back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Ce parere aveti despre viata de pe pamant, aparitia ei si scopul acesteia...?

Pagini: << 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 >> Sari la pagina:

leo_

448 mesaje
Postat pe: 28 Decembrie 2008, ora 15:35

De la: nicoletibi, la data 2008-12-27 18:56:54
De la: leo_, la data 2008-12-27 04:39:14

De unde stiu ca Dumnezeu a creat ceva? Tot de acolo de unde stii tu ca nu a creat. Tu ai luat in consideratie anumite informatii eu le-am luat in considerare pe altele. Asta ar fi un raspuns simplu. Dar ti-am mai dat un indiciu in plus: verifica cu propria ta reactie chiar fiziologica atunci cand gandesti ca Dumnezeu te-a facut pe tine si apoi cand gandesti ca nu te-a facut Dumnezeu. Mediteaza o vreme pe rand la aceste ganduri. Ai sa vezi o diferenta a actiunii acestui simplu gand asupra ta. Poate se va manifesta si la tine in interior diferenta intre adevar si minciuna.

Dumnezeu nu s-a coborat sa creeze ceva. Creatia lui Dumnezeu nu este inferioara Lui, ci este la inaltimea Lui. Tu daca ai crea ceva ai face ceva doar asa ca te plictisesti, sau ai face ceva care sa te reprezinte?? Eu te indemn sa verifici. Nu e greu.

am meditat pe tema asta destul. iti spun rezultatele? imagineaza-ti pe dumnezeu ca un programator ce realizeaza un program pe calculator. el are toate cheile de manipularea a programului dar nu are, dupa compilare, cheile sa manipuleze rezultatele programului respectiv. in acelasi timp programul si rezultatele sale nu aduc atingere programatorului pentru ca se afla in dimensiuni diferite. programul este universul iar rezultatele sale suntem noi, sau programul este universul noi suntem variabilele si rezultatele sunt actiunile noastre. poti sa o iei cum vrei. deci dumnezeu nu poate crea rezultate in mod direct in programul sau (la ce i-ar mai folosi?), deci nu poate interactiona cu noi in mod direct. pentru a putea modifica rezultatele el trebuie sa distruga programul si sa il inlocuiasca cu o noua versiune (nu tot timpul un programator isi permite sa faca asta). nu putem spune ca programul este la inaltimea lui d-zeu pentru ca este ilogic. revenind la ce spui tu, eu nu creez lucruri ca sa ma reprezinte ci creez lucruri care imi sunt utile. chiar si postul pe care scriu acum imi este util intr-un fel. acum sa trecem la religie. imagineaza-ti ca una dintre variabile, prin program, are o putere mai mare asupra celorlalte pentru ca supervizeaza activitatea lor (nefilimii, glumeam!). o vom numi variabila globala. ea poate parea ca are putere extraordinara asupra celorlalte variabile, iar ele o pot considera zeu. asa a aparut religia. practic o variabila mai puternica a universului s-a impus, insa ea nu are nimic de a face cu adevaratul d-zeu.

leo_

448 mesaje
Postat pe: 28 Decembrie 2008, ora 15:43

De la: symy, la data 2008-12-27 23:16:20LEO
Ai auzit de termenul....CREDINTA......pe care trebuie sa-l pui in practica......ca sa vezi....EFECTUL.....fara a te folosi de simturile tale;auz...vaz.....pipait....ecct....
CHEIA reusitei.....O INIMA SINCERA.......

gresit! credinta trebuie sa fie legata de toate simturile pe care le avem pentru ca toate sunt in legatura cu o realitate superioara. cheia reusitei nu este doar o inima sincera ci schimbarea pe care o produci in jurul tau. schimbarea asta nu o faci miorlaind rugagiuni insa ci creand. da, creatia trebuie sa creeze pentru a-si lua locul langa creator. deocamdata religia, care zice ca are cheile credintei, nu a facut decat sa distruga (sa ne amintim doar de inchizitie).

Fosta membra 9am.ro

763 mesaje
Oras: Buzau

Postat pe: 28 Decembrie 2008, ora 15:45

www.youtube.com/watch?v=mh3fKoUsLlU

Dana P

Insusirea este numita perseverenta cand este folosita pentru o cauza buna si incapatanare daca e pusa in slujba unei cauze rele. (Lawrence Sterne)
leo_

448 mesaje
Postat pe: 28 Decembrie 2008, ora 15:46

De la: gabita, la data 2008-12-28 12:27:04

Ok,Laly...

Si de ce n-ai spune tu ca Dumnezeu e iubire, a murit pt.noi si ca a inviat ?Daca n-ar fi spus-o Nae Inoescu n-ai fi de acord sau cum ? De ce altii si nu tu sa ai experienta ta personala cu Dumnezeu?
Iar aici ai zis bine ...Dumnezeu e Dumnezeu , iar religia este refacerea relatiei rupte dintre Dumnezeu si om datorita pacatului. Dar, refacerea relatiei rupte intre Dumnezeu si om datorita pacatului se poate face intr-un singur mod... SUPUNEREA TOTALA FATA DE VOINTA LUI DUMNEZEU SI ASCULTAREA DE CELE 10 PORUNCI...SIMPLU.

oare nu crezi tu ca o societate avansata ca a noastra are nevoie de mai mult de zece porunci? nu crezi ca am depasit momentul?

Fosta membra 9am.ro

763 mesaje
Oras: Buzau

Postat pe: 28 Decembrie 2008, ora 15:48

www.youtube.com/watch?v=mh3fKoUsLlU

Dana P

Insusirea este numita perseverenta cand este folosita pentru o cauza buna si incapatanare daca e pusa in slujba unei cauze rele. (Lawrence Sterne)
necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 28 Decembrie 2008, ora 15:51

Leo ,

Da-mi te rog f.frumos defintia credintei. Ce inseamna ptr.tine credinta ?

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 28 Decembrie 2008, ora 15:56

Laly
Lamureste-ma....un pic.....cochetezi cu NEW AGE.??????????....sau sant doar idei????

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 28 Decembrie 2008, ora 16:21

Symy, as putea sa-ti dau niste linkuri ca sa intelegi ideile vehiculate aici...
Daca vrei, iti trimit linkuri catre...tot felul de lucruri interesante.
Dar nu le postez aici ca nu sunt crestine.

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje

Postat pe: 28 Decembrie 2008, ora 16:24

Si pentru Laly..
Imi este greu sa cred ca povestile despre Nibiru, despre colonizarea pamantului sunt mai usor de digerat decat faptul ca Iisus exista, este viu si asteapta sa ne intoarcem catre El.
(Evident, poate n-am citit eu destul. Dar Iubirea-energie si alte lucruri nu-mi aduc nici un beneficiu. In afara de cel evident, de a ma crede mai desteapta decat altii)

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 28 Decembrie 2008, ora 16:32

IRINA
Astep link pe......ID-ul meu:faier_symyon

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje

Postat pe: 28 Decembrie 2008, ora 16:47

De la: leo_, la data 2008-12-28 15:43:30
De la: symy, la data 2008-12-27 23:16:20LEO
Ai auzit de termenul....CREDINTA......pe care trebuie sa-l pui in practica......ca sa vezi....EFECTUL.....fara a te folosi de simturile tale;auz...vaz.....pipait....ecct....
CHEIA reusitei.....O INIMA SINCERA.......

gresit! credinta trebuie sa fie legata de toate simturile pe care le avem pentru ca toate sunt in legatura cu o realitate superioara. cheia reusitei nu este doar o inima sincera ci schimbarea pe care o produci in jurul tau. schimbarea asta nu o faci miorlaind rugagiuni insa ci creand. da, creatia trebuie sa creeze pentru a-si lua locul langa creator. deocamdata religia, care zice ca are cheile credintei, nu a facut decat sa distruga (sa ne amintim doar de inchizitie).

Asa este, credinta trebuie sa se refere la TOATA persoana.
Si asta se intampla in realitate.
Problema este ca majoritatea crestinilor (ca doar crestinismul ma intereseaza) sunt crestini doar cu numele.
Dar daca citesti despre Sfintii Parinti vei afla ca intr-adevar ei si-au depasit limitele organismului. (Despre multi (daca nu despre toti sfintii) se spune ca vedeau cu Duhul, in limbaj modern, au depasit limitele perceptiei comune, fiind capabili sa vada lucruri dumnezeiesti, dar si sa recunoasca lucrarea dracilor)
Etalonul crestinismului NU este crestinul de rand!!
Eu cred ca referirea la "haina noua", "haina de nunta" etc. indica tocmai transformarea profunda a crestinului, pe masura ce inainteaza pe calea mantuirii.

(Nota: tot ce expun aici trebuie luat sub semnul indoielii pentru ca eu NU sunt destul de pregatita sa expun dogma crestina..
Si nu am nici destula logica... Mi-a placut ce ai expus tu pe alt forum: barbatii mai logici, femeile, emotionale. Evident! Daca femeile ar fi logice nu ar avea atatea perechi de pantofi.. Ma bucur cand gasesc oamenii care accepta diferentele dintre femei si barbati, fara a expune un punct de vedere misogin/misandrin)

sea_shell

418 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 28 Decembrie 2008, ora 16:49

nu,Symy...doar cunoastere...

sea_shell

418 mesaje

Postat pe: 28 Decembrie 2008, ora 16:55

marinescuirina .....Daca ai vrut sa ma ironizezi si sa ma provoci sa-ti ripostez in acelasi ton,nu ai reusit....Imi pare rau pentru tine,iti irosesti energia inutil...

Iubita,fiecare este liber sa isi cristalizeze ideille....fara a face abstractie de nimic...asta inseamna deschidere mentala...de dogme si idei fixe nefondate sunt satula....
Daca tu crezi in DUMNEZEU doar pentru a avea un beneficiu,e cam trist ....

sea_shell

418 mesaje

Postat pe: 28 Decembrie 2008, ora 17:00

Azazele,Azazele....vezi ca n-ai inteles nimic??? Ia mai pune de citeste inca o data .....Nicaieri nu am scris ca primeaza Biblia....Fa-i reclamatii Gabitei....eu sunt din alta ''tagma''

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje

Postat pe: 28 Decembrie 2008, ora 17:04

Nu am incercat sa te ironizez.
Pur si simplu NU inteleg. Si as vrea sa inteleg, pentru ca am multi oameni dragi in jur care se bazeaza doar pe forta inteligentei lor. Si au o viata trista.

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje

Postat pe: 28 Decembrie 2008, ora 17:05

era pt laly

sea_shell

418 mesaje

Postat pe: 28 Decembrie 2008, ora 17:22

Pai unde ai vazut asta in postarile mele ??????Eu am scris de cateva ori si o repet..DUMNEZEU este tot.Pentru mine nu conteaza ca este denumit In 15 limbi ale pamantului sau 30 de mii...este acelasi UNIC....Legatura mea cu el nu a fost rupta si nu se va rupe niciodata,Il am permanent cu mine ,fara el sunt nimic....Doar ca nu ma autolimitez dupa ceea ce spune Biserica....Nu am nevoie de intermediari pentru a ajunge la EL....Preotii sunt purtatori de rit,fie el de care o fi ......ATAT...Biserica a fost o putere in stat, iar actualmente eu o consider -ca si constructie materiala -un lacas cu arhitectura diferita in functie de stilul artistic abordat, un spatiu pur ca si energie datorita faptului ca acolo se unesc vibratiile inalte ale gandurilor noastre....

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 28 Decembrie 2008, ora 17:29

Laly
Intre noi si DUMNEZEU......se afla MARELE PREOT ISUS.....dupa Biblia mea nu pot intra la EL.....decat prin ISUS....daca vorbim de acelas DUMNEZEU....ce zici???

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 28 Decembrie 2008, ora 17:42

babilonie ,babilonie ...

Laly,cand Il vei vedea pe Isus pe nori cerului exact ca o fiinta si nu o energie cum vei reactiona chiar ma intreb?

Inainte de inaltarea Lui ,a spus destul de clar ca se va intoarce la fel cum a venit .NU? si cand a trait pe pamant n-a fost o energie ...A AVUT CHIPUL UNUI OM ? de ce se spune atunci ca am fost creati dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu ???

sea_shell

418 mesaje

Postat pe: 28 Decembrie 2008, ora 17:42

Pai Symy,Iisus nu e DUMNEZEU intrupat???????Iisus Hristos este una din cele trei ipostasuri ale Sfintei Treimi, celelalte două fiind Dumnezeu Tatăl și Sfântul Duh. Cele trei au aceeași substanță, cea a Dumnezeului unic.
Ce zici???

sea_shell

418 mesaje

Postat pe: 28 Decembrie 2008, ora 17:47

Gabita,Gabita...Hai mama draga, ca suntem in 2008,am depasit demult anul 1000,iubita...

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 28 Decembrie 2008, ora 17:55

aha,deci nu crezi asa ceva ...treaba ta e problema ta cu Dumnezeu.

sea_shell

418 mesaje

Postat pe: 28 Decembrie 2008, ora 18:07

Gabita,tu intelegi ceea ce scriu??? Ca tare am senzatia ca nu...Din punctul meu de vedere, tu faci parte dintr-o secta...si sa ma scuzi(ca nu vreau sa te jignesc) dar esti limitata ,draga mea....

Fosta membra 9am.ro

336 mesaje

Postat pe: 28 Decembrie 2008, ora 18:15

ba fratilor sunteti terminati rauuuuuuuu de tot ba frate auzi alt nebun leo asta cu planeta lui cu tot doamneeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee baaaaaa vati stricat rau ba

rotarescuradu

1 mesaj
Postat pe: 28 Decembrie 2008, ora 18:21

Viata pe pamint exista de sase mii de ani si vaexista in continuarie dar sub o alta conducere,... citez: '' Din sion va iesi legea si din Ierusalim cuvintul. "

sea_shell

418 mesaje

Postat pe: 28 Decembrie 2008, ora 18:22

Hai,La multi ani! , gangsta 1

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 28 Decembrie 2008, ora 18:33

Laly
Nu fi suparata pe noi....dar pana nu-ti iese '''profilu''''.... nu stim cu cine stam de vorba...!!!
Noi CERCETAM....SI APOI CREDEM...

sea_shell

418 mesaje

Postat pe: 28 Decembrie 2008, ora 18:38

Da mai, voi umblati cu ''patu' lui Procust'' dupa voi ...Cine nu intra-n el,ii taiati ce apucati....
Hai,La multi ani !si tie....

Fosta membra 9am.ro

336 mesaje

Postat pe: 28 Decembrie 2008, ora 18:45

ba pe ce am mai nasol de nu sunteti destepti floc

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 28 Decembrie 2008, ora 19:09

Nu fac patre din nici-o secta scumpa mea ...cred ca tu nu mai inteles .Eu cred in Dumnezeu ,Isus si Duhul Sfant ca persoane nu ca ,energii.
Mai frumos si simplu de atat ce-ai dori?

Pagini: << 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Ce parere aveti despre viata de pe pamant, aparitia ei si scopul acesteia...?
Mergi la: