, suntem putini, nu neaparat cei mai buni...dar inca mai suntem!
Si pt. noi, Monarhia este solutia care poate constitui punctul zero, de la care si fata de care sa ne raportam. Am tot incercat variante de presedinti, de guverne de dreapta/stanga, coalitie/coalitii, insa convingerea noastra e ca pana cand nu ne regasim si impaca cu trecutul, pana cand nu ne intoarcem la ce e romanesc pur -printre care si Monarhia- nu vom putea merge inainte fara teama de a gresi, fara a mai fi incrancenati si a ne mai suspecta de comunism/racile/metehne si alte sechele.
Dvs. aveti vreo speranta ca Republica, asa cum e ea croita din '47 incoace, va aduce cetatenilor ei normalitate, moralitate, prosperitate?

"Nihil sine Deo!"

Fosta membra 9am.ro

2146 mesaje

Postat pe: 10 Noiembrie 2010, ora 02:48

monarhia ?cine o fi inventat asta ?

originala ...nu-mi plac copiile .
9am178165

4580 mesaje
Postat pe: 10 Noiembrie 2010, ora 08:32

De la: ana__totir, la data 2010-11-10 02:48:10monarhia ?cine o fi inventat asta ?

Monarhia exista din vremuri ancestrale, este o forma de guvernamant foarte veche, foarte solida. Se stie ca traditia si stabilitatea dau forta unei societati.
Orice ai spune, republica este o inventie recenta si nesanatoasa care cheltuieste enorm din resursele unui stat pentru vesnicele campanii prezidentiale, pentru mita electorala si pentru flamanda clientela politica. Republica inseamna resurse financiare irosite, coruptie si riscul enorm de a fi ales un individ dezechilibrat cu tendinte megalomane, de fapt, un prost orgolios!!!!
Asa ca, traiasca monarhia!!!!!

Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 10 Noiembrie 2010, ora 08:40

De la: eugenb, la data 2010-11-09 18:11:28Va multumesc pentru aprecieri ! Nu prea le merit daca luam ca baza ultimile referiri pe care le-am facut, dar trebuie sa ma intelegeti ca atunci cand "apare" acel idivid care s-a "strecurat pe usa din dos" in aceasta Casa Regala sa am niste pareri mai "rautacioase".

In alta ordine de idei, sunt sincer cand pun baza mai repede pe o pagina de site a unora din afara, decat cele scrise pe site romanesti necunoscute (cat de cat - cum este vorba de acest Blog, pe care eu il suspectez de afiliere la Tanarul National Liberal - TNL, dar neproclamat cu adevarat de proprietarul acestui Blog). Sa zicem ca m-a suparat faptul ca, afilierea la un Blog care te obliga la afilierea la un Blog apartinand celor de la ... Google, ca sa poti intra in legatura cu site - cu toate ca iti dai casuta de e-Mail (am vrut sa o intreb ceva pe marginea articolului care te-a inspirat dar ... nu am putut fara sa ma "inregimentez" in tabara celor de la Google. Eu nu sunt suparat pe admin-ul acestui site (daca esti "abonat" la el poti sa i-o spui), ci eu sunt suparat pe cei de la Google care de cativa ani incoace cauta sa intre peste tot, fara sa ceara voie (chit ca unii mai spera ca ... "secretele" lor sunt numai ale lor - vorba vine, vezi ce le fac celor de la Google cand se pun Hackerii pe capul lor - macar cei de Yahoo sunt mai politiciosi si te intreaba).

Daca intri pe :

lilick-auftakt.blogspot.com/feeds/5291461029205141010/comments/d...

ai sa vezi ce se intampla cand ai o "idee" si tii de ea cu tot dinadinsul (nu ma refeream la mine). Apropos, m-a distrat intradevar si ce raspuns mi-a dat pe acel "atom" aceea Lilick - care mi-a raspuns acolo (De ce acolo si nu acolo unde trebuia ?!). Este vorba de pagina de site a acestui Blog/Bloguri care se numeste "Comments on Auftakt: Cea mai frumoasa Romanie...". Adica acolo poate fi trecut comentariul meu, dar ... acolo unde ii este locul nu. Unde am mai intalnit aceasta pozitie ... ?! Deci, bagatul pumnului in gura functioneaza si pe la alte case (mici sau mari) ! In loc sa sa vii cu ceva, mai bine ... In loc sa demonstrezi ca eu am gresit in interpretarea faptelor, mai bine ... In sfarsit, nu este un site ... "respectabil" daca isi permite sa faca asemenea ... "critice". Nu era mai bine sa se declare un Blog care face "slava" unei anume persoane si ca cei care nu sunt de acord cu ea sa nu mai scrie ! Fac abstractie de nivelul suburban al vocabularului acestei "Lilick", binenteles, pe care il pun pe seama ... varstei pe care o are ! Daca acestia sunt ... fani ai Casei Regale, ce se da Romana, m-am lamurit ce ... "viitor" ne asteapta din partea ei.

Pentru exemplificare am sa va dau raspunsul primit :

@Eugenb, scuze dar tare prost mai esti. :))) Cred ...
Today, November 09, 2010, 56 minutes ago | noreply@blogger.com (Lilick)
@Eugenb, scuze dar tare prost mai esti. :))) Cred ca esti portocaliu...

1. Am aproximat eu ca sunt 800 de persoane in sala. Sala Ateneului are FIX 792 de locuri. Nu ai fost in veci acolo dupa prostia pe care o spui.

2. Ce sponsorizare, boule? Lumea a intrat gratis. :)))))

3. Pai tampitel, aia pe care i-ai vazut sunt niste persoane care joaca un rol. Echipamentele sunt de pe la muzee, consignatii, de unde se poate... Avand in vedere ca sunt niste voluntari care joaca acel rol (garda) ce conteaza ce varste au. :)))

4. Regele Mihai nu a venit si nu a plecat, prostule. Citeste mai bine in text ce am scris, inca din primul rand. :)))))

5. La restul de prostii nu mai raspund. Basti de pe blogul meu ca nu primesc idioti. :D

Comentariul meu acum :
1) Faptul ca numarul de locuri scoase la vanzare este de 792, nu justifica raspunsul ca ar fi "prostie" (se putea scrie ca este o "necunoastere exacta" - chiar autoarera articolului preciza un numar aproximativ de 800.
2) Faptul ca lumea a intra pe "gratis" nu justifica epitetul ales. Asta dovedeste ... varsta (redusa) pe care o are aceea care raspunde.
3) Faptul ca acei care au dat ... "onorul" unor FALSI membrii ai unei

Ce anume va mira domnule Eugenb?Cretini sunt pe toate blogurile,printre sustinatorii oricaror partide,printre monarhisti si printre republicani.Pana si cei de pe topicurile religioase, care chipurile vor sa il apere pe Isus injura de "le sar capacele" in numele Lui ...Nu sunt domnule vinovati nici Isus nici Casa Regala ca au si sustinatori cretini ,asta este lumea in care traim....

Ducu

162 mesaje
Oras: Ramnicu Valcea

Postat pe: 10 Noiembrie 2010, ora 09:32

E adevarat ca monarhia este traditia , este istoria tarii,este un factor de stabilitate a tarii,ca republica a fost impusa fortat ,dar fara referendum nu se poate reinstala si la noi mai ales tineretul care nu a cunoscut monarhia , ... nu prea vad sanse monarhiei !!!

eugenb

1794 mesaje

Postat pe: 10 Noiembrie 2010, ora 17:59

De la: vasile_vali, la data 2010-11-09 21:36:18 Dvs. aveti vreo speranta ca Republica, asa cum e ea croita din '47 incoace, va aduce cetatenilor ei normalitate, moralitate, prosperitate?

"Nihil sine Deo!"

Da ! Dar ca si in "epoca Monarhista", este nevoie sa se schimbe cate ceva ... "prin partile principale" (vorba lui Caragiale - care a fost ... contemporan cu Monarhia de care vorbim). Deci se pare ca ... adevarul este la mijloc si de asta data ! Vom trai (daca vom mai putea - in "democratia portocalie) si ... vom vedea cine are dreptate ! Binenteles, ca m-am referit in special ... la mine - paralizia, medicamentele, pensia, etc.- va rog sa nu luati ultima mea afirmatie ca un "planset" (bocet, etc.), ci doar o simpla remarca (nu mai pot sa plang - nici macar atat) !

Va placut incheierea ? Nu ?! Nici mie, dar n-am gasit alta mai buna ! Seamana cu felul cum se inteleg "portocalii" si ceilalti ... ramane sa alegeti cine bate la usa ! Republicanii sau ... Monarhistii ?

eugenb

1794 mesaje

Postat pe: 10 Noiembrie 2010, ora 18:11

De la: vaneamarin, la data 2010-11-10 08:40:54 Ce anume va mira domnule Eugenb?Cretini sunt pe toate blogurile,printre sustinatorii oricaror partide,printre monarhisti si printre republicani.Pana si cei de pe topicurile religioase, care chipurile vor sa il apere pe Isus injura de "le sar capacele" in numele Lui ...Nu sunt domnule vinovati nici Isus nici Casa Regala ca au si sustinatori cretini ,asta este lumea in care traim....

Aveti dreptate domnule Vanea , dar ... speram ca cel care isai deschide un Blog este mai ... politicos macar cu ceilalti, dar ... m-am inselat ! In ce priveste afirmatia referitoare la ... expresiile "triviale" pe care unii care se dau ... "cu frica de Dumnezeu" le posteaza intr-o "veselie" pe unele Bloguri (sau, culmea, pe Site recunoscute pentru atitudinea o au fata despre acest subiect ... nu va pot contrazice, din pacate. Aveti Dreptate ! Pentru ei (unii) iconita ... este doar un lucru minor care ii indeamna sa continua ... distractia, in loc sa-i indemne la ... meditatie ! Daca Dumnezeu nu le cere ... pentru ca nu au, noi cu atata mai mult nu putem sa le cerem ce n-au, decat putem numai sa-i ignoram ! Ceea ce uneori, e adevarat, mai fac si eu ... ii ignorez !

eugenb

1794 mesaje

Postat pe: 10 Noiembrie 2010, ora 18:19

De la: Ducu, la data 2010-11-10 09:32:45 E adevarat ca monarhia este traditia , este istoria tarii,este un factor de stabilitate a tarii, ca republica a fost impusa fortat ,dar fara referendum nu se poate reinstala si la noi mai ales tineretul care nu a cunoscut monarhia , ... nu prea vad sanse monarhiei !!!

Domnule Ducu, ar trebui sa va afirmati ... tabara din care faceti parte. Asta ca sa nu va para rau mai tarziu cand unii mai "artagosi" sa creada ca i-ati ... tradat, ei crezandu-va de partea lor (initial) !
Desi stiu ca ... sfaturile nu se dau pentru a fi respectate, este singurul sfat pe care vi-l dau acuma (mai ales cand este dat ... necerut - vorba vine, glumeam si eu). Deocamdata ... imi place parerea dumneavoastra ... finala si astept sa aflu de ce parte a Baricadei o sa va aflati in continuare ! Succes asadar !

Ducu

162 mesaje

Postat pe: 10 Noiembrie 2010, ora 22:29

De la: eugenb, la data 2010-11-10 18:19:46
De la: Ducu, la data 2010-11-10 09:32:45 E adevarat ca monarhia este traditia , este istoria tarii,este un factor de stabilitate a tarii, ca republica a fost impusa fortat ,dar fara referendum nu se poate reinstala si la noi mai ales tineretul care nu a cunoscut monarhia , ... nu prea vad sanse monarhiei !!!

Domnule Ducu, ar trebui sa va afirmati ... tabara din care faceti parte. Asta ca sa nu va para rau mai tarziu cand unii mai "artagosi" sa creada ca i-ati ... tradat, ei crezandu-va de partea lor (initial) !
Desi stiu ca ... sfaturile nu se dau pentru a fi respectate, este singurul sfat pe care vi-l dau acuma (mai ales cand este dat ... necerut - vorba vine, glumeam si eu). Deocamdata ... imi place parerea dumneavoastra ... finala si astept sa aflu de ce parte a Baricadei o sa va aflati in continuare ! Succes asadar !

Din tabara realitatii, eu nu eram pe timpul regelui, dar stiu ca istoria tarii spune ca Romania a avut rege si ca republica a fost bagata fortat de rusi fara vointa majoritatii romane. Nu stiu cum se traia atunci dar stiu cum se traieste cu presedinte republican si nu e rezultatul asteptat.Nu sunt un adept infocat al regelui ,dar cred ca cu rege poate avem alt viitor mai bun !!!!

ancapa59

2 mesaje

Postat pe: 11 Noiembrie 2010, ora 15:02

de acord

vasiliscazacu

6 mesaje
Postat pe: 11 Noiembrie 2010, ora 15:43

Romania....viitor regat? Ar fi o sansa uriasa pentru generatiile actuale. Totul depinde de intelepciunea celor care au un cuvant de spus in politica economica a tarii.

eugenb

1794 mesaje

Postat pe: 11 Noiembrie 2010, ora 18:30

De la: Ducu, la data 2010-11-10 22:29:48 Din tabara realitatii, eu nu eram pe timpul regelui, dar stiu ca istoria tarii spune ca Romania a avut rege si ca republica a fost bagata fortat de rusi fara vointa majoritatii romane. Nu stiu cum se traia atunci dar stiu cum se traieste cu presedinte republican si nu e rezultatul asteptat.Nu sunt un adept infocat al regelui ,dar cred ca cu rege poate avem alt viitor mai bun !!!!

Dar eu nu ma refeream la "tabara realitatii" sau a "imaginarului", ci doar la aceea a "Monarhiei" sau la aceea a "Republicii". Asa ca am luat din ce ati postat doar ce ma interesa : sunteti Monarhist ! Faptul acesta (eu avand o alta parere) nu ma impierdica sa va urez bine ati venit pe acest topic ! Astept cu interes detalierea motivatiei, de a deveni ... Monarhist. V-au inspirat parintii, rudele, prietenii, cunoscutii, etc. ? Sau cautati ceva mai nou, pentru ca ce s-a intamplat pana acuma nu v-a multumit ? Etc., etc., etc. ... Asta ca sa fim in cadrul subiectului acestui topic !

eugenb

1794 mesaje

Postat pe: 11 Noiembrie 2010, ora 18:34

De la: ancapa59, la data 2010-11-11 15:02:05de acord

Fara a motiva aceasta afirmatie ... nu te crede nimeni ca ai dreptate ! Inteleg ca il aprobi pe dl. Ducu, dar nu stiu de ce ati facut aceasta. Variante : De ex. Sunteti si dvs ... Monarhista, sau numai ca va place de dansul ! Sau ... variantele sunt nenumarate, asa ca este nevoie sa veniti cu precizari.

eugenb

1794 mesaje

Postat pe: 11 Noiembrie 2010, ora 18:50

De la: vasiliscazacu, la data 2010-11-11 15:43:06Romania....viitor regat? Ar fi o sansa uriasa pentru generatiile actuale. Totul depinde de intelepciunea celor care au un cuvant de spus in politica economica a tarii.

Spre deosebire de domnita de mai inainte dvs prin postarea avuta v-ati dezvaluit spre ce tabara va indreptati. Dar nu am inteles de ce legati instaurarea in Romania a Monarhiei de ... politica financiara a Romaniei. Sa inteleg ca numai avand bani ( din care sa-i dam "birul", Tronului si Casei lui) o sa avem si ... un Rege, care sa ne "stapaneasca". Neavand bani (si cu datorii), nu va intereseaza (sau nu mai ii intereseaza pe unii Monarhisti) aceasta varianta, de ocupare/reocupare a ... Tronului Romanesc ! Si de ce sustineti ca ar fi ... "o sansa uriasa", si de ce sustineti ca trebuie "intelepciune"ca sa cheltuiasca banii tarii (pana acuma s-a demonstrat contrariu - de cand avem voievozi, printi, regi sau comunisti/neocomunisti). Explicati-va parerea si mai ales ... sustineti-o cu date concrete, ca sa intelegem pe ce va bazati !

Fosta membra 9am.ro

976 mesaje
Oras: Brasov

Postat pe: 11 Noiembrie 2010, ora 18:57

MONARHÍE, monarhii, s. f. 1. Formă de guvernământ în care puterea supremă aparține unei singure persoane (rege, împărat, țar, șah etc.) și se transmite de obicei ereditar
REPÚBLICĂ, republici, s. f. Formă de guvernământ în care organele supreme ale puterii de stat sunt alese pe un timp determinat; țară, stat care are o astfel de formă de guvernământ

No, cum o dăm să fie bine ?
Voi vreți rege, pentru că e viața grea , timp de criză socială, politică, economică ... sau pentru că așa simțiți în cuget ??
Ori vreți rege pentru că pe-asta cu republica nu prea o înțelegeți și partea cu monarhia vi se pare mai simplă ?...

Sunt curios să aflu totuși NUMELE acestui rege, ce cu ânfocare îl suspuneți...

Zic și io așa, ca opinia publică ...

Jules Verne....
9am126636

389 mesaje
Postat pe: 11 Noiembrie 2010, ora 19:48

Forma de guvernamint si una si alta Dar amindoua se supun Constitutiei. As prefera un monarh care sa respecte Constitutia, fie el si o regina. O reluare atraditiei ar fi ceva. Si credeti voi ca daca am intreba poporul printr-un referendum ar fi un capat de tara? Nimeni nu stie care va fi reactia populatiei.

Fosta membra 9am.ro

976 mesaje

Postat pe: 11 Noiembrie 2010, ora 19:56

De la: 9am126636, la data 2010-11-11 19:48:12 Forma de guvernamint si una si alta Dar amindoua se supun Constitutiei. As prefera un monarh care sa respecte Constitutia, fie el si o regina. O reluare atraditiei ar fi ceva. Si credeti voi ca daca am intreba poporul printr-un referendum ar fi un capat de tara? Nimeni nu stie care va fi reactia populatiei.

Greșit iștenem !!
Reacția populației , va fi una pe măsură !!
Nu știu cum vor reacționa nostalgicii ceaușismului, care și azi încă mai au convingerea că "ăla" ... le-a dat !! Le-a dat case, mașini, de lucru ... Și sunt cam mulți, crede-mă !!
Ăștia sigur nu aceptă ... ... monarhia

Jules Verne....
Fosta membra 9am.ro

976 mesaje

Postat pe: 11 Noiembrie 2010, ora 19:56

De la: 9am126636, la data 2010-11-11 19:48:12 Forma de guvernamint si una si alta Dar amindoua se supun Constitutiei. As prefera un monarh care sa respecte Constitutia, fie el si o regina. O reluare atraditiei ar fi ceva. Si credeti voi ca daca am intreba poporul printr-un referendum ar fi un capat de tara? Nimeni nu stie care va fi reactia populatiei.

Greșit iștenem !!
Reacția populației , va fi una pe măsură !!
Nu știu cum vor reacționa nostalgicii ceaușismului, care și azi încă mai au convingerea că "ăla" ... le-a dat !! Le-a dat case, mașini, de lucru ... Și sunt cam mulți, crede-mă !!
Ăștia sigur nu aceptă ... ... monarhia

Jules Verne....
Fosta membra 9am.ro

976 mesaje

Postat pe: 11 Noiembrie 2010, ora 19:59

Scuze !
Însă eu nu am "dat" 2 mesaje....

Jules Verne....
9am126636

389 mesaje
Postat pe: 11 Noiembrie 2010, ora 20:10

Nu m-ai convins. Si ce este cu pasareasca pe care o vorbesti? De unde si pina unde? Ai cazut in cazanul cu palinca?

Fosta membra 9am.ro

976 mesaje

Postat pe: 11 Noiembrie 2010, ora 20:16

De la: 9am126636, la data 2010-11-11 20:10:56 Nu m-ai convins. Si ce este cu pasareasca pe care o vorbesti? De unde si pina unde? Ai cazut in cazanul cu palinca?

Nu, nu ! Palincă nu ! Poate vișinată....

Jules Verne....
Fosta membra 9am.ro

976 mesaje

Postat pe: 11 Noiembrie 2010, ora 20:20

Eeee, înțelegi tu, dar ai pretenții prea mari.
Mă voi exprima academic, dar în alte împrejurări. Nu aici , nu pe acest forum !!
Nu văd rostul.
Suntem la fo conferință și nu știu io , Dom' sărjent ?...

Jules Verne....
Ducu

162 mesaje

Postat pe: 12 Noiembrie 2010, ora 09:35

De la: eugenb, la data 2010-11-11 18:30:05
De la: Ducu, la data 2010-11-10 22:29:48 Din tabara realitatii, eu nu eram pe timpul regelui, dar stiu ca istoria tarii spune ca Romania a avut rege si ca republica a fost bagata fortat de rusi fara vointa majoritatii romane. Nu stiu cum se traia atunci dar stiu cum se traieste cu presedinte republican si nu e rezultatul asteptat.Nu sunt un adept infocat al regelui ,dar cred ca cu rege poate avem alt viitor mai bun !!!!

Dar eu nu ma refeream la "tabara realitatii" sau a "imaginarului", ci doar la aceea a "Monarhiei" sau la aceea a "Republicii". Asa ca am luat din ce ati postat doar ce ma interesa : sunteti Monarhist ! Faptul acesta (eu avand o alta parere) nu ma impierdica sa va urez bine ati venit pe acest topic ! Astept cu interes detalierea motivatiei, de a deveni ... Monarhist. V-au inspirat parintii, rudele, prietenii, cunoscutii, etc. ? Sau cautati ceva mai nou, pentru ca ce s-a intamplat pana acuma nu v-a multumit ? Etc., etc., etc. ... Asta ca sa fim in cadrul subiectului acestui topic !

Nu domnule Eugen B, e adevarat ca sunt nou pe aici si multumec pentru urare dar nu fac parte din vreo tabara,nu m-a inspirat nimeni dar ce stiu si eu de la batranii nostri , de la istoria noastra ca tara a fost de traditie monarhica si m-am convins ca nu merge ca guvernamant republica impusa fortat de rusii comunisti , din fostul granar al Europei pe timpul regelui , tara a ajuns cu agricultura la pamant , apoi nu mai avem nici credibilitate in Europa de aceea cred ca poate monarhia mai poate salva ceva !!!

eugenb

1794 mesaje

Postat pe: 13 Noiembrie 2010, ora 01:12

Speranta ... moare ultima !

Dumneavoastra credeti ca ... parintii si bunicii nostri (care au trait din plin in ... "era monarhica") nu tot la fel ca dumneavoastra acuma sperau ca o sa fie o ... "epoca" mai buna, tocmai ca nu o avusese niciodata pana atunci ? De ce tot citesti comentarii astazi ca ... inainte (adica pe vremea comunistilor) era mai bine, decat acuma ? Fiecare "epoca" are atat "prieteni" cat si ... "dusmani" ! Numai cand o sa judecam intai cu mintea, si apoi cu inima, o sa ajungem sa ne dam seama ... cine are dreptate ! Credeti ca, ... daca ne uneam cu totii si schimbam Guvernantii si Parlamentarii pusi doar pe capatuiala nu faceam ca aceasta tara sa mearga ca ... Republica ? Deci nu este vorba ca din cauza ca n-avem un Rege care sa ne conduca o ducem noi prost ! Ori cu el sau fara el, tot la fel am fi dus-o, pt ca Regele ar fi fost o simpla Marionata in mainilor celor care ii dadeau banii necesari cheltuielilor Monarhice, sau era un ... Dictator (ca cel de care abia am scapat). Unii cred ca alegand raul cel nmai mic (in loc sa se lupte cu el) si-au dat seama prea tarziu de prostia facuta (au ales "portocala" - dar s-au pacalit ca era ... "banana", "morcov", sau "ardei rosu). Succes in continuare ! Speranta ... moare ultima ! Dar daca nu te lupti cu cei ce sunt ... "dusmanii" tai, ramai doar cu SPERANTA (ca te vor "razbuna" copiii tai - problema este daca i-ai invatat sa se lupte) !

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 13 Noiembrie 2010, ora 01:18

De la: Ducu, la data 2010-11-12 09:35:08

Nu domnule Eugen B, e adevarat ca sunt nou pe aici si multumec pentru urare dar nu fac parte din vreo tabara,nu m-a inspirat nimeni dar ce stiu si eu de la batranii nostri , de la istoria noastra ca tara a fost de traditie monarhica si m-am convins ca nu merge ca guvernamant republica impusa fortat de rusii comunisti , din fostul granar al Europei pe timpul regelui , tara a ajuns cu agricultura la pamant , apoi nu mai avem nici credibilitate in Europa de aceea cred ca poate monarhia mai poate salva ceva !!!

Republica a fost impusa de rusi cu tancurile, fiindca a fost razboi. Dar organizarea de republica este de la francezi si americani.Oricum si englezii vor renunta la regat.
Ceea ce e rau la republica este ca aduce instabilitate politica. dar in timp se vor rezolva.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
Tycuu

1203 mesaje
Postat pe: 13 Noiembrie 2010, ora 09:51

De la: nastasemihail, la data 2010-11-13 01:18:39
De la: Ducu, la data 2010-11-12 09:35:08

Republica a fost impusa de rusi cu tancurile, fiindca a fost razboi. Dar organizarea de republica este de la francezi si americani.Oricum si englezii vor renunta la regat.
Ceea ce e rau la republica este ca aduce instabilitate politica. dar in timp se vor rezolva.

Republica a fost impusa de majoritatea romanilor ajunsi la un nivel mare de saracie , o saracie cauzata atat de regimul monarhic capitalist burghez cat si de razboi . Luxul monarhic era in contradictoriu cu saracia populatiei .Aceasta majoritate a chemat pe rusi in ajutor. Monarhia inseamna o mizerie si o inapoiere a statului cu sute de ani in urma ,o stopare a dezvoltari societatii. ! Aceasta fosila istorica regala Mihai si cu intrusul Duda actorasul vor o inapoiere a Romaniei, sunt un pericol pentru tara . Da domnu Eugen matale ai dreptate batranii nostri ai acelor vremuri apuse sperau intr-o viata mai buna fara rege . Republica este salvarea Romaniei si fara ordinarii astia de PDL-UDMR, Basescu si terminator Boc !!!!!

Tycu
Pagini: << 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Monarhie sau republica?
Mergi la: