back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Ce parere aveti despre viata de pe pamant, aparitia ei si scopul acesteia...?

Pagini: << 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 >> Sari la pagina:

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 16 Decembrie 2008, ora 21:41

Florine iti raspund mai tarziu...nu am timp nici sa mor nici sa traiesc .
Oricum iti voi raspunde.

Regards.

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 16 Decembrie 2008, ora 21:48

LALY
iubito...ce propui???..sa te iau de nevasta???...NOI AM ALES,tu faci cum crezi...cred ca nu am venit la masa ta....nu ti-am cerut pomana...acest forum este pentru TOATA lumea....daca te-a jicnit careva....iarta ....daca nu poti...culcate in patul lui procus....si mediteaza....

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 16 Decembrie 2008, ora 22:06

''delocalizatii firavi''....

Laly,

Incearca sa nu generalizezi , ceea ce ti-a spus doar tie Mihaela si nu celorlalti. Cum poti sa jignesti un om ,dupa care sa-i transmiti asa zisa iubire ?
Oare cine e fals aici ? Eu , asa ?

vieru_cezar_iasi

247 mesaje
Postat pe: 16 Decembrie 2008, ora 22:21

Pentru florin _bad_boy2006 :

Motto :
"Puțina gustare a științei poate duce la ateism, dar adâncirea științei readuce pe om la Dumnezeu!" (Francis Bacon)
„Sunt tot așa de sigur de existența sufletului ca de orice adevăr bine stabilit de știința experimentală. Și această siguranță nu este o simplă credință, ci o convingere profundă, dobândită în mod științific.”- (Nicolae Constantin Paulescu, savant)
"Omul de știință nu se poate mulțumi să spună: Cred în Dumnezeu, ci trebuie să afirme : Știu că Dumnezeu este!" (Nicolae Constantin Paulescu)
“Dacă tabla înmulțirii sau teorema lui Pitagora ar avea precepte morale, s-ar găsi mulți să le nege adevărul”. (Nicolas Malebranche)

Văd că mă ataci cu insulte, nu cu argumente. Mi-ar fi foarte ușor să-ți răspund la fel, însă eu am învățat să răspund cu argumente, nu cu insulte.
Nu m-am lăudat cu titlul de doctorand, ci am vrut să arăt prin asta că dispun de o pregătire temeinică și îndelungată în domeniu, deci nu vorbesc / scriu după ureche.

În primul rând religia nu este manipulare. Nu pune religia în aceeași oală cu politica. Politica este cea care manipulează, nu religia. Religia este lăsată de Dumnezeu pentru mântuirea noastră, deci are cu totul alt scop decât politica. Însăși etimologia cuvântului religie ne arată scopul acesteia : cuvântul religie provine din verbul latin « religo, religare » și înseamnă « a relega », adică a relega pe om de Dumnezeu, a reface legătura dintre om și Dumnezeu și a-l conduce pe om la fericirea adevărată și veșnică în Împărăția lui Dumnezeu.

Politica manipulează, pe când religia este calea către adevăr, calea către Dumnezeu. Domnul Isus Cristos a spus : « Eu sunt calea, adevărul și viața » (Ioan 14,6) Și nu numai că a spus, dar a și dovedit aceasta prin toată viața sa, prin minunile sale, prin învățătura sa dumnezeească, prin moartea și învierea sa . Deci adevărul nu este relativ și subiectiv, ci este absolut și obiectiv: întregul Adevăr este în persoana lui Isus Cristos.
Iată și o carte cu mărturii istorice despre existența lui Isus Cristos. Poate fi citită direct pe internet (fără a necesita descărcare în propriul calculator), accesând linkul următor:
www.profamilia.ro/apologetica.asp?isus

În ceea ce privește religia și știința, acestea nu se contrazic, dimpotrivă, este armonie între ele. Doar știința superficială contrazice religia, dar adâncirea științei îi dovedește omului armonia acesteia cu religia. Chiar aceasta este tema tezei mele de doctorat : « Armonia dintre credință și rațiune », sau, cu alte cuvinte, « Armonia dintre religie și știință »
Poți intra să vizionezi și să citești mai multe pe blogurile mele :
Pe primul blog poți intra accesând linkul următor :
www.cezar-iasi.blogspot.com/
Găsești: înregistrări video cu miracole, bară video, videoclipuri, legături cu numeroase site-uri deosebit de interesante (unele dintre ele conțin și posturi TV on-line și posturi de radio), cărți foarte intersante care pot fi citite direct pe internet (fără a necesita descărcare în propriul calculator), articole, adrese, numere de telefon și site-uri ale unor asociații care ofera servicii gratuite, etc. Te rog intră pe blog și trimite-l mai departe. Chiar se merită.
În legătură cu primul blog poți deschide și blogul următor:
www.augustincezar.blogspot.com/

Iar « jegul de biblie » de care vorbești este cartea sacră, cartea cărților și conține cuvântul viu al lui Dumnezeu. Sunt două mari izvoare care cuprind Revelația supranaturală a lui Dumnezeu : Sfânta Scriptură (Biblia) și Sfânta Tradiție (Sfânta Tradiție cuprinde scrierile sfinților părinți ai Bisericii, marii episcopi creștini). Biblia este inspirată de Dumnezeu, la fel și scrierile Sfintei Tradiții. Dumnezeu e autorul principal al Bibliei și al scrierilor Sfintei Tradiții, oamenii au fost doar autorii secundari. Pe lângă dovezile arheologice care confirmă evenimentele relatate în Biblie, mai există și argumentele profețiilor biblice: profeții au prevestit fapte care s-au petrecut întocmai cum au spus ei, după multe secole de la prevestirea lor, deci e clar că au fost inspirați de Dumnezeu, care cunoaște și ceea ce va fi în viitor. Dacă nu ar fi fost inspirați de Dumnezeu, ei nu ar fi avut de unde să știe ce va fi după multe secole.
În afară de profețiile cu privire la multe evenimente din lume, în Vechiul Testament au mai fost profețite cu multe secole înainte de nașterea Domnului Isus Cristos și principalele evenimente din viața sa, cum ar fi: locul și împrejurările nașterii sale, multe dintre minunile sale, moartea pe cruce și învierea sa.
Domnul Cristos a dovedit prin toată viața sa, prin învățăturile și prin minunile sale că este Fiul lui Dumnezeu întrupat, nu un simplu om. Dacă ar fi fost un simplu om, nu ar fi putut să învie morții, să învie el însuși din morți, să potolească furtuna pe mare, să vindece atâția orbi, bolnavi, etc. După înviere el a mai rămas 40 de zile pe pământ, până la înălțare și a fost văzut de apostoli și de mulți alți oameni. Apostolii au mâncat și au vorbit cu el în aceste 40 de zile. Apoi ei au predicat toată viața despre Învierea Domnului Isus Cristos și au murit pentru acest adevăr. E clar că nu ar fi murit ei pentru o minciună. Marele matematician, fizician și filosof francez Blaise Pascal, spunea : „Cred cu bucurie în cuvântul acelora care și-au dat viața pentru ceea ce au spus. ”
Iată și o carte cu dovezi ale existentei lui Dumnezeu (poate fi citita direct pe internet):
www.profamilia.ro/apologetica.asp?urme

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 16 Decembrie 2008, ora 22:24

De la: gabita, la data 2008-12-16 21:41:28

Florine iti raspund mai tarziu...nu am timp nici sa mor nici sa traiesc .
Oricum iti voi raspunde.

Regards.

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 16 Decembrie 2008, ora 22:28

iti multumesc frumos sper sa fie un raspuns cat mai aproape de adevar si nu te supara dar acest raspuns imi poate dezlega anumite probleme despre lupta dintre bine si rau,poate iti voi spune si de unde am aceste intrebari,deocamdata vreau sa ma edific daca sunt sau nu reale,daca se confirma intr-un fel sau altul,s-auzim numai de bine!

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 16 Decembrie 2008, ora 22:31

De la: vieru_cezar_iasi, la data 2008-12-16 22:21:41Pentru florin _bad_boy2006 :

Motto :
"Puțina gustare a științei poate duce la ateism, dar adâncirea științei readuce pe om la Dumnezeu!" (Francis Bacon)
„Sunt tot așa de sigur de existența sufletului ca de orice adevăr bine stabilit de știința experimentală. Și această siguranță nu este o simplă credință, ci o convingere profundă, dobândită în mod științific.”- (Nicolae Constantin Paulescu, savant)
"Omul de știință nu se poate mulțumi să spună: Cred în Dumnezeu, ci trebuie să afirme : Știu că Dumnezeu este!" (Nicolae Constantin Paulescu)
“Dacă tabla înmulțirii sau teorema lui Pitagora ar avea precepte morale, s-ar găsi mulți să le nege adevărul”. (Nicolas Malebranche)

Văd că mă ataci cu insulte, nu cu argumente. Mi-ar fi foarte ușor să-ți răspund la fel, însă eu am învățat să răspund cu argumente, nu cu insulte.
Nu m-am lăudat cu titlul de doctorand, ci am vrut să arăt prin asta că dispun de o pregătire temeinică și îndelungată în domeniu, deci nu vorbesc / scriu după ureche.

În primul rând religia nu este manipulare. Nu pune religia în aceeași oală cu politica. Politica este cea care manipulează, nu religia. Religia este lăsată de Dumnezeu pentru mântuirea noastră, deci are cu totul alt scop decât politica. Însăși etimologia cuvântului religie ne arată scopul acesteia : cuvântul religie provine din verbul latin « religo, religare » și înseamnă « a relega », adică a relega pe om de Dumnezeu, a reface legătura dintre om și Dumnezeu și a-l conduce pe om la fericirea adevărată și veșnică în Împărăția lui Dumnezeu.

Politica manipulează, pe când religia este calea către adevăr, calea către Dumnezeu. Domnul Isus Cristos a spus : « Eu sunt calea, adevărul și viața » (Ioan 14,6) Și nu numai că a spus, dar a și dovedit aceasta prin toată viața sa, prin minunile sale, prin învățătura sa dumnezeească, prin moartea și învierea sa . Deci adevărul nu este relativ și subiectiv, ci este absolut și obiectiv: întregul Adevăr este în persoana lui Isus Cristos.
Iată și o carte cu mărturii istorice despre existența lui Isus Cristos. Poate fi citită direct pe internet (fără a necesita descărcare în propriul calculator), accesând linkul următor:

În ceea ce privește religia și știința, acestea nu se contrazic, dimpotrivă, este armonie între ele. Doar știința superficială contrazice religia, dar adâncirea științei îi dovedește omului armonia acesteia cu religia. Chiar aceasta este tema tezei mele de doctorat : « Armonia dintre credință și rațiune », sau, cu alte cuvinte, « Armonia dintre religie și știință »
Poți intra să vizionezi și să citești mai multe pe blogurile mele :
Pe primul blog poți intra accesând linkul următor :
Găsești: înregistrări video cu miracole, bară video, videoclipuri, legături cu numeroase site-uri deosebit de interesante (unele dintre ele conțin și posturi TV on-line și posturi de radio), cărți foarte intersante care pot fi citite direct pe internet (fără a necesita descărcare în propriul calculator), articole, adrese, numere de telefon și site-uri ale unor asociații care ofera servicii gratuite, etc. Te rog intră pe blog și trimite-l mai departe. Chiar se merită.
În legătură cu primul blog poți deschide și blogul următor:

Iar « jegul de biblie » de care vorbești este cartea sacră, cartea cărților și conține cuvântul viu al lui Dumnezeu. Sunt două mari izvoare care cuprind Revelația supranaturală a lui Dumnezeu : Sfânta Scriptură (Biblia) și Sfânta Tradiție (Sfânta Tradiție cuprinde scrierile sfinților părinți ai Bisericii, marii episcopi creștini). Biblia este inspirată de Dumnezeu, la fel și scrierile Sfintei Tradiții. Dumnezeu e autorul principal al Bibliei și al scrierilor Sfintei Tradiții, oamenii au fost doar autorii secundari. Pe lângă dovezile arheologice care confirmă evenimentele relatate în Biblie, mai există și argumentele profețiilor biblice: profeții au prevestit fapte care s-au petrecut întocmai cum au spus ei, după multe secole de la prevestirea lor, deci e clar că au fost inspirați de Dumnezeu, care cunoaște și ceea ce va fi în viitor. Dacă nu ar fi fost inspirați de Dumnezeu, ei nu ar fi avut de unde să știe ce va fi după multe secole.
În afară de profețiile cu privire la multe evenimente din lume, în Vechiul Testament au mai fost profețite cu multe secole înainte de nașterea Domnului Isus Cristos și principalele evenimente din viața sa, cum ar fi: locul și împrejurările nașterii sale, multe dintre minunile sale, moartea pe cruce și învierea sa.
Domnul Cristos a dovedit prin toată viața sa, prin învățăturile și prin minunile sale că este Fiul lui Dumnezeu întrupat, nu un simplu om. Dacă ar fi fost un simplu om, nu ar fi putut să învie morții, să învie el însuși din morți, să potolească furtuna pe mare, să vindece atâția orbi, bolnavi, etc. După înviere el a mai rămas 40 de zile pe pământ, până la înălțare și a fost văzut de apostoli și de mulți alți oameni. Apostolii au mâncat și au vorbit cu el în aceste 40 de zile. Apoi ei au predicat toată viața despre Învierea Domnului Isus Cristos și au murit pentru acest adevăr. E clar că nu ar fi murit ei pentru o minciună. Marele matematician, fizician și filosof francez Blaise Pascal, spunea : „Cred cu bucurie în cuvântul acelora care și-au dat viața pentru ceea ce au spus. ”
Iată și o carte cu dovezi ale existentei lui Dumnezeu (poate fi citita direct pe internet):

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 16 Decembrie 2008, ora 22:45

in sfarsit ai aparut intunecimea ta,te asteptam mai ceva ca orbul privirea sau prostul nevoia[stii pilda cu hai nevoie de ma-nvata?]poate vrei sa-mi spui si mie de ce talica folosesti repetitia unor citate sau pasaje din carti sau ale unor oameni?ai habar cum se numeste acest procedeu in cadrul stiintei numita cu voia domniei voastre si dupa umila mea parere PSIHOLOGIA?iti spune ceva aceasta stiinta marimea voastra si indoctrinarea anumitor subiecti prin procedeul repetitiei[sugestionarea in scopul indoctrinarii a anumitor subiecti mai slabi de inger]?iara insiri aceleasi vorbe fara sens pe care trebuie sa fii un pic cu cutia de pitpalaci deschisa,sau cu mansarda gaurita ca sa le acorzi catusi de putina atentie,in continuare in inconstienta supermarimii domniei voastre faceti acelasi steril si pueril monolog,eu as fi dorit sa pot purta cu luminatia voastra un dialog,dar ma vad obligat sa port tot un fel de monolog,adica eu intreb si tot eu raspund,in final cu sincera speranta ca vom putea initia un super dialog[un fel de brainstorming]iti doresc numai bine!

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 16 Decembrie 2008, ora 22:56

nene savantule spune-mi rogu-te nu ma lasa in intuneric,lumineaza-ma,cand afirmi despre invierea lui isus cum crezi domnia ta ca a avut loc aceasta inviere:in trup omenesc sau in spirit?si daca aceasta inviere a avut loc numai in spirit ia zi talica spiritele ce sunt oameni sau acumulari de energie?de mancat spui ca a mancat,ce anume a mancat impreuna cu apostolii pizza,peste,pui,porc,oaie,ciorba sau altceva?si daca afirmi ca invierea a avut loc in corp psiho-energetic cum a putut manca ceva fara sa-i curga pe jos[asa cum iti curge matale scuipat din gura cand vrei sa vorbesti coerent]?s-auzim numai de bine!

MihaelaC

22 mesaje
Oras: Iasi

Postat pe: 16 Decembrie 2008, ora 23:18

De la: laly_3l, la data 2008-12-16 20:15:41Iubita (mcazacu)....am dreptul sa te ignor...Asa ca voi uza de el....

Desigur ca e mult mai usor sa ignoram ceea ce nu VREM sa vedem si sa auzim.....pentru ca mai apoi sa ne OBISNUIM pur si simplu cu asta.

Cuvantul "delocalizata", pentru care te-ai hotarat sa te razvratesti impotriva-mi, cuprinde pe scurt ideea ca esti nesigura in mesajul pe care il sustinii si vrei sa il transmiti....Dar nu vreau nicidecum sa ma persist in acest subiect.

O saptamana faina!

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 16 Decembrie 2008, ora 23:33

De la: MihaelaC, la data 2008-12-16 23:18:06
De la: laly_3l, la data 2008-12-16 20:15:41Iubita (mcazacu)....am dreptul sa te ignor...Asa ca voi uza de el....

Desigur ca e mult mai usor sa ignoram ceea ce nu VREM sa vedem si sa auzim.....pentru ca mai apoi sa ne OBISNUIM pur si simplu cu asta.

Cuvantul "delocalizata", pentru care te-ai hotarat sa te razvratesti impotriva-mi, cuprinde pe scurt ideea ca esti nesigura in mesajul pe care il sustinii si vrei sa il transmiti....Dar nu vreau nicidecum sa ma persist in acest subiect.

O saptamana faina!

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 16 Decembrie 2008, ora 23:48

mai fetelor decat sa ne certam,nu mai bine un cantec vesel sa cantam?fiecare are dreptul la propria parere si optiune,atata timp cat parerile si optiunile lui nu-i afecteaza in mod grosolan si direct pe cei din jur,nu are decat sa si le expuna neuitand sa poarte un dialog real,nu un monolog plin de citate mai mult sau mai putin credibile sau reale,se poate face un pamflet la adresa cuiva fara sa-i ranesti propria personalitate[pe care nu o pot avea decat orgoliosii sau incultii,restul nu se pot simti jigniti de anumite ironii,mai mult sau mai putin fine],in concluzie nu este mai bine si mai facil sa ne putem intalni,sa socializam[indiferent de optiunile noastre despre viata,lume,politica,religie]si sa incercam sa ne traim viata asta pamanteana in liniste si pace[atat cat se poate]pt.ca oricum zeii sunt cruzi cu noi si ne-au harazit o soarta cruda,nu este cazul sa mai turnam si noi venin in rani,in concluzie impacati-va si duelati-va numai la nivel spiritual,s-auzim numai de bine!

MihaelaC

22 mesaje
Oras: Iasi

Postat pe: 17 Decembrie 2008, ora 00:05

De la: florin_bad_boy2006, la data 2008-12-16 23:48:42mai fetelor decat sa ne certam,nu mai bine un cantec vesel sa cantam?.....s-auzim numai de bine!

Foarte dragut Florin! :)
Suntem atat de priceputi in a ne complica existenta, nu?

Din parte mea, numai bine!!

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 17 Decembrie 2008, ora 00:35

cezarica pui de lele,vreau sa avem un dialog constructiv din care fiecare sa ramana cu ceva palpabil nu cu citate sau idei scrise in niste carti falsificate si modificate de cateva zeci de ori,in functie de anumite interese ale celor care vremelnic erau la putere intr-o anumita parte a lumii,asa ca te rog frumos lasa citatele din vechiul si noul testament si vino cu argumente solide in sprijinul afirmatiilor tale,de exemplu citeaza-mi si mie doi-trei istorici din timpul cand se presupune ca a trait si facut minuni isus,nu cita pe apostolul pavel[saul din tars]sau alte personaje la fel de dubioase despre care nu avem documente de o reala valoare care sa le certifice minunile,existenta si scrierile,asta si in contextul in care la acea vreme evreii erau un popor primitiv,niste nespalati pt.care venirea romanilor pe acele teritorii a constituit un motiv de ura si dezbinare,ei considerandu-i in orgoliul lor nemasurat niste pagani si primitivi doar pt.simplul fapt ca se spalau folosind pt.aceasta termele[apa calda]si sapunul care pt.ei reprezentau o adevarata blasfemie,acestea sunt adevaruri istorice scrise chiar in cartile lor alea sfinte,in rest s-auzim numai de bine!

Fosta membra 9am.ro

618 mesaje
Postat pe: 17 Decembrie 2008, ora 00:51

De la: vieru_cezar_iasi, la data 2008-12-14 17:38:46Pentru dark1secret:

Sunt doctorand la Filosofie Creștină, deci sunt bine pregătit în domeniu.

Există dovezi biblice și istorice care atestă existența lui Isus Cristos și faptul că se numea astfel. Numele Cristos este menționat foarte des în Evanghelii și semnifică faptul că el este Mesia, „Cel uns de Tatăl”, Cel promis din vechime și așteptat de atâtea veacuri. Iată o carte cu mărturii istorice despre existența lui Isus Cristos:
Poate fi citită direct pe internet (fără a necesita descărcare în propriul calculator)
Dacă el arăta la fel ca în icoane sau diferit, asta nu e important.

În ce privința începuturilor creștinismului, era normal să apară erezii, pentru că mulți nu puteau înțelege logica terțului inclus prin care se poate explica faptul că Isus Cristos este ȘI OM ȘI DUMNEZEU. Greșeala unora este că mergeau doar pe logica terțului exclus : „sau...sau... ” „ sau om sau Dumnezeu” și astfel au apărut erezii care susțineau că Isus e doar om, și alte erezii care susțineau că e doar Dumnezeu. Dar este și logica terțului inclus : „ și...și... ” „și om și Dumnezeu”.
Tot la fel și în legătură cu creaționismul și evoluționismul, greșeala unora este că merg doar pe logica terțului exclus : „sau...sau... ” „ sau creație sau evoluție”. Dar este și logica terțului inclus : „ și...și... ” „și creație și evoluție”. Dumnezeu putea împleti creația și evoluția în mod admirabil. Pierre Teilhard de Chardin a dezvoltat o teorie superbă în acest sens, în care se împletesc creaționismul și evoluționismul.
Tot cu ajutorul logicii terțului inclus putem înțelege că Dumnezeu este și iubitor și drept. În iubirea lui, Dumnezeu ne dă iertare dacă ne întoarcem la el în viața pămantească, iar dreptatea lui se manifestă mai ales după moarte, în sensul că nu-i poate primi în rai și pe păcătoșii care n-au făcut pocăință de păcate pe pământ, pentru că ar fi nedrept, iar el, ca Ființă perfectă, nu poate fi nedrept. Și nici nu poate minți, iar în Biblie (inclusiv Isus Cristos în Evanghelii) ne vorbește de multe ori de fericirea veșnică și de suferința veșnică.

La concilii s-a sistematizat (deci atenție, doar s-a sistematizat acolo, nu s-a compus) învățătura creștină deja cuprinsă în scrierile sacre. Dar nu este nici o dovadă că s-ar fi scos sau modificat texte. Aceasta e o supoziție a celor care vor să relativizeze calea creștină. Însă Isus Cristos a spus clar și a și dovedit că el e Calea, Adevărul și Viața. Deci Adevărul întreg, plenitudinea revelației se găsește în creștinism, care este religia adusă de însusi Fiul lui Dumnezeu întrupat. Domnul Isus Cristos a spus ca El este Calea, nu « o cale », nu « una dintre cai ».
Sunt două mari izvoare care cuprind Revelația supranaturală a lui Dumnezeu : Sfânta Scriptură (Biblia) și Sfânta Tradiție (Sfânta Tradiție cuprinde scrierile sfinților părinți ai Bisericii, marii episcopi creștini). Biblia este inspirată de Dumnezeu, la fel și scrierile Sfintei Tradiții. Dumnezeu e autorul principal al Bibliei și al scrierilor Sfintei Tradiții, oamenii au fost doar autorii secundari. Pe lângă dovezile arheologice care confirmă evenimentele relatate în Biblie, mai există și argumentele profețiilor biblice: profeții au prevestit fapte care s-au petrecut așa cum au spus ei, după multe secole de la prevestirea lor, deci e clar că au fost inspirați de Dumnezeu, care cunoaște și ceea ce va fi în viitor, altfel nu aveau de unde să știe ce va fi după multe secole.
Iata si o carte cu dovezi ale existentei lui Dumnezeu (poate fi citita direct pe internet):

Mai multe poți citi dacă intri și pe blogul meu:
Pe blog mai găsești: înregistrări video cu miracole, bară video, videoclipuri, legături cu numeroase site-uri deosebit de interesante (unele dintre ele conțin și posturi TV on-line și posturi de radio), cărți foarte intersante care pot fi citite direct pe internet (fără a necesita descărcare în propriul calculator), articole, adrese, numere de telefon și site-uri ale unor asociații care oferă servicii gratuite, etc. Vă rog intrați pe blog și trimiteți-l mai departe. Chiar se merită.
În legatură cu primul blog poți deschide și blogul următor:

Salut.Am citit relativ tarziu postarea ta,sper ca nu te deranjeaza daca raspund acum..
Deoarece mesajul tau este cam lung,si pentru ca nu vreau sa fac ghiveci din raspuns,o sa ti-l sectionez pe idei sivoi incerca sa raspund punctual fiecareia dintre ele.Va iesi ceva foarte lung,dar nu am ce face,pentru ca lucrez pe materialul tau.

So,esti doctorand la filosofie crestina.Asta inseamna ca in orice dialog pe care il porti,referitor la religie,vei aduce citate si informatii din doctrina.Te avertizez din start ca tocmai doctrina este cea care o pun sub semnul intrebarii.

Ai spus ca :''Există dovezi biblice și istorice care atestă existența lui Isus Cristos și faptul că se numea astfel. Numele Cristos este menționat foarte des în Evanghelii și semnifică faptul că el este Mesia, „Cel uns de Tatăl”, Cel promis din vechime și așteptat de atâtea veacuri. ''
Am spus si eu,undeva mai sus,ca raspuns pentru gabita cred,ca e prea posibil ca isus-Iosua sa fi existat.Dovezile insa nu sunt deloc indubitabile,ci sunt cat se poate de circumstantiale.Daca ar fi sa le aduci ca proba intr-un proces,te asigur ca ai avea sanse minime sa castigi.Avand in vedere ca cele mai vechi surse ce fac referire la personaj ,chiar si in mod indirect,apar dupa o perioada indelungata de timp de la presupusa moarte a acestuia,si luand in consideratie si natura acestor marturii scrise,exista dubii serioase in privinta acuratetii si veridicitatii.Falsurile in scripte nu sunt nici pe departe o inventie moderna.Probabil ca primele falsuri au aparut in perioada cand oamenii cavernelor zgariau animale pe peretii pesterilor.
In plus de asta,existenta a mai multe versiuni asupra aceluiasi subiect,desi arata ca provin dintr-o origine comuna(sursa),demonstreaza in acelasi timp cat de precara e intreaga afacere.Cred ca asta e si motivul pentru care li s-a bagat oamenilor in cap prostia cu ''crede si nu cerceta'',pentru ca ar fi descoperit inconsistenta doctrinei,a ideologiei.
Omul respectiv,in caz ca a existat in carne si oase,nu se numea insa Isus Cristos,pentru ca,din nefericire pentru mintile luminate ale bisericii,iudeii antici nu purtau nume grecesti.. ..Cristos este un nume grecesc,care inseamna intr-adevar ''cel uns'' ,asa cum am spus mai sus si cum ai precizat si tu.Desi triburile de evrei aveau cunostinte de limba greaca,ei nu isi botezau copiii cu nume grecesti.Numele Cristos provine din traducerile timpurii ale textelor gnostice.Mai citeste odata mesajul meu anterior referitor la subiect.Isus este de fapt Iosua,transformat prin traducere,iar Iosua,la randul sau insemna ceva de genul ''Salvatorul''.Nu era neobisnuit in acea perioada ca numele proprii sa insemne ceva anume,asa cum azi exista inca nume proprii ce fac referire la animale,plante,fenomene,stari de spirit,etc.Deci,faci o confuzie grava,mai ales ca esti,sau asa spui,doctorand.Voi nu ati invatat greaca in facultatea de filosofie?Este imposibil sa va fi predat doar elemente de doctrina,pentru ca asta nu ar fi informare-pregatire ideologica,ci spalare de creier.

''Dacă el arăta la fel ca în icoane sau diferit, asta nu e important.''
Cum sa nu fie important?!? ...
Pai,mergi si tu intr-o biserica si vezi in fata a CE se roaga credinciosii..In fata a CE aprind lumanari, si CE anume saruta...
Icoanele sunt reprezentari oficiale ale zeitatii.Sunt folosite de preoti in ritualurile religioase si dau semnificatie si substanta actului religios in sine,care,in lipsa lor,fie ar pierde legatura materiala cu masa credinciosilor,stiut fiind faptul ca stimulul vizual este cel mai important,fie ar fi nevoiti sa adopte o latura dura de control ,asa cum face islamul,pentru a-si exercita autoritatea si a-si pastra integritatea.
Care crezi ca ar fi reactia credinciosilor la vederea unei icoane in care apare un omulet mic,slab,negricios si cu trasaturi caracteristice Orientului Mijlociu si Africii de Nord?
Fii sigur ca e al naibii de important cum arata,din moment ce in toate icoanele apare ca un european sadea..Ba,sunt si filme in care e blond cu ochi albastri..

''În ce privința începuturilor creștinismului, era normal să apară erezii, pentru că mulți nu puteau înțelege logica terțului inclus prin care se poate explica faptul că Isus Cristos este ȘI OM ȘI DUMNEZEU.''

Aici incurci putin borcanele.Discutia aia referitoare la caracterul dual al lui isus-iosua (om-dumnezeu) a avut loc mult mai tarziu.Inceputurile crestinismului sunt atestate la aprox. 300 de ani de la data presupusei sale morti,iar discutiile despre care vorbesti aveau loc la sfarsitul primului mileniu,inceputul celui de-al doilea.
Erezii erau toate la inceput.Fiecare detinator de texte gnostice incerca sa isi impuna propriul text si propria viziune,care,culmea,nu stiu cum se face ca se potrivea perfect si cu programele lor politice,in functie de comunitatea din care faceau parte,zona,cultura,economie,etc.
Ei se acuzau reciproc de erezie.In momentul in care s-a format o majoritate care a cazut de acord asupra unei formule de includere a unor texte in doctrina generala,cei ramasi pe dinafara,nemultumitii,incapatanatii si cei care nu au acceptat autoritatea acestei majoritati,au fost declarati eretici.Nu a existat o unitate din start,de la bun inceput..Ea s-a format pe parcurs,prin potrivirea textelor si a intereselor,aparand astfel primul grup majoritar,care a dat nastere nucleului religiei pre-crestine.La vremea respectiva ,nici macar nu se auto-intitulau ''crestini'',termenul aparand pe parcurs.

Mai departe,adaugi o serie de elemente de doctrina,cu care eu personal nu am nimic in comun.Este ca si cum mi-ai cere sa iti precizez daca inorogii aveau cornul inclinat inainte sau inapoi sau daca zanele au parul blond sau roscat,asta in conditiile in care eu nu cred nici in unicorni,nici in zane.
Discutiile pe baza dumnezeirii sau nedumnezeirii lui Iosua-isus-emanuel-cristos sunt amanunte ale doctrinei,ori tocmai doctrina este cea pusa in discutie aici. .Acesta este si motivul pentru care nu voi comenta in nici un fel partile din mesajul tau in care spui lucruri de genul: ''fânta Scriptură (Biblia) și Sfânta Tradiție (Sfânta Tradiție cuprinde scrierile sfinților părinți ai Bisericii, marii episcopi creștini). Biblia este inspirată de Dumnezeu, la fel și scrierile Sfintei Tradiții. ''.
Este parerea ta,credinta ta ,religia ta,iar acestea sunt elemente doctrinare de propaganda si continut religios,ori,eu pun la indoiala tocmai esenta religiei,insasi motivatia existentei ei,si nicidecum forma pe care o imbraca.Discutiile de acest gen pot avea loc doar intre sectele aceleiasi religii,ori eu ma situez in afara ei.

''La concilii s-a sistematizat (deci atenție, doar s-a sistematizat acolo, nu s-a compus) învățătura creștină deja cuprinsă în scrierile sacre. Dar nu este nici o dovadă că s-ar fi scos sau modificat texte. ''

Pai,ti-am scris mai sus cum s-au ''sistematizat'' textele respective.. ..Ele existau deja,in forma bruta,dar erau foarte diferite unele de altele.Erau,de fapt,scrise conform curentului religios aflat la moda in perioada respectiva.O dovada a faptului ca nu a existat un text unitar este insasi biblia,care,in ciuda ajustarilor efectuate de catre preoti de-a lungul timpului,in incercarea de a pune cap la cap totul,prezinta mari diferente intre capitole si contradictii la tot pasul.Iar asta nu e valabil doar pentru vechiul testament ,ci si pentru noul.Oricat au incercat sa imbine de perfect evangheliile,de exemplu,ele difera totusi ,atat in forma cat si in continut,diferentele neputand fi explicate prin faptul ca au avut autori diferiti decat daca respectivii autori erau doar martori indirecti,care au reprodus totul din auzite.Deci,daca nu ''apostolii'' au scris textele,atunci cine?!?
O faza tare este aceea ca preotii nu au putut niciodata sa elimine din biblie pasajele in care dumnezeu se arata a fi un tiran crud,care indeamna la jaf,violuri,omoruri si masacre,incesturi,pruncucidere,etc..Stii de ce?! Pentru ca partea din biblie in care apar toate astea este de fapt talmudul evreiesc.Modificat,coafat,aranjat,dar fara nici o umbra de indoiala talmudul,cartea sfanta a evreilor si totodata manualul lor de istorie antica.Daca ar fi eliminat acele pasaje,falsul ar fi fost atat de evident incat religia crestina si-ar fi pierdut orice urma de credibilitate..
In consecinta,nu ai sa auzi niciodata in biserica acele pasaje in care sunt indemnati sa omoare,sa jefuiasca si sa violeze femei si copii,decat,cel mult,ca o alegorie pentru altceva,dar si asta extrem de rar.Eu ,personal,nu am cunostinta ca vre-un preot sa propovaduiasca in biserica acele pasaje...In orice caz,nu o va face daca e intreg la minte..

M-am plictisit de scris..Sunt racit,imi curge nasul..Merg sa imi fac o cafea,dar nu inainte de a-ti preciza ceva,fara nici o legatura cu ce ai scris mai sus...
Tine-te bine.. :Einstein era ateu!!!..LOL,o spun mereu si nici un crdincios nu vrea sa creada,dar chiar el a afirmat-o..
Salut din nou si multumesc ca ai citit mazgalelile mele,in caz ca ai facut-o.Daca nu ai citit,nu e nici o paguba,ptr ca mie mi-a facut oricum placere sa le scriu.
S-auzim de bine dom'doctor!

Legio tertia decima Gemina (13th Twin Legion),
Fosta membra 9am.ro

618 mesaje
Postat pe: 17 Decembrie 2008, ora 00:54

De la: florin_bad_boy2006, la data 2008-12-16 22:45:25in sfarsit ai aparut intunecimea ta,te asteptam mai ceva ca orbul privirea sau prostul nevoia[stii pilda cu hai nevoie de ma-nvata?]poate vrei sa-mi spui si mie de ce talica folosesti repetitia unor citate sau pasaje din carti sau ale unor oameni?ai habar cum se numeste acest procedeu in cadrul stiintei numita cu voia domniei voastre si dupa umila mea parere PSIHOLOGIA?iti spune ceva aceasta stiinta marimea voastra si indoctrinarea anumitor subiecti prin procedeul repetitiei[sugestionarea in scopul indoctrinarii a anumitor subiecti mai slabi de inger]?iara insiri aceleasi vorbe fara sens pe care trebuie sa fii un pic cu cutia de pitpalaci deschisa,sau cu mansarda gaurita ca sa le acorzi catusi de putina atentie,in continuare in inconstienta supermarimii domniei voastre faceti acelasi steril si pueril monolog,eu as fi dorit sa pot purta cu luminatia voastra un dialog,dar ma vad obligat sa port tot un fel de monolog,adica eu intreb si tot eu raspund,in final cu sincera speranta ca vom putea initia un super dialog[un fel de brainstorming]iti doresc numai bine!

De unde le scoti mai Florine??

Mamaaaa....Acum am vazut ce carnat a iesit mai sus ...''Fratii Jderi'' pare carte de colorat prin comparatie..

Legio tertia decima Gemina (13th Twin Legion),
Fosta membra 9am.ro

763 mesaje
Oras: Buzau

Postat pe: 17 Decembrie 2008, ora 06:42

De la: florin_bad_boy2006, la data 2008-12-16 23:48:42mai fetelor decat sa ne certam,nu mai bine un cantec vesel sa cantam?fiecare are dreptul la propria parere si optiune,atata timp cat parerile si optiunile lui nu-i afecteaza in mod grosolan si direct pe cei din jur,nu are decat sa si le expuna neuitand sa poarte un dialog real,nu un monolog plin de citate mai mult sau mai putin credibile sau reale,se poate face un pamflet la adresa cuiva fara sa-i ranesti propria personalitate[pe care nu o pot avea decat orgoliosii sau incultii,restul nu se pot simti jigniti de anumite ironii,mai mult sau mai putin fine],in concluzie nu este mai bine si mai facil sa ne putem intalni,sa socializam[indiferent de optiunile noastre despre viata,lume,politica,religie]si sa incercam sa ne traim viata asta pamanteana in liniste si pace[atat cat se poate]pt.ca oricum zeii sunt cruzi cu noi si ne-au harazit o soarta cruda,nu este cazul sa mai turnam si noi venin in rani,in concluzie impacati-va si duelati-va numai la nivel spiritual,s-auzim numai de bine!

Insusirea este numita perseverenta cand este folosita pentru o cauza buna si incapatanare daca e pusa in slujba unei cauze rele. (Lawrence Sterne)
gabigabi

12108 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 17 Decembrie 2008, ora 06:44

Buna dimineata,domnilor ! intrucit nu am cunostintele dvs.pentru a va contrazice sau sustine afirmatiile,am sa va povestesc ce-am visat intro noapte acum vreo 18 ani,pe cind ma credeam liber cugetator ...
- se facea ca eram pe un bulevard si totul in jurul meu era cenusiu ; case,blocuri; oameni ! iar oamenii care treceau pe linga mine nu aveau chip !...infiorata,m-am intrebat unde ma aflu si atunci s-a schimbat brusc peisajul ; eram la o intersectie de drumuri,uitindu-ma nedumerita-n jurul meu; in sfirsit,pe un drum se vede venind un om spre mine....aud o Voce care-mi spune : uita-te bine la el,caci el sunt eu ! ma uit bine si,pentru ca nu semana cu cel din icoanele reprezentative,spun : dar nu-l recunosc ! si Vocea imi confirma : uita-te bine la el si tine-l minte ! el sunt eu !....ochii Lui sunt de culoarea otelului....o zi buna tuturor va doresc !

Fosta membra 9am.ro

763 mesaje

Postat pe: 17 Decembrie 2008, ora 07:33

De la: pasadro, la data 2008-12-17 06:42:15
De la: florin_bad_boy2006, la data 2008-12-16 23:48:42mai fetelor decat sa ne certam,nu mai bine un cantec vesel sa cantam?fiecare are dreptul la propria parere si optiune,atata timp cat parerile si optiunile lui nu-i afecteaza in mod grosolan si direct pe cei din jur,nu are decat sa si le expuna neuitand sa poarte un dialog real,nu un monolog plin de citate mai mult sau mai putin credibile sau reale,se poate face un pamflet la adresa cuiva fara sa-i ranesti propria personalitate[pe care nu o pot avea decat orgoliosii sau incultii,restul nu se pot simti jigniti de anumite ironii,mai mult sau mai putin fine],in concluzie nu este mai bine si mai facil sa ne putem intalni,sa socializam[indiferent de optiunile noastre despre viata,lume,politica,religie]si sa incercam sa ne traim viata asta pamanteana in liniste si pace[atat cat se poate]pt.ca oricum zeii sunt cruzi cu noi si ne-au harazit o soarta cruda,nu este cazul sa mai turnam si noi venin in rani,in concluzie impacati-va si duelati-va numai la nivel spiritual,s-auzim numai de bine!

Jos palaria! Daniela Pasa, Buzau

P.S.

Pe acest forum eu, Daniela Pasa, sunt o "profitoare".
De ce ?
Intru pe forum doar pentru a ma destinde , pentru a ma relaxa.
De felul meu sunt o "vorbicioasa", mare "vorbicioasa".
Pe forum sunt foarte comoda, prefer sa fac copy-paste la ce au scris altii , dar asta se intampla doar pentru ca-mi este lene sa-mi scriu gandurile .
Si mai am un motiv : prefer verbul "a vorbi vorbire" in direct, "face to face", deoarece numai atunci simt toate "nuantele".

Deci, va multumesc dragi forumisti si voi incheia cu o "amenintare": lucrez la si cu resurse umane.
www.intelepciune.ro/citate_celebre_maxime_cugetari_despre_Umor_5...

Va multumesc !

Insusirea este numita perseverenta cand este folosita pentru o cauza buna si incapatanare daca e pusa in slujba unei cauze rele. (Lawrence Sterne)
Fosta membra 9am.ro

763 mesaje

Postat pe: 17 Decembrie 2008, ora 08:57

Scuze,

"Jos palaria!" am spus pentru ce a scris pentru Florin (florin_bad_boy2006 16 Decembrie 2008, ora 23:48) si nu pentru mine.

Cu deosebit respect,
Daniela Pasa

Fosta membra 9am.ro

763 mesaje

Postat pe: 17 Decembrie 2008, ora 09:16

De la: pasadro, la data 2008-12-17 08:57:54Scuze,

"Jos palaria!" am spus pentru ce a scris pentru Florin (florin_bad_boy2006 16 Decembrie 2008, ora 23:48) si nu pentru mine.

Cu deosebit respect,
Daniela Pasa

Mereu gresesc cand scriu; taiati "pentru" din fata lui "Florin".

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 17 Decembrie 2008, ora 11:30

Draga Gabi,
Asa in cateva cuvinte , ca sunt presata de timp vreau sa-ti spun ca visul tau nu cred ca e la intamplare( asa din senin sau ca ai mancat prea mult in seara aceea ).
Visul tau poate fi un semnal de avertizare pt.tine sau altii ( ai grija cum si cui te inchini ).
Faptul ca ti s-a repetat de 2 orI...acela EU SUNT ( deobicei numai insusi Dumnezeu isi atribuie aceste cuvinte EU SUNT) deci cu alte cuvinte EL ti-a vorbit.
Sa-ti dau un exemplu : cand Dumnezeu l-a trimis pe Moise la Faraon pt.a cere eliberarea poporului de sub sclavia lor , el i-a zis: Cine e Dumnezeu ,ca sa ascult de glasul Lui si sa las pe Israel sa plece ?
Atunci Dumnezeu i-a vorbit din nou lui Moise :
EU SUNT CEL CE SUNT...SPUNE-I ASTFEL LUI FARAON...CEL CE SE NUMESTE EU SUNT M-A TRIMIS LA TINE SA LASI POPORUL ISRAEL SA PLECE DIN TARA TA.
Cam atat..

God bless you.

sea_shell

418 mesaje

Postat pe: 17 Decembrie 2008, ora 13:38

Te rog sa nu mi te mai adresezi ,mcazacu....Ti-am mai spus ca te ignor...Nu te-am jignit si nici nu te-am lezat pe tine ca persoana...Din contra,am incercat sa -ti intind o mana ,sa ingropam securea ...Se pare ca esti de un orgoliu cum rar se intalneste ....Ar fi fost cazul sa intelegi demult timp ca aici e doar un schimb de opinii si nu de orgolii.Stii ce e mai trist???? Daca erai mai inaintata in varsta as fi inteles ca mentalitatea ti s-a construit intr-un timp apus ,dar tu esti tanara si ar fi trebuit sa fii flexibila mental si foarte deschisa.....Ocoleste-ma in postarile tale rautacioase...Este a treia oara cand incerc sa ajung cu tine la un nivel de armonie si nu renunti...Vrei sa ai ultimul cuvant??? Go on...... daca toata categoria de intelectuali din Romania ar fi ca si tine , ar fi vai si amar...Sper doar sa nu fii formatoare de caractere in invatamant pentru ca atunci chiar ar fi ingrijorator......Nu m-as dori niciodata sa intalnesc persoane ca si tine...
Ai dreptate ,Florin...
Imi cer scuze de la toti cei care au fost obligati sa citeasca schimbul de ironii din mesajele noastre....Va doresc la toti numai impliniri...

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 17 Decembrie 2008, ora 14:40

eu imi continui dialogul cu domnul filozof,masculul scroafei,asa ca va rog sa-mi permiteti sa termin ceea ce incepusem mai devreme.descoperirile stiintifice din ultimele doua secole[de cand inchizitia si-a incetat teroarea]au infirmat complet toate imaginile religioase pretins revelate divin.pe de alta parte ,unii oameni de stiinta tributari unor teorii eronate sau unor conceptii mistice au inventat universul limitat ,adica au redus universul la molecula universala observabila de pamanteni.dupa parerea lor ,molecula a fost creata printr-un big-bang produs in urma cu circa 12miliarde de ani.in realitate noi nu cunoastem cum e organizat universul si cum functioneaza el.s-ar putea,exista posibilitatea ca in alte zone ale lui sa functioneze alte legi decat cele din molecula universala in care traim noi.omul care incearca sa defineasca intregul univers dupa o mica parte cunoscuta superficial se afla in pozitia furnicii care vrea sa defineasca sistemul nostru solar pe baza informatiilor despre musuroiul ei de pe TERRA.

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 17 Decembrie 2008, ora 14:52

daca exista un dumnezeu universal,noi,pamantenii,nu-i putem cunoaste integral esenta,atributele si manifestarile,ci vom putea cunoaste numai acele laturi pe care ni le releva si care se manifesta pe TERRA,singurul loc in care deocamdata putem face observatii.s-ar putea ca in alte lumi din infinitul univers,divinitatea sa prezinte alte laturi,alte atribute si moduri de manifestare,total diferite .misticii salbatici care au imaginat religiile au pornit de la conceptia gresita ca universul a fost creat pornind de la TERRA catre cer,de catre un grup de divinitati[zei],reduse treptat la un singur zeu prin efortul conjugat al ideologilor religiosi.oricat de mult am iubi planeta natala si soarele nostru,trebuie sa recunoastem ca ele sunt doua corpuri ceresti insignifiante in infinitul univers,asadar ,daca vrem sa stabilim cateva date sigure despre DUMNEZEU,trebuie sa studiem toate informatiile certe de pe terra,punand frana imaginatiei mistice si religioase.

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 17 Decembrie 2008, ora 14:55

deocamdata atat,domnule filozof de doi bani,astept cu umilinta maiastrul domniei voastre raspuns,s-auzim numai de bine!

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 17 Decembrie 2008, ora 17:32

@gabitza- pai, eu ma credeam atunci liber cugetatoare....de atunci ,de cind mi-a vorbit tocmai cind am fost la o rascruce de drumuri,speriata de acei oameni fara chip, Stiu ca EL EXISTA si nu ne lasa singuri niciodata....dar asta a fost revelatia mea, prin intermediul visului, pe cind sufletul meu isi cauta un drum-un raspuns .... pentru altii,revalatia cautarilor lor,poate veni sub alte forme ,cu alte cuvinte sau simboluri ! si totusi,nu sunt un crestin practicant,nu pot cita versete-ntregi din Biblie,dar STIU acum si-i multumesc lui Dumnezeu pentru tot ce-mi daruieste clipa de clipa mie si noua tuturor !

pusy_55

283 mesaje
Oras: Ploiesti

Postat pe: 17 Decembrie 2008, ora 18:28

CE este viata pe Pamant? un chin pentru 90% din pamanteni

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 17 Decembrie 2008, ora 19:03

Gabi,
Uneori Dumnezeu ne vorbeste prin visuri alteori se arata in realitate,depinde cum hotaraste EL.
M-am gandit azi la tine si visul tau...eu cred ca ai o problema serioasa (in sensul bun al cuvantului) si care trebuie imediat rezolvata intr-un fel si anume:..INCHINAREA.
Eu nu te cunosc, dar te cunoaste DUMNEZEU. El a vazut ceva bun in tine ,si de aceea El ti-a vorbit prin acest vis .Dumnezeu nu vorbeste oricui tine minte ff.bine lucrul acesta. Lui ii plac oamenii cu inima curata si inocenta ( chiar daca noi mai gresim) dar EL judeca intentiile nu faptele pt.care am reactionat intr-un fel sau altul.
Problema cred eu este urmatoarea :
Daca pana acum te-ai inchinat la icoane ( ti sa aratat in vis ca icoanele nu sunt cele care le vezi si cunosti de obicei in biserica ,ci este o Persoana de fapt ) trebuie imediat sa te opresti si sa le arunci .De ce ?
Ptr.ca :insusi Isus declara astfel in Ioan cap.4cu vers.23 urmatoarele:
DAR VINE CEASUL ,SI ACUM A SI VENIT, CAND INCHINATORII ADEVARATI SE VOR INCHINA TATALUI IN DUH SI ADEVAR... FIINDCA ASTFEL DE INCHINATORI DORESTE SI TATAL.
Gabi deci daca locuiesti la bloc arunca-le imediat pe balcon,daca locuiesti la casa da-le foc...iar daca te va intreba cineva de ce ai facut asta spune-i ca Isus ti-a zis ,iar eu voi raspunde daca are cineva curajul sa ma confrunte.
: Dar nu cumva dupa aceea sa-l cauti pe domnul vieru_cezar pt.marturisire ca vai si amar de tine.
Mai glumim ,dar situatia e destul de serioasa .Ceea ce ti-am scris e o realitate .Nu te juca cu viata ta. Roaga-te mult lui Dumnezeu sa-ti arate adevarul Sau si ce plan are cu tine.
Eu mi-am facut datoria tu crede si fa cum doresti .
Bunul Dumnezeu sa te lumineze si sa te conduca pe drumul cel drept.

Cu dragoste...

vieru_cezar_iasi

247 mesaje
Postat pe: 17 Decembrie 2008, ora 21:57

Pentru dark1secret:

Greșești în mai multe privințe, iar în acest comentariu îți voi arăta unde anume.

1. Spui că nu sunt dovezi clare în privința existența lui Isus Cristos și a numelui său. În privința existenței Domnului Isus Cristos și a numelui său răspunsul meu este următorul:
În primul rând te invit să citești o carte cu mărturii istorice clare despre existența lui Isus Cristos. Poate fi citită direct pe internet (fără a necesita descărcare în propriul calculator), accesând linkul următor:

Fiul lui Dumnezeu întrupat se numea Isus iar numele Cristos, care înseamn㠄Cel uns (de Tatăl)” este echivalentul lui Mesia din limba ebraică, cel promis din vechime și așteptat de veacuri. Noul Testament a fost scris în întregime în grecește, cu excepția Evangheliei după Matei, care a fost scrisă inițial în limba aramaică dar care a ajuns până la noi numai în limba greacă. Datorită faptului că aproape întreg Noul Testament a fost scris în limba greacă și a ajuns până la noi integral în limba greacă, este explicabil de ce s-a folosit cuvântul grecesc Hristos (în latină: Cristos), și mai puțin echivalentul său ebraic Mesia.

Cărțile Noului Testament nu au fost scrise la mult timp după evenimente, așa cum greșit ai spus, ci la foarte scurt timp după ele. Cărțile Noului Testament au fost scrise chiar în timpul sfinților apostoli: astfel, prima carte a Noului Testament, Evanghelia după Matei, apare în anul 49, iar ultimele (ultimele din punct de vedere cronologic, nu al ordinii așezării în Biblie) apar în jurul anului 100, înaintea morții ultimului dintre apostoli (sfântul apostol Ioan) și anume cele trei Epistole ale Sfântului Apostol Ioan (Apocalipsa fiind scrisă tot de Sfântul Apostol Ioan, dar în anul 95).

2. Diferențele dintre textele celor patru Sfinte Evanghelii sunt cât se poate de normale, deoarece au fost scrise de patru oameni diferiți: doi apostoli direcți ai lui Isus Cristos (Matei și Ioan) și doi ucenici ai apostolilor (Marcu și Luca). Niciodată câțiva oameni care scriu independent unul de altul nu vor relata un eveniment exact în același fel. Însă nu sunt contradicții sau diferențe foarte mari, ci diferențe minore și diferențe de nuanță și stil, dar repet, diferențe NORMALE, deoarece e vorba de patru autori diferiți.

3. Nu, nu are importanță dacă Domnul Isus Cristos arăta la fel ca în icoanele de azi sau diferit, deoarece cultul adus icoanelor se răsfrânge asupra Persoanei sale. Deci nu aducem cult picturii, pânzei sau sculpturii, ci Persoanei Domnului Isus Cristos care este unică și existența sa nu depinde de felul cum este pictat, zugrăvit sau sculptat.

4. Începuturile creștinismului nu sunt nicidecum la 300 de ani după moartea și învierea lui Isus Cristos, ci chiar la cincizeci de zile după învierea Domnului Isus Cristos, când a avut loc coborârea Duhului Sfânt (Rusaliile).
Împăratul Constantin nu a făcut decât să dea libertate Bisericii creștine și să declare creștinismul ca religia oficială prin edictul din Milan în anul 313. În anul 313 Biserica exista deja de aproape trei secole. Iar în anul 325, la Conciliul din Niceea, nu a apărut creștinismul, ci doar s-a sistematizat învățătura creștină care exista deja de aproape trei secole. Îți reamintesc că primul Conciliu al apostolilor a avut loc deja în anul 49 la Ierusalim, dar și atunci Biserica exista deja de aproape două decenii.
Ereziile care spuneau că Isus Cristos este doar om sau doar Dumnezeu au existat încă de la începuturile creștinismului, în primele secole, nicidecum la sfârșitul primului mileniu sau începutul celui de-al doilea (mă faci să râd). Iar la Conciliile de la Niceea (anul 325) și Constantinopol (anul 381) s-a stabilit formula corectă, și anume că în Persoana lui Isus Cristos sunt două firi sau naturi: și umană și dumnezeiască. Cum spuneam și în alt comentariu, la începutul Bisericii creștine era normal să apară erezii, pentru că mulți nu puteau înțelege logica terțului inclus prin care se poate explica faptul că Isus Cristos este ȘI OM ȘI DUMNEZEU. Greșeala unora este că mergeau doar pe logica terțului exclus : „sau...sau... ” „ sau om sau Dumnezeu” și astfel au apărut erezii care susțineau că Isus e doar om, și alte erezii care susțineau că e doar Dumnezeu. Dar este și logica terțului inclus : „ și...și... ” „și om și Dumnezeu”.
Religia creștină este întemeiată de Dumnezeu prin Fiul său întrupat care a lăsat pe pământ Biserica creștină. Deci Biserica este instituția divino-umană întemeiată de însuși Domnul Isus Cristos. Recomand în acest sens articolul următor :
www.saladelectura.cnet.ro/2006/06/pogorarea-sfantului-duh-%E2%80...

Deci ziua de Rusalii (coborârea Duhului Sfânt) este ziua de naștere a Bisericii creștine, întrucât în această zi a luat ființă în chip văzut această instituție divino-umană, care fusese deja întemeiată în chip nevăzut odată cu jertfa Domnului Isus Cristos pe cruce.
Domnul Isus Cristos le vorbise apostolilor despre întemeierea Bisericii chiar și înainte de pătimire și înviere. De exemplu, i-a spus lui Petru: „Și Eu iți zic ție, că tu ești Petru și pe această piatră voi zidi Biserica Mea și porțile iadului nu o vor birui” (Matei 16, 15-18)

5. Dumnezeu nu îndeamnă nicidecum la jaf, violuri și masacre, dimpotrivă, el a dat porunci în care sunt interzise aceste lucruri. Nu este un tiran, așa cum ai scris. Dumnezeu este iubitor, dar este și drept, justițiar. Vechiul Testament pune un accent destul de mare pe dreptatea în sensul de justiție așa cum era văzută și aplicată pe atunci, sub forma Legii talionului („Ochi pentru ochi și dinte pentru dinte”)
Isus Cristos însă dezaprobă ceea ce era greșit în vechime: \"Ați auzit că s-a spus: Ochi pentru ochi și dinte pentru dinte. Eu însă vă spun: să nu vă împotriviți celui rău; ba, mai mult, dacă cineva te lovește peste obrazul drept, întoarce-i-l și pe celălalt. Celui care vrea să te judece și să-ți ia tunica, lasă-i și mantia, iar dacă cineva te-ar constrânge să faci o mie de pași, mergi cu el două\" (Mt 5,38-41).

În ce privește Legea talionului, ea a fost dată de Moise pentru a frâna răzbunările abuzive. De fapt, poruncea ca, daca îi era scos cuiva un ochi, atunci rivalului său trebuie sa i se scoată numai un ochi, nu amândoi ochii. Și, dacă pierdea un dinte, putea să-i scoată adversarului său un dinte, nu toată dantura. Așadar, Legea talionului, în pofida aparenței sale de cruzime, în realitate, a stabilit un principiu de mare milostivire: răzbunarea nu trebuie niciodată să fie mai mare decât ofensa.
Intenția sa originară a fost aceea de a frâna reacția celor care se simțeau ofensați și de a limita represaliile. Prin urmare, a constituit un progres față de legea răzbunării fără control, proprie triburilor lipsite de organizare judiciară. Și a constituit un pas uriaș pentru a modera violența personală și socială.
În plus, nu a fost dată pentru a fi pusă în practică de oricine. A fost dată pentru judecători ca ei să decidă în fiecare caz cum trebuiau să o practice. Acest lucru îl afirmă Cartea Deuteronomului (19,16-21).
Explicații detaliate despre citatul de mai sus (Mt 5,38-41) și despre anularea Legii talionului de către Isus Cristos, găsești accesând linkul următor :
www.profamilia.ro/revista.asp?id=2007_03_06

Pagini: << 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Ce parere aveti despre viata de pe pamant, aparitia ei si scopul acesteia...?
Mergi la: